Új privát üzeneted érkezett!

Cicmerák

Olvastam a téli topikban a leveledetKép

Tényleg iszonyú drágák a gyerekbútorok. Mi egy kis helyi bútorboltban csináltatjuk meg, saját tervünk alapján. Négy elemes, modern bútorocska 85oooFt lesz. De ezt a bútort még több gyerek is tudja majd használni, jó sokáig, mi direkt ilyet akartunk. Pesten nincsenek ilyen kis bútorboltok, ahol jóval olcsóbban dolgoznak? Biztos vannakKép

A kórházba beéréstől én is parázok. Tőlünk 80km Pest, autópályán, szép időben 45 perc alatt beérünk Pestre, persze ha semmi nem jön közbe. De mi van, ha hatalmas hó lesz, vagy jeges utak, vagy baleset, dugó? Megszülök az M3-ason?!
Én imádom a telet, meg a nagy havat, de remélem februárban szép időnk leszKép

Babus

Kép
babus2005

Babus Kép

Hát igen, elég drágák, bár én nem tervezek mást a babaszobába csak egy pelenkázós ágyat és egy szekrényt. Egyenlőre.
Ami lényegesen több lesz, az a mi bútoraink. Most költözünk első igazi otthonunkba, és nem sok mindent tudunk átvinni Kép Szóval konyhabútor, szekrény, szőnyegek, nameg hűtő, tűzhely, ezeket mind meg kell vennünk, és ezek még csak a legszükségesebbek.

Beérés: nem bánnám, ha mondjuk akkor indulna meg a szülés, ha mondjuk pont bent lennék valami ellenőrzésen a kórházban Kép Jól elterveztem, mi?

cic
cicmerák

Sziasztok!
Örülök, hogy jól vagytok. Remélem, interneten nem terjed az emberi vírus. Mi már szerda óta nyögünk egy hányásos, hasmenéses vírus. Bálint kezdte szerdán este. Az éjjelt végighányta. Csütörtökön dokinénitől már kérdeztem is, hogy ha én is elkapom, mit szedhetek be. Jó is, mert pénteken reggel úgy ébredtem, hogy hánytam egy "jót". Lőrinc nem is ment tanítani, hanem ápolt, meg vigyázott a manókra. Bálint már jól volt. Péntek este el kellett mennie a suliba, de vitte Kristófot is magával. Valami diákbuli volt a suliban. Kristóf egészen fél hétig élvezte, mert akkor ő is elkezdett hányni. Hazafelé a metróról leszálva és a buszról leugorva sikerült megmenteni a haza becsületét Kép
Aztán még itthon is hányt néhányszor, meg persze éjjel is. Aztán éjféltől benne maradt a kortyonkénti tea, de így megint nem aludtam semmit, mert kb. fél óránként keltett fel Kristóf, hogy nagyon szomjas. Nem mertem egy-egy kortynál többet adni neki soha. Reggelre már remekül volt, bár délután aludt egy hatalmasat, amit itthon nem szokott már. Lőrinc viszont reggel ébredt úgy, hogy lázas volt, nem érzi jól magát. Én dél körülre már egész jól összeszedtem magam, de azért jó volt, hogy délben mindenki elaludt. Tudjátok mekkora szervezés kéne egy spontán négytagú alváshoz Kép De most még mindenkiben bújkált a betegség, így elnyomott minket az álom.
A gyerekek már jól vannak, tombolnak. Lőrinc alszik.
Nem volt könnyű kideríteni, hogy milyen lázcsillapítót szedhetek, mert mindenki mást mondott (gyerekorvos, patikus). Végül a gyerekorvos barátnőm azt mondta, hogy középidőben szinte bármit be lehet szedni, úgyhogy ne aggódjak. A patikus ajánlotta a Rubophent, így azt vettem be. Kétszer is kellett, mert a gyerekorvosunk azt mondta, hogy 38,2 fölé ne menjen a lázam. Remélem, nem okoztam semmi bajt a babának. Utálom a gyógyszereket főleg ilyenkor.

