Új privát üzeneted érkezett!

Beubaba!

De jó, hogy előkerültél! :D
Többiek tessék hírt adni magatokról!

Hubamami is eltűnt nagyon! Twist, Katák, Pako meg mindenki tessék jeléentkezni. Csak egy kicsit! Jó! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Anyucik! :-)

Nem tűntem el. :-) Sőt megkérdeztem a védőnő barátnőm a "bajos" cseppekről, és ő azt mondta, hogy szerinte okkal vonták vissza. Tehát ő nem ajánlaná, és a kismamáit ő mind felhívta, hogy figyelmeztesse őket. A másik, beszéltem a nővérem párjával, aki gyógyógyárban dolgozik, és ő azt mondta, ha visszahívnak valamit, az biztos, hogy azért van mert valami gáz van vele. Mert gondoljunk csak bele, hogy visszahívnak több ezer csepegtetős üvegcsét kicserélésre, pusztán azért mert külföldön baj volt vele?! Ez a gyárnak több milliójába kerül. Nyilván, ha nem lenne gond, akkor hagyná azt a szériát eladatni, és az újabbakat már az új technológiával gyártatná. Szóval én ezt tudtam hozzátenni.

Gyógyulást minden babának, mamának, apának! Remélem gyorsan jobban lesztek!

Csipetnyusza! Grat a keresztelőhöz. Nekünk (is) tök fontos, hogy olyan ember keresztelje aki hiteles. :-)

Képzeljétek, pénteken Huba már 2847gramm volt az Uh-n. :-) hurrá! És már alig van hátra egy kis idő. Ezen a héten már tuti összepakolom a kórházi cuccaim. És elrendezgetem Huba dolgait is a végleges helyükre.

Kérdezem mindenkitől, hogy Nektek fájt a szemérem csontotok, és a hüvelyetek? Mert én már napok óta ezzel szenvedek. Járni is alig tudok. Borzasztó... A doki szerint ez normális. :-S

Vigyázzatok a babucikra!

Pusz!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Jó reggelt!

Beubaba! Kösz a tippet, rákuksizok a könyvre.

Huba mami! Jó, hogy vagy megint. Itt aggodalom van, ha a kismamik eltűnnek. Szóval légyszi jelentkezz be rendszeresen, különben Hubát várunk :wink: A szeméremcsontom és kb. az összes csontom fájt. A hüvelyem nem, ha jól emlékszem. Ja! És légyszi -ha megoldható részedről- ha netán Huba baba úgy döntene, hogy kibújik, akkor értesíts valakit. Szerintem bárki szívesen megadja a tel. számát :) Tudod, szurkolunk itt ám nagyon nektek!!!

Tiva baba átvészelte a délutánt, végig aludt rajtam, mert nagyon sírt és csak rajtam nyugodott meg. Este a szokásos rendben zajlott. Már mosolygott is.
Éjjel kezdem kiiktatni az 1-2 órás etetést és tök jól viseli. Mocorog, cumka a szájba és alvás. Ez megy 1-2 órán keresztül , utána csak 4-5-kor kel megint.
A meglévő, ágyra szerelhető, nézegetni való bigyóra meg kötöttem egy másikat, amit már elér és csörög. Így a feje felett lévőket is mozgatja. Tehát hangja van és nem zajos (az minket zavar), mozog, de nem magától, lehet látni , de nem világít. Mi az? :wink:
szilvi35

Halihalló! :)

Mindig kihagyok napokat,közben itt összeírva mindig,hogy kinek mit reagáljak majd(mert közben titokban olvaslak titeket),aztán papír elkeveredik én meg asse tudom mit akartam :? :lol:

Szonja:nálunk uez a helyzet alvással,ha ezt lehet annak nevezni... :?
ő is gyakran kel még mindig,cickó 5 perc,aztán jó setben alszik is tovább..persze olyan is van,hogy éjszaka közepén arra kelek,hogy ott ül vagy térdel a rácsnál a kiságyban és nevetgél vagy sikítozik magában.Na,akkor van hogy még egy órát is fent van és játszani akar/na.. :shock:
Altatás uaz,mint nálatok..apa kézben,anyós ágyon simogatva.És ez csak és kizárólag mingig ugyanígy :)

Adrienne:hát,ti jól kifogtátok!szegények :? de most legalább túl vagytok rajta és már csak nem jön semmi mostanában! :wink:
Mi van kuttyal??rosszcsontkodik? :)

Csipet,Szilvi:nálam Dorka mindig cickón aludt el,és még most is.Nem tudom mi lesz,ha nem lesz már tejci..de tuti,hogy majd hiányozni fog ez nagyon,ugyanúgy mint a pocakosság :)
A keresztelő nálunk is fontos volt,és a bátyám jó barátja tartotta,a Székely János,úgyhogy nagyon személyes és csúcsszuper volt!Gratu hozzá Csipet!de miért olyan messze volt?

Ildóca:Bizti sok dolgosd lehet,ha még te is elmaradozol.. :wink: emlékszem volt mikor te meg Szilvi tartottátok életben a topicot :)
De Kincsőért én is piszkosul irígyellek!! :wink:

Beu:Hát,átérzem a problémádat!én is csodálkozom,hogy egyátalán vannak olyan babák akik átalusszák az éjszakát..lassan már elképzelni sem tudom milyen az :roll:
Pedig nálad még ott van a másik csöpp is...

