Új privát üzeneted érkezett!

Hbzs!
No igen, a régi számodra küldtem sms-t, de mindjárt elküldöm a saját számom priviben.

Kata!
Én is már annyi mindent hallottam, hogy kinek mi segített, hogy csinálta, mit evett, ivott, hogyan kelt és feküdt! Hidd el, a lehető legtöbbet ki is próbáltam. Mindenkinek más jön be, mástól sikeres. Ha valamiről úgy érzed meg kell tenned, vagy ki kell próbálnod, akkor feltétlen tedd meg. Az lenne a tuti, ha valaki biztosra mondaná, hogy ha így vagy úgy teszünk, akkor siker lesz, nem? Legfőképp az orvos :)

Sipos doki megkérdezte hogy vagyok és valahogy nem tudtam automatikusan rávágni, hogy jól, mert hát most úgy érzem, ez kicsit nehezebb falat lesz, mert már előre tartok az esetleges kudarctól :( Páromnak már mondtam, beszéltünk is a félelmeimről, ő most is, mint mindig természetesen támogat, de hát ezt valljuk be lányok, mégis magunknak kell odabent helyretenni és feldolgozni amit csak lehet. Jó, hogy áll mellettünk egy pasi, aki ott is marad, nem futamodik meg, ezért büszkék lehetünk mindegyikőnk pasijára, de a nagy küzdelem úgy gondolom, mégis odabent zajlik.
sonjus

aki küldött privit, küldje el ismét, mert pont töröltem a beérkező fiókot, így azt is, amit az imént kaptam... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
tündérlétra

Szilva!
Én nem mentem máshová, csak az SZTK-ban voltam diabetológusnál, aki persze teljesen jónak találta az eredményeimet - diabetológiai szempontból. A meddőségi szempontokhoz meg ő nem értett. (De érdekes volt, mert elmesélte, hogy nekik is meddőségi központ segítségével született gyermekük, s bíztatott engem is. :D )
A gyógyszereimet pedig az intézetben írják fel mindig - mivel nekem csak meddőségi szempontból van gondom az IR-rel. :roll:
hbzs

Szilva!
A kedvedért íme egy vonalzó. :wink: (Bár nem túl pozitív... :roll: )

Kép
hbzs

sonjus, laptető :lol: :lol: :lol: :lol:

hbzs, akkor ezek szerint kivártad a 3 hónapot? kíváncsi vagyok, nekem mit fognak majd mondani...
a vonalzód pedig igenis pozitív, hiszen a műtét hozzá fog segíteni a sikerhez, így tessék hozzáállni, jó? :wink:

Kép
Kép
tündérlétra

hbzs :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: elindítottátok az örökbefogadást?

Kép
Kép
tündérlétra

Hú, Szilva, te nagyon gyors vagy! Még csak próbálkoztam vele, hogy tegyem-e fel ezt a vonalzót is... :oops: :lol:
Igen, múlt hét szerdán elkezdtük! :D

Kép
hbzs

részletes beszámolót kérek :) drukkolok, hogy mielőbb - így vagy úgy - legyen baba! :)

Kép
Kép
tündérlétra

Szilva!
Igen, kivártam a 3 hónapot, hogy diabetológussal is beszéljek, de a gyógyszereket egyből megkaptam az intézetben, ahogy meglett az eredmény. (Én csak(?) 3x500mg Meforalt szedek.)

Kép
hbzs

Szilva!
Mire vagy kíváncsi? :wink: Nem tudom, mennyire zavarjuk ezzel a többieket; lehet, inkább priviben kellene... :roll:

Kép
hbzs

ó, hát mindenre :) felőlem jöhet priviben is, vagy pezsdítsük fel a kaális örökbefogadós topikot :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
tündérlétra

Sziasztok!

Szerintem nyugodtan írhatjátok ide is az örökbefogadós infókat, miért zavarna bárkit.
Hbzs! Mit mondanak mennyit kell mostanság várni egy csecsemőre?Szerintem, az, hogy ezzel is foglalkoztok segíteni fog a teherbeesésben.
Lányok, olvasom soraitokat a terhességek megtartásáról és módjairól. 17 terhességgel a hátam megett következő a véleményem(eü. multamból is). Az egy dolog, hogy ki könnyen, ki nehezen fogan meg,de....onnantól, hogy megfogan, amelyik bébi meg akar maradni, az akkor is megmarad, ha valaki betont talicskázik, és cigánykerekezve jár, ha pedig el akar menni, akkor vattában fejen állva is fekhet a kismama. Ne haragudjatok a sprőd megfogalmazásért, észrevehettétek, hogy parasztosan egyszerű a gondolkodásmódom.
Sonjus, hogy érted, hogy rendesen megjövő ciklusban?Én azt vettem észre, hogy jobb nem korán menni - legalább is nekem ez jött be.Bár szerdán tök örültem, hogy csak ketten vannak előttem, erre az egyik 30(!)percet volt bent.
Holnap megyek újból, kíváncsi vagyok...

Jó éjt

Ágnes
ágnes13

Ágnes!
Ha ma végeztél gyere hozni az infókat! :wink:
Nem semmi a 30tojás! :shock: :shock: :shock: :lol: Gondolom a környékbeli zöldségesek,húsboltosok örülnek nektek! :D

Hbzs!
Végtelenül örülök,hogy elindítottátok az örökbefogadást,de én továbbra is hiszem,hogy testvérke lesz más úton-módon is! :wink: Mindkettőért nagyon szorítok!Olyan kíváncsi lennék én is a részletekre!Remélem gyógyulgatsz!
Igen,hát remélem párod is kiélvezheti majd a legózást bőségesen. :lol:

Kata!
Biztosan meséltem neked,hogy nekem is nagyon hátrahajló méhem van,és mindig jól esett,hogy Sipos doktor kívülről fújta már a beültik előtt,már magától mondta.De nekem sem mondtak külön instrukciókat ilyen téren.Tényleg nem tudni,hogy mikor mi a jó és mi nem.....

