Új privát üzeneted érkezett!

Szia Votív!
Sajna nem tudlak megnyugtatni, mert nem tudom mi az a cervix-teszt. Gondolom azért olyan nagy baj nem lehet.
Lehet, hogy Gigi már babázik??Kép
monesz

Ha ez a Gigi az a Gigi, aki itt masik topic-ot is olvasott, akkor igen, mert a "Friss kismamak"nal Lldicsi tegnap ezt irta:
"Csajok!!!
16.45.-kor megszületett Gigi kisfia Olivér!
3700 gramm 59cm.:-O:-O:-O
Nagy nagy gratula Nekik!!!!
Dia"

Ildi, kosz, nem is vettem eszre. Tetszett? Neet, Votiv, Ti is olvastatok?
moosejaw

Sziasztok!
Votiv!
Szerintem ari a békád, mint aki jóllakott. Kép Nekem se kell már védőnénihez menni, ő meg volt itt a héten, takarítottunk, mint a hülyék 2 napig, de nem igazán azt figyelte, a kelengyéről dumáltunk, meg ilyesmi. Azt mondta, hívhatom akármi van, de menni már nem kell. Kép
Az én hasam is jól meg tud keményedni, nap-mint-nap, és a kicsi miket művel odabent!! Hát nem tudom, de mintha az oldalamon akarna kijönni, aztán meg hullámzik. (Meccset néz vagy mi van??) Kép De ez megnyugtat, mert legalább érzem!
A cervix miatt tényleg ne aggódj, asszem a baba szeme miatt nézik, ha pozitív, valamelyikőtök kap antib.ot, mert a szülés során fertőződhet a pici szeme. De az antib.segít, azt hallom. Szóval: NYUGI! (Nekem 2 hét múlva nézik majd meg.) ÉS nem denevérkedik még a picid? (Fejjel lefelé?)

Moosejaw!
Mit kellene olvasnom? Valamelyik körről asszem lemaradtam.. Kép

neet(35)
neet

Nem hiszem el!!! Kép Beírtam egy kisregényt, visszaléptem, erre eltűnt. Jajjjjjj!!!!
neet, a béna
neet

Jó ez a rendszer. Most meg itt van az üzim.... Kép
Na jó, asszem lepihenek. Csak egy kérdés: hol található a "Friss kismamák" topic???
neet
neet

mindjárt indulunk dokihoz, csak meg kell várni a papát, hogy elfuvarozzon. utána majd mesélek.

Moosejaw, most olvastam el. hát, inkább nem tudok azonosulni vele. pl. a gátmetszés ajnározásában sem. de ez a dr. spock nem is egy mai srác, tudtommal a nyolcvanas években volt időszerű, haladó szellemiségű, forradalmi stb. a párom első gyereke majdnem elpusztult miatta. úgy etették, ahogy spocki-doki javasolta - és a gyerek csak fogyott és sárgult...
szerintem túlságosan is "orvos-centrikus" a hozzáállása. sokkal szimpatikusabb ennél a baba/mamacentrikus megközelítés ill. a természetes módszerek előnyben részesítése. ma olvastam a WHO legfrissebb ajánlásait a szülésre vonatkozóan (http://www.kismama.hu/cikk.php?id=1&cid=11921), nekem ez sokkal tanulságosabb volt. biztosabb lettem magamban, a vágyaimban (minél háborítatlanabb szülés, minél kevesebb orvosi részvétellel, no császár, no gátmetszés és no fájdalomcsillapítás). persze most nagy a szám, aztán lehet, hogy ott fogok könyörögni egy kis fájdalomcsillapítóért Kép ezzel szemben Dr. spock csak azt sugallta, szülőnőnek kuss, az orvos mindent jobban tud, meg ne próbálj kiállni az érdekeidért, mert azzal a gyerekedet veszélyezteted, gonosz önző bestia.
hát nem épp elég egy nőnek, hogy egy idegen/több is/ ott nyúlkál, ahol csak a szerelme nyúlkálhatna? és akkor még bele is vagdalnának a legféltettebb nőiességébe, meg csupaszra borotválják, mert az orvosnak úgy tetszik? garantálom, ezt egy asszony se hagyta volna 100 évvel ezelőtt. sőt, a férjük vágta volna le utána az orvos kukiját. mit orvos, nem volt ott orvos, csak a bábaasszony. az már baj volt, ha orvos kellett. hát mi változott ekkorát?

na, bocs, hogy így felkaptam a vizet. nem vagyok ennyire szélsőségesen orvos+kórházellenes, csak dr spock felbőszített. beszéljük meg. ti mit szóltok a WHO-s laphoz?

votiv 8)
votiv

Sziasztok Csajszik!
Volt mit utánatok olvasnom. Két napja nem voltam, mert dolgoztam.

