Új privát üzeneted érkezett!

Jucus!
Nem tudom pontosan a Vahot-on belül hova költözött a rendelő, én nem oda tartozom háziorvosilag, de majd utánajárok!

Zanza!
Köszi a tippet! A borsmenta teával nem kell vigyázni terhesség alatt? Én úgy hallottam!

Juji!
Az EKG-ban sajnos nem tudok segíteni! A vérvétel az igen az első emeleten van a Bártfaiban!

Votiv!
Köszi! Meg fogom nézni a Herbaházat!
ildi76

Csajok!

Én is használtam egyszer Medilabot szerintem, olyan kék kis téglalap doboza van, nem az a hosszúkás izé, mint sok másik.

Pipocska!
Dehogy vagyok izé...mit is mondtál?? Itt van a melléklet feltöltése, azt lehet csak itt alkalmazni. Van egy képed a winchestereden, aztán onnan fel tudod ide tölteni.

Juji, Ildi76! Az EKG az másféle, mint amit amúgy szoktak csinálni? Mert nekem csináltak EKG-t a Fehérvári útiban is, a földszinten van, a lépcső mellett jobbra. A Bártfai utcaiban is...jaj, nem tudom hányadik emeleten Kép), a gégészet alatt szerintem.

ancsipancsi

Köszi Ancsi!
Azért ehez majd igénybe veszem a párom segítségét.

Viszont volna egy komolyabb dolog amiben meghallgatnám a véleményeteket.
Észrevettem, hogy oldalról egyre jobban gömbölyödik a hasam.
Viszont a helyzet az, hogy most kerültem új munkahelyre.
A gáz, hogy csak dec.1-től jelentenének be, addigra viszont már le sem tagadhatom. Nem mintha le akarnám, de még kellene az a két hónap bejelentett a GYED-hez.
Szerintetek kirúghatnak ha megtudják?
Laci valami olyasmit hallott, hogy /állítólag/ a cég valami kedvezményt is kap ha terheseket foglalkoztat. ( Lehet, hogy ez csak férfiúi félrehallás)
Így, hogy nem vagyok még bejelentve tudok tenni valamit az ellen, hogy elküldjenek.
Úgy érzem, hogy az állapotom nem befolyásolja a munkavégzésemet.

Kép
Kép
pipocska

Ha most tetű módon nem jelentenek be, akkor semmit nem tehetsz, ki kell húznod odáig! A dokiknak jó diétájuk van, amit a terhesség alatt is lehet folytatni! Mindenképp várd meg, hogy bejelentsenek, aztán utána már nem rúghatnak ki!

Így lesz meg a 180 napod a szülést megelőző két évben? Ha észreveszik akkor legfeljebb kiegyezel velük, hogy kössetek határozott idejűt mondjuk 3 hónapra, a többit meg megajánlod nekik fekete melóban.

ancsipancsi

Pipocska!
Szerintem mindenképpen készülj fel elméletből, hogy milyen előnyökkel szolgálhatsz a munkáltatódnak ebben az állapotban! Csak, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe, ha kiderülne és tudj érvelni a főnöködnek!
Főnök-függő is a dolog! Milyen a főnököd? Ha rendes, lehet, hogy imponál is neki, ha előre megmondod a dolgot és így nem érzi úgy, hogy átverted! De lehet, hogy én csak hülye kis naív vagyok, nem tudom! Nehéz helyzet!
Mennyi idős vagy most?

Ma voltam a terheléses vércuk. eredményemért! Kicsit magas lett! A fenébe! Most már lehet, hogy nem csak májdiétáznom, hanem cukordiétáznom is kell!

