Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok újra!

Zsuzska
Csak nem együtt laktok Ti is egy Szörnnyel? Nagyon helyes, hogy a sarkadra álltál. Ne hagyd, hogy a fejedre nőjön. Az ölbenbabaságról csak annyit, szerintem a hidegfrontot érzik ezek a törpék, szerdától jó nagy lehűlést jósolnak. Peti is nyűgösebb, mint szokott, pontosabban tojik aludni.

Katca
A neten találsz egy csomó mindent az ekcémáról, sajnos vigyáznunk kell az illatanyagot tartalmazó krémekkel. Mit kaptatok Máté arcocskájára?

Mely
KöszönjükKép Szerintem is az egyik legjobb fotó peticiről.
Jó, hogy mondod a keresztelőt. Jól eltoltam az időt, már csak tavasszal lesz. Lehet, le kell mennünk vidékre, ott nem kell oktatásra járni, meg nem kérnek semmi házasságlevelet, ilyesmit. Nálunk ui. nem egyszerű a helyzetKép

Puszi,

Szilvi
szilvus

Mariann,

télleg, nagyon nagyon boldog névnapot, és ne szomorkodj, puszi

Timi +1ölbenBence
kismaszat

jajjj, elfeledém amit kérdezni akartam, úgy mindenkitöl:

-valaki szed esetleg közületek Cerazettet ?

Timi
kismaszat

Humi! Gratula a fél évhez!!

Timi! jol felmérgelt anyosod, pedig nem is ismerem. Sajnállak mert amig ott laksz tényleg nem sok esély van rá hogy rendezödne a helyzet.

Jobbulást a babáknak! Ma Orsinak is elkezdett folyni megint az orra, igaz apuci beteg.

Ági! A 8 kg-ot mi is megcéloztuk, majd ugy kb. 1 éves korraKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ennyit a du-i nyugodtságomról! Kép
Eléggé ki vagyok. Matyus du-n is lázas volt, egyfolytában csak sírdogált, ha néha elengedett egy mosolyt, én már nagyon boldog voltam. Pelenka kiütése is lett, nagyon randa a feneke. Este szellőzöt is rendesen. Pisit sem sikerült venni, mind 2 zacsit elhasználtuk, és a pisit a bodyn szépen felszíítta. Kép Majd reggel még megpróbálom.

Timi!
Olvasom hogy szed-e valaki Cerazettet, és közben erősen gondolkodom honnan olyan ismerős a gyogyi név: és beugrott IGEN én szedem! Kép Mi a gond?

Karmen!
Orsi tüneményes! Jó hogy nem csak mi vagyunk ilyen "jó" súlyban! Nem annak örülök hogy Ti is soványkák vagytok, csak annak hogy tudom ez is normális!
Ha nem lenne ez a topik már hüjjére aggódnám magam.

Mariann Boldogságos Névnapot!

No megyek ellátom magam, apraja már alszik.

Jó éjt! Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, és a hétvége termése képekben:
barátnőméknél jártunk, és egy fénykép erejéig kaptunk kölcsibe 2 gyerkőcötKép
Ilyen lesz majd a nagycsalád????Kép
Kép

Hozzátáplálás ősszel 1(igazából csak fényesíti fogak híjánKép ):
Kép
Hozzátáplálás ősszel 2
Kép

Szilvus, milyen nagyfiús Peticica a képen!!! Szép!!(pedig ezt lányokra szokták mondani, de nagyon ráillik!)

Karmen, Orsi mosolya állandó és édes még ezen a nyűgös napon is.Kép

Ja, Andris is ma exrta szuper nyűgice volt. a fülét piszkálta, hát nagyon remélem csak heccből!!!!!

Pusza, jó éjt,

Móki
móki

Sziasztok!

Mariann,
Nagyon boldog névnapot kívánunk!!! Kép
Szerintem Apa miatt ne rágd magad, Ő már csak ilyen. Sajnos.Kép Gondolj bele, ha az a helyzet amire gondolsz, mit tehetett volna. Vagy megmondja neked vagy azt teszi amit tett. Talán a kevésbé rossz megoldást választotta a két rosszból. Kép

Móki,
Nagyon jók a fotók! Andris az óriás almával különösen szupi.Kép Kimerültségileg csatlakozom hozzád. Szerintem a szopi rendesen kiszívja az ember tartalékait. Ép tegnap mondogattam, hogy fáradtabb vagyok, mint amikor dolgozni jártam, pedig semmi látszata itthon annak amit csinálok.

Ági,
Matyusnak jobbulást!!!
A zacsi felragasztás kórházban tanult trükkjei: A megelőző 1-2 pelenkázásnál nem krémezel, nem hintőporozol, semmmit nem használsz. Felragasztás előtt babaszappanos vízzel lemosod a kukac környékét, teljesen szárazra törlöd és úgy mehet fel a zacsi. Ha egy icipicit is krémes vagy vizes a bababőr, akkor nem tapad meg rendesen és kijön a tartalma. Szóval A felragasztott zacsit védd pelenkával. Matyót itasd meg, és ha tudod tartsd fekve (tudom ez a legnehezebb), sűrűn nézve, hogy van-e valami a zacsiban.

Megyek nézem a Vészhelyzetet aztán jövök még vissza.
Puszi,
Humi
humi

Szilvus, ha a Szörny érvényes a Dédikre is, nem csak a Nagyikra, akkor igen Kép vagy Kép ?? De van előnye is... Azóta megbecsüli, ha leadom neki egy kis megőrzésre és nem szól bele a dolgaimba...

Mariann, boldog névnapot, így egy ici-picit megkésve... Kép

Ági, Petya is vékonyka. Holnap tudok pontos adatot mondani, de ő is olyan 7-7,5 kiló körül van... Hiába tömöm, nem hízik... Ilyen alkat.. /Sajna a szopi is emiatt lett elrontva a kieg.-gel Kép/

Jó éjt
Zszska
bzsuzska

Sziasztok!

Karmen
Édes Orsi a tornáztatóval!Kép Szereti püfölni? Leszedhetőek a lógó vackok?Kép
Jobbulást a lánynak! Meg Apának is! Te meg nehogy elkapd, márcsak a tejcsi miatt se.

Ági
Pelenkakiütés? Na akkor TUTI a fogacskák a bűnösek! Amióta Peti fogzik, állandóan piros a popija, hol jobban, hol kevésbé. Nem győzöm a Sudo-val kenni. Most éppen a "kevésbé" stádiumban van. Remélem hamar kibújnak azok a fogak(melyik 4 jön most?). Gyógypuszi Matykó nózijára!Kép

Móki
Nehogymá' vega legyen az a gyerök, adj a kezébe legalább egy gumitehenet isKép Kép Kép Jó az őszi szerkója Andrisnak!
Igy szeretnétek a nagycsaládot, hogy kicsi-pici-icipici?Kép

A jólsikerült petis kép Öcsém alkotása. Vett valami hipercsodamasinát, úgy lehet vele exponálni, mintha sorozatot lőne egy gépfegyverből. Készitett vagy 500 fotót Petiről a hétvégén.

Puszi még lehet visszanézek. A nyűgösség = időjárás. Nálunk Apán mutatkoznak a tünetek, nyűgös, tegnap a falat kaparta úgy fájt a feje, ma a térdeivel kinlódik, aszonta holnapra kipurcan ha igy folytatódik. Mondtam ezt talán napoljuk...Kép

Szilvus és Huncutpeti

Kép
szilvus

*******MARIANN**********

Boldog névnapot kívánunk!

