Új privát üzeneted érkezett!

Pako!

Most nézem a vonalzódat! Mi ennyire egyszerre szültünk? :D
Miért nem jöttem elöbb hozzátok! Sokáig csak olvastalak benneteket. Tényleg sokáig mert két hónapig biztos! Tök jó lett volna ha tudom akkor találkozhattunk volna már a kórházba!
Milyen egy tök vagyok időnként! :roll:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vaku-vakutlan: Igyekszem vaku nélkül készíteni a képeket és valóban szebb a színük. Így az a baj, hogy könnyen elmosódik. Vakuval csak akkor fényképezünk, ha elfelejtjük átállítani, tehát ritkán.

A Keresztelkedőknek gratulálok! Twist és Beubaba (?) (Ezer bocsánat, ha elírtam)

ÚÚÚ! MI a keresztelésen különösebben nem is agyaltunk még... lehet nem is lesz?
szilvi35

Kép

Álmosító ez az esős idő !

:D :D :D
szilvi35

Sziasztok Anyukák!

Te jó ég! Egyre többen jelentkeztek. :-) Nem sikerül megjegyezni a neveket, meg melyik baba kihez tartozik. :-)
Köszönöm, hogy megosztottátok velem a benn töltött időt. Egyre kevésbé tartok a kórházban töltött időtől...

Juj... A babák nagyon szépek!! GRAT! Kezdek attól tartani, hogy Huba nem üti majd a mércét. :-)

Tényleg! Csak egyikőtök említette az alapítványi szobát... Érdemes? Kérdeztem a dokimat és 8-10e/éj a díja. Azért az nem sok? Három éjszakára közel 30e. Ennyit a dokinak fizetünk. (Tudom, ő egész olcsón vállalt... ) Meg olvastam, hogy volt aki nem fizette ki, mert pl a mikró nem működött, és a WC össze-vissza folyt... Szóval?

Grat még egyszer a babákhoz. Gyógyulást a betegeskedőknek.

Ja! Overál! Néztem ma Auchanban, nekem azok nemigazán tetszettek. Tescoban nem is volt. Viszont vettem egy aranyos téli kiskabátot. Overállal azért még próbálkozom, ha kijutok a házból...

Szép estét kismamák!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Nagyon cuki ez a Tiva babi! :)
Kincső meg gyönyörű nagylány.
Ildóca nem félsz, hogy kiműti a hajából a csatot és megeszi vagy bedugdossa a nózijába?

Mikor anyós tegnap hazajött a lányától, aki augusztusban szült, nem győzte hajtogatni, hogy mekkora nagyfiú már Domóresz, pláne egy olyan kis tökmag után, mint az unokatesója.

http://babafalva.hu/filmajanlo-babak-az-elso-ev/

Sziasztok elveszett báránykák.
Várjuk a képeket Pako.
Ügyes Dorka meg Kincső a pápázással.
Nálunk a pacspacs hajtogatására ad egy pacsit vagyis csapkodja a tenyerem a mancsával.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Én is előkerülök az olvasó üzemmódból... Örülök, hogy gyarapodunk, üdv. itt Huba-ninja! :)
Nagyon ügyesek a gyerkőcök, és nem utolsó sorban nagyon szépek!!! Abigél nekem nem csinál még ilyeneket, még nem is ül, csak állni akar egész nap. Azt nagyon élvezné.... Remélem minden baba már makk egészséges azóta!!!! Ha nem, akkor üzenem Nekik, hogy kapják össze magukat! :)
Szonja! Az ovi nem egyszerű... Zaránd első héten rohant az oviba, reggel már korán keltegetett, hogy induljunk már, még átöltöztetni is alig tudtam, mert azonnal be akart szaladni a csoportba... most a hét közepén történhetett valami, mert egyszercsak nem akart többet menni. Még a benti cipőcskéjét is tette bele a kis hátizsákjába, hogy hazahozza, mert nem akar többet oviba jönni.... És ez azóta tart, minden reggel alkuldozunk az ovi kapujáig, onnantól meg szó szerint a földön húzom be az oviba.... Üvölt... Az "ovinéni" elmondása szerint nem tart sokáig a hiszti... Én meg egész délelőtt idegbeteg vagyok itthon, bőgve jövök haza... Ma már megint jókedvű volt hazafele, remélem így marad... Szóval nem könnyű, de az óvónő szerint nem szabad feladni... Háát, igyekszem...
Huba-ninja! Én 2 hetet voltam bennt. 10 nap normál szoba, 5 nap alapítványi... Háát, én úgy gondolom, hogy nem kell feltétlenül az alapítványi szoba... Pedig császáros voltam. Mondjuk én viszonylag könnyen mozogtam már a műtét napjának délutánján. A közös WC elég gáz, de a zuhanyzó teljesen korrekt. Én a kajával is teljesen elégedett voltam, pedig nekem dupla diétám volt (sószegény és szénhidrátszegény). A csecsemősök velem is tündérek voltak, csak tényleg kérdezni kell! Nem harapnak, nagyon szépen segítenek! Neked ki a dokid? (ezt megírhatod priviben is :D).
Vendég

Sziasztok, jó reggelt! :-)

