Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jól vagyunk..
Ki jött a fogacska...
bogi étvágya még nem a régi...
Éjjel azért fent volt 4-5ször...
Soha nem sírt ébredéskor éjjel,most 3 napja sírva ébred...csak a cici nyugtatja meg...
De óránként szoptassam????
Nem is emészti meg addigra,olyan kemény a pocija néha...
De csak szopira nyugszik meg...

Remélem nem tart soká ez az utórezgés...és a többi foga 12 évesen nő ki...akkor már meg tudjuk beszélni és talán a fájdalom küszöbe is tágabb...:)

Kép
kata35

Sziasztok!
Nem szeretnék elkiabálni semmit, de ma egész jól ment az evés. Főztem főzeléket és most este is lecsúszott a tejpép. Hááát kíváncsi leszek, hogy éjjel hányszor kell. Mert nálunk is kelt éjjel 1-kor, meg 6-kor, meg 7-kor. Üvöltés ezerrel, nálunk robotpilota indul, gyorsan cicre, hogy a nagy lehetőleg ne keljen. Majd ha kiette, akkor elfordul oldalra és durmol. Hát ha felébredek rá, akkor visszaviszem a helyére, ha nem, akkor nem. Nem tudom, hogy miért kel, napközbe nem nyügi, talán most nem jön foga. Lehet, hogy a sok új élmény?

És kérem az új tudomány: áll négykézláb és hintázik. Kúszni, már nagyon gyorsan tud. Ha kimegyek a wc-re, mire a nadrágom letolom, már ott van a slozi ajtó előtt. Valamelyik nap, mikor még nem tudtam, hogy kúszni is lehet ilyen gyorsan, nem vettem észre, hogy odament a nagyhoz kb. fél perc alatt. Aki nyomdázott. Ette azt a pecsételőt, még a foga is zöld volt a tintától. Ja, elfelejtettem mondani, hogy mi is mászunk már régóta négykézláb, hogy lássa a mintát :)

Szegény Bogika! Reméljük a következő fogacskák már nem viselik meg ennyire.

Nagyon ügyesek a babák, hogy már állnak. Jah, hát esni mindig fognak. Balázskám épp most esett pofával rá az ágyra. Csak ment és egyszercsak nagy durr, majd nagy ordítás....komolyan a saját lábába esett el.

Vigyázzatok a bébikre, kitartást, akinek fogzik a bébije, és remélem ma nyugodalmas éjszakánk lesz mindnyájunknak!

Na most megyek fürdetni....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Tettem fel g-re képeket!

Kép Kép
szilvi35

Szilvi!

Nagyon szépséges Tiva! :D

Tettem én is a g-re képeket!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Meg is néztem sebtiben! Nagyon szépek vagytok!!!
szilvi35

Sziasztok!
Kicsit összekaptam magam és felmentem a g-re. Írtam is Szilvinek, meg megnéztem a képeket! Tiva nagyon aranyos! És olyan fura az utolsó képen, hogy milyen picinek tűnik Szilvi kezében. Mintha Ádi sose lett volna ilyen picurka!

Ildóca!
Nagyon szép a csömöri népviselet. És Kincső zabálni való benne!

Legközelebb még jobban összekapom magam és majd én is varázsolok fel képeket!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Adrienn!
Nagyon boldog névnapot kívánok!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Adrienn!

Isten éltessen sokáig! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jajj, Lányok!
Nagyon édesek vagytok!
Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket! :)
Sok puszi Nektek! :)
Vendég

Boldog névnapot Adrienne!
beubaba

Lányok!

Nagyon eltünt mindenki!
Egy kis helyzetjelentést kérünk!
Hogy viselitek, hogy több ruha kell?
Mi nagyon rosszul!
Főleg a nagyok! Mondjuk inkább megfagynak minthogy kabátot vegyenek! Egyedül a fiamat tudom még úgy öltöztetni ahogy én akarom! A lányok inkább két pulcsit vesznek minthogy egy vékony kabátot vegyenek! Kamaszok! :roll: Ez van!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok! Bocsi az eltűnésért, de keresztelőre készülünk, rohangálok, takarítok, közben ugrálok Dorkához.

Adrienn: nagyon boldog névnapot kívánok utólag is!:)

Ildóca, rémes ez az idő. Én már őszi kabátban járatom Dorkát, de fel-le kell venni róla. Mert ha süt a nap, akkor 30 fok van, ha meg árnyékba jutunk, akkor 12 fok és megfagyunk.

Szilvi: Tiva babuci nagyon édi!:) Hogy megnőtt, hatalmas nyitott szemekkel nézelődik, édi:)

Tlindi: Dorka is mostanában mindig felébred kb. 23 órakor és szopiztatni kell. Nem tudom, hogy miért történik ez. Régebben az volt a baj, hogy kávét ittam és kóláztam, de már nem merek ilyesmi finomságokat fogyasztani. Mégis ébred szegényke. De napközben nagyon kellemes vele mostanában:) Nevetgél, játszik, alig sír, egész jó most minden:)
Vendég

Adrienn

Boldog névnapot.

Bevállt a tápszer.Már meg is issza csőrösből :lol: Éjjel egyszer ébredt és este negyed 10-től aludt reggel fél 8-ig.

