Új privát üzeneted érkezett!

csibic,
tökéletesen megértelek téged, hogy lelkileg megviselne bármi komplikáció vagy orvosi "szemétség" én is nagyon lelkis és túl érzékeny ember vagyok, engem meg is viselt pár dolog bent...eleve a bent lét... :oops:
A saját felkért orvosom nagyon megértő volt, kedves volt velem mindig, segített mindig...nem tudom ez a felkérésnek köszönhető vagy ilyen alapból is, mert ugye csak az utolsó egy-két hétre kaptam őt meg, nem ismerem igazán.

nalla,
itthon vagyunk már szerencsére, nagyon vártam már ezt amikor bent voltunk, nagyon rossz volt Boti nélkül, nagyon sokat bömböltem is emiatt...olyan rossz volt látni, hogy elmegy amikor látogatni voltak én meg ott maradok egyedül, na jó a babákkal, de hát ők még ugye nem vettek részt a pörgésben :-).
Boti nagyon örült a babáknak, meglepett ez az elragadtatása megmondom őszintén. Igazán azóta sem foglalkozik velük, nem féltékeny egyelőre, bár ezzel nem most lesz problémánk szerintem, hanem kicsit később. Megy az ágyukhoz, simogatja őket, már puszit is adott a fejükre és mindig mondja, hogy nagyon aranyos babák...szóval eddig jó. Szerencsére sok időm van még, mert a törpék esznek-alszanak egyelőre, meg a két nagyija is mindig itt van és vele játszik. Ez nagy segítség, mert azért nagyon fáradt vagyok, a kórházat nem tudtam igazán kipihenni.
Persze ahogy feltöltöm azt a pár képet amink egyelőre van, akkor teszek fel.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Csibic
én annak idején a kórházba jártam a dokimhoz, de most mondta, hogy kifejezetten megtiltották, hogy terhesgondozást csináljanak a kórházban. Úgyhogy szerintem nem fog menni. Ott a várakozás elég sok, volt, hogy négy órát vártam, de az kiugró eset volt. Egyébként minimum 1 óra, de az már nagyon gyors. Szerintem a rendelőbe lehetne menni, az nem jó neked? Surányinak itt van valahol a rendelője a Kerepesi úton, vagy hol...

Szilvi
ettől félek én is, hogy hiányozni fog a leányzó. Na, nem baj, kibírjuk azt a három napot, remélem, hogy nem lesz semmi gond és akkor hamar hazajöhetünk.

Na, megyek, mert rengeteg a teendő, sütöttem tortát, pogácsát (isteni pogácsa receptem van :)), a bölcsibe nagyon örültek neki, hogy vittem még forró volt, akkor szedtem ki a sütőből. Takarítanom kell, ma jönnek ünnepelni a leányzó szülinapját. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
boldog születésnapot Didrinek! Biztos jól érzi magát, hogy most őt ünnepeli mindenki! Két évesen azért már sokkal jobban felfogják a körülöttük zajló dolgokat.
Ábelnek is januárban lesz a második szülinapja. :D

Apropó, a pogi receptet szívesen venném, ha majd lesz rá időd!

Szép napot nektek!

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi
három éves lesz a leányzó, de nem értem, hogy miért ír ki két évet...

Mindjárt írom a receptet.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,

Upsz, bocsánat! A szalag miatt írtam a két évet. Akkor viszont ő már tényleg nagy lány!! :D :D :D

Kép

Kép
gtimcsi

Egyszerűen nem bírom átszerkeszteni...
Beillesztem a kódot aztán semmi...
Na végre, sikerült. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sajtos pogácsa

60 dkg lisztet, 1 cs élesztőport és 3 púpozott kávéskanál sót összekeverek, hozzáadok 2 tojás sárgáját, 1 kis pohár tejfölt, negyed kg túrót, 1 kocka margarint. Ezt összegyúrom, beteszem a hűtőbe min. 2 órára (én este szoktam összegyúrni és reggel sütöm ki).

