Új privát üzeneted érkezett!

Én is vagyok....csak szokás szerint rohanásban 8)

Laura,
azt hiszem én is nagyon idegenkednék egy "valaki" tejétől, szóval én is a tápszerre szavazok, bár igazából mégis tápszer-ellenes vagyok :roll: Értsd: ameddig csak lehet próbálkozz a szoptatással :lol: a babának az a TUTI!

Próbáld meg nem feladni rögtön a legelején - biztos, hogy nincs elég tejed és máris kell a pótlás??????
Nekem anno azt mondta a szuper védőnénim (minden téren aranyat ért :lol: ), hogy a tápszer ördögi kör - a baba hozzászokik, hogy üvegből gyorsan és sokat kap, utána nem lesz "kedve" és "türelme" melózva kiszopizni a ciciből a tejet, mert hát az ugye lényegesen küzdelmesebb. Így viszont akkor is sírni fog, ha tul.képpen még van tej a ciciben, csak épp nem hajlandó kiszívni. A pótlástól viszont nem lesz persze annyira éhes, egyre inkább ez lesz a domináns, egyre kevesebb ingert kap a mell, a szervezet és szépen fokozatosan leáll a termelés :wink:
Bocs, nem akartam kiselőadást tartani, de ez a nő mindent annyira tutira elmondott anno "kezdő koromban" :lol: és annyira megnyugtató, hasznos és jó tanácsai voltak, hogy mai napig ezekből élek.
Szóval tényleg próbáld meg minél többször mellre tenni a babát, hátha beindul ezerrel a szervezeted és simán lesz tejed a kis Manónak! Még csak egy hetes, nem maradtatok le semmiről 8)

Igyál Laktoherb v. más édesköményes v. szoptatós teát (én anno napi 3-4 csészével is megittam), sok folyadék, ha tudsz pihenj és több homeopátiás szer is létezik, amely segíthet. Azok a kis golyócskák ártani nem árthatnak, de fokozhatják a tejtermelést :!:

Nem vagyok egy elvetemült szoptató-guru, de az anyatej ezerrel fontos - 10 és 9 hónapig szoptattam anno, hiszek benne, hogy sokat számított minden téren :lol:

Szorítok :!: :!: :!: Ügyesek legyetek :lol: :lol: :lol:

Ha valami miatt még sem megy, akkor viszont tényleg én is valami jó minőségű tápszerre szavazok - de gondolom ebben már a védő nénid profi!
panna09

Sziasztok!

Panna! Jó, hogy írtál! Magadról nem sokat, de azért remélem jól vagytok!

Szoptatás: Én is szerencsés alkat vagyok ebből a szempontból, mindhárom gyereket gond nélkül szoptatom (a nagyokat 2 éves korukig)
Ami miatt mégis a tápszert tanácsoltam Laurának az az, hogy több olyan anyukát láttam a környezetemben, aki lelkileg nagyon megszenvedte ezt a szopi dolgot, nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Teljesen egyetértek veled abban, hogy a tápszer ördögi kör, ami végül be is zárul és az anyatej így elég hamar el is apad. Én is hiába bíztattam a barátnőmet és a hugomat is, hogy ne adasson a kórházban a 2 napos gyereknek 50 ml pótlást, meg higgyék el, az első gyerekemmel úgy jöttünk haza 1 hetesen a kórházból, hogy 20-30 ml-ket evett de szinte másfél óránként és ugye nem halt éhen, pár hét alatt szépen feltornáztuk a tejcsit, de ahogy írod, szinte folyton mellen volt a gyerek. Meg, hogy az első napokban még nem is biztos, hogy éhségében ordít a gyerek, hanem adaptálódik, szokja a kinti világot. Nekem Marci most is végig üvöltötte az első éjszakát, mondták is a szobatársaim a kórházban, hogy hogy bírtam türelemmel és hogy nem rohantam tápszerért. Mert bíztam benne, hogy nem az a baja meg bíztam magamban is.
A barátnőm, aki itt lakik a szomszédban, most a harmadik babánál már nem stresszelt, azt mondta az előző kettő sem halt éhen, szépek, okosak. Neki nincs idege a két óvodás mellett befeküdni naponta 8-szor szopiztatni. Tudja, hogy mik lennének az anyatej előnyei, nem is kétli, de ő ezen már túl van lelkileg. Az első babánál még sírt, őrölte magát emiatt, utálta, hogy a környezete is piszkálta miatta, de most fontosabbnak tartotta, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott maradjon, legyen energiája mindhárom gyerekére.
Az tény egyébként, hogy én látom, hol bukott el (a kórházi pótlásnál kezdte), de kitartást és önbizalmat nem adhatok neki. Így inkább megértettem a helyzetét.
Az anyatej tényleg fontos, de pl két év szopi ide, vagy oda Botimnak az idén olyan erős porallergiája jött elő (úgy, hogy se én se Apa nem vagyunk semmire allergiásak), hogy a nyaraláson az idegen ágyban csak nyitott ablaknál tudott aludni, úgy fulladt. Csongimnak meg valami ételérzékenyésge lehet, mert néha vízszerű hasmenése van, de még nem jöttem rá mitől.

Na, rohanok, felébredt Marci!

Üdv: Meskete
meskete
Őrbottyán

Panna, Meskete
tudom-tudom hogy az anyatej a legeslegjobb!
És tényleg mindent megpróbáltam már az első babánál, három hónap alatt tényleg kikészültem én is és a gyerek is.
Mivel műtötték mindkét mellemet, valószínűleg sok tejcsatornát elvágtak és emiatt kevesebbet termelek. Ami azért furcsa, mert még anno azt mondták a szoptatási tanácsadók is, hogy ha valamennyi tej van azt fel lehet szaporítani és a baba igényeihez igazodik majd idővel.
Na ez nálunk nem jött be.
Tényleg mindent bevetettem: laktoherb teák, homeos bogyók, méregdrága tejfokozó bogyók, tejfokozó sütik, görögszéna mag, more milk plus kapszula, LLL szoptatási tanácsadó és tényleg óránként szoptattam, mikor pedig nem akkor fejtem. Egyszerűen kikészültem én is és a gyerek is lefogyott, tényleg.

Most minden etetést 20 perces szopival kezdünk, utána jön a pótlás. Ami mindig más mennyiségű, és csak akkor adom ha már úgy érzem kiürítette a mellem. Amúgy még most is sírok szinte minden szoptatás elején, annyira fáj mikor elkezdi szopizni. (mellbimbó mellett van a heg) Nem tudom ez normális-e... Pedig jól szopizik, mégis iszonyúan fáj minden szoptatás kezdete.

Úgy gondolom vagy legalábbis remélem hogy ebből a kevéske anyatejből annyi immunanyagot és minden jót megkap a baba, ami szükséges neki. Persze a tiszta anyatej lenne a legjobb, de van még másik két gyermekem és a férjem sem egy élőhalott zombira van szüksége hanem rám ép ésszel. :)
Lehet hogy önző dolog, de ezt érzem most a legjobbnak. Én is sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok és Máté is.

Híg kaki: Ádi (2 éves) nálunk is néha hígat produkál, legtöbbször tejtermékek után. Aztán vettünk neki laktózmentes tejet, de annál hol híg volt, hol nem... aztán apránként a tejtől sem volt már mostanában. Mégis elvittük gasztroenterológiára -háziorvostól beutaló aztán 3 hónapra kaptunk időpontot- és ott vettek tőle vért, székletmintát és októberben kell visszamennünk az eredményért...
Csonginál nem figyelted még meg milyen ételeknél van ez?

Már fél éves Marci? Hihetetlen!!!
laura0606

Sziasztok!

Nem tudok sajnos újat hozzá tenni, illetve beleszólni ebbe az anyatej, kontra tápszer dologba, Ti mindent leírtatok már, amivel teljesen egyetértek. Sajnos nálunk nem úgy jött össze a szopizás, ahogy én szerettem volna. Az Krisztián és most Dávid 4 hónapos korukig szopiztak, a középső Mátém volt a legügyesebb, ő 8 hós koráig. Én utána tápszert próbáltam, őszintén eszembe sem jutott, hogy más anya tejét adjam nekik. Dávidom ráadásul refluxos tápszert eszik, mert gyengék a záróizmai és visszajön a hami. Krisztián nem ette a tápszert, így ő rendes kaját evett. Persze mindig a korának megfelelőt. Hozzá teszem, így is egy betyár briganti lett. :D Holnap lesz 4 éves. :lol: Vénember... :wink:

Dávidom 22-én végre felállt. Azóta sem mászik, csak kúszik, de már tud a térdén négykézláb "lenni". 31-én megyünk fejl.neurológiára, ahol majd átnézik rendesen. Kérek majd én is beutalót gasztroenterológiára a reflux miatt. Voltunk már hasi uh-n, de nem tudták megnézni a gyomorszáját, mert nem etettem meg előtte. (Honnan kellett volna tudnom, hogy meg kell, a dokoik nem mondták?) :?

