Új privát üzeneted érkezett!

:-) én még olyat nem pipáltam, hogy kórházban jó lett volna a kaja. Igaz, olyan kevés pénzt kapnak, hogy abból nem igazán lehet finomat és táplálót is rittyenteni. A Flór büféjét lent viszont nagyon szeretem.

Én is voltam a dokinál, úgy néz ki, nálunk is vegyespáros várható!:-))) Minden rendben van egyébként. Szerencsére mindössze fél órát kellett várni az időponthoz képest. Nem tudom, van-e a pénteki napnak ehhez köze, de reggel tízkor egy lélek nem ült még a váróban, később rajtam kívül jött még 3 kismama, de abból is kettőt "lemeszeltek" az orvosaik, illetve úgy láttam, hogy a szülésznők találták meg őket, hogy ott ülnek (egyik nst-ről jött), és ők intézkedtek a doki felé. Szó szerint egy szatyor könyvvel érkeztem, hogy ki tudja, meddig kell ott ülni:-))))

Kép
Kép
nalla

Nur, még nem beszéltünk a befekvésről, hátha nyom valamit a latba, hogy itt lakom a kórház mellett:-)

Piroska, nagyon szép a Mendel név, még nem hallottam, írjál róla!:-)

Kép
Kép
nalla

Sziasztok Lányok!

Szilvi akkor majd egyeztetünk, elvileg hétfőn korán reggel megyek megint :)

Nalla gratula a vegyespároshoz :D !

Ani köszi az infót, attól tartottam kicsi lesz az extra Tena, de akkor megnyugodtam.

Többiek merre vagytok?!

Szerintetek nincs lehetőség a kórházban vega kaját kérni :roll: ? Kivágnának, igaz :lol: ? Nem eszem meg a disznót :cry: ...

Kép
nur

Hát, Nur, meg kell próbálni. De szerintem a vega kaja annyi lesz, hogy nem veszel el párizsit a zsemléhez :-)

Szilvi, majd a látogatóktól kérj jó sok kaját, meg a kismamaújságokat :-) igen, a büfé is finom (kismamaként szinte minden...), de azért otthonról jóval ócsóbb. Pláne ha több időre fektetnek be.

Nekem a liftnél levő automatából levő forró csoki volt még a napi program, császárosként oda eljutni és vissza is szép program volt, cél pedig az édesség :-) mindig azon gondolkodtam, miért nem raktak az emeletre egy csokiautomatát, tuti nagy forgalma lett volna. Vagy még inkább egy túró rudi automatának :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Jaj, megírtam a hozzászólásom, aztán valahogy mégsem került be...

Akkor röviden

Szerintem az ennivalót valahogy kibírjuk, bár te biztos többet leszel bent, mint én, Szilvi! De ne feledd, mindenki fog neked ennivalót vinni. Mondd mindenkinek, hogy vigyen, ilyenkor nagyon szívesen visznek ennivalót a rokonok. :)

Mendel
szerintem is nagyon szép név, nem érdekel, hogy nagyon ritka, akkor is ez lesz a neve slussz-passz. :) Egyébként Mendel vezetékneve volt a genetika atyjának, ő borsókon kísérletezett és úgy jött rá a genetika létezésére. :) Meg volt még egy egyházi személyiség is, aki híres Mendel volt, de neki is a vezetékneve volt az. Nagyon reménykedtem benne, hogy hallani fogok valahol valakit, akinek ez a keresztneve, de sajnos, nem... :(
Egyébként maga a név a német Emánuel magyarított változata, és azt jelenti, hogy Isten velünk van. Szerintem nagyon szép, sajnálom, hogy ennyire ritka, mert ennyire ritka nevet nem szerettem volna adni neki, de ez van...

No, mennem kell, jó éjt mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

nalla,
nincsenek nekem extra elvárásaim a kajával kapcsolatban, nem is a minőségre gondoltam, hanem inkább a mennyiségre.
Persze, tudom, hogy hoznak majd mindenfélét a rokonok, csak pl. az a kaja ami anno a fiam születésénél a János kórházban volt, attól inkább elapadt az ember teje, mint termelődött volna... :lol: elsősorban a mennyiségétől.

nur,
oké, bármi van nyomj egy sms-t, mert azért az a 39. hét már elég necces lesz...jaj de jó lehet mehetek majd újszülöttet kuksizni... :shock: persze ha megengeded.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem erre nincs a kórháznak kapacitása, hogy vega kaját is csináljon, eszternek igaza van, üres vajas zsömi a vega változat sajna.

