Új privát üzeneted érkezett!

szisztok!!!!!!!

Sonjus! Én először pár napig nézegettem a szénhidráttartalmat, és így már nagyjából tudom. Hány grammot kell naponta fogyasztanod? És tényleg fontos a sok kis evés....nekem úgy sikerült szert tennem kb.25 plusz kilóra az évek során, hogy napi kétszer ettem.Nekem mázli, hogy kenyeres alapból se vagyok,amit nehéz megállnom,az a krumpli.
Én is otthon mozgok, mert arra sajnálom az időt, hogy elmenjek -hazajöjjek egy óra mozgásért.Bár lehet hatékonyabb lenne.

Hbzs! Én is hallottam lapar utáni spontán csodákról. Ami nem tetszik, hogy miért húzzák novemberig?
Ami az esélyeket illeti Sipos Doki küldött még nyáron nekem egy IVF konferenciás anyagot emailben,amiben 45 év felett 3%-ot adnak meg, és a Tanár Úr pedig azt mondta, hogy az országban még nem volt rá példa.E mellett"kedvesen" közölte, hogy ha szülnék azt publikálni kellene , de nem merné, mert mit mondana miért segített hozzá egy 46 éves sok gyermekes anyát.

Pusz mindenkinek!
ágnes13

Szilva!
A Bálint Analitika egy olyan telephelyen van, ahol több cég van, de a sorompót automata emeli, begurulsz és leghátul, bal kéz felé esik, szinte az ajtóban meg tudsz állni. :) Edzésterveim nekem is vannak dögivel és igaziból tisztában vagyok vele, hogy mit kellene csinálni, mert versenyszerűen RSG-tem még gyerekkoromban, így nekem csak a lustaságom szab határt :)
sonjus

Ágnes!
Mindenki, aki IR-es (állítólag én nem vagyok az :) ) kb 160g-ot eszik, így gondolom nekem is annyit kellene. Sajnos én kenyeres vagyok :( de elvagyok a pászkával és a puffasztott cuccokkal is egy ideig.
sonjus

ági, sz*rni a statisztikára, a doki meg majd kitalál valami jó indokot, lesz rá jó pár hónapja... :) nem a Te dolgod :)
(és ismét laptetőd van :wink: )

sonjus, ezt az automata sorompót hogy érted? odaállok, és érzékel? vagy kell valamit nyomni? inkább megkérdezem, mert képes lennék ott állni és várni, mint valami hülye... :oops: :oops: :oops: :oops: )
nem is tudtam, hogy Te ilyen profi vagy, akkor küldhetnél nekem edzéstervet :) amit edzőteremben lehet csinálni, és nem ugrabugra :) köszi előre is :)

Kép
Kép
tündérlétra

Szilva!
A sorompónál nem kell nyomkodni semmit, majd nyílik :)
Edzőtermi edzéstervet nem tudok küldeni, mert az nem vág a "profilomba" :D én csak otthoni guggolásos, láb és karemelgetős, hasizmos és nyújtós stb. dolgokban vagyok inkább otthon. De persze ha érdekel, egy jó kis labda, vagy szalag, esetleg buzogány gyakorlat akkor azzal elláthatlak :lol: bár már olyan régen csináltam, hogy nem lenne valami modern ;)
sonjus

Sonjus, Szilva!
Köszi a bíztatást a laparral kapcsolatban! Most egy kicsit meg vagyok ijedve, mert találtam egy anyagot a neten, ami elég részletesen leírja, hogy mi fog történni. :? Lehet, hogy tényleg igaza van annak, aki azt mondja, hogy jobb nem tudni... Amikor Tanár Urat faggattam róla előzetes ismereteim alapján, annyit mondott, hogy nem nagy műtét, és úgyis aludni fogok... :roll:

Sonjus, én a kerületünkben járok egy kizárólag női edzőterembe (priviben megírom hova), s csak "alakformálásra, kondicionálásra". A kardiót nem "merem" vállalni, mert futni soha életemben nem szerettem, s a futópad meg az ellipszis tréner, meg a (nálunk) új korcsolyázós gép olyan ijesztőek számomra... :oops: :lol:
Ehhez a zsírégetős dologhoz nem értek, mert én elsősorban nem fogyni akarok, hanem megadni magamnak a "mozgás örömét" (állandó ülőmunkám mellett szükség is van rá...), de azt látom, hogy akik fogyni akarnak és pl. a turmixokat is isszák, azok kardióra vagy vegyes kardió + kondira mennek. (Akár úgy, hogy egyik edzés ilyen, a másik olyan; akár pedig úgy, hogy "mindent bele" egy edzésbe.) Én egyébként csak hetente 2x járok - ügyes vagy, ha te kitartóan heti 3x fogsz járni! :wink: Drukkolok neked és Sonjusnak is hozzá! :D
És ebben az edzőteremben személyre szabott edzéstervet is dolgoznak ki számodra, annak függvényében, hogy milyen a testalkatod most (le is mérnek :wink: ), és mit szeretnél elérni. S amikor lejártad a bérletedet (12 alkalom), akkor megnézik hová jutottál, s módosítanak a terven. Ha neked ennyire izomlázad volt, akkor gondolom, magadtól kezdtél el edzeni, s túl nagy súlyokkal próbálkoztál. Ha van kitől, akkor szerintem kérjél szakértő segítséget - nehogy megerőltesd magad! :roll:
hbzs