Hubamami:állítólag normális már ilyenkor is,ha fáj..bár nekem nem fájt semmi,szüléskor viszont pepótoltam mindent :roll:
Akkor már formás kis babód lehet!nekem már 30.héttől nem is engedte dokim,hogy szedjem a vitaminokat,nehogy nagy legyen,és hogy könnyen kijöjjön :) De nem is volt gond vele,jött mint a gyorsvonat :)

Kép
pako

Ezt elfelejtettem,nagyon cukker képek vannak az oldalon majd lessétek meg :)
Biztos unatkozott az anyuka :D
http://milasdaydreams.blogspot.com/

Kép
pako

:D :D :D
szilvi35

Pako!

Ezek tényleg nagyon jó pofa képek! :D :D :D

Na befizettem a felvételi előkészítőt Csengének!
Mostmár csak rajta áll vagy bukik a dolog!

Szép napot mindenkinek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Állítólag van új vigantol már a patikákban..más a cseppentőjük.
A nővérem már be is szerzett egyet..onnan a biztos info.

Mi jól vagyunk,éjszaka hullaság a köbön....
2óránként fent vagyok 3 napja tart..a fene se tudja mitől van ez....
Már nem is érdekel,majd jön egy jobb korszak,nem?

Sokat sétálunk odakint,élvezzük,h ilyen szép az ősz,bár elég hideg van.Meglestük a Rózsák terén Angelina Joliet,láttuk is,szép nő messziről is...ott rendezi a bosnyák,háborús filmjét.
Ennyit a sztár világról..:)

Kép
kata35

Kata35! Mi is voltunk ma arra! Összefuthatnánk valamikor. Mit gondolsz?
Van Vigantol, már vettem is. Komoly 300-400 Ft körül van. Inkább...
Az oltástól kis hőemelkedés volt, más nem szerencsére. Így is aggódtam persze.

Pako! Szerintem nálunk is a cicin elalvás lesz a "nyerő".
szilvi35

Kép Kép Kép
szilvi35

wow micsoda komoly kispasi! És mekkora már! :)

Kép
Kép
beubaba

Szilvi!

Micsoda jóképű kis pasid van! :D
Na majd vigyázhatsz mert a csajok meg lesznek őrülve érte! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Nagyon cuki Tiva baba! A középső, göndör hajas kép nagyon jó!
A melegítősbe meg milyen komoly!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Hahó,

Szilvi,még a végén kiderül,hogy te is 7.kerületi vagy és nap,mint nap elsétálsz mellettem????
Összefuthatunk jövő héten...

Tiva nagyon nagy fiú...és csodás....:)
Jó munkát végzel...:)

Kép
kata35

Khöm...
Én meg 6.kerületi vagyok! :D

Csajok!
Köszi a hiányolást, Szilvi jól írta, hogy a szüleimnél voltunk.
Bár volt ott is net, de nem akartam negatívkodni nektek.
Most mennem kell, de jelentkezem.
Remélem minden kicsi és nagy meggyógyult már!

Kattkat

Kép
kattkat

Így van! Kattkatt is "szomszéd" :)
Kata35! A g-n van a címem :) Találkozzunk, szuper! A Rózsák templománál múltkor láttam egy kismami galerit. Ha leszünk elegen, kihívjuk őket egy süti-sütésre :D :D :D
szilvi35

Köszönjük szépen a Tivadar dicséreteket! Átadtam neki! (ki is húzta magát :wink: )
szilvi35

Üdv itthon Kattkatt! Negatívkodj nyugodtan, azért vagyunk!

:-) De jó nektek, hogy ilyen közel laktok egymáshoz! :))) (Bár nem hiányzik a belváros mióta gyermekem van)

Szilvi! Volt valaki tegnap?
Meg kéne tanulnom vezetni (több,mint 10 éve van jogsim :oops: )

Kép
Kép
beubaba

Nem sajnos :(
Pontosabban anyósomék :shock: Hívtak szerdán, hogy jönnek csütörtökön.

Majd jövőhéten! :)

(Kattkatt! Rátok mindenképp számítok, hiányzik egy kis negatív légkör :wink: ... meg mennyünk má sétáni is)
szilvi35

Szilvi,

írtam privit...

De most olvasom itt..a rózsák terénél a templomnál én is a galeriben vagyok..gyere,gyere oda is..aranyosak a lányok és tudunk nyafogni egymásnak az éjszakázásokról,a fogakról,meg mindenről...
És ott mindenki nagyon nyitott az új emberre...engem is bekebeleztek...

a 6.kerület sincs messze...:)

Kép
kata35

Sziasztok Anyukák. :-)

Látom zajlik a találkozások megbeszélése. Jó is az, ha az ember olyanok között van, akik megértik. Én már egy ideje észrevettem, h másról sem tudok beszélni, csak Huba érkezéséről, szoptatásról, babaholmikról stb... Aki nincs benne, ezt nemigazán értékeli. :-) Ez van.

Tiva nagyon édes! Olyan kis okos fejet vágott. Tetszik. :-P

Kedden megyek Nst-re... De addig is tudtok segíteni mit pakoljak be a kórházi csomagba? Mi kellett a Péterfybe? Babának mit kell vinni, és mit adnak ott? Van egy listám összeállítva, de nem akarok felesleges dolgokat vinni. Megírnátok mi az amit vitettek, és nagyon hasznos volt, és az amit aztán végképp ne vigyek mert felesleges... pl, olvastam valahol, h vitt a kismama könyvet, de feleslegesen, mert ideje nem volt olvasni pedig 6 napot volt benn...
Segítsetek légyszi... nagyon köszi!

Ja! Ki adja meg a telszámát privibe, és megírom milyen volt a szülés, stb... Kedves h szurkoltok nekem/nekünk. Már nem sok van hátra... :-)
Jobbulást a babáknak!És jó alvást. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Nagyon összejött nekem ez a hét....hadd panaszkodjak nektek, hátha megértetek. Vagy legfeljebb tényleg azt mondjátok, hogy antiszockó vagyok.