Ezzel a kórházi befekvéssel egyre inkább nincs gondom egyébként, mert nagyon kell a pihi és egyre szarabb az állapotom napról-napra és bár Anyu és férjem is kiszolgálnak minden nap, akkor is a fiam még produkál.
Egyedül a komforttal van problémám, mert nagyon utálom a kórházakat és a kórházi mellékhelyiségeket. Most meg, hogy egy éjszaka százszor megyek ki ez nem túl kellemes...:-( itthon ez ugye kényelmes ott meg...

eszter,
a büfét már teszteltem amikor bent voltam. Legutóbb pl. egy akkora háromszög alakú szendvicset vettem, mint a fejem és annyira nagyon fini volt, nem akartam megenni mindet egyszerre, de lecsúszott. :oops:

Nem tudjátok, hogy van lehetőség forró vizet kérni vagy lehet vinni vízforralót, mert hogy ugye igyam a málnalevél teát, oké hogyan??? Gondolom ilyen szolgáltatás nincs bent.
Nem teaház. :lol:
Fú forró csoki az nekem is fog csúszni, amúgy is imádom az ilyen automatákat...
Kicsit azért félek, hogy halálra fogom unni magam bent, nincs nagy rutinom szerencsére a kórházi életről.
Van könyvtára?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi
hát nem irigyellek, nekem az a három nap is bőven elég volt...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy megint zavarok, de még mindig orvost keresek. Ismeritek Várkonyi doktor urat? Olvastam ugyan róla, de már nem tudom, hogy itt vagy máshol. Olvastam róla jót is, rosszat is, de nekem mégis az tűnt ki, hogy nagyon érti a dolgát. Ha esetleg tudjátok, hol van magánrendelése, illetve hol tudom elérni, és megírnátok, azt megköszönném.
A finisben lévőknek kitartást, hamarosan túl lesztek rajta.

Anikó
ancsa06

Silverlion,
nekem anno odaadták a vízforralót, nagyon aranyosak voltak.
Szülés után a Laktoherb teámat ittam minden nap. Viszont szerintem azzal sincs gond, ha beviszel. Biztosan megengedik azt is.

A mellékhelyiségeket én is utálom!! Nekünk szerencsénk volt szülésnél, mert mind a két alapítványi szoba üres volt és a férjem még választhatott is a kettő közül. Jól álltak a csillagok.. :D ott nagyon szép volt a fürdőszoba, de mivel ebben ugye nem lehettem biztos mielőtt bementem, felkészültem mindenre.
:D vittem kis fertőtlenítőt, meg vettem wc ülőkére helyezhető papírt. Mondjuk ezt így is használtam.

Ha te is viszolyogsz ezektől a dolgoktól, akkor szerintem vegyél ilyen wc ülőke :D papírt.Sokkal kényelmesebben és nagyobb biztonságérzettel ül le az ember így a wc-re. Egészségügyi ellátó boltokban és a Rossmannban, Drogeri Marktokban lehet venni.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Hát, gondoltam, hogy a vega kaját elfelejthetem :D Mindegy, valaki biztos örülni fog a párizsimnak, ha felajánlom.

Piroska nagyon szép ez a név tényleg :)

Szilvi szerintem nincs könyvtára a kórháznak :( Milyen könyveket szeretsz olvasni különben? Ha szükséged lenne valamire hérfőn, akkor szólj rám (ha még egyben leszek :) ha meg nem, akkor természetes, hogy jöhetsz babanézőbe! Bár szerintem húzzuk még kicsit, igaz egyre kényelmetlenebb a dolog)!

Ancsa itt is olvashatsz róla: http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?t=438203&start=0&sid=e2de4b0f531e6a0384bd728b55db3fc8 Ha lenne lehetőségem én nem fogadnám meg, inkább egy olyan dokit, aki azokkal is emberileg bánik, akik nem fizetnek neki. Én személyesen egyszer találkoztam vele, az elég is volt, remélem nem ő lesz nálam ügyeletes :roll:

Kép
nur

Piroska, nagyon érdekes, amit a Mendel névről írtál! :D

Nem bízom benne, hogy lesz üres fizetős szoba,mikor szülök január végén, mindig csúcsidőszak, ezért inkább a 6ágyasra gyúrok:-) Mondjátok, van ott mikró (vagy kint a látogató fogadó részen?) Család tényleg feltankolt kajával, mikor a fiammal bent voltam, de hidegen nem volt valami izgi a húsleves :D

A másik kérdésem - főleg, ha be kell esetleg feküdnöm hamarabb, mint Silvernek, - hogy van kulcsra zárható szekrény a szobában? szivesen bevinném a laptopot pár filmmel vagy egyet fordulok és már hűlt helye? :oops:

Nur, nem biztos, hogy nincs vega menü, hiszen eleve többféle kaját készítenek a cukrosoknak, az egyes betegeknek műtét után, a dolgozók számára fenntartott étteremnek stb. Nem hiszem, hogy nagy kunszt lenne egy szelet párizsi helyett egy kocka mézet vagy lekvárt adni a kenyered mellé. Egy nagyon kedves körmös lányt ismertem meg itt Kistarcsán, az ő anyukája ott dolgozik a konyhán, felhívom, hogy tudakolja meg, jó?

