Sziasztok!
Ma elvittük Benit az oviba ismerkedni.Végül délig ott is maradt, persze semmi gond nem volt vele. Logopédus is meghallgatta (tisztán beszél
). Egyet kifogásoltak: nem tud még rendesen emberalakot rajzolni (mondtam, hogy én hagyom, hogy az rajzoljanak, amit akarnak, nem szeretném, ha olyan embert rajzolna, mint én (egyébként sem vagyok egy rajzzseni
), találja ő ki, hogy szerinte milyen egy ember).
Nagyon kedves óvónénijei lesznek, mindkettő fiatal.
Sasha!
Nátán is képes lenne sokáig fentlenni, de most már mi elégeltük meg, mert ő fáradt és hisztis, de le nem feküdne. Úgyhogy hétfőn megelégeltük, és beparancsoljuk este 8-kor az ágyba. Nem fogadja kitörő lelkesedéssel, de 3/4 9-re mindkét nap elaludt. Remélem sikerü lmajd még korábbra elaltatni, aztán meg csak megszokja. Ugye ő már nem baba, megért mindent...
Tábla: pont tegnap gondoltam rá épp, de nem volt annyi időm már rá. De a következőig megcsinálom.
Hát igen, néha jó lenne ha már egy gyerek tapasztalatával születne az első
, nem mindenre vele kellene rájönni...
Van, amikor az ember jól dönt, és bizony van, amikor nem. Nekünk nagyon bejött a babakocsi, üléssel együtt. Mostanra meg a Peg Perego csinált hozzá egy mózeskosár részt is (amit Hannának meg is vettünk), úgyhogy már az sem gond, hogy eredetileg 2 funkciós és nem lehet tökéletesen vízszintesbe dönteni a háttámlát.
Pelus: hát nem tudom, hogy használna-e a szoktatópelus, mert az sem zavarja, ha a bugyija pisis. Csak akkor jó és járkál bilire/WC-re, ha nincs rajta semmi, de az meg ilyen időben ugye nem nyerő. Még meglátjuk. Végülis tavasszal sincs még elkésve.
Gyes: én is úgy tudom, hogy csak 1 után fizetnek. Amit ugyan nem értek, mert szerintem úgy lenne valahogy jogos, hogy legalább a nagyobb 3 éves koráig 2-szer annyit kapjon... Nekem nem GYES-em van, mert van munkaviszonyom, így én most TGYÁS-t kapok, majd GYED-et.
Kataa!
Talán ha nagyobb, akkor ez már tényleg nem annyira gond, csak kicsiként tudnak időnként az ilyen dolgokhoz is nagyon ragaszkodni.
Ugyan nem tudom, hogy Beni hogy reagált volna, mert az ő kocsiját elajándékoztuk még Nátán születése előtt.
Gumicukor!
Sajnos tudom,hogy ált. rosszabbak az állapotok gépszinten. Nálunk is az igazgató volt az, aki nagyon mellette állt és ki is harcolta rá a pénz, hogy legyen minden fejlesztve.
Tanítás: hát nem tudom. Nagyon egyhangú volt... Viszont még nem tudok olyan területét az informatikának, amit szívesen kipróbálnék (bár biztos van egy csomó, amiről nem is tudok). Nekem bőven elég egyenlőre az, amit a páromon keresztül eljut hozzám.
Eygébként (bár tudom, ez nem mindenkinél van így) nekem elegendő a férj-gyerekek-háztartás. Szeretném még megtalálni azt, amivel ennél több is lehetek, de ez nem feltétlenül a tanítás lesz.
Nyuszi!
Nem tudom, de szerintem nem dackorszakos dolog. Valamiért még nem akarja.
Van egy kisfiú az ismeretségi körünkben, aki még 3 éves kora után sem volt hajlandó levetni, pedig mindent tudott. Ott azt is ki lehetett deríteni, hogy miért nem: valószínű összekapcsolta azzal, hogy ha szobatiszta, akkor mehet oviba, és úgy érezte, hogy akkor elszakítják anyujától. Aztán végül megoldották. Elég zökkenőmentesen sikerült átszoktatni (mondjuk egyszerűen levették róla a pelust), és azóta jár oviba is (ami egyébként tetszett neki, két testvére is odajár).
De ezek mind jó jelek Emikénél is (zavarja), előbb-utóbb csak leszoknak a pelusról.
Kataa!
Nálunk +apa lemaradt. Pedig mindha korábban már ott lett volna...
Móni!
Akkor naggggyon
halványan gratulálok!
Erazmusz: ezer év óta nem láttam
, pedig biztosan észrevettem volna.
Beszti