Néha nagyon úúúútálom az embereket. Olyan rosszindulatúak, olyan dögök! Miért van az, hogy mindenki más jobban tudja, hogy mi jó az én gyerekeimnek, mint én magam???? És váltig állítja, hogy de igen, én hülye vagyok! Nem értem, na komolyan. Nem vagyunk egyformák, nem egyformán neveljük a gyerekeinket sem. Sőt, még az én két gyerekem is más. Itt is nagyon sok félék vagyunk, mindig kaptam egy csomó jótanácsot, de soha nem akart megtéríteni senki. Nem vallásilag gondolom, hanem arra a nagyon okos és felettébb erőszakosakra, akik szerint csak és kizárólag úgy jó élni ahogy ők. Miért hírdetik a saját szokásaikat, mint az igét? Én meg akkora marha vagyok, mindig eszem magam napokig, hogy tényleg ilyen szar anya vagyok? Én úgy vagyok vele, hogy nekem ez és ez jött be, próbáld ki, ha szimpatikusnak gondolod. Ha meg látok valamit, ami az én értékrendemhez képes homlokegyenest más, akkor is úgy vagyok vele, hogy csinálják, az ő életük, az ő gyerekük. Hogy én mindig belefutok az okos térítőkbe. És ilyenkor egymástól függetlenül kettő-háromba.

Komolyan olyan ideges voltam péntek reggel az oviba, hogy szívem szerint meg tudtam volna verni az óvónőket. Aztán meg egy volt barátnőmet.

Antiszociális vagyok, mi? De most komolyan, miért olyan erőszakosak? Vagy csak sportot űznek a rosszindulatból?

Tudom, ma az a divat, hogy a gyerekeket is a taposásra kell nevelni, mert nem élnek meg ebben a világban. De én EMBERNEK szeretném nevelni a gyerekeimet. Hülye vagyok, mi?

Ne haragudjatok, lehet, hogy tényleg hülyeség a kirohanásom. Vagy lehet, hogy csak szar passzban vagyok. Muszáj volt valakinek kipanaszkodni magam.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Szerintem Te állsz normálisan a dolgokhoz. Vagyis szerintem is az a normális, hogy mindenki úgy neveli a gyermekeit, ahogy jónak látja. Hiszem, hogy minden anyuka a tőle telhető legjobbat akarja nyújtani a gyermekének. És aki erőszakoskodik, az szerintem ego, és azt hiszi ő váltja meg a világot. Pedig nem.
Te jó ég, ha tudnád mennyi "jótanáccsal" láttak el engem is, és ha valamit nem úgy gondolok/látok a szüléssel, gyermekneveléssel vagy bármi mással kapcsolatban én is feltudom magam húzni, főként, ha még erőszakosan meg is akarják magyarázni, h miért rossz az én elgondolásom... :-S
Nem vagy antiszoc szerintem. Ez normális reakció! EMBERNEK kell nevelni a gyermekeket. Bár ez aztán tényleg relatív...

Nyugalom! Lesz ez jobb is!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szonja

tarts ki az elveid mellett.Nyílván a legjobbat akarja mindenki a saját gyerekének.

Szilvi

Tiva csuda szép.

Én is had panaszkodjak egy kicsit
Ma úgy összevesztem anyóssal,hogy hazament és meg kért,hogy hagyjam én őt békén :roll: Na én ilyen rossz menyecske vagyok.Még jó,hogy Apa azt mondja,hogy nem én vagyok rossz,hanem az anyja hülye.Kis Drágám :oops:

Egyébként jól vagyunk.Már van 5 fog+ egy nagyon látszik már,de még nem bújt ki.Voltunk dokinál.73 cm és 9840 gr a nagylány.

Tlindi

Kép
tlindi

Úgy látszik front van :wink:

Szonja! Ha gondolod írd meg g-re mi történt konkrétan. Azt látom, hogy nagyon ki vagy bukva, mert valami szuper okos megmondta neked a frankót! Persze könnyű mondani, hogy tojd le a fejüket. Akkor, abban a helyzetben idegesítőek tudnak lenni. Remélem nem hagytad magad, vagy csak azért hagytad magad, hogy rájöjjenek a "bölcsességükre". Szerintem sem kell belemagyarázni mások gyereknevelésébe (addig, amíg az a gyerek nincs veszélyeztetve). Amióta anya vagyok, azóta én is a világ legostobább embere lettem sokak szerint, mert folyton azt tapasztalom, hogy oktatnak. Hangulatomhoz mérten kapják a savat, vagy szállok ki a helyzetből. Szóval Szonja! Hajrá!!! Veled vagyunk! :) Panaszkodj csak.

Tlindi! Ilyenek ezek az anyósok. Gondolom okos volt Ő is :) Az a legjobb! Gratula a méretekhez! :)

Hubamami! Igyekszem összeszedni a gondolataimat, hogy mit vittem. Tivának csak pelenka (kb. 20 db szerintem bőven elég, de úgy is mennek látogatni), nedves popsitörlő és elmenős cucc kellett ha jól emlékszem.
Magamnak a tisztálkodási szerek, eldobhatós bugyesz, jó nagy betét-éjjeli (én ócsót vettem és teljesen megfelelt. Összetoldottam kettőt, hogy még hosszabb legyen egy kb. ) , evőeszköz, papírzsepi, 3 tekercs wc papír, pohár, 2 alvós ruci, fésű, esetleg egy újság (de úgy sem olvasod el , mert Hubában fogsz gyönyörködni), innivaló (nem rostos), papírjaitok (amit kaptatok a Polgmesthiv-nál, taj, személyi ilyesmik), elem a fényképezőbe, töltő, 2 papucs (fürödni és lenni benne), 2 törölköző, vittem hasszorítót és nagyon jó szolgálatot tett (szóval vigyél, ha van), fésű, volt nálam köntös és az első nap az is jó volt hogy volt, zokni. Hirtelen nem jutott más eszembe, kelengye oldalakról szettem össze, hogy mit vigyek és magamra szabtam. Majd a többiek kiegészítenek :)
szilvi35