Ildi(28+3)
ildi76

Ildi! alapvetően, vagy csak terhelésre volt sok a cukrod?

a főnök nem lehet rendes, ha úgy foglalkoztatja /pill, hogy majd csak decemberben veszi fel!!!

ancsipancsi

A 180 naphoz már csak másfél hónap kéne.
Egyébként én is úgy gondoltam, hogy talán jónéven veszik, ha nem sumákolok.
Azért jelentenek be dec.-től, mert van próbaidő.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!
Megértelek, én is nagyon tartottam tőle, h mit fognak szólni, fél éve voltam csak a munkahelyemen. De a doki megnyugtatott, h ha gáz van, azonnal szóljak, és akár előtte nappal is kiír táppénzre, akkor elvileg nem rúghatnak ki, ha mégis, a táppénz több mint a semmi. Drukkolok, h veled is olyan jól süljenek el a dolgok, mint velem, akit erre még véglegesítettek is, mert akkor valahogy jobban jár a gyed vagy valami.Kép Az őszinteséget biztos jobban értékelik, mintha sunnyogsz, én 3 hót azért kivártam, biztos ami tuti. Télen meg bőven el lehet rejteni a pocakot, 3 hónapig semmi se látszik, max a cicik, azt meg csak a nők tudják, mit jelent.... hapsi a főnök?
Hajrá, és írd majd meg mi lett! Szorítok neked!!!
ÉS ha bekövetkezne a legrosszabb: gondolj arra, h a baba meg te jól vagytok és ez számít, a szenya világ meg kapja be, úgyis lesz valahogy! De remélhetőleg minden oké lesz!!!
Kép
neet
neet

Ancsi!
Most a terhelésnél volt magas a cukrom! Előtte nem!

Szerintetek mennyire vészes, ha már most keményedik a hasam? Úgy értem, hogy ma délután egyfolytában keményedik, előtte meg még sose! Mitől lehet? Délelőtt mondjuk elég sokat mászkáltam, de az máskor is előfordul!

Ildi(28+3)
ildi76

Neet, utolsó: teatojás? Kép

Pipocska, az anya foglalkoztatásának van előnye (sokkal kevesebbe, vagy tán semmibe se kerülsz a cégednek), a várandós nőnek még nincs (a havi 3000 forintos adókedvezményen kívül, a mi a 3. hónap után már jár), ami végülis logikus, hiszen meg is kell szülni azt a babát Kép

várandós nőt tilos kirúgni, különben ollllyan munkaügyi pert akaszthatsz a nyakukba, hogy ihaj! de: ez sajna csak a státuszban lévőkre vonatkozik Kép a próbaidő más elbírálás alá esik munkaügyileg (bármikor azonnal felmondhatnak) Kép
és asszem a táppénz se jár még ezidő alatt, szóval ez se lenne jó megoldás Kép sz*r egy helyzet. remélem sikerül jól kijönnöd belőle.

minden esetre addig ne szólj nekik, míg nem tájékozódtál a következményekről, hogy kellőképp fel legyél vérteze.

megkérdezem még a párom, aki jogász, noha nem munkajogász, de vmit tán csak konyít a dologhoz.

nekem tök mázlim volt, a munkahelyemen már szinte örültek a terhességemnek, mert úgy dolgozhatok nekik otthonról a gyes/gyed alatt, hogy nekik nem kerülök semmibe... Kép

votiv 8)
votiv

Pipocska, itt a szakértő válasza, amit most lediktál nekem:

ne mondd meg a munkahelyeden (se most, se később), hogy várandós vagy. ez a magánügyed, nem tartozik senki másra, csak rád meg a családodra, ugyanúgy, ahogy az se, hogy lúdtalpad nőtt vagy kilyukadt a fogad, vagy épp menstruálsz-e. csak annyira érinti a mhelyed, mint bármely más egészségügyi problémád, azaz semennyire. még ahhoz sincs közük, hogy mitől nő a hasad.

a terhesség miatt sajnos nem véd a munkajog, csak a gyesen/gyeden lévőket védi a felmondástól. ha a próbaidő alatt kidobják a terhes nőt, akkor persze nem az állapotára fognak hivatkozni, hanem találnak valami kivetnivalót a munkájában. a próbaidő alatt egyébként is bármikor/bármilyen indokkal - ill. indok nélkül is kirúghatnak, azért próbaidő.

ez undorító, de így van. még ha véglegesítettek már, és akkor derül ki, hogy terhes vagy, és emiatt ki akarnak rúgni, akkor is kirúghatnak, persze valami fals indokkal...