Vigyázzatok magatokra. Bár a vírus elől nem lehet elugrani. Erről a vírusról amúgy mostanában sokat hallottam. Hányás, hasmenés egy-két napig. Senkinek nem kívánom. Úgy legyengített, hogy csak na.

Jó egészséget mindenkinek!
Dorka
dorka

Lökött vagyok, az én ötletem volt, hogy mindig írjuk oda, hogy mennyi idős terhesek vagyunk, erre mostanában elfelejtem Kép

Puszi, Dorka 21 + 1
dorka

<font color="0000ff">nézzétek mit tanultam a téli topikban Kép mostmár szép színesen tudok írni, bibibííí.

Dorka! JObbulást Kép Kitartás, ahogy hallottam, gyorsan lefolyik a betegség, biztos nem lesz a babódnak semmi baja Kép

üdv.cic 25+0</font>
cicmerák

Cic
Hova költöztök? (boccs, ha már írtad, nem emlékszem)
zsana75

Szigetszentmiklós (bár én a szerződés aláírásáig meg voltam róla győződve, hogy az még Csepel Kép
cicmerák

Cicmerák

Bibíííí, én ezt már rég tudtamKép

Babus

Kép
babus2005

Helló Lányok!

Mostanában ritkán írok, de még mindig fáj a csuklóm, úgyhogy pihentetni kell.

Nekem a munkahelyemen ment végig pár hete ez a hasmenéses betegség és tisztára paráztam, hogy nehogy elkapjam és szerencsém volt, mert kimaradtam belőle egyelőre. Kép

Cicmerák!

Mi tavaly karácsonykor költöztünk be a lakásunkba, úgyhogy meg tudom érteni a problémádat. Nekünk azóta még mindig nincsenek lámpatestek, csak villanykörte lóg a plafonról, meg szekrények helyett csak ruhaállvány van, ágyunk ugyan van, de már nagyon ócska le kéne cserélni. Pedig egyébként a mai magyar viszonyokhoz képest jól keresünk, de a lakásrészlet meg a kocsi annyit elvisz, hogy ami bútor eddig újonnan került a lakásunkba azt a szüleim vették meg. Úgyhogy mivel még dolgozni sem fogok, és még egy új családtag is lesz,bababútor is kell, hát már teljesen belenyugodtam, hogy lehet, hogy csak 5 év múlva lesznek lámpák mivel eddig az hiányzik a legkevésbé. Kép

r
ruzicsky

Hát, ez a költözés dolog már csak ilyen! Pedig én is aggódtam eleinte, hogy csak mi vagyunk ilyen rendetlenek.
Szeptemberben volt két éve, hogy ide költöztünk. Mi is úgy voltunk egy csomó dologgal, hogy majd ha már ott lakunk, esténként, stb.
Nálunk is van olyan, hogy csak villanykörte lóg, sőt a folyosón még az sem.
Előszobát (kb. 2 négyzetméter)másfél év után tapétáztuk ki fűrészporossal, lefestve még nincs.
Fehérre mázolt ajtóink vannak, meg is próbáltam leégetni róla a festéket, mert nem tetszik. Persze nem olyan fa volt alatta, amilyenre gondoltam, ezért maradt fehér, csak ugye néhol hiányzik a festék. Az nappalin egy évig nem volt függöny, a konyhára most rendeltük meg, és még sorolhatnám.
Mivel csak két szobánk van (nappali és háló), nálunk gyerekszoba egyenlőre nem lesz, csak egy kiságy a hálóban. A ruháinak már megvan a helye és a játékoknak is fogunk találni biztosan.

Cic
azért az nem annyira vidék! Szerintem onnan nem olyan gáz az Istvánba beérni.
zsana75

Megkésve bár, de elárulom: 54-ről 58-ra sikeredtem 20+4 alatt. A hasam még mindig alig domborodik és nem is nagyon nőtt a mellemen kívül semmim, így nem tudom hova ugrott az a 4 kg...?

ha elmondom embereknek, hogy 5 hónapos terhes vagyok, alig hiszik el... Nem gáz ez? Meddig mondható, hogy ej ráérünk arra még? vagy ez alkati?

