Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Folyamatosan olvastam (mint mindig Kép), de most van írni is időm. Apa "jóvoltából" fél 5 óta fenn vagyok, akkor kelt, indult dolgozni, engem pedig kidobott az ágy. Szeretem lefőzni Neki a kávét, elétenni, beszélgetni még egy kicsit, mielőtt elindul a nap. Kép Kisfiam még alszik.

Babus! Kép
Remélem, hogy csak egy kisebb gyomorrontásod van, bár mostanában nagyon hallani egy ilyen hasmenéses-hányós betegségről is, úgyhogy ha nem múlik, akkor látogasd meg a dokit. De bízom benne, hogy ma reggelre már semmi bajod! Kép Ilyen extra esetekben talán jobb egy magnézium pezsgőtabletta, az gyorsabban felszívódik, mint a MagneB6. Én legalábbis, olyankor azt iszom egyet. Kristóf viszont nagyon édes, ahogy erőt ad Anyukájának. Kép A légszomj most már kellemetlen tünetként majd végigkisér, bár lesznek "oxigéndús" időszakok, de várható, hogy időnként el-elkap.

Timurr! Kép
Én használok krémet, egyszerre 3-at is! Kép Nem a reklám helye, csak leírom, az Avon krémjeit "tezstelem". Ugyanis az első terhességem idején olyan boldog voltam, hogy milyen szépen nő a hasam, nem reped a bőr, erre az utolsó két hétben becsíkozódtam, ami sajna maradandó lett. Kép Most használom már a kezdetektől a terhességi csíkokra való krémet, és külön a mellápolót, valamint a fenekemre és a combomra a narancsbőr ellenit. Igaz, zuhany után 10 percig csak kenekedek, de bízom benne, hogy megéri. Kép Hogy ez kiderüljön, még kb 4 hónapot várni kell. Kép

Fürdés téma: én az első terhességem elejétől kezdve csak zuhanyzom. Bár nem volt tiltva a fürdés, valahogy jobban esik egy gyors zuhany. Meg amikor már fáradt vagyok, jobb gyorsan elintézni a dolgot. Amikor pedig meglett a kisfiam, idő hiányában maradtam az állandó zuhanyzásnál. Mára pedig megszokottá vált. Kép

Hízás: eddig 5,5 kg-ot híztam (23+6), ami nem lenne sok, csak az induló súlyom volt több, mint kellett volna. Kép 164 cm vagyok, 63 kg-mal kezdtem ezt a terhességet, így kicsit oda kell figyelnem, bár ez elég nehéz. Nem eszem sokat (ugyanannyit, mint előtte), mégis jönnek a kilók. Az első terhességnél összesen 20 kg-ot híztam, igaz semmi panaszt nem okozott, de most szeretném, ha 10-12 kg-mal "megúsznám". Nem esztétikai szempontból, vagy a hiúságom miatt, hanem azért, mert félek, nehogy visszeres legyen a lábam, vagy ami még ijesztőbb, a hüvelyi visszér. Szóval igyekszem odafigyelni, bár nem könnyű. A dokim szerencsére nem piszkál a kilók miatt, azt mondja, hogy amíg nem megy az egészség rovására, addig ő nem foglalkozik vele. Meg különben is, majd lemegy!!!

Mindenkinek szép napot, a rosszulléteket pedig fújja el a szél!!!

Üdv: Beatrix (23+6)
beatrix28

Sziasztok!

Jó látni, hogy nem csak én keltem korán (6-ra jöttem dolgozni).

Beatrix
Őszinte elismerésem a reggeli kávéért, sajnos én ilyenekre nem vagyok képes, pedig az én párom is megérdemelné.

Dorka
Látod ebből is látni, hogy gyakrabban kellene babanetezned, akkor talán nem felejtenél el minket.
Na jó, nem teszem a szemrehányást, de arra vigyázz, hogy nehogy a családi programot is elfelejtsd szombatig! Kép

Babus
Így már értem, hogy nem jössz. Esetleg egyszer, ha úgyis jöttök dokihoz, szervezhetünk egy másik talit.

Egyáltalán jön valaki szombaton???? Én már úgy beleéltem magam. Kép

Én is Avon terhességi krémet használok, bár még csak most kezdtem. Főleg azért vettem meg, mert akciós volt Kép.
Drágábbnál drágább krémeket lehet kapni, aztán vagy jó lesz, vagy nem. Még fiatal koromban próbálgattam mindenféle narancsbőr elleni krémet, hát nem jöttek be, így egy idő után el is hagytam őket. Most sem remélek sok jót ezügyben.

Én többnyire fürödni szoktam, mert kicsi a fürdőszobánk és csak kádunk van, zuhanytálca nincs.
A kádban zuhanyzás nekem macerás, mert vagy úszik tőle a fürdőszoba, vagy guggolva csinálom, ami már nem megy olyan jól. Kicsit attól is félek, hogy el fogok csúszni.
A fürdővizem hőmérsékletét még nem sikerült megmérnem. Tegnap próbálkoztam egy kacsás vízhőmérővel, amit az egyik Kismama magazinban találtam. Kiderült, hogy nincs is rajta hőfok, csak hideg/ideális/meleg feliratok.
Szoval nem túl meleg és viszonylag kevés vízben fürdöm, a kádat meg tisztántartom, így remélem nem lesz gáz.