Szonja utálja a sok ruhát.Mindíg ordít öltöztetésnél.Sétához vastag plédbe bugyolálom,de mindíg kidugja a lábacskáit.Állandóan figyelni kell mikor mi lóg ki.Persze Ildóca te ezt nem tudod a nagyokkal megtenni.Itthon pedig olajradiátor a szobába,ahol vagyunk :( Sajnos nem fűtenek csak okt.15-től.A társasház lakói inkább megfagynak,minthogy beleegyezzenek a hamarabbi fűtésbe.Tudom,hogy drága,de ha betegek lesznek a gyógyszer se olcsóbb.Na mindegy,már csak 1 hónap.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok! :-)

Nemsokára a Péterfyben fogok szülni, tudnátok nekem valami véleményt mondani? Kíváncsi vagyok minden sztorira.
Előre is nagyon köszönöm!

Ui: Csatlakozhatok hozzátok?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szia huba-ninja :D :D :D ! Vicces neved van, ki keresztelt? Persze, csatlakozz csak :)

Adrienne! Sok-sok boldog névnapot kívánunk!!!

Köszi a Tivadar dicséreteket :) Nekem is bejön a kis srác :wink: Azon a képen valóban olyan csöppnek tűnik, kicsit össze van kuporodva. Életben nekem már olyan nagy :D :D :D Tegnap mérték és 62 cm, kb. 5200g . Szépen felöltöztettem, hogy sármos legyen a doki néninél ... Bejött a csel és levette a lábáról (ami persze nem volt nehéz, van köztük vagy 60-65 év :D )
szilvi35

Sziasztok!
Nálunk mostanában rémálom minden öltözés. Még a pelus csere is. Hiába próbálom lekenyerzni egyébként tabu dolgokkal, úgymint távirányító, meg telefon, csak az ordítás. Ha kimegyünk, az időben dupla ordítás. Balázskámtól meg ma dugtam el a rövid nacikat, mert nem bírt belenyugodni, hogy nem veheti fel őket.

Szép nagyot nőtt Tiva baba!
Na igen, mikor Ádám már nagyobb ruhácskákat hordott és pakoltam el az 56-okat, a ruhák kicsinek, a gyerek meg nagynak tünt.
Épp ma hoztam le neki Balázs 80-a ovarallját, vagy mi az a kezes-lábas, azt hittem nagy lesz. Hát tévedtem. Kitölti széltében, hosszában :)

Üdv Huba-Ninja!
Mikorra vagy kiírva?
Ne haragudj, majd sztorizok neked, de a kicsi fennakadt a küszöbön, és bömböl....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!
Örülök, hogy csatlakozhatok!
Látom zajlanak erre az események. Babák hada van itt. :-) Ez örömteli.
Szilvi, a fiam lesz Huba. Ritka név tudom, de tetszik. És azért ninja, mert megtaláltam ezt a képet a neten, és beleszerettem. :-) Amúgy az apja meg nijutsu-zik, hát ezért ninja. Na meg akkorákat rúg. :-)

Szonja, november 5-re írtak ki. Bár veszélyeztetett terhesnek nyilvánítottak két hete... Remélem ettől még nem jön korábban Huba. :-) Tudom, tudom, sok pihenés.

Várom a véleményeket a Péterfyről. De természetesen ráér. A babák az elsők! :-)

Üdv, nektek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szilvi

Tiva nagyon belehúzott.Szép nagy baba.

Szonja

Ádám méretei mekkorák?.Én is most akarok overált venni a kiscsajnak 80-asra gondoltam,de akkor az lehet,hogy kicsi lesz?Jó lenne,ha nem 1 hónapig tudná hordani.

Huba-ninja

Üdv közöttünk.

A Huba szép név. :D

Én nem távoztam maradéktalun jó érzésekkel a kórházból.A szülésznő+doki rendben.A szülésznőt a gép dobta a doki fogadott volt.A nővérkék vegyesen.Az első éjszaka kifogtam egy nagyon negatívat.Pedig hát egy frissen szülő nőnél tombolnak a hormonok,kérdések,fájdalom.Elég szájhúzgálós volt.A többivel nem volt problémám.Pénteken szültem,sok vérveszteséggel.Szombaton se nagyon tudtam még lábra állni,de a szombati nővérke zuhanyozni is segített.Utána már túl sok dolgunk nem volt egymással.A csecsemősöket igen csak noszogatni kellett,hogy segítsenek( néhány azért segítőkész volt).Pl aki a pelenkázást "tanította"Közölte,hogy figyeljünk,mert nem beszél 2x.No comment.A szobatársam is elsőbabás volt.Szonja köldöke szó szerint büdös volt,mire hazajöttünk,mert az sem láttuk,mit csinál a csaj.Pedig egyszer be vérzett,szóltam is miatta.Volt,hogy fürdetés után vizes ruhába hozták vissza.Kaját vitess magadnak.Szombat borsó,vasárnap pedig zöldbab :? .Szerintem nem túl ideális szoptatós anyukáknak.De ez volt a legkissebb probléma.Ja a zsemléjük finom volt :lol: Bocs,hogy nem csak a rózsaszín dolgokat írtam,de hát velem ezek történtek.

Tlindi

Kép
tlindi

Hát ez épp nem jó hír, bár nem számítok semmi nagyszerűre... :-S
Amúgy hány napot tartanak benn? Doki függő?
Nekem is fogadott dokim van, szülésznő nincs. Bár lehet, hogy inkább az kellett volna.
Az ottani kajára nem is számítok, én már közöltem az itthoniakkal, hogy csak kaját hozzanak, mert amúgy éhen fogok halni. :-) Bár a zsömlét szeretem! :-)

Ha már overál, épp azt nézegetek már napok óta a neten, de alig találok. Vagy 3-4 helyet is felhívtam, de még nincs nekik. Budapesten merre keressek?