Fibi! Votiv!
Én sem bírok aludni, pedig még csak 8/10 hetes vagyok. Én le merném fogadni, hogy a maltofer-fol tuningol így fel.
A báka nagyon "randa"!
Azt sajnos nem tudom mi ez a cervix teszt. Vagy nem sajnos?

Pesztus!
Én nem nagyon eszem aszalt szilát, mert túl édesnek találom. Mit csinál? Hasmenést?

Ancsi!
Nagyon drukkolok, hogy terhesség legyen. Az
alapján amit leítrtál, jó esélyeid vannak. Nekem is szurkált a pocak az elején. Néha elég fájdalmasan és sokáig. Állítolag akkor vándorol a pete a vezetékből a méhbe, illetve akkor ágyazódik be.
Az azért bájos, hogy bár tudtoddal még nem vagy kismama, te világosítasz fel minket a legtöbb témában. Én nagyon hálás vagyok érte.
Kérdeznék is rögtön! Szerinted jól számoltam ki, hogy ha 2003.10.07-től 2004.03.10-ig voltam bejelentve, akkor az kb. 150 nap, tehát még legalább 1, de ha lehet 2 hónap bejelentett kéne.

Giginek háromszoros HIP-HIP-HURRÁ!!!

Kép
Kép
pipocska

Votiv!
Hol van ez a VHO-s lap?

Kép
Kép
pipocska

Neet, a Fogamzásról, várandósságról, szülésről topikban Szülés/Félelem a szüléstől, és ott Napsugár 2001.11.11.-i hozzászólása. Dr. Spock - a szülésről.

még hogy denevér? inkább egy zsiráfot érzek... Kép úgy néz ki, mintha lenyeltem volna egy étkészletet, hol lapostányér, hol borospohár, hol meg kés formájú a hasam. tegnap este óta nagyon furcsa dolgok történnek, és nagyon furcsán mozgolódunk, majd megőrül odabenn ez a gyerek, úgy kalimpál, mintha ki akarna bújni. és eddig még sose rúgott a jobb oldalon. mintha áttette volna a fejét jobbról balra. a popója is "eltűnt", aztán a pocim másik oldalára került. de ahogy "ismerem", biztos nem a születéséhez készülődik, és a fejét még tuti nem "dugta be" középre. csak vissza ne forduljon nekem ülésbe, ha már eddig félig lefelé fordult. pár óra múlva többet fogok tudni.

votiv 8)
votiv

Pipocska, kattints a világoskék linkre a hozzászólásomban, és egyből előugrik.

a cervix hüvelykenet tenyésztés, kb. a 36-37. héten veszi le a dokid, és elviteti veled a laborba. baktérium-tenyésztést végeznek rajta, hogy megtudják, milyen veszélyek vannak a hüvelyflórádba elrejtve. na nekem találtak, kétféle bacit is. az egyik ártalmatlan kis gomba, a másik a veszedelmes streptococcus (koraszülést, korai magzatburokrepedést, fertőzést okozhat a babának, a bőrén, a szemén stb. stb.) ahogy olvastam, antibiotikumos injekciókat kell adni a kismamának szülés előtt legalább 2 adagot (vmi penicillin-félét), ha nem sikerül, akkor a babát szurkálják össze.

a tenyésztés mindenkinek kötelező (legalább is a Szent Imrében), ha nincs leleted, automatikusan szurkálják a bébid.

szóval öröm az ürömben, hogy inkább engem fognak böködni, nem a magzatomat, aki épp hogy világra jött Kép

ja és asszem ez kizárja a vízben vajúdást. egyelőre ennyit tudok róla Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

WHO lap elolvasása után felmerült egy kérdés bennem: - a kőmetsző szülési póz = a hátonfekvés, lekötözött lábbal pózzal?
Egyetértek a lap ajánlásával, de a D és E kategóriák részletezésénél kicsit megcsappant a lelkesedésem a szülés irányába. Kép (bár tudom, hogy nem lesz ilyen, de rossz belegondolni, hogy mi lehetne)

Votiv, jót mosolyogtam a 100 évvel ezelőtti bábaasszonyos leírásodon. Tényleg ilyen volt, bár Erdély bizonyos területein a férj vezette le a szülést, mondván ha ő követte el a gyereket, akkor csinálja is végig. Kép (elnézést, csak kibukott belőlem a töri-szakos)
Dr. Spock előtt volt még egy "haladó szellemű" szülész orvos, aki a 30-as évek Németo.-ában tevékenykedett, hát az ő módszereire is kardot lehetett rántani.

