Új privát üzeneted érkezett!

Heni, köszi az írást.
Amúgy akartam már írni, hogy tutira csodákra képes a friss levegő, azaz a nyitott ablak. Nálunk még mindig nem fűtöttek be (panel) és így is nyitva van, tudjátok, éjjel is. Nem tartom kizártnak, hogy Léni azért (is) alszik sokáig, mert állandóan friss oxigén van körülötte.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


felrobbanok menten... a babakocsi elromlott, eltort a rugoja vagymi, apuka meg csak nem is szolt, tan eszre sme vette, pedig az o kezei kozott kellett tortenjen. hat mostan itten allok/ulok babakocsi nelkul es elkepzelesem sincsen a hogyantovabbrol.... es ode mindenfele ciradas dolgokat szeretnek meg irni....

luna6
 
 


Luna, írd csak ki magadból a cifraságokat.
Hát nem irigyellek...

Gyermek 1,5 órája az erkélyen alszik. Egyszerűen nem volt kedvem sétálni. Szuper lenne, ha ez működne télen is.
Amúgy beiktattam ám mégiscsak (nem az itthoni ráhatás miatt) egy délelőtti 1 órás kendős sétát. A délutáni meg a babakocsis.
Ja, azt nem írtam, hogy bár Léna 5.45-kor kelt reggel, 6.30-kor már újból aludt és nyomta 11-ig. :D

Kép

Kép
***csilla***
 
 

 
 


A babakocsiról csak annyit, hogy haza kellett ma hívnom a pasit, mert annyir sikerült leersztenem a kereket, hogy nem tudtam rendesen tolni, persze felfújni meg nem tudtam :D Még jó hogy közel van napközben is.

Nanetto, Eszti nagyon cuki, és látszik hogy már megismeri hogy hol is vagytok, mert nyilván nem véletlenül kezdett el sírni. Tiszta izgi volt hogy figyeltek egymásra. A babatalin még Dorkát nem nagyon érdekelte senki, pedig Lénivel együtt voltak a járókába, de nagyon nem vett tudomást róla. Most meg annyira figyelt Eszti hangjára :)
Ja, a hajhullás engem is elért, de egyelőre nem nagyom érdekel, csak gyakrabban fésülködöm.

Luna, köszi a vigantolos linket, minket is érint. Még jó hogy a múlt héten nem volt a gyógyszertárban, mert tuti akkor is rosszat vettük volna.

Gergőnek nagyon cuki a szemöldöke, olyan szigorú arcot tud vágni, és közben meg annyira huncut.

Zoé helyes a "nagylányos" rucijában.

Ja, fürdetni mi is ilyen fürdetőben fürdetjük, vagy velem fürdik, ill. rajtam egész pontosan. Én annyi vizet engedek, hogy kényelmesen tudjon pancsolni, meg csapkodni, és locsolgatom közben folyamatosan. Viszont ez a cucc létezik többféle méretben is? Dorka néha annyira megfeszíti magát, hogy félek hogy kicsúszik belőle. Egyébként nálunk is Apa fürdetett sokáig, kizárólagosan az ő feladata volt, hogy legyen vele is kötődés.

Arni helyes kis hapsi, szép pofija van.

Most nagyjából ennyire emlékszem, majd még jövök később.

KépKép
tatim
 
 


Most mondták be a hírekben is a Vigantol-os dolgot. És basszus hangsúlyozzák, hogy itthon nem került forgalomba. Akkor mi ez a két doboz itt a kezemben, még mindig ez a kérdésem.
Mondjuk hozzáteszem, tüzetesen nem olvastam el a határozatot és csak nagymamám tolmácsolta a híreket is, szóval lehet, hogy ez nem az, aminek látszik.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Na, hála égnek nem én nyertem a Next-es zoknikat.
Luna, szerencséd! :D

Kép

Kép
***csilla***
 
 



De jó, az én vigantolom is benne van! :) Most akkor mi is a teendő?

Holnap 11 ok. Remélem nem alszom el, mert most megyek bulizni. :)

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Csilla: vazzze vazzze bocsi bocsi bocsi! igen biztos szarul irtam be! a franc sem tudta hogy 2 konkurencia ahhhh ne haragudj kérlek!!!!
még jó hogy Lunának módosítottam! ahhhhh
tisztára kivagyok!!!! jobb ha a jövőben nem is mondok semmit mert beszámíthatatlan vagyok!!!! pont a minap gondoltam arra hogy amióta terhes lettem megszültem babyztem azóta teljesen kész van az agyam! :lol:
na mindegy!