Szilva!
A kérdéseidre elfelejtettem válaszolni: a parkolással nem lesz gondod a labornál - ahogy azt azóta már Sonjus is írta. A ciklusod első napja pedig az, amikor "rendesen" megjön (vagyis az este 9-es nem az). Én általában délelőttöt veszem aznapnak, ha délután, akkor az már másnap... De amúgy sem kell izgulnod, mert a 3. napi vérvétel a 2-4. napok bármelyikén lehet! :wink:

Ágnes!
Hajrá publikáció! :wink: Bízom benne, hogy bekerülsz a magyar orvostörténelembe! :lol: Egyébként szerintem a Tanár Úr sem nagyon fogja bánni, ha így lesz, mert akkor ő is bekerül veled együtt! :lol:
Novemberig azért kell várnunk, mert nincs időpont hamarabb. (Hetente csak 2x műtenek.) Illetve eredetileg 11-én lett volna a laparom, de visszahívott a dokim, hogy elfelejtette, hogy ő másnap a kisfiával valami 4 napos bajnokságra utazik, így nem ő engedne haza stb., s azt se tudná elmondani, mit látott a hasamban... Így halasztottunk inkább még 1 héttel...
hbzs

Hbzs!
Nekem volt laparom. Nem olvastam utána, szóval nem féltem, de így utólag azt mondom, hogy tényleg nincs is mitől. Lesz két aprócska lyuk a pocakod alsó részén, a 3. köldökbe megy. Nem éreztem semmit. Igaziból a varratszedésen lettem rosszul, mert nem reggeliztem és már elég késő volt, de ennyi. Az igaz, hogy altatnak! Nekem az volt fura, hogy mondtam a nővérkének a műtét után, hogy pisilni kell, ő meg nyugisan mondta, hogy bent van a katéter :shock: Sosem volt bennem ilyen, így inkább meglepődtem, mint megijedtem :D Minden rendben lesz!
sonjus

Köszi, Sonjus! :roll:
Téged mikor engedtek haza? S előző nap be kellett már feküdnöd?
hbzs

Sziasztok.

Jajjj annyit irtok:) nincs időm most vissza olvasni:(:(:(

Gyorsan hbzs-nek írok megint mert én is végig jártam a lapart!na meg a ciszta ügyet.
Ha tanácsolhatom, kérlek ne várjatok műtét után, mert például nekem műtét utáni kontrollon ami 1 hónap volt, újra ott voltak a ciszták sok-sok apró,a dokim is csak lesett.
Lehet, hogy nem újul ki, lehet hogy igen de ha kiújul, akkor fölös volt az egész műtét, és megint ott van az ember ahol a part szakad....
Tényleg csak jó szándékból írom, de ezt nektek kell eldönteni.....

Sok puszi, nagy ölelés hegyek mindenkinek!!!
Majd jövök, ha lesz egy kis időm. Cuppppppp

Kép

Minden lehetőség a szíve alatt hordja a reményt.
beus84

Sziasztok!

Hbzs!
Nekem februárban volt ovarium drillingem,hysteroscopiam,stb. nem tudom,hogy emlékszel-e még rá,amikor írtam. Nekem a PCOS miatt kellett ami szövődményeként lettem diabeteses,IR-es, és persze meddő is).
Én előző nap feküdtem be, másnap én voltam az első műtétes a diab. miatt. Az én esetemben nagy műtét volt,hiszen az egyik petefészkemen 15,a másikon 17 db cisztát kellett kiégetni.
Mélyaltatásban csinálták, nekem 2 óra volt az egész,de mondom,nekem nagyon sok mindent is kellett csinálni. Valóban nem fáj,hiszen alszol, utána nekem először rossz volt pisilni,bár erről azok tehetnek,akik katétereztek,voltak ott is problémák, de sebaj. Amikor felébredtem,automatikusan fel akartam ülni,de akkor bebizonyosodott,hogy milyen nagy szükségünk van a hasizmunkra. Voltak dolgok,amik nehezebben mentek néhány hétig a műtét követően,de összességében nem volt vészes. Mivel nem lázasodtam be a műtét után,így sikerült rábeszélnem a dokimat,hogy 2 nap múlva engedjen haza (egyébként 3 nap kellett volna bent lennem a műtét után).
Megérte,hiszen bár a következő hónapban nem lettem ugyan terhes, de május 7-én már látszódott az UH-n Lócibaba.
Megint vannak cisztáim,hiszen a PCOS egy állapot, így a műtét eredménye sem tart örökké,de átmenetileg a probléma megoldódott.
Szóval nyugi!!!

Lányok!
Valakinek még régen küldtem étrendet,azt is közre adhatjátok,ha gondoljátok. A diabetes miatt hetente járok diabetológiára és dietetikushoz, így elég megbízható az étrendem. Én eszerint étkeztem a terhességem előtt is, ezzel és persze az inzuilnnal (na meg a 12.héten elhagyott Merckforminnal) beállt a cukrom és ráadásként a terhesség alatt fogytam 17,5 kg-t,hiszen a mai napig sem híztam 1 g-t sem.

puszi Mindenkinek
szilvi
bné_szilvi

Beus, Szilvi!
Köszi a sok tapasztalatot!
Mivel mindkettőtöknek cisztás laparja volt, ezért mindkettőtöktől kérdezném: nektek a ciklusotokban mikor volt a műtét? - Nekem Tanár Úr azt mondta, amikor kérdeztem, hogy közvetlenül menszesz után csinálják, de a dokim azt mondta, hogy csak az a lényeg, hogy ne menstruáljak akkor... Így, hogy 1 héttel csúsztunk, közelebb leszek a következőhöz, mint az előzőhöz, kb. a 20-22. napon (átlagban 26 napos vagyok).
S a kórházi lét után mennyi táppénz javasolt még? - Lehet, hogy mire "felgyógyulok", már el kellett volna kezdenem a stimut, ha a következő hónapban szeretnék lombikozni, így könnyen lehet, hogy mindenképpen átcsúszok a következő évre...
S azért is gondolkozom, hogy jó lesz-e így, mert ahogy telnek a ciklus napjai, csak egyre nagyobb lesz a ciszta (most pl. nagyon érzem a jelenlétét, míg pl. hétfőn, az UH előtt még egyáltalán nem...), s szerintem nem mindegy, hogy egy 3 centiset vesznek ki belőlem, vagy egy mondjuk 5 centiset... :?