viszont a táppénz a próbaidő alatt is jár (ezt rosszul tudtam, bocs), és táppénzre mehetsz, hogy megelőzd a kirúgást. ehhez viszont az kell, hogy valahogy előre kiderítsd, hogy ezt tervezik, és időben el tudd intézni a dokiddal...

de: általában a nők szülnek, és ezért nem rugdossák ki őket. megállna az ország, ha minden terhes nőt kirúgnának - mondja a gyakorlatias férfi Kép

remélem, minden rendben lesz. próbálj meg nem idegeskedni, a babus miatt Kép
pá,
v.

votiv 8)
votiv

Lányok! Sajna a patikában csak Gábriel teszt volt, ami 3 napos Kép. Vettem, és kipróbáltam. Bármikor lehet, a nap 24 órájában.

Először abszolút semmi, csak éktelen piros csík a C betűnél. Aztán kb. negyedóra múlva iszonyat halovány csík a T betűnél. Beteszem ide. Páromnak megmutattam, azt se tudta mi ez Kép), megkérdeztem, hogy mit lát, hogy ne beszéljem be magamnak: "piros a C-nél, és nagyon halvány rózsaszín a T-nél" -mondta.

Egy nagyfelbontású makro képet készítettem róla, de leredukáltam kicsire, hogy ide is be lehessen tenni. Ilyen a kép:

Kép

ancsipancsi

Szerintetek ez mi? Ő azt mondja, hogy vegyünk majd hétvégén, vagy ilyesmi, és próbáljuk újra.

Volt valakinek ilyen közűletek?

ancsipancsi

A próbaidőről még annyit, hogy KÖNYÖRGÖM! PRÓBAIDŐ ALATT IS KÖTELESEK BEJELNTENI! Még ha újabban a cégek nem is szoktak!

Kiköthetik, hogy 1 v. 3 hónap a próbaidő, de be kell, hogy jelentsen! Sajnos ezidő alatt tényleg bárki felmondhat bárkinek.

ancsipancsi

Ancsi, nekem is ilyen volt nyugiKép
es most mar a 6. honapban vagyok, ugyhogy keszulj fel, hogy babad leszKép

persze csinalj kesobb is egyet majd! de meg ne holnap

Kép
babarozsa

Ildi!
A borsmentateát a Kismamából vettem, ennyire lenne megbízható?
Mennyire volt magas a cukrod? 7.8 alatt?
zanza

Helló Lányok!

Képzeljétek, hogy nem tudok aludni! Kép Felébredek idejekorán, pedig még most is alhatnék! Lehet, hogy a Pregnavittől van?

ancsipancsi

Ildi!
Én vittem olajat a szülésre és Nyulas Jolán masszírozott. De hogy őszinte legyek, a fájdalmak miatt nem emlékszem rá, h segített-e vagy sem. Sőt, csak emlékképeim vannak,(és a Férjem elmondása), h tényleg masszírozott.

A nőgyógyászati rendelő a Fehérvári úti SZTK-ból a Vahot utcába költözött.
Pat
pat

Ildi!
a maszkalastol siman lehet!
nekem a koltozes utan kemenyedett nagyon, pihenni kell, nincs mese

Kép
babarozsa

Zanza, nem tudom mi volt a tema, nem talalom, de borsmenta teat lehet, csak illoolajat nem

Kép
babarozsa

de persze mindent mertekkel

a Kismama sem szentiras szerintem

Kép
babarozsa

Jó reggelt és szép napot mindenkinek!

Ancsi, szerintem ez pozitív Kép
most már nyugodtan elmehetsz a dokidhoz, hogy utaljon be egy vér/vizelet vizsg.-ra, hogy biztos lehess az eredményben!

Ildi, nekem is magas lett a cukrom, ugyanígy, mint neked, a terhelés után - ettől még nem kell diétázni, mert csak azt jelenti, hogy gyengébb a szervezet cukor-toleranciája, ami másállapotban tök normális!
nálam az volt a ludas, hogy egész nyáron dinnyét zabáltam... szerencsére épp vége lett a szezonjának, mikor abba kellett hagynom Kép
ettől nem lehetsz cukibeteg, inkább a hízásra lehetsz hajlamosABB (de nem feltétlenül) - nálam sajna ez van/volt Kép de ne aggódj, ettől még gyönyörű és boldog kismama lehetsz!