képzeljétek nem is írtam az unokatestvéremet ma műtötték! az Istvánba! egy embriót vettek ki a fenekéből! nagyon morbid az egész sajnos rutinműtétnek indult de komplikációk léptek fel úgyhogy bentmarad 1 hétig!!! azt hitte egy szőrtüszője van begyulladva de fájt fájt fájt elment dokihoz és kiderült hogy ikerterhességnek indult ő kisbabaként de hát a másik baba nem jött hanem odaépült nagyobb volt mint egy idó baszki! ahhh majd vasárnap látogatjuk remélem addigra minden rendbe lesz! most lábadozik hason! :-(

hát igen a mi családunkban tényleg nem unatkozunk!
most megyek további weblapokat mai nap már nem ajánlok :-)

Geo: te hol jársz

Csilla: fürdetés! még SOHA NEM FÜRDETTEM ESZTIT!!! meg sem merném fogni szerintem!!!! de a kacsajátékot mindig én játszom neki amikor fürdiké s apa suvickolja

Luna: hallod neked is valamiért végig kell menned ezen az úton :-) csúcs a te életed is! :-)
Vendég
 


VIGANTOL-lal semmi teendő, megkérdeztük a gyógyszertárat, nincs nagy baj, elővigyázatosságból vonták vissza, de csak a gyógyszertárakból, a paciensektől nem!!!!

Gergő nagyon édi, mekkora haja van!!!

A többi bébi is gyönyörű, és nagyon szépen, gyorsan nő mindenki, hihetetlen, már lassan olyan kisgyerekesek, nem is babásak. :)

ISZAPOS DOLOG: Mi már pakoljuk a dobozt (a babakocsi dobozát :) ) teli téli ruhákkal, kabátokkal cipőkkel, szombaton fogják majd elvinni Devecserbe. azt mondják most nem a pénzre, hanem ruhára, takaróra, törölközőre, gyerekruhára, bútorra, stb. van a legnaogyobb szükség, mert több száz embernek semmije nem maradt!!!

Ha tudnátok segíteni, és akartok, akkor Vöröskereszt, meg állítólag a Jobbik irodák is gyűjtik az adományokat!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika
 
 


az én víg antalom is benne volt! már nem is víg! kidobtuk a pipibe! vettem egy újat! ha számolok tisztára megéri ez a hír a gyógyszertárosoknak! 620 forintot máris leakasztottak rólam!
basszus!!!! ahhhhhhhhhh

Luna cifrázhatsz nyugodtan :lol:
az én cifrám az úgyis Cifra Palota ... lla-llla-llla!!!!
Vendég
 


cifrazzam? hat ok... anyamnak ujfennt??!! elege van a gyerekbol... a tema ismet az asztalon... ehhh :D de allitolag az elet ugy szep ha zajlik...
hat zajlas az van... meg orditozas, meg ami meg kell :)

luna6
 
 


jézus Na ne Luna! .... a baj csőstül jön azt hiszem ... fuh anyád is jól időzit
Vendég
 


es ha meg tudnad miert kell varatlanul es hitelbol hazamennem :D:D nade ez vagyok en... mar tobbszor javasoltak ismerosok, hogy irjak regenyt :) mindenki azt hinne, hogy kitalalom tuti :D:D

luna6
 
 


na most már ne tekerd fel a kiváncsiságom! bökd ki!
mert én már az elején sem értettem hogy fogsz idekerülni!!!!!!
szóval miért is jössz a mi kis szép hazánkba Luna???
Vendég
 


repulovel kerulok oda :)
hat kerlekszepen voltak arra nagy esozesek es hat beazott a kerom. valoszinu nem egyszer nem ketszer... igy gazdagon viragzo peneszkoloniara tettem szert tudtomon kivul. a remhirek szerint elleptek az egyetemi jegyzeteimet, es ket reteg egymason levo padloszonyeget... valamint a befolyo eso kisse leamortizalta reszben az iroasztalomat ami a szonyegbol felszivta ugye a vizet es valoszinu egy fotel is mar aldozatul esett.... es nem tudni meg mi (tapeta pl tuti azott) igyhat mennem kell karmenteni es felszamolni, majd megszervezni a felujitast... igy ugye bele sem tudunk menni egy darabig, most sem. le kell cserelni a teljes erkelyre nezo falat nyilaszarostul es a teljes ablaksort a gyerekszobaban... ehez viszont ugye ki kell valahogy valahova pakolni...uj padlo lerakas (szonyeg tan) tapetazas...
szoval olcso es vidam tortenet az ilyen :D

luna6
 
 


Sziasztok

Vik igen, a bordó rugi tényleg kislányos, de aznap már nem volt más, amit ráadjak, annyiszor kellett ruhát cserélni :lol: :lol:
Zoé nagyon vagány abban a koptatott farmerben :lol: :lol:

