Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

egész jó volt a torna, bár inkább mama torna volt, a két gyerek csatangolt ateremben, rengeteg labda volt, alagút, dobozok, Márk nagyon kifáradt.
Nekünk is elég sz@r éjszakánk volt, kb másfél órán keresztül vígasztalhatatlanul sírt, mellénk tettük, úgyse nyugodott el, tuti fogzunk mi is, bár még csak két alsó kapánk van :-)
A szomszéd csaj meg is jegyezte, hogy megébredt Márkra és nem tudott visszaaludni így átment a vendégszobába.
Megjegyzem, az ő lánya kb 10x annyit sír és nyávog mint az én fiam.
Ez a garbós-sál nekem is teszik, Petrán már megcsodáltuk.
Ma be kellet szereznünk egy téli sapit már mert hétvégén elutazunk.
Folyt köv, Márk felkelt...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

hahó,

csak gyors életjel. Csabi is meg én is megfáztunk. Folyik az orrunk, stb. Szerencsére a kölyök már jobban van, most éppen a nagyszülőknél van, hogy egy kicsit pihenhessek.

Ajándék ötlet: én egy FP oroszlános 2 in 1 kismotort néztem ki. Használtan kb 5-7 e ft. Ezt tolhatja is, meg rá is ülhet.

Tortára még nincs igazán ötletem, de valszeg én is valami joghurtosat csinálok.

megyek is eldőlök.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok
Itt vagyok:)
Nagyon cukik a kis járó, fogasodó manók, alig várom már, hogy láthassam őket :)
A gesztenyetorta jól hangzik. Honnan veszitek a gesztenyét?

Bibinél is kiderült, hogy kizárólag azért nem akar enni, mert ő ugyan nem fog ülni evés közben. Ja és bébinek való kaját sem fog enni. Választhattam, vagy ragaszkodom a formához és leültetem, előke, stb és az éhezés, vagy mocskos lakás, rendetlen evés. Ő győzött, 10 hónapos koráig állta a sarat és nem evett egyeláltalán. Most kap egy kistálat tele falatkákkal. (zöldség, gyümi) és egész nap azt hurcolássza, rágcsálja, kenegeti trancsírozza. Ne tudjátok meg, mik kerülnek elő :roll: pl cipőből uborkadarab stb.

Nálunk Anyunál is van egy csomó bébijáték, amit tesómék otthagytak. (zenélőszék, ugráló csacsi és társai, ami Bibié lett) Így játékot mi tuti nem veszünk. Fel sem hozom őket. Nagy fürdőlepedőn, ágyneműn gondolkodom.

H&M-be én is szeretnék már eljutni. Imádom a gyerekcuccaikat.

Nekem már mindegy lenne, hogy milyen fogsor, csak legyen valami :wink:

Köszi az alvós hozzászólásokat. Bibi kb., mint Dávidka, csak még kevesebbet alszik.

Mangora, ezzel az altatással nagyon ügyi vagy. Ez nálunk még elképzelhetetlen, mert szopival alszik el.

Bibus már magabiztosan megy, guggol, átlépi a küszöböket, cipekedik. Gyarapodott a szókincse: én, adjál, Bibié
Ja és képzeltétek, tegnap felült egyedül a motorra.
Mangora, én leszedtem az ülést, és így leér a lába, hátrafelé halad is vele :)

Kata, a szomszéd csaj szigeteljen, ha nem tetszik neki :wink:

Homeos doki nekünk nem jött be, nem tudom ajánlani :cry:

További szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Hahó!

Zsuzsi, akkor nem tartott sokáig a vámpírkodás Zsófinál :) Remélem ezzel a rossz éjszakával Ti és Mangoráék is letudtátok egy időre a fogzás okozta nyűgöt!
Mi állandóan kínlódunk az éjszakákkal, már tök tanácstalan vagyok, mit kellene csinálni, sehol-sehogy sem jó sokszor.
Az evés nálunk is úgy zajlik, ahogy Reni és Mangora is írja, nem hajlandó neki készített kaját enni, ha etetőszékbe teszem, mindent tol el magától, és mászna ki.

Reni, Bibi mennyi mindent mond már! Ez tuti a nagytesónak köszönhető :) Jut eszembe: BOLDOG NÉVNAPOT BLANKÁNAK!!!!

A torta-recept: http://mindmegette.hu/oszibarackos-joghurttorta.recept
Csak a krémet vettem innen, hozzá egy sima piskótát sütöttem négy tojásból.
Sima joghurttal csinálom majd, és egy kicsit kevesebb tejszínnel, szerintem. A piskóta szerintem is jöhet már nekik :)
Mangora, a gesztenyés torta nagy favorit a családban, Anyukám a még meleg vaníliás pudingba keveri bele a lereszelt gesztenyepürét. Persze a puding tejből van, de talán megér egy próbát rizstejből vagy zabtejből megcsinálni.

Csősapka, igen, olyan nekem is volt! Elég vicces ruhadarab, valóban, de annál inkább praktikus :D

Judit, elfelejtettem írni: igen, mi a korábbi babakoncerten voltunk, mert hamarabb vettem meg a jegyet a múltkor, mint ti, és én még kaptam arra, viszont utána már nem cserélték be a későbbire, hogy együtt mehessünk :evil: Nekem tetszett, sajnálom, hogy Nektek nem tetszett annyira :(

Szilvi, jobbulást Nektek!!! Remélem most már hamar kilábaltok a betegségből mindannyian!

Biztos elfelejtettem valamit, bocsi :(
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági, ez a vaníliáspudingba gesztenye isteni ötlet! akkor mégis lesz krémje a mi tortánknak is:)
Zabtejből én már palacsintát is sütöttem, pudingnak is tuti jó.

Reni, bocs, hogy nem írtam, köszönöm a privit, nem tudtam elmenni pénteken az Anyakörre.
Önálló kislány lesz Bibi, ez nem is baj, csak hát sok türelmet addig is:)
Blankának én is kívánok boldog névnapot!

Szilvi,
Jobbulást Nektek!

Kata,
Szegény Márk:(
Szomszéd csaj no comment.
:?

Zsuzsi,
Csősapkát nem kötök, az "büntet":) én nagyon utáltam. A hosszú bojtos viszont aranyos volt:) na, majd ha lányom lesz.

Szép délutánt, és majd nyugodt estét-éjszakát kívánok mindenkinek!

Puszi
M
monke

Na megint itt.

Blaninak sok boldog névnapot kívánunk mi is!
Jaj de ügyes Bibi, már nagyon kíváncsi vagyok rá!Ne törődj az ételhurcolással, ha egyszer így hajlandó csak enni.
Így tényleg nehéz ötletet találni Reni, nehéz helyzetben vagy.
Akkor jöttök ti is 6.án, remélem.

Huszilvi, jobbulást nektek.

Ági, közben rájöttünk,hogy te a korábbin ott lehettél...Majd legközelebb.
Az utóbbi pár napban Márknak is kezd elege lenni az etetőszékből, azt hiszem ez a dolog ragadós, pedig nem is egymástól lesik el, hihetetlen.
A mindmegette-s recepteket én is szeretem :-)

Nálunk szülinapra lehet,hogy mégsem lesz Big Bobby kisautó, mert a lakásban nem akarom,hogy közlekedjen vele, kinntre meg sajnálnám a téli mocsokban, azért meg hogy tavaszig nézegessük, majd névnapra megkapja.
Tőlünk FP készségfejlesztős járássegítő lesz az már biztos:

http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... ts_id=6147

Lehet,hogy veszünk egy olcsó tesco-s kismotort is télre az udvarra, az jó lesz majd a bölcsibe, nem félteném majd,hogy ellopják.

Judit, az argep.hu-n vagy olcsobbat.hu-n keress rá, akár 1000 Ft különbségek is vannak bolt és bolt között.

Hú csajok, ma olyan fejfájásom van, lehet ledőlök, alszik a törpördög.

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Halihó!