Sonjus!
Küldtem az email címet! :D

phpBB: Kép
belluska

Sziasztok!
Köszi, Ágnes, a biztatást, hogy itt is írhatunk az örökbefogadásról! :wink: Nem akartam addig semmit sem írni, amíg valamilyen visszajelzés nem jön tőletek… :D
A Kaális öf. topikot, nekem úgy tűnik, nem nagyon lehet feléleszteni. Valaki megpróbálta szeptember végén, de egyetlen ember reagált rá 1 héttel később, s már 2 hete semmi… :?

Szóval, mi múlt hét szerdán voltunk, most már úgy, hogy regisztráltatjuk is magunkat. Ez gyakorlatilag néhány személyi adat felvételét jelentette rólunk, valamint azt, hogy milyen korú, nemű és egészségi állapotú gyermeket szeretnénk, s hányat, valamint, hogy nyíltan vagy titkosan. A TEGYESZ jórészt titkos öf-sal foglalkozik, az alapítványok pedig csak nyílttal és csak csecsemőkkel. A várakozási idő 3-4 év – de ez persze mindattól függ, amit megadunk a gyerekekre vonatkozóan. Csecsemőre természetesen többet kell várni (nyíltan, az alapítványoknál 3-4 év, de pl. a TEGYESZ-nél titkosan ennél sokkal több is lehet – mert alig egynéhány van ilyen öf. náluk évente).

A jelentkezés után lesz majd minimum egy beszélgetés a TEGYESZ pszichológusával (ez akár 4 is lehet), és egy családgondozójuk kijön hozzánk környezettanulmányra. Jelenleg nagyon „el vannak havazva”, így mi a pszichológushoz november 12-én megyünk, a családgondozó meg majd hív minket, most még időpontot megbeszélni sem tudott velünk, pedig pont benézett, amikor ott voltunk… Ezen kívül felveszik a kapcsolatot a háziorvosunkkal, hogy meggyőződjenek arról, alkalmasak vagyunk-e gyermeknevelésre (egyrészt egészségileg, másrészt nem vagyun-e drogosok, vagy alkoholisták :shock: ), és egy felkészítő tanfolyamon is részt kell vennünk. A TEGYESZ-nek 60 napja van, hogy ezek alapján összeállítsa az anyagunkat és a javaslatát (azaz dec. 13-ig a mi esetünkben), amit majd felterjeszt a Gyámhivatal felé, s ők hozzák meg a végső döntést (de lehet, hogy még ők is kijönnek egy környezettanulmányra, mert állítólag mostanában szeretnek :lol: ), s egy határozatot hoznak, amiben benne van, hogy alkalmasak vagyunk-e öf-ra, s ha igen, hány gyermekre, s milyen korúra. Ez nálunk állítólag februárra várható - már csak azért is, mert a decemberi tanfolyamba már nem fértünk be, így csak januárban mehetünk. S ha ez a határozat a kezünkben lesz, akkor lehet ezzel menni az alapítványokhoz. Hallottam egy riportban a Bölcsős vezetőt; ő azt mondta, hogy ők annak idején 4,5 évet vártak az ő lányukra, de őnáluk még senki nem várt ennyit. :arrow: : várakozási idő < 4,5 év – ennyi tudható. Ehhez persze még hozzájön az is, hogy bár a törvényben max. 45 év korkülönbség van meghatározva, az alapítványok szabhatnak szigorúbbat a jelentkezés feltételeként, így pl. a Bölcsőnél max. 40 évesek jelentkezhetnek, míg a Gólyahírnél max. 42. Mindez pont a várakozási idő miatt van, hogy mire egy pár kezébe kapja a babát, ne csússzon ki a 45 éves határból, meg állítólag az anyák – akik gyakran nagyon fiatalok – sem szeretik a (hozzájuk képest) túlságosan „idős” párokat. S mire eljutunk hozzájuk, én már betöltöm a 39. évemet...

Igazából most csak a fenti adatok felvétele történt a hölgy részéről gépbe, utána egy másik papírt nekünk kellett kitöltenünk kézzel ugyanezekről az adatokról (az állam bácsi részére, ahol annyi volt a plusz, hogy azt is meg kellett válaszolnunk, hogy mi a célja az öf-unknak, de a válasz elég volt ennyi: „szeretnénk gyermeket” :D ), s kaptunk egy tájékoztatót arról, hogy mi vár még ránk (a pszichológus neve és mikor találkozunk vele; a családgondozó neve és tel. száma, meg hogy ő fog keresni minket), meg azt a tájékoztatót, aminek az elérhetőségét korábban már megadtam nektek.

Most talán ennyit. De ha van még bármi kérdésetek, szívesen válaszolok!

Belluska!
Köszi szépen neked is az érdeklődést, és a bíztatást! Én is nagyon bízom benne, hogy lesz vérszerinti és örökbebabánk is! Hogy milyen sorrendben, az mindegy. De az a lényeg, hogy 3-4 éven belül mindenképpen lesz gyermekünk!

Kép
hbzs

Ágnes!
Pont ez az én kérdésem, hogy mégis milyen az a normális ciklus, mert a dokibácsi ennyit mondott, hogy jöjjön meg rendesen! :shock: Szerintem nekem mindig rendesen jön! Majd meglátjuk!
Mesélj mi volt ma? Van már konkrétum? Neked mostanság kellene már punkció, nem?

Belluska!
Küldtem mail-t :)

Hbzs!
Hajrá örökbebaba IS :)
sonjus

sziasztok,

hbzs, köszi :) az egészségi állapotnál úgy tudom, hogy 3 lehetőség van, engem a középső érdekelne, hogy oda mik tartoznak bele. erről tudsz részleteket?
lelkileg hogy élted ezt meg? én a bizonyosságot és a megnyugvást várom majd a döntéstől, hogy igenis, lesznek gyerekeink. úgy érzem, nekem óriási megkönnyebbülés lenne, ha végre már mi is itt tartanánk.