Zanza (30)
zanza

ide kell tennem a kedvenc táncos-bébimet, annak örömére, hogy Giginek megszületett a kisfia, gratulálok!

Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!
Elovastam a szpokkos leírást, de csak az jutott eszembe: NA ÉS? Azaz, elég egyoldalú és parancsolgató, amit ír, de nem tudom, még nem szültem. Nem ijedtem meg tőle, mert ezerszer hallottam már ilyesmit (meg pont az ellenkezőjét is), biztos, h mindenki máshogy éli meg az egész szülés-dolgot. De azt is érzem (nyugodtan nyithatunk vitát ebből is!), hogy egyre jobban túl van lihegve az EGÉSZ!!! Persze, ez a Társalgó, meg az egész babanetes cucc segítségként van, meg a "külvilág" is csak segíteni akar, de hány milliárdan szültek már !!! Én úgy vagyok vele, h a dokira bízok mindent (vagy aki ott lesz, szülésznő?), ő úúúúgyis jobban tudja, én még SOSEM szültem, majd a második babánál tán több szavam lesz. Arról pl. hallottatok, hogy a hátonfekvős póz is csak azóta létezik, mióta valahanyadik (4.??) Lajos a kurváit vagy kiket akart látni szülés közben, és azt csak így lehetett? Előtte, még a régi görögök is, ülve, guggolva, állva szültek-erőlködtek. Szóval ahány kor-annyi "divat", de a lényeg szerintem ugyanaz: amíg bízol a segítődben, addig midnen rendben. Engem pl az se érdekel, ki beretvál le, és hogy muszáj-e, mert az pl abszolút nem fáj, majd kinő (oké, addig viszket...)meg a kötelező vizsgálatok se hiába vannak valószínűleg. Az meg, hogy a környék összes ottdolgozója bekukkant, megfogdos, stb, az biztos kellemetlen, de ... most ha ezen is nekiállnék aggódni, már tényleg mehetnék az elmeosztályra is a szüléssel együtt. Kép

Na, kíváncsi vagyok, én kikből milyen reakciót váltottam ki ezzel. Nyugodtan vitázzunk, csak ne bántsuk egymást!
neet

megjöttünk... rendesen betojtam. szóval a tegnapi meg a mai görcsöléstől teljesen kinyílt a méhszájam, és már csak a szentlélek ill. a magzatburok tartja benn a gyereket. azt nem tudta megmondani a doki, hogy eddig mért nem pukkadt ki a burok/mért nem szállt le a gyerek (mert még jó fenn van, viszont a feje hálistennek már irányban van) szóval innentől kezdve tekintsem magam veszélyeztetett terhesnek, és semmi mozgás, semmi takarítás, semmi szex, csak pihenés, hogy legalább még 1 hétig bennmaradhasson a gyerek. különben egy rossz mozdulat, és plácccs!

úgyhogy ágyő torna, ott már nem futunk össze Kép
drukkoljatok, hogy még benn maradjon, ameddig csak lehet. bár most sem számítana igazán koraszülöttnek, csak hát azért mégis lenne még benn 4 hete... talán ki akarna már jönni, azért ilyen iszonyú nyugtalan? na, most mindjárt berakom a fogkefémet meg a köntösömet is a kórházi zsákba, biztos, ami biztos Kép
votiv

votiv 8)
votiv

Én is elolvastam végre, csak közben kiugrottunk a picivel, és az apukájával sárkányt eregetni.
Nekem is ez a kőmetsző póz ragadta meg a fantáziám. ????????
Azt sem tudom mi az az analgetikus, anesztetikus drog? És a végbélen keresztüli vizsgálat?
Aki tudja attól szívesen veszem a felvilágosítást.

Ancsi még egy kérdés!
A sógornőm kérdezi, hogy ha ő levelezőn fizetős fősulira jár , akkor tényleg elengedik a főiskolai díjat ha terhes lesz?
Az esti főiskola beleszámít a ledolgozottba? Vagy csak a nappali?

