Új privát üzeneted érkezett!

AndiKép

Mi is Beba HA-val keztünk, de hasfájást okozott, és váltani kellett. Én javasolni tudom a MILDIBÉ HA-t. Azóta is imádja pici lányom, pedig már közeledik az 1 évéhez.

A pöttöm szülinapi partit én is támogatnámKép
Nem kis hátsó szándékkal, mert Domcsi is dec-ben lesz 1 évesKép

Képek tündériekKép
Tényleg megható, hova jutnak azok az ici-pici kisbabák 1 év alattKép

MangaKép
Nem semmi a neved, de legalább ritkaKép
Nekem tetszikKép

Nelli
hnelli

Sziasztok!

Hát nagy volt a termés mostanában, alig tudtam visszaolvasni.
Persze azért írjatok, csak magamra vethetek, hogy nem tudtam jönni Kép

Orsko!
Azért van ilyen távcsövünk, mert a barátunk lecserélte nagyobbra a műszerét (a szomszéd utcában lakik, és neki saját csillagvizsgáló kupolája is van. Építész Kép Ő építette a házunkta is.) Szóval jó áron, 750 ezerért eladta nekünk a távcsövet. Na és mivel a férjem szerelmes volt a távcsőbe, és megvette ennyi pénzért, nem tudtuk befejezni a házat teljesen (apróságok maradtak el), de mostmár fontos lenne. Pl. garázst építünk, és abba kell a pénz.

CSajok!
Hétvégén Lili ágyba egyedül elalvás tréningen fog részt venni. Majd tudósítok a fejleményekről. Sorry, sorry, de elveimmel ellentétben most hagyni fogom sírni. Nem állapot, hogy két hónapja nem alszik el másképp, csak a karomban. Pedig előtte olyan szépen vacsi után letettem, és egyedül elaludt. Aztán egy betegség után altatni kellett, és persze hozzá is szokott. Ráadásul éjjel felébred, és én kénytelen voltam átköltözni hozzá, és vele aludni, hogy apucit ne ébresszük fel, meg anyuci is aludjon legalább. Szóval hosszú hétvégém lesz.

Ja boldog szülinapot mindenkinek!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

sziaztok!

Buksi!
Nagyon édes az összes fotó vencelről. Mindegyik tetszik. Apákat meg mindig jól lehet nyúzni.

Lányok!
Hogy lehet, hogy a Beba tápszertől ennyi gyereknek fáj a hasa? Most már én is kipróbálom, hogy nem-e ezért ébred Oli. Éjjek kellett neki adnom Sab-simplexet és úgy aludt vissza.

Mi egy ideig nem tudunk menni talira, műtét előtt nem tanácsos, nehogy elkapjon a Hanna valamit, mert akkor nem lehet műteni, és utána sem szabad talán 10 napig. Most irigykedem, hogy Ti mentek.

Annyit gondolkodom a 3. gyereken, de taláncsak akkor lesz, ha lesz, ha Hanna kb.6 éves. Egy gyereknek valamennyire önállónak kell lennie.

tegnap voltunk vadasparkban kirándulni egy nagyot, nem sok kedvem volt, de nagyon jól sikerült.

Az én gyerekeim sem álltak még átKép

Bogi!
Szurkolok és türelmet kívánok!!! Valahol van a neten csillagászati képetek? Férjemnek mutattam a múltkorit és még akart volna látni.

Mit írt Hicu a kismamában? Valaki el tudja majd hozni a talira, amikor majd nekünk is sikerül elmenni?

Manga!
Teszik a nevedKép

puszi

Ines
ini

Talira most mi se tudunk menni, amit nagyon sajnálokKép
Jövő héten tervezem, hogy megyünkKép

Nelli
hnelli

SziasztokKép

Terveim szerint mi holnap megyünk talizni, remélem sikerül, ha nem akkor majd a jövőhétenKép

MangaKép
4 után hivlak, azaz mindjártKép

BuksikaKép
Az a mütétes kép kisértetiesen hasonlit a nálunk szokásoshozKépKép A pocakos szerelő is tündéri nagyonKépKép Nem is irtál még semmit, hogy telt anyóspajtinál a hétvége, pihentél?

InesKép
Mástól is hallottam hogy a Beba nem az igazi... de ebben nincs tapasztalatom.
Amugy csak a szopival kapcsolatos kálváriáját irta le Hicu a kismamában, de amikor legközelebb jösz igérem elviszem neked az ujságotKép

BogiKép
Szoritok hogy sikeresen legyen a project és ujra magától elaludjon Lili.

RebiKép
te is gyorsvonat vagyKépKép, mint én....

Most menek mert alvás jön és kell hozzá a ciciKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Ági!
ÍElmentem a patikába vettem Milumil 3-at és kaptam egy Humana 3 próbát. Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz éjjel.

Gondolom a többi patikába sem rakják ki, de a Bioron kiadott megint két homeopata fűzetet. Az egyik az a terhességre, a másik meg kimondottan kisgyerekeknek.

Nővéremnek írtam a szemölcs miatt, ha van valami akkor rögtön írok.

puszi

Ines
ini

Ini!

http://gyor.mcse.hu

Én szerkesztem a honlapunkat.

Jó nézegetést!

Hát köszi csajok, de nem tudom mi lesz. Ma öltöztetésnél este Lili akkora hisztit levágott, hogy ilyet még nem láttam. Reméltem, hogy nem az apjára ütött természetben, de sajnos abban is Kép
Mindegy, azért valahogy boldogulunk vele.

Olyan furcsa, hogy az ember úgy képzeli, neki csak ideális gyereke lehet, vagy legalábbis az apróbb gondokkal könnyen megkűzd. Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy egy ici picit csalódik az ember, amikor látja, hogy a gyereknevelés nem is olyan egyszerű, legalábbis az első gyereknél.

A homeofüzeteket én is beszerzem. Amúyg tök jók.

Képzeljétek ma olyan gyomorégésem volt, mint amikor pocos voltam. Furcsa volt, és annyira arra az időre emlékeztetett. Amúgy soha nem volt még előtte sem, és azóta sem gyomorégésem. A menzeszem is rendetlenkedik, éppen csak egy-két csepp jött még. Annyira utálom, hogy az elején egy hétig is agonizál, aztán meg olyan erővel jön meg, hogy tocsogok.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Húha, végigolvastam. De írni már sajna nincs erőm. Kicsit lelkiismeretfurdalásom is van, de bocsika.