Kép
Kép
tündérlétra

Sonjus drága! Szerintem a doki csak azért mondta ezt így kihangsúlyozva, mert van olyan, akinek bizony még ez is problémát okoz. A rokonságban is volt olyan csaj, aki ÁLLÍTÓLAG nem tudta 4 hónapig, hogy ő terhes. Ennyire nem ismeri a testét, vagy kerül hozzájuk PCOS-val más... Szóval ne gondolj sokkal többet a dologba!!
Ja, és pl vagyok én, akinek a progeszteron nem az erőssége, és szokott olyat csinálni a menzesz, hogy előtte kicsit "szórakoztat" - úgy csinál, mintha megjönne, és néha barnázok, majd semmi, és 3 nappal később jön meg. Szóval ezért van ez. Tehát amikor élénk piros színű, és "rendesen" jön, akkor az első nap, utána a telefon, vagy a 3. napi vérvétel. Lehet, hogy a ciklusunk most tökre egybe fog esni, és akkor mindent együtt is csinálunk. Vagy ha valamit elfelejtek, akkor nálad érdeklődöm. Be vagyok rendesen sózva csajok, úgy izgulok, és már a fejemben jönnek-mennek a dolgok, hogy mi lesz, ha itthon leszek, vagy sikerül-e, vagy egyáltalán lesz-e petesejtem... Ez már egy jó érzés.

Ági, köszi nagyon amit leírtál, nem értem félre, sőt, így gondoltam én is - hogy lehet normális terhességem, amivel még esetleg dolgozhatok is. De ez csak addig van így, míg nem jön a köv. pillanat (a depis) és kezdek sötéten látni dolgokat, hogyha nem sikerül, akkor mi van, és nem tudom elképzelni, hogy augusztusra lesz egy csöppünk, egy saját, akire gondot viselhetek...
A doki és a család óva int a munkától, és tudod nehezen vállalnám fel azt a felelősséget, hogy megyek dolgozni, és mondjuk folyamatosan stressz ér (kedves kolléganő majdnem mindig gondoskodik róla) és ismét beköv. ami volt - hogy NEM TETTEM MEG MINDENT AZÉRT, HOGY MEGSZÜLESSEN. Érted.
Ez olyan, mint amikor S.doki azt mondta, hogy az IR-ben nem kell elfogadnom amit mond (január), de szörnyethalhat bennem a gyerek. Ezekkel a kemény szavakkal mondta, hogy felfogjam. És ki az, aki fel meri vállalni? Mondjuk, ha meggondolom, Ancsa is meghozta a maga döntését - JÓ döntését - de ha nem sikerül nekik? Átkoznám a nevemet is, hogy lehettem ilyen hülye...
Biztos érted mit akarok itt kinyökögni.

Belluska, nagyon köszönöm amit írtál! Mindig olyan napsugaras vagy :)
babszi

Sonjus, CSODASZÉPEK a gyöngyeid! Jaj, annyira tetszenek! Meg lehet vásárolni is őket? Mert én nagyon szeretnék 1-2 darabot a magaménak tudni, sőt, karácsonyra ajándéknak is, ha árban is megegyezünk :) (Nem kérek kedvezményt, csak a pénztárcámnak teszem fel a nagy kérdést!!!!!!!!!!!!!)
Juj, de mélységesen irigy vagyok erre az ügyességre :) A hengerest valaha én is csináltam - nemtom most menne-e. Vagy csere-bere alapon is dolgozhatunk. Én keresztbe szoktam szemezni - ha itthon leszek, tuti nekilátok mindenfélének majd :) Olyan régen csináltam már.
Fú, bár együtt lennénk tényleg lombikon - én olyan nyúl vagyok másokhoz odamenni ismerkedni, pedig annyira szeretnék barátokat szerezni :)
babszi

Babszi drága, tényleg jó lenne együtt lombikolni :) Már látom magam előtt, ahogy a két agyalóbajnok együtt agyal :lol:
Reménykedjünk és hozzunk egymásnak szerencsét! :)
A gyöngyöket eredeti elképzelésben azért készítettem, mert el szeretném adni, így mond melyiket szeretnéd és megalkuszunk :) Van egy manikűrös barátosném, akihez szándékoztam elvinni őket, mert nála sok-sok lány megfordul, de akkor szólj, hogy melyiket ne vigyem!
Valahogy én is úgy gondolkodtam, hogy mikor megjön rendesen, azután a 3. napon megyek és kész :)
sonjus

Képzeljétek, most voltam a mosdóban és olyan, mint mikor másnap megjön, volt valami sötétebb akármi a papíron... értitek! De hát még csak a 23. napon vagyok! Már tegnap este is gyanús volt valami, de nem foglalkoztam vele. Ez lehet attól, hogy tegnap előtt lenyomtam 20 perc fenék és még 20 perc hasizmos Rékát? Megerőltettem volna magam? De hülye vagyok :(
sonjus

Sziasztok lányok.

Látom nagy a nyüzsgés, és hatalmas az izgalom:)

hbzs én továbbra is a csodálód vagyok.Minden téren drukkolok neked, és a helyedbe én is ilyen lépéseket hoznák:) Végre lesz nektek is babátok:)

Sonjus szerintem nem a torna kavart be nálad.Hol lehet megnézni a gyöngyeidet?:)

Babszi neked is szurkolok ezerrel!! Csak pozitívan.

Ágnes ez a rántotta mennyiség nem semmi, gondolom nincsenek kis edényeid sem:)Neked is mennek a drukkok.

Szilvia elképesztő milyen szépen mennek le a kilóid.Nagyon ügyes vagy, és látom megvan a kitartás, ami majd meghálálja önmagát:) Nagy ölelés.

A kismamáink merre tekeregnek??? Jó lenne felőletek hallani!!
Na meg egy két élménybeszámoló a babákról is.

