Új privát üzeneted érkezett!

annak tilos, akinek magas a cukra. de annak meg egyáltalán édességet (cukorka, süti) is abszolút tilos.

szeritem narancs, alma is mehet.

ancsipancsi

Fibi, en sem nagyon alszomKép
ma fel 4kor fent voltam
es 11kor fekudtem le
aztan vissza aludtam par orat, de most olyan faradt vagyok, hogy muszaj lefekudnom

Kép
babarozsa

pont a banant, es a szolot kivanom, imadom...
remelem nem magas a cukrom

Kép
babarozsa

Ildi, nekem egy taxis mondta!
szoval a rendor nem buntet meg, attol meg balesetveszelyesKép
de ha viszel is, hogy rakod bele? kesz tortura, meg ha segitokesz is a taxis...

Kép
babarozsa

Ancsi, nekunk a korhaztol borravaloval egyutt 2000ft lesz a taxi
nincs is mas lehetoseg
buszozni meg nem szeretnek

Kép
babarozsa

Votiv stressz nalunk is vanKép
persze nem halt meg senki szerencsere
de egyedul leszek karacsonyig, es utana az utolso honapban, lakasfelujitas volt, koltozes, vizsgak, csaladi feszultseg
es meg nem pakoltam ki
eleg lesz?Kép

Kép
babarozsa

szegény Babarózsa!!!

én a kórházba gyalog szoktam járni más ügyben, oly közel van, és olyannyira nem jár felénk onnan busz Kép), vagy csak félúton. na meg van félúton egy kínai kajálda, ahol isteni a kajcsi!! Kép)

én félek a stressztől, mert ki is vagyok neki téve, tehát nem szabad! állítólag növeli a születendő gyerek allergiára való hajlamát is.

ancsipancsi

Babarózsa!

Ha előre szólsz a taxirendelésnél,hogy gyereküléses kocsit kérsz(babynek valót)akkor olyat küldenek.

Jucus
20170114224602

Kedves Csuklós Babás Mamák!
(Én is kedves vagyok, mert nekem is folyton csuklik. Kép ) Szóval no para, ahogy manapság divat ezt mondani, a dokim szerint most fejlődik a tüdeje, és a kis buta néha használná is már. Na ekkor beszippantja a vizet, amit persze kicsuklik aztán. Hát ilyesmi. Teljesen természetes folyamat.

Nekem az a problémám, ma jelentkezett először, hogy a csípőmnél annyira nyillal, hogy nem tudok továbbmenni, meg kell állnom pár mp-re, amíg elmúlik. Ez még nem AZ, ugye??? Mert van még 5 hetünk, héé! Jóslófájások vannak valakinek már? Votiv, Fibi? Meg aki már 30on felül van? (hetekben értem). Azt hallottam, 3-4 héttel előtte már előfordulnak, komolyan már néha az órát lesem, nem túl gyakoriak-e??

Ancsi!
A te elméleted szerint néha marha kényes vagyok... eper vastagon beporcukrozva, ritka nagy élvezet, esküszöm! Kép Persze magában is fini, de...

Votiv!
Nem akarok beleszólni, (tudom, akkor minek írom?),de a helyedben már nem erőltetném a tornát. Engem 6 ökörrel se tudnának elrángatni már sehova, ahova nem nagyon muszáj. A héten letudom még a kötelező köröket, aztán PIHI!!!
neet(még 39 nap!)
neet

Neet, kapitális túlzás, hogy én valamit erőltetek Kép általában a torna 90%-a jól esik, és legalább a lelkiismeretem is megnyugszik tőle egy picit, hogy nem csak fexem az ágy tetején (mint most már majdnem mindig...) és jól esik kibújni is a barlangból, mert már úgy érzem magam, mint egy medve Kép egyébként világoskék gatyában voltam, meg a "szokásos" kék-fehér csíkos pólómban, és van egy iszonyú rémes tűzpiros plédem (ez a különleges ismertetőjelem Kép )

csuklunk... már megint. egyfolytában. hajjaj.

ez nem aggaszt annyira, mint az, hogy ott az a bizonytalan eredetű folyadék a rekeszizma alatt - talán vér is lehet??? de pénteken többet fogunk tudni.

jóslófájások: ugyan nem tudom, hogy ez az-e, de az utóbbi 1 hétben már úgy éreztem többször is, hogy "gyakorlatozik a méhem". olyan kemény lett, mint egy lufi. de aztán négykézlábra álltam (nálam ez az aboszolút dzsóker pozitúra), és újra ellazult. nekem még mindig jó fent van a hasam, ezért nem hiszem, hogy hamarosan aktuális lenne a szülés. bár, ki tudja.