Valaki kérdezte a masszírozást. Amennyire én tudom, a talpmasszázs kimondottan nem jó, de egyébként van olyan masszázs, amit lehet. Létezik külön terhesek részére is wellness centrum, bár én még nem próbáltam.
Igazság szerint nem szívesen mozdulok ki Pestről, mert attól félek, akkor lesz valami gond. KépKép

Nekem nincs túl jó étvágyam mostanában. A napi hatszori étkezés lecsökkent 2-3-ra. Valami kis reggeli, ebéd rendesen, aztán este legyűrök egy-két almát, csak azért, hogy a gyomrom dolgozzon.

Tegnap ki sem láttam a munkából, remélem ma már jobb lesz a helyzet. Nálunk a hosszú hétvége utáni első nap mindig halálos, ezért nem is szeretem a hosszú hétvégéket.

zsana (21+3)
zsana75

SziasztokKép

Örömmel jelentem, hogy teljesen jól vagyokKép
Éjfélkor még meglátogattam a WC-t, aztán nekifeküdtem és elbeszélgettem Kristóffal erről. És láss csodát: azóta semmi bajom. Semmi pocifájás, semmi hasmenés, már az étvágyam is megjött, de most még maradok a pirítós kenyérnélKép
Olyan kis édi az én KristófomKép Mikor vígasztalásra volt szükségem a rosszullét alatt, akkor vígasztalt. Amikor kértem tőle, hogy mulasszuk el ezt a fránya rosszullétet, akkor egy csapásra elmúlt. Mióta pedig jól vagyok, azóta szépen szundikál, gondolom hagyta pihenni a mamitKép Hát nem tündériKép Úgy imádomKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem! Az AFP-re éhgyomorra kell menni?
Előre is köszi!
Szilvi
15+1
asszony

Szilvi

Nekem azt mondták, hogy nem. Persze ha nincs akkor más vérvételed is, mondjuk vércukor.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Egy kis aggodalmaskodás mára!

9 db számítógép vesz körül. Közülük 1 elQtt ülök, kb 50 cm-re, tehát a pocimat is "éri".

Szerintetek ez lehet káros???

Timi 23+4
vargáné

ja és ezt pl holnap napi 12 órában
vargáné

Timi

Remélem nem lehet káros, mert nálunk 22 van ebben a helységben, ahol vagyok, ebből 6 db 2 méteres körzetben.
Én a pocimat az asztal alá rejtem Kép.

Ja, és otthon sem tudok leszakadni róla Kép.
zsana75

Hát nem mondom,hogy megnyugtat,de legalább nem vagyok egyedül a problémámmal.

Zsana! Köszönöm!

Egyébként már megnyugtattam magamat, a szervképzQdésen már túl vagyunk és a két genetikai uh mindent rendben talált,hát akkor mi baj lehet,kibírjuk.

Az az igazság,hogy már minden ártalmas Kép
Timi
vargáné

Sziasztok,

Babus,

Mostmár egészen biztos, hogy megyek Gyöngyösre.
Ha meggondolnád magad, akkor szíves felhozlak a talira (autóval megyek) és akkor "csak" haza fele kellene buszoznod.

Angéla
angéla

Angéla

Én már nem úgy készültem, hogy megyek. Beszerveztünk egy Imre-névnapot(após).
De aranyos vagyKép

Babus

Kép
babus2005

Babus, örülök, hogy jobban vagy Kép

Timurr Kép igen, apuka neve az első név (László), de ha belegondolok, az apám, a bátyám és az apósom is ezzel a névvel jeleskedik Kép Ennyi pasinak még nem kedveztem egyszerre Kép

Timurr, mi (azt hiszem sokunk nevében beszélhetek) itt Bp-en voltunk 4D-s uh-on. Itt 8 000 Ft, ebből egy ezres lejön, ha regisztráljuk magunkat. Ebben benne van a teljes vizsgálat, videokazi, és egy-két nyomtatott kép. +1000 Ft-ért cd-re írnak ki képeket, kb. 10 db-ot. Dvd-re +3000-ért írják ki az egész felvételt, és +1000-ért lehet egy színes képet kérni (bár ez utóbbi szerintem nem éri meg, mivel ha cd-re kéri valaki a képkiírást, azt egy fotolaborban kb. 80 Ft-ért előhívják)

Krém: használok én is Avonosat, bár "megnyugtattak", hogy aki hajlamos rá, az ígyis úgyis csikos lesz. Nekem a "lelkemnek" tesz jót, hogy én mindent megtettem Kép A combomon eddig is volt csík, most is van, de a hasamon és a cicimen nincs, ez már haladás Kép kopp-kopp Kép

Mint tudjátok költözök, így egy darabig nem leszek elérhetőKép de a melóból akkor is felnézek néha, ha lebukok Kép

Jók legyetek Kép

cic
cicmerák

Sziasztok!