Fitie aggaszt, drága Belluska nem tudsz róla semmit?

CUPPANÁS!!!!

Kép

Minden lehetőség a szíve alatt hordja a reményt.
beus84

Beus!
Küld el priviben a mail címed, hétfőn tudom leghamarabb átküldeni, mert a melóhelyen van a file, vagy esetleg Szilva, Babszi, Belluska már megkapta, ha kéred, bizti átküldik neked is :)
sonjus

Köszi Sonjus.
Akkor Belluska:):):):):):) kérem szépen:P

Kép

beus84

Sziasztok!

Itthon vagyok, de most nem tudok írni és visszaolvasni, majd este. A lényeg, hogy bár kicsit el vagyok kenődve, lesz punkció hétfő hajnalban.

Á.
ágnes13

Na, sziasztok!

Látom a tojás mennyiség mindenkit felkavart, mosolyogtam az előbb, míg a sült krumplinak valót vagdostam, hogy mit szólnátok az öt kiló krumplihoz(meg főtt hozzá négy liter tejberizs).
Sonjus, elküldenéd hétfőn nekem is?Tök jó ötlet, valóban jön a karácsony.....(ma vettem karácsonyi ajándékot a februárban születő unokámnak,nooormális????).
Sonjus, nem figyelted, mikor volt a középidős váladékod? amúgy sztem is csak azt értették, hogy mikor "rendesen" megjön,tehát nem barnázás vagy ilyesmi.
Babszi! Én azt gondolom, hogy ha Te ennyi ideje vágysz babára és terhes leszel, ne járj dolgozni! Nem azért, mert árt, hanem a saját lelkedért, ahogy Te is leírtad. Ha pedig stresszt okoz a kollégáid viselkedése, akkor pláne, mert nekem az a meggyőződésem, szintén tapasztalatból, hogy a sressz viszont kis és nagy terhességnek egyaránt komolyan árt. És azért se, mert ha évekig vársz a babára, akkor miért ne élvezd ki lustizással a terhességet.Elmondanám Neked, hogy bár én tudom, hogy nem árt a munka a terhességnek, ha sikerül a lombik és olyan keveset fogok dolgozni, hogy olyat még ember nem látott(pont azért, mert ezt sose tehettem meg).
Hbzs! Szerintem azért nem jelezte senki, hogy nyugodtan írj itt az örökbefogadásról, mert mindenki természetesnek vette, hogy mostani és leendő anyaként mindenkit érdekel a téma. És az is, hogy mi van közülünk bárkivel. Már ha nem haragszotok, hogy újonc létemre közétek számítom magam.
Ti milyen paraméterű gyermeket szeretnétek? Mikor én a 6.-at szültem volt egy kiscsaj, akinek erőszakból lett gyereke és valami kék sziget alapítvány segítségével adta örökbe. Nagyon korrektül intézték, az örökbefogadó anyuka befeküdt a szülészetre és etette a babát és Ő vitte haza.
Tényleg meséltem Nektek az ismerősömről, aki örökbe fogadott egy babát és utána nem akárhogy megindult Nála a gyermekáldás?

Velem az van, hogy a egyik oldal tuti üres, a másikon van hat. Az egyik megállt a növésben, a többi fejlődik. Ami nekem lelombozó, hogy az eddig nagyjából egyforma méretük mostanra "széthúzott". Van belőle 14 meg 22 mm-es is. Volt ilyen Nálatok?
Sipos Doki látta, hogy letörtem, mint a bili füle, és mondta, hogy ez tök jól néz ki és majd Ő szól, ha el kell kenődni. És, hogy higgyem el nem csinálná meg a leszívást, ha nem lenne megfelelő - ebben én is biztos vagyok, csak mégis kicsit jobban örülnék dupla ennyi egyforma nagynak.
Egykor telefonáltam az eredményért 707 az E2-m azt mondta Sipos Doki, hogy ez gyönyörű, és csak este meg holnap reggel kell 2-2 merionál. Holnap kell beadnom a tüsző repesztőt és hétfő reggel 6.15-re megyünk. Megbeszéltük Sipos Dokival, hogy nem tragikus, ha nem férünk bele az egy órába.Még mindig jobb, mintha esetleg a helyszínen nem sikerülne a törpeharcosokat előcsalogatni.

Na, hát ez van......volna egy-két kérdésem.

Ha hétfőn lesz a leszívás, akkor gondolom legkorábban szerdán a beülti. Keddre tervezhetek szerintetek egy "menős" napot?
Véreztetek a punctio után?Van valami praktikus tanácsotok?

Jó éjt:

Ágnes

bocs, most tuti fél oldalt elfoglaltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ágnes13

Holdas, szedres, teklavirág, lila és a gyűrű is érdekel. Priviben egyezkedjünk, és akkor osztok-szorzok, hogy mennyi is. Ja, lepkés is érdekelne. :)
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Majd meglássuk árakat tudva mit kérek. Teklavirág tuti...
babszi

Ja, Sonjus,Tündérke megkaptátok a levelet?

Belluska a környékbeli boltosok nem gazdagodnak meg rajtunk, mert nagyjából önellátók vagyunk.

pusz

á.
ágnes13

Ágnes!
Hajrá hétfő!!!Nagyon szorítunk és nincs okod elkeseredésre!

Beus!
Próbáltam átküldeni Sonjus csodáit,de nem sikerült!Lehet,hogy nagyon telítve vagy,mert sokszor nem megy át olyan mail,ami nagyobb terjedelmű.
Cupppppppp! :P Fitie-ről nincsen infóm sajnos!

Sonjus!
Csodaszépek!!!!Irigyellek nagyon!

Hbzs!
+++++++++++++Mindenhez!

Ladiva!
Gondolok rád és a kis hercegnőre sokat!Remélem minden oké!
Sok simi!

Wepe,Gabó,Minnie,Zsuzska!
Akárcsak Beus, én is kérnélek benneteket,hogy ha csak pár sort is de írjatok!Hiányoztok nekünk!

