Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jó rég írtam már, pedig olvasni szoktam... Az az igazság, hogy elég keveset netezek, főleg míg jó idő volt, inkább csak ügyeket intéztem... amúgy meg leginkább gyerekezek...
Nekem az elmúlt 3 évem már szinte csak a gyerek/ekről szólt így annyira nem volt kedvem mostanság még ilyen szabadidőkben is erről eszmecserélni, de olvasni olvastam, mert kíváncsi voltam/vagyok rátok. Én nem tudom,nálunk olyan flottul megy minden, hogy valahogy nem éreztem azt, hogy mint Vok, segítsek és tanácsokat adjak. Én ilyenkor annyira rágörcsölök a problémára, a segítség adásra, hogy felkavarja a saját életem :) úgy hogy ezt bocsássátok meg.
Az egyik barátnőm most amúgy is terhes, és én hiába próbálom mondani neki, hogy kezdje tágítani az elméjét a csecsemőgondozással, mert ha nyakába szakad hirtelen és nem olvas, nem tud, akkor úgy fejre áll, mint Senna és még depis is lehet. De hát csak nem... Persze értem én, hogy a pocakot kis kell simogatni és élvezni, de ha amúgy is otthon fekszik, hát én bele hülyülnék... pedig ott a lapi tapi is neki... na mindegy...
Szóval itt vagyok és olvasok...
Meg írnék is, de nem akarok hencegőnek tűnni, hogy leszámítva azt hogy egyeském rondán beszél, minden tuti. Nekünk valahogy ezek az alvás, evés témák nem okoznak gondot... senki se fáradt és nyűgős, nem parázok semmin, hogy mit és hogy... nincs sírás... nem gondolkodok a tejen, nem gondolkodok napirenden, mert ha plázázni van kedvem oda megyünk, ha strandolni akkor oda, ha kirándulni akkor oda, ha csak séta közben beülni ebédelni akkor oda... 4en alkalmazkodunk egymáshoz és úgy tűnik, hogy mindenki jól érzi magát.
Martinkám 3 hósan 7 kiló volt, pedig 2970-el születt... egész nap vigyorog, (azt szoktam mondani, hogy a nagyom szellemesen vicces, ő meg sugárzóan jó kedvű) kacag, rötyög, sikongat. Marcell számára az Isten - a múltkor vettem fel őket, ahogy este a nagy ugrált a kanapéról a kicsi meg kacagott rajta. együtt fürdenek...
a napirendünk kb abból áll, hogy 8 körül kelünk- bár ma elaludtunk és 9 kor keltünk mind. a picike még később szokott kelni, addigra mi elkészülünk. délelőtt Martin alszik egy kicsit, illetve délután mindkettő alszik pár órát- ha mákom van, akkor ez egybe esik...
van hogy felkel éjjel,de van hogy átalussza az éjszakát...
délelőtt 1-2 óra alatt megcsinálom a dolgom, délután pedig semmi... ha alszanak, akkor szabad fogim van, aztán/vagy játék...
és este mindig úgy fekszem le, hogy rend van mindenhol...
most hogy már nincs udvar se nagyon, így már még könnyebb a dolgom... hát ez van mostanság...
Sajna mivel a házon még van mit csinálni, így egy-két kampány munka be jön, de legalább haladunk a kész felé, talán jövőre kívűl már jók leszünk.

Geo valóban csinos vagy!

Szuper lehetett a baba tali!

Luna- sajnos arról nem olvastam pont, hogy milyen volt 3 gyerekkel :(

Vok egy picit irigyellek az otthoni munkáért!

de hogy írjak rosszat is- ahogy már pocakosan is írtam, én tök féltem attól, hogy fogom e a két gyereket egyformán szeretni... na volt is ezzel problémám, de az első alkalommal, mikor Martin is bosszantott- már ahogy egy bébi tud bosszantani- rájöttem, hogy igen, egyformán szeretem őket, csak a nagy már tud olyanokat, amit a pici még nem, de eljön majd az az idő is, mikor a picire leszek mérges ha csúnyán beszél, vagy jól belém rúg... és bár a személyiségük teljesen más, már tudom, hogy ahogy a bátyjára néz már most... hát nem fogom elkerülni, hogy ne próbálja utánozni.

mint két gyerekes anyuka a legviccesebb dolog nálam az, mikor a két gyerekkel együtt megyek vásárolni- pl tesco. és a kicsit tolom a hordozós kocsival, illetve a picit húzom, a nagyot meg tolom az autós bevásárló kocsival... emlékszem hogy régen, mennyire kellett még hogy apával együtt menjünk mindenhova, mert féltem egyedül menni a gyerekkel, most meg azt élvezem, ha csak 3an vagyunk és még is minden megy magától. bár a a férjem mindig noszogat hogy vigyek magammal valakit, mert mi van ha... hát én emlékszem mikor anyu hármunkat vitt egyedül pestre kórházba, vidámparkba... próbálok minimális segítséget kérni, mert ezzel is próbálok nem adni lehetőséget kifogásra a harmadik gyerekhez.

na összeirkáltam nektek most egy kis zagyvaságot... de hát ez van, ha nem rendszeresen irogatok. mondjuk míg írtam se biztos hogy értelmes dolgokat írtam :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


hmm... ez igaz :D
de remélem adigra eljutunk arra a szintre, hogy akkor adok neki puszit, mielőtt beteszem, és akkor már nem kell majd hozzá bejárkálni. vagy addigra már "a szóból is érteni fog" és majd csak megnyugtatom, hogy mondom nekihogy itt vagyok, stb.
vagy majd jövök megint panaszkodi, hogy nem alszik a gyerek :D :roll:
Vendég
 


Hú, jó sok mindent írtatok pár nap alatt...

Csilla, nagyon édes Léni a videón, annyira megható volt látni, és olyan jó hogy láttam a múltkor, és tudom hogy mennyit fejlődött, nagyon ügyes kiscsaj :)

Heni, szuper a szövegelés, nálunk is hasonló megy mostanában, és az új trükk hogy olyan hangon is tudja csinálni, mintha egy harmadrangú horrorfilmben szerepelne.

Vok, nem is tudom hogy mit csináltam vona a helyedben, tuti ott robbanok fel az idegtől, két gyerekkel meg pláne Nem csodálom ha szar napod volt.

Cumi nálunk nem téma, de tuti biztos bekapnám, ha arról lenne szó.
Mondjuk nálunk nincs cumisüveg, nem nagyon van mit sterilizálni, így nem is szoktam, a jtékait kimosom mielőtt megkapja őket.

Lassan meggyógyul a család, mindenki átesett rajta, ezek szerint ne sima megfázás volt a dolog. Tiszta vicces hogy én nem szedhetek semmit a köhögésre, Dorka viszont kaphat olyan köptetőt, amiben alkohol van. Így marad nekem a hársfa tea, és remélem hogy ami átjut az anyatejbem az elég lesz a babaának is. Nagyon baja nem volt, inkább csak egy pici köhögés, reggel-este szívtam az orrát, volt benne anyag, de nem volt semmi színe, így elvileg nem kell nagyon aggódni.

Geo, tök jó olvasni a módszered, de nálunk nem nagyon válna be. Mivel sokat alszik éjjel, így nem erőltetem a nappali alvást, ha akar alszik, ha nem, nem. Általában evés közben beszundít, de max. 30 perc.
És mi lesz Dávid napirendjével ha bölcsis lesz? Lesz egyébként?

Hopp, ébredés van, mennem kell....

KépKép
tatim
 
 

 
 

Voki, köszi az írást alvás ügyben. Olvastam ám anno is, emlékszem, hogy egyszer már bemásoltad, legalábbis egy része rémlik. Van benne ránk eső igazság is, meg tanultam is a REM-non REM dologról, de ahogy Geo is írja, nálunk sem állja meg a helyét egy csomó dolog.

Tegnap mondjuk pont szuperul elaludt napközben, erre keltenem kellett a gyógytorna miatt, amit most is kellőképpen utált. Az első néhány percet kivéve végigüvöltötte. Amire nagyon pipa voltam, a gyógytornász fújkodta, hogy néha kicsit maradjon csendben a nagy ordítás közepette és ugye egész nap kórházban van, meg ki tudja, amúgy is mi lappang benne és fújja az icipici baba arcát. Pfffffffffffffffffff.

Geo, húú, durva ez a doki nénike. Hát képzeld el, hasonló emlékeim vannak az osztályvezető főorvosról!!! itt nálunk a csecsemő és gyerekosztályon. Ami azért igen csak súlyos felelősségű pozíció.
Én nem is hallottam erről a K-vitaminos dologról.

Nagyon-nagyon köszi, hogy ilyen hosszan leírtad a módszert. Kipróbálom mindenképpen. Viszont már előre félek tőle, hogy hogyan fogom kibírni, hogy üvölt. Dávid inkább sírt vagy üvöltött? Mert Lénánál jóindulattal sem tudom sírásnak titulálni, amit ilyenkor csinál.

Levideózzuk majd az ivást és akkor felrakom. Ha elfelejteném, szólj.

Konkri, jó rólad is hallani. Örömteli, hogy ilyen flottul mennek a dolgaitok.