Amikor kivettem, kiszaggatom a pogácsát, lekenem a két tojásból maradt fehérjével és pannónia vagy trappista sajtot (FONTOS: ha lehet, valamelyik ezek közül legyen, LAPKA SAJT, OLVASZTOTT SAJT SEMMIKÉPPEN NE, mert azzal odaég!!), vékony kockákra vágok, azt ráteszem a tetejére. 220 fokon légkeveréses sütőben (gázsütőben nem tudom, hogy mennyi...) kb 10 percig sütöm. Amikor kivettem, beleteszem egy edénybe, amit félig lefedek, míg kihűl, így sokáig puha és friss marad.
A siker garantált. Nem sok olyat ismerek, aki megkóstolta és nem kérte el a receptet. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,

köszönöm a receptet! Mindenképpen kipróbálom! Milyen liszttel szoktad készíteni? Tönköllyel is jó lehet?

Kép

Kép
gtimcsi

Nem tudom, még úgy nem csináltam, de a férjem nagyon rá van izgulva, hogy kellene azzal is csinálni, úgyhogy nem tudom... Ha jó lesz úgy, akkor szólj. :) De lehet, hogy elsőre rendes liszttel kellene kipróbálnod, hogy tudd, hogy milyen és utána tudsz viszonyítani. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Igazad van, elsőre megpróbálom a simával, utána jöhet a bio kaja :lol:

Kép

Kép
gtimcsi

:) ez a pogirecept nagyon jól hangzik, én is szeretek sütögetni, majd kipróbálom

milyen édes Didri ezen a képen :) egyre jobban örülök, hogy lánykám lesz nekem is :)

Surányi rendelője, az ami a Veres Péteren van? Csak ott rendel? Az fizetős... sajna. Akkor mégiscsak kénytelen leszek valahogy valamit kiokoskodni. S ha a kórházban nincs terhesgondozás, mire vár az a sok pocakos nő mindig ott az 5. emeleten a váróban? Ezt nem értem.. :shock:

Kép

Kép
csibic

csibic,
szerintem terhesgondozás az van a kórházban, csak akkor ahhoz mész aki éppen rendel. Nem gy orvos foglalkozik veled végig és a szülésednél is lutri, hogy ki lesz bent.
Ha viszont felkérsz egy orvost, akkor ahhoz nem mehetsz be a kórházba gondozásra, hanem priviben kell menni, szerintem Piroska ezt így értette, hogy nem lehet menni.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi, Csibic
az a helyzet, hogy nekem ebből volt egy nehézségem is, mert a háziorvosomnak a felülvizsgálója kórházi papírt kért a betegállományhoz, a maszekot nem fogadta el. És akkor mondta a dokim, hogy sajnos nem lehet, mert a kórházban az új vezetőség kifejezetten megtiltotta, nincs terhesgondozás. Elkérte a háziorvosom számát is, hogy ő ezt elmondja személyesen. Azért mondom, hogy nem biztos, hogy lehet ilyet. De lehet, hogy a sok pocakos nő arra vár, hogy meglegyenek a kötelező vizsgálatok: NST, AFP, genetikai ultrahang, meg ilyenek, mert azt a kórházban csinálják. Nem tudom, nekem ezt mondta a dokim.
Tényleg nagyon aranyos ez a kép, az állatkertben készült az állatsimogatóban. Nálunk a kecskék a sztárok, lehet ott akármilyen oroszlán. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Régen én is irogattam ide,mostanában csak olvasok!
Örülök nagyon,hogy most ennyi ikres mami van! :D Szilvihez majd lehet lesz pár kérdésem! :oops:
Sajnos én is ezt tudom amit Piroska!NINCS terhesgondozás a kórházban!Diagnosztikai központ,ahol a genetikai UH-kat csinálják,meg a vérvételeket!Aztán meg az NST-ket!Szörnyű ez a rendszer amit kitaláltak!Belevagy kényszerítve abba,hogy magánrendelésre járjál x ezer Forintokért!Vagy marad a helyileg illetékes,védőnőkhöz havonta kijáró nőgyógyász! :x

Kép
Kép
ancsa81

..hát akkor ezt mostmár végig kell csinálnunk, úgy látom. Köszönöm mindenkinek a friss infokat. Majd valahogy megoldjuk..

:) ancsa81, te is ikres vagy? :) hogy viseled?

Piroska, én megértem, tinikoromig odavoltam a kecskékért. :lol: Idén nyáron voltunk a Hortobágyon és rájöttem, hogy még mindig nem múlt el teljesen a szerelem, bár mostmár inkább szamárpárti lettem. :wink:

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!