Tesztek ide is képeket. Tiva szép baba. Eddig csak őt láttam itt. Helyes.

Köszi a véleményt.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szia Huba-ninja!

Üdv nálunk! :D
Nekem személyszerint nem volt rossz tapasztalatom a kórházzal kapcsolatban. Mondjuk nekem volt fogadott szülésznőm is meg dokim is! Egyébként átlagban 3 nap a bentlét! Én meg szültem vasárnap 12.10 perckor és szerdán már jöttünk haza!
A csecsemősök is rendesek! Nekem nem volt senkvel semmi bajom!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szia Huba-ninja!

Üdv nálunk! :D
Nekem személyszerint nem volt rossz tapasztalatom a kórházzal kapcsolatban. Mondjuk nekem volt fogadott szülésznőm is meg dokim is! Egyébként átlagban 3 nap a bentlét! Én meg szültem vasárnap 12.10 perckor és szerdán már jöttünk haza!
A csecsemősök is rendesek! Nekem nem volt senkvel semmi bajom!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Van egy kismami megint! :) Van kiért, kikért szorítani! :)

Szülés: A szülésem máshol is éppen ugyan így zajlott volna szerintem, kórháztól független. Nem fogadtam fel orvost és szülésznőt sem. Szerintem az ügyeletesek is normálisan elláttak. Az osztályon nem volt gondom senkivel. Jellemzően kommunikatív és általában barátságos a "csapat". Persze mindenkinek megvan a maga stílusa.

Képzeljétek!!! Tiva szóba állt velem!!!!!! Annyira édes... Beszélgettünk, éppen az "o"-t mondtam neki, mert Ő is "o"-t formál a szájacskájával. Egyszer csak tök komolyan és hasonló hangon próbálkozott az "o"-val... egyébként meg huncutan mosolygott :-) Megzabálom!!! Lehet, hogy ez nem csak egy véletlen volt?
szilvi35

huba-ninja

Úgy tudom,ha 1-ig megszülsz és ha nincs semmi probléma 3 éjszaka,ha 1 után akkor 4 éjszaka.

Tlindi

Kép
tlindi

Adienne, boldog névnapot neked!!!

Huba anyukája: üdv köztünk!!! Nekem volt fogadott doki+szülésznő, veszélyeztetett voltam én is a 32. héttől. Császár volt sok vérveszteséggel, de csak jókat tudok mondani. A gyerekágyas nővérkék nekem nagyon sokat segítettek, a csecsemősök is rendesek, csak kérdezni kell őket, maguktól nem sokat mondanak. Egyedül a kaja gáz....bírtam..vágták a pofákat, ha nem ettük meg (de majdnem minden puffasztott), ugyanakkor meg mondták, hogy azért nem adnak sokat, mert úgyis mindenkinek hoznak be, köszike! Nem kértem alapítványi szobát, a szobatársaim szuperek voltak, azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Szilvi, Tiva irtó édes, és jó nagy méretei vannak, de a képen tényleg elveszik az öledben :) Ilyenkor már mosolyognak az ismerős arcokra, szóval simán nem volt véletlen szerintem. Ákos is dobálja, már nemcsak nekem, de Apájának is, meg Anyukáméknak is. Nekunk a "gou" és "eööö"-zés megy már mondott ilyet, hogy "jaj", éppen pelenkázásnál, oda is vágott, csak nem volt tudatos még, csak próbálgatta a hangját :)

Voltunk csípőszűrésen, jó nagy tappancsaink vannak, és persze nem tartja szépen őket, kifelé állnak a lábfejei, állítólag ez is azért van, mert nem volt helye már a pocakban. Most masszíroznom kell a bokaszalagjainál. A csípő is instabil, az egyik farpofa feljebb van fél cm-rel, kontroll 1 hónap múlva, és majd röntgen is kell. Az UH-ra is visszavárnak minket (még két hetesen voltunk, és akkor volt vesetályog, ciszta a fejében meg agykamra-aszimmetria - de ezeket is "kinövi" állítólag), úgyhogy lesz dolog rendesen..még mindig nem költöztünk, sosem lesz vége :( De legalább el tudunk jutni a kontroll vizsgálatokra. Csak én nem tudok eljutni a 6 hetes ellenőrzésre...

Jó, vannak ezek a dolgok, de a lényeg, hogy egészségesek vagyunk, és szépen fejlődünk. Ezek jobbak, mint ha megszületett volna a 32. héten, nem? Tüdőérlelővel és a csodával határos módon kihúztuk a 39. hétig, mert már nem nagyon volt se magzatvíz se hely. Remélem tényleg eltűnik minden elváltozás.

tegnap mértem a nagyfiút, 5330g. Közeledünk Domó születési súlyához. Kattkat, elismerésem, én már most úgy érzem, hogy Ákos egy sózsák :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Szilvi! Szerintem nem volt véletlen. Már nyilván többet is lát, nemcsak az illatodat érzi. Most hogy rájött, hogy hangocskája is van, biztos fogja rendesen próbálgatni.
Nem arra gondolok, hogy sírni fog, hanem, hogy dumcsizni.

Reggel ahogy Ádámnak a szeme kinyílik, úgy a szája is. Kerreg a függönynek (ez a csodálat jele - imádja a macikat rajta), aztán jön az, hogy da. Ezt nekem mondja. És mivel csukva marad a szemem, addig mondja, hogy da-da-da, míg ki nem nyitom. És akkor a szája fülig ér. Ma reggel is le kellett jönnünk, mert annyit dumált, hogy felkeltette volna a nagyot :) Tök kómás vagyok még, dehát tényleg én is meg tudnám zabálni, ahogy tele pofával vigyorog. Persze, ha elég kitartóan szórakoztatom, elfárad és még tudunk egy picit hunyni, mielőtt a nagy felkel.