Kép
Kép
nalla

Ancsa, neked kell eldönteni elegendő-e, ha szakmailag kiváló orvos? Én is úgy tudom, hogy az orvosok között az egyik legjobb. Mint emberről viszont elég megosztó véleményeket hallottam, van aki imádja, mások szerint elég hangulatember, ezért én például nem mertem hozzá menni. 3szor "találkoztam" vele a kórházban, ebből kétszer elég feszültnek tűnt, egyszer viszont pont a mellettem lévő széken ült egy kismamája, akihez odament és mind vele, mind az ott sertepertélő fiamhoz kedves volt.

Nem tudom, mennyire urban legend, de róla hallottam, hogy keveselte a hálapénzt és visszaadta, hogy a borravalót nem kéri.
Remélem, ez nem igaz, mert nagyon csúnya történet:(

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

NAlla!

Az alapítványikban mikró is van és zárható szekrény is, a 6 ágyasokban nem tudom. Kint a látogató térben csak hűtő van, erre emlékszem.

Nur!

Vega kaja nem igen, diétás cédulákat láttam kitéve, de nem tudom azt kik kaphatják és milyen alapon. A császárosok talán ilyet kaptak. Volt egyébként időnként kitéve névvel ellátott kis csomagocska is....
anidani
Isaszeg

Nalla nagyon szépen köszönöm! Nem akarok nagyon speciális igényeket, ha más nem lesz, akkor majd hozatok be én lekvárt és a felvágottat félreteszem :) Én nem merném bevinni a laptopot :-/ Még a mobilon is gondolkodom, hogy nem fog-e eltűnni :oops: Bizalmatlan vagyok, de lehet hogy ez azért van, mert jó pár évvel ezelőtt, amikor pár hetet be kellett feküdnöm eltűnt pár dolgom és amikor ezt szóvá tettük csak az volt a válasz, hogy "látják milyen emberek mászkálnak itt! Nem kell értékesebb dolgokat behozni" de lehet azóta már javult a helyzet ilyen szempontból.

Ani úgy emlékszem említetted, hogy szülés közben használtál valamilyen olajat - ezt te vitted be, vagy ott adták?

Kép
nur

Anidani
szerintem a diétás ennivaló cukorbetegeknek jár. Mert abban nincs cukor egyáltalán.

Ancsa
Várkonyi kiváló orvos. Amikor a férjem apukáját kérdeztem, hogy tud-e valakit (ő is orvos, csak nem nőgyógyász), akkor mondta, hogy van a kórházban egy orvos, aki neki évfolyamtársa volt, ő a Várkonyit ajánlotta. Nekem egyszer volt vele dolgom, nagyon-nagyon korrekt volt, egy rossz szavam se lehet rá. Az egyik ismerős anyukának az életét ő mentette meg. Szerintem az ő tudása megkérdőjelezhetetlen. A hozzáállása miatt nem mertem őt választani, mert azt olvastam, hogy hangulatember. Lehet, hogy az egyébként, ezt nem tudom, de nekem csak jó tapasztalataim vannak vele. Egy biztos: ha biztonságban akarod tudni a gyereked és a te életed, ő az egyik legmegfelelőbb doki. Az én dokimról ugyanezt el tudnám mondani, tehát ez nem könnyű. A Flórban a jó dokinál jobbat találhatsz, nagyon jó dokik vannak, nem nagyon tudok rosszat mondani, mert ott dömpingszerűen vannak a jó dokik szerintem.

No, megyek, mert dolog van. :)

SZép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok a jóslófájás folyamatosan is fájhat? Úgy értem, hogy nem szünetekkel? Elmentem kicsit sétálni, mert olyan szép idő van, de alig tudtam hazajönni, szó szerint vánszorogtam úgy elkezdett görcsölni a hasam és nem hagyta abba csak itthon, miután lepihetnem :shock:

Kép
nur

Nur
a jóslófájások szerintem nem fájnak annyira, hogy ne tudj, csak vánszorogni. A vajúdás nagyon-nagyon fáj, az tény, de a jósfájások olyanok nagyjából, mint a menszesz, talán kicsit erősebbek.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska akkor elképzelésem sincs mi lehetett ez, tényleg csak szinte pár lépésenként megállva tudtam hazajönni, nagyon rossz volt, és folyamatosan fájt :roll:

Kép
nur

Nur,

nálam a jóslófájások nagyon gyengék voltak. Egyetértek Piroskával, olyan, mint mikor megjönni készül.

