Új privát üzeneted érkezett!

Nosztalgia
Kép
szilvi35

Szilvi

De jó,hogy neked vannak ilyen képeid.Én annyira elbénáztam,hogy csak a szülés napján mondtam Apának,hogy csináljon már néhány képet a hasamról.2 fájás között vigyorogtam :oops: Valahogy nem jutott eszembe,hogy milyen jó lenne majd nézegetni őket.Na majd a következőnél én is csinálok ilyen sorozatot.

Tlindi

Kép
tlindi

Na! Héj! Nem akartam offolni! Hahóóóó! Mindenkííí!!!

A sorozat nekem is lehetett volna profibb, pl. ha mindig ugyan azon a helyen, ugyan abban a ruhában és ugyan olyan távolságból készítem a képeket.
szilvi35

Szilvi!
Mindig elképedek, hogy mekkora volt a pocakod! Mega-nagy volt :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Halihó!

Lányok kérünk szépen helyzetjelentéseket!
Twist, Beus, Pako, Kattkat, Katák és mindannyian merre vagytok!
Kicsit tessék jelentkezni! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Még szülés előtt olvasgattam a topicot, hogy érdeklődjek a Péterfy felől, és gondoltam leírom, hátha más is így tesz:
Augusztus elején született meg a kisfiam, császárral. Előtte kb. 2 hétig cholestasis miatt bent kellett már feküdnöm. De végül rendben lezajlott minden, 4 nap után hazaengedtek minket.
3 hétre rá egy hatalmas trombózis miatt mehettem "vissza" az intenzívre. A kórházban (idézem az orvosom) "nem gyakorlat" ugyanis, hogy vérhigítót adjanak a műtét után (csak ha kéred, de ez kinek jut magától eszébe?) és nem is ellenőrzik, hogy szükséged lenne-e rá. Egy nővérke szerint egy hónapon belül én voltam a 3. kismama trombózissal náluk... Szóval vigyázzatok erre is, és kérdezzetek rá. Inkább egy hét injekció, mint egy év...

üdv
tartalom
tartalom

Sziasztok !

Bocsánat ,hogy kívülállóként zavarlak titeket!

Én egy gyermekszakápoló vagyok,és mivel már nem éri meg Bp-re feljárnom dolgozni (újszülött osztályon dolgozom),elkezdtem gondolkodni,hogy mit tudnék vállalkozás keretében csinálni,hogy a szakmai tudásommal segíthessek...és mellesleg pénzt is keressek.

Az jutott eszembe,mivel ismerem a védőnői munka során kapott segítséget, egy elsőszülő kismama esetében igen kevés,és nem mindenhol van nagymama aki segíteni tud,fekészítő összejöveleteleket tartanék hetente.Papás-mamás,pelenkázós,köldökkezelős ,kelengye....,szoptatás-fejés..... Vannk még ötleteim.:-)

A saját munkám során látom,hogy a csecsemősök segítségére lenne igény,de nincs idő sajnos(mennyiség a minőség javára megy).

Kérlek titeket ,írjatok erről néhány sor véleményt,hogy lássam,neki merjek -e fogni.Ötleteket is várok.Azt is ,hogy ebben a zord gazdasági helyzetben ki ,mennyit tudna erre ,mint kezdő szülő ,kismama áldozni anyagilag.
Persze arról is szó lenne,hogy akár születés után házhoz mennék ,együtt megtanunánk fürdetni,köldökkezleni,későbbiekben szoptatós probléma esetén,mellel kapcsolatban fejés megtanulásához segédkezés......rengeteg minden......

Előre köszönöm segítségeteket, kérdéseiteket!

