Rákóczi Ági, annyit megkérdezhetek, hogy milyen hosszú ideig próbáltátok a bejelentkezős rendszert? Mert tapasztalataim szerint egy új rendszernek idő kell, még egy jónak is, amíg rendesen beindul.. Valahogy a rendelőintézetben működött a bejelentkezős rendszer.. pedig én ott is vártam, mert az orvos épp műtőben volt, és kb egy órát kellett rá várni, de ezt sokkal jobb hangulatban viselte mindenki megfigyeléseim szerint. Kiszóltak, hogy mindjárt jön, műt, és kb ennyit meg ennyit kell rá várni, és mi addig elmentünk büfébe, meg elbeszélgettünk kedélyesen a többiekkel.. Említetted, hogy voltak sürgős esetek, meg előre be nem jelentkezettek, akik felborították a menetet.. Nem lehet az ilyet úgy megoldani, hogy a sürgős eseteknél legalább egy félszavas mordulással jelezzék, h. bocs, azért megy előre, mert sürgős (mikor én voltam, volt ilyen, és azt mindenki (vagy legalábbis szinte mindenki) szó nélkül elfogadta), aki meg nem jelentkezett be előre, de aznap kell megcsinálni, de nem annyira sürgős, az meg kerüljön a végére? Nomeg ez utóbbi, amint rutinná válik a beküldő orvosok és az odajárók között a bejelentkezés, valószínűleg igencsak megritkulna.. de ez egy hosszabb idő.
És úgy legalább joggal ordíthatom le (még ha képletesen is) annak a fejét, aki előre akar tolakodni, plusz így lehetne név szerint behívni embereket, ami mégha nem is akar senki tolakodni, lehetővé teszi, hogy ne kelljen végigkérdezni a fél világot, hogy hova ki az utolsó, amivel nem tudom, más hogy van, de én kínosnak, kellemetlennek, és zavarosnak találom, főleg, ha nagyon sokan vannak.. Vagy ha nem is időpont, de ezen egy olyan sorszámos-kijelzős rendszer, mint a vérvételnél, sokat segítene.. nekem legalábbis nagyon megnövelné a komfortérzetemet. Na meg azis (nem tudom, mennyire megoldható, és tudom, hogy egész biztos nem te vagy felelős érte, de nem tudom, kinek mondhatnám ezt el), ha mondjuk sorszám nincs, akkor legalább valami ivási, neadjisten WC-lehetőség lenne a várakozóknak (mondjuk anélkül, h. külön kelljen kunyerálni, uis azt annyira nem szeretem, és nem vagyok vele egyedül, hogy valószínűleg közvetlen az összeesésem előtt kezdenék kérni ilyesmit..). Ugyanis ahogy nézem, a délelőtti rendelésen elég gyakori a hosszas várakozás.. Amúgy a sorszám ezen is segítene, akkor tudnám, h. na még vannak előttem 3an, akkor átmehetek a szomszéd épületbe WC-re, vagy a büfébe enni-innivalóért, mert ráérek, és nem kell attól tartanom, hogy bemegy előttem valaki, és felborul a nagy nehezen kibogozott sorrend..
Kérdezte valaki a példát, hogy mit kifogásoltunk az orvos viselkedésében (mondjuk én egy idősebb, őszes hajú orvosnál voltam, nem fiatalnál). Nos, ami rosszulesett, az az volt, h. a 18. héten ott állok már egy csomó ideje, bejutok végre, odaadom a kazettát, siettet, h. feküdjek már le (igazán nem lassukáltam, de a nadrágom hadd toljam már le..) és mikor elkezdi a vizsgálatot, kérem, mégcsak nem is azt, h. külön keresse meg a baba nemét, mert ugye énis láttam, h. késő van, csak annyit, hogy ha látja, akkor mondja meg, abból kiindulva, hogy többször hallottam innen-onnan, hogy ha nem kéri külön az anyuka, akkor nem mondják meg, még ha látják is, mert van, aki nem szeretné előre tudni, aztmeg sejtettem, h. a rohanás kapcsán ő rákérdezni valszeg nem fog, erre elég keményen rámszólt, hogy Kedveském, azt még nem tudom megnézni (a fejénél járt épp a babának). Namost 1, engem ne Kedveskézzen le senki, pláne ne egy idegen orvos, 2, én spec értek annyit az uh-hoz, h. lássam, h. a fejénél tart, de ezt ő nem tudhatta, és nem mindenki látja sztem első pillantásra, 3, és ha ezt nem is nézzük, nem sürgetve mondtam, mégcsak nemis azt mondtam, h. most mondja meg, csak annyit, h. ha látja, akkor mondja meg.. most ezért mért kell így beszélni?
Aztán max 5 perc alatt végigrohant az egészen, mutatni nem mutatott semmit (mondjuk ezt elfogadom, késő volt, én meg nem erőltettem), a végén odavetett egy félmondatot, h. nem látja a nemét, majd már siettetett is, h. keljek már fel, úgyhogy a zselét rendesen letörölni se volt időm, azaz csurom zselé lett a nadrágom. Két sietés között azon a fél percen már igazán nem múlt volna semmi szerintem..
Namindegy én megértem, hogy fáradt lehetett, meg sietett meg ilyenek, de ha énis visszaszólok hasonló hangnemben, mert fáradt vagyok, szédülök az éhségtől-szomjúságtól, plusz feldühítettek a soronkívül bemenők, akkor kíváncsi vagyok, ő mit szólt volna..
Nah ennyit a panasznapról, és bocsi, tudom, hogy nem te tehetsz róla, de csak el kellett mondanom valakinek, hogy a mégoly türelmes beteg oldaláról is hogy néz ki az egész