Sziasztok!
Szilvi!
Ha suttogó elmondta a titkot, oszd meg velem is
Nem tudom, hogy kinek, mi a normális, de nálunk a nagy se alszik úgy el, hogy olvasunk egy mesét, aztán lecsukja a kis szemét és alszik. Talán majd később.
Balázs míg kicsi volt, cumin aludt el (na nem az első hónapokba, mert akkor nagyon elrontottuk, csak ringatva volt hajlandó). Amikor ki lehetett venni a cumit a szájából és ott maradt a kis luk, akkor már olyan kómás volt, hogy be lehetett tenni a kiságyba. Aztán 6 hónaposan már nm kellett a tápszer, akkor ringattuk. Utána jött a babakocsi: a lakásba ide-oda lökdöstük és énekeltünk neki. Mikor elaludt kb. 10-15 perc volt, fel lehetett vinni a helyére. Aztán kinőtte a babakocsit és akkor betettük az ágyba és a hátát simogattuk. Aztán kinőtte a kiságyat, és a nagyba mellé feküdtünk. Na most itt tart. kb. 15-30 perc alatt elalszik, attól függően, hogy mennyit csiripel.
De ez nekem jó. Mert emlékszem, hogy kicsinek hosszú félórákig kellett ringatni és ha nem elég óvatosan tetted le, felkelt. Sose felejtem el, hogy a férjem állt a fal mellett, félig aludt, és közbe ringatta Balázs seggét. Szóval az utána következő rituálék mindig max egy fél óráig tartottak, nem szakadt le a karom és nekem megfelelő volt ez a kompromisszumos megoldás.
A kicsi délben és este csak és kizárólag cicin alszik el. Este kb. 10 perc alatt totál kóma. Éjjel ha felkel, szintén cici. De ez se olyan borzasztó, ha nem óránként kel. Kiveszem, vagy a férjem a kiságyból, magam mellé veszem. Max. 5 perc alatt végez, ekkor elforudul oldalra és lehet visszavinni a kiságyba.
Délután 1 és 2 óra között kezdi a nyivákolást: kb. negyed óra alatt elalszik. Ha én is elalszok vele, akkor viszonylag nyugisan alszik. Ha elslisszolok, az első 2 órában felkel jó félóránként és akkor vissza kell mellé bújjak, akkor megint elaszik. Átlag 2-3 órákat szokott így aludni.
A nap többi szakában el lehet altatni másképp is, de fél-háromnegyed óránál nem alszik többet.
Érdekes még, hogy velem szinte csak cicin alszik el, anyunak csak babakocsiba, a férjemnek csak ölbe alszik el. Persze a többiek cicijén nem tud
de ezzel csak azt akartam mondani, hogy a férjem, vagy én hiába teszem a babakocsiba, tutira nem fog úgy elaludni. Jó persze, vannak kivételek: a nap minden szakába már nem teszem cicre, tehát akkor jön egy félórás virnyákolás, és valahogy elaltatom.
Nem tudom, hogy a többieknél hogy megy?