Új privát üzeneted érkezett!

Amiket még elfelejtettem (ezért utálom a laptetőt) :)

Füdés előtti torna: én sem tudom, hogy az mi. Ádámnak a csipőjét kellett tornáztatni, de azt tisztába tételnél is.

Utazás: van hogy Ádi is beadja az unalmast, és a nagy nem hajlandó vigasztalni. Mert ugye ők egymás mellett ülnek, mert a csotrinkba elől nem lehet kikapcsolni a légzsákot, ráadásul a kicsi háttal ül, el sem érem előről. Szóval ilyenkor apának kell énekelni :) mert attól csend lesz. És az a kornyikálás még mindig jobb, mint a teli torkból üvöltés. Már mondtam, hogy nevezhetne valamelyik tehetségkutatóba :) ott is könnyesre röhögnék magukat.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!
Előkerültem én is egy picit, csak az ikrek nagyon lekötik minden percemet, az estéimet pedig a nagyfiú.
Az ikrek szépen cseperednek, Olivér már nagyon mászik, Dórikám a súlyánál fogva inkább gurul, mint mászik, viszont már nagyon szépen ül. Kaptak bébikompot, egy kis időre már beleteszem őket és nagyon aranyosan tepernek.
Fogacskák még nincsenek, pedig már jó régóta küzdünk velük, kb. fél éve, hogy nyálzanak, nyűgösek, stb.
A nyári meleget nagyon nehezen tűrték, gondolom, mint a legtöbb baba.
Remélem, mindenki jól van és mindenki babája szépen cseperedik.
SZép estét mindenkinek!
Üdv. Eszti
teszti

Szia Eszti!
Pont tegnap gondoltam Rád, hogy szépen elhagytál minket :)
Jó, hogy bejelentkeztél! Azért néha egy ilyen kis tudósítást küldj magatokról!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Mi az a Tummi Tab (nem tudom így kell e írni a másik oldalon van),én még nem is hallottam róla.Persze lehet,hogy én vagyok tájékozatlan.

Az éjszakánk ismét kritikán aluli,a nappalok se jobbak.Nem jó a kisasszonynak semmi.Tiszta kis hisztigép.Vajon kire ütött ez a gyerek :?: :?: :?: Az apja szerint rám :oops: :roll:

Tegnap megint ágyat szereltünk.Le kellett rakni a rácsot legalulra,mert fel állt a kis drága :lol: Persze még kapaszkodik,de hát akkor is csak áll.Nem tudom,hogy kell e már állniuk,de én nagyon büszke vagyok rá :oops: :oops:

Én se tortánzatok,csak a lábfejét kellett,mert kicsit befelé állt.Próbáltam a babamasszázst,de az mindig akkora üvöltéssel járt,hogy inkább feladtam.Nem nyugtatott meg senkit,pedig az lenne a célja.

Tlindi

Kép
tlindi

Beubaba!

Isten éltessen sokáig!!! :)

Tlindi!
Tummy Tub
http://babyfun.axiomarket.hu/item/furdetodezsa

Nálunk még nincs felfelé törekvés, csak mászni akar D., de azt nagyon.
Még mindig filózom, hogy vegyek-e karámot neki. Attól félek, hogy hiába lenne sokkal nagyobb tere benne, mint mondjuk egy járókában, akkor is a tövében ülne, és nyöszörögne, hogy engedjem ki onnan.
http://baba-mama.vatera.hu/bababutor_ba ... 51865.html
Már mászna be a kandallóba, a virágok közé, az asztal alá, ahol a papírszemetes van, a csigalépcső első foka is nagyon érdekli. Na annak támaszkodva már derékszögbe "felállt".
Az ereje meg van hozzá simán.

Szilvi!
Tessék jelentkezni néha!
Hogy vagytok?

Teszti!
Jó, hogy írtál!
Nem lehet egyszerű ikres maminak lenni.

Én valami hintán gondolkozom.
Ha van valakinek, milyen és mennyiért lehet olyat?
Szereti a Prüntyőke?

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat

Nekünk van hinta.Graco elektromos.6 seb. fok. zenél van hozzá forgó játék.Pohártartó,kis tálca.Etetőszéknek is használható.Dönthető az ülése.15 000-ért vettük az expresszen.
2-3 hónapos korában el is aludt benne a kiscsaj,most ütlegeli a tálcáját :D Kb fél órát el van benne.Vasaláskor,teregetéskor meg ha kb 20-30 perces dolgom van akkor használjuk.Meg kiviszem a konyhába,ha főznöm kell.

Járókán én is gondolkodom,de mivel a kiságyban sincs el,szerintem a járókában se érezné jól magát.