Konkri kint nem tervezem a kendőben való hordozgatást, csak bent a házban, szóval akár játszhat a bundazsák is, csak azt nem tudom, hogy melyik melegebb, mindegy, majd kitalálom :roll:
A sportrészt még én sem akarnám használni, csak hamarosan ki fogja nőni a mózest, viszont a sport biztonsági öve meg még nagy rá, remélem belenő addigra, mire használni kell :D
Ikeás plédek, nekem is tetszenek. Először vettünk egy zöldet, meg egy narancsot, aztán kaptunk ajándékba egy kéket, azután meg még egy zöldet, szóval most négy van és egyszerre használom mindet :D :D Mennyire van leárazva? Mi azt hiszem 699 vagy 799-ért vettük anno.
Köszi a tippet a Lidlis bundazsákról, majd ha lesz rá lehetőségem, akkor megnézem :D

Heni Gergő nagyon édes :D :D

Csilla nem is tudtam, hogy ortopédiailag nem jó kifelé hordani a babákat, de köszi, hogy szóltál, majd utána nézek.

Tatim nekem is 1000-el hullik a hajam, 2 hete levágattam. Azóta is hullik, de legalább már nem kilométeres szálakat találok mindenhol :lol: :lol:

Luna akkor nemsemmi tortúra vár rád itthon :shock: hol fogtok lakni, amíg itt lesztek?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Hát ez remek :!: :!: A miénk is ott van a listán. Akkor miért írták, hogy Mo-on nem került forgalomba?!
Már csak a negyede van meg!!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Luna, és legalább biztosítás van a lakásodon? Nem irigyellek érte, nekem ez most sok lenne, nem lenne hozzá lelkierőm. Ja, és minderre van egy heted?

Nálunk most az is kihívás lesz, hogy le akarom belülről szigetelni a háló egyik falát, mert az fő fal, és hidegebb mint a többi, és ott van a kiságy is. Már kitaláltam hogy hogyan, meg mivel, csak el kéne menni megvenni a lapokat, (polisztirol), nem is egy horror összeg, mert 1nm kb 210 Ft.
Ha lesz rá érkezésem megveszem, mert más nem hisezm hogy megteszi helyettem. :D

Detti, hogy tudsz te elmenni bulizni? Igazán irígy vagyok :oops:
Én azt kérem karácsonyra, hogy egy moziba tudjunk elmenni :)

Holnap meddig lesz ez az Ikea-s program? Nem hiszem hogy oda érünk 11-re, de majd hívom Vok-ot...
Gondolom ott megoldható a szoptatás normális körülmények között... És ti babakocsiztok, vagy kendőztök, már akik mennek?

KépKép
tatim
 
 


Sziasztok

Csak a Vigantol miatt írok így ismeretlenül. A lényeg az, hogy az itthon forgalomban levő gumivégű cseppentőseket vonták ki az említett okok miatt. De nem ezekben találták a kioldódott anyagot, hanem amik külföldön kerültek forgalomba. Úgy fél éve vagy egy kicsit több, hogy gumicseppentős a Vigantol, ezelőtt simán az üvegből lehetett cseppenteni,ugyanúgy mint pl az Espumisant.

"A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek gumivégű cseppentővel ellátott kiszerelésű gyártási tételeinek kivonása
A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek készítmény egyes, külföldön forgalmazott gyártási tételeiben nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban ebben a mennyiségben egészségügyi kockázatot nem jelent.

E minőségi eltérés miatt - bár a szennyezéssel érintett tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba - elővigyázatosságból, és figyelembe véve a leginkább érintett korcsoportot is, rendelte el az OGYI a Magyarországon piacra került gumivégű cseppentővel ellátott kiszerelésű gyártási tételek (6531802, 6531901, 6548902, 6549001, 6565002, 6566003, 6566101, 6595802, 6600902, 6619301, 6633502, 6633601, 6635502, 6635601, 109793, 109795, 111323) patikából történő kivonását.

Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók.

A 111545 gyártási számú műanyagvégű cseppentővel ellátott kiszerelések a nagykereskedőktől a gyógyszertárak számára már rendelhetők."

Kép Kép
kokusz
 
 


Vendég
 


Detti!
Geo már nem jön Ikea előtt,azt mondta. Szal Gyere :D:DD Kíváncsi vagyok a bulira!!!

Tatim!
Én fél 5re megyek Hannáért, addig ott fogom lopni a napot :D::D
Szal gyere! :D:D

Nanetto!
Édes Eszti! :D Mintha Alexet látnám :D:D
És ígérem, nem írok addig semmit Alexről, amíg Eszti nem csinálja ugyan azokat. DE ezért cserébe írnod kel, hogy hol tart!!!! :D És hogy miket csinál vele a gyógyitornász. :D

Képzeljétek, kimostam a könnyű kocsit. Kuvva sok kosz volt benne, bepenészedett a garázsban, becsomagolva. fúúúj... és ezek után veszem észre, hogy az alján el is engedett az anyag.. most megpróbálom összevarrni... Reményeim szerint Ikeába is azzal megyünk. Nem bírom elemelni a batárt :DD
Hétfőn meg Hannával és egész ovival megyünk a Margit szigetre kirándulni :D

