Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,
Mi is hazaérkeztünk a hosszú 7végézésből. Rol jól beallergizált, mert anyánál van egy csomó birkabőr kikészítve és nem bírta az orrmánya, Dodit meg jól összecsipkedte valami, szegény úgy néz ki, mint Pöttyös Panna. Van 5 db óriási piros pöttye az arcán és még vannak a kézfejein is. Ja, ráadásul ezek mind bedagadva és viszketnek is neki. Ma reggelre már jobb a helyzet, de még mindíg nem 100as Kép

Őszi szünet a bölcsiben??, szerencsére nálunk nincs, szépen is magyaráznám meg, hogy bocsesz, mégsem tudok most kezdeni, mert őszi szünetelek.
Gyerekek pénteken már dolgozom... azért várom is egy kicsit, de bőven megelégednék napi 4, max 6 órával. Így azért kicsit húzós lesz.
Most még gyorsan megyek fodrászhoz, úgy döntöttem, ismét totál megváltozom, levágatom rövidre a hajam.

szép napot mindenkinek
Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok
Bölcsi
összi szünet tudtomal csak iskolákban van szerintem csak karácsony és szilveszter között lesz záva a bölcsi nálunk de ez csak az én véleményem Képamugy petike imádja a bölcsit ma kishiján elkéstünk pont 8 ora elött 1 percel adtam át a gondozonéninek .

Jo nektek hogy igy tudtok talizni én még ha akarnék se tudnék mert ugyan pénz lenne esetleg rá de én dolgozok ök meg bölcsibe vannak hétvégén is dolgozok maradék idöt meg családi körben szeretem eltölteni.

Lányok
képzejétek imi már 2 hete megtanult kuszni ha elégé érdekes a tárgy akor érte kuszik néha egész gyorsan Kép petike meg nagyon sokat változot minden este mese és játék van nem igazi mese hanem mondokákat olvasok neki pontosaban ö hiv hogy olvasam neki a mondokákat és mondjam el mi van a képen nagyon szereti a micimackos könyvét ugyhogy lehet hogy mikulásra vagy karácsonyra az uj ágya méllé egy könyvet is kap hasonlot mint ami most van sok-sok képel mert szereti nagyon a könyveket egyedül is nézegetni imike meg valami érdekes játékot fog kapni bár az bátya játékai mindig érdekesebbek .Petike már egész sok szot tud tudja hogy hivják a tesoját és néha mondaokat is mond söt vices beszolásai is vanak mint amikor a kutyával talákozunk megsimizi és közli hogy na és huz hogy menyünk tovább vagy tegnap ugyközönt el hogy na pá és közben integetet szépen mikor mondtam neki hogy szeben is lehetet volna köszöni akor helyesbitet hogy pá-pá és álandoan apázik apa,apa ha nincs itthon ha itthon van akor is Kép apázás folyik mindig bár engem is szeret tegnap este a sétabol hazafelé fölvetete magát és puszit adot meg odabujt hozám nagyon jol esett Kép .

Pusz csics és a fiuk
csics

Sasha
ad csak át a picinek Gabcsi babakocsiját iminek sincs uj kocsija és petike néha ha elfárad beleülhet vagy ha sietünk és nincs belöle vita mert elférnek bene petike elöl imike hátul és 1 takaro kivételével minden takarot megkapot imike petike nem szereti a takarot lerugja magárol .ujruha imike is kapot ujruhát nem azért mert petike ruhái nem jok hanem mert nem egy formán és nem egy évszakba születek ezért kell néha iminek venem uj ruhát de azért van amit tudok használni fökép téli ruhát Kép ágynemü a baldahint és a ágyvédöt is megkapta de ágynemü nincs az ágyában párna nincsen takaro sincs csak egy kis pléd a az ágytakaro a babakocsiban van hogy nefázon meg imike háta ne aggodj és szerintem fölösleges ujbabakocsit venni a réggit meg eladni uj ruhá viszont kellhet az évszak külöbözöségei miatt .

csics
csics

Nyuszika! most éppen én is Pamperst vettem a 7-18 kg-at. Én se hittem volna, de tökéletes mindkét gyerekre. Márknál a kisebb pelus éjszaka nagyon hamar megtelik, ezzel kihúzzuk reggelig pelenkacsere nélkül. Meg így nem kell külön motyót készíteni a két gyerkőcnek, ha megyünk valahová. Kép

Sasha! Kép Nagyon sajnálom ami történt, de most ne izgasd magad, megváltoztatni úgyse tudod az eseményeket, viszont ártasz a pocaklakónak az idegeskedéssel. Vigyázzatok magatokra!!!!

Judy! Boldog születésnapot kívánok a fiacskádnak és az apukájának is!

Rit! Kép Nórinak a popsiját csípte meg valami 2 helyen Olyan, mint Dodónak, nagy és piros. Mókás, ahogy vakargatja (mint egy vén papszli Kép) Bekentem neki Fenistillel, de nem sokat ért Kép

Kataa! MÉZ! Neked is kismackód van! Úgy örülök, hogy Nóri szereti, én nem ettem meg kiskoromban (most már annál inkább).

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok
Judy
Nagyon boldog 2. szulinapot Gergo nagytesonak!!!
Varjuk a kepeketKép

Rit
Akkor Rolnak a videken is vannak allergizalo tenyezoiKépDodo csipese siman lehet am bolha.Nekunk minden nyaron volt ott es pont ilyen nagyok,hiaba tiszta minden akkor is bent lehetnek emg a lakasba isKépFoleg csunyak voltak kicsi korunkban,de engem meg babasan is megcsiptek Gyulan a hotelben ahol utoljara voltunkKép
Rakj majd kepet a fodrasz utanKép
Irigyelek am,nekem is hianyzik a nyuzsiKépPersze csak 4 orabanKép

Csics
Gratula IminekKép
Es hetvegen amikor dolgozol a ferjed vigyaz a kicsikre?

Magdi
Mi Libero 7-14 et hasznalunk mar jo ideje,de meg mindig joKép

Viszont nagy altozasok vannak szobatszitasag teren,mindig pisil a bilibe ha raulKépSot pelusba is mondja hogy mikor pisil.Anyukam szerint kene neki egy kicsit nyomni a temat,de en ebben az idoben meg nem probalkozom.Majd tavaszal/nyaron ekerul a pelus es akkor mar konnyen megy majd remelemKép

Mano
Te mar dologzol ma???

kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Rit
Fodrász után fényképet kérünk Kép Szilcsit a hangyák mászkálják meg, attól lesz pöttyös szegénykém. Ha kint játszottunk nyáron az udvaron, és leült, rögtön tele lett pöttyökkel. Nekünk a fenistil vált be rá.

Szobatisztaság
Nálunk mindig szól, ha pisil vgy kakil a bugyiba, de a bilin vagy a wc-n csak trónol. Semmi nem kerül egyikbe se.

Judy
Boldog 2. szülinapot a nagytesónak. Hogy megy a dolog két gyerekkel?

Csics
Gratula Iminek Kép Milyen nagyfiú már Kép

LÁnyok, van valakinek Gulliver kártyája? És esetleg kölcsön is kérhetjük hétvégéig? Szeretnénk a kiscsajnak szülinapjára venni egy igazán szép babát (merthogy imádja a babákat, most épp állandóan tisztába rakja őket) és elég horror áron vannak a játékboltokban....

Nálunk a helyzet egyébként változatlan, Tomi pocakban van még mindig. Elég sokat fáj a derekam, meg a hasam, remélem ez már azért jelent valamit.

Na megyek, alszik a kiscsaj, ledőlök én is mellé kicsit Kép

Szilcsike
szilcsike

SziasztokKép

Köszi Gergő nevében a jókívánságokatKép
Jól sikerült, kapott versenyautós tortát tűzijátékkal. Nagyon örült a távirányítós autónak, és kapott még kistraktort bocival, meg gyerekdalos kazit, meg a tesómtól könyvet: Kismackónak kistestvére születik. Na ebben milyen dumák vannakKép A macik kibeszélik az oviban, hogy a kistesó mindig ordítani fog, vagy aludni, néha iszik valamit és még büdös isKépKép de a végén nagyon örül a kitesónakKépKép

Szilcsike
KitartásKép Eddig jól vesszük az akadályokat a kettővel. Azért fárasztóbb, mint eggyel, pláne az éjszakai műszak miatt, de próbálok korán lefeküdni, a kaját holnaptól rendelem, a lakás meg néha fut.

Gellért ma 3 hetesKép 4040 gramm, 3110 volt a legkisebb súlya. ezen a héten 370-et hízottKép Azért vannak napok-éjjelek, mikor egész nap cicizne, máskor meg csak eszik-alszik. sajnos én tele lettem csalánkiütéssel, állítólag van ilyen, a tej bekerül a véráramba. Csak akkor múlna el, ha nem szoptatnék, azt meg nem akarom. érdekes, Gergővel nem volt ilyen.