Fitie!
Jelentkezz mindenképpen!Pepének sok puszi!

belluska

Ágnes!
Engem egyik műtéti nap sem viselt meg igazán,talán estére már még pici pocakfájásom sem volt,így én másnap tudtam volna "menőkézni",de ez egyénfüggő!

belluska

Sziasztok!!!

Panini!
Én is szívből gratulálok neked/nektek! Pocaksimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hbzs!
Remélem most már jobban vagy és múlik a köhögésed! :)
Engem is érdekelnek az örökbefogadással kapcsolatos híreid, nyugodtan írhatsz róluk. Nagyon csodállak érte, anno én is elgondolkoztam rajta... Bízom benne, hogy minél előbb lesz saját és örökbebabátok is!!!!!!!!!!!!!!! Hajrá!!! :P Tetszenek a vonalzóid! :)

Sonjus!
Egyre kíváncsibb vagyok már én is azokra a gyöngy kreációkra!!! :P Küldöm piriviben az email címem, légyszi nekem is küld át a fotókat!!! Köszi!!! :D

Ágnes!
Ne aggódj a petikéid miatt, minden rendben lesz! Nem mindig a mennyiség számít!!! Nekem tavaly volt a lombikom (34 voltam akkor), és 6 petikét sikerült leszívni, abból a végére 3 maradt amit visszakaptam, és végül egy maradt meg, Nati baba... :lol:
Nekem a leszívás után nem volt vérzésem és a pocakom sem fájt, lekopogom (kopp-kopp-kopp), szerintem másnapra (kedd) nyugodtan szervezhetsz "menős" napot, de hétfőn azért pihizz a leszívás után, szerdától meg úgyis jót tesz, ha pihengetsz, legalább az első pár napban! :) Remélem tudtam segíteni...
Le a kalappal előtted, nem lehet akármi ilyen mennyiségben főzni... :D :D :D

Kata!
Örülök, hogy újra itt vagy köztünk! :P
Tényleg érdemes megnézetni a pajzsmirigy működésed is, mert én is csak most tudtam meg, hogy mennyire befolyásolja a fogantatást...
Nekem szülés után 3 hónappal nagyon elkezdett hullni a hajam, júliusba elmentem a háziorvoshoz, hogy megnézessem a vasamat, ő azt mondta, nézzünk akkor már meg mindent. Néztek TSH-t, T4-et, és T3-at, sajnos az eredményem nem volt épp a legjobb (a pajzsmirigyem "cseppet" túlműködött), így a házidokim azt mondta menjek el s.o.s endokrinológushoz, februárra kaptam volna időpontot, de a dokim beszélt velük és 1 hét múlva mehettem. Ott az endokrinológus elküldött pajzsmirigy szcintigráfiára (ez egy izotópos vizsgálat), 2 napig nem is nagyon mehettem Nati és Minnie közelébe... :( Ott kiderült, hogy van két forró göb a pajzsmirigyemben és be is van gyulladva, visszamentem az endokrinológushoz, aki azt mondta ilyet ritkán lát, hogy mindkettő van egyszerre, és kért egy újabb vérvételt. Az eredmény: most meg alul működik a pajzsmirigyem..., ezért most hó végén ismét vérvétel (TSH-t és anti TPO-t néznek), november 16.-án megyek vissza, nagyon kíváncsi vagyok, mert a doki azt mondta, amíg nem látja tisztán, hogy mi a gond, nem akar gyógyszert adni... :?
Remélem nem haragszol, hogy ezt így leírtam, de nekem eddig soha nem néztek ilyen értékeket és most a neten utánaolvasva láttam, hogy mennyire befolyásol mindet a babavárással kapcsolatban, lehet, hogy nálunk korábban ez volt a gond ... :?

Beus!
Pocaksimi a csöppségeknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szilva!
Nagyon tetszik a karácsonyi vonalzód! :) Persze a másik is!!! :wink:

Babszi!
:D :D :D

Belluska!
HATALMAS Puszi és Ölelés!!! :P :P :P

A végére mindenkinek egy fotó Natiról, rugós hintázik és nagyon élvezi, hangosan sikítozik benne... :lol: :lol: :lol:

Kép Ez nekem nagyon tetszik!!!

Mosolygós hétvégét mindenkinek!!!

Ne álmodd az életet, hanem éld az álmaidat...

KépKép

Kép
minnie manó

Belluska!
Hát ez jó pár sor lett... :wink: :wink: :wink:
Nekem is átküldenéd Sonjus kreációit, annyira kíváncsi vagyok és hétfő még olyan messze van... :?
Köszönöm!!!!!!!!!!! :P

KépKép

Kép
minnie manó

Sziasztok.

Minnie cukiiii ez a kép!! Na hát az én párom is ilyen rugós hintát akar majd venni:D
Jöhetnél kicsit sűrűbben, mindig nagy örömmel olvaslak, és hallok Nati baba felől
:)

Belluska , hát nem tudom mért nem jön át a levél, lehet hogy a citromail megszűri, vagy nem tudom, hely tuti van :wink: :wink:

Ágnes én nagyon picit véreztem, és kb 3-4 óra hosszát fájt a hasim, de aztán mintha elvágták volna.Minden rendbe lesz ne aggódj nagyon szurkolok érted!!!++++++++++

ÁÁÁÁ ma vagyok 31 hetes:D:D

Kép

beus84

Nem szoktam gép elé ülni hétvégén, főleg nem ilyen korán reggel, de Ágnes híreit vártam, és ma korán keltem, szóval.... :)

Ágnes! Nekem az előző lombiknál hiába szívtak le 16-ot, a végére 3 maradt csak és tudjuk az eredményt! Ne legyél szomorú, hidd el, tényleg a legjobbak maradnak!!! Sipos dokiban pedig meg lehet bízni, tényleg őszintén megmondaná, ha gond lenne!
Miért kérdezted, hogy néztem-e a középidős váladékot? Azért, hogy hátha most korábban volt minden, és korábban jönne meg? llyen korán? Nem hiszem :( Még mindig van valami kevéske valami a papíron, kicsit aggaszt, de majd lesz valahogy!
Engem egyáltalán nem viselt meg a punkció, nem fájt semmim. Punkció után 3. vagy 5. nap lehet transfer.