A keményedés is tök normális. én ezidőtájt emeltem kicsit a magnéziumbevitelen, mert éreztem, hogy több kell - néha már a vádlim is elkezdett görcsölni - és azonnal megszűnt a haskeményedés is. de: ez lehet a tested figyelmeztetése is, hogy innentől kezdve tessék még többet pihenni! Kép

Pipocska, szóval nem is vagy bejelentve? Akkor táppénzre se mehetnél, mert ahhoz bejeletés/biztosítottság kell. basszus. ilyen tetüládákat. ezért rájuk uszíthatnád a munkaügyi ellenőröket, na persze csak ha már nem akarnál ott dolgozni Kép

hihetetlenül izgalmas éjszakánk volt, háromkor egy fals riadóval. arra ébredtem, hogy görcsöl a méhem, na ettől a párom még nálam jobban is megijedt (utólag azt állította, azért, hogy nem alhatja ki magát Kép) aztán addig beszétünk a pocimhoz, meg melegítettük, meg símogattuk, míg sikerült ellazítani. de attól tartok ez már nem megy így sokáig...

ajjaj, rohannom kell a kórházba a hülye vizsgálatokra!
szép napot mindannyiotoknak!
votiv - még huszonizéhárom nap

votiv 8)
votiv

Hu, egy het alatt megint mennyit irtatok...

Ildi, en is ugy hordtam harisnyat pocakkal, hogy nem huztam fel teljesen, csak a pocak aljaig. Nem zavart. Persze az tavasz volt, azert most telen jobb, ha a pocakra is kerul megegy reteg, nehogy megfazzatok. Egyebkent vettem specko kismamaharisnyakat (Anitat, es en sem momdanam barati arfekvesunek, asszem 5e volt), de aztan inkabb a normal noi harisnyakat hordtam, mert ugysem huztam ra a pocimra.

Ancsi, a melegitonadragokat nagyon szerettem, amikben nincs gumi a derekan, csak valami zsinor, igy vegig kenyelmesek voltak.

Votiv, szerintem nem lehet osszehasonlitani a ket iromanyt, mert a WHO-fele egy szakmai ajanlas az egeszsegugyeseknek, a Spock-fele pedig a kismamanak szolo tanacs. Persze ez utobbi biztos nem mai elgondolas, de nem is azt irtam, hogy hu de szuoer az egesz, hanem csak azt, hogy nekem szemely szerint sokat segitett. Egyebkent en igy ertelmeztem: nem sirankozok, mert attol csak gyengebbnek ereznem magam, nem kiabalok, mert csak jobban kimerulnek, orulok, hogy vegre itt a babam, vegig a helyes legzesre koncentralok, es a kitolasra. Nem is szeretem a "fajas" szot, az "mehosszehuzodas". Ugyanigy nem jo a "terhes", inkabb "allapotos", de legszebb a "varandos" kifejezes. Szerintem sokat szamit az is, fejben hogyan eli meg az ember a varandossagot es a szulest, nekem ezert tetszett a Spock fele leiras, es ezert segitett. Nem azert szultem csendben, mert nen akartam vitatkozbi az orvossal, hanem mert csak magunkra figyeltem.

Ami a pozokat illeti, eredetileg en is tobbfelet akartam kiprobalni, meg a kadat, aztan csak egy zuhanyozas jott ossze, az alatt is inkabb ultem, meg egyszer probaltam valami negykezlabat, de szornyu volt. Szoval ha az ember nagyon kimerult (plane ha alvas helyett vajudott), akkor nem hiszem, hogy sokat alldogalna, meg setalgatna. Ja, a kitolasnal kengyelbe tettek a labaim, de egyaltalan nem zavart. Mondjuk csak 10-15 perc volt. Pipocs, azon van valami fem kapaszkodo, amit a kezeddel kell megragadnod. Nekem mondjuk csak az egyiket sikerult elernem.

Ildi, akkor kapsz EDA-t, ha a nogyogyaszod tud es akar is adni. Szerintem is nonszensz, hogy az aneszteziologusok nem csinaljak.

