Új privát üzeneted érkezett!

A papírok(személyi,lakcímkártya házassági ak.) eredeti elvétele tőlem,rendkívül zavart.Na és az a tökölés,ami a gyerek megszületése után van az anyakönyvikivonattal,hát elég fárasztó.Az első gyerekemet a délpestiben szültem,ott pikk-pakk egyik napról a másikra elintézték.Itt meg...
Az első két szülésem,2-3 héttel előbb történt a kiíráshoz képest.A harmadiknál viszont a végéig kihúzódott.28-ra voltam kiírva 24-én beindultak a fájások.
A Maria Treben gyógynövényes könyvben olvastam,hogy napjában 2x reggyel és este kell vízben feloldott svédcseppett inni,3 napon keresztül.Na ezt próbáltam meg,4 napig.Állítólag kilazul a mégszáj,s csökkenti a fájásokat.
Ha ennek köszönhetem a gyors,s "könnyű" szülést,akkor ez is hozzájárult.
Lehet,sokan őrültnek tartanak ezért,de szerintem az a gyógynövényes könyv eszméletlenül jó.
memara

jav. anyakönyvi kivonat
memara

Köszönöm, igen, ez a problémám: a megváltozott törvényi háttér.
Nincs valaki köztetek vagy az ismerőseitek között, aki élettársi kapcsolatban szült mostanában?
köszönöm, k.

[quote="nalla"][ írta:nallab]Hkat, vigyázni, mert azóta megváltoztak az anyakönyvezési szabályok! Elvileg a védőnőnek lenne kutya kötelessége, hogy figyeljen az élettársi kapcsolatban élőknél és felvilágosítsa őket amennyiben nem regisztrált élettársi kapcsolatról van szó, de sajnos sokan ezt nem teszik meg. Ez már csak azért is problémás, mert egy átgondolatlan módosításról van szó, amely több sebből vérzik, de hatályban van, ezért alkalmazni kell.
Nézd meg ezt a cikket erről, jól láttatja a problémát:

http://index.hu/belfold/2010/08/24/bizo ... elettarsa/
hkat

Sziasztok.
Csak gyorsan tudok infozni innen a kórházból.
Hétfőn behívott a szülésznőm vizsgálatra a biztonság kedvéért, de aztán be is indult a szülés.
Roham gyors hüvelyi szülés volt...még most sem hiszem el.
Tehát, 2010.09.27-én 17.36-kor megszületett Szonja 2390 grammal és utána 17.42-kor Levente is 2760 grammal.
Inkubátorba kerület persze, Leventének kellett tiszta oxigén kicsit, de már jól vannak, már szoptatni kell próbálni őket. Nekem is indul a tejem, jól vagyunk.

nur,
akkor még egyben vagy...igen hétfőn mikor beszéltünk, utána azonnal berendeltek vizsgálatra és már bő két ujj volt nem is éreztem semmit és rátettek az nst-re és be is indultak a fájások, próbálták leállítani, de esélytelen volt a dolog és aztán szerencsémre szinte roham szülés volt...még fel sem fogtam, hogy sikerült ilyen könnyen és gyorsan szülni.
Itt vagyok, csörögj és talizunk. A nőgyógyi szárnyban vagyok, mert a szülészeten full ház van, folyamatosan potyognak a babák, nem értem mi van.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem, mert alig látok ki a teendőkből.

Szilvi! Gratulálok a gyors és ügyes szüléshez és az ikrekhez, akik szép súllyal születtek. :-)

A hideg engem nem zavar annyira, az eső már inkább, de az nincs olyan gyakran mostanság szerencsére. Hidegben én jobban bírom magam "vonszolni", kevésbé jön rám az ájulásszerű érzés.

Mindenki vigyázzon magára!
cielo5

Szilvi! Haaaaaatalmas gratula!!!!!!! NEm semmi, ikrek természetes szüléssel!!!!!! Majd irj, ha időd lesz!!!!!

Hkat, én 4 hónapja szültem élettársi kapcsolatban. Megtettük a szokásos apaságit, aztán felhívtam az önkormányzatot Kistarcsán, hogy kell-e bármi extra. Nem kellett semmi.

Az eredeti okmányokat elveszik a recepción lenn, amikor szülni mész. Nekem csak 2 hét múlva adták vissza, amikor végre meglett a születési, addig én is okmányok nélkül voltam. Jó érzés volt úgy vezetni, na mindegy.....állítólag az egyedi eset volt, mert a doki elfelejtette aláírni.

Szerintem hívd fel a tarcsai önkormányzatot, úgy nyugszol meg úgyis legjobban, de nálunk csak a hivatalos apasági kellett!

Kép

KépKép
eszterxx

Silverlion!

Gratulálok!!!!!!! Fülig ér a szám! :D
De jó neked! Hihetetlen boldog lehetsz most! Egészséges, szép súlyú ikrek, hüvelyi úton... Szilvi, csak gratulálni tudok!

Jó egészséget és boldog babázást kívánok!

Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép
gtimcsi

Micsoda hírek!!!! :D :D :D Silver, ez fantasztikus! Nagyon szép súllyal születtek, büszke lehetsz magatokra igazán! Szívből gratulálok!:))) Na és a villámgyors természetes szülés, hát tényleg le a kalappal!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D Umáthum doki be tudott egyáltalán érni? :-))) és a férjed? :-))))

Nur, szerintem együtt lesztek mindjárt bent, nagyon drukkolok!!!

lányok, a visszértémához visszakanyarodva gyorsan annyi, hogy ma voltam kardiológusnál, aki belgyógyász is és ő még nagy dózisú C-vitamint is javasolt:-)

Kép
Kép
nalla

Memara,

hány cseppet ittál alkalmanként a svédcseppből?
Most néztem, Maria Treben könyvből nagyon sok van. Emlékszel még, hogy mi volt pontos címe?
Előre is köszönöm!