Hazajöttünk a vidékjárásból. Kitti elég sokat nyügösködött. Én már próbáltam mindenre fogni, felül most bújt ki a foga, változás, hogy elmentünk itthonról, elég sok idegen embert látott, óraátállítás stb. De ma délelőtt hazajöttünk, és semmi sem változott. Olyan hisztiket levág, hogy egyszerűen nem tudom kezelni. Elkezdt szó szerint üvölteni, de szinte úgy, hogy nem kap levegőt és semmi se jó. Szóval most kicsit zűrös nálunk a helyzet, remélem hamar megoldódik.
Holnap nem tudunk menni a talira, mert délután viszem Kittit tanácsadásra. A pöttyök már elmúltak, de most fog szurit is kapni, az agyhártya elleni másodikat. De azért majd gondolok rátok.

Pusza,
Tünde
rtünde

Kedves Édua!

Picit megkésve, de annál nagyobb szeretettel:

Kép

kivánunk Neked!!!

Bence és Orsi
orsi17

Sziasztok!

Ígéretem ellenére most mégsincs erőm írni Kép. A lényeg: holnap megyünk talizni,és Orskoék is jönnek,meg Juditék is. Ezt csak azért írom,hátha nekik se jön össze a hsz.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Helló!

Látom mindenki K.O., én is, úgyhogy hiperröviden:
tali: eddig úgy néz ki megyünk.

Ági mi legyen azzal az egy szem Libero babafigurával? Nem jártál azóta azon az oldalon, és Klárus sem jelentkezett. Vagy már rég túl vagytok a randin?
Ezt neked találtam:
Kép

Puszi
Hajni
tigribigri

Ja még csak annyit Juditnak, hogy a kórházzal kapcsolatban a szülésedre (nightmare) gondoltam, nem a Bethesdára.
Pussz
H
tigribigri

SziasztokKép

InesKép
Előre is nagyon köszönöm. A homeos füzeteket holnap én is beszerzem, ugyis megyek este a bogyeszunkért, mert elfogyott és már megrendeltem.
Remélem az új tápi jobban bejön.

HajniKép
Édi a maciiiiiiiiiiKépKépKépKép köszönömKép
Voltam a topicban, Klárus azt mondta hogy feladja postán, mert lementek a héten vidékre, de rendi tőled hogy elhoztad volnaKép
Rókamanók elhuztak már? jobban vagy?

BogiKép
HisztiKép Nálunk is mostanában sokszor előfordul, minden átmenet nélkül olyan hangosan kezd el bőgni, hogy győzze az emberjánya füllel.
Gyomorégés, ne is mond az utcsó hetekben majd megvadultam tőle, és semmi de semmi nem segitett.

BuksikaKép
elnézzük, hogy nincs erődKép majd holnap élőben mindent elmesélszKép

RtündeKép
Valami hiszti miszti virus lehet a levegőben, hogy ennyire nyügösek a gyerköcök. Drukk a szurihoz holnapra.

OrsiKép
ennyivel eltünsz?Kép tessék azért irni magatokról egy kicsitKép

Képzeljétek Dani mostmár egyre több lépést tesz meg kapaszkodás nélkül, sőt mostanában ha lehet inkább állva araszol, mint négykézlábazik, bár ha valami nagyon kell neki, akkor még ugy a leggyorsabb és annyira édesen riszálja a popsiját skera közbenKép

Pöttöm szülinap támogatva szintén, ugyebár mi is decemberiek vagyunk teljes mellszélességgel, mert mindekettőnknek akkor vanKép

Most többre nem futotta az erőmből, bocsi de ma Dani lestrapált, meg álomkor van rajtam, mint a terhességem elején, folyton dölök jobbra balra, együtt alszom manóval napközben is.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Én is átruccantam a tavaszi topikból, Tünde mondta, hogy itt találom. És lám, mennyi ismerős!
Aki nem ismerne minket, Kincső leány 8 hónapos és közel 9 kiló. Huncut, barátságos, de a napokban igen hisztis. Vörösödik, göndörödik a haja, de lehet, hogy csak beképzelem.

Tünde, itt vagyok! Egyszer csak vége lesz a hisztis korszaknak, mert már nekem is kezd sok lenni az egész napos sírás.

Most én sem írok többet, mert fáradt vagyok.

Jó éjt mindenkinek!

Ed

azért egy fotót dobok fel Kincsőről:
Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

KisbuksiKép
Először a Liegl Dachsernél dolgoztam, eztán pedig a Röhrernél. Nemzetközi gyűjtőszállítási területen, majd a Röhrernél egy idő után kontrollinggal foglalkoztam.
Vencelke albumát megnéztem. Gyönyörű manó! Nálunk kisebb korában apa orr teszttel ellenőrzi, mennyire éhes a lánya. Ha azonnal ráharapott kajás volt. Most már szórakozásból is támadKép

IniKép
Én a Rókusban szültem. Normál szülésnek indult. Hétfőn reggel elfolyt a magzatvíz. Mikor máskor, mint a legnagyobb forgalom idején. Piliscsabáról a Belvárosba kellett eljutni, úgy, hogy apa a Belvárosban lakik. Tehát kijött, majd vissza. "Szerencsére" a fájások egyáltalán nem indultak be, így simán beértünk. Fájások azonban utána sem indultak be, egész hétfőn nem történt semmi. A szülőszobán aludtam, mondták biztos éjszaka lesz valami. Persze semmi. Kedden reggel indult a tortúra, infúzióbe, oxi, időnként nem túl kellemes vizsgálat. Na, így délután 4 felé elsimult a méhszáj. Én próbálkoztam-próbálkoztam, de amennyit nyomtam a gyereken kifeké, fájás szünetben annyit ment vissza. Szerencsére EDA eddigre már be volt kötve. Szóval úgy du. 5 magasságában azt mondták, próbálkozzam még fél órát, ha semmi, akkor császár. No én még vagy 10 percig próbálkoztam, majd eldöntöttem, elé volt. Ezzel apa is egyetértett, úgyhogy kivártuk a maradék 20 percet. Újabb vizsgálat és mondták, hogy akkor császár lesz. Kaptam néhány újabb ampullát az csőbe, ami nagyon lassan hatott, már mindenki a műtőben toporgott, mikor én még éreztem, ha piszkálták a hasam. Aztán 6 után valamivel irány a műtő. Apa is jöhetett, így persze ő kapta meg először Nádját, és hozhatta megmutatni. No, ezt soha nem felejtem el, ahogy rám nézett a furcsa kék színű szemeivel. 57 cm volt és 3950 gramm.