Szonja,

ha az ember lányának a gyereke oviba megy,kitágul a világ...nemcsak a gyereknek.Anyuka hallgathatja a sok ostobaságot,amit mások gondolnak.Ne rengessen meg semmi,ne hagyd magad!!!
Sokfélék vagyunk,mindenki máshogyan csinál mindent,kár összehasonlítani...
Vannak a nyagytudású Óvónők,anyukák,akik csak a saját módszereiket hirdetik fennhangon,letojják,h más mit gondol.
Nem kell velük foglalkozni..hallgassd meg és menj arrább...
Egyébként az óvónénikkel semmi bajom,ha aranyosak és a gyerek az első..
Persze,biztos könnyű innen beszélni...de míg dolgoztam Bogi előtt az oviban,nagyon sokféle emberrel találkoztam.úgyhogy én nagyon értem miről beszélsz...

De,ha a gyerekeitek jókedvűek,boldogok és ti szülők is jól érzitek magatokat a bőrötökben,akkor semmi baj nincs...

Ha konkrétabban írsz a g-re,akkor azt elolvasnám...

Kép
kata35

Huba-ninja,

Én ugyanazokat vittem,mint Szilvi...

De én tudtam olvasni...szombaton szültem,szerda reggel mentünk haza...3kerek napot töltöttem bent...Bogi néha 4-5 órákat aludt...akkor olvastam...vittem könyvet...az alvás nem nagyon ment...

Kép
kata35

Sziasztok!
Köszönöm, jó, hogy kipanaszkodhattam magam, és örülök, ha érdekel benneteket. Leírom a g-re, csak legyen egy kis szusszanásnyi időm....a férjem egész hétvégén dolgozott. Hajnalba ment, este 7-8-ra ért haza. Kicsit leamortizálódtam, mert ha hétvégén itthon van, akkor azért könnyebb főzni, mosni, takarítani, meg a gyerekek.

Sokat gondolkodtam egyébként, és összeteszem a két kezem, hogy a bölcsödébe ilyen gondozónőket kaptunk. Mert rájöttem ám, hogy mi a baj: nem szeretik a gyerekeket. Fogadják őket, meg énekelnek velük, szóval végzik a dolgukat, de pl. volt egy kislány, aki egész nap sírt az anyukája után, meg mondta, hogy hiányzik neki, és csak annyit mondtak neki, hogy tudom. Nem vették fel, nem simogatták meg.
A bölcsibe agyon szeretgették a gyerekeket, tényleg anyjuk helyett anyjuk voltak. Mindegyiket. Ha valamelyik sírt, felvették, simizték, ölelték. Mikor mondtam, hogy a Balázs nem megy többet, másnap viccesen boksz kesztyűvel vártak. És volt ám nagy sírás-rávás.
Itt meg két nap alatt azt is hallottam, hogy mennyire nincsennek anyagilag megbecsülve. De ki van könyörgöm??? Az átlag nincs. Ez nem magyarázat, hogy miért dolgozik valaki ilyen helyen. Mert szerintem ezt is csak hivatástudatból lehet jól csinálni, ide nem elég "csak" bemenni.

Huba-mami!
Asszem Szilvi írta az evőeszközöket, meg poharat is. Én kereskedelmi mennyiségű retyó papírt vittem és gondosan bugyoláltam a slozit. Nem volt jó azért még guggolva pisilni.
Már nem is emlékszem mit vittem. Pedig még 9 hónapja se volt.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok! :)
Én is itt vagyok, csak még nem értünk semminek sem teljesen a végére.... Sőt! Abigél szombatra bepöttyösödött, a bárányhimlőt már nem úsztuk meg úgy, mint a skarlátot... Nagyon durván jönnek a pöttyök, mindenhol a kis testén... az összes testnyílásaiban, a nyakán, a hasán, a haja között teljesen tele van... legalább láza nincs... holnap reggel viszem őket a fülészetre, remélem már nem kell többször menni...
Szonja!
Engem is kiakasztottak az óvónénik.... Zaránd eddig 2x 1 hetet járt oviba, de mikor utolsó nap volt, akkor félrehívtak, és ketten egyszerre osztották az eszet.... hogy nem bírnak Zaránddal, sírva fakad, ha rászólnak, stb... Meg aznap is sírva jött be az udvarról, és nem is tudták kiszedni belőle, hogy mi a baja.... Már útközben szinte sütött a gyerek, hazaérvén megmértem a lázát, 39,2... még jó, hogy sírt a gyöngyöm... Csak ezt nem vették észre a drága jó óvónénik, akik nálunk is piszokul panaszkodnak, csak azt az apró momentumot felejtik el, hogy 4-6 órát dolgoznak csak, abból 2-t alszik a gyerek.... (1 óvónéni 8-12:30-ig, másik meg 10-16-ig). Ami véleményem szerint nem is korrekt, szívesen belepillantanék a jelenléti ívbe..... Én nem sajnálom őket, csak a gyerekeket.... Szóval nálunk is egy hajszálon múlik, hogy átvigyük-e a gyereket a magánoviba vagy se.... Majd kiderül még, mit hoz a jövő.... Próbálok erős lenni, de nagyon nehéz, amikor csupa negatívumokat "okádnak" az ember elé, miközben a féltett és imádott gyermekünkről van szó.... mert ők tudják, ők 25 éve óvónők, stb.... Nna, én is mostanában csak nyafogni járok ide.... Brrrrr...
Szóval, Szonja, fel a fejjel, legyünk erősek, tartsuk egymásban a lelket! :) Ne hagyjuk magunkat!!!!
Vendég

Sziasztok!