Tegnap hétfő volt, mértünk hosszt is. 61 cm és 5350 gramm, azaz kemény 5 dkg-ot hízott, ami mondjuk nem is csoda, mert múlt héten nem evett sokat és mostanában képzeljétek el 8.30-9.00-ig aludt többször (ma is) és ilyenkor egy evés kimarad, azaz 4 evésünk van, de le sem merem írni, tegnap este 190!!!!!!-et evett, ami hát iszonyat mennyiség. És 140 után Ő kérte a folytatást, én ezer éve nem erőltetem már. Nagyon örültem, de azért aggódtam is, nem üli-e meg a pocóját. De nem, szépen elaludt és 21.30-tól 8.30-ig nyomta. :):):)

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Itt a pohárból ivás. Az előbb készült a videó, csak Geo kedvéért. :) Természetesen félrenyelt, ahogy illik egy videózásnál. :D
Remélem, azért valamennyire lehet látni a lefetyelést is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ***csilla*** 2010.10.06 08:38-kor.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


sziasztok,

basszus, Léni nagyon ügyes, teljesen kész lettem ettől a videótól!

konkri, tök jó, hogy ilyen flottul megy minden nálatok. remélem a másodiknál én is sokkal magabiztosabb leszek.

alvás, mi is próbáljuk az egyedül alvást, ugyanis leszakad a hátam, gyerek több, mint 7 kiló, és egyébként sem bírnám már sokáig cipelgetni, meg különben is....
az eredmény: ma a délelőtti alvásnál kicsit sétáltunk, magyaráztam a fülébe, elmondtam, hogy mennyire szeretem, jól megpuszilgattam, beraktam az ágyba, cumi be, pici simogatás és egyetlen szó nélkül aludt 3/4 órát. amúgy már komolytalanul hetek óta így csináljuk, de vasárnap óta tudatosan és szigorúan (már amennyire szigorú lehet az ember egy négy hónapossal), és itt tartunk. nagyon örülök. persze volt, hogy már majdnem feladtam, és együtt sírtunk az apjával, de megéri szerintem. ő is nyugodtabb, meg egyébként is kézben már nem alszik el, csak ha kidől kaja közben.
a napirendünk is elég jól megy, de igyekszem rugalmas lenni.

Geo, kérdés. te mondtad, hogy Dávid hason alszik szívesebben, ugye? és mikor leteszed, akkor a hasára teszed? mert ha én odatenném, akkor tuti kibukná a 2 órával azelőtt evett kaja végét. én az oldalára teszem ,mert háton nem alszik el, és olyan 40-50 perc után felsír, és akkor hasra fordítom. és akkor van még kb. félóra alvás.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Klau (es bocsanatot elore Konkri, de kicsit ellened kell beszeljek) ne gondold, hogy Konkrinak valoban azert ilyen az elete ahogy leirja, mert o mar olyan tapasztalt, valami titkot tud vagy szuperul csinalja. Reszben persze, ha az ember figyel a gyerek jelzeseire akkor nem csinalja rosszul DE nem kizarolag es nagyobbreszt sem Konkri erdeme ha a gyereke valoban hagyja ot mindezeket igy csinalni ahogy irja.
Piszok nagy szerencse!!!
Mondom ezt en a harmadikkal... mar tudom, hogy elsovel is felszerencsem volt, igazabol a kolikajat tekiontve egy odateszemottmarad baba volt, a masodikom volt igazabol a lotto otos, bar o nyughatatlanabb volt, nulla problemaval, es egyedul elbantam a ket gyerekkel. Mondhatom, hogy lett tapasztalatom, rutinom sot magabiztossagom is, hogy mit hogy merre. Es ezek utan jott Arongyerek, aki minden eddigit lenullazott es nagyreszt leamortizalt maga korul mar ket felnott embert, koztuk engem a naaaagy rutinommal es magabiztonsagommal. (magabiztossagom nem veszett el, hiszem, hogy elbirok vele is, de hetvenszer nehezebben am mint a csajokkal, es ha elso gyerek lenne akkor mar lehet engem is kezelnenek :D:D)
Ugyhogy teves meglatas, hogy Konkri nem agyal, nem gondolkodik nem foglalkozik olyan dolgokkal mint tej meg alvas meg napirend ES EZERT megy minden jol. Sokkal inkabb forditva, neki nem kell gondolkozni tejkerdesen MERT nem volt mar 2-3 mellgyulaja, mert nem volt veres szetragott sebes mellbimboja, mert a gyereknek nem volt cumizavara es nem orditott bele a cicibe eves helyett magat hatrafeszitve es vergodve, rendesen hizott, nem kell a napirenden agyalnia mert a gyerek alszik magatol is delelott meg delutan (gondolom ejszakat is atalussza). Piszok nagy szerencse. Barmelyik altalam emlitett effekt elojonne a gyerekbol spontan, asszem megvaltoztatna a csalad alkalmzkodo kepesseget naluk is.
Szivesen kolcsonadom barkinek Aronedut aki azt hiszi, hogy ha nem agyal vagy nem fogalkozik ezekkel a dolgokkal akkor a gyerek kezesbarany lesz, es meg el is fogom ismerni tevedesemet, ha az enyimbol mintagyereket csinal :) De egyelore igy latatlanban kotve hiszem am :)

luna6
 
 


Luna, teljesen igazad van. tudom, hogy szerencse kérdése az egész, de látod, te is mondod, hogy ha Aron lett volna az első, akkor igen nagy bajban lettél volna. vagyis így, hogy ő a harmadik, nem esel pánikba, hogy sír, nem eszik rendesen, stb. tudod, hogy így is csinálni kell tovább, és előbb-utóbb kinövi, túl lesz rajta. persze k...va nehéz lehet neked így is, el sem tudom képzelni, és én is piszok szerencsés vagyok Vencellel, mert ő is általában alszik napközben az ágyában, eszik rendesen (bár tápszeres, és mondhatod, hogy így könnyű, de sok mindent odaadtam volna azért, hogy szoptathassam, bármivel is jár együtt), és van valamilyen napirendünk, de én csak borzasztóan irigykedem konkrira, hogy két gyerekkel, és felhőtlen, és délelőtt elintéz mindent, és van olyan neki, hogy szabad foglalkozás, én pedig sokszor idegbajt kapok ettől az egytől, és este csak bezuhanok az ágyba attól függetlenül, hogy 8-kor vagy10-kor alszik el a gyerek.
én arra a kérdésre, hogy na milyen anyának lenni és milyen babázni, még mindig csak azt tudom válaszolni, hogy igazi embert próbáló feladat, és kemény munka, még 4 hónap után is csak ezek után jut eszembe, hogy persze rengeteg öröm és felfoghatatlan csoda, hogy ő itt van velünk.
és csak reménykedem, hogy nekem is ilyen szerencsém lesz.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Oo Klau, en most irigykedem kicsit a taposokra megint :) Nekem tok jo volt mikor a legnagyobbal veeegre tapolhattam masfel het kinlodas utan :D:D De amennyit vergodtem most Aronnal mar en mar elmentem volna ebbe az iranyba ha a gyerek hagyna egy simabb atmentre lehetoseget mint az egyik percrol a masikra full tapszert es ket napos ereszdelahajam orditast. Igazabol ez tartott vissza most mar csak, hogy nem akartam meg tobb orditast es neki meg tobb frusztraciot a meglevo bombolesek melle. Nem tudom meddig lehet ezt meg forszirozni, de igy allunk eppen :D Kitartoan utalja a cumisuveg gondolatat is :)

Teny, hogy embert probalo egy elos gyerekesnek egy macerasabb gyerekkel. Es aldas ha elsore kifog egy nyugodt tunderbogarat... amde te ha masodikra tunderbogarat kapsz imaaadni fogod es kisujjadbol kirazod majd, ez is biztos :) Aki meg elsore (elso kettore) bogarazik na az meg les mint a lukinyul utana, hogy heeeeeeee nem errol volt szo :D:D:D

Mindenesetre arra akartam csak kilukadni, hogy be kell lassam, nem rajtunk mulik (en is ezt szerettem volna hinni a csajok utan) ha minden flottul megy, mert mi olyan osztonosen perfekt anyak vagyunk, hanem ez olyan mint a szerencsejatek, kinek milyenlapot osztanak... :D:D En most amolyan 'lecsos' lapot kaptam, amibe belecsapni kell :D:D:D

luna6
 
 


Sziasztok!

Csilla,
nagyon édes Léni ahogy iszik!!!!
És persze hogy más egy vadidegen harapása (nyílt seb), mint egy anyuka cuminyalása!! Csak a bacik miatt írtam. De persze erre is érvényes, mint minden másra: mindenki úgy csinálja, ahogy neki jól esik!!! Amúgy nem hiszem hogy bármi baja lenne tőle hogy lenyalod a cumiját...

Luna, Pklau
hát igen, én is hiszek abban, hogy inkább a gyereken múlnak a dolgok. Itt (még egyenlőre) ő dönti el, hogy mit hogy szeretne, és neki hogy jó. Sőt, sok mindenről (hasfájás) ő maga sem tehet, nemhogy még a szülő...

Yadine,
úh, kemény lehetett a riasztás!
Ja, és szerintem az állatvilágban azért mennek flottul a dolgok, mert ott nem kell 1000 ember véleményét meghallgatnod, hogy ki így vagy úgy csinálta, és ezért nem stresszelnek....

Na megyek, unatkozik...
cicmarek_
 
 


Klau!
Tudom, Luna írásaiból nem mindig jön át az, ami igazából benne lejátszódik, mert iszonyat sok iróniával teszi mindazt, amit csinál. DE még akkor is, ha 3dik gyereke, kuvvára ki tud ő is készülni, és ő is megijed, hogy baja van és ő sem tudja mit kell vele csinálni, mert nem érti a jelzéseit.

Én Hanna jelzéseit nem értettem, mert ő annyira más, mint én bizonyos dolgokban (persze sokban hasonlít is, csak épp a habitusunk nem :D) Alexet első perctől kezdve ÉRTEM, amit mond. Nincsen kérdés,h ogy most fáj, pelus, kaja, vagy mi a baj?
Én is járok velük kettesben vásárolni, netezek, pihenek, és alszom éjjel, DE ezt nem azért tehetem meg,mert második a gyerek :D:D
És én sem foglalkozom annyira extrán a napirenddel, mert úgy is van... de csak ezért. Ha Alex lenne az első, én is itt pörögnék, hogy napirendünk van és ennek örülök :D
Én is mehetek vele vásárolni, plázázni, Ikeázni, mert azt csinálok még vele,a mit akarok... Hannával nem volt ennyire egyszerű, de vele is mentem.
Szal kitartás!!!! ez csak jobb lehet! :D

Ja, és egy másodpercig ne gondolod,h ogy bárki azt hiszi, hogy könnyebb a tápszeres gyerekeknek. Én legalábbis nem hiszem,ohgy az lenne, mivel bárhova mész ki kell adagolni a vizet, a kaját, és ha elfelejtem?? Én képes lennék rá,... hiszen nem 1x pelus nélkül is mentem már el itthonról... Felkelni éjjel, kimenni, vizet melegíteni, összekeverni? ááá, Úgy gondolom mindegy hogyan eteted a babádat, nehéz...