Kép

Kép
gtimcsi

Én csak egy könyvét ismerem,a legelsőt...EGÉSZSÉG ISTEN PATIKÁJÁBÓL. Benne van valahol a könyvben,pontosan nem tudom.Reggel és este 1-2teáskanál.
Arra viszont konkrétan emlékszem,hogy itt a neten is olvastam,mert házi praktikákat,ötleteket kerestem,hogy végre meginduljon a szülés.
memara

Memara,
köszönöm a gyors választ! A barátnőm nov. elejére várja a harmadik babáját és nagyon örült a tippednek. Reméljük beválik.. :)
Egyébként én is csak az Egészség Isten Patikájábólt ismertem, csak felmentem a Libri oldalára és ott ért a nagy meglepetés..10-en pár könyv létezik már Maria Treben neve alatt. :)

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Szilvi gratula még egyszer :D !!! Tényleg nagyon szuper ilyen gyors természetes szülés ikrekkel :-)

Nalla köszi szépen :) Hát nem tudom mit akar az én picurkám, ma amikor jöttünk hazafelé a kórházból fájdogált a pocim megint, meg itthon is, már azt hittem lesz belőle később valami, de nem. Nagyon jól érzi a kis huncut magát odabent. Az apukája meg már totál kivan az izgalomtól :D

Kép
nur

Lányok, szégyellem, hogy ilyen buta vagyok :oops: segítenétek mi ez? Olyan fájás van a pocimban, mintha abroncsba szorítanának - ez is keményedés :roll: ?

Kép
nur

Szia Nur,

igen, ez is keményedés, igyál eg magnéziumot :-)

Kérdeztétek a mikrot.....én alapítvány iszobában voltam, attól függ, hogy mikor kopogott volna be valaki.....amikor aludt a gyerek, akkor még örültem volna a társaságnak, természetes, hogy megengedem. De ha épp szopizott volna, vagy én alszom vagy fürdök, akkor nem lettem volna boldog tőle........elvégre azért fizetek annyit, hogy ezek a percek csak a mienkek legyenek. Persze úgysem küldtem volna el senkit, legalábbis elsőre... aztán úgyis azon múlik, mennyire szimpatikus az illető. Ha az, akkor jöhetett volna, ha meg nem, akkor elzavarom. Szóval, azért van benne rizikó :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Szilvi!
NAgyon gratulálok! Ügyesek voltatok! Bent vannak a kicsik a patológiás osztályon?
Nur!
Kitartás, nagyon szorítok!

Ani
anidani
Isaszeg

Sziasztok!

Eszter már nem lehet magnéziumot szednem :( de nem is baj ha fáj, fájjon minél jobban és jöjjön már kifelé :) Csak nem tudtam beazonosítani, ez miféle fájás lehet :roll: de köszi a segítséget, akkor ezek szerint ez is a keményedés kategória.

Ani köszönöm :) !

Ma olyan vagyok, mint a mosogatórongy kb., picur is kevesebbet mozog.

Kép
nur

Lányok,
van ma valami front? Nur nem írt... :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

És még ma sem... Nur, mi van veled??

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok lányok!

Még egyben :? Este ha még mindig egyben, majd írok, ma voltam kórházban - elvileg mára voltam kiírva :( Most muszáj lefeküdnöm kicsit, de majd írok - ha még itt leszek :)

Kép
nur

Nur
pihenj csak, kell az energia a szülésre. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Megpróbálok Piroska :) de elég nehéz a fenekemen maradni.

Szóval tegnap be kellett mennem vérvételre és elég fárasztó volt, mert hév-pótlók jártak :( Utána amikor hazaértünk nem is volt kedvem semmihez.

Elvileg mára voltam kiírva - reggel bementünk nst-re és a kis gazfickó megint nem akart mocorogni, ráadásul a frászt hozta rám, mert nagyon magas volt a pulzusa, eddig sosem művelt ilyet. Bementünk az orvoshoz, megnézte a méhszájat, ami most 2100 és el is kezdtem vérezni utána (tudom, ez normális dolog). Az nst miatt visszaküldött újra, a következő már jó lett. Néztek uh-t - a méhlepény 2-3 fokban érett és kevés a magzatvíz :? Szóval izgulok. Szerdán kell visszamennem, ha addig nem indulunk be, de nem sok jel van azóta sem. Csak nagyon fáradt vagyok és fáj a pocim, nem görcsöl, csak többet keményedik és tompán fáj. Hát, ennyi van egyenlőre velem.

Kép
nur

Jaj, annyira jó dolog túllenni már a végén.....én már nem szerettem ezt az időszakot. De már tényleg napok kérdése és ott lesz a kezedben a baba! Tudom, ilyet se mondjak, ez is elképzelhetetlen. Nekem bármilyen babával együtt is jobb volt aludnom és többet is aludtam, mint a terhesség végén, úgyhogy kitartást :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok.
Először is köszi mindenkinek a gratulációt, szerencsémre, könnyen és gyorsan ment. az egész bő egy óra alatt zajlott le, de azért az utolsó fél óra az nagyon brutális volt, szóval én az összetömörített fájdalmat kaptam ilyen rövid idő alatt. :lol:

Tegnap este jöttünk haza, végre hazaengedtek. Na jó nem panaszkodhatok, mert egy hetet voltunk bent és ráadásul
nagyon hasznos is volt ez a bent tartózkodás, mert már rutinból megy itthon minden szinte. Könnyen gyorsan etetünk a férjemmel,
ő is nagyon ügyes.
Van tejem bőven egyelőre, de fejve isszák üvegből, csak így nem erről szól a 24 órám. Picik még és nincs annyi erejük a szopihoz, mint kéne és bealszanak és akkor szinte semmit nem esznek.
Ma már volt is kint nálunk a doktor néni, megvizsgálta őket és minden oké volt. Már csak a védőnőt kell kibírnom, csak azért mondom így mert ugye most költöztünk és más lett, kvázi vad idegen és ezért nem szívesen.

Nur,
tök jó volt, hogy összefutottunk bent és még1x köszi szépen a nasit amivel megleptél, elfogyott gyorsan. :-)
Nagyon ragaszkodik hozzád ez a gyermek, nem nagyon akar kijönni. Drukkolok nektek, mert elhiszem, hogy ez már ilyenkor tényleg teher lelkileg, testileg.
Szólj ha van valami.

Piroska,
nem számít, hogy hány éves a házassági kivonat, lehet régi is.

anidani,
igen, a babák egyből a PUR-ra kerültek és onnan is jöttünk haza, örülök, hogy ott voltak, már mint azért mert nagyon rendesek és odaadóak az ottani csecsemősök ellenben a sok paraszttal a baba-mamán.
Itt nem tucat a baba, odafigyelnek mindegyikre, gondozzák és ápolgatják őket.
Persze ne kerüljön oda senkinek a babája, csak a bánásmódbeli különbséget akartak érzékeltetni.