Huba-ninja!
Nekem volt dokim, meg szülésznőm, de a szülőszobán amúgy is csak villámlátogatást tettem.
Az osztályon a nővérekkel igazából nem volt sok kapcsolatom, gátvédelemmel szültem, hála égnek nem kellett ezen a téren segítség tőlük. Akivel 2 mondatot váltottam, az normál volt.
Nekem a csecsemősökkel sem volt gondom, de ne várd, hogy a szobádba menjenek, ha szoptatni akarsz, akkor menj Te és kérdezz, kérdezz, kérdezz. Szerintem én az agyukra mentem.

Innen köszönöm megint a segítséget, és jelentem Ádi még mindig inkább a cickót kultiválja :) remélem azért nem innen nősül :)

3 napot voltunk benn mi is, péntek reggel szültem és hétfőn jöttem haza. Ja, az angol pólyától kivoltam. Belecsomóztam a gyereket, vagy fürdés után kihoztuk a csecsemősöktől, 2x felvettem és a nyakába volt az egész hóbelebanc.

Ja, és nem akarsz terhes vonalzót csinálni? Olyan jó lenne látni, hogy mennyi van még.

Kata05!
Már félig megírtam!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, kaja: én megettem mindent, kivéve a spenótot. Azt is megettem, amit otthonról hoztak.
A zsemle nagyon jó volt, mit nem adnék, ha tudnám, hogy ki a beszállítójuk.

Tlindi!
Holnap megyünk a védőnőhöz méricskélni. Majd megírom a méreteket. Igazából 74-eket hordunk, de ez volt, nem kellett venni, és az alja csak kicsivel hosszabb. Felül meg jó, nem kell a gyereket beleszuszakolni.

Huba-ninja!
Milyen overallt akarsz? Az auchanbe láttam kéket, meg fehéret. Nem is nézett ki rosszul. Na ezért aztán méret hiányos is volt rendesen. Mondjuk még jó, mert ma nagy kutatómunkával előtúrtam Balázsét és kaptunk is. Szóval felesleges lett volna egy sokadik.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szép reggelt Anyukák! :-)

Hát megint hideg időre ébredtünk. Szerintem már lassan fűteni kéne. :-S

Nagyon köszönök minden információt, ezek mind annyira megnyugtatóak. Nyilván nem várok sok jót, de én valahogy annyira félek a szüléstől, hogy ihaj... Bár eddig mindenki azt mondta, hogy ha már ott van az ember, akkor már csak az érdekli, hogy kinn legyen a baba... :-) Remélem így lesz!

Fogadott dokim is csak azért van, mert estin érettségiztem és nem volt fizetve a tb-m. Mikor kiderült, hogy bizony szaporodik a család, akkor a dokim magánrendelésére mentem, ami kiderült, hogy tavaly óta nincs, de szívesen fogad a Péterfyben. Szóval így lett magándokim. Persze azóta már fizetve van a TB-m, mert nem akarták megcsinálni a vérvételt, mert nincs érvényes tb-m. Ez csak azért is érdekes, mert kismamaként ez akkor is jár, na meg 18 éves korom óta évente 3-4 x adtam vért, benne is voltam a rendszerükben. Persze tök ingyen. Na meg csontvelő donornak is jelentkeztem még anno, és kb 1 hónapja felhívtak, hogy még áll-e az ajánlatom. Pont a Péterfyből... :-) Vicces volt, és kisit dühítő...

Csipetnyusza! Ne félj attól, hogy van fél centi különbség! Én csípőficammal születtem és 5 cm volt a különbség a lábaim hosszúsága között! 5 cm! És anyukámék rendesen tornásztattak, meg kifeszítették a lábam, és mire járni tanultam senki meg nem mondta, hogy csípőficamos voltam! Uh, semmi baj, csak ügyesen tornáztasd! :-)

Szonja, de szeretnék, de hogy kell terhesvonalzót csinálni? Nagyon új vagyok itt. :-)
Az overálról nincs nagy elképzelésem, legyen meleg. Télire kell. Csak amit kaptunk az kb egy éves korára lesz jó. Jövő télre... Addig kéne rá valami. És mennyi volt? Én legolcsóbban 6-7e láttam...

Húú... Jó sokat írtam... Bocs.
Szép napot mindenkinek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Megoldottam a vonalzó kérdését! :-) Hurrá! :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Nocsak, nocsak!
Érkezik egy új kismami és máris felpörögnek az események. :D
Nagyon jó, hogy van egy kis Hubaba, akiért lehet ismét izgulni!
Üdv itt anyukája!

Én csaszis voltam, 5 napig tartottak bent, mert Domó kapott egy kis fertőzést.
Nekem rohadtul fájt a hasam a műtét után alig bírtam kikecmeregni az ágyból, tejem nem akart beindulni így rendületlenül jártam (csoszogtam) a csecsemős nővérek nyakára.
Segítettek fejni (jobban mondva ők fejtek le, mert énnem tudtam fájdalmat okozni magamnak :) ).
Mindegyiknek meg van a stílusa, volt pokróc meg volt kedves is.
Akkor nagyon mérges voltam némelyikre (pl arra, aki kézrátétellel állapította meg, hogy nem lázas a gyerekem, majd mikor megkértük, hogy nem lehetne-e mégis megmérni, akkor kiderült, hogy 38,5 vagy 38,9?...már nem is tudom).
De így utólag én is hálás vagyok nekik, mert még mindig szoptatok és nem tudom hol tartanék a segítségük nélkül, de valóban KÉRDEZZZ!
Nem fognak odamenni hozzád. Gondolom Ők is örülnek időnként, hogy luk van a fenekükön. Fogalmuk sincs, hogy kinek, és mit mondtak már el.