Zsuzsa
kavicska

Sziasztok!
Jelentem :) nagyon bújnak nálunk a fogacskák, mert Ádinak hasmenése van. A keze egész nap a szájába, és utálja, ha a Dentinox-al kenem. Mármint utána jó neki, de mikor kenem, kapja el a fejét. Most enni se nagyon eszik, és a cicvel elkezdtük azt, ami Katkattéknál van: minden mást fel kell fedezni. Ráadásul új móka van este: eddig szépen rácuppant a cicre és már aludt is. Most egymásra vigyorognak a báttyóval és játszanak. Átlagosan fél 11-11, mire le lehet őket csitítani.

Mászni nem akar, kúszva mindent gyorsabban elér. Tesz három-négy lépést, és utána elfekszik és kúszik. Ülni próbálgat és az új, hogy kapaszkodik fel mindenre. Persze mivel nálunk ez szép komotósan fog menni, kb. decemberre fel is fog állni :)

Balázsnak egyenlőre megy az ovi, igaz ma mentünk reggelire és hozom ebéd után. Jövő héttől alszik ott, hát majd meglátjuk.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Lányok!

Hallottátok,hogy bizonyos gyártási számos vigantol cseppeket visszahívtak,mert van benne valami?
Talán a gumi résszel került bele,ami a kupakjából van...
Nézzetek utána neten...
Állítólag már a patikusok nem is adnak ki...

De lehet,h csak hisztéria az egész...
Azért megér egy nézést....

Kép
kata35

ÚÚÚ! Jó, hogy szóltál!

Hol tudok rákeresni, hogy melyek a rosszak?
szilvi35

Tlindi

Kép
tlindi

Itt meg tudjátok nézni.Elvileg Mo-n nem került forgalomba ezekből a gyártásiszámosokból.Természetesen Az enyém közte van.a védőnő már nem veszi fel a telefont.Biztos lejárt a munkaideje.Én ma nem adok Szonjánk,holnap meg ismét próbálkozok a védőnőnél.hátha....

Tlindi

Kép
tlindi

szilvi35

Ja! Bocsi :D Figyelmetlen voltam!
A mienk is közte van!

Végre előkerültetek!!!
szilvi35

ezt a másik "fórumomon" egy gyógyszerész lány írta:

Most szólt az OGYIban dolgozó nagynénink, hogy ne parázzunk a vigantolos hírek miatt!!! állítólag gumi került bele, de Magyarországra NEM került olyan adag, amiben lenne gumi. Egyébként le fogják cserélni műanyagkupakosra, szóval érdemes most beszerezni, mert lehet, hogy roham lesz.... Az OGYI közlemény meg nehezen érthető, de az a lényeg, hogy lecserélik az adagoló miatt és NINCS benne gumi!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Köszönjük a Vigantolos anyagot!
A miénk is rajta van a tiltólistán.... sőt! az előző is, ami már el is fogyott, csak még az üvege megvan.... frankó.....
Vendég

Természetesen a miénk is közte van. És ez már a 2. üveg. Remélem az első nem ilyen volt. Vagy remélem igaza van Kattakat nagynénijének.

Azért elmennek a jó francba!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok !

Én egy másik forumról vagyok , de hátha tudtok nekem segíteni !!!

2010 Espiro active sport babakocsi eladó . ára 25.000 ft ! De az árba meg tudunk egyezni szerintem !

2010 . májusában vásároltuk , de kaptunk egy másikat így feleslegessé vált, nagyon kevesett használt , jó állapotú sportbabakocsi ! Karfája levehető ! Esernyőre csukható, van hozzá téliesített lábzsák, esővédő, Nagyon jó vele közlekedni ! Ha bármi kérdésed van írjál szivesen válaszolok !

Garancia is van még rá ! Eredeti ára :29.000 ft

Személyes átvétel az Árpád-híd és környéke is megoldható előre egyeztett időpontban vagy posta stb... !

íme egy két kép róla ! Kép Kép [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1286478783.5163.jpg[/img]

Nagyon köszön és elnézést a zavarásért !

Szilvi Kép Kép Kép

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Ja, bocs Kattkat, nem a Te nagynénid.