JuditKép
Plusszpontokat köszönjük. Léna név nekem is tetszik. Ha fiú lett volna, Andrásnak neveztük volna. Bár, mostanra kezdek a Borisz felé csábulni, mint kedvenc fiúnév. No, de egyenlőre bőven ráérek még ezen gondolkodni. Nádja elkezdett gyúrni, hogy majd állja a sarat.Kép
Almából a 3. napon már megevett kb. 100 ml-t, úgy látszik csak az első két napban sokkokta az újfajta táplálkozási módKép Azóta az őszibarackot is kipróbáltuk, azzal sem volt gond. Következő a banán lesz.

Holnap nem fér bele az időnkbe, de ha jövő héten is taliztok nagyon szeretnénk elmenni.

Mariann
tmarianna

Hnelli, Ini, és a többiek, köszi az Istvánról az infókat, tehát van jó és rossz oldala is. De felvillanyozott, hogy Boros drnő átment oda, lehet, hogy megkeresem, nagyon szimpi.

Hajni, bocs a 8 fogért! Szomszéd kisfiú 9 hós és nincs neki egy sem.Majd nektek is alakulnak majd a dolgok! Jó, hogy olyan nagy fürdőszobátok van, hogy a pelenkázó is belefér.

Örülök, hogy van, akinek tetszik a szülinapi party ötlet, szerintem vagyunk olyan kreatív társaság, hogy ki tudunk találni valami jót. Kép

Kisbuksi, sajna nincs időm megnézni a képeket (éjfél van, és 56 kb-al jönnének), de nélkülük is tudom, hogy nagyon szép, okos, aranyos gyerkőc Vencel! Kép

Ini, sajnálom, hogy nem tudtok jönni!

Talira mi is mennénk, de csak 4-ig tudunk ott lenni, tornára kell mennem 5re.

Na most ezt elküldöm, aztán letöltöm, mit írtatok 3 óta, ugyanis akkor frisítettem utoljára.

Pusz

Szilvi

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Rebi nem csak te vagy lemaradva mint a borravaló, hanem én is. De nagyon... Mostanában kicsit zűrösek a napok.

Minden ünnepeltet Isten éltessen!

Nem megyünk talizni, nekem még mindig fáj a torkom (2. hete) és köhögök is. Nagyon jóóóó! Kép

Vasárnap voltunk Állatkertben. Előtte 2 hónapja voltunk és hihetetlen, hogy a manók mennyit fejlődnek. Liliána mutogatott és sikongatott az állatoknak. Amúgy a kutyáktól nem lehet elszakítani, ha sétálunk akkora hisztit levág, hogy odébb kell mennünk a kerítéstől. Tegnap azért fakadt sírva a kocsiban, mert a varjú elrepült felettünk és nem maradt a kedvéért a fejünk fellett. Kép

Újabb tudomány, hogy áll, kapaszkodik, ledob valamit, leguggol érte, majd újból feláll. Kép

Holnap megyünk a Heim Pálba. Apuka úgy döntött, hogy nem mehetek be velük, hősként bevállalja egyedül, mert félti a 16 hetes bébit a pocimba. Ma voltam AFP vérvételen.

Az én kicsimet is altatni kell 2 hónapja, csak az ölemben alszik el a vacsi-tápszer után. Nem tudom, mi lesz ha nagy pocakom lesz már, aztán meg megszületik a második gyermek. Az alsó fogakkal küzdünk. Az éjszakáink rémesek. Minimum 2x megébred kb. szintén 2 hónapja. Így reggel, mint akit agyonvertek úgy ébredek. Ő meg vígan elvan egész nap. Ja és matrica. Jön utánam mindenhova és kapaszkodik a lábamba. Teljesen anyamanci lett. Lehet, hogy érez valamit?

Éjszakai ébredésekkel kapcsolatban valószínű, hogy nem elég neki már csak a tápszer. Mert ugyebár az én gyerekem alig eszik valamit egész nap. Kép Hiába főzök neki, vagy adok bébiételt az eredmény ugyanaz. Amúgy is az kell neki, amit mi eszünk. Le sem merem írni, hogy miket evett már. Szóval a fürdés előtt 1 vagy fél órával adok neki főzeléket (hátha megeszi alapon), és fürdés után jön a tápszer. Na így "csak" reggel negyed hatkor ébred. Hurrá! KépKépKép

Bocsi, hogy ennyit regéltem magunkról.
Nem baj még az a jó, hpgy át lehet ugrani, én meg kiéltem magam. KépKép

Puszka nektek
Noémi
noémi

Sziasztok!

Jó rég nem írtam már. Mielőtt visszaolvasom, írok egy kicsit. Gergő már 9 hónapos, 75 cm és kb. 9 kiló. Előre nagy sebességgel kúszik, négykézlábra áll, de még nem mászik. Néha felül hasizomból, de még csak rövid ideig tud egyedül ülni. Nagyon utált hason lenni, vszg. ezért kezdett későn kúszni. Jellemző az is, hogy hasról hátra már 2 hónaposan megfordult, de hátról hasra csak 5 hónaposan. Most jön a 4. foga, néha nyűgös, de szerencsére nem vészes.

Járunk úszni, de igazából szeretnék máshova átmenni, mert nem igazán vagyok megelégedve. A csaj, aki tartja, nem igazán csinál semmit, nem mutat egy jó ideje új dolgot, abból áll a tanítás, hogy az óra alatt 1 vagy max. kétszer odajön, és leküldi Gergőt a víz alá. Ha valaki tud jó úszást Óbudán v. környékén, légyszi írja meg. ( Mi Kaszásdűlőre járunk.)