Beus!
Neked a műtét előtt hány cisztád volt, s mekkorák?

Szilvi!
Hogyhogy égették? :shock: Én azt hittem a bélésével együtt kifejtik...
Gratulálok a -17,5 kg-hoz! S a pici kincsetek hogy van? Írjál magatokról is, jó? :wink:

Lányok!
Köszönöm szépen mindenkinek a sok segítséget, és elnézést kérek, hogy most így "lefoglalom" a topikot... :oops:
hbzs

Hbzs már nem is emlékszem, hogy a ciklus melyik napján volt a műtét, de inkább a közvetlen utána rémlik...
Nekem volt 1 nagy ami 7 cm volt, és több picike, így ki is vették a petefészkem egy kis részét :shock:
Ja meg voltak kisebb összenövések amiket úgy égettek szét, meg a cisztát is kiégették.
Én is kb 3 nap múlva hazamehettem.
Kérdezz bátran....

Kép

beus84

Hbzs!
Jobbulást a náthád tekintetében!
A műtéthez nagyon fogok drukkolni és remélem utána csak úgy mint Szilviéknél hamar jön a nagy boldogság!
Drukk,drukk,drukk....!
Kérdésedre válaszolva:A dominómérgezésre van ellenszer,elő kell venni egy másik játékot(puzzle,autók...stb) :lol: :wink: De ez édes mérgezés! :P
Hát én is szívesen megkóstolnám a szilvagombócos tortát. :oops: :lol: Tesómék arra laknak,így majd páromat(gyerekeket nem kell csábítani) becsábítom egy kis nasizásra. :lol:

Beus!
Hogy vagytok?Puszi!

phpBB: Kép
belluska

Helló!

Hbzs, ne viccelj, hogy"foglalod" a topicot...szerintem mindenki kíváncsi mi van Veled, és akik tudnak infóval segítenek(mondjuk én ebben a témában nem vagyok otthon).
Amúgy a fene akarja, hogy publikálják.....de abban igazad van, hogy nem kéne már a Tanár Úr beszólásain bosszankodnom....néha normálatlan az ember lánya...

Sonjus!Az a baj, hogy sok endos és belgyógyos+ szülészek mereven és régimódian kezelik az IR-t. Nagyon szívesen küldenék Neked egy nagyon jó könyvből részeket, ha írsz postacímet priviben.Én sokat tanultam belőle. Minden esetre lényeg, hogy nincs már merev "4 zsemle/nap. És akár a kevés CH is káros lehet. És a gyümölcscukor(ami édesség helyett is jó) nem emeli agrasszíven a cukrot. És feleslegesek a drága diétás élelmiszerek.És még sok okos, de logikus dolog.

Tündérlétra, Tündér Vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jó éjt Kislánykáim, és Kisunokáim!!!!!
ágnes13

Hbzs, nem ijeszteni akarlak, de engem megviselt a lapar. Gázzal töltenek fel, és amíg nem távozik a hasüregből a testedben mindenfelé, addig az ott kering, és nekem pl. több helyen ...hogy is mondjam...fájt. pl. a vállaim le akartak szakadni. Engem nagyon megviselt, bár nekem is elég nagy műtét volt, mert petevezetőt távolítottak el. Lehet, hogy a lelkiek is megviseltek, ezért éreztem rosszabbul, mint más. Ez lehet, hogy olyan, mint az a bizonyos átjárhatósági - én elájultam közben, míg más vígan elvolt.
A másik, hogy a lapar nagyon kitágíthatja a petevezetőket, és ha nektek lehet spontán babátok, akkor hajrá, mert én pl. utána azonnal terhes lettem.
babszi

Sonjus, köszi a kérdéseket. A gyerekek órán nagyon ügyesek. Sajnos utána a magatartásuk csapnivaló. A szülők MINDENT megengednek nekik, és azt hiszik, hogy így lesznek jó szülők. A gyerekek már törekednének az önállóságra, a szülő meg nem tudja elengedni a kezüket. Volt olyan szülő, aki beírta az üzenő füzetbe, hogy az ő kicsikéjét vegyem az ölembe a fogorvosnál. Ha azt látom, hogy kellene, úgyis megtenném, mert kicsit az enyémek is, de nem kellett, mert mint nekem bizonyította a gyerek, bizony legény a talpán - lehet csak a szülő akarja ezt az ölbevevős dolgokat... :)
Biztos én is ilyen féltős szülő leszek, de most még nem így látom a dolgokat. Sokkal érettebbek a gyerekek, ha kicsit hagyják őket érvényesülni, de nem eltaposva a többit... Értitek.