Annyira aranyosak vagytok hogy így érdeklődtök a "műveim" felől.
Annyit szeretnék mondani, bárki bármelyiket is szeretné, vagy tetszik neki, természetesen más színben is szívesen elkészítem, vagy ha bármi elképzelés van, hogy kicsit másképp gondolja, az is lehetséges :)

Babszi, valamikor délután, este felé tudok majd privit küldeni, mert mindjárt itt vannak anyukámék, és én meg még pizsiben... :)
Egyébként megértelek a munkahellyel kapcsolatban, nagyon rossz így dolgozni. Én is vagyok így, ráadásul egy pasi miatt, aki korábban kigolyózta a párom erről a munkahelyről. Néha sikerül nagy levegőt vennem és inkább a képébe vigyorogni ahelyett, hogy idegeskednék rajta, sőt ki is mondom, hogy egy ilyen ember miatt én nem hagyom magam idegeskedni és ez néha sikerül is! De ha teheted majd tényleg talán jobb otthon! Mivel nálunk 2 féle fizu van, és táppénz alatt ugye a "másikat" nem adják oda, így nekem nem sok lehetőségem lesz otthon maradni :(
sonjus

Minnie!
Már is olyan boldog lettem,hogy írtál!!Igaz úgy szeretnék Natiról élménybeszámolókat hallani! :wink:
Küldtem az emailt!

Beus!
Most elvileg átmentek neked is a csodák!De tényleg sokszor visszajön tőled mail! :lol:
Gratula a 31.héthez drága kismamink! :P :P :P

Sonjus!
Ha Katuskánknak megmutatom majd a szépségeidet biztos vevők leszünk valamelyikre!
:D :D :D

belluska

Sziasztok!

Na, feltettem a kaját, elindítottam a mosógépeket, most mielőtt nekiállok a heti tiszta ruha elrakásának, írok Nektek!

Teljesen meghatódtam, már többedszer, hogy mindenki biztat ír tanácsokat és infókat és, hogy Sonjus azért géphez ültél, hogy lásd a híreimet komcsi ezen még a könnyem is majdnem kicsordult(pedig nem vagyok sírós fajta).
Én Sipos Doktorban 100%-ig megbízom, biztos, hogy nem csinálná meg a leszívást, ha kirívóan vacaknak látná a helyzetet, azt mondja, hogy ezzel nem érdemes kínlódni, pláne jelentős pénzt elkölteni rá(most fizettem azt amit a leszíváskor kértek, hogy ne még hétfő hajnalban szutykoljunk vele), hanem hazaküld egy tüszőrepesztővel és azt mondja, hogy érezzük jól egymást a Férjemmel(így viszont azt mondták, hogy tegnaptól már NE érezzük jól egymást, látni kellett volna a Férjem fejét he-he).
Tehát független attól, hogy matematikailag kicsit se bízom a dologban, mivel az én petéim 30%-a jó, a Férjem spermáinak szintén koránál fogva csak 20%-a így ennek a kettőnek kell összejönni. Mindegy, próbálok pozitív lenni amellett, hogy nem élem bele magam, mert annál kisebbet koppanok. Végül is annyi minden van, aminek a matematikai valószínűsége szinte semmi és összejön!!!!!!!!!
Egyébként talán abban van valami, hogy mivel engem kevésbé stimuláltak, így hátha kevesebb jobb petike lett.
Két dologért kérdeztem a középidőt. Egyik valóban a ciklus hossza, másik pedig, hogy abból látod volt-e peteérésed, mert ha nem volt akkor szokott ilyen maszatolás lenni.

Minnie! Nati Baba édes a nagy szemeivel!Remélem, én is úgy járok a petikéimmel, mint Te.....

Köszi Lányok az infókat a leszívás utáni fájdalomról, én is úgy gondoltam, hogy hétfőre nem tervezek, mert a vetélések utáni altatásokból az a tapasztalatom, hogy egész nap szédelgek és alszom.
Másnap gondolom írásaitok szerint nincs gond és inkább a beülti után akarok pihenni, hogy segítsem az ügyet. Meg gondolom szerdától "készenlétben" kell lenni.Így azokra a napokra nem is tervezek rá.

Kata! Ahogy Minnie részletezi a pajzsmirigy tényleg sokat árthat. Nekem valószínű belejátszott, hogy mikor 42 és 43 évesen még megfogantam, elvetéltem.

Lányok! Azért most ez alatt a stimu alatt érett egy gondolatom.Igen szomorúnak tartom, hogy a lombikos gyógyszerek(pl.orgalutran)ilyen drágák.Jó, nekem ennyi idősen már nem szabad, hogy ez gond legyen,de belegondolok, ha nekem fiatalon kellett volna ezt csinálni, nem biztos, hogy több nekifutásra lett volna pénzem.És akkor megy a szöveg a gyermekvállalás megsegítéséről....

Na, pusz, mert bármilyen csúnyán nézek a ruhákra, nem rakódnak el maguktól(hogy képzelik).

Á.
ágnes13

Minnie!
Elfelejtettem írni,hogy olyan cuki Nati a képen,úgy látszik rajta,hogy élvezi a hintát! :P

Beus!
Most ránéztem az emailemre és ha jól látom neked most sem ment el! :cry:

belluska

Lányok!

Elkövetkezett a "végső csapás". Beadva a tüsző repesztő. Innen már a visszaszámlálás.

Jó éjt!

Á.
ágnes13

Lányok!

Tényleg bocs, hogy ennyit kérdezek, de arra lennék még kíváncsi, hogy ha hétfőn hajnalban leszipkázzák a "termést" akkor mikor tudom meg, hány kis élet indult el?