Képzeljétek két napja úgy szédelgek, mint aki becsípett! Elég vicces, de az utcán mondjuk riasztó! Nem merek egyedül menni sehova! Szerintetek ez mitől van?
Szilvi
15+1
asszony

Szilvi,

A vérnyomásod rendben van?

Angéla
21+6
angéla

Sziasztok!
Cicmerák,
Nálunk János az apuka, és a hideg ráz ki a gondolattól amikor majd elkezdik Jancsikázni, ha fiú lesz.De én úgy érzem fiú.
Ti éreztétek vagy voltak jelek,hogy fiú vagy lány van a pocakban?Ezekre a közhelyekre gondolok, hogy édest vagy sóst kíván valaki, meg ilyenek.
Én Avonos vagyok és van is ilyen krémem,mert egy éve elég sokat híztam és a csípőmőn vannak csíkok, még csak a terhesség elején járok, de mintha már a mellemen is lennének már ,nőtek 2 számot.Én már elkezdeném kenegetni magam,de a katalógusba is azt írták,hogy a 16. héttől lehet használni,akkor ezek szerint még sem 100 %-os biztonságos?

Ha összegezzük a 4dh-ás költségeket ugyanott vagyunk,csak itt más hogy variálják,mert hát ki nem kéri,hogy kiírják DVDre,CDre,mondjuk mi utánna itthon kitudjuk nyomtatni,mert olyan nyomtatónk van.

Babus vigyázz magadra és Kristófra!
Persze mindenki!

13+5
Vendég

Sziasztok!

Elég nagy itt a csend mostanában!

Most akkor jön valaki szombaton a talira? Három embert tudok, aki tutira nem jön, de hogy kik azok, akit tutira jönnek, azt nem tudom.
Pasikat hoztok?
zsana75

Sziasztok!

Nagyon irígykedem a tali miatt (még mindig Kép), de sajnos én elmenni nem tudok. Kép Azért remélem, hogy lesztek egy páran, és jól fogjátok érezni magatokat. Majd azért élménybeszámolót kérünk! Kép

Avonos krémek: én a narancsbőr ellenit és a mellápolót már terhességem előtt is használtam, a terhességi csíkokra valót pedig akkor kezdtem, ahogy elkezdett nőni a hasam. Szerintem nincs káros hatásuk. Akitől rendelni szoktam, az a szomszédasszonyom gyógyszerész is egyben (tehát érti a dolgát) és semmi ellenjavallata nem volt.

Cic! Kép
Igazad van, aki hajlamos rá, úgyis csíkos lesz.Kép Persze a lelkünknek nagyon fontos, hogy legalább tudjuk, nem mi hanyagoltuk el az ápolást. És szerintem aki krémmel is csíkos lesz, az krém nélkül sokkal csíkosabb lenne. Tesóm bárhogy kente magát, a melle, combja csíkos lett, a hasa pedig nem!!! Érdekes! Pedig mindkét terhessége alatt csak 9-10 kilót hízott, és szépen vissza is fogyott a kettő között. Mégis a hajlam megvan benne és nem tudta kivédeni.
Nekem a hasam "repedezett" meg, de csak az utolsó két hétben. Kép Addig boldog voltam, hogy megúsztam. Viszont a mellem, a combom és a fenekem nem lett csíkos, most is erre utazom, hogy legalább ezeket meg tudjam védeni. Kép

Timi! Ez csak saját véleményem, de szerintem nem árt a gép a babának. És igen, annyi minden ártHAT, hogy ha rendesen belegondolnánk, 9 hónapig nem csinálnánk semmit és nem mennénk sehová. De ez ugye kivitelezhetetlen. Meg bele is hülyülnénk rendesen. Kép

Babus! Kép
Örülök, hogy jól vagy. Szerencséd van, ezek a dolgok egy nap alatt mindig átmennek rajtad. Ha jól emlékszem volt már hasonló egyszer, ugye? Akkor is másnapra kiheverted. Kristóf nagyon sok erőt ad Neked! Kép

Szilvi! Kép
Jól vagy már? A vérnyomásodat érdemes lenne naponta legalább 3-szor mérned, és akkor tudnád, nem-e azzal van gond. Valahol olvastam, hogy a várandósság idején a szervezetben megnövekedett vérmennyiség miatt előfordulhat szédülés, mert az agy "megérzi", hogy nagyobb mennyiségű vér "megy át" rajta. Remélem, nem hülyeség, amit írtam. Kép Ha viszont ez a tünet tartósan fennáll, azért beszélhetnél róla a dokiddal, mert olyat is hallottam már, hogy a kismamát elküldték egy neurológiai kivizsgálásra. Remélem, hogy elmúlik ez a kellemetlen érzésed! Kép

Legyen szép napotok!

