Új privát üzeneted érkezett!

Silver, nagyon tünemények az ikrek! :)
Pancsi, szép a szoba, látszik, hogy sok szeretettel várjátok a kis jövevényt. :) Nálunk borzasztó elosztású a lakás, még nem tudom hogy leszünk berendezve...de majd csak kitaláljuk.

Nur gratulálok én is a babához, és örülök, hogy jó tapasztalatokkal tértél haza te is a kórházból. :) Mihamarabbi felépülést kívánok!
csibic

Köszönöm a dicséreteket. Verka hát most már meg is érthető ha egy kicsit morcosabb vagy. Ott van a két pici, és még a nyomás hogy nemsoká szülni mész. Én teljes mértékig megértelek. Tegnap én is kicsit pipa voltam. De inkább saját magamra. A tehetetlenség az dühített fel. Laci mindent lerak valahova, én meg rittig nekimegyek. Sajnos nehéz dolgokat nem tudok már cipekedni ezért szegényt mindig meg kell kérnem hogy segítsen, és ez is fusztrál kicsit, hogy régen nem voltam ennyire kiszolgáltatva. Na most itt nyavajgok, de lehet ilyenkor kicsit érzékenyebb az ember. Tegnap elejtettem a konyhába egy tányér töltött káposztát a tányér meg szétrobbant, minden olyan lett, mert megbotlottam egy odatett táskába. Persze akinek nagy pocija van tudja milyen car hogy nem látszu a saját lábad alá.

Csibic lesz külön gyerek szoba? Vagy egybe lesztek az első időben. A férjemnek van egy kollegája aki akkor kezdte a gyerekszobát glettelni amikor a feleség elment szülni. Hát szeintem az elég gáz, de kész lett. Gondolom azért nem vitte túlzásba a látogatást. Tényleg nagyon várjuk már a kislányunkat. Régen nagyon sokat álmodtam hogy terhes vagyok, és amikor felébredtem, rájöttem hogy nem is. Most meg felébredek, és rögtön megfogom a hasamat, hogy remélem nem csak egy álom ez az egész. :lol: :lol:

Piros meggyógyultatok már?? Hol vagy?

Nur milyen volt az első hétvége otthon?

Nalla te is írhatnál hogy vagytok? Elkezdtétek már a vásárlást?

Kép
Kép
pancsi76

Huh, ezt én is mennyire nehezen viselem, hogy mindig mindent kérni kell. Hogy a ffiember olyan, hogy magától csak nagy ritkán képes észrevenni, mire lenne szükség... anyum mindig nyugtat, hogy ez sajna ilyen, szokjak hozzá, de még elég nagy adag tinikori lázadás maradt bennem úgy látszik. :oops:
Nojó. Rimánkodás befejezve. :)
Egy szobában leszünk, úgy tervezzük, az elején legalábbis. A szoba viszonylag tágas, de a legkihasználhatóbb, leghosszabb fala a leghidegebb (tűzfal), amire nem kerülhet csak szekrény. A konvektortól legmesszebbi falon lenne hely a gyereksaroknak, de oda már alig alig jut el a meleg.
A kiságyat csak decemberben kapjuk meg rokonytól, én meg dec.végéig dolgozom, szóval ott lesz az egész január, hogy kiokoskodjuk az elrendezést. Legalábbis remélem. :)

Az apasági nyilatkozathoz kell élettársi kapcsolatot is igazolni, nem tudjátok? És mennyire kell frissnek lennie a papíroknak? (Házasságinál tudom hogy van valami 30 napos (?) kikötés...)

Kép

Kép
csibic

Sajna ehez nem tudok szólni, bár Laurámnál csak élettársiba voltunk, de már 8 éve. Szerintem a legjobb a kicsivel egy szobában lenni. Én most sajnálom hogy a mi hálószobánk nagyon picike és egy kiságy sem férne oda. De van külön gyerek ágy hát így oldjuk meg.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Ma voltam a kh-ban, hála Évikének, alig vártam. Volt vizsgálat, Uh nem. Nincs változás...De már túl vagyok a bosszankodáson és nyugodtabban várom a MI napunkat... Szombat volt a mélypont, akkor olyan kiállhatatlan voltam, hogy az is megfordult a fejemben, hogy egyedül, apa nélkül megyek szülni :oops:
Pénteken megyek újra...

Nálunk csak most költöztek a lányok külön szobába, de öten kicsit zsúfolt lenne már a hálónkban :shock: , így csak a kicsi babával osztozunk a szobán...

Most Adél alszik, Juli mamizik én is pihenek...

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Verka most már minden nap jelentkezz be hogy ne aggódjunk. Jó hogy kicsit pihiztek.

Kép
Kép
pancsi76

csibic,
az apaságihoz nem kell élettársi kapcsolatot igazolni. Az apaságit úgyis ilyenkor csináltatjátok meg, szóval az friss lesz, de nem kell 30 naposnak lennie...nekem a házassági anyakönyvi kivonat már 3 éves, hisz akkor házasodtunk, rákérdeztem anno és mondták, hogy jó az nem kell ezért kikérni újat. A Flórban nem csinálnak ebből problémát abszolút, hogy hány naposak a papírok.

Mi most egy szobában vagyunk az ikrekkel, mert nem óhajtok emeletre rohangászni amikor az egyik felsír, de amúgy is mindig az volt nekem az irány, hogy 6 hónapig együtt aztán szépen külön.
Most is így lesz szerintem. Amikor fél évesek lesznek, mi szépen leköltözünk az emeletről és fent lesz a gyerek uralom...:-)

verka,
neked csak kitartást tudok kívánni, mindjárt itt van a vége. Az ember, mikor már alig tud moccanni és feszült is a közelgő dolgoktól, akkor a legkevesebb, hogy beleköt még az élő fába is.
Ez teljesen érthető és mindenki viseljen így el most.
Ha indulna a dolog, akkor sok sikert és könnyű szülést neked!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Piroska!