Babarozsa, a csecsemosok szornyuek. Szerencsere nem mindegyik. Jucus, nem ertelek. A csecsemos novert sajnos nem lehet megvalasztani, mint a szulesznot. Ugyis tobbel kell megkuzdeni, ahogy valtjak egymast muszakonkent.
moosejaw

Azon kívül, hogy nem tudok aludni rendesen, elkezdett melegem lenni napközben, pedig mindig fagyos voltam (molett sziluettem ellenére Kép ), viszont este továbbra is fázom,és a DEREKAM, még fázósabb lett, mint eddig! + nyilallások a "hasamban".
Én is úgy érzem, hogy pozitív a teszt, de majd hétvégén, v. jövőhét elején csinálunk egy újat, mondjuk egy 10 naposat. Utána hívom csak a dokit, nem akarok inni a medve bőrére!

ancsipancsi

Ancsi, en sem tudok aludni rendesen...
hajnalban felebredek, mint a babakKép

Kép
babarozsa

Zanza!
Én is úgy tudtam, hogy 7,8 a határérték, ehhez képest az eredményen 3,3-6,1-ig volt írva a normál érték! És csak egy eredmény volt rajta: 6,53! Az éhgyomrit nem írták rá!

Ancsi!
Igen lehet a vitamintól, hogy nem tudsz aludni! Próbáld meg reggel bevenni!

Babarózsa!
Ma pihenős napot tervezek! Köszi a megnyugtatást! Úgy látszik már nem lehet annyit ugrálni, mint korábban!

Votiv!
Neked is köszi a megnyugtatást! Egyébként kezdek állandóan éhes lenni, pedig ez eddig nem volt rám jellemző a terhesség alatt! Már egy ideje reggelente rendszeresen zabpelyhet főzök magamnak, az állítólag helyreteszi a szénhidrát anyagcserét! Kiváncsi vagyok mi lesz a vizsgálaton!

Az én párom egyébként rendszeresen hajnalban fekszik le, éjjel dolgozik és nem tud leszokni róla, ezért már most frászban vagyok, mi lesz, ha hajnalban kezdődik majd el a szülés és akkor hogy csinálja velem végig azt a 8 vagy tizenvalahány órát??? A másik parám az, hogy valamelyikünk beteg lesz pont akkor! Tényleg akkor mi van, ha szüléskor valaki pont influenzás? Akkor úgy kell végigcsinálnia? Bocs, egy kicsit túl parás vagyok már most!
ildi76

Ildi, hanyadik oldalon van ez a derekmasszazsolaj? Nekem a szulesnel a derekam fajt a legjobban, illetve most meg a rengeteg gyerekcipelestol fajdogal (most 6,5 kg). Ugyhogy vigyazz Votiv azzal a sok olelgetessel, nehogy ugy elrontsd, mint mi, hogy aztan mar sose lehessen letenni a kezbol...

A kemenyedes szerintem is a sok maszkalastol lehet, nekem is akkor volt, pihenj tobbet.

Juji, a terheleses cukor egy tomeny cukros viz, de legalabb elorevesznek a sorban, es nem kell masfel orat varnod az elso szurasig. Utana ugyis varhatsz kettot a kovetkezoig, es kozben no kaja, no pia, csak a cukor ize a szadban. Fu, de utaltam. Az EKG az elson van a Bartfaiban, a laborablakkal szemben.

Ancsi, nekem az otodik heten meg negativ volt a teszt es csak a hatodik heten lett pozitiv. Asszem en RapiPreg-et, Gabrielt meg ClearBlue-t probaltam. Legkozelebb viszont csak ezt a keket veszem majd. Biztos pozitiv az, legyel turelmesebb es ismeteld meg egy het mulva. Biztos azert almodtad azt a multkorit is.