Üdv: Beatrix (24+0)
beatrix28

Beatrix
Igen, kb. másfél hónapja is volt egy hasonló hasmenős rosszullétem.
Tényleg szerencsém van, gyorsan túlteszem magam rajtaKép Ami persze Kristóf nélkül tutira nem menneKép

Timurr
Én teljesen biztos voltam benne, egyszerűen éreztem, hogy kislányunk leszKép De Kristófunk lettKép Hát ennyit a megérzéseimrőlKép

Babus 25+5

Kép
babus2005

Timurr! Kép

Én semmit nem éreztem sem most, sem az első terhességemkor. Semmilyen megérzésem nem volt, hogy fiú vagy lány, ráadásul a babonák ellenére (aszerint lány lett volna) kisfiam lett és lesz. Kép Nem is a neme szerint gondoltam/ gondolok a babára, csak úgy, hogy van egy pocaklakó manóm. Kép

Beatrix
beatrix28

Timmur!

Nekem furcsa volt ez a megérzés féle. Mindkettem a párommal lányt vártunk és a tünetek is arra utaltak,mert azt mondják a lányos anyukák rosszabbúl vannak, többet keresik a kisrókát stb.
Bármikor rá gondoltam lány járt az eszembe.

Aztán egy napon amikor nagyon unatkoztam elénekeltem a drágámnak az édes kisfiam címü dalt. Elkezdtem gondolkodni,hogy nem kéne,mert szegény kislányomnak még személyiség zavara lesz,ha mindíg a kisfiamat hallgatja. Ekkor nyilalt belém az érzés,hogy énekelhetem neki,hiszen fiú.

És 3 nappal ezután az uh-n megláttuk a kis bögyijét, tehát tényleg fiúcskánk lesz. Fura nem?

Timi 23+5

Ja lányok!

Nem tudtok nekem árakát mondani,hogy mennyibe kerül most egy jó vagy közép kategóriás bébihordozó+ autósülés 0-13 kg.-ig.Nem igazán tudom,és a húgomék azt szeretnének venni a babánknak. Nem tudom az új árakat, de ma láttam egy olyat ami állítólag hasznát, bár szerintem nem volt benne kétszer a baba,és 14.800 -ba kerül, de ha csak mondjuk 2000-rel több az új azt vennénk,csak szerintem jóval drágább.

Segítsetek!!!
vargáné

Sziasztok!

Szilvi!
Szerintem is vérnyomás-probléma lehet a szédülés mögött. Néhány napja én is érzek olyasmit, hogy szédelgek, meg majd elájulok és bizony eléggé alacsony a vérnyomásom (100/60), de a dokim azt mondta, hogy nem gáz, amíg 80/valamennyi alá nem megy...ez az első harmadban természetes. Állítólag régebbi korokban ha egy nő elájult, okot adott rá, hogy terhességre gyanakodjanak vele kapcsolatban..

Timurr!
Visszaolvasva az elmúlt napokat látom, hogy megszólíttattam általad Kép, mivel munkaügyileg igen zűrös volt az elmúlt két napom (otthon meg eléggé szar a net) csak most olvastam vissza..
Szóval egy hét különbség van köztünk, én május 1-re vagyok kiírva. A Varga a dokim, ő van szerdánként az uh-n és jó fej. A durvább hányások nálam a betöltött 12. héttel úgy tűnik véget értek, bár reggelente elér még néha a görcsös hányni-akarás. Remélem te is jobban vagy azóta.

Mindenki!
Hogyan lehet úrrá lenni az időnként ránktörő pánikon? Ma éppen olyan napom van, hogy mindentől parázom (mondjuk alapja is van: baktériumok és egyéb kellemetlenkedők tanyáznak a szervezetmben), ráadásul egy kedves ismerősöm anyukája elmondta, hogy a velem egykorú lánya elveszítette 6 hónaposan a babóját...(anyukám ezt kedvesen eltitkolta előlem, pedig tudta..persze megértem) Sírtam is, meg minden és most kicsit szorongósan érzem magam. Ezt ellensúlyozva megvettem a Lelki köldökzsinór c. könyvet. Még nem kezdtem el, de remélem jó hatással lesz rám.
Várom az ötleteket!
És köszi.
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Ja, és: 14+5
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Franciska! Kép

A pánikon csakis úgy tudsz úrrá lenni, hogy eltereled a figyelmedet. Ha valami gondod van a terhességgel, azt mindig jelezd és beszéld meg a dokiddal. Ha bízol benne, egy ilyen "mindent megbeszélünk" kapcsolat segít elűzni a rossz gondolatokat.
Sajnos vannak tragikusan végződő terhességek, érthetetlen babahalálok. Ha a fejünket a homokba dugjuk, ezek akkor is léteznek. Kép DE!!! Nem szabad ezeket a dolgokat magunkra venni. Mindig bízni kell abban, hogy a mi csemeténk igenis egészséges, életerős baba lesz, és nem történik velünk sem semmi baj.
A könyvet jó ötletnek tartom, olvasgass, és éld meg a babavárás örömének minden percét. Örülj minden apróságnak tűnő dolognak, pl. ha süt a nap, vagy milyen szépek a fák így őszi színekben. Beszélgess a babáddal, mesélj neki, énekelj. Ha nem is hangosan, a lelki hangodat is "hallani" fogja.
És hidd el, az aggódás most is megvan, de szülés után még erősebb lesz, muszáj megtanulni kezelni. És ezt szerintem csak pozitív gondolatokkal lehet.
Persze sokat jelent, hogy a félelmeidet is ki tudd beszélni magadból. A Pároddal, vagy a dokiddal (bár vele nem találkozunk olyan sűrűn, igaz én garmada kérdéssel keresem fel mindig), vagy valakivel, akiben bízol.
És azért természetes is, hogy aggódunk, hogy parázunk dolgokon, csak nem szabad túlzásba esni. Kép