Mindenképpen beszélj a szülésznőddel. Engem is ő indított útnak :)
Azt mondta egy óra múlva bent találkozunk.. és aznap meglett Ábi.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Nemrég vettem csak észre, hogy újra beindult a flóros topic. :) Mi nyitottunk egy újat, de onnan is kikoptak az emberek, velem az élen sajnos, egy gyerek mellett már nincs semmi időm írni...

Eddig olvastalak titeket, de most gondoltam válaszolok pár kérdésre, én tavaly nyáron szültem ott az emlékeim frissek, hátha nem változott annyi minden. (legalábbis remélem nem, mert én is a 38. hétben vagyok, és izgatottan várom a második babámat :) )

Nur!

Szerintem sem csinálnak külön vega kaját, és a császárosoknak, illetve a cukrosoknak sincs külön diéta, vagy legalábbis amikor én bent feküdtem még a várandósságom elején, akkor nem jöttünk rá, mi a logika az egészben. A cukros, magas vérnyomásos kismama ugyanolyan sós levest kapott, mint mi és fánkot. A dietetikus azt mondta, hogy a doki szokta elrendelni mit adjanak, úgyhogy ott kell reklamálni, egyéblént is általában 2 fajta menü van, az egyik diétás a másik nem.

Császárosként nekem is "cédulás" tálcám volt, de ugyanaz volt rajta, mint a hüvelyi úton szülő szobatársamnak. Szóval nem nagyon találtunk benne logikát.

Nalla!

Nincs mikro a 6 ágyas szobákban és a folyosón sincs, jól emlékszel, csak egy hűtő, de egy szobatársamnak onnan is ellopták a kajáját a cigányok, úgyhogy januárban ha elég hideg lesz, akkor jobban jársz ha kirakod a cuccost az erkélyre. :) Viszont én többször megkértem a nővéreket, hogy megmelegíthessem a kaját náluk, vagy megmelegítették nekem, az ő szobájukban van mikró.

Kulcsra zárható szekrény sincs a 6 ágyasokban. Nálunk is hozott be valaki laptopot, hogy nézzünk filmet. Mi úgy oldottuk meg, hogy valaki mindig volt a szobában, nehogy lába kelljen. Persze ehhez jó szobatársak kellenek, de majd meglátod és akkor behozatod később, ha minden oké.

Ancsa!

Én is "Várkonyi párti" vagyok. Tényleg hangulatember, de nekem eddig még rossz tapasztalatom nem volt vele. Pedig volt, hogy kérdeztem genetikain és türelmetlenül válaszolt, hogy ezt a nővérektől kérdezzem meg, de rögtön elnézést is kért, hogy ne haragudjak, nagyon szívesen elbeszélgetne velem, de rengetegen várakoznak még odakint. Nekem ez korrekt volt, nem is volt bántó, végül is érthető. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy mert nem vagyok a betege, azért "bánt így" velem. Gondolom a magánrendelésén több időt tud szánni a betegekre és kész. De szerintem a kórházban minden doki be van havazva, egyedül a Duffek jön mindig a kibogózhatatlan mellékmondataival, de az meg a kint várakozóknak gáz, hogy fél órát van bent az ember. (de amúgy ő is szimpi, csak másként)
Szóval amikor bent feküdtem a kórházban, nem volt fogadott dokim és egyedül a Várkonyi jött oda, amikor ki voltam borulva, hogy kitartás. Persze én is hallottam róla egyet s mást, de nekem ez már a harmadik pozitív tapasztalatom, úgyhogy ha lesz harmadik gyerkőc és fogadok dokit, akkor az ő lesz. ;)

Kép
Kép
tabati

Tabati
szerintem az 1-es típusú diabéteszeseknek más étel van, mert azok egyáltalán nem ehetnek olyat, mint mi, még úgy sem, hogy inzulinosak. A férjem cukorbeteg, azért tudom, hogy ők teljesen máshogy étkeznek, mindent megehetnek, de a cukrosat nem. Nem hiszem, hogy egy kórházban az 1-es típusú diabéteszesnek fánkot adnának, az elég logikátlan lenne...

Egyébként én a bőröndömet zártam kulcsra, de tényleg kellenek a jó szobatársak, mert a bőröndöt simán ki lehet gurítani a szobából, sajnos...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok :) jó titeket olvasgatni, mindig megnyugtat.. pedig még messze vagyok a szüléstől.
Piroska, akkor a zárható bőrönd és lakat kombináció talán működhet? Az ágyhoz ha oda lehetne lakatolni a bőröndöt... talán az ágyat már csak nem tolnák ki. :)
És az alapítványi szobásoktól nem lehet kérni egy pár perces mikróhasználatot?
Nemrég azon is tanakodtam, mikor írtátok a kádat, hogy milyen jó hatású, hogy így a vajúdás alatt ez hogy működik, mikor az emberlányából már mindenféle távozik is közben alul... lehet naív vagyok, de hogy ül bele ilyenkor egy kád vízbe? És ha más is használni szeretné a kádat, akkor még a fürdő után ki is kell suvickolni? :D Tényleg el se tudom képzelni, hogy működik. Tudna valaki mesélni (bár kicsit necces a téma tudom..)?