Lépek is.
Szép napot mindenkinek! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


szepnapot... a mai nap jo hire, hogy ismet visszajott a gyulam... egyelore meg a gyerek nem szivja ki... a multkori apasztos ceco utan ez most masodjara, az elozo lajtos volt, ez nem tunik annak eppen... a hooooooooooooooooocipom tulcsordult.

biztositas hmmmmmmm... hogy ez nekem eszembe sem jutott :) mar irtam is anyamnak, hogy ennek utana kell nezni, de amilyen az en formam erre nem fognak fizetni egy kanyit sem :) Amugy meg a 13. havi feizetes megy ra erre meg hitelek... igaz a 13.bol a mar meglevo hiteleket szoktuk betomni, hat majd most nem. :) ez van.... erre tegnap jott egy vicc anyamtol, ide illik:

Sára férje, Jakab néhány napig kómában fekszik. Hűséges neje mindig
mellette virraszt. Egyik éjjel Jakab magához tér; int a feleségének,
hogy hajoljon közelebb.
- Drága Sára - mondja - te mindig kitartóan mellettem voltál, akkor
is, amikor kirúgtak az állásomból, amikor az üzletem csődbe ment, amikor
meglőttek, amikor elvették a házunkat, amikor az egészségem kezdett
odalenni. Te mindig velem voltál és mellettem álltál. Tudod, mit gondolok?
- Mit, kedvesem? - kérdi a hű nej.
- Azt gondolom, hogy kurvára nem hozol szerencsét!

luna6
 
 


Jó ikázását, Csajok!

Luna, tudod, Te linkelted a zoknit. Ja, vagyis tudod, csak ismét cinikus voltál?

Nanetto, ugyan már, semmi gáz. Én azért remélem, hogy ez a lánc is használ.
Nagyon édi Eszti, Lénivel együtt néztük.

Na, nálunk is befűtöttek. Most, hogy ott kint is jó idő van. Bár itt most nagyon sötétség van.

21.30-tól 9-ig aludt a Kisasszony és valóban rekordot döntöttünk tegnap, 5 kaja volt és 740 lett a vége (eddig 690 volt a legtöbb). Ma csak 4 lesz a késői kelés miatt. A csuklás engem változatlanul kikészít. Ez a szegény gyermek nem tud anélkül gagyarászni és örömködni, hogy ne csuklás lenne a vége. Agyrém!

Kép

Kép
***csilla***
 
 


persze tudom, igen cinikus voltam... hogy en es a szerencse :) az eltorott babakocsi, a bepeneszedett lakas utan :D:D es most itt ez a mellgyula is... ja meg anyam a masik gyerekkel valo bajaival...
es igy lettem en a szerencses, milyen lenne ha en lennek a peches? :D:D:D asszem nem akarom tudni :D:D:D

luna6
 
 


Luna, ha jól vettem ki az írásaidból, akkor ez társas ház, nem önálló családi... Amennyiben így van, és fizetsz közös költsget, akkor a háznak is kell hogy legyen biztosítása, ami vmennyit kéne hogy fizessen, beszélni kéne a közös képviselővel.

Kokusz, köszi az infót. :)

Dorka többször felsírt álmában, és ebből volt olyan is, amikor fel is ébredt. Ez mitől lehet vajon?
Aztán ébredt a szokásos 4 órakkor, majd utána kicsivel 6 előtt, és mivel éhes nagyon nem lehetett, ezért ugyan arra a cicire tettem. Persze többször nem kelt, így most itt ülök bedurannt kőkemény mellel, bár ha jól érzem épp csöpögök. Remélem nem lesz gáz belőle.

Annyi hülyeséget álmodtam össze, hogy jobb lett volna ha nem is alszom inkább, olyan fáradt vagyok. Ilyen állapotban kész anyagi csőd lesz ha elmegyek vhová, tuti vásásrolni fogok.

Na megyek, kiteregetek, legalább ez meglesz. (én is szeretnék szárítógépet, kevés a hely a lakásban)

KépKép
tatim
 
 


vazze Luna én mondtam hogy csőstül jön a baj!
basszus gondolok rád!!! nekem most jó a cicim! hálaég! ... bár ez téged nem segit ki

a lakás elázás borzasztó lehet!!! :-( fuh és ez a rohadt anyagi háttér ahhhhhhhh innen már csak jobb lesz hidd el :-)
Vendég
 


Nanetto, nagyon szuper ahogy a kiscsaj magyaráz :D

KépKép
tatim
 
 


Nanetto, szerintem az enyim mellem mar nem lesz jo... most kellene ey angyot nyelni es egy huszarvagasal tenyleg elapasztani, mert a dokinak igaza volt... ez man csak ilyen visszajaro buli lesz nalam, es ki tudja meddig sikerul barati modszerekkel urra lenni rajta.