Szia Adrienn!
De jó, hogy előkerültél!
Akkor valszeg nekünk is ilyen volt az első üveg.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nem az én nagynéném, hanem egy lányé egy másik fórumról :wink:
Viszont a másik fórumon is ment a zúgolódás továbbra is, erre egyértelműbb lett a lány.(mondom, Ő gyógyszerész, a nagynéni pedig az Országos Gyógyszerészeti Intézetnél dolgozik)
Ezt írta:

ISMÉT MONDOM, HOGY SEMMI BAJA A VISSZAVONTNAK!!! Tehát, külföldön egy gyártási tétellel volt baj és emiatt vonták vissza... A magyarnak nincs semmi baja, nyugodtan lehet használni!!! A visszavonás azért történt, mert áttérnek a műanyagcseppentősre.

Azért írtam le nektek, mert nekem hiteles ez a csaj.
Mi használjuk tovább.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Hát persze, hogy a mi vigantolunk is rajta van a listán! :(
Azért ez röhej, hogy ennyire nem figyelnek oda semmire!
Nem is értem, hogy amit a gyógyszertárból elhoz az ember már abban sem lehet 100%-ig megbízni! Azért ez bosszantó nagyon!
Akkor most merjük adni a gyerekeknek tovább vagy sem?

Tlindi!

Ha megtudsz valamit a védőnőtől akkor írd meg nekünk légyszi!
Köszi!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszi Kattkat! :D
Én hiszek neked! :D
Modjuk már nem sok van az üvegünkben csak pár csepp!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Számomra az indoklásban leírtak szerint egyértelmű, hogy a megadott gyártási tételekben találták a nyomnyi mennyiségű idegen anyagot.... Tehát érintve vagyunk, én nem adom tovább ezt a gyereknek, bár teljesen mindegy így a második üveg után.... Holnap felhívom a védőnőt...
Amúgy azon gondolkodom, írok az ogyinak is.... megkérdezem, hogy akkor ez most mi is valójában... majd meglátom, mire jut időm holnap.
Zaránd holnap lesz egy hete, hogy folyamatosan lázas. Bárányhimlős. Ráadásul az előbb visítani kezdett, hogy fáj a füle... (ettől nagyon félek, mert másfél éve mindkét fülét fel kellett szúrni, plusz 3 nap kórház...) Abigél második hete ki sem lát a takonyból, Ő is piszkálta a fülét hétfőn, elvittem a dotornőhöz, mondta kicsit piros... írt fel Neki cataflám cseppet. Legalább Ő nem lázas... naponta 5x-6x szívom mindkét gyerek orrát... Kész vagyok... Ráadásul ma kellett vinni a kutyát orvoshoz, ma kapta meg a chipet. Azóta tök levert, csak fekszik és alszik... Jó lenne már túl lenni ezeken a napokon, mert hulla vagyok már.
Vendég

Nna, írtam az ogyinak..... Kíváncsi vagyok, válaszolnak-e a levelemre... Hi-hi....
Még van egy ismerősöm az MgSZH-nál, ott is rákérdezek majd holnap, ma már nem akarom zavarni...
Jó éjt Mindenkinek!!!!
Vendég

Sajnálom Adrienne, hogy betegeskednek a gyerekek.:?
Ó szegény Zaránd, hogy most még a bárányhimlő is megtalálta...:(
Mielőbbi gyógyulást neki és a kis Abigélnek is! és persze a kutyinak.

Mikor oviban dolgoztam én is folyton beteg voltam, de ezt már írtam szerintem.
Viszont utána évekig semmi bajom nem volt, még egy megfázás sem.
Rezisztens lettem az összes bacival szemben vagy mi.

Kattkat

Kép
kattkat

Aszta, először a vörös iszap, most meg ez!! Micsoda hírek!!
Mienké is rajtavan a listán. Kattkat postjának én is hiszek, mi szedjük tovább.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Én megvallom, nem nagyon értem: szóval valamelyikbe találtak valamit. De a Mo-ra érkezettekbe nem. Honnan tudják? Pláne így utólag?
Áááá, nem tudom...inkább iratok fel másikat. És ha abba is van valami????