Az ételallergia szerintem olyan dolog, aminek feltétlenül utána kell járni, nehogy végleges legyen, hátha lehet rajta segíteni. Vagy az nem olyan dolog, amin segíteni lehet kis korban? :roll:

Mátém kezd visszazuhanni szobatisztaság téren. Itt pár anyuka már mondta, hogy lelkileg is lehet valami baja, mármint lehet, hogy stresszel valamitől, azért pisil be és hasonlók. Hát új ágya lett a rácsos helyett. Egy sima ágyneműtartós ágy, amiről egyik éjszaka leesett, pedig a térdéig volt "védekezés" leesés ellen, mégis sikerült. Lehet, hogy igazuk van és az új ágy zavar be? Ti mit gondoltok? :?: :idea: :(

napsugár

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Napsugár,
szerintem ez teljesen normális hogy hullámzik a szobatisztaságra-szokás alatt a sikeresség. Nálunk Ádi hasonló korú 2 éves és 3 hónapos, és vannak napok mikor ügyesen szól, hogy pisilni/kakilni kell, van hogy utólag szól hogy valahova alkotott, de van hogy pelust kér.
Nálunk is volt nagy változás, kistesó érkezése, új ágy (kikerült a rácsos ágyból, mert idővel Máténak kell majd és kapott egy nagy ágyat), amit már a délutáni alvások során megkedvelt, mert mindig a nagy tesója ágyába fektettem le délután és mondtam neki, hogy milyen nagy fiú már, hogy ilyen nagy ágyban alszik, milyen ügyes stb... szóval volt sikerélménye, nálunk ez bevált.

Plusz ami nagyon bejött, az a jutalmazás sikeres pisi/kaki után. Kap egy matricát amit beragaszthat a matricás füzetébe. Nagyon örül neki és a nagy tesónál is bevált már ez a módszer.

Esetleg szánj külön időt Mátéra, hogy megtudd van-e vmi baja, de szerintem normális hogy visszaesik egy két éves körüli gyerek a szobatisztaság terén...

Krisztiánnak boldog szülinapot!!! :D

3+1
laura0606

Sziasztok!

Napsugár!

Sok boldog szülinapot Krisztiánnak!!!! :D

A szobatisztaság kérdéshez annyit fűznék hozzá, hogy az én fiaim 2 és fél évesek voltak, mikor egyáltalán szóba került a dolog. Aztán kb 3 évesek lettek mire teljesen (éjjelre is és a kaki is) szobatiszták voltak. Úgyhogy semmiről nincs lemaradva Máté, egy kis visszaesés természtes, szerintem.

Gratulálok Dávidnak a felálláshoz! Kíváncsi vagyok majd mit mondanak a fejl. neurológián, de tuti nincs semmi, pláne, ha most így beindult!

Marcikám kutyázik, nagyon indulna, de nem jön rá, hogy a kezét is rakni kellene, így inkább vetődik, néha pofára! :shock: Kúszni meg hátrafelé "kúszik", illetve ez inkább hason csúszás hátra felé. Még van ideje neki is, csak nekem ez egy kicsit szakmai ártalom, hogy árgus szemekkel lesem, hogy szabályosan kússzon, másszon a gyerekem. :D

meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Krisztiánnak én is Boldog Szülinapot Kívánok! :lol:

Szobatisztaság......
Beni 2 éves 9 hónapos és eszébe sincs pelus nélkül létezni.
1x pisilt bilibe a nyáron, wc szűkítő nem kell, mindig sír ha mondom, vegyük le a pelust. Azt mondja pelus kell.
Szól, ha ki kell cserélni. Én már többször éreztem úgy, de most is, hogy sosem lesz szobatiszta. Egyszerűen nem akarja.
Pedig az ovit várja, mondtam akkor nem mehet, ha pelus lesz, nem érdekli.
Alvás éjszaka rendbe jött.
Én majdnem visszaszoktam a cigire, de szerencsére észbe kaptam és rájöttem, hogy egy exbagósnál nincs olyan, hogy csak egy szál most, aztán más miatt 1 szál, már kész is a baj, szóval zajlik az élet!
Dani már majdnem jár egyedül. Kézen fogva sokat akar menni, szinte mindig álló helyzetben van és látjuk rajta el akar indulni, csak nem mer még. Nem is baj. Ráér, így sem érem utól, mikor négy kéz láb kavar.
:lol:

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, Krisztián nevében is köszönöm! :lol:

Azért aggódom a szobatisztaság miatt, mert (SAJNOS) állandóan hasonlítgatom őket egymáshoz. Krisztián 23 hónaposan már éjszakára is teljesen szobatiszta volt, ordított, amikor éjszakára rá akartam adni a pelust. Inkább felébresztett minket 2-3 alkalommal, hogy pisilnie kell.

Meskete, Te mivel foglalkoztál (amikor dolgoztál), hogy írod, hogy szakmai szemmel nézed a kúszás-mászást? Amúgy sokáig Dávid is hátra felé tolta magát hason. Az olyan aranyos. :D 6 hónaposan a "főlustám" csak forogni tudott.

Angie, Dani nagyon ügyes. :lol: Leesik az állam, amikor ilyeneket hallok. Az egyik szomszéd kisfiú is ilyen. 1 hónappal fiatalabb Dávidnál, de már anyukája csak az egyik kezét fogja, úgy megy. Na ezekért aggódom én... :( Dávidom még csak kúszik, nemhogy megy...:roll:
Beni történetét olvasva rájövök, hogy még nem vagyunk annyira lemaradva, csak én eröltetném a dolgot. Te most megnyugtattál.
Én is ex bagós vagyok (8évig cigiztem sajnos), és ahogy elkezdtem a fogamzásgátlót szedni június végén, olyan hangulatváltozások okozott, hogy 1,5 hétig, én is cigiztem. Napi 5-6 szálat, társaságban még többet is. Szerencsére elmúlt ez a hangulatváltozásos időszak, és a cigi sem kellett többet. Be voltam tojva nagyon, hogy csak nehogy visszaszokjak, de szerencsére beláttam, hogy több káros tulajdonsága van, mint jó. Ráadásul anyagilag is iszonyú. Elég így is, hogy apa dohányzik.

Laura, mesélj Mátéról! Milyen baba? Még olyan eszik-alszik baba, vagy már többet van ébren? Otthon a fiúk mit szóltak hozzá?

Voltam ma neurológusnál. Hát nem lettem okosabb, sőt... Kaptam két beutalót, egyet koponya MR vizsgálatra, egyet pedig otoneurológiára, ahová csak akkor tudok elmenni, ha kértem egy másik beutalót (a harmadikat) a háziorvostól hallásvizsgálatra. Jó, mi? Szigony u., Dózsa György u..... 3 gyerekkel.... Izgi lesz....:(

Bocsi, ha hosszú voltam...

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Angie! De ügyes Danika! :D
Beni miatt meg ne idegeskedj! Ezt úgysem lehet siettetni. Minél jobban érzi rajtad, hogy akarod, vagy netán erőltetnéd, annál inkább nem fog menni, mert ez egy stresszhelyzetet fog neki jelenteni, amiben produkálnia kell. Amúgy vannak gyerekek, akiknél az idegrendszeri dolgok is pár hónappal később érnek, de az is előfordul, hogy tényleg lelki okok miatt nem akar még megválni a pelustól. Ha nincs miatta folyamatosan piszkálva, szépen, pár hónap múlva, de az is lehet, hogy a jövő héten saját maga fogja levenni. Amúgy nálunk bevált az ajándék dolog. Be lett ígérve neki, hogy kap egy markolót, ha a vécébe produkál. Természetesen simán ment a produktum, megkapta a markolót, mire másnap kérte vissza a pelust. Mondtuk jó, de akkor a markoló is megy... Persze ez így nem jó buli, úgyhogy hosszas gondolkodás után maradt a markoló és a vécé. (ez Csongor volt)

Napsugár! Gyógypedagógus a végzettségem, egy oviban dolgoztam a gyerekek előtt, ahol főként értelmi fejlesztést és iskolaelőkészítést végeztem. Tavaly meg elvégeztem egy szárazföldi és vízi szenzomotoros mozgásfejlesztéssel kapcsolatos képzést (tsmt, HRG). Aztán meglátjuk mikor tudok megint visszaállni a srácok mellett.

meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam mindenről... :roll:

GRATULÁLOK még1x Mátéhoz!!
Sajnálom, hogy kevés a tej... :(

Boldog Születésnapot - utólag Krisztiánnak és Mindenkinek Boldogat, akinek mostanában volt....
Remélem ezentúl gyakrabban fogok jönni.