Kataa
Képek még nincsenek a gépen, de majd teszek fel, ha átjön. gratu a bilihez. Nálunk még semmi. Ne tudd meg, mennyi pelenka fogyKépKép

pusz, megyek pihizni míg hagynak
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali!

D-vitamin
Szerintem ahány orvos, ahány gyerek, annyiféle adagolás, ahogy elnézem. Nekünk pl. heti 2x2-t kell szedni, és nyáron is kellett. 1 éves koráig kellett csak naponta 1 csepp. a K vitaminnal is ez volt, mindenki másképp szedte.
A csontjai jó erősek, mert mikor elesik, mindig mondom, hogy gumiból van ez a ygerek, mert sosincs egy lila foltja sem. anyósom elmondása szerint a férjem is ilyen kemény fejű volt, voltak bazi nagy esései nagyobb korában, de sosem volt semmi komoly baja.

Kóstolás
Én is mindent kipróbáltam először magamon, és csak után a gyereken. Nekem nem rossz a Dentinox, d enem sokat zsibbasztott, de a pici íny biztosan jobban érzi. A bébiételek nekem sem ízlettek, kivétel a gyümölcsösek és a sütőtökös. kb. Daninak is ennyiben merült ki a bébiételek iránti lelkesedése. hiába, anya főztje mégiscsak jobb volt Kép

tegnap óta WC-szűkítőt használunk, eddig 2x volt siker is rajta, pisilt. szólt: "Jaj, anya, pisi, gyorsan" és ült a WC-re. Meg esténként jött rá fürdés után az a szokás, hogy kéri a bilit és a zuhanyfülke kellős közepén ül rá, be kell csukni a kabinajtót és ő ott trónol, pucéran és vizesen. de eddig még mindig volt bele kaki és pisi is. de napközben esze ágában sincs. csak néha-néha. szeirntem majd -20 fokban fog rájönni, hogy ő szobatiszta akar lenni... végülis, nekem mindegy.

Ti milyen gyakran jártok egészséges rendelésre? Csak mert eszembe jutott, hogy mi utoljára 2 évesen voltunk, meg 1x, amikor beteg volt, de akkor a betegrendelésen. a védőnő szerencsére nem nagyon hívogat, gondolom szólnának, ha hiényolnának. úgy gondolom, majd jövő hónapban viszem el karácsony előtt.

Őszi szünet
Nem is tudtam, hogy van ilyen az iskolában. Nekünk még nem volt Kép Azért ebből a szepontból olyan jó a tanároknak, szabad a karácsonyuk, az egész nyaruk, tavaszi és őszi szünet és még fizut is kapnak. Bár amennyit kapnak, azt nem irigylem, inkább dolgozom így, ahogy most. mehettem volna tanárnakén is számtech-et tanítani, de úgy éreztem, az nem lenne igazán kihívás. legtöbb helyen elavult gépeken krampácsolnak szegény diákok, és szakmailag sem jelentett volna fejlődést, meg hát ugye a piszkos anyagiak is közrejátszottak a választásban.

Mléna
Dani is 8kg volt 6 hónaposan, ne aggódj. Dani most 13-14 kg a szobai mérlegen. 1 évesen 12 kg volt.
Várjuk a képeket!

sasha
ködlámpa Kép de felétlenül kell az? nekünk még egyik kocsinkon sem volt és ritkán megyünk ködben.
lehet most fordult be a babád, azért érezted ezt. nekem a 28. héten volt a Danival ilyen mindjárt szülök érzésem, szinte uezek a tünetekkel. aztán egészen a 39. hétig semmi ilyen, se keményedés, se fájás, semmi.

Nyuszi
Pont tegnap láttam egy műsort a Spectrumon, a világ nagy temetőiről. angol is volt benne és gyönyörűek, ápoltak, tiszták, igaz ott több a kő/márvány és kevesebb a virág.

Óraátállítás
Dani is úúgy kelt, gondoltam, majd alszik fél 8ig, ahogy szokott, de fél 7kor kelt. egyébként nekem is furi volt, pedig eddig még sosem volt ilyen velem. a vasárnap délelőtt egy örökkévalóságnak tűnt, olyan hosszú volt.

Rit
nem lehet a birkabőrből szedett össze Dodo bolhát? Tesómat a nagyimék tanyáján sokszor megcsípte, és uilyen pöttyös volt és vakarózott szegénykém.

Judy
Ezt a mackós könyet én is olvastam, és én is halálra röhögtem magam rajta Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi,
Köszi a temetős hozzászólást! Másoktól is ilyesmiket hallok, hogy egyáltalán nincs felirat, sokszor még kapu se...

Judy, Ilke,
Nagyon figyellek benneteket, mert hamarosan én is 2 gyermekes leszek Kép. Elég nehezen tudom elképzelni, hogyan lesznek majd a dolgok, mert Solymesz nagyon anyás, és tartok tőle, hogy rosszul fogja tolerálni a kistesót...

Szobatisztaság: Solymesz teljesen visszafejlődött. Most nem is erőltetem, majd tavasszal próbálkozunk újra. Néha hajlandó belepisilni a WC-be, és legtöbbször szól, ha kaka van (a pelusban), de ennyi a maximum.

Zita
parazita

Halihó!

Nyuszika Kép írok én ha tudok
Rzsuzsa Kép gratulálok a kislányhoz!

Lányok, én annyira fáradt vagyok ma! Örülök, hogy nincs nagy zimankó, de megvisel,így novemberben a 20 fok.

Pancsinak jön az utcsó 2 rágófoga, amikkel szenved szegény. Mondjuk mindeggyikkel egytől-egyik küzdött. Állítólag én voltam ilyen nehezen fogzós és a hajlamot lehet örökölni.

Gumicukor!
A mi védőnénik nagyon kemény. Kép 2 éves korig 2 havonta, 2 felet 3 havona akarja látni, mérni a gyerekeket. Szóval viszonylag sűrűn talizunk vele. Kedves és up date majdnem mindenben, így nincs ezzel gond.

Szobatisztaság. Pancsi már-már nappali szobatiszta, viszont néha be-be csurog az eleje. Napközben már pelus nélkül is alszik. Mármint nem ez a szám hanem az, hogy alvás közben nem pisil be. Éjszakára még nem elég érett, mert érzem, hogy megtelik a pelus, így még sok vizeletet választ ki a szervezete. Majd ha csökken akkor lehet elhagyni a pelenkát de engem ez egyáltalán nem izgat.

b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Ma voltunk a nagy megbeszélésen a bölcsiben. Holnap kell még a dokihoz menni, és csütörtökön már reggel 9-re megyünk. (ma negyed 10-ig aludt Betti) Sajnos a jó jelek már elfogytak, így az utolsó ceruza és létra közül a ceruzát választottam. Itthon viszont égi jelnek tulajdonítottam, mert ugye a nővére is egy rajzos gyerek.
Mostanában nagyon depi vagyok a bölcsi miatt, de ezt az érzést ismeritek. A gondozók kedvesek, törődnek a gyerekekkel, de amit láttam eddig az udvaron az az, hogy mindig sír egy-két gyerek az anyja után. Jövő héttől a Betti is köztük lesz. Ja, ma kapott egy puszit az udvaron egy kisfiútól.

Mi is elkezdtük használni a létrás wc ülőkét, az egészben a levetkőzés a legjobb Betti szerint, és a wc papír. Mondja: Kéjek hájom dajabot. Egyébként mindenből hármat kér, nem tudom miért.

Judy, nagyon boldog 2. szülinapot GergőnekKép

Csics, gratula Imi babának a kúszáshozKép

Sasha, ködlámpaKép Szerintem vegyél másik babakocsit, ha a kosara sem ideális, azon annyit lehet bosszankodni.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Szilcsike
sajnos neke mar nincs elerheto kartyam,tavaly voltKépViszont arban nem nagy a kulonbseg hidd el inakbb valasztekbanKép
Gondolom hogy izgulsz marKép

Judy
Gellert nagyon szepen hizikKépGondolom nagy peus fogyasztok lettetekKép
Es viszetnek is a kiutesek?zegeny TeKépMert nekem volt ilyen ,de akkor mar nem szoptattam,Alex kb 8 hos volt ,bizti emleksze lra,kivoltam ugy viszketett.PErsze a doki sem tudta mitol,de a kenocs legalabb segitett idovelKép

Gumicukor
Nekunk a drneni 2 havonta mondta az egeszseges rendelest.A vedono meg negyedevente akar latni.De allitolag mar jart nalunk csak soha nem vagyunk itthonKépA hazban az anyukak meseltekKépDe az itteni uj vedono nem egy nyomulos,meg mar minek isKép

Halacska
Gyors fogzast PancsinakKépEn eszre sem vettem,hogy kibujt neki most ketto,csak neha mondta hogy bibi bent a szajaban,es utana nagy nehezen engedi meglesniKép
Nagyon ugyi a s zobatisztasaggal a lanykadKép

Conti
Bettinek jo kis alvokaja vanKépNe izgulj majd belejossz Te is.Mi most a 4.hetet tapossuk,es perszem eg reggel mindig ideges vagyok hogy nehogy sirjon.De ma sem ,pedig 3 nap kihagyas volt.Es megint jol viselkedett,evett, aludta gondozonok szerintKép
Igy nekem jobb hogy ott alszik 1 orat,mert hosszabb vele a delutan>itthon aludna 3at isKép
IGazad van en imadtam hogy Graconak nagy bevasarlo resze vol,ebban az esernyoben hasznalhatatlan ez a resze,pedig kene nehaKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,

köszi Kép
én azért vagyok büszke rá mert magától csinálja. Magától kezdte el (nyáron, gondolom melege volt) és ő intézi így. Egy percig sem erőltettük. Egyébként pedig szívesn pelenkázom a popóját, úgyse csinálhatom sokáig. Ilyenkor raktározok kedvességet (ne nevessetek!) tinikorra, bár azon vagyunk, hogy zökkenőmentes legyen az a kor is. Olyan jó amikor nyálas puszit kapok az orromra, majd mindkét arcomra, és magához húz, bújik. Kép

Conti,

a létrás ülőke stabil? Lehet rögzíteni? Lehet, hogy én is benevezek egy ilyenre.

