Új privát üzeneted érkezett!

Sziaztok!

Bocsánat,hogy eddig nem voltam,de mi is költözéshez készülődünk.
Sajnos,már nem üdvözölhettek a kismamák táborában,mert csütörtökön elvette a doktor úr a babánkat!
Kedden voltam 12 hetes Uh-n és ott kiderült,hogy beteg a baba:(
Egyszerűen nem tudom földolgozni,ezt az egészet,egész nap csak sírok,semmi nem köt le,pedig itt van a két lányom,akikkel próbálok sokat foglalkozni,de nem tudom így sem fölolgozni,nem értem hogy történhetett ez?
Bocs lányok,ha untatalak benneteket,de jó volt kiönteni a lalkem!

További szép estét neketek,és jó babázást!Andi

Kép
Kép
menyhartandi

Andi: mi volt a baj a babával???

Kata
labkat

Sziasztok!

labkat:sajnos nyitva volt a gerince,és nem fejlődött ki a koponya csontja:(nem értem,h miért,mert a lányaim teljesen egészségesek,és a terhesség alatt sem volt velük semmi gond!

Kép
Kép
menyhartandi

andi: szívből sajnálom!!! nagyon sok erőt kívánok neked-nektek! próbálj erőt meríteni a lányokból! tudom, hogy enyhíteni nem tudunk fájdalmadon, nagy-nagy ölelés neked!!!!!

Kép
zsani78

Zsani:Nagyon szépen köszönöm,aranyosak vagytok!Igyekszem,de nagyon nehéz,de talán idővel sikerül,vagy ha jön majd egy másik,de arra picit várnunk kell:(
Szép napot neketek!

Kép
Kép
menyhartandi

menyhartandi - szívből sajnálom ami történt.

Vumenke - köszi az emilt, nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetet. Mégegyszer gratula Nektek.

Mi megint nem voltunk itthon, most a zsámbéki mamánál maradtunk kint kettesben Eszterrel. Sajnos apának haza kellett jönnie, őt várta a munka. Nem is baj hogy egy kicsit maradtunk, legalább Eszter összebarátkozott anyósom kutyusával. Odáig merészkedett, hogy ő vitte Neki a kaját, sőt időközönként megsimogatta. Sajnos nagyon fél minden állattól, legyen az kicsi vagy nagy.
Most már tényleg hozok egyik nap fényképeket, csak kicsinyiteni kell még.
Mindenkinek szép napot.
toldikrisztina

Kép Eszter kedvenc rokonunkkal
Kép Toldi család
Kép Apával
Kép Eszter a keresztlányunkkal
Kép Ilyen "jó" időnk volt
toldikrisztina

Kép Aludni készülünk
Kép Szentendrén
Kép Apa nyakában a legjobb
Kép Zsámbékon az unokatesóval