Konkri!
Örülök, hogy ilyen jó babád van :) Nálunk is Alex mosolyog, nyugodt és kiegyensúlyozott baba, nálunk még Hanna is nyugodt, és nem féltékeny, soha nem rúgott meg, nem verekszik az oviban és szereti a tesóját.
És tök jó, hogy írsz, csak úgy érzem ezzel inkább bántasz meg másokat, semmint aranyos, hogy beszámolsz magtokról.
Én elhiszem,h ogy nem akarsz segíteni, de akkor ne ronts azon, hogy leírod, neked milyen tökéletes. Le lehet ezeket úgy is írni,h ogy a többiek nem azt érzik belőle, mekkora bénák. Komolyan, még én is elkezdtem azon gondolkodni, hogy miért van ekkora kupi a lakásban és miért nem gondozom még a kertet...
Én inkább azért irigykedek, mert otthon lehetsz és nem kell mellette melóznod... annyira szeretnék Alexal is úgy itthon maradni,hogy megélünk, de mégse azzal kell foglalkozzak,hogy megcsináljam a melómat, ami elvesz tőle... De taníthatok és melózhatok.. :? és így talán nem halunk éhen jeee :D

Vik!
Hát, pedig aztán vannak kuvva szar napjaim. Csak bak vagyok, így kevesen látják. Tegnap pl 1 órán keresztül sírtam itthon, mert nincsen pénzünk. és ezt most lehet szó szerint érteni. vagy a hitelt fizetem ki, vagy eszünk és ezt már nem bírom. Igaz, ez az első igazán szar hónapunk,d e nem akarom.... Ehhez képest az, hogy elvitték a a kocsit, már smafu :D Illetve tudja fene... vettem be biztos, ami biztos sedativ pc-t, mert azért eléggé xarul vagyok...
Tök jó, hogy már nemsokára a párod is veletek lesz végre, és bakker, azéé xarm,h ogy videóból látja ő is, hogy mit csinál a lánya... :?
(mellesleg, az enyém itt van 2 szobával arrébb, de így se látja... Jó, 9 év alatt megszoktam már, hogy ilyen antiszoc :D)

Tatim!
Örülök,h ogy túl vagytok rajta!
Éjszakai kelésekkel hogy álltok?
Átjöttök valamikor a héten? Vagy átmehetünk mi is :D Addigra megírom a dvd-t, vagy inkább csak a talira szeretnéd? Ja, tényleg, ugye jöttök talizni??? Nem emlékszem,h ogy írtad volna, hogy oké a 18dika... viszem a poharaidat, meg a tányérjaidat :D:D

Nanetto!
Gyere ám, és írj! tuti segít!!!
írok pár hülyeséget és legalább 5 percre jól érzed magad és nem apóson agyalsz.
Hát, vazz az a 700ezer az kuvva sok!!!!!
Mit mondanak a doki, hány % esélyt adnak neki a gyógyulásra?

Detti_10!
Én leni extrém lusta. Jó a talira a dvd, ugye? :D:DD Mond, hogy igen. úúútálom az esőt és úúútálok benne sétálni...

És akkor írok +1 tartalékot, hátha valaki kedvet kap :D:D

DHDetti!
Rég írtál. Készültök már? Vagy csak jövő héten kezded el összerakni a cuccokat?

Hari!
Milyen volt az úszás? Hanna holnap kezdi és én ugye nem megyek, mert senki nem megy velük, csak a 2 óvónő... Ellenben vettem neki szép rózsaszín úszósapit...
Randi a héten??? Nálunk/nálatok? Kelle gy kis antidepresszáns tali :D:D

Csilla!
Azta!!!! Szépen evett Léni! :D Tök jó!!!!! A tornásznéni meg grrrrrr... :?
Gőgicsélés nem jött már elő? kacagott azóta?
Ügyin issza a vizet, még ha félre is nyelt :D:D Alex születése után így kapott vizet, de neki full kifolyt a szájából. Hanna ügyesen ivott pohárból :D:D Látszik a csajok már csak ilyenek :D:D
És képzeld, megnéztem. Ha hátradöntöm hirtelen Alexet, neki is ökölben van a keze... Kivette már a párod a szabi napot? :D

Szal igen, xar hetem volt a múlt héten és sikerült igen jól kikészülnöm. Épp utálom a pénzt... és haragszom a páromra, amiért válogat a munkák között és patópált játszik, amíg én kikészülök...

Alex csak jövő héten kap szurit, mert még mindig szörcsög.. ezt is utálom. De méricskélni most már elviszem...

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


sziasztok!
jaj Voki szar ez a pénzkérdés tényleg :-( kurva életbe! én is melózok egy fasz helyen ahol a hangulat egyre szarabb mert ki akarnak túrni a helyemről pályáznak rá lelkesen párom szerint normális hisz én "nem vagyok" a cégnél meg nem áll meg az élet! már ezen is túlvagyok és beleszarnék de tény az a pár tízezer forint igenis jól jön legalább a hitelre megvan a pénz (25.000 forint) és ez igencsak nagy könnyebbség ... bár nem is kapok 25 rugót :-) de márcsak 5-öt kell hozzárakni! nekem is az a furcsa hogy nincs pénz ... mi azért nem állunk olyan olyan olyan szarul de fura hogy nincs! mert túl jól kerestem - ami nem baj csak hát meg kell szoknom beosztani meg hogy nincs ha akarok valamit és hogy kilátástalan a munkahelyem hogy mikor megyek vissza mi lesz babával ahhhh na nem ragozom

Csilla: LÉNI SZUPERCUKI!!!!

Luna: igen amit leirtál én is igy látom! ... például akkartam tőletek (és voki) kérdezni hogy szerintetek normális-e a sogornőm gyerekei és hozzáállása! ... mert a kismanójuk aki 9 hetes lesz holnap!!!! még mindig SEMMIT NEM CSINÁL lehet hogy ez normális? ő csak eszik alszik! kb. 23 órát! a maradékban sem igényli a társaságot csak néz ki bambán a kocsiból! a védőnő szerint ő ilyen nyugodt gyerek de baszki a gyereket semmi inger nem éri egész NAP NONSTOP a hordóban van bebugyolálva vagy a kiságyba! vélemény???? nekem ez annyira fura! most is itt vannak gyerek persze alszik (egyszer láttam nyitott szemmel akkor is azért mert éhes volt) ... éjjel alszik MINDIG alszik igy olyan mintha nem is lenne gyerekük mindent csinálnak ... amit azelőtt!!! ... hihetetlen! :-) de meddig kell ilyennek lennie???
nekem eszti 8 hetesen már leamortizált minket a hasfájással nem alvással stb. stb.! tekert a lábaival karjaival egyfolytában mosolygott és azért kommunikált velünk az ó módján! ...

ja jelentem 3 napja a gyerek VISIT ÜVÖLT SIKIT! ezt tanulta meg ... és imádja! mi szakadunk a röhögéstől a házba új élet költözött hát valami gyönyörű periódusba értünk imádom a napokat együtt töltve annyira értelmes ügyes okos! :-)

Voki: taliról nem nyilatkozom nekünk a hétfő biztos nem jó :-( csak nem mertem leírni! .. a hétvége ideálisabb lett volna

após: igen durva és ha elfogy a pénzünk akkor "annyi" ...
az esély? 5 doktor van mindenki mást mond ... de nem érdekelnek az orvosok esélyei van esély igy indulunk neki és igenis ő lesz az az egy aki felépül és bekerül a netre hogy felgyógyult!!!! .. hiszem és igy akarom hogy legyen .. a gondolatot sem tudom beépíteni az agyamba hogy ő nincs! ... ha ismernétek értenétek ... ! fantasztikus ember!!!! ...
a gyógyszere egyik helyen 400 000 forint volt ... a következő kura meg 200 000 a maradék 100 a dokik között ment el úgyhogy szerintem azóta már többnél is járunk! ...

még akartam irni valamit de mennem kell mert babu hív :-)

Konkri: én is örülök nektek és hogy minden ilyen flottul megy!
Vendég
 


Konkri,
egyáltalán nem tűnnél hencegőnek, ha leírod, hogy minden oké. Szerintem a Vokéknál sincs gond, meg ugye igazából mindegyikőnk elvan, kinek milyen kisebb-nagyobb problémája adódik, mert ugye gyereket nevelni ilyen (fhú de bölcs vagyok 3hónap után... :D ). de én szeretek ezekről írni, jó kibeszélni a dolgokat. valószínű főleg azért (nekem mindenesetre) mert még nem volt ilyenben részem..
na szóval a Vok példájával csak azt akartam, hogy náluk is jól mennek a dolgok, mégsem érzem azt sose az írásaiból, hogy hencegne.
és nem tudom miből vetted, hogy mi (najó, csak a saját nevemben beszélhetek)nem járunk plázába, vásárolni, stb.
nekem igazából olyan fura amit írsz. valóban csak szökőévben jössz ide, leírod, hogy minden király, de valahogy a hangnemed teljesen más, mint régebben. nem vagy olyan laza, annak ellenére, hogy leírod: nem agyalsz és nem görcsölsz. nekem tök úgy tűnik, mintha csak meg akarnád magad győzni minderről. :oops:
meg nem tudom miért érzed úgy, hogy ha valakinek is panaszkodnál, hogy márpedig xnapon most picit keményebb volt 2gyerekkel, akkor azt mondanák, hogy na ezzel sem tudsz megbírkózni, minek neked 3.gyerek... ez megint olyan, mintha túlzottan meg akarnál felelni.
én meg olyan vagyok, hogy ha nem lett volna kisebesedve a cicim, meg semmi gondom nem lett volna a szopival, akkor is találtam vlna vaamit, amin kiakadhatok, met én ilyen vagyok. kicsit görcsölős, ráparázós... néha szerintem a lányok agyára is megyek :lol: :lol:
na mindegy, remélem nem bántottalak meg, csak ezt már a múltkor is akartam írni. nameg Dávid épp szopizik, így nincs túl nagy kedvem egy kézzel írni, ezért gyorsan írok, és az eredmény, hogy értelmetlenségek jönnek össze, és nem úgy, ahogy azt én akarnám írni.
ja, és még annyi, hogy oké, hogy az elmúlt 3éved a gyerekekről szólt, de még az elkövetkezendő 23 is arról fog szólni :D
ha meg olvasol minket, az meg megintcsak olyan, hogy a gyerek témával foglalkozol, szóval nem értelek :lol:
ha engem kérdez egy ismerősöm, hogy milyen, akkor én is elgondolkodok, és azt mondom szuper, nincs probléma, stb. mert nincs is, de azért a többieknek jó arról írni, hogy basszus már megint hajnali 5től fennvoltam, vagy hogy jajj, most vajon nincs tejem? stb.
na fasza, ezzel már megint nem tudom mit akartam... :roll:
úgyhogy befejezem, és olvasom inkább tovább mit termeltek a csajok :D
Vendég
 