Szilvi

Ha kérdésetek van, elég friss infóim vannak a kórházról, válaszolok mindenre, kivétel a fizetős szobákkal kapcsolatban, arról nem tudok, nem olyanban voltam.

Kép

Kép
silverlion

Gratulálok Silver a babácskákhoz. Nagyon ügyi vagy hogy így lezavartad a szülést. Nem írtál milyen volt a dokkerod. Hanyadik hétre születtek meg? Remélem képeke kapunk a csöppségekről. Boti hogy viseli ezt a nagy változást? Szegény akkor fejsz egész nap. Remélem azért van valami elektromos géped, nehogy inhüvely gyulladást kapjál. És te már jól vagy? Sokat gondoltunk rád. A férjem is üdvözletét küldi. Jó egészséget nektek. Ja és meg voltál elégedve a kórházzal?

Nur tényleg mennyi van hátra még? Mekkorára saccolják a babákat? Szerintem nagyon jól érzi magát odabent. De hidd el hogy meg fog születni, csak kitartás már tényleg napok vannak hátra, vagy órák. Én sem szeretném ezt a bizonytalanságot. És meg is értem hogy kényelmetlen. Én is szeretem ezt a terhes állapotot, de nekem is fáj már mindenem. Pedig én hol vagyok tehozzád képest.

Lányok rég voltam de probálok visszaolvasni addig is pocakostársaimnak hatalmas pocak simit!! Babázósoknak meg nyugodt pihenést és persze egészséget kívánok.

Velem röviden kislánykám jól van. Nevünk még mindig nincs. Néha úgy érzem nem is lesz. Még mindig nem akar befordulni és egészen harántban fekszik. Már elég nagyocska a harmincadik héten 1750g volt tehát ez is átlagon felüli. De remélem nem vár a 40. hétig és akkor talán meg tudom szülni. Új dokkerral még nem találkoztam majd a jövő héten. Azért nem kapkodják el. Akkor leszek a 33 hétben előző vizsgálatom a 28. hétben volt.

Lányok nektek mi a vélleményetek a homeopátiás szerekről? Silver te használtad őket? Lehet attól ment ilyen gyorsan a szülés?

Kép
Kép
pancsi76

Silver Levente igazi úriember hogy maga elé engedte a kis Szonját. :lol: :lol: És tényleg milyen szép súlyú babucik. Gondolom már rég megindultak a gyarapodás felé.

Kép
Kép
pancsi76

pancsi,
szia, hol voltál, hogy így eltűntél innen, már néztem is, hogy mi van.
Nem nagyon tudtam még itt én sem visszaolvasni, de majd idővel.
A babák 34 hét 4 napra születtek meg, és nem is értem, hogyan tudtam ezt így végrehajtani, hogy csak ennyi idő volt, valószínű, hogy az 5 kilós kisfiamnak ebben nagy érdeme volt. Nem szedtem a homeós bogyókat, mert nem igazán volt rá időm, a málnalevél teát is csak 2-3x ittam, szóval...
A doki nagyon aranyos volt és alapban meg vagyok elégedve, bár nem volt ugye módomban jobban megismerni, de minden ok volt. Behívták és gyorsan ott volt, pedig pont nem dolgozott...de az első babát lekéste. :-) Nem volt idő arra, hogy beérjen az osztályról, mert negyed órával előtte, még csak 4 ujjnyi volt, gondolom kiugrott egy kv-ra...:-).
Szabó dokival, aki a te orvosod lesz, csak jókat hallottam, a szobatársamnak, aki szintén ikreket vár ő a dokija, így volt szerencsém sokat találkozni vele.
Andiról csak jót és szépet tudok mondani, nagyon hálás vagyok neki mindenért, szerintem benne nem lehet csalódni!!!
Jobb így az etetés, mert fél óra alatt készen vagyunk egy etetéssel, mert ketten tudunk így etetni. Nem gáz a fejés, van persze elektromos gépem, már megszoktam, mert Botinál is fél évig csak fejtem, úgy látszik nekem ezt dobta a gép.
Leventének megy a szopás egyébként, lehet ha Szonja is erősebb lesz, akkor rászokunk, mert cuppogni a vállamon azt nagyon tud. Addig viszont nem tudok szoptatni is, meg cumiból etetni, mert akkor biztos másról sem szól a napom és kidőlök.
Egy-két részlettől eltekintve meg voltam elégedve a kórházzal, de majd picit később jövök még és akkor leírom a véleményem.

Örülök, hogy te/ti jól vagytok, azért olyan sok már neked sincsen és ha valóban olyan nagy a baba, akkor jobb lenne a 38. héten max. szülni....nem?
A harántból simán befordulhat még a lánykád, ez egyelőre még nem mérvadó. Levente is az utolsó hetekben fordult be végre fejvégbe, mint Szonja. Miután minden pozitúrát kipróbált, éppen ideje volt már.

Puszi Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Nekem az első szülésemnél nem vált le a méhlepényem és le kellett választani. Nem volt fogadott orvosom csak szülésznőm, az ügyeletes doki pedig a Szabó főorvos volt. Ő altatás nélkül akarta leválasztani a méhlepényemet. Nagyon csúnyán, kiabálva beszélt velem, amikor kértem, hogy inkább altatásban csinálja, mert nagyon fáj már az is, amikor elkezd vizsgálni.
Azt mondta, hogy ne kényeskedjek, ha kibírtam a szülést ez nem fájhat. Ne hazudjak, mert ez annyira nem fáj!
Legszivessebben arcul köptem volna! 12 órát vajúdtam, 6 órát 2 perces fájásokkal mire megszületett a kisfiam. Mindezt szinte hangtalanul egyetlen kiáltás nélkül csináltam végig. Ezután tömködte beléma kezét olyan durván, hogy azt hittem ott szülök meg mégegyszer.
Hihetetlenül féltem...
Végül a szülésznőmnek, Ignáthné Évikének sikerül rábeszélnie őt az altatásra. Hála ezért Évikének!

Most újra szülés előtt állok és nem tudom mennyire van esélyem arra, hogy ha az elsőnél nem vált le a méhlepényem, akkor a másodiknál történhet 'normális' módon a méhlepény leválása?

Van esetleg ilyesmivel kapcsolatban tapasztalatotok?