Már nem tudom ki mit írt, csak a témák maradtak meg :oops:

Reni! Blaninak sok boldog névnapot kívánunk!
Nem lehet semmi ez az ételhordozgatás, de lehet, hogy nálunk sem lesz másképp! Ma pl csak a kezemből vagy a sajátkezéből volt hajlandó falatkákat enni, kanállal semmit, ki sem nyitotta a száját, sőt mi több, rázta a fejét, hogy "nem" :lol: HAláli pofa, de elég kiakasztó egy idő után :lol:

Járássegítőt Marci is fog kapni apuéktól, FP-s oroszlánt, amit Szilvi írt is már, meg játék mobilt, meg beszélő kutyust, meg egy kukás autót és még szánkót akarok lőni, de azt még nem nagyon láttam sehol...

A csősapkát mi sálas sapkának hívtuk :lol: És volt nekem is hosszú bojtos, és azt hiszem csíkos volt :lol:
Láttam a Brendonban, de elég drága volt... :?

Kata, nálunk is a szomszéd gyerek sírása áthallatszik... Én is fel szoktam kelni rá néha éjszaka... Nem egyszerű, de hát ez van egy társasházban... Hol mi zavarjuk őket, hol ők minket! Nem kell vele foglalkozni!!!

Alvós éjszakát mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok !

Megvagyunk mi is csak nem volt sok időm jönni az elmúlt napokban , mert anyukámnak vesekövei lettek szarul volt, öcsémnek bevizesedett a térde, én meg a fütéscsőnél megégettem a csuklomat belül húsig, alig tudok csinálni valamit mert mindig v hozzáér v én sértem fel, már az is fáj ha a felsőm hozzáér ! Gépelni is nehezen tudok ! De majd csak jobb lesz !

Ma voltunk a védőnéninél ! 9400 grm, Máté babu, és 71 cm, foga még mindig nincs már ezért is nem merek írni mert kilógunk a sorból ,hogy nincs fogunk ! Ehet már mindent kivéve tojást és tejet !

Amúgy meg vagyunk , apa megint du dolgozik , utálom , nálunk a nagy szülinap 27 én lesz ! Már várom , én is azon gondolkozom ,hogy sütök neki egy első tortát !

CSAjok ennyit bírtam írni !

Fáj a kezem nagyon és jön belőle még vmi cucc is de nem merem bekötni had szellőzzön !

Jók legyetek !

BOLDOG NÉVNAPOT BLANKÁNAK!!!!

Puszka

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi! Jó, hogy jöttél! Jobbulást a kezednek! Mit műveltél, Te lány??? Nem kéne neked is orvoshoz menned??? :shock: :shock: :shock:

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Szilvi, jobbulást Nektek. Mit mondot az orvos Csabinak a gyomrára?

Sziszi, na, Nálatok is mindig van vmi fennforgás. Vigyázz Magadra jobban. A délutános műszakot sajnálom, meddig tart? Máté szépen fejlődik. A foga miatt ne aggódj, majd elkezd gyorsan kibújni mind egyszerre.

Kata, beszólós szomszéd lány :evil: Elhiszem, hogy bánt, engem is bántana, de ne törődj vele.
Remélem, már jobb éjszakátok volt. Biztosan a foga dolgozik Márknak.
Anyukám tök egyszerű kismotort vett és 1600 Ft volt, de szerintem tökéletes.

Reni, ne is foglalkozz vele, ha nem akar etetőszékbe ülni, ne üljön. Egy kezem meg tudom számolni Zsófi hányszor ült benne. Tudják ők, hogy mi a jó nekik!
Bibi, nagyon kis édes lehet és milyen ügyes!
Nagyon kíváncsi vagyok már Rátok.
Blankának utólag is boldog névnapot kívánok!
A Sparban láttam natur gesztenyét, de még életemben nem próbáltam.

Ági, jól hangzik ez a recept, ezt is elmentem. A vaníliás pudingba reszelt gesztenyepüré... :-~

Zsófusnak kint van a 4. foga felül. Nagyon megviseli szegénykémet, tegnaptól tiszta nyűg, hőemelkedése is volt tegnap egész du. és este. Lehet, hogy újabb fog van kilátásban. :roll:

Ma mondjuk nekem is minden bajom van, fáj a fejem, és ebben a borzasztó időben kell még kimennem ajándék-ügyben.

"Szép" napot mindenkinek!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
még mi is megvagyunk,csak a számítógép működése továbbra is nagyon "zavarja" Zsófit,így sajnos nagyon ritkán tudok gép elé ülni,mivel Zs.mindig lekapcsolja....így meg azért elég gáz.. :(

Blankának utólag is boldog névnapot kívánok!

Lekopogom,az éjszakai alvással nincs nálunk gond,sőt mostanában inkább egyre jobb (hess Murphy!).Este háromnegyed 9-kor leteszem és 5-fél 6-ig alszik,utána adok neki egy kis "tejet",majd 7-fél nyolcig ismét alvás van.
A napközbeni alvással viszont hasonló problémánk van nekünk is,mint Mangoráéknak,Zsófi mindig fel akar állni,de nálunk még nem jött rá arra,hogy ha fáradt,akkor el kellene feküdnie a kiságyban..

Beszéd?Nálunk az éhségre is és anyára is:memmmememme
Plusz minden elmenő autóra berregés megy.Mama/anya vagy apa/papa még csak a közelben sincs.De majd elég lesz később is beszélnie...

Szülinapra két Simba játékot rendeltem a Tullin:4 az 1-ben játékszett, a másik Színes fa játékcenter.
Anyósomék meg a Régió Játékban vettek egy mini zongora félét.Egyelőre ennyit sikerült beszerezni.
A szánkót én is szeretném,de szerintem az majd karácsonyi ajándék lesz :)

Szilvi jobbulást a kezednek,egy orvost lehet,hogy megérne....

Mennem kell,felébredt a Manó.
Puszi

Erika

KépKép
verka7

Na, itt vagyok én is, talán végre elaludt Marci...
Nehéz így, hogy nem eszik! Judit, pont úgy vagyunk, mint ti az elmúlt hetekben! De tuti, hogy a fog jön Marcinak is, mert ma reggelre megint volt egy savanyú szagú hígabb széklete és az a fogra utal...

A ma éjszakánk már egész tűrhető volt, 3szor sírt fel, de minden alkalommal egy kis víz, cumi, simi és már aludt is! Ki sem kellett venni a kiságyból! Viszont mikor 5kor kelt Robi, akkor persze, hogy ő is felkelt, de miután elment, mindkettőnknek sikerült visszaaludnunk és még 8-ig húztuk a lóbőrt! Ez azért jól esett nekem is :lol:
Ennek eredményeképpen már nem akartam letenni délelőtt, a boltba menet az autóban aludt kb 15 percet, az elég is volt és így ebéd után rögtön le tudtam tenni aludni!

Evés frontos az a helyzet, hogy nagyon nem akar semmit enni, csak pár falatokat mindenből... Utána meg jön a hiszti...
De nem hagyom magam, mert azon kívül, hogy jön a foga, szerintem hiszti fronton próbálgatja, hogy hol vannak a határai! Én ragaszkodom hozzá, hogy ha kajaidő van, akkor szépen ott ül a székében, és kivárja míg mindenki befejezi, még akkor is, ha ő nem akar enni és üvölt... Nem egyszerű, de muszáj következetesnek lenni szerintem!!!

Várok uzsonna meg vacsora ötleteket! Ti mit adtok nekik???

Erika, nálunk sem mindig jön rá Marci, hogy ha már hulla fáradt, akkor le kéne feküdnie, ilyenkor sír állva a kiságyban. Akkor bemegyek hozzá, lefektetem, kicsi simi és általában elalszik! Próbálgasd te is, nálunk sem egyből jött össze és látod, nem is mindig!

Zsuzsi, szegény Zsófi ezekkel a fogakkal! De remélem legalább egyszerre túl lesz rajta!!! Nálunk is későn indult az első, de mégis egyesével jönnek... Jobban örülnék én is, ha egyszerre túllennénk rajta...