Babarózsa, csak ne stresszelj! akiről írtam, hogy kialakult nála a terhességi cukorbetegség, a babája koraszülött lett. és van egy rendellenessége, amitől nem tudott soha se szopni. és ki tudja, milyen bajai vannak még szegény csöppségnek Kép

ezért sem szabad stesszelni! tessék relaxálni, meditálni, pihenni, szépekre gondolni. Kép

na pá, megyek, mert a párom vacsoráért ordít, grr.

votiv 8)
votiv

Ancsi, sajna tolunk kicsit messze van a korhaz kozlekedessel, vagyis korulmenyes, meg lusta is vagyokKép
de ritkan jarok ugyhogy neha belefer egy taxi

Votiv: igyekszem, nem stresszelni, es remelem nincs cukromKép
annyi minden para volt mar a terhesseggel is, jo lenne mar megnyugodni...

Kép
babarozsa

ja, voltam meditalni

most meg elalvas elott hallgatunk a babaval egy kis MozartotKép minden este hallgatjuk

Kép
babarozsa

Neet! csak vicceltem a kényességgel, remélem nem sértődtél be, és rohantál el eperért, meg porcukorért. Kép)) az a helyzet, hogy könnyen beszélek, mert én natúr szeretem az epret...vagyis másképp is, de az iszonyatos nagy bűn (joghurt-tal, vagy tejföllel + cukorral összetörve)

ancsipancsi

Baba!A zene azért is jó, mert téged is megnyugtat. Bachot is melegen ajánlom.

ancsipancsi

sziasztok!

Csak megnyugtatásként írok le pár dolgot, mert tudom, hogy annak idején milyen jó volt olvasni róla. (5 hónapja szültem Balogh dokinál.)

SZóval, a csuklás teljesen természetes, ne aggódjatok miatta. Volt, hogy naponta többször is mozgott a hasam ritmusosan. Ez teljesen természetes.

Jósló fájások, vagy "belenyilalások" már nekem is voltak 4-5 héttel a szülés előtt. Ettől sem kell megijedni, dolgozik a pocak. Akkor én is magálltam, vagy leültem ha sikerült.

Az éjszakai rossz alvás is a dolgok velejárója. Én egyrészt rengeteget jártam mosdóba, másrészt meg persze hogy mindenki aggódik. Csak türelem és nyugalom mindvégig, ez a legfontosabb!!!!

A kismama torna (Andinál) pedig szerintem senkinek sem árthat. Annál kímélőbb torna nem is létezik és a légzéstechnika miatt mindenképpen járjatok!

Kitartást MIndenkinek!!!!
Üdv, Pat
pat

Pat és Többiek!

Megnyugtattatok az éjszakai alvással kapcsolatban! Azthittem csak nekem vannak álmatlan éjszakáim! Van, hogy egész éjjel semmit nem alszom, szerencsére csak úgy 2 hetente 1X! A telihold meg aztán katasztrófa! A doki már fel is írt valami nyugtatót rá, de nem szedtem be, ellenben találtam egy homeopátiás bogyót (Sedatif PC) csak este veszem be és egész jó!

Pat!
Ki volt a szülésznőd? Én is Balogh dokihoz járok!

Most megyek Védőnénihez! Sziasztok!
Ildi(27+4)
ildi76

Ildi, en is be fogom venni, csak mindig elfelejtemKép
ma is 4kor fent voltam

Kép
babarozsa

Ancsi: ez a CD Mozart for babiesKép

de lattam a neten, hogy van Bach for babies is stb.

Kép
babarozsa

gondolom ha nem for babies, akkor is jó az Kép). nekem van vagy öt-hat Bach lemezem, ez olyan zene, amit bármikor, bármilyen hangulatban meg tudok hallgatni. nincs ilyen másik. habár nem ide tartozik, de régebben rájöttem, szerintem Bach kezét Isten fogta, mikor műveit komponálta.
persze Mozartot se hagyta magára ;-), csak hát tőle a Requiem a kedvencem, az meg kissé nem babaváráshoz illő téma.

ancsipancsi

Ancsi!
Nagy szerencséd, h nem vagyok olyan sértődős... Kép Ja, és okt.végén van egyáltalán (ehető) eper valahol? Aranyárban, gondolom. Na, inkább megvárjuk a tavaszt.

