Új privát üzeneted érkezett!

Beu: passz, gondolom kialakításban, bodyhosszban, kellékekben (esővédő, kapucni, stb) van különbség. Meg az ár persze :?

Kattkat: úgy elképzelem ezt a Babbinkát Domó-töltelékkel, hát...eszméletlen aranyos lehet!!! Zabazaba!!!

Hubamami: szuper, hogy kész a motyó!!! Huba nemsokára bemutatkozik!!! ;) Drukkolok, hogy minden rendben menjen!! Nekünk is Nandu kendőm van, Ákos már több mint 7 kiló, de még bírja, Nagyon-nagyon szeretjük!!!!!!!

H1N1: én 7 hetes várandósan kaptam oltást, ami Ákos fél éves koráig védettséget ad. Van már vmi kombinált védőoltás forgalomban (sima influra meg H1N1re), lehet azt fogom beadatni. De még nem néztem utána igazán...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2010.10.25 20:49-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Nagyon mérges vagyok :evil: :evil: :evil: annyira nincs a gyereknek semmi baja, hogy mindkét fülén középfül gyulladás van és arcüreg gyulladása is van. Természetesen antibiotikumot kapott és csütörtökön vissza kell mennünk.
Érdekes, hogy itt fültisztítás nélkül is láttak mindent. Lehet, hogy azért, mert rendesen megvizsgálták?

A fülgyertya nagyon jó. Csak nem az én fiamnak. Semmit nem hajlandó elviselni: fülfájásnál semmit nem tudok a fülére rakni, ha szétveri a fejét, nem hajlandó eltűrni a hideg kanalat, hogy a fertőtlenítőről, vagy a Bepanten krémről ne is beszéljek. Ha mindezek előkerülnek, ordít. Majd talán egy pár év múlva.

Megmondom őszintén, hogy én még nem bkv-ztam a gyerekkel. Akkor szoktam magamra kötni, ha itt helybe megyünk, vagy vásárolni kocsival. Berakom a kocsiba, és ha kiszállok simán magamra rakom a gyereket. Akartam bkv-zni, de még nem volt alkalom.
Én nem vettem észre, hogy ette volna a hajam, cumit meg nem használunk, tehát az nem eshet ki. Még szoktam előre is rakni, mert nekem annyira jó a beco, hogy egy auchanes vásárlást kibírok vele.
Mondjuk a bkv-val még parázok rendesen, de mire buszra ülök, már szerintem simán fog ülni és talán egyszerűbb lesz.
Én egyébként azért vettem ezt, mert tudtam, hogy vagy buszon, vagy kocsiból kiszállva használom és nem akartam törölgetni kendővel az utcát. És a legfőbb gond, hogy én totál béna voltam a kendőhöz. Egyszerűen nem tudtam rendesen megkötni. Rendes alatt azt értem, hogy szorosan. Nagyon kemény, és most már nem is fog felpuhulni. Aztán meg én a barátnőmtől kaptam a kendőt. Az enyém is Nandu és L-es méret. Na nekem kicsit nagy, a férjemnek meg kicsi. Ő is és akitől vette az is jót akart, hogy mind a ketten tudjuk használni.

Huba-mami, izgulunk! Cseréltél valakivel telcsi számot?

Bocs, még akartam írni, de mennem kell....úgyhallom háború dúl

Kép
Kép
Kép
szonja77

Jaj Szonja :( Balázsnak jobbulást!!!!! Ez szörnyű!! Dokik között is óriási különbségek vannak ezek szerint, elég szomorú :(

Kendőt én is csak úgy tudom használni, ha itthon felkötöm. Utcán nem lehetne abszolválni ezt a mutatványt. Nekem a legnagyobb LL-es Nandu van, csak ebben tudom felkötni a zsebes keresztezett ülőpozit (no meg azért 184 cm vagyok). BKV-zni én is kénytelen leszek, mert kocsi nincs, és menni azért kell néha, bár uuuutálom a BKV-t, nem tudom kikerülni. Ezért adattam be anno a H1N1-et is.

Kép
Kép
csipetnyusza

Szonja !

Gyógyulgassatok meg hamar!

Nagyon szeretjük a babamuzsikát! :D Megyünk holnap is!
De egyébkét Kincső a legkissebb tőle csak nagyobbak vannak olyan 1 évestől!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Köszönjük!

Még azt akartam írni, hogy Ildóca, Tlindi, dehogy vagytok elkésve semmiről. És nálunk ezek is nagyon hamar jöttek. Mint a mászás, meg az ülés. Régebben azt hittem, hogy tudatosan pápázik, de mint kiderült nem. Mostanában szoktam néha neki mutatni és most este integetett az apjának. De lehet, hogy holnap már nem fogja csinálni. Nálunk pl. Balázst egyáltalán nem érdekelték az állatok, meg a zene se. Ma láttam, hogy a kicsi nyomogatott ilyen zenélős könyvet és közbe riszálta magát. Na ezt se csinálta eddig. Szóval nyugi, hiszen látjátok, tök másképp fejlődnek a kicsik.