Orbán, a dokim. Mondjuk ő csak nemrég került oda, mikor a kórházi összevonások voltak. Előtte ő a Rókuszban volt, én meg a magánrendelésére jártam (kétoldali petefészek gyulladással, azután meg éves szűrésre). De kezd a hócipőm tele lenni... :-S

Jó babázást mindenkinek! Lennék már én is babázó. :-) Mármint pocakon kívüli... :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ja! még kérdés... :-)

Ti milyen babakocsit választottatok? Én totál belebonyolódtam, hogy most akkor milyen kell... Ha azt nézem, hogy XII.kerben lakunk, tehát hegyen, és tömegközlekedünk, no meg a házban nincs lift és a másodikon lakunk valami (nagyon) könnyűre gondoltam...
Aztán erre jutottam: Pierre Cardin, PS 692. Ez valami új modell... Tetszik. Tudtok róla valami negatívat, vagy valamit ami tök jó benne?
Íme egy kép: Kép babakocsi [/img]
Hát, várom a véleményeket. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba!
Azt olvasom a verdáról, hogy lapra csukható. Az úgy elég nagy helyet foglal.
Nem tudom van-e autótok, de nekünk még az esernyőre csukható sem fér be a Suzukiba, ha már van a csomitartóban valami.
Aztán nem is olyan könnyű ez a kocsi, pedig az tényleg szempont, ha nincs lift és babakocsi tároló sem.
Én már csak tudom, mert mi a negyediken lakunk lift nélkül és az én gyerekem 5650g-al született, most, fél évesen az 1 éveseknek való gúnyákat hordja, szóval nem könnyű.
A földszinten lakó rossz arcú család miatt én nem hagyom lent a babakocsit, amíg mondjuk a gyereket felviszem, hanem Domit magamra kötöm mei taiba (az egy babahordozó szerkezet, olyan, mint a kenguru, csak a kenguru az szar...zárójel a zárójelben(bocs akinek az van)), babakocsit összecsukom, hátizsákban a bevásárlás mondjuk és úgy indulunk lépcsőt mászni. Ez olyan 30 kiló plusz.
De mivel a gyereket nem kell tartanom, mert rám van kötve, a hátizsák szintúgy, ezért csak a babakocsit cipelem effektíve, a többi olyan, mintha az én súlyom lenne.

Tömegközlekedés az mit jelent?
Busz?
Alacsony padlós?
Mert ezt emelgetni mózessel, az nagy művészet egyedül, de mondjuk ez kb az összes mózeses babakocsira igaz.
Amíg mi a mózes részt használtuk (5 hónapos koráig, aztán hosszában kinőtte, úgyhogy ez is szempont, hogy mekkora), addig csak úgy tudtam elmenni itthonról, ha valaki segített. Leszereltük a mózes részt és általában beleraktam a csemetémet, a másik meg hozta a babakocsi vázat.
Nem tudom milyen útviszonyok vannak felétek, de a kereke jó lehet, ha terepezni is kell. Jó nagy a hálója alul(enyém pl tök pici).
A többi funkció is rendben van.

Kattkat

Kép
kattkat

Tiva nagyon alszik! Nem lehet felébreszteni!
Kajálni kötelezően keltem 3-4 óránként, de alig eszik.
Utána néztem... lehet nincs elég tejem?
Most minden mozdulatnál a szájába tömöm a cicit.. és szív 1-2 slukkot.
A pelusok sincsenek annyira tele... talán... most megfigyelés alatt van...

Javaslatok?
szilvi35

Szilvi!
Szerintem ha éhes lenne, azaz nem lenne elég tejed, ordítana, mint a sakál.
Domó is nagyon nagyot aludt ma.
Több, mint 5 óra telt el emiatt a két kajálása között.
Most meg már megint aludna, pedig csak 1,5 órája van fent.
Azért figyelgesd, de mi sem eszünk egyformán, kivéve engem, aki minden nap zabálok. :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! Kösz az infókat. Bár ez azért nem mondható nehéznek... 18kg minden felszerelésével, váz, mózes, hordózó, sportrész... Ez az egyik legkönnyebb ami számunkra elérhető áron van...
Mindenesetre megfontolandó, amit írtál.

Twist!
Remélem zökkenőmentesen zajlik a keresztelő... Barátnőm mesélte, hogy a keresztelőn annyira ideges volt, hogy elfelejtette megkínálni a rokonokat kávéval, és tuti besértődött néhányuk... :-) Erre csak azt mondtam, hogy aki hiányolta volna úgyis szól, elvégre rokon, családtag... :-) Szerintem. :-)

Jó babázást mindenkinek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

Köszönjük még egyszer a dícséreteket!

Kattkat!

Csak akkor teszem a hajába a csatott ha felügyelet mellett van!
Persze, hogy figyenli ki kell, hogy ne szerelje ki!
Szerencsére még nem fedezte fek, hogy azt ki is lehet venni!
De persze ami késik nem múlik!
Szerintem egy kicsit inkább levágok majd neki belőle mert tényleg bosszant, hogy a szemébe lóg! És hát nem mindíg tudok mellete lenni!

Huba-ninja!