Puszi:
Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Képzeljétek, voltunk szemészeten, és azt mondták, +-os Gergő szeme. Kép Vissza kell menni 1 éves kora után, előtte atropint kell a szemébe csepegtetni. Kép

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Hol lesz ma a tali, és mikor?

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófi!

Vizipók Egyesület
Tel: 20/944-8533
Az úszás címe: III. Királyok útja 140. (Pünkösdfürdő)
2600 Ft/alkalom.

Ti a Ficánkába jártatok eddig? Mi voltunk néhányszor náluk, de ugyan azért váltottunk, amiért te akarsz. Jövő hétem elkezdjük ismét az uszit, sajna az utóbbi néhány hét betegség meg egyéb elfoglaltság miatt kimaradt.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Még nem tudom megyünk-e ma, Peti kicsit taknyos, viszont oviszünet van, Kittike elég nehezen bírja a lakást.

Zsófi!

2-kor lesz, az Állatkerti játszóházban, a pöttyös csúszda végében! (Bejárat a cirkusz oldalánál.)

Most mennem kell, Peti szétszedett mindent, a lakás egy hurrikán után sem lenne rendetlenebb!

Ő is fél 6-kor kelt, de tegnap is és csak 2x20 percet aludt egész nap! Ebből kifolyólag este előbb elaludtam, mint ő, de legalább kipihentem magam. Kép

Mindenkinek puszi!
Andi
andi68

Zsófi!

2-3-tól az állatkerti játszóházban! Gyertek,ha tudtok,jó lenne megismerni Titeket is!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Időm nem sok továbbra sem! Most, hogy Bence ebéd után átállt a hosszabb alvásra, igy végre jut időm a főzésre ...

Összefoglaltam az életünket pár képben:

1.PAKOLÁS 2. OLVASÁS
Kép Kép

3,LÉTRAMÁSZÁS 4.BALESET UTÁN
Kép Kép

5.MAMMMAAAA 6.KOSÁRBAN A TAPSI-HAPSI
Kép Kép

7.BŐRÖND-BE
Kép

Végre eljutottunk kicsit pihenni is, Hévizen voltunk, ott gyakoroltuk ezt a bőründbe be- és kimászást. Voltunk sokat sétálni, jacuzziban és én még masszázsra is eljutottam, no meg szaunába. És ha már wellness-fitness hétvége volt, jókat kajáltunk. Kép

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok Lányok és Pöttömök!!! Kép

Végre, végre hosszú szünet után újra van netünk (örökké áldlak érte MATÁV!)Kép, s így első dolgom írni Nektek abban a reményben, hogy talán visszafogadtok. Kép
Remélem hiányoztam, Kép de ha nem, az se baj. Szóval, vélemények? Kép

Pussz: elveszettésújraelőkerültBorótól annak, aki igényli Kép

U.I: Így utólag Nagyon Boldog Szüli- és Névnapot kívánok minden eddig ünnepelt Pöttömnek és Pöttömmaminak
femõke

Kép

A rákészülés pillanata.
manga

JAJJJ!!! SIKERÜLT!!!

Nekünk nagyon tetszett a játszóház. Kár, hogy a végén olyan nagy lett a tömeg, meg a hangzavar.

Judit!
Ha olvastam volna a kérdésedet, élőszóban is válaszolhattam volna. Szóval:
először APTAMIL HA -t használtunk, ez nem jött be, utána próbáltuk ki a Humana-t, és most is ezt esszük.

Ini!
Aranyos vagyKép
Kár, hogy nem tudtatok jönni, jó lett volna megismerni titeket is. De a műtét most a legfontosabb, remélem mihamarabb túl lesztek rajta!

Orskó!
Kicsit szomorú vagyok, hogy Matyi ennyire elpártolt tőlem. Azt hitte, hogy te vagy én? Remélem nem tévesztett össze veled (nem a látásával van baj(?)) csak megszeretgetett téged. Ilyet még csak velem csinált, senki mással (a harapdálásra gondolok).

Boró!
Jó, hogy előkerültetek!Kép

Ági!
Remélem már otthon vagytok!Kép

Buksi!
Én is megnéztem Vencel új képeit, nagyon jópofák a kommentárok!

Orsi!
De jó, hogy előkerültetek!Kép Aranyosak a képek! Remélem legközelebb találkozunk a játszóházban!

Manga
manga

Sziasztok!

Hú,mostanáig visszaolvastam és jegyzeteltem,nagyon durva a termés péntek óta Kép De most egy életem,egy halálom, hsz. mindenkinek!

Vencel amúgy már a kifelé vezető macskakövön beszunnyadt Kép Ma este megvolt az első hiszti, fürcsi után az öltözködésnél. Ez apa feladata,aki egyszer csak kiszólt nekem a konyhába,így egyszerűen,mint az ék :"B..d meg anya, mikor csináltál ebből a gyerekből hisztigépet?" Altatás után leültettem,és felvázoltam a jövőt,amikor esetleg Vencel tényleg hisztis lesz,mert ez azért egy párperces kis ízelítő volt csupán. Párom ennyit kérdezett:"És Vencel nem fél,hogy egyke marad?"

A tali amúgy szupi volt újra,nagyon örülök,hogy rendszeresítettük! Akkor dec. 1-re senki ne csináljon programot,meg ne betegedjen le! Aki ott volt ma érti ezt,aki nem ,majd megérti...tudom,az ilyenektől szoktatok falra mászni KépKépKép

Ági!

Azért ma mindenképp Dani ékes járása volt a leg-leg-leg, bár azért az anyukája "koronával" a fején,mint királylány szintén díjnyertes Kép!

Manga!

Örülök,hogy végre Ti is eljutottatok, Matyi zsiványt is jó volt élőben megismerni! Jövő kedd után hívlak, hátha lesz vmi hasznos infóm Bethesda ügyben!

Rebi!

meddig bírtátok?

Szilvi!

Tunéziával mi a helyzet? Nagyon irigyellek Titeket,Dorka is megy? Mekkora bevállalós utazós banda vagytok Kép!

Judit!

Mi ez a 200 km-re Bp-től? Vmi romantikus meglepi kirucc? Rátok fér! Már szóban is elmondtam,félek,hogy már-már gyanússá válok, azért egy plusz bók nem árthat kispapinak: nagyon helyes! Hozzáteszem: nagyon sokat dob rajta a hátán az a kistündér!

