Új privát üzeneted érkezett!

Eszter
elég lehangoló volt, amit írtál. Sajnos, a látogatók tényleg bejönnek, még a Flórba is, pedig onnan kihajtják őket, de azért be-becsusszan egy-két emberke még így is. Nekem hála Istennek, nem volt gond a szopi, 13 hónapig szoptattam, szerintem a világ legjobb dolga a szoptatás. :) Nem tudom, lehet, hogy lehetett volna valamit segíteni, de az az igazság, hogy az első gyerekkel az ember olyan szerencsétlen. Nekem volt egy nagyon jó védőnőm, aki jött, elkapta a cicim, kicsit masszírozta, aztán csakúgy fröcskölt a tejem ezer felé. Igaz, hogy majdnem bepisiltem, úgy fájt, de legalább megtanultam egyrészt kézzel fejni, másrészt nem apadt el a tejem négy hónaposan. Mert azért nálunk is bejátszottak a trükkök elég rendesen. Sokszor ki kellett találnom valamit, hogy működjön a szopi. Azt hiszem, az, hogy 13 hónapig szopott a leányzó, az nagyon nagy részben a védőnőnek köszönhető. Nekünk egy nagyon-nagyon szuper védőnőnk volt, aki 20 éve volt a szakmában, 3 gyereke van, nagyon pozitív, kedves, energikus, de segítőkész a végtelenségig. Nem osztja az észt, hanem végzi a dolgát. Úgyhogy nekünk nagyon sokat jelentett ő. Most már remélhetőleg, menni fog. :)

Nverka
nem lehet könnyű felkészülni a gyerek érkezésére úgy, hogy ott van másik kettő. Szóval nem fogsz unatkozni. :)

Nur
én kívánom neked, hogy nagyon szuper szülésed legyen. :) Én ittam málnalevél teát, nem tudom, hogy segített-e. Az tény, hogy kevesebb, mint négy óra alatt megszültem a kislányomat, de nem tudom, hogy ennek köszönhető volt vagy nem. Egy biztos: szülés alatt figyelj nagyon a mély levegővételre és kifújásra, meg ha lehet, menj a kádba. A kádba úgy kitágultam egy óra alatt, hogy már mentem is tolni. :) Minden rendben lesz, meglátod. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Jó kis eszmecsere bontakozott ki ebből az orvos felkérés-fizetés témából. :-)
Amikor távol vagyok a géptől, ezer kérdés jut eszembe, hogy majd leírom, mire idejutok, aztán persze kimegy a fejemből. Igaz a mostani éjszakán sem aludtam túl sokat (kb. 4 órát), de legalább azt mélyen és egyhuzamban, úgyhogy nem panaszkodom.

Verka
Igazán nagyon kedves vagy, hogy felajánlottad az Avent tartozékot!
Szerencsére a genetikai vérvizsgálat azt mutatta, nem vagyok fokozottan hajlamos a trombózisra (sajnos megvolt rá az esélyem, mivel édesanyám velem a pocakjában kapott mélyvénás trombózist). Viszont a doktornő nekem is azt mondta, hogy ha bármelyik "rendes" (nem seprűvéna) vénámmal gond lesz a hátralévő hetekben, azonnal kapom a szurikat. Neked ez a probléma csak most jött ki, vagy már az előző várandósság(ok) alatt is? Kicsit aggódom, mert szeretnénk még egy babát majd a nem túl távoli jövőben.

Piroska
Te nagyon ügyes vagy! Egyszer fásliztam be a lábam, de valahogy nem sikerült eltalálni, hogy ne nyomjon, de értelme is legyen a dolognak (ne legyen túl laza). Viszont a Scudotex szilikonos combfixe nekem bevált.
Mázlista vagy, hogy a Flórban még nem futottál bele kevésbé jó dokikba, szülésznőbe! Gondolom ez a fogadott dokidnak is köszönhető. Amúgy szerintem is nagyon jó a kórház szülészeti része, de - mint mindenhol - itt is vannak lelkiismeretlen, kevéssé emberséges dolgozók.

Szilvi
Pontosan én is azt tapasztaltam az előző várandósságom alatt, hogy ha fizetsz, akkor sem feltétlenül kapsz rendes ellátást (sok magándokihoz járó ismerős kismama nem kapott olyan odafigyelést, mint én az sztk-ban). Azon is meglepődtem, hogy velem sokkal kedvesebb és figyelmesebb volt a doki (az ügyeletes) szülés után is, mint a nagy nevek, akik súlyos pénzeket tettek zsebre... Pl. míg az én gátsebem kihulló varratokkal lett összevarrva, addig a szobatársamé (nagy nevű főorvost fogadott fel) kiszedőssel, ráadásul az elengedés előtti vizsgálaton is hamarabb túlvoltam (a doki jött értem, hogy akkor gyorsan megnézne, és aztán mehetek).

Eszter
Mennyibe kerül manapság az egyágyas szoba?
Ez az átkötéses dolog... Nagyon durva. Na ilyenkor kellene azt a betegjogi képviselőt felkeresni.
Amit az Istvánról írtál. :-(((

Nur
A 10 kg szerintem nagyon jó. :-) Nem mintha bármi jelentősége lenne a felszedett kilók számának (illetve azért 20 kg-nál ne legyen több, ha lehet, mert az már nagyon megviseli a szervezetet), ez csak amolyan unalmas körkérdés volt a részemről. :-)
Szerintem ne izgulj a fogadott doki hiánya miatt, egy kedves barátnőm két babáját is Anikóval szülte (a másodikat teljesen egészében vele, a doki messziről nézte a dolgokat).
A málnalevél tea finom, és nem árt. Nekem ugyan nem használt, de sokan dicsérik.

Szép hétvégét minden Babavárónak, Pocaklakónak és Tesónak!
cielo5

Cielo
hát nekem se sikerült rendesen bekötni a lábam, én is néztem a neten harisnyát, valószínűleg venni fogok egyet. Combfixet, mert idegesít, hogy egész nap húzgáljam fel és le. Én nem tudom, hogy milyen állapotban vannak az ereim, de van egy nagy széles, olyan göbös, az az alsó lábszáramtól combközépig ér, és vannak olyan pókhálószerűek, abból van néhány, az egyik fáj, az a vádlimon van. Téged már injekcióztak? Fáj?
Amikor én szültem, akkor az alapítványi szoba, ha kétágyas, akkor 3.000 ft volt egy napra, ha családi (egyedül vagy benne, a férjed is ott aludhat), az 10.000 ft volt egy napra. Nem tudom, hogy most mennyi, de nekem nem sikerült hozzájutnom. :(
Én az első babavárásomnál 14 kg-t szedtem fel, akkor nem is volt gond, de a szoptatás alatt rajtam maradt kb 10 kg, ami most is rajtam van, sajnos... De eldöntöttem, hogy ahogy megszülöm a tesót, fogok tornázni itthon. Bár van baba-mama tornám, azt is elkezdtem, csak nem sokáig csináltam, de újra nekiállok majd.

No, megyek, kellemes vasárnapot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok újra!

3 nappal korábban csöngetett a gólya és ötödikén vasárnap megszületett a mi kis manónk Ábel Zoltán.

Hát nem volt könnyű, de megérte. :)

Ugye mint korábban írtam nem választottam orvost K. Réka után, így az ügyeletesnél szültem, és épp Szentágotai doki volt, aki tényleg nagyon jó doki, gondolkodom is a váltáson, csak nem tudom hol rendel, dehát erre még lesz idő, hogy kiderítsem. De aki hozzá jár elküldhetné privátban vagy valahogy.