Votiv!
Legközelebb kipróbálom a négykézlábast, csak ne az utcán legyek.... Kép
Ja, és még annyit, h nekem csodálkozik a nép, hogy jé, már ilyen lent van a poci??? De még nem is volt fent! Azaz nem tudom, mikor kéne fent lennie? Néha kicsit nyomja a tüdőm, bordám, de akkor én vagyok rossz pózban, felállva, kiegyenesedve abszolút nincs fent. Lehet, h kihagyja ezt a fázist??? Kép Vagy mindjárt szülök? Most mi van??? Picikém, te biztos tudod. Kép
U.I.: És nem enni paprikát!!!
neet
neet

Szép reggelt mindenkinek!

ma reggelre elfogyott a holdacska, és végre visszajött a kedvenc, csokoládébonbon- és habossüti-majszolós álmom Kép ráadásul csak 2x keltem fel, ami az utóbbi idők legjobb éjszakáját jelenti Kép

meg akarom csinálni a pocaklenyomatomat gipszből. csinálta már valaki? a neten olvastam, hogy kell 2-3 tekercs gipszpólya (a rendelőintézet gyógyszertárában is kapható), amit be kell áztatni, majd a jó vastagon bekrémezett hasamra+cicimre (hogy ne epiláljon le, mikor levesszük) kell rakosgatni, szép rétegesen. ha keményebb cuccot akarok, amibe majd bele tudom rakni a babát, hogy otthon érezhesse magát egy picit, akkor vastagabbat kell csinálnom. vagyis, a papának, mert ő lesz a "pocakművész" - szegénykém nem egy Michelangelo, de állítólag ezt nem lehet elrontani...? majd elmesélem, hogy sikerült! ma veszek is ilyen gipszpólyát.

az én bébim minden zenét szeret, kivéve azt, amiben üstdob van, mert azt utálja. voltunk operagálán, és szegény iszonyat sokat ugrált, mindig megijedt ezetől a valkűröktől. tegnap moziban voltunk, megnéztük a Collateral-t, és a lövöldözős jeleneteknél szintén majd kiugrott a pocakomból Kép lehet, hogy mégis lány lesz???

szép napot mindenkinek!
votiv (még 30 nap kilövésig)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Az álmokkal kapcsolatban, nekem a para álmom a nyúlszáj és a farkastorok párosítás. Aztán egy időre elmúlt, míg a keddi előadáson a szonográfus néni azt nem mondta, hogy a 3. kötelező UH-on zárható ki.. Ja, és izgulhatok jovő hét péntekig.( akkar lesz az UH).
Szóval, mindenkinek megvan a maga aggódása.

Votív,teljesen megértem a szorongásodat, de Te már a finisben vagy mondhatnám hogy "fél lábbal is" kibírod! Nemsokára a kezedben lesz a gyönyörű kisbabád és akkor aztán minden negatív élmény hússs..

Gigi, Neet, Votív és akik a közeljövőben babáznak! A soroksári Mega Toysban láttam Bebe Confort hálós bugyit, 4db 990Ft. Nem tudom ez jó ár-e de jól néztek ki Kép
Plusz ugyanitt régebbi kismama újságokat adnak 50 Ft.ért!!!
monesz

Neet, nekem is mindenki azzal jön, hogy húú de lent van már a hasam, de nem tudják, mit beszélnek Kép. ha még nyomja a tüdőd, akkor fent van. abból fogod tudni, ha leszáll, hogy hirtelen könnyű lesz levegőt venni Kép és kb. duplaannyiszor kell pisilni, mert akkor meg ott fog nyomni Kép - ez lehet szülés előtt 1-2 nappal is! szóval ráérünk. kis körömlakkozás? Kép

votiv 8)
votiv

a négykézlábról mindig az jut eszembe, amit múltkor meséltetek, hogy kell megfordítani a bébit.

lehidalni, ekkor elkezd mocorogni, mert rosszul érzi magát, aztán négykézlábra állni, és rázni jobbra balra a hasat. ezen úgy röhögtem Kép), ahogy elképzeltem, hogy elkezd mászni a gyerek.