Kép

Kép
gtimcsi

gtimcsi,
nagyon sajnálom, hogy ilyen bánásmódot kellett megélned, szerintem arcul kellett volna köpni! Kár, hogy kihagytad :-).
Szerintem nem feltétlen kell, hogy ugyanígy legyen ez most is.
Az a baj, hogy nagyon rizikós, ha az embernek nincsen orvosa és komplikációra kerül a sor, mert akkor nem kapja azt, amit egy felkért orvosnál.
Most pl. a szobatársaim közül kettő már megszült amíg bent voltam és a bibi az volt, hogy mind a kettőnél akadt probléma, az egyiknél nem is kicsi és nem volt dokijuk és teljesen ki voltak szolgáltatva és mind a kettőnek elhúzódó lett a szülése, de nem akarok itt senkit ijesztgetni, csak a tapasztalatomat mondom.

Az Ignáthné Évi, hogy néz ki pontosan, csak azt szeretném tudni, hogy ő e az, akit én annak hittem?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi,

Évike egy 50 év feletti, fekete(sötétbarna) hajú hölgy, viszonylag vékony és olyan 160 cm körüli.
Nagyon kedves, közvetlen nő. Jellemzően halkabban, nyugodtan szokott beszélni.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Silver, jobban meg sem lehetett volna fogalmazni a pur-os és a baba-mamás nővérkék közti különbséget, mint ahogy leírtad! Pontosan én is ezt gondolom, és így éreztem. Volt ott is 1-2 mogorva, de még mindig jobbak és törődőbbek, mint a kintiek. De az is, igaz, hogy ők többen vannak kevesebb gyerekre. Amikor én voltam, volt, hogy egyszerre négyen voltak bent.

Éva fent van az iwiwen, ott rá tudsz keresni!

Verka? Csak nem?
Nur?

Ani
anidani
Isaszeg

Sziasztok !

Bocsánat ,hogy kívülállóként zavarlak titeket!

Én egy gyermekszakápoló vagyok,és mivel már nem éri meg Bp-re feljárnom dolgozni (újszülött osztályon dolgozom),elkezdtem gondolkodni,hogy mit tudnék vállalkozás keretében csinálni,hogy a szakmai tudásommal segíthessek...és mellesleg pénzt is keressek.

Az jutott eszembe,mivel ismerem a védőnői munka során kapott segítséget, egy elsőszülő kismama esetében igen kevés,és nem mindenhol van nagymama aki segíteni tud,fekészítő összejöveleteleket tartanék hetente.Papás-mamás,pelenkázós,köldökkezelős ,kelengye....,szoptatás-fejés..... Vannk még ötleteim.:-)

A saját munkám során látom,hogy a csecsemősök segítségére lenne igény,de nincs idő sajnos(mennyiség a minőség javára megy).

Kérlek titeket ,írjatok erről néhány sor véleményt,hogy lássam,neki merjek -e fogni.Ötleteket is várok.Azt is ,hogy ebben a zord gazdasági helyzetben ki ,mennyit tudna erre ,mint kezdő szülő ,kismama áldozni anyagilag.
Persze arról is szó lenne,hogy akár születés után házhoz mennék ,együtt megtanunánk fürdetni,köldökkezleni,későbbiekben szoptatós probléma esetén,mellel kapcsolatban fejés megtanulásához segédkezés......rengeteg minden......

Előre köszönöm segítségeteket, kérdéseiteket!

Zsuzsa
kavicska

Sziasztok!

Silver! hatalmas gratula nektek, örülök, hogy simán ment minden a picúrok is rendben vannak!
Szuper, hogy így össze tudod hangolni az etetéseket, így nem uralkodik el rajtatok a káosz és biztos Botond is hálás érte, hogy rá is jut egy csöpp idő!
1 villanásra talán téged láttalak 1 hete, inkább magas vagy és a hajad hosszú? NST-n voltam, de szólítottak, aztán meg várt a férjem és nem kerestelek meg...

NUR???

Ma szintén volt NST, rendben volt, Keresztes László doktor vizsgált meg. Méhszáj:2100. Egyébként úgy készültem, hogy csinálnak UH-t is, nekem ez a 4. uh lett volna, de az orvos azt mondta, hogy most nem...
Nektek mikor volt súlybecslés, áramlásmérés meg egyáltalán volt Uh így a 38. héten?

Évikével is összefutottam, éjszakás volt. Megint azt újságolta, hogy sok a szülés és az okt 24, 27-re kiírt kismamák is szültek!

Pancsi! Homeos bogyikkal egyenlőre nincs tapasztalatom, most szedegetem kb 2-3 hete a Caulophyllumot és Cimicifugat, de elég össze vissza...A vajúdás alatt meg szerintem nem erre fogok figyelni, hogy 20 perc eltelt és bevegyem az adagomat. Adéllal nem szedtem semmit, majd összehasonlítom, hogy zajlott bogyeszokkal és anélkül a szülés...

Amúgy azért nem tudtam jönni, mert péntektől Adéllal a bgyarmati fertőző osztály vendégei voltunk 4 napig. Salmonellás volt a kicsi lányom, nem részletezem, brutális napok voltak...Saját felelősségre én maradtam vele, most eléggé ki vagyunk facsarva.
Egy pár napig nem szeretnék még szülni

:oops:

Szép napokat mindenkinek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok Lányok!

Még mindig egyben... szerintem mi már így maradunk :)

Verka én is ma voltam nst-n, lehet, hogy láttalak? Írsz priviben személyleírást :D ?

Sajnos nekem annyira nem volt pozitív a mai nap, egyrészt azt mondta Keresztes dr. hogy csak 2000 a méhszáj - tegnap előtt 2100 volt, ezek szerint visszazárult :roll: Ráadásul ráírták a leletemre, hogy "veszélyeztetett terhesség vércsoport összeférhetetlenség miatt" ami nem igaz - kell járnom vérválasztásra, de nem azért, mert összeférhetetlen a vérünk a picurral, hanem mert nekem nem lenne megfelelő a kórházban tárolt vér, ha transzfúzióra lenne szükségem. Ez pedig nem mindegy szerintem - remélem ha úgy adódik eszemnél leszek és fel tudom hívni erre az aktuális szülész doki figyelmét, mielőtt félrekezelnek minket, ha csak ezt a leletet fogják figyelembe venni :(

Silver ne butáskodj :) még könyvet is szerettem volna neked vinni, de aztán feladtam, mert nem tudtam milyen stílust szeretsz.