Adrienn!
Szegény csemeték! És szegény Te! Jobbulást nektek!
A fülfájás nekem is mumus: én az voltam és azért kellett kivenni a mandulámat. Nem tudom, hogy ez még divat-e, mindenesetre félek nagyon tőle, hogy a gyerekeknek is lesz.

A védőnőnket nem érem el. Aki tudott valakivel beszélni, írja már meg légyszi, hogy mit mondtak!
Köszi!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Beszéltem védőnővel.Azt mondta ne adjam,ha rajta van a listán.Iratni kell fel vigantoltablettát a gyerekdokival.Majd el mondja hogy kell adagolni.Én csak jövőhét csütörtökön megyek dokihoz,azt mondta a védőnő ráér akkor is.

Adrienne

Sajnálom,hogy betegek a gyerkőcök.áldás ez az ovi.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok Lányok!
Mindkét gyermekemnek fülgyulladása van.... Fülmelegítő sapik, antibiotikum, hétfőn vissza... a sapi darabja 4800 Ft.... Hurrá....
Ja! Kaptam választ az OGYIból, átküldöm a g-re... :)
Vendég

a www.ogyi.hu-n teljesen érthetően le van írva... Érthetőbb, mint a válaszlevelük, :)... Szóval lehet adni a gyerkőcöknek! :)
Vendég

Adrienne! Sajnálom!
szilvi35

Adrienne!

Sajnálom, hogy minden betegség megtalál benneteket.
De nézd a jó oldalát a pöttyös betegségeknek, legalább túl lesztek rajta. Tudom nem vígasztal! Kitartást és mihamarabbi gyógyulást kívánok nektek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Akkor most mi a manó legyen ezzel a Vigantollal? :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Adrienne, jobbulást nektek!!!

Ma volt Ákos keresztelője a Lehel téren, jó sokat utaztunk, de megérte! ;)

Kép
Kép
csipetnyusza

Gratulálok! Hogy sikerült? Ákos, hogy viselte? Képeket esetleg?

Az ágy felett forgó, zenélő izé, mennyire kötötte le a babáitokat? Azon gondolkodom, hogy lehet unja magát az ágyában. Kicsit (nem is kicsit) rossz érzésem van, hogy "csak úgy" magára hagyom este.
szilvi35

Gratulálok a keresztelőkhöz! :)
Jó napom van ma, gyógyulnak a gyerekek! Abigél fülei szebbek, de Zarándét sem kell felszúrni, csak még gyógyszert kell szedni, hétfőn újra kontroll mindkettőnek! :)
Szilvi! Zarándnál nekünk levetette a doktornő a zenélő forgó micsodát a kiságyról. Ő ugye egy kicsit késöbb kezdett átfordulni, mászni, stb.... Azt mondta a doktornő, hogy nem eléggé motivált a gyerek, ezért nem is küzd annyira, hogy "elérje a célját". Ennek érdekében le kellett venni azt a játékot az ágyáról, mert azt ugye nem éri el, akárhogy küzd, és esetleg ez miatt nem is indul a többi tárgy után (csak azok a játékok után nyúlt, amelyikről látta, hogy eléri. Ha mégsem érte el, akkor sem fordult vagy mászott utána, hanem "feladta". Abigélnek pedig ebből kiindulva fel sem tettük. Pedig szerintem jó kis nézegetnivaló a gyerekeknek, meg még zenél is... a barátnőm kislányának is volt olyan, és szerették... Nem tudom, hogy mikor mi a jó, én ezzel kapcsolatban nem tudok véleményt mondani. Hátha a többieknek bevállt! :)
Vendég

Sziasztok!

Adrienn! Ez jó hír, gyógyulgassatok!
Azért nektek szépen kijutott a jóból! Kanyaró (vagy nem az volt) himlő, meg fülgyuszi! Nem irigyellek!