Mariann!

Mi annak idején még raktár hiányában a Liegl-nél raktároztunk,Hexagones Kép

Hicu!

na hogy vagy,mi van veletek?

Hajni,

Engem meg az a mondat lepett meg a Szülőszobában,hogy az az élet rendje,hogy a nők szülnek,a férfiak meg háborúznak. szeretném hinni,hogy azért ez nem így van.

Noémi!

Írjál csak szorgalmasan magatokról! Holnap drukk ezerrel,kispapi meg nagyon gentlemanus,hogy így bevállalta egyedül!

Ini,

Hanna orrmandula-műtét Kép. Hiányoztatok ám a talin!

Orsi,

Naggggyon jól hangzik ez a kis hévízi kirándulás! A képek meg egy igazi belevaló srácról tanúskodnak /bőröndbe belevaló hi-hi-hiKép/!

Emese,

Nem sokat várt Andris az elindulással,gratula Kép! Nekem nem sikerült megnéznem a képeket Kép. Homokos főzelék Kép.

Bogi!

Húúúú,azért nem is gondoltam,milyen menő szerszámotok van! Jó,jó,láttam én,hogy milyen nagy,meg szép,meg minden,de csak így buta liba módjára Kép

Pindur!

Miből lesz a cserebogár Kép!

Ed!

Üdv Neked is, próbálj bekapcsolódni, és gyere talizni,az tényleg sokat segít ebben a kavalkádban Kép

Na ennyit bírtam leborulás nélkül, most,hogy így utolértem magam és Titeket, jövök ám minden nap!

Puszi:

Buksi

Judit,szófosó társam! érj utol,ha bírsz,meg muti a képeket Kép!
kisbuksi

Boró!

Hát persze,hogy örülünk Nektek! Éljen a Matáv! Aztán most már itt egyen a fene éjjel-nappal Kép!
kisbuksi

SziasztokKép

MangaKép
Negyed nyolcra értünk haza, gyógyszertár utánKép
Itt az indexes forum urlje amit mondtam neked a gyeddel kapcsolatban:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Mit szóltok ha azt mondom, hogy Dani még mindig fent van, úgye nem lesztek rosszulKépKép Én már hulla vagyok , de ő cseszik aludni. Kispapi már horpaszt én meg eszem a kefét és keresem a gyereken a kikapcsoló gombotKép

Nagyon örültem a randinak újfent, és baromi boldog vagyok hogy nem sikerült megörökiteni a királylánytKépKépKép bocsi Judit de gyorsabb voltamKép

BoróKép
örök hála a matávnakKép

OrsiKép
tündériek a képek rólatokKépKép

InesKép
kár hogy nem tudtatok jönni, de megértem és sokkal fontosabb is, hogy ne szedjetek a mütét elött össze semmi bacit, szoritunk nektek.

NoémiKép
megy a drukk ezerrel és rendi kispapitól hogy óv téged isKép

EdKép
üdv a fedélzetenKép

JuditKép
akkor találd ki mit szeretnél majd csinálni a foglalkozáson, a többieket meg majd én ellátom munkávalKépKép Ha neked is kell esetleg valami szólj nyugodtan és megveszem, kontur vagy társaira gondoltamKép

HajniKép
Alexa tündéri kiscsajsziKép Bocsi a lökött udvarlásáért Daninak, ugy látszik ő képes még a legstrapabiróbb csajszit is lestrapálniKépKép De az a mosoly utána mindent megértKép

OrskoKép
Dini édi volt, és sajnálom, hogy annyira megijedt tőlem a nagy medvétől, de azért utána megbékéltünkKép

HicuKép
ugye minden rendben van?

BuksikaKép
neked majd összeállitom a szükséges cuccokat és értekezünkKép

Most mentem, megprobálom a lehetetlent és bedugni az ágyba Danit.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Lányok! Feladtam a próbálkozást altatás ügyben. Most elolvastam egy csomó hozzászólást a módszerhez, és nem győztek meg, hogy tényleg ezt kellene tennem. Úgyhogy inkább magán a körülményen változtatok. A saját szobájában fogom megetetni, akármilyen érdekes film megy is a tévében, és megvárom amíg elálmosodik. Aztán beteszem a kiságyba. Ha felébred bemegyek, cumi, simi és alvás. Ma pl. nagyon bejött ez, de a tegnapi maratoni sírást nem fogom még egyszer megismételni. Annyira de annyira fáj érte a szívem. Viszont már második napja délelőtt 10-ig alszik, aztán ebéd után is olyan kettőig vagy négyig, attól függően mikor alszik el.
Holnap megyünk úszni reggel. Kíváncsi vagyok emlékszik-e, mert már több, mint 2 hónapja nem
voltunk.

Frissítettem a honlapunkat!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok
A mai tali megint bombajól sikerült. Képek a korábbi helyen, remélem mostanra már mindenki tudja, miként kell lapozni Kép