Pipocs, szerintem se szolj nekik, ha ilyen disznok, hogy meg be sem jelentettek! Vegyel fel bo pulcsit, meg nem veszik eszre. Es a legfontosabb, hogy ne idegeskedj! En negy es fel evig ossze-vissza tortem magam a munkaltatomnal, nagyon elegedettek is voltak velem, erre most a minimalber utan kapom a gyedet. Varhatjak, hogy hamar visszamegyek melozni, vagy lehet, hogy azert csinaltak, mert ugy gondoljak, ha nincs lovem, akkor hamarabb visszamegyek? Mind patkanyok, egy percig se gondolkozz, hogyan lehetnel fair veluk, ok sem azok velunk.
moosejaw

Ancsi, bocs, mas almodott, te a nem alvos vagy Kép Mindenesetre biztos az izgalomtol van. A + teszt utan majd megint jol alszol Kép

Ildi, ne aggodj, mi ejjel mentunk be, ugyhogy nem tudtunk aludni szules elott. Ki lehet birni, bar ketsegkivul megneheziti a dolgot.
moosejaw

Szia Ancsipancsi!
Szerintem is baba Kép
Én is gábriellel probálkoztam a mensim kimaradása után 2-3 nappal de nem mutatotta ki. Nálunk a "Lily" (Rossmann termék) nevezetű lett a hírhozó. Kép
Harisnyával kapcsolatban és persze aki tud utazni: Bécs H&M-ben lehet kapni kifejezetten kismami harit. 9.90 EU. Nagyon jó és különböző anyagból lehet választani. Nem is beszélve a baba ruhákról. Óriási választék, jó minőség, jó ár.(szerintem)
Szia Ildi!
Nekem is keményedik a hasam, főleg esténként, néha még éjszaka is. Elég furcs érzés, én is aggódom miatta. Olvastam a kismamában, hogy addig nincs gond míg rövid ideig tartanak és nincs sok belőlük. Egyébként Magne B6 jót tesz .
Minden jót mindenkinek!
Gigi! Gratulálunk!! Kép Kép Kép
Monesz (27+5)
monesz

Szia Moosejaw!
Úgy emlékszem régebben írtál valamilyen lázmérőről ami Neked bevált. Ha így van megosztanád velem milyen típus, mennyibe kerül, hol lehet kapni?
Köszi, Monesz
monesz

Helló!

Ancsi, nekem is ilyen volt és én sem akartam elhinni, hogy jön a baba. Pár nap múlva csináltam még egyet, az is ugyanilyen volt, és csak akkor nyugodtam meg és lettem biztos a babában, amikor már a negyedik teszt után, amit szintén pár nap múlva csináltam már erős volt a csík. Kép

r
ruzicsky

Sziasztok!
Ildi, a keményedés teljesen normális. Nekem szinte a 16. héttől mindig volt, csak meg kellett számolnom hányszor egy nap. Ha több mint 10szer van, az nem olyan jó, akkor a dokinak kell segytenie. De ha kevesebb, mondjuk 5 körül van akkor elég Magne B6-ot szedni. Érdekes nekem kb. a 28-29. héten elmúlt. Addig nagyon sok MagneB6-ot szedtem, ez teljesen ártalmatlan. Szedjél 3*1-et, vagy ha nagyon érzed esetleg néha fáj is a pocid főleg lent akkor 3*2-őt. Szóval nekem szinte elmúlt, vagyis rájöttem, hogy észrevétlen lett. Keményedik a hasam, de mostmár másképp. Valszeg 16 és 29 között a növéstől volt meg amikor ültem és felálltam, vagy lépcsőzés után, tehát izom mozgásra és vérnyomás mozgásra, főleg a has fájdogálás, most meg már másmilyen. Így most nem is eszem marok számra a vitamint.
Ildi, megírom a számom, ha végre tudok venni egy nyomorult telefont. Mert Mo.-on ez sem könnyű. Jövő héttől könnyebben össze tudjuk hozni a találkozást és akkor kotyvaszthatunk olajokat.
Na azt hiszem a témában elég kimerítő voltamKép)
Vizesedek, puffadok, fáj a kezem. Dagad a lában, mi a fenét csináljak?

Manós
manós

Moosejaw!
Derékmasszázs olaj 201. oldal!