Én soha nem nézegettem a babakocsik súlyát mer mi kertes házban lakunk és én csak arra figyeltem, hogy beférjen a csomagtartóba!
Viszont most mi is vettünk egy babakocsit nem rég az viszont batár nagy és dög nehéz alig bírom a csomagtartóba be tenni!
Viszont ha sikerül a csomagtartóba be rakni akkor már mellé nem igen fér semmi! Úgyhogy ha utazunk akkor marad az esernyőre csukható ami miég Csabikáé volt! A nagy kocsit meg azért is vettük mert hát nálunk az út viszonyok nem egyszerűek néhol és oda meg kell a nagy kerekű kocsi! Mondjuk nekem az is fontos volt, hogy két irányból lehessen tolni a szél miatt ha netán szélben megyünk valamerre!

Na most én is jó hosszúra sikeredtem! (Bocsi)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!

Azért meg ne aggódj ha időnkét sokat alszik Tiva az nem baj!
Modjuk ebben az időben én is tudnék akár egész nap alukálni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kattkatt egy igazi hős! Mi csak a másodikon lakunk, de eddig egyszer vittem le a kicsit és a babakocsit is egyszerre. Iszonyat!!! Ráadásul a lépcsők sem egyenesek, tehát ahol a korlát van, ott a legszűkebb. Ebből kifolyólag nálunk kizárólag a hordozókendő a nyerő. KÉsőbb bizti kell majd a babakocsi, amit fogalmam sincsen hogy fogok megoldani.
valóban fontos a súlya és nem lehet elég könnyű, mert ha még vásárolunk is valamit és persze a baba súlya is.
Szóval Kattkatt azzal a plusz 30 kilóval, minden tiszteletem a tied!!!

Nincsen tároló vagy valami babakocsi számára alkalmas helység, hogy ne kelljen mindig felcipelni?

Rólunk: Most aludt el... Egész nap horpasztott és alig evett. Mivel most 2 napig nem szedtem a homeos bogyeszt, tejem sincs rendesen :(. Felkelt 18-19 óra körül, megfürdettük és eddig birkóztunk és persze nevetgéltünk is, mert hát szerencsére jó hangulatban van a lelkem. Kapott 20 ml tápit is (elképesztő milyen szerencsétlenül nyomja cumisüvegből). Amikor ébren volt folyamatosan kínálgattam cicivel is. Kakis és pisis pelenka van. Nem lázas, kicsit izzad (azt lehet, csak a sok erőlködéstől).

Most egy kicsit kivagyunk, remélem holnapra tejem is lesz és minden a rendes kerékvágásba kerül.
szilvi35

Sziasztok!
Babakocsi téma: szerintem nem létezik tökélezes babakocsi!!!! Én évek óta nyomozok olyat, amilyet elképzeltem, és nincs!!!!
Huba-ninja! A 18 kg az baromi sok!!!! És ahogy elnézem, ez is olyan szélet típusú, mint a lányom kocsija! Az 15 kg, de egyszerűen nincs rajta fogás, lehetetlen lenne vele tömegközlekedni.. Ja! és az autóba szinte be sem fér... Viszont terepen nagyon szuper, és a gyereknek is baromi kényelmes...
Nekünk ilyen van most ezt használjuk:
Kép
Vendég

Szép járgány!
szilvi35

Jó kis kocsi... Tetszik. Mi a márkája? Utána néznék... A 18 kiló minden hozzátartózó cumóra értendő. Maga a váz a 3,5 kg, +mózes, meg sportrész, meg tároló, meg esővédők stb... Szóval egyszerre kb 9 kg. Na meg baba súlya. Az, hogy kocsiba kerüljön nem sok esély van, autó hiányában. :-)
A bkv-záshoz lényegében hordozókendőre gondoltam. Ott egyszerűbb azzal.
Lassan már abban sem vagyok biztos, hogy kell-e egyáltalán babakocsi... :-S

Szilvi! Tényleg használ a homeós izé? Valahogy én nem barátkoztam meg velük... Mondjuk sok jót nem is hallottam...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

ZARÁND!

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!

Tlindi

Kép
tlindi

Adrienne

Nagyon jól néz ki az a járgány.

Nekem csak egy kölcsön verdám van.Kb 6 éves.Szóval nem egy modern darab.Az is 9-10 kg,de a gyerekkel megemelni nem egyszerű.Szerencsére van lift a házba.A kocsi csomagtartójának is elfoglalja a felét.Pedig ha utazunk vinni kell a fél lakást.Apa mindíg morog is.

Huba

Én is homeos bogyót szedek.6 hónapig csak tejcsiztünk,annyit csinált.Most már sajnos éjszakára kell a táp is.

Végre elintéztem a keresztelőt.Nem volt egyszerű gyerekkel istentiszteletre menni meg ismerkedős beszélgetésekre.26-án lesz.Nem lesz túl nagy felhajtás.12-en leszünk.

Tlindi

Kép
tlindi

Twist!
Hogy sikerült a keresztelő?
szilvi35

Köszönjük a köszöntést Zaránd nevében! :)
A kocsi márkája: ABC Design 4tec. Ezt itthon nem annyira forgalmazzák, csak magánszemélyek. A Brendonban lehet kapni ennek a kocsinak a 3 kerekű verzióját, az viszont inkább városi kocsi állítólag, de szerintem megállná a helyét az is bárhol. A 9 kg, az már jobban hangzik, mint a 18! :)
Keresztelőt nem irígylem, szerencsére mi nem szervezünk ilyeneket! :) Azért drukkolok! :)
Vendég

Adreinn!
Isten éltesse Zarandot!