Második alkalommal már nagyon jól sikerült a pogi! Kis lángon sütöttem először, az lehetett a baj.

Verka!
Gondolok rád! Éva nénit üdvözöljük, ha még olvasod, Anita és Ábel, mondd, hogy eltűnt a pukli a tarkónkról. Kinél fogsz szülni?

Mi is egy szobában vagyunk a kicsivel, éjszaka azért tényleg jobb, hogy ott van rögtön, mikor felébred és már mehet is a szopi.

Házasságit nekem se kellett újat kérni, 1 éves elmúlt, de azt mondták, h jó lesz.
anidani
Isaszeg

Pancsi!

Ezek a számok ilyeneket jelentenek:

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
anidani
Isaszeg

Hát még nem gyógyultunk meg, de lassacskán azért haladunk...

Mi egy szobában voltunk, még a mai napig is nekem kell elaltani és mondja, hogy mikor jó reggelt lesz, akkor legyél ott, jó? :) De ha nem vagyok ott, akkor se gond, akkor kijön és bebújik hozzánk. Én ezt nem akarom tőle elvenni, ha ez neki annyira fontos, akkor kapja meg, ez nyújtja neki a biztonságot, ez nyugtatja meg. Majd leszokik róla, hiszen már mi se bújunk be anyuékhoz. Majd amikor már leszokik, akkor fog csak igazán hiányozni. Az első időben együtt is aludtunk, mert nekem nem volt kedvem éjszaka ugrálni és szoptatni, majd megint ki. Felsírt, megkapta a cicit és aludtunk tovább. De nem lett ebből senkinek sem baja és nem is lesz, egészséges lelkületű gyerek. Nekem nem okoz gondot, hogy vele legyek, amikor elalszik, úgyhogy nem fogom ezt elvenni tőle. De ha valakinek az a jobb, ha külön alszik a gyerek, akkor azt kell felvállalni, mert az nem jó a gyereknek, ha mindig nyűgös az anyuka, amikor el kell altatni, vagy meg kell éjszaka szoptatni. Kinek hogy...

Mi meg elmentünk allergiavizsgálatra, olyan biorezonanciás vizsgálatra. Ott azt hozták ki, hogy csomó mindenre allergiásak vagyunk és el kellene kezdenünk azokat kihagyni az étrendünkből. Utána elmentünk gyerek-gasztroenterológiára, ott meg azt mondták, hogy az egész kamu, amikre itt allergiát írt, azokra kapott bőrtesztet és mind negatív lett, tehát nem allergiás. Most igazából nem tudom eldönteni, hogy mit higgyek el, de az tény, hogy engem sehol nem tudtak meggyógyítani, én laktóz érzékeny vagyok és mindenfélére allergiás (légúti), úgyhogy eldöntöttem, hogy be fogom tartani a diétát, amit itt mondtak és ha tényleg nem jön ki jövőre az allergiám, akkor tudom, hogy ezek nem kamuztak, hanem lehet, hogy tényleg egy érzékenyebb kütyüjük van, vagy miitudomén. Nagyon rosszul esett, hogy a doki néni úgy lehúzta őket, mert én elkezdtem reménykedni, hogy van kiút a légúti allergiámból. Most kicsit elszomorított, de akkor is meg fogom próbálni, hiszen mit veszítek vele? Végül is előbb vagy utóbb csak segít valami...

Anidani
szupi, akkor te is tönkölyből csináltad?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
én is voltam régebben ilyen biorezonanciás vizsgálaton. Nekem akkor azt mondták, hogy amit így kimutatnak, az egy sejtszintű válaszreakció, ami százszor erősebb, mint amit a bőrteszten ki lehet mutatni. Állítólag. Tehát szerintem tényleg érdemes kipróbálnod a "diétát" hátha beválik. Nekem is bevált valamelyest, bár nálam több tényező játszott össze, és nem volt erős allergiám, csak gyengébb.
Allergiára még a probiotikumot szokták nagyon nyomni, neked nem ajánlottak semmi ilyesmit?
Remélem jövőre jobban leszel!
Az együttalvásos tapasztalatod megnyugtató. :) Én már előre látom, hogy az első időkben minden perc alvás életmentő lesz nálam - normál esetben 10 óra alvástól tudok teljesen kipihent lenni. Szóval örülök, hogy működőképes lehet az elképzelésem (ágyunk mellé babaöböl), csak azt nem tudom, hogy ilyenkor a büfiztetés+esetleges peluscsere hogy megy felkelés nélkül... :D

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!

Lányok, mennyi ideig fekszel bent szülés után normál esetben? Úgy értem, ha nincs komplikáció és természetes úton szülsz.
Nekem a kisfiammal öt napot kellett bent töltenünk, de komplikáció lépett fel a szülésnél.
Szeretnék lelkiekben felkészülni a külön töltött napokra, na és persze a legszerencsésebb variációval szeretnék kalkulálni :oops: :oops:

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Akartam már hamarabb jönni, de nem hagytak :lol:

Szóval megint eltelt egy nap esemény nélkül. Most épp szörnyű aranyér kínoz...Az eszemmel most inkább kérnék még pár napot, míg javul a helyzet. Persze, ha a hormonok beindulnak, nincs mit tenni :roll:
A méhszáj nálam 1 hete 2100 volt, tegnap 2000! Ugyanaz az orvos vizsgált...