Sziszi! Nagyon nagy fió Máté már! Én is kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz Marci, mi majd 10-én megyünk az 1 éves státuszra! Addig még el kéne menni egy vérvételre, azt mondta a doki, azért nézzünk rá, hogy nem vashiányos-e, és amiatt nincs étvágya... Én meg óckodok elvinni, mert legutóbb is 5-ik szúrásra sikerült vért venni tőle és közben majdnem elájult... :? És oda ugye reggel éhgyomorra kéne menni... De e héten valamelyik reggel rászánom magam, mert muszáj... :roll:

Nálunk 7-én lesz a családi szülinapozás! Már minden ajándék megvan, várom a postán :wink:

Puszi mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

hahó,

megvan a vérvétel eredménye is: Csabi vashiányos. A doki szerint "kifejezett vashiánya" van. Szóval pénteken megyek receptért, és majd kell pótolni. Valszeg ez volt a baj, ezért nem hízott.

Sziszi, tényleg nagy fiú már Máté. Remélem hamar rendbejön a kezed.

Nálunk 13-án lesz a szülinapi buli. Egyben Anyukám szülinapjával és az én névnapommal.

Mangora, nekünk nem mondta a doki, hogy éhgyomorra kéne menni a vérvételre. Az nem csak vércukor vizsgálatnál van?
Én uzsonnára gyümit adok. Vacsora pedig 210 ml tápszer.

Zsuzsi, kitartást Zsófinak a fogzáshoz. Nem lehet egyszerű szegénykének. :roll:

Móni, hol lehet venni zabtejet? Nem rossz ötlet, ki fogom próbálni.

Reni, szuper, hogy miket mond már Bibus. Sok-sok irigy @@@@ :lol: Mi még mindig a mammmaaamm babababa -nál tartunk.

Megyek pihenek egy kicsit én is, míg a Manó alszik.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Fogzást és nemevést sajnálom:(

Szegény Zsófi most jól bepótolta a fogzást egyben:(

Nálunk most nyugi van, leszámítva, hogy most kaptam a hírt: a hétvégi gyerektársaságból valaki bárányhimlős lett.

:( most várjuk, hogy kitör-e, és melyikünkön...D. kapott oltást, de még csak 1-et.

Szilvi, jó, hogy kiderült a vashiány, az azért elég egyszerűen orvosolható, gondolom.

Zabtej DM-ben van, Vegabond márkájú (nálunk CBA-ban is van pl.).

TSzilvi, sajnálom a kezedet, gyógyuljon meg gyorsan! Máté szép nagy:)

Mangora,
Nálunk uzsonna gyümölcs gabonával v. banán/sütőtök.
Adnék túrót v. joghurtot is gyümölccsel (ha nem lenne megint kiütéses...) ma avokádós kenyér lesz.

Vacsora pl. sütőtök egy főtt tojássárgájával vagy kis hússal a miénkből, vagy tejpép vagy tejberizs (zabtej) párolt gyümölccsel.
Meg úgyis mindent kinéz a szánkból, adunk neki.

Szép napot,
M.
monke

Móni, Te sem voltál bárányhimlős?
Na, remélem, megússzátok.
Igen, Zsófi most egyben pótolt pár hónapot fogzásból.
Kíváncsi lennék az urasan sétáló harisnyanadrágos Dávid-videóra :-)

Szilvi, reméljük, most már minden rendben lesz. Ez aztán nagy ünnep lesz nálatok a javából.

Mangora,
uzsonna: bébidesszert, heti 2-szer túró gyümölccsel vagy kis adag tejpép, ha az ebéd nem nagyon csúszott neki és rámtör a frász, hogy éhezik.
vacsora: csipeget kiflit sajttal, sonkával, ill. amit még sikerül elkunyiznia, emellett vmennyi főzelék vagy tejpép, attól függően, hogy mikor volt az uzsonna és mi
A sütőtök, avokádókrém jó ötlet, Zsófinak így sütve nem kellett a sütőtök, pedig az üvegeset imádja.
Esetleg padlizsánkrém majonéz nélkül, olajos tonhal kis vajjal kikeverve (Zsófinak ez sem ízlett), májpástétom?

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

csak beköszönök, megvan a 3.fogunk, alul ez is, a két nyűgös éjszaka eredménye és Márk ma állandóan kapaszkodás nélkül akar állni és lépett kettőt felém, hüpp-hüpp, úgy elérzékenyültem.
Viszont az alvásunk elég hülyén alakult ma, így a délutáni szunyókáját most alussza.

HuSzilvi, örülök,hogy megvan az ok, nemsokára habzsolni fog Csabi.

Mangora, nálunk mostanában nem nagyon kell az uzsonna, max fél üveg bébidesszert gyümi csúszik le, vagy elnyammog 2 babapiskótát, karikára felvágott banánt, esetleg egy túrórudit,ilyesmi.
Vacsira főzelék hús nélkül, vagy tejpép, vagy vajaskenyér falatkák, tegnap májkrémes kenyeret vacsizott.
Bár a mennyiséget így elég nehéz koordinálni.

Zsuzsi, Zsófi nagyon belehúzott a fogacskák kinövesztésébe, gratula.

ToldiSzilvi, mi történt, hogy történt a kezeddel?
Nehogymár a fogatlanság miatt ne gyere.

Mai körkérdés:Múlt héten a babapercekben láttam, hogy a legújabb irányelvek szerint 3 éves korig nem kéne adni tehéntejet a gyereknek, hanem junior italt.
Ok,hogy ez jó reklám a nestlének, de közben a szomszéd lány volt 1 éves státuszon a lányával a védőnőnknél, aki ugyanezt javasolta.
Ki hogy tervezi?
Judital beszéltük, hogy esetleg reggelire mehet tej (+kakaó vagy macikávé majd) és estére lefekvés előtt a junior ital, éjszakára talán táplálóbb is így.
De hogy ovis koráig tápszerezzük.Fene tudja.

Na megyek, felkelt a drága, mára a tanítás is letudva már, lesz még órám holnap d.e és csüt. d.u.

Ja, Judit jönne, de nem tud belépni, kért új jelszót is már, intézi, remélem estig beköszön

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Köszi a kaja tippeket :)
Nálunk is menő a szendvics bármivel. Sonka, párizsi, sajt, már szalámit is kapott :oops: a májkrémet még nem próbáltuk, de múltkor pár falat tőkehalmájat is evett a mienkből :lol:
Az a baj, hogy a főzelékeket, tejpépet, tejbegrízt mostanában nem akarja megenni... Pedig eddig nag kedvenc volt... De mióta elkezdett rendesen enni a mi kajánkból, azóta már ezek a "snassz" kaják :lol: :lol: :lol: nem mennek!!!
Zsuzsi, nálunk is így van, hogy én parázok, hogy nem evett eleget, pedig lehet, hogy neki annyi elég volt... Hmmm... Örök dilemma...

Szilvi! De jó, hogy Csabinál megvan az ok! Majd kérünk beszámolót, hogy hogy alakul az evés/hízás!!! Most hány kiló?
Nem kell éhgyomorra menni??? Na, akkor mi sem fogunk! Igaz, kifejezetten nekünk sem mondta a doki... Megnézem majd a beutalót! Mert ha nem kell éhgyomor, akkor mehetünk reggeli után is, úgy azért könnyebb, mint hajnalok hajnalán... és talán nincs is akkora tömeg...
Na, elővettem a beutalót, van rajta egy olyan, hogy éhgyomri vércukor... akkor azt hiszem éhgyomorra kell menni... :? No, majd viszek neki szendvicset!