Szilvus és Peti

Kép
szilvus

Sziasztok!
Megérkeztünk tegnap, Egerből. Jól sikerült az utazás, Tomika nagyon jól bírta. Jókat aludt az úton, és ott is. Esténként kb.10 perc alatt beszunyált. Meg is állapítottuk, hogy Tomika olyan, hogy minél többet húzzuk-vonjuk, annál jobban alszik. Szóval őt nem zavarja, ha más helyen, más környezetben alszik. Itthon megint 1-2 órát kukorékolt, mire elaludt.
Minden rokonnak megmutattuk (Gábor rokonsága él ott, Tomika előadta magát: mosolygott, nevetett, mindenkit elvarászolt).
Ja, és a lényeg: 5 foga van!!! Pénteken még csak 2 volt, most pedig alul 3, fölül 2. Nagyon szeret rágcsálni, tegnap megkaparintotta a távirányítót, és apró műanyag morzsákat rágott le róla, mire észrevettem. Remélem, nem nyelt belőle.
A cicit azóta nem harapja, de a seb még megvan. Köszönöm a jó tanácsokat. Tegnap elhoztam anyukámtól a Bioptron lámpát, azzal kezelgetem. Már nem fáj annyira (vagy lehet, hogy megszoktam?!)
Képzeljétek, ma voltunk a Tescoban, és Tomika a bevásárlókocsi ülésén utazott, mint a nagyfiúk. Nagyon élvezte, mindent meg akart fogni, amit vettünk. Olyan aranyos volt.
Majd lesznek fotók is.

Szilvus!
Köszi a recepteket!
Cicivel kapcsolatban: nekem nem megy a fejés. Ráadásul ez Tomika kedvenc cicije (ebben van több tejcsi). Úgyhogy marad a fogak összeszorítása a gyógyulásig.
Tomika első 2 foga kb. 3 hét különbséggel bújt ki, most meg néhány nap alatt kibújt másik 3. Peti hol tart?
Jó lenne egy egyéves nagy bulit csapni, arra mi is eljutnánk.

Peti ténylag nagyonpetis a képen. És igazán nagyon szép. A huncut Peti meg nagyon aranyos. És már így áll?! Nem semmi!
Tomika most jutott el a rendes négykézlábra állásig, kutyázik, majdnem fölül, de az állás meg csak segítséggel megy. Persze azért mindig állni szeretne.

Sly! Mariann!
Bimbóvédőt még nem használtam, nem vagyok benne biztos, hogy Tomika hajlandó lenne így szopni. Még váriok egy kicsit, de ha nem javul, magpróbálom-

Kitty!
Mi is Tomika ajtajára akarunk biztonsági rácsot tenni. Ez a konyha mellett van, és itt szemmel tudnánk tartani.
Meg persze zár kell néhány szekrényre, fiókvédő stb.

Timi!
Anyósodat nem minősítem...
De a férjed tényleg nem hagyhatná rád meg a szörnyre a problémát. Nem értem, őt ez a helyzet hogy nem zavarja?!
Ezt így sokáig biztos nem lehet csinálni.
Én kiváltottam a Cerazettet, de nem szedem.

Humi!
Gratula a fél éves Krizsónak!
Nagyon ügyes! Látom, ízlik neki a szülinapi süti.

Rita!
Mielőbbi gyógyulást!

Ági!
Jobbulást Matyinak! Biztos a fogacskák miatt van! Remélem, hamarosan jobban lesz szegényke.

Mariann!
Boldog névnapot!

Móki!
Andris nagyon aranyos (persze a többi baba is).

Megyek gyümölcskenyeret enni (férjecském sütötte, most lett kész). Nehogy lefogyjak...!

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!
Már megint én.

Szilvus,
Krizsó azt üzeni, hogy "köszi a brekust". Gondolatolvasó voltál: apja és tesója állandóan brekeg neki, mert azt imádja.
Fantasztikus a Peti-portré. Öcséd elmehetne profi fotósnak. Tényleg nagyon szép rajta Peticic és édi a HuncutPeti kép is.

Mely,
Tudnak ezek a babók. Én nem biztos, hogy a plébánián megálltam volna röhögés nélkül.

Kata,
Reméljük nincs igaza a dokinak és nem ekcéma. Az újabb krém biztos segít. Megy egy kis bőrgyógyító varázslat *******

Timi,
Anyósod egy igazi sárkány. A rosszindulatot pedig róla lehetne mintázni, az tuti. Hogy lehet valaki ilyen gonosz?! Valamiért olyan érzésem van, hogy rivalizál veled. Mintha féltékeny lenne arra, hogy már nem Ő az egyszem nő a fia életében. Nem lehet, hogy ez van a háttérben? Egy ötlet, hátha....: Én a te helyedben meglepném. Mivel sajna semmi esélyed, hogy magától normálissá váljon és ezek szerint a férjed sem fog vele beszélni, én a te helyedben elővenném a legszebb mosolyom, a legbarátságosabb fellépésem és leülnék vele megbeszélni, hogy miért viselkedik így. Közben azért finoman felvilágosítanám, hogy nem cseléd vagy, hanem a menye. Mindezt nagyon kedvesen, barátságosan esetleg valami olyannal kedveskedve ami célzottan neki szól. Szerintem semmivel nem tudod jobban megalázni, mintha kedvességggel reagálsz a szemétségére. Írtó nehéz, de meg lehet csinálni. Talán használna....

Karmen,
Aranyos a játszó Orsi fotó. Kép Ő mikor fordult meg?

Kristóf ismét csak bemutatót tartott a négykézlábra állásból, azóta semmi. Csak fekszik és úgy játszadozik. Semmi megfordulás, kúszás, mászás vagy bármi. Azért ennyi idősen már illene csinálnia valamit. Mikor igazán bepánikolnék miatta, akkor mindig mutat valami újat, aztán soha többet nem csinálja. Szerintetek ez még belefér a babák eltérő mozgásfejlődésébe?
Ma zöldborsófőzi volt a Manó ebédje és nagyon ízlett neki (persze a borsószemek, héjuk nélkül átpaszírozva). Próbáltátok már?

******* TALI *******
Úgy látom nem az igazi a pénteki időpont. Holnap már szerda, a csütörtök nekem sem jó, úgyhogy ez a hét kilőve. A jövő hét viszont szabad, nekem bármelyik nap jó.
TALÁLJÁTOK KI, MELYIK NAP LEGYEN A TALI !!!
Ha Clairék úsznak péntekenként, akkor talán más napra tehetnénk. Ritát megkérdezem, neki mikor jó. Szóval, mikor legyen??????
Útvonalat küldöm majd mailben, csak még nem írtam meg.
Monyó, Küldök majd minden infót.

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!

Most jutottam megint gép elé. Nálunk délelőttönként hiszti van ezerrel. Nagyapó már meg sem meri kérdezni, hogy mi van a gyerekkel. Délután csavargunk, akkor nincs gond, este itthon van apa, azért jobb a helyzet. Az éjszakák változóak, mert jönnek a fogacskák(2!)

Vasárnap voltunk egy könnyű kis kiránduláson (Királyrét-Nagyhideghegy útvonal), kb 5 órát gyalogoltunk le-fel. Kincső jól bírta az apja hátán a hordozóban, még aludt is. Én iszonyatosan elfáradtam, deréktól lefele izomláz. Gyenge, erőtlen, punnyadt vagyok.Kép
No azért jó volt, hétvégén megint megyünk. Adunk a kilóknak!