Tlindi

Kép
tlindi

Kattkat!
Milyen hintára gondolsz? Olyan álló, motorosra?
Mi kaptunk egyet kölcsön, sajna vissza is kellett már adni. Fisher price volt, a dzsungeles. Akkor kellett vissza adnunk, mikor Ádi már kezdte élvezni. De újonnan 35-40 ezer és én használtan is 20 ezerért találtam. Mivel akkor 7 kg volt és ez 9 kg-ig jó, így letettem róla.

Nézd, ilyen volt: Kép

Bocs, akartam neked gyári képet, de az nem sikerült.
Mondjuk így utólag, bemásolhattam volna a linket.

Egyébként szuper volt az a kis hinta...Ha nem kellene számolgatnom a lóvét, tutira vettem volna egyet. Csak gondoltam, hogy a 7 kg és a 9 kg között pikk-pakk elröpül az idő.
Vagy nem ilyenre gondoltál?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Kép

A mi hintánk ilyen.Ez 13 kg-ig jó.[/img]

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok Lányok!
Beu: Nagyon Boldog Születésnapot kaívánunk! :)
Hinta: nekünk csak egy proli "lökdösős" RETRUS hintánk van, 15 kg-ig jó, majd keresek képet róla.. Abigél még nem használta, majd lassan előszedjük Neki.
Ma volt az oviban az ismerkedős nap... Zaránd nagyon élvezte! :) Holnap már otthagyom egy másfél-két órára... Sajnos az alváshoz kell még pelus, így nem aludhat ott, de remélem hamar leszokik róla.
TESZTI! Nagyon örülök, hogy újra jelentkeztél! :) Írj néha, ha hagynak a gyerekek! :) Nagyon ügyesek már! :) Nem lehet semmi, amikor rodeózik a két kicsi, főleg úgy, hogy még a "nagy" sem olyan nagy! :) Kép
Vendég

Köszi a hintás válaszokat!
Én is amolyan "proli" hintára gondoltam.

Ilyesmire:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

De ez csak 12 kg-ig jó, Domó meg 9 fölött van, bár 6 hónapos koruktól már lelassul a növekedésük, nem?
Mondjuk ülni még nem tud, ezért gondoltam ezt.

Kattkat

Kép
kattkat

2-3 napja későn fekszünk, olyan 11 körül...
megyek is....
szilvi35

A mi hintánkról nem találtam olyan képet, ahol jól látszódik, de ugyanilyen a miénk is (még színben is!)
A Brendonban lehet kapni, ha jól emlékszem, akkor 13-15.000 körül. Szinte elnyűhetetlen, ezért szerintem használtan is jókat lehet kapni, akár féláron! :)
Kép
Vendég

Adrienne

Abigél nagyon édes és micsoda frizuja van :D Zaránd hogy viselte az ovit anya nélkül?

Tlindi

Kép
tlindi

Zaránd jól viseli az ovit, szerencsére nincs vele gond ilyen téren. Holnap már délig marad! :)
Abigélnek nem szoktam ám ilyen hajakat varázsolni, csak bohóckodtunk kicsit! meg a képekkel is utána! :D
Vendég

Sziasztok! Hinta nagyon jó ötlet. Nekünk is hiányzik a pihenőszék, amiben hintázni lehetett, sajnos már kinőtte Dorka. De még most is belemászik, csak kilóg róla a lába. Féléves korig jó csak.

Teszti, egyszerre szültünk kb., emlékszel? De jó, hogy írtál és jól vagytok!:) Bébikomp nekünk is van. Lehet már próbálni?

Szilvi: a későn fekvésnek mi az oka? Hogy tovább aludjon Tiva? Cseleskedtek? :wink:

Szonja: Jó lehet, hogy még durmolhattok Balázzsal:) Én már sajnos nem tudok visszaaludni, ha egyszer felkeltem.

Lányok, az lehet, hogy késik a GYED? Eddig megszoktam, hogy 2-án mindig a számlán van, erre ma semmi. Csak a családi pótlék érkezett meg. Ugye, nem szokott sokat késni? A bankok nem értenék meg, nem lennének toleránsak velünk, hiszen a törlesztőket időben kell befizetni....
Vendég

Sziasztok Lányok!

Féléves lett Bogi!
Másnapra kinőtt a foga,a bal alsó 1es!
Alig éreztük meg,pár éjjel gyakran ébredt,ennyi...

Van,aki kipróbálta már a tejpépet?
Mik a tapasztalatok?
Milyen márkájút?Csak a feliratosat,gyógyszertárasat?