üdv,
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska, elég stabil, még nem történt vele baleset, de fogok alátenni szőnyeget, mert most nincs.
Tinikor, úgy kell csinálni mint én, ha tini lesz a pici, akkor kell újabb bébit szülniKép

Conti

conti

Panda, Beszti, Ilke, Kataa és a többiek KépKépKépKép

Újra itt vagyok, habár jó sokáig el voltam tűnve. Most már van netes kapcsolatom, időm az viszont kevés, de igyekszem elolvasni benneteket. A gépem is újra installálták, úgyhogy a mailcímeitek elvesztek.Kép Időnként pedig jó lenne magánban is megkérdezni valamit.

Magunkról:

Dóri egy éves korától jár bölcsibe én meg dolgozni. 1 év küzdés és bogyós kezelés után egy újabb csajszi van a pocakoman, aki már 20 hetes. Dóri aranyos, eleven, cscsog egyfolytában és mellé még akaratos is.

Beszti!

Jól láttam valahol, már 3 gyerkőc van?

Panda!

Neked még csak kettő?

Ilke!

Neked is kettő?

Puszi Pucúr
pucúr

Sziasztok!

Most csak fél percem vanKép, igy csak azért ugrottam be, mert beszéltem SzabóbettivelKép. Lehet, hogy ők is jönnének a mikibuliba. Meddig kell eldönteni?

Banyóci

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

BanyociKép
Jo lenne meg a heten eldonteni mert penteken megrendelem a babokatKépIgy is 2-3 hetet mondtak,ugyhogy nem akarok kifutni az idobolKép
ma egyebkent 3 boltban is kerdeztem a mikulas zacsit,de neztk ram hulyen hogy meg nincsKépNa de akkor miert van mindenhol mar karacsonyi hangulat a nagy aruhazakbanKép?

Pucur
Udv ujra ittKépGratulalok a kistesohozKépMeselj ,meg dolgozol?Meddig?Kepet is kernenk Kép

Halacska
Teljesen igazad van,en is azt varom hogy magatol csinaljaKépEgyebkent en is minden pelenkazaskor ossze vissza puszilgatom,mert tudom elobb utobb mar nem hagyja,plane hogy fiubol vanKép
En neha gondolkodom rajta hogy fogjuk majd megvedeni ettol a ronda vilagtolKépDe ugy vagyok vele azt folytatom amit nalam elkezdtek a szuleim,remelem nala is bejonKép es nem keveredik rossz tarsasagba.

Conti
Ez jo,csak az a baj hogy akkor en mar ven mamo leszek amikor O tiniKép

Egyebkent ugy belejottem a szervezesbe, hogy en csinalom a 15 eves altalanos osztaly talalkozot isKép

Ma olyan jo ido volt,egesz delutan csavarogtunk ,jatszoztunkKép

Kép
Kép
kataa

Pucúr!

De jó újra itt látni. Gratulálok a tesóhoz.Kép Akkor ő egy kicsit nehezebben fogant, mint nálunk Nátán. Igen, van harmadik gyermekünk isKépKép, Hanna (ő jóval hamarabb költözött a pociba, csak 4-5 ciklus (nem is tudom, pontosan mennyiKép)).

Itt egy tábla (a következőbe már pocilakód is benne van, csak kellene egy pontos szülési dátum (úgy március 22körülire saccolomKép)).:

Kép
Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pucúr!

Ha a baloldalon a neveinkre kattintasz, akkor megnézheted a profilokat, és abban általában van mélcím is. Az enyém is ott van.

Judy!

Sok apró kiütés, amik viszketnek? Nekem is van. Már gondoltam bőrgyógyászra (azért el is fogok menni), de ezek szerint a szoptatástól is lehet? Mindent végiggondoltam, hogy mi lehet az oka, de nem váltottam mosóport, tusfürdőt, semmit.
Gergőnél nem volt? Akkor most miért van?
Pelenka: hát én is kiszámoltam, mennyit költünk csak arra egy hónapban, hát nem kevés (még Beninek is kell éjszakára, Nátánnak egész napra, meg ugye Hannának is).
Egy pár hét múlva jobb lesz, ahogy belejöttök. Én épp most kezdem elhagyni az ételrendelést (csak pár dolgot fogok, időnként egy levest, vagy pl. palacsintát). Ma pl. már pogácsát is sütöttem és takarítottamKép is napközben.

Bilizés: nem igazán értem, hogy Nátán még miért nem szobatisztaKép. Már mindent tud hozzá. Kakilt már bilibe, WC-be, ha nincs rajta semmi, akkor szépen ráül a bilire (de ha már bugyit adok rá, akkor bepisil), ill. valamelyik nap a WC-be is pisilt többször úgy ahogy a nagyok, állva (szólás nélkül, csak egyszer mutattam meg neki, hogy hogy fogja a fütyijét). Szerintem kényelmes neki a pelenkaKép, de én meg nem akarom erőltetni, mert egyrészt nincs jó idő, másrészt nincs rá energiám, hogy figyeljek erre.

Sasha!

KödlámpaKép.
Babakocsi: a háló jó indok. Viszont abból nálunk sem volt gond, hogy már nem Nátáné a kocsi, hanem Hannáé. Én úgy is vettem Nátán születésekor, hogy most veszünk egy szuper kocsit, ami majd jó lesz még a többinek is (egy gyerekért ennyit egy kocsira egyébként nem költöttem volna). Mondjuk az volt jó, hogy amikor Hannát először babakocsiztattuk, akkor Nátán biciklizett, így nem volt alapja a féltékenységnek.
Hát igen, azért minden gyerekhez kell valami, még akkor is ha egyébként sokminden megvan.
Azért vigyázz magadra, még kellene egy kicsit bent maradnia a babának.

Zsuzsa!

Sikerült már felépülöd valamennyire a császár után? Az emelgetéssel csak óvatosan!

Gumicukor!

Én épp csak az aktuális picivel megyek rendelésre. Nátánnal 1 hónapja volt az apja, előtte viszont nagyon régen voltunk.
É számtech tanárként dolgoztam Beni születése előttKép, és hát a szünetek tényleg jók, viszont a fizetés már nem annyira. Pont a számtech tanárnak meg nem is könnyű, nekünk pl. a gépeket is karban kellett tartani, így bizoy nagyon sokszor elég későn mentünk haza, volt olyan, hogy a párom jóval előbb ért haza. A fizetésre meg annyi jellemző, hogy már akkor is, kezdőként a párom 3-szor annyit keresett alapból, mint én, ugyanazzal a végzettséggel.
Viszont legalább az jó volt, hogy a mi sulinkban nagyon figyeltek a számtechoktatásra, és egyáltalán nem elavult gépeink voltak.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Judy,
Utólag is boldog szülinapot Gergőnek és a párodnak!
Gellért nagyon szépen növögetKép. Non-stop szopis napok nálunk is vannak, ilyenkor estére én is eléggé kipurcanokKép.
Nekem nem nagyon jön össze a napközbeni alvás, mert ritkán alszanak egyszerre. Lili nagyon jól viszonyul a tesóhoz, egyenlőre semmi féltékenységet, változást nem látok rajta. Igaz nagyon figyelek rá, hogy amikor alszik a pici maximálisan Lilire figyeljek. Hát ez néha nem egyszerű, főleg mikor ezer dolgom lenneKép.

Szilcsike,
Nekünk van Gulliver kártyánk, de ha jól emlékszem elég ha megadom a számát. Forti, jól emlékszem? Szívesen odaadom ha kell, nyugodtan használjátok fel.

Gumicukor,
Mi is elég ritkán megyünk a rendelő közelébe. Most a terhesség alatt voltunk párszor, mert kellett menni a védőnőhöz, de előtte kb. 3 havonta mentünk.