A házasságim 2 éves nekem is. Évike szerint jó lesz...

Ani! Ábelt kellett kontrollra vinni a vérömleny miatt! Szuper, h. eltűnt.
Nincs orvosom, "csak" szülésznőm :)

Timcsi!
Minket a 4. nap engedtek haza, nem sárgult be a baba és más probléma se merült fel...

Piroska!
A biorezonancia a homeopátia alapja is, próbáltatok már homeos gyógyszereket erre a panaszra?
Nálam szénanátha van, Adálnál atópiás bőr, de ételallergián az nincs szerencsére...

A pogiról annyit írtatok, lehet én is kipróbálom még itt a nagy várakozásban...

Silver és a többiek! Köszönöm a kedves szavakat, mindenképp írok, ha történés van!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Verka
szedtem homeós bogyót, de annyira megszívtam vele, hogy majdnem belehaltam. Nekem már régóta van allergiám és olyan esetekben nem mindig jó. Annyira felerősítette az allergiámat, hogy azóta hörgőtágítókat szedek, hetekig gennyet köptem (napi min fél litert :oops: ), iszonyatos kínjaim voltak, ülve aludtam hetekig, két hónapig nem pihentem, mert úgy köhögtem, hogy nem tudtam dolgozni, a végén már a kislányomat sem tudtam ellátni, a férjem elvitte minden nap, hogy ne kelljen vele foglalkoznom, mert nem voltam rá képes. Szóval nekem nem volt szerencsés...

Csibic
hát remélem, hogy tényleg így van. Nagyon szeretnék hinni már valamiben, hogy legalább valami adjon egy löketet. Nagyon megszenvedtem az allergiámmal és többé nem szeretnék. A probiotikumot meg fogom próbálni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hello!

Piroska!
Nem, másodjára fehér lisztből, de ma épp megint gyúrtam egy adagot, amiben pedig 2/3 fehér, 1/3 tönköly az arány, most pihen a hűtőben. Szépen adagolom a tönkölyt, megpróbálom kikisérletezni, hogy a legjobb.

Verka!
Igen, Ábelt vittük ellenőrzésre, azért voltunk a kórházban. Évikét továbbra is üdvözöljük! De megint mennünk kell koponya, hasi és medence uh-ra nov.3.-án. Ez gondolom minden babának kell.

Ha már receptezünk, hagy osszak meg veletek egy rém egyszerű túrógombóc receptet, lehet ismeritek. Épp az lesz a mai ebédem desszert része :)
Szóval: Fél liter tejbe jó sok grízt megfőzni, annyira, hogy megálljon benne a kanál. Aztán be a hűtőbe, mikor kihűlt hozzá negyed kg túró, jól összegyúrni, és lehet is görgetni a gombócokat. Aztán pirított prézlibe forgatni, és tejföllel, porcukorral pocakba juttatni. Néha feldobom úgy, hogy a közepébe nutellát rakok, nagyon pikáns a savanykás tejföl és az édes-mogyorós nutella.

Nur!
Mi újság? Hogy megy a szopi?
Mi szerncsére még mindig csak szopizunk, remélem sokáig így marad!

Verka!
Szurkolok!

Ani
anidani
Isaszeg

sziasztok,
verka, sorstársak vagyunk, bnőim reakciója: tudták hogy értékes ember vagyok, de hogy tele vagyok arannyal, sose hitték :)
de szörnyű egy baj ez... nem tudom velem is mi lesz terhesség végére... majd most hétvégén megyek intimtornát tanulni, hátha megmondják a tuti módszert az elmulasztására... te próbáltad?

piroska, homeos orvostól kaptad a tippet anno?
mondják, hogy ezek a bogyók eleinte felerősíthetik a betegséget, de ez azért durva, ami nálad volt... :-(

timcsi, én ugyan csak nemrég szült bnőktől tudom, de max.3 nap a bennmaradás, ha minden oké (asszem 3 volt annál, akinél este született a babó - a szülés volt nála 17 óra, utána másnap még megfigyelték őket, harmadnap hazamehettek)

Kép

Kép
csibic

Csibic, Verka
aranyérre van egy szuperjó krém, amit lehet kapni gyógyszertárakban, eddig hiánycikk volt, de már újra van. Az a neve simán, hogy Aranyér elleni krém és a Tradenet Kft. gyártja. Na, ha bementek a gyógyszertárba és kéritek úgy, hogy aranyér elleni krém, akkor azt fogják mondani, hogy értik ők, de mi a neve? És meg kell mondani, hogy ez a neve, egy sárgás-barna dobozban van és a Tradenet Kft gyártja, keressék csak ki a rendszerből. Egyébként propoliszt és varázsdiót tartalmaz, iszonyatosan hamar gyógyít, nagyon szuper kis krémecske. Mióta én azt használom, azóta nincs aranyerem. Amikor elmentek wc-re, akkor ELŐTTE és utána be kell kenni (wc-papírra teszel egy kicsit és egy fél centire belül is bekened, meg kívül), ez azért fontos, mert ha akkor bekened, mielőtt wc-zel, akkor nem fogja felsebesíteni ott, utána pedig miután lemostad magad wc-zés után, utána bekened, az pedig gyógyít. Nagyon szuper kis krémecske, ezt nagyon ajánlom. És szülés után nagyon jó lesz arra, hogy könnyen menjen a wc-zés, mert utána félsz, hogy kireped a gátsebed, de ez a krémecske nagyon jól segít, hogy könnyen menj wc-re és nem kell félned a gátsebeddel sem. Nagyon ajánlom, próbáljátok ki, mert nagyon sokat segít. Szülés után egyébként már lehet cickafark teából ülőfürdőt csinálni, de meg kell várni, míg elmúlik a vérzés. Az aztán két nap alatt a legcsúnyább aranyeret is helyreteszi, csak abban az ülőfürdőben benne kell ülni egy órát legalább. Nem tudom, hogy így szülés előtt meg merjétek-e próbálni, bár igaz, hogy most épp Verka szeretne már végre szülni, de nem biztos, hogy ezt be kellene vállalni. Utána viszont, ha túl lesztek rajta, akkor nagyon ajánlom, hogy ha kijön az aranyér, akkor egy órás ülőfürdőt csináljatok cickafark teában, két alkalom után semmi gond nem lesz. De ha azt a krémet használjátok, akkor sem. Én előtte kúpokat használtam, de azóta semmi nem kell, hála Istennek. És ezt bentre is lehet kenni kúp helyett (gumikesztyű és bekened, mintha kúpot tennél be). Egyébként érdemes megkérdezni, mert szerintem kúpot várandósság alatt lehet, ha jól tudom...