Csak egy gyors jelentkezés - még mindig egyben :roll: de ma már össze-vissza fájogatok és holnap már be kell feküdni, ha addig nem indul be.

Köszi mindenkinek a szorításért :) még egy kicsit szükségünk is lesz rá!

Vigyázzatok magatokra és a picurokra!

Kép
nur

Sziasztok!

Nur! Hát ez már igazán izgis! Tisztára izgulok miattad :)!

KAvicska!
A tanácsokat én is mint először szülő a netről, ismerősöktől, rokonoktól szedtem össze, persze mindenki a "tutit" mondta, de én a sok infóból a nekem tetszőt választottam ki. Szoptatni megtanítottak a kórházban - bár a puron, ahol jobban odafigyeltek, nem biztos, hogy a sima baba-mamán is ennyire türelmesek lettek volna. Egyszer mondjuk egy ilyen nővér karmai közé kerültem, és úgy megszúrta a körmével a mellbimbómat, hogy az elég kellemetlen volt, aztán meg tök idegesítően rakosgatta "c" alakba az ujjaimat, miközben én máshogy szoktam, és ingetülten mormogta, hogy ne olyan nagyon szorítsam.....mi van? össze vissza beszélt!
A hordozókendőt én is a netről tanultam megkötni. Tényleg elég szájbarágósan, és jó részletesen bemutatja egy nő, de találtam vagy 5 féle kötési technikát!

Már nem tudom ki írta a "fulladásos mentést", mi elég sűrűn félrenyeljük a tejcsit, és én csak hírtelen reflexből csinálom, amit csinálok......bár biztos ennek is van valami technikája, de ezek szerintem nem olyan dolgok, amiért feltétlenül befizetnék egy "tanfolyamra".
Hát nem tudom....az ötlet jó, a segíteni, tenni akarás, de nem biztos, hogy ilyen formában.

Képzeljétek! Gondoltam a kórházba megyek vissza a 6 hetes ellenőrzésre, erre közölte a pultos, hogy csak 1 hónap múlva van időpont, menjek a magánrendelőbe vissza. Úgyhogy aki a kórházba akar menni kontrollra, az már a szülés után közvetlenül kérjen időpontot... Hát én azért kértem egyet, de aztán mégis felhívtam a magánrendelőt....csak azért ugye fizetni kell, tgyás és családi támogatás pedig össze vissza, részletekben.....mégegy kellemes várakozás.

Már babások! Itt folytatjuk, vagy új helyen, elvégre ez még a szülés előtti szakasz helye. Mármint topic. Ha máshol folytatnánk, engem is avassatok be! Szivesen olvasnék a Ti dolgaitokról, baba-fejlődésetekről!

Szép hétvégét!

üdv

Ani
anidani
Isaszeg

Csibic
nekem a boci volt a nagy szerelem. :)

Anidani
mi a többi anyukával majdnem két évig ide írtunk szülés után, tehát ne aggódj, ide is simán lehet írni. :) Szerintem nem kell menni sehová. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska látom te sem bírsz aludni. Lementettem a receptet nagyon jól hangzik. De ebből tök sok lesz. Nem? Már az alapanyagok mennyiségéből gondolom. Szerintem most sok kismami sütni fogja, pláne aki kívánós. Lányodnak boldog szülinapot. Nagyon édi korban van.

Nem tud valaki infót Szabó doki privát rendelésének áráról? Kérdeztem az aszisztenst, de nem tudta megmondani.

Nur nagyon drukkolok hogy végre legyen valami. És gyere a fejleményekkel.

Ancsa hát tényleg ennyi ikerszületést. És már te is átlépted a félidőt. Hogy vagy? Nem viseled nehezen?

Nalla ez a részeg doki esete engem is felháborított. Én is gondoltam erre hogy mi van ha akkor szülök amikor mondjuk a doki egy 24 órázás után hazakeveredik. Persze hogy be fog jönni, de milyen állapotban? Remélem nem így lesz.