Szülészet rendben, gyermekosztály nem annyira. Bár mi az úgynevezett "pur"-ra kerültünk mert kisebb gondok adódtak a babával, és 7 napot voltunk bent, tegnap jöttünk haza.

Később leírom az élményeimet, de már ébredezik a picúrkám....

Üdv

Ani

CSak egy valami: Silver!
Épp mikor bent voltunk volt egy ikerszülés természetes úton! Őrület, de meg lehet csinálni, bár nekem elég nehéz elképzelni, hogy egy mellett még jön egy másik, bár az anyukája szerint nem volt gáz. Az elsőnél jöttek a tolófájások, a második pedig már kicsusszant.
anidani
Isaszeg

anidani,
nagyon gratulálok a kisfiadhoz, sok örömet, boldogságot és egészséget hozzá.
Remélem azért nem volt annyira gáz a szülés.
Köszi az ikres infót, kell is most a biztatás, mert kezdek már nagyon begyulladni ettől az egésztől. Már nagyon nehezemre esik minden és nem hinném, hogy bent lesznek ő a 36. hétnél tovább...a doki aki vizsgált múlt héten ő is két és fél-három hetet mondott. Majd meglátjuk, de nagyon fáj mindenem. Aztán ha jól fekszenek, akkor megpróbáljuk, ha nem akkor császár....

Majd mesélj, hogy mik voltak. Mi az a "pur" részleg???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Anidani
Gratulálok! :) Én Szentágotaihoz járok, megírom priviben az elérhetőségét. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

ANI! GRATULÁLUNK! Nyugis otthoni napokat kívánunk, ha már a kórházban akadt egy kis izgalom... Nagyon kíváncsi vagyok a részletekre, ha Ábel is engedi, majd írj!
Pur-ról még én se hallottam...

SILVER!
Én is ismerek ikres anyukát, aki normál úton szült. Szülész- nőgyógyász az illető :lol:
Akkor lehet, hogy nem találkozunk a kórházban...Neked vannak jóslófájásaid? Vagy más jelek a "sehogysemjó" érzésen kívül?

CIELO,
a vénás bajom a 2. várandósság végén jelent meg, kb 2 ujjbegynyi területen, aztán most a kezdetektől van és nő. Mármint, amit a felszínen látunk...Ma a belgyógyász eléggé ingatta a fejét, tényleg elég ronda. Meg már ödémás is és reggelre se megy le a dagadás térdtől lábfejig.

ESZTER
nem semmi az Istvános történet... Diabetes után külön odafigyelést igényel a baba táplálása, egy szakembernek fel kell ismerni, hogy mik azok az esetek, amikor feltétlenül segíteni kell a babának. A látogatókról meg már sokan panaszkodtak, akik ott szültek, sajnos...
Örülök, hogy Ágostonnál nem volt ilyen problémád!

Rajtam már 18 kg van, most vagyok 71, és még van 5 hetem, :roll: Szeretném majd én is lassan bevezetni a kocogást-futást szülés után. Persze csak úgy, hogy ne a szopi lássa kárát.
Mi is alapítványi (2ágyas) szobában voltunk, most is szeretném, ha összejönne és lenne hely.
Nagyon fáradtnak érzem magam, bíztassatok, hogy időben a helyén lesz minden :(

Szép estét nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Anidani, én is gratulálok!!!!!!! Majd irj mindent!

Cielo, igen, az egyágyas még mindig 10 eFt/nap. Nekem ez mindennél többet jelentett. A párom nem volt benn velem, de egyrészt nem is igényeltem, másrészt Andrissal is lenni kellett. Meg nekem fontos vcolt, hogy legyen 3 napom, amikor csak egymásra hangolódunk, megismerjük egymást, kipihenem magam........

Kép

KépKép
eszterxx

Szia Mindenkinek!

Újra itt, újra kismamaként :D
Első babánk már 20 hónapos és a Flórban hoztam Ábikát világra. A második babánk már a 17 hetes pocaklakó, őt is ugyanitt szeretném megszülni.

Anno a sokat voltam fenn az oldalon és befejezésképpen leírtam a születéstörténetünket. Igazán szép szülés volt. Azóta viszont kissé megváltozott az időbeosztásom :D , így szánom-bánom, de kivontam magam az éter hullámaiból.

2009-ben csak szülésznőt fogadtunk, most viszont orvost is szeretnék. Tudtok valakit javasolni a Flórból, akinél érdemes szülni? .. és aki éppen nem távozik a kórházból. Úgy hallottam, hogy most épp 4 doki megy el külföldre a szülészek közül.

Lenne még egy kérdésem. A ticker-eket miért nem tudom megjeleníteni? Már nem emlékszem, hogyan kellett csinálni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Az első babámat én is a flórban szültem, ő már 21 hónapos. Most jön a kistestvér, igaz még csak a 11. héten vagyunk. Meglepődve olvastam, hogy a Túri doktor elmegy a kórházból. Nála voltam az első vizsgálaton, augusztus közepén a gödöllői sztk-ban. Nekem szimpatikus volt, szerettem volna hozzá járni terhesgondozásra. Mivel rajta kívül csak azt a fiatal doktornőt ismerem, akinél végül a kisfiam született császárral, valószínű visszamegyek hozzá. Ő Lőrincz Ildikó, ismeri esetleg valaki?
Ott van még a kórházban?
Két évvel ezelőtt nekem is 2 héttel a szülés előtt ment el a kórházból a fogadott orvosom, így kerültem a doktornőhöz. Kedves volt, és a szülés után benézett hozzám, hogy megkérdezze hogy vagyok, sőt amikor a folyosón találkoztunk is, bár rohant, megállt egy szóra, annak ellenére, hogy nem beszéltünk pénzről.
Ha esetleg tudtok róla valamit, kérlek írjátok meg.
Anikó
ancsa06

Szia Ancsa!

A sztorink nagyon hasonló :)
Az én Ábel kisfiam ma 20 hónapos és szintén Lőrincz Ildikónál szültem, igaz én természetesen. Választott orvosom nem volt, csak szülésznőm, ő Ignáthné Évike.
A szülésem végén Lőrincz Ildikó volt ügyeletes és ő segítette világra a babánkat. Nagyon jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Már akkor mondtam neki, hogy nála szeretném szülni a második babámat :D

Azóta beszéltem Éva nénivel és azt mondta, hogy a Lőrincz Ildi szülési szabadságon van :( :( :(
Ezúton is sok boldogságot neki! Egyik szemem sír a másik nevet..

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok Lányok!

Verka én is egyfolytában azon izgulok, hogy még maradjon bent a picur, mert ezzel sem-meg azzal sem vagyok kész :) Nem tudom, hogy én leszek-e a következő "áldozat" :D Azon kívül, hogy nagyon fáradt vagyok és sehogy sem jó, még semmi jel nincs. Elkezdtem inni a málnalevél teát, eddig nekem még bírja a gyomrom. Felkészítőre nem megyek, ma voltam bent és nagyon lefáradtam, meg vendégeim jönnek holnap :) (amióta babát várok nagyon sok látogatóm lett :) ez jó dolog, de nagyon fárasztó is tud lenni).

Eszter megértem, hogy ki vagy akadva, szégyellem, de azért örülök neki, hogy ezek a dolgok nem a Flórban történtek veled - így legalább reménykedem, hogy ez jobb hely...

Piroska köszönöm, aranyos vagy :) Ha lesz rá mód ki szeretném próbálni a kádat, már sokan mondták, hogy jó nagyon, majd meglátjuk, hogy alakul. A levegő vétel nem tudom fog-e működni, most éppen fulladok és nem tudom mitől :roll: mert a vérnyomásom rendben és nem vagyok vizes sem - de már attól is kifulladok, ha beszélgetek, vagy eszem :( furi...