Nalla, január végén miért van szülésdömping?

Kép

Kép
csibic

Csibic
azért van dömping január végén, mert én is akkor szülök és Nalla is, gondolom még sokan mások. :)
A kád úgy van, hogy minden szülőszobában van kád, pezsgőfürdővel, ha jól emlékszem. Amikor bent vagy a szülőszobán, akkor más nem ülhet a kádba, mert akkor már onnan nem jössz ki, csak akkor, amikor már a gyerek kijött. :) Jobb esetben. :) Volt olyan anyuka, akinek útközben pottyant ki a gyerek, telefonon kapta az infókat, de ez extrém eset, nem sűrűn fordul elő. Főleg nem az első gyereknél. :) No, tehát a kádba simán beülsz, mint otthon. Akkor ott a szülőszobán csak te vagy ott, a kád tiszta, ki van fertőtlenítve, úgyhogy ne aggódj, csak ülj be és meglátod, sokkal hamarabb fogsz szülni. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

:) Piroska, köszönöm az információt! :) Én ennyire nem vagyok képben, azt sem tudom, mikor hol kell majd időzni. A szülőszoba akkor az, ahol ott lehet velem a párom is? Előtte beköltöztetnek a sokágyasba, és onnan bizonyos tágulás után kerülünk át a szülőszobára?

A dömping akkor oké. :) Azt hittem tudsz valami hold-, nap-, vagy csillagállásról, amitől többen lesznek esetleg. Lehet hogy én is január végi leszek, bár egyelőre feb.közepe a kiírt időpont.
Nektek lesz fogadott orvosotok/szülésznőtök?

Kép

Kép
csibic

Piroska!

Én a terhességi cukrosokra gondoltam, legalábbis a szobatársam az volt, nem inzulinos.

Csibic!

Én úgy tudom, hogy ha nem fekszel bent a kórházban, hanem otthonról mész szülni, akkor a szülőszobára kell becsengetni és ott vajúdgatsz. Ha nincs épp telt ház, akkor gondolom rögtön kapsz egy szülőszobát és onnan már csak babával jössz ki. :) Ha meg tele van mindegyik, akkor van vajúdó, meg folyosó...

Ha meg bent fekszel a kórházban, akkor biztos másképp megy. Amikor én bent feküdtem, akkor az egyik szobatársamnak éjjel elfolyt a magzatvize, rögtön be kellett mennie a szülőszobára, ott aludt, mert még nem voltak fájásai, csak reggel szült meg. Viszont olyan is volt, hogy egy vajúdó cigánylány t raktak be az éjszaka kellős közepén hozzánk egy üres ágyra, nem is értettem miért, lehet, hogy nem szólt, hogy ilyen fájásai vannak, vagy mittomén, de már ott nyögött meg minden, mi szóltunk a nővérnek egyszercsak nehogy ott megszüljön nekünk. :)

Kép
Kép
tabati

Engem beutaltak, mert már túlhordtam a kislányom, így megkaptam dél körül a kórteremben az ágyamat, éjjel meg szültem. De az utcáról nem mentem, lehet, hogy most viszont úgy lesz. Nem pontosan tudom, hogy van ez, de azért az nagyon rossz lehet, hogy vajúdni nem a szülőszobán vajúdsz, mert azért ott egy kicsit más a légkör. A szülőszoba szerintem nagyon szupi és ott tényleg minden csak a szülésedről szól, te vagy ott egyedül, ha van fogadott szülésznőd, akkor vele. Apuka bent lehet, igen, ha apás szülés lesz. Nekem nagyon jó volt, hogy ott volt. Csak szorítottam a kezét, de akkor is nagyon fontos volt nekem. A szülésznő meg szintén.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Mindenkinek köszi az infókat, bár nem én kérdezősködtem, de nekem nagyon jó, hogy ennyi mindent előre tudni fogok a kórházról. Mert ugye 2 éve is csak 30 hetesen kerültem oda... A benttöltött 4 napról meg kicsit halványak az emlékaim, hiába volt csak 2 éve, csak az maradt meg, hogy a kisbabám mellettem lehet végre...Úgyhogy mégegyszer köszi...
Ma voltam az első NST-n Pásztón és 1 hét múlva már Kistarcsára megyek, Évikével egyeztettem.

Nálam 1-2 keményedés akad, jóslókat nem érzek még.
És én is "utcáról" mentem szülni és konkrétan a felvétel után a folyosón vajúdgattam. Itt folyt el a magzatvizem, na akkor kellett a szülőszobába befáradni. A kádban a meleg víz jól esett volna, de már nem volt rá idő...