Silver megy a szopizás? A férjed meddig marad otthon, vagy már dolgozik? Még jó hogy körül vagy véve nagyikkal. Az én anyukám most kitalálta hogy kimegy egy 3 hónapra ausztráliába :cry: , anyósom meg ugye berlinben él :D . Hát kicsit irigykedek rád. De azért elleszek a csöppséggel, meg hát ittvan nekem Laura is. :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Ani én szivesen olvasom a gyerekkel kapcs infókat, és szerintem minden leenő kismami nevében beszélhetek. Nekünk úgyis ez az aktuális téma. Szóval bátran. Piroskával egyetértek ha van kedved maradj itt. Mindjárt mi is megszülünk :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Csibik miért nem szülésznővel beszélsz. Szerintem olcsobban megúszod. A havi vizsgálatra meg járj be a kórházba. Ha nem lenne ennyi bajom én is így tennék. Nekem volt egyszer egy afférom ott a recepciós hölgyel. Nem a szőkével mert az viszonylag aranyos, hanem egy dundibb vöröses nővel, aki épp helyetesítette. Felhívtam hogy bejelentkezzem a Túri dokihoz(Még amikor elkezdtem járni hozzá, nem volt magánja) Hát mondom úgyis ő operált már 3x akkor hozzá kezdek járni. De nekem kellett hogy hivatalos papirt adjon hogy ott jártam. A táppénz miatt. Erre ez a nő úgy le szúrt hogy azért van ott a helyi illetékes nőgyógyász, ahol lakom hogy oda kell járni. Mondom neki hogy engem ez az orvos operált ő tud rólam mindent, és most mit kezdjek egy hatvan fölötti orvosnak 7 év anyagáról beszámolni. Amikor ő nem is műt már a kora miatt. És mondom maga is biztos ahoz jár akit már megszokott. Nem mindig máshoz. Hát akkor kicsit vissza vett. De így is vagy másfél hónapra adott időpontot. Én elhiszem hogy sok nő jár oda, és kevés az orvos. De ez nem a mi hibánk. Sok siker a döntéshez.

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
hát máskor nem nagyon van időm írni. Most is csak azért, mert vasárnap van és apa kicsit átvette a leányt. De mindjárt megyünk játszóra.
Süssék csak a pogit jó sokan, mert nagyon finom. :) Nem lesz kevés belőle, kb 40-45 db közepes méretű pogácsa. :) De annyira finom, hogy nem fog megmaradni, úgyhogy nem lesz az sok. Egyébként miután meggyúrtad, le lehet fagyasztani, aztán kiveszed, kiolvad, hagyod egy-két órát, miután kiolvadt és kisütöd. Nagyon jó recept. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nur, nagy kalappal Neked!:-))) Nagyon izgulok érted! Elfelejtettem beírni, ha már nem jössz, megírom sms-ben, hogy abszolút van lehetőség vega kaját kérni a kórházban, megérdeklődtem! Ha esetleg első alkalommal mégsem vega kaját kapsz, akkor szóljál nyugodtan, korrigálják!

Piroska, ezt a pogit én is kipróbálom holnap!:-)))

Kép
Kép
nalla

pancsi, szülésznő már ilyen idősen is tud velem mit kezdeni? mikor érdemes egyébként felkeresni, hányadik hét körül? és kit ajánlanátok?
többiek azt írták, hogy a kórházban nincs terhesgondozás, így oda nem tudnék járni a havi vizsgálatra...
patthelyzet :?

Kép

Kép
csibic

Nur, nagyon izgulok érted! Jelentkezz, amint lesz egy kis szusszanásnyi időd!

Piroska, Évikével beszéltem és mondta, hogy megkérdezte nekem Erdélyi doktor urat, de ő pont februárban nem lesz elérhető, ezért Szentágotait javasolta.
Mielőtt felhívnám priviben megtudnád írni, hogy mennyiért vezet le szülést, ill. mennyibe kerül egy vizsgálat nála. Csak, hogy legalább képben legyek.

Előre is köszönöm!

Kép

Kép
gtimcsi

Csibik miért lennél te öreg terhes. Egyébként hiába hívod fel a szülésznőt akkor is csak a 32. héten hív be elösször beszélgetésre. Én pont tegnap este voltam nála. Andi a neve és nagyon aranyos csajszi. Mindent leírt nekem pontosan hogy mit hogy csináljak. Ha gondolod írok privátot vele kapcs. Van terhes gondozás csak nem úgy hívják. Pl a nagy uh-ot mindig a kórházban csinálják.