Homeós bogyó
nem orvos, hanem gyógyszerész adta a bogyókat, de a leggyengébbet, tehát nem gondoltam, hogy ekkora baj lesz. Nagyon gáz volt, nem kívánom senkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Köszönjük, jól :lol:

Piroska!
Sajnálom ezt a szenvedést a bogyesz miatt. Az az igazság, hogy sokan nem gondolnak bele, h. a homeos cucc gyógyszer és nem "csak" gyógytermék! Igazából én arra gondoltam, hogy homeos orvos alaposan kikérdez és megállapítja az alkati szeredet, amit pontos utasítás után alkalmazhatsz! Egyébként gyógyszerész vagyok, csak lassan 3 éve nem dolgozom. Szakkönyvből nézünk mi is utána a tünetek alapján és csak úgy merek ajánlani. Ha már nem végeztem el a homeos szakképzést...
Ezt a fajta aranyér krémet nem is ismerem :oops: Most sajna szteroidosat használtam, meg a Spertit felváltva. Igen, ha rágondolok a szülés utáni állapotra "odalenn", hát elég gáz volt... Szörnyen nehezen ment a nagydolog és a kh-ban folyton kérdezgették, hogy na, megvolt-e. Ez is feltétele a hazaengedésnek...

Csibic! Nem próbáltam még az intim tornát, nem vagyok egy kitartó ember, nem'tom menne-e nekem.

Ani! Ezt a túrógombócot szoktam én is készíteni, csak gríz helyett kukoricadarával.
Ez az Uh a csípőficam szűrés miatt fontos azt hiszem...ezt mindem babának csinálják.
Holnap találkozom Évivel, talán nem felejtem el átadni...

Képzeljétek, Adélunk most döntött úgy, hogy komolyan veszi a szobatisztaságot és éjjel is meg kell pisiltetni. Szerintetek rámozduljak, vagy úgyis vissza kell neki adni a pelust, ha meglesz a baba? Nappal egyébként ügyeskedik, egyre ritkábban csorog be a bugyiba...

Szóval holnap újra NST, Uh és a továbbiak ezek függvényében alakulnak...
Szép estét mindenkinek :!:

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Lányok én ezt úgy oldottam meg ezt a szoba kérdést hogy a gyerek szobába is raktunk egy ágyat. Ha igény van rá majd oda fekszem. Addig sem zavarjuk Apát. Hiszen ő azért dolgozni jár.

Anidani köszi a méhszáj adatokat, most már értem tehát a hátsó számok is változnak. Én már Lauránál ilyenre nem emlékszem. Én is azért rákérdezek erre a házassági kivonatra. És ti az eredeti példánnyal mentetek be? Vagy elég ha lefénymásolom. És mikorra kell vinni a szülésre? Vagy ráér ha behozza később apa? Ez a túrógombóc recept nagyon jó. Akkor ki kell hűteni? Lehet előző este meg lehet csinálni.

Piroska örülök hogy kifelé lábalsz. Én meg befelé úgy fáj a torkom meg mindenem. Laura is beteg szerdától nem ment suliba. Én is híve vagyok annak hogy a gyerek kötödés megmaradjon nagyon sokáig. Szerintem ez is alapja a jó szülő gyerek kapcsolatnak, hogy tudja számíthat rád amikor neki szüksége van arra hogy ott legyél. Az allergia dologra csak annyit, hogy szerintem azok amiket megeszünk, és belélegzünk okozhatnak allergiát. Senki nem tudja miért. Tehát magunknak kell megtalálni az okát. Én azt mondom hogy egy orvos sem tudja miért van ennyi sok allergia mostanság. Ezért nem is mondhat rossz véleményt a természetgyógyászat, vagy a homeopatias szerek ellen.
Nekem endometriosisom van, ezért nem is lehetett természetes úton gyerekem többször operáltak már de ezt már írtam. Az utolsó operáció után pár hónappal mentem kontrolra és hát megint egy 6cm ciszta. Nagyon el voltam keseredve, mert ilyenkor esélye sincs annak hogy kezdhetünk egy lombikot. A hugimnak van egy fanatikus sógornője aki természet gyógyász..Ő tanácsolta a teljes tisztító kúrát. Persze én hitetlen voltam. Meg volt adva mit lehet az elején inni csak és utána 1 hétig amikor elérted azt a stádiumot ismétlem 7 napig csak vizet lehetett inni. Nagyon kemény volt, persze szabit vettem ki mert csak feküdtem és imádkoztam túl éljem. A férjem és anyám meg ki voltak akadva hogy nem vagyok normális hogy ilyet csinálok magammal. Úgy gondoltam jobb lenne olyan helyen csinálni ahol megértenek és támogatnak. De én nagyon kemény vagyok ilyen elhatározásban. Az 5 napra belázasodtam és fel sem bírtam kelni az ágyból még a vécé is gondot okozott. A 7 napon már lehetett inni almalevet persze centrifugáltan és ott is volt egy hét hogy visszaálljon a szervezet. Szerintem a lázas állapotba szabadultak a mérgek vagy nem tudom mi történt velem akkor, de a következő kontrollon már se híre se hamva nem volt az endonak. Tudni kell erről a cisztáról hogy nem vízzel teli hanem vérrel és ez nem tud felszívódni csak úgy. Állítólag ez a Merylin a húgom sógornője rákos betegeket is gyógyít nagy eredménnyel. És van aki 3 hétig issza csak a vizet, és nem hal éhen. Szóval érdekes. Persze ezt csak természetgyógyász felügyelete alatt lehet csinálni!!!!!!!!!
Amikor elmeséltem az orvosomnak ezt akkor teljesen lehurrogott, és azt mondta ez nem ettől van és habla habla. De én tőle megkérdeztem hogy mitől van ez a betegség ő meg erre hogy még nem tudja az orvostudomány. De az ilyenek elöl elzárkóznak. Na kicsit hosszúra sikeredett.