Pancsi hétfőn kellett volna megérkezni a kisfickónak, akkor 3kg körül saccolták és az uh szerint fiatalabb elvileg - de gyakorlatilag biztos hogy nem így van ezt az első uh leletünk miatt is tudom, csak hát mi ilyen picurok vagyunk :) Én szedem a Caulophyllumot és iszom a málnalevél teát, de hát a fentiek szerint hiába...

Eszter köszi a bíztatást :) Igazság szerint most csak iszonyú fáradtnak érzem magam, de más gondom nincs (sajnos) inkább az idegességtől nem tudok jól aludni, hogy mi lesz.

Timcsi inkább bele sem gondolok, hogy mi lesz ha :shock: Pedig Szabó doktorról régen olyan sok jót írtak, de tényleg sok múlik azon is, milyen lábbal kellnek fel :( Én már "kinéztem" magamnak 1-2 orvost és próbálom pozitív energiával bevonzani őket :D

Kavicska szerintem nem rossz az ötlet, de ettől többet én nem tudok hozzáfűzni mert most éppen nálunk is az anyagiakkal van a gond :?

Kép
nur

Nur,

biztos vagyok benne, hogy Szabó doktor nagyon jó orvos, hisz hibátlanul lefolytatta a műtétet, amit ott akkor meg is köszöntem neki. Ám a fellépése nagyon megijesztett. Konkrétan féltem tőle. Gondolom csak a kiszolgáltatottság és a kimerültség gerjesztette bennem ezeket az érzelmeket.

Most beszéltem az orvosommal és azt mondja, hogy általában genetikai eredetű, hogy egy méhlepény leválik avagy nem. Így ezek után esélyem van rá, hogy hasonló legyen a következő szülésem. Persze nem törvényszerű..

Ajánlatos ilyen esetben mégis választani egy orvost, így most szétnézek kicsit. Egyenlőre Erdélyi doktort és Szentágotai doktort javasolták.

Kép

Kép
gtimcsi

Lányok nézzétek el tudatlanságomat de mire jó a málnalevél tea?

Nur hát nem semmi sztori. Tényleg jó ha résen vagy. A dokikkal kapcs meg szerinetm is fontos a választott orvos persze a komplikációk miatt. És nálam az van bőven. Én azért döntöttem szabó doki mellett mert ő laparoszkópban otthon van. És mivel hogy már 3x műtöttek visszatérő betegségem miatt. Nem biztos hogy elköszön tőlem ez a nyavaja. Na meg ugy lombikoztunk eleget ezért a tökmagért. Szóval nekem fontos. Mindenkiről lehet rosszat mondani. De én bízok abba amit Silver mondott. És a régi dokkerem is mondta hogy őt ajánlja. Nekem meg Surányi nem jön be, egyszer olyan durva volt velem. Pedig sokan istenítik, és biztos jó szakember is, de nekem rossz tapasztalatom van vele. De lehet én voltam a 40. punci akivel tele volt a bugyra. Ennyi.
Tényleg nagyon anyás ez a gyerek. Lehet ilyen kis bújós lesz majd később is. Pihizz sokat és hajrá hajrá. Szorítunk neked hogy legalább olyan gyorsan túl legyél rajta mint Silver.

Silver nem tüntem el azért néha voltam zugba. Hál istennek megoldódtak a problémáim, legalábbis egyenlőre. Annyira örülök nektek hogy ilyen szépen rendben vagytok. Tényleg aggódtam hogy meddig húzod. De ahoz képest ügyi voltál. Köszönöm amiket írtál a dokiról. Még ha olyan is amilyennek páran írták, nekem most erre van szükségem, hogy biztonságba érezzem magam. Ha már így alakult. Örülök hogy andi neked bejött. Képzeld felhívtam és úgy szólt a telcsibe hogy szia Hajni hát nem tudom nekem nagyon jól esett hogy el vagyok mentve neki. Biztos én sem fogok csalódni benne. Jó lenne tényleg megszülni még egy kicsit elöbb mondjuk a 37-38 héten, és akkor talán nem lenne olyan bölcsis méretű a gyerek. Persze hogy ha ő is benne lenne. Neked boti a 40. hétre született?

Kép
Kép
pancsi76

Timcsi kicsit megijesztett a hozzászolásod, de biztos car lehetett ez a kiszolgáltatott helyzet. Sajnálom hogy nem sikerült az első szülési élményed. De majd most. Persze szerintem ez nem törvényszerű hogy most sem vállik le a méhlepény. Hisz minden terhesség más. Látom félidőben vagytok, akkor már mocorog ezerrel a kismanód? Erdélyiről sok jót hallottam az Örsön van magánja fent is van a neten.

Verka nekem az utolsó uh a 36. héten lesz és az az utolsó uh. Tehát ha utána csinálnak is az már csak ellenőrzés céljából lesz. Sajnálom ami veletek történt. Bátor voltál hogy bevállaltál egy korházasdit, de én sem tettem volna másként. A szívem szakadt volna meg ha nem lehetek mellette. De hol kaphatta el? Nagyon megviselte a kislányodat? Vigyázz magadra és most pihizz a nagy napra.

Kép
Kép
pancsi76

Kavicska nagyon jó az elgondolás lehet lesz is rá jelentkező. Én nekem a véleményem az hogy nagyon sok információt kap a kismama csak nem tudja mit fogadjon. De ez csak első szülésnél van ez így. Azután nagyon céltudatosan eldönti mit hogy fog csinálni. Sajna az anyagi helyzet ilyenkor nagyon gáz. Táppénz meg gyes. Azután jönnek a dokik akik már megmondják hogy 100 és a szülésznő hogy biztos kezekben legyél. Nem beszélve a sok holmiról ami ilyenkor kell. A ruhatárad is kinőtted, még ha használtan veszed akkor is egy vagyon. Hát szerintem minden kismami tudja hogy miről beszélek. Bár most láttam a védőnőnél kirakva hogy kendőkötő tanfolyam van egy lány tartja és 3 előadás 8000ft. És van rá kereslet./ Megjegyzem nem adnék érte egy fillért sem. Egyszer próbáltam az utcán tiszta sáros piszkos lettem mire felkötöttem./ Kívánok neked sok szerencsét hozzá.

Kép
Kép
pancsi76

Na mégegy és eldugulok.
Nalla hol vagy hogy vagy? Növeszted a pocakot? Kiderült már a nemük? Végül kinél maradtál?