A szobatisztaság...
Mi még nem vagyunk azok...
Levi nem akarja... én már nem is siettetem...

Manó nem volt most majdnem egy hónapig bölcsibe, Anyós itthon volt 3 hét szabin, itt nyaralt az uncsitesó... jól elvoltak...
Most 1 hét bölcsi után Levnek gégegyulladása volt... :? Már lassan kilábal belőle. Csak nagyon köhögött, folyt az orra.... így a héten nincs bölcsi...
A csoportból már csak 2-en maradtak, a többiek oviba mentek... kiváncsi vagyok Levire hétfőn... jönnek a kicsik itt is :lol:

Nem voltam még nődokihoz, de nézegetem néha teszttel és láttam, hogy volt peteérésem augusztusban... de sajna tesó nem jön..

A lakás... még semmi változás...
Holnap megyünk egy csere - házat megnézni.. de van egy lakás is, amit cserélnének...
Most már tényleg jó lenne, mert a sógornőm beadta a válópert, néhány hónap és költözik.. lehet, hogy ide :roll:

Zajlik az élet....

Én csak dolgozok, mindig.... már rengeteg képen szerepeltem... újságban, neten.... :roll:
Nem rossz a munka, csak néha túlórázunk és van úgy hogy másfél napig nem látom Manót.

Maradt üdülési csekkem és így 13-án megyünk még egy "nyaralásra" .. Hajdúszoboszlóra. :D

Orosháza
Kép
V.namény - Atlantika
Kép
Levi
Kép
és a meló...
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Merre vagytok Lányok? Úgy látom az ovi-suli kezdés mindenkit kivont a forgalomból!!!

Kia! Nagyon jók a képek! Már én is úgy mennék egy kicsit welness-ezni valamerre, de még Marcival nem mertüknk bevállalni semmi zárt terű medencés bulit. Orosháza-Gyopárost mi is imádjuk, útba esik a mamáék felé, régebben sokszor bementünk, ha hazafelé utaztunk.

Hogy alakul a házcsere? Milyenek voltak amiket most néztetek?

Sajnálom, hogy még nincs tesó, de türelem, biztos vagyok benne, hogy nálad is hamarosan kopogtatni fog az öcskös! :wink: (jó, ne írjak ilyet, csakis hugi lehet!!!! )

Mi jól vagyunk. Igen, az ovi-suli kezdés nem egyszerű nálunk sem. Bár Boti már másodikba megy, így mégsem jár az egész akkorra stresszel, mint tavaly. Csongi meg nagycsoportos. Marcinak vissza kell szoknia a hordozós létbe, na meg nekem is. De majd csak kialakul.

Panna! Hogy van Pocaklakód? Mikorra is várható pontosan? Már lassan utolsó trimeszter, ugye?

Laura? Hogy alakultok? Összeszokott már a csapat? Hogy viselkedik Máté? Tudtok aludni?

Angie! Rég jártál erre! Beni kezd az idén ovit?

Írjatok!

meskete
Őrbottyán

Tudom, tudom, régen voltam, de mindig csak rohanunk.
Beni még mindig tiltakozik a wc ellen, így nem tudom, megy-e oviba. November 9-én tölti a 3-at, addig elválik. Szeretném, mert szüksége lenne barátokra, társaságra. Na, meg lehet önző vagyok, de szeretnék Danikával is eltölteni egy kis időt kettesben, mielőtt visszamegyek dolgozni. úgy hiányzik, mert alig jut idő csak rá! Gondolom ismerős nektek ez, akinek ilyen különbséggel vannak gyerkőcök.
Igyekszem jönni, most van egy kis megfázásom, még annyi erőm sincs semmihez, mint amúgy. :cry:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok Lányok!

Na tudja Máté, hogy mikor kell többet aludni. Múlt héten már picit kivoltam a kialvatlanságtól, erre hétvége óta csak egyszer ébred hajnal 4 körül, annyira jó! :)

Szerintetek milyen gyakorlatokat csináljak, hogy visszamenjen a hasam? Mert még elég nagy... olyan, mintha 5 hónapos terhes lennék. Tudom-tudom 9 hónap kell, hogy visszamenjen, de azért szeretnék tenni is érte valamit.

Kezd beállni a napirendünk, bár még nehéz összeegyeztetni Máté és Ádám alvásidejét, hogy el tudjunk menni az oviba a nagyért...

Amúgy hullámokban tör rám, a szeretnék még egy kislányt érzés.
Azt hiszem ez nem múlik el soha!

3+1
laura0606

Hahó!

Angie! Remélem már jobban vagy a megfázásból! Én reménykedek, hogy minél később kapunk be családilag valamit, mert Marci még szerencsére egyáltalán nem volt náthás és egy ilyen kicsi gyerekkel (persze tudom a nagyobbakkal is) nem egyszerű a történet, pláne, ha szopizós, mert olyankor kín szenvedés minden evés, elalvás stb.
Teljesen megértelek, hogy szeretnél kicsit Danival is egyedül lenni. Még van több, mint egy évetek (ha visszamész 2 éves korában), az még olyan sok idő, tuti Beni dolga is elrendeződik addigra.

Laura! Nekem ugyebár már 7 hónapos lesz a héten Marci és most kezd visszamenni a pocakom. Na jó, ez már nem az a közvetlen szülés utáni hetekben lévő pocak volt, mint neked, az tényleg 6-8 hét alatt visszahúzódott, de azért pocak volt. Most tudom már lassan azt mondani, hogy nem púposodik előre. POnt a hétvégén próbáltam fel egy régi gatyámat és összeért a hasamon. Pedig kilóra még nem nagyon fogytam, még nem vágtam bele a "nagy" diétába. Ezek szerint a csípőm megyeget össze az eredeti méretére.
Nekem ajánlották, hogy hordjak hasleszorítós bugyit, vagy övet, de lusta voltam beszerezni. Hasizmozni meg úgy érdemes, ha az ember minden este tud rá időt szakítani, az meg nekem egyenlőre nem jön össze.

Az örök témánk: Szóval egy-egy jobb nap után még úgy gondolom belefér a 4. baba. De amikor egész nap nyafog, bőg, cipelteti magát a legkisebb pasim, hát, olyankor bizony megfogadom, hogy nem csinálom végig még egyszer. Próbálok belenyugodni, és arra gondolni, hogy majd az unokáim között biztosan lesz kislány....
És nem szégyellem bevallani, de kicsit irígykedem a vegyespárosos szülőkre továbbra is....

Na, megyek, el vagyok fáradva, Apa elment 3 napra, kicsit leszívtak mára.....

meskete
Őrbottyán

Meskete, kitartás: már csak két nap egyedül! :)

Dokim a haskötőre azt mondta, csak 4 hétig hordjam és csak ha talpon vagyok... betartottam, de most aztán tényleg nagy még a hasam. Oké, még csak 5 hete szültem, de nagyon nagynak tűnik!

Máté egy tünemény, valahogy tudják ezek a harmadik babák, hogy nem jó túlfeszíteni a húrt. Tegnap este volt egy kis sírás nem akart aludni, felvettem-letettem, aztán fél óra múlva sikerült is aludnia.
Már mosolyog és figyel, ha énekelek akkor pedig gurgulázik is, olyan édes. Próbálom mindig szagolgatni és elraktározni a babaillatát.

Kia, annyira jók a képek! És annyira tetszik nekem a munkád! Milyen sulit kell elvégezni, hogy ilyen munkakörben dolgozhasson valaki?

Én nagyon gondolkodtam már régen is, mi az a munka, amit 3 gyerek mellett tudok csinálni, és arra jutottam hogy vagy csecsemőgondozó vagy óvodapedagógus vagy bíróságon kéne dolgoznom... ezeknél van egy hónapnyi nyári szünet, karácsony és szilveszter között is szünet... Most elkezdtem járni levelezőn főiskolára (óvodapedagógus), de nem tudom mennyire fogom bírni az ingázást. Van már egy szakmám, amit kidobhatok a kukába, mert nem "családbarát" volt hogy hétvégén is dolgoznom kellett...
Szerintetek milyen munka jó egy többgyerekesnek?