Cielo nincs lehetőség valamilyen érfalerősítésre? Gyógynövények? A fáslizást próbáld meg, tényleg sokat számít - anyum már régóta küzd az ereivel, neki sokat segített a fásli.

Ani gratula :D !!!!!! Teszel majd fel képet a piciről?

Szilvi kitartást továbbra is :) ! Én is ismerek olyan anyukát, akinek normál úton születtek a picik és minden rendben ment!

Üdv Timcsi :) ! Elvileg csak be kell másolnod a profilodon az aláírásodba a linket és utána működnie kellene.

Szia Anikó! Szerintem sok rendes doki van a Flórban, biztos tudnak segíteni itt a lányok :)

Én ma voltam nst-n és nagyon pozitív tapasztalatom volt - fel is dobott végre :) Ma egy dokinéni volt bent és nagyon alaposan vizsgált, ez mellett kedves volt és még mosolyogni is képes volt :) ! Kiderült, hogy minden rendben a babával, igaz nem túl nagy :roll: de még nőhet kicsit. A vírusom képzeljétek teljesen elmúlt! Még az osztályvezető főorvosnak is meg lettem mutatva, hogy ilyen is megesik :D Szóval, minden rendben velünk, csak nagyon hamar kifáradok, fulladok - pedig már lent van a feje - kíváncsi leszek meddig akar a picur bent maradni.

Kép
nur

Nur
akkor nem fogsz fulladni. Nagyon fontos, erre próbálj meg koncentrálni. Meglátod, megéri. :) Nem mindegy, hány órát vajúdik az ember...

Timcsi
én is a Flórban szültem a kislányomat, ő nemsokára lesz három éves. Lőrincz Ildikó volt az ügyeletes, amikor én szültem, iszonyatosan rendes nőci, nagyon jófej. :) Ha váltanék, én is őt választanám. :) De úgy néz ki, ő is beáll közénk. :) No, jó is az, Isten hozta az anyukák soraiban. :)
Szülésznő: én Sárközi Anikónál szültem, vele a szülés maga a csoda. Nagyon alázatos és nagyon kedves nőci, csak ajánlani tudom. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Timcsi, Ancsa, gratulálok az új babákhoz!!!
Én is Lőrincz dr-nőnél szültem Adélt, a 30. héten találkoztunk először, de teljesen megbíztam benne. Februárban szülte a kisfiát, és én most is megkerestem, hogy a terhesgondozással nem fárasztanám, de a szüléskor esetleg számíthatnék-e rá. Korrekt volt, nem vállalta, nem igérgetett. Talán a 4. babánknál :lol:
minden jót nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Jó reggelt!

Örülök, hogy több jó vélemény is van Lőrincz Ildikóról :)

Piroska, te most Szentágotainál fogsz szülni?

Kép

Kép
gtimcsi

Gtimcsi
ha odafenn is úgy akarják, akkor igen. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Most egy kicsit elkeseredtem. Magánrendelésre nem szeretnék járni, az biztos, főleg nem Pestre. Mi Dányban lakunk, és Kistarcsára vagy Gödöllőre is bőven elég utazni. Igaz, apa itthon dolgozik, de nem igazán mozdulhat el munkaidőben a számítógép elől.
ancsa06

Sziasztok!

Anidani, szívből gratulálok!!! mesélj el mindent részletesen, ha lesz egy kis időd!!!! :D Isten hozta a kisfiadat!

bocs, hogy eltűntem, egyrészt oviba szoktattam a fiam, érzelmileg egyébként is elég hormonvezérelt vagyok, most meg pláne két másodperc alatt eltörik nálam is a mécses, nehéz tartani magam, mikor sír reggel! Másrészt történt egy baleset, irtó pipa vagyok. Képzeljétek, várok a fiammal a HÉV-re, totál feltűnő ruhában (én fehérben ő piros dzsekiben), nem lehet minket nem észrevenni, a pocakom is látszik. Megáll a hév, szállunk fel és ránkcsapta a vezető az ajtót!!!!! hát mit mondjak, telibe a hasamat meg a fiamat, az ernyőm kettéhajlott, pedig fémből van. Szerencsére néhány férfi odaugrott, próbálták feszíteni az ajtót, de ezt nem lehet kézzel széthúzni, utasok szólak a vezetőnek, hogy a k. anyját, nyissa már ki, mit művel. A gyerekem hazáig sírt, úgy fájt a karja. Rólam ne is beszéljünk. Remélem, a piciknek nem lett semmi baja, alig várom, hogy péntek legyen, akkora van időpontom a kórházban. Most írom a levelet a BKV-nak, hogy milyen módi már ez?! kinyitom és már csattantom is össze az ajtót?! pláne mikor a peronon állnak utasok felszállásra várva...:(((

Kép
Kép
nalla

Timcsi, Ancsa, üdv a fórumon!!! Jó, hogy jöttök!:-)
Én senki dokit nem ismerek Szentágotai doktoron kívül, aki elvállalt minket, se szülésznőt, mert pár hete költöztünk Kistarcsára, így ebben nem tudok sajnos segíteni.

Silver, hú, már csak 2-3 hét! nem semmi! Emlékszem, mikor először idekeveredtem a topikba, akkor voltál annyi idős kismama, mint én most, jól elszaladt az idő!
Én szeretném természetesen úton megszülni az ikreket, de nem fogok kétségbe esni, ha császár lesz a vége. Az a legfontosabb, hogy egészségesen megszülessenek:-)

Nur, nem baj, ha pici, majd megnő idekinn:-))) az nst-re sokat kell várni vagy időpontra mennek a mamik?

Piroska, én is betáraztam torna dvd-ből, van sztriptíz aerobiktól kezdve kick boxig meg mindenféle kismama torna, de én olyan papírkutya vagyok, hogy kb. 2 hétig tartó lelkesedés után mind porfogó lett a szekrényen:-))) ha gondolod, neked ajándékozok párat! :D

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Fú Nalla, bedurrant az agyam, amikor olvastam mi történt veled :evil: én biztos kitekertem volna a nyakát a vezetőnek helyben! (nálam most a hormonok így jelentkeznek :) ) Ez felháborító, komolyan. Amikor gyerekek voltunk, egyszer minket is odazárt a vezető merő "jóindulatból", okító szándékkal, mivel szaladgáltunk egyik kocsiból a másikba - elvileg megérdemeltük persze, csak hogy elindította úgy a hévet, hogy a barátnőm egyik lába oda volt zárva, mi lentről próbáltuk kihúzni, miközben ment a hév. Simán aláránthatta volna, még jó, hogy sikerült kiráncigálni. Az meg, hogy egy kismamát gyerekkel odazárnak...ha nem lát a tükörben, akkor minek van a kalauz? Vagy ennyire sietni kell?! Ne hagyd annyiban, semmiképpen - írd bele a levélbe pontosan melyik járat volt, kapjál el azt a felelőtlen hülyét :( !

Nst-re időpontra járunk és így nem kell sokat várni - legalább is magára az nst-re, utána a dokira azért kell egy kicsit, de eddig kibírható volt. Az első időpontot az ambulanciás pultnál kértük, utána a következőket már ott kapod a vizsgálaton.

A tornával sajnos én is hadilábon állok :oops: egy darabig tart a lelkesedés, aztán husss!