Nagyon jó a hinta....lehet én is beszerzek egyet valahol,használtan...
lesz bababörze 18-án,muszáj kimenni,Boginak semmi téli cucca nincs,mindent kinőttünk...
8600gr és 70cm.

lányok,mit gondoltok....??????????
Bogi minden éjjel min.2szer ébred...akkor szopizik...
A védőnő teljesen kiakadt,szerinte egy ekkora gyereknek át kéne aludni az éjszakát...
Tanácsa:hagyjam sírni,majd megszokja,h nem jön anya és 3 nap alatt leszokik az éjjeli kajáról..
megpróbáltam,de annyira sír és panaszkodik,h nem volt szivem végig csinálni 3 napig...
és olyan mohón eszik,tutti nem megszokásból ébred,hanem szomjas vagy éhes...

Aztán persze vannak jobb napok és akkor csak 1szer hajnalban ébred...dehogy ez mitől függ,még nem jöttem rá...
Azért kérdezem a pépet,mert hátha attól még jobban jól lakik este és nem ébred....

Köszi a tanácsokat!!!!

Kép
kata35

Twist,

nekem megjött a Gyed reggel a számlámon volt...

Kép
kata35

Sziasztok!
Kata35!
Sírni szerintem ne hagyd, tutkóra éhes az a gyerek, azért kel. Mert állítólag 6 hónaposan van még növekedési ugrás a kajába. Hát lehet, hogy Boginak most kellene több.
Mi eszünk tejpépet. Estére a Milupának van ilyen Jó éjszakát tejpépje, és Ádámnak az nagyon ízlik. Én is azért kezdtem el adni, mert éjjel elkezdett felkelni, és cuppant a cickóra. Fűrdés előtt kap belőle, aztán fürdünk és utána cickó. Nincs az a mennyiség ami után ne enné ki a cickók tartalmát. Azt figyeltem meg, hogy ha nem fogzik és nem hajlandó nap közbe rendesen enni, akkor tutira kel éjjel, vagy reggel 5-kor. Most éjfélkor kelt, szépen kiszívta a cickót, és aludt reggel fél nyolcig. És tegnap se volt hajlandó du. meg este rendesen enni.

Nekem meg ez a gondom. Teljesen kicsinál, hogy nem hajlandó semmit megenni. És komolyan mondom, hogy szerintem azért, mert unatkozik evés közbe. Ha van udvari bolond, meg valami újdonság, amivel játszhat, akkor simán megeszik 120-140-et. Ha nincs kedvére való játék, és már kiénekeltük a repertoárt vagy épp a kornyika se jön be neki, akkor 40-60-at eszik. Nem hiszitek el, hogy esténként talán már csak a fejen állás marad ki, hogy szórakoztassuk. Nem tudom mit csináljak vele. És a védőnő nekem is mondja, hogy ennek a gyereknek már ezt, meg azt kellene ennie. Amibe van valami, mert tejpépen, meg őszibarackon nem lehet élni, de hogy varázsoljam bele.

Nekem se jött még meg a gyed, de szerintem ez bank függő. Van amelyik ül a pénzen.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ebben a fejlődési ugrásban lehet valami.
Kata, ne aggódj, legalábbis azért ne, hogy egyedül vagy a problémáddal.
A másik fórumon minden baba 6 hónap körüli (februáriak) és szinte kivétel nélkül mindenhol ez a helyzet.
Kel a baba.
Van, ahol 10x is!
Egy hónapja még végigaludták az éjszakát.
Van, aki azért kel, mert éhes, van, akinél a fog.
Domónál a fog, viszont cicire megnyugszik és elalszik.
Amúgy simán lehet a fog attól még, hogy nem látszik semmi.
Domó most a felső két metszőt növeszti.
Még nincsenek kint, csak dudorodnak.

Kattkat

Kép
kattkat

Kb. éjfél körül sikerül elaludni. Napközben 3-4 óránként kajcsi. Este fél7 és fél8 között fürcsi és utána harc éjfélig. Ha minden okés, akkor 8-kor alvás és 4-kor kelés enni kb.
Ha nem okés, akkor 8 körül alvás, 1 óra és kelés... 23 óra körül kaja... és így tovább. Gazdag ám a repertoár.
Pedig olyan ügyesek voltunk eleinte.
Most próbálkozom, hogy mi lehet a bibi, jó lenne, ha este 10 körül elalukálna.
Szóval mostanában hajnal 1 körül fekszem és legkésőbb 6 körül kelek. Nincs is ezzel gondom, viszont az éjjeli babázás kimerít.
Meg mindig hideg a kis keze, ettől viszont sokkot kapok... nagyon sajnálom... és félek, hogy megfázik. Szerintem már irreálisan sok rajta a takaró és e ruha... Apja azt mondta, hogy tiszta anyja... hideg az orra és a bőre ... hát, engem ez nem vigasztal.
Egyébként meg óriási baba továbbra is. 5 kiló körül van.... védőnő szerint sokat eszik...
Szerintetek? Havonta nem 1 kilót kell hízni? Theát 4200-vel született és egy hónap múlva az 5200 sok??? Nem értem...
Majd , ha lesz idő képet is teszek fel..
Már szokott ám mosolyogni és nyitott szájjal nevetni :). És egyszer meg is szólalt nagyon komoly hangon, csak mi balgák nem értettük, hogy mit mondott mert elhadarta :wink:

Adrienne! Abi baba továbbra is egy kis Tündérke!