Geo: már én is akartam irni hogy nagyon nagyon szép vagy!
szerintem a hátultűzös frufru illik hozzád :-)
én meg mehetek még rövidebbre vágni a hajam mert hihetetlen még mindig hogy hullik döbbenet!!!! :-( de nem baj már kigondoltam egy tüsi fazont! :-)

a gyerekem most hason van a konyha közepén amit felmostam nemrég most kitaláltuk hogy megzavarjuk a gyereket és nem ugyanazon a helyen rakjuk hasra igy nem köti hogy az "rossz" neki ooolyan ari! itt nyög! :-) ezt inkább nem videózom le ! mert hát eléggé messzi vagyunk! majd a Csilla LÉnijével talizunk a Holdon ahogy ő fogalmazott! :-)
nem baj csütörtök torna! múlthéten ki kellett hagyni az oltás miatt!

Tatim akkor végre talizunk :-)
Vendég
 


Tatim,
igen, Dávid bölcsis lesz, de sztem csak szeptembertől.. addig meg... :lol: ki tudja... :roll: :D

Csilla,
a módszer elején üvöltött Dávid, mert akkor is üvöltött, amikor kézben altattam :lol:
aztán már csak sírt, azután csak sírdogált, most meg dumálva alszik el :D

Klau,
én mielőtt eéjönne Dávidnak az alvási idő, akkor már a játszószőnyegén hasra rakom picit, és ha buknia kell még bkik, de általában ilyenkor nyom egy büfit, mert amúgy nem nagyon tud akkor sem ha paskolom a hátát. úgyogy amikor alvásra kerül a sor, már se büfi, se bukás.

Vok,
sajnálom a pénz dolgot... ez nálunk is mindennapos probléma... amikor mondom andrásnak, hogy jöjjön haza picit korábban, hogy ne csak a fürdetéskor lássa Dávidot, mindig megkérdezi, hogy akkor ki fog helyette dolgozni, és pénzt keresni... :?

na megyek, mert Dávid ma extra nyűgös.
Vendég
 


Geo drága, kipróbáltam a módszert. A szívem majdnem megszakadt, a 4 perces megnyugtatásánál már együtt sírtam Lénivel, 3,5 órája!!! alszik, jeee. Hogy ez most azért van-e, mert jó a dolog vagy véletlenül vagy kikészült a sírástól vagy mert ilyen az idő, azt nem tudom. Így történt:

1 perc után még meg tudtam nyugtatni simivel, puszival, odahajolással.
2 perc után már nehezebb volt, de még ment valamennyire.
3 perc után muszáj volt felvennem és karban megnyugtatni, mert nem hallott, nem látott (persze, mert sötét volt) a nagy üvöltéstől.
4 perces sírás után szintén felvétel, a kezemben is sírt, abbahagyta, hüppögés, megint sírdogálás, megint csend, megint hüppögés, megint sírdogálás, félálom, lerak, elalszik.
Na, ennél az utolsó megnyugtatásnál nálam is potyogtak a könnyek. Olyan, de olyan hosszúnak tűnt így sírva még a 2 perc is és úgy éreztem, hogy ezzel a hüppögéssel és belém való csimpaszkodással azt fejezi ki, hogy "Anyucikám, miért hagytál egyedül? Miért hagytál sírni? Miért nem vagy itt velem? Olyan rossz kislány vagyok én, hogy ezt tedd velem?"
Másra sem tudok gondolni azóta. :(

Konkri, sajnos én is így látom, ahogy a Csajok írják. Nem mertem még elöljáróban nyilatkozni, hátha én értelmezem félre (előfordult már), de valahogy bizony ilyen íze volt a soraidnak. :(
Azt hiszem, én is tudnék mesélni az elmúlt 5 hónapról és igaz, igaz, igaz, hogy nagyon sok mindenben SZERENCSE kérdése az egész.
Ha Neked született volna 33 hétre babád, refluxszal és minden ezekkel járó rengeteg orvoshoz járással, kórházi tartózkodással és szenvedéssel, Te sem így nyilatkoznál.

Mindezek ellenére én imádom, egyszerűen imádom az anyaságot és soha nem fordult meg a fejemben még a szikrája sem, hogy bárcsak ne vágtuk volna a fejszénket ekkora életre szóló dologba.

Nanetto, hát tényleg nagyon durván hangzik ez a 700.000 pöngő. Nekünk például még soha ennyi pénzünk nem volt egyben.
Eszti produkciójáról videó?

Ja, erről jut eszembe, jó sok zugolvasónk lehet abból ítélve, hogy hányan nézik meg a belinkelt videókat. :)

Voki, fel a fejjel! Te vagy a mi erőt sugárzó, pozitív topikanyánk. Ne feledd, mindig van valahogy, mert úgy még nem volt, hogy ne lett volna sehogy. :)
A Sedatif PC-t már úgy szedem, ahogy mondtad és képzeld, egész jól alszom. Na, nem úgy, mint egy normálisan alvó ember, erről szó nincs, de legalább nem nézem hajnalig a plafont.
Igeeeen, a talira szabadság ki van kérve.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


Na jó, látom eléggé félre értett mindenki, de mindegy is...
Megbántani nem akartam senkit, bocsánat... ez az írás átka, illetve hogy nem gyakorlom... sokszor itthon is észre veszem, hogy nem úgy jön ki a számon ez-az, ahogy én azt szándékoztam mondani...
Nem nézek le senkit és nem akartam megbántani senkit és észre is vettem, hogy akinek már nem ez az első kör, annak hasonlókép könnyebb minden, de az elsőmmel én is folyton itt lógtam és tanácsokat vártam. Most valahogy más már.
Természetesen sajnálom Lénát és a problémáitokat illetve mindenki gondját a hasfájást, az altatási problémákat, mert ez utóbbit én is átéltem az elsővel...
Vannak dolgok amikben egyetértek másokkal vannak amiben nem...
Írni már csak azért se írtam egy idő után, mert senki nem reagált rá...
Na mindegy, mindenkinek jó babázást és boldog életet egészséget!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Vok, sajnálom, hogy így álltok. mi is pont ma reggel gondolkodtunk apával, hogy hova a p....ba folyik el a lóvé.
amúgy értem Lunát meg az iróniát is. nem mondom, hogy neki már könnyű, mert volt már gyereke. minden gyerek más és más, az csak egy alap, hogy végig csináltál már egy hasonlót egyszer.
és valóban, néha nehezebb, néha könnyebb a helyzetem a táppal.

Csilla, nehogy azt gondold, hogy én megbántam, hogy lett Vencel. dehogyis. az előző tíz évben, amit felépítettünk apával csak érte történt. semmi más nem érdekelt soha életemben, csak hogy anya lehessek.

Klau

Kép
pkklau
 
 


Csilla,
én pont ezeken gondolkodtam, mikor először aludt el ezzel a módszerrel Dávid. :lol:
és amúgy figyelni kell őket nagyon, mert ha nem álmos, és úgy próbáljuk meg... hááát, abból csak üvöltés lesz... nekem volt már ilyen... de ma du pl. tök fáradt már Dávid, letettem aludni. szépen megvártam az 5percet (délben nem is kellett az 5perc végét megvárni, kb3után elaludt). már gyanús volt, hogy sír. ezután a 7perc jött. na ekkor már elaludt. épp bekapcsoltam a bébiőrt, erre vazze akkora sírásban törtki, hogy meg sem próbáltam visszaaltatni, egyszerűen az eső miatt ilyen napja van... ugyanis ma egy percet sem volt el magának egyedül, egyfolytában szórakoztatnom kellett :D
na szóval örülök hogy sikerült, kíváncsi vagyok a folytatásra :wink:
Vendég
 


Amit még kifelejtettem, hogy remélem nem csak 23 évem van hátra ami a gyerekekről fog szólni, remélem több. Az elmúlt 3 évem pedig úgy szólt "csak" a gyerekekről, hogy néha napján a beszéd is elég szűkre szabott, és nem az vagyok aki anno.
Magamat nem akarom semmiről se meggyőzni, mert én ilyen voltam régebben is, én így mentem el szülni is, mikor még többet írtam ide és elég sokszor volt ez téma, hogy már akkor is arra törekedtem, hogy minden úgy legyen ahogy én azt eltervezem.
Lunának igaza van, hogy szerencsém van a gyerekkel, hogy ilyen.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri!
Alapvetően nem tudom mire kellett volna reagálnunk, amikor jöttél, inkább bloggoltál, mint hozzászóltál. Azt hiszem 1x írtál valamit... de most arra,hogy nálatok minden szuper és imádod a fejedet (akivel szülés előtt azért nem kis problémáid voltak), erre mit írjunk? Hogy örülünk? Oké, írtuk. De nem hiszem,h ogy neked kéne besértődnöd, mert te voltál az, aki eltűntél és cserben hagytad a csapatot. Szerintem sokan számítottak arra,hogy jössz.