Tud valaki valamit Nurról?

Piroska nem gond nálunk sem a mennyiség. Ez tök jó ötlet ez a lefagyasztás. Ha jön valaki csak egy fél óra és gőzölög a pogi. :lol:

Silver hogy vagy? Gyere ha tudsz

Kép
Kép
pancsi76

:) jaj, nem, éppen arra gondoltam, hogy még túl korai lenne felkeresni a szülésznőt
és igen, kérnék infokat, ha tudsz küldeni, priviben, köszönöm előre is :)
Ignáthnét is nagyon dicsérik, hozzá nem járt valaki véletlenül?

Kép

Kép
csibic

Csibic,
én Ignáthné Évikével szültem és nagyon meg voltam vele elégedve. Kifejezetten megnyugtató személyiség.

Kép

Kép
gtimcsi

gtimcsi, mesélnél esetleg bővebben priviben róla? Ha szépen megkérlek. :) Köszönöm!
csibic

Csibic,

küldtem neked privit.

Kép

Kép
gtimcsi

Ignáthné is aranyos meg Sárközi Anikó is. Szerintem mindegy, mindketten jók. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok.
Én Andit mindenkinek csak ajánlani tudom, elég frissek a tapasztalataim és nem csak a szülésnél hanem előtte is bármikor rendelkezésre áll és segít ha szükség van rá. Szerintem ez is nagyon fontos!

Velünk minden rendben, jövök majd még, de egyelőre nem is tudom hol vagyok néha...mármint a fáradtságtól. :-)
Ez a legkeményebb, remélem ennél már csak fokozatosan jobb lesz.
Jó babák egyébként, csak nekem a leggyengébb pontom az éjszakai pihenés amiből most nem sok jut.

Nur,
ezek szerint végre ketté váltatok??? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi újság van veletek?! Remélem minden simán ment.

Pancsi,
olvasom voltál Andinál. Nagyon jó az a papír amit ad, mindent összefoglal benne, bár én nem sokat használtam...a homeós bogyókat meg időm sem volt beszedni :-). Kívánom, hogy neked se legyen erre időd!!!!!
Mit beszéltél meg vele egyébként, gondolom, hogy találkoztok majd az NST-k alkalmával?! ő csinálja majd neked?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silver küldtem privit. Nagyon jó hogy jelentkeztél. Kitartás az éjszakázáshoz.

Lányok a szülésznő vállasztáshoz még annyit, hogy itt mindenki nagyon jó szakmailag is. Tehát bárkit vállaszt az ember lánya nem fürdik be vele. Az a lényeg, hogy akkor azon a pár órán csak a tied legyen. És ne kelljen osztoznod kb 8 szülő nővel rajta. Nekem az első szülésznőm nem volt fogadott, mert az orvos azt mondta hogy itt mindenki nagyon jó kár fogadni bárkit is. De én nem gondoltam bele hogy ha többen szülünk mi van. Hát így is volt nagyon kedves aranyos szülésznő volt, de szegény szaladgált rendesen. Nem sok ideje maradt rám. Persze azért ott volt a szülésnél, de hogy Laci ment utána hogy szoljon mindenért. És persze az elején anyagikkal is megkértük hogy segítsen. Ismétlem nagyon jó szülésznő volt, csak bántam hogy nem tudott velem foglalkozni. (Őt akartam felkérni most, de sajna kigyereke van és nem vállal jelenleg szülést pedig ott dolgozik)

Kép
Kép
pancsi76

Lányok, ha minden jól megy, Nur és a kis trónörökös holnap már mehetnek is haza! Azt írt sms-ben, hogy majd jön és mindent elmesél nektek!!!! :D :D :D :D

Addig is óriási gratuláció a legkisebb topikbébihez!:-))))) De jó, már Nur is babázik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nalla

Piroska, isteni a recept, teljes kiörlésű liszttel csináltam és tényleg mind elfogy ripsz-ropsz!:-)))))

Kép
Kép
nalla

Nur gratulálunk neked. Gyere és mesélj ha van időd.