Kép
Kép
pipocska

Votiv!
Ne aggódj és pihenj sokat! Azaz pihenj egyfolytában!!!Semmi takarítás? Az nem gond, de semmi szex?? Kép Az durva! Bár ezt a kis időt már kibírod! Meg a következő pár hetet-hónapot...
Upsz, köntöst még ki kell mosnom. Pá!
neet
neet

Neet, teccik, hogy ilyen laza vagy Kép
én se akarom túllihegni meg túlparázni a dolgot, de azt se akarom, hogy közben szarul érezzem magam, amire egyébként hajlamos vagyok (iszonyatosan túlérzékeny természetem van), és aztán azon rágni magam hónapokig, hogy ezt vagy azt mér hagytam. persze hogy nem fogok küzdeni és ordibálni, amikor meg akarnak vizsgálni, sőt, olyan leszek, mint a kisangyal, elvégre az ember lányának ilyenkor eléggé tele a gatyája. csak az nem teccik, sőt dühít, ha olyant látok/hallok, hogy bárhol bárki visszaél a szülő nő kiszolgáltatottságával. ja, és még vmi, a legjobban azt imádom, amikor pasik nyilatkoznak ilyen értően a szülésről, legyen az dr. szpok, dr. leboyer, dr. odent, vagy dr. raffai Kép
biztos több szülésen voltak, mint mi, na de akkor is, kilóg a lóláb Kép és dr. szpok ne mondja, hogy kussolni kell a szülés alatt, amikor úgy tudom, a legtermészetesebb dolog, ha a nő nyögdécsel, meg szuszog, ahogy jönnek a fájások, meg nyomni kell. úgy olvastam, akkor a nőből egészen mélyről, nagyon ösztönösen törnek elő a hangok, ahogy az egész viselkedése is ösztönössé válik (ha nem buzerálják). ált. becsukják a szemüket is, és csak befelé figyelnek, és kb. olyan erő tör elő belőlük, egész mélyről, hogy még egy kamiont is fel tudnának emelni. na, majd mesélek, hogy bejött-e Kép hátha már nincs is olyan messze...

votiv 8)
votiv

Votiv!
Ez a kiabálás dolog egy ismerősömet juttatja eszembe, aki ezt mesélte:
"Bementem (saját kocsival az okos, egyedül!!) a H-ba, megkérdeztem a dokit: Kiabálni lehet? Mire az: Persze! - és én onnantól ordítottam, de az legalább segített."
Ha nem is szó szerint, de valahogy így történt. Szerintem némi jajgatás biztos nem árt,a dokik meg hozzászoktak már, nem?
Ja, és a férfiak nem csak ezen könyveket írják, de ŐK fejlesztik ki a BETÉTEKET is!!! Miért???
neet
neet

Votiv!
Egyik szemem sír, a másik nevet!
Valamelyik másik topikon olvastam, hogy augyanígykinyílt valakinek a méhszája. Következmény: vajudási fájdalmak és görcsök szinte semmi. Elejétől a végéig másfél órás szülés.
Szerintem fogadd meg a tanácsot, pihenj rengeteget, és ha tudsz ne stresszelj!
Az sem árt ha laza kajákat eszel, nehogy székrekedésed legyen.
Még egy kis kitartás.

Kép
Kép
pipocska

bocsi augyanígykinyílt= ugyanígy kinyílt

Kép
Kép
pipocska

Votiv!
Ez az antibiotikus kezelés szerintem nem ilyen drasztikus! Az egyik előadáson úgy emlékszem, azt mondták, hogy 2 bogyót kell bekapni, még a vajúdás alatt, ha nincs tenyésztés papírja valakinek és annyi!

Neet!
Én irigyellek, hogy ilyen nyugisan állsz a dolgokhoz! Lehet, hogy nekem csak túl sok a rossz tapasztalatom a dokikkal meg túl sok negatív dolgot sikerült olvasnom! De az elmeosztály hasonlattal nem állsz távol az igazságtól, legalábbis az én esetemben találó, ugyanis én mindenen előre aggódok!

Votiv!
Most olvasom, mi volt a dokinál!
Ne idegeskedj, a baba tudja, mikor akar megszületni! Nem kötelező neki a 40 hetet kivárni, 37. héttől már minden OK kell, hogy legyen! Azért persze pihenj amennyit tudsz!

Ildi(28)
ildi76

Pipocska!
A levelezős fősulin csak akkor engedik el a tandíjat, amikor már meg van a baba GYed, gyes, illetve a terhességi-betegágyi segélyben részesül (vagy vmi ilyesmi a neve), DE minden esetben ezt igazolni kell a következő félévi beiratkozásnál. Legalábbis Egerben igy működik.
Zanza
zanza

Neet!
Szerintem a kismama-gyógyharisnyát is férfiak fejlesztették ki, ugyanis nekem csak úgy kényelmes, ha az ülepe van előlKép! Előlről a kialakított hasrész ellenére tökre szorítja a hasamat! Már úgy utálom, de e-nélkül már sajna menni se tudok, a hülye visszerek miatt!Kép
ildi76

ezt el is felejtettem elmondani: kiderült, hogy nekem streptococcus C-m van, ami más, mint a B, szóval nem lesz antibiotikumozás, mert ennél nem szükséges, ez nem veszélyes a babára KépKép mázli. de azért majd megvizsgálják a gyereket is, ha megszületett. mindenesetre nem szuriznak!