Kép
nur

Vicces ez a vonalzó, olyan mintha már a 40. hetet takarná a maci :D

Kép
nur

Nalla
inkább nem írom le, hogy mit gondolok, mert olyan csúnyát írnék, hogy magam is elszégyellném!!!!!!!!!!!!!! Minek megy emberek közé dolgozni az, akinek nincs hozzá türelme????????? Menjen kapálni!!!!!!!!!!! A fene egye meg!!!!!!!!!! És ha nyomorék lesz a két gyereked, az az idióta jön majd ápolni?????????? Meg téged összeszedni az idegösszeomlásból?????????? Idióta!!!!!!!!!!!
Egyébként ne aggódj, állítólag a gyerek olyan párnázott helyen van, olyan biztonságban, hogy nagyon nehezen sérül meg. Bár hallottunk már olyan hátrányos helyzetű anyukát, aki a hasában szétverte a gyereket, hogy nyomorék legyen, nem igaz? Valahogy az is megtörténhetett. De szerintem az nagyon nagy ütés kell legyen, ami egy gyereket megnyomorít. Szóval szerintem ne aggódj, de az a p...cs menjen a fenébe! Most megyek, mert nagyon dühös vagyok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok.

Kicsit elmaradtam, de egyszerűen nem tudok leülni már szinte a gép mögé sem, nagyon fáj mindenem. A mai nap különösen szar volt, nem tudom miért, de minden bajom van. Könnyebb lenne azt felsorolni mi nem fáj.
A hátam szó szerint leszakad úgy érzem, leülni is kínlódás, mert ott lent is nagyon fáj és persze a pocakom nagyon húz, szóval a hasfalam és a bőröm is fáj. Egy-két nap alatt állt be ez a helyzet, nem is értem, hisz a teher már eddig is nagy volt.
No mindegy.

Doki ügyben is sikerült lépni úgy tűnik, a vezető orvos azon a klinikán, ahol terhes gondoznak, nagyon korrekt és gondviselő volt velem.
Ennek eredményeképpen, holnap ismertet össze Umáthum főorvossal, aki elvállalja majd a szülésemet. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a találkozó, annyira rám férne valami pozitív is már...

Anidani,
képzeld el, hogy beszéltem más ügyből kifolyólag a szülésznőmmel és mondta, hogy képzeljem el, 4 héttel előbb jöttek az ikrek az egyik anyukájánál és természetes úton és könnyen és ráadásul elsőre. Akkor beugrott amit írtál a sima ikres szülésről. Szóval, ő volt a szülésznője a csajnak.

Nalla,
nagyon sajnálom ezt az állatot, de komolyan. Olyan fura ez az eset, hisz nem látja, hogy szállnak fel???
Nem hiszem, hogy bármi baj lenne, hidd el, védelemben vannak a babókák.

Pancsi,
már megint hova tűntél?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

HA az ember gyereke megszületik, olyan nehezen tud tőle elszakadni.....:) Gondolom ez ismerős nektek.

Szóval a "pur" az a patológiás újszülött részleg, a koraszülöttekkel egy osztályon, azon a folyosón van, ahol a szülőszobába kell menni.
Fertőzésgyanú miatt antibiotikum, cukor infúzión keresztül a vércukra miatt, inkubátor 2 napig a légzészavar miatt, és egy pukli a fején, ami rossz helyen van, lenn a tarkóján, ami állítólag a gyerekek feje tetején szokott lenni. Na ezért voltunk ott külön. De jó a rosszban, hogy az ottani csecsemős nővérkék sokkal figyelmesebbek az anyukákkal, megtanították hogyan szoptassak, fejjek türelemmel, nem csak úgy benéztek a szobába, mint egy-két szobatársamnál, hogy "na szopik a baba?" És persze azt sem tudták mit is kéne csinálni.....Na mindegy erről majd máskor.

Túriról annyit, hogy az egyik szobatársamnak ő volt a dokija, de csak mint ügyeletes, és a szülésnél tök durva volt, meg a stílusa sem valami elfogadható egy szülő nő számára, és másnap mikor jött vizitelni, nagy kéjenc mosollyal állt az ajtóban, és azt mondta, másnap reggelig még ott lesz, szóval ha bármi gond van, menjen nyugodtan. Na mit gondoltok mire hajtott? Egy kis zsozsó jól jött volna még így a távozása előtt......

Tehát reggel fél 6-kor kezdett a magzatvíz elszivárogni, 8-kor a kórházban voltunk. Fél 4 körül megkaptam az infúziót, mert nem tágultam eléggé, amitől kb 5 órától 2 perces fájásaim lettek. Mehettem bárhová, labdára, szülőkerékbe, kádba....na mikor a kádba értem jöttek a tolófájások, ki is jöttem egyből, negyon nem esett jól a melegvíz. Aztán az ágyra kerültem valahogy 7 óra körül, és 19:32-kor kibújt ez a kis édes szuszogó. Tehát viszonylag gyorsan az infúziótól számolva.
Alternatív vajúdás ok, alternatív szülés nem. Az ágyra támaszkodva kényelmesebbnek tűnt a pozíció, de akkor néztek egy szívhangot, ami teljesen rendben volt, én le akartam menni, de a szülésznő azt mondta, akkor nem tudnak visszarakni az ágyra....de én nem is akartam volna visszamenni. De úgy tűnik a fájdalom nagyobb volt az én elhatározásomnál, úgyhogy maradtam.
Szentágotai dr volt bent ügyeleten, nagyon kedves, mosolygós, bíztató és érdeklődő orvos. A kitolás fél órás szakaszában volt ott, előtte a vizsgálatnál és az adatfelvételnél. Ja! És volt gátmetszés, erről egyenlőre nem tudom, hogy jó-e vagy sem, azt tudom, hogy ezt sem szerettem volna, de nagyon feszültek a szöveteim - állítólag.
A szülésznő nagyon sokat segített, előtte is, utána is, egyetlen hátulütője volt a dolognak, épp ő volt az ügyeletes, így én voltam a negyedik szülő nő aznap, és ugye nem lehet a többieket sorsára hagyni csak azért, mert én felkértem őt, hogy legyen a szülésznőm. De valahogy a Jó Isten úgy rendezte a dolgokat, hogy mindenkire jutott ideje, nem egyszerre szültünk, hanem kb 3-4 óra eltérésekkel. Szóval mikor kezdtek durvulni a fájásaim, akkor már ott volt, addig meg a férjemmel szórakoztunk, hogy ez a vajúdás nagyon lightos. Na a végére azért ez már nem volt olyan vicces :).
Lelkileg még azért egy kicsit megviselt vagyok a szülés meg ez az egy hetes kórházi herce-hurca miatt, de már itthon vagyunk, és itt minden jó és tökéletes....csak az a pukli ne lenne. Mennünk kell majd kontrollra is, remélem nem lesz semmi.

Alapítványi szobában voltam, teljesen rendben vannak, szép a vc, zuhanyzó, kulturált - persze ez a szobatárstól is függ (én hármat fogyasztottam belőlük)
Szóval a nővérkék közt van aranyos, segítőkész, a csecsemősöknek meg sok a dolguk, talán ezért nem figyelnek úgy az emberre.

HA kérdése van valakinek, szivesen válaszolok, ha tudok.

Kitartás mindenkinek!

Ani
anidani
Isaszeg

Anidani, gratulálok a gyors szüléshez!
:) Nekem kicsit hosszabbra sikeredett az első.. Remélem a második már sokkal gyorsabb lesz.