Kép
Kép
pancsi76

Lányok most jöttem az orvostól. Hát iszonyatos rendes volt. A gyerek meg befordulva. A méhszájam C2000. Csupa jó hír. És anyagilag is jó hir. Szeretem amikor ilyen simán mennek a dolgok. A bébi nagyon mocorog. Becsült súly 2200g. Most lehet kicsit össze vissza voltam de nagyon sietek. Puszantás mindenkinek

Kép
Kép
pancsi76

Ha én jövök mindenki eltünik. :(

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Pancsi! Én C2000-t csak a 38. héten produkáltam.

Nur! NAgyon gratulálok! Kíváncsian várom a részleteket!

Piroska! Én is megsütöttem a pogit, de én t.k. tönkölybúzát is kevertem hozzá. A sütőt pedig még nem tapasztaltam ki, hogyan is működik, mert alul megégett, középen meg itt-ott mintha sületlen maradt volna. De most fogom másodjára kipróbálni, remélem jobban sikerül. Azért lassan elfogy.

Szép napot!
anidani
Isaszeg

Nur
gratula! :):):):) Várjuk a szüléstörténetet! :)

Pancsi
itt vagyunk, csak minden összejött nekünk is. Én jól lebetegedtem, kész vagyok, fáj a torkom, köhögök, meg minden. Jól jön a nátha az allergia mellett... Ez van... A kislányomat se mertem vinni oviba, mert féltem, hogy nehogy ő is lebetegedjen, most hadd töltődjön kicsit mellettem. Bár ma mentünk, mert dolgunk volt, úgyhogy csak mostantól lehet ilyet...

Anidani
az a lényeg, hogy nyújtsd ki kicsit. És akkor nem lesz ez a gond. Egyébként akkor ég oda és nyers a teteje, ha lassú tűzön csinálod. 210 fokon kell minimum és lehetőleg légkeveréses funkcióval. Ne legyen olyan magas és akkor talán könnyebben átsül. Ha sokáig sült, akkor kis lángon sült, akkor nagyobb lángon kell sütnöd. De csináld úgy, hogy ne legyen magasabb, mint egy fél centi és akkor majd megnő a sütőben szépen, de nem ég oda. Arra is vigyázz, hogy ne legyenek nagyon kis darabok (mondjuk 1-1,5 cm átmérőjűek), mert akkor száraz lesz. Akkor jó, ha kb fél centi magas és 2,5 centi széles nyersen. A sütőben meg majd szépen feldagad. Tettél bele élesztőt? Egy csomaggal? Mert az is lehet, hogy nem volt benne elég élesztő. Mivel tönkölyből csináltad, az tömény, fontos, hogy ne legyenek nagyon nagy darabok, mert akkor nem tud átsülni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Vagyogatunk mi is, most már a szüleimnél Gödöllőn.

NUR! Gratulálunk, remélem szép élmény maradt azért a szülés, lassan átérzem, milyen türelmetlenül várhattatok rá ti is!

Ma van a nagylányunk szülinapja!!!

Nálam semmi történés, keddre van időpontom még NST-re, de nagyon nem akarom már addig húzni...

Köszi az UH-s infókat, talán abból is kedden lesz valami...

És hétvégén ugye front közeleg? Nagyon bízom, hogy beindít valamit...

Szép hétévégét nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Anidani akkor ez mit jelent hogy 2000? Lehet elöbb szülök? Érdekes az orvos nem mondott semmit ezzel kapcs. De tegnap a védőnő is kérdezte hogy nyilik a méhszáj? Mondom én nem tudom.

Piroska hát szegénykém csak nehogy a kislánykád is átessen rajta. Én iskola kezdéskor elkezdtem adni ai immunó kids-et Én arra esküszöm nagyon jó. Gyógyulgassatok, fözz teát meg plusz c-vitamint nyomassad, és ne hagyd el magad. Neked most lesz választott szülésznőd? Lehet írtad de szita az agyam.

Silver hogy vagytok? Gondolom most el sem mozdulsz a fejőgép mellől. Ird már meg hogy milyen géped van? Ami rendszeres használatra való?

Verka hát igen mondja a frontot. Szorítunk neked, lehet te leszel a következő kismami?

Nur gyere már ha időd engedi. Nagyon várunk a részletekkel!!!

Csibik van valami fejlemény szülésznő ügyben? Ám mondjuk nem vagy elkésve semmiről.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönjük a szorításokat és a gratulációt :-) ! Még nem vagyok a helyzet magaslatán, de igyekszem....

