Hogy valami vidámabbat is írjak, íme a masszázsolaj recept a csíkokra/megelőzésükre:
(Ha nagyon szájbarágós, akkor bocs, de nem tudom, ki mennyire tapasztalt).
Bázisolaj (ez egy zsírosabb masszázsolaj, amelyhez a finom illóolajokat keverjük, icipici cseppenként): én a gátmasszázsolajhoz használt búzacsíraolaj maradékát használtam fel (magas az E-vitamin tartalma, javítja a bőrszövetek rugalmasságát), ehhez lehet még mandula- vagy jojobaolajat is adni (ha vkinek vannak készletei). Összesen kb. 40ml-nyi bázisolaj legyen.
Hozzáadtam 7 csepp levendulát (kiegyensúlyozza a faggyúmirigyeket, nyugalmat és világosságot ad)
6 csepp nerolit - alias narancsvirágolajat (stresszoldó, csökkenti a félelmeket, frissít)
5 csepp rózsafaolajat - lehet helyette rózsát is, de a rózsafa nem annyira tömény/nem is drága (a rózsa a legnemesebb illat, a terhességhez ill. a szüléshez jól illik, megkönnyíti az anyaság elfogadását és átélését + görcsoldó és fertőtlenítő hatású)
VAGY 5 csepp mandarint (segíti a sejtregenerálódást és felfrissít), attól függően, kinek melyik a szimpibb változat.
Lehet még hozzá adni pár csepp cédrust (családi stressz oldására), vagy gerániumot (szintén kiegyensúlyozó hatású) de nagyon keverni nem érdemes, ha túl sok az illat, agyonütik egymást. a jobb boltokban engedik megszagolgati és kiválasztani az olajakat (a Százados úton van a Herbaház, egy nagy "bioáruház", ahol nagyon olcsón lehet mindent beszerezni - a bioboltosok is ide járnak bevásárolni. A választék óriási, és még tanácsadót is tartanak, aki segít!)
ez a keverék érzékeny bőrre ajánlott, de ha bármivel szemben allergiáról tudtok, akkor olyan olajat ne tegyetek bele.
a bázisolaj üvegcséjében (50ml-es) volt annyi hely, hogy belecsöpögtessem a kis illóolajokat (előtte kivettem a "csepegtető csőrt" az üvegből), mert nem volt itthon semmi edény, amiben össze tudtam volna keverni - erre is gondoljatok. ja, és fém ne érjen az olajhoz, válasszatok műanyagkupakos üveget, pici tégelyt stb.
ezt az olajat nyugodtan kenjétek a popsitokra, combotokra, hasatokra, és a cicikre is (a gyengéd masszázs jól edzi a cicit a szoptatásra, nem lesz olyan érzékeny). a kenegetéshez válasszatok nyugodt helyet/időt - előfordul, hogy elszenderül tőle a kismama, annyira ellazul
A masszázs a testre és a lélekre is hat. 10 percen belül az illóolajok már kimutathatók a véráramban, és további 1,5-2 óráig hatnak! remélem sok kellemes percet tudtok szerezni magatoknak a masszázzsal
Ancsi, köszi, és drukkolok!