Ehhez képest Ádinak csak a foga jön. Szombatról vasárnapra virradóra annyit kelt, hogy követni se tudtam. Komolyan kettőt átaludtam, ha a férjem nem kell hozzá, sírhatott volna egy darabig. Rohadt fogak, kijöhetnének már, hogy ne kínozzák szegényt.

Azért napközbe jól elvan: kezd felmászni mindenre. Ma a lépcsőről szedtem le. Nyitva hagytam a kaput, mondván még nem tud rajta felmászni. Na, hát hamar rácáfolt. Tegnap este meg a fikusz cserepébe matatott. Úgyhogy a fikuszt likvidálnom kell magasabb helyre, mert asszem az mérgező. Nagy hasonlóságot mutat a bátyjával abban a tekintetben, hogy a játékok nem érdeklik. Azok csak úgy vannak szerte-széjjel a lakásba díszletnek, meg hogy én belelépjek (ilyenkor szokta a férjem mondani, hogy sokkal jobbak a fiúk, azok nem barbiznak, mert a barbi cipőnél rosszabb nincs :) ). Sokkal érdekesebb egy fakanál, vagy a lábosok, vagy kinyomni a szódát az üvegből, folyékony szappant a mosdóba. Ezeket még csak a nagy csinálja, de kicsi hűen követi. Szóval asszem jövő ilyenkorra csomókba fog hullani a hajam.

Forgónk nekünk se volt, de volt kölcsönbe egy pihenőszék, amire lehetett ilyen játékokat rakni, meg ugye a hinta, amin forogtak az állatok. Hát hamar elunta Ádi is. Meg egy idő után mancsolni akarta. Aztán van tornázónk (olyan A alakú, játékok lógnak róla és a kölköt alá lehet rakni). Na elsőre jó volt, mostanra az a jó móka, hogy elrugja, és felborul, vagy nem. Szóval szerintem egy idő után el fogja unni, köss rá valami mást játékot. És ne legyen lelkiismeret furdalásod... na mennem kell, majd jövök befejezni.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Bocs, csak Ádi megriadt, be kellett tömnöm a száját :) cickóval természetesen.

Szóval: unni fogja, akkor kötsz rá mást, aztán persze végképp elunja, mert meg akarja fogni, aztán már mászni akar és nincs az a forgó, ami lekötné. De amíg leköti, használd ki. Ne legyen már lelkiismeret furdalásod, mert mondjuk 15 percet magadra szánsz. Én ezeket a 15 perceket használtam ki fürdésre, hajmosára, szemöldök szedésre, vagy végre leültem és normálisan ettem. Vagy leültem Balázzsal és autóztunk egyet, mert neki ez nagyon hiányzott már és Ádi ugye nap közbe nem nagyon aludt, tehát maradtak ezek a kis idők. És én is kicsit feltöltödtem...ha ettől a 15 perctől voltam rossz anya...
Persze ez csak az én véleményem.

Na többiek! Tessék jelentkezni!!! Kattkatot külön megrovásban részesítem :) mert nem is emlékszem, mikor jelentkezett ilyen ritkán. Mondjuk Ildóca se eresztette bő lére :) !
Ja, és ki volt csütörtökön Szilvinél? Beszámoló? Irgum-burgum!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szilvi

Eleinte Szonja jól el nézegette a forgókát még a zene is megnyugtatta.engem kevésbé,már a hajam az égnek állt a hull a pelyhestől :? .Aztán mikor már elérte veszélyessé vált.Aztán annyit rugdosta,hogy már nem forog csak zenél.Kb 2 hete pedig letépte állvánnyal együtt.

Adrienne

Örülök,hogy gyógyulgattok.

Csipetnyusza

Gratulálok a keresztelőhöz.

Meggyógyultam.Ha még akarjátok talit,akkor szervezkedhetünk.Nekem hétfőtöl-csütörtökig bármi jó.