Kép
ildi76

Manós!
Meddig lesz még neted? Nekem a védőnő azt mondta, normális a vizesedés "ebben a korban"! Egyél pl kígyóuborkát, az nagyon jó vízhajtó! Ha aggódsz miatta, akkor lehet kapni a patikában vizelet tesztet, ami kimutatja, hogy van-e a vizeletben fehérje! Remélem nincs ilyen gondod, főleg, ha a vérnyomásod is OKÉ!
Ja! Végre kaptam búzacsíra olajat!Kép Úgyhogy akkor a jövőhéten összehozzuk az olaj-bizniszt!
ildi76

Ildi!
Elküldenéd a zabpehely ?kása? receptjét?
6,53? Az "nagyon jó", nekem magasabb és csak diétázom, már ha nem csábulok el.Kép
zanza

Ildi!
A vitamint reggel szedem.
A cukornál a hategész valamennyi a max. érték, de nem mindegy, hogy a 6,53-at mikor mérték nálad, hiszen első órában teljesen jó. Biztos az utolsó vérvételek egyikénél volt ez az eredmény.

Moosejaw! Közben meg ha felállok, néha görcsöl a hasam, + hányingerem van, mint a fene. Ma már szédültem is.

Monesz! Kép És nektek is volt halvány csík? Kép Amúgy ugyebár a beágyazódást követő 3 nap után mutatja ki, tehát lehet, hogy tényleg kell még várnom.

Ruzicsky! Köszi a bíztatást. Akkor ha így van, elsőre összejött! Kép Évek óta nem szedtem fog. gátlót, a mensim tök rendesen megjött (vagyis volt peteérésem magamtól is), általában mondjuk nem 28, inkább 26 napra. Kicsit korábban, de nem drasztikusan. És most már a 29. napnál tartok :P

Ma megyek fodrászhoz, a szőke (festett) hajamba tetetek barna csíkokat, hogy ne legyen feltűnő a 3-4 hónapos lenövés majd Kép

ancsipancsi

Zanza!
Ezt a Fortunate zacskós zabpelyhet vedd! Profiban vagy bármely közértben lehet kapni! 4-5 evőkanálnyit tegyél egy lábosba és öntsd fel annyi tejjel, hogy éppen ellepje! Ezt már csak meg kell kicsit főzni és kihűteni! Én banánnal vagy mazsolával szoktam enni! Nagyon fincsi!

Ancsi! Akkor nem tudom mitől van az alvászavar, biztos az izgalomtól! Engem már az első hetektől megőrjítettek a hormonok, tiszta hiszti, meg idegbaj lettem, meg én is szédültem, hőhullámok stb, minden előjött! Drukkolok, hogy tényleg + legyen az a teszt!
ildi76

Lányok! Találtam egy hirdetést itt a környékünkön! 3 funkciós babakocsi, téli, mózeskosaras + egy kiságy 12.000,-Ft-ért! Szerintetek megéri? Nem túl korai még ezeket beszerezni? Vagy kapjak az alkalmon? Mit javasoltok? Egyébként mit jelent a 3 funkció? Tudja valaki?
Ildi(29)
ildi76

...én ezt nem értem..
tegnap írtam egy üzenetet, de most nem látom sehol..

Neet, neked írtam.. én is Falkai dokihoz járok, de a Tétényiben szeretnék szülni... írnál egy e-mail címet, hogy írhassak neked?
köszi, V.

KépKép
vikka

Ildi, az nagyon olcso lenne, kisaggyal egyutt 12 ezer?
vagy nagyon rossz allapotban van

3 funkcio lehet, autos hordozo, fektetve, ulve
kb. lehet, hogy kicsit mas, de az biztos, hogy sokaig lehet hasznalni

Kép
babarozsa

Azon is filózom, hogy milyet érdemes venni! Gondolom télit, mert januári baba lesz, de mi lesz nyáron, akkor nem túl meleg a téli babakocsi?
ildi76

Moosejaw!

Csecsemős nővérek közül van kedvesebb és kevésbé kedves,ugye?Namármost,ha az ember hallomásból tudja,hogy ki a kedvesebb akkor hozzá fog fordulni szükség esetén.