Verka érdekes bezáródott a méhszájad? Egyébként hogy bírod? Szerintem mozdulj az ügyre,ez egy jó lehetőség hogy ő most már nagy lány, és nem kell neki peluska. Nem minden gyerekből lesz újra pelusos ha megszületik a kistesó. Persze agyilag meg kell rá érni. Most egyik ismerősömék úgy szoktatták le a lányukat, hogy mondták neki hogy akkor több lesz a túrórúdi ha nem kell pelenkát venni. Mondjuk nem nagyon értek egyet ezzel a módszerrel, de náluk bejött. Várunk ma a hírekkel.

Kép
Kép
pancsi76

Piroska, köszi a tippet, ki fogom próbálni ezt a krémet! Én is kenegettem meg kezeltem már sok mindennel, eddig nem sok eredménnyel, régebben a hason fekvés segített a legtöbbet, de most még azt se lehet.

Pancsi, hú, te is endos? :-( Anyum is az volt...és az orvosok tényleg nem tudnak róla semmit. Legalább is ezt állítják.
Anno nagyon sokat olvastam utána, külföldi oldalakon is, hogy ha idehaza nincs is rá gyógymód, hátha nyugatabbra már többet tudnak. Akkor tudtam meg, hogy ez a hormonális egyensúly felborulásától alakul ki. Azt pedig, mint tudjuk, minden, de minden befolyásolhatja, minden ami a szervezetünkbe bejut, mint méreganyag, vagy ha valamiből túl sok van, vagy túl kevés, sőt elvileg még pszichokémiai tényező is okozhatja. :(
Elismerésem, hogy végigcsináltad ezt a tisztítókúrát, nem semmi vagy! És tök jó hallani ilyen sikertörténetet is, mert ebből nem sok van. :) Azóta egyébként sokkal jobban odafigyelek, mivel tisztálkodom, mit kenek magamra és mit eszek-iszok össze. Láttam anyu is mit élt át emiatt, meg a 4 szobatársát a kórházban ugyanezzel, hát azt senkinek nem kívánom.
Az orvosoknak egyébként nagyon nem cél, hogy az endosok gyógyuljanak, egyre többen szenvednek tőle és mivel visszatérő betegség, a műtétek miatt ez állandó bevételt képez nekik. Mint a szemölcseltávolítás, csak annál sokkal komolyabb. Még akkor se ismernék el a természetes gyógymódot, ha a szemük előtt zajlana le a ciszták visszahúzódása.
OFFolás vége, ezer bocs mindenkitől.

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!

Újabb este... Én meg egyre nyugodtabb vagyok :oops:
NST, UH rendben, vasárnap újra játszhat...És kedden kellene befeküdnöm, ha addig nincs történés.

Most egyébként rohanok

Ani, ne haragudj, nem adtam át az üdv-et, csak most du. jutott eszembe

Pancsi, nem semmi 1 hét lehetett. A lényeg az eredmény!!!!

jó éjt mindenkinek

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Pancsi, nem kell előző este, nagyon gyorsan kihűl a gríz a hűtőben, a túró meg eleve hideg. Nagyon ragad a tészta, ezért én vizes kézzel szoktam gombócokat gurigázni.

Verka, a kukoricadarát ugyanúgy főződ meg, mint a grízt?
anidani
Isaszeg

Verka
a Sperti-t én is próbáltam, de egyáltalán nem ért semmit, sajnos...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pancsi
le a kalappal előtted, tényleg nagy dolog, amit csináltál! Köszönöm, hogy leírtad, mert egy kicsit erőt adott, hátha egyszer én is kilábalhatok ebből az egészből. Nagyon fontos lenne, hogy ne legyek asztmás, nagyon nem szeretnék az lenni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska nagyon aranyos vagy, sajna az embernek vannak gyenge pontjai. Mindenkinek. De ha úgy fekszel le hogy én mindent megtettem azért hogy ne legyen. Sokan a környezetemből panaszkodnak a rossz egészségi állapotukról. Én mondom próbáld meg elhagyni a napi 5 kávét és hogy figyelj oda mit eszel. Ők erre ÁÁÁ az nem attól van. Nagyon kényes dolog ez hogy ne tünj okoskának. De én mindenre nyitott vagyok. Szerintem az izületi gyulladás is azért van mert a szervezetünket támadja a sok méreganyag. Sokat kell olvasni az bizti. Én nagyon drukkolok hogy sikerüljön az allergiát leküzdeni. De nekem valszinű életem végéig tartanom kell ettől a betegségtől. De most az a fontos hogy babát várok, és nem soká meg is fog születni :lol:

Verka kitartás már nem sok van hátra. Ez a legnehezebb időszak, a várakozás. Vajon hogy fog kinézni? Milyen a kis arcocskája? A lányok nagyon várják már? Na lesz ott babázás azt hiszem. Pihizz sokat!!!

