Sziasztok!
Nemrég vettem csak észre, hogy újra beindult a flóros topic.
Mi nyitottunk egy újat, de onnan is kikoptak az emberek, velem az élen sajnos, egy gyerek mellett már nincs semmi időm írni...
Eddig olvastalak titeket, de most gondoltam válaszolok pár kérdésre, én tavaly nyáron szültem ott az emlékeim frissek, hátha nem változott annyi minden. (legalábbis remélem nem, mert én is a 38. hétben vagyok, és izgatottan várom a második babámat
)
Nur!
Szerintem sem csinálnak külön vega kaját, és a császárosoknak, illetve a cukrosoknak sincs külön diéta, vagy legalábbis amikor én bent feküdtem még a várandósságom elején, akkor nem jöttünk rá, mi a logika az egészben. A cukros, magas vérnyomásos kismama ugyanolyan sós levest kapott, mint mi és fánkot. A dietetikus azt mondta, hogy a doki szokta elrendelni mit adjanak, úgyhogy ott kell reklamálni, egyéblént is általában 2 fajta menü van, az egyik diétás a másik nem.
Császárosként nekem is "cédulás" tálcám volt, de ugyanaz volt rajta, mint a hüvelyi úton szülő szobatársamnak. Szóval nem nagyon találtunk benne logikát.
Nalla!
Nincs mikro a 6 ágyas szobákban és a folyosón sincs, jól emlékszel, csak egy hűtő, de egy szobatársamnak onnan is ellopták a kajáját a cigányok, úgyhogy januárban ha elég hideg lesz, akkor jobban jársz ha kirakod a cuccost az erkélyre.
Viszont én többször megkértem a nővéreket, hogy megmelegíthessem a kaját náluk, vagy megmelegítették nekem, az ő szobájukban van mikró.
Kulcsra zárható szekrény sincs a 6 ágyasokban. Nálunk is hozott be valaki laptopot, hogy nézzünk filmet. Mi úgy oldottuk meg, hogy valaki mindig volt a szobában, nehogy lába kelljen. Persze ehhez jó szobatársak kellenek, de majd meglátod és akkor behozatod később, ha minden oké.
Ancsa!
Én is "Várkonyi párti" vagyok. Tényleg hangulatember, de nekem eddig még rossz tapasztalatom nem volt vele. Pedig volt, hogy kérdeztem genetikain és türelmetlenül válaszolt, hogy ezt a nővérektől kérdezzem meg, de rögtön elnézést is kért, hogy ne haragudjak, nagyon szívesen elbeszélgetne velem, de rengetegen várakoznak még odakint. Nekem ez korrekt volt, nem is volt bántó, végül is érthető. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy mert nem vagyok a betege, azért "bánt így" velem. Gondolom a magánrendelésén több időt tud szánni a betegekre és kész. De szerintem a kórházban minden doki be van havazva, egyedül a Duffek jön mindig a kibogózhatatlan mellékmondataival, de az meg a kint várakozóknak gáz, hogy fél órát van bent az ember. (de amúgy ő is szimpi, csak másként)
Szóval amikor bent feküdtem a kórházban, nem volt fogadott dokim és egyedül a Várkonyi jött oda, amikor ki voltam borulva, hogy kitartás. Persze én is hallottam róla egyet s mást, de nekem ez már a harmadik pozitív tapasztalatom, úgyhogy ha lesz harmadik gyerkőc és fogadok dokit, akkor az ő lesz.