Most rohanok az oviba...
Az esküvő szuper volt, táncoltunk is! Elképzeltem, hogy Kicsibabának milyen lehet fejjel lefelé, ha az anyukája még ugrál is
:oops:

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Csibic,

a kádas verzió nagyon tuti. Első babámmal, amikor mondta Évike, hogy üljek bele , az egy megváltás volt. Igaz a pezsgőfürdő része nem üzemelt csak maga a kád, de isteni érzés volt.
Évike locsolgatta a hasamat, ettől pedig a fájások tompultak.
Közben folyamatosan nézte egy kis ketyerével a baba szívhangját.

Kép

Kép
gtimcsi

hello lányok!

Januári dömping: elolvastam 2005-től ezt az időszakot a fórumon, és mindig dömpingről számoltak be a kismamák, másrészt a védőnő is mesélte, hogy dömping lesz a kistarcsai kórházban ha csak a saját "praxisát nézi", hónapokig alig volt kismama, akit nyilvántartásba vettek, majd hirtelen megugrott a dolog, áprilisban-májusban fogant babákkal (ők január végén február elején fognak születni), volt olyan, hogy egy nap hét új kismamát vettek fel. Csak a mi utcánkban hárman, a szomszéd utcában ketten vagyunk:-)

Nur, hogy vagy, görcsök ugye elmúltak?

Drága Silver, neked meg kitartás a kórházban, ha jól gondolom, már meg is kezdted a befekvést! Hihetetlen és egyben örömteli, hogy nemsokára két kis csomaggal mész haza!:-)

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Nur!

A homeós olajat én vittem, de végül nem azt használták, hanem ott is volt pont olyan, amilyet én is beszereztem.

Hát a kádról nekem nincsenek jó élményeim. Én csak a szélére ültem, és a hasamat locsoltam a zuhannyal, amire beindultak a tolófájások.....és baromira nem esett jól a melegvíz. Ki is akartam szállni, mire kirántottam az infúziót.... :oops: és nem tudtam most mi a nagyobb gáz, hogy a vízbe esett az infúziós cső vége, vagy hogy fáj.... :D

Szerintem megengedik az alapítványisok, hogy használjátok a mikrót....ez szerintem nem lehet probléma.
Szurkolok nagyon mindenkinek, és amint lehet tudassátok a jó hírt!

Üdv

Ani
anidani
Isaszeg

Sziasztok!

Tabati köszi az infókat neked is :) !

Nalla a fájás újra előjött tegnap, úgy látszik már nagyon sokat nem mászkálhatok/állhatok :( Éjjel meg alig aludtam valamit miattuk. Nem tudom eldönteni, hogy a málnalevél kezdett-e el "dolgozni" és edzeni a méhem, vagy ezek már tényleg jóslók, vagy nem tudom tényleg, de kíváncsi leszek a hidegfrontra hétvégén :?

Ani miért kötötték be az infúziót? Az alapba jár mindenkinek, vagy oxitocint adtak, vagy mit :roll: ? Nem szeretném :( azzal hogy mozogjon már normálisan az ember (mint ahogy írtad is, hogy kicsúszott).

A kádat jó lenne kipróbálni :)

Kép
nur

Nur
infúziót akkor kötik be, ha nem indul el magától a szülés.

Ani
a kádban pont az a lényeg, hogy hamar elindul a szülés.

Nalla
megkérdezhetem, hogy ti hányadik kerületben laktok? Csak mert lehet, hogy ti is itt laktok valahol...

Amíg írtam a hozzászólást, a kislányom megpuszilta a karom. :) Imádom. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nur!

Hajrá!!! Lehet, hogy egyszerre fogunk szülni! :) Nekem is éjszakánként jóslófájásaim vannak, legalábbis azt gondolom, hogy ezek már azok, és minden nappal egyre erősebb. Napközben pedig semmi. Én is a 38. hetemet taposom. ;)

Kép
Kép
tabati

Hello!

Nur!

Elfolyt a magzatvizem és nem tágultam, ezért kaptam oxitocint. Nem törbényszerű, hogy mindenki kap, és lehet vele járkálni, csak épp jött egy fájás és kalapáltam a falat, amikor véletlenül kirántottam.
anidani
Isaszeg

Piroska, Kistarcsán lakunk a kórház mellett:-) Nyáron költöztünk ide!

Nur, úgy látom, közeleg a nagy nap!!!

Képzeljétek, kijöttek rajtam is a visszerek a fenekemen, combon, , fiammal nem volt ilyen:( Ma voltam dokinál, első körben kenőcsöt javasolt, diétás étrendet, több sétát, ülés hanyagolását, ha muszáj, akkor is feltett lábbal, de szerinte ez majd csak szülés után fog rendeződni. Ti használtok kompressziós harisnyát vagy azt terheseknek nem lehet?