Mi a férjemmel együtt voltunk az alapítványi szobában. Csodás 4 napunk volt! Szívesen gondolunk vissza azokra az időkre.
Most viszont kicsit más lesz a helyzet. Mivel a kicsi minimanónk is már velünk van, így a férjem csak a szülésen lesz benn velem. Utána míg én a kórházban az újszülött picivel, addig papika itthon a kicsi fiunkkal... Nagyon anyás.. Imádja az apját, viszont az alvás az necces.

Na mindegy, majd csak lesz valahogy.

Kép

Kép
gtimcsi

Ani, a pur-ra mikor mehettél be? Ezt korlátozták? Vagy kivehetted szoptatni az inkubátorból, vagy csak az infúziót kapta?

Apuka bent volt veled? És amikor megszületett Ábel hagytak egy kicsit békén titeket?
Bocs a sok kérdésért...
A gátmetszést miatt ne aggódj, majd a köv. szülésnél lesz összehasonlítási alapod, ha akkor majd nem vágnak.

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

Szilvi hogy sikerült a találkozó dr. Umáthummal? Még egy picit próbálj meg kitartani, pihenj sokat! (tudom, könnyű mondani :( sokszor én is úgy vagyok már nem bírom, mert sehogy sem jó, pedig nekem csak egy picur van odabent)

Ani tökéletesen megértem, hogy nem tudsz elszakadni a picurtól :D ! Vannak nekem is kérdéseim (írok privit is) :) A picinek kellett most bevinni valamit? Hétfőn a recepción azt mondták egy kismamának, hogy semmi sem kell, de nem tudom ez mennyire biztos :roll: Én készítettem már be pelust és popsitörlőt, de nem tudom mi kellene még... Miután kibújt rádtették picit Ábelt? Te szedtél valmailyen homeós bogyót? Remélem gyorsan rendbejön a pukli is a picur buksiján és minden tökéletes lesz :)

Én meg ma agyonstresszeltem magam a házassági anyakönyvink miatt - holnap meg ki kell másznom miatta Budára, szuper lesz... Remélem a picur nem indul be miatta, mert iszonyú rossz napom volt :( és attól tartok ez holnap még rosszabb lesz.

Kép
nur

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Nur, igaz 2009. januárjában szültem Ábikámat, de elmondom akkor mit kellett bevinni.

Először is, azt mondták, hogy ott szinte mindent adnak, így pár textil pelus és egy pici sapka a babának elég.

Amikor viszont már bent voltunk, megkérdezték, hogy hoztunk-e be ruhát a picinek, mert akkor azt adnák rá. Sajnos nem vittünk, mert azt hittük nem is lehet a sajátot bent használni. Így maradtak a kórházi kis rugik. Mindemellett rendben voltak azok a ruhácskák is, csak az ember, ha előre tudja, akkor meglehet, hogy a saját ruháit szívesebben adta volna újszülött babájára.

Mi vittünk magunkkal FLP-és aloe verás krémeket a babának popsikrémnek. Egyszer figyelmetlenek voltunk és a csecsemős bekente a Ábel popsiját a saját krémükkel. Piros, tarjagosan felduzzadt lett tőle a kis popója. Erre a csecsemős csak annyit mondott: akkor ennek a gyereknek sem jött be. 3 napba telt, míg a propoliszos krémmel helyre tudtuk hozni.

Vittünk pár pelust is szerencsére, mert egyszer csak azt mondták, ugye van pelenkájuk, mert nekünk elfogyott :)

Egészségügyi betétet viszont jó sokat kaptam és még meg is kérdezték később is hozzanak-e még. Igaz nekem még volt egy kis plusz műtét is, mert nem vált le a méhlepényem, így altatásban leválasztották.

Egyébként annyira fűtöttek, hogy a kis sapkára nem volt szükségünk :)

Remélem tudtam segíteni.

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok! Nekünk 3 hónapja a következő kellett: a kisruhákra azt mondták, hgoy felesleges, ők fürdetnek és nem foglalkoznak vele, hogy mi a tied, ne hozz be. Volt egy külön táskám a babának, azon teljesen kiakadtak, hogy két sporttáskával megyek szülni, állandóan azzal cikiztek, mert a gyerekét elég, ha majd apuka behozza. Betétet én csak az elején kaptam, utána a saját kellett, pelenkát nem adtak. A krémtől nekünk is tiszta piros lett a popója, de még az egész háta, mindene!! Nekünk a sudocream jött be.

És amit én feltétlen vinnék: egy rossz póló, mert ha véletlen császáros vagy és esik az eső, akkor beázik a császáros áőrző és istentelen dolog azt a kopogást hallgatni egész éjszaka, benned a szúró-csípő kakéter!!! És az egyik 10 eFt-s szoba is ázik, úgyhogy ott is jól jöhet :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Verka
Bármikor bemehettem hozzá kérdezés nélkül. AZ első szopi az inkubátor mellett volt 1 naposan, segítettek mellre tenni, a helyes tartást is megmutatták, és a fejést is. 2 napig volt inkubátorban és mikor lejárt az éppen bekötött infúzió, akkor vették ki. Utána vissza, és mikor lejárt a következő infúzió, az éjszakai csecsemős behozta mellém éjszakára és reggel kellett visszavinni. Mi meg próbálkoztunk a szopival, aztán meg jót aludtunk egymás mellett.

Igen a párom velem volt a szülésnél, de kértem, hogy ne nagyon közelítsen, csak legyen ott mellettem.
Mikor Ábel megszületett a hasamra rakták, betakartak minket, de aztán el is vitték, mert furcsán sírt. Apukája kb 10 percig ringathatta, aztán elvitték a pur-ra. Egyébként míg az anya a szülőszobán marad megfigyelésre, addig a baba is ott lehet a szülőkkel, utána mikor kitolják az anyát a babát beviszik a csecsemősök a babaszobába és ott van kb 5-6 órát, hogy az anya tudjon pihenni. De szerintem ha valaki nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy vele legyen a kicsi, akkor engedik.

Na felébredtünk...

majd folyt. köv
anidani
Isaszeg

Nur, miért kell elmenni személyesen a házassági anyakönyvi kivonatért, biztos vagy ebben? Kötelesek írásbeli, postai úton érkező kérelemre postafordultával kiküldeni neked, illetéket sem kell fizetni, ha gyermek anyakönyvezése miatt kell! Én is postán kértem az enyémet a fiammal, most is így fogom. Leírtam 5 sorban, hogy terhes vagyok, gyerek ekkorra várható, erre a lakcímre az anyakönyvezéshez egy kivonatot megküldeni szíveskedjenek:-) Gondolom, mennyire púp a hátadon most Budára szaladozni!

Silver, én is abban bízom, hogy stramm kölkök:-) Remélem, jó kezekbe kerülsz, kitartás az utolsó hetekre!

Eszter, hát ez oltári, de jó ötlet:-)))

Anidani, köszi a szül.történetet, nagyon jó volt olvasni!:-) Mázlid volt, hogy sikerült alapítványi szobába menni! Hogy van a kis trónörökös? :D

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Timcsi, Eszter, Ani nagyon szépen köszi az infókat!!!

Eszter a pólót végül hova használtad? Beraktátok az ablakba zajszűrőnek? Én is két pakkal megyek :roll: egy táskába be sem fér a cucc - mondjuk főleg a köntösöm miatt....