Napsugár, Panna merre vagytok? Minden rendben?
laura0606

Sziasztok!
köszönöm, jobban vagyok, de Danika elkapta, hétvégén és hétfőn lázas volt nappal is éjszaka is, de ma kell visszamennünk, és szerencsére legyőzte.
Itt el is gondolkodtam egy kicsit, hogy kellene valami immunerősítő Daninak is, mert ha Beni ovis lesz és hazahoz mindent, akkor állandóan beteg lesz mindkettő. Áááá. Elég volt egy is.
Ti adtok ilyet a gyerekeknek? Mit?

Tegnap volt szülői az oviban, először ilyen összevont volt, minden csoport szüleinek és érdekes dolgok derültek ki.
Pl. többen panaszkodnak az ételre, konkrétan azzal volt baja több anyának, hogy napi 388Ft / 3x étkezés és először is éhesen megy haza gyerek, mert sokszor csak 1 alma az uzsonna, vagy egy agyoncukrozott műzliszelet ( én még soha nem adtam ilyet a gyereknek) vagy pl. most ugye már elkezdődött a tanév, nem olyan régen, mégis már 4x volt zsíroskenyér !!!!!
Na, szörnyülködtem én is rendesen, hát én ide nem hozom. én még soha nem adtam neki azt sem.
Nem mondom , hogy nem lehet megenni a zsíroskenyeret, havonta 1x rám is rámtör az ehetnék , de ennyiszer és ennyi pénzért?
Az havi majd 10 ezer forint.
Szeretném, ha leírnátok, nálatok milyen az étkezés oviba, bölcsibe és mennyiért? Kíváncsi vagyok.
Mert ez az anyuka vette a fáradtságot és utána nézett Nyíregyházán (mi mellette lakunk 8 km-re, "város"-rangú település) több oviban és igen csak meglepődtem, hogy volt olyan hely ahol ezzel szemben választani lehetett az étlapon belül bizonyos dolgokban, pl. tea ízesítése, stb. , volt heti szinten graham kenyér , rozskenyér, csupa egészséges dolgok, semmi full cukros szenny és mindez napi 270 Ft ért!
Azért egy jó 100-al olcsóbb!
Itt elgondolkodtam .
A másik: sorolta az óvónéni az éves tervet, mikulás ünnepség, farsang , mindez szülők nélkül! Na, jó jön a mikulás, talán ide nem hiányoznak a szülők, de én visszagondolva az én ovis létemre, minden ünnepség a szülőkkel volt és vártuk is, hogy megmutassuk a szülőknek magunkat.
de farsang szülők nélkül??? Helyhiány az indok, hogy a szülők már nem férnének be. na ne röhögtessenek. Én sokat jártam az én volt ovimba később is, emlékszem mekkora volt a szoba, nem nagyobb, mint ez, mégis elfértek a szülők.
Jó, hogy anyák napjáról ki nem tiltanak!
Szerintetek?

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Angie!
Nálunk sem túl jó az ovis étkeztetés. Bár minket csak a reggeli-ebéd érint.
Reggeli: 1x kakaó, 1x tej, 3x tea egy héten, zsemle felvágottal, kalács vajjal, néha péksütemény. Zöldség ritkán van.
Ebéd: az már változatosabb, bár a minősége jobb is lehetne.
Uzsonna: na itt már van zsíros kenyér is, bár nem tudom milyen gyakran.
Gyümölcsöt külön viszünk be, minden szülő hetente 1x.
Az ára kb. 7000 ft/hó (ez reggeli+ebéd+uzsonna).
Nálunk is téma, hogy inkább kicsit többet fizetnénk, de legyenek egészségesebb ételek, de még nem történt előrelépés.

Farsang, Mikulás nálunk is szülők nélkül van. Bár farsangkor mindig van 1-2 szülő, aki ottmarad fényképezni.
Egyébként meg van más ünnepség is, amikor jöhetnek a szülők.

Laura a Te kérdésedre, hogy milyen munka jó kisgyerekes anyukáknak: szerintem semmilyen. Én is sokat gondolkodtam, kéne egy félállás, hiszen pár hónap és Andris is óvodás, de végül rájöttem, jobb, ha otthonmaradok. Legalább eljutok néha úszni, vagy tornázni. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés...
Nagyon eltűntem, szánom-bánom, de megszűnt a számítógépünk. Most lett kettőből egy, de közben meg a mobilnet ment tönkre megint, most egy másikat használok, de 10-ből egyszer működik, hát ez az az egy...

Dávidom végre behozta a lemaradását mozgás téren. Augusztus 22-én állt fel, azóta egyre ügyesebb. Ha nagyon akarom, már lépked is, ha fogom a kezét. Ügyesen oldalaz, egyedül felül, feláll, szóval már csak a menés hiányzik, de arra még ráér. Elég kettő után szaladni. :roll: Mátém is majdnem 14 hónaposan indult el egyedül, úgyhogy mostmár mondhatom, hogy nincs lemaradva.

Krisztián ahogy elkezdődött az ovi, majdnem rögtön beteg is lett. Már másfél hete itthon van. Szegénykém nem nagyon bírja, mert imádja az ovit. Reggel apa viszi, persze Máté is megy, mert ő is oviba "jár", aztán én megyek érte a fiúkkal. Alig akar hazajönni, néha úgy kapják el nekem, hogy jöjjön öltözni. (De legalább mostmár nem ordít, mint az első évben, amikor öltöztettem.)

Ha lesz időm mindent visszaolvasok és reagálok, de most rohannom kell. Bocsi!

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Ovis kaja: Hát a mi ovinkban sem fényes a helyzet, és nekem Boti kapcsán volt vele gondom a súlyproblémánk miatt. Egyszerűen az én amúgy is túlsúlyos gyerekem még nagyobbra nőtt, mikor bekerültünk az oviba a fennt említett cukor, fehérkenyér, töménytelen tészta és krumpliból álló menütől. Ugyanis az én gyerekem persze folyton repetázott, óvó nénik is imádják a jó evő gyereket, úgyhogy adtak neki bőven. Mígnem megelégeltem és szabályokat vezettem be, amiben végülis partnerek lettek, látva a gyerek problémáját. Nem reggeliztünk az oviban, úgy mentünk reggel, hogy itthon evett normálisan, majd délelőtt ehetett a gyümölcsből, amit nálunk is a szülők hordanak be, aztán délben nem repetázhatott és nem ehetett kenyeret mellé. Uzsi megint itthon volt. Egy év alatt sikerült 8 kilót fogynia (orvosi utasításra muszáj volt, mert már a vércukra is határeset volt), amit sajnos mára megint visszaszedett, sőt.... Na, mindegy, ez már egy másik probléma

Nálunk vannak szülőknek megrendezett ovis ünnepségek. Igaz, tényleg sokan zsúfolódunk a kis terembe, de a gyerekek olyan örömmel szerepelnek, olyan örömmel mondják a verset. Én szeretem nézni a gyerekemet, miközben szerepel, nem örülnék, ha nem lenne rá alkalmam. Furcsa is volt, hogy a suliban viszont semmi, de semmi nincsen. Annak idején mil még ott is tartottunk anyák napját.

Munkahely: Hát én egyenlőre el sem tudom képzelni, mikor fogok tudni bárhová is eljárni dolgozni. Egyenlőre annyira leköt a 3 gyerek, hogy gondolatom sincsen mással foglalkozni. Szerdán is hoznak 2 gyereket felmérésre és bizony nagyon nehezen vállaltam el, csak azért mert ismerősök, mert nem tudok időt szakítani sem a felkészülésekre, sem aztán egy-egy ilyen teszt kiértékelésére, eredmények leírására stb. Az óvodapedagógus nem rossz, de az első években bizony ez is rengeteg felkészülést igényel a másnapi foglalkozásokra, ami kívülről nem látszik, vagdosás, ragasztás, foglalkozás tervezet stb Az én munkám is hasonló, csak nekem napi 5 fejlesztésem van általában, azaz 5 terv, 5 vagdosás stb. Az évek múltval azért a rutinnal ez valamelyest csökken, de még így is mindig visz haza az ember a munkájából, ha pedagógus. És még ehhez jön az idegi része. Itthon van a 3 saját gyereked, akik bizony valljuk be rendesen lefárasztják az embert idegileg is, majd a munkád során szintén gyerekek közé mész, akik általában szintén nem arról híresek az oviban sem, hogy mindegyik szépen üldögél, mosolyog és azt csinálja amit mondasz. Nekem per pillanat sok lenne visszamenni gyerekek közé, de nyilván, ahogy nőnek majd a sajátjaim, ez úgy lesz egyre kevésbé megterhelő. A nyári szünet az tényleg jó pedagóguséknál.