Én azért kiállnék az óvónők mellett....
Igaz,hogy ennyit dolgoznak,de nem könnyű ám 20-24 gyerekkel együtt lenni,épp elég az a 6 óra+még az óvodai programok(mert nálunk rengeteg volt,van)+értekezletek..havonta többször reggeltől este 8ig bent voltunk az oviban.

Jó..persze..attól még megnézhetnék miért sír a gyerek...és a lázmérőt is használhatnák....
Óvónőből is mindenfajta van...a hivatástszeretők jó fejek...csak ritkák...

Kép
kata35

Adrienne!
Ha ez velünk történik, azt hiszem minimum keresztre feszítem az óvónőt!!!! ÓVÓNŐ!
szilvi35

Szasztok!

Kincsőnek folyamatosan folyik az orra. Modjuk szerencsére éjjel tud aludni max. 1X kelünk fel orrot szívni és aztán alvás tovább!

Adrienne!

Sajnálom, hogy ilyen nehezen másztok ki a nyavajákból! :(
De kitartás! Túl lesztek ezen is!
Amikor nekem Csenge és Enikő bárányhimlős lett akkor pont terhes voltam Csabával és akkor azt mondta nekem a doktornő, hogy ha már meglenne Csaba akkor rajta még több pötty lenne!
Mert Csengén volt de nem olyan sok viszont Enikönek még a nyelvén is voltak pöttyök a fésülködésről meg ne is beszéljünk, mert az aztán egyáltalán nem ment annyi pötty volt a fején!

Huba!

A kórházba én vittem még a kispárnámat is mert én annélkül nem megyek sehová sem, viszont törölközőből többet vittem és jól is jött. Pohár, tányér, kanál, kés, villa, szalvéta, toll, Wc papír 3-4 tekercs minimum, papírzsepi,hálóinget is vittem vagy 4 db-ot mert januárban ugye fűtöttek és olyan iszonyat meleg volt, hogy majd meg gyulladtunk legalábbis rólam foly a víz egész nap! Na meg a szülésnél is a saját hálóingemben voltam. A bébi feje alá textil pelus kellett, popsitörlő, pelenka, meg majd a hazamenős ruci!
De szerinetm majdnem ugyanazokat írtam mint Szilvi!
Drukkolunk ám nagyon!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kata!
Nyugodtan állj ki az óvónők mellett, úgysem sokan teszik ezt... Nehéz???? Mindenkinek a saját munkája a legnehezebb.... Ő választotta, akkor most ne hivatkozzon arra, hogy nehéz velük... Nyári szünet felét is otthon töltik, az nem esik a nehezükre???? NNa, ennyit erről... Menjen takarítani vagy bolti eladónak, vagy árufeltöltőnek... Ott kevesebb a gyerek, de dolgozni ott is kell!!! Nálunk eddig az oviban nem volt semmilyen ovis program. 1x voltak egy "külsős" játszótéren. Ennyi... Na, mindegy, nem húzom fel ezen magam, mindenesetre én személy szerint nem tudom sajnálni Őket...
Ildóca! Igen, Abigélnek sokkal több és határozottabban nagyobb pöttyei vannak! Sajnálom, de a kesztyűt nem tűri, viszont elkaparja az arcán ezeket a csúnyaságokat... Nem tudom, hogy mit csináljak, Zaránd nem volt ennyire viszketős-vakarózós...
Vendég

Adrienne!

Betadinnal szoktad kenni Abigél pöttyeit?
Nekünk az bejött és nem fertőződött el szerencsére, a ruhából meg kijön egy sima mosással.
Csengének van egyetlen egy ami a mai napig is látszik neki sajnos!
Homeopátiát próbáltátok van egy aminek az a neve, hogy rhus toxicodendron ch 9, ebből nyugodtan adhatsz neki 3x 2 golyócskát! Valamennyire csillapítja a viszketést. Na meg a mentolos hintőpor amit szerettek ha beszórtam őket mert hűsített.
Csak egy pár ötlet ha gondolod ezeket lehet!
Gyógyulgassatok meg hamar!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszönöm, Ildóca!
köszönöm a tanácsokat és a segítséget! Mentholos hintőporunk van, meg van fertőtlenítős hintőporunk is. ezek nagyon jók, csak az arcán elég nehéz használni, ill. nem annyira hatásos, mert csak ilyen kis vattakorongra szórom először, és utána azzal kenem az arcát. Így is félek, hogy a szemébe/szájába kerül. Ott majd lehet hogy kipróbálom a betadine-t. Egy előnye van ennek a nyavajának! Hamar túl leszünk rajta, ettől a jövőben már nem kell félteni! :)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a felsorolásokat. Asszem semmit nem hagyok ki. De nem gondoltam volna, hogy ennyi cuccal fogok szülni vonulni... Durva... :-S

Még néhány kérdés: Bár ezt még a dokimtól is megkérdem, ha hazajön végre a szabadságáról (vasárnap), szóval:
Ha beértünk a kórházba, és felmentünk a negyedikre, ott mi történik, hová menjünk, hová pakolhatjuk azt a rengeteg cumót, amit vinni kell? Kapok ágyat, valami ruhatárolót? Mikor? Mielőtt megvizsgálnak, utána? A szülőszobába való dolgokat (innivaló, kis törülköző, szőlőcukor, apának ennivaló stb) azt külön hátizsákba pakoljam be? Vagy mehet a nagy gurulós bőröndbe?
Annyira megnyugtató, hogy Ti ott voltatok, tudjátok, és nem csak tippeket hallgatok. Egy ismerősöm sem szült a Péterfybe, és sztem mindenhol másképp működik. Szóval, IGAZÁN HÁLÁS VAGYOK!!