Nalla a mi helyzetünk sajnos speciális :cry: Mivel a párom külföldi és külföldön kötöttük a házasságot, ezért itthon honosíttatnunk kell. Ennek a normál ideje kb. 20 nap - mi már bőven túlléptük ezt az időt és semmit nem mondtak, mi van a házassági anyakönyvinkkel, ezért kellett odamennem személyesen. Kiderült, hiányoznak még dokumentumok (a fele kamu, pl. azt mondták nem szerepelt a házasságkötésünk helye és ideje a külföldi anyakönyvin! Ami 100% nincs így, de hát nem tudom bizonyítani, mivel ugyebár beadtuk hozzájuk, nincs másolat) - ebben az a szép, hogy írtam nekik egy emailt, hogy ha hiánypótlás kell keressenek fel levélben, vagy telefonon, mert sürgős a baba miatt, hogy lépni tudjunk - a levélre nem válaszoltak, a telefonhívásokra meg az volt a válaszuk, hogy átadják a számom az ügyintézőnek, aki majd hív, ha valami nincs rendben. Hát marhára hívott. Szóval betelt a pohár és bementem személyesen. Kiderült, hogy már kiynomtatták az értesítést, hogy mi hiányzik, de nem tudták postázni, mivel az osztályvezető nincs bent és nem tudja aláírni (mondjuk ez nem magyarázat arra, hogy emailben vagy telefonon miért nem adtak felvilágosítást...) - na ahhoz képest, hogy az osztályvezető nem volt bent öt perc múlva mégis megkaptam tőlük az értesítést (nem értem most akkor ki is írta alá???). A lényeg, nem lesz kész a házasságink amire a picur megszületik :cry: az én nevemre lesz anyakönyvvezve, majd utána rohangálhatunk újra átiratni.... A kérdéseimre, hogy mégis miért nem adtak sehol tájékoztatást pontosan mi kell az anykönyvvezéshez, illetve hogy miért nem készült még el az irat csak csend volt a válasz. Hát, ennyi, kicsit sem vagyok kiakadva, férjem szerintem tombolni fog....már így is elege van a magyar hozzáállásból, ezek után nem is tudom mit fog mondani.
nur

Hello!

A szülésznőmet kérdeztem még a szülés előtt, és ő mondta, hogy pelus, popsitörlő, 2-3 textilpelus, kissapka ha kivisszük (tényleg nagyon meleg van ott, mi sem raktuk rá a sapit). Kisruhát nem javasolt, mert a fürdetésnél elkeveredhet, és aztán hiába reklamál az ember. Kis kesztyű ha nagyon csikargatná magát. Popsikrémet és hintőport ott adnak. Hazamenős ruci és kispléd szintén hazafelé, mert kis takarót is adnak.
Mamának Tena betét - nekem 1 egész csomag ogyott, de én is kaptam kb 8 kisebb betétet, abból se maradt semmi, igaz én nagyon sok vért vesztettem, és eléggé véreztem, úgyhogy lehet másnak nem kell ennyi.
Homeós bogyót nem szedtem, csak homeós gátmasszírozó olajat használtam kb 3 alkalommal, és a szülés során is használta a szülésznő is és a doki is.

Ábel jól van, szopik 2-3-4 óránként - bár ma sűrűbben felébredt - alszik, büfizik. Ma voltunk a kórházban a pukliját nézték, de semmi változás. 2 v 3 hét múlva kell ismét mennünk.

A házassági kivonatról annyit, hogy mi épp elmúltunk 1 éves házasok, de nem kellett kérni újat. A recepción mondtam, hogy majd hozunk frissebbet, de mondta a hölgy, hogy nem kell.

Szegény nur, nem irigyellek. Úgy tűnik mindenkinek kijut valami így a terhessége végére, nehogymár nyugisan tudjunk készülni a LÉNYEGRE. Szurkolok, hogy megoldódjon a dolog.

Mindenkinek pihi és nyugi :) ha lehet.

Ani
anidani
Isaszeg

Sziasztok!

Ábel most 20 hónapos és a múlt héten elfogyott a tejem. Eddig végig szopizott, bár az utolsó két hónapban már csak este igényelte.
Amióta elment a tejem, Ábi az alváshoz továbbra is igényli a cicimet. Igaz, hogy tudja, hogy üres, hisz ő szólt :D , de mindemellett jólesik neki cumizni.
Minden este iszik tejcsit cumisüvegből. A cumit már 7 hónapos korában elhagyta.

Van valakinek tapasztalata ilyen téren? Kinek, hogyan sikerült a gyereket leszoktatni a ciciről?

A szoptatási tanácsadó azt mondta, hogy hagyjam, had cicizzen még picit, ha megnyugtatja. Illetve a kistesót is érzi és ezért is fontos, hogy hagyjuk még cicizni.

Ok, de meddig?

Kép

Kép
gtimcsi

Timcsi
nem tudom, de én nem ciciztetném úgy, hogy várom a tesót. Mert ha mégis van tejecskéd egy kevés, akkor az csinálhat vetélést, hogy szoptatsz. Volt itt olyan anyuka, aki kórházba került, mert szoptatott babavárás alatt. Te tudod, de én biztos, hogy nem szoptatnám. Egyébként meg lehet vele beszélni, csak kitartónak kell lenned. Mondd neki, hogy megölelgeted és úgy alszotok el.

Nur
ez nagyon gáz! Jó kis macera lesz az átírás. Igen, sajnos Magyarországon ilyen az ügyintézés. És sírunk, hogy szegény köztisztviselőket leépítik. Én közalkalmazott vagyok, de ekkora láblógatást, mint a közszférában én még nem láttam. Nevetséges és undorító!!!! És ezeket mi fizetjük!

Eszter
ez az esős dolog elég gáz...

Lányok,
nem tudom, volt-e nálatok olyan, hogy az egész napotok olyan rossz volt, hogy legszívesebben kitörölnétek a naptárból... Nekem olyan napom volt, úgyhogy most utálom a világot! ÁÁÁÁÁ Brrrrrrrrrrrrr........... Na, mindegy, holnap remélem, jobb lesz!

Kellemes estét mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska,
a mai nap az nagyon gáz volt. Szerintem ez valami időjárási dolog lehet, mert én is nagyon pocsékul voltam egész nap és mint a mosott sz.r.

nur,
nagyon jó volt a dokival találkozni tegnap este volt a szeánsz. Nagyon kedves és aranyos és ember közeli volt. Megnyugodtam teljesen, látszott, hogy érdeklem és nem csak bevállal. A másik dokival aki bemutatott neki, szinte konzíliumot tartottak, hogy mit hogy kéne meg ilyenek.
Végül is az van, hogy jövő csütörtökön befekszem a kórházba egy teljes kivizsgálásra, hogy minden oké e, de ők már nem nagyon akarnak kiengedni sem, de a saját felelősségre távozás az van, szóval majd meglátjuk. Mondjuk ahogy mostanában vagyok azt sem tudom mikor jönnek a babák, mert már nagyon a végét járom úgy érzem. Szóval majd meglátjuk.
Ha mész ctg-re akkor találkozhatunk is...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Jó reggelt!

Piroska, köszönöm a javaslatot. Az orvosaimmal átbeszéltük ezt a szoptatós témát és azt mondták, egészen addig nincs probléma míg én nem érzek szúrást, keményedést, görcsölést szoptatás közben.

Nos, nálam ezek elmaradtak.

:D :D :D Ám ma este történt valami! Ábi végre a cumisüvegből kapott tejcsi után odabújt hozzám és nagyon édesen, lassan, halkan elkezdte mondani, hogy Mamiii, Maaamiiiiii, Mamiiii. Közben teljesen odahúzott magához, szorosan átkarolta a nyakamat, simogatta az arcomat és álomba merült. Közben én csak olvadoztam és azt mondogattam magamban én vagyon a világ LEGBOLDOGABB anyukája!

7 órát aludt egyfolytában majd, amikor megébredt és szóval sem kért cicit, csak a tejcsijét. Odaadtam neki és miután megitta ismét jött az összebújás, becézgetés és a közös elalvás.