Ja! Meg tiszta vörös kiütés lettünk... iszonyat rosszul néz ki... már van rá hintőpor...
szilvi35

Szilvi, mi 3280-ról híztunk 4520-ra egy hónap alatt, és nekem még erre se mondták, hogy sok. Úgy tudom, hogy a nagykönyv szerint 150-450g gyarapodás normális per hét.

Éjszaka: Ákos képes akár 5-6 órákat is aludni, de nem pont éjszaka, hanem este. Általában még 2kor kel és 5kor. Nekem olyan formán szerencsém van, hogy nem okoz gondot a kelés, világéletemben éjszakai bagoly voltam 8)

Tiva-pocakkal nincs gond? Én adok neki egy kis Mecsek teát (5 kávéskanálnyit), amitől nagyon szépen tud kakilni. Pukicsalogatásra meg Infacol vagy angolvíz jött be játszószőnyeggel.

A vörös kiütés lehet melegpötty, nem? most nekünk is van, túlzásba vittem az öltöztetést + fűtést. De csak annyira öltöztettem fel, mint magamat, viszont én fagyosszent vagyok, ő meg ezek szerint nem :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Mi is 1x ébredtünk kb 5 hós korig.Azóta 1 és 10 között,de inkább közelebb van a 10-hez :twisted: .Az én védőnőm is azt tanácsolta hagyjam sírni,vagy dugjak cumit a szájába,mert csak szopásingere,vagy micsodája van.A cumi nem vált be mivel egyáltalán nem fogad el semmiféle cumit.Többet is kipróbáltam,de egyik sem jön be neki.Pedig állítólag mindegyiknek cickóbimbi formája van.Sírni hagytam kb 1x.De mikor annyira ordít,hogy szinte fuldoklik,vagyis olyan hangokat ad ki akkor hogy hagyjam sírni.És vörös foltok jelentek meg a homlokán az ordítástól.Egy másik védőnő szerint ne hagyjam sírni,mert nem alakul ki a biztonságérzete vagy valami ilyesmilye.

Szilvi

Én úgy tudom lehet kiütéses az anyatejtől is.Ez a fajat ártalmatlan.Persze nem tudom nektet milyen van.Én ha éhes volt etettem.Szonja is sokat evett,de nem fogok egy babát éheztetni,mert a védőnő szerint sokat eszik.Volt olyan hónap,mikor 1350 grammot hízott.

Tlindi

Kép
tlindi

Ja! ... és nem szimpi ez a többesszám. Szóval Tiva tiszta kiütés lett... annyira sajnáltam.... úgy tűnik a probléma megoldva.
Megyek is mert fürcsi, meg hüppögés..
szilvi35

Állítólag nem a kéz és lábhidegség jelzi, hogy fázik, hanem ha a tarkója hideg fázik, ha izzadt, melege van.
A keringésük még nem az igazi, ezért a hideg végtagok.
Nem kevés Tiva meg Ákos gyarapodása, de hát ez is relatív. Ha Domó kilókat hízott volna/hó, akkor most 12 kg lenne.
Sógornő babája 3050-el született és 300g-ot hízik egy héten.
Az 1200/hó.
A pici babák általában hamar be akarják hozni a "lemaradást".

Kattkat

Kép
kattkat

Szóval... a pöttyök meleg vagy tejkiütések... volt az első tipp. Szerintem allergia, méghozzá mosópor, mert helyileg a ruha vonalában húzódnak és iszonyatosan néz ki. Remélem ez már a múlt.

ŐŐőőőőőő... Akartam még valamit....

Normális, hogy folydogál a nyála meg buborékokat fúj?

Nem is tudom... akartam még valamit.....

Nem emlékszem...