Én pl az első terhességem alatt a szüléstől tartottam nagyon, sokszor bele se mertem gondolni, hogy milyen is lesz majd. Mindig Pató Pál úr módjára halogattam magamban ennek átgondolását. Aztán amikor eljött a pillanat, olyan nagy nyugalom szállt meg, hogy eszembe se jutott félni. Kép
beatrix28

Timi! Kép

A Kismama újság hátulján van hordozó és ülés is. A hordozó 0-13 kg-ig jó, Brevi Smart a típusa (ez azért jó márka) és 16,990 Ft az ára. Van hozzá szűkítő, napellenző, hintaszékként is használható, a hátoldalán tároló rekesz van, másodlagos visszacsapódás ellen védett és magas oldalfalai vannak, kp-i övfeszítős 3 pontos övvel rendelkezik, ami 2 magasságban állítható.

Szerntem egy ilyen típus tökéletesen megfelel. Kép

Remélem, segítettem egy kicsit.

Beatrix
beatrix28

Franciska!

Elfelejtettem írni, hogy sajna nekem is van nemkívánatos baktéeiumom. Kép Persze ez ne vígasztaljon Téged, nem azért írtam. De ma este kezdem használni a kúpot, amit a doki írt fel, és így minden rendben lesz. Úgy vagyok vele, hogy ezeket a dolgokat a legnagyobb odafigyelés mellett sem tudjuk kivédeni. Viszont ha van egy jó orvosunk, aki kezeli ezeket a kellemetlenségeket, akkor biztonságban érezhetjük magunkat. Kép
beatrix28

Köszönöm Beatrix, megnyugtatóan hatott rám, amit írtálKép Meg már velem van a kedvesem (a férjem) és hasonló a hatásaKép
Azt hiszem, ha hazaérek (kb. másfél óra még) igyekszem minél hamarabb lepihenni (tegnap már 8-kor sikerültKép), a finom puha ágyikóban az ember derüsebben látja a dolgokat...
Jó éjszakát mindenkinek!
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Köszönöm Beatrix!

Sokat segítettél!!!
vargáné

Sziasztok,

Sajnos vizsgáznom kellett a héten és nem tudtam netezni.

Én mindenképpen megyek a találkozóra. Nekem jön a párom is meg elhívtam az anyukámat is, hogy addig el tudnak nézegetni az Ikeában. Mi vidékről megyünk, úgyhogy ez nekünk egész napos program lesz.
Nálunk szerencsére minden rendben a babával is meg a mamával is.

Akkor ki jön szombaton?

Sziasztok

Adri
hadri

Adri
Már azt hittem, egyedül én megyek Kép.

Minden tiszteletem a tiéd tanulással kapocsolatban. Nekem spanyolt kellene tanulnom, vagy szakdolgozatot írnom, de képtelen vagyok elszakadni a géptől. Még jó, hogy tévénk az nincs!

Franciska
Fel a fejjel! Az elején néha én is depressziós voltam, de úgy tűnik ez is elmúlt, akár a hányinger. Természetes, hogy néha parázik az ember, de nálam bejött az, hogy utánaolvasok az adott "problémának" és megnyugszom, hogy nem is olyan vészes a helyzet, vagy annyira ritka a tragédia, miért pont velünk történne!
Gondolj arra, hogy a babának az a jó, ha a mamája jókedvű!
Még néhány hét, és ha érzed mocorogni a babát, az sokat javít az ember kedvén (nálam legalábbis így van).
zsana75

Sziasztok!

Van annak valami konkrét időpontja, hogy mikor kell az AFP-t megcsinálni? Olvastam olyat, hogy ha a 16. héthez képest túl későn vagy túl korán veszik le, akkor is lehet eltérés? Engem a dokim akkor rendelt be AFP-re,amikor már 17 hetes leszek! Szerintetek ettől jó lesz az eredmény?
Szilvi
15+3
asszony

Szilvi

Én úgy tudom, hogy betöltött 16 hetesen kell levenni az AFP-t.
És fontos a testsúly is, mert nem mindegy, hogy a kapott AFP érték a kismama hány testsúlykg-ján oszlik el.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Lányok!