Ani ezt bevetem a jövőheti étlapba mindenképpen.

Ma arra keltem hogy nagyon fáj a fejem vagyis az arcüregem. Carul vagyok. De Laurám jól aludt, ez a hidgpárásító a király nálunk ilyenkor.

Silver utána néztem a mellszívónak elég nagy az árrés köztük. Végülis most van, de ráérek akkor kölcsönözni ha már hazajöttünk. Hogy vagytok?

Nur te is gyere ha tudsz!

Csibik köszi a szavaidat. Az ember ha beteg még a tyúk cart is megenné hogy kilábaljon nem? Sajna én nagyon rosszul viseltem ezeket, nem csak a fájdalmat, hanem hogy csonkolták a petefészkemet többször is. És hogy nem jött össze a baba. Nagyon sokat szenvedtem én is. Egyszer anyu itt volt nálunk amikor rohamom volt, és ő azt hitte hogy én meg fogok halni. Mondjuk az ember ilyenkor szerintem kap egy kis sokkot, és nem igazán tud magáról. De bizti anyudnál is hasonló a helyzet. Az orvos azzal biztatott hogy talán szülés után elmulik. De ha nem akkor ha változó korba érek. Jó mi? Anyám még mindig menstruál 56 évesen. Na de mindegy nem akarlak titeket fárasztani ezzel. Az a lényeg hogy én tényleg mindent megteszek az ügy érdekében. Persze legutobb elutasítottam egy kezelést, amivel menopauzát idéznek elő kb 6 hónapig. Ilyen infúziós kezelés. Szerintem az orvosok nem is tudják milyen komoly mellékhatásai vannak egy ilyen kezelésnek. Igy hát mütét után közvetlen elkezdtük a lombikot. Bár nem elsőre de sikerült :lol:

Kép
Kép
pancsi76

pancsi,
hogy érted, hogy nagy az árrés köztük? Valóban elég akkor ha hazajöttök. Én azért vittem be a minit a kórházba, mert tudtam, hogy kritikus nálam a tejbelövellés, ha nem tudtam volna fejni, akkor tuti mellgyuszi...
A homeós bogyikat elfelejtettem, de már kitettem és hétfőn feladom, bocsi, de még nem késő, sőt...
Mi az, hogy rohamod volt? Ez nem csak fizikai tüneteket okoz ez a betegség vagyis a hólyagokat??? Nem tudok semmit erről a betegségről, szerencsére....nem irigyellek, nagyon sokat szenvedhettél...

anidani,
nagyon szupinak tűnik ez a túrógombi recept én is kipróbálom tuti, mert ezt nem kell gombócformában főzni, mert én azt utálom a legjobban. Magyarán nagyon-nagyon sűrű tejbegrízt kell főzni és abba keverni a túrót...lehet a tejbegrízt cukrozni ugye???
Csak mert amit főzök abba csak mértékkel lehet tenni, mert szétesik tőle a főzésnél.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szép estéket!

Mi jól, de ma legalább fájogatott a hasam, olyan menses eleji hasfájásszerűen, de elmúlt...

Öööö, a kukoricadarát én dupla (vagy egy kicsit több) mennyiségű vízben főzöm. Csipet só és vaníliás cukor még mehet a vízbe. Tejjel is biztos oké, az olyan puliszka-szerű...

Kérdésem lenne: a nyákdugó minden esetben napokkal szülés előtt távozik? Én most nem találkoztam még vele, Adéllal meg 2-3 nappal szülés előtt távozott...

Adél ma nagy ívben kikerülte a bilit, wc-t, du alvás után is rajta kellett hagyni a pelust. Ki érti ezt???

Ma sokat voltak a lányok kint apával, nekem a pihi jutott, nem utasítottam vissza.

Jó éjszakát nektek

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Szép vasárnapot!

Verka!

Én észre sem vettem, mikor elment a nyákdugó, ugyanis se vérzés, se bővebb folyás nem volt...
Ja, hogy a kukoricadarát vízzel kell :)
anidani
Isaszeg

Lányok, akkor most vízben kell a darát megfőzni vagy vízben???
Szeretnék csinálni holnap vagy holnap után... :shock: :D

nverka,
ez a nyákdugó érdekes dolog, Botinál azt sem tudtam, hogy elment vagy sem, nem is láttam.
Most az ikreknél pedig szombat éjjel távozott és hétfő délután szültem. Szerintem van akinél távozik és látja, van akinél távozik, de nem veszi észre és akinél nem távozik, ez nem mérvadó.
A fájogatás viszont jó jel, jó is lenne, ha megindulna mielőtt befektetnének, akkor elkerülnéd az indítást, az azért jó. Én drukkolok neked, hogy beinduljon.
Nagy séta, némi szex már sokaknak beindította :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Verka
én ezt a kukoricadarás cuccot szoktam enni tejföllel vagy joghurttal és hagymával. Vagy van, hogy tehéntúróval és joghurttal vagy kefírrel és hagymával. Na, úgy aztán az igazi. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nincs történés, úhogy holnap 9-kor bevonulok a kh-ba. Évike megnyugtatott, h. ez nem jelent automatikus indítást, csak szem előtt legyek. Na, ja...
nem így képzeltem a várakozást. Juli születése előtt is befektettek és nem lett jó vége.(császár) Mondjuk akkor volt orvosom,lehet, h most nem foglalkoznak annyit velem, majd igyekszem észrevétlen maradni.
Tegnap az NST-n amúgy 140-es vérnyomit mértek, de biztos idegességből adódott, mert a per értékem norm. volt és estére szépen visszaállt a rendes értékre: 90/60