Adrienne!
Gyors gyógyulást Abigélnek! Kitartás! Jut eszembe, rajtam sem maradt meg anno a kesztyűféleség, és szépen kapargattam magam, és 3 helyen is megmaradt a helye. Úgy néz ki mintha megégettem volna cigivel a bőröm. Nem olyan gáz, de én azért lehet próbálkoznék azzal a kesztyűvel. De ez csak ötlet. :-)

Az óvónőkről a véleményem:
Van az ismeretségi körömben óvónő, idős is frissen végzett is, no meg bölcsis is, és azt kell mondjam egyhangúan azt mondják, hogy 3-4 éven belül belefásul a munkájába az óvónők többsége. Ez szomorú, de nem sok választása van utána, mert hová tanuljon, mi mást csináljon, elvileg ehhez ért... De ez nem mentesíti szerintem őket!!! Igenis úgy kell figyeljen az összes gyermekre, mintha a sajátja lenne. Őszintén, én remélem nem lesz ilyen gondom, bár azt tudom, hogy én keresztény óvodába adom Hubát. Mondjuk, ez nekünk amúgy is fontos. De ez nem zárja ki, hogy nem fordul elő ilyen.
Remélem azért átlagosan jobban odafigyelnek a kicsikékre! És csak "szar" napja volt az óvónőknek akkor! KITARTÁS! :-)

Remélem nem baj, hogy hosszú voltam!
KÖSZÖNÖK még egyszer MINDENT!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-mami!
Szoptatós melltartó és melltartóbetét ne maradjon ki. Mondjuk ez lehet, hogy természetes.

Nekem reggel 5-kor folyt el a magzat vizem, 6-ra voltam a kórházba. A 4.-en be kellett csengetni a szülőszobáknál (tehát nem ott a 4D uh felől). Megkérdezték, hogy szülni jöttem :) A csomagokkal beküldtek ott oldalt valami szobába, ahol zárható szekrények voltak, és ennek az öltözőnek, vagy minek is zárható volt az ajtaja. Tehát kaptam két kulcsot. Ott átöltöztem, a motyeszt bezártam az egyik szekrénybe. Majd bevonultunk a szülőszobára. Kérdezgettek valamiket: adatokat, meg hogy van-e fogadott dokim, szülésznőm és a többire nem emlékszem. Majd megvizsgált az ügyeletes doki. Én 6 cm-re ki voltam tágulva, úgyhogy kaptam egy szülőszobát, asszem a kéket. Mivel a dokim reggel 7-re volt várható, ezért nem hívták külön. Gondolták, hogy addig nem szülök meg. Hát nem, de a reggelire már nem volt ideje.
Mi valamit kinn hagytunk a bőröndbe, de a férjem elkérte a kulcsot, szóval simán kimehetett érte.

Nem tudom, hogy mit hagytam ki, de most rohanok Ádihoz. Nagyon süvölt...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Huba mami!

Teljesen úgy volt ahogy Szonja írta!
Mi reggel 9-re értünk be és Csöngettünk a szülőszobán modjuk én elötte felhívtam a szülésznőt mert nekem volt és ő szól a dokinak, hogy ne menjen haza mert ugyanis ügyeletes volt az nap reggelig.
Kaptunk mi is két kulcsot az egyik szekrény kulcs volt a másik a szoba kulcs ahlo a szekrény volt ott kellett átöltözni és a cuccokat meg elzárni. De nekünk nem kellett leadni a kulcsot csak szülés után . Szerintem lehet, hogy nem fognak táskát beengedni a szülőszobára de vizet meg szőlőcukrot bevihetsz. Viszont az nem tudom, hogy bent a szülőszobán lehet- e ennie apának szerintem ki kell menni enni. Nálunk nem volt fontos az evés mert minden hamar lezajlott Reggeliztünk itthon és 12.10-kor szültem meg!
Miután átöltöztél kérdezgetnek mindenfélét meg felvesznek a kórházba és csak utána vizsgálgatnak. Meg megkérdezik, hogy milyen szobát szeretnél alapítványit vagy sem.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szép reggelt!

Lassan indulok NST-re... Ez a második. :-)
Nagyon rossz éjszakám volt. Többet voltam fenn, mint aludtam. Fájt a derekam, égett a gyomrom... Egész terhességem a latt nem, de most kibírhatatlanul... A Rene sem segített... Áááá... Meg minden bajom volt. Sírtam is egyet... :-S Persze mindeközben Kedves aludt... No, de sebaj, ez egy új nap... :-)

Köszi Szonja és Ildóca, hogy válaszoltatok. Azért ez így megnyugtatóbb...
Persze, a szoptatós melltartót nem hagyom ki. De még mindig nem csomagoltam be... Valamiért az van bennem, ha bepakolok, akkor kész vagyok, jöhet a szülés, és véget ér... És azt hiszem kissé tartok tőle... Hogy milyen lesz... De jobb ha mihamarabb bepakolok, mert a végén még motyó nélkül megyünk szülni. :-S :-)

Itt mindenki ilyen könnyen szült? :-) Ez örömteli. Mármint a könnyű=rövid idő alatt. :-) No, sebaj, igyekszem én is rekord idő alatt szülni. :-)

Szép napot Anyukák!
Jobbulást a babáknak, kellemeset az oviba járóknak, és pihisen a kisebbeknek! :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Adrienne,Ildóca

Mielőbbi gyógyulást a gyekőcöknek.