Zita,
Nyugi, biztosan nálatok is kialakul majd minden a kistesóval. Lili is nagyon anyás volt a terhesség alatt végig, aztán ez valahogy megmaradt, de meg is változottKép.

Conti,
Megértelek a bölcsi miatt, az eleje biztosan nem lehet könnyű, de aztán biztosan megszereti Betti is majd a sok játszótársat. Tényleg, végül sikerült szerezni olyan bölcsis könyvet?
Nálunk a szobatisztaság megint leállt.
Lehet, hogy már kérdeztem, de nem tudsz a közelben egy jó fodrászt?

Pucúr,
Üdv megint itt, és gratulálok a kislánykáhozKép! Jól láttad, nekem már van egy 3 hetes Bálintom isKép.

Nálunk elkezdődött az a korszak, hogy hozza Lili a sámliját, és ha a konyhában vagyok, odaáll mellém és nézi, hogy mit csinálok, sőt mondja isKép. Jövőre már együtt főzünkKép, igaz ezt-azt megkeverni már most is szokott segíteni, ilyenkor nagyon büszke magáraKép.
Tegnapi beszólása: Anya kérek vizet, mondom neki, hogy hozom, erre ő mondja: apa nem tudja hogy kellKép. Apa majdnem leesett a székrőlKép.
Anyósék voltak tegnap itt egy villámlátogatásra, kérdezi tőle anyós, hogy Lilike mit csinál a tesó? A válasz: eszik, alszikKép.
A mai este nem volt egyszerű, mert apa nélkül mentek a fürdetések, etetések. Apa majd csak valamikor éjszaka jön meg, mert valamelyik szállodában van rendezvényük most. Már nagyon várom, hogy Lili elaludjon, aztán én is fürdök és gyorsan lefekszem, hogy a következő etetésig tudjak egy kicsit aludni.
Olyan rendes volt az egyik barátnőm (aki varrónő), múlt héten kaptunk tőle egy szatyornyi ruhát, amit Bálintnak varrt. Nagyon szépek, még hímeztette is őket.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke, a Péteri utcában van egy Aranyalma nevű fodrászat-kozmi, még csak a kozminál voltam, de szimpi hely. Az én fodrászom zuglói, jó ég, valamikor nyáron voltam utoljára...
Bölcsis könyvet nem kaptunk, csak ovisat, a bölcsikről csak valami fénymásolat van, nincs ilyen szép kiadvány. Tényleg, gondolkodtál már, melyik oviba íratod Lilit? Én a Vezér utcaiba szeretném a Bettit. A szomszéd kislány jár oda, és nagyon dicsérik.

Na kezdődik a South Park, nyomulok.
Conti

conti

Judy
Nagyon boldog MÁSODIK születésnapot Gergőnek!
A párodnak is boldog szülinapot!

Ilke
Igen, a Gulliverben a számot kell bemondani. Azért add meg a cég nevét is, hátha egy kekec pénztárost fognak ki! Kép
Örülök hogy jól vagytok!

Megyek aludni, mert ez az óra átállítás kikészített teljesen. Reggel kukorékolok, ilyenkor meg leragad a szemem!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Csak gyorsan mert nagyon fáradt vagyokKép Gabi most aludt el, iszonyat milyen gyerekKép Gondoljatok bele, a legtöbb baba az ismerettségi körömben attól szenved, hogy már 7 órakor kidőlne, ha anyuci hagyná és nem próbálkozna kitolni ezt az időt. Enyim gyerek meg képes 10 órakor elaludni másfél órás győzködés után.

Gumicukor!

1 éves autó, gyárilag volt benne a ködlámpa, most két luk van elől a helyénél... Elég bután néz ki, és használtunk, mikor az a nagy köd volt reggelente. Most októberben, olyan 10 körül szállt fel a köd, nem emlékszel? Vagy csak itt a külvárosban volt köd?Kép Nem láttam el az úttest túloldalára...

Beszti!

Fel se tűnt, hogy már csak 7 hetem van a kiírásig. Ne rémítgess!KépKépKép Lehetne egy apró javaslatom?! Mivel régebben a heteket lecserélted hónap/hétre, mivel túl átláthatatlan lett, hogy a 100 hetes manó mennyi idős, most a hónapokkal vagyok ígyKép Lehet lassan év/hó/hét beírás kéne a táblázatba nem? Vagy túl lusta vagyok számolgatni?KépKépKép
Hát igen, én is elkapkodtam Gabinál a babakocsi választást és ittam is a levét rendesen. Most nem a drágaság a lényeg, hanem a funkciói amire nekem szükségem van az működjön úgy ahogy kell. Nekem elég a 2 funkciós téliesíthető, hatalmas bevásárlóhálóval az aljánKép
Gabi sem akar szobatiszta lenni, pedig mikor kérdem mi van a pelusban akkor megmondja. Kérdezem, van kaka, ha van akkor vigyorog huncutul, ha nincs akkor rázza a fejét, de közli, hogy pipi, mármint pisilt bele!!!
A Huggiesnek volt egy termékmintája az októberi kismamában. Bilire szoktató pelus néven. Hajszál vékony az egész, és bugyiként funkcionál, a termés benne marad, viszont mint a textil pelenkánál az érzés, hogy vizes nagyon is érezhető. Pull&Ups volt a neve. Van külön kisfiúknak és kislányoknak. A fiúké nagyon aranyos Miki egeres, nagyon intenzív kék színű és tényleg aranyos. Az árát nem tudom, de szerintem borsos. Ha tavaszig Gabi nem lesz szobatiszta lehet, hogy bepróbálkozom vele. Csak azért mert kényelmesebb pelusba pisilni attól a pelenka ára ugyanannyi.
Tényleg igaz, hogy hiába van két pelenkás gyerek 1 családban a gyes ugyanannyi marad??? Nekem alanyi jogon jár és csak a minimumot kapom (21.000) és ebből csak a Gabi pelusa jön ki, a másik babáé már nem. Na nem lesznek gondok akkor se ha így van, csak megállapodtunka párommal, hogy a gyesből a gyerek pelenkája, popsitörlője és egyéb tisztasági cikkei lesznek megvéve.

na jó abbahagyom a locsifecsit, mert menten befordulk az ágyraKép

sasha

Kép
sasha

Jó reggelt mindekinek!

Gratulálok a frissen született csemetékhez!KépKépKép

Jó lenne újra látni benneteket.

Pelusról leszokás: Na az én lányom sem az első ebben a dologban. Ha nincs rajta pelus, akkor a bilibe pisil, de ha van, akkor nem szól. Ha pedig kaka van benne akkor közelharcot kell vívni miatta. Ti tapasztaltatok ilyet? Pedig korábban mindig szólt.
A bölcsiben volt egy szülői értekezlet, ahol elmondták, hogy nem szabad a gyereket "szoktatni" mert egy csomó gátlás fog kialakulni benne a nemiséggel kapcsolatban, a megfeleléssel kapcsolaban. Nem szabad jutalmazni, csak megdícsérni, nem játszon bilizés közben stb. Én nem szoktatom kifejezetten, de időnként megkérdezem, hogy mi van a pelusban vagy kell-e pisilni. Valamilyen szinten biztos igazuk van, mert előfordult a bölcsiben, hogy az anyuka presztiskérdést csinált a leszokásból, otthon szobatiszta is volt a gyerkőc, de a bölcsis alvás és az udvari játszás alatt folyamatosan bepisil. Bölcsisek adtak rá pelenkát, anyuka kiakadt, de el kell fogadni, hogy tényleg nem érett rá a gyerek. A gyerek azóta boldog, az anyuka romokban.

Pucúr
pucúr

Ilke
akkor szeretném elkérni, és nagyon köszönöm előre is
címem: bcilcsi@freemail.hu

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok

Imadom ezt a napos idot,tolem lehetne ez marciusigKépGonmdolom egyetertetekKép
Alex megint vidaman ment a bolcsibeKépEn meg a boltba utanaKép
Delutan Mikkamakkazunk Pocokekkal,allitolag a gondozok ott jobbak mint tavaly,hat kivancsi vagyokKép

Pucur
Van kedved eljonni a Mikulas buliraKépDec03-an lesz 4-tol a Recsei Bevasarlokozpontban a Jegkorszak Jatszohazban.
Ha igen ,szolj hogy milyen kezibabot szeretnel a lanykadnak amit majd a Mikulas odaad nekikKép
1200Ft.