Bepakoltam én is a csomagomat, még egy haskötő kell meg egy gumis papucs és tényleg kész vagyok. A gyerek ruháit külön raktam, mert azt hiszem itt mondtátok, hogy ne nagy koffert vigyünk be. De mondjuk nekem így is egy húzós börönd. Most lehet ki fogtok nevetni.
Voltam tegnap pocakfotón a lányommal. Hát ajándék lesz apának. Majd rakok fel képet. Na elrakom magam. Hajnalba jövök. Mert már napok óta nem tudok aludni. Lehet hogy most elkiabálom, de jó lenne egyszer 7-ig aludni :cry:

Kép
Kép
pancsi76

Timcsi!

Erdélyi dr segített varrni szülés után a dr-nőmnek, mert elég sok dolguk volt... Másfél órán keresztül stoppoltak, de ilyen türelemmel és odafigyeléssel rég találkoztam, mint nála...

Pancsi!
Nekem a 3. UH a 33. héten volt. Persze mindent okésnak találtak, de azt gondoltam szülés előtt lesz még 1.
Gyanítom mitől lett beteg Adél, de igazolni ezt persze nem lehet...Gondolj el egy 2 évest branüllel ágyhoz kötve, 40'c-os lázzal, napi 20 kakival és bélgörccsel a kiszáradás határán... Ilyen volt :cry: De ügyes volt ott is csak dícsérték, mert napi 2 liter folyadékot is megivott! Remélem hamar elfelejtjük...

Kavicska!
Visszagondolva az első várandósságomra, tényleg rengeteg infót dolgoztam fel. De mondjuk nekem megfelelt a net is, vagy a könyvek is, nem igényeltem a találkozókat, meg a kórház is tart valami hasonlót általában.

Szép estét nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Verka,

köszönöm az információt, nagyon jól hangzik! Biztos rendes orvos, én is jót hallottam róla.

Pancsi,

ez nem teljesen igaz. Gyönyörű szülésem volt! Ma is könny szökik a szemembe, ha rágondolok. Akkor le is írtam ide a fórumra szülés élményemet, ha visszaolvasol 2009. január 13. után találod meg. Számomra csak a szülés után kezdődött a kálvária. Erre eddig igyekeztem nem gondolni, törölni az emlékeimből és nem is meséltem senkinek róla, csupán a szép élményekről.

Ám így, hogy közeleg a következő szülésem, előjött..

Egyébként valóban nagyokat rúg már a kisember. Nagyon jó érzés újra pocakosnak lenni.

Szuper, hogy a sok a próbálkozás után összejött a baba nálatok! Elhiszem, hogy óvod, véded :) De ez így a jó! Óvnunk is kell őket, babusgatni, szeretgetni!

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi
Jól tetted, hogy nem hagytad magad, egy ilyen hosszú szülés után kikészül az ember, még egy olyan fájdalom nem hiányzott volna. Nem is értem, hogy a doki ezt hogy képzelte???? Talán úgy, hogy még soha nem szült... Még jó, hogy a szülésznő segített. Ignáthné nagyon aranyos. :)

Erdélyi doki nagyon jó, már nagyon sokan dicsérték nekem. Szentágotai a dokim, csak jót tudok róla mondani. De vannak ott többen is. :) Surányival nekem csak jó tapasztalatom volt, Fábián dokival is, Toldival, Lőrincz doktornővel (sajnos vele nem fogok most találkozni, pedig nagyon édes :)), hát nem is tudom. Várkonyival is jó tapasztalatom volt. De az tény, hogy akárki van ott, ha szülsz és gáz van, nem ért meg, akkor nem kell ráhagyni. Mert olyankor az ember annyira kész van már szülés után, hogy nem hiányzik, hogy még jobban kikészüljön.

Pancsi
a málnalevél tea állítólag segíti a könnyű szülést. Talán könnyebben tágulsz vagy ilyesmi. Már nem is emlékszem...

Nur
remélem, hogy tényleg nem fognak félrekezelni...

Verka
szegénykém, megértelek, nem lehetett egyszerű. Szegény kislánykád... Ez most nem hiányzott senkinek, de túl vagytok rajta, hála Istennek!

Silver
szupi, hogy minden rendben van veletek, remélem, hogy sokáig fogsz tudni szoptatni. Bevallom, nem igazán tudom elképzelni, hogy lehet hosszú ideig szoptatni ikreket, nem lehet semmi...

Kavicska
az ötlet jó, de ki tudja kifizetni? :oops: Bár tudom, hogy van, aki ki tudja, de megmondom őszintén, hogy ahogy én látom, aki ki tudja, azt nem nagyon érdekli. Sajnos, pont azok, akiknek van pénzünk, nem foglalkoznak ilyesmivel. Én olyan környéken lakom, hogy sok ilyen szomszédom van, de akinek anyagilag ez beleférne és érdekli, az megbeszéli a többi anyukával, vagy neten szétnéz. Vagy elmegy baba-mama-klubba. Esetleg azt csinálhatnál. Csak jól nézd ki a helyszínt, mert az nem mindegy. Nálunk volt és jól ment egy ideig, aztán valamiért abbamaradt. Sok sikert kívánok neked!

Eszter
te tényleg túl vagy rajta, jó neked! :)

Képzeljétek lányok, a háziorvosom azt mondta, hogy ha lehet, csökkentsem az állati eredetű fehérje bevitelt és akkor az allergiám is vissza fog menni kissé. De akkor mit egyek? Mondta, hogy tofu-t, az jó, de minden nap? Ja, és imádom a tejfölt, azt mivel pótoljam?

No, megyek, mert egy órája olvaslak titeket. :)

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska nagyon jól beszél a háziorvosod. Szerintem is sok esetben a nem megfelelő táplálék hozza ki az allergiát. Meglepődtem hogy ezt orvos is mondja, mert álltalába nem ez a véleményük. Az ember nagyon jól elvan a tejtermékek nélkül is. Sok hüvelyest egyél a lencse nagyon egészséges és tápláló. Tofut ne vidd túlzásba, de az is nagyon jó. Milyen az allergiád? Kitartást hozzá.
Veszek ebből a málnalevélből én is. Milyen az íze? És ízesititek valahogy?