szerintetek tényleg annyira hall, hogy megijed dolgoktól??? akkor nekem tényleg táppénzre kell mennem majd, mert itt üvőtés van :/

ancsipancsi

Votiv!
Sajnos nem emlékszem piros törölközőre a tornáról! Én hátul voltam, bal oldalon szemüvegben, fehér türcsivel és nagyon mogorva képet vághattam, mert épp pocsékul voltam! Legközelebb remélem kiszúrjuk egymást, bár én lehet, hogy kipróbálom a délelőtti időpontot és a másik helyet a Keveháza u.-ban, hátha kevesebben vannak! A keddi tornán végig azt kellett figyelnem, nehogy az előttem lévő szájába tegyem a lábamKép!

Védőnéni ma megnyugtatott! Megnéztük a baba szívhangját is, közben egyfolytában csuklott szegénykém, mint, ahogy éjszaka is!
Ez a Maltofer szerintem nekem sem akar felszívódni! De most olvastam, hogy a marhahúsban, aszalt fügében és aszalt sárgabarackban sok a vas! Ezeket ma beszereztem és fogom kajolni! És azt tudtátok, hogy a spenót gátolja a vasfelszívódást??? Az oxálsav tartalma miatt és nem vas, hanem folsav van benne!
Bocs, a sok dumáértKép!

Ildi(27+4)
ildi76

Gigi, meg egyben vagytok?

Lanyok, az em babam is rengeteget csuklott a pociban, es idekinn is meg mindig. Ettol nem lett semmi baja. Persze sajnalja az ember, mert van, hogy meg az ivas sem segit neki (ijesztgetni meg azert nem fogjuk, bar sokan egy csepp citromlet javasolnak, attol meglepodik, es abbamarad a dolog), de aggodalomra semmi ok.

Greenolive, en eloszor torulkozot vittem tornara, de irto kenyelmetlen volt a kemeny padlo, ugyhogy aztan inkabb polifoam-ot (akar kettot is).

Monesz, igen, Urban dokinal szultem es nekem is tetszik a Virag Kép

Babarozsa, hogyhogy most ennyi idore szalma lettel? Egyebkent nekem is tetszik a Kinga Kép Nahat most csupa olyat irtatok, amiken en is gondolkoztam.

Ildi, en sem tudok rola, hogy a majkrem tiltolistas lenne. Mondjuk en pocakkal semmilyen majat nem kivantam, sot azota sem eszem, fura. A dokim anno azt mondta nekem a husfelekrol, hogy leginkabb szarnyast es halat egyek, sertest kevesbe, marhat meg kevesbe. Belsosegekre nem emlekszem.

Votiv, tegnap neztem a kikat, semmi nem volt. Egyebkent en allandoan almodok, remeseket is, de a szulesrol csak egyszer almodtam elotte: gyors es fajdalommentes volt, az ujszulott baba meg legalabb feleves es mosolygott es nem a nodokim, hanem a gimis osztalyfonokom vezette le Kép Ja, meg egy olyan is volt, hogy a parommal beindultunk a korhazba az autoval es uton-utfelen megallt mindenfele csip-csup ugyeket intezni, masfel oranal mar ramordultam, hogy most bevisz-e vegre, aztan benn azt mondtak, teves riasztas es hazaengedtek. Egyebkent a valosagban is eloszor potyara mentunk be, de legalabb gyorsan Kép

Ujbaba, mozesben nem autozhat a bebi, csak az autosules lehet.
moosejaw

Ancsi, miert csak a fogamzas elott akarsz vitamint szedni? Valamiert nem szedheted, vagy csak kitalaltad, hogy igy lesz jo neked? Vitaminfobiad van? Az elso harom honapban van a legnagyobb szukseg ezekre, mikor kialakulnak a szervei, gerincoszlop stb., ha nincs eleg valamibol, az fejlodesi rendellenesseghez vezethet. Legalabb a 12. hetig szedd, de jobb lenne, ha a dokiddal beszelned meg?