Szépeket mindenkinek!!!
szilvi35

Szonja

Én még csak 2x etetem Szonját.délelőtt megkapja a melltartóbetétemet :oops: .1 kanál kaja és utána kicsit rágcsálja azt.Gondolom anytejillata van és bejön neki.Este pedig apával egyszerre vacsiznak.Oda ültetem az asztalhoz,apa szórakoztatja ,miközben eszik én pedig etetem a kisasszonyt.Mondjuk tiszta kaja minden,mert ahogy apával "tárgyal" repül a főzi szanaszét. :D Nem tudom hogy állsz tejcsivel,de én már nem főzővízzel,hanem tejjel turmixolok.Így sokkal inkább "fogára" való a kaja.Macerássabb mint vízzel,de így legalább eszik.

Tlindi

Kép
tlindi

Kata 35!

Szerintem ne hagyd sírni éjjel valamit szeretne azért sír!
Nálunk Kincső saját maga beállt az éjszakai alvásra nem volt ilyesmi gond!
Viszont amikor a Csenge volt még baba, na őt viszont le kellett szoktatni az éjszakai evésről ! Nála bejött az, hogy éjjel cici helyett teát adtudnk neki igaz, hogy megitta a 200gr teát az első 3 éjszaka de utána maga rájött, hogy felesleges fel ébredni mert ez csak tea! És onnantól meg végigaludta az éjszakát!
Ezt is ki lehet próbálni!
Vagy van még egy verzió, hogy este is adjál neki egy 100 gramnyi főzeléket mondjuk fürdés elött és fürdés után meg cicztesd meg!
Háta elég neki reggelig így!
Egyébként meg mondanak ám sok okosságot a védőnők! Nem kell velük foglalkozni!
Nekem is azt mondta amikor Csaba megszületett, hogy ezt a gyereket 2 óránként etetni kell! Na persze etetek majd egy 4110grammal született gyereket 2 óránként!

Mi a milupának a tejpépjeit esszük! Nálunk ami bejött az a málnás vagy az őszibarackos!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!

Kincsőnek is mindíg hidek a keze és a lába, olyan mint én nekem is midíg hidegek a végtagjaim!
Ne agódj ha fázna azt úgy is jelezné neked,hogy sír!
És a babákat meg úgy kell öltöztetni, hogy egy réteggel legyen több rajta mint rajtad! És akkor az úgy tuti jó neki!
Na pont ezt akartam írni, hogy nem lehet, hogy mosószertől pöttyös Tiva!
Egyszer én is megjártam amikor váltani szerettem volna mosópor és Csenge is és a párom is tele lett kiütésekkel!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kata, enyém baba 6 hósan 10X kelt éjszaka, fejlődési ugrásuk van. Ma éjszaka volt az első átaludt éjszakánk!Ne hagyd sírni. Mi tejpépből eleinte a Milupa ha-st ettünk. Később tértünk rá a tejalapúra.

Szilvi, tejkiütés már jelentkezett volna, nekünk volt és az az arcon jelenik meg. Iszonyatos látvány.

Szonja, privit nem kaptad meg?

Nekünk nem volt hintánk, így tanásot nem tudok adni.

Minden baba gyönyörű!!!!!!!!!!!!!

Kép
kata05

Igen! Minden baba gyönyörű! Jó nézegetni a képeket, tegyetek fel sokat. Ilyenkor mindig mosolyogva állok fel innen... :).

Képzeljétek! Tegnap 100%-ban tökéletes napunk volt... és este 10-kor elalukált és reggel 6-kor kelt legközelebb a kis kincsünk. Napközben, ha nem gügyögtem neki, akkor nézelődött, ügyesen elfoglalta magát. Mondjuk ilyenkor mar is a lelkiismeret, hogy elhanyagolom a gyerekem... de nem lehetek mindig vele és nem is kell/lehet állandóan foglalkoztatni :shock: :shock: :shock: Ugye? Vigasztaljatok meg lécci, lécci..
Lehet azért nem aludt jól, mert fejlődésileg ugrott...

A tejcsináló u...u... homeos bogyót nem szedem, csak minden másnap. Így éppen annyi tejem van, hogy jól kiszívja és éppen-éppen nem fáj nagyon a mellem... Szerintetek gond, hogy nem szedem minden nap? Lehet, bugyuta a kérdés... de sosem szedtem homeos tiktakot , ez az első és nagyon nem értek hozzá.

Tiva 1-2 napja naponta köhög 3-4-et és néha tüsszent. Ilyenkor egy ilyen pici babát már kell dokihoz vinni? Vagy várjak vele? Eszik, kakil, alszik rendesen. Tudjátok, ha a családom kérdezem, akkor Ők mentőt hívnának :?

Na! Ilyenkor offolok én is rendesen :) :) :)

Ki is kérdezte, hogy mi az az "offolás"?

Csak ilyeneket tudok írni, mert az én babócám még ebben a korban van... így mindig is le leszünk maradva fél évvel... pontosabban nem lemaradva, hanem mi itt tartunk... pontosabban Tiva baba. Meg Ákos baba is.... ... És Kíra baba is...