A bábu ritkán, de akkor jól érezhetően mozog, panaszom nics, csak egy csomó parám...

Költözéshez részvétem, én pocaklakó nélkül is szenvedtem tőle és a leendő gyerekszoba még mindig (10 hó után) is tele van dobozokkal, ezzel-azzal. Mi csak átépíteni szeretnénk kicsit a teret, de benne lakva az már olyan extra bonyolult, hogy nehéz rászánni magunkat, ebben a bábu érkezése jó motiváció. Úgyhogy hajrá minden költözőnek, felújítónak!

jck
jck
1112

Sziasztok!

Na akkor egy kicsit örülök, hogy nem csak a mi lakásunk fog csak dobozokból állni Kép
Most hogy pakolok, azért röhejes egy kicsit, mert kb. 3-4doboz tele van könyvekkel, meg persze cd, filmek, meg mindenféle kütyü a számítógéphez, de ágyunk viszont nem lesz. Kép Meg persze tv állvány berendezésekkel, meg ilyen-oylan hangfal az van, de pl. ruhásszekrényt nem tudunk átvinni Kép Ágyat sem tudunk átvinni, mertha megmozdítanánk darabokra hullana, így is hallja szerintem a fél kerület ha akciózunk Kép Na majdcsak lesz valahogy.
Persze én is inkább már bababútorokat vennék, mint mondjuk franciaágyat Kép

És még az átköltözésre leszek kíváncsi, ugyanis saját magunk oldjuk meg, szóval nem hívünk költöztetőket, mert abból a léből (kb. 40 000Ft, és ez még elég olcsó) már inkább a gyerkőcnek veszünk valamit. Úgyhogy kezdek egy kicsit már kilenni, és még hátravan a java.

Nah, jól kipanaszkodtam magam Kép

üdv.
cic 25+1
cicmerák

Sziasztok,

Babus,

Te merre laksz?

Angéla
angéla

21+3 Kép
angéla

Szia Pfranciska!
Örülök, hogy rád találtam.Én is Kaposvári vagyok május 8ra vagyok időzítve.Érdekelne ki az orvosod, és mik a tapasztalataid eddig.Ez az UH képed hány hetes korába készült?Nekem most csináltak 12/4 naposan egy képet de csak a feje látszik szinte, meg két nagy szemecske, a doki olyan aranyos volt, hogy meg se mutatta, hogy mi micsoda esetleg.Sajnálom, hogy ilyen erős hányásaid voltak.Pedig én azt hittem én vagyok a leg,2-3 nagyon csúnya (hely,szitu) hányásom volt,de minden egyes reggel epe hányással indítok.Remélem lassan elmúlik.
Vendég

Sziasztok!
Elevitet meddig,vagy hogyan kell szedni?Mindegyik orvos mást mond. Én most 13 hetesen abba hagytam,erre már meg is fáztam,lehet hogy mégiscsak kell az a vitamin végig?
Vendég

Szia Timurr!
Én szedem még az Elevitet egy darabig bizosan.
Nem emlékszem pontosan, de valami olyasmit mondott a dokim, hogy majd a 26. (vagy 28.) hét környékén abbahagyjuk. Állítólag csökkenti a hányingert is, nálam ez nem jött be.
Én főként azért szedem, mert úgy gondolom, nem táplálkozom túl egészségesen. Ha valaki egészségesen táplálkozik, talán elég, ha folsavat és vasat szed (egyébként nem tudom, az olcsóbb-e).

Egyébként napi egyet szedek, reggel.

Zsana (21+0)
zsana75

Timurr!