Én úgy gondolom nem fogom túlragozni a témát.
Azt csinálsz, amit szeretnél. Ha jönnél, én örülnék neki. De ne csak 3 havonta.... ha csak az érdekel, akkor megnézem a bloggodat. :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Hé csajok!
Harin, meg rajtam kívül lenne kedve még valaki(k)nek eljönni csütörtökön11kor Ikeázni? :lol: :D :D
Vendég
 


Köszi Voki, hogy hiányoltál. :)

Olvasok néha, csak múlt héten nem nagyon voltam otthon, most se vagyok otthon. Levi mindjárt alszik és a gép ebben a szobában van.

Holnap próbálok írni, amúgy várom a 18-át!!! :)

Geo: Ikea szerintem oké, de még jelzek.

Konkri: ne sértődj meg!!!!!!!!!!

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


Ja Voki: sajnálom, ami nálatok van. :( Ádám talált már munkát? Autó hiteles volt? Szülők nem tudnak segíteni?

Detti

KépKép
bhdetti
 
 


No asszem pont ma, vagy már nem tudom mikor, de az m1-en vagy valamelyiken (anyám én aztán toppon vagyok ma) szóval volt valami kívánságkosár című műsor, és a nap mottója egy Szabó Magda idézet volt, asszem lehetne ma a miénk is :
na rájöttem, hogy persze nem tudom visszaadni az egészet, de kb annyi, hogy felesleges haragudni hosszú ideig, mert ehhez az élet túl rövid :) :wink:

bhdetti,
szuper, akkor csüt.11ikea :D :D :D

brr... tanulok... a 6múlt időt... hányszor megtanultam már ezeket... oszt mégis mindig mutatnak valami újat :D
gyerekek én ma teljesen kész vagyok.. 8)
rájöttem azért, mert tanulok... ilyenkor nemhogy virágoznának, de rothadnak az agysejtjeim... :roll:

Csilla,
neked akartam még a múltor telefon ügyben, hogy nekem is mindig Nokiáim voltak, most LG-m van, de csak azért, mert rózsaszín, és én rózsaszín buzi vagyok :oops: :D
és mielőtt megvettem ezt, egy másik nokián agyaltam, de hallod nem jut szembe melyik típus, de majd ha megvan belinkelem, mert most telefon lázba jöttem, és lehet becserélem ezt egy nokiára :D
persze az is rózsaszín, de asszem van kékben is :D

annyira szeretem ezt a számot, és hihetetlen mennyire érezni benne a cha-cha ritmust... huúúú.. hiányzik a tánc.. :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=Oe4Ic7fHWf8
jaa, és ez...
http://www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o ... re=related

Nanetto,
mielőtt ezt a fantörpikus frufrut vágattam volna magamnak elgondolkodtam egy tök rövid hajon. ilyen nagyon fiús, tüsisen. aztán lemondtam róla, mert a kerekfejűeknek mint én, a túl rövid haj még nagyobb golyófejet csinál 8)
napersze a frufru is, most már leesett...
de neked biztos jól állna, úgyhogy hajrá!! :wink:

na lécelek tanulni... vagyis nem lécelek, mert a gépemen van az anag, valószínű ezért netezek tanulás helyett... :roll:

lelőttem magam,
jó éjt :D
Vendég
 


Nalunk ma munkaszuneti nap vanik, ezert teljesen hetvege erzetem van (olyan szar ido is volt ma is mint het vegen :D:D) ez nem is ertettem mi ez a porges a topikon. De vegre az agysejtjeim vettek az adast :)
De annnyira faradt vagyok... a gyerek meg bog (ennek ugye smemiujdonsagerteke itt a topikban) en meg filozom, hogy ha rakenyszeritem az uvegre akkor szegeny bogni fog, na de igy is bog :D:D ellenben akkor ugye a konfortszopi kimarad neki... bar igy meg szerintem nem eszik eleget

es szerintem ezt mar mind hetvenszer elmondtam, atgondoltam, megragtam, sehova nem jutottam, meg dontesre sem, szoval csodtomeg vagyok :D:D:D marmint nem abszolut erteken, csak a jelen szituban egyszeruen semmi szamomra elfogadhatonak tuno kiutat nem latok... most ha megint ironikus akarnek lenni irhatnam, hogy hat akkor mostantol nem gondolok ra, nem irom tobbet, nem foglalkozok vele es megy majd minden siman :D:D:D ehh tuti jon majd egy tunderke az ejjel, reggel felebredek es Aronedu edes mosolygos es kiegyensulyozott (kiegyensulyozottan szopo) bebive valtozik, vege a kialvatlansagomnak es a faradtsagnak es happy life!! :D majd reggel beszamolok milyen erzes :D

luna6
 
 


Lányok, nagyon szépen köszönöm a biztatást!!!!! :D Jobb lesz ez, csak most kiborultam.

IKEA:
Nem lehetne péntek délelőtt? Akkor úgy is nekem kéne fél 5re mennem Hannáért, mert aznap van a karate... anyám meg fél 3kor végez és logikusan nem akarja megvárni a hölgyet :D Én meg akkor spórolnék a gázolajjal :D

Geo!
Már nem kell 1 év és lazán elmész már délután táncolni :D

Csilla!
Tapis telefonból a LG a jó. Ádinak Arnája van. Én személy szerint úúútálom a tapis telefonokat. Gyerekkel végképp nehézkes, mert nem tudod fél kézzel felvenni. Legalábbis én nekem nem megy. :D Pedig nem vagyok egy műszaki analfabéta :D:D

Nanetto!
Ez a gyerek megzavarós cucc vicces :D:D Hogy halad Eszti? Képzeld, Alex már az alkarját is kezdi emelni :D:D annyira ügyi :D és ma többször kiröhögött, mert leraktam hasra, azt átfordult hátra, hogy nehogy azt higgyem,hogy majd ő hason marad :D:D
De rendszeresen majdnem átfordul már hátról hasra is. csak neki is beszorul a keze, mint a múltkor Bencének nálunk :D Szóval szerintem pont elég volt neki a torna. :D Mondjuk nem is tudnám finanszírozni.. :?

Ja, cumis téma :D
Nálam egyik gyerek se volt/van cumis, hanem ujjcumis, szal lövésem sincsen. De az ujját se nyalom le, meg eleve averzióim vannak mások nyálával szemben, mert anya mindig az ő nyálával mosta le az arcomról a kisebb koszokat... és már akkor is úútáltam és undorodtam tőle. Szerintem én ezért nem csinálnám. :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

Csilla,
Léni nagyon tündérke! És nagyon örülök, hogy ilyen jól eszik!

Vok,
nekünk is van egy csomószor(mindig), hogy a hó végére már szó szerint semmi pénzünk nincs. Mindketten 100 körül keresünk, ott a lakáshitel. Nem költünk semmi extrára, tavaly a lombik, meg előtte az inszminációkhoz a gyógyszerek, én akkor voltam ki. Mikor mondta a doki a ciklus kellős közepén,váratlanul, hogy ír még fel gyógyszert(45.000 ft-osat), azonnal vegyem meg, és menjek vissza, beadja. Nekünk meg nulla ft volt a számlánkon. Valahogy aztán minden megoldódik. Azt szoktuk mondani a párommal, hogy mi szeretetben vagyunk gazdagok. :lol:

A schüssler-sókhoz (igy kell írni?) nem értesz véletlenül? A gyógyszertárban ajánlották Máté nemevésére a ferrum foszforikumot(ezt tutti nem így kell) Szerinted?

Konkri,
szuper, hogy szuper minden.Én szeretem hallani, hogy valahol minden tökéj (hármas voltam helyesírásból,fogalmam sincs jó-e a j) :D Szóval, én személy szerint szeretném, ha jönnél. Én nem tudok megfelelni a saját magam elvárásainak,mint te, és az egy kicsit frusztráló, de már megszoktam 29 év alatt. :wink:

Luna,
na, így már jobb! (amit Portugáliáról írtál)
Én már el tudok vonatkoztatni, ha a gyerek sír. Először ment a csitítgatás, aztán amikor nem használt, azon vettem észre magam, hogy tudok a másnapi ebéden gondolkodni, meg hogy meg kell locsolni a virágokat el ne felejtsem. Szóval ez ilyen védekező mehanizmus szerintem nálam, mert különben kiborulnék. Olyan xar anyának érzem magam, mikor nem tudom megnyugtatni a gyerekemet. Amúgy is depis vagyok mostanában, és amikor bőg, engem is a sírás kerülget, ahelyett hogy próbálnám megnyugtatni, csak nyeldeklem a könnyeimet vissza.

Geo,
neked hogy van energiád még tanulni, atyaég! Klassz, hogy bejött az altatás, ügyes vagy!


Mátékám nem nagyon eszik, kb. 100-ig oké, onnantól se cici, se üveg nem kell neki. Pontosabban, üvegből lassan elcsócsálja, de tegnep pl, ha közelítettem az üveggel, már bömbölt. Ötször eszik, ami szrintem kevés,de másfél óráig elszórakozunk, mert hagyom kicsit nézelődni, aztán újra bepróbálkozom a cicivel, van, hogy szopik még. Nem kéne tömnöm, metrt nem akarom, hogy rossz érzések társuljanak az evéshez, de kb. 700-750-et evett ma is, ami az alsó határ a mennyiséget illetően. Ma voltunk oltáson. A drnő szerint 3 óránként egyen 150-et, szopik amennyit szopik, aztán ne erőltessem a szopást, hanem üvegből pótoljam, de ne akkor fejjem a tejet,mert max 30 perc alatt zavarjam le az evést.