Tényleg! Anikó?

Jaj! És voltam nődoki bánál is.. g-re megírtam :( (meg fogom írni) ... túl vagyok a sokkon ...

Jó lenne az a bababörze... bár nem tudok róla semmit. Meg oda még nem való Tivadar... Marad a vatera. Most éppen téli ruhákat kéne böngésznem, alig van meleg holmink. Meg pihenő szék is jó lenne... és látom a hinta témát. Szimpi az ötlet, bár nálunk egy ilyen hinta éppen elfoglalná a szabad négyzetmétereket .

Na megnézem a csöppet... megszagolgatom és egy-két pusszancs, ha már ott vagyok :)
szilvi35

Sziasztok!

Köszönöm a reagálásokat!
Fürdetés előtt adtam a tejpépet,aztán utána szopi...
Bejött...éjjel 3kor ébredt,utána reggel negyed8kor!!!
Remélem így marad!!!

Szilvi,
nálunk a kiütésre hintőpor bejött,egy vattapamaccsal kell bedörzsölni a bőrbe,így nem lesznek szemcsés hintőpor maradványok a testen.
És mi olajoztuk a Bogi hajlatait,fejét minden füri előtt,sima napraforgó olajjal,ez is jó volt nagyon...
A koszmó is csak nagyon picit jött ki a fején...
Ha az kinő,kapargasd,ne légy rest...nagyon büdi tud lenni,ha elburjánzik...6hetesen jelent meg nálunk...

Sírni nem hagyom,ez tutti,nagyon sajnálnám....ésmost nagyon bízik bennünk,ez jól látszik,nem szeretném,ha ebbe törés lenne...

Napközben Bogi is kevesebbet eszik...4-5 órákat bír,ilyen sose volt...nagylány lett...:)

Kép
kata35

Szilvi!
Koszmóra Babe koszmó elleni sampon jó például.
Ha ne adj Isten megjelenik, ne vegyél, majd viszek, mert ez 3 babának is elég.
Vagy, olajjal bekened fürdés előtt egy órával, kis sapka rá, majd lemosod róla fürdéskor.
Harmadik megoldás a szalicilles alkohollal való bedörzsölés.

Homeos bogyóknál én úgy tudom, hogy kell szünetet tartani.
Egy hét folyamatos szedés, pár nap szünet.

Eszembe juttattad, hogy én is aggódtam, mert Domó is köhécselt meg tüsszögött.
Ha nem társul más tünettel (szörcsögés, hőemelkedés, orrfolyás ), akkor ez normális.
Nincs még orrszőre, így minden beszívott levegőben kóválygó szöszmörösz irritálhatja.

Kattkat

Kép
kattkat

Szörcsög is egy picit, lehet hallani, hogy be van dugulva az orrocska, de még kap rajta levegőt. Vigyem dokinénihez?

A piszkozatba írtam g-re.
szilvi35

De a szörcsögés is lehet attól, hogy összegyűlt az orrában a por+nedvesség hatására némi cicakaki, ami le- föl liftezik, ahogy levegőt vesz.
Nem akarlak ám lebeszélni a dokiról. Inkább vidd el, hogy megnyugodj!

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi!

Ha szörcsög is akkor szerintem vidd orvoshoz ilyenkor még a kis megfázást jobban tudod te magad otthon kezelni mintha már elhatalmasodott volna.
És nagyon fontoss, hogy ha a nózia is folyik az orr szívás sokszor mert ők még mivel nem tudják kifújni az orrukat muszáj neki, hogy mi segítsünk nekik ebben mert különben meg vissza szipákolják és lehet belőle akár arcureg gyulladás is.
Na nem ám akarlak ilyesztgetni ilyenekkel!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Bocs Ildóca nem okoskodni akarok, de arcüregük az ilyen pici babáknak még nincs, viszont lehet belőle tüdőgyuszi. Mikor kórházba voltunk, ott okosítottak ki.

Szilvi!
Szerintem ha vagy olyan viszonyban a dokiddal hívd fel esetleg, hogy mit mond. Vidd vagy ne vidd. Mert ha megfázott, tényleg jobb most elkezdeni az orrát szívni, vagy mit tudom én, de ha meg csak cicakaki és odaviszed 10 beteg gyerek közé, lehet ott szed össze valamit. Vagy esetleg próbáld meg kiszívni az orrát. És ha jön belőle valami, akkor vidd.