Nekem azt mondta a doki, hogy az első 12 hétben nagyon fontos. Most vasat és folsavat írt fel (ferrofolgamma) olcsóbb, de én mellette kétnapont beveszek még egy elevitet, mivel körülöttem mindenki beteg, nem szeretném elkapni. Ártani nem ártok vele, mivel én sem tudok egészségesen étkezni, nem kívánok gyümiket meg zöldséget.
A dokid javasolta, hogy ne szedd?

cic 25+1
cicmerák

Hát én is úgy gondolom, hogy abból baj nem lehet ha szedem,mert inkább mint hogy beteg legyek.Nekem se csökkentette a hányingert, sőt azt mondta a dokim a folsav is hányingert csinál, de hogy nem szedtem pár napig a hányinger maradt.Én sem vagyok egy zöldség faló,úhyhogy marad a vitamin.Neked már megvolt minden vizsgálatod ? (Vér,toxoplazma,AFP,UH?)
Vendég

Cicmerák!
Nekem azt mondta,hogy 8 hétig elég szedni,mert addig kifejlődnek a szervei a babynek, és utána felesleges, és utána szedjem megint a 18 héttől.Hát ezért nem értem,mert ha az utolsó hetekbe azt mondaná felesleges megérteném,de így elég fura.Egy hete nem szedem már meg is fáztam,én sem kíváok szinte semmit,se tejterméket,a zöldségekért eddig se voltam oda.Minden eddigi eredményed jó lett?
Vendég

Hű Cicmerák!
Ez a kép nagyon nagyon édi!Itt hány hetes?
Vendég

Köszi Kép A kép 23 hetesen készült.
Eddig minden eredményem jó lett, kopp-kopp. Bár a doki szerint minimális vashiányom van, erre írta a vasat, bár én azt hittem, hogy az elevit azt is fedezi, ezek szerint nem. Pedig sosem hagytam ki egy napot sem.

Neked rendben volt minden? Hol fogsz szülni?

cic
cicmerák

Cic
Hogy tetszett a macskának a légzésfigyelő? Volt riasztás? Kép

Egyébként hogy érted azt, hogy "míg beérek a melóba"? Valamiről lemaradtam? (vagy összekeverlek valakivel)
zsana75

Zsana Kép

Jóízűt aludt rajta a macskánkKép És nem riasztott be, tehát a macsnak jó a tüdeje Kép

Lehet összekeversz valakivel, de én még melózok.

cic 25+1
cicmerák

Cicmerák!
Nálam találtak toxoplazma ellenanyagot,ezért mégegyszer megcsapoltak.Röpke 3 hét és meg van az eredmény.Aztán jön az AFP.Tiszta idegbaj.Kaposváron fogok szülni, nem rég kerültem ide, ajánlás alapján választottam orvost, nem ismerek itt senkit.Hát eddig vele elégedett vagyok, de a terhesgondozás, meg a többi orvos katasztrófa.Van macskátok?Nekünk van.elég dilinyós nem tudom mi lesz vele.Úgy várom már hogy nekem is legyen ilyen képem.Fiú vagy kislány,megmutatta?
Vendég

Timurr Kép

Van cicánk, de toxoplazmozist nem csak macskától kaphatsz el. Olvass vissza, ha gondolod, a csajokkal beszélgettünk erről.

Kisfiúnk lesz, szemérmetlen módon mindig megmutatja magát Kép

Jóccakát mindenkinek
cic
cicmerák

Angéla
GyöngyösönKép

Timurr
Én már több mint 1 éve szedem az Elevitet, mindennap. Most a 25.héttől már vasat(nekem se fedezte az Elevit a vasszükségletet) és a Magne B6-ot is. És én nem is szándékozom leállni az Elevittel(max. később minden másnap bevenni csak)Kép

Mi 2 és fél éve költöztünk be a lakásunkba. Nekünk is 2 szobás, de mi nem használunk külön hálótszobát, hanem a nappaliban vagyunk állandóan, ott is alszunk, a kisebb szoba pedig a gyerekszoba lesz. Szerencsére mi már elég rendesen berendezkedtünk, így most már csak a babaszoba várat magáraKép

Babus 25+1

Kép
babus2005

Helló!