lassan kezdek magamhoz térni az első sokkból, de a görcsök csak nem akarnak szűnni Kép a kisfiam olyan nyugtalan, mintha egy álló napja nem aludt volna egy percet se. de most szagolgattam egy kis illóolajat, és attól mintha megnyugodott volna. jellemző, hogy a papája meg épp most nincs itthon, mikor 37 héten át csak a szoknyámon ült Kép

ez is amolyan férfidolog, nemde? azért egy csomó jó dolgot is kitaláltak, például a háztartási gépeket, meg az internetet is, szóval most aligha tudnánk itt beszélgetni nélkülük, és még pocaklakóink se lennének Kép

votiv 8)
votiv

Ildi!
A fordítva felvett harisnyát nem tőled hallom először, de én még nem próbáltam ki. Bár lehet, h lassan sor kerül rá, nagyon vékonyak a kismama-nacijaim, és ugye szülés után is egy darabig nagy (obb) lesz a poci...
Votiv!
Az már a Vészhelyzetben is elhangzott, h a 37.hét már normál terminus vagy mi, na, és ha ők azt mondják, az úgy is van. Kép NYUGI-PIHI!!!
neet
neet

Votiv!
Persze, persze, ne legyünk igazságtalanok! ÉLJENEK A FÉRFIAK (is), nélkülük sokkal unalmasabb lenne...
Kép
neet

harisnya, XLeset vettem, de nem kismama, tartok tole, hogy nem lesz jo vegig
pedig kellenek harisnyak a telre, meg szokanyhoz
hol lehet kapni olcson kismamaharisnyat? koltoi kerdes
nyilvan olcson seholKép

Kép
babarozsa

Babarózsa, talán az Anitában lehet - ez speckó kismama fehér- és alsóneműgyártó, és amellett, hogy eléggé borzadályos modelleket is gyártanak, nagyon baráti az árfekvés. egy harisnyát legalább nagyon nem lehet elszabni Kép van egy boltjuk a kékgolyó utcában, a Délinél, a kékgolyó u-i kórházzal majdnem szemben.

Neet, Ildi, Pipocska és többiek, köszi! Kép

votiv 8)
votiv

Ildi 76!
Nyulas Jolán volt a szülésznőm.

Harisnyásoknak!
Én úgy hordtam a hagyományosat, h letoltam a pocim alá. Nem bírtam elviselni, h valami ott szorítson!!( Ez csak ötlet.)
Pat
pat

Votiv!
gondoltam en is, de az Anita nem tul olcso...
bar elvileg csak 2 kell belole, aztan moshatodKép

Pat: le letolod akkor meg lenet szorit, nem?

Ildi: olvasom a konyvet, de elborzaszto, ha tenyleg igy van...
nem tudom hogy neznenek ram, ha azt mondanam a korhazban, hogy ne furdessek meg a gyereket rogton, bar a szulesznom szerint ez nem muszaj

Kép
babarozsa

Helló Lányok!

Én úgy vagyok ezzel a szülés témával, hogy egyrészt nagyon félek a fájdalomtól, meg, hogy minden rendben lesz-e stb. És már össze-vissza olvastam minden féléket a szülésről és azt tapasztaltam, hogy ahány ember annyi féle. Van aki nagyon öntudatos és tényleg az a jó, ha nem hagyja az orvost beleszólni, de van akinek meg az kell, hogy irányítsák ezért én azt gondolom, hogy abból amit láttam, olvastam én nem hiszek egy olyan orvosnak, aki minden nőre egyező általános állításokat fogalmaz meg, hogy csak így, vagy csak úgy jó. Általában én egyébként is olyan dolgokban hiszek, aminek úgy érzem van logikus miértje. Pl. nekem szimpatikus a szülőszék, mivel az olyan mint egy wc és ugye azt, hogy ülve nyomjunk ki valamit, azt nap, mint nap gyakoroljuk reggelente, a hasizmainkat is képezzük erre minden nap. Persze a szülés más, de valahol mégis hasonló, de írhattok, ha van ellenvélemény. Viszont a fekvésben is van logika, mert ha az ember fáradt, fájdalmai vannak, meg minden, akkor a fekvés is logikus, mert lehet, hogy nem bír már ülni sem vagy az erejét nem kell még arra is használnia, hogy tartsa magát állva vagy ülve.