Beszti
Szegeny Te a kiutesekkelKépBabakocsiban egyetertek,miis dragat de konnyut es parktikust(nem utolsosorban szepetKépvettunk. ebig hasznalta Alex,ugyhogy nem lesz gond hogy az ove,mire majd anno jon a teso.Mar nyaron amikor Roli(noverem babaja)fekudt benne sem irigykedet ra;)

Ilke
Jo is az ilyen baratnoKép
Latom jol belerazodtal Te is a hetkoznapokbaKép
Samlizas nalun kis van,de mindig valami rosszasagra akarja hasznalniKép

Sasha
En is hallottam ezt egy anyukatol hogy hiaba van ket kicsi akkor is csak egy gyes jarKép

Nalunk mar nagyon beindulta Mikulas bacsira.Van neki meg tavalyrol egy jo nagy,most az a kedvenc figuraKépEgyfolytaban emlegeti es a Hull a pelyhest enekeljuk kozosenKépO meg csak a felet tudja de azt lelkesenKép
Apja meg ugy csinal mintha a Mikulkassal beszelne telefonon,hogy Alexnak mit hozzonKépAlex meg ismetli hogy O jo babaKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

Tegnap nálunk is felmerült a télapó téma. Mint megtudtam a lányomtól, várni kell és akkor jön a bölcsime, majd jön még haza is. A rosszak virgácsot kapnak, a jók, mint ő is!!KépKépKépKép ajándékot kapnak. A legújabb infó, hogy a télapónak világítós a cipője.

Igen mennénk mi is a télapó buliba, ha lehet akkor maci vagy katica bábot szeretnénk.

Pucúr
pucúr

Pucur
Akkor legyen a maci,mert katicara nem emlekszemKép

Itt a lista kirobovitveKép
Nyuszi+Emike(vakond)+Danny+Apa
Ilke +Lili(maci)+Balint+Apa
Mano +Emma(tehenke)
Beszti +Beni(tehenke)+Natan(vakond)+Hanna
Judy +Gergo(maci)+Gellert+Apa
Gumicukor+Dani(kisvakond)+Apa
Magdi+Nori(Maci)
Szilcsike +Szilvike(tehenke)+Tomi+Apa
Conti +Betti(cica)
Banyoci+Gyurci(tigris)+Apa
Kataa +Alex(tehenke)
Szilvi+Timi (cica)
Sasha+Gabi(kutya)
Dec8+Hanna(zebra)+Apa
Forti+Levi(cica)
Pszi+Balazs (vakond)
Halacska+Anna(cica)
Pemeske+Greta(cica)
Panda+Adam(kutya)+Noemi(cica)+Apa
Parazita+Solymi(vakond)+Apa
Pucur+Dori (maci)
Agi+Petra+Oliver+Apa

Ma talalkoztam egy ismerossel a regi hazunkbol aki csecsemos a Schofiben es meselte hogy ejjel egy 13 eves lany szult naluk es a gyerek apja a sajat apjaKéphat nagyon szomoru hogy mik vannak.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Pucúr
Üdv újra itt! Kép Gyere, amikor tudsz. Én is dolgozom Dani 13 hónapos kora óta. Még kb. 1 év "feszített" tempó, aztán jövő ilyenkor hajrá tesó projekt! Kép

Kataa
Én is szervezem a 15 éves osztálytalinkat. Olyan furi, hogy még mindig fel tudom sortolni az osztálynévsort, így hamar megvan, kik jártak az osztályba. a miénk csak jövőre lesz, de már most gyűjtöm a címeket.

babakocsi
mi is úgy vettük daninak, hogy több gyerek fogja használni és tényleg uúgy néz ki majdnem, mint amikor megvettük. talán majd staladós kocsit fogunk venni, mert ezt a mostani chicco-t nem szeretjük, igaz mi már nem is használunk jó ideje babakocsit. vagy motorral jön dani, vagy mellettünk ugrándozva, vagy éppen kézenfogva.

A fényképezőgépünk elkelt, így tegnap vettünk egy másikat. Danit is elvittük, hát alakított Kép Kiszúrt magának egy kopasz bácsit, és mondogatta neki: "Bezseléz haja" (vagyis a Danié van bezselézve, tegnap kicsit belőttem neki a sérót), a fickó meg modja neki, hogy hát igen, neki már csak ennyi haja van, nem tudja bezselézni Kép mndenki röhögött a környéken. Megkérdezte Danitól: "Hát Te ki vagy?" Mire ő: "Őcsi Dani" , majd a fickó nyújtotta a kezét, és dani kezet fogott vele. majdnem 3/4 órát kellett várni, annyian álltak előtttünk sorba.

Beszti
Akkor a ti sulitok egy jó suli, de a legtöbben levetett, éppen még működő gépek vannak. És nem gondoltál rá, hogy az informatika más területén is kipróbáld magad? vagy, ha jól emlékszem, akkor te szeretsz tanítani.

Judy
Boldog 2. szülinapot Gergőnek!

Sasha
Itt bent is volt köd, de nem volt vészes. A külterületeken mindig jobban megül a köd, ez tény.
És fizet a biztosító?

Pucúr
Hát igen, a bölcsis pisis sztorinál anyuka akarata van előtérben, és nem a gyereké...
Ha jöttök a mikibuliba, akkor kérek egy teljes nevet a gyerekről, amit a mikizacsira teszünk.

Kataa
Én már várom a havat, még a végén márciusig ilyen jó idő marad, és majd utána lesz hideg a nyár helyett...

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa
Gondolom nem idén barnult volt a 13 éves kiscsaj. Sajnos ez az ilyeneknél mindennapos.... jó kis vérfertőzés, azért van köztük annyi testi és értelmi fogyatékos.... és még ők követelőznek a jogaikért...

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Halacska

Nagyon ugyes Anna a szobatisztasaggal!
Engem is nyom ez a nyomi meleg ido, de jobban szeretem mint a zimankot!Kép
En is imadom, mikor Emike szoritja a nyakamat...Kép Ket kis kezebe fogja az arcomat ,elforditja es ugy ad puszit, aztan masik iranyba forditja es oda is puszi. A legjobb, mikor Dannynek ad puszit, az o fejet is odahuzza, szegeny picur meg csak nez hogy most mi van...

Conti

15 ev mulva en mar nem igen leszek kepes szulogetni! Habar manapsag mar 60 evesen is szulnek.Csak aztan ki neveli fol???? Jo fiatal lehettel az elso lanykadnal!Kép

Judy

Boldog 2. szulinapot Gergonek!Kép

Beszti

Hat en sem ertem miert nem hajlando Emike bilizni, dehat akkor meg biztos nem erett ra. En sem akarok az az anyuka lenni, aki erolteti, hogy ez ki legyen pipalva. Azert gondolom hogy erett ra, mert zavarja, kakinal mar regen azonnal szol, sot, addig nyafog, amig tisztara nem torlom a feneket.De ha sok pisi gyulik ossze, sajna neha en is elfelejtkezem szegenyrol a pici miatt jon, hogy anya van sok pisi. De akkor meg miert nem hajlando bilizni? Ez is a dackorszak resze?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

PucúrKép
Hát előkerültél? Gratulálok a kistesóhoz.

Lányok, tudom, hogy már réges-régen nem jártam erre, de szeretném elmondani, hogy úgy néz ki kismanó költözött a pocimba, bár a teszt még naggggggggyon halvány, de tegnap (12. napi) halványabb volt!

Javuló tendenciát mutat, hogy az Christopher fiam 10. hónapra készült el, ő meg már 7. hónapban sikerült. Kismanó az alábbi történések után költözött beKép

1. a doki miómát talált a méh falán kivül és azt mondta figyelni kell, de nem akadálya a terhességnek.

2. az orvosom azt is mondta, csak ebben a hónapban ne legyek terhes mert szabin lesz a szülés idején, mire én megígértem, hogy vigyázni fogunk akkor... ha, ha, ha...

3. Kaptam egy szuperjó állásajánlatot, amit 1 évben csak egyszer kap az ember és most le kell mondjam.

4. Csupán 1x akcijóztunk időben

5. boszrokány barátnőm 3,5 hete felhívott és azt kérdezte terhes vagyok-e mert azt álmodta, hogy igen és hogy lányom lesz, persze én akkor jót nevettem rajta, mert a menzim közepén jártam, de azért eltettem az összes tampont a fürdőszobából, hogy akkor ez már nem fog kelleni.

6. és ha valaki hisz benne a hold nagyon közel járt ahhoz a fázishoz amikor születtem vagyis a legalkalmasabb időpont a teherbeesésre (ez Chris fiamnál is igy volt)

Remélem kismanóm is úgy tervezi, hogy masszívan megmarad, de egyelőre nem akarom még a családban világgá kürtölni, majd ez lesz a karácsonyi ajándékuk.

Erazmus még irogat a netre? vagy teljesen eltűnt? Meg kell látogassam.

Szóval mindenkinek nagyon sok puszi és igérem megpróbálok sűrűbben járni hozzátok.

Puszi
MJ - Móni
mj__móni

Sziasztok!

Ma elvittük Benit az oviba ismerkedni.Végül délig ott is maradt, persze semmi gond nem volt vele. Logopédus is meghallgatta (tisztán beszélKépKép). Egyet kifogásoltak: nem tud még rendesen emberalakot rajzolni (mondtam, hogy én hagyom, hogy az rajzoljanak, amit akarnak, nem szeretném, ha olyan embert rajzolna, mint én (egyébként sem vagyok egy rajzzseniKépKép), találja ő ki, hogy szerinte milyen egy ember).
Nagyon kedves óvónénijei lesznek, mindkettő fiatal.