Csajok, koszi a biztositasi otleteket (latszik mennyire terhelt az agyam, eszembe sem jutott) anyam mar hivta is oket es majd jonnek megnezni, az en biztositasomra allitolag a szonyeg kara johet szoba. A haz biztositasanak meg meg utan akell jarni...

nem sikerult kiszivnia a gyereknek elsore meg masodikra sem... meglassuk

luna6
 
 


Jah bizonyara jobb lesz... merthogy anyam most 'fenyegetett be' msnen, hogy eppen nekem ir reszletezo levelet, milyen bajok vannak a legnagyobbikammal... ugyogy az a fellendules az nem ma fog megkezdodni :D

luna6
 
 


Viki, ha erre jarsz.
Megy egy hulye kerdes, de ez valahogy nem allt ossze bennem meg :) Persze tap (asszem eljott a napja, a gyerek magabol kileve uvolt mert faj a hasa, viszem is a dokihoz delutan... de igy csomomentesiteni sem lehet es tenyleg mindig visszajon, igy utazni sem lehet) naszoval...
veszek termoszt, elore felforralom a vizet, abba belemegy fel liter... ebben tarolom nap kozben...de ha elmegyek (es itt most ez a lenyegesebb, az elmenos resz a repulo miatt pl) akkor hogy lesz abbol az akarmilyen hofoku vizbol ihato hofok? Ezt nem ertem... es hat a napi adag amit igy tarolsz az is valtozo homerseklet nem? Bar itthon tudom szabalyozni, na de ut kozben hogy???? (ugy csinalok mint akinek nem volt meg full tapszeres gyereke :D:D:D de Boliviaval szerintem soha nem voltam uton tapszerrel)

luna6
 
 


Luna,

Én itthon nem tárolom termoszban a vizet, mindig frissen melegítem, ami kb fél perc, mert ugye palackozott vizből csinálom, amit csak addig melegítek amíg el nem éri azt a hőfokot ahogy szereti inni. Kitapasztaltam, hogy kb. mennyi idő az.
Van ilyen pici kempinggázunk, meg ibriünk azzal csinálom. (Ezeket itt a görög kávé készítéshez használják amúgy).

HA ELMÉSZ OTTHONRÓL:
1. vizet forralsz amit pár másodperc után beletöltesz a termoszba és lezárod
2. kiadagolod a tápot a tápszeradagolóba
3. beteszed az üvegeket, előkét, pelust, zsepit (ki még mit használ)
4. beteszel egy kis üveges szénsavmentes ásványvizet 0,25 vagy 0,33 litereset

ELKÉSZÍTÉS HÁZON KÍVÜL:
Tegyük fel, hogy 120 ml víből készítesz tápot

1. kb. 70 ml-ig töltsd meg az üveget a forralt vízzel, a maradékot pedig a "hideg" palackozottból pótold ki. Ekkor pont iható hőmérsékletű lesz (legalábbis az én lányomnak ez az iható hőmérséklet). Beleszórod az adagolóból a tápot, rácsavarod a kupakot, összerázod és már ihatja is.

2. ha mondjuk már több idő telt el 5-6-7 óra a forralt víz termoszba tételétől akkor a termoszban valószínűleg már hűlt egy kicsit a víz, ilyenkor több forralt és kevesebb "hideg" vizet kell összeönteni.

Ha még mindig nem kóser valami akkor szólj.

Ki kéne majd tapasztalnod, hogy milyen hőmérsékleten szereti. Épp langyosan, kicsit melegen, vagy melegen.
Bár a kitapasztaláshoz hajlandónak kéne lennie megenni a tápot az üvegből :roll: :roll: :lol:
Lehet az a baj, hogy túl hidegen vagy túl melegen kínáltad neki.

Kérj az orvostól kifejezetten kólikásnak való tápot!
Nekünk az oldotta meg végül a hasfájás gondot.
Mi most a Milupától az Aptamil Extra Care-t isszuk, ez kifejezetten kólikás babáknak van.

Bakker, hogy neked nincs egy szusszanásnyi nyugtod sem :shock: , ráadásul csőstül jön minden :(

Sok sikert a próbálkozáshoz!!!!
Vendég
 


sziasztok,

Luna, bocsi, hogy belepofázok, de azt hiszem azt írta Viki, hogy van nála mindig hideg víz is, és a termoszos meleghez abból önt, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen.
én még nem mertem kipróbálni, hogy elmegyünk kajaidőben, úgyhogy tapasztalat nincs.
nagyon sajnálom a lakást, meg az egész ezzel járó mizériát, és azért szorítok, hátha mégis kiszívja a muki!