Én is terveztem menni a találkozóra, de nem leszünk túl kevesen? Jó lenne, tudni, ki tud még jönni! Ezek szerint eddig Zsana, Adri és én... (és valszeg Zsuzsa, neki holnap kell e-mailt küldenem a végleges idôpontról)

Üdv,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Szilvi
Én úgy tudom, betöltött 16. hét után 1-2 nappal.
Nekem 16+1 naposan vették le, de ha a 12. heti ultrahanghoz viszonyítjuk, akkor 16+4.
Ha jók lesznek az értékek, akkor nincs jelentősége (pár nap alatt olyan sokat nem változik), ha pedig gyanúsak, akkor úgyis utánaszámolnak.
zsana75

Szilvi! Kép

Nekem kétszer néztek AFP-t. Először a 14 hét 4 naposan az angliai 4 markeres vizsgálatkor, másodszor 16 hét 5 naposan, a kötelező itteni vérvételen. Mindkettő jó lett, bár eléggé eltérőek voltak az eredmények az eltelt idő miatt. De mindkétszer figyelembe vették a terhességi kort és a testsúlyt. Úgy tudom, hogy 15-17 hetesen kell nézni az AFP-t. De a dokid biztos tudja! Kép
beatrix28

Jó estét mindenkinek!
Voltam uh-on. A baba fejvégű, lepény a mellső falon tapad, jó helyen, magzatviz mennyisége átlagos. BPD 65mm FL43mm OFD78mm
Súlybecslés 826g
24+1 naposan kicsit soknak tűnik. Ha igy haladunk felzárkózunk BAba Lipity mellétek. Szülés tekintetében.
Méhszáj teljesen zárt.
ÉS sajnos nem akarta elárulni nekünk, hogy kisfiú e vagy kislány.
Legközelebb 32 hetesen dec30án megyek, de azt hiszem Mikulás táján egy 3d-re el fogok menni.
Puszi mindenkinek
Kinek milyen értékei lettek akik már voltak 24 hetesen? vagy 26 hetesen?

Kép

KépKép
búzaszem

Bocs de az nlc fórumra is irogatok. Az volt az első amikor elvetéltem januárban. Ott vannak Babáék, csak bemásoltam ide is.
Puszika

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Köszönöm a megnyugtatást mindenkinek!
Szilvi
asszony

Joreggelt!

Borbolyának igaza van, lassan tényleg el kellene dönteni, hogy mi legyen tali ügyben.

Szerintem, ha most nem sikerül összehozni, később még nehezebb lesz, mert ugye közeledik a karácsony, egyre hidegebb van, stb.
Én benne lennék egy négyemberes dologban is, kérdés, hogy az mennyire fix. Talán még Angéla is jönne, legalábbis valamelyik nap még ajánlgatta Babusnak, hogy elhozza.
Persze jobb lenne olyan igazi nagy tali, sok emberrel és biztos hiányozni fognak a többiek, így viszont jobban meg tudjuk ismerni egymást, mindenki szóhoz jut. KépKép

Nos, mi legyen?????? Jó lenne még ma dönteni, Zsuzsa miatt is, meg egyébként is.
zsana75

Sziasztok!

Rég nem írtam, de olvasgattalak Titeket.
Elég húzós napjaim voltak, mi is házépítkezés-költözésbe vagyunk. Jó lenne ha februárra kész lenne a ház, és a baba már oda jönne, de lehet nem jön össze. Elegem van már a padlólap, csempe nézegetésekből...
Ráadásul a kocsink szervízbe, egy nyúl elütése igencsak sok problémát hozott nekünk. Először a nyuszit sirattam, most meg a kocsit hiányolom.
Talira így nem hiszem, hogy el tudok menni, mert holnap délelőtt Apával elmegyünk véglegesíteni a csempéket, és addigra szerintem nagyon el leszek fáradva. Csak ásítoznék és bambulnék ki a fejemből, az pedig nagyon nem lenne szép bemutatkozás. Pedig szeretnélek megismerni benneteket!
Majd legközelebb...

Hétfőn reggel megyek vércukorterhelésre. Kíváncsi vagyok a lötyi ízére, meg arra, hogy bírom én ki kaja nélkül. Nekem reggel muszáj ennem, mert mindig farkas éhesen ébredek.
Fanni baba jól van, rengeteged mocorog, fészkelődik.
Tegnap este a Szülőszoba alatt nagyon kis aktív volt. Jó volt ez a mostani adás. De a szegedi nő nagyon felháborított. Azt mondta a kicsinek: csak azt nem mondd, hogy szopizni akarsz, mikor azt se tudod az micsoda!
Ez a nő nem hallott a szopóreflexről?
De tök jó lehetett úgy szülni, hogy ilyen jóba volt a nőgyógyászával. Én el nem tudom képzelni magam, hogy így poénkodok a nődokimmal, tegeződünk, rátámaszkodom séta közben...

Timka (24+4)
timka

Ruzicsky!

Én csak hébe-hóba látogatok ide, a babanetre, de akkor az archívumokat is átböngészem. Így olvastam, hogy aggódsz amiatt, hogy nem érzed a baba mozgását. Hát megnyugtatlak, én csak a 21. hét közepén kezdtem el érezni, de akkor már a papája is érezte, ha a pocakomra tette a kezét. Ehhez képest éppen az előbb vettem észre, hogy jócskán kidudorodott a hasam, amikor a baba rúgott/bokszolt/fejelt egy nagyot. SZóval ne aggódj. ENgem is csak az nyugtatott meg, hogy az UH-on mindig mozgott.
Úgyhogy kitartás! Remélem hamarosan hatalmasakat fog rugdosni a Kis Manód! Meglátod, milyen fantasztikus és nem utolsó sorban megnyugtató érzés lesz!
Eveka (22 és fél)

Kép
eveka

Sziasztok!