Na és az, hogy kiabál-e vagy sem, azt csak érzi valaki, hogy elvesz-e tőle energiát a kiabálás vagy éppen lehet, hogy ad neki, a karatésok is kiabálnak, biztosan nem azért, hogy elvegye az energiájukat.

r
ruzicsky

Pat!
Köszi! Csináltál valami plusz illóolajat a gátmasszázs-olajon kívül? Úgy tudom a Nyulas Jolán ért az illóolajokhoz!

Babarózsa!
Nekem tetszik a könyv cinikus hangvétele! És jól leírja, hogy tényleg, mit érezhet az az újszülött először ebben a világban (fény, zajok, stb), nem?
ildi76

Sziasztok!
még egyben vagyunk...

Babarózsa, én még az anitát találtam a legolcsóbbnak. a Muttában pl. egy hari kb. 2ezer, a madrinában meg anitát árultak, pár 100 ft-al drágábban...
én is próbáltam a letolós figurát, 4-es mérettel, és engem nyomott, nem volt kényelmes. szerintem pocakja válogatja. azóta csak gatyát hordok, ill. itthonra eloroztam a párom boxeralsóit Kép

ma nagyon hepi vagyok, észrevettem, hogy a bába receptje alapján kutyult, fincsi kis masszázsolajomtól 1 heti kenegetés után látványosan ekezdtek halványulni az ostoba tigriscsíkjaim a popómon meg a combomon. végre vmi megnyugtató is történik!

péntek óta porcelánbaba-életet kell élnem, a párom fel se enged kelni. de ha elmegy, gyorsan garázdálkodom kicsit, pl. virágot locsolok, de persze semmi megerőltetés Kép

tegnap meg akartuk csinálni a pocaklenyomatot, de a gipszpólya fele belekötött a lavórba Kép a másik fele meg nem kötött meg a pocimon Kép majd újra próbálkozunk. nem is olyan 1xű...

szép napot, jó pihenést mindenkinek
votiv - még 27 nap, elméletileg Kép

votiv 8)
votiv

Ildi!
igen nekem is tetszik a konyv, de epp az a sokkolo, hogy mit erezhet a babaKép

Kép
babarozsa

Votiv, ja lehet, a tobbit nem ismerem, akkor megnezem az AnitatKép

Kép
babarozsa

Votiv:lehetne kerni a masszazsolaj receptet?Kép

Kép
babarozsa

Ruzicsky!
Tökigazad van, nem tudok semmibe belekötni. Kép
Votiv!
Hajrá,és továbbra is pihenj sokat!
Pat!
Én a melegítőt is letolom, de ennek csak annyi a haszna, h nem a hasam nyomja, hanem lent (immár a gyerek fejét) és fázik a derekam. Kép
Amolyan jómunkásember-féle kinézetem lesz tőle, kidudorodó pocak, már csak a sör hiányzik a kezemből... Kép
neet(36) (még 35 nap!)
neet

Ruzicsky!
Szerintem a fekve szülés egy kicsit női anatómia-ellenes, elvégre felfelé kell nyomnod a kicsit (tudom ez nem teljesen így van, de ahogy a képeket és keresztmetszeteket néztem nekem ez jött le). Egyébként a többivel teljesen egyetértek. Kép
Votiv!
Azért csínján azokkal a garázdálkodásokkal ;)
zanza

Zanza!

Egyetértek én csak arra gondoltam, hogy lehet, hogy ha már nagyon fog fájni, és fáradt leszek, lehet, hogy akármennyire anatómiaellenes én is azt fogom mondani, hogy le akarok feküdni, mert már nem bírok ülni.

r
ruzicsky

Kedves Pipocska!
sajnos én vajmi keveset értek hozzá, de azt tudom, hogy a 180 nap, ha nincs meg, akkor a fő lényeg, hogy a szülés napjától visszaszámolt 2 évben legyen meg. ha abban megvan, csak az új munkaviszonyodban nincs, akkor a minimálbér kétszeresét fogják alapul venni a számításnál, amennyiben ez az összeg eléri a fizudat. ha nem, akkor a fizudat.

azt hiszem - de rémíteni nem akarlak -, ha egyáltalán nem lesz meg a 180 napot (tehát a 2 évben összesen sem), akkor csak GYES-re vagy jogosult, ami semmi Kép
a főiskolai témához hozzászólni sajnos nem tudok!