úgy irigylem, hogy csak fogjátok magatokat és elmentek ikeázni. én épphogy sétálni járok a gyerekkel, meg olyan helyre, ahol tudom, hogy meg tudom melegíteni neki a kaját. persze, ha egyszer kipróbálnánk, lehet hogy menne nekünk is, csak az elsőre kell rászánnom magam. :-)

Eszti nagyon cuki!

Vencel ma már majdnem röhögött. annyira várom a gurgulázó gyermekkacajt. :-D

voltunk csípőszűrésen, a 4 hós kontrollon, szerencsére minden rendben van, és egyelőre a tegnapi oltástól sem lázasodott be, remélem így is marad.
és tegnap először történt velünk, hogy mivel egész délután aludt, kimaradt egy étkezés. nagyon izgultam, hogy kelünk-e éjjel, vagy korábban a szokásosnál. de nem. és reggel sem ette meg a teljes adagot, amit készítettem. viszont délelőtt alig várta a barackot, és úgy befalt 70 ml-t, hogy szinte nem is ment mellé. olyan édes, csupa maszat mindig.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Nanetto,
Eszti, nagyon édi a videon :lol: :lol: , komolyan szívesen lennék nálatok gyerek :lol: !

Csilla,
Hú gratula a csúcsdöntéshez!
Most már értem szegény párod miért éjszakás olyan sűrűn.

Mit is akartam még?? Na majd ha eszembe jut akkor jövök még.
Vendég
 


Kép ilyen :-D

Klau

Kép
pkklau
 
 


Viki, kosz!! igy mar ertem... valahogy ez elkerulte a figyelmemet, bar a palackos viz nem csak az, hogy keverni kell :) Tok logikus...de az en logikam nyaralni ment 3 honapja, azota nem mukodik az agyam megfeleloen :)

Nos valoban, a homerseklethez a gyereknek meg kene innia a tapszert, de hat ha a drasztikus elvalasztast valasztotta akkor nincs mas hatra mint elore, csak leengedi mar a torkan. Meg itt ulok a csomommal, meg nem kezdtem hozza de asszem ezt man nem halogathatom tovabb. Nem tolthetem ezzel az otthoni idomet, arrol meg nem is beszelve, ha mi van ha es pl az utazas elott i ejjel is kijon, na ut kozben suthetek en barmifele terapiat ugye, akkor aztan gyula elhalatlmasodna gyerek sem enne... ihajj... oke, ne lassam elore a rosszat, de ebbol nem ugy nez ki, hogy jol ki lehet jonni mar apasztas nelkul.
A tap ami itten van, es meg ninc skibontva de a doki ezt adta: Nan transit 1 valami bifiduszos pikula a nemkakilasai vegett is. De ilyet meg nem is adtam neki, meg volt itt egy bontot NAN HA es azzal kiserleteztem a csapba ontozessel :)
Most akkor el kell ballagnom majd az ikeaba is termoszert... nekem partedlim sincs... semmim sincs :D elvagyok... ja de, csomom az van :D es egy nem mukodo babakocsim, es egyelore nem talaltunk egy fel babakocsi szervizt sem portugaliaban, ez milyen??? :D:D:D:D

luna6
 
 


Klau, csak nyugodtan beszelj bele, a sok infotol leszek okosabb... vagy nem leszek, de akkor is jol jon :) Elkerulte a figyelmemet ez a kevereses dolog.
Nem tartok attol, hogy elinduljak en igy vele, csak ugye tudnom kell, hgy hogy csinaljam. Attol tartok persze, hogy mi lesz itt ha nincs egyaltalan cici ami a nyugtatoja meg altatoja meg kedvence.... meg ha nem is szopik tul jol a gyerko. Na de nem hagyott nekem tul sok menekulesi utvonalat sajna... asszem pont eleget meg meg annal is tobbet megetttem a termeles fenntartasaert, de ez man a gaz kategoria nagyon. Felek igy elindulni... plane, hogy meg ki sem kezeltem magam...

itt nincs is csiposzures :( de odahaza van egy Devenyes idopontom, hogy megnezzek legalabb ott, hogy minden oke e, pl az ulesben felrehajtott fejjel.

luna6
 
 


Klau de edes ez a bebi!!! es mekkkora haja van, persze aronhoz kepest... o meg a kolikas fetrengsek kozben csinalt hatul egy kopasz foltot is maganak :)

luna6
 
 


Sziasztok!
Kedves Babócák és Anyukák!

Elnézést hogy igy ismeretlenül közbeszólok.
Kép

Kép
freyja
 
 


Luna,
ha már végleg elhatároztad magad akkor azt hiszem néhány igen kemény napnak nézel elébe. Az biztos inkább most vágj bele mint nagyon pár nappal az utazás előtt mert így talán még van esély, hogy addig hajlandó lesz üvegből is enni és nyugtatóként cumit használni.