Egyebkent tegnap igenyeltem az anyasagi tamogatast es kiderult hogy a parom melohelyen nem inteztek a csaladi potlekot (allitolag csak 100 fo foglalkoztatott felett tudja a melohely), ugyhogy akkor mar azt is leadtam. Hat, legalabb masfel orat kell varakozni, szerintem majd ne babaval menjetek az allamkincstarba. Illeve nem muszaj szemelyesen, barki leadhatja az igenylesetek, nem is kell meghatalmazas, a lenyeg, hogy minden szukseges doksit vigyen es Ti irjatok ala az igenylolapot. A let pedig nem kp fizetik, hanem utaljak vagy postan kuldik meg.

A taxi nem olyan veszes, az Arpad hid budai hidfojetol a korhazig altalaban 2200Ft. En tobbszor is mentem meg pocakkal (mikor a parom nem tudott vinni, mert az utolso ket hetben mar nem mertem tomegkozlekedni).

Mamak, az orrszivashoz meg: nalunk is a poszivos a legjobb, elemeset is vettunk, de az nem olyan hatekony, viszont majdnem ugyanolyan hangos es nyolcszor annyiba kerulKép Egyebkent nem mindig sir a baba, probalom ugy csinalni, hogy kozbern vegig beszelek es mosolygok, mikor bekapcsolom meg nem kezdem el rogton, es nem fogom/fogjuk le a kapalodzo vegtagjait, meg nen tartjuk a fejet, mert ezeket igen rossz neven veszi. Persze igíy tovabb tart, mert allandoan elforditja a fejet, de legalabb nem sir es mikor befejezzuk mar mosolyog is.

Zsebi, mi volt az oltasnal? Itt aznap laz, ejjel is, 3xfel kup kellett masnap mar csak 1xfelet adtam, aznap orankent cserelni a borogatast, masnap mar nem kellett, de a helye meg erzekeny volt.
moosejaw

Sziasztok lányok,

Enikő vagyok, kérlek titeket, ha tudtok orvosokat ajánlani, akiből nem kell kíhúzni a szavakat, hanem mondja magátol amit tudnod kellene, és aki nem csak mint orvos, lélekben is ott van veled a szülőszobán! Vagy erre vannak a szülésznők, dúlák?

Köszike,

Enikő

Kép

Kép
prüntyi

Bocs, ha hosszu voltam, de mar egy hete nem olvastalak Titeket (natha, oltas, hivatali ugyintezes).

Ildi, minel nagyobb a pocak, annal nehezebb kenyelmesen elhelyezkedni. En is mar alig vartam, hogy megerkezzen a baba, mert a vegen mar sehogy sem tudtam fekudni, de mostmar tudom, hogy nagy pocakkal meg mindig sokkal tobbet es jot lehet aludni, mint kis gyerekkel Kép

Neet, Ancsi, szerintem a porcukros eperrel csak a porcukros malna, meg a joghurtos cukros eper veszi fel a harcot. En nyaron (8., 9. honapom volt) marha sokat ettem ebbol az utobbibol. Szerintem csak jot tesz egy faradt nagypocakos kismamanak Kép

Mamak, ha a haromhonapos mar egyre tobbet van fenn (van, hogy csak 2-3 orat alszik napkozben), mert annyi nezni-, szovegelni- es rugkapalnivaloja van, hogy kenterbe verne minden duracell nyuszit, akkor csak nyugodjak meg, nem tul korai, normalis es lesz ez meg igy se?
moosejaw

Eniko, hogyhogy lelekben? Szerintem az a kispapa (vagy akit magaddal viszel). Mire gondolsz? Hogy majd fogjak a kezed? A szulesznonek sem ez a feladata. Egyebkent sem olyan veszes a dolog, hogy mindenkinek ontenie kellene beled ezt a lelket. Meg ilyen szep szuloszobakban, mint itt, nekem nem is volt "korhazfilingem", mar mennek is ujra (ha ez az elso gyerek vegre aludna a sajat agyaban). A parod boven eleg.
moosejaw

Szia Moosejaw!

Rendben,igazad van, de egyenlőre a férjem jobban fél a szüléstől és attól, hogy bent legyen velem mint én! Pedig nálam szerintem senki nem fél jobban, de most kicsit megnyugtattál!

Mesélnél a szobákról? Neked ki volt az orvosod és mi a tapasztalatod?