Tej vagy tápszer! Ez azért szerintem is nagyban köszönhető a márkásabbnál márkásabb tápszer gyártó cégeknek, hogy így kitolódott a tejivás... Nekünk azt mondta a védőnő, hogy ha a családban nem fordult elő tejre való érzékenység, akkor nyugodtan adjak neki fokozatosan tejet is! De hozzátette, hogy ha gondolom, akkor jó a tápszer is :lol: :lol: :lol: Na, így legyek okos :lol:

Na, nálunk is kitolódott az alvás, mert ugye délelőtt elmaradt, délután aludt egy másfél órát, és most megint alszik... Azért nem hagyom most sokáig, pláne azért, mert mennünk kell az autót vinni még a szerelőnek megmutatni és úgy sejtem, hogy Robi nem fog addig hazaérni, hogy ő vigye... Valami nem stimmel, jobb ha ránéznek, hogy kell-e valamit szerelni rajta... Remélem nem fog sokáig tartani, mert fél 7-re kell menni és pont most döntöttük el hétvégén, hogy Marci fürdését előbbre hozzuk 7 körülre, mert akkor még nem olyan nyügi... Na, ezek szerint máig tartott, hogy ezt tudjuk tartani... Nem hiába, a muszáj nagy úr...

Ezt ma olvastam, annyira igaz:

"Ha küzdesz, veszíthetsz, ha nem küzdesz, veszítettél'"

Alvós éjszakát mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

hahó,

ezt ma este csináltam, a kanapén fekszik :lol:

Mangora: tegnap este volt Csabi 7950 gramm.

Kép ma esti kép
huszilvia

Sziasztok !

Megprobálok írni ma is egy kevesett mert azért hiányoztok ám !!!

KÉz dolog úgy történt , hogy a mosogép mellett van a fütéscső ami a kandallóból jön ki és a szönyegbe megbotlottam és odaért a csuklom ahogy megkapaszkodtam a falba ! Béna voltam , de már jobb , sebesedik , de fáj még és mindig belekapok ez a legrosszabb!

Mai kérdésem nekem is van ?!?!
Ti még használjátok a légzésfigyelőt ? Mert én teljesen idegbeteg vagyok, hogy egy két héten belül oda kell adnunk a sogornőmnek a bébiőrt a légzésfigyelővel, már úgy megszoktam, igaz van másik örző de akkor is , hiányozni fog, főleg a légzésfigyelő !!! Kész vagyok teljesen !Meddig kell használni nem is tudom ! Nyugtató érzés h ott van !

Ma pl uzsira, joghurtot evett saját készítésű baracklekvárral, mondta a védőnő h ezt is lehet adni neki ! Nálunk is változó az uzsi, van h gyümi , babakeksszel, d evan h pép, de van h csak gyümi vagy csak babajoghurt !!! !
Vacsi az általában szendvics, sajt, vajas kifli, virsli, májkrém, párizsi, sonka ! Ezek a menők, pl ma megevett egy háromnegyed kiflit szendónak és megivott 240ml tápszert !

Tejre azt mondta a védőnő h most kezdjem el adni a tejföl, joghurt, turó, sajt , dolgokat és egy éves kora után már ihat tejet mert addigra már hozzászokik a szervezete ! Majd meglátjuk mindenesetre apa ellenzi a tápszert ő tej párti , hát majd meglátjuk !

Gratula a fogaknak !

Fogra azt mondta a védőnő ,hogy már alakul de még messze van ahhoz ,hogy kibújjon , úgy hogy még fogatlanok vagyunk továbbra is !

Képzeljétek, látta ,hogy mindig az alsó konyhaszekrényből vesszük elő a nasikat, és nézte mindig , erre tegnap odament a szekrényhez, kinyitotta, és kivett egy nápolyit, Benei nagyon fini auchanba, tescoba lehet kapni isteni jó íze van és elkezdte enni , apjával csak néztünk és nevettünk annyira cuki volt majd elsírtam magam !

Apa már csak két napot megy du, de már nagyon utálom !

Szilvi , tök jó h azért meg van a megoldás, most már hizni fog Csabi is ! Nagyon cuki a kép !!!

Kata, nagyon ügyi vagy a tanítással , le a kalappal előtted ,hogy még erre is van energiád !

Mi is várjuk a 6 át ! Remélem nem leszünk betegek mert az unokatesoja megint nincs oviba, kb egy hetet járt. , bizok benne,hogy nem hozott ránk vmit !

Nálunk az alvás az napi kétszer van kb két szer másfél óra , van h du 2 is ! Ő egyedül alszik el, van h ül a kiságyba és elfárad akkor bealszik, de általában lefektetem , tea, cumi és alszik !

Zsuzsi írtam mailt , megkaptad??

Na ennyit tudtam írni , már fáj a kezem és be is vertem a laptopba …!!

Szép estét !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

:D

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

:D
vonalzó proba
!!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

:shock:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

A tejjel kapcsolatban:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy olyan 15 hónapos kortól nyugodtan adhatok. Hallottam olyat is, hogy kezdetben higítani kell, majd fokozatosan csökkenteni a víz mennyiségét. Szerintem ezt az elvet fogom követni, veszek majd jó minőségű tejet (pl. Cserpes) és azt fogom adni magában vagy kakaóval, macikávéval.
DE ismerőseim közül többnek mondták azt, hogy 3 éves korukig tápszer, nem kell a tej. Na, ez azért szerintem erős túlzás.

Ha már itt tartunk, aki még szoptat lányok, hogy tervezi az elválasztást, ha tervezi egyáltalán?
Teljesen el vagyok bizonytalanodva ezen a téren. Hogy "kell" ezt csinálni? Eredetileg úgy terveztem, hogy 1 éves korig szoptatok, ha tudok. Tejem van még, de már nem sok. Reggel szerintem kevés is, főleg, ha hajnalban meg kell szoptatni, így szoktam neki adni folyékony tejpépet, azt szereti. Gondolom, a Junior italok is hasonlóak. De azért 3 éves korig nem hiszem, hogy azt kellene.

Márknak gratulálok! Pityeregj csak, Kata!
Úgy látom, ő sem követi a nagykönyvet fogzás terén.

Mangora, ez nagyon jó mondás :-)
Remélem, az autóval minden rendben.
Szendvics :-)

Képzeljétek, holnap kettesben megyünk Mikivel vacsorázni :-) A 30. születésnapját ünnepeljük.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Gyerekem kivételesen még alszik,így van időm egy pár sort írni,és nagyjából visszaolvasni.

Torta
mivel nekem Gréta elég régóta minden evő,és a szülinapját is 3 részletben tartjuk,így én nem sütök,hanem cukis tortája lesz.

Ajándék
tőlünk fp tanulószéket kap,a többiek meg titkolóznak... :lol:

Fogzás
nálunk is elég keményen zajlik,bár még mindig csak 4 foga van Grétának,de most több is egyszerre. Az én jó alvó gyerekemből éjjel sokszor fel-fel síró gyerek lett. :(

A múlt héten hamar eldicsekedtem,hogy Gréta "elindult"... Na,most úgy megmakacsolta magát,hogy csak segítséggel hajlandó menni. :roll:

Bébitaxink nekünk már aug-tól van,és Gréta hamar kb. 2 nap alatt rájött,hogy hogy kell használni. megy vele,mint az őrült. :lol: Ennek eredményeként már többször is volt borulás. :twisted: Pl most hétfő este. A konyha és a nappali között van 1 lépcsőfokunk,bár tudja Gréta,hogy oda nem jöhet le a járgányon ülve,csak ha leszáll róla,ennek ellenére nem szállt le a gyerek,hanem jó gyorsan elindult le. Nem is kell mondanom,hogy hogy fejre esett. Ömlött a vér az orrából,meg a szájából is... :shock: :(

Fogacskákhoz,járni és beszélni tudó babákhoz nagy gratula. Sajna mennem kell,és persze megint nem sok mindenre tudtam reagálni. A délutáni alvásidőben megpróbálok jönni...

Addig is pusssz

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

SZiasztok!

Nah vagyok. Kicist kalandosan, de sikerült.... AZ explorer-rel nem tudok belépni, firefox-al igen. A lényeg, hogy sikerült. :)

Sajnálom a nemalvós és nemevős időszakokat! Nálunk az alvással nincs gond, az evéssel időnként.
Uzsira általában valamilyen gyümölcs vagy túrókrém van, a vacsi az tejpép. A tejpép után jöttek az átaludt éjszakák, s ez megmaradt. Bár tegnap volt főzi is, mert ebédre nem volt hajlandó megenni, de utána megette a szokásos mennyiségű tejpépet is.