Domó vasárnap du. óta lázas. Vagyis már nem.
Hétfőn próbáltam idecsalogatni a dokinkat, mert se Nurofen, se kúp, se hűtőfürdő nem vitte 38 fok alá a hőjét.Nem jött, így én vittem hozzá lázasan :evil:
Ennek csöppet sem örültem.
Lázon kívül semmi tünet.
Én a roseola nevű betegségre gondoltam, ami 3 napos lázzal, utána kiütésekkel jár, a herpesz vírus okozza és ha egyszer átesett rajta a baba, védettséget szerez ellene.
Onnan vagyok ilyen okos, hogy két ismerős babájának is volt mostanában ilyen.
Na doki megvizsgálja a gyereket és vakargatja fejét,meg közli, hogy biztos a fogzás miatt.
Csak hogy én mindenhol azt olvastam, hogy a fogzás önmagában nem okoz lázat. Csak fogzáskor az immunrendszer leterhelődik és könnyebb benyalni bármi mást.
Oké, vigyek pisit tenyésztésre.
Mi sem egyszerűbb.
Tök egyedül vagyok itthon, anyós külföldön, szülők vidéken..
Rángassam hajnalbanmagammal a gyereket a laborba(mert hát nem hagyom itthon egyedül), majd haza, aztán délután vissza az eredményér, aztán le a dokihoz, aztán haza...ehhhhh
Végül a laboros mókát megoldottam Domó nélkül.
Vizeletvizsgálat negatív.
Viszont halványan, de pöttyös.
Rákérdezek a roseolára, meg sem hallja...
Mondom neki, hogy szerintem pöttyös kicsit és mikor levetkőztetem a dr is megállapítja, majd elkezdi ecsetelni, hogy van ám egy olyan betegség, ami lázzal jár, aztán meg kiütései lesznek.
Ó tényleg?
Kb 2 perce kérdeztem rá.
Aztán marad annál a verziónál, hogy biztos a fogai, mert az viszont látszik, hogy egyszerre négyet növeszt most...

Viszont még mindig alszik.
Tegnap is 11-ig aludt!
Csak van valami, ha ennyit szuszmákol?
Nem jellemző rá.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
Barátnőm lánya 11 hónapos, és 4 napig lázas volt, és alig evett, meg sokat aludt, aztán már enni sem akart, ezért hétfőn bevitték a Heim Pálba, és benn is tartották. Persze semmi okosat nem mondtak. Ma reggel engedték ki őket. Nem tudom mi a jobb...

Nagyon köszönöm az infókat a kórházról.
Jobbulást Domónak!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Kattkat!

Sajnálom a tortúrát nagyon! :(
Az nem baj ha Domó sokat alszik azért ne agódj, az csak jó mert legalább kialussza magából a betegséget. Hagyd aludni amíg ő úgy kívánja! Ha étvágy nincs is folyadékot mindenképp sokat adjál neki! De ezeket biztos te is tudod! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Huba, üdv köztünk!
Velem nagyon aranyosak voltak a csecsemősnővérek. Segítettek, mert nem tudtam jól szoptatni és Dorcinak is tanítatni kellett a dolgot, továbbá a pelenkázás és köldökcsonk ápolás sem ment nekem. Én is odajártam hozzájuk és kérdeztem és utána bejöttek hozzám és segítettek. Nekem nagyon ízlett a kaja, azóta is emlegetem. Nagyon finom volt. Mindig megettem és a szomszéd ágyon lévő anyuci által nem kívánt ételeket is bepusziltam:) CSodálatosan friss kenyér és zsömle volt reggelenként, alig vártam már! Tetszett, hogy jött be védőnő, "papírokat helyben intéző nő" stb. Máshol nem nagyon hallottam ilyet, hogy nem kell külön rohangálni a gyermek igazolványaiért, papírjaiért. Ez tök jó volt!:) Utána csak szépen sorban otthonra hozta a postás a kész papírokat. Meg sem kellett mozdulnom.
Nekem egy szoptatós fotel hiányzott volna a szobából, mert császáros sebbel nehéz volt az ágy szélén billegve szoptatni, alig bírtam tartani magam.
És még egy nagyon kedves dolog, hogy amikor távoztunk, ajándékcsomagot kaptunk (megmondom őszintén, nem számítottam rá és jól esett) és odaadhattam Dorka ruháit és a nővérek öltöztették fel. Nekem nagyon jó élményeim vannak.
(Alig várom, hogy újra babás lehessek!:)

Kattkat: Ez kemény tortúra lehetett! Sajnálom, hgoy a doki meg sem hallotta, amit mondtál neki. A barátnőm kisfia is megkapta a 3 napos lázat szegényke. Nem is evett rendesen, fájt a torka, nem is tudott enni és sokat aludt. De már jól van. Viszont anyukája és apukája is megkapta és ők is lázasak voltak utána.
Vendég