Én csak a társalgóig jutottam, addig tetszik a dolog! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Ancsi,en is azt hittem, hogy jo az, amig nem hallgattam meg ezt, ez a legjobbKép
kimondottam babas a hangszerelese...

perzse, nem art neki a "sima" komolyzene seKép

Kép
babarozsa

Moosejaw:
a parom elhuzott Törökországba, munka
en nem tudok vele menni az egyetem miatt, csak a baba utan
dec-janban meg vizsgazomKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Szokás szerint megnt kérdeznék Kép
Valamelyikőtök írta, hogy a Keveháza u-ban is van torna. Az pontosan hol és mikor van? Ugyanazokat kell vinni magunkkal, mint a kórházi kismama tornára? Ugyanaz tartja? stb-stb Mert nekem az közelebb lenne és ha kevesebben is vannak, akkor meg pláne.
timcs77

Ma du. voltunk Megatoysban, és vettünk olyan gyermekágyas bugyit (már nem emléxem ki ajánlotta) tetszik, nagyon kis puha, rosszabbra számítottam. meg vettünk egy hordozót is, féláron (Hauck Lifesaver plus, 14990,-). lehet, hogy nem ez a legcsúcsabb modell, de nem túl izléstelen (egyszínű sötétkék), elég könnyű (2,5 kg), és még babakocsira is lehet szerelni. de babakocsit azért még nem vettünk, mert szokás szerint rohantunk. na én még kitaláltam, hogy vegyünk a gyereknek sapkát. erre papi az egyik irányba, én a másikba, majd 10 perc múlva középen újra együtt, két tökegyforma cérna- és két tökkülönböző kötött sapkával Kép azon röhögtünk, miközben persze mindenki a saját választása mellett kardoskodott, hogy reméljük nem lesz "Süsü-komplexusa" a gyereknek a hülye szülei miatt Kép

aztán voltunk védőnéninél (aki sokkal fiatalabb nálam, és még elég gyermektelen Kép) és már nem kell többet menni (juhéé), hanem legközelebb már ő jön hozzánk, hogy megnézze, rendes anya vagyok-e, eltüntetem-e a porcicákat, meg van-e fűtés.

nagyon elfáradtunk ezután a hóóósszú nap után, és persze még mindig egy csomó minden hiányzik, és már legalább 3 különböző listám van begyömöszölve a táskámba, és már kezdem elveszteni a rálátást, vagy mit...

tudtok valami olyasmiről, ami nem szerepel a hivatalos kelengyelistákon, de jól jöhet? pl. a hashajtó kúp, ugye? azt is hallottam, hogy sok-sok extrahiperszuperpuha vécépapír se árt.

Enikő, én a dokimat nem ajánlgatom, mert nem egy "mesemondós" alkat Kép de biztos ajánl neked valaki egy kedves, beszédes doki(nő)t! a szülésznőkről úgy tudom, mind profi, és elég szipmatikusak is ránézésre. válassz magadnak "sajátot", ha különleges figyelemben szeretnél részesülni, egyébként a többi egyszerre szülő nővel kell majd közösködnöd, ami 4-5 nőt is jelenthet adott esetben, pl. frontkor Kép a szülésznő kiválasztáshoz a legjobb a kismamaklub - erről többet megtudhatsz a kórház honlapján (www.imreszul.itx.hu).

pá mindenkinek Kép
v.

votiv 8)
votiv

ja és egy kis felvidító meglepi!

Kép

votiv 8)
votiv

Szia Prüntyi!
Párom egy darabig csak azért akart jönni a szülésre, mert megkértem, aztán voltunk előadáson ahol számára kimondták a varázsszót, hogy ő fürdetheti a gyereket (persze a csecsemős nővér óvó felügyelete mellett) és utána még 2 órát maradhat babázni. Innentől kezdve ha akarnám sem tudnám visszatartani Kép.
zanza

Szia Timcs!

A Keveháza u. 6.-ban csüt.-ön fél 11- től fél 12-ig van torna! Ez a Vahot utcai rendelő környékén van! Még én sem voltam ott, de az biztos, hogy más tartja!

Votiv!
Rosszat fogok álmodni a békádtól!
Egyébként tök jó!Kép

Ildi
ildi76

ronda beka, pfjujjKép

Votiv: a vedonenimet 1x lattam, mert mindig szabin van, akkor is kijott terepszemlere, de nem tudom mit nezett, szerintem semmit, es meg futeni sem kellett akkor.
Na, most koltoztunk egy masik keruletbe, de nem szamit, hogy a vedonoi szolgalat meg kozelebb lett, megis lehet , hogy at kell mennem mashoz, kavarnak itt ossze-vissza...