Nem tudom. Ha nem erőltetem a szopást, kevesebb tejem lesz. Elő kell vennem a tápot, ez szinte biztos. Viszont továbbra sem tudom, miért nem eszik. Nem hány, ritkán bukik, amúgy jó kedélyű.
Szóval elvagyok,csak lassan felörlődöm ebben, hogy egész nap vagy szoptatok(próbálok),vagy fejek, többet van mérlegen a gyerek mint KOKO fénykorában, számolgatom az összekuporgatott anyatejet,hogy vajon elég lesz-e. Közben úgy érzem, hogy nem csak xar anya, hanem xar feleség, xar nő is vagyok. Na, eldugulok, és bocs, hogy rátokzúdítottam. :oops:

KépKép
yadine81
 
 


Sziasztok

Vok sajnálom, hogy nem jól álltok, volt már így velünk is, meg szerintem lesz is még. Én sem szeretem a pénzt... A legjobban akkor nem szerettem, amikor 1 szobás albérletben laktunk és kilátásunk sem volt, hogy valaha kikerülünk belőle. Aztán hála Istennek sikerült, de most is szinte minden hónapban rezeg a léc, hogy ki tudjuk fizetni mi is a törlesztőt, meg éljünk is.
Na, nem panaszkodni akartam, csak azt akarom mondani, ha van valami, amiben segíthetek, akkor szólj :D
Nagyon tetszett, amit beírtál az alvásról, altatásról, voltak dolgok, amiket én is tudtam, de volt olyan is, amire nem is gondoltam volna. Nagyon tanulságos, köszi.

Pkkalu mi is éppen az egyedül alvást gyakoroljuk, vagyis Arni gyakoroltatta velünk :lol: egyszer csak magától elég, ha odaadom neki a cumit, simi, szép álmokat és elalszik. Persze nem rögtön és előfordul, hogy be kell nézni hozzá, de azért megyeget. Nem akarom elkiabálni, mert nem tudom meddig kényeztet minket ezzel, majd meglátjuk. Most örülök ennek.

Geo egyszer valamikor kérdezted, hogy hogyan lehet átállni a 7-szeri evésről az 5-6-ra, hát nálunk már ez működik kemény 2 napja. Már egy pár napja észre vettem, hogy nem akar enni este a fürdés után, pedig korábban, ha nem kapta meg rögtön a szopit vagy a tápszert kellett melegíteni, akkor eladta az utcát, annyira üvöltött. Aztán a reggeli ébredések között is 4 óra telt el és ha napközben 3 órára akartam megetetni, akkor nagyon keveset evett. Egy kicsit lehet, hogy zavaros, de lényeg a lényeg, hogy 2 napja 4 óránként etetem és azóta megint eszik rendesen és nem sír 3 óra után, hogy éhes. Holott korábban már hamarabb sírdogált.
Arni belőtte most magát a 4 órára, így ma pl csak 5-ször evett. Előtte meg 7-szer, szóval elég nagy váltás, nem is tudom, hogy jó-e, de nem éhes, nem tudom gyakrabban etetni semmiképpen. Remélem a korának, hónapjainak megfelelő ez.

Jaj, nagyon tetszett ez az altatós dolog, igyekszem megjegyezni, ha zavar támadna a mostaniban, akkor megpróbálom én is alkalmazni.

CsillaLéni nagyon cuki a video-n, ahogy iszik, nagyon ügyes :D :D Az tetszik, ahogy a végén a nyelvét is beledugja a pohárba édes :lol: :lol: :lol:

Heni Gergő tündéri, ahogy beszélget, egész kis monológokat mond :lol: :lol: :lol:

Velünk semmi extra nincs, leszámítva az időt, engem nagyon megvisel, hogy hamarabb sötétedik és hideg is van...Annyira rossz, hogy már délután villanyt kell kapcsolni és az eső is esik... Bocs, most panaszkodtam.

Remélem holnap el tudok jutni egy bizományiba és akkor veszek body-kat meg overál kellene de nagyon. Nem tudtok véletlenül weboldalt, ahol használt gyerekruhákat lehetne venni?

Na most megyek, jó éjszakát
:D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


persze tanulok én, csak benéztem :lol:

Luna,
úgysem tudsz ezeken a dolgokon nem rágódni, mert ugye most ez teszi ki az életünket. szopi, altatás, stb. engem viszont egy dolog mindig megnyugtatott, amikor azt mondták: csiáljam azt, amit én jónak gondolok, az úgyis jó lesz :lol:

Vok,
addig meg marad a tánc Dávidal a konyhában (nha szoktunk keringőzni :D )

ikea:
lehet pénteken. azaz csajok, lehet pénteken?nektek is jó?

yadine,
a sírás ne érezd magad szar anyának.
és ezt mondani a legkönnyebb.. merthogy ma amikor Dávid nagyon sírt (egész nap nyűgizett, sztem fogzik), akkor nem tudtam megnyugtatni, és tisztára bedepiztem... :? már abban sem volt biztos, hogy pelenkzni normálisan tudom őt... okos könyvek írják, hogy bízzunk önmagunkban :lol: és akkor menni fog :wink:
ja, és energiám az nem sok van tanulni, de muszáj... :x :? mert májusban alapvizsga... napközben inkább a házimunkát csinálom, ilyenkor este meg mikor 7-fél8kor elalszik Dávid, elkezdek tanulni kb 10ig, ekkor megetetem Dávidot és alvás...
szerencsére Dávid fél 4kor, majd 4kor, tegnap meg már csak 5kor ébredt hogy éhes, és először csak 6ig, e tenap már fél7ig visszaaludt... remélem ma is jó lesz és nem szóltam el :roll:
nekem a babatali előtt Dávid volt, hogy egy órát is szopizott. aztán babatali után elkezdtem lerövidíteni a szopikat, mert rájöttem, hogy felesleges ennyi ideig rajta lennie, most már 10perc egyik, aztán 10perc másik cici van. egyedül a vacsinál15-15perc a szopi.
nekem ha pótolnom kell (a vacsinál) akkor mindig először ciciztetem, és utána jön az üveg, mert ha az üveg az első, akkor azt mind megeszi, és utána már nem dolgozik a cicivel. mondjuk így is benyakalja az üvegből is, de legalább előtte jól megdolgozta a cicit.
nemrég olvastam, hogy ha egy normál baba az etetések között jókedélyű (na ezt most én nem tudom milyen jé), akkor nem kell erőltetni az evst, annyi kell neki és kész. a heti 180g hízása legyen meg, és akkor minden oké. szopis babáknál amúgy sem lehet tudni mennyit esznek. Eszter írta a múltkor, hogy kevés, de zsíros anyatej dupla annyi tápot simán megver. ja és Dávidnak kb 5perc az aktív szopi,addig hallom, hogy nyel, utána a maradék 5perc már csak komfort miatt van :D
különben meg én ezerszer nyugodtabb vagyok, mióta visszavittük a mérleget :P :wink:
és ha elhiszed magadról, hogy ellég a tejcsi, hidd el tényleg elég is lesz :wink:

na megyek etetni, aztán szunya.
Vendég
 


Talinn,
én a teszveszt ajánlom ruhaügyben :wink: de vigyázz, rá lehet kapni :P
Vendég
 


Oh, most olvastam, hogy mennyit írtatok azóta, hogy elkezdtem írogatni.

Konkri én is remélem, hogy azért jössz még, nagyon szerettem olvasni a laza írásaidat :lol: :lol:

Ja, írtátok, hogy kinek, mikor derült ki, hogy már úton van a babája, hát Arni szeptember 24-én tudatta velünk, hogy érkezik. Az egy csodaszép reggel volt, sosem felejtem el, akkor már 5 hónapja próbálkoztunk. Annyira jó, hogy most itt van velünk. Sokszor csak elnézegetjük őt és olyan hihetetlen, hogy ő a mi kisbabánk :lol: :lol:

Geo tett fel zenéket, én még soha de van egy klipp. Ez Arni kedvence, hangosan sikongat, amikor ezt meglátja. Nekem nem igazán tetszik, jobb lenne ha inkább a Gryllus-ra sikongatna, de ezt választotta, ez van:

http://www.youtube.com/watch?v=5IzRz4F10gw

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


jó reggelt
Luna nem csuklottál? egész éjjel rád gondoltam :-)
tegnap 2 evést hagyott ki Eszti és tuti a foga miatt! nagyon szenvedünk megint én erre tudok gondolni ... egész nap nyügös nyáladzik hol nincs kaki hol pedig folyékonyabb tömködi a kezét szóval ilyenkor olvastam enni sem nagyon akarnak! na ennek következtében estére úgy bedurrat a mellem hogy majdnem már sirtam a fájdalomtól iszonyat erős volt nekem még soha ilyen azelőtt! az esti evésnél Eszti jól kiszívta hálaég de maradt benne - lefejtem de utánai s olyan szar volt az érzés nem is tudom! aztán éjjel felkelt azt adtam oda de nem tudtam hogy aludni MERT FÁJT!!! Eszti 5 -kor kelt! FP-t még 25 percig hallgatta (hálaég) de már nyomjuk ma jobb a kedve méretekkel itt sikit üvölt beszél csúcs! én kómás vagyok és FÁJ A CICIM DE ROHADTUL! AHHHH tiszta para vagyok!
Vendég
 


Geo,
aranyos vagy! Igazad van, mondjuk a 180 gr-nál kevesebb is elég hetente, a 70 amit hízott most az meg soványka.. Alap, hogy előbb szoptatom aztán üveg. Azért méregetem, hogy tudjam mennyi anyatejet melegítsek még szopi után a hűtőből, mert véges mennyiség van, és kiönteni nem akarom amit nem eszik meg. Na, hatkor etettem, hétig. Ennél rövidebb ideig nem megy. 100-at szopott, majd még 50-et melegítettem, abból megevett 30-at. Fél nyolctól alszik, kilenctől kéne megint etetnem, de én istenbizony nem keltem fel, az tiszta hülyeség lenne. Most lenne időm fejni is, mert szopi után ne fejjek,hanem haladjak a kajával. mondta a dokinő. Most meg már minek, ha egy óra múlva megint szoptatok. ÁÁÁÁÁÁÁ.

Nanetto,
sajnálom Esztikét, hogy így megkínozza az a fogacska. Tejet repíthetnél ide. :wink:

Tallin,
mint ha csak most lett volna, ugye? Micsoda öröm most meg nézegetni őket! Én még mindig hitetlenkedek, hogy én növesztettem a hasamban. :D

KépKép
yadine81
 
 


Yadine, miért kevés az a 700-750? Mi még el sem értük soha a 700-at. Na jó, ne mi legyünk az etalon, de a gasztros főorvos azt mondja, hogy az ajánlott mennyiség az AJÁNLOTT mennyiség. Van olyan törpe aki többet eszik, van olyan, aki kevesebbet. Mi felnőttek sem eszünk egyformán.