Huba-mami!
Hát már épp ideje :wink: hogy összecsomagoltál. Nem lett volna jó két fájás között irányítgatni a férjed, hogy ezt és ezt rakja össze.
Az én férjem nagyon ideges volt mind2x. Előtte én is, és érdekes, mikor eljött az idő, már nem voltam. Szóval előszőr bevallotta, hogy nem is emlékezett, hogy hogy értünk be, a robotpilóta vezetett. Másodjára meg amikor elment az autóért (mert parkolóba volt), éjjel pont esett a hó és elzakozott a biciklivel. A kulcsot meg a zárba hagytuk, a szomszéd zárt be és hívott fel a szülőszobán.

Én is azért adattam be, mert bkv-ztam, a gyerek bölcsibe járt, a férjem is közösségbe. Idén asszem nem adatom be.

Na megyek aludni....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Kukk!
Írtam g-re.
szilvi35

Szonja!
Jobbulást a nagyfiúnak! Mintha az én fiamról írtál volna, Ő sem tűr semmit!!! Semmilyen krémet, sebtapaszt, hideg kanalat. Ezért nálunk sem válna be sem a fülgyertya, sem pedig a különböző töltelékes (só, magos) melegítettn párnák sem. Viszont a fülmelegítős sapit annyira megszerette, hogy este már kérte akkor is, mikor már nem is kellett használni. Jól esett még a fülecskéjének a meleg! Nagyon ajánlom mindenkinek azt a sapit! Nem olcsó, de nagyon jó!!! Láttam vaterán is majdnem féláron újat is, csak sajnos nekünk sem volt annyi időnk, hogy licitálgassunk meg a postásra várjunk, ugyanis 3 napunk volt, hogy pozitív irányba indítsuk a fülgyuszit, vagy felszúrják megint! De az antibiotikummal együtt csodát tett a sapi!
Megyek gyorsan g-re!!!!!
Vendég

Szilvi! Voltam g.-n, és írtam is! ;)
Vendég

Szegény Balázs! Kiborító, hogy ilyen hanyag orvosokra kell bíznunk a gyerekeinket! Jobbulást!

Köszi az infót, egyre inkább azon vagyok, hogy veszek valamit amiben gyorsan hátra tudom kötni. Tegnap szegényt egy csomót nyúztam, és csak nem sikerült rendesen megkötnöm azt a batyút. A végén már nagyon háborgott szegénykém. Bár gondolom ez is csak gyakorlás kérdése, elől, oldalt már pár másodperc alatt felkötöm. Majd eladom a másik babakocsit is, és abból (3 volt):-) Csatos nekem az alkatom miatt lehet gázos, én tuti nem söpörném a földet a meitai-jal, a kendővel is csak amikor néha előre kötöm. Csípőn előre megkötött kendővel szoktam és csúszócsomóval, így pikkpakk ki-be kapkodom a gyereket és állítani is tudom.

Csipet, tudom milyen szörnyű lehet. Mi a nagy fél éves koráig bírtuk kocsi nélkül, és akkor (én hülye) csak babakocsiztam még. Emlékszem a nagybevásárlásokra, meg a buszon kifolyt pisikre télen. Hát nem irigyellek!

Én megbántam, hogy terhesen tavaly hagytam magam lebeszélni a H1N1ről. De idén még nem tudom mi lesz.

Bea

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok!
Köszönjük!

Voltam én is g-n.

Köszi Adrienn!
Megnézem ezt a fülmelegítős sapit a Vaterán. Most nem fáj már neki, de úgy látom, fogjuk még használni.

Hát igen: még kocsival se leányálom vásárolni. Mert - nem kertelek-olyan figyelmetlenek az emberek, de van aki kifejezetten bunkó a kisgyerekesekkel. Még Balázst is a bevásárló kocsiba teszem, mert a 98% csak fejmagasságba néz, és a gyereket simán fellöki, elüti a bevásárló kocsival.

Én se tudom, hogy mi legyen oltás ügyben.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
OTO-THERM a sapi neve. A honlap: www.gyogysapka.hu

Ma először vittem autóval a gyereke(ke)t oviba. Nagy para volt, de nem volt hangulatom esőben végigdagonyázni az utat az oviig. A férjem mindig itthon hagyja az autót, hogy ha ne adja isten, menni kell, akkor el tudjak rohanni a gyerekkel az orvoshoz. SOHA nem használtam az autót, mindenhova gyalog mentem, mert félek vezetni! :oops: Kb. 2 hete tettem egy háztömbnyi kört, mert egy ismerősömnek vittem át néhány zsák babaruhát, akkor elég jól ment, és ezen felbátorodva, meg a rossz idő hatására nekivágtam. Már most parázom a déli úttól! :roll:
Kendő, hordozó: én sosem használtam ilyeneket, így nem is igazán tudok hozzászólni a témához. Tetszik, de nem győzött meg. Viszont tuti egyszerűbb, mint babakocsizni! :D
Vendég

Ügyi vagy Adrienne! Hajrá! Irigylem a bátorságod. Én kb 2 éve győzködöm magam, de csak 1-2szer gyakoroltam, nincs időnk. Oktatóhoz kéne mennem, igaz én sosem vezettem. Mikor vezettél utoljára hosszabban?