Kép
babarozsa

Kép olyan kemény a méhem, mint egy bőrlabda, és kiállnak belőle a gyerek mindenféle testrészei. fél éjjel fenn voltam és úgy jöttek a fájások, vagy görcsök, vagy mik, már azt hittem, mindjárt be kell menni a kórházba. és mikor reggel felébredtem, ugyanolyan kemény volt a hasam Kép az is lehet, hogy a gyerek be akar fordulni, ezért nyom meg rúg szét?

még vmi ami miatt ma tök szar kedvem van. pozitív lett a cervix leletem KépKépKép valaki átélte már, hogy ez milyen következményekkel jár?

votiv 8)
votiv

Sziasztok,

Rég jártam erre, sokat írtatokKép
Az alváshoz, ne gondoljátok, hogy szülés után sokkal könnyebb, főleg aki alig várja, hogy ismét hason alhasson, ugyanis tele cicivel mindehogy kényelmes feküdni csak hason nem, sőt néha még az oldalfekvés is kényelmetlen. Persze az elején amikor sűrűn van szopi nem feltűnő, de mikor kezdenek a babák beállni, hogy éjjel nem esznek annyiszor vagy egyálalán nem akkor vannak kellemetlen időszakok.

Moosejaw, az oltást végül tegnap kaptuk meg, délután 6-kor tört el a mécses volt egy kis hőemelkedés, fél kúpot azért adtunk neki biztos ami biztos és azóta semmi gond.
Teljesen természetes, hogy keveset alszik napközben én meg pont azért voltam nyugtalan mert Bruni még azért mindíg "sokat" alszik napközben, már a 2,5-3 órához képest. Pont rákérdeztem a doktornéninél, hogy normális dolog-e mire mondta, hogy van olyan baba aki sokat alszik van aki meg keveset.
Vasárnap hasra fodultKép újabb feladat melyet a rabszolgák beiktathatnak a napi teendők közé, nevezetesen jöjjön valaki fordítson vissza mert útálok hason lenniKép

Kismamik kitartás, olyan jó olvasgatni benneteket, (nosztalgiázom, meg eszembe jut, hogy mi az amit nem úgy csinálnék, vagy miből vettem volna másmilyet) nekem olyan távolinak tűnik, hogy egyszer engem is ezek a nagyon fontos kérdések foglalkoztattakKép
zsebi2004

Moosejaw,
Ha 3 hómapos babád egyre többet van fenn, az bizony teljesen normális. Nálunk is kb. 3 hónapos korban állt be az a rend, ami még most (7 hónapos korban) is érvényes: de. 10-12-ig alszik, majd du. 3-5 között valamikor egy fél órát, tehát összesen kb. 2-3 órát. Nálunk nagyon jól bevált az, hogy mindig ugyanakkor alszik, így nagyon könnyű Őt elaltatni és mikor ébren van szinte mindig jókedvű.
Prüntyi,
Ne izgulj, az én párom is ugyanígy kezdte, Ő semmiképpen nemjön be velem. De aztán csak kiváncsi lett, mi is voltunk pár előadáson, ahol látta a többi lelkes apát és persze én is sokat mondtam neki, hogy nehogy egyedül hagyjon ebben a gyönyörű, de nehéz pillanatban. Végül mikor a szülésznőnkhöz mentünk, már nem is volt kérdés, hogy bejön-e. Mindenképpen válassz szülésznőt és szeintem orvost is, bár erről itt is megoszlanak a vélemények. Ha kicsit böngészel a régebbi hozzászólásokban több orvosról találsz véleményeket. Ill, ha elmész előadásokra, ott láthatod, hogy melyik orvos mennyire közlékeny, milyen a stílusa.
Votiv
Szerintem hashajtó kúpot nem kell vinned, mert azt úgyis adnak, de hogy kikerüld, hogy szükséged legyen rá vigyél egy csomag aszaltszilvát, vagy sárgabarackot. Nekem nagyon jót tett és kellemesebb is mint a kúp, feltéve, ha szereted.
Ami még nekem jól jött, hogy véletlenül volt nálam, az egy eldobható pelenkázó feltét. Nem tudom mi a szakszarű neve, olyan mint egy rongypelenka, de nedvszívó anyagból van és a háta vízhatlan. Az én szobámban, ugyanis nem volt a pelenkázó asztalon semmi, volt ahol láttam, egy lepedőfélét, de ez annyiból jobb, hogy ha össze-vissza pisil a baba, akkor csak eldobod és kicseréled, nem kell ezzel is bajlódni. Az első pelenkázás, kicsit zűrös, nekem legalábbis fél órát tartott és kb. 5 pelenkát pisil/kakilt össze a babám egyszerre.
A cervix lelettel kapcsolatban nem tudok sajnos semmit mondani.
pesztus