Sasha!

Nátán is képes lenne sokáig fentlenni, de most már mi elégeltük meg, mert ő fáradt és hisztis, de le nem feküdne. Úgyhogy hétfőn megelégeltük, és beparancsoljuk este 8-kor az ágyba. Nem fogadja kitörő lelkesedéssel, de 3/4 9-re mindkét nap elaludt. Remélem sikerü lmajd még korábbra elaltatni, aztán meg csak megszokja. Ugye ő már nem baba, megért mindent...
Tábla: pont tegnap gondoltam rá épp, de nem volt annyi időm már rá. De a következőig megcsinálom.
Hát igen, néha jó lenne ha már egy gyerek tapasztalatával születne az elsőKép, nem mindenre vele kellene rájönni...
Van, amikor az ember jól dönt, és bizony van, amikor nem. Nekünk nagyon bejött a babakocsi, üléssel együtt. Mostanra meg a Peg Perego csinált hozzá egy mózeskosár részt is (amit Hannának meg is vettünk), úgyhogy már az sem gond, hogy eredetileg 2 funkciós és nem lehet tökéletesen vízszintesbe dönteni a háttámlát.
Pelus: hát nem tudom, hogy használna-e a szoktatópelus, mert az sem zavarja, ha a bugyija pisis. Csak akkor jó és járkál bilire/WC-re, ha nincs rajta semmi, de az meg ilyen időben ugye nem nyerő. Még meglátjuk. Végülis tavasszal sincs még elkésve.
Gyes: én is úgy tudom, hogy csak 1 után fizetnek. Amit ugyan nem értek, mert szerintem úgy lenne valahogy jogos, hogy legalább a nagyobb 3 éves koráig 2-szer annyit kapjon... Nekem nem GYES-em van, mert van munkaviszonyom, így én most TGYÁS-t kapok, majd GYED-et.

Kataa!

Talán ha nagyobb, akkor ez már tényleg nem annyira gond, csak kicsiként tudnak időnként az ilyen dolgokhoz is nagyon ragaszkodni.
Ugyan nem tudom, hogy Beni hogy reagált volna, mert az ő kocsiját elajándékoztuk még Nátán születése előtt.

Gumicukor!

Sajnos tudom,hogy ált. rosszabbak az állapotok gépszinten. Nálunk is az igazgató volt az, aki nagyon mellette állt és ki is harcolta rá a pénz, hogy legyen minden fejlesztve.
Tanítás: hát nem tudom. Nagyon egyhangú volt... Viszont még nem tudok olyan területét az informatikának, amit szívesen kipróbálnék (bár biztos van egy csomó, amiről nem is tudok). Nekem bőven elég egyenlőre az, amit a páromon keresztül eljut hozzám.
Eygébként (bár tudom, ez nem mindenkinél van így) nekem elegendő a férj-gyerekek-háztartás. Szeretném még megtalálni azt, amivel ennél több is lehetek, de ez nem feltétlenül a tanítás lesz.

Nyuszi!

Nem tudom, de szerintem nem dackorszakos dolog. Valamiért még nem akarja.
Van egy kisfiú az ismeretségi körünkben, aki még 3 éves kora után sem volt hajlandó levetni, pedig mindent tudott. Ott azt is ki lehetett deríteni, hogy miért nem: valószínű összekapcsolta azzal, hogy ha szobatiszta, akkor mehet oviba, és úgy érezte, hogy akkor elszakítják anyujától. Aztán végül megoldották. Elég zökkenőmentesen sikerült átszoktatni (mondjuk egyszerűen levették róla a pelust), és azóta jár oviba is (ami egyébként tetszett neki, két testvére is odajár).
De ezek mind jó jelek Emikénél is (zavarja), előbb-utóbb csak leszoknak a pelusról.

Kataa!

Nálunk +apa lemaradt. Pedig mindha korábban már ott lett volna...Kép

Móni!

Akkor naggggyonKépKép halványan gratulálok!KépKép
Erazmusz: ezer év óta nem láttamKép, pedig biztosan észrevettem volna.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Hat nagyon remelem ez minel hamarabb bekovetkezik, marmint hogy a bilizesre raszokik a kicsi lany. En is kiszamoltam, hogy mennyit koltunk egy honapban pelusra...Kép De komolyan, nem eroltetem, csak furcsa, hogy ilyen kis akaratbajnok a bilivel kapcsolatban.KépNeha az az erzesem, hogy fel a kakitol, mert neha visszatartja, vagy legalabb is ugy tunik. Probaltam neki mar magyarazni, hogy nem kell felni, stb. a vedoneni olyet is meselt, hogy vannak gyerekek, akik ugy elik meg ezt, mintha valami toluk idegen dolog valna ki beloluk. Ez mind nagyon furan hangzik, de ki tudja mi jatszodik le a kis fejukben, nem igaz?
A ferj-gyerek-haztartas dologgal en is hasonlokeppen vagyok. Valahogy besokalltam a munkammal Emike elott, es most olyan jo ilyen masfajta "projekteken"torni a fejem.Kép Azt sem erzem, hogy eltompulna az agyam, figyelem a vilag esemenyeit, meg jonnek a baratnoim latogatoba es beszamolnak. Meg elvoltam a hazfelujitassal, rengeteg inteznivalo volt. Meg uj dolgokat probalok ki.(gobelin) Most kicsit nyugisabb ido jon, mivel telen a kertben sincs annyi tennivalo. De aztan jovore megint sok emberrel fogok talalkozni, ha Emike oviba megy.Meg peldaul ilyenkor jovok ra hogy mennyi mindent tanulnek meg szivesen, ha lenne idom.Pl gyerekpszichologia, kerteszet, viragkoteszet.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Voltunk ma méredzkedni a kicsikkel, Bálint jelenleg 4600gr (3600gr-al jöttünk haza a kórházból), szóval 1 kg-ot szedett fel 2 hét alatt. Igaz ami igaz, érzem, hogy rengeteget eszik, mert kb 1 hete egyáltalán nem kell fejjek. Lilinél ilyenkor még napi fél litert fejtem ki naponta. Lilit is lemérték, ő 13,2 kg és 92 cm. Hát ő sem panaszkodhat, mert áprilisban még csak 10,5 kg volt. Meg lettünk dicsérve, hogy szépek és jól fejlődnek a gyerekekKép, Bálint köldöke is szépen begyógyult már, csak Lili szeme nem akar javulni, így most még szigorúbban hordania kell a szemüvegetKép. Tavasszal újabb kontroll a szemésznél.

Conti,
Köszi a tippet, megnézem majd. Egy kozmetikus is eléggé rám férneKép, így jó is ha össze tudnám kötni majd valamikor. Ma elég ramaty a kedvem, azt hiszem ez az egész napos bezártság most jön ki rajtam. Igaz ez a mai kis séta jót tett, Lili is tökre élvezte. De most valahogy nem bírom magam összeszedni.

Forti,
Köszi.

Szilcsike,
Küldöm majd mailben a számot.

Móni,
Gratulálok én isKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Pucúr!
SZIA KépKépKépKép!!!
Én is dolgozom most szeptember óta. Igen, még "csak" 2 gyerek van mindig. Egyelőre el sem férne egy 3. baba. Most kezdtük az építkezést, ha kész, és egy kicsit egyenesbe jövünk, jöhet a következő.
Jó, hogy jöttök a mikulás-buliba, végülis a gyerekágyas osztály óta csak 2 éve novemberben találkoztunk Kép. Most is a II. Nőin fogsz szülni?

Szobatisztaság
Akkor nekünk nagyon jó, mert Ádám már szeptember óta nappalra teljesen szobatiszta. A bölcsiben sosem adnak rá pelust alváshoz, de én itthon igen, bár sosem pisil bele Kép. Sokszor éjjel is száraz marad a pelenka, attól függ, hogy hányszor kel fel éjszaka szopni. Szóval, pelusra tényleg keveset költünk, 2 hónapig (néha 2,5-ig) elég egy nagy csomagos Pampers. Most gondolkodom, hogy estleg váltanánk valami "gagyibbra", mert tényleg ritkán pisil a pelusba, és akkor is csak minimálisat. Ma hajnalban is felkelt, hogy "Anya, pisi, pisi!".
Őszintén szólva, én nem tudom, hogy "szoktattam-e", mert csak egyszerűen levettem róla a pelust, néha elvittem bilizni, és 3-4 nap után tudta, mit kell csinálni. Az sem okoz gondot, hogy mibe pisiljen. Itthon ált. bilibe szokott, de ha olyanja van, akkor a vécébe szűkítővel. Anyunál csak a vécébe, anyósoméknál egy kis vödörbe KépKépKép, a bölcsiben meg állva a kisvécébe.

Bocs, későn jöttem, mennem is kell, mert holnap bölcsi, ovi, úgyhogy fekvés van.