Üdv.

Á.
ágnes13

Mindenkinek köszönöm a bókokat Nati nevében is!!! :P :P :P

Beus!
Én is gratulálok a 31. héthez!!! :D Lassan megkezdődik a visszaszámlálás... :lol: :lol: :lol:

Ágnes!
Mikor nekem volt a lombik, a leszívás utána bejött hozzánk a szobába a Forgács tanár úr, és mindenkinek egyenként odaült az ágyára és diszkréten egy papírra leírta, hogy hány petikét sikerült leszívni. Nehogy rosszul essen nekünk, ha esetleg kevesebb, mint a másiknak... Nagyon rendi volt tőle. :D A leszívás másnapján pedig de-t be kellett telefonálni az intézetbe és akkor szintén a Tanár úr megmondta, hogy hány petikét sikerült megtermékenyíteni, és hány kezdett el fejlődni... :lol:

Szép estét!

KépKép

Kép
minnie manó

sziasztok,

ági, én nem kaptam semmit :(
ezermillió drukk Nektek holnapra +++++++++++++++++++

sonjus, ezek a BA dvd-k vannak:

- vitalitás
- live 2008
- nyerj időt
- egyensúlyban önmagaddal 2007
- pörgesd fel
- a legjobb formád 2009
- új kihívás
- menni fog
- BA Pack (200 százalék, egyensúlyban önmagaddal/gerinctorna, egyensúlyban önmagaddal/gyakorlat, egyensúlyban önmagaddal/kiképzés, lendületben, nyerj időt, zsírégető gimnasztika)

mindenkinek további kellemes hétvégét :)
Kép

Kép
Kép
tündérlétra

Köszönöm az infót Minnie és a gyors választ....ezek szerint kedden tudni fogok picit többet.

Tündér , csütörtök délelőtt adtam fel egy falusi postán,úgy tűnik nem túl sebesen továbbították.Remélem holnap megkapjátok.Köszönöm a soook pozitívos drukkot. A beavatkozástól nem tartok, hisz alszom, meg megbízom Sipos Dokiban, inkább az eredmény aggaszt, de majd kiderül....a reggel lesz kicsit éles, remélem legalább az időjárás mellénk áll.

Pusz mindenkinek!

Á.
ágnes13

Szilva!
2 kategória közül lehet választani: egészséges vagy korrigálható betegséggel. A harmadikba a nagyon beteg, ill. fogyatékos gyerekek tartoznak, de róluk azt mondta a TEGYESZ-es hölgy, hogy ők "nem jönnek szóba". :(
A korrigálhatóba olyan gyerekek tartoznak az egészségesekhez képest, akiknek folyamatosan gyógyszerre, illetve kezelésekre van szükségük. Például egy cukorbeteg gyermek ide tartozik. De ezek a kategóriák eléggé nehezen határozhatóak meg, s függ a leendő szülők elképzeléseitől ("sztereotípiáitól") is. :? Például Noémi (az ügyintézőnk) mesélt egy esetről, amikor egy párnak egy szemüveges kisgyermeket ajánlottak ki, s ők teljesen kiakadtak, mondván, hogy ők azt jelölték be, hogy egészséges gyermeket akarnak... :shock: (Aztán hozzátette - ránk nézve -, hogy ezzel nekünk biztos nem lesz gondunk. :lol: )

Ágnes!
Mi azt jelöltük meg, hogy 2 egészséges gyermeket szeretnénk, mindegy milyen neműek, és mindkettőjüket a 0-3 éves korcsoportból (meg lehetett külön jelölni mindkettőjükre, hogy hány évesek és hány hónaposak legyenek).
Nagyon drukkolok neked holnapra, biztos, hogy minden rendben lesz! :wink:
Az szerintem teljesen természetes, hogy nem egyformák a tüszőid. :wink: A punkciók napján nekem nagyon jól esett a pihenés, eléggé fájdogált a hasikóm, de másnap ebből már semmit nem éreztem, így szerintem is tervezhetsz egy "menős napot". 8) De ha holnap lesz a punkció, akkor csütörtökön lesz a beülti, s nem szerdán, így akár még szerdán is lehet menős napod! :D
Én egy icipici szoktam vérezni, de ez "friss vér", s csak néhány csöpp.
A férjednek is nézték az anyagát, vagy nála is csak a kora miatt gondolják, hogy 20%-a jó? :shock:
Hétfőn azt tudod meg, hány petikét szívtak le; kedden azt, hogy közülük hány termékenyült meg; szerdán azt, hogy hány fejlődött szépen; csütörtökön pedig - most már személyesen a beültinél :wink: -, hogy hányat fogsz visszakapni, azok hány sejtesek, mennyire szépek, sőt, a legszebbről még fényképet is kapsz!!! :wink:

Sonjus!
Én is nagyon szeretném látni az ékszereidet! :wink:

Minnie és mindenki, aki érdeklődött az egészségem iránt! :lol:
Köszönöm kérdéseteket! Sajnos még továbbra sem gyógyultam meg teljesen; még mindig köhögök... :( Lehet, hogy vissza kellene menni a dokinéninkhez? :roll:

Minnie!
Nati baba nagyon édes most is, mint mindig! :wink: :D
Remélem, a pajzsmirigy-problémád hamarosan rendeződik, s hamarosan már spontán jön a kistestvér - már, ha szeretnétek! :wink:

Beus!
Olyan drága vagy!!! Puszi neked, a piciknek meg pocaksimi! :D
Van iker rugós hinta is? :wink: Vagy két ajtónyílást is elfoglalnak majd a picik? :wink: :lol: Hú, de édesek lesznek majd!!!! :D
Gratulálok a 31. hetességhez! :D

Puszi mindenkinek! :D

Kép
hbzs

Szia Hbzs!