Hogy ki érkezett leghamarább, azt nem tudom, mert mi középidőben futottunk be, de a verebek azt csiripelték, hogy Ágiboszi szimlpán bedobta Mangáékat a játszóházba, majd angolosan távozott. Megérkezésünkkor látványos férfitúlsúly uralkodott, végre megismertük Orsko-t és Dinit. Manga Matyija jó pasi lévén azonnal a lényegre tört. Először Léna szempilláját kezdte fogdosni, majd a füle és a haja tapicskolása után maradt a fülnyalogatásnál. Léna tűrt egy kicsit, majd hangos vinnyogásba kedzett. Vencel a háttérben révetegen nézett, majd egy kis mosolyt sikerült csalni azt arcára, s ezzel a tudattal bevackolta magát egy kosárba és úgy döntött, hogy onnantól az lesz a leshelye.
Matyi anyatévesztése Orsko válla bánta, mivel kissé megrágicsálta őt. Néhány kicsi a rakás játék után a csapat kalákában történő evésre szavazott. Addig Alexa pózolt. Természtesen tűzoltócsapos pólóban mutatta meg a tapsolási tudományát, illetve az Alexa-mosolyt is bevetette. Azután királylányosdit játszott, és a fejére próbálta a hapitapi teljes állományát. A végén megtalálta az igazit, és azt többször is letesztelte. Léna szomszédolt egy kicsit. Hol jobban, hol rosszabbul tűrte, amíg a mamája paparazzit játszik. A labda közepes sikert aratott a lányoknál, mivel Alexát rossz élményre emlékeztetthette, mert elég fancsali képet vágott, Lénát teljességgel hidegen hagyta, Dorka pedig faarccal nézett csak a labda felett ülve. Aztán egyszercsak lepottyant az égből, a csúzdán keresztül, Rebi és Levi, míg fent hagyta párját és lányát. Levi kicsit élénkebb volt, mint múltkor, de most se hagyta ki a cicizést. Kicsit babrált a habitaival, amit vagy nadrágnak nézhetett, vagy hintának, mert azonnal beleült.
Buksiék is ettek, meg aztán Ági is befutott Danival, aki szemünk láttára lépett 3-4 lépést egyedül. Tapsviharral köszöntöttünk a csapat második gyaloglóbajnokát. Aztán Szilvi átadta nekünka kisteknőst, így Léna jó darabig csak bütykölt, matataott és piszgálgatott csendben. Ági halálra résztette Orsko Dinijét, aki rögtön a 'házba' menekült. A vége mégis happyend lett. Lassan mindenki letiplizett. Rebi és Szilvi zárta a pötyeklubot. Jövünk máskor is, bár reményeink szerint legközelebb már nem lesz az őszi szünet miatti tumultus a terepen.
Ennyi volt mára, képek a megfelelő helyen.
Ma a sok képfeltöltés miatt minden időm elment, így megkímállek benneteket a személyes kommentároktól.
Minden réginek, aki előkerült cupák, és éljen, éljen, az újaknak meg hurrá, a többeket meg remélem szerdán újra látom Kép

http://babanet.hu/album/main.php?album=3649&page=4
http://babanet.hu/album/main.php?album=3811

J
holophernes

Sziasztok!

Irigy vagyok a tali miatt,de most nem riszkirozom meg,hogy betegek legyünk.

Boró!
jó, hogy újra vagy, várunk gyakran. Mesélj az új lakásról, meg persze Kincsedről.

Buksi!
Dec.elsején már mi is valószínűleg fittek vagyunk. Áruld el, hogy miről van szóKép
Jól esett, hogy hiányoltálKép

Judit!
Elküldtem a táblát. Sikerült valamit csinálni vele? Éjszakákkal mi a helyzet?
Amit vettem tápszert Milumil 3, azt Oli nem hajlandó meginni. Gyümölcsízű.

Bogi!
Az jó megoldás, hogy bemész és simogatod. Én is úgy csináltam, és most már sokszor elalszik teljesen magűtól.

Na megyek, mert anyu vigyázz a gyerekekre, így egy picit tudok már menni karácsonyra vásárolgatni.

puszi

Ines
ini

LányokKép
Nagyon irigy vagyok a tali miattKép
Jó lehetett nagyon, a leírás alapján magam elé képzeltem a jeleneteket, és nevetek azóta isKépKépKép

De jövő héten talán nem menekültök meg Dorkától és DomcsitólKép Na meg persze a lüke anyjuktólKép

Puszi:
Nelli
hnelli

Szép napot mindenkinekKép

Te Judit!!! Galád vagy ámKépKép Rólad ne legyen fent kép, de rólam azért raksz fel egy olyat amit ha meglátnak a gyerekek megállnak a fejlődésbenKépKép ezek után mindenki eltudja képzelni mért ilyedt meg tőlem DiniKépKép Lehetne cenzurázni és kivenni?? Hálás lennék, vagy maradhat, de akkor a kézműves klubban Vitéz alsótétényi Héliosz mellett kapsz helyettKépKépKépKép

InesKép
De jó neked, irigy irigyKépKép Én még csak az ötleteknél tartok, és mikor fogom megvalósitani??? halovány lila dunsztum sincs, mondjuk idén a legtöbb ajándékot én fogom késziteniKép

NelliKép
Várunk is ám, reméljük jöttökKép

Nah a fiam azóta is inkább kétlábon álldigál, élvezi hogy már megy neki egy két három néha még négy lépés isKép Viszont az alvás az horror volt tegnap, tizenegy után sikerült lenyomnom őt alukálni, de rendi volt és csak 6kor kelt fel. Azóta fel, s alá jár a lakásban, bár most már a fáradás jeleit mutatja, mert többet van négykézlábKépKép

Majd még visszatérek mint a terminátorKép

puszi
Ági

Ui: most kicsit pipa vagyok mert a még féléves sincs telcsim bemondta az unalmast, vihetem este vissza apávalKépKép Nevetséges, hogy mostanában milyen gagyikat gyártanak.... még jó hogy a régi, jólbeváltamtól nem váltam meg és az még mindig müködik, pedig már 7 éves.

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Judit, nem tom észrevetted e, de az okt.21-ei taliról nem is irtál beszámolót. Ezt csak én sérelmezem, mert eddig csak akkor sikerült taliznunk veletek ... úgylátszik negativ hatással voltunk rátok Kép szomorú is vagyok emiatt, de ha eláruljátok a dec.1-ei tali titkát, akkor esetleg kiengesztelődöm ... !!!

Ági, engem újfent érdekelne a szeretetbefőtt, (aminek felhasználási jogáért már küldtem virágotKép) hogy mi is kell hozzá. Ha elküldenéd megköszönném, esetleg mailon részletesebben. Tudod, mint egy kezdőnek! Kép Köszi! Lemaradtam Daniról!!! Talán jövőhéten találkozunk!

Buksi, Vencel képei nagyon tetszettek, főleg az avaros képek! Azok annyira természetesek, mármint, hogy kint is van a temészetben és igy olyan jó a hangulata a képeknek! Látom Ő is elkezdett lépcsőtmászni! És nekünk is van cicás sötétkék bodynk az Auchanból! Kép

Manga, lemaradtam rólatok is! Matyi már nagyon nagyfiú! Neked is csak azt tudom mondani, hogy talán jövőhéten ...