Sziasztok!
Kattkat!
Jobbulást Domókának! Valahogy annyira jellemző, hogy most mindenkit leráznak, ha lázas a gyereke. Ráadásul teljesen kész vannak, ha "csak" lázzal viszed a gyereket. A védőnő mondta, hogy minden értekezleten leizélgetik őket, hogy miért nem tanítják meg az anyukákat lázat csillapítani. Na ezen tök felment a pumpám, mert jártam baba elsősegély tanfolyamra és ott azt mondták, hogy max. 15-20 percig ültesd a vízbe. Na mikor Balázskámnak mi se tudtuk levinni nem 38, hanem 39 alá és bementünka Tűzoltó u-ba, az ügyeletes doki igencsak húzta a száját. És akkor még finoman mondtam. Közölte, hogy ők se tudnak vele mást csinálni, mint én, miért nem hűtöttem addig a vízbe, amíg le nem ment a láza. Mondta ezt úgy, hogy 40 percig ült vele a férjem utoljára a kádba, mert nem lefele, hanem fölfele ment a láza. Majd nézett maga elé, és megkérdezte, hogy akkor mi lesz, maradnak, vagy hazamennek.
Na ezek után, mikor Ádámmal voltunk, direkt rákérdeztem a gyerekdokinkra és a védőnőre, azt mondták, hogy 15-20 percnél tovább ne hűtsem, nehogy attól kapjon tüdőgyuszit.
Na, akkor ennyi tanult ember közül, melyik véleményét kérdőjelezzem meg?

Reméljük Domóci hamar túl lesz ezen! Megnézem majd mi a bánat ez a rosela, hogy tudjam. Bár nagyon szeretném, ha minket elkerülne.

Na védőnő: nem nőttünk semmit egy hónap alatt és ez kicsit aggasztó. Persze azért mentünk méreckedni, mert nem is evett. Ugye, mint írtam is 3-4 napja eszik rendesen. És mot megint három foga jön, a felső két szemfog és az alsó párja. Szóval tegnap du. csak hiszti volt. Mondjuk most még evett. Szóval nem tudom. Mert azt mondta, ha nemcsak akkor nem eszik, amikor fogzik, akkor meg kellene nézetni a dokival, nehogy valami betegség bújkáljon benne.
Mindegy, jövő héten megint megmér, meg megyünk oltásra is, majd beszélek a doki nénivel.
Szóval 72 cm és 8060 gramm.

Huba-ninja!
4000 alatt volt az biztos. Csak nem emlékszem, hogy 3490,- vagy 3990,-. Ma megyek Tescoba (utálom, de ez van a legközelebb és itt alig vannak) megnézem. Mondjuk a Tescot utálom, de gyerekcuccot szoktam ott venni, megmondom őszintén.
Tényleg fiad, vagy lányod lesz? És meg lehet kérdezni, hogy miért vagy veszélyeztett terhes?

Twist! Na hajrá! :wink:

Adrienn! Hogy megy az ovi?
Mi október elején kezdjük. Ma bementünk és Balázs még akart játszani. De már mentek ebédelni, így mi is eljöttünk. Itthon kérdezte, hogy mikor mehet már, mert nagyon várja. Hát kíváncsi leszek.

Na megyek, Ádi cica a cickómra vágyik. Ilyenkor minimum egy órára összenövünk, mert csak úgy alszik jól. És mivel már alig cicizik, nekem is jól esik hozzá bújni. Elvégre mindjárt nősül ez is :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Twist, köszönöm az infókat. Főleg, hogy megírtad, hogy a baba papírjait ott intézik. Ez külön öröm. Bár én nem vagyok 7. kerületi... Remélem ez nem okoz gondot, jó lenne, ha nem kéne napokat mászkálni a papírokért.

Annyi mindent akartam még kérdezni tőletek, ami annyira fontos tudni, de most semmi nem jut eszembe... :-(

Ja! Pl, hogy mentetek be, és hová? Oké, a negyedik emelet, de ott hol? Én csak az Uh-n jártam arra... Vagy majd megmutatja a dokim? Ti láttátok a szülőszobát mielőtt szültetek volna? Állítólag van zöld, meg kék, asszem.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szonja...
Fiam lesz. Az ő neve Huba. :-) És nagyon fiút szerettünk volna, így első gyerkőcnek. Bár az alapfelállás az volt, hogy 9 gyerek, azt hiszem nem olyan jó "móka" várandósnak lenni. :-S De azért most így a vége felé igencsak megszépülnek a dolgok. :-)

Igazából én sem értem miért lettem veszélyeztetett. Magas volt a fehérjém a vizeletben, a nőgyógyász elküldött nefrológiára, ott kivizsgáltak, meg vérnyomást kellett mérnem napi 3x, meg 24 órás vizelet gyűjtés, meg elküldött ultrahangra. Ott kiderült, h nincs szervi baja a vesémnek, talán a gerincferdülésem az oka. Irány ortopédia, ott kiderült hogy nem kell császárral szülnöm, mert minimális a gerincem ferdülése. A vizelet tenyésztésem normális volt, semmi baj azzal sem. Szóval ma megyek vissza nefrológiára minden eredményemmel, aztán hátha meggondolja magát a néni. :-) Bár valami olyasmit mondott, h attól is lehetett magas a fehérjém, hogy sokat ültem, és mozogtam, mert így nem ürül ki rendesen a vese, és ez okozhatja, talán ezért javasolta h csak és kizárólag feküdjek, különben Huba hamarabb érkezik...
Szóval hátha ma kiderül...