2 órát aludt még :D :D

Hiába van kint szürke idő, nekem ma jó napom van!

Szép napot nektek is!

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Szilvi, nagyon jó, hogy végre úgy néz ki, jó kezekbe kerülsz! Húúúú, azért az izgi, hogy már jövő csütörtökön be kell feküdni! Én biztos meg lennék ijedve rendesen, de mint tudjuk, gyerek még benn nem maradt :-)

Nur, nálam az őrző pont középen ázott, én a linoleumra tetettem a párommal és igy legalább nem csöpögött. Az azért elég őrjítő, amikor azt hallod, hogy csepp-csepp-csepp-csepp egész éjjel :-)

Piroska, ez legyen a legkevesebb, hogy ázik. Állítólag az a rossz, amikor fúj a szél, mert akkor az az egész kórtermen átfúj. Nekem szerencsére ilyen nem volt, én a nagy áradások idején szültem, júni 1-én 5 fok volt a csúcshőmérséklet, nem lett volna baráti, ha átfú.

Kép

KépKép
eszterxx

Nur, ez felháborító, ilyet ma nem lehet művelni! Én a közigazgatásban dolgozom, és azt látom, hogy a baj főleg a középkorú-idősebb mancikákkal van, akik egyszerűen nem képesek felvenni a tempót, az eletkronikus közigazgatás még mindig csak szólam, mindent lepapíroztatnak, lefüzetnek, öt példányban, nyolcvan helyen, húsz folyamatmérési grafikonnal, a lényeg, az ügyek szakszerű, pontos, gyors intézése meg századrangú marad. Kb. másfél éve írtam egy tételes listát a jegyzőnek, hogy melyek azok az ügycsoportok, amelyeket simán lehetne kizárólag elektronikus úton intézni és nyilvántartani, és nem és nem és nem, mert a másikat már "megszoktuk". Ez az aláírás dolog meg egy nagy kamu, hadd mondjam meg, mert pontos rend szabályozza a szignálási, kiadmányozási rendet, olyan nincs, hogy nincs aláíró, még a polgármester helyett is ki van jelölve ügycsoportok szerint valaki, nemhogy egy kis osztályvezetőcske helyett, na ne vicceljenek.

Képzeljétek el, hogy mikor odakerültem dolgozni, rámszóltak, mikor az ügyek 2-3 napon belül válaszlevéllel a postázóba kerültek, hogy ezt ne csináljam, azért van a 30 napos munkaidő, és az nekik nem jó, ha valaki bepörgeti az ügyeket! Szerencsére azon az osztályon, ahol én vagyok, már a 70 % fiatal, sokkal dinamikusabb a hozzáállás, a felfogás.

Ja, még egy kedvenc sztorim: ki kellett küldeni egy megkeresést x európai város polgármesterének. Erre mit csinálnak? nem a neten fél másodperc alatt megkeresik a címet, nevet, nem, kérem szépen, hivatalos levelet írnak a nemzetközi osztálynak, aki hivatalos úton visszaválaszol, tehát a címek kb. 3 hét alatt meg is vannak. Azt hittem, lerakom mentem a parókám magam mellé a földre :-)))))

Meg az ilyen kis húzások, hogy nem dobja le irattárba az ügyeket, ha készen vannak, mert akkor a nyilvántartás szerint ő olyan k...ra elfoglalt munkaerő, hogy egyszerre száz ügy van nála folyamatban (addig folyamatban lévőnek minősül ugyanis, amíg az asztalán hever).

Teljesen egyetértek Piroskával, nagyon kellene már egy bozóttűz a közigazgatásban!

Kép
Kép
nalla

Silver, én is megkönnyebbültem, hogy egy rendes dokit találtál, azért nagy biztonságot ad az! A befekvéssel nekem csak egy gondom lesz, hogy ki fogja a kisfiamat ellátni, ha hetekről van szó...? Engem ez komolyan frusztrál már most, sokat nem alszom miatta, őrlödöm, hogy legyen.
Már biztos mondtam, itt lakunk a kórház mellett, ha bármire szükséged van, megkívántál valami kaját, kifogytál a könyvekből stb, szóljál nyugodtan, itthon vagyok egész nap, szívesen segítek, de tényleg! :D

Piroska, bizony vannak ilyen ultrasz.r napok:-))) tegnap ráadásul bementem dolgozni, egyáltalán nem esett jól egész nap a gép előtt ülni, hazajöttem és jól lefeküdtem aludni egy kicsit.

[/img]

Kép
Kép
nalla

Nalla
pontosan így van! :) Bár ahogy én látom, ez leginkább a régieknek a szokása, hála Istennek, ahogy látom, a fiatalok nem nagyon követik ezt a nagyon gáz példát.

Eszter
akkor mi lesz velünk januárban????

Timcsi
szupi! :)

Na, mi voltunk ultrahangon, kisfiú lesz a lelkem, úgyhogy nemhiába választottuk a nevét. :) Egyébként Mendel lesz a neve, ezen elég sokan kiakadtak, de szerintem nagyon szép név. :) Ti hogy fogjátok hívni a piciket?

A kislányom nem hagy nyugton, nyúúúúz. :)

Kellemes napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

nalla,
köszi szépen, nagyon aranyos vagy, ha úgy hozza a helyzet akkor élek is vele majd. :-)
Igen, ez a mi legyen a nagy tesóval dolog ez nálunk is azért elég necces kérdés, bár anyu nagyon sokat tud segíteni és a férjemnek is sok szabija van.
Nekem most azt mondta a doki, hogy 3-4 napos megfigyelésre és vizsgálatokra menjek be, aztán meglátjuk, de ő nem javallja már a hazajövetelt, de saját felelősségre ugye hazajöhetek ha aláírom azt a papírt. Mondta, hogy nem fognak ezért engem utálni, meg rossz szemmel nézni rám, csak ez felelősség kérdése is. Azt mondta, hogy ők azt szeretik, ha egy ikres mami a 33. héttől bent dekkol, hogy kéznél legyen ha bármi van.
Szóval kíméld magad, hogy ne legyen semmi gond, ne dolgozz már sokáig stb...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Lányok, aki mostanában feküdt bent, milyen a kaja.
Tudom elég banális kérdés...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szép estét!

Timcsi!
Szerintem szuper, hogy nem vontad meg tőle a cicit a várandósság alatt sem és az meg a legjobb, hogy az orvosok támogatnak ebben. Ritkaság, inkább lebeszélik az anyukát. Akkor kell meggondolni a szoptatást terhesen, ha volt már vetélésed, vagy szopi közben keményedsz, görcsölsz, esetleg vérzés is volt/van. De szerintem ezeket te is tudod...
Nálunk Juli után 3 vetélésem volt, az első esetben még szoptattam és orvosi tanácsra utána abbahagytam. De a vetélést kiváltó ok nem a szopi volt, hiszen még kétszer megismétlődött, amikor már Julit elválasztottam...
Édes lehetett Hunor, amikor hozzád bújt!

Nekem is vacak volt a napom, éjjel már kezdett fájni a torkom, délelőtt rázott a hideg. Adélnak fájt a foga, vagyis, hogy jönnek a szemfogai és de. 9-től aludt másfél órát. Vele én is pihentem szerencsére...
Zuhogott az eső, az udvarunkat tegnap szétzúzták a kőművesek, persze ma a rossz idő miatt maradt a felfordulás.
Holnap esküvőre megyünk!

Silver, végre pozitív fejlemény. Most már ne görcsölj, sínen van az ügyetek, minden rendben lesz, meglátod! Én szorítok nagyon!