Hbzs, gondolkodom a dolgokon. Az lemaradt az előbbiből, hogy Ceizel doktor azt mondta, hogy lapar után 6 hónap kihagyást javasolna, egy másik dokim azt mondta 3 hónapot javasolt volna, és több másik doki azt mondta, hogy azonnal csapjunk bele... Tudod, hogy nem volt szerencsés kimenetele a dolognak, de ez nem emiatt volt. Úgyis végiggondoljátok a dolgokat, mert mint látod, mindenki mást mond.

Sonjus, akkor is azt mondom, hogy tudom hogyan érted a beborulást és mindent. Mert én is ilyen vagyok. Mindenen reszketek, mindent tökéletesen szeretnék csinálni - maximalista vagyok. És mert nem tudok semmit maximálisan tökéletesen csinálni, mert csak ember vagyok - ezért folyton idegeskedem a dolgokon. Biztos érted.
babszi

Hbzs!

Én a ciklussal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni,mivel gyógyszerek nélkül soha nem menstruáltam,nem volt peteérésem.
Ami a műtétet illeti, mindenki másképp viseli, engem is feltöltöttek gázzal,de szerencsére nálam a váll és egyéb fájdalmak elmaradtak.:-) Sőt még metálkéket is kaptam- átjárhatósági miatt,elég fura volt,hogy a vizeletem és a székletem is élénk zöld volt egy pár napig. :?
Azért égették,mert az ovarium drillingnél ez a bevett eljárás-elektromos késsel kipukasztják,kiégetik a vérzés és egyéb okokból, sajnos,hiszen ez ilyen mennyiségű cisztánál,mint ami az én esetemben is volt,már orvosilag is roncsolásnak minősül. Ráadásul a PCOS-ok nagy része, pláne így műtét után kis idővel elvetél. De szerencsém volt. :-) Hiszen Pici Lóci itt ugrál a pocakban. :-)
Ami minket illet: hát,bizony vannak sajnos problémák,kiderült,hogy a normális felső értékénél 4x több a fehérje a vizeletemben,ráadásul vér is volt benne (nem toxaemias fehérje,szerencsére), így azonnal elküldtek urológiára,ahol kiderült,hogy egyrészt Lócika fekszik a húgyvezetékemen,ami miatt pang a vizelet benne,valamint a vesémben is, azonban ez nem okoz ilyen proteinuriat,hanem annál sokkal rosszabb a helyzet,mivel sűrgösséggel elküldtek a nephrológiára, mert valami vesebetegségem van. Így kedden megyek a dialízis központba,ahol kitalálják,hogy mi legyen,mivel még van 10 hetem a szülésig,viszont az ilyen gyógyszereket nem adhatják kismamáknak. Kiváncsi leszek,de valami nagy baj van az urológus szerint is,arról nem beszélve,hogy 10 napra kaptam időpontot,amikor meghallották az eredményeimet,pedig csak februárra tudnának adni.
De egyébként Lócika szerencsére jól érzi magát,ugrál egész nap. :-) Ez a lényeg,hogy Vele minden rendben legyen!
puszi Mindenkinek
bné_szilvi

Sziasztok.

Belluska köszönöm a kérdésedet, elvagyok:)ma megyek a dokihoz, kíváncsi leszek.voltam kedden urológusnál mert nekem is mint
Szilvinek vér van a vizeletembe, meg kristálytörmelék.
Megnézte a doki UH-n és a világon semmi baj nincs. Se tágulat se vesekő semmi... ő is meglepődött hogy akkor honnan jön, de hát így nem tud tovább küldeni sehova. Mondjuk a vér az elejétől kezdve volt, csak nem foglalkoztunk vele. Anyukám is végigjárta ezt az öcsémmel, én nála se találtak semmit.

Nagy cupp!!!!

Kép

beus84

Sziasztok!
Beus!
Remélem,nálam sem lesz semmi baj,bár nekem mindig negatív volt a vizeletem,leszámítva a 10 éve tartó Ca-oxalát ürítést. Ezért is ijedtek meg a dokik. Kiváncsi vagyok,mit mondanak kedden a nephrológián. Nálam minimális pangást láttak,de nem akarták megrázni Lócit,mert még "csak" a betöltött 26.héten voltam és az beindíthatja a szülést.
Mindegy,majd kiderül,mit mondanak,minden esetre már tudom,miért fájnak a veséim. :-(

Lányok!
Van aki Kistarcsán fog szülni?

szilvi
bné_szilvi

Hbzs!
Igen, nekem is be kellett feküdni már 1 nappal korábban, aztán jött a műtét napja, de én úgy emlékszem, hogy a 3. napon hazamentem. Soha nem fájt semmim, mint azt korábban is írtam, nekem csak PCO gyanú miatt csinálták meg, mert sok aprócska tüsző volt mindig és nem tudott megérni egy sem, azóta minden ok volt UH-kon. Érdekes ez, hogy melyik doki mit mond! Nekem lapar közben csináltak átjárhatóságit is, amikor is nem voltam átjárható, aztán ambulánsan később újabbat csináltak (kontrasztanyagosat) ami kb 1 pillanatig volt csak kellemetlen, ott meg átjárható voltam. Röntgen után hallottam, hogy óvatosan kellene együtt lenni, megkérdeztem a dokit, mire az volt a válasz, hogy ha gyereket szeretnénk, akkor legyünk együtt :D

Ágnes!
Köszi, érdekelne nagyon amiről írtál, így küldöm a címem priviben :)