Azt ajánlom, hogy ne vegyél nagyobb termoszt, mint 0,5 literes, mert az még kezelhető méret, a többi az nagy batár és sehova se fér el kényelmesen.

Talinn,
most már értem a legény lányosításának az okát :wink: .
A farmer tényleg nagyon cuki. Elküldtem anyumnak is a képet, erre ő viccesen visszaír: Nagyon cuki! Nem telik csak lyukas gatyára?

És igen eszembe jutott, amit már napok óta akarok kérdezni. Több gyeres anyukák előnyben vannak a kérdés megválaszolásában:
HOGY REAGÁLNAK A BABÁK AZ ÓRAÁLLÍTÁSRA???????

Gondolok itt arra, hogy egy órával visszaállítjuk most az órát, ezt ők észreveszik vagy sem?
Mert én nagyon nem díjaznám, ha jelenlegi este 9 helyett 8-kor menne aludni és reggel 7.30-8.00 helyett, 6.30-7.00-kor már kuvikkolna.

Másik, az még jobb lenne, ha este inkább 10 körül menne aludni, hogy lehetne egy órával eltolni a napirendjét????? Már próbáltam, de egyszerűen nem lehet :( . Annyira ragaszkodik ahhoz, hogy legkésöbb 8.30-kor fürödjük és utána vacsi, hogy ha nem így van akkor aztán az egész város hallja, hogy ordít :roll: .
Vendég
 


Hat kalandos napok lesznek az tuti. szerencsere 2-3 hete mar, hogy legalabb cumizik cumival, valami megiscsak marad. amugy veeegre kiszivta a csomomat, igy legalabb nem kell antibigyo. de meg ogy is olyan nehez egyik percrol a masikra leallni... talan holnap reggeltol? tobb ideje legyen estig...
szegenyem hat szeret cicizni elegge :( meg ha rendetlenul is teszi, este is az az altatoja.
na de kivancsi vagyok mit mondd a doki ezekre a hasfajos, gazos orjongesekre, amik elojottek megint.
az ikeas termoszok fel kliteresek, akkor az jo lesz... remelem van is nekik :)
szegeny kis bogar, itt kokdozik az olemben, ugy sajnalom ot is a sok nyavaja miatt es akkor meg rapakolni keszulok... ehhh...

luna6
 
 


oraatallitas: hat mancinal ugy emlexem nem volt bajom ezzel, de nekem a bajaim ugye aroneduval kezdodtek :) ugy remlik 1-2 nap alatt konnyen atalt, kicsit rugalmasabban kezelve a napirendet. probalni kell huzni minden egyes idoponton 15-30 perceket esloszor es akkor elcsusztathatok.... mondom ezt en egy kezelhetetlen mukival az olemben :)

luna6
 
 


Sziasztok!

Varrnom kéne, de ide ültem inkább :)

Luna: nekem az is megfordult a fejemben, hogy nem lehet é, hogy anyukád locsolja a lakásod tetejét, hogy valamivel hazacsaljon?
De nem irigyellek! haza jössz és mennyi dolgod lesz... mennyi időre jössz? fél év? és hányan? hogyan? és a repülővel tudsz simán bp-re jönni vagy van átszállás, várakozási idő?

hát én nem tudom hogy bírnám, ha ember folyton éjszakás lenne. ő egy héten kétszer az, de szét fosom magam itthon. bár mióta két gyerekkel vagyok, azért jobban le van terhelve az agyam és nem érek rá annyira félni... de újabb hepem, hogy már nem is a betörőktől félek, hanem a szellemektől...

na én emelem a kalapom a sütős főzős brigád előtt! én erre nem vagyok képes! én max húst a sütőbe be... én Nanetto mosogató géppel se tudnám összehozni a borzast 30 perc alatt, viszont extra gyorsan rakok rendet :)

a Heni által beírt tippek közül én konkrétan alkalmazom az együtt alvós, nem pelusozós csak kakikor, nem büfizős csak nyügikor tippet... kb éjfélig fent vagyok és kb 8 kor kelünk...

ja akartam kérdezni hogy a pesti ikea mitől ilyen jó, mármint gyerekbarát? mert én csak úgy szoktam elindulni ikeába, hogy átrágom a terméklistát, és jól ráspórolok, hogy összevásárolom, amit kikalkulálok, meg még a többi ami becsúszik a kocsiba :)
amúgy nem tudom ki kérdezte de a vitaminer polár bébi takaró 395 ft az ikeában!!! nekem is van 3 de még kéne!!!
szóval én a picivel és a kicsivel együtt a listámmal nem érzem magam cool-nak az ikeában :) ott nem. mondjuk könnyebb lenne ha csak az egyik jönne velem, de számomra az nagy lelki dilemma.
most pl szeretém kifesteni a klotyó-fürdő-játszós szoba háromszöget, amihez nem lenne ajánlatos, ha Marcell itthon lenne. a pici mellett még kifestek, de a nagyot tuti a vödörből kéne kiszednem... így kénytelen leszek anyósra bízni.