Ines, irtam mailt! Hannának a műtétig:

Kép

Nelli, én meg az "újakkal" vagyok teljes képzavarban, kissé fel kell zárkóznom, bár ti sem ismertek engem ... pedig én sem vagyok új. Régiúj vagyok ...

pussz
Orsi

u.i: Bence tegnap estére belázasodott, mára már "csak" hőemelkedése van, remélem nem lesz nagyon beteg.
orsi17

Sziasztok!

Orsi!
Remélem Bence jobban van.
Nem is mondtam, hogy örülök, hogy vlégre eljutottatok nyaralni. Már nagyon vártad, hofy együtt elutazatok valahova. Fitness hotel, de jó.... Valamikor elakarok menni fürdőbe, olyan rég voltam. Meg is beszélem anyuékkal, mert ők is ilyen vizibolhák, mint mi.

A mailt még nem kaptam meg, az axelerora küldted?

Judit!
Tényleg én is megsértődöm, hogy arról a taliról nem írtál, mi is csak azon voltunkKép

Oli mostanság nagyon rosszul eszik, most vettem neki milumil 2 tápszert, annak olyasmi az íze, mint a Beba2-nek. Azt megitta.

puszi

Ines
ini

Orsi!
megkaptam!!!
ini

Sziasztok!

Ines, a web-re küldtem!

Bence is rosszul eszik illetve az uzsi és a vacsi nem a legtöbb. Milumil3-at kap, néha teljesen megissza, néha nem. A tejpéppel is igy van. Ebédnél pedig továbbra sem szereti a főztömet ... Kép

Judit!!! Már ketten vagyunk!!! Vigyázz!!! Kép

Hicu??? Hogy vagy??? Mi van veletek??? ???????

pussz
Orsi
orsi17

Hali! Vagyok-vagyogatok!

Sajna nem túl jól, de nem akarnak befektetni.
Pihengetek, főzőcskézek itthon, elvagyokKép
Tegnap nem tudtam menni sajna, pedig Dudu biztos imádta volna megint ajátszóházat, csak egész nap NoSpán éltem annyira sz@rul voltam..
Remélem hamarosan javul az állapot, pénteken megyeka dokimhoz és akkor már jobban leszek, ha látom, hogy Pocak fiam jól van!Kép

Buksika édes volt, felhívott, őt is megnyugtattam!
Sajna a netezésre is kevés az időm és ülni sem túl jó itt agépnél... Néha felszaladok, írogatok és megyek is le a habtapiraKép

Millió puszi! Bocs, hogy nem írtam név szeritn senkinek! Nagyon édesek vagytok! Ha hosszabb időm lesz még vissza is olvasok!!KépKép
Emő+Pocak

hicudzsi

Hicu!
Vigyázz magatokra!!!! Mikorra is várható Koppány bébi?

Orsi!
Nemsokára válaszolok, csak kipakolgatok és megnézem, hogy a férjem mit talált ki magának karira. Távírányítós repülös lapokat küld nekem állandóan.
Én adom az üvegeket, de lehet, hogy már nem izlik egyszerűen neki. Bezzeg a sültkrumplit megeszi.

Orsi!
Ha találkozunk, akkor oda adom Neked a Milumil 3-at, amit Oli nem hajlandó megínni. Persze térítés nélkülKép

puszi
Ines
ini

repülős, bocsi
ini

Sziasztok!

Orsi,Ini!

Nem lehet,hogy a volt/meglevő betegségek miatt nincs étvágya a manóknak? Vencel a betegsége alatt kb. a harmadát ette meg a szokásosnak,most kezdi utolérni magát Kép

Szerintem Judit azért nem írt pont arról a taliról,mert annyi de annyi új arccal találkozott,hogy nem győzött magához térni utána Kép!

Dec1: Vencel szülinapjának bababulija Kép Gyakorlatilag tali + egy-két külsős cimbivel,tortával, Boldog szülinapot dallal,meg nem az állatkertben,hanem a Mikkamakkában. Nyugi: No család,csak Kispapim Kép Részletek és meghívás a profilokban szereplő címre magy majd mélben vmikor jövő héten,miután megkötöttem a zsúrszerződést /ne röhögjetek,ez tényleg van Kép/.

Ági!

Ugye ez nem úgy működik,hogy minél többet jár,annál kevesebbet alszik ?!Kép

Judit!

Már megint nagyon jól sikerült visszaadni a tali hangulatát,a képek meg fantörpikusak!!! Bár kevés csajszi volt,de mindegyik nagyon elbűvölő hölgyikés volt Kép Vencel mintha kezdene tokás-pocakos pasi lenni,na majd felveszem a kapcsolatot A Norbival, mi a tennivaló Kép!

Ja! beszéltem Hicuval, a vese- és epeköveit leszámítva aránylag jól van...

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Buksi!
Mi sem eszünk mindig jól, csak a szülői aggodalom. Egyébként jó a kedve.Majd eszik, ha éhes lesz.
Várjuk a mailtKép

Felhívtam egy modellboltot, 100e ft-ba kerül a robbanómotoros repülő, azt a párom elfelejtheti. Kép
Puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Valahogy túléltük a mai napot. A várakozás hosszabb volt, még jó, hogy olyan türelmes a csajszim. Már az is nehezen ment mire bekenték meg leragasztották az összes szemölcsét, visszaöltöztettük laza ruciba, hogy ne mozduljanak el a kötések. Kapott tápszert ebéd gyanánt és várni kellett 35 percet, hogy hasson a krém. Olyan idegesek voltunk, hogy azt elmondani nem tudom. Szegény pocaklakó kapott ma egy csomó adrenalint. Úgy volt, hogy az Apukája bent lesz vele lefogni, de kiküldték őt is. Mert annyira ideges volt, hogy nem volt jó hatással a picire. Biztos látták rajta, hogy minnyá megragadja a picit és elszalad vele. Na mire Apukát kiküldték addigra én már zokogtam a folyosón. Úgy bújtunk össze, mintha szegény picit siratnánk. Képzeljétek 5 perc alatt végeztek vele. Ügyesen kiszedék az összes szemölcsöt. Rohantunk be hozzá. Ott ült szegénykém leizzadva, a nózija folyt, tiszta könny volt. Gondoltam gyorsan kiszaladok a teájáért, hogy megnyugtassa. Na azt a keserves sírást hallottátok volna. Olyat futtottam rövidtávon... Bekötözték é smár menekültünk is el onnan. Egyébként a Heim Pálban nagyon kedvesek, aranyosak voltak. A végén még egy puszit is kapott a búbjára a nővérkétől. Kép A kocsiban aludt hazafele, itthon meg kutya baja volt már. Nevetett és dumálgatott: MInket jobban megviselt. Felváltva aludutunk Apval egyet, ő még mindig húzza a lóbőrt.