Örülök, hogy nem csak nálunk van az, hogy hónapok, sőt évek múlva sem leszünk még berendezkedve. Kép Végül is az a lényeg, hogy végre van saját lakásunk. Kép

Az elevitről vagyis inkább a benne lévő folsavról én azt hallottam, hogy érdemes egészen a szoptatás végéig szedni, mert a folsav az ellenálló képességét növeli a babának betegségekkel szemben. Végül is nem muszály pont elevitet, de a folsav állítólag nagyon hasznos végig.

r
ruzicsky

Sziasztok,

Babus,

Csak azért kérdezem, mert oda járok főiskolára Kép
Ha minden igaz, akkor 6-án megyek vizsgázni Kép, remélem a találkozóra visszaérek Kép

Angéla
21+4
angéla

Sziasztok!

Cicmerák,
mi lesz a neve a kissrácnak?
Babus,
hány hetesen volt ez az UH?Fiú vagy lány lesz?

Honnan tudják,hogy valamiből kevés van a szervezetbe,mert nekem most sináltak vérképet és utánna már e célból nem vesznek vért.
Szerintetek mikor érdemes elmenni 4 dimenziós UHra?A hajfestésről mi a véleményetek,lehet nem lehet?
Vendég

Timurr Kép

László Gergő lesz a neve. Kép
Vért fognak még venni tőled, ha más nem az afp-vel együtt, és akkor is teljes vérképet csinálnak, ha jól tudom.
Én voltam 12 hetesen 4D-n, meg 22 hetesen Kép Legközelebb majd csak a 30. hét után tervezek egyet.
Én festem a hajamat, ha nem viszed túlzásba, lehet.

Üdv.cic 25+2
cicmerák

Sziasztok!

Nekem épp tegnap lett befestve a hajam, már nagyon rámfért. Én az elején megkérdeztem a dokit, szerinte nem gáz.

Zsana (21+1)
zsana75

Timurr,
Én is úgy tudom, hogy lehet hajat festeni, mert a manapság használatos festékek már nem nagyon ártalmasak. Egyébként azt is olvastam, hogy a festék a fejbôrön át egyáltalán nem szívódhat fel, ilyen módon nem juthat be az anya szervezetébe, inkább az a veszélyes, ha nem jól szellôzô helyen festik a hajad, mert akkor belélegzed.

Babus, most akkor tényleg nem jössz szombaton? Én tökre szeretnék találkozni veled, de persze gondolom más is...! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Babus
Szerintem is simán bebuszozhatnál, nincs is messze az IKEA a buszmegállótól!
Persze ha nem, hát nem. Reméljük lesz még tali máskor is, talán akkor több kedved lesz.
zsana75

Timurr
20 hetesen volt az UH, aminek a képei a profilomban vannakKép De a profilomban található weboldal címén megtalálod a korábbi, 13.heti 4D UH képeket isKép
Kisfiúnk lesz, KristófKép

Hajat én nem merek festetni mióta babát várok, noha korábban rendszeresen festettem. De hát tudjátok, a mindentől parázó Babus...Kép

Angéla
Akkor mindig a házunk előtt jössz elKép Mi a Mátrai úti fehér 4emeletes házban lakunkKép Pont szembe az ABC-velKép

Borbolya, Zsani
Köszi az invitálást, de nem. És nem a kedvem miattKép
És egyébként se tudom mi van velem. Most pont azon kezdtem el aggódni, hogy miért van az, hogy az elmúlt 3 napban olyan nehezen tudok levegőt venni. Olyan érzés, mintha nem tudnám letüdőzni a levegőt. Marha rossz érzés. Még éjszaka is ilyen érzésem van. Evés után a legrosszabb. Már most ennyire nyomná a pocim a rekeszizmomat? Akkor mi lesz később? Oxigénre fogok szorulni? És erre még kajtassak egy fél napot Pesten? Ráadásul egyedül? Most a temetőben úgy kifáradtam, hogy csak na, pedig az csak másfél-két óra volt. Hiába, nem vagyok már a régiKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Tali tali hátán, és én egyikre sem tudok elmenni Kép Ez nem igazság Kép A téliekkel nem tudok talizni, mert akkor még melózok, veletek meg azért nem mert költözök hétvégén Kép De már nem sokáig melózok, legközelebb nem menekültök tőlem Kép