Timi,
Humi ötlete jó, de én azért gonoszkodnék vele (no nem kell komolyan venni, lehet, hogy én sem tudnám megtenni): megkínálnám valami innivalóval, amibe előtte egy kis hashajtót kevernék. Rengeteget! Másnap pedig pont az elenkezőjét keverném valami italába! Szenvedjen a
banya, hihihi! Apát pedig elküldeném... oda. no kaja, no szex!

Csak olvasok és olvasok, az írás most nehezebben megy.
Nagyon jók a képek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok megin' !

Humi
Akkor azt üzenem Krizsónak, hogy BREKEKE! Kép
Öcsém fotós, szokott sporteseményeken, esküvőkön, rendezvényeken fotózni. Nem a szakmája, de szerintem is jobban csinálja, mint egynémely profi.
Nna, a múlt héten rákérdeztem, mit kell csinálnia a 7 hónapos babának. A doktor néni válasza: forogni. Ennyi. Ha többet csinál akkor hurrá, lehet utána szaladgálni, de amit mindenképpen kell, az a forgás, 7 hónaposan. Krizsó meg 6, tehát bőven belefér. Csak egy ötlet, bár én magam gyakorló anyuka vagyok, szóval, gyakran pakold hasra Kópét, játsszon csak úgy. Forogni fog, hogy elérje a játékait. Doktornéni mondta nekünk, hogy Peti azért forgott hamar, mert szinte csak hason volt. Hátha Őkényelmességénél is beválikKép Kép
Zöldborsót próbáltam, nagyon izlett Petinek, de utána 2 napig.....khmm, mint a lakodalmas ebKép Kép

Zsuzska
Szörny grrr!!!
Most a nagycsaládok elvét vallók megköveznek, de hiszem, hogy a jó kapcsolathoz, - akár szülők, akár anyósék- kell az egészséges, minimum 1 utcányi távolság. Vagy csak annyi, hogy papucsban ne lehessen átsétálni. Jöhetnek, amikor akarnak, de előtte eresszenek meg egy telefont. Anyós meg is sértődött a 7végén, mert mondtam Neki, ne jöjjön át, mert pihenni szeretnénk. Nem volt kedvem vele beszélgetni vasárnap. Aranyos, de fárasztó tud lenni, nem mindig van hangulatom a hüjjjeségeihezKép Anyu ugyanez pepitábanKép

Tündi
Tomika egy angyal!Kép És 5 fogacskája van??!!Kép Kis krokesz. Petinek még csak 2 van alul, nem érzem, hogy jönne a felső bármelyik, de nagyon piszkálja a kezével. Petici is imádja, ha dögönyözik, de ha megunja akkor hangos ordítással reagál.

***TALÁLKOZÓ***
Ok, várjuk meg Ritát, mit válaszol. Nekem mindegy melyik nap. Humihoz, hozzátok oda is találok, szerintem Timivel+Benyóval együtt megyünk.

Ja, közvéleménykutatás, melynek témája a

HISZTI:
Ti mit tapasztaltok? Peti nagyon hamar elkezdte a tudatos hisztit, sirást, de amit kb. 2 hete művel, az már néha sok. Ha elveszem a megkaparintott vackot a kezéből, éles hangon elkezd visitani, krokodilkönnyeket hullajtva. Ha ölbe szeretne kerülni, már nem könyörög, hanem rázendit. Ha szólok hozzá, akkor még hangosabban folytatja. Ha ilyenkor akár fekszik, akár ül, szinte toporzékol a lábaival. Szerencsére ez pár percig tart, de akkor is.

Jóéjt Mindenkinek!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Most találtam rá erre a topikra.A kisfiam március 24.-én született.Csatlakozhatunk?Kép

Orsi
orsi21

Itt van pár kép a picimrőlKépŐ DominikKép

Kép

Kép

Kép

A képeken 4 és fél hónapos,most pedig 7 és fél.Sajnos még nincs bescennelve újabb kép.
orsi21

Szilvus,
Jesszum! Szép kilátások. Lehet, hogy akkor most Krizsó 2 nap alatt elhasználja majd a pelenkakészletünket? Kép
Amúgy krumpli-répa-pipimáj kiséretében kapta a borsót és csak a borsószemek belsejét, a szemek héja nélkül. Te is kipaszíroztad, mégis így hatott?
Taliról Ritát holnap megkérdezem.
Mail ment.

Hiszti:
Nálunk is van. Ha fekszik a játszószőnyegén és nem vele foglalkozunk addig tekereg amíg valamelyikünket meg nem látja (egyszer így fog átfordulni Kép) és krokodilkönnyek kíséretében ordítva könyörög. Nem sír hanem kiabál és közben óriási könycseppeket hullat. Ha valaki felveszi, mintha elvágták volna. Lehet, hogy színész lesz a gyerekből. Kép

Hogy beindultak a fogacskák. Nálunk még csak nyáltenger van, fogaknak híre-hamva sincs.

Jó éjszakát!
Humi
humi

Orsi,
Üdv köztünk! Kép
Aranyos a kisfiad. Hogy hívják? Írj egy kicsit magatokról.

Humi
humi

Szia Humi!

A babó neve Dominik Zsolt.Elsőszülöttem,de tervben van még 2 kistestvérke,pár év múlva.KépAz Uzsoki kórházban született Budapesten. Mostanában végig mássza az egész lakást,én meg futhatok utánnaKépKb egy hete fel tud állni egyedül,de csak az ágy mellettKépHúúú mit írjak még?Kép
Megnéztem a fényképeiteket,nagyon aranyos a picifiad!Kép

Orsi
orsi21

Szia Orsi,

Nagyon ügyi Dominik, ha már ennyi mindent tud. Kép
Itt egy kis segítség a mi kis társaságunkról.
Beleírtalak téged is, de légyszi írd majd meg a hiányzó adatokat.
Kép

Kösz a bókot, Kristóf nevében. Kép
Humi
humi

Köszönöm,hogy befogadtok minket a csapatbaKép

Lakóhelyünk: Budapest XIX.-ker

Születési paraméterek: 3500g,és 54cm

Na mostmár megyek aludniKép Jó éjszakát!

Orsi
orsi21

Sziaszok!

Névnapi jókívánságokat köszönöm.

Képzeljétek, Nádja ma elég korán, 1/4 7 kor kelt. 10-kor már hulla is volt, nyűglődött. Aztán le kellett mennem, mert jött a postás. Mire visszaértem elaludt az ágyában (ez nálunk így magától nagyon ritka). Jó fél óra múlva felsírt, éhes volt. Gondoltam én is szundítanék még egy fél órát, míg eszik. Hát, 1/4 3-kor keltünk. Úgyhogy a mára tervezett muffin sütés elmaradt, mert utána jött a barátnőm a gyerekeivel.

Apa utazása már nem érdekel, csak én eléggé őszinte vagyok és ezt apa is tudja. Tehát én inkább akarom az igazat hallani, még ha fáj is. Ja, innen küldte a szállásfoglaló emailt. Piszkozat benne maradt a kukában. Szállást 2 főre foglalt. Nagynéni... Útálom ha hülyének néznek. Kicsit kárpótolt, a névnapomra hozott, 18 szálból álló, fehér rózsa csokorral.