Szóval, vasárnap de. kellett volna befeküdni, de Ádám beindult hajnalban - először azt hittem semmi nem lesz, mert előző nap is voltak össze-vissza fájások. Kb. kettő körül kezdődött 10 percesekkel, amik csak kb. 3-ig voltak, utána már ötpercesek - úgy döntöttem nem várok és hívtam a mentőket, amire kiértek már 3-2 percesek voltak (pedig gyorsak voltak a mentősök :-) ) amire beértünk a kórházba már alig volt valami szünet köztük. A gondok akkor jöttek, amikor felraktak nst-re, mert kiderült, hogy a pici szívhanga leesik nagyon a fájások alatt. Vártak egy kicsit, hogy rendeződjön, de sajnos nem, így rohamcsászár lett a vége - és szerencse, mert kiderült belekakilt a vízbe és nem bírta volna sokáig. Nem tudják mi volt a baj, a méhlepény még szép volt, a köldökzsinór nem volt rossz helyen - lehet, hogy a fájások alatt a lába közé szorult és nem kapott oxigént. A lényeg, hogy egészségesen megszületett :-) Igaz nem egy nagy baba, 2850g és 54cm volt, de ennek ellenére nagyon eleven, erős fiú. Csodálkoztak is rajtunk, mert nem veszített súlyt szülés után, hanem gyarapodott. Csak anya kripli :? Még fáj a seb, a gerincem a szuri után, a lábaim bedagadtak és ma már a fejem is elkezdett fájni (pedig nem emeltem fel). Jah, és szenvedünk a szopival - sajnos elég picur a bimbóm, a bimbóvédőt meg nem hajlandó bekapni.

A kórházban a körülményekhez képest maximálisan normális volt mindenki, még a csecsemősök is (egy volt akit inkább jobb volt elkerülni, de a többség nagyon sokat segített)! Remélem a varratszedést is túlélem és akkor már csak gyógyulni kell :-)

Majd jövök még, csak szopi idő közeledik....
nur

Nur! De jó, akkor Ádám végül elindult magától!
Nem baj, ha nincs akkora nagy súlya, de tényleg belevaló, ha nem is vesztett belőle! Szerintem a cicizéssel se lesz gond, megtanulja a szopit, nekem se tökéletes a mellbimbóm, és védővel sose ment...Összerázódtunk és a kezdeti nehézségek megszűntek...
Az igaz, hogy császár után hosszabb a lábadozás, van segítséged?
És a műtét után mikor kaptad meg Őt? Segítettek mellre tenni? Mert elég béna az ember a műtét után. Én oldalra se bírtam fordulni...
Nyugi, a varratszedés, már csak egy pont az i-re. Nem fájdalmas, na...

Boldogságos otthoni napokat kívánok nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Nur
Gratula!!!!! :):):):) Szopi majd beindul, én az elején csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, mert máshogy nem szopott, de hidd el, hogy jobban jársz anélkül, mert akkor jobban van tejed. Hála Istennek, egy idő után addig próbálkoztam, míg ment anélkül is, így 13 hónapig sikeresen szopiztunk. :) Majd összejön az szép lassan. Ügyi volt a legény, hogy nem fogyott, nagyon ügyi. :) Varratszedés ügyben nem tudok nyilatkozni, nekem felszívódó volt, de gondolom, hogy a sima szülésnél az van, vagy nem tudom... Van segítséged? Gondolom, nem lehetsz nagyon jó állapotban most...
Kitartást kívánok neked és jó egészséget! :)