Így néz ki a megviselt lányom:
Kép

Puszi
Noémi
noémi

Noémi!
Jó, hogy túl vagytok rajta, azért nem látszik rajta. Remélem már nem fog találkozni egy szemölccsel sem.

Ines
ini

Sziasztok!

Reggel óta megy a gép, hogy majd olvasok, hozzászólok. Valaki azt kérdezte tőlem a játszóházban, hogy miért nem tudok gyakrabban jönni, és egész nap ezen gondolkodtam ma, és figyeltem, hogy mivel is megy el a napom. Aztán rájöttem, hogy dögrováson vagyok (tegnap szál pólóban kimelegedve rohangálás), így nem mérvadó ez a nap, és feladtam. Kép

Most is csak annyira futja, hogy NAAgyon jól éreztük magunkat tegnap, még tornára sem jutottam el. Mindenki, újak, régiek nagyon arik vagytok, kár, hogy a végén pottyantunk be és csak pár szót beszéltünk. Kép

Judit, nagyon jó érzés volt látni, ahogy Léna örül a teknősnek, de szerintem én jobban örültem annak, ahogy ő örül. Kép

Na kezdek bonyolult lenni, de tombol bennem a vírusvagymi, remélem, ti jól vagytok!

Ja, Buksi, Tunéziába 18-án szándékszunk menni, de utolsó pillanatban akarom csak befizetni, hátha becsődöl a cég, vagy lebetegszünk. Dorkát persze hogy vinnénk, összesen nem voltam még 24 órát távol tőle, és neki csak egy tízes az egész.

Pusz mindenkinek

Szilvi

Kép
Kép
szilvih

na végre megkaparintottam a gépet Kép
szóval sziasztoksziasztok!
naggyyyon jó volt a tali, hullára kifárasztottuk magunkat. Dini az élményekkel, én a cipelésével. Jópofa volt a gyermek, itthon elmesélte Apának a napját. Aszonta, hogy ööö iiii bababa mamam brrr és krúúúú. Ez utóbbi új, még nem tudom mit jelent.
Ja, biztos azt, hogy életében először látott egy igazi boszit, aki Áginak hívnak, és elsőre úgy-de-úgy megijedt, de aztán rájött, hogy ő a jóságos boszi, és nem is kell félni tőle Kép

Manga,
ülök itten elolvadva, hogy szeret a Matyi Kép az olvadék meg csurog kifele a vállamon ejtett lyukakon KépKépKép

Itthon gondolkodtam el azon, hogy olyan furik voltak a kiscsajok. Na nem maguktól, hanem nekem. Körülöttem minden kisebbfajta gyermek mostanában fiú, meghát az enyimé is, nem is fogtam még leánycsecsemőt... olyan kis törékenynek tűntek . De legközelebb úgyis megdögönyözöm azt, aki hagyja Kép

Szilvi, ti nagyon bátorak vagytok azzal a Tunéziával.

Képzeljétek, a bideskölök elfelejtett aludni... nemtom mivan, szolidarít a többi nemalvóval, vagy passz. EGy hete azt gondoltam majd jó kis sztorikat gyártunk a kiságyba szoktatás miatt, de nem. Két nap volt nyügi, először hosszabb, aztán csak kb 10 perc. Utána alvás korareggelig. Ez nem sztorialapanyag. Most meg.... illetve már tegnap is.... hajaj... mikor lesz az az alvásos kismamaklub? Kép

Egy kérdés: a kiürült babakajás üvegekkel mit csináltok? Visszaveszik?
Ági, valami felhasználási ötlet?

pusza
Orsko
orsko

Sziasztok!

Legközelebb is jövök egy kicsit panaszkodni. Kép Kitti már nem is hisztis, tegnap és ma is jól elvoltunk.
Tegnap megkapta az agyhártyagyulladás elleni szurit. De semmi hatása nem volt. Igaz a múltkor is jól viselte. Egy nyekkenés volt, amíg szúrták, de amikor jöttünk ki már dumálgatott és vigyorgott.

Gondoltam rátok sokat tegnap. Sajnálom, hogy nem tudtunk menni, főleg így a beszámolót olvasva és a képeket nézve. Na, de majd jövő héten.

Judit, benned valami író veszett el. Annyira jól tudod leírni a dolgokat, hogy szinte mindent magam előtt láttam. Alvással mi a helyzet? Remélem mielőbb rendeződik.

Buksi, nagyon édibébi Vencel a képeken. Nekem napszemüveges vagány tetszett a legjobban. Jót nevettem párbeszédeteken a hisztin. Kép Ez a szülinapi bababuli nagyon jól hangzik!

Ági, gratula Daninak a lépésekhez! Kép

Ed, üdv közöttünk! De jó, hogy idetaláltál. Kép Milyen nagylány lett Kincső. Látom nálatok is kedvenc a Liberos békuci. Költözés? Megszoktátok már az új helyet?

Orsi, irigy a hosszú ebéd utáni alvásért! Nálunk pont most kezd rövidülni. Eddig még kb 1 óra megvolt, most már csak 3/4 vagy fél óra. Képek szuperek! Az újságolvasás nálunk is így működik. Kép

Boró, hiányoztál! Kép Rendes volt tőled, hogy először nekünk írtál!

Bogi, elalváshoz drukk! Milyen volt az úszás?

Hicu, vigyázz magatokra és pihizz sokat!

Orsko, jó, hogy írod a bébiételes üvegeket. Én egy darabig gyűjtögettem, aztán mostanában kidobálom. De ha esetleg valami kézműves dolog valaki tudja hasznosítani, elteszem őket.

Pusza,
Tünde
rtünde

Ollé, csináltam albumot a kölökről. elejétől mostanságig
ezért nem alszom még
itten van: http://babanet.hu/album/main.php?album=3827
orsko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?