Nekem még nincs tapasztalatom az ovival,de az egyik rokon óvónő.A lelkiismeretesebb fajtából.Vele a vezetőóvónő azért veszekszik,hogy kiabáljon ő is a gyerekekkel.De ő mondta,hogy a saját gyerkőceivel sem kiabál,nem fog a máséval sem.

Huba

Vigyél valami kencét a cicidre is,ha kisebesedne.Nekem a Lanolin volt jó.Nem tudom telefon töltőt írtak e a többiek.Én negyed 9-re értem be a kórházba mikor szültem és 16.43-ra lett meg Szonja.De ott repül az idő.Nekem legalábbis nem tűnt hosszúnak.Apa ki ment kajálni.Ha van autótok vigyetek sok aprót parkolóórázni,mert nem állhatsz be az udvarra,Igaz a szobatársamékat egy 500-ért beengedte a portás.

Tlindi

Kép
tlindi

Huba mami!

Nekünk a kórházban azt mondták, hogy ha szülni mész akkor nyugodtan be lehet menni a kórház parkolójába!
Legfeljebb igen adtok 500 Ft a portásnak. De még mindíg jobban jártok minhogy apa esetleg lemaradjon a legjobb részekről mert le kell rohannia a kocsihoz!
Mondjuk ha hétvégén mentek akkor meg nem kell parkolást fizetni az utcán!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tlindi, Ildóca...
:-)

Taxival megyünk szülni. :-) Szóval emiatt nem izgulok...
Már nem sok van hátra. :-)

Ja, kencefince cicire, ezen gondolkodtam... Bár vettem Avent mellbimbóvédőt. Vagy azt majd csak akkor, ha már kisebesedett?

Mit tudtok a málnalevél teáról? Ti ittatok? Én vettem ma, elvileg 36. héttől lehet inni, segíti a tágulást... Szinte csodákat hallottam róla... Mármint olvastam... Szerintetek? Vagy Ti tudtok valamit Anyucik? :-)

Jobbulást a babáknak!!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Nekem 23 órakor elfolyt a magzatvíz, 3/4 24-re bent voltunk (taxival :) és folyamatosan paráztam, hogy összevizezem az autót, ugyanis a magzatvíz nem elfolyik, hanem folyamatosan ömlik. Volt nekem betétem 2 a bugyiba, de ráültem a pulcsimra is, mert nem szerettem volna taxit súrolni).
4. emelet és a szülőszobák felé mentem (tudod, ott van egy üveg ajtó balra). Ott vannak nővérkék, szóltam nekik, hogy jöttem szülni, elfolyt a magzatvíz (mondom, folyik, nem elfolyt :)). Kaptam 2 kulcsot, ami innentől Apánál volt. Megkerestük a szekrényünket (úgy ahogy a többiek) átöltöztem hálóingbe és bekísértek a szülőszobára. Engem nem is nagyon kérdeztem, az egész paksamétámat a kezükbe nyomtam (meg volt szülési tervem is, szerintem azzal ki is nevettek, persze nem szembe, de úgy éreztem, hogy bohócot csináltam magamból egy kicsit. Bár nem értem miért vicces?!)
Szóval a menet ugyan az mint a többieknél.

Nem ittam málnalevelet és semmit.
Nem használtam bimbivédőt sem.
Esetleg, ha lehet okoskodnom, akkor nekem sokat segített, hogy előre tájékozódtam a helyes szoptatás felől! Mert, ha tudod, hogy kell szopiztatni, nem lesz gondod a bimbivel sem. Persze meg kell szokni a pici vákuumozását :), de az nem annyira kellemetlen, nekem inkább furcsa volt.

Sokat segített a pocakkötő!!! Szerintem azt vigyél (volt amikor abban is aludtam, mert úgy nem fájt!).

Hajrá hajrá!!!

Kattkatt! Hahó!!!
szilvi35

Nekem 23 órakor elfolyt a magzatvíz, 3/4 24-re bent voltunk (taxival :) és folyamatosan paráztam, hogy összevizezem az autót, ugyanis a magzatvíz nem elfolyik, hanem folyamatosan ömlik. Volt nekem betétem 2 a bugyiba, de ráültem a pulcsimra is, mert nem szerettem volna taxit súrolni).
4. emelet és a szülőszobák felé mentem (tudod, ott van egy üveg ajtó balra). Ott vannak nővérkék, szóltam nekik, hogy jöttem szülni, elfolyt a magzatvíz (mondom, folyik, nem elfolyt :)). Kaptam 2 kulcsot, ami innentől Apánál volt. Megkerestük a szekrényünket (úgy ahogy a többiek) átöltöztem hálóingbe és bekísértek a szülőszobára. Engem nem is nagyon kérdeztem, az egész paksamétámat a kezükbe nyomtam (meg volt szülési tervem is, szerintem azzal ki is nevettek, persze nem szembe, de úgy éreztem, hogy bohócot csináltam magamból egy kicsit. Bár nem értem miért vicces?!)
Szóval a menet ugyan az mint a többieknél.

Nem ittam málnalevelet és semmit.
Nem használtam bimbivédőt sem.
Esetleg, ha lehet okoskodnom, akkor nekem sokat segített, hogy előre tájékozódtam a helyes szoptatás felől! Mert, ha tudod, hogy kell szopiztatni, nem lesz gondod a bimbivel sem. Persze meg kell szokni a pici vákuumozását :), de az nem annyira kellemetlen, nekem inkább furcsa volt.