Neet! A "saját kocsival bementem" sztoriról az jut eszembe, mikor szegény drága anyukám agyi infarktust szenvedett el, a nyomorultállatszemét doki meg azt mondta, hogy menjen be a neurológiára, ő meg még pár órára visszament dolgozni, azt később bebicajozott! (Ilyenkor nagyon fontos, hogy az ember gyorsan infúziót kapjon, szóval mentő kellett volna hozzá.)Úgyhogy az ember környezete is felelős az emberért, nem szabad senkit magára hagynunk, mert azzal hatalmas baklövést követhetünk el.

Ildi76! Én azt találtam ki, hogy aerobic gatyában fogok mászkálni, ha terhes leszek, de lehet, hogy az is szorítani fog, ezek szerint.

Votiv! Szorítok, minden rendben lesz! Nem csak a babádat, de magadat is nyugtatnod kell, érezd magad királynőnek, tégy be valami jó kis filmet, nézd naphosszat, egyél az ágyban, vagy hasonló, amit máskor nem akarsz megtenni bizonyos konvenciók miatt, és simán elmegy az az egy hónap, azt már bújhat is ki a babuka!

Nekem nyilall a nem tudom mim!!! Kép Egy kicsit félek, hogy nem vagyok terhes, mert 1.) kb 3 pattanásom jött ki (vérzéskor szokott), 2.) tegnap erősen ráhajoltam a hasamra, mert pakolásztam, és megnyomódott a lágyékom, vagy mim, tudjátok, ott a comb felett, a hasban. Nyilallott. Aztán ma is. Mondjuk nem emléxem, hogy vérzés előtt is ezt csinálta volna, de akkor nem is lestem így magam.
A héten kiderül, aztán ha NEM, akkor újra nekifutunkKép. Ha IGEN, az meg a világ csodája lesz.

ancsipancsi

sziasztok,

azt mondják, ha 1x lefexel, onnan már iszonyú nehéz újra felkelni... én is hallottam a sztorit, amit Neet mondott, hogy a francia király nézni akarta a nőit szülés közben, ezért fektették őket a hátukra, és így maradt meg a póz. manapság még néhány helyen kengyelbe is teszik/szíjazzák a lábat - ez a "kőmetsző", ahogy sejtettétek. elég ijesztően hangzik. a Szent Imrében erre nem hiszem, hogy számítani kell, mert kifejezetten javasolják, hogy vajúdás közben minél több testhelyzetet próbáljon ki a nő, hátha talál kényelmeset is (ideig óráig), és közben a vérkeringése is egy kicsit "mozgatva van" (ez jót tesz a baba vér- és oxigénellátásának) meg egy kicsit a figyelmet is eltereli, talán.

az analgetikus drogok a fájdalomcsillapítók, az anesztetikus drogok az altatók - ezek rutinszerű alkalmazását nem ajánlják. pont ez tetszik az ajánlásban, hogy lehet használni, de ne már rutinból adják, hiszen nem mindenkinek ugyanaz kell - ahogy azt többen is írtátok már.

A Bába könyvében is van egy ijesztő adat: a gátmetszések aránya kb. 90%, miközben az indokolt esetek 20% alatt vannak... még ha túloz is a 20%-al, ez akkor is iszonyat.

Babarózsa, Ildi, engem is szorongással tölt el, hogy elolvastam ezt a sok jó könyvet a születés meg a csecsemőápolás "ideális" körülményeiről, és aztán meg végig kell majd néznem, hogy milyen traumák érik a gyerekemet, a szemem láttára Kép Talán ha elég határozott vagyok, akkor néhányat ki tudok védeni, egyébként biztos reménytelen KépKép Ha tehetném, itthon szülnék, de legalább a gyermekágyat itthon tölteném.

hajjaj, ez a kényszerpihenő olyan, mint valami betegség. lassan felfekvéseim lesznek. még szerencse, hogy nem vagyok éhes, és nem zabálom halálra magam fektemben, mert akkor daruval kéne elszállítani a kórházba Kép
votiv (még 26 nap)

votiv 8)
votiv

Pipocska, sajna ha terhes vagy akkor nincs tandijmentesseg, csak ha megvan a baba!
(de egyenileg az egyetem adtad szocialis kedvezmenyt, ezt csak gondolom, mert ugye van szoctam az egyetemeken)

Az esti nem szamit bele szinten sajnos, csak a nappali!

Kép
babarozsa

Votiv: ez a masszazsolaj a a Baba valaszol c. konyben van?
mert nem valaszoltal erre a kerdesreKép

hat igen, en is gondolkozom az otthon szulesen, de inkabb a nyomas miatt nem vallalom...mar megvan az orvosom, nem hiszem, hogy tamogatna, ha igen akkor jo lenne
megprobalom en is a kprhazban megadni mindent amit lehet
de lehet, hogy hazahuzok, ha hulyek a csecsemosokKép
Szerintem a Szent Imreben ok lesz!
ne aggodj!