Ani, szuper, hogy a szopival nem lett gond. Csak azért, mert tapasztalatból mondom, hogy amikor nem volt velem a baba éjjel-nappal, akkor nagyon nehezen rázódtunk bele a témába.
Adéllal éjjel fél 2kor toltoltak ki a szülőszobáról és be akarták vinni az osztályra őt, de én nem akartam. Velem volt az első éjjel is. Ő végig aludt, én meg úgyse aludtam volna, ha nincs velem :lol:

Megyünk hajat mosni, kollektívan...

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Piroska!

Nekem tetszik a nevetek, ha ez számít valamit. :P
Amúgy a Didri milyen név becézése? Bocs, ha már írtad...
Nálunk most Sámuel a választott, de Adél neve is a szülőszobán dőlt el. Nekem a Kolos a kedvencem még..

Hát a tesók elhelyezése nehéz ügy. Még nálunk se kiforrott a dolog. A kórházi idő alatt a férjem már nem dolgozna és a szüleimnél lennének mindhárman. De előtte én már leköltöznék hamarabb Gödöllőre anyáékhoz, az ovinak viszont nem tetszik, hogy Juli annyit hiányozna...
Adél viszont nélkülem hosszú távon (1 nap) kezelhetetlen...
Szóval még nem tudom mi legyen...

Most már tényleg megyek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok lányok!

Hát, már nem hergelem magam ezekkel a hivatalokkal, mert tényleg csak magunknak ártok vele :( Pukkadjanak meg, ott ahol vannak...

Ani köszi az újabb infókat :) ! Neked melyik típusú Tena kellett? Nekem extra van, szerinted az elég nagy?

Piroska az a nap nekem is gáz volt, úgy látszik valami általános negatív hatás érte a környéket :shock: Jól megéreztétek akkor, hogy fiú lesz a picur :D Milyen eredetű név a Mendel? Nekünk Ádám lesz a neve, hacsak be nem csap minket és mégis lány lesz :)

Szilvi nagyon örülök, hogy sikerült végre végleges dokit találni és úgy néz ki oda is figyel :) Én kétszer találkoztam vele a terhesgondozáson, az első alkalommal nagyon rohant és nem nagyon tudott rám figyelni, de másodszorra sokkal kedvesebb volt még mosolygott és viccelődött is, gondolom akik meg megfogadják azokkal még kedvesebb, figyelmesebb. Megértem, hogy nem sok kedved van a kórházban dekkolni, de ha úgy érzed már nehezen bírod akkor talán mégis biztonságosabb bent. Én most megyek hétfőn nst-re, de gondolom akkor te még nem leszel bent. Ha kihúzom a következő nst-ig és bent leszel, akkor meglátogatlak :) csak írd majd meg hol talállak meg!Szerintem a kaja gáz lesz :( ....

Nalla, ha ti végül is közel laktok, akkor muszáj lesz befeküdni?

Eszter ez elég rosszul hangzik, erre nem gondoltam, hogy föntről csepegett a víz :shock: Mi lesz most, amikor egyfolytában szakad...

Timcsi de jó neked, úgy szeretnék már én is ilyeneket átélni a picurkámmal :) Hát tényleg ezért érdemes bármit vállalni.

Verka milyen volt az esküvő?

Kép
nur

Sziasztok!

Verka, köszönöm a biztatást! Olyan szakemberekkel és anyukákkal vagyok körülvéve, akik mind biztattak szerencsére. Az ösztöneimre hallgattam és működött! Ha éreztem volna bármi olyat, ami arra utalt volna, hogy abba kell hagynom, mert veszélyezteti a picit, akkor biztosan meg is tettem volna. Ám szerencsére működött a természet
:)

Nur, ebben egyetértek! A gyerekek annyi boldogságot tudnak adni, ami megszépíti az ember életét. Értük érdemes! Ám tényleg akkor tudja meg valóban az ember, amikor ezt maga is átéli :) Gyanítottam régen is, hogy ez így van, de megtapasztalni... az fantasztikus!
Már nagyon-nagyon közel vagy hozzá, hogy a kezedben tartsd a babádat! :) :) :)

Kép

Kép
gtimcsi

Sziasztok!

Szerintem meleget, hideget, esőt, szelet ki lehet bírni a szobákban, azon ne aggódjatok! Levetkőzünk, felöltözünk, pólót rakunk a csöpögést helyére vagy az ablakba, annyi baj legyen. A gyerekek legyenek egészségesek, a szobatársak elviselhetőek meg az orvosok odafigyelők, ez a fontos :-)!

Nekem gyerek egészségséges, szobatársat kilőttem az alapítványival, az orvost meg ugyebár tudjuk.......

Szilvi, a kaja......hát,ööööö,izé, olyan kórházi, na! Meg lehet enni, ha éhes az ember, de elhízni nem fogsz tőle. Későn jön a reggeli, arra tárazz be már este. Reggel 5 felé keltettek lázmérésre minfden nap, hogy még váltás előtt megcsinálja az éjszakás és reggeli olyan fél 9, 9 körül volt. Na, nekem már kopogott rendesen a szemem.....unalmas, izetlen reggeli, különböző nevű, de azonos állagú leves és krumplipüré husival ebédre, vacsira meg nem emlékszem.........azért néha hozzon a család vala mi finit :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Nur!
Azt hiszem normál tenám volt, de az extra még jobb,biztonságosabb érzést ad, mert én az elején attól féltem, hogy jaj nagyon mellé folyik....(én eléggé sokat véreztem)

Szilvi!
A kaja a hét első felében nem volt rossz, volt főzelék - nagyon szeretem a főzelékeket - de a második felében lehet szakácsváltás volt mert elég gáz ebédek jöttek. Zacskós leves, ízetlen második. Valami bakonyi szelet, csak épp ízetlen, de egyszer volt rántott hús valami szárnyasból és jó vastag volt a hús, és nekem ízlett. Egíik nap pedig lekváros - fornettis - fánk volt.

Reggeli általában 2 zsemle egy kis teavajjal, kis sajttal vagy párizsival, 2 sonkával, teával, vagy tejjel, vacsi ugyanez. van nővérke, aki behozza az ebédet, van aki kiküld, a vacsi és a reggeli pdig mindig ki van rakva.
Reggel 5, fél 6 körül hőmérőzés van, 8, fél 9-kor kis majd nagyvizit. De volt hogy már negyed nyolckor megvolt a kis vizit, ez a nappalos nővérke és egy doki. Volt egy néger doki, nagyon jópofa, általában ő jött kisvizitelni, nagyvizizelni meg a főorvosok.

A szopi nagyon jó. Azt vettem észre, ha melltartó van rajtam, tisztára bekeményednek a cicik, ha nincs akkor nincs gond. Szerintetek szopi után feltétlenül kell fejni? Én eddig még egyszer sem fejtem le, de egyenlőre nem csomós.

Üdv

Ani
anidani
Isaszeg

Eszter, Anidani,
ne keserítsetek el, mert én ettől a kajától éhen fogok dögleni.
Egy ikerterhesnek ennyi ételtől összemennek a kölkök. :-)
Akkor már tudom, hogy mit viszek a tatyómban a kórházba, kevés cucc, sok kaja. Na már csak ezért is hazajövök, ha lehet.

Nur,
Igen, én csak csütörtök délután megyek befeküdni, szóval a következő nst az esélyesebb. Majd egyeztessünk, hogy mikor jössz és hogy én hol leszek akkor.
Elküldöm priviben a mobil számom, ha gondolod csörögj majd rám.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?