Babszi!
Érdekes dolgokat tudnak a szülők művelni :) Örülök, hogy ügyesek a gyerekek! Mi voltuk többször az unokanővérem gyerekeivel (hárman vannak) itt-ott, hát sosem a többi gyerekekkel volt gond, hanem a szülőkkel. Pl.: elvittük őket anno a dinó kiállításra. Menet közben kérdezgetett néha a vezető, gondolván, hogy majd a gyerekeket szórakoztatják a feladatok, kérdések, hát a szülők kezdtek el bekiabálni, illetve előbbre álltak a helyszínekhez mintha messzebbről a kisgyerekek fölött nem láttak volna át. Én nem vagyok 160 cm, de egy 10 éves gyerek feje fölött azért ellátok, és hát valljuk be, egy dinoszaurusz nem kicsi állat :D

Szilvi!
Jujj de fura ez a vese dolog, remélem minden ok lesz! +++++

Belluska!
Milyen érdekes, hogy neked is hasonló gondod van, mint Szilvinek. Remélem nálatok is rendben lesz minden! ++++

Mindenkinek a legjobbakat mára!
sonjus

Szilvi hát én is bízok benne, hogy nem lesz semmi baj.
igazából ez a szurkálás bosszant a legjobban, egyszerűen senki nem tud mondani semmit, és ez érthetetlen számomra.
Még Ancsa fog Kistarcsán szülni, ha jól emlékszem:)

Kép

beus84

Lányok!
Ismét nagyon szépen köszönöm a sok tapasztalatot! - Még ha ezek nagyban különböznek is egymástól. De jövő hét pénteken úgyis megyünk a kezelőorvosomhoz, és majd minden részletesen átbeszélünk. De így most már nekem könnyebb!
Igen, arról hallottam, hogy a rekeszizom alatt megrekedt gáz hatására fájdalom jelentkezhet a vállakban és a nyakban... :? Sajnálom nagyon, Babszi, hogy ezt te tapasztaltad is... :?
A petevezetékem átjárhatóságát most nem fogja nézni a dokim, mert 2 éve csinált HSG-t, és akkor átjárható voltam. Így azt gondolja, felesleges megint megnézni...

Szilvi!
Nagyon drukkolok, hogy kiderüljön, valójában csak Lóci okozza a problémáidat, s a szülés után minden rendbe jön!
Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak a nephrológián!

Beus!
Drukkolok, hogy csupa jó hírt kapj ma a dokidtól!
hbzs

SziasztoK!

Most nagyon rohanok, de annyit gyorsan Beus, hogy az Ikrecskék időnként elnyomhatják a hugyvezetéket és az is csinálhat ilyet. A szurkálás szintén az ikrek általi nagyobb terhelés a méhszájra...nyugi, én ,mint Nagyi megfenyegettem Őket, hogy min. 36 hétig maradjanak, ahol Vannak...irgum-burgum!!!

Sonjus, küldöm majd akkor...hét végén kimásolgatom.Szívesen megírom a könyv címét is, csak elég drága ahhoz képest, hogy a fele recept(amit neten is megtalálsz) és az egész se túl vastag.

Szilvi! Legföljebb majd leszidod Lócit, ha kibújik.........bár nem hiszem komolyan.....
ágnes13

sziasztok,

ági, kérhetem a könyv címét?

voltam dm-ben, vettem korpovit kekszeket meg zabpelyhet :) ja, meg dm-es kenyeret, ezt ismeritek? ilyet lehet enni mondjuk reggelire, tudja valaki?

éppen ma jutott eszembe panini, nagyon eltűnt... merre vagy?

Kép

kismamiknak kitartást :)

Kép
Kép
tündérlétra

nincs kedvem dolgozni... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

helyette ezeket találtam:

http://dieta-fogyas-fogyokurak.info/egyeb-fogyokuras-temak/szenhidratszegeny-edessegek-fagyi-csoki-torta-es-egyeb-nyalanksagok

http://www.lowcarb.hu/receptek

na, leszakadok a netről, vezetők jönnek vizitre... :? :? :? :?

Kép
Kép
tündérlétra

Szia Tündér!

Nekem sincs kedvem dolgozni.........igaz húzós hetem volt. Ma 3-ig pörögtem, utána leültem, mint az iszap. Azt hiszem ma már az lesz a legkomolyabb produkcióm, hogy tanulom a Lányommal a "Cinege cipőjé"-t.Majd holnap leszek aktív.....
A könyv címe:Dr. Fövényi József-Papp Rita "Cukorbetegség és Diéta". Az új ára 1890Ft(tiszta szégyen). Megnéztem a Netantikváriumban ott is van belőle példány, 1280Ft.
Ha akarod, Neked is másolok lényeget, mert sokat elfoglal belőle a kalória táblázat és a receptek.
Amiket írsz kekszek stb. szerintem meg kell nézni a CH és kalória tartalmát és az eldönti. Én egyébként úgy fogytam és állítottam be a cukrom, hogy semmi ilyen diétás cuccot nem vettem.
Reggelire, ami lényeg, hogy akkor legnagyobb a inzulin érzékenység így kevés és lehetőleg elhúzódó hatású szénhidrátot kell enni.

Üdv.