Timcsi hát ennek örülök, hogy ennek ellenére szép emlékek maradtak meg. Igen ilyenkor be be villan hogy nehogy az legyen mint az előzőnél.De nem lesz, mert már más a szerkezet ott belül és Ábel mindent előkészített. Látom nem sok a kor külömbség köztük. Ezért nagyon irigyellek :lol: De tényleg az én lányom 8 éves. De majd el lesznek remélem :lol:

Verka szegény lánykád, még az csoda hogy nem fertőzött meg senkit a családban. De már túl vagytok rajta. Hál istennek. Nekem a 30. héten volt ez a nagy uh amit mondassz, és azt mondták mennyek a 36. héten az utolsóra. Bár akkor már nem nagyon jó a 4D mert kevesebb a magzatvíz és ugye az uh a viz hullámait használja. De lehet hogy jó sztárfotók lesznek.

Ma este olyan jól aludtam csajok áramtalanítottam a tévét a hálóban. Alig bírtam felkelni. :lol: :lol:

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!
Silver én is gratulálok a babákhoz! :) És kívánok sok erőt és egészséget mindannyiótoknak a következő időszakhoz!

Olvaslak titeket folyamatosan, és egyre bizonytalanabb vagyok. Jövőhéten lesz a 23.heti uh és attól rettegek, hogy a doki meg fogja kérdezni, hogy választom-e. És mint első gyerekes, persze nagyon bírnám, ha a választás egyenlő lenne a biztonsággal (bár azt a pénzt így is sokallom érte), de olyan sokan mondják - más topikokban is - hogy ettől az egész rendszertől sokszor fáradtan, nyúzottan jönnek be a dokik.
Nálunk a családban is volt egy eset, ahol pl.nem ért be időben, a gyerek már félig kint volt, mikor beesett a kórházba az orvos. Lehet hje kérdés, de ha ilyen van, kötelező fizetni neki? Választás esetén van valami jogszabály, ami rögzíti a fizetési kötelezettséget?

Mindenkinek szép őszi napokat! :)

Kép

Kép
csibic

Pancsi
szerintem ez azon múlik, hogy te hogy neveled őket. Köztünk nővéremmel négy év van, szerintem az nem sok, mégis a kapcsolat köztünk nulla, sajnos :(
A málnalevél teának nem emlékszem az ízére, csak azt tudom, hogy nem volt rossz. Én ízesítettem.

Csibic
nem kötelező fizetni, mivel ez nem hivatalos. De ha nem lesz fogadott orvosod, akkor tudod, hogy rizikót vállalsz. Az én dokim érettségi találkozón volt, de végig hívogatta az ügyeletest, hogy mi van velem és jóval szülésem előtt ott volt. Szóval nem tudom... Kit szeretnél fogadni?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok.

Az a véleményem ezzel a "melyik orvost válasszam?" dologgal, hogy ahány kismama, annyiféle igény és elvárás van.
Most hogy bent feküdtem kicsit többet és beszélgettünk dokikról, kiderült mindig, hogy ami az egyik anyucinak megfelel az a másiknak tuti nem, szóval szerintem mindenkinek magának kell felmérnie, mit vár el egy dokitól és azt megkapja-e. Ez alapján kell felmérni, hogy érdemes lenne-e az adott dokit felkérni.
Bár sok pénzről van szó egy ilyen felkérésnél, mégis az a véleményem, hogy az mindenkinek lehet rossz napja és reagálhat nem éppen elfogadható módon, ezt magamról tudom, néha kiállhatatlan vagyok, ha mondjuk fáradt vagyok...:-)
Na mindegy remélem értitek mit akartam kihozni ebből.
Egy tuti biztos dolog van, hogy az osztályvezető főorvoshoz és az ellenségemet sem küldeném, egy igazi pökhendi, hatalmaskodó köcsög. Nekem személy szerint volt vele most afférom, ide nem írom le, de nagyon szemét módon viselkedett velem, amit nem is tudom hogy engedhetett meg magának.
Még gondolkozom a panasztevésen is vele kapcsolatban...etikátlanul viselkedett...nem is éri meg a nevére a szót pazarolni. Lelketlen egy ember.

Pancsi,
a málnalevél tea elvileg a méhszáj felpuhulását és ezáltal a vajúdás alatti gyorsabb tágulást támogatja, de én ezt nem tudom neked igazolni, hogy valóban így van-e.

nverka,
nagyon-nagyon sajnálom a leánykádat és örülök, hogy jobban van már. Tudom min mentél keresztül, én 1 éves korában voltam a kisfiammal kórházban, nem ilyen betegség miatt, de infúzió és minden ilyen volt nekünk is, egy rémálom, senkinek nem kívánom. Fogytam pikkpakk 4 kilót akkor.

anidani,
igen kissé más a PUR mint a csecsemős. Persze, hogy ott kevesebb a gyerek és jobban tudnak figyelni a babákra, de azért azt most tapasztaltam a szobatársaimnál, hogy épp csak kitolták szerencsétlent a szülőszobáról, még pisilni sem tudott egyedül menni, mert ugye szédült meg minden, amikor már jöttek és hozták ki mellé a gyereket, nem hagyták egyszerűen pihenni kicsit.
Nem viselték el, hogy bent legyenek a babák a babaszobába. Amint lehetett kipattintották az anyjának és nem is vették jó néven ha esetleg visszavitted, mert szoptatni még nem tudtál és csak ott ordított...szóval nem tudok velük annyira megértő lenni, emberileg ezek is kissé már fásultak.
Egyszerűen ez a baba-mamás osztály ez egy káosz. A másik folyosón is ég és föld a helyzet én ott feküdtem a kvázi nőgyógyon, ami már rég nem az volt. :-) Kedves és segítőkész nővérekkel ellentétben a másik oldallal. Na mindegy, csak fura, hogy pl. egyik folyosóról átmész a másikra és ott már egyből nem hozzák be a szobába a reggelit és semmit...

Piroska,
mindenféle növényi termékből csinálnak már tejet meg ilyen készítményeket, nézz körül...még a DM-ben is van zabtej, meg mit tudom én micsoda, már egyszer meg akarom kóstolni én is, persze drágább jóval minden ilyen.