Tlindi

Kép
tlindi

Adri, Tlindi, szuper, hogy jobban vagytok!

Szilvi, mi ajándékban kaptunk forgót, de csak a zenéjét szeretjük :) Nézni nem.

Képek lesznek, de nem sok van. nem az volt a lényeg :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet! Na! De hát akkor olvassuk a lényeget!!!

Köszi a forgós válaszokat!

Nem volt csütörtökön senki. Most csütörtökre is áll a meghívás.

Örülök, hogy gyógyulgattok!

Vannak lefekvési, elalvási, procedurális problémáink. Most próbálkozom. Jelen pillanatban betettem az ágyába és jól elszöszmötöl egy csörgő lasztival. Viszont, ha elunja magát, gond van :( Nem tudom, hogyan szoktathatnám Tivát az ágyába, mert sajna (én a nagyokos) nem szoktattam oda. Cicin alszik el :(
Persze suttogó is segíteni fog bizti, ha elolvasom az ötletelését.
szilvi35

Szilvi, ez nálunk is probléma, bár néha előfordul, ha még ébren lerakom az ágyába, és ha nem nyomja puki, se büfi, ja és hogy ha fáradt persze, akkor szépen elalszik.

Számunkra a keresztelő lényege valóban maga a szertartás, hogy egy újabb kis lélek csatlakozott a nyájhoz :) Egyik legjobb barátunk keresztelte meg, azt mondta vállalja a következő 3-at is :) hehe :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Szilvi!
Ha suttogó elmondta a titkot, oszd meg velem is :wink:
Nem tudom, hogy kinek, mi a normális, de nálunk a nagy se alszik úgy el, hogy olvasunk egy mesét, aztán lecsukja a kis szemét és alszik. Talán majd később.
Balázs míg kicsi volt, cumin aludt el (na nem az első hónapokba, mert akkor nagyon elrontottuk, csak ringatva volt hajlandó). Amikor ki lehetett venni a cumit a szájából és ott maradt a kis luk, akkor már olyan kómás volt, hogy be lehetett tenni a kiságyba. Aztán 6 hónaposan már nm kellett a tápszer, akkor ringattuk. Utána jött a babakocsi: a lakásba ide-oda lökdöstük és énekeltünk neki. Mikor elaludt kb. 10-15 perc volt, fel lehetett vinni a helyére. Aztán kinőtte a babakocsit és akkor betettük az ágyba és a hátát simogattuk. Aztán kinőtte a kiságyat, és a nagyba mellé feküdtünk. Na most itt tart. kb. 15-30 perc alatt elalszik, attól függően, hogy mennyit csiripel.
De ez nekem jó. Mert emlékszem, hogy kicsinek hosszú félórákig kellett ringatni és ha nem elég óvatosan tetted le, felkelt. Sose felejtem el, hogy a férjem állt a fal mellett, félig aludt, és közbe ringatta Balázs seggét. Szóval az utána következő rituálék mindig max egy fél óráig tartottak, nem szakadt le a karom és nekem megfelelő volt ez a kompromisszumos megoldás.

A kicsi délben és este csak és kizárólag cicin alszik el. Este kb. 10 perc alatt totál kóma. Éjjel ha felkel, szintén cici. De ez se olyan borzasztó, ha nem óránként kel. Kiveszem, vagy a férjem a kiságyból, magam mellé veszem. Max. 5 perc alatt végez, ekkor elforudul oldalra és lehet visszavinni a kiságyba.
Délután 1 és 2 óra között kezdi a nyivákolást: kb. negyed óra alatt elalszik. Ha én is elalszok vele, akkor viszonylag nyugisan alszik. Ha elslisszolok, az első 2 órában felkel jó félóránként és akkor vissza kell mellé bújjak, akkor megint elaszik. Átlag 2-3 órákat szokott így aludni.
A nap többi szakában el lehet altatni másképp is, de fél-háromnegyed óránál nem alszik többet.
Érdekes még, hogy velem szinte csak cicin alszik el, anyunak csak babakocsiba, a férjemnek csak ölbe alszik el. Persze a többiek cicijén nem tud :) de ezzel csak azt akartam mondani, hogy a férjem, vagy én hiába teszem a babakocsiba, tutira nem fog úgy elaludni. Jó persze, vannak kivételek: a nap minden szakába már nem teszem cicre, tehát akkor jön egy félórás virnyákolás, és valahogy elaltatom.