Én is a ritkán írók társaságához tartozom, de folyamatosan olvaslak Titeket és szeretem, ha sok az olvasnivaló!Kép

Remélem az AFP-m nem rosszkor lett levéve. Szerintetek, ha mensi szerint 16+6, utolsó uh szerint 16+3 voltam az gáz? Sajna belelógott a hosszú hétvége, és pénteken még nem mertem elmenni, mert uh szerint akkor még nem voltam 16, így kedd lett belőle a fenti "korokkal".
A súlyomat senki nem kérdezte, de nem is tudom, hogy azt nem-e utólag kalkulálják hozzá.

Franciska!

Visszatérve a pánikolásodra (de csak egy pillanat erejéig), szerintem sok terhes nőben előfordulhatnak a bacik, meg gombák, még annak is akinek korábban soha nem volt. Én is most voltam ilyennel kezelve. Nem mondom, hogy nem aggódtam, de nincs mit tenni, csak az, hogy megbízni a dokinkban és a gyógyszerekben, meg persze abban, hogy azért ki van ám találva ez a női szervezet és szerintem nem olyan könnyen hagyja magát! Ahol meg az a 6 hónapos babó elment, ott szerintem elég nagy gond lehetett, de azért valljuk be, hála a jó Istennek nem sűrűn hallani ilyen szőrnyű eseteket.
Nekem is megvan a Lelki köldökzsinór c. könyv, kíváncsi vagyok neked hogy tetszik, én asszem a 80. oldal körül vagyok, de nekem nagyon elvont. Pontosabban másra számítottam, amikor megvettem. Habár most jön az a rész, ahol konkrét történetek vannak, remélem az jobb lesz.

Én is nagyon várom, hogy mocorogjon a Babuka, de előbb-utóbb majdcsak. Szűk 2 hét múlva megyünk 4D-re Kecskemétre (mivel szegedi vagyok), azt is nagyon várom már!

Mindenki legyen jó és vigyázzatok magatokra és persze a Pocilakókra!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Az előbb elfelejtettem.

Muki(17+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Helló!

Köszi Eveka amiket írtál. Kép Most már érzek valamiket, de még nem annyira egyértelmű dolgokat, de úgy gondolom ez már nem lehet más, mint a kisbaba. Papa sajnos még nem érzi, én is még csak nagyon tompán. De ma voltam védőnőnél és hallgattunk szívhangot. Kép

Ja érdekes volt a védőnőnél, hogy kérdezi: Hozott vizeletet? Mondon nem, miért kellett volna? Jó fej, miért nem mondta, hogy kellene. Na mindegy. Azt mondja, jó, akkor adok poharat, és arra van a mellékhelyiség. Szóval nagyon vicces és égő volt, ahogy kivonultam a kis pohárkával, aztán meg vissza. De legalább mindent rendben talált. Még nem is láttam ilyet, azt csinálta a védőnő, hogy valami lakmusz papír félét belemártott, amin mindenféle zöld színek voltak és az alapján mondta, hogy nincs baktérium, se cukor, se fehérje és minden oké.

r
ruzicsky

Sziasztok lányok!!

Ruzicsky!

Nekem egyáltalán nem meglepö a vizeletes dolog . Nállunk ez úgy megy,hogy a 20-30 kismama aki éppen ott van a tanácsadáson fog egy poharat,irány a mellékhelyiség és nállunk a labor elemzi ki kb 10 perc alatt nem a védönö, viszont nállam még sosem hallgattak szívhangot, fura nem??

Mukika!

A 16+6- ból szerintem nem lesz gond,de azt viszont nem értem,hogy miért nem kérdezték a súlyodat. Nekem egy olyan papírt adtak,amin a súlyom és a magasságom is szerepelt és ahhoz vették a vért.De ahány ház annyi szokás, különben is sokan már feleslegesnek tartják az AFP-t.

Mindenki!!!

Hallott már valaki a Neonato termékekröl? Leginkább a Boogie bébihordozó érdekelne. Mi a véleményetek róla?

Volt már hasnövésetek???? Kép

Az olyan érzés,hogy feszül a hasatok mint állat de nem kemény és viszket is. Hát nem egyszerü így dolgozni,hogy közben egész nap tudnám a hasamat vakargatni. Kép

Timi 23+6
vargáné

Sziasztok!

Tali kapcsán ezek szerint a tegnap óta senki nem jelentkezett pluszban. Mondjuk én is találkozom így is szívesen, csak tényleg olyan jó lett volna, ha minél többen vagyunk és megismerjük egymást. Viszont meg kéne beszélnünk a pontos idôpontot és helyszínt. Maradjon a fél 3? És Ikeán belül hol? Tényleg legkésôbb ma estig le kéne fixálnunk!

Búzaszem! Gratula a jó eredményekhez! Kép Én még nem tartok ott, úgy hogy nem tudom, mi az átlagos, de biztos mondták volna, ha jelentôs eltérés van a normálishoz képest, nem?