PAnda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Cska gyors bejelentkezés. kedd óta dolgozom, eléggé el vagyok havazva még. Tegnap 1/2 6-ra értem haza munka miatt, ma anyósomat kellett orvoshoz kísérni ezért 1/2 7-re. remélem lesz ez még jobb is. reggel mire Emma ébred már nem vagyok itthon, így ez a két nap elég rossz volt, ma is összesen 3 órát voltam vele így. Reggel nem sír, bemegy szépen az apukájával a bölcsibe, anyukám ment érte mindkét nap, ma kicsit nyűgösebb volt és gyakran emlegetett. Holnap a férjem hozza el uzsonna után, péntektől már én hozom haza.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ilke, akkor majdnem találkoztunk, mi 1/2 12 körül mentünk az egészséges igazolásért, sok baba volt! Utolsók voltunk, jóval dél után végeztünk, de Betti jól szórakozott a csúszdán egy kisfiúval.

Tényleg szépen fejlődtök, Betti alig 11 kiló. Remélem a bölcsiben jobban fog enni, a gyerekeket utánozva. Holnap reggel már 9-re megyünk, izgalmas.

Manó, hát akkor húzós a munkakezdés, biztos örülni fog Emma ha majd te mész érte.

Conti

conti

Sziasztok

Tegnap veguli a Recseiben voltunk,es megkerdeztem a konektorokat,mindben van dugo csak belul,tehat nem latszik.Gumicukor nem kell aggodniKépvoltak most eleg sokan,gondolom a szunet miatt,meg 4 korul mentunk.
Nekem ugy erzem javithatlan ruhamaniam visszajott mert megint kellett vennem egy felsot a kedvenc butikomban ottKép
Hazafele viszont kemey hiszit volt,nem a jatszohaz elhagyasa miatt,hanem hogy Pocok/Ajsaek meg maradtak vasarolni mi meg siettunk haza mert anyuek itt vartak rank.
Ugyhogy kivoltam mire hazertunk,vegig sirta a 15 perces utatKépEz a dackorszak nagyon embertprobaloKép

Szobatisztasag
Szreintem ez olyan dolgo hogyl ehet szoktatni,mint ahogy Panda irta,ugy leveszi a pelust es par nap altt rajon hogy mire is jo a wc-bili.De ha pelenkeban kerdezgetjuk igy persze hogy nem akarja,mert minek isKép
Ezert lesz jo a nyari idoszak,en jovo nyaron mar szeretnem,hiszen 2.5 eves lesz es az ovi miatt is kellKép
Gumicukor
Haz ez hogy nem volt barna a kiscsaj,ezert is volt nekem eleg furaKép
Anyuek kozeleben lakik egy csaj a batyam osztalytarsa volt, es neki most 4 gyerek utan jonnek ikrek.Szegenyen elnek nagyon es csaj sem szazasKép,es most ugy sajnalom a kicsiket hogy hova szuletnekKépKozben meg egy nagyon jo baratnom mar a 3.inszemen van tul es nem jon a baba es semiatt nagyon depisKép
MI 20-an voltunk az osztalyban,ugyhogy nem vesz a nevsor itt sem,plane hogy mindenkinek a szuli cimere kuldjuk,de nagyresze ott is lakik meg,csak 4 unknek van gyerekeKép

Nyuszi
Alex is forgatja a fejemet es kozben azon nevet, hogyosszeer az orrunkKépImadom ilyenkorKép

Mjmoni
Gratula tesohozKép

Beszti
Bocsi,tenyleg lemaradtKépPotoltamKép

Ilke
Ne ma, eddig ooyan pozitiv voltalKépProbaljatok meg tobbet setalni,emberek kozott lenni akar az utcan isKép
Szep Balint mereteKép

Mano
Te dolgozo anyukaKépEs a munkat elvezed???Belejottel?Kép

Conti
Drukk maraKép

Pszi
Lecci kerdezd meg Agiekat,mert holnap szertnek rendelni menniKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Manó
Húú nem semmi, hogy mennyire lerövidül a gyerekkel tölthető idő!! Én is ettől félek, bár azt számoltam, hogy ha nagyon rohanok, 5-negyed6ra itthon vagyok, de akkor is Dodi mostmár korábban fekszik, mert reggel 6kor ébresztő.

Ma eljutottunk útlevelet csináltatni, így csak később mentünk bölcsibe, hát anniyra emlegette már, hogy hajaj. Azért úúúúgy örülök, hogy ennyire szereti. Mostanában sokat alkotnak, mindíg van kint egy-egy festmény, szinezés, nyomdázás az öltözői minigalérián Kép

Kataa
Rol végül nem utazik el, de szombaton dolgozik. Nincs kedvetek egy szombat délelőtti állatkerti sétára v. valamire???

Móni
Nagy nagy gratula a kétcsíkosodhoz!!!!

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit
Delelottre mar van egy Varosligeti szaladgalas a baratnommel es a pasijavalKépEz ugy lesz hogy a pasi rohan Alex utan mi meg komotosan setalgatunk(marminta baratnom szerintKépKépKép.Na kivancsi vagyok meddig lesz ilyen lelkes a sracKépDelutani alvas utan esetleg egy Orczi kert?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Beszti!Kép

Akkor bocsi a tábla miattKépKépKép
Hát igen, ha akkor tudom, hogy a babakocsi nem fog megfelelni bizonyos tekintetben... Nem baj, most már okosabb vagyok és türelmesebb is, majd jól körülnézek 2-3x is inkább.

Pucúr!
De jó hallani felőletek is!Kép Gratulálok az új jövevényhezKépKépKép

MjMóni!
Ismételhetném magamKép (copy/paste)
De jó hallani felőletek is!Kép Gratulálok az új jövevényhezKépKépKép

Kataa!

Hát nem is tudom. Szobatisztaság... Egész nyáron amikor csak lehetett levettem róla a pelenkát, mert akármilyen pelenkát adtam rá bepálott a feneke, meg szedte le magáról. Amikor pisilt akkor mindig nézte, hogy jééé a kukiból jön a pisi, de ha nagy játékban volt akkor tudomást se vett róla. Kaki szintén hasonló módon végezte. Elbújt valahová, mint ahogy mindíg és mikor előjött csupa kaki volt bokáigKép Most már értelmesebb, persze, mondja, ha kérdem mi van a pelusban, de most már hideg van az állandó pucérkodáshoz is és ha nem veszem észre azonnal a pisit meg is fázhat. Így is felfázós gyanús számomra már 2 napja. Kő van meg parketta mindenhol és állandóan leszedi magáról a papucsot(szandál), és 2 napja annyit pisil mint egy vizierőmű. Tegnap is lementünk a játszóra, voltunk lent 2 órát és mentünk az Auchanba. Ott vettem észre, hogy totál át van ázva, pici folt van a nadrágján is. Illetve nem vettem észre, csak közölte, hogy pipi... Siettünk a vásárlással, de mire hazaértünk már a melle alattig a pólója is pisis volt és még a zoknija ia!!!!!! Reggel meg annak ellenére, hogy fél 11-kor aludt el este fél 7-kor már felébredt mert hasonló módon átázott... Szép mi?

Kérdezted régebben.
Gabi nem alszik már velünk. Most úgy van, hogy a nagyi szobájában kapott helyet az ő nagyfiús ágya még nyár elején. Azóta ott alszik, csak ha jön a sogornőm akkor alszik velünk.
Most azon fáradozunk, de még csak tervezés szintjén van, hogy a nagy francia ágy heléybe veszünk egy kanapéágyat, hogy legyen terünk, meg a játékok se férnek el, meg semmise. Csak nem lehet olyan ágyat kapni ami nekünk megfelelne. A fekvőfelületnek minimum 160x200-nak kell lennie. Párom kisebbről hallani se akar. Egy ilyen ágy van ami még tetszik is, az Ikeában 80 ezerért... köszi.KépKép Vagy marad ez a nagy ágy. Akárhogyis lesz, az asztal a számítógépekkel kikerül innen és a helyébe jön a kiságy és a törpével megpróbálom, hogy ne szokjon közénk. Itt lesz közvetlen mellettem, a saját ágyában.