Nanetto az unokatesód nem semmi! volt ilyen történet a bazi nagy görög lagziban is, de már ott is megborzongtatott.

Vik- téged könnyen befogadtak? nem volt gond, hogy nem vagy görög? nem próbált anyós kipiszkálni?
nekem mákom van, kedves az anyósom és sokszor még a lányával szemben is megvéd, de azért egy anyós az anyós.

na azt hiszem megyek.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Na ez jó hír, hogy kiszívta a csomót.
Most már rajtad áll, hogy mennyire is határoztad el magad. Azt biztos, hogy nem segít, hogy azt mondod, na jó majd holnap reggeltől, aztán holnap reggel meg: majd estétől......
Neked kell mérlegelned a dolgokat, hogy hogyan tovább.

Én is erre gondoltam, hogy húzom az időt. Na tegnap 9-kor kapott enni a szokásos 20.45 helyett. Már olyan álmos volt, hogy nem evett rendesen, hanem beájult. Pontosabban evett egy keveset, aztán addig ordított az üveggel a szájában amíg le nem tettem az üveget és ekkor végre becsukta a szemét és elaludt. Cserébe 3-kor kelt enni a szokásos 4.30-5.00 helyett.
Nehéz lesz, nehéz lesz...
Vendég
 


Konkri, anyam egyaltalan nem rosszindulatu, csak nehezen ferunk meg egyutt :) szoval nem, nem locsolja... na de miert is tenne? neki sem orom, hogy most megszalljuk emiatt az o lakasat ordito gyerekestul, ennyire nem keresi maganak a bajt :) sajna keson vette eszre... bar ha hamarabb, akkor is itt tartanank.
de amugy meg hogy mennek fel evre? :D a manci iskolakoteles, nem lehet csak ugy kivenni asulibol fel evre ugye :) :) repulovel megyunk amugy es nincs direkt jarat, igy od ketto meg vissza ketto... ami pont 4 repulessel tobb a szamomra idealisnal :) es hat ezert valami varakozasi ido is van persze, illetve atszallasi ido ez... macears dolog... plane ha valaki mint en nem szeret repulni :)

az ikea jo hely, mi is szeretjuk. jo a kaja is, no meg a learazott sarok itt nalunk szinten... a kajaboltja sem rossz.

luna6
 
 


hat mindig van valami frappans kifogasom, hogy miert nem most :d mert sajnalom szegenyt :) most az a kifogasom, hogy uggye reggel kezdve hatha estig belejon es nem ordit ehsegeben egesz ejjel. mert ha most kezdenem csak azt adni akkor garantalt az ordibalas.... amugy is ordibal a hasa miattt. bar most eppen olbebaba modon alszik a karomban :( 3 napja visszatert az elso hetek hasfajos olbebabazasahoz.

luna6
 
 


Hát Luna ez nem semmi így átszállással! legalábbis számomra. én tuti félnék, mert én még csak 2szer repültem, meg a nyelveket se nagyon beszélem... meg biztos kellemesebb lett volna egy pihentető anyu látogatás nem? most meg nyakadba szakadt még egy lakásfelújítás is. f@sza.

hát én is elélnék az ikeás kaján az biztos :) imádom a húsgolyót!

viszont én szoptatót nem találtam ott, de az is eszbe jutott, hogy Marcut már be tudom adni a játszóba... csak lehet hogy sikítva hívnának a hangos bemondón :)
hát vele konkrét bevásárlásra nehezen tudok menni az ikeába, mert folyton elkóborol a játékok és gyerekek után. ő mindenhol csajozik...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Tenyleg, bevasarlaskor nem koborol el? vagy akkor ul a kosarban rendesen?
nekem a bevasarlas macera... ha babakocsiival megyek (amim most nincs) akkor csak kis muanyag huzos kocsit tudok vinni, ha a nagy tolosat abba meg nem fer a cucc a hordozo melle. De nem is ez nagy baj, ha ferne sem tudnam felhordani a motyot egyedul a masodikra a bebiulessel egyutt. Szoval egyedul csak korlatozott mennyiseget tudok vasarolni.

luna6
 
 


bar nem nagyon kell nyelveket beszelnem a repuleskor, de egyreszt lufthansaval utazunk masreszt Frankfurt az atszallas, szoval csak nemet nyelv kell ha kell, az meg meg megy valamennyire bar ugye nem hasznalom, de megis ez a szakmam :)
kisbabaval meg nem repultem, hat most majd kiderul milyen... Manci 3 eves kora ota repked, vele nem volt gond.
de hat nincs mas valasztasom, ha menni akarok vagy kell akkor ez az egyetlen modja a hazajutasnak sajna :(

luna6
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?