MókiKép
Nagyon nehéz lehet segítség nélkül. Ezen a téren nem panaszkodhatok. Anyura és apura is számíthatok, 1-2 óra erejéig minden nap igénybe veszem a segítségüket, de van mikor hosszabb időre is. Különösen hétvégén. Mindemellett van egy csomó dolog, amire nincs időm. Szerintem természetes, hogy szeretnél egy kis időt egyedül letölteni, esetleg a pároddal kettesben. Mikor van 1-2 nap egymás után, hogy egész nap egyedül vagyok Nádjával, én is szoktam azt érezni, hogy de jó lenne, ha már picit lepasszolhatnám valakinek.
Jól néztek ki a halom gyerkőccelKép Hajrá!!!

ÁgiKép
Matyusnak mielőbbi javulást! Szegény törpemanó, fránya fogacskák. Addig is megy a drukk, hogy hamar rendbe jöjjön.

SzilvusKép
Nagyon jók Peti képei. Öcsédet hozhatnád valamelyik talira, fotózni. Esetleg az 1 éves óóóóriási szülinapi partyra.
Hiszti kezdeményeket én is vélem felfedezni. Ha valamit nagyon akar, vagy nagyon nem akar, megy ezerrel a Nnnnyűűűű-á-Nyyyyűűűűűű. Aztán ha az történik, amit ő akar, azonnal csendben marad.
Keresztelő ügyileg, ha még nem tudjátok hol legyen, esetleg tudok segíteni.

KataKép
Tudom, hogy nem rossz szándék vezeti apát, nem is haragszom rá érte igazán.
Én is pénteken vagy szombaton megyek a barátnőimmel valahová. Talán moziba vagy vacsizni.
Remélem gyógyszertári fürdőkrém, meg a kenőcs segít Máté bőrén.

TimiKép
Szerintem ez azért a férjed dolga is. Itt nem egyszerű, eseti vitáról van szó. Ezt a problémát valahogy meg kell oldani. Gondolom ebben a szituációban előbb-utóbb elszakadhat a cérna nálad.

MelyKép
Nem vagy tapintatlan. Csak röviden, többiek már biztos unjákKép Szóval a férjem terhesség elején elköltözött itthonról. Megcsalt egyik barátnőmmel, rájöttem, ő választott, ment. Most a csajjal együtt laknak. Én nem forszírozom a válást. Nádjához szinte napi rendszerességgel jön. Ha nem utazik éppen KépKépKép
Én sem tudtam, hogy szent nevem van. És mi lett a kedvedre való név? Nekem a Johanna tetszett, apának a Júlia. Utóbbi lett, Nádja ugyanis az inkább az én favoritom volt.
TündeKép
Hú, de gyorsan jönnek ezek a fogacskák egymás után.

HumiKép
Szerintem Kristóf még nem maradt le semmiről. Végül is tudja ő, amit kell, csak nem csinálja. És olyan hirtelen kezdik el a dolgokat. Nádja is a forgásokat, miután megunta hetekig nem igazán produkálta magát. Aztán egyik nap hirtelen gurult 2 méternyi távolságot. Olyan, detül égből villámcsapás szerűen kezdte. Igaz, ezt nem unta meg, mert ugye így mindig máshová juthat el. Szerintem várjatok még egy türelmesen. Ha meg nagyon aggódsz, hívd fel a gyerekorvost. Abból még nem lesz baj.

***TALI***
Jövő hétre még nincs programunk. Többiek?

EdKép
Sikerült már berendezkedni? Kincső jobban alszik az új helyen? (fogacskákat leszámítva)

OrsiKép
Üdv itt nálunk!

No, ma este jól megdolgoztattatok, mire írtam nektek. Nem semmi volt a mai termés.

Mariann
tmarianna

Sziasztok,

gyors bekukk, mert dolgozom a fordításon ezerrel, Bencus alszik.

Szilvus, Ed, Bence is egyre hisztisebb, már veri a sarkát a földhöz úgy tombol és bömböl, ha nem az van amit ö akar. Tegnap föleg az volt, mert délelött aludt ugyan másfél órát, de délután semmit, illetve negyed hattól fél hatig kemény negyedórát, és végigüvöltöte a délutánt.
Néha már agybajt kapok töle, legszívesebben rákiabálnék hogy maradjon már csöndben, de tudom sok értelme nem lenne, így türök.

Borsó nem fájdítja meg a pocakot ?

Ági, azért kérdeztem a cerazettet, mert kb egy hónapja 1 szemet elfelejtettem bevenni, azóta vissza-visszatérQen hol egy-két napig, aztán egy hét szünet és utána 3-4 napig, stb. vérezgetek.Elöször azt hittem, visszajött a mensi most hogy már nem csak szoptatok, de hát egy-két hetes kimaradásokkal van néhány napig, aztán semmi. Afene se értiezt.

Tali: nekünk jövö hét elvileg jó.

Orsi, üdv köztünk, szép nagyon a kisfiad, és jó nagy is volt, mikor született !
Ez egy szuper csapat, majd meglátod !

Mindenki: szerintetek 6 és fél hósan nem kellene még megülnie egyedül Benyónak ? Nem tud ülni, teljesen elörebukik a lábaira, meg feldöl oldalra. Tudom hogy minden baba fejlödése egyedi, de úgy látom már mindenki ül, jó Krizsó nem de asszem ö szinte a legifjabb topicbaba, tehát ö még ráér.

???

Puszi

Timi
kismaszat

Köszi mindenkinek az együttérzést a taxis storinkkal kapcsolatban!

Igen igen, jöhetnek a konyhafotók mélben, minden mennyiségben, mert eldöntöttem: ezen a héten megtervezem, hétvégén meg manjen apa vásárolni, vágatni a bútorlapot, és ugorjon neki!! Kép

Kismaszat!

Én szedtem Cezarette-t. Csak neked is nem gondod van vele?

Én amíg szedtem kb. 2 hetente véreztem tőle (és ezt több kismama is mondta már), sokszor fájt a fejem, hányingerem volt. Abbahagytam a szedést minden panasz elmúlt. Másik szoptatós fogamzásgátló: Continuen tabletta. Kérdezd a nőgyógyászod, hátha tud valami okosat mondani...

Erika
goczane

Maszat!

A sógórnőm fia 04 25.-én született, és még ő sem tud ülni, mindig előre bukik, ha kitámogatják akkor ül egy kicsit magában, de hát az ugye nem ülés. Van egy másik ismerős ő 04. 10.-én született és még ő sem ül csak, néha tartja meg magát pár percig. Szerintem ne aggódj ezen. Mindenki másképp fejélődik.
Gyogyi: én már számtalan szemet kihagytam. Valahogy estére lerongyolódom és elfelejtem bevenni, szerintem tegnap sem vettem be (uff) Nem hinném, hogy ezért vérezgetsz, legalábbis nálam nincs ilyen gond. Hívd fel a dokidat, hogy mi lehet!?

Voltunk vérvételen. Nagyon sírt! Kép A nőcire meg mérges voltam aki vette a vért, mert először lefogatta velem Matyust, meg feltette a karjára a szorítós gumit és csak utána kezdett el készülödni a vérvételhez, addig meg persze Matyus torkaszakadtából üvöltött. Szerencsére nem tartott sokáig, és gyorsan megnyugodott. Kép

Humi!
Köszi a pisizacsis ötletet. Reggel sikerül ki imátkoznom belőle 10ml pisit! Úgy örültem neki, hogy csak na!Kép Persze ahogy levettem a zacsit, eláztatta a pizsamám. Kép

Orsi!
Üdv köztünk! Nagyon helyes Domika!

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Mariann! Boldog névnapot!! Restellem nem jutott eszembe pedig a tesomat is igy jivják, bocsKép

Móki! Jól áll nektek a nagy család!!KépKép
Andrisnak nagyon csinos a szerkója, bár ezt mindig elmondhatom rá.

Ági! Remélem Matyus gyorsan meggyógyul!!

Szilvus! Nem szedhetö le, de igy is elvan vele Orsi. Imádja bekapni, meg rángatni, cibálni. A tornáztató amugy igen könnyü igy szereti megragadni az oldalát és arrébb tolni, rángatja ott is.
Amugy már folyton feláll, imádja az álldogálást.
Peti nem is kell kövérebb legyen, én igy imádom!! A mosolya meg tüneményes. Jo sok völegény jelöltünk van már itt!

Tündi! Örülök hogy jol viselte Tomika is az utat.
Én még nem mertem Orsit a bevásárolókocsiban felültetni, bár gondoltam rá.
Én szoptattam fájo ciciel is, szerencsére 1 hét alatt meggyógyult. Orsi is csak akkor estik már ha nagy a csend, amugy a zajokra figyel.

Humi! Orsi 6 hosan fordult hasra.

Orsi! Nagyon szép a kisfiad, várjuk az ujabb képeket is!!

Na Orsit idevettem magamhoz, mert eddig nemigen mászott most meg kotor. A locsolom felé.Kép

Lányok! Már annyiszor akartam kérdezni Mirmurrékkal mi van, tudja valaki?

Mariann! nem tudtam naponta meg a kislányához, örülük hogy fontos neki és hogy te sem tiltod el. Sajna sokan azt csinálják. Gondolom barátné ennek nem örül annyiraKép

Timi! borsót héj nélkül add!

Karmen
Kép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Huhh, újabb fél órás küzdelem után fiacskám alszik. Miután elmagyaráztam neki, hogy állva nem lehet.

Timi és gyógyszeresek
Van 2 origi csomag Continuinom, csak kiváltottam, de nem szedtem be. Elviszem a talira, ha valaki azt szed, szivesen odaadom!

Timi
Szerintem egyáltalán nem kell ülnie a 6,5 hós BencénekKép Ha előrebukik a nózijára, azt jelenti, hogy még nem erős a hátacskája, azaz ne erőltesd. legyen sokat hason és másszon, meglátod, abból majd szépen felül saját maga is! Ügyes a legény, tudja Ő mit mikor kell csinálniKép

Karmen
Jófej a PUNK OrsiKép Majd az egyéves partin megküzdünk ám a kegyeiértKép Tényleg, egyenlő arányban vannak a fiúk és a lányok?
Peti amúgy elég csibész. Tegnap sétáltunk egy anyukával, kisfiam vigyorgott és dumált a kislányának. Csatlakozott egy nagypapa az unokájával, Petike máris odafordult és annak a kislánynak vigyorgott. Kép Kis szoknyapecérKép

Ági
De nagy tahó volt a vérvételes nőciKép Azért a kisbaba más elbánást igényel, mint egy felnőtt. Nem verted orrba?Kép Remélem nem találnak semmi gyulladásra utaló nyomot sem a vérben, sem a pipiben, gondolom azért kellett mennetek.

Mariann
Szerintem Öcsi szivesen jönne fotózni, de amikor mi találkozgatunk, Ő dolgozikKép Majd az egyéves partira mindenképpen elcsalom.

Orsi
Üdv közöttünkKép Gratulálok a kisfiadhoz, Dominik nagyon szép bébi, kérünk még friss fotókat rólaKép

Peti felébredt, hűdehosszú alvás volt, fél óraKép Most aztán végképp a fogacskákra gyanaxom. Talán a fölső kettő készül kibújni? Tudom, vagy 1000-szer leirtátok, de mi a legjobb fogzásra? Homeobogyóból a Chamomilla? Claire, Kitty, akik használjátok?

Megyek, hátha visszaszunyál még...

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Nekünk jó a jövő hét, a szerda az egyetlen kérdéses nap.
Úgy néz ki, egyre kevesebb időm marad netezni. Rengeteg a munka itthon, kezd elegem lenni a rendetlenségből. Néhol még vannak dobozok, zacsik, amin néha átesünk. A lakás még tele van szerszámokkal is, hogy Após tudjon fúrni faragni. Szegény küzd a fürdőszobapolccal, hogy tökéletes legyen nekem. Rendes tőle.
Most egy kis nyugi van, mert a baba és a papa is alszik.

Mariann, köszi az érdeklődést, hát valamennyire rend van. De még sok a kipakolatlan cucc. Kincső aránylag jól alszik a kiságyban, de ha fáj a foga, akkor jajj nekünk.

Timi, Kincső is tud hisztizni Kép
Ne aggódj, hogy nem ül. Mi azt csináltuk, hogy leültettük a szőnyegre és párnát tettünk köré, hogy ne dőljön el. És szép lassan megtanult ülni. Most már ülve vonszolja hatalmas popóját.Kép Tegnap odament Apjához, aki épp egy széket használt asztalnak. Kincső meg elhúzta előle az asztalt, miközben Apa jegyzetelt.
Kép
Kincs elmúlt 8 hónapos és még nem mászik. Remélem, hamarosan beindul.

Móki, én esténként szoktam Apára passzolni a gyereket. Általában fél órát fürdenek, addig én szabad vagyok.

Karmen, mi is beültettük Kincsőt a bevásárlókocsiba, nagyon tetszik neki, büszkén ül benne. 1 gond van: a múltkor mire észrevettük, már a szájában volt a "kapaszkodó". Szerintem onnan jött a szájpenész. Bár kitudja. Nagyon ari Orsi a képeken.

Ági, szegény Matyus.

Szilvus, a toporzékolás nálunk is ismerős, iszonyú erősen csapkodja a lábát a földhöz.

Itt van egy fotó, ahogy a szöszöket szedegeti össze:
Kép
Ez csak a mi dilink vagy más bébi is játszik a szöszökkel?

Mennem kell, felsírt a leányzó.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szilvus! chamomilla vulgaris 15CH

de jo hogy talizgattok, nekünk drága nagyon a vonat és hosszu idö is. Majd jövöre.

Ed! nálunk csak ritkán gyüjti a szöszöket.Még. Orsi is 8 hosan kezdett el mászni, addig csak hátra kuszott.

Timi! ne eröltesd az ülést!! ráér még, nem egyformán fejlödnek!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

én nem értek hozzá, pont tegnap mondta barátnQm hogy ök chamomilla c30-at használnak, erre én is azt vetettem ma párommal. Mi köztük a különbség ?

Bence új kedvence a frissen facsart répalé. szerintetek mennyit adhatok egy héten belöle, hogy ne legyen túl sok ?Uzsi után szokott kapni kb. 1 dl-t.

Kép

Sziasztok,

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Tegnap megszülte a barátnőm Spanyolországban a maga Zsanettjét! Olyan rég nem láttam őket, úgy szeretnék ott lenni!

Edina hisztije alvásba fulladt, így egy picit írogatok.Különben ma vagyunk félévesek, el sem tudom hinni. Szinte sajnálom, hogy így tovaszállt az idő. Ma voltunk a doki néninél, 67 centi a fruska és 8 kg 100 g. Asszem a mászás nálnuk is a nagy senék miatt nem működik még, viszont egyre ügyesebben ül egyedül, biztos ezzel akart minket meglepni a féléves szülinapján.

Orsi, aranyos a kis Dominik! Kérünk még képeket róla!

Mariann, Edinát Mariannának hívják a papnál. KépAmúgy rád gondoltam, amikor ezt a nevet választottam. És szépen is hangzik: Edina Marianna.Na. Hát én belebetegedtem volna, ha a férjem terhesség alatt elhagy. Csodálom a lekierődet, nem lehetett semmi feldolgozni. Na meg csodálom az ú.n. barátnőd hitványságát, hogy ezt veled megcsinálta. Lehet Magyarországon az ilyesmi gyakoribb , mint itt, de engem mindig mellbevág, amikor ilyesmiről hallok. De fel a fejjel, nem érdemlik meg hogy tönkretedd magad miattuk.

Ed, a szöszgyűjtés nálunk is hobbi mostanában. Szerintem élvezik, hogy apró dolgokat ügyesen meg tudnak fogni. Edina egyik nap a zokniján levő kis pillangót tépte le, alig tudtam kihalászni a szájából.

Móki, remélem Andris nem legelte felaz avartKép. Az alma nagyon egészséges, jól ráérzett őkelme. Kép Csak fogak nélkül nehéz lesz megbirkózni vele.

Karmen, Orsi tünci baba, de ezzel nem mondtam semmi újat. Majd tönkreteszi a férfiszíveket, ha megnő.Kép

Szilvus, hát semmit sem lehet túl korán kezdeni, az udvarlást sem. Aranyos lehetett a kis nőcsábász Peticica.:

És egy kép Edináról, amint csücsülve játszik a kedvenc csörgőjével.

Kép
Lépek, hív a kötelesség.

Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Timi,
Nem jó a babók gerincének, ha ültetik őket addig amíg nem ülnek fel magunktól! Még nem elég erős hozzá, az eldölés oka pedig az, hogy nem elég fejlett az egyensúly érzékük. Kristóf és Bence között csak 11 nap van, de az én kicsi fiam extra kényelmes egy manus. Kép A neurológus dokinéni tornát írt elő Krizsónak és van közte egy olyan gyakorlat, hogy a két kezénél fogva ülésbe kell felhúzni a babát, majd óvatosan - vigyázva a buksijára - visszaengedni, és ezt ismételgetni. Mivel mi ezt sokat csináljuk, úgy néz ki előbb fog ülni Őkelme, mint forogni. A babahordozóban pl. már felül. Ha zavar, hogy nem ül még Bence, gyakoroljátok ezt!

Ed,
Szöszök nálunk is nyerők. Kristóf is szedegeti őket. Kép Nem irigyellek a sok rámolnivaló miatt. Biztos szépek lesztek ha kész leszel.

Karmen,
Úgy látom Orsi nagyjából ugyanakkor csinált mindent, ahogy Krizsó teszi (bár még nem forog rendszeresen, de remélem ez már csak napok kérdése). Ugye kíváncsiskodhatok majd még, hogy mikor mire számíthatok? Nekem azért furi ez, mert a nagyfiam mindent nagyon korán csinált. Dehát minden babó más.
Jól áll Orsinak a sünifrizura. Kép

Ági,
Mikor tudtok eredményt, hogy mi van Matyussal? Szegény! Kép Jobban van ma már egy kicsit?

Mariann,
Tényleg jó, hogy helyben van segítséged. Anyukámra én is számíthatok hetente 1-2 alkalommal, de ez mindig komoly szervezést igényel, mert a város másik végén lakik.

Szilvus,
A hisztihez még annyit, hogy Kópékánkra igencsak illik a neve. A legújabb szokása az, hogy ha nem tetszik neki valami nekiáll hisztizni, becsukja a szemeit és a pillái alól les, hogy reagál-e rá valaki. Lehet, hogy már most elrontottuk? Kép

**** TALI *****
Beszéltem Ritával. Jövő héten sajnos nem tudnak jönni, mert 14-én vasárnap jönnek csak vissza Pestre. Így vagy tolunk még egy hetet a talin, vagy nélkülük talizunk a jövő héten. Mi legyen?

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy csak most írok,de egész nap nem voltunk itthon.Nagyon édesek a babáitok!Ha lesz időm olvasgatok vissza,de most sajna rohannom kell,Domi nyüglődikKép
Képeket hétvégén tudok feltenni.
Puszi mindenkinek!

Orsi
orsi21

Sziasztok!
Sűrű az élet, de megpróbálunk elmenni, ha lesz tali! milyen nap a favorit? Bocs, ennyi volt, egyedül vagyok a 4 kölyökkel, kerzdenek megőrülni. Jön az esti műszak! Claire
claire

Sziasztok!

A babaszoba.hu-n van fejlődéskövető. Ott hónapról-hónapra le van írva, általában mit tudnak a babák, a babák kb. fele mit tud, és kis része mit tud az adott hónapban. Az elérhetősége: http://www.babaszoba.hu/services/todo?BCID=0A11DBD5-1A362C2B-AF8C3713-6673BF1F

TimiKép
Nádja sem ül még. Bár már próbálja a fejét és a felső testét hanyatt fekve emelgetni, de még az ülés odébb van szerintem. Most a gurulást élvezi határtalanul. Én néha félig ültetetm, vagyis nekem támaszkodhat és úgy ücsörög. Kiköveteli magának, ezért időnként szabad neki. Mi még mindig a mózeskosaras babakocsit használjuk (épphogy elfér hosszában benne), múltkor a sportrésszel vittem sétálni, de abban nem igazán tudott aludni.

MelyKép
SZép nevet kapott Edina a keresztségbenKépKépKép Edina szinte pont ugyan akkora, mint Nádja volt fél évesen (és most, hiszen csak 2 hete múlt fél éves). Edinanák valamivel hosszabb a haja.

HumiKép

***TALÁLKOZÓ***
Szerintem nem halasszuk a talit tovább. Majd összeröffenünk akkor is, ha Ritáék hazajöttek. Végül is mehetünk játszóházba, vagy ha bátrak vagytok hozzánk is.

Holnap megyünk az ortopédiára vissza (már rég kellett volna) aztán meg beszerezzük az etetőszéket. Én végül a Stokke Tripp Trapp székét szemeltem ki. Apa meg csak vegye meg a lányának!KépKépKép

Mariann
tmarianna

Lányok, a Cora tele van játékokkal, vannak bébijátékok is, Babygym 2e ft-ért, stb.

Humi! Ahogy felállt Orsi pár napra rá felült, és ma már kotort elöre mászva is. Eddig csak evickélt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Dominik ma kapott bébikompot.Elösször nem tudta mit kezdjen vele,de már teper vele rendesen.Kép Nagyokat kacagott benne,mostmár majdnem mindent elér...ezért csak én nem vagyok túlzottan oda.Kép Mindent el kell rámolnom előle,valahogy mindíg azt találja meg amit nem kéne.

A fejlődéssel kapcsolatban: Szerintem tényleg minden gyerek más,ezért nem szabad őket összehasonlítani. Például nekem anyu azt mondta,hogy nem is tanultam meg mászni.Felültem,és állni is tudtam,aztán járni,de mászni nem.Dominik,4,5 hónaposan kezdett el mászogatni egy-két lépést,mostmár szaladni kell utánna olyan gyorsan elmászik bárhova.Ülni 7 hónapos kora körül.Felállni is 7 hónaposan. De nem tud fekvésből felülni.Beszélni egyáltalán nem akar semmit csak síkitgat.Pedig azt olvastam,hogy 7 hónaposan kitudják mondani azt,hogy mama,papa.KépPersze szerintem ez még korai.Egyik rokonom,16 hónaposan kezdett el járni.Ismerősöm csak 2 évesen.Szóval mindenki más.
orsi21

Sziasztok, mai uccsó bekukk!

Humi
Mél megy, kocsi pénteken ugrott. Eddigi életem egyik legrosszab döntése volt, hogy a 2 autónkból csináltunk 1-et. Apának ugyanis beigérték a cégest, ha letelik az 1 év. Egy év letelt, autót meg majdcsak hozza a Mikulás. Kép Vagy nem. Mézesmasninak mindenesetre kiváló vót. Irok, megbeszéljükKép
Hiszti: a szitu ugyanaz mint Kópénál, Peti még követ is bennünket a szemével, mikozben üveges hangon sikit. Annyira csúnya olyankor, de tényleg. Igen, elrontottátok, mint ahogy mi isKép Kép HihiKép

Ed
Cuki a Kincső típusú porszívóKép Peti is imád csipegetni, művészi gondossággal veszi 2 vagy 3 ujjacskája közé a nyakláncomon a bogyót és a fülbevalómat. A kedvencem, amikor gondosan forgatja a kezébe kaparintott vackot, előre-hátra, oldalra, nézegeti, meg-megkapirgálja. Ilyenkor megnyugszom, hogy a szerintem túl gyors mozgásfejlődése ellenére ezek a finom-motorikus mozgások is kellőképpen kifejlődtek nála.

Timi
Répalé almával az egyik kedvencünkKép Mindennap csavarok Petinek és magamnak, uzsonna előtt vagy után kapja. Ma lusta voltam répát pucolni, pedig vettem jó lédús almát is. Inkább elharapdáltam, Peti meg megkapta barackkal keverve. Nyugodtan adj Neki, a fölös C-vitamin távozik a pelusbaKép Ja, és szép szine lesz a babának!

Mely
A féléves Edinának küldjük szeretettel:
Kép
Peti második neve Balázs, látod, én ezzel érveltem a papnál, apostoli első név, egy szent neve a második, hagyjuk azt a házasságlevelet és az oktatástKép

Mariann
Még futok egy kört, van a kerületben még róm-kat templom, ha Ők is nagyon kekecek, akkor köszönöm, ha tudsz segiteni. Kép

Orsi
Dominik nagyon ügyi, mozgékony kiskrapek lehetKép
7 hónaposan beszéd - hát ez meredek, szerintem az a könyv vagy iromány túlzott. Bár néha a párom is elvárná, hogy a 7 hónapos fia 3 nyelven beszéljen választékosan...Ilyen idős korban annyi a tudományuk, hogy már szótagokat ismételgetnek, nemcsak gőgicsélnek.Kép Egyébként Peti sem egy szószátyár, akkor "mond" nekünk valamit, ha nagyon elégedett vagy éppen forditvaKép

Fürdésidő van. Nekem.Kép

Puszi,

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Ma nem voltunk itthon, ellátogattunk az Anyukámhoz...

Reggel voltunk méreckedni. A 7 hós Petya: 7330 gr (babaszoba szerint alsó határ közelében...) és 70 cm (felső határ közelében...).

Nem kell aggódni a fejlődés miatt, ha vmivel elmaradna nagyon ki, akkor a védőnő a méreckedésnél úgy is szólna... Egyébként még Petya se tud ülni. 1-2 mp után hasra vágja magát... Pedig ő már álldogál...

A Vadasparki kirándulásról 1-2 kép:

Kép

Einstein-hasonmás:

Kép

Úton hazafelé:

Kép
bzsuzska

Nemtudom, én vagyok az ügyetlen, vagy a rendzser, de néha kimarad 1-1 bekezdés:

Karmen
Köszi az infót, a hétvégén úgyis bevásárlás, akkor a CORA-ba megyünk.
Ti miket szemeltetek ki kariajinak? Csemetéink már 8-11 hónaposak lesznek karácsonykor, eljött az ideje a LEGO-DUPLO-knak és egyéb apró kezecskéknek való ügyességi játékoknak, egymásba rakható gömböknek, stb.. Én valami ilyesmire gondoltam Petinek, bár gyanitom a karácsonyfa jobban érdekli majd...

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Hm , a keresztelot nekunk is be kene mar iktatni, de meg nem jutottunk dulore, ki vagy kik legyenek a keresztszulok.

Agi!
Nyugi, Matyus szerintem is csak a foga miatt ilyen. Jobbulast neki! Mikor lesz eredmeny?

Mariann!
Utolag is boldog nevnapot!

Humi!
Krizsonak boldog felevet! Olyan cuki a fenykepen. Izlett neki a torta? Zoldborsofozit en is adok Biankanak es imadja. Nezem a tablazatot, de mi mindig kimaradunk belole. Bekerulhetnenk mi is?

Karmen!
Orsi milyen aranyosan ucsorog. Szep kislany. Neki is jobbulast!

Moki!
Andris Jo a kepen az almaval. :-)

Szilvus!
Huncutpeti nagyon edes! Hiszti nalunk is van. Foleg amikor aludnia kene. Hulla faradt, de nem akar aludni. A ma esti furdes utan iszonyat nagy hisztit csapott. Lehet, hogy tenyleg van valami a levegoben, vagy a foga kinozza. ...bar meg mindig nem latok semmit.

Orsi!
Szep nev a Dominik es illik is ra. Mi is a XIX.kerben lakunk. A Katica u-ban. Ti merrefele?

Mely!
Edinanak is boldog felevet.

Timi!
Jo otlet, amit Humi irt. Mi is allandoan ugy tornaztattuk Picurt, persze csak jatekbol, hogy megkapaszkodott a kezunkben es akkor elvezte, hogy fel tud ulni, azota allandoan hasizmozik, meg most is, pedig mar ul. Szerintem is probaljatok meg.

Zsuzska!
Boldog 7 honapot Petinek.

Bianka is ma 7 honapos, ennek oromere kiprobaltuk a ceklat. Hat, nem lelkesedett annyira erte, mint pl. a sutotokert, de az adagja nagyreszet megette.
Igertem vampiroskas kepet, ime:

Kép

Na, es meg1, arrol, hogy mindenben megkapaszkodik, hogy fel tudjon allni}
Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

SZiasztok!

SzilvusKép
Karácsonyfától én is tartok kicsit. IKEÁ-ban lehet kapni olyan műanyag gömböket, melyekről nem látszik, hogy műanyagból vannak. És sokkal olcsóbb is, mint az üveg. Én be is vásároltam pár doboz pirosat. Így nem kell parázni, ha megkaparint egyet. Nem tudja összetörni.
18 hó alatt a Lego Baby termékcsaládot ajánlják. lego.de -n én már nézegettem a játékokat.Bár mostanában csomó kisgyereknek való játékon rajta van, hogy 3 éves korig ne, 3 évesnél idősebbnek meg már nem kellene az a játék.
Autó ügy bosszantóKép Semmi esély sincs rá? Mit dolgozik a párod?

No,megyek fürdök és alvás.

Mariann
tmarianna

Namegintén...

Hiába no, öreg vagyok én má, nem megy ez az esti tanulás, bár be kell vallanom sohse ment. Nappal penge vagyok, de este nyóc után mintha üres lapokat olvasnék. Ez - bármily fura - nem igaz pl. a regényekre. Szelektiv agyam van. Hmm.

Sly
Vámbianka mentve, mostmár lassan elkészül a slide-show. Aztán majd pótoljuk, ki hogy halad a hozzátápival.

Mariann
Igen, az IKEA-s gömbök nagyon szépek, tavaly kék-ezüst volt a karácsonyfa, akkor szereztem be őket. Idén én is pirosra gondoltam, az szép élénk, figyelemfelhívó szin, tetszik majd Petikének. Báááár, ha jobban belegondolok, akkor zöld diszeket teszek a fára Kép
Megnéztem a beszélő Furbyre is az van irva: 3 and up. No, egy 3 éves gyermek szerintem lese... azt a beszélő vackot. A "7m+" Peti pedig imádja.
Autó Apának nem a munkájához kell...Péntek lesz és lusta. Ennyi. Én pedig ebből nem csinálok vitát.Kép Olyan rendes és előzékeny vagyok, de tényleg.

Jóéjt mindenkinek! Ébredésmentest!Kép

Szilvusék
szilvus

SzilvusKép
Jaj, félreértettél. Szóval én a céges autóról kérdezgettem. Azt találtam bosszantónak. Én mindenkit megértek, aki lusta és autózik... khm-khm, én is ilyen vagyok.

Én meg csak este 8-9 után tudok tanulni. Bár az utóbbi 2-3 évben már akkor is nehezen ment. Nincs már türelmem hozzá.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Én is megyek aludni,de még gyorsan írok pár sort.

Szilvus! Szerintem is túlzás 7 hónapos gyerektől beszédet várni,biztos valami csodagyerekről írtakKépTudsz nekem mutatni a babádról pár képet? A babaneten nincs albuma? Kíváncsi vagyok ő rá is.

Zsuzska!
Szia,...hát te???Kép
Nem találkoztunk már valahol,mint például a decoupage kezdőknek topikban?Kép Nagyon aranyos a kis Petya!

Sly! Köszi a Domi nevébenKép Mi a Simonyi Zsigmond u.-ban lakunk. Sajnos nem tudom hol van a Katica u. Biankának boldog 7. hónapot kívánok!Kép Nagyon aranyos kislány!

Jó éjszakát mindenkinek!
orsi21

sziasztok!

Szilvus, Mariann, mindenki
nézzétek meg ezt az oldalt. Itt a legók olcsóbbak, mint a tescoban. Nekem a kacsás játék tetszik, az lesz a fa alatt. A télapó lehet, hogy az elefántot hozza.
http://www.legomarkabolt.hu/
Ja, és Kincsőnek is nagy kedvence a nyakláncom. bár a szöszöket jobban szereti.Kép

Orsi, Kincső 8 hónapos múlt, stabilan ül, ülve vándorol a lakásban, forog oda-vissza, de még nem mászik, egyedül még nem tud felállni. Viszont rengeteg gagyog és bohóckodik mindenkivel. Ha megkérdezem tőle, hogy "hol van apa", akkor keresi és ha megtalálja, büszkén, huncutul vigyorog.

Sly, én a céklába néha teszek almát, próbáld meg, hogy eszi-e úgy.

Zsuzska, köszi az ötlelet. Vadaspark! Meg is beszélem Apával, hogy menjünk oda kirándulni. Utána irány a telki rokonság, hátha kapunk ebédetKép

Mely, nálunk már nincs kedvenc csörgő, mert a szöszöknél semmi nem lehet jobb. Bocsi a morzsa, mert az még finom is.Kép

Azt hiszem, kilépek, mert Apa hamarosan lenyomja a masinát.

Jó éjt
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Jó reggelt!

Úh! Hol is kezdjem? Számítottam rá hogy éjjel Matyus fel fog ébredni, a szuri miatt. (minden oltásos nap éjjelén felsírt), de erre nem számítottam. 11-kor "felébredt" és magánkívül ordított több mint fél órát, nem tűnik soknak, de így még nem sírt. Tényleg nem tudott magáról szerintem, csak feszítette magát kiflibe, és visított, aztán egyszer csak (már mindent próbáltam, hogy felhívjam a figyelmet, ott vagyunk ám Apával) meglátta magát a tükörben és szépen elkezdett felébredni. Kép Szörnyű volt. Másnak is volt más ilyen élménye, írtátok, de most hogy átéltem, jajjajj nagyon rossz volt. Gyorsan be is húrcoltuk a szivacsot szobácskájába, és vele aludtam. Még most is horpasztKép

Du-n lesz eredménye a vérvételnek, remélem minden rendben lesz. Tegnap már csak hőemelekedése volt, de az egész nap. Viszont ez a esti indcidens előtt csontra leizzadt=át kellett öltöztetni.
Du-n lesz meg Zsuzsa barátném eredménye is. Tudjátok neki volt 2 hete a 3. lombikja! Görcsben áll a gyomrom! Kép Nagyon szeretnék du-n csodás híreket hallani. Nem is tudom melyik miatt izgulok jobban (MAtyus vagy Zsuzsa eredménye miatt?Kép)

Ed!
Matyus nem nagyon szöszöl. Legalábbis inkább csak nagyobb tárgyakkal. Mondjuk kisebb növény levelével, de a szöszöket a ruháján hagyja. Viszont a favorit, hogy mindent dobál, és megy utána. A vízhőmérőjét is egyszer megkaparíntotta, addig élt szegény halacska, mert elkezdte a parkettán dobálni, és jóóóó hangosan szólt. A legjobb még a flakon, dobálja és megy utána. Általában csak a szekrény állítja meg. Kép

A képek gyönyörűek! Olyan, de olyan nagyok már ezek a kis törpök.
Most nem válaszolok mindenkinek. Majd du-n jövök az eredménnyekkel, és akkor. (egyébként sincs rajtam a szemüvegemKép)

Szép napot mindekinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Hát, nem volt, túl jó az éjszakánk. Bár a dokinéni mondta, hogy jön már a 2 felső foga, be van dagadva az ínye...

Orsi Kép, én is nemrég találtam erre a fórumra Kép

Napocskamanó, Biankának is boldog 7 hónaposságot!!

Du még benézek
Zsuzska
bzsuzska

Sziasztok

Mariann
JaaKép Céges kocsi = mézesmadzag, ha nem veteted bele a szerződésbe. Párom nem tette. igy jártKép

Ed
Köszi, elnézünk. Imádom a LEGO-t én magam is. Már alig várom, hogy épithessek Petikével.

Ági
Akkor duplán drukkolok. Matyika miatt és Zsuzsinak is. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy olyan igazságtalan azért a sors. DRUKK-DRUKK! Melyik 3 foga jön Matyinak, hogy igy megviseli?
A vizhőmérő-zsiráf peti kedvence! Fürdésnél csak azzal játszik, lese.. a gumikacsát. Csóri zsiráf jól tűri a dobálást (egyszer még sétálni is elvittük - kell a levegőváltozás), de azért beszereztem tartaléknak újabb hőmérőtKép Az üres ásványvizes palack szintén nagy kedvencKép

Orsi
Nem igazán frissitem az albumot a bnetenKép Lusta vagyok. Szerintem az elmúlt héten pakoltam ide képet Peticicáról, vissza tudod lapozni? Azok a legfrisebbek. A régiek pedig itt:
www.babanet.hu/album/main.php?album=1546&p=7983086
http://babanet.hu/album/main.php?=1&album=3586

Peti nyekereg, játszom vele 1 kicsit.

Szilvus
szilvus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?