Majd jövök, de hétvégén banzáj volt... anyós 70. szülinapja...30 ember és az idő miatt nálunk....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Adrienne!
Boldog 3. szülinapot kívánok Zarándnak!
szilvi35

Adrienne!

Sok Boldog Szülinapot Zarándnak! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jujj még én sem csúsztam le.

Isten éltesse Zarándot!

Kattkat

Kép
kattkat

Természetesen én is boldog szülit Zarándnak! :)

Ildóca:igen!!egyszerre voltunk bent..jobban mondva fél nap különbséggel :) Dorkám 18.án éjjel 2kor született :)
Ha valakit láttál,aki szorongatta a folyósón a radiátort,na az én voltam :)
Persze gondolom volt jobb dolgod is,mint a folyóson lődörögni :D

Kattkat tényleg nagyon ügyes,én már tuti kilennék ennyi lépcsőtől..engem még ez az egy emelet is megvisel..főleg ha kuttyal együtt megyek le..az megy,mint egy őrült,kicsit neveletlen a lelkem :? és hiába mopsz,egy dándog veszett el benne,úgy húz :shock:

Ma majdnem hogy pezsgőt bontottunk,mert Dorka 2.napja megint átalussza az éjszakát(kopp kopp),ami úgy néz ki,hogy 10kor alszik és legroszabb esetben 6kor kel :P
Remélem így is marad!!!
Bár,valamiért mintha kipihentebb lettem volna akkor :) Ki érti ezt?! :roll:

Babakocsi: én a mai eszemmel tuti olyat vennék,amit meg lehet fordítani ellenkező irányba is..sajna én még nem olyat szereztem be :(

Amúgy ma megbeszéltük,hogy mégsem 3,hanem inkább 4 gyerkőcöt szeretnénk!!! :)
Aztán ki tudja..lehet a második is má a fejünkre fog nőni :twisted:

Jövő ősszel legkésőbb nekiállunk!!
Remélem lesz még aki csatlakozik :wink:

Kép
pako

lépcsőzés:
Nem vagyok én hős, csak nincs választásom.
Egyébként sokszor azt veszem észre, hogy amikor plusz súlyok nélkül megyek fel (Domi és babakocsi), azaz csak a bevásárlást cipelem, sokkal jobban kifáradok.
Amikor meg rajtam a 30 kiló, még énekelek is felfele menet, hogy szórakoztassam a gyereket.
Igaz, hogy utána köpni-nyelni nem tudok...
Viszont szinte minden felcipelésnél eszembe jut a férjem és elküldöm őt magamba a .............................-ba (=>ide valami nagyonagyon cifrát gondoljatok)
Még az sem kizárt, hogy a dühöm ad erőt :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Hát tényleg minden elismerésem a tiéd a lépcsőzésért!
Ugyan nekünk csak egy tetőtérbe kell felmászni naponta töbször de én sokszor ettől is sokkott bírok kapni!
De inkább jobb ha csendbe maradok ezek után amit te lépcsőzől!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Twist!

Ha ki pihented magad! Hogy sikerült a keresztelő?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Elindult (véletlenül)! Épp videóztam :)

http://www.youtube.com/watch?v=58m1pmro_zg

Zarándnak boldog szülinapot!

Kép
Kép
beubaba

Beubaba!

Nagyon édi a video megnéztem! :D
Ügyik vagytok nagyon! :D
Édesek ahogy hancúroznak.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Köszi szépen az érdeklődést:) Majdnem elkéstünk ám, de szerencsére senki sem vett észre semmit:) Úgy leizzadtunk a rohanásban, hogy légkondizni kellett a kocsiban, hogy megszáradjunk:))) De mire odaértünk, tök jó normálisnak, lassan, komótosan érkező, pontos emberekenk tűntünk:))))
Nagyon szép volt a keresztelő, megható volt és a kiscsaj ügyesen viselkedett. Mindenki mosolygott, amikor beszállt az éneklésbe:))) Meg ütötte a lábával a ritmust:) A szertartás után idegenek is odajöttek gratulálni, hogy milyen édin viselkedett a kiscsajunk:) Utána jó kis ütős vacsora is volt, jobbra-balra gurultak a rokonok, barátok:)) Szerintem ma Bilagit-ot szed mindenki:-)))))) :wink:
Kép

Beu: megnéztem a videót, gratula az eliduláshoz!!! Nagyon ügyes a kismanód! Klassz ez a vastag szőnyeg a gyerekszobában, tuti nem ütik magukat a gyerkőcök.
Vendég

Twist!

Szép volt Dorka nagyon! :D
Ezek szerint jól sikerült!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Igen, jól sikerült. Én nagyon megkönnyeztem a beszédet, személyes volt és csak nekünk szólt. Elmondta a pap, hogy mennyit vártunk a pici lányra stb. De aztán Dorkára néztem, aki a szoknyámon lévő zsinórt rágcsálta és elnevettem magam:) Jól érezte magát, rágcsált, énekelt, stb. :-)
Az volt picit nehéz, hogy 300 ember elé ki kellett ülni középre és ott sírtam, az rossz érzés volt. De hát ez van, gondolom, hogy más is meghatódik, ha a saját picikéjéről van szó:)

Kattkat: elképzeltem, hogy mászol fölfelé 30 kg súllyal a kezedben és énekelsz is.))) Szegénykém, brutál nehéz lehet.
Erről az jut eszembe, hogy nálunk is van némi akadálypálya, míg az útról a házig felérek, mert nagyon meredek a kertünk. Kb. mintha a Mont Everestre kaptatnék fel. Volt már, hogy elcsúsztam, mert annyi minden volt a kezemben és kapaszkodni már nem tudtam.
Vendég

Twist!
Micsoda gyönyörű ruhája volt Dorkának.
Irtó helyes a kis csaj!