Babus, a légszomj tök normális. Megnövekedett súly, több vérmennyiséget kella tüdőnek is szállítani stb. Nekem is szokott lenni, de nekem inkább lépcsőzés után, de volt már, hogy ültem és elkapott. Nem hiszem, hogy oxigénre szorulnál Kép

ÜDv. cicc 25+3
cicmerák

Babus, ôszintén sajnálom. Kép Egyébként a légszomj szerintem is normális, de ha teljesen nyugodt akarsz lenni, kérdezd meg a védônôdet. Kép Ô elég jól meg szokott nyugtatni, nem? Kép

Cic, azt is sajnálom, hogy te sem tudsz eljönni. De legközelebb nem bújsz ám ki ilyen átlátszó kifogással, mint költözés...!! Kép Kép

Valaki írta régebben, hogy néha, ha kezét a pocijára teszi, a baba odasimul a hasfalához. Ezt mibôl érzitek? Illetve ez milyen érzés? Honnan lehet tudni, hogy odasimul, és nem csak alszik? És ha nekem elôl tapad a méhlepény, akkor érezhetek ilyet?

Üdv,
Borbolya 19+3

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Én holnap leszek 12 hetes, és még nem igazán érzem hogy ez a hányinger dolog múlna. Számíthatok arra hogy egyik napról a másikra megszűnik? Mert ebben reménykedem. Azt már nem nagyon viselném el, ha néhány hét alatt csak lasan múlna el. Nagyon utálom már ezt az állapotot.

Más. bizonyára ti fürödtök kádban. Én még nem mertem vízbe ülni (lehet hogy mókásan hangzik) de valahogy úgy érzetem, hogy az első harmadban nem kéne. Most már hiányzik egy kis lubickolás. Hány fokos vízbe ülhetek? És mennyi ideig pancsizhatok?
Ugye ebben az orvos véleményét nem kell kikérni? Mert azt tudom, hogy az uszodai úszástól eltilthatnak bizonyos okokból. De uszodába nem is akarok menni Kép

Akiren
(11+6)
akiren

Akiren
én hétvégén kezdtem a 15. hetet, és időnként még mindig öklendezem, de a hányás szerencsére nagyjából emúlt a 12. hét betöltekor. De már sokkal kevésbé vagyok érzékeny a szagokra, így elviselhetőbb.
Fürödni én szoktam néha, de arra ügyelek, hogy 38 fokosnál ne legyen melegebb a víz. Nem tudom mi a hivatalos álláspont, de ennél hidegebb vízben fázom, ez meg épp jó, bár régen sokkal forróbb vízben fürödtem.

Andi
psandi

Sziasztok,
Én mindennap fürdök,jó melegben ,nem tudom hány fokos de az biztos,hogy a nagyon forró nem jó.Magától a fürdéstől szerintem nem kell félni,én a kisfiammal is fürödtem végig és most is.Az elején még a sárvári termálban is mert pont ott voltunk(persze nem a forró termál vízben csak a langyosban).
A kilókra visszatérve én 8 kg híztam eddig,ami dokim szerint elég sok de látszatra nem durva.Pici poci,husi combi és fenék.55-ről lettem 64most.Amúgy én elég filigrán alkat vagyok így nem tűnik olyan vészesnek.Viszont a szervezetem most már nagyon érzi a "terhet" mert a derekam le akar szakadni és iszonyú nehéznek érzem magam.El is kezdtem egy kicsit tornázni,ja és futok Dini után mert őrült módon hajtja a műanyag motorját.
Legyetek jók és szép napot!
nyetus76