Kép
Kép
nalla

Nalla
lehet használni kompressziós harisnyát, de szerintem combfixet vegyél, mert a másikat egész nap cibálhatod, ha mész naponta hússzor wc-re.

Na, megyek, most értünk haza sógornőm esküvőjéről, elfáradtam.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Tabati az nem lenne rossz :)

Piroska, Ani akkor kicsit megnyugpdtam, újabb para félretéve - habár azt hiszem lesz ettől nagyobb gondom is :) Valahol olvastam olyat, hogy van olyan kórház, ahol alapból berakják a kanült, hogy ha hirtelen kell ne akkor kelljen vele vacakolni. Jó lenne megúszni az oxitocint, de hát nem kívánságműsor :(

Mi még mindig egyben, pedig reménykedtem a hidegfrontban.

Kép
nur

Sziasztok!

Tabati az nem lenne rossz :)

Piroska, Ani akkor kicsit megnyugodtam, újabb para félretéve - habár azt hiszem lesz ettől nagyobb gondom is :) Valahol olvastam olyat, hogy van olyan kórház, ahol alapból berakják a kanült, hogy ha hirtelen kell ne akkor kelljen vele vacakolni. Jó lenne megúszni az oxitocint, de hát nem kívánságműsor :(

Mi még mindig egyben, pedig reménykedtem a hidegfrontban.

Kép
nur

Lányok tudtok valamit arról, hogy a Flórban mi történik, ha nem indul be a szülés a kiírt dátumra?

Mikortól kezdik el nézni a magzatvizet és hány naponta kell bejárni? Meddig várnak a szülésindítással?

Már ilyeneken jár az agyam :roll:

Kép
nur

Ez orvos függő...attól függ kihez jerülsz...ha van fogadott orvos,nyílván nem fog szenvedtetni...ált. legtöbb esetben befektetik a kismamát,hogyha beindul a szülés magától ne legyen gond.Max.2 hetet húzatnak rá-általában.Utána indul az egész folyamat,tágítás,magzatvíz fakasztás...abban az esetben,ha nincs szó császárról.
Nincs két egyforma szülés.
Hajrá!!!
memara

Nur
nekem nem indult be a szülés, egy hetet vártak, beutaltak és mondták, hogy ha nem indul be, akkor beindítják. Én nem vártam meg, elmentem, vettem egy jó forró fürdőt és három óra múlva elindult a szülés. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Memara köszi az infókat :) ! Remélem nem fogom nagyon elhúzni a dolgot.

Piroska én is erre gondoltam, hogy majd "bedobom" a fürdőt :D

Nálam most nyugi van, nem minden nap görcsölök, nem tudom ez mitől függ, azt hittem a hideg megteszi a hatását, de nem úgy tűnik. Tegnap voltunk megint nst-n, de mást nem néztek - igaz, nst-t kétszer is :D de nem csak nekem, hanem mindenkinek, szerintem rossz lehetett a gép, mert a picur annyit mozgott mint máskor. Tegnap Surányi doktor volt, ő is szimpatikus orvosnak tűnik.

Többiek merre vagytok? Ti hogy bírjátok a hidegebb időt?

Kép
nur

Sziasztok!

Holnap mi is megyünk NST-re, most már Kistarcsára!

NUR! Gondoltam rád, hogy talán beindultak nálad a történések, de ezek szerint nem...
Adélunk a kiírás előtt 3 nappal született, akkor a doktornőm azt mondta, h. a kiírás után kétnaponta menjek a kh-ba NST-re és nézegetni fogja a méhszájat. És emlegetett valami manuális tágítást is, de erre nem került sor...1 hétig mindenképpen várt volna, de közben tényleg több tényezőt kell figyelembe venni.

Silverről van híretek???

NALLA! nekem van viszerem, kb a tizenx. héten jött elő a lábszáramon. Volt kompressziós zoknim térdig, de annyira befülledt alatta a bőr, hogy majdnem kifekélyesedett a viszerem. Persze akkor meleg volt és van jobb minőségű zokni, v combfix is, a német, v olasz gyártmányú. Nekem a magyar Pharmatex volt. Mondjuk én nem kerültem el a szurit a trombózis megelőzésre, remélem neked sikerül...
A kenőcsök nekem nem segítettek, csak hidratáltam, hogy legalább ne viszkessen, séta és a felpolcolás (éjszaka) nálam is megvan, annyi, hogy legalább nem romlik szemmel láthatóan a helyzet...
A sebész azt mondta, h. a szülés után menjek vissza és megbeszéljük a teendőket, ebből azt gondolom, magától nem múlik el sajna. Most meg a combom belső oldalán egészen felül is észrevettem egy girbe-gurba viszeret :(

Szép estét nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Szeretném megtudni, hogy van -e tapasztalatotok, az anyakönyvezéssel kapcsolatban? 3,5 évvel ezelőtt megcsinálták a kórházban, most is így van?
A gyerekek apjával nem vagyunk összeházasodva, van erről valamilyen információtok? Elfogadja a kórház a "szokásos" nyilatkozatot?

köszönöm a segítséget!
k.
hkat

hkat
ahogy én tudom, apasági nyilatkozat kell, de nem nagyon kompetens a kérdésben...