A lényeget majdnem elfelejtettem!KépKépKép
Voltunk ma UH-n. A babóca nagyon jól van, egészséges mint a makkk. Kis gombóc alakban feküdt, teljesen befordulva a megfelelő irányba. A fejénél volt a két keze és a két lába isKép Ebben a pózban persze tökéletesen látszott, hogy mi van a lába között!Kép Fiam lesz ismét! Persze Csaba most kitalálta, hogy ne Kornél legyen... Úgyhogy neve egyelőre nincs!Kép
Főbb paramétereiKép
Bpd: 86 mm
Fl: 63 mm
2050 g a becsült súlyaKép
32+6 naposnak felel meg a többi mm-ben mért adat alapján.

puszi
sasha

Kép
sasha

sziasztok
képzejétek elment a hangom szó szerint doki szerint heveny hangszál gyuladásom van ami a szó szoros értelmében zavar mert az ismerösök köszönek nekem és nem tudok vissza köszöni csak ha megálnának Kép + erös köhögési rohamokal kisérve éjjel-nappal Kép most nagyon gyengének érzem magam és még beszélgetni se tudok petikével aki szintén itthon van velem mert beteg még mindig és lázas is volt igy most antibiotikumot szed kedd ota Kép én meg betegálományba mentem mátol de már tegnap sem dolgoztam miután tegnap reggel ugy keltem fel hogy csak sutogva tudok beszélni Kép és egy hirlapkézbesitö nincs meg a hangja nélkül Kép egyedül imike nem beteg szerencsére most ö mult héten volt beteg .

bilizés
petike se szobatiszta még nekem a bölcsibe azt mondták hogy ö még nem éret még rá mondjuk engem is zavar hogy még nem szobatiszta mert igen sokba kerül pelenka fökép ugy hogy a bölcsibe is kell bevinni pelenkát .Remélhetöleg mire jövöre oviba megy szobatiszta lesz .

Kataa
igen a párom vigyáz rájuk szombaton mikor dolgozom mert nem dolgozik hétvégén én meg vasárnap és hétfön nem dolgozok .

Conti
a bölcsiben biztos meghizik és jol eszik majd ne aggodj minden rendben lesz .

SASHA
gratula az ujabb fiadhoz szép sulya van most is Kép

pusz
csics és a fiuk
csics

Kataa!

Hát igen, embertpróbáló.KépKép
Én ma is tapasztaltam: vettem a Skála Budapestben egy étkészletet (volt egy utalványunk, amit ezen a héten le kellett vásárolni, de enyim férj ma csak este 10-kor jön, holnap meg Egerbe megy, szombat se jó, én meg ma amúgy is bent jártam a városban), megyünk ki az autóhoz lefelé a Kaisernél.
Erre Nátán megáll a bevásárlókocsiknál, és már épp kezdi a hisztit. Hogy a nagyobb balhét elkerüljem (Hanna a pocimon hordozókendőben (nem voltam benne biztos, hogy babakocsival rendesen tudunk bent közlekedni), kezemben a nem túl könnyű étkészlet a zacsiban, plusz táska, kocsikulcs) ezért kivételesen beígérem neki, hogy kap fagyit.
Hiszti abbamaradKépKép, megyünk (készségesen segít cipelni agy könnyű zacsit, beszáll az autóba), hurrá mindenKép. Kap fagyit a MC Drive-nál (öntet nélkül, pohárban, kanállal), hurrá, minden rendben. Ja, egy darabig, amig meg nem látom, hogy már nem igazán kell neki, ezért kézzel eszi, és keni össze az ülését is.KépKép Még jó, hogy vadiúj autómra nem került sor, időközben elaludt.Kép
Erre anya (azaz én) megfogadjaKép, hogy ezerszer inkább hiszti, de fagyi az autóban soha!KépKép

Ilke!

Nem könnyű, de fel a fejjel! Sétáljatok, aztán lassan ki is mozdulhattok bátrabban. Ma én szopis baba-mama klubban voltam.

Sasha!

Nem gond, nem tudhattad, hogy nekem is pont most jut eszembeKép.
Név: végül is még ráértekKép.

Csics!

Jobbulást!

Beszti (megyek takarítani, végre Hanna is elaludtKép)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Sasha

Multkori esti elalvasos irasodhoz csak annyit, hogy enyim nagyobb gyerek meg szinten nem szokik este 10 elott agyba menni, vagy ha igen, addig van mese meg susmus, hogy ugyis kihuzza az idot. Egyszeruen nem almos korabban, en meg nem szorakozok vele, mert csak idopazarlas 45 percet ulni az agya szelen. Ha meg napkozben alszik, akkor meg neha fel 11 is lesz belole. Nem tudom hogy lehetne jobban lefarasztani...Remelem majd az oviban ez megoldodik. Mindenesetre elore felek mi lesz telen, mikor nem annyira lehet kimenni.
Es mar ugy latszik az ocsi is ilyen nem alvos lesz.

Ilke

1kg ket het alatt!!!Nem semmi kis zabagep a fiad hallod! Es meg en voltam elhulve, hogy az en pici fiam haromszor zsinorban 1kg -t hizott az elso 3 honapban.Kép
Menj tenyleg emberek koze, en magamon tapasztalom, hogy mar attol jobb kedvem lesz, ha beszelgetek a szomszedasszonnyal, vagy az utcan emberek jonnek szembe.KépTelen meg majd szervezunk programokat, ok? Lehetne kicsit surubben is talizni igy babanetileg, nem? Meg azon gondolkodom, hogy csinalok egy baba-mama klubot itt helyileg, a vedono megigerte, hogy segit helyet talalni.
Ja es a fodrasz is nagyon jol esett a lelkemnek.

szobatisztasag

Kicsi lanyomnal a peluslevetel ott elbukik, hogy peluscsere utan addig nem hajlando felkelni az agyrol, amig nincs masik pelus a feneken...El is hataroztam, hogy az ocsit mashogy szoktatom.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Jól telt az első benti fél napunk. 9-1/2 11-ig játszottak bent a gyerekek, 5-en voltak csak, mert ahol nagyobb testvérnek szünet van, azok nem jöttek.Volt egy-két sikítás Betti részéről a játékok miatt, de nem volt nagy gáz. Tízóraira kaptak gyümilevet és egy negyed körtét. Betti ivott egy decit kb., körtét nem evett. Hétfőtől már bent fog ebédelni is. Egy hét után meg próbáljuk majd az alvást.

C.

conti

Sziasztok Mamik!

Talán emlékeztek még rám,jó rég jártam erre!
Volt dolgom elég,ugyanis:

Örömmel értesítek minden,Kispesthez közel lakó Anyucit,hogy a november 15-i héten megnyitjuk végre játszóházunkat kicsiknek!
Fél éves kortól 3éves korig várunk minden kicsit szeretettel!
Közel 100nm-en,de családias környezetben,az ő igényeikhez és főleg méreteikhez alkalmaszkodva alakítottuk ki a lehetőségeket: kis mászóvár csúszdával,mini ugráló, járóka a legkissebbeknek,vagy a tesónak és sok más játék várja őket.

Amúgy mi jól vagyunk,Máté teper ezerrel én meg lefáradok minden nap.Beszélni még nem akar,de állathangokat már utánozgat.Igyekszem többet jönni mostmár!

Aja
aja

Sziasztok!

Sasha!

Gratulálok az újjabb kisfickóhozKép Majd harmadikra lány leszKép

Tegnap már emberi időben mentem haza, 4-kor, de aztán el kellett vinnünk a Bori kutyánkat oltásra, és 2 óra hosszát vártunk, mert beesett egy balesetes kutya, szegényet elütötte egy autó, és mire stabilizálták annyira hogy tudják a kórházba vinni eltelet egy csomó idő. Úgy sajnáltam szegényt, egy 10 év körüli gyerek sétáltatta és úgy ütötte el valami barom, és meg sem állt, hanem otthagyta őket.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sasha
Gratula a kis pöcsöshöz KépKép !

Tegnap voltam a nőgyógyimnál receptért és vagy fél órát dumáltunk, mindenféléről. Tök jól esett. Most írattam fel az utolsó doboz (3 adag) fogibogyót, és utána már nem szedek februártól, hurrá!!!!. Azzal búcsúzott el, hogy legközelebb mikor jövök, akkor terhesen jöjjek Kép Hát azért előtte még megnézetek mindent rendben van-e a belsőm.

csics
jobbulást
A mellettem ülő kollégámnak is alig van hangja, gégegyulladása van. ráaádsul poénláda és nem tudja megállni, hogy ne dumáljon. Mi meg röhögünk, azon amiket mond és azon, amilyen hangon. Én is tudom milyen kellemetlen tud lenni az ilyen. az előző munkahelyemre az első nap úgy mentem, hogy nem volt hangom, ráadásul mindenkihez bevittek bemutatni, elég derűsre sikeredett az első belépésem Kép

Olyan jó, ma péntek van, ma rövid napom lesz. Aztán este meg jön haza a párocskám, már dani is nagyon várja, reggel is kérdezte, hol van, meg este is.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor

a gyerkőc teljes neve: Kovács Dóra Napsugár

MJ Móni!

Gratulálok, jó, hogy te is előkerültél.

Ilke!

Neked is gratulálok!

Bocsi, hogy nem tudok mindenkit név szerint felsorolni, de senkit nem felejtettem el!

Sasha!

Gratulálok én is az újabb kissráchoz, nekünk az UH
szerint megint lányunk lesz. Férjem reakciója:
Nem kell lecserélni a ruha- és játéktárat.KépKép

Jó mi?

Beszti!

A kocsiban való evést mi sem kultiváljuk, de azért időnként előfordul. Egyszer volt csak fagyi, azóta hincsKépKép
pucúr

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?