Petra elindult. Most már le merem írni. Tegnap délután óta 80 %-ban két lábon közlekedik.

Húúú, nem tudom mit olvastam még..... :oops:

Szilvi, tudom, hogy nem jó hír, hogy Csabi vashiányos, de most már legalább elindultatok valamerre, s ez nagyon fontos.

Hiszti van, megyek, de igyekszem még jönni.

Puszi

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Azt hiszem, ma a kajákra fogok koncentrálni:)

Szilvi, a házi lekvár nagyon jó ötlet! mi nem nagyon eszünk, ezért elfelejtkeztem róla.
Jobbulást a kezednek, vigyázz, ne üsd be még 1x! (bár ez ilyen, ez is murphy:(

Mangora, tejberizst próbáltál már? az valamivel "macsóbb", mint a tejpép:)

Majonézes kenőkék nálunk nagy kedvencek, én a tonhalkrémet is azzal készítem. Nem tudom, hogy lehetne helyettesíteni:( Max. a padlizsámkrém jó nélküle. És én szoktam csinálni karfiolkrémet is, nagyon ajánlom, még Zoli is megeszi:D

Tej vs. Tápszer
A Babavilág engem mindig felbosszant, rohadt egyértelmű, bugyuta reklám az egész. "xy jó anya, a legjobbat akarja a gyerekének, 3 éves korig csakis BEBA 2" vagy ilyesmi.

Nekem Zsuzsi védőnőjének tanácsa a szimpatikus. Plusz: bízom benne, hogy ha a gyerek érzékeny a tejre, akkor az azonnal kiderül, és nem úgy van, hogy akkor évekig "mérgezzük". SZóval figyelni (kiütés, orrfolyás, híg széklet), ha ezek nincsenek, lehet nyugodtan. Ha igen, pihentetni a dolgot pár hétig-hónapig.

Kakaót én terveztem adni, de Vida Ági blogjában írja, hogy vigyázat, ne szoktassuk rá a gyereket túl korán a koffeinre... ez is egy érv.
Igaz, én ne dumáljak, Dávidka már magzat korában rászokhatott...

Zsuzsi:
Elválasztás: kb. úgy van, mint nálatok, néha csak onnan tudom, hogy van valamicske tejem, hogy Dávid kibukja:D
Én azt hiszem, karácsonykor megpróbálom elválasztani Dávidot, előbb a reggeli szoptatást elhagyva, majd az estit. Nálunk az esti tűnik fontosabbnak.

Nem kellemes így szoptatni, hogy egyre kevesebb a tej, Dávidnak meg egyre több a foga.:)

Aztán adnék reggelire valami "meleg italt", estére viszont nem, legalábbis nem elaltatáshoz (lásd: ágyban, fogmosás után...)

Voltunk bárányhimlősök gyerekkorunkban, de állítólag az nem jelent 100% védettséget a vírus ellen, és okozhat övsömört is.
Na de csak nem lehetünk ekkora lúzerek, hogy újra elkapjuk:)

Judit,
Gratulálok a járáshoz, hajrá!

Szilvi,
Csabi is egész nagyfiú már:) a vasat hogy pótoljátok majd?

Szép napot, bocs, ha valamit vagy valakit kihagytam.
M
monke

Zsuzsi,

Szép, meghitt ünneplős estét kívánok:)
monke

Most csak ennyi, aki még nem olvasta volna:

http://babapszichologus.freeblog.hu/arc ... gasigenye/

Próbálok még jönni!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Halihó!

Zsuzsi, kellemes ünneplést Nektek estére! Irigyellek, csini rucit felvenni de jóóó :)

Szilvi, jó, hogy kiderült a gond, remélem könnyen és gyorsan tudják orvosolni és nem lesz már gondja Csabinak! Egyébként a majdnem 8 kiló nem is olyan rossz szerintem, ha beindul a hízás, simán behozza a többieket :) Bene sincs még 9 kiló szerintem.
Édesek az új képek a fb-n :)

Sziszi, hiányoltalak már én is, sajnálom, hogy így jártál, remélem gyorsan regenerálódik a kezed!
Máté nagyon okos fiú, édes lehetett, a kis megfigyelő :)

Judit, rejtély, miért nem tudtál belépni :shock: Én nem nagyon értek hozzá, de az e-mailes beléptető néha szokott ilyet csinálni, ha elsőre elütöm a jelszót, ilyenkor másik oldalra kell lépni és az internetbeállításoknál törölni kell az előzményeket és a cookie-kat, utána menni szokott. Esetleg egy próbát megér, ha még nem próbáltátok :)

Móni, tényleg nem garancia, gyerekkori bárányhimlő után kamaszként, mikor az öcsém pár hónapos volt, újra az lettem :shock: Nem sűrűn fordul elő, de benne van a pakliban. Egy oltás Dávidnál még elvileg kevés, valahol azt olvastam. Remélem megússzátok!!!!

Tej-dolog: tuti nem fogok már tápszert venni Benének, most tejpép megy, az mehet max. 2-szer egy nap, reggel-este, ha kevés a tej, azzal pótoljuk. Megkérdezem majd az egy éves kontrollon a dokinkat és a védőnőnket, mi a helyzet tej fronton, de speciel én most úgy tervezem, valamikor még az idén elkezdem neki adni, nyers formában is, ha januártól bölcsis lesz, ott már adni fognak neki rendszeresen, jó lenne, ha addig kiderülne, hogy van-e vele valamilyen gondja vele, mert ha van, akkor lehet kérni tejmentes étrendet.

Zsuzsi, pont így vagyunk mi is a szopival: van még valamennyi, de szerintem már nagyon kevéske. Nálunk a hajnali-reggeli szopi tűnik a fontosabbnak, este simán elalszik anélkül, az új szokásom, hogy elalvás előtt kicsit összebújunk, beszélek neki, énekelek, és mikor már látom, hogy nagyokat pislog, beteszem a helyére, jó éjszakát kívánok és jó eséllyel ott marad.

Uzsi-vacsi kb. nálunk is az, amiket írtatok, bár Bene még nem sok felvágottat evett, én ugyan imádom a virslit és a párizsit, de még nem akarok neki adni, szóval ha vmi szép sonka van itthon, abból néha kapott már. Tonhalat is kapott már, sajt, paradicsom, kenyér, joghurt, túró.

Dy, sajnálom az esést, szegény kicsi Gréta :( Remélem többször nem lesz ilyen kis kamikaze :(

Sziszi, mi már hónapok óta nem használjuk a légzésfigyelőt, éjjel sem, de a bébiőr az jól jön néha még. Mondjuk mi egy szobában alszunk Benével, így a bébiőrt is max csak napközben használom, ha a konyhában tüsténkedek.

Hajrá fogacskák, és grat az elinduló babákhoz!
Móni, videót, videót!!! :)

Puszi,

Ági

KépKép
gigilina

Ági, nem nyugtattál meg túlságosan:)
Az első bárányhimlő-elleni oltásra ebben a mi konkrét esetünkben azt mondták, hogy 75%-os védettséget biztosít, és ha meg is kapja, nagyon enyhe lefolyású lesz.
monke

Na, itt vagyok egy kicsit még fürdés előtt!

Az autóval szerencsére minden ok, köszi!

Légzésfigyelőt mi nem is használtunk, nem is volt. Bébiőrt akkor használom, ha én a kertben vagyok, mikor Marci alszik!

Dy, szegény Gréta :( Talán nem is meséltem, hogy Marcinál is volt pár nap, mikor olyan szerencsétlenül esett, hogy az alig kibújt fogaival valszeg elharapta a száját és ömlött belőle a vér... :shock: Elég szar látvány, de szerencsére nagyobb az ijedtség, mint a baj!!!

Zsuzsi! Nagyon jó szórakozást estére!!! Ki van Zsófival? Húgod??? Jó, hogy végre ki tudtok mozdulni! Nálunk olyan még nem volt, hogy valahol kettesben lettünk volna... Hiányzik is piszkosul!