Ágnes
ágnes13

Tündér!
Korpovit kekszet inkább tízóraira almával például. Reggelire 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér felvágottal, vajjal, zöldséggel, sajttal simán mehet, de több nem. Sparban lehet kapni teljes kiőrlésű kiflit is, ami nagyon finom, bár húzósabb ára van. Nekem megéri, mert finomabb, mint bármi más, egészséges is...
Tízórai lehet 1 gyümölcs, nem több - korpovittal lenne a tuti. Vagy valami túrós dolog, de nem fehérlisztes sütemény.
Ebéd hússal mindenképpen, mert az kell. Ehhez mehet zöldség is, de mindenképpen kell vagy kevés! sült krumpli, vagy 1 szelet telj.k. kenyér, vagy 5g rizs (szárazon mérve). Tészta is csak 6g lehet, és egy héten nem lehetne, csak 1-2 alkalommal enni! Erre ügyelj! (Durumtészta legyen)
Uzsi lehet megint olyasmi, mint a tízórai.
Vacsi ebédhez hasonló, de kicsit kevesebb.
A dietetikus ilyesmi tanácsokkal látott el. Van még egy "jó" tábla a neten, ami számol a táblázatokhoz hasonlóan: www.kcal.hu
Figyelj, mert a kekszeknél van cukor is, bár én néha tízóraira kókuszos zabpehelyből kapok be max 2 darabot, ami nem a legjobb. Az ötszöri étkezést be kell tartani szigorúan, mert nem szabad éheznie a szervezetnek. Az éhezés érzése olyasmit jelent, minthogy az inzulin az egekben van...
Szólj, ha összezavartalak, nem akarattal tettem.
babszi

ági, nem találom ezt a könyvet, úgyhogy igen, kérem én is :)

sonjus, megnéztem Neked a RR dvd-ket, ezek vannak:
- 30 perc hasizom
- személyi edződ RR 2
- légy bombajó kismama
- egy igényes nő edzésprogramja
- légy feszes és fitt heti 4 edzéssel 2009
- napi 20 perc önmagadért
- RR 2009
- RR 2 2007

Kép
Kép
tündérlétra

babszi, köszi, szerintem a dm-es kenyér is ilyen (alnatura termék, szeretem :)).
na, az van ráírva, hogy teljes kiőrlésű bio rozskenyér lenmagokkal. 500 g, 9 szelet. azaz egy szelet 56 g. 100 gban van 172 kcal és 29,2 g ch, tehát akkor 1 szelet 96 kcal és 16 g ch. az jó, nem?
szerintem én a 30-15-50-15-30 elosztásban fogom csinálni, az 140 g.

Kép
Kép
tündérlétra

jaj, még egy kérdés: a 3 óránkénti evést mennyire kell szigorúan venni? +/- fél óra belefér?

Kép
Kép
tündérlétra

Szia Tündérke!

Persze, hogy belefér. Viszont én elcsípnék a reggeli szénhídrátból az esti javára. Nekem elég jól bevált a diétám, mert ami lényegesebb a fogyásnál, sosincs a cukrom 8 felett a legdurvább zabánál sem azóta.
Nekem sokat segített(csak ez is anyagi kérdés sajnos), hogy vettem egy cukor mérőt és "ellőttem" hozzá egy doboz tesztcsíkot.Így rájöttem mitől, hogy emelkedik a cukrom.

Üdv.

Á.
ágnes13

Sziasztok!
Mint inzulinnal,gyógyszerrel és diétával is kezelt cukorbeteg (nem terhességi cukor), dietetikussal ellátva a következőket tudom mondani a diétával kapcsolatban:
- nem szabad diabetikus termékeket venni,mert aránytalanul sok benne a CH (min.50-60 g/szelet,pl.:nápolyi),arról nem is beszélve,hogy baromi sokba kerülnek,hiszen visszaélve a cukorbetegek hiszékenységével,erre is egy iparág épült rá
- én a következők szerint étkeztem a terhesség előtt: reggeli (7:00):20 g CH, tízórai(9:00):15 g CH,ebéd(12:30): 30gCH,uzsonna(15:00): 15g CH,vacsora(18:00):300 g CH,utóvacsora(20:30): 15 g CH- 125g CH, 1200 KCal. Ha jókor,jókat esztek,nem lesztek éhesek, én például az utóvacsorát kínok között erőltettem magamba. NEM ÉHEZTEM EGYSZER SEM ÉS SOSEM VOLT HYPOM!!!
A lényeg a szénhidrát típusokban rejlik,hiszen a gyorsan felszívódó CH hirtelen megemeli a cukrot,így viszont nem is tart ki a CH,ergó éhesek leszünk,zabálunk és kész is a diétánknak.
A következő elosztás kell szigorúan a diétához:
reggeli: csak lassú CH
tízórai: 50% gyors,50% lassú
ebéd: max.10 g gyors CH-t tartalmazhat
uzsonna:csak gyors
vacsora:max.10 g gyors CH-t tartalmazhat
utóvacsora: 50% gyors,50% lassú CH

Most a terhesség alatt a következő a diétám:
reggeli:25 g CH
tízórai:20g CH
ebéd: 45 g CH
uzsonna:20 g CH
vacsora:35 g CH
utóvacsora:20 g CH
160 g CH
1500-1600 KCal

Ez abszolút beválik. Én sem vagyok soha éhes,a cukraim nagyon szépek, a korábbi 13-16 helyett a terhesség alatt fele inzulinnal,mint korábban pedig ilyen korú terhességnél már nő az inzulinigény,tehát több inzulint is kellene kapnom,de mégsincs így, nekem most 4,6-5,6 között vannak a cukraim.:-)

Ami fontos még:
-nem eszünk fehér pékárut csak teljes kiörlésűt,barnát,graham-et
- az édesítőszernek is van CH-tartalma,tehát csak óvatosan azzal is

Vannak még alapszabályok,de teljesen betartható a diéta, én ennek a segítségével és a rendes kezeléssel fogytam a terhesség előtt és a terhesség alatt is rengeteget.

gyors CH: gyümölcs, tejtermékek, stb.
lassú: gabonatermékek,stb.