Kép
Kép
beubaba

soha nem vezettem. 2002 óta van jogosítványom. 7 km volt eddig a leghosszabb táv, 2007-ben. Akkor vezettem utoljára. (a fennt említetten kívül). Viszont már itthon vagyunk, mindenki és minden egyben, épségben! :D Csak ilyenkor még kicsit remeg a kezem-lábam :)
Vendég

Wow! Nagyon bátor vagy! Hát akkor triplán irigykedem! :) Remegédre meg igyál meg egy felest, már lehet :)

Kép
Kép
beubaba

Húúúú Adrienne nagyon bátor vagy.Akkor nem csak én félek vezetni.Én se vittem Szonját még egy centit se kocsival sehova.Én melózni kocsival jártam,az úgy jó volt.Pláne mióta eladtuk a kisautómat és egy nagy batárt vettünk helyette,amit még nem is vezettem.Pedig jó lenne kimozdulni vele,de hát félek :oops:

Tlindi

Kép
tlindi

Beu!
Bocs, hogy tegnap nem folytattam, de elment a net.
Éjszakára meg úgy betaknyoltam+köhögök, hogy most nincs türelmem klimpírozni...

Balázsnak szupergyors gyógyulást.
Hanyag orvosok mondjanak le! :twisted:

Kattkat

Kép
kattkat

Hajrá Adrienne! Belejössz egy idő után a vezetésbe csak gyakorolni kell először rövid távokat aztán meg majd megy mind a karika csapás!

Én 2002-ben tettem le a jogsit és két évig nem is voltam hajlandó vezetni egyáltalán! Aztán egyszer nekem kellett a kocsit elvinnem a szervízig, hát nem mondom de egy zab szem sem fér volna be! :?
Aztán meg rákényszerített az élet mert hát Csenge iskolás lett és persze, hogy nem ide helyben vittük suliba hanem Sashalomra ami 8 km-re van tőlünk! Azóta meg napi szinten minimun oda vissza kétszer megteszem azt az utat meg plussz ha valahova el kell még vinni őket. Na meg persze, hogy szép legyen az élet, a doktornénik sem helyi hanem az 5. kerületben rendel, és ha menni kell hát akkor autó! :)

Kattkat!
Gyógyulj meg hamar te is!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Balázs rohamosan javul az antibiotikumnak és a sok jókívánságnak köszönhetően. Igaz, én azt sem érzékeltem (hála Istennek) hogy beteg, mert bitang rossz. Mikor este még a másik ügyeletet is megjárták, fürdés előtt eltaknyolt és beverte a fejét az ajtófélfába. Szépen vérzett is neki. Még jó, hogy nem kellett vinni a sebészetre összevarni.
Na ha azt gondoljátok, hogy tanult belőle: az előbb szedtem le az asztal tetejéről. Előtte meg lepecsételte a bútort. Szóval hullik a hajam rendesen.

Adrienn, nagyon ügyi vagy! Nekem is van jogsim kb. 2002-2003. óta. Egy darabig vezettem, de utoljára 2006-ban ültem volán mögött. Most nagyon kellene, de nem kell rajta agyalnom, mert nincs mit.

Kattkat! Jobbulást!

Valaki, (én Kattkat rád gondoltam, mert mintha Te ajánlottad volna, bocs, olyan tyúk eszem van :) ) segítsetek már ki: hol lehet megnézni ezt a Babák című filmet? Amiről itt a főlapon is írnak? Megnéztem a cikkben a bejátszást, mókás, ahogy a kecske iszik a lavórból. Megnézném szívesen. Mondjuk egybe nem megy, csak folytatásosban :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Írd be a google-ba, hogy babies 2010 free torrent.
Én így találtam sok helyet...

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Láttam g-t. Írtam is.

Balázsnak is jobbulást! Hajrá! hajrá!