Bárányhimlőben nem tudok okos lenni... Arra emlékszem, hogy én akkor voltam az, mikor öcsém megszületett és anyuék hozták haza a kórházból, de nem kapta el... Reméljük ti sem! Elvileg két hét a lappangási idő, tehát addig kell figyelni!

Ma elmentünk vérvételre! Én hülye meg elfelejtettem pisit vinni, így holnap is mehetünk... Ez ám az igazán szita agy!!! Már ennek megvan az eredménye, hát, a vas az nálunk is kevés, meg még pár érték alacsonyabb, pár magasabb az átlagnál... Na, ha megvan a vizelet is, akkor megyünk vele vissza a dokihoz, hogy mondjon valamit! Reméljük semmi komoly!

Marci mára már egész érthetően tudja mondani a kutyának, hogy LILI-LILI-LILI és olyan hangosan, ahogy én szoktam rákiabálni a kutyára, mikor rosszat csinál :lol: Azt hiszem nálunk ez az első szó :lol: Ja, és a rafkós gyermekem meg rájött, hogy hogy tudja levenni a zokniját! Ácsorog és az egyik lábával rálép a másikra és húzza ki a lábát a zokniból :lol: :lol: :lol: De mire kifigyeltem, hogy hogy jön le a lábáról mindig a zokni!!! Hát, jót röhögtem rajta :lol: :lol: :lol:

Szilvi! Édes lehetett a nápolyit felfedező és hamizó Máté!!!

Ja, az éjszakánk megint borzalom volt, de ma kb fél óra sikertelen altatás után úgy döntöttem, hogy beteszem a kiságyba, és kb 15-20 perc sírás majd nyekergés után magától elaludt!!! Igaz, erre meg Robi ébredt fel és félálomba jól letolt, hogy mi van már, de nem érdekelt, mert utána én is tudtam aludni :D:D:D

Bocsi, most ennyire futotta, megyek, mert apa még nem ért haza, megint enyém az esti program... :roll:

Jó éjt!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Zsuzsi, jó szórakozást és ünneplést ma este, remélem Zsófi is jól ellesz a vigyázójával.
Mi az ajándék Mikinek?

Edina, szegény kis Gréta, de hát az ilyenekből reméhetőleg tanulnak is.
Voltatok végül Pesten a hétvégén?Nem írtad...
De jövő szombaton jöttök akkor a Lurdyba?
Szuper lenne.

Móni, a bárányhímlő elleni oltás hány részből áll és mikor kell beadatni?
Nálunk volt mindenki a családból, én 8 hónaposan állítólag, de a mostani bárányhímlők elég dúrvák a szakik szerint és mutálódtak is, szóval ajánlott bárkinek az oltás.Remélem még nem késő, mert gondolkodok rajta.

Ági, Benének lesz hely a bölcsiben?Lehet,hogy lemaradtam róla, de te dolgozni mész vagy suliba?
Bocsi érte :-(

Sziszi, mi még használjuk a légzésfigyelőt-bébiőrt, de lassan el lehet tenni szerintem.
Bár a sógornőmék anno beparáztattak,hogy egy ismerősük másfél -két év közti gyereke megfulladt és ha használtak volna még légzésfigyelőt...
Na de ez extrém eset, remélhetőleg.

Hú csajok, megy a nyammogás nálunk ezerrel, ma konkrétan normális kaját el se volt hajlandó fogadni Márk, üti el a kanalat magától, tuti a fogzás, Mangora egyetértek, elég idegölő ezt napi x alkalommal megcsinálni, véges a türelem is, de hát sajnálom is szegényt nagyon.
A tegnapi és mai estét is egyedül viszem, M.éknek nagy rendezvény lesz holnap az Arena plazaban, arra készülnek, elég rongy vagyok már.
Tejhez való hozzászólásokat köszi.

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, azt hiszem, 1 éves kor után ajánlják ezt az oltást, de az előtt, hogy a gyerek közösségbe megy. Kérdezz rá a dokitoktól, nem tudom pontosan, hogy van (1 éves kor alatt két oltásból áll nekünk).

Kitartást az estékhez!

Mangora, Edina,
Nagyon sajnálom a vérző szájacskákat:( ijesztő lehet.

Nem evéshez, nyűglődéshez sok-sok türelmet kívánok!
M
monke

Hahó!

Móni, nem akartalak ám megijeszteni, ne haragudj!!! Nagyon ritka, hogy valaki kétszer átessen rajta, meg is lepődött anno a gyerekorvosunk. Tuti nem lesz gond Nálatok, Dávid meg akkor félig beoltva nagyon jó eséllyel simán megússza. Végül Ti miért adattátok be most? Azt meséltem azt hiszem, hogy miután Benét 10 hósan beoltotta a doki, akkor mondta, hogy ráért volna még, mert minél kisebb korban kapja meg, annál bizonytalanabb a védettség. Így azt javasolta, a második oltást majd csak januárban kapja meg, Nektek mit mondott a dokitok?

Kata, semmi gond :wink: Felvették Benét ide az állami bölcsibe, állítólag ebben a kerületben nagyon jók az elhelyezési arányok. Egyeteme megyek, nem tudok többet halasztani, ha most nem folytatom a tanulmányaimat, elévül a felvételem... de ebben a félévben még tuti nem fogok teljes erőbedobással arra koncentrálni, csak amennyire muszáj.
Nyammogás nálunk is van, alig eszik valamit napok óta, bezzeg a "felnőtt" kajákból kuncsorog, de én meg nem vagyok hajlandó adni neki rendes evés helyett. Annyira konok, ezerrel mutogat, mit szeretne, de az ő kajájának akkor sem nyitja a száját, ha tudom, hogy éhes. Kész vagyok már tőle, nekem is fogytán a türelmem, pedig az aztán igazán nem használ a dolognak, ha még én is kiakadok :?

Mangora, remélem ezek az apró eltérések nem jelentenek semmi komoly gondot, gondolom alig várod, hogy vihesd a dokinak a leletet, majd meséld el, mit mondott!
Édes lehet a Liliző Marci, majd vedd fel, ha tudod, szívesen megnézném :) Nálunk meg ezerrel megy az apa-apa, fényképen is megismeri és mondogatja, bezzeg az anya még csak véletlenül sem áll a szájára :wink:
Sajnálom a rossz éjszakát, remélem napközben kicsit tudsz pihenni!

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Na, a laborba az újabb menet ma reggel megvolt, vizelet is leadva! Ha annak is megvan az eredménye, akkor irány a dokihoz! Lehet, hogy pénteken be tudok ugrani hozzá, de lehet, hogy csak kedden! Még meg kell nézzem a pénteki rendelést, mert páros-páratlan hétben variálják a pénteket és képtelen vagyok megjegyezni, ráadásul holnap fodrászhoz is megyek meg nőgyógyászhoz is! Akarok felrakatni spirált és ezt megyek megbeszélni vele!

Ági! Igen, kíváncsi vagyok rá nagyon, hogy mi lehet az eltérések hátterében és hogy mi a gyógymód! Remélem az étvágya is jobb lesz majd, mint ahogy Csabinak is remélem ettől elindul a hízása! Marci is még alig 9 kiló, de nagyon hosszú, olyan 76 cm körül lehet és így elég nyúrgának néz ki :lol:
Videó a Lilizésről még várat magára, mert nagyon nehéz videózni! Ha meglátja a fényképezőt a kezemben, akkor egyből jön, bármit is csinált addig... Még fényképezni is lehetetlen mostanában :lol:
Szupi, hogy felvették Benét a bölcsibe!!! Januárban kezditek a szoktatást és keresztféléven kezded az egyetemet utána?

Kata! Kitartás az estékhez! Tudom milyen szar... Együttérzek! Bár nálunk tegnap apa pont befutott este, mire kész voltunk a fürdéssel, legalább találkoztak lefekvés előtt Marcival!

Éjszakánk megint sírós volt... Ma fél órát sírt, mire elaludt, de magától... Már nem ís kísérleteztem az altatással... Kegyetlen vagyok, tudom, de semmi hatása annak sem, ha órákig ringatom, ha összebújunk, stb... Így meg elalszik magától egy idő után... E van... :oops: :oops: :oops:

Na, megyek, mert dolog van ezerrel!

