Sziasztok!
még mindig minden oké, szerencsére! képzeljétek, elkezdtem fogyni... állítólag az utolsó hetekben megáll a súly, na de hogy csökkenjen is? tény, hogy kevesebbet eszem, de a fekvésnek nincs is akkora energiaigénye
a masszázsolajjal kapcs. a mogyoróolajas recept is jó lehet, de a mogyoróra páran allergiásak, ezért az érzékeny bőrüeknek nem ajánlják. a búzacsíráról még nem hallottam, hogy bárkit is kiütött volna. Végülis semmi sem szentírás, és pont az a jó az olajocskákban, hogy mindenki a saját kedve/ízlése szerint alakíthatja és adagolhatja, és nem kell hozzá óriási szakértelem.
Elég arra figyelni, hogy milyen olajat NEM ajánlott használni a terhesség alatt, mert esetleg méhösszehúzódást válthat ki, ilyenek a fűszeres olajok, a fahéj, szegfű, vasfű, kámfor, gyömbér, avagy ami emeli a vérnyomást, pl. rozmaring, izsóp, vagy épp csökkenti azt, pl. kakukkfű, majoránna.
Én eddig csak jókat hallottam a várandósság alatti masszázsról (+a babamasszázsról is). Több term. gyógyász/homeopata ismerős ajánlotta. A talpmasszázsra mondták csak, hogy azt ne, ill. csak ha képzett reflexológus csinálja. Na és azt is mondták, hogy a thai masszázstól elmegy a gyerek. Én a 8. héten tudtam meg, hogy babát várok, és addig hetente jártam
azt mondják erre az okosok, hogy amelyik gyerek meg akar maradni, azt nem olyan egyszerű elvetélni. persze azért vigyázni is kell rá, ezt már én mondom.
A várandósság/a gyermekágy alatt a természetes kísérés része a masszázs (a gyógyteák/más homeopátiás szerek mellett), erről szól A bába válaszol c. könyv is. A kismamaklubban is ajánlgatták, elsősorban a gátmasszázst, otthonra, és a szülésznők is alkalmazhatják gátvédelemhez, csak vinni kell magunkkal olajat.
No és a saját tapasztalatom is az, hogy nagyon jót tesz. ha saját magad masszírozod, tudni fogod, mi és mikor esik jól, nem tehetsz rosszat magaddal. ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy a párod masziz, őt is irányíthatod
Szerintem nem lehet elég korán kezdeni (már csak a csíkok miatt sem, mert azok alattomosan és gyorsan felkúsznak az emberre).
A babát nem hogy izgatta volna, inkább megnyugodott tőle. + ha a mama jól érzi magát (mert egyes illóolajok + maga a maszzírozás segít felszabadítani az endorfint), azt a baba is ugyanúgy érzi!
a boltban kapható olajok közül az Aromax, a Helén, és a Naturol minősége jó. A 3 közül az Aromax drágább, a Helén a legolcsóbb, a Naturol középen van. nyugodtan lehet több márkét keverni, pláne hogy nem minden olaj van minden márkának.
a Százados úti Herbaház a neten is elérhető, árlistástól, mindenestől
www.herbahaz.hu címen. a népstadion metrómegállótól 2 sarok "délnek", hogy kb. el tudjátok helyezni.