Meskete
meskete
Őrbottyán

Köszi a válaszokat lányok, elkeserítő a helyzet úgy látom.
Csak remélni tudom, hogy itt most az anyukák kezdeményezésére változás áll be, mert akkor én is másik ovit keresek.
Ők is azzal fenyegetőztek, hogy akkor viszik máshová a gyereket. Azt azért nem hagynák az óvónők, óvodavezetők, mert féltik az állásukat, ha nem lesz gyerek, bezárhat az ovi, stb.
Beni "harcol" a pelusáért, ami azért nem harc, mert csak megkérdezem tőle minden áldott nap, de határozott nem a válasz.
Most meddig várjak? úgy látom, magától sosem fogja azt mondani, hogy nem kell. de ha levenném róla, akkor sírna.
Próbáltam középutat keresni, mondtam,először csak addig vegyük le, míg odaérünk mamához autóval, kb 10 perc, de azt sem.
Ez van.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Ovis témával kapcsolatban, nálunk szept. 1-e óta új cég szállítja az ételt, így még nem tudtam kiismerni az étlapot (azóta majdnem 2 hetet itthon volt Krisztián). Viszont azt már tudom, hogy nagyon drága. Majdnem 8000 ft. Elkeserítő, hogy ennyi pénzt elkérnek, és nálunk is volt már olyan helyzet, hogy éhesen jött haza az oviból. Bár nekünk csak a felét kell kifizetnünk, ha majd a 3 gyerkőcöt nézem, az majdnem 12000 ft egy hónapra. :cry:

A munka miatt én már aggódom egy ideje. Hiába Dávid még csak 1 éves lesz, 2 éves korától már csak a gyes jár. Nekünk az nem lesz elég. El kell majd mennem feltétlenül valahová dolgozni legalább 4 órában, viszont problémát fog jelenteni, hogy Martonvásáron nincsen bölcsi. Ha sikerülne is elhelyezkednem valahol, addig hová tegyem Dávidot? A babyszitterek meg elég sok pénzt kérnek. Azért dolgozzak, hogy nekik adjam? Félek, hogy mi lesz... :?

Laura, Szerettem volna én is levelezőn tanulni, úgy gondoltam valami olyasmit, ahol pici gyerekekkel tudok foglalkozni. (A védőnéni már lebeszélt arról, hogy védőnő legyek, mert nagyon keveset keres.) Lényeg, hogy amióta ezt kitaláltam, a férjemnek mindig olyan munkája volt (most is), ami nem teszi lehetővé a konzultációkat, stb... Mesélj, Te hogy felvételiztél? Mennyit kell bejárni? Az én szakmám sem családbarát, ezért feltétlenül szeretnék valamit tanulni. :roll:

További szép napot mindenkinek!

:lol:

napsugár08

Sziasztok!

Néha szoktalak olvasgatni Titeket, de nem sikerült sajna mindent visszaolvasnom. Megírnátok, hogy ki milyen módszerral próbálkozott, és végül milyen nemű gyermeke született? Konkrétan az érdekelne, hogy pl. aki akkor akciózott, amikor még nem volt teljesen egyforma kétcsíkos az LH, neki milyen nemű gyermeke született? Illetve kinek vált be a savas öblítés? 2 kisfiunk van, szeretnénk még egy gyerkőcöt, persze mindegy a neme, de az x-eknek is esélyt szeretnénk adni :)
petronella78

Sziasztok!

De rég voltam...

Meskete (öcsi, hugi ) :)

Jobbulást a kis betegeknek!

Laura
Milyen suli?
R. szakközépiskola (2 év), aztán 1-2 tanfolyam (pár hónap)... Nem vészes...
A munka nekem is tetszik, de nem a legjobb.. pl. éjszakázni... Levi nélkül, vagy túlórázni... nem látom másfél-2 napig Manót... :roll:

Levi és a szobatisztasághoz vezető út...
Ébredés után minden reggel a bilibe pisil és a bölcsiben is délben a wc-be :D

Angie DRUKK!!
Az egyik ismerős mondta, hogy ő hagymapucolás közben beszélt a gyerekkel a pelusról...
Sírva mondta, hogy elfogyott, nincs a boltokban... mi lesz most?
A gyerek válasza: akkor a wc-be pisilek... és így is lett :lol:

Immunerősítő
1.nap Ca kid + Cebion, 2. nap Marslakócska, 3. nap Ca kid+... és így tovább...
Apa most vett Lándzsás útifű szirupot - abból is kap kb 2 naponta 2-3 ml-t, és eddig nem volt még beteg (kopp-kopp) :D

Napsugár
Gratulálok a felálláshoz!!

Eladtuk a lakást pár napja....
30-án megyünk fel Bp-re... és gőzerővel keresgéljük a számunkra ideális házat :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia! Gratula a házeladáshoz!!!!! Ha feljöttök lakni Pestre, akkor gondolom munkahelyváltás is lesz, vagy ilyenkor automatikusan átvesz a pesti rendőrség állományba?

Napsugár! Én is gratulálok a felálláshoz! Így szokott ez lenni, amikor az ember már szaladgál szakembertől szakemberig, a gyerek egyszercsak kajánul vigyorogva megcsinálja, amit addig nem, jót röhög a markába, hogy mi meg halálra idegeskedjük magunkat.... :)

Szia Petronella! Ha az utóbbi időkben olvasgattál minket, akkor kiderül számodra, hogy az utóbbi 1-2 évben SENKINEK nem jött össze közülünk a kislány. Többen már 3 fiús mamaként büszkélkedhetünk!!!! Ami persze nagyon jó érzés, de ebből az következik, hogy sok hasznos tanáccsal nem szolgálhatunk az ügyben! :D Én pl nem jutottam el az lh tesztig, mert Marci hamarabb közbelépett. Próbáltam magamtól besaccolni a peteérést, és előtte akciózni. De nem jött be. Nektek is sikeres próbálkozást. :D

meskete
Őrbottyán

Sziasztok Lányok!

Millió meg egy éve nem voltam.... :cry:
Baj nincs, csak történénes és így a szabadidőm is elég kevés....de ez most az "jófajta" mozgalmas időszak, azaz gond egy szál se :lol:

A héten voltunk 30 hetes UH-n, a fiatalember már majd' 1,5 kg és minden rendben van vele :lol: :lol: :lol:
Már nagyon várom a születését, jó lesz megint babázni!!!!!
Lány témát igyekszem a lehető legkevesebbszer felhozni magamban, én már nem fogom bevállalni a 4. babát az TUTI. pláne úgy, hogy lehet az is fiú lesz------nem tudom, hogy tudnék-e még örülni neki 8)
Legrosszabb pillanataimban még az is eszembe jut, biztos jó ötlet volt-e bevállani a 3. babát - de ezt minél hamarabb elhessegetem, hisz nincs érteleme már ezen agyalni és ezt a kis Manókát is ugyanúgy szeretném dédelgetni, imádni, nevelgetni....mint a két Nagyobbikat :lol:
Mi is már majd az unokákban reménykedünk :lol: :lol:

petronella,
csatlakozom az előttem szólóhoz: mi is kislányt szerettünk volna, szinte mindennel próbálkoztunk...... több, mint egy évig nem jött össze, azután pedig megfogant a Kisfiunk...... nem tudom, hogy ezek után mernék-e Neked bármiféle tanácsot adni :roll:
A topic első részében egyébként mindent megtalálsz, amit Mi vagy Elődeink összegyűjtöttek/írtak, azokat érdemes elolvasni. "Fővezér" volt Tulipán....és neki össze is jött.....negyedjére! Az ő hozzászólásait olvasgasd végig :D

Lányok,
mindenkivel olyan sok minden történt, hogy mindent most le sem tudok reagálni,....
....ezt gyorsan elküldöm, nehogy megint elszálljon.....azután még folytatom.....
panna09

...én nem tudom mi van ezzel a géppel....
önállósítja magát és leáll, elszáll, amit írtam......húúúúú, de bosszantó :evil:
örülök, hogy végre odajutok, hogy írjak......erre elszáll a fél oldal :evil: :evil:

MUNKA: nehéz dió! 3 gyerek mellett, semmi sem igazán ideális....gondolom. Én is állandóan nézem az esetlegese lehetőségeket, mert nem állunk ugyan az éhhalál szélén, de nem lenne rossz azért néha kicsit több :lol: :lol: Én fordítani szoktam itthon és ez mondjuk nagyon jó, mert simán tudom csinálni a gyerekek mellett is és még az agyamat is karban tartja :lol: :lol: :lol:

OVI: nálunk is kb. 7-8000 ft a havi ovi (reggeli-ebéd- uzsonna), tízóraira gyümölcsöt pedig a szülők visznek, kb. másfél havonta kerül ránk a sor, ez egy tök jó dolog szerintem. Nem panaszkodom, mert elég változatos és finom az ennivaló - szerencsére a Manóim nagyon jó étkűek és nem is válogatósak, szinte mindent megesznek, ha lehet repetáznak is, szóval nem maradnak éhesek :D
Ami viszont kezd kicsit foglalkoztatni: elsejével a Kisebbik is elkezdte az ovit és ugyanoda jár, mint a bátyja. Az ő csoportjukban pl. lehet a reggeliből is többször kérni (pl. az óvó néni magától mesélte el, hogy x reggel Dávid 4db virslit is bepuszilt, amit megcsináltak nekik hot-dognak), ehhez képest a Nagyobbik fiam elmesélte, hogy abból nem szabad 2x kérni. Vagy pl. a Kisebbiket, ha elhozom ebéd után odaadják az uzsonnát )pl. legutóbb kakaós csigát), a Nagyobbiknál ez még egyetlen egyszer sem fordult elő mióta odajár..... Nem furi szerintetek?????????
panna09

Sziasztok!

Meskete
Bp-re csak a lakás áráért megyünk vissza :)

Panna
Örülök, hogy minden redben volt az Uh-on...

Az ovi tényleg furcsa... vagy csak az óvónők? :roll:

A bölcsiben Levi s többször kér repetát és néha elhozunk 1 joghurtot vagy t.rudit, amit nem eszik meg... :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia, gratulálok, végre sikerült eladni.
És hogyan tovább? Néztetek már helyette? Itt Szabolcsban?
A miénk asszem eladó!!!!!!!!!!
Legalább is erősen gondolkodunk rajta! Miattam!
Állandóan vissza vágyok a városba, az meg nem állapot, hogy mindig üljek velük autóba, egy csomó benzin fogy, energia. Most unom.
A házért megszakadna a szívem és meg is fog, ha eladjuk!
no, de még ezer dolognak kell utána nézni, szocpolos, hitelből van, kapnánk-e ilyen kedvező hitelt, mint ez, mert ezt ugye vissza kell adni.
Bonyolult , sok szomorúságot okoz ez a kérdés......
Na, fel is keltek!
Köszi a tippeket a pelussal kapcsolatban.
azt hiszem tudom mi a baj. lelki dolog ez nála, a székrekedéses időszak miatt tiltakozik. Múltkor mondta, mikor javasoltam vegyük le, hogy akkor mi lesz kakával, ő nem fog tudni kakálni, fájni fog, ......ilyeneket mondott. És a héten volt is gond a kakálásával.
Néha vissza tartja, mint most is. Nem meri kinyomni, mert akkor fájni fog azt mondja. Még mindig emlékszik rá.
Képes 4-5 napig tartogatni és ez horror. Én már sírva könyörgök neki, ne tartsa, de akkor is csak azt hajtja, nagy kaka és fájni fog.
Nagyon rossz érzés :cry: :cry: :cry:

Kép
KépKép

angie28

Szia Angie!

Keresgélek folyamatosan a neten...

Most adunk be egy pályázatot - Ságváriban van egy kb 6 éves sorház, amit "felszámolnak"... hátha összejön...

A tiétek eladó? Hol is van?

Én Borbányán, Nyírszőlőben, Sóstón vagy Oroson, Ságváriban nézegetek....
Nem akarunk hitelt felvenni (max. a munkáltatóit - az pedig nem sok) :?

Kakigond - Glicerines kúp? ...nálunk hatott régebben...

Levivel betegen vagyok a héten - fáj a torka... (a doki szerint vírus és baktérium is) 39 fok volt a láza 2 napig.. :roll:
..de már egy kicsit az enyém is...
Majd csak szerdán megy bölcsibe... és én is dolgozni..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Néhány kép szeptemberről:
Kép Kép Kép Kép Kép

Holnap nem lesz bölcsi és meló sem... ma meghalt a nagyapám... :cry:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia,

sajnálom, őszinte részvétem.

Nagyon aranyosak ezek a képek!
Mi van a tesó-projekttel és vizsgálatokkal?
Mostanában nem mesélsz.....

Lányok, segítsetek!
Hétvégére beterveztük a nagy bútor-toszogálást és átrendezést, hogy lassan most már készülődjünk Legifjabbik A két fiúnk kezdettől fogva egy szobában lakik és ez be is jött. Minikét azt hiszem nem lenne túl jó azonnal betenni hozzájuk, de később talán jó lenne..... Nálatok ez hogy van/volt? Van valami jó tanácsotok?????
panna09

Sziasztok!

Kia, őszinte részvétem a nagypapád miatt. :(

Nagyon jók a fotók Leviről! Tündéri kis pasi! :D

Angie, utána néztél már mit lehet tenni hitel ügyben, ha eladjátok a házat? A mi lakásunk is hitelből van (szocpolos is) és már gondolkoztunk cserén, vagy eladáson. Az a baj, hogy sajnos CHF alapon vettük fel a hitelt, és ami annó 11millió volt (annyit vettünk fel ft-ban, a többi szocpol), az most majdnem 15millió. :( Vagyis ha el tudnánk adni a lakást 16millióért (kb annyi az értéke), nem maradna egy fillér se kezdőtőkének egy másik lakás vásárlásához, mert úgy tudom vannak plusz költségei is a hitel lezárásának. :( Viszont nekünk is az a rengeteg pénz benzinre, vagy a vonatbérletre... És ha bérlete van, akkor is sokszor kocsival kell mennie, mert túlóráznia kell, olyankor meg már nincs vonat.

Dáviddal kedden voltunk az 1 éves státuszvizsgálaton. 10170g és 74 cm és kemény 4 foga van. :D

Laura, hogy van Máté?

Panna, mikor is várható a pici? És mi lesz a neve?

Krisztián megint itthon van, köhög és folyik az orra, persze már a Dávidnak is. Van valami házi praktikátok köhögésre? A méz jó rá?

napsugár

napsugár08

Panna, nálunk is együtt van a két nagy. Már egy ideje szerettem volna átrakni Dávidot is a nagyokhoz, de sír éjszaka a fogai miatt, sír reggel 6 körül a tápszer miatt, így hogy rakhatnám át? És addig sír, amíg leszaladok, megmelegítem a tápszert, aztán felszaladok és odaadom neki... hát, szegény többiek biztos felébrednének. Azt mondják pedig minél előbb, annál jobb, hogy megszokják egymást. Szomszédasszonyom a hazakerülés pillanatában összerakta a gyerekeit. Azt mondta 2 hétig nem aludtak, aztán megszokták a helyzetet. Szóval szerintem ne húzd addig, ameddig én. :roll:

napsugár

napsugár08

Sziasztok Lányok!

Kia, részvétem a Nagypapád miatt. :(
Ház vásárláshoz drukkolok! NAgyon jók a képek Leviről.
Panna:
Én mindhárom fiút 2 hónapos korában átraktam a mi szobánkból.
2 hónap alatt annyira összenőttünk a gyerekekkel, hogy már ha egy szobában tartózkodtam a kicsivel valahogy megérezte és már mozgolódott is... és én sem alszom/aludtam jól minden kis nesszre felébredtem és figyeltem/figyelem a babát. Szóval nálunk 2 hónap a nagy elszakadás, Mátét épp ma tesszük át.
Két nagynál semmilyen probléma nem volt, mikor a középső került át a nagyhoz. Pedig volt pityergés, éjjeli sírás de egy kis mozgolódás után már aludt is tovább a nagy. Tényleg megszokás kérdése!
Angie, nagy döntés és elhatározás ha eladjátok a házat. Kívánom hogy bejöjjön!

Most Kecskemétre járok óvodapedagógus szakra, de fél év után átkérem magam Bp-re, mert az közelebb van hozzánk. Most két hetente péntek-szombaton van a suli. Nagymamák segítenek ezeken a napokon. De annyira jó picit kiszabadulni a gyerkőcök mellől...
Bp-en csak esti tagozat van, levelező nincs ami azt jelenti hogy minden hétfőn este van suli és néha szombatonként. Nagyon érdekelt még a csecsemő-és kisgyermekgondozó képzés is, de végül az óvónő mellett döntöttem sajnos v szerencsére még nem tudom. :) Egyenlőre nagyon tetszik, minden tantárgy érdekes és egyből kipróbálok mindent itthon a gyerkőcökkel. Egész más így tanulni, hogy érdekel is amit mondanak... :))))

Üdv Petronella! Én diétáztam is, savasítani is próbáltam kevés sikerrel, bár az hozzátartozik az igazsághoz hogy harmadik fiúnk úgy jött össze, hogy akkor éppen nem figyeltük se a holdállást se semmit, mert akkor már úgy voltunk, hogy mindegy csak maradjon meg, mert előtte volt egy szomorúan végződött terhességem.