Puszka

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Zsuzsi: hogy sikerült a tegnap este? Remélem nagyon jól, s hogy ki tudtál kapcsolni, nem járt Zsófusnál a fejed folyton! Mi moziban voltunk egyszer, de eléggé itthon jártam... :oops: Kérdezted a pónit még régen: mi a kicsit vettük.

Mangora: szorítok, hogy semmi nagy gond ne legyen Marcival. Annyira édes lehet, ahogy Lilizik. Én nem botránkozom meg rajtad! :) Én zinte kezdettől fogva így "altatom". Mindig azt láttam magam előtt, ahogy a gyerekaltatás egy órákig tartó folyamat, s azt nem szeretettem volna. Volt olyan nekünk is neem egyszer, hogy Petra még fél órával a letevés után is beszélgetett, járkált a kiságyban, aztán elaludt. Akkor volt egy idő, hogy már nagyon fáradt volt, felvittem aludni, és hatalmas ordításba kezdett. Olyankor általában kitűztem egy időt pl. ha nem hagyja abba 10 perc múlva bemegyek (ez mindig körülményfüggő volt), általában nem kellett bemennem, mert elaludt. Mi most ott tartunk, hogy max. veszekszik egy kicsit, de csendben elalszik, ha nem pörgött fel valamin. Ha ásítozik, dörgöli magát megkérdezem, hogy menjünk-e aludni, s a héten minden alkalommal jött hozzám, hogy menjünk. Ezek persze a napközbeni alvásra vonatkoznak.

Sziszi: vigyázz magadra, te!!! :) A kis nasizós Máté! Meséltem Andrisnak, ő is jól szórakozott rajta! :)

Ági: köszi az ötletet! Még nem próbáltam..... átálltam a firefox-ra.... Fúúú, remélem zökkenőmentes lesz a bölcsi! S nappalin vagy levelezőn fogod végezni?

Móni: remélem, hogy megússzátok a bárányhimlőt!!!!! egyfelől jó lenne, ha túl esne rajta, na de egy ilyen picinek hogy lehet megmagyarázni, hogy ne vakarózzon? Mikor orvosnál voltunk Petrával, ott is volt eg ypöttyös kislány..... akkor vettük végig a lehetőségeket A-sal..... s után szinte nagyítóvaé néztem a csajt, hogy pöttyösödik-e?

Nálunk a hiszti megy ezerrel. Vagyis szerintünk a határait próbálgatja. Egyik este kb 40 perc volt a vacsi. Már ebédnél is balhézott a főzivel. Nem azzal volt a gond, hogy nem szereti, vagy nem ízlett neki, csak mást akart enni.... jellemzően édességet, pufit... Ha marad a főziből azt kapja vacsi elején, s utána a tejpépet. Nah, ekkor is ez történt, de ő csak visított...... és tolta el a kezem Nah, meguntam, elétettem kanállal a főzit, s mi is elkezdtünk vacsizni. Ő még dünnyögött egy darabig, morcosan nézett, majd egyszer csak nagy csend... felfogja a kanalat, s próbált enni. Akkor elkezdtem neki adni, s hang nélkül elfogyott, meg még lecsúszott a tejpép is. Most ezt nagyon sok mindennel csinálja. Talán ott tartunk, hogy ha eljut addig, hogy rám nézzen, akkor ha elég szigorúan nézek, átváltozik aranyos lánnyá. Volt, mikor mindent bevetett, hátha elnevetem magam... nem volt egyszerű.... Arra számítottam, hogy ez a fajta játszma később jön el.

Annyira várom már a jövő szombatot!! :)

Puszi!

UI: bocsánat, hogy túltengtem!

Judit

Kép
petra09

Judit, ismerős a hiszti, nagyon is :) Bevallom, én sem számítottam rá, hogy ilyen hamar felüti a fejét, és ráadásul nem is akárhogy :) Na mondjuk nálunk az a különbség, hogy az én gyerekem iszonyú konok, nem látja be, hogy ennie kellene... pedig ilyenkor én is hagyom az etetőszékben, és nem adok neki mást, csak azért, mert ő kitalálta.

Mangora, sajnálom az éjszakát, remélem Marci leszokik az éjszakai kelésről-sírásról szépen lassan. Hasonló a helyzet nálunk is, én szívesen aludnék akár vele együtt, ha attól nyugodtabban aludna, de tényleg nincs rá semmilyen hatással, sőt még talán rosszabb is (kisebb a mozgástere, iszonyúan sokat ficereg álmában), szóval marad a kiságy. Jó lenne belelátni a kis buksijukba, mi a baj :(
Marci szerintem teljesen jó súlyban van, vagy a doki mást mond? Bene sincs még 9 kiló, eddig nem is aggasztott, de lehet, hogy kellene? :)
Remélem holnap sikerül eljutni a dokihoz, szurkolok, hogy minden összejöjjön! Biztos nehéz lenne megvárni a keddet, hogy mit mond majd.

Igen, január közepén kezdjük, nekem pedig február közepe fele kezdődik a suli.
Nappalira megyek, nem bánnám a levelezőt, de az ELTÉ-n nincs sajnos. Akkor nem is kellene Benének bölcsibe mennie... na de hát ez van.
Felvettek tavaly szeptemberrben, és 2 félévet + 1-et lehet (különleges indokkal, amilyen a gyerekvállalás is) max. halasztani egyhuzamban. Szerencsére a szak tanterve elég rugalmas, kevés az egymásra épülő óra, így nem gond, hogy nem ősszel kezdem, szóval elvileg nem keresztfélév, de végülis annak is tekinthető. Ami viszont kicsit aggaszt, hogy kényelmes bölcsészkar lévén az órák nagy része délután van, én pedig szeretném majd a délelőtti-kora délutáni idősávban letudni az órákat, hogy minél hamarabb mehessek Benéért... na de előre ezen kár rágódni, remélhetőleg megoldható lesz.

Mára belőlem is elég volt ennyi, puszi mindenkinek!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági
A mi dokinknak mindenre az a válasza, hogy általában később ajánlják, de attól még megkaphatja korábban is a betegséget, és ő nem vállalja a felelősséget. Ezzel nem lehet vitába szállni:)

Plusz: 15 hónapos kortól megint lesznek kötelezők, nem akartam egyszerre sok oltással bombázni szegény kis szervezetét.

Alvás-altatás:
Mangora, én nem gondolom, hogy kegyetlenség. Megpróbáltad máshogy, nem ment.

Judit,
azért a délutáni altatás nálunk sem tart órákig, hálistennek:)
Igaz, vannak rossz napok, de biztos másnál is.

Hát, ekkora gyereknek nem lehet megmagyarázni, hogy ne vakarózzon, ez a kiütés meg nyomot hagy.. (rajtam is van néhány). Többek között ezért is szeretném elkerülni.

Hiszti: nálunk is kezdi felütni a fejét, de azt azért megfigyeltem, hogy csak olyankor, ha eleve nyűgös.
Lehet, hogy naiv vagyok vagy angyal a fiam, de én úgy látom, hogy még nem minket "tesztel", hanem eleve frusztrált valamiért és rajtunk (főleg rajtam) tölti ki.
Na de ami késik, nem múlik:)

Nálunk is volt tegnap egy ilyen szájbeveréses - véres jelenet. Jaj, nagyon szarul nézett ki.
:(

Friday, Vick, eltűntetek... egy rövid helyzetjelentést legalább! jól vagytok?

Puszi
M
monke

Sziasztok,

Megvagyunk mi is, csak az agyam százfelé :-) Az ünneplés jól sikerült, azért sajnos az agyam egy része kicsit haza húzott, de gondolom, ez így természetes. :-) Tegnap, amikor Zsófi aludt, dolgoztam, a kollégámnak segítettem, este pedig M. egy haverja jött el. Ma utazunk Anyósomékhoz, egész hétvégén ünneplés lesz.

Oltás: a mi orvosunk is ugyanezt mondja mint a Mónié.
A bárányhimlő elleniről senki nincs lemaradva, de ha közösségbe megy a gyerek, mindenképp ajánlják mielőbb. Az egyéves státuszon megint rákérdezek.