Beu!
Meg nem mondtam volna, hogy ezek az első lépései...
Nagyonagyon ügyes!
A videó elején, amikor csak a kicsi látszik, először azt hittem, hogy Ő a nagy. :oops:
Olyan pikk-pakk felállt és biztonsággal, hogy csak pilláztam :shock:
Na mi még ettől picit messze vagyunk, de nem baj, mert minden nap produkál valami újat.
Tegnap pedig mindkét felső metsző kibújt! :D (vagy ezt már írtam? :oops: )

G-re küldök egy linket D.-ről.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Adrienn!
Nagyon sajnálom az ovit. És ha kérdezed, akkor se mondja meg Zarand, hogy mi volt az oviba?

Pako!
Nagyon jó nektek, hogy Dorka átalussza az éjszakát. Mi kelünk 2x, 3x. Igaz, hogy cicre teszem, és kicsit szív belőle és elalszik. És ha a kicsi nem kell éjjel 1-2 körül, mi akkor is kelünk megszokásból. Vagy ha nem azért, akkor a nagy beszél álmában, vagy a múltkor addig pörgött, hogy lelökte a leesés gátlót. Majd besz...tunk, úgy megijedtünk a csattanástól. És pont visszaaludtunk volna, amikor meg kidurrant a lufija :) A legviccesebb az volt, hogy apa ekkor is kelt, és bandukolt a gyerek ágy felé. Én meg kérdeztem tőle, hogy hova megy, mert csak a lufi durrant ki :) úgyhogy szépen engedelmesen visszafeküdt az is a helyére :) Jellemzően mindkét gyerek aludt, mint a bunda.

Bea!
Elképesztő, hogy kicsivel több van a gyerekeink között, mint egy hónap és a Tiéd mindjárt megy. Hát felkötheted a gatyát.
Ádám még csak áll négykézláb és himbálózik. Tisztára begerjed, hogy nem halad, hiába mászkál az egész család négykézláb előtte.
Persze tudom ám, hogy nincs elkésve.

Twist!
Nagyon szép volt Dorka keresztelő rucija. Szerintem semmi szégyelnivaló nincs azon, hogy elérzékenyültél. Mi a férjemmel mindenen elérzékenyülünk, ami gyerekekhez kapcsolódik. A kereszlányom óvodai anyáknapi ünnepségén 8 évvel ezelőtt sírtunk, mint a záporeső. Na most, hogy Balázs oviba megy, és jönnek a szereplések, már előre azon röhörészünk, hogy hogy fognak minket nézni, ha megérkezünk egy százas papírzsepivel. Pláne, ha még rá is kezdünk :)

Kattkat!
Szerintem még nem írtad a metszőfogakat. Hángy foga van így Domónak?
A metszők meg az alsó nekünk is most jön. Annyira sajnálom szegényt, mikor minden előzmény nélkül elkezd nagyon sírni. Már gyakorolunk mi is mindenféle kunsztokat, nehogy lemaradjunk :) van a tátá, amit mond, de a kezét nem rázza hozzá. Ma meg cuppogott, mikor mondtam neki, hogy puszi. Persze az apjának nem mutatta meg, mikor hazajött.

Utána meg volt egy kis izgalom: Balázs leesett a lépcsőn. Szépen kiforogta, de az utolsó lépcsőfok csak fejbe verte. Lett egy nagy púp a fején, elmentek apával az ügyeletre - tudom, parás vagyok - de hála Istennek nem kellett vele sehova menni. Istenem, olyan mozgékony ez a gyerek, állandóan azon imádkozom, hogy ennyivel megússzuk. Az apjával jött le, és az előre engedte (nem mondom, hogy velem nem történhet meg bármi, de én mindig alá állok) és félúton leesett. Én lent voltam, és csak azt láttam, hogy valamelyik esik le. Azt hittem a kicsi....annyira remegett a lábam, hogy alig bírtam a gyereket felszedni. A kis hülyém meg mondta, hogy anya, ugye milyen kemény fejem van.
Na, most mondhatjátok, hogy micsoda szülők vagyunk.

Huba-ninja!
Tényleg nem volt semmi a Tescoba. Én ott szoktam alsó gatyát, meg pizsit, meg trikót, meg harisnyát venni. Ha látok valamit jó áron, mindig megveszem, mert amikor kell soha sincs. És itt a bababoltba 540 forint egy alsó gatya. Meg 600 egy kis trikó. És azt hiszem, hogy az oviba jó lesz a 900 forintos tesco melegítő is, ahogy elnéztem múltkor a gyerekeket az udvaron. Persze ha belegondolok, hogy szombaton 4 melegítőt sarazott és vizezett össze....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja: akkor jó, ha ti is elérzékenyültök. Én már előre rettegek az anyák napjától, ha lesz az oviban később. Én az öcsém ballagásán is annyira elérzékenyültem, hogy elbújdostam az udvaron a suliban. Az első diplomám átvételekor is nagyon meghatódtam és egyedül én sírtam csak. MIndenki szépen tartotta magát.