Helyzetjelentés lány ügyben:
most a szülés után 2 hónappal jutottam el oda, hogy most úgy érzem lesz negyedik baba is! Máté egy tünemény, semmi gond nincs vele, nem hasfájós, éjjel egyszer kel, és már gügyög, mosolyog, szerelmes vagyok belé is. De már megint itt van ez a DE, szeretnék egy kislányt is. Punktum. Nem most, majd. De szeretném nagyon... úgyhogy most így állunk. Már megint. :)

3+1
laura0606

Sziasztok!

Köszönöm!

Drukk a kicsi költözéséhez Panna!

Nekünk nagyon nehéz lesz... amíg Bp-en éltünk Levi külön szobában aludt... itt, Anyóséknál együtt alszunk... ha elköltözünk.... :roll: ...nem tudom, hogy mi lesz...

Tesó?!
Ma a 71. napon vagyok... kb 2 hete neg. volt a teszt...
1 hónap peteérésileg tuti kimaradt (kb 35 nap szokott lenni a ciklusom)
Nem tudom, hogy mi van most... Még pár napot várok, aztán ismét teszt, ha nem jön addig...
Épp most kerestem fel egy volt gimis osztálytársamat, aki itt szülésznő, hogy ajánljon egy dokit, aki nem csak felületesen kezelne....
...mert még 1x biztos nem megyek be csak úgy egy ismeretlen dokihoz a kórházba.... semmi értelme.... :evil:

Vizsgálatok
Novemberben lesz vérvétel... aztán vár a pajzsmirigyes doki....

Laura
4. gyerek... :)
Remélem ha lesz, akkor lány lesz!! :wink:
Apa is benne van?

Angie
Utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT! :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hahó!

Kia! Őszinte részvétem a Nagypapa miatt! :(

Hú... 71 nap.... Kiváncsi vagyok mi lesz a vége! Vagy ki lesz a vége!!! Még az is lehet, hogy csendben ott lapulgat valaki!!!! :)

Panna! Nálunk nincs a 3 gyerek egy szobában és nem is lesz. Egyrészt nem férne már el a nagyok mellett, másrészt pedig tényleg akkora már a korkülönbség, teljesen mások az igények, (Boti 9 éves lesz, nem rakhatom össze egy lassan 1 évessel) Meg én pont az ellenkezője vagyok Laurának, szeretek egy szobában aludni a babáimmal. MOst is mellettem alszik Marci, éjjel csak odafordul, szopik egyet, aztán alvás tovább. Ez egy darabig amúgy egyszerű, de sokkal később szoknak le így az éjjeli evésről, mint a külön alvók. Ellenben nyugi van az első évben, nincs éjszakai ordítás egy perc sem. Szóval mindennek van előnye, hátránya.

Lány-kérdés: Amikor Marci kisebb volt, még nem volt ilyen aktív, talán többször gondoltam én is, hogy mégis lesz.... Aztán most elkezdődött az iskola, Botival tanulni, gyakorolni, Csonginak is vannak igényei, egyik úszás, másik úszás, dzsúdó stb... Marcikám meg pár hete, mint a villám, mászik, felül, feláll, vezetteti magát a kezénél fogva, minden öltözés, pelusozás egy harc, mert kifordul, szökne meg..... Szóval le vagyok most strapálva. Úgy érzem ez a három gyerek leköti minden energiámat, figyelmemet. Nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudnék még ettől is többet kisajtolni magamból, ha lenne 4. gyerek. Persze, gondolom, ha Marci is ovis lesz, meg nyilván a nagyok is tovább önállósodnak pl. a tanulásban is, majd megint több időm lesz, de most ez a helyzet.
De a stratégia azért már megvan! Direktbe nem biztos, hogy nekimegyünk a gyerekgyártásnak, hanem úgy védekezünk, hogy, ha már becsusszanna, akkor az lány-os napon legyen. Vagyis a peteérés előtti 3-4. napban még szabad lesz a vásár, aztán telibe a peteéréskor már védekezés. Ha így összejön, akkor ám legyen.

Angie! Mi újság kaki ügyben?

Hú, most rohanok, most látom késésben vagyok!!!!

meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Meskete Köszönöm.

Ma megyek nődokihoz... a volt Gimis osztálytársam /szülésznő/ által ajánlotthoz...

Ma van a 78. napom, nem túl jó, hogy minden második hónapban kimarad a peteérés... majdnem 2 hete még negatív volt a teszt...
de ma reggel...
Kép

Levivel a héten ismét betegen vagyok.... nem is baj, rám is rámfér.... motanában nem vagyok túl jól... :P
Manó ismét köhög és folyik az orra... 1 hét bölcsi után... :(

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia, nagyon gratulálok! Mostantól még inkább vigyázz magadra! :lol: :lol: :lol: :wink: Örülök, hogy összejött! :lol: :lol: :lol:
Ez a köhögés és orrfolyás nálunk is tart már rég óta. Nektek van valami bevált csodaszer köhögésre?

Dávidom nyújtott lábbal és nyújtott kézzel mászik. Ezt ma kezdte el, nem mindig csinálja, de fura. Ez normális? Erre nem emlékszem a többiektől. Ez lenne a kapaszkodás nélküli felállás kezdete?

napsugár

napsugár08

Kia,
ez peteéréses teszt ugye? Vagy terhességi teszt? :)
Ha van peteérésed, akkor most akciózzatok! Hajrá-hajrá.

Napsugi,
szerintem normális. Az én nagy fiam lábujjhegyen fut a mai napig, sőt néha úgy is jár. Persze a középső sokszor látja ezt és utánozza. Néznek is furcsán a rokonok, hogy mit csinálnak ezek a gyerekek... én pedig mindig megnyugtatom őket, hogy csak vádlira gyúrnak! :)

3+1
laura0606

Kia!

Ez most akkor milyen teszt????? :D :D

Napsugár! Nekem Boti csinált hasonlót és utána valóban a szekrény és bútor melletti vonulgatás következett. Volt rendes mászás, vagy az kimaradt? Mivel nemrég indult be Dávid mozgásfejlődése, ezért akár még normális is lehet. Jó lenne persze, ha meglenne a szabályos mászás is, mert a tenyéren való támaszkodás, ezzel a könyök nyújtása fontos egyrészt a járás alapja, a végtagok asszimetrikus összehangolása miatt, (jobb kéz a bal lábbal emelkedik és fordítva), másrészt ez a fajta támaszkodás egyéb reflexek leépülése miatt is fontos, amik hozzásegítenek a magasabb rendű tevékenységek kialakításában (írás, olvasás. pl sok dyslexiás gyerek nem mászott) Remélem érthető voltam. A mászást egyébként elő lehet segíteni pl akadályként a földre helyezett játékok fölött való átmászással. Vagy a tenyerünket a hasa alá téve "rákényszeríteni" a testhelyzetet és úgy elérni egy játékért stb. Vagy pl lehet venni sátoranyagból való alagutat, ami szintén rendes mászásra késztet, hiszen az nem túl magas, felállni nem lehet benne.

Laura! Hahó!!! Mi újság?

Meskete
meskete
Őrbottyán

Lányok!

Visszaolvasva szerintem ez Kia babás tesztje!!!!!! :D :D :D
Ha tényleg az akkor HURRÁ!!!!!

Meskete
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat és a Gratulációkat!
Ez HGC teszt :lol:

A 8.héten járunk... a tesó 12 mm-es... :lol:
A nagyszülők most fogják levélben megtudni... amit Levi küld nekik....

Hogy mikor volt a peteérés és mikor jött össze a bébi nem tudom...
Ilyen jó kis ciklusok után... :roll: a neme pedig a legfőbb rejtély :lol:

Napsugár
Sajnos nincs tuti módszerünk a köhögés ellen... :(
Nektek van?

Köhögéscsillapító vagy lándzsás útifű... :roll: amiket használunk..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia, GRATULÁLOK !!!
1 hónap múlva kb tudni fogod a nemét! Nagyon drukkolok!!!