Minden babának jobbulást!
Lassan azért megtanulok, kihez tartozik ki. Előbb utóbb menni fog ám név szerint is. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ja! és köszi, hogy megnézed a Tescoban is. Jó tudni, mi merre, mennyi... Lassan már meg is kéne venni.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba-ninja

Nekem a dokim mutatta az utat.Egyébként is mentem aznap vizsgálatra,de már cuccal mentem.Éreztem vagyis reméltem,hogy már csak kettőben megyünk haza.Én nem láttam a szülőszobákat,így is féltem eléggé.Azt hiszem még azt a kevés bátorságomat is elvesztettem volna ami volt.Pláne mikor uh-ra várva hallhatod a szülőszobából kihallatszó hangokat.Hát már néha ott ki ment a lábamból az összes erő.Még jó,hogy tartották rendesen az uh időpontokat.Van rózsaszín szoba(vagyis valami hasonló,annyira nem lehet behatárolni)Én ott voltam.Én sem 7. kerületi vagyok,nem volt semmi gond a papírokkal.Vagyis egy volt,de azt a védőnőmnek köszönhetem.Azt mondta,hogy elég a házassági anyakönyvinek a másolata,de az eredeti kell!!

Domó gyógyulj meg hamar.

Tlindi

Kép
tlindi

Huba!

Ne félj a szüléstől! :D
Ettől szebb élményed nem lessz soha sz életben!
Anyává válni a legszebb szerintem!
Akár mennyire is fáj aminek fájnia kell!

Én sem vagyok 7. kerületi, mert Csömört nem lehet annak mondani!
Nekem is elintézték a papírokat a gyereknek ott helyben!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kincső bébi!

Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hát igen. A kaja szerintem is iszonyat rossz, pedig én megeszem ám mindent. Nem volt gondom a menzán sem, de a Péterfys kaja.... ettől független megettem.
Szombaton hajnalban szültem császárral és kedden délelőtt mehettem haza.
A csecsemősök segítettek mindenben, volt amikor fülig kakisan vittem a kicsit, hogy legyenek kedvesek megmosdatni... nevettünk mindannyian :). Szopiban is segítettek... A többiek álláspontján vagyok: KÉRDEZNI KELL!
szilvi35

Tiva nekem is nagyon picinek tűnik a képen :)... végül is 1 hónapos :) :) :)
szilvi35

De szééép Kincső bébi! Huncut a kis szemecskéje :)
szilvi35

Kép
anno

Kép
most :)
szilvi35

Szilvi!

Tiva nagyon szépséges! :D
És látszik rajta, hogy kis kiegyensúlyozott és elégedett baba! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca: nagyon édi a csattja Kincsőnek, nagyon sok hajacskája van már, nagyon csini!:)

Szilvi: nagyon édi Tiva baba! LÁtom, de te sem használsz vakut, mi is így csináltuk, sőt a vendégekre is rászóltunk, hogy ne csinálják. Így aztán narancssárgás, melegebb hangulatú babaképeink lettek, de ez kifejezetten klassz látvány így utólag.)

Huba-anyu: én pedig vidéki vagyok, mégsem volt gond. Jött a postán a sok igazolvány és úgy már könnyű volt ügyintézni. Majd az anyaságit és a családi pótlékot lehet postán is intézni, vagy ügyfélkapun otthonról (én így csináltam). Azért nem kell rohangálni. Tényleg: érdemes ezért regisztrálni az ügyfélkapura, aztán bármelyik okmányirodában hitelesíteni és onnantól kezdve mehet otthonról neten az ügyintézés. Tök jó kényelmes és gyors:)

Puszi mindenkinek, megyek pakolgatni, készülődni a hétvégére (keresztelő)
Vendég

Sziasztok!

Itt vagyok én is...

Bogit visszahozta a fogtündér....aranyos,mosolygós,nyugodtan alvós......végre....
Remélem kitart még egy darabig és rápihenünk a következő fogakra..

Kincső,Tiva...nagyon édik!!!

Bogi is kiütéses lett...feje búbjától a derekáig,melegkiütéshez hasonló dolgok lepték el a testét...2napra rá elmúlt..
fenistil cseppet mondott az orvos...láz nem volt....
és a mai napig nem tudjuk mitől.nem evett semmi újat,nem mostam új mosóporral,
végül a panadol szirupra gyanakszunk,az eper ízű színezékre...
A férjem is allargiás volt ilyenekre kicsi korában.

Huba-ninja:
nekem a kórház semleges volt,érzelmileg semmit nem váltott ki-elláttak rendesen,ha mentem segítettek...a csecsemősök vegyesek:pokróc és nem pokróc típusú.A reggeli tényleg jó volt,az ebéd már nem annyira,dehát nem hotelben voltunk..olyan menza-féle.De én kaját nem hozattam be,időm is alig volt enni....a szoptatás miatt...

A szülés oké volt és kibírható,nekem szülésznőm volt,a fogadott orvosom nyaralt....az utolsó pillanatban szólt...
De nem volt baj,a másik orvos is ellátott rendesen...én simán szültem.

Twist!

Mi is nemsoká keresztelünk....
Hogy sikerült?Milyen felekezet?Mi katolikusok vagyunk...

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
kata35

Sziasztok!

Kattkat! 3 napos lázunk nekünk is volt, remélem most már jobban van Domó. Tudom, milyen kellemes éjszaka vizes lepedőzni a gyereket. (39-39,6 között mozgott állandóan. Mi is megjártuk a kórházat, nem csináltak semmit, adtak neki kúpot meg vizes lepedőt, és az éjszaka közepén haza is küldtek, mikor picit lejjebb ment. Akkor már terhes voltam, jó volt... Kiütésekre utána a doki Fenistil cseppet írt fel, vény nélkül kapható.