A dokikról még annyit, hogy minden idősebb doki jó és szakmailag is a top-on van, mint a Surányi, a Várkonyi, a Szabó, a Szentágotai, Az Umáthum, a fiatalok közül pedig szakmailag nagyon jó a Bokor doki, bár a stílusa bicskanyitogató...:-).
A néger doki inkább csak helyi látványosságnak jó, szülésnél nem annyira lennék vele, mert eléggé döntésképtelen és képes elhúzni is a szülést...ez mostani tapasztalat...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi
sajnálom, hogy megjártad a fődokival. Gerő az osztályvezető? Hát nem tudom, sok jót nem hallottam róla, bevallom... Remélem, hogy nem kell a kezei közé kerülnöm.
A zabitalt egyébként ismerem, szeretem nagyon, meg a szójatejet és a rizsitalt is. De tejfölt nem tudom, mivel pótolni. Van szójajoghurt, de az olyan bűnrossz, hogy az hihetetlen...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, én Surányihoz járok... már sok jót olvastam róla, meg családból is van jó tapasztalat, igaz, nem szüléses (de azáltal kerültem hozzá).
Közben az jutott eszembe, hogy talán egy jobb megoldás, ha mégis felfogadom, de ezen túl a kórházba járok be a rendelésre.. ilyet lehet ugye?
Van tapasztalata valakinek, hogy a kórházi vizsgálatokra legrosszabb esetben hány órás várakozási idő van? A dokik rendelési idejét honnan lehet megtudni?
És szülésznőt egyébként hányadik hét körül érdemes keresni?

Silver, igen, a fórumozók sokfélesége is alátámasztja, amit mondasz. Mindenkinek más az igénye. Én őszintén szólva nem várok csodát a kórháztól, sem az ott dolgozóktól, de nagyon félek az olyasmi helyzetektől, mint amiket ti is írtatok, ha valami komplikáció lenne, és rosszul bánnának velem, lelkileg/idegileg asszem tönkremennék bele (a környezetem nem túl támogató és én se vagyok egy talpraesett harcos nőszemély, ha ki vagyok szolgáltatva másoknak...)

Kép

Kép
csibic

Sziasztok! Vagyok én is, csak ritkábban, sűrűek most a napok!:-)

Silver, de jó, hogy már otthon vagy a babákkal!!!! Sikerült nekik beszerezni a főbb dolgokat így, hogy korábban jöttek? Nagytesó hogy fogadta, hogy anya figyelmét elvonja két kis manócska? :-)))) :D Teszel fel képet? Ha nem, emailen megmutatod a bébiket? Gratulálok még egyszer!!!! :D

Piroska, egy próbát megér, hátha tényleg jót tesz az allergiádnak!

Csibic, ez az egész fizetés dolog jogszabályon kívül zajlik, ún. naturalis obligatio ha jogi szakzsargont akarunk ráhúzni. Ergo minden ebből származó vitát a dokival egymás között lehet csak megoldani, ő sem tudja rajtad behajtani, vagy önként fizetsz vagy sehogy, neki is rizikó. Ahogy te sem érvényesíthetsz semmilyen kereseti igényt arra alapozva, hogy a doktor elvállalta a szülésedet, ebben megállapodtatok és aztán nem jelent meg.

Én ha befarolna az utolsó fél órára, tuti zicher, hogy nem fizetném ki neki a teljes összeget. Pl. van egy barátnőm, akinek a dokija picsa részegen jelent meg a szülésen, konkrétan a lábát nem tudta megfogni, mert mellényúlt. Ezek után természetes, hogy nem fizettek neki semmit, én se fizettem volna. Az etikus magatartás az orvos részéről az lett volna, ha a behívó telefonban elnézést kér, hogy habár elvállalta a szülést, de épp ünnepel és sokat ivott, ezért nem alkalmas a feladatra, nem haragudtak volna meg rá és később is hozzá járt volna barátnőm, de így...

Kép
Kép
nalla

NUR, kezem-lábam csűben érted!!! Hajrá! Ki tudja, lehet hogy ezekben a percekben is már a szülőszobában vagy! Remélem, elindult a kisbabád! :-) :D

KAVICSKA, először is mérd fel a helyi viszonyokat, igényeket, mert lehet, hogy a helyi védőnői ellátás kiváló és az a kórház, ahova a helybéli anyukák járnak szülni jó tanfolyamokat tart (ingyen), mert egy vállalkozás elindítása sem száz forint, de utána is pénzbe kerül (könyvelést fizetni stb.). Szerintem szerencsésebb előbb "feketén" csinálni, hogy egyáltalán menne-e, hány embert érdekel. Én egy otthonszülős tanfolyamra jártam úgy egy hölgyhöz, hogy először saját otthonában próbaszinten tartotta.

A Bolgárkerék utcában a Sejtbanknak vannak tematikus tanfolyamai, olyanok is, amelyekre gondoltál. Szakorvosok tartják inkább. Nekem az tetszett volna, amelyik kifejezetten az otthoni balesetek készített volna fel gyakorlatban is, tehát ha a gyerek félrenyel valamit, megég a keze, sípol a légzésfigyelő stb., de 15 ezer forintokat tuti nem fizetnék ki érte, azt hiszem 15 volt akcióban, amikor néztem. Ugyanígy nem ér meg nekem 8 ezer forintot egy szoptatós tanfolyam, pláne nem egy kendős tanfolyam. Miért? Mert megkapom ingyen is... Szoptatási tanácsadótól, védőnőtől. Kendőkötésre kiváló "tanfolyamok" vannak a neten, videóval, szőkenőnek magyarázva, főleg angolul, de az engem nem zavar:-)

A csecsemő ellátásánál tényleg csak az 1. szülő nőknél van esély érdeklődőkre, de ott megint csak beelőz a nagymama, a tapasztalt gyerekes lánytesó, a védőnő. Én is inkább rájuk hagyatkozom, mint egy idegenre, akit nem ismerek. Szerintem egyedül abban lenne megoldás, lehetőség, ha a helyi kórházzal tudnál szerződést kötni, hogy a gyermekágyra bejárnál segíteni, magyarázni az anyukáknak, aki arra igényt tart. 2000 Ft-ot adtam zsebbe a nővérnek, aki engem a fiammal sok mindenre megtanította, lefejte a mellem, tanácsokkal látott el napokon keresztül, szerintem ennél többet nem igazán lehet kihúzni ebből pénzileg. Ahogy már mondták sokan, pénzügyileg necces a helyet, az anyukák többsége táppénzen, gyesen, rohadt sok pénz kell a babakelengyére, a választott dokira, szülésznőre, az a réteg, akinek ezután is marad a bukszájában pénze, pedig nem biztos hogy van akkora, hogy vállalkozást lehessen alapozni rájuk.

Ettől függetlenük sok sikert kívánok neked, ne add fel semmiképp, remélem, találsz olyan ötletet nemsokára, amelyre nagyobb biztonsággal lehet alapozni:-)

Kép
Kép
nalla

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?