Velünk minden oké, éljük a háromgyerekesek unalmas életét. :lol:
Hetek óta rájöttem, hogy alig beszélgetünk a férjemmel, úgyhogy ezen változtatnunk kell, nehogy csak eléldegéljünk egymás mellett, és kihűljön a kapcsolatunk... Mire hazaér este 7 néha 8, gyors vacsora, hogy azért együtt egyen a család legalább egyszer egy nap... aztán fürdés altatás... és én kidőlök annyira fáradt vagyok.
REggel ő viszi a nagyot oviba, és megy dolgozni, én akkor kezdek magamhoz térni, de inkább kapkodás van olyankor mint beszélgetés.
Szeretnék vele elmenni kettesben valahova, de Máté még igen picike. Viszont jó lenne picit csak egymásra figyelni. Szóval nálunk most ezek vannak.

Máté egyre többet van ébren, már két hónapos múlt olyan hihetetlen! Múltkor megtaláltam a fürdőszobában jó pár lh tesztet, jövőre lejár a szavatosságuk, úgyhogy most elkezdem nézni mikor van peteérésem csak úgy...

Meskete szerinted a lábujjhegyenfutás majdnem 4 évesen rosszat jelent?
laura0606

Kösz Laura!

Drukk, hogy több időtök legyen egymásra a férjeddel.

A dokinő felírt Levinek egy immunerősítőt... /Broncho-Vaxom/
30 napi minden reggel szedi most... aztán szünetekkel folytatja... állítólag nem lesz beteg a télen... nem túl olcsó, de ha nem lesz beteg - megéri... :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Lányok!

Először is KIA! Gratu :lol: :lol: :lol:
Ez aztán a jó hír! Gondolom ezek után végképp mindegy a neme, csak legalább rendben összejött :)))))
Mellesleg fogadni mernék, hogy pont nektek jött össze a kislány - így véletlenül.....poén lenne! :lol: :lol: :lol:
Szorítok, hogy jól viseld és Babócával is minden rendben legyen!!!!!
Vigyázz magatokra!

A mi Legifjabbik Manónk eszeveszetten mozog odabent és deformálja a - nem kicsi! - hasam :lol:
November végére várjuk.....remélem sokkal hamarabb nem óhajt megérkezni, mert enyhén szólva még nincs itt az ideje....se neki, se nekünk :lol:

Az UH + doki szerint minden rendben!
Itthon bele kellett vágnunk egy lakás-felújításba (persze csak részleges, akut ázás miatt). Képzelhetitek mennyire hiányzott!!!

Ráadásul iszonyúan állok OEP ügyileg - hullanak az "ősz hajszálaim", mert képtelen vagyok velük zöld ágra vergődni :twisted: :twisted: :twisted:
Most a táppénz kapcsán bukott ki a dolog és hát nem bánnám, hogy ha a TGYÁS idejére már tisztázódna minden! (Bele se kezdek a komplett sztoriba - hosszú és idegölő!)
panna09

Saját tapasztalat:
Köhögésre, náthára: STODAL szirup, Coryzalia tablettácska (mindkét szer homeopátiás, azaz előtte-utána 30 percig nincs evés, ivás és semmi mentolos! Szirup apró kortyokban, mert nyálkahártyán keresztül szívódik fel, tablettát szopogatni)
Tantum verde spray - torokfertőtlenítő, csak be kell fújni a gyerkőc szájába!
Mézes tea,C-vitamin (nem vicc!), orrspray+orrszívás rendszeresen!
Saját tapasztalat - tavaly horror telünk volt, sokat okultam-tapasztaltam és most semmiképp sem szeretnék ehhez hasonlót!!! Mi is próbálunk minden ezerrel, ezek beváltak!

Schüssler-só "kúrával" próbálkozunk most, nagyon bizakodó vagyok. Már bárminek örülnék, ami segít!!!! Majd beszámolok, hogy bírjuk, azaz alakít-e valamit......

A Broncho Vaxom kúrát is megcsináltuk tavaly, nekünk abszolút nem jött be :cry: :cry: :cry:

Lánykérdésben totális nagy a csend! Azt hiszem én 4. gyereket már tuti nem fogok bevállalni! Remélem minél hamarabb alábbhagy ez a vágyakozás és érzés és végre nyugtom lehet ettől 8)
Persze soha nem mondd, hogy soha :lol:
panna09

Panna
Köszönöm!

A neme - örülnék, ha lány lenne, mert nekünk biztos nem lesz 3.
Apa egy gyereket akart csak... :(
De már büszke... a rokonok egy része már gratulált :)
...és már elkezdte a szokásos szöveget : ne emelj, pihenj, ....stb. :lol:

Nem irigyellek a beázás miatt...

Bár ránk is felújítás vár, ha megtaláljuk végre a házunkat... :roll:

Drukk, hogy november végéig bent madjon a babóca.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Kia!!! Gratulálok!!!! Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Ezek szerint van kis rosszulét is reggelente!
Hát, kíváncsi vagyok megtörik-e a jég a topicon lány-ügyben!!!

Immunerősítésre én is a vitaminokra esküszöm, C-vitamin, multivitaminok, legújabban a D-vitamint mondják, hogy kellene pluszban ilyenkor.

Laura! A lábujjhegyezés 4 éves korban elvileg már nem túl jó. Lehet rossz szokás, lehet ortopédiai elváltozás, és enyhe idegrendszeri gond (ez is bizonyos reflexek szükségszerű leépülésének a maradványa, ami a járástanulás időszakában természetes, ilyenkor már nem annyira) Ha van a közeletekben valaki, aki csinál szenzomotoros mozgásfejlesztést (tsmt torna), jó lenne, ha megnézné. A legközelebbi Pedagógiai Szakszolgálatban kérdezhetsz utána, vagy a védőnőtől, gyerekorvostól. Szerintem Ádi meg csak utánozza Petit.

Panna! Lakásfelújítás miatt nem irigyellek! Mi akkor építkeztünk, mikor Csongort vártuk, aztán 4 hetes gyerekkel költözködtünk. Hát nem volt egyszerű. Azért vigyázz még magadra pár hétig, jó lenne legalább 2-3 hét a pocakban!!!!!

Megyek, mert éhes a banda!!!!

meskete
Őrbottyán

Meskete
Köszi!
Sajnos tényleg van rosszullét......
Most rosszabb, mint Levivel volt..... :?
Reggel már majdnem összefutottam a rókával... de a háztartási keksz csodákra képes :lol:

Vitaminokat és gyümölcsöket kapott Levi, de így is mindig beteg lett :(

Remélem ez a B.V. használni fog....

Szép napot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Merre vagytok?
Kismamák? Mi újság az első harmadban és az utolsóban?

Nálunk az a helyzet, hogy minden rendben. Voltunk a héten méreckedni. Marci 9 és fél kilós és 78 cm így 8 hónaposan. Kis Góliátom. Azért remélem belassulunk valamelyest és nem leszünk 1 évesen 15 kilósak.

Meg az történt a héten, hogy végre megtudtuk, hogy a tesóm babája egészséges. Nem írtam nektek, de mostanában ez tartott feszültség alatt, hogy sorra rosszak lettek az eredményei, meg kellett csinálni az amniocentézist és minden rendben, Egészséges kislány! :D Neki már van egy kislánya, ő lesz a második. Hát így tart egyensúlyt a természet! Nekem csak fiúkat adott, neki meg csak lányokat!

MOst, hogy sorra jó hírek vannak, itt a topicon is, megint kicsit felbolydultak a hormonjaim. Lányok, nem tudom hogy fogom magam visszahúzni 3-4 év múlva. Tuti megint bele akarok majd vágni!!!! Nem vagyok normális!!!! 3 gyerek után! Na, majd meglátjuk!

Remélem mindenki jól van!

Mi elutazunk a hétvégére, megyünk pancsolni egyet Hajdúszoboszlóra! Kiváncsi is vagyok, Marci még nem volt ilyen helyen, nem tudom egész nap hogy lesz el. Állítólag van szoptatós, alvós szoba, játszóhely az ilyen kicsiknek. Meg attól is félek, nehogy összeszedjünk valami kórságot ott a sok ember, meleg párás környezet stb között. De a nagyok meg alig várják, miattuk megyünk igazán. Na, itt egy hátránya a nagy korkülönbségnek. Teljesen mások az igények. Így hát nálunk Apa megy a nagyokkal minden felé, pl voltak cirkuszban, Vasúttörténeti Parkban stb, én meg maradok itthon a kicsivel. Ez van. De előbb utóbb ő is megnő és megyünk együtt!!!

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét!

meskete
Őrbottyán

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?