Próbáltátok már az ujjra húzható fogkefét babáknak? Na most már tudom, miért nem jó. Rágókának véli a baba és tiszta erőből harapja az ujjamat:))) Már be sem merek nyúlni a szájába a fogkefével. Inkább veszek neki nyeleset.

Tlindi: ti is keresztelőt intéztek? Ügyik vagytok, hogy sikerült!:) Én egész nyáron nem tudtam elintézni, csak nyár végén nagy nehezen. A paphoz Dorkát is kellett vinni mindig, de szerencsére nagyon szimpi volt neki és mosolygott rá, beszélt hozzá és puszit dobott a pap bácsinak:) Sőt amikor sírt, akkor a pap bácsinál nyugodott meg, lehet valami pozitív kisugárzása az biztos.) Megnyugtató egy ember.
Tlindi, írok privit!
Vendég

Pako: most olvasom, hogy Dorkát nálatok is EÖ-t mondott???? Hát nálunk is! Ez az éhség jele, rájöttem. Később "enni" lett belőle. Mi sem értettük, honnan jött az EÖ kifejezés:)))
Vendég

Szép reggelt Anyukák!
Hát nem csodás? Süt a nap! :-D Legalábbis felénk. Én nagyon örülök.

Boldog szülinapot -így utólag is-, Zarándnak! Isten éltesse!

Beu! Nagyon édes a kisfiad... És ahogy totyogott... Nem is tűnt bizonytalannak! Ennivaló egy kisfiú!

Twist!
Soha nem gondoltam volna, hogy egy babának jól áll egy hajpánt, de a te lányod egyszerűen gyönyörű benne. És a ruhája is nagyon tetszett! Grat még egyszer!

Szonja! Én is eljutottam a Tescoba, és szinte semmi nem volt... Megkötős sapkát, és zoknit is kerestem, de ez van... Majd máshol...
Viszont megoldódott a babakocsi probléma. Tegnap összefutottam a szüleimmel a városban és jött a bátyám is. Közölte, ha "letud" minket erre az évre, megveszi most rögtön nekünk a babakocsit. Pierre Carden PS682. És nem a 692. Kiderült a 682 az újabb modell... Szóval, most már van babakocsink is. Nagyon tuti. Narancssárga. Ez nagyon vidámmá tett tegnap!
És mára kisütött a nap!

Remélem senkit nem felejtettem ki, sem köszöntésben, sem gratulációban...
Holnap Uh... Nagyon várom. De kár, hogy apákat már nem engedik be... Hihetetlen... :-S

Szép napot mindenkinek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba!
Jó volt olvasni a vidám soraidat. :)
Gratulálok a babakocsihoz
Remélem beválik!
Nekem is ilyen tájban lett meg (a pocakosságomra értem) és jó párszor szétszedtem meg összeraktam, hogy ne érjen majd meglepi, amikor használni kell.
Meg az enyémhez magyar leírás sem volt.
Nagyon rendes bátyád van, hogy ennyit költ rátok!
Tartsd meg! :lol:

Mé'nem engedik be apát az UH-ra????
Ez mekkora baromság!
Hova jársz?
Nálunk még nagyszülők is jöhettek párosával.

Ha nem vagy szégyenlős, dobhatnál fel egy képet a pocakodról! Had irigykedjünk. :)
Fej nélkülit akár, hogy ne lehessen beazonosítani.

Kattkat

Kép
kattkat

Twist!
Nem mondod komolyan, hogy Dorka már beszél!
Enni????
Hűűűűűhaaaa :)

A múltkor írtad, hogy azt is szokta mondani a kutyára, hogy va va va.
Na már azon is elámultam.
Nálunk még csak vijjog meg nyikorog meg torokhangon kiabál, meg "jeee" meg "ejjj", meg "igen" (de persze nem ezt mondja, csak erre hasonlít) meg "gö", meg "gajgaj" "eö" nálunk is stb.
Viszont a pacspacs hajtogatására belecsap a tenyerembe és ezt már nem véletlenül, hanem fixen, pápá-t nem nagyon érti még.
A hűtő tele van hűtőmágnesekkel és van két maci is rajta.
Szoktuk nézegetni.
Ha odalépünk és kérdezem, hol a maci, egyből rájuk néz és persze meg akarja kaparintani őket.
Megzabálom!

Szonja!
4 foga van így már, alsó és felső első metszők és dokinő szerint kettő még nyomul felül.