Vannak még szabályok a mérésnél is, illetve az étkezésnél, ha valakit érdekel,szívesen leírom azt is.

Bocsi,hogy hosszú voltam! :-)
bné_szilvi

BOCSI!
Az első kiosztásban természetesen nem 300 g CH van vacsira,csak 30gCH.
bné_szilvi

szilvi, engem most minden érdekel ezzel kapcsolatban, szóval szívesen veszek minden infót :) köszönöm előre is!

Kép
Kép
tündérlétra

Tündér!

Van néhány fontos és hasznosnak mondható dolog,amit talán érdemes betartani:
-a legfontosabb: az agyunk éhes!!!tehát az agyunknak kell jóllaknia!!! vagyis: ha kevés is az étel,ami a tányérunkon van,sok apró darabra kell vágni,mert úgy többnek tűnik. Ekkor máris nem tűnik kis adagnak,tehát nem maradunk éhesek,hiszen az agyunk úgy értelmezi,hogy a tányérunk tele van és ez a fontos!!!
- a mérés: száraz súlyokat mérünk, tehát a rizst főzés előtt, a tésztát főzés előtt,hiszen ha megfőzzük,más lesz a súlya a magába szívott víz miatt és akkor tényleg éhen maradunk
- fontos a már korábban általam írt CH kiosztás is, hiszen a lassan felszívódó CH sokáig kitart,tehát kevésbé leszünk éhesek, mint pl egy szelet csoki után,ami egyébként feleslegesen bevitt "üres" szénhidrát
- ne együnk felesleges CH-kat
-nem szabad unalomból enni
- ha van,aki szereti a Colat, annak sem kell lemondania róla, egyszerű a helyzet: igyon Cola Zero-t. Az íze ugyanaz, viszont 0 g CH és 0,2 KCal van benne
- vigyázzunk a gyümölcsökkel! nem mindegy,mi az a gyümölcs. pl.:banánt nem eszünk,hiszen 10dkg banánban 24 g CH van,ami nagyon sok,ha azt nézzük,hogy mondjuk 30 g CH-ot ehetünk egy étkezésre,hiszen a 10 dkg banán nem sok,ráadásul mivel gyors CH még a cukrunk is magas lesz,ami miatt éhesek leszünk,tehát nem jó.
- napi max. 2dl tejet iszunk (1,5%-os)
- nem eszünk diabetikus nápolyit,kekszet,stb.-t, de ide tartozik a sima háztartási keksz is,ami helyett együnk korpovitot vagy CUKOR STOP!-ot!
- nem kell sokáig méregetni,csak kb.1 hétig,utána már szemre tudjuk,hogy megehetjük-e vagy az már sok lesz
- nem kell lemondani a sütikről sem, de: a nyersanyagokat lemérjük,felírjuk és amíg sül a süti addig kiszámoljuk,hogy az egészben mennyi CH és KCal van,majd elosztjuk annyival ahány szeletbe vágjuk és kész, kiderül,hogy mennyit ehetünk belőle.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe!
puszi Mindenkinek
szilvi
bné_szilvi

Szilva!
Köszi a dvd lehetőségeket, azt hiszem nekem a napi 20 perc önmagadért lehet meg, így először azt csinálom, aztán majd szólok, ha meguntam :lol:

Szilvi!
Köszönjük a jó tanácsokat, nagyon hasznosak!
sonjus

Sziasztok!

Sok mindennel én is olvasásaim és tapasztalataim alapján egyet értek. Persze nekem nincsenek inzulinos típusú tapasztalataim.
Tök igaz amit a diétás cucckról mondasz, drága és felesleges.
Ami a déli étkezést illeti, olvasmányaim és mérési tapasztalataim alapján akkor lehet leginkább"vétkezni" következmény nélkül.Ekkor azonos szénhidrátra a reggelihez képest, akár 20%-30%-kal is kevesebbet emelkedik a cukor szint.Ugyan ez a helyzet este.
A banán, bár igazad van magas CH, viszont én pl. marha jól használom a diétában, mert elég egy étkezésre és abszolút nem vagyok hamar éhes utána, telít. Én még amit jól használok csemegéknek, az a mogyoró.

Lányok! Nekem mostani ciklusban csináltak 3. és 21. napi vérképet. Most 3.nap kell mennem és ismét csinálnak, meg ultrahangot is. Ez Nálatok is így volt?

Pusz

Ágnes
ágnes13

Ágnes!
Nyugi, ez teljesen normális! :wink: A 3. napon mindig csinálnak vérvételt, az alapján dől el, hogy kezdheted-e a stimulációt, azaz fél 1 - 1 körül általában vissza kell telefonálnod, hogy rendben voltak-e az értékeid. S azért is kell, hogy ott legyél, mert akkor fogod megkapni a receptjeidet is, meg akkor látnak el minden utasítással! 8)
UH nem mindenkinek van 3. napon. Nekem igen, a már sokat emlegetett reziduális tüsző(i)m miatt... :? Gondolom, nálad is ilyesmit akarnak ellenőrizni, hogy ne legyen ezzel sem gond. :wink:
A receptekkel kapcsolatban még annyit írnék, hogy érdemes az utca (templom felőli) végén lévő Albatrosz Patikában kiváltani őket. Valamiféle együttműködés van köztük és az intézet között, így általában mindenük van, amit felírnak az intézetben, vagy ha mégsem, akkor "képben vannak": tudják, hogy mivel lehet helyettesíteni, s akkor az van nekik. És szerintem az áraik is jobbak (talán előbbiek miatt is), mint máshol stb. :)
hbzs

Hbzs!

