Luna,
Én itthon nem tárolom termoszban a vizet, mindig frissen melegítem, ami kb fél perc, mert ugye palackozott vizből csinálom, amit csak addig melegítek amíg el nem éri azt a hőfokot ahogy szereti inni. Kitapasztaltam, hogy kb. mennyi idő az.
Van ilyen pici kempinggázunk, meg ibriünk azzal csinálom. (Ezeket itt a görög kávé készítéshez használják amúgy).
HA ELMÉSZ OTTHONRÓL:
1. vizet forralsz amit pár másodperc után beletöltesz a termoszba és lezárod
2. kiadagolod a tápot a tápszeradagolóba
3. beteszed az üvegeket, előkét, pelust, zsepit (ki még mit használ)
4. beteszel egy kis üveges szénsavmentes ásványvizet 0,25 vagy 0,33 litereset
ELKÉSZÍTÉS HÁZON KÍVÜL:
Tegyük fel, hogy 120 ml víből készítesz tápot
1. kb. 70 ml-ig töltsd meg az üveget a forralt vízzel, a maradékot pedig a "hideg" palackozottból pótold ki. Ekkor pont iható hőmérsékletű lesz (legalábbis az én lányomnak ez az iható hőmérséklet). Beleszórod az adagolóból a tápot, rácsavarod a kupakot, összerázod és már ihatja is.
2. ha mondjuk már több idő telt el 5-6-7 óra a forralt víz termoszba tételétől akkor a termoszban valószínűleg már hűlt egy kicsit a víz, ilyenkor több forralt és kevesebb "hideg" vizet kell összeönteni.
Ha még mindig nem kóser valami akkor szólj.
Ki kéne majd tapasztalnod, hogy milyen hőmérsékleten szereti. Épp langyosan, kicsit melegen, vagy melegen.
Bár a kitapasztaláshoz hajlandónak kéne lennie megenni a tápot az üvegből
Lehet az a baj, hogy túl hidegen vagy túl melegen kínáltad neki.
Kérj az orvostól kifejezetten kólikásnak való tápot!
Nekünk az oldotta meg végül a hasfájás gondot.
Mi most a Milupától az Aptamil Extra Care-t isszuk, ez kifejezetten kólikás babáknak van.
Bakker, hogy neked nincs egy szusszanásnyi nyugtod sem
, ráadásul csőstül jön minden
Sok sikert a próbálkozáshoz!!!!