Nem tudom, hogy a többieknél hogy megy?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Vagyok ám de időnként kicsit hulla vagyok, nem egyszerűek a hétköznapok nálunk. Nagyon nehéz három gyereknek a napjait összerakni úgy, hogy az mindenkinek jó legyen és nem könnyű belerázódni sem egy nyári szünet után. Csak a mai nap olyan, hogy reggel elviszem őket suliba, utána főzök teszek veszek összepakolok, kettőre megyünk értük Kincsővel a suliba illetve csak Csengéért és Enikőért onnan elviszem őket a zeneiskolába fél 3-ra utána haza. közben apa elmegy Csabikáért a suliba mert hétfőn Angolra jár és munka után tud is menni érte, akkor ők haza jönnek, utána meg fél 6-ra vissza a lányokért a zenesuliba és utána meg próbálunk családi életet élni. Szóval van egy táblázatunk amire minden reggel ránézünk és mindenki tudja, hogy mi is a dolga, illetve apa, vagy háromszor felhív napközben, hogy neki mikor hova kiért is kell mennie vagy hova is kell kit vinnie az nap. Úgyhogy igazából én fogom össze a dolgokat és ez nem mindíg egyszerű. Főleg most, hogy Csenge kitalálta, hogy szeretne elmenni felvételizni 6 osztályos gimibe. hát eddig a Szerb Antal Gimnáziumnál tartunk aztán még valószínűleg nőni fog a kínálat!
Úgyhogy most ezt is intézni kell, mert teljesen be van lelkesülve a drága és tanul ezzerrel, hogy meglegyenek a ponszámai!
És azért ez nagyon komoly dolog ha ő most egy ilyenre adja a fejét, hogy felvételi meg gimnázium. Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy felvételi előkészítő 20000Ft. :(
És persze mindemellett Kincső egy kis tündér mert ma is olyan édesen eljátszott délelött egyedül a szobába néha ki mászott a konyhába és megnézte, hogy ott vagyok-e és mit csinálok aztán vissza ment és játszott tovább. És szinte ez így van minden nap.
Szóval ne legyen lelkiismeret furdalásod Szilvi ha 15 perce magára hagyod. Mert akkor gondold el, hogy nekem milyen lelkiismeret furdalásom lehet! Igazából délután tudunk egymással foglalkozni amikor együtt vagyunk itthon mindannyian.
Forgónk nekünk volt mindeggyiknél. szerették nagyon de amikor már magukra rántották na akkor gyorsan leszereltem én is.
Napközben Kincső sem alszik sokat na de az éjszakát az aztán szó nélkül végigalussza általában fél nyolckor megfürdetem és nyolcra már általában alszik is és reggel 7-ig egy hang nélkül alszik!
Hű egy kicsit hosszúra sikeredtem! (Bocsi ) :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tényleg Kattkat! Merre vagy? Mi van veletek?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szerintem nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy Kattkatték ezen a héten a szüleinél vannak. Csak, hogy nehogy aggodalom legyen :)

Nem baj, ha hosszú lettél Ildóca. Jó, hogy Kincső ilyen kis kincs ő (mennyire humoros vagyok, mi?). Nem értem mitől vagy hulla?! :wink:

Csipet! Hmm... Mi nem vagyunk vallásosak, de értem az örömöd. Gratula még egyszer!