Votiv!
A cervix-teszt miatt ne aggódj! Az a lényeg, hogy kiderült, így nem lehet baj! A Szt. Imrében nagyon figyelnek erre! Kapsz antibiotikumot és nem lesz semmi baja a babának!
Ildi
ildi76

Szia Zanza,

köszi a hozzászólást, kicsit megnyugtatál, mert én nekem bizti, hogy szükségem lesz a férjem meleg,szerető kezecskéire, de nem akarnék ráeröltetni egy ilyen volumenű dolgot!

De akkor az idő mindent megold! Ahogy mindig is: Kép

Enikő

Kép

Kép
prüntyi

Moosejaw! Vagy valamit rosszul írtam, vagy félreértetted. Kép) Dehogyis van vitamin fóbiám! Egy másik gyógyszert (fülzúgásos) nem akarok szedni a terhesség alatt, de legalábbis az első 3 hónapban, pedig a doki mondta, hogy lehet.
A vitamint szedem, és a vérvizsgálatok majd eldöntik, hogy szükséges-e később is, mert ha mondjuk sok van valamiből a vérben, akkor a zsírban oldódókból nem szabad még többet befalni.
Amíg teherbe nem esem (+ első vérvizsgálat), fix, hogy szedem! A doki dönt!

ancsipancsi

Votiv, remiszto ez a beka, nem csoda, ha rugkapal a babad Kép Egyebkent nekem is a szilvabefott hasznalt, de legkozelebb viszek magammal glicerines kupot (mert csak a 3. vagy 4. napom adnak, addig minek kinlodjon az ember), itthon is tartok azota.

Nekem gombat talaltak a 36. heti cervix vizsgalatnal, valami huvelykupot kaptam, asszem napi egyet kellett "elfogyasztani" es csak 3 volt a dobozban. Csak azt nem ertettem, hogy utana miert nem neztek meg megegyszer, hogy mostmar oke-e. Ennyire franko az a szer?

Eniko, a szuloszobak nagyon szepek (mind egyagyas, modern, de otthonos: fuggony, kep a falon, azoktol a fehercsempes remes regiektol kiraz a hideg) , en a sargaban szultem, de asszem van kek, zold es rozsaszin is. Amugy az egesz epulet szepen fel van ujitva, szerintem sokat szamit, milyen a kornyezet, nekem tetszett es ettol nyugodtabb is voltam. (Urban doktornonel szultem.)

Zsebi, Eszter, koszi az infokat. Lassan be kene tornom a kisaggyal, mert mar leszakad a derekam a cipelestol (~6,3 kg). Ugye meg nem keso?
moosejaw

Ok Ancsi. Azt hittem, egyaltalan nem akarsz vitamint szedni. Sokan idegenkednek bizonyos dolgoktol: pl. a baratnem azert kezdte mar 3 honaposan a hozzataplalast a babajanal, mert nem volt eleg a teje, de annyira nem akart tapszert adni (pedig akkor meg nem tudja feldolgozni a kis szervezet ezeket), meg itt a babaneten is lattam egy topic-ot arrol, hogyan probaljak kikerulni a gyerkocre kotelezo vedooltasokat, mert sokak szerint rem artalmasak.
moosejaw

Igen, én is szedtem egyszer azt a 3 db-os gyógyszert, az ára felért három levélével, de a hatása is! Micosist volt a neve. Igen hatásos!!

Amúgy szívesen kimennék törökországba, vagy tunéziába, átvészelni a telet. Utálom a hideget Kép).

ancsipancsi

Neet, Ildi, megtalaltatok azt a leirast, amirol korabban hablatyoltam? Vagy idemasoljam?
moosejaw

Moosejaw!

Megtaláltam a leírást, köszi, írtam is róla!
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?