Mindig olyan jól jönnek a praktikus jó tanácsaid!!!! Meg fogom a gyógyszertárat keresni.
Remélem, nem lesz gond az UH-val, lehet azért is csinálják, mert nem volt a leletek közt.
Nem tudom, melyik nap megyek, mert Sipos Doki azt mondta 2-3 nap(hívjam fel, ha megjön). Egyelőre még nem jött meg, bár tegnap kellett volna. Remélem nem 2. nap lesz az UH, mert akkor "ömlök". 3. nap szerencsére már szinte semmi nincs.
Még nem kezdtem el parázni, remélem, ez így is marad...

Mi lehet Paninivel? Tud Róla valaki?

Üdv.

Ágnes
ágnes13

Sziasztok!
Jelentkezem! :)
Látom, beindul a diéta! Én pont tegnap mértem meg magam, és március óta 10 kg-t fogytam. ennek igazán örülök! :)
Ágnes,
ha ma megjön, akkor hétfőn tudsz is menni. tök jó! nagyon gyorsan eltelik már az a kis idő!

Nálam a helyzet oké. Szerdán voltam bent Utrogestant feliratni dél körül. nagyon jó volt, mert senki nem volt rajtam kívül. Ott volt Sipos doktor is, és megbeszéltük, hogy itthon maradok. Úgyhogy voltam három napot dolgozni, de sajnos, multi lévén, egyik nap sem sikerült 8 órát dolgoznom. Konkrétan kedden 12 óráztam. Ibolya mondta is: nem értem magát, miért ment vissza dolgozni? a mi pacienseink nem szoktak!
Hát ezt valójában nem tisztáztuk, de mindegy. Tegnap beszéltem a főnökömmel, itthonról megcsinálom, ami halaszthatatlan.
panini

Szia Panini!

Nagyon örülök, hogy jól Vagy(tok)!!!!!!!!!!!!
Szerintem holnap jön meg , mert nagyon görcsölök délelőtt óta.

A munka miatt ne parázz - amelyik baba meg akar maradni az beton talicskázás mellett is marad, ha meg nem akar, akkor sajnos hiába pihensz. Független ettől, ha teheted maradj otthon, és élvezd a helyzetet! Jó, hogy rugalmas a Főnököd.

Beus? Voltál Dokinál?
ágnes13

Beus!
Gondolom tegnap is mindent rendben találtak!Majd írjál!
Puszi!

Ágnes!
Izgi a kezdés.... :lol: ,no para! :wink: Minden rendben lesz!

Panini!
Nagyon örülök,hogy minden rendben veletek!Már alig várom az első uh.-ot!És tessék csak otthon maradni,sok az a 12 óra!

Dezsina mindenkinek üdvözletét küldi!!! :P :P :P

belluska

Belluska! Érdekes azt hittem tiszta para meg izgi leszek, de még nem érkezett meg.....

Lehet, hogy addig tömték az agyamba, hogy milyen kicsi az esély, hogy már úgy vagyunk vele, hogy megpróbáljuk, valószínű nem sikerül, de ha mégis örülünk....ill. én vagyok így vele, Párom már a nem létező ikrek nevét is kitalálta....
ágnes13

Ágnes!
Nem is baj,hogy még nem érkezett meg....! :wink:
Sodródtok az árral,aztán meg majd reméljük örvendezés lesz!
Örülhetsz,hogy ilyen párod van!

belluska

hát nem hiába nyűvöm az "Embert" közel 30 éve....
ágnes13

Sziasztok.

Ágnes hajrá havi!!! Remélem ma meg is jön, és hétfőn UH:D

Panini te mikor mész UH-ra? Még nem tudni, hogy hányan vannak?:)

Lányok hajrá diéta!!!Nagyon ügyik vagytok:D rám már vissza is jött amit ledobtam:)

Na szóval, én voltam dokinál. Minden oké, méhszáj zárt, babáim méretei tökéletesek sőt 1 héttel nagyobbak ami ritka, azt mondta a doki:) Mind a kettő fejvégű fekvésbe van.
Gidai doki, egy igazi cukorpofa:) azt mondta ha nincs semmi gond akkor ráérek 34 hetesen befeküdni (onnan azért már kibírhatóbb )
Innentől 2 hetente kell járnom Pestre vizsgálatra meg UH-ra.

Nagy nagy ölelés mindenkinek!!!!!

Kép

beus84

Beus!
Minden olyan szuper!!!!!!Úgy ,de úgy örülök!!!!!!!
És szuper kezekben vagy! :wink: Millió ölelés!

belluska

Belluska köszönöm:) Én is nagyon örülök neki, hogy ilyen jól alakulunk.
hétfőn voltak a babák 1220g és 1310g :)

Kép

beus84

Beus! Én is nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ami nagyon klassz, hogy nem csak szép nagyok a babáid, de nagyon egyforma a méretük. Ez nagyon jó fejlődést vetít elő.Tudsz hízni iker terhességgel? Fantasztikus Vagy! Én 16 kg-ot fogytam az ikrekkel.
Az is szuper, hogy fejvégűek. Ritka klasszul adjátok elő mindhárman......
Én változatlanul azt tudom jó szívvel mondani, hogy ne feküdj be....hidd el nincs haszna, kára meg lehet.
Hát, engem most "várat" a természet, mert még mindig csak görcsök vannak.

Üdv.

Ágnes
ágnes13

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?