Kép
babarozsa

Lanyok, help!

Mit tegyek a mozesbe a baba ala????
(fonott kosar)

Kép
babarozsa

Hogy valami vidámabbat is írjak, íme a masszázsolaj recept a csíkokra/megelőzésükre:
(Ha nagyon szájbarágós, akkor bocs, de nem tudom, ki mennyire tapasztalt).

Bázisolaj (ez egy zsírosabb masszázsolaj, amelyhez a finom illóolajokat keverjük, icipici cseppenként): én a gátmasszázsolajhoz használt búzacsíraolaj maradékát használtam fel (magas az E-vitamin tartalma, javítja a bőrszövetek rugalmasságát), ehhez lehet még mandula- vagy jojobaolajat is adni (ha vkinek vannak készletei). Összesen kb. 40ml-nyi bázisolaj legyen.

Hozzáadtam 7 csepp levendulát (kiegyensúlyozza a faggyúmirigyeket, nyugalmat és világosságot ad)

6 csepp nerolit - alias narancsvirágolajat (stresszoldó, csökkenti a félelmeket, frissít)

5 csepp rózsafaolajat - lehet helyette rózsát is, de a rózsafa nem annyira tömény/nem is drága (a rózsa a legnemesebb illat, a terhességhez ill. a szüléshez jól illik, megkönnyíti az anyaság elfogadását és átélését + görcsoldó és fertőtlenítő hatású)

VAGY 5 csepp mandarint (segíti a sejtregenerálódást és felfrissít), attól függően, kinek melyik a szimpibb változat.

Lehet még hozzá adni pár csepp cédrust (családi stressz oldására), vagy gerániumot (szintén kiegyensúlyozó hatású) de nagyon keverni nem érdemes, ha túl sok az illat, agyonütik egymást. a jobb boltokban engedik megszagolgati és kiválasztani az olajakat (a Százados úton van a Herbaház, egy nagy "bioáruház", ahol nagyon olcsón lehet mindent beszerezni - a bioboltosok is ide járnak bevásárolni. A választék óriási, és még tanácsadót is tartanak, aki segít!)

ez a keverék érzékeny bőrre ajánlott, de ha bármivel szemben allergiáról tudtok, akkor olyan olajat ne tegyetek bele.

a bázisolaj üvegcséjében (50ml-es) volt annyi hely, hogy belecsöpögtessem a kis illóolajokat (előtte kivettem a "csepegtető csőrt" az üvegből), mert nem volt itthon semmi edény, amiben össze tudtam volna keverni - erre is gondoljatok. ja, és fém ne érjen az olajhoz, válasszatok műanyagkupakos üveget, pici tégelyt stb.

ezt az olajat nyugodtan kenjétek a popsitokra, combotokra, hasatokra, és a cicikre is (a gyengéd masszázs jól edzi a cicit a szoptatásra, nem lesz olyan érzékeny). a kenegetéshez válasszatok nyugodt helyet/időt - előfordul, hogy elszenderül tőle a kismama, annyira ellazul Kép A masszázs a testre és a lélekre is hat. 10 percen belül az illóolajok már kimutathatók a véráramban, és további 1,5-2 óráig hatnak! remélem sok kellemes percet tudtok szerezni magatoknak a masszázzsal Kép

Ancsi, köszi, és drukkolok!

votiv 8)
votiv

Babarózsa,

én pont a csecsemősökről hallottam a legdurvább horrorsztorikat Kép nem tudom, meddig tarthatnak benn a kórházban... van erre jogszabály???

megyek, kezdődik a Macskafogó Kép

votiv 8)
votiv

Votiv! Saját felelősségedre már másnap hazamehetsz!

Majd ha aktuális lesz, akkor elmesélitek nekem a gátvédelmi programot, vagy mit. Kép

ancsipancsi

Votiv, asszem a babat bent tarthatjak, ha ugy gondoljak, de teged nem

Kép
babarozsa

a csecsemosokrol nem hallottam semmit...

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Pl.puha báránybőrt vagy hogy is hívják.IKEAban is kapható meg a bababoltokban.Ez megnyugtatja a babát .Nekünk nem volt,de biztos jó.De tehetsz bele egy puha babatakarót is!
A főcsecsemős néni a barátnőm ismerőse,nevét kinyomozom !És egy idősebb ,kedves csecsemőst is ajánlott a barátnőm(augusztusban szült itt)az ő nevét is megkérdezem!

Jucus
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?