Esés :shock: :?
Nekem tetszenek a Tesco-s gúnyák.
Vagyis vannak jók!
Mi most megint örököltünk egy párat. (nem Tescosat, hanem mindenfélét)
Már csak a gyereket kéne befőttes üvegbe rakni, hogy ne nőjön többet télen, mert különben nem lesznek rá jók.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
A bátyám egy főnyeremény, de a nővéremék is. :-) Nem panaszkodom a családunkra. (kivételesen) De mindkettőnk szülei is rengeteget segítenek... Megtartjuk őket! :-) :-D

Természetesen a Péterfybe járok. Mindent ott csinálnak nekem... És a 4D-s UH-ra megyünk mindig. Pontosabban feltűnt, hogy akinek "fogadott" dokija van, azt a 4D-ben fogadják (hatalmas LCD monitoron mutatják a picit, mindent elmagyaráznak, kellemes, tág a szoba), de akinek nincs, azt a vele szemközti szűk kis lukba várják. Ez azért durva megkülönböztetés... Szerintem... Annak ellenére, hogy én a "jobb" szobába kerülök mindig... Mert, ha nincs pénzem, akkor jogom sem, hogy nagyban, kellemes környezetben vizsgáljanak meg?! No, de ez más téma... És, legutóbb mikor voltunk, azaz 3 hete, akkor már nem engedték be az apukákat. Valami új rendelet... És ez borzalmas... Soha nem láttam annyira csalódottnak Kedvesemet, mint akkor... Szóval, ha holnap sem engedik be, akkor kérek képet. Hogy azért ő is lássa... Na, azért az is vicc, hogy 500Ft egy fekete-fehér kép...Mert amúgy nem adnak... Egyet már vettünk... Most majd a következőt... Azért ez gáz sztem... :-S

Amúgy nekem sincs kifogásom a Tescos ruhákkal szemben, vannak jók, csak épp üres volt az egész bolt, mikor voltam... :-S
C&A-ba be kéne még néznem zokniért, és sapiért... Tudni illik már csak az nincs... És minden ruhánkat kaptuk. Ez azért durva. Szegény Hubának csak az overélját vettük mi. Bár, a ruhák nagyrésze használt, mert unokatesom fiáé volt, de kaptunk ujjakat is... Azért arra nem gondoltam, hogy nem fogok az első gyerekemnek ruhát venni, mert "megoldja" a család. :-)

Jaj! Úgy lennék már a helyetekben... Babázni szeretnék... :-)

Tényleg már kérdezni akartam...

Kedves Mindenki!

Beszéltetek már olyasmiről, hogy találkozhatna ez a remek csapat? Vagy már találkozott...? Én nem tudom, hogy szoktak-e ilyet a Társalgós csapatok, de gondolom nem olyan lehetetlen ez a dolog... Egyszer valamikor... Összeülni, gyerkőcökkel, meg papákkal, vagy papák nélkül...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

És persze lehagytam a pocakos képem: Kép

10-11 kg-t híztam eddig. Remélem azért sokkal többet nem fogok... Mondjuk még kb 4-5 kilót... :-D Remélem...
Tényleg, ti mennyit szedtetek fel? Ha ez nem intim... Én azt hittem vagy 20-at fel fogok... Anyum 22kg-t szedett fel a bátyámmal... Tavaly a barátnőm 25-öt, a másik meg 19-et... Na, nem mintha baj lenne, de hallottam már olyanról, hogy 9-et... és 4,2kg a gyerek volt... Az durva... :-)[/img]

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Kattkat: nemár, dehogy tud beszélni Dorka:))) Ari vagy, hogy ettől a tudásától is elámulsz:)))))
Á, ez szerintem nem számít beszélésnek:))) Azt mondja, hogy bababababa és mamamama és sírva azt, hogy ennniiiiiiiiii (nagyon szomorú hangon). Ja, meg hogy va-va, amikor hallja ugatni a kutyákat (ja írtad te is). Semmi mást nem mond. Amúgy régóta halandzsázik, a párom szerint igazi kis cserfes kislány lesz. Nyomja a szöveget, aueágruuu,bruuuu stb... csak nem értjük:)
Pl. ha a párom hazajön melóból, akkor Dorka élménybeszámolót tart és sikongat és gőgicsél neki.

Huba-anyu, nagyon csini vagy kismamiként!.)
Nem tudom, hogy szokott-e a csapat találkozni. De valszeg úgysem tudnék menni, kicsit messzebb lakom Pesttől. :cry:
A terhesség alatt 17 kg-ot híztam, de nagyon kellett diétáznom a cukrom miatt. Különben bizti többet híztam volna. És nem adtam még le, csak 7 kg-ot. Nem akar lemenni több.

Képzeljétek, voltunk ma ringatón, nagyon tetszett Dorkának. Tátott szájjal hallgatta az énekeket, furulyázást és viháncolt amikor lovacskáztam vele:) Aszem fogunk még járni. És sok vele egykorú baba volt, nekik is nagyon örült. Voltatok már ringatón? Tetszett?
Vendég

Sziasztok!
Itt vagyok megint csak elutaztunk aztán meg a gép mondta fel a szolgálatot :roll: :evil:
Mult hét pénteken voltunk tanácsadáson és Kíra 900got hízottmióta hazahoztuk így nem aggódom van e elég tejcsi :D :D
Ja és még mindig csak anyatejes :)
Ti hogy vagytok?
ancsyangel

Uhhh! Már nem emlékszem az elejére :(

Twist! Dorka nagyon bájos a ruhácskájában, mint egy kis angyalka :) Kedves a történet a keresztelőről, örülök, hogy jól sikerült.