Adri! Nagyon bátor voltál! Grat! Csak így tovább! :-)

Igen, a bepakolással kissé elkéstem. de minden rendben, Huba még pociban. Csak úgy olyan visszavonhatatlannak tűnt ez a bepakolás... Hogy akkor már rögtön vége is a pocis korszaknak. :-) De már nem bánnám.
Ma voltam orvosnál. Huba rendben. Én is. Semmi jele, h szülni fogok. Egyenlőre. De ez persze percenként megváltozhat. :-)
Köszi, hogy szurkoltok. Igen, cseréltem számot. Épp Szilvivel. :-) innen is köszi Szilvi. :-)

Na, szép estét!
Jobbulást mindenkiinek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Jobbulást Kattkat!
Ha jobban leszel, várjuk a tapasztalatokat :) Bár a mai nap után egyre biztosabb vagyok benne, hogy mindenképp hátra kell valahogy kötnöm a picurt. Egész nap kézben volt, nem tudtam semmit csinálni tőle. És az is egyre biztosabb, hogy erre nem lesz jó a kendőm, egyszerűen nem képes kivárni amíg felkötöm. Izgő-mozgó lurkóval pedig új kötést tanulni, főleg hátra elég érdekes feladatnak tűnik :)

Jogsi: nekem először csináltatnom is kellene, mert annyit használtam, hogy valamelyik költözésnél elkeveredett az évek során + már le is járt, mert 2000-ben tettem le. :)

Szonja! Örülök, hogy jobban van Balázs! Átsiklottam az infó felett: megvolt végül a keresztelő így fülfájás közepette? Hogy sikerült?
Megkuksizom én is mi ez a film:)

Kép
Kép
beubaba

Szonja!

Örülök, hogy jobban vagytok! :D

Minden kicsinek és nagynak mihamarbb gyógyulást!

Huba mami!

Drukkolunk nagyon! Tudod repülő fent gyerek ben még nem maradt! Ne légy türelmetlen! :D Mindennek eljön az ideje!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hááát, nekem is egyszerűbb lenne kocsival, de nincs jogsim, hülye vagyok a vezetéshez, no meg, anyagilag se fér bele az autó, max ha visszamegyek dolgozni, és gyűjtünk egy pár évet, és akkor kistesó, szóval ez egy ördögi kör kicsit...
Én is meglesem ezt a filmet :)

írtam dzsíre is...

Kép
Kép
csipetnyusza

[quote="beubaba"]K írta:beubabaöszi Csipet, de eddig rendben, átfogalmazom, mire gondoltam: úgy értem ezeken belül nem látom a különbséget mondjuk egy beco vagy egy manduca akár babbinka között. És ugyanígy a meitaioknál (mi a különbség egy gremese és egy hajtka vagy bármelyik másik között?)

Tudom, van több hely, ahol ki lehet ezeket próbálni, de 2 gyerekkel nem tudok bkv-zni, itt a világ végén pedig semmi nincs.

Az a baj, hogy valóban nem ránézésre van különbség az egyes hordozók között, hanem használat közben derül ki, hogy kinek melyik fekszik a legjobban.
A Beconak hülye helyen van 2 csatja, ami az én karomat nyomja kicsit. A Beconak továbbá rövidebb a hátlapja, mint mondjuk a Babbinkának. Jobban kilóg belőle a gyerek.
A Beco csatjai gördülékenyebben működnek, mint a Babbinkáé, de összességében a Babbinka áll eddig a szívemhez a legközelebb.
MT-oknál lehet különbség az anyagban, vagy abban, hogy milyen szögben illeszkedik a hátrészhez a pánt.
Mert másmilyen a kényelmes egy sikló vállúnak és más egy vízilabdásnak.
Mikor próbálgattam a hordozóházban, volt egy csaj, aki nem lehetett több 45 kilónál.
Szinte mindegyik hordozó nagy volt rá a csatosok közül.
Nem tudta eléggé meghúzni a derekán.
Az is megfontolandó, hogy érdemes-e egyáltalán télen ezzel foglalkozni, mert ha beöltözteted Michelin babává a gyerkőcöt, hogy ne fázzon a hátadon, + Te is magadra öltöd a téli kabátot, nagy valószínűséggel nem fog átérni titeket a pánt, nem tudod bekapcsolni.
Nekem Gremese MT-om van, de kabátban nem tudom megkötni, mert rövid a szára.
Amíg Domó kicsi volt, tök jó volt, de annak meg olyan magas a hátlapja, hogy nem lát ki, amit erősen nehezményez.
Míg kicsi volt, úgy i aludt benne, de már nézelődne.
Persze ezen még lehet segíteni, hogy a derekadon csavarsz egyet az anyagon, megrövidítve a hátrészt.
Ismerős csaj 100 kiló körül van, Ő Liliputis mt-t vett és meghosszabbították neki felár nélkül a pántját, hogy átérje őket.
Ti hol is laktok?
A Klinikáknál van ez a hely, ahol lehet kölcsönözni.
10ezret kell letétben hagyni 1-1 hordozó után, amit visszakapsz., ha visszavitted a hordozót (persze sérülésmentesen).
Csak csütörtökön vannak ott, szóval csüt-től-csüt-ig lehet nálad.
Nem tudod megoldani, hogy addig vigyázzon a gyerekekre valaki?
Kendőből is rengeteg féle van ott.
A Nandu jó, de vannak sokkal jobbak is.(horror áron)
És megmutatják hogy kell szakszerűen felkötni.