Piroska, hagymával is kafa lehet, de eddig én csak édesen bírtam elképzelni. de élvezném, ha valaki most meglepne ezzel a túrógombóccal!

Megpróbálom férjuram rávenni, h. jöjjön hozzátok a NAGY hírrel, jó?
Köszönöm a bíztatást és szép babázós, v babavárós napokat kívánok nektek!

Jó éjt

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Verka mennek a drukkok. Sokat gondoltam ma rád, de a telihold sem hozott eredményt. Vigyázz magadra. Apa jöjjön ám mert nagyon fogjuk várrni a hírekkel. Ügyike legyél és siessetek haza.

Rolam dögrováson vagyok, már a hörgőim is oda vannak nyomom az ágyat. Szedem a c vitamint meg a lándzsás utifűt, de semmi javulás. Holnap elmegyek a körzetihez. Hátha rámnéz és attól meggyógyulok. Bocsi hogy nem olvasok nagyon vissza. Holnap jövök pááá drágáim. Kép

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
méz, tea, hagyma? Azok nagyon jók szoktak lenni ilyenkor...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

verka,
nagyon sok sikert!!! Várjuk a jó híreket!!! Kitartás!

pancsi,
JOBULÁST, vigyázz nagyon magadra és mindenképp lásson szerintem orvos, főleg, hogy terhes vagy.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Lányok semmi az egész csak megfázás állítólag. Semmit nem adott szerinte nem jó ilyenkor semmit szedni. Mondjuk ezzel egyet értek. Marad a jó bevállt praktika ahogy Piros írta. Negrót is vettem :)
Levették a vérem holnap megyek az eredményért. Remélem minden ok lesz. Én nem szedek vasat mert nem mondta senki. Most majd kiderül hogy kell-e. Van akinek nem írtak föl egész végig vasat lányok?

Szilvi de jó hogy jöttél. A mellszívó árrésre azt értem hogy találtam ahol 230ft/ nap és olyat is ahol300/ nap és van ahol ugyenez a gép370/ nap. Majd körbe nézek. Még megkérdezem a tejleadót mert ott írta hogy ingyen mellszívót és hűtöt biztosítanak ha kell. Persze nekem csak az elöbbi kellene.

Nur hol vagy? Mi újság?

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
nekem a védőnő azt mondta, hogy a végén a legjobb az a Hipp-es itóka kismamáknak, abban van elég vas és természetes formában van, mert gyümölcslé az egész. Én azt szedtem és nem voltam vashiányos. Nem nagyon szeretem a vastablettát, mert székrekedést csinál...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska,
nekem azt mondta a doki, hogy a szoptatás végéig szedjem a vasat.
Csak azért írom, mert nekem is megmaradt még ez a Hipp Natal italkám és azt iszom még most is, hisz kell a vas is és a vitamin is.
Ráadásul tényleg van benne rendesen vas, mert székrekedésem van tőle...:-) tényleg jó na ez a lényeg. Jobb mint az Elevit én azt nem is engedném szedni a terheseknek...

pancsi,
remélem már sokkal jobban vagy. Képzeld én a kórházból hazajövetel után fáztam meg itthon nem tudom hogyan, de 2 hétig úgy köhögtem, majd meg fulladtam, most múlik el teljesen. Tiszta ideg voltam, hogy a babák elkapják, de semmi...:-) állítólag tőlem nem kapják el, mert immunnizáltak tőlem. :-)
Szerintem sem kell semmit szedni ezekre a betegségekre, mert eddig én bármit szedtem rá, nem múlt el gyorsabban, viszont bevittem csomó kemikáliát...
A homeó bogyók már ott állnak borítékban, reményeim szerint ma eljutok a postára, mert amúgy is kell mennem egy-két helyre. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi
hát igen, a szoptatás kiszed az emberből rendesen mindent. Szerintem a Hipp Natál jó lesz, én nemsokára azért elkezdem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Silver, gyönyörűek a babáid!!! Köszi, hogy tettél fel képet róluk! Teljesen elérzékenyültem, hogy pár hónap és nekem is lesz egy ikerpárom:-)

Pancsi, milyen szép helyre érkezik a picitek! Az uh kép meg szenzációs, teljesen jól ki lehet venni a vonásait:-)))
én szedek vasat, mert elég vashiányos vagyok, Neo Fero Folgammát írt fel a doki, de Piroska jól írja, hogy nem egy hawaii az élet a kétbetűsön vele, ezért a szülés előtt hanyagolni fogom:-)

Mi is megvettük az ikerkocsit, olyan mákom volt, hogy egy utcára tőlünk találtam egy ikres anyukát, akinek pont olyan Peg Perego Duette SW kocsija volt eladásra szánva, amelyet én kerestem, ráadásul tök jó áron sikerült megvásárolni! (újonnan 150 ezer a Brendonban, úgyhogy új kocsi szoba sem jött). Azóta már egy hozzá tartozó ülést is lőttem, még egy kell:-)

Voltam tegnap cukorterhelésen a Flórban, ez a lötty blööööaaah:(((

[/img]

Kép
Kép
nalla

Köszönöm a tippeket a vasra. Most megyek és veszek egy ilyen hippet.Megjött a vérvétel eredményem. Hát nagyon jó lett minden, csak a véres cuccok Hemoglobin, Hematokrin, Erytrocita ( lehet nem jól írtam őket) ezek kicsit alacsonyak. Szerintem a vastól. Én is nagyon ugymond szorulásos vagyok, és ezért irtózom szedni, de a babáért mindent.