Verka
nekem két naponta volt nst, de semmi más. Vizelet és nst. De gondolom, ez is dokifüggő. Egyébként ha a gyerek nem akar kibújni, akkor csinálhatunk mi bármit, sajnos... A forró fürdő azért jó volt. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hkat, vigyázni, mert azóta megváltoztak az anyakönyvezési szabályok! Elvileg a védőnőnek lenne kutya kötelessége, hogy figyeljen az élettársi kapcsolatban élőknél és felvilágosítsa őket amennyiben nem regisztrált élettársi kapcsolatról van szó, de sajnos sokan ezt nem teszik meg. Ez már csak azért is problémás, mert egy átgondolatlan módosításról van szó, amely több sebből vérzik, de hatályban van, ezért alkalmazni kell.
Nézd meg ezt a cikket erről, jól láttatja a problémát:

http://index.hu/belfold/2010/08/24/bizo ... elettarsa/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nalla 2010.09.28 19:49-kor.

Kép
Kép
nalla

Nur, nekem már a púpom kivolt a végén, hogy mikor szülök már:-) végül 39+3 magától elindult. Drukkolok Neked! Alig várom a gólyahírt! :D

Visszerekre vettem gesztenyekrémet a gyógyszertárba, magyar Biomed gyártmány (most 2 dobozzal akcióban együtt 970 Ft), nem kerül sokba, jobban érzem magam tőle, de már annak is örülnék, ha rosszabb nem lenne:(

Kép
Kép
nalla

Hkat,

amikor majd odaérnek-a kicsi megszületését követően- második vagy harmadik nap,adnak egy papírt,amit ki kell tölteni,s visszaadni.Ennyi.Nem foglalkoznak vele.Csak mire előkerül a gyerek születési anyakönyvi kivonata 2 hét is eltelhet.Legalábbis nekem így volt...a szülésnél bekértek mindent eredetiben,a személyes papírjaimat,házassági anyakönyvet.Aztán alig került vissza.

Nur,
nyugi!A szülőszobák nagyon jók,az orvosok is nagyon jók...lényegtelen a stílusuk.Azt kell tenni,ami jól esik a szenvedés kellős közepén...a legtöbb orvos figyel a kérésekre.
De ha indítani kell a szülést,akkor magzatvíz fakasztás egy 2030 cm tűvel,utána tágítás,majd valami koktél(infúzió),a fájások beindulásához.
Én is ettől féltem tavaly ilyenkor,s a kiírt időpont előtt 3 nappal megszületett a gyerek.Úgy hogy,nem kaptam beöntést,nem vágtak.Másfél óra alatt meglett a fiam.
Amit szeretnél az fog megtörténni.Akarj szülni,erre koncentrálj,hogy jöjjön az a gyerek magától.
Én nagyon,nagyon akartam,nagyon-nagyon akartam szülni...meg lett az eredménye.
Hajrá!!
memara

Memara
én is nagyon-nagyon akartam, mégis a 41-dik héten indult el a szülésem, ráadásul azért szerintem kicsit rá is segítettek a dokik, mert kicsit véres voltam a vizsgálat után, utána utaltak be és utána jött a forró fürdő és társai... Nem olyan egyszerű ez... Pedig hidd el, nálam jobban már senki nem akarta, hogy szüljek, mindent megtettem, 38 fokban ablakot mostam, kétnaponta ötödikre fellépcsőztem, majd le, eléggé tudatos ember vagyok, de ez azért mégsem akart menni. Persze a szülést nem kellett elindítani, de azért nem könnyen ment magától...

A házassági anyakönyvből mikori kell? Elég a régi is, vagy kell egy friss?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönöm, mindenkinek a bíztatást és a drukkot :) ! Próbálok lazítani és elfogadni, hogy majd jön, amikor jönnie kell, csak már annyira kíváncsi vagyok RÁ :) Szeretném már magamhoz ölelni, puszilgatni... Most már szinte minden nap a szüléssel álmodom :D

Memara két hét amire elkészül a születési?! Ez nagyon durva. És addig papírok nélkül mászkáljon az ember?

Verka Silverlionnal beszéltem pár szót hétfőn, azt mondta hazament a kórházból, de otthon elkezdett távozni a nyákdugó - szóval, lehet azóta már babázik :) Holnap kell bemennem újra a vérvétel miatt, akkor megkuksizom ott van-e.

Kép
nur

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?