Szonja! Szegény Balázs!!! Csoda, hogy nem kaptál sokkot... és a drága csak annyit mond, hogy kemény a buksija. Biztos megszakadt a szíved :(

folyt köv..
mennem kell, hív a főnök :)
szilvi35

Bea

A Picifiad nagyon stabilan mozog.Tök jó,hogy az első lépéseket meg tudtad örökíteni.Én lemaradtam az elsö fordulásról és a felülésről is :twisted: Én vagyok vele itthon egész nap.Ha apa hazajön akkor is lakáson belül mozgok,de mindkettőt Apának mutatta meg.De a felállás az enyém volt:))

Szonja

Szegény Balázs,még jó,hogy ilyen kemény buksija van.

Huba

Szép a pocid.Az elég gáz,hogy apa nem mehet uh-ra.Mondjuk én mindíg egyedül voltam(kivéve a 12 heteset).Apa dolgozott.Valakinek azt is kell,mivel én az 5. héttől táppénzen voltam.Én 15 kg-ot híztam.A 4. hónapig fogytam( 7 hónapig hánytam)Az utolsó másfél hónapban jött fel kb. 10 kg.Szép csíkos is a hasam,pedig kenegettem.A szülés után lement 8 kg,a többi pedig itthon kb 2 hét alatt.Gondolom csk víz volt,mert éjszakánként kb 3x kellett átöltöznöm,mert állandóan csurom vizes voltam.
Ne aggódj a ruhavásárlás miatt.Az első körben mi is csak azt a ruhát vettük,amiben hazahoztuk Szonját a kórházból,aztán azóta már nagyon sokat kellett venni,pedig annyit kaptunk, hogy hegyekbe állt a babaruha.

Én is mindig elérzékenyülük.Picsogtam az első mosolynál.Mikor elpakoltam az 56-os rucikat,hogy milyen gyorsan nő,nem is volt ilyen pici soha.Még a pocakomat is megsirattam,pedig nagyon örültem,hogy végre babázhatok.

Szonja még csak a számunkra érthetelen gajgajozásnál jár.Egész nap dumál,de én még csak annyit értettem belőle,hogy "haggyál".Azt hiszem ezt túl korán megtanulta.Nincs se pá-pá se simi.A puszi is csak annyi,hogy jó nagyra nyitja a száját és,ha odadugod az arcot néhány centire tőle akkor jól összenyálaz.Ezt 2 napja átalakította,hogy jól megharapja az arcomat mindkettő fogával.Ja és imád brűűűűű-zni.Kidugja a nyelvecskéjét és össze-vissza köpködi a nyálát.Ha megunja a kaját akkor is ezt csinálja.Már magamra is kötök előkét. :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Szilvi!
Dehogynem kaptam, úgy ordítottam az urammal, hogy nem tud vigyázni a gyerekre, hogy csak vízhangzott a ház. És az pár másodperc, míg a gyerek legurult, én meg csak néztem és reméltem, hogy nem a kicsit ejtette le. Esküszöm óráknak tűnt az a pár másodperc.
És azért az nem egészen annyi volt, hogy ugye milyen kemény a fejem. Előtte még azt is mondta, hogy soha többet nem jövök le egyedül azon a k....a lépcsőn :) Meg megkérdezte, hogy folyik-e a vére. Mert ha pl. megcsípi a szúnyog, elkaparja és vérzik, akkor sokkot kap a 3 csepp vértől. Ordít az udvar kellős közepén, mintha nyúznák, hogy kicsípte a szúnyog a vérét :) Vagy nézi az animal planetet, és mondja, hogy anya, az oroszlán a nagy fogával ugye kiharapja a vérem.
Szóval megnyugtattam, hogy nincs vérzés és hideget tettem a buksijára. És mikor kezdett kicsit megnyugodni, akkor mondta, hogy ugye milyen kemény a fejem.

Egyébként kb. 2 éve tart nálunk a kérdezős korszak. Nálunk jár szódás, és ha jön, dudál. A gyereket mindig előre küldöm, hogy szóljon neki, hogy megyek. Kb. 2 perc alatt totál kinyírja az ipsét a kérdéseivel (te mit csinálsz, hová mész, dolgozol stb.). Mikor kimentem, közölte a csávó, hogy a gyerek fél óra alatt bárkiből kiszedne bármit :D

Huba-ninja!
Én az elsővel 11 kg-t szedtem fel, Ádámmal talán 9 kg-t. Balázs 3300 gramm volt, Ádi 3010. Szóval nem voltak nagyok. De Ádámmal alig ettem valamit. Végig kisebb is volt, és állandóan ezen stresszeltem.

Twist!
Felénk sajna nincs ringató, pedig Ádám nagyon figyel a zenére. És tudjátok mire legjobban? Népzenére. Kapcsolgattam a tv-t és a Duna tv-n volt valami népzenés, táncos műsor. Egyből kereste, hogy honnan jött és tátott szájjal hallgatta. Aztán következő szombaton megint kerestem neki ilyet, és akkor is ugyanez volt a reakció. Pedig itthon tényleg csak véletlen hallhatta.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Kb. 13 kg-ot híztam az elsővel ;-) , most nem tudom hány kiló vagyok.

Kattkatt! De! Te egy hős vagy a 30 kilóval.

Megint elfelejtettem mindent.

Kivagyok nagyon. Mostanában sokat éjszakázunk és sokat van a kicsink cicin. Ráadásul a "...." vendégek is beállítanak, hogy nem jelzik előre :evil:

Tiva egy tündérkirályfiangyalkagyönyörűségiuoiuovmoszn!!!!
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?