Nem tudom még mit akartam.
Ennyit a korán fekvésemről.
Már hőemelkedésem is van. Az előbb rázott a hideg, most meg melegem van.
Csak Domó el ne kapja ááááááááÁÁÁÁÁÁÁááááááááá.......

Bocs, hogy másra nem reagálok most!

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggelt.

Eszembe jutott még egy kérdés... A Péterfy honlapon olvastam, hogy milyen a látogatási rendet... Engem az egészen elkeserített. Nekem nem lesz alapítványi szobám. Hány ágyasak a szobák? Mert nekem mondtak már mindent, hogy 2-3 személyesek, meg 3-4 személyesek... Szóval erről mi az igazság? Már csak azért mert gondolom a látogatást is befolyásolja... Én azt láttam, hogy reggel 10-12ig délután 16-18ig?! Hmm... Ez azért igencsak... Mit is mondjam...Kevés... Szerintem. Szóval kilehet ezt cselezni? Vagy nincs valami tér, hely, szóba, ahol nem zavarjuk a többi szobatársat, de mi apucival együtt lehetünk?!
Köszi a válaszokat, és persze mindent!!!

Jobbulást mindenkinek!!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szonja,neked aztán nem egyszerű az életed.Jó hogy még betegen is ilyen eleven Balázs.

Kattakat gyógyulj meg hamar.

Huba.Én alapítványiba voltam és ott mindenki akkor jött ment amikor akart.Csak vizitnél kellett kimenni a látogatóknak még a folyosóról is.Senkit nem érdekelt,hogy mikor vannak látogatók.Szerintem a sima szobákba se foglalkozik senki vele.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Huhh, Szonja! Nem semmi, hogy Balázs betegen is ilyen kis csintalan! :) Jó, hogy jobban van már! Örülök! :)
Kattkat! Gyógyulj meg hamar! Nem áll jól Neked ez a szótlanság! :)
Huba! Én voltam mindkét fajta szobában, nem keveset. A sima szobánk 3 ágyas volt, nagyon jól éreztem magam benne!!! Baromi jó volt a társaság!!! Az alapítványiban már annyira nem volt jó, de akkor már ott volt a babácskám, és amúgy is csak Vele foglalkoztam. Szóval látogatás: szerintem sehol-senki nem foglalkozott a látogatókkal, tényleg csak annyi, hogy a vizitnél ne legyenek ott a látogatók, és ne várja meg senki, míg úgy kell rájuk szólni, hogy menjenek ki! Azt nem szokták díjazni!!! De előtte és utána bárki-bármikor, persze ez nagyban a szobatársaktól függ. Amúgy kinnt a folyosón is le lehet ülni padokra (oda a kicsit is kiviheted), vagy teljesen kisétálsz az aulába, de természetesen oda már csak Te mehetsz, addig be kell adni a babát a csecsemősöknek.
Vendég

Kattkat! NAgyon köszönöm a részletes és alapos tájékoztatást, főleg hogy még nem is aludtál miattam! :) Nagyon sokat segítettél.
Szóval mindenképp ki kéne próbálnom. Sejtettem én hogy nem úgy megy az, hogy megveszem a legolcsóbbat a vaterán oszt kész. :)
Nagyon tetszik a hordozóház, és agyalok, hogy hogyan tudnék eljutni oda. (18. ker.) Vicc: van 1 busz, ami elvisz a Népligethez,de az csak 5-8.30h és 14-19h között jár! :shock: Nagyon nem akarok metrózni 2 gyerekkel, de még lehet, hogy rábeszélem magam. Végül is visszafelé már tudom háton is hozni, a nagyot meg kézben.
Ez a kabát dolog bennem is felmerült, igazából tetszenek a hordozós kabik is, de úgysem találnék a méretemben, és pláne nem tudnám kifizetni :) A hordozó takaróval meg nem sokkal vagyok beljebb.
De mondjuk főleg itthonra kéne úgyis, mert drágaságom legújabb hobbija, hogy nézni akarja ahogy főzök. Az meg egy kézzel nem csak kivitelezhetetlen, de még veszélyes is. Alapból is szeparációsszorongunk, legalábbis mostanság erre fogom, hogy állandóan felkéredzkedik.
DE: ma sikerült felkötnöm végre és naaaagyyoon élveztük, igaz csak pár percre, mert azért még nem lett elég szoros. De ha hagyom el is aludt volna benne:)

Bocs, most már lelövöm magam hordozásügyileg, mert teljesen offolom a topikot!

Ninja, sajna nem tudok hozzáfűzni semmit a témához, mert alapítványiban voltam és influenza miatt zárlat volt. :?

Szonja! Majd kérünk élménybeszámolót a filmről. A cikk alapján jó lehet, előbb-utóbb ha oadjutunk megnézzük mi is szerintem.

Bea

Kép
Kép
beubaba

Raktam képeket a g-re.