Köszi a telefonos hosszászólásokat.
Még szívesen olvasok ám tapasztalatokat.

Geo, képzeld, este nem tudtam lerakni Lénit, ahogy szoktam. Ugye mindig írtam, hogy az esti alvással nincs gond. Hát a hajam az égnek állt, mert elkezdett egyből szívszaggatóan sírni, mihelyt a szokásos módon megpróbáltam lerakni. Kézben hüppögés, sírdogálás, megnyugtatás, ez kb. 4-5 perc volt, leraktam és némi nyökögés közepette 15 perc alatt magától, cumi nélkül elaludt és aludt egészen 8.30-ig :D ismét.

Nálunk asszem napirend váltás lesz, mert most már huzamosan 8-9 között kel fel és így 4x eszik. De este megint letolta a 190-et!!! Hihetetlen.

Luna, veled álmodtam. Óriási baromságot. Aronedu kezében cumisüveg volt, amiben tápszer, előtted egy asztalon vagy 8 féle gyümölcsjoghurt és dicsekedtél, hogy milyen ügyesen eszik tápit, de van benne alma is és egy hangyányi, de tényleg hangyányi (ezt így kihangsúlyoztad) édesítőszeres joghurt. :):):)

Na, megyek, indulunk oltásra.

Ja, még dicsekedem egyet gyorsan, tegnap Apa 2,5 órára egyedül volt Lénával, ettek, játszottak, majd KENDŐBEN sétáltak 1 órát.

Kép

Kép
***csilla***
 
 


lányok én olyan de olyan hulla vagyok! elmondhatatlan az összeesés szélén állok! szerintem valami hiányzik belőlem (vitamin)!
Vendég
 


Nanetto, nem mardt csomo a melledben? Nem forro? az oke, hogy faj meg erzekeny (nem oke, de nekem is az ilyenkor hosszu napokig) de attol lehetsz rosszul (elso mellgylammal sikerult eletemben egyszer el is ajulni) ha gyulladt... de remelem nem es 'csak' a kialvatlansagtol vagy igy ki. En speciel minden nap elmondo szerintem Eszternek, hogy vegem van :) Ma is amugy... bar csuklani nem csuklottam, anyaztam magamban :) Mukigyerek uj szokasa, ogy az ejjeli kajalas utan nem alszik vissza azonnal, igy minden alkalom van legalabb fel ora ha nem egy. Ennyi ido alatt en emberesen fel is ebredek... es ugye haromszor koveti ezt el ellenem, mert tuti olvasta a ludas matyit mar :) Ma felkelt hajnali 6.kor (oke, ez odahaza tenyleg hajnal es ott egye a fene kategoria, de itt meg meg ejszakanak szamit) es ugy dontott ennyi volt. En meg leginkabb csak sirni akartam :D Aztan 7.kor ugy dontott, hogy megiscsak alszik egyet, ami hosszu 40 percre sikeredett. (apuka keszulodott reggel 7-kor meloba, szoval osszefutottunk, es megfenyegettem, hogy ha a motozasaval felkelti a gyereket en vissza nem jovok vele onnan ide az tuti :D:D)

Az eso esik, a gyerek bombolt amig a nagyot keszitettem, aztan kimenni, a hordozore nincs esovedo es otletem sincs honnan szerezzek egyelore... es hazavonszolodtunk es megetettem es iderogytam. Es meg csendben van, de tegnap is teljesen orjongos napja volt...szoval ha csuklani nem is csuklottam, en sem unatkoztam kozben :)

luna6
 
 


Csilla,
csupa jó hír :lol:
nagyon örülök, csak így tovább :P
nekem is csinálhatná Dávid, hogy reggelig alszik :D :roll:
Vendég
 


Csilla, az almodba vegyult nemi realitas is :) Tegnap este ugyanis ket cumisuveg tapot csinaltam mukinak, egyet aventben azzal a cumival amit ugye regen elfogadott, egyet meg normal uvegben nuk cumival es melle keszitve a chiccot.
Nos az aventet legnagyobb meglepetesunkre elfogadta.... egeszen 10 mili erejeig es senki tobbet harmadszor. A nuktol jobban ordit, tehat azt eleve nem kedveli... a chicco meg 4 honapos cumi 3 likkal, abbol meg gyorsan jon... ugyhogy megint nem jutottam sehova sem. Amde edesitos joghurtot nem kevertem a tapszerhez :D:D:D

luna6
 
 


Sziasztok!

Nem sértődtem meg, inkább elég sok mindenen elgondolkodtam... magamon... ha többen bántónak éreztétek amit írtam, akkor lehet benne valami, de bocsánat, mert nem úgy szántam. Amin elgondolkodtam, most nem fogom a nyakatokba zúdítani, főleg hogy eddig nem írtam, de két dolog biztos számomra fontos a rend és a külsőség, mert ettől tudok belül is megnyugodni- tudom, hogy normáliséknál ez pont fordítva van. a másik viszont az, hogy számomra fontosak voltak a mostani sikereim, mert féltem attól a depressziós, rámszakadós, feladós, bénázós állapottól/dolgoktól, ami az első körben megvolt.
Na mindegy most nehéz is lenne pár percben kifejteni bármit.

Nem tudom, hogy fogok e tudni sűrűbben jönni, de megpróbálok (na most ne hogy azt mondjátok, hogy nem muszáj, mert nem csak miattatok igyekeznék). Csak félek, ha leülök ide és elkezdek írni, írni, akkor a vasalni való meg úszik... :( vagy kevesebbet törődök a gyerekekkel vagy Apával. De a mondás úgy tartja, h mindenkinek arra van ideje amire akarja- bár lehet hogy néhány babás szülőt nem vettek figyelembe a mondásnál.

Komolyan sajnálom Vok, hogy muszájból dolgozol! a pár órát azért irigyelném. De legalább most sokat lehetsz együtt Ádival. Vagy nem is tudom... bár talán ennyi idő után már kitudja. Mikor én férjem is munkanélküli lett csak az első hónap volt élvezetes, aztán persze már kezdtünk félni és idegesek lettünk.

Tallin: webshopokat sztem keress simán a neten én is úgy szoktam. Viszont én a body kérdéssel úgy vagyok, hogy számomra a használtak sok esetben annyira nyúlottak, hogy inkább megveszem az újat. Én nem tudom, hogy a hosszú ujjú bodyk számomra mindig széltébe eldeformálódnak... ha én mosom, ha más... rövid ujjút utálom, mert szerencsétlen gyereknek szorítja a karját. így marad az újatlan, ami meg ilyen időben elég kevés.
én bodyt, ha tudok üzletben veszek és csomiba, úgy olcsóra jön ki. és néha csak pár százzal több mint a second hand.

Rugit viszont, illetve minden cucc szempontjából a corát tudom ajánlani.. ott vannak olcsó cuccok, pl plüss rugi 1300.-

Amit még szerettem volna kérdezni, hogy Vok, te Hannát viszed karetéra? mert ez engem érdekelne, illetve gyerekemet? 3 éves kortól lehet bármi, vagy küzdő sportot eszközölni nála?
Ma angolra írathatnám be, de kocsi nélkül este 5kor ki tudja meddig egyedül sötétben nincs kedvem az angol tanfolyam után lófrálni két gyerekkel babakocsival.

Remélem nem volt bántó semmi amit írtam, de ha igen, nyugodtan írjátok meg. Az építő kritika nem árthat.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri!
Szerintem így pont jó :D
Hanna közképzős már az oviban. A karatéhoz nagyon erősen kell tudni hallgatni az utasításokra. Az egyik ismerősöm úgy vitte a 3 évesét karatéra, hogy ő is vele volt és segített neki csinálni a dolgokat.
Próbáljátok ki, lehet bejönne :D Hanna 3 évesen még alkalmatlan volt erre :D most sem vagyok benne 100%osan biztos :D

És örülök, hogy jössz!!! :D
Én még mindig nem vasalok :D:D:D Szal azzal nem csúszom el. :D:D Néha már a kajával is elcsúszom.. az már gáz, de kiélvezek minden percet, amit Alexal és Hannával lehetek vagy pihenhetek:D:D

Képet nem tettél ám még fel a törpékről!!!

Csilla!
Ezen a joghurtos cuccon istenien jót nevettem :D:D:D:D:d

Nanetto!
Remélem nem vagy lázas!!! Írj, hogy mi van veled!!!

Yadine!
Akartam már írni,h ogy emiatt a téves riasztások miatt nincsen nekem ilyenem... tuti összeparáznám magam.. és többet nem aludnék.
Mi azért jobban kerestünk, én mindenképp, csak 1 ember nem tudja állni ezt a kuvva sok hitelt.. :?:? de job lesz :D tudom én :D:D

Megyek, most visszük a rendőrségre a papírt.

Pusz nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Nanetto: én vitaminozok, és erre is volt egy konkrét verzióm. szülés előtt csökkentettem, nulláztam, szülés után azonnal a legolcsóbb multit kezdtem szedni, + vas-at + magnéziumot ez utóbbiakat hébe hóba inkább. a magnéziumot az idegeimre :) mint a reklámban, mikor az anyuka ideges a matek lecke fölött.
most szedek még hébe hóba multit, de csökkenteni mindig fokozatosan csökkentek, mert különben mosott szar tud lenni az ember, ha hipp-hopp megvonják és szedek még magnéziumot ha azt észlelem, hogy kezdek ingerültebb lenni a gyerekkel...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Luna,
Dávid sem alszik vissza mostanában. 7kor vacsizik, fél8kor alszik, aztán 11kor megint eszik, majd fél4kor, én meg 4kor leteszem az ágyába, épp elszunnyadok, de akkor kb háromnegyed5kor felkel...
tudod ezt írtam a múltkor..
akkor folyamatosan próbálom viszaaltatni, és leet hogy tényleg ez segített, de most már a 4órai kaja után visszaalszik, és mondjuk nem 5kor, hanem 6kor kel :D na jó nem nagy lépés, de ma pl fél4kor evett, 4kor már a kiságyában aludt, és fél7kor kelt... szóval lehet hogy magától megjavul... :roll: :)
leht kapni a hordozóra is esővédőt? az nagyon jó lenne, ugyanis hallod tegnap amikor visszavittem a bérelt mellszívót (vettem egy medela elaktromos nem használtat a teszveszen), kb tíz méterre volt tőlem az épület, kiszállok a kocsiból, mondom ez a 10lépés nem sok. gyereket letakartam az egyik takarójával, és hallod miközben csuktam be az ajtót, egy kisbusz elment mellettem, mint az állat, és úgy összecsapott engem is, meg a gyereket is, hogy a takarója is tiszta sár lett :cry:
azt hittem felrobbanok, látja hogy gyerek van nálam, és mégcsak nem is lassított... :twisted:
egyszerűen nem értem, ha Aronbaba 10milit eszik üvegből, miért nem eszik többet :shock: hááát hallod, jól megdolgoztat téged az tuti...