Mangora, remélem, minden rendben lesz az orvosnál. Szita-agy :-)
A liliős Marci cukor lehet, kérünk róla videót. Mostanában ZSófit is csak titokban lehet fotózni, videózni, mert ezek a szerkezetek is nagyon érdeklik.

Ági, igen, a Húgom vigyázott Zsófira, jól elvannak, megetette, megfürdette, és jól felpörgette, csak 3/4 10-kor sikerült ágyba tenni.

Elválasztás: azt hiszem elkezdem a reggelivel novemberben. Úgy tervezem, hogy először adok neki cumisüvegből vmi junior italt és aztán kínálom meg cicivel, amiből szerencsés esetben egyre kevesebbet fogad el és talán a mellem is kibírja majd. Az estit is jó lenne januárig elhagyni.

Tegnap reggel 6.30-ra (!!!) mentem kozmetikushoz, persze Zsófi fél 8-ig aludt, így amikor felkelt, Miki folyékony tejpépet adott neki, megivott 2,5 dl-t és amikor hazajöttem, nem kérte a cicit. A mellem csak estére feszült egy kicsit.

Kajával kapcs.: valahol azt olvastam, hogy ebben a korban már kezd kialakulni, hogy mit szeret és mit nem. Ha vmit nagyon nem eszik meg ebédnél, nálunk sincs más, uzsonnára is odakínálom és ha akkor sem eszi, akko adok mást. Na, itt kell vigyázni, mert a családtafok hajlamosak ám megszánni, hogy akkor kér-e egy kis kekszet pl.

Altatás: szerencsére nálunk is megvan azért 10 perc alatt, a kivétel erősíti a szabályt :-)
Sajnos én nem vagyok olyan erős mint Ti, hogy betegyem a kiságyba és otthagyjam, de már többször megfordult a fejemben.

Az eleséseket, vérzéseket sajnálom, borzasztó lehet. Zsófi egyszer a polcba verte be az ínyét, az is vérzett, szörnyű volt.

Judit, Petra tényleg nagy franc már!!!
Hol vettétek az ugráló pónit?
Sehol nem találok kisméretet és a 4-e már nagyon közel van.

Lányok, mit szólnátok egy új tablóképhez? Ha küldtök nekem képet e-mailen, szívesen megcsinálom.

Szép hétvégét!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

csak gyorsan jövök, mert A itthon van, Tökmag alszik, s ilyenkor nem nagyon szoktam a gép előtt ücsörögni. Petra tegnap a Tesco üzletsorán vágott le egy hatalmas hisztit. Nem akart eljönni a játékautóktól, aztán nem értette, hogy középen a standoknál miért nem lehet mindent megfogdosni........ :twisted: Beszéltük is A-val, hogy jönnek elő az újabb problémák a járással. Ja! Az sehogy nem megy a fejébe, hogy miért nem megyünk le az útra. Tescos busszal babakocsi nélkül mentünk Tescoba, apa odajött értünk. Jó buli volt. :)

Zsuzsi: mi vaterán vettük. Múlt héten voltunk a Sárkány Centerbe anyummal, ott sok helyen láttan 2300-3500 között árulták.

Ja! Ott orkán külsejű téli együttes kantáros nacival 3500-ét kaptunk. Űrhajós sapit a Jysk-ben vettünk mi, de az egy kicsit nagy és elég csúnya :), de a cél szentesíti a szépséget, de láttam a C&A-ban is. Az picit vékonyabb volt, de szebb. A Jysk-ben 750, a C&A-ban 2000 volt.

Bocsánat, hogy most csak ennyi....

Amennyire lehet jó hétvégét Nektek!!!!

Judit

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Én is csak gyorsban, pakolás van, és Bene itt matat a lábam mellett :)

Móni, a minap láttam a Tescoban azt az aszpikos cuccot, amit a múltkor emlegettél :) A következő találka előtt, ha látok, veszek Neked :wink:
Értem, végülis igaza van a dokitoknak, bár egy picit azért lehetne határozottabb, mégiscsak nehéz szülőként, nem szakemberként eldönteni, hogy a legjobb, csak több információ birtokában van ő, mint egy laikus anyuka.
Még valami: a vicc, hogy én a kiskamaszkori himlőimet vakartam el és maradtak meg, a gyerekkorinak nem maradt nyoma... nem sokkal több eszem volt később sem :)

Zsuzsi, örülök, hogy jól sikerült a vacsi :) 6.30-as kozmetikus, le a kalappal, mikor keltél? Én meg nem bírnák mozdulni olyankor, nemhogy a lakásból kimenni... szép hétvégét Nektek, remélem nem lesz semmi extra bosszantó dolog.

Judit, Bene is mindenért mutogat a boltban, mindent meg akar fogdosni... tényleg nehéz időszak elé nézünk :)

Na megyek, mindjárt kikapcsolja a gépet...
Szép hétvégét mindenkinek!
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

ma már megjártunk kb 6-7 boltot, főztem 2 félét, pakolászok, reggel indulunk a szüleimhez és csak kedden este jövünk vissza, M. még szabin lesz.
Lesz a 4 napban barát apukájának temetése, temető látogatások,rokonok névnapi-szülinapi köszöntése, úgyhogy jövünk-megyünk, másból sem áll majd.
Jó hosszú hétvégét, kevés nyügit és sok-sok alvást mindenkinek.

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

És akkor ma már ünnepelünk, Isten éltesse a topik első babáját, nagyon-nagyon boldog első születésnapot és minden földi jót kívánunk Dy Grétijének!

(Mintha tegnap lett volna, amikor jött az sms, hogy elfolyt a magzatvíz és még emlékszem Monke kommentjére, a "mázlista")

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

ISTEN ÉLTESSEN KICSI GRÉTA!!!!
Minden szépet és jót a kicsilánynak, szép ünneplést a családnak!

Kata, jó hétvégét Nektek, remélem a nagy rohanás azért nem lesz stresszes és jól telik majd a négy nap együtt :)

Puszi,
Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2010.11.02 21:59-kor.

KépKép
gigilina

Grétának boldog születésnapot!

Jól elérzékenyültem...
34372

hahó,

Isten éltesse Grétát! Boldog szülinapot kívánunk!

puszi

Szilvi
huszilvia

köszönjük szépen köszöntéseket! holnap jövök bővebben! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Grétának nagyon boldog születésnapot kívánok, kívánok minden jót neked kicsi lány!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Sajnos nem tudok visszaolvasni, így csak helyzet jelentek. Vincének hétfőtől hőemelkedése volt, csorgott az orra. Nem adtam gyógyszert neki, gondoltam, hogy esetleg a foga miatt, mert 3 jön neki egyszerre. De tegnapra 39.4 lett a hője koradélután, na akkor váltottunk ki antibiotikumot, de még ma este is lázas volt. Alig aludtam azóta, 3 óránként kér enni éjjel tápszert.
Közben tegnap vizsgáztam jogból ( 5-ös lett :) ), ma meg írtam egy ZH-t és még tegnap délután megírtam egy beadandó dolgozatot is, amit ma kellett leadni. Azt hiszem, kicsit kimerültem, de jövő sombaton van a köv. vizsga, addig próbálok még holnap pihenni.
Majd ha lesz szabad 10 percem, akkor megpróbálok visszaolvasni és reagálni is, de mióta Vince feláll mindenhol elég nehéz az élet. Mindent megszerel, játék semmi nem kell, csak a műszaki cuccok. Mérnök lesz???
Na jó, lelövöm magam, jövök, ha tudok érdemben hozzászólni a dolgokhoz.
Jó éjt!

vick
Kép
Kép
ervick

Sapkát olvastam, a sálas sapka hiányt. Láttam ma épp a C & A-ban kislányost, a Brendonban van fiús.Nincs bojt rajta, de ugyanaz az
űrhajós sapka, mint a régi időben, ráadásul dupla kötésű, tehát jó meleg. Keressétek! :)

vick
Kép
Kép
ervick

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?