Köszi az altatási leírásokat! Mindig tanul az ember jánya. Mi most bugyoláljuk (bugyolántesz), meg olykor ringatjuk... de, olyan édes, kibírhatatlan a kényeztetés!!!
Alakul szépen az ágyba szokás, tyúklépésekkel haladunk, de előre! Ezt most visszatöröltem, mert nem szeretnék elkiabálni semmit.

Ma voltunk az első oltáson. Tiva baba egy igazi kis tündér! 2mp nyafi és ennyi. Anya jobban aggódott :oops: 6500g és 68 cm. Gagyarászott és nevetgélt ott mindenkinek, kis közönséget szerzett magának :lol:

A villogó, zenélő forgóról meg lebeszéltetek :)
szilvi35

Szilvi, tuti, hogy megvolt az oltás, éppen tegnap éjszaka jutottatok eszembe szopi közben, hogy azzal hogy álltok? De akkor túlvagytok rajta! 68 cm??? Úristen, nagyon szép hosszúkásak vagytok!! Mi jövő héten megyünk a 2. oltásra, kíváncsi vagyok a műsorra. Kis bömbi volt nálunk is múltkor, de nem volt vészes. A Prevenar csíp is állítólag.

Nagyon jó altatási tippeket írtatok lányok, kísérletezni kel :) Melyik babának mi jön be ugye. 8)

Kép
Kép
csipetnyusza

Tivadar 14:31 körül elaludt (nagyon sírt) és még mindig alszik. Közben evett. Ez rengeteg alvás. Lehet az oltástól zaklatott?
Jaj Istenem! Csípős oltás? Szorítok Ákosnak/Ákosért!
szilvi35

Szilvi!

Hát tudod sokszor én magam sem értem, hogy miért is vagyok iszonyat fáradt! :wink:
Kincsőnek sajna megint folyik orra!
Megyek meg is nézem mit tömködjek gyorsan belé, hogy ne hatalmasodjon el rajta semmi komolyabb!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok! Előkerülök én is kicsit a háttérből.

Szilvi, az enyimék is 3 napig megkavarodnak minden oltás után. Hát nekem a nagynál nem vált be a suttogó. De azóta elkezdtem a kötődő nevelés felé kacsintgatni (bár a gyakorlati megvalósítás nem megy még), úgyhogy én inkább Dr. Wilian Sears: Éjszakai gondjoskodás-t olvassnék a helyedben .

Csipet! Gratula a keresztelőhöz. Költözésről valami hír?

Adrienn! Ti aztán jól kikaptátok! Örülök, hogy a legrosszabbat megúsztátok. Jobbulást!

Ildóca úúúgy irigyellek Kincső miatt, bárcsak nekem is ilyen jó dolgom lenne! Bár nyílván nem is lehetne másképp bírni. A hatosztályos gimi nagyon jó, később is könnyebb lesz neki. (Öcsém a 15. kerületbe járt valahova, nagyon jó erős suli az is.) Tök jó, hogy ilyen szorgalmas a leányzó!

Lassan 2 hete megint óránként kelünk, és napközben is sokat van kézben, nyűgös. A nagy meg most kezd beszélni, és bepótolja az elmúlt 2,5 évet egyszerre, rengeteg figyelmet igényel(ne). Meg minden evés is 2 órás küzdelem mindkettővel.
A legjobb pedig, hogy állandóan felmászik az ágyra, fotelre és ott táncol a szélén. Már sokszor bezárom a fotelt is a kisszobába. Az orra is megint elkezdett ma folyni. Ilyenkor
úgy tudom utálni a mosolygós kipihent anyukákat a környezetemben. :twisted:
Ja, Tlindi! Én nagyon szívesen elmennék a talira (ha benne vagyok a tízben), de sajna én nem tudom oviba adni még a nagyot, így csak hétvégén vagyok mobilis apával. Bár egyszer már 2 hete bkv-ztunk a közelbe (látnotok kellett volna ahogy felszálltam a két kezemben 2 gyerekkel :D)

Persze megint jó hosszúra sikerült! Bocsi!

Kép
Kép
beubaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?