Ja,mindig elfelejtem:
nyetus, 22+2
nyetus76

Borbolya, Cicmerák

Én is utánaolvastam, hogy a légszomj így a 30.hét felé közeledve normális(az oxigén csak vicc volt), csakhát furcsálltam, nekem nyugalomban vagy alvás közben is ilyen érzésem van, szinte folyamatosan. Oké, jó nagy pocakom van (1 hét alatt 4 gombnyit kellett lazítani a kismamanacimonKép), dehát hol van még a vége?! Még min. 3 hónap. Még átlag esetben is kb. 3 kilót hízik Kristóf + még egyéb súlyok. A végére egész kiselefánt leszekKép, akkor mi lesz?!
Végülis amíg ez csak engem érint, addig nem érdekel, a lényeg, hogy Kristóf ebből ne érezzen semmitKép

Babus

Kép
babus2005

Harmadszor kezdek neki, mert folyton elszáll amit írok.
Szóval, nem tudja valaki, hogy terhesen lehet-e pezsgőfürdőzni? Rémlik valami oylasmi , hogy nem, de hátha rosszul tudom.
És masszíroztatni? Elutaznánk vhova 3 napra pihenni, és gondoltam kényeztetném magam egy kis masszázzsal, ha lehet. MOndjuk nem hiszem ,hogy le tudnék hasalni a padra, de egy jó kis talpmasszázs is jól esne Kép

ANdi
psandi

Helló!

A fürdésről az egyik kismamás könyv azt írta, hogy 38 fokosnál ne legyen melegebb a víz, egyébként lehet. A pezsgőfürdőről meg én annyit tudok, hogy nekünk otthon olyan kádunk van, ami pezsgőfürdős, én egyszer bekapcsoltam amikor már terhes voltam, de benne ülve annyira hangosnak éreztem, hogy féltem megijed tőle a baba a hasamban, előtte nem tűnt fel, hogy hangos, de úgy éreztem egy kisbabának aki még csak növekszik a pociban biztos nem jó az az erős zúgó hang. De szerintem lehet pezsgőfürdőzni, mert az egyik szülőszobában mutatták, hogy a vajúdókád is pezsgőfürdős volt.

r
ruzicsky

Babus,
Én kimondottan a 32-33. hétrôl olvastam, hogy kissé nehéz idôszak, mert ekkor már gyorsan nô a magzat, akár a 2 kilót is elérheti a súlya. A méh boltozata is ekkor van a legmagasabban, ezért gyakori a légszomj is. Gondolom persze ez sem egyik napról a másikra alakul ki, meg hát egyéni eltérések is lehetnek, így simán normális már a légszomjad, ha nem is kellemes túlzottan... Az elbálnásodás érzése meg... hát ez vele jár. Kép Az utolsó hónapban már biztos nagyon nyugösek leszünk miatta...

Én egyébként 5 kilót szedtem fel eddig, 51-rôl indultam, most vagyok 56. Nem látszik soknak, bár gondolom már több, mint az 'ideális'. Bár errôl annyira megoszlanak a vélemények...

Masszázsra én is eljárogattam hébe-hóba régebben, de úgy tudom, terhesség alatt nem igazán ajánlott, bár a pontos okát nem tudom. Mondjuk a hasra fekvés biztosan az egyik probléma, de gyanítom, hogy más miatt sem javasolják.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok,

azt hiszem a babanet rendelő oldalán olvastam egy hasonló, fürdéssel kapcsolatos kérdést. Ott is azt írták, hogy ne legyen túl meleg a víz, de a kismama nyugodtan lazítson a fürdőkádban, ha ezt szeretné. Szerintem nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat. Én sem fürdök már olyan meleg vízben, mint régen, de nem tudok lemondani erről a kis pihizésről.
Az egyik barátunk masszőr és a felesége decemberre várja a babájukat és ő mondta nekem, hogy természetesen nem lehet minden technikát és módszert alkalmazni, de egy jó masszőr nagyon sokat tud segíteni a kismamának, könnyíteni, lazítani az izmokat. Persze nem klasszikus módon, hason fekve masszíroz!