Tlindi

Kép
tlindi

Huba mami: a látogatási rend senkit sem érdekelt, mindenki akkor jött, amikor tudott (többek között a férjem is), mert a megadott időintervallumokban természetesen dolgozott. Én sima szobában voltam, 3 ágyas volt, nagyon-nagyon élveztem, szuper volt a társaság (na ez az amit ki kell fogni). Ahogy Adrienne mondta, kint a padokra ki lehet ülni, de nagyon máshova nem lehet elvonulni.

Kattkat: jobbulást neked, remélem Domó nem kapja el!!

Kép
Kép
csipetnyusza

[quote="beubaba"] írta:beubabaVicc: van 1 busz, ami elvisz a Népligethez,de az csak 5-8.30h és 14-19h között jár! :shock: Nagyon nem akarok metrózni 2 gyerekkel, de még lehet, hogy rábeszélem magam. Végül is visszafelé már tudom háton is hozni, a nagyot meg kézben.

A hordozóház sajnos pont nem akkor van nyitva, amikor jár tőletek az a busz :?
Állandó nyitvatartás: csütörtök 9:30-13:30

Szerintem nem szétoffolás, ha a hordozásról írsz :wink:

Köszönöm a jókívánságokat!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Tlindi! Én valamiért nem tudom megnyitni a képeket, kicsiben látom őket, de amikor rámegyek valamelyikre, akkor nem történik semmi. Bennem van a hiba vagy más is így van vele?

Igen, ez a legjobb az egészben Kattkat. Bár most úgy néz ki, öcsém szabin lesz holnap pont, úgyhogy megpróbálom befűzni, hogy jöjjön el velem :) Bár azt még nem tudom, hogy viszem vissza.
Te mikor viszed vissza a Hajtkát meg a Babbinkát? Esetleg összefuthatnák egy népligeti séta erejéig.
Én tuti nem túl korán megyek, és persze még az sem biztos, hogy sikerül eljutnom.

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok !

Tettem a g-re képeket! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tlindi!

Édes Szonja nagyon a képeken! :D
És nagyon kis csini volt a keresztelőn! :D

Huba mami!

Én is alapítványiban voltam!
De látogatni akkor jönnek amikor akarnak! Nálunk csak akkor morogtak amikor a gyerekeket hozta be apa! Hamar kitesékelték őket! De hát a szabáj az szabáj!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Nagyon édes Szonja bébi. Csini volt nagyon a keresztelőn. És látszik, hogy éhezteted :)

Ildóca, igen megvolt a keresztelő. A családom kicsinált idegileg, mindenki alakított. De nem akarok panaszkodni. Erre már csak hab volt a fülészeti ügyelet.
Visszamegyek a g-re, megnézlek Titeket is.

És én is tettem a g-re képeket. Úgy látszik, ez egy ilyen nap :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ildóca!
Nagyon vagány kiscsaj Kincső! Látom, nálatok is hiány van játékokból :)

Ő is olyan "finoman" szereti a testvérkéket, mint Ádi? Odanyúl, elkapja Balázs fején a hajat, tépi, miközbe húzza magához, és a puszi egy diszkrét harapás.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, miért írjátok, hogy szétoffolás????
Hát nem annyit, és arról írunk, amiről akarunk????
Egyébként nekem is Kattkat segített hordozó témában. De mindenkitől, mindent szívesen olvasok.

Kattkat! Akartam kérdezni, hogy a babás film angol???? Mármint, hogy nincs szinkronizálva, felíratozva, mert akkor nem töltetem le. Sajna annyira nem perfekt az angol tudásom, hogy neki merjek vágni. Egy szótárral a kezembe, meg kb. ezer évig tartana. A végére meg annyira szeninilis leszek, hogy elfelejtem az elejét.

Na, offoltam én is a topicot.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Felraktam a g-re a Babies feliratát.
Nem túl sokat beszélnek benne.
De én nem láttam ám.
Még.

Megyek képeket nézni! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Beu

Nem tudom mért nem tudod megnyitni a képeket,nagyon nem értek hozzá.Minden ilyesmit apa segítségével csinálok.

Kuksiztam képeket.Szonja a csíkos pólós égnek állós hajú kép a kedvenc,nagyon cuki.Ildóca nálatok pedig az utolsó,olyan mintha Kincső ülve akarna elaludni.Minden baba olyan szép,mintha válogattunk volna :D

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Képzeljétek feláltunk!
Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bocsi!

Kicsit idétlen a kép mert már össze vissza szerkeszgettem, hogy fel tudjam tenni!

Szonja!
Hát igen sajnos iszonyat kevés játékunk van! :wink:
Kincső imád mindegyik testvéréhez bújni de nem húzza a hajukat csak ilyenkor nagyranyitja a száját és tisztára össze nyálaz mindenkit! Na ezt a részét nem igen díjazzák a nagyok! :?

Mire összeszedem minden este! :roll:

Édes minden kis babácska! :D Gyönyörűséges mindegyik! :D

Kattkat jobban vagy már?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Anyucik!

