Sziasztok!
Két dologhoz szeretnék hozzászólni, a többire sajnos nincs időm, bocsi, de mindenkinek minden szépet és jót kívánok!!!! Sokat gondolok Rátok és eszembejuttok sokat,hogy kivel mi lehet!!!
Kórházi cucc: nekem nagyon jó volt, hogy külön pakoltam a szülőszobás és a kórházi holmit, mert szülés után apa hazavitte a szülőszobást és nem kellett még azt is tárolni. Csak ne felejtsd el átpakolni pl. nesszeszert... Ami a listán volt nekem teljesen jól bejött, annyi még, hogy én bevittem a szopipárnát, amit először nem akartam, de aztán mégis és vajúdásnál, szülés alatt is végig a hátamnál volt ctg-nél és nagyon kényelmes volt, utána a babának is jó volt. Mindkét holmit felvittük a szülőszobára, simán elfért a sakorba, pedig mi a legkisebb szobában voltunk. Popsikrém nekünk 1darab volt 3unknak.
Zita nálunk is néhanapján nagyon hisztis, annyi változás lett tesó születése óta, hogy borzasztó hangosan beszél, kiabál, gondolom így akarja felhívni magára a figyelmet. Egy szobában nem lehet altatni őket, ajtót is tettünk fel a két szoba közé, és csak azután visszük be Dorkát a hálóba, ha ő elaludt. A kaka téma nálunk is van, Zita még nem szobatiszta, nem érdekli a téma még, néha ráül a bilire, pisil, meg szól, ha valami van a pelusban, de másban nem haladtunk előre, viszont altatásnál a Mami, kaka... szlogentől már a falra tudok mászni, ez megy néha 2órán át... Persze eleinte megnéztem, semmi, aztán meg jól pórul járt szegénykém, mert nem vettem komolyan és volt kaka, úgy kicsípte szegénykém popóját, nagyon sírt, úgy sajnáltam és persze lelkifurdalásom volt.
Barátnőm 4nappal később szült, náluk most megy suliba a nagyobb, ő meg állandóan azzal jön, hogy kakis kézzel megfogta a kistesót, ugye nem baj stb. Persze ez is csak rizsa, de gondolom ez az amivel tuti fel tudják hívni magukra a figyelmet! Pedig annyira igyekszem én, hogy sokat foglalkozzam Vele is, akkor meg azért van lelkifurim, hogy Dorka nincs annyit babusgatva, nincs olyan nyugi neki, mint pl,. mint Zitának volt, miért hagyom sírni mikor épp Zitát pelusozom stb. stb. stb.
Dorka 1hónaposan 57cm és 4690g (55cm és 3540g volt, 3200g hazajövetelkor), a pocakja már nem olyan vészes, mint az első 3hétben. Köszönök szépen minden ötletet, végig próbálgattam, igazából neki a lábfelnyomás és tenyérrel melegítés segít, és ha fáj akkor adok neki Espunizant. A frontokra, szélre borzasztó érzékeny. egy ismerős doki mondta, hogy a babáknak nem a fejük fáj, hanem a hasuk a fronttól, ez tök fura, de biztos így van, mert egy nagy koponya mondta ezt. Próbálja tartani a fejét, kinyomja magát igaz még kicsit imbolyog. Nézi a zenélő forgót, nagyokat mosolyog, főleg Apára és Zitára (rám nagyon ritkán, emiatt is depizek, hogy vajh nem foglalkozom vele eleget?), nézegeti a kezét és néha szopizza is. Bukás maradt, doki nénink azt mondta, hogy ez normális, mert gyorsan sokat eszik. A tegnapi volt a csúcs, mert 6órán át nem evett éjjel, ebből 4et aludt és olyan sok tejcsi volt, hogy 10perc alatt 140ml-t evett, na ebből két körben kijött a 40ml, de úgy hogy körülötte minden buktás volt mindkétszer, de a ruhájának, neki semmi baja nem volt.
)) Mellesleg naponrta min. 3szor cserélek pólót.