Ildi 12+6
ildibaba

Sziasztok!

Cicmerák,
Apuka neve lesz az első?Nálunk szerintem végig sértődne api ha nem az ő nevét kapná a pici.

Babus,
nagyon aranyosak ezek a képek,én a huszadik hétre tervezek egy 4 d-ét, addigra megtudják mondani fiú vagy lány?Ilyenkor megtudják nézni a belső szerveit is hogy rendben van-e minden?

Városunkban most kezdett egy doki 4d uh-át 12.000 Ft-ért az nem sok?Bár nekem minden pénzt megér.
Én szinte minden este fürdök nekem ez relaxáció.
Akiren,
Van aki egész végig hány,én bízom benne, hogy lassan nekem is elmúlik.Az erős illatokat,kávét utálom.Nekem kb. 7. héttől egész nap hányingerem volt, reggelente még mindig alig érek a wcre,de napközben inkább állandóan éhes vagyok, ha nem eszek akkor jön a hányinger.

Használtok terhességi csíkokra krémet?

13+3
Vendég

Lányok!! Kép
A terhes nöö nemcsak feledékeny, de hülye is. Most kitalálhatnám, hogy így alakult, de az igazság az, hogy én szerveztem szombat délutánra össze az egész családot. 10-12 embert, hogy elöö Márton-napozzunk. Anyuék ma jönnek haza négy hét külföldi pihenöö után, öök is jönnek mesélni.
Nagyon-nagyon sajnálom és röstellem, de már nem tudom visszacsinálni Kép((
Most, mikor leültem ide olvasni, akkor döbbentem rá, hogy mekkora nagy marha vagyok! Bocsánat!
Remélem, azért jól fogjátok magatok érezni, és beszámoltok, hogy ki milyennek látta a többieket az elképzelthez képest. Ja, és helyettem is egyetek egy finom sütit! Nekem már úgyis sok kiló felugrott Kép

Babus!
Én is a napokban jöttem rá, lelassultam. Légszomj miegyéb. Ne aggódj, még a szülés után is néhány hétig érezni fogod. Ma a papámmal beszéltem telefonon, és megkérdezte, hogy miért lihegek így. Mondtam, hogy a terhességtööl, meg attól, hogy túl gyorsan beszéltem és felizgattam magam. Furán hangzik, de ilyenkor tudom igazán megérteni az idööseket. Képzeljétek, hogy ez nekik már nem múlik el soha!!

Akiren!
Én egyik terhességem alatt sem mertem fürdeni. Zuhanyzom inkább. Csak néha kívánok egy jó fürdööt, én amúgy is zuhanypárti vagyok. Kép

A szenilis Dorka 21+4
dorka

Sziasztok!

Most, hogy kipanaszkodtam magam, már javult is a helyzetKép Ma egész jól kaptam levegőt.
Viszont, hogy ismét panaszkodjak, most estére nagyon szarul lettem. Már délután kezdődött, alig volt étvágyam. De gondoltam, ez nem is olyan nagy baj. Aztán most este egész hirtelen megfájdult a pocim, időnként begörcsöl a gyomrom körül(talán), ilyenkor futás a WC, hányinger és most már a hasmenés is beindult. Ilyenkor 10 percig a halálomon vagyok (de Kristóf drága közben folyamatosan rugdos, biztos vígasztalKép Milyen édiKép) Aztán semmi bajom és megint kezdődik előlről. Most épp egész jól vagyok. Ugye ez csak egy gyomorrontás féle lehet? Étvágytalanság, hányinger, hasmenés. Ezek arra utalnak, nem? Ugye véletlenül sincs összefüggésben Kristóffal? A biztonság kedvéért bevettem még egy bónusz Magne B6-ot is. Most eléggé beparáztam Kép

Babus 25+3

Kép
babus2005

Babus, biztos csak ez vírusfene ami átmegy mindenkin. De ha nem lennél jobban, akkor azért hívd fel a dokidat. Pihengess sokat! Kép

Üdv. cic 25+4
cicmerák

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?