Nagyon köszönöm az infókat! Igazán örülök, hogy nem veszik komolyan a kiírt látogatási rendet. :-) Sajnos én nem leszek alapítványiba... Mert nekem dupláját kéne fizetni, és azt a pénzt inkább Huba babára költöm, azt a pár napot kibírom akár egy kis lyukba is... Remélem. :-)

Húúúúú... néztem a képeket g-n! Nem tudom nektek feltűnt-e (de biztos igen), de nagyon nagyokat nőttek a picik. Hihetetlen... mint a gombák... :-) Nagyon vidám lettem, ahogy nézegettem őket. Egyik aranyosabb a másiknál. Köszi, hogy tettetek képeket fel!

Jobbulást mindenkinek! :-)

Ja! És szerintem sem off, ha valaki másról ír... Én szívesen olvasok mindenkitől mindent. Még akkor is, mikor úgy írjátok a végére, hogy jujj, már megint panaszkodtam... Na és? Ezért vagyunk itt. Szerintem. Szóval, írjatok, mindenről. Ha szabad mondanom. :-P

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Hellóbelló!

A gyerkőcök mind szépek egytől egyig!

Kincsőnek gratula a felálláshoz Kép

Ildóca!
Köszi az érdeklődést.
Javulgatok.
Néha köhögőgörcs + folytonos orrfújás.
Domó már utánozza a köhögésem.
Műköhög. :)

Vettem Babbinkááááát :lol:
A Hordozóházban van 3 eladó és kiválasztottam a legfiúsabbat.
Sajnos mostanában nem csinál rendelésre hordozót a készítője, mert akkor teljesen más színekből kértem volna, de így is jó.:D

Kattkat

Kép
kattkat

Szerintem a szobák komfortja nagyban a szobatársaktól függ! Első szülésemnél alapítványiba készültem, de nem volt hely, így simába mentem (másnap lett hely alapítványiba, de akkor már úgy gondoltam, felesleges átmennem). A nővérszobával szemben voltam, az kétágyas volt. Két lány váltotta egymást, mindkettő jófej volt. Nálunk is minden látogató akkor jött, amikor akart. De a szobatársra szerintem tekintettel kell lenni, no meg neki rád. Engem őszintén szólva kicsit zavart, hogy a második lánynak folyamatosan bent volt a férje három napon keresztül és csak éjszakára távozott el, én meg úgy próbáltam szoptatni meg ilyesmi... :shock: De azért ennek ellenére jó szobatárs(ak) voltak.

Alapítványiról nincs tapasztalatom, bár most is oda készülök, hátha lesz hely.

És ezek szerint a nagyobb tesót tényleg itt is "becsempészni" kell? az szomorú. (tudom én is, hogy ki van írva a korhatár, dehát az ember mégiscsak reménykedik, hogy ennek ellenére picit bemehet a bátyus)
zska

Sziasztok!
Hát igen, én is féltem a szobatárstól, ezért akartam 1 ágyasba menni. De nem jött be. Na, amikor fél éjfélkor csacsogott, az egy kicsit zavart. Mondjuk egyébként is egész nap telefonált. Egyebekben normál volt, mert legalább nem lógtak nála egész nap.

Kattkat!
Köszi a felíratot. Remélem meggyógyultál és Domó nem kapta el.
Majd írd meg, milyen a Babbinka!

Ildóca!
Gratula Kincsőnek!

Huba-mami!
Még egy hét elvileg! Izgulok nagyon! Nyilván Te még jobban. De nyugi! Minden rendben lesz.

Úgy elment az idő! Ádi most 9 hónapos! Emlékszem tavaly ilyenkor még mindig csak azon imádkoztam, hogy még egy hetet maradjon benn, mert annál több esélye lesz. Aztán meg, hogy mikor szülünk. Emlékeztek: hogy röstelltük, hogy panaszkodunk? És ha valaki eltűnt, akkor már biztos, hogy szül. Komolyan, mintha történelem lenne :wink:

Többiek? Tessék jelentkezni! Kata05, másik Kata35??? Valaki tud valamit Tesztiékről?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Hát igen, már csak egy hét... :-) Vagy nem. :-) Nagyon kavarognak az érzések bennem.

Tegnap alig írtatok... Ildóca? Katkat? Tlindi? Beubaba? Csipetnyusza?
TÖBBIEK? Merre jártok? Remélem nem épp valami betegség miatt nem írtok.

Jobbulást még a betegeknek!
Szép szombatot a picuroknak! :-)

Zska! Te hanyadikára vagy kiírva? És kinél fogsz szülni?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

Vagyunk minden rendben nálunk csak kicsit szaladgálós napunk volt tegnap! Aztán este bevásárlás meg ilyenek!
Szilvi hiányzik innen most nagyon! De remélem hamar rendeben lessz náluk is minden és akkor vissza tud térni hozzánk!

Huba mami!

Nagyon izgi, hogy lassan a finisben vagy!
Biztos rendben fog lezajlani minden!
Szorítunk nagyon neked/nektek! :D

Szonja!