Ádám, mikor kórházba került, akkor köhögött, de nagyon durván. Az orra viszont nem folyt. Egy iciri-picirit sem. Csak hallottuk, hogy szörcsög a kis háta. Ja, és lázas se volt. És anyám mondta, hogy szívjuk már le az orrát a porszívós orrszívóval. Én meg mondtam is a férjemnek, na már megint okoskodik, hát nincs semmi az orrába. Hát magam is meglepődtem, hogy mi jött belőle. És ha 2 nappal előbb elkezdem szívni, lehet, hogy be se kell menni.
Ezt nem ijesztgetésnek szántam, csakhogy mi így jártunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2010.09.03 11:44-kor.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Kata05!
Megkaptam, csak tudod a hullámok....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Köszi a sok hozzászólást! Nem vittem, mert mikor olvastam, már nem tudtam.. nem rendelt. Remélem nem lesz semmi baj.. csak kézi orrszívó van itthon, azzal fikátlanítottam... a nyúlósabb része sajna maradt. Nem folyik ki az orrából, lehet nincs is hígabb formában.. pedig a hang szörcsög.
Most éppen 00:48 van :( Több vendégünk volt ma, felborult a napirend. Most szívom :( :( :(
szilvi35

Szonja!

Nemvettem ki okosításnak! De amikor Csenge ilyen kicsi volt akkor neki volt legalábbis nekem akkor a doki azt mondta, hogy arcüreg és középfül gyulladása van a gyereknek! Na mindegy! Lehet azóta már vátozott! Ma már ezt nem lehet tudni az orvosoknál!

Szilvi!

Az én javaslatom a következő szerintem szerezzetek be egy porszívós orr szívót mert a kézivel csak kínzod szegény gyereket mert azzal aztán jóformán semmit sem fogsz neki tudni rendessen ki szívni! A prszívós meg aztán olyan dolgokat kihoz, hogy időnkét csak pislog az ember lány, hogy mi képes össze gyűlni aban a kis pici nóziban!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a köszöntéseket!

Nem nagyon tudok mostanában írni: a kicsi fogzik, a nagy hisztizik és verekszik, persze ezek után én is hisztis vagyok :?
Éjszaka: mi még mindig 2szer kelünk, sokszor sírva, meg álmában hüppög. Múltkor adtam neki panadolt, akkor csak akkor ébredt, mikor kifolyt a pisi, vajon meddig aludt volna, ha nem történik baleset? Asszem fog kapni ma is.
Este buli végre:) Anyukám jön bébiszitterkedni.

Teszti! Örülök, hogy jelentkeztél!
Szilvi porszívó-orszívó tényleg hasznos, meg a fiziológiás orrspray is.
Elképesztő, hogy még mindig vannak védőnők, akik sírni hagyást javasolnak!

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok!

Ja-ja, igaza van Beunak és Ildócának is. Az orrsprayt (én a Sterimart használom, biztos van más fajta is) az orrszívó porszívó előtt kell befújni és utána szívni. Ha ott liftezik a trutyi az orra meg a tüdeje között és még nincs annyira felszakadva, csak a porszívóssal tudod kiszívni. Mondom, nekünk nem folyt, de amit a porszívós orrszívó kiszívott....nem hittem el, hogy ennyi a gyerekbe van.

Na ha valamikor antiszociális voltam, akkor, amikor a gyerekek aprók voltak, és a kedves vendégsereg elfelejtette, hogy csöpséges házba van, és este kilenckor tüntetőleg vittük a gyereket fürdetni.

Szerintem egyébként nem lesz semmi baja egy gyereknek, amikor sírni hagyják. De ha éhes, vagy a fogzás miatt nyüszköl és a cici vagy egy kis összebújás megvigasztalja, felesleges sírni hagyni. Pláne éjjel, hogy mindenki felkeljen.
Tudom, egy dög vagyok, meg a világ legrosszabb anyája, de valamelyik reggel egyszerűen nem tudtam mit kezdeni a kicsivel, hagytam sírni. Álmos volt, de a cicin se aludt el, az ölembe se, pedig járkáltam vele, énekeltem neki. Magamra tettem, úgy se. Adtam neki bogyót, az se használt. Nem ordított teli torokból, csak nyöszkölt. Beraktam a kiságyba, mert már a karom se bírta, és simiztem. Nyöszkölt, de 10 perc alatt elaludt. Én meg másfél órát küzdöttem vele. És olyan is van, hogy nem tudok mindent eldobni a kezemből, mert nyöszköl. Igaz próbáltam már galuskát szaggatni kezembe a gyerekkel, de rájöttem, hogy baromság, még a végén magunkra húzom a forró leveses fazekat.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Egyetértek az előttem szólókkal és úgy szivattyúzunk, ahogy Szonja írta: Sterimar babáknak befújás, aztán orrszívó porszívó és tökéletesen szelel utána az orr.