Konkri,
tök jó, hogy megint jöttél!! :D aztán e jó szokásod ne feledd :wink:
igazából nekem is nagyon fontos a rend (napersze nem mindig a házban a rend, ezt Vok is láthatta a múltkor :oops: ) hanem a kiszámíthatóság, a napjaim eltervezése. én nehezen viselem a változásokat is. ezért b@szakodok ennyit a napirenddel, már elnézést a szóhasználatért :oops: ami mondjuk működik, de ha már valami dolog nem stimmel, mint pl tegnap hogy Dávid nyűgi volt, akkor már úgy gondolom szar a napirend, szar vagyok én is, és tiszt a depi leszek :D
aztán később meg rájövök hogy megint bolhából csináltam elefántot... :roll:
ja és engem is marhára zavar, hogy nincs rend a lakásba, meg hogy márciusban költöztünk ide, és még mindig egy csomó minden dobozokban van, csak mondjuk én lust a is vagyok, és ilyenkor amikor lenne időm pakolni, akkor meg itt netezek :lol: :?

merthogy képzeljétek!!!!!
ha Dávidot (napirend szerint) délben leteszem aludni, akkor szinte minden alkalommal 2-fél3ig alszik(fél3kor kaja). de ha később, fél1kor teszem le, akkor meg 30-45 perc múlva felébred, és nem alszik vissza, és olyan nyűgös lesz, hogy ihaj.. (-csuhaj :D :D )

Konkri,
ebben van valami, hogy ha sűrűn jön az ember ide, akkor szalad az egész ház... én tuti most már megszorító intézkedésekket fogok bevezetni, mert mire jönek a csajok, tuti nem leszek kész :oops:
tényleg te jössz a 2.babatalira? :wink:
semmi nem volt bántó :D :D és tényleg jó hogy megint írtál :)

jha, viszont mentségemre szóljon, hogy viszont már megfőztem :D
amiből persze kihagytam a pirospaprikát, majd rászórtam a tetejére... hááát... :roll: :P

Nanetto,
jobban vagy?
Vendég
 


Sziasztok

Geo köszi, már nézegettem a vaterán is meg a teszveszen is cuccokat, valószínű, hogy onnan fogok overált venni, mert a bizományiban használtan is nagyon drága :roll:
A Konkri is ajánlott nekem valamit, azt is megnézem.

Egyébként ma 3 bizományiban is voltam és sikerült sok jó dolgot összevásárolnom. Body-kat is vettem 300 Ft-ért és bár volt olyan nyúlott is, amit Konkri mondott, de volt tiszta új is közte :D :D

A Corába mindenképpen elnézek majd, köszi :lol: :lol:

Nekem Arni ma is 4-kor, 8-kor kelt, aztán meg fél 2-kor evett, nem tudom hogyan fogom bepasszírozni 6,5 órába a 2x 4órát :roll: :roll:

Geo mikor lesz a babatali?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 


Geo!
Marcellal én is görcsöltem, hogy legyen egy napirendünk... folyton irogattam a fórumon, hogy írják meg hogy az ő napjuk hogy telik... aztán nem tudom hogy de elmúlt az hogy rászoktassam a gyereket erre-arra és kiderült, hogy megy magától minden... ha úgy esik épp akkor érdekes mód az a gyerek elalszik az autóban is... na bumm... ha elmúlik az első 4-5-6 hónap már más minden. elmúlik az esti hiszti, vagy hasfájás. Marcell se volt jó alvó, ezért mint Nanetto én is folyton toltam a babakocsit, mert ott aludt (illetve futnom kellett vele, mert ha megállt nem aludt)... ha meg itthon voltunk, akkor igényelte hogy játszak vele. szinte egész nap az ágyon henteregtünk és mutogattam a játékait. persze apósomék meg adták alá a lovat és hiába mondtam, hogy ne tegyék, mikor velük volt akkor egyfolytában hurcigolták, mert "a gyerek nézelődni akar".... most hogy van tesó, na most kezdett el egyedül játszani, gyurmázik pl.
Martinnal apám csesztetett, hogy miért nem 3 óránként szoptatom... szoktassam rá, most meg kb 4 óránként eszik, mert magától ráállt. és nincs konkrét alvás ideje, kivéve az éjszakát... lehet hogy béna vagyok, vagy elcseszem, hogy nincs ilyesfajta rendszer, de én kiegyensúlyozott vagyok, ő rajta nem látok problémát, úgy hogy most ez van.

aztán mikor jött a hozzátápi, arra is rágörcsöltem... bőgtem... de nagy volt a nyomás is anyós-após részéről... most meg szintén hiába ellenkezik após - pl sózzuk meg jól a gyerek paradicsomját, és porcukrozzuk meg jól az epret, mert az úgy finom! hiába mondom, hogy de egészségtelen... hát most kevesebbet látják a gyereket.

Most amúgy a kevés alvás igényes gyerekem reggel 7-8 körül kel, délután alszik valamennyit és este kb 10-11-ig szintén fent van :( de úgy látom, hogy ketteske is kezdi ellesni a példáját... szerencsére az esti hiszti kor nem jött el, remélem el is kerül.
Amúgy nálunk sok ovis se alszik délután, sőt azt is hallottam, hogy ezeket a gyerekeket haza is küldik- bár sztem alkalmazkodni kéne az új "trendhez"

Amúgy most vasalnom kéne... :( de kitaláltam, hogy majd este szüli feli alatt vasalok. :(

Ja Talinn írta az overállt?
Én eldöntöttem, nem veszek. a nagyobb utálta, inkább kétrészest hordott, mikor már járt is. a kicsinek meg vettem egy dzsekit a tescoba 2450.- , de volt overáll is 3300.- ért, de nem veszek, mert én mindig takarózok, inkább takaró fun vagyok, van kicsi, nagy, kinti, benti... ő még úgy se fog a hóba szaladgálni, amúgy meg úgy is babakocsi van, vagy autó, vagy hordozó... mi nem kendőzünk sehova :( Sajna. bár ha kendőznék vagy hasonló, akkor inkább azt választanám, amit a gremesén árulnak. ilyen takaró izé a magamra kötözött gyerekre.

Na gyerek felébredt a hintába aludt kint, behoztam, peluscsere, letettem a szőnyegre (én genya anya még játékot se adtam neki), most nézem, hogy elaludt... most mit csináljak?, hagyjam a földön aludni (jó egy takaró van alatta)... na probléma megoldódott, felébredt... :) vagy még se?

Marcell mai dumája: na eddig nyomtam a tanulást :)

na akkor képek:


Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Kép

ez egy mms volt apának, mert ő is gyúrni jár...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Konkri:
Üdv újra itt köztünk! Jó hallani felőletek is! És persze jó olvasni, hogy ti is és a gyerkőcök is jól vannak. Gyere, amikor csak tudsz. Én sem érek rá mindig, mert néha-néha összejönnek a teendők, de azért igyekszem.

Jujj, annyit írtatok megint az utóbbi egy napban, hogy nem érem utol magam az olvasásban. :cry: :roll:

Ma voltunk a 4 hós oltáson. Szegénykém megint kapott mindkét lábába. Pici sírás volt csak, aztán már mosolygott. Bár, halljátok két ilyen húsos comb, mint Gergőé - szerintem meg sem nagyon érezte, mert úgy ki van párnázva. :D :D

Lányok!
Honnét tudnék szerezni a babakocsinkra esővédőt? Symbaba a márkája, de sehol nem találtam a márkanév alapján rá való esővédőt. Hallottam, hogy vannak univerzális fajták is - ez rendben is van, de honnét lehet azt tudni, hogy a mi kocsinkra az éppen jó. Főleg, ha netről rendelek :?: :?: :?:

Én teszveszen vadászom most a téli holmikat. Boginak és Gergőnek is. Overall, kabát és hasonlók. Remélem sikerül lecsapnom néhány jó/jobb cuccra.

Visszaolvasok, aztán majd még írok - ha hagynak a gyerkőcök :D
Vendég
 


Még ami kimaradt: 8 kg és 66 cm :D :D - mondom én, hogy párnázott...
Vendég
 


Heni, nem emlékszem, hogy írtad-e már, hogy van-e felétek DM. Én ott vettem esővédőt a kocsira, ha jól emlékszem 1000 alatt volt picit. És univerzális (persze az enyémre pont nem jó, legalább is amire vettem, a másikra még nem próbáltam) :lol:

Konkri, jó, hogy jöttél, főleg a mai nap. Tegnap tényleg nem sikerült jól a kezdés, de le a kalappal előtted, hogy átgondoltad és újra jöttél!! :lol:

Bocs, hogy mostanában én sem jövök sokat, pedig tudom mit igértem, de úgy látszik benéztem :lol: Most sincs sokkal több időm, na meg Apa is sokat van itthon és még mindig nem nézi jó szemmel ha itt ülök :cry: Most is sandán tekintget rám, mert szerinte Bence bekakilt. De nekem kell tisztába tennem :lol:

Kép
Kép
hari
 
 


Konkri nézem ezerrel a vaterán az overálokat, de nem tudom melyiket érdemes: A plüss vagy a suhogós?!
Segítség!!

Nagyon édesek a fiúk, annyira hasonlítanak egymásra :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?