Hát igen én is csak sokáig olvastalak bennetek!
De olvasni is jó volt benneteket!
Viszont tényleg nagyon fura, hogy így elment az idő!
Pont azt beszéltük itthon mi is, hogy ez lessz Kincső első karácsonya!
Imádni fogom nagyon a kis meglepett arocskáját amikor meglátja majd a karácsonyfát!! :D
Emlékszem mindegyik arcára amikor először látott karácsonyfát!
Azok az édes kis csodálkozó szemecskék! Édesek tudnak lenni nagyon! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Úgy döntöttünk, hogy nyilvánosban is leírom a velünk történteket, talán segíthetünk másoknak.
Tiva baba születése óta furcsán lélegzik:
rendszertelenül, hosszabb kimaradás után egy nagyon nagy szaggatott légzés (ezt periodikusan), előfordul, hogy nehéz felébreszteni (teljesen el van ernyedve, nagyon mélyen alszik). Most ezek jutnak eszembe... Mivel nem tetszett ez a légzés, a gyermekdoki első látogatásakor mondtam is az észrevételeimet, ugyan így a támadó néninek... az egész családomnak... mindenkinek, akivel beszélek. 100%-ig azt a visszajelzést kaptam, hogy hülye vagyok és túlaggódom. Itt is kérdeztem szerintem a légzésfigyelőt és válaszoltatok is, ki-ki a saját tapasztalata szerint (hogy van vagy nincs légfigyu otthon).
Szóval, mivel az idiotizmus gyanúja lebegett a fejem, anyai ösztöneimet háttérbe szorítva nem vettünk/béreltünk légfigyut. Legutóbb Tiva 2hónapos oltásánál mondtam a dokinéninek, hogy még mindig "furcsán" lélegzik. El is küldött gégészhez, annak ellenére, hogy próbáltam elmagyarázni neki, hogy nem az az amiről Ő beszél, hanem alvás közben történnek a dolgok és nem álmodik, hanem "furcsán" lélegzik. Gégészhez küldött... ennyi.
Persze nem hagyott nyugodni a dolog... a kezembe került egy újság, ahol az alvászavarokról írtak és abban a cikkben olvastam, hogy létezik SIDS szűrés (akkor még nem tudtam mi az). Utána néztem és úgy döntöttem utána járok, hátha. Az újság kiadója a Hiem Pál Kórház, a cikkből kiderült, hogy belgyógyászatot- és a cikket író doki nénit kell keresnem. Ezt az utat végig járva találtam a SIDS szűrésre, ahová egy szerencsés véletlen folytán szinte azonnal mehettünk rohamléptekben.
Ha valakit érdekel a véleményem... szerintem csak az menjen, akinek valóban vélhető a probléma (tehát tünet nélküli önmegnyugtatásképpen inkább ne), mert a szívem megszakadt. Fájni nem fájt neki szerintem, de a látvány iszonyat. Sok-sok tappancs (azaz EKG-s vacak) a picike kis testen, a lábikán is valami, meg egy gyomorszonda ami a nózin keresztül van leküldve (15-17 cm hosszú)... Ez egy azt hiszem 8 órás vizsgálat. Este kell befeküdni és reggel veszik le/ki róla a cuccokat. Meg vérvétel azt hiszem.
A diagnózis Apnoe, Obs.SIDS.
Nem jöhettünk haza természetesen. Gyógyszert kellett a kicsinél beállítani, ami 3 napot vett igénybe.
Ami fontos, ha úgy látja/érzi bárki. Nem szabad hallgatni senkire. Megéri az a légzésfigyelő. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy tudnunk kell mit tegyünk ha jelez.
A H.P.Gyk-ban elvégeztünk egy "képzést" a biztonság kedvéért és van már légfigyu is.
Azt hiszem hálát adhatok Istennek, hogy eddig nem történt baj és remélem ezután már nem fog. Talán mindent megtettünk mostmár amit megtehetünk.

Bocsánatot kell kérnek tesómtól. Ugyanis Ő látta egyszer, hogyan lélegzik és azzal a lendülettel bementünk az ügyeletre. Ott egy híres neves médiadoki néni megnézte és azt mondta minden rendben (szerinte is túlaggódtam).

A gyerekorvosok tájékozatlanok!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2010.10.31 09:25-kor.
szilvi35

Kattkatt! Tessék meggyógyulni!!! Hogy fogunk így együtt tolni?

Hubamami! Szorítok ám nagyon!

Zska! Mikorra várjátok a picit?

Megnéztem a képeket a g-n. Nagyon tündériek a picik!
szilvi35

Szilvi!
Már javuló tendenciát mutatok!

Sajnálom a Canossa járásotokat!
Most már minden rendben lesz!
Örülök, hogy nem tántorított el semmi és senki attól, hogy hallgass az ösztöneidre és a végére járj ennek a dolognak.
Nagyon jó mamija vagy Tivának!
Pontosabban a legjobb!

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?