Sokat segített a pocakkötő!!! Szerintem azt vigyél (volt amikor abban is aludtam, mert úgy nem fájt!).

Hajrá hajrá!!!

Kattkatt! Hahó!!!
szilvi35

Csaba ma lázasan jött haza az iskolából! :(
Amikor hazajött 38.3 volt a láza!
Szerencsére ma pont vártuk a doktornéni és így legalább meg is tudta nézni a drágámat. Persze azt mondta, hogy nem igen lát semmit, mert a torka is szép és nem is köhög csak az orra folyt de az még a hétvégén kezdődött! Szóval a lényeg, hogy nem igen tudta megmondani a doktornéni, hogy mi is lehet a baja!
Viszont most meg 40.5 fokos láza van ! :(
Na most biztos nem is fogok addig lefeküdni amíg le nem megy legalább egy kicsit!
Mert ez a magas láz nagyon brutál és félek nehogy lázgörcsöt kapjon, mert sajnos a hajjlam az megvan akár bármelyik gyerekemnél! Ezzel sajna én is sokat küzdöttem gyerekkoromban! :(
Ami Csabát nagyon bántja, hogy nem mehet már a héten iskolába!
Ezzel kiborított már. Mondtam is neki más gyerek meg annak örül, hogy lehet lógni! Erre a válasza meg az volt, hogy lehet, hogy más szeret lógni de én nem mert akkor egy csomót kell itthon pótolni és különben is mi lessz a barátaival! Na meg a furulyával meg a tánccal! Akkor most oda sem mehet?

Huba!

Én sem ittam a málnalevelet. Sajna nem tudok segíteni !

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Én ittam a teát, de végül csaszi lett.
Dokim meg csak annyit mondott rá, hogy igyam, ha akarom, mert ártani nem árt:)

Csabának jobbulást!
Aranyos, hogy iskolába akar menni.

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi Kattkat!
Nálatok minden renben?
Valahogy aktívabb voltál! Mostanában nem igen írsz nekünk! :(

Twist, Pako Többiek? Hol vagytok? Kérünk szépen egy kis helyzetjelentést!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca! Jobbulást a gyerkőcöknek!
szilvi35

Sziasztok!

Ildóca! Csabának jobbulást! Okos fiú, tudja, hogyha lóg, akkor sokat kell pótolni. Ez azért jobb, mintha állandóan lógni szeretne. Mintha a nővéremről hallanám. Ő volt ilyen. Hazaért a suliból, nem is ebédelt, már írta a leckéit kisiskolásként. Utána evett... Középsuliba úgy érettségizett le, hogy egyszer sem láttam tanulni, hadd ne mondjam 5re. Durva... Szóval örülj, hogy szeret tanulni. Remélem Hubám is hasonló lesz, mert én nem voltam túl szorgalmas. :-)
JOBBULÁST!

A teát ma elkezdem inni. Remélem hat majd... Bár kissé tatok attól, hogy előrébb hozza a szülést... Bár, ha azt nézzük, hogy a fiúkat általában túlhordják a mamák, akkor... még reménykedhetem. :-)

Szilvi! Köszi a tippet. Én is inkább arra hajlók, hogy simán szoptassam, olvastam is rengeteget a helyes szoptatásról... No, meg ma meglátogat a szülésznő barátnő, aztán átveszünk mindent még egyszer... :-)

Szép napot mindenkinek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Ildóca, jobbulást nektek!

Huba-mami!
Én sem ittam teát, így is sejtettük, hogy rövid lesz.
Hát az tőlünk független, hogy ki mennyi idő alatt szül meg. Egy biztos: no para, mert az állítólag csak lassítja. Meg azért mi Ildócával, már nem az elsőt szültük. Igaz, én Balázzsal is 3 órát vajudtam.
Egyébként én sem gondoltam, hogy ilyen hamar meglesz Ádi: hogy 5-7 perces fájások után ő gondol egyet, és nekiindul, hogy körülnézzen a világba. Na ilyen most is: kis buldózer :) nem lehet megállítani.

Hát Ádikám jól szopizott, csak az a 12 óra, amit egyfolytában a mellemen töltött, na az nem tett jót. Szépen felázott, úgyhogy tiszta seb volt, mikor hazajöttünk. Emlékszem, fejnem kellett mire a papírokkal végeztünk és haza is értünk. Egy merő vér volt a tej, és ahogy levettem a fejőgépet a cickómról, jött vele egy szép darab bőrke is.

Szóval Buldózer Ádika: mászik. Mindenen át és keresztül. Elképesztő gyerek. Meglát valamit, és mint a vadászkutya, ha szagot kap, csak megy előre.
Balázs még szereti az ovit: sőt kezd kibontakozni. Ami azt jelenti, hogy valszeg nem ő lesz a legjobb gyerek a csoportban. Már ha az itthoni teljesítményét nézem. A bölcsibe mindig féltem, hogy mondják, de ott állítólag nagyon jó volt. Nézetem is körbe, hogy biztos jó gyerekről beszélnek-e :) Nem baj, nem érdekel mit csinál, hadd hulljon az ő hajuk is :) Eddig reggelente még kellett egy kis rábeszélés, ma közölte, miután kinyitotta a szemét, hogy jön a Peti, mennem kell.

Megyek én is, még tartozom a g-re a sztorival, meg képeket is akartam feltenni. Csak érjem utol magam.
Ja és vasárnap keresztelő. Kíváncsi vagyok, hogy az én két kölköm mit alakít a templomba :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?