Timka, sajnálom, hogy nem jössz. A szülôszobát megint felvettem videóra, és milyen jól tettem, mert megint bealudtam a kanapén... Kép Szóval nemsokára én is megnézem. Kép Kocsitokat sajnálom, a párom nemrég egy kutyust ütött el (nem az ô hibájából, a szembe jövô kocsi ütötte el, és átdobta a párom kocsija elé), és ettôl totálkáros lett az autó. Kép Meg persze a nyuszit is sajnálom. Kép

Én hétfôn megyek a következô uh-ra, amit a 18-20. hét között végeznek el, vagyis a genetikaira. Aztán drukkoljatok, picit aggódom ám...!

Borbolya
19+6, holnap leszek félidôs!!!!! Kép Kép Kép

KépKép

Kép
borbolya

Hú Timi!

Akkor ezek szerint én szerencsés vagyok, mert ahova én járok a védőnőhöz, ott nemhogy 20-30 kismamát, de max. 1-2-őt lehet látni. Azok is mindig utánam vannak. Valahogy mindig úgy sikerül érkezni a tanácsadásra, hogy senki nincs előttem, ha pedig végeztem, akkor 1, vagy 2 kismama szokott kint ülni a váróban. Ez tetszik is nekem nagyon, hogy nem kell órákig ott ücsörögni, várakozni, nagyon kényelmes így. Kép és a védőnő is tök normális, és még nagyon közel is van. Kép

r
ruzicsky

Tali ügyben még lehet, hogy meggondolom magam. Sok függ attól, hogy milyen hangulatban leszek.

Az a baj, hogy ismerem a párom meg magam is, hogy szombaton szeretünk lustálkodni, sokáig aludni. Gondolom nem fogunk időben elindulni itthonról, Bécsi útra kell kijutnunk és 1-ig vannak nyitva a boltok. Ha sikerülne időben lerendezni mindent, és az időjárás sem lesz lehangoló, akkor szerintem ráveszem a párom, hogy menjünk el az Ikeába. Én megyek veletek talizni, ő meg nézelődik az Ikeában vagy az Árkádban.
Csak legyen majd egy pontos időpont meg hely, hogy merre keresselek Titeket!

Nekem ezen a héten megint nem sikerült elmenni a vedőnőhöz. Csütörtökön van bent 2-től 4-ig, de mindig van programom. Gondoltam elmegyek majd jövő héten, de beszerveztem fodrászt, kozmetikust, azt meg csak nem mondom már le! Így halasztva 2 héttel, pedig már másfél hónapja kellett volna mennem. Mindegy, úgyse csípem, nem csinál semmit.
Nekem se mért még szívhangot, mert akkor még elvileg nem lehetett volna hallani a bébi-doplerrel. Vizeletet én is ott adtam, aztán egyből megnézte a lakmuszpapíros eljárással. Minden rendben.
Súlyomat ne méregesse, elég ha én mérem magam! Rémes dolog ez a gyarapodás, bálnásodás. Bár nagyon helyes a pocim (mások szerint) de a kilók miatt kicsit aggódom. Nem igazán látszik rajtam a plussz (na jó a hasamon látszik!) de a tudat, hogy már lassan 75 vagyok...
Vérnyomásom szerintem rendben.
Szerintetek az utolsó hetekre (bár hol van az még?) érdemes beszerezni egy vérnyomásmérőt itthonra? vagy elég ha a doki méregeti időnként? Igazából én nem szeretném stresszelni magam ezzel...

Na megyek, főzőcskézek egy kicsit, legyen kaja mire jön Apa!

Timka
(24+4)
timka

Sziasztok,
Most csak gyorsan reagálok név nélkül(bocs)de úszásban vagyok.
Afp,biztos,hogy nem gáz a 16+6 sem(nekem is hasonló volt)és nálam sem kérdezték a súlyomat.Ha nem jó az érték szerintem csak akkor macerálnak.
Neonato:nekünk neonato combinato tris babakocsink van,ami azt jelenti,hogy mózes,babyhordozó(ez a boogie aszem) csatlakoztatható hozzá illetve sport kocsivá alakítható.Téli tető nyári naptető,lábzsák,hátizsák szóval tényleg egy komplett szett.Nekünk bejött nagyon kb. Dini 2 éves koráig használtuk végig skálázva az összes funkciót.
na mégsem lettem olyan rövid.
pusza mindenkinek és jó hétvégét meg talit!!
nyetus 22+5 vagy 23+5?
nyetus76

Sziasztok,

Én úgy emlékszem , hogy 14.30-at beszéltünk meg az Ikeában vm emeleti étteremben. Én biztos ott leszek akkor. Főleg ha már ilyen sokat utazunk miatta. Remélem nem leszek egyedül...

Adri
hadri

Adri, Zsana, Angéla, és aki még jön!

Én is megyek, de én valószínuleg csak 3 körül érek oda. Nagyon remélem, megtaláljuk egymást, rajtam még mindig nem látszik, hogy várandós vagyok, de majd nagyon tanácstalannak tunök, mint aki keres valakiket. Kép Most már nem tudom többet a hozzászólásokat nézni, mert lassan indulok itthonról. De akkor viszlát az emeleti étteremben.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?