Köszi Neked is a részletes infókat. Egyszerre két gyermeket is örökbe lehet kapni? Szóba jön Nálatok az alapítványi nyílt örökbe fogadás is?
Tehát akkor legkorábban csütörtökön lehet a beülti? Mindegy most már szerdától úgy terveztem a hetet, hogy ha melózok is itthon.
A páromnál minden O.K., csak állítólag ebben a korban hímivarsejtek 20 a petesejtek 30%-a alkalmas genetikailag.Ráadásul az ICSI talán kicsit kilövi a természetes szelekciót.
Végül is nálunk "csak" a genetika aggasztó. Az inzuliniom és a pajzsmirigyem rendben van tartva, a nyálkahártyám nagyon jó vastag(mondták, mikor Sipos Doki a méretet diktálta, hogy" hű meg azt a" ). Na mindegy,két hét és kiderül, a jó sejtjeink megtalálják-e egymást.
Sipos Doki azt mondta, ha lehet 5 napig viszik az embriókat, mert 3-5 nap közt rengeteg hullik ki genetikai ok miatt.

Köszi még egyszer az infókat. Te nemsoká mész a műtétre, igaz?

Üdv.

Á.
ágnes13

Hbzs! Egyébként az örökbefogadásos ügyben csodálkozom kicsit, hogy fogyikat nem adnak örökbe....nem mintha nagy lenne értük a tülöngés, de én tudok konkrét eseteket, mikor örökbe fogadtak fogyikat...

jó éjt!!!!!!!!!!!
ágnes13

Ágnes!
Holnapra mennek a drukkok!!! +++++++++++++++++++++++++++

Minnie

KépKép

Kép
minnie manó

ági ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

megakadtam a diétában, nem hogy nem ment le semmi a héten, de 1 kg-val többet mutat a mérleg... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
tündérlétra

Csak gyors bekukk...Hajrá Ágnes! :)

Szilva,
Ne aggódj, nekem nem az elején indult be a fogyás, csak kb 3-4 hét múlva.

Minni,
Gyönyörű a kislányod!!

Sonjus,
Átküldenéd nekem is a képeket?

Hbzs,
Gyorsabban lesz saját babád mint öribaba, de az is lehet, hogy egyszerre érkeznek. :) Van egy nagyon aranyos könyv, ahol kb ugyanez a sztori. (Született szülők a címe, ha jól rémlik)
panini

panini, átküldtem Neked sonjus képeit :)
hogy vagytok? mi lesz a következő lépés?
a fogyi miatt nem aggódom, szerintem 2 hét alatt -6kg jó, majd megy a többi is :) szerintem az is számít, hogy közel 2 hét után csak tegnap jutottam el a konditerembe...

Kép
Kép
tündérlétra

Ágnes!
Nagyon drukkolok!!! :D Gyere majd minél előbb, amikor már tudsz, a jó hírekkel! :wink:
Igen, testvérek esetén lehet két gyermeket is örökbe fogadni. Igazából a TEGYESZ - érthető módon - a testvéreket együtt szereti örökbe adni, s nem két különböző helyre.
Igen, ha megkaptuk a határozatot, nyílt örökbe fogadással foglalkozó alapítványoknál is szeretnénk jelentkezni. (Megjelöltük a nyílt és a titkos öf-t is.)
Fogyatékosok örökbe fogadása alap értelmezésben nem jön szóba, de egyik fórumon én is olvastam olyanról, hogy állítólag valaki a 3 vérszerinti gyermeke mellé 3 fogyatékosat fogadott örökbe. Így szerintem, ha kimondottan ezt szeretné valaki, akkor lehet. De ez szerintem nagyon kivételes eset, és különleges elhívás kell hozzá.
Igen, hamarosan következik a műtét. Az első vonalzómon azt láthatod, hogy hány nap van még addig (most 24 :roll: ).

Panini!
Köszi a bátorítást! Igen, olvastam ezt a könyvet, s nekem is nagyon tetszik. Bár alig ismertem rá, mert én még Baby blues néven olvastam, a folytatásait pedig csak angolul, mert nem győztem kivárni, hogy megjelenjen magyarul - meg nem is bíztam benne, hogy egyáltalán ki fogják adni magyarul, mert az első részt anno 50%-os leértékelésben vettem az Alexandrában... De aztán rájöttek, hogy Sinead Moriarty szuper írónő! :D
Tegnap este épp Danielle Steel hasonló témájú könyvét fejeztem be, s ez is nagyon tetszett. (Életem első D.S. könyve volt; egészen véletlenül leltem rá egy benzinkútnál, s mivel ez is szuper olcsó volt, ezzel is megpróbálkoztam. :lol: Jól tettem! 8) )
Most egy magyar interjúkötetet kezdtem el olvasni, amiről az egyik nyílt örökbe fogadással foglalkozó alapítvány honlapján olvastam. Reggel, munkába jövet kezdtem el felolvasni hangosan a férjemnek a kocsiban, s ő azt mondta, ezt esténként együtt akarja olvasni velem. :D Érdekes könyv lesz, elgondolkodtató: a gyermektelenség megéléséről, örökbefogadásról, hitről. Katolikus kiadás, s a katolikus szemlélet nagyon hangsúlyos benne. Nem mindennel értünk egyet vele, de együtt gondolkozásra késztet minket, ami nagyon jó. 8)

Kép
hbzs

Szilva,
köszi! Banyek, hát még jó, hogy jó két hét alatt 6kg mínusz!!! Nem is figyeltem a vonalzódat, bocsesz!

Nálam most a köv lépés a védőnő, vérvétel, háziorvos. Voltam csütörtökön a nőgyogyimnál, aki az ÁEK-ban vállal mostmár szüléseket. Ő is csinált UH-t, ő már 6,6 mm-nek mérte a kis csöpkét. Legközelebb nov 11-én kell mennem hozzá.
addig is elvagyok itthon nyugiban. Néhány órát dolgozgatok, pihizek, nem stresszelek. :)
panini

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?