Jucus
20170114224602

Ildi, szerintem nem...
dehat en sem tudom biztosan
van olyan amirol leveheto az eleje, es akkor nyaron ugy van benne

Kép
babarozsa

Ildi köszi a receptet.
Téli? az nem az, hogy lábzsák is van hozzá? Viszont a mózeskosár rész jó, azt elég sokáig lehet használni.
Szerintem nézd meg, aztán majd eldöl, hogy ilyenre vágysz-e.
zanza

Vikka!
neet@freemail.hu
szia!
neet

Sziasztok csajszik!

Végre hazaértem.

Votiv!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen utánanéztél.
És persze minannyiotoknak köszönöm, azt a pár bíztató szót. Tényleg elszáll az ember elkeseredése tőle.

Ancsi!
Szerintem is +.
Azt viszont jól teszed ha a dokihoz menetellel vársz még. Engem nagyon taccsra tettek az elején.
Lett két + tesztem, amit este a párom kiszúrt a zsebemben, és annyira örült, hogy féltem, hogy szétkürtöli, ezért reggel gyorsan leszaladtam az SZTK-ba. /mindegy ki rendel, egy terhességet bárki meg tud állapítani alapon/
Tapintással nem érezte, átvitt az uh-ra, közben Lacinak "odavakkantotta", hogy semmi jó hír.
Az uh-n folyadékot látott a hasüregben, meg valami myomát.
Erre lóhalálában beutalt a korházba, hogy méhenkívüli terhesség.
A korházban 5 nap után megtalálták a petezsákot, közben elkaptam valami influenzaszerűséget.
Plusz még a sok tortúra. Vizsgált boldog-boldogtalan. /Ezért akarok egy megbízható, jó orvost/
Na mindegy!
Inkább vegyél még majd pár tesztet.
Magamban már örülök, de neked még csak csendesen gratulálok.Kép

Nekem néha olyan érzésem van a hasam aljában, mintha nagyon nehéz lenne. Néha meg csak szúrkál.
Ez lenne a keményedés? Vagy ez csak a természetes tágulás?

Holnap is csak későn jövök, addig is szép estét, és napot mindenkinek.

Kép
Kép
pipocska

kemenyedeskor nemcsak nehez, az egesz bekemenyedik , mint egy jol felfujt labda, es par masodpercig tart

Kép
babarozsa

Helló Lányok!

Ancsi!

Egyetértek Pipocskával, 6-8 hetesnél korábban nincs értelme dokihoz menni, én hat hetesen mentem először, de még akkor is mindenki azt mondta, hogy igazán a 12. héten lenne a legjobb. De én kierőszakoltam, hogy megnézzen egy orvos hat hetesen mivel első baba és nagyon izgultam. Kép

Szóval nem kell nagyon sietni, ha csak nem vagy nagyon rosszul, pl. ha elviselhetetlenül fáj a fejed az méhen kívüli terhességre utalhat, ilyesmi.

r
ruzicsky

Köszi a bíztatást, node a 12. héten kissé késői lenne elmenni, hiszen a genetikai vizsgálat még előtte kell, hogy legyen, nem?
+ fáj a hasam, szúrkál és ilyesmik. Úgyhogy veszek majd még egy tetszet és ha pozitív, akkor bejeletkezem, ő meg 2 hét múlvára fog tudni adni időpontot. Addigra meg...mikortól számoljam, hogy hány hetes vagyok? A megtermékenyüléstől? mert akkor leszek kb. 4 hetes. úgy akarom, hogy legyen időm mindenre, mert én sajna az sztk-ba se fogok tudni simán elmenni vérvételre.

ha valaki leírná, hogy hova fog majd elrendelni a doki, azt megköszönném. (amúgy egy ismerősöm tudna nekem simán vérvételt csinálni, ha az elég, és akkor már azzal mennék be a nőgyógyihoz. vagy UH-ra is elküld??)

ancsipancsi

nem akkor van a genetikai, elvileg a nyaki redo is utana van
de azert kell hamar elmenni, hogy megallapitsag, hogy mehen beluli, meg, hogy el-e
tudom ezek a dolgok ijesztoek, de megis csak kellenek, de a 6 het utan erdemes csak

az utolso mensitol kell szamolni!

a vervetel raer szerintem, es mindenkepp uh kell, mert kezzel meg nem tudja megallapitani, ill. nem is jo, ha koraterhesen bolygatnak

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?