Nalla de jó hogy jöttél már rég hallottam felőled is. Gondolom gömbölyödsz rendesen. Minden ok veletek? Cukor szirúp ó az nagyon car. De ügyi vagy hogy túl vagy rajta. Köszi a dícséretet a képekről, de jó lenne egy kicsit megpörgetni a topikot, ne mindig ez jelenjen meg az elején. Tényleg nagyon várjuk már őt. Most is úgy mocorog szerintem tuti nem szereti ha itt ülök a gép elött, vagy ki tudja. Jaj de jó hogy túl vagytok a babakocsin. És hogy ílyen jó áron szerváltátokszupi. Mi sem vettünk újat. Ez a kocsi ami nekünk van az is 170 lett volna, csak egy álom. De 80 ért használtan megkaptuk. És valszínűleg ennyiért én is tovább tudom adni. Az bukik rajta nagyot aki újjonnan veszi.

Silver sajnálom a megfázást. De milyen jó hogy tényleg védi őket az anya tejcsi. Na ezért érdemes szoptatni. Meg még nagyon sok dolog miatt. A homeós cuccokat előre is köszönöm. Elkezdtem inni a málnalevél teát. Nagyon fincsi, nekem ízlik. És jó meleg:) Tegnap a nap nagy részében diót pucoltam. Annyi lett de majd berakom a mélyhűtőbe akkor nem avasodik meg évekig el áll. Kérlek írd rá a levélre a pontos címedet. Köszi. Ha mást nem küldök neked diót:)

Piroska te hova jársz a Szentágotainak a magánjába? Bemész a kórházba, vagy hol van neki?

Na megyek vár a dió :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Hú Silver meg is kaptam. Majd írok privit. Köszönöm

Kép
Kép
pancsi76

pancsi,
örülök, hogy tényleg sikerült odaérnie, mert a csaj mondta, hogy ha elsőbbséggel adom fel akkor ma megkapod. Most őszintén meglepődtem, kellemesen csalódtam a postában. :-) Nehogy küldjél nekem semmit, nem azért adtam tudod...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Pancsi
én Gödöllőre járok a magánrendelőbe, miért kérdezed?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nem tudok aludni Piroska. Hát te tényleg éjjeli bagoly vagy. Nem tudtam hol van a Szentágotai dokinak magánja. Mert azt tudom hogy itt nálunk Gyömrőn itt van egy nap, de hova jártok azt nem. Egyik anyukával beszéltem tegnap és ő sem tudta megmondani. Pedig nála szűlt. Csak ezért kérdeztem, de nincs jelentősége. Egyébként ez ott van ahol a Szabó doki is rendel? Az Átriumban?

Szilvikém hát nem semmi ez a posta. Most én is meglepődtem, még aznap... Te is pénzért vetted. Na megyek viszem a Laurát suliba.

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
hát igen, ilyenkor tudok egy kicsit takarítani, vagy van, hogy ilyenkor főzök. A leány mellett nagyon nehéz. Ezért szoktam fent lenni éjszaka. Meg azért, mert nem tudom végig aludni az éjszakát. Aztán visszamegyek és alszom tovább reggel hatig, mert akkor kel a leány. :)
Bevallom, nem tudom, hogy az Átrium hol van, én az Erzsébet parki vagy Erzsébet ligeti megállónál szállok le a hévről és onnan öt perc gyalog.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Itthonról jelentkezem, szombat du jöttünk haza a pici Samuval.
Szerda de. 10.40-kor érkezett, szépen, rendben ment minden. Boldogok vagyunk!!!

mindenkinek köszi, ha gondolt ránk...

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Verka
gratulálok! :):):):) Sok tejecskét és jó egészséget! :):):)
Szerintem ne kínlódj most Adél szobatisztaságával, majd beáll nála nyáron, most neked nincs arra szükséged, hogy vele is rohangálj egész nap. Foglalkozz csak a kis legénykével, meglátod, nyáron olyan szobatiszta lesz a leányzó, hogy ihaj! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verka!

Örülök, hogy minden simán ment!

:) Akkor Karácsonyra együtt lesz az egész család! Boldog Karácsonynak ígérkezik!

Sok boldogságot Nektek!

Kép

Kép
gtimcsi

Kedves Verka!

Nagyon gratulálok, eszembe voltál többször is, hogy mi lehet, de nagyon jó, hogy már otthon is vagytok!
Ha tudsz, gyere a részletekkel, nagyon várom - és biztos a többiek is.

Üdv

Ani
anidani
Isaszeg

Verka örülök hogy minden ok. Istenke éltesse Samut. Én is kívánok nektek sok egészséget, és tejcsit bőven. A lányok akkor most babázhatnak. Biztos örültek a tesónak. Várjuk a bővebb beszámolót. Persze most pihizzetek, és ha van kedved és fölleg ídőd. Tudod sokat gondoltunk rád.
Kép

Kép
Kép
pancsi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?