Szonja:)))) Ismerős, hogy kezemben a gyerekkel próbálok forró levest keverni stb. De aztán én is rájöttem, hogy inkább sírjon, mert veszélyesebb a tűzhelynél.

Mutatok fotót, Dorci ácsorog és oldalt araszolva lépked a járókában. Ügyi, csak utána elvágódik és összetöri magát. Már tettem mögé párnát, paplant, minden puhát, de így is sokszor megüti magát. Bár, aztán még sírás közben újra felkapaszkodik és ácsorog és rugózik tovább.
Kép
Vendég

Nagyon aranyos a kép :)

Köszi a tanácsokat. Orrszívós-porszívó beszerezve! Pontosabban fordítva. Porszívós-orrszívó.
szilvi35

Lányok,

Bogi fogzik,a jobb alsó egyes nagyon fájdalmasan jön ki...
A balt meg se éreztük...

Sír,nyöszörög egész nap...
Szopi ezerrel,más kaját el sem fogad...
Éjjel 10szer volt fent...
Kenjük a géllel,de nem sokat lendít...

Homeos bogyók bejöttek nektek?
Vagy mit kéne próbálni...???
ÚÚÚgy sajnálom szegényt...elfelejtett mosolyogni...tegnap még tudott...:(

Kép
kata35

Homeos bogyókat nem ismerem, de ha ennyire szenved adj neki nyugodtan fájdalomcsillapítót: panadol, nurofen szirup, de akár még kúpot is adhatsz. Inkább éjszakára, de ha kell nappal is 6 óránként.

Szonja, dehogy vagy dög, a nyöszörgés nálam még nem sírás. Mondjuk az enyém nem tud nyöszörögni csak telitorokból üvölteni :/

Mentem bulizni... 1 hete nincs mit fejnem se már, úgyhogy végre ihatok is :))) évek óta nem voltam, be vagyok sózva...

Puszz
beubaba

Beu!
Remélem jól sikerül a dajdajozás.

Kata!
Sajnálom, hogy Bogi így szenved. :(
Nálunk talán kicsit jobban bejött a Chamomilla 15CH, mint az Osanit, de én még Viburcol kúpot is szoktam tolni neki lefekvéshez este. Ettől függetlenül 1x kel éjjel. Sírva persze. :?
Cici és visszaszunyál.
Tulajdonképpen a 10x keléshez képest nem szólhatok egy szót sem.
Kitartás.

Twist!
Dorci nagyon ügyes és bájos kis csaj!

Kattkat

Kép
kattkat

Kata! Óóó! Sajnálom nagyon Bogit! :( :( :( ... már előre parázom.

Beu! Aztán torok ne maradjon szárazom (vagy mi?) Szóval jó bulllíííít!

Írtam g-re.
szilvi35

Beu: milyen volt a bulizás? Remélem, jót lazítottál:)

Kata35: Szegény Bogika és szegény te:( Igen, ilyenkor már érdemes Panadolt, vagy Nurofent adni a babának, hogy legalább aludni tudjon egy kicsit.
Dorka sem aludt egész éjjel, sírdogált. De most nem látom, hogy jönne a foga, ezért lehet, hogy a pocakja fájt. Felkelt 23 órakor, aztán 2-kor, és most 5.50-kor. BÁrcsak el tudná mondani, hogy mi a baj...
Vendég

Dorka nagyon ügyi és szépséges.Szoncsi is esik kel.Most van egy pici lila folt is buksiján.Megfejelte az ágyunkat.Pedig fogtam,de olyan hirtelen mozdult,hogy nem tudtam megakadájozni.

Mikor lesz az a bababörze és hol?Tudom már volt téma,de nincs kedvem visszakeresni.

Vettem Jó éjszakát tápot.Szerintem elég a tejem,mert folyik össze-vissza.Más ötletem már nem volt,hogy elkerüljük az éjszakai virrasztásokat.Rendszeresen fölkel éjfél és 1 között és ébren vagyunk 2-2 fél órát.Nem nagyon akarta meginnni.Nem kellett se pohárból,se cumiból se csőrösből.Aztán elkeseredésemben a nurofen adagolójával próbálkoztam és az megfelelt neki. :lol: Csak úgy tátogott a kövi adagért.Persze így sem aludt végig,de így csak 3-kor kelt.Fél 5-kor kapott még 30 milit és aludt fél 9-ig.Nem is nyűgös egész nap se.Egyébként mennyiz kell belőle adni,hogy kibírja,mondjuk 1 etetéssel.Én csak 100-zal kezdtem,ebből kb 70 ment be,a többi kifolyt a szájából.

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi

Bababbörze:
http://www.babaruhaborze.hu/

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X