)) Ma még egy enyhe volt, úgyhogy örülök nagyon. Én már nem azt nézem, hogy mennyit eszik, hanem a 10percet, mert ha tovább hagyom tuti bukta a vége. 90ml-ket eszik, de már nem minden alaklom után mérem. Az a fura, hogy Zita szopival elaludt mindig, álmában büfi és lerak... Dorka nem alszik el, akkor se , ha nyugi van körülötte, nézelődik ezerrel és vagy simán kézben alszik el, vagy ha hasra leteszem a kiságyba , cumival vagy anélkül szép lassan elszenderedik. Pedig úgy hiányzik, hogy szopi után félálomba mosolyogna, Zita mindig azt csinálta, ha tele volt a pocija.... Sajnos már 2szer majdnem bealudt. Egyszer még aznap amikor a kórházból jöttünk haza, először el kezdett fuldokolni ébredés után -kigúvadtak a szemei, vörösödött, láthathóan nem kapott levegőt-, futottam a csecsemősökhöz, de mire odaértem pont jó volt, amiket csináltam,, mert vett levegőt. Utána 10perccel egyik pillanatról a másikra a kórteremben elaludt,de úgy hogy lógott keze lába mint a rongybabáknak... Aliug lehetett felkelteni, a kettő együtt nagyon ijesztő volt. Aztán pár napja a légzésfigyelő is bejelzett, kivettem az ágyból, kiabáltam Apumnak, aki a másik szobában porszívózott, hogy jöjjön, fújkáltam, de semmi. El kezdtem birizgálni arra nagy nehezen felébredt és vett levegőt. Doki nénink azt mondta, hogy csak légzésfigyelővel aludhat, szerencsére kaptunk kölcsön egy mobilt is, az most a járókában van. Azt mondta még hogy mindenkinek tudnia kell az újraélesztést, aki vigyázhat rá és nagyon kell rá figyelni. A mellkas és fej uh rendben volt hála Istennek! Azóta nem votl ilyen és bízom benne, hogy a légzésfigyelő a gagyi, bár elég nehéz volt felkelteni és azt se láttam, hogy vett volna levegőt...
Zita egyre több szót mond, nagyon akar beszélni.
Szobatisztaság annyiban fejlődött, hogy fürdés előtt akar a bilibe pisilni, egyébkétn még nem, de akkor persze órákig ülne, mert nagyot akar, nem picit. NAgyon érdekli ez a téma is, állandóan mondja, mutatja mi a pici, mi a nagy. Nagyon tetszik neki a gyurma csak most próbáltam vele először. Sokat babázik, cicizteti is már őket.
Főzőcskézik és legózik sokat. Dorkánál sokat segt, direkt kérem, ha Dorka alszik próbálok sokat játszani vele, lakás meg úszik ilyenkor, de olyan boldog ilyenkor. Sajna magához képest sokat tévézik, de csak a Frenklint és a Barney és barátait nézi, így tudtam tegnap délelőtt kitakarítani, egyébként esélytelen. Mondjuk ez extra, de délelőtt szokott Barneyt nézni, meg előtte 1-2mesét, mire az következik,de Barneyból 1et és este egy másik mesét. Ez sok? Én nagyon nem akarom hogy tévé függő legyen, de néha annyira megkönnyíti a dolgomat, én kényelmes mutter...
Már többször volt éjjel sírógörcse, amikor nem lehetett csak nehezen felébreszteni, de közben nagyon sírt, akár fél órán át is. Doki néni azt mondta, hogy ez 2-3éves kori dolog, és nem attól van hogy rosszat lát a tévében -mert olyat nem is néz- de lehet rémálma bármitől, amire ő már nem fog emlékezni... Nagyon ijesztőek a lányaim, ha nem lehet őket felkelteni...
Ez van röviden velünk. Engem el kezdett foglalkoztatni az ovi kérdés, mert még nem akarom Zitát oviba adni jövőre, max. majd középsőtől, de Apa meg csak az előkészítőbe akarja engedni majd. De lehet Zita élvezné, meg szüksége lenne a gyerekekre, mert nagyon élvezi mindig és kedves, aranyos ilyenkor is. Az a baj, hogy pedagógusként jobban beleláttam az ovi kérdésbe is és nagyon rossz élményeim vannak... Na mindegy, ez még messze van...
Mennem kell!
Sok puszi Nektek!!!
ui.: Labkat! Küldj nekem is időbeosztást, mert nekem 2gyerekkel se megy még az alap se, nemhogy extrák 4gyel...
))))