Tiva és Kincső baba is csudaszép! Gyönyörű Kincső haja!

És gratulálok Dorkának, Szonjának és Domónak (a támaszkodva állás is már az sztem) az álláshoz!

Huba-Ninija! Üdv köztünk! A C&A-ban épp nemrég volt 50%-os overállakció, szerintem sajna már vége :(, de szerintem így is érdemes ott is megnézni. Én is ott fogom venni, igaz a bababónuszos kuponnal (születés után lehet igényleni) Ha esetleg érdekel, én most akarom felrakni a mi overállunkat teszveszre.

Nálunk mostanság fél6 -fél7 között kelti a családot a pici, ami eléggé megvisel az eddigi 8 órához képest, főleg, hogy mum 2x kel éjjel, és én nagyon nehezen alszom vissza. Ráadásul nappal is elég nyűgös. Viszont tegnap kijött az 5. foga csücske, remélem, most pihi lesz egy kicsit, nem látok újabbat.

Biztos akartam még regálni egy csomó mindenre, de most nem jut eszembe, meg időm se nagyon van. Bocs mindenkitől, akit kihagytam!

Ja igen, köszi jókívánságokat, a buli fantasztikusan sikerült, fél 6-ra értünk haza reggel :) Már nagyon ránkfért, azóta is úgy érzem fiatalodtam 5 évet! :-)

Puszi!

Kép
Kép
beubaba

Kata! Örülök, hogy jobban van Bogi!

A kórházat felejtettem én is írni. Ügyeletes orvos, ügyeletes szülésznő: mindkettő nagyon rendes volt és egy csodává varázsolták számomra a szülést (jobb, mint az elsőnél a saját orvos és szülésznő egy másik kórházban). Csecsemősök mind rengeteget segítettek, de csak ha odamentem. Amelyik elsőre morcinak tűnt, ha kérdeztem az is rendesen, kedvesen válaszolt. Lehetőleg délután, vagy még jobb, ha éjszaka zaklatod őket. Nekem a kaja is ízlett, pedig válogatós vagyok. Alapítványi szobába menj, ha teheted.

Felébredt, megyek...

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok!
Jól eltűntem,de most már kicsit lazább lett a napunk..eddig csak olvasgattalak titeket,nehogy valamiből kimaradjak :)
Hát megint jó sokminden történt... :)
Újabb kismami :) tök jó!!!üdv köztünk! :)
Amúgy nekem is pozitív tapasztalataim vannak a kórházról!!dokim egy áldás volt,szülésznők egytől-egyig(legalábbis akiket én megismertem) tündériek!!Velünk minden rendben volt,mármint a babával és velem is ,ezért én kértem,hogy saját felelősségre egy nappal korábban haza jöhessünk..

Szilvi:Tiva nagyon kis édi baba!!Dorka amúgy nálunk is eő-vel kezdte :D Én is el voltam ájulva tőle totál!vajon mit jelenthet?EŐ a cicivel talán :)

Ildóca:Kincső annyira nagy csaj már!!és az a pisze nózi!tüneményes! :)

Amúgy nálunk tuti nem a fog volt az elmúlt hetekért a felelős!!mostmár hogy Kattkat leírta,tuti,hogy az a fránya roseola,vagy mi volt!!! :twisted:
Kezdődött pár napos nyűgivel,amit minden másra fogtam,csak ilyenre nem gondoltam..aztán 3 nap 38 fokos láz..éjjel nuku alvás,szilárd kaja no,csak cickó,azt is néha sírva..aztán miután láz zéró,piros pöttyök 3 napig-utána meg mintha mi sem történt volna :D
De azt megszenvedtük rendesen..

Még fog mindig sehol..jele sincs..
Viszont mászik,mint egy őrült!!mire feleszmélek már a kutya ivóvizében pacsál a kezével,vagy a földet szedi ki a virág alól :P Pakolásról nem is érdemes szót ejtenem..az a minimum..ja,és avezetékeket dugdosni kell,mert lecsap azonnal..távirányító,telefon stb.

ÉÉÉÉÉÉsss,tegnap óta pápát is int..azért leellenőriztük,hogy nem csak véletlen-e,de nem :D

De sem felülni,sem felállni nem akaródzik..de még ez is bőven elég :)

Éjjel kel még mindig 2x..de még mindig jobb,mint a múltkori legalább 10x :?
7350g és 71cm.
Teszek majd fel képeket én is..

Kép
pako

Sziasztok!

Beubaba, Pako is megkerült! :D
Köszönjük a sok dícséretet! A csatt igazából azért van a hajába mert belelóg a szemébe a haja és engem idegesít, levágni meg sajnálom!
Inkább a csatt!
Elkezdtünk mi is mászni nagyon ügyi csak hamar elfárad!
Persze Kincső is ha kint van a szőnyegen akkor minden olyat megtalál amit nem kéne!
Integetni mi is elkezdtünk, de jó mert én is azt hittem, hogy véletlen volt aztán mondogattuk neki és már nem csak véletlen csinálja!

Twist!

Nem irigyellek! Gondolom vendégsereg meg minden lessz nálatok!
Aztán ilyenkor van mit pakolásznia az embernek!
Nálunk rendszeres a vendég sereg a minimum az 25 ember egy születés napon! De inkább beválallom, hogy egy napig őrüljek meg , minthogy minden hétvégén valaki jöjjön hozzánk és minden hétvégén sütés főzés! Na azt nem! Többe kerül a leves mint a hús!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?