Pancsi
van szülésznőm, Sárközi Anikónak szóltam, hogy remélem, hogy számíthatok rá. :) Mondta, hogy igen. :) De azért még majd emlékeztetem, hogy ne feledkezzen meg rólunk. :) A kislánykám is benne van, úgyhogy már nem kapja el. :) De egész jól viseli. Az az igazság, hogy én mindig úgy szoktam kilábalni ezekből a betegségekből, hogy benyalok két-három (van, mikor négy :oops: ) csomag mézes negro-t, és utána nagyon hamar helyrejövök. Igaz, hogy egész nap eszem, sőt, éjjel is, ha felébredek. Tudom, hogy nem a legegészségesebb dolog, de nekem ez bevált, ha nem eszem mézes negro-t, akkor nagyon beteg tudok lenni. Így meg két-három nap alatt a nehezén túl vagyok, kijön a sok undormányos trutyi és kész. A kislányom ugyanez. Ha kéri a mézes negro-t, akkor tudom, hogy beteg lesz, akkor ő is nyomja magába ezerrel, de utána ő sem szokott enni, csak akkor, ha beteg. És neki is hamar elmúlik így. Mondjuk most ettem narancsot, és ha volt rá lehetőségem, akkor hagymát.
Szegény férjecském tegnap az ágyra kiborított egy üveg csemege uborkát és így az ágytakarót, a matrachuzatot, mindent ki kellett mosni, alig bírunk mozogni a sok szárítótól. :) De egyébként már egész jól vagyunk. A visszereim nagyon rondák, várom, hogy visszamenjenek, mert nagyon csúnyák. :( Te hogy vagy? Már elég közel vagy a végéhez, nemsokára te is a szopival leszel elfoglalva. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok.
Csak gyorsban jövök pár képpel.
Minden rendben van, jól vagyunk, bár csinálják a bébik a műsort éjjel felváltva, szóval hullák vagyunk.
Az első két kép itthoni már, az második kettő még az inkubátorban készült, azért homályosabb.
Íme:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
silverlion

Feltettük a Vatera-ra ma Botinak a babakocsiját, ha valakit érdekel, szuper kis kocsi, az alábbi hivatkozáson találjátok.

http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ba ... 88216.html

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silver gyönyörűek a babák. Levente igazi pasi azzal a széles vállával. Nem kicsik egyáltalán. Örülök hogy jelentkeztél. Sokat gondolunk rátok. Kitartás lesz jobb is. Én is már alig várom az átalvatlan éjszakákat :lol: :lol: . Persze most ezt mondom. Neked pedig ez duplázva. Nagyon jó a babakocsi ennyi pénzért meg pláne. Nekünk már megvan.

Piroska uborka uborka hát el kellett menjek venni egy üveggel, mert annyira megkívántam. Hát szabad ilyet csinálni? Pogi megsütve, jelentem már csak pár szem van belőle. Persze ilyenkor fut be mindenki. Lehet megérezték hogy sütök valamit? :lol: A gyerekek ált jobban viselik a betgséget, mint mi felnőttek. Ez tapasztalatból mondom.Jóbulást nektek, és ha negró akkor negró. Fő hogy segítsen. Amikor gyerekek voltunk anyu mindig vékonyan felkarikázott egy citromot fejenként leszórta cukorral és meg kellett ennünk. És amikor még csak lappangott a betegség bennünk akkor már kértük a citrom karikákat. És a mai napig ha érzem hogy jön valami kórság, nyomatom. ennyit arról hogy a szervezet tudja mi kell neki.
Sárközi Anikó nagyon aranyos egyszer sürgösségiről vittek be, és ő volt az ügyeletes növérke. Bár mondta hogy ő nem igazán szokott lenni a nőgyógy részlegen. Nagyon vékony vékonyhangú nyugodt figyelmes. Szóval biztos nagyon jó szülésznő ő is.

Nur üdv az otthonotokban. Sokat gondoltam rád is. Végül kinél szültél? Szülésznő? Ádám nagyon ügyes volt hogy úgy döntött mégis ki szeretne jönni. Írtad hogy nem vagy a helyzet magaslatán, majd bele jöttök lesz időd. A tejcsid beindult rendesen? Próbálj meg sokat pihizni amikor Ádám is alszik. Minden megvár.

Verka te leszel a következő! Úgy látom nem hozott szülést ez a front. Na majd a jövő héten. Ügyesek legyetek. Bár neked van már rutinod.

Töltök fel képet ha sikerül

Kép
Kép
pancsi76

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi!

Édes az arcocska :lol: És a szoba is kafa!

Rutin a szülésben? Van olyan??? :roll:

Tegnap nagyon rossz napom volt, türelmetlenkedtem és undok voltam mindenkivel. Ma jobb egy kicsit, de változás egyéb, az semmi...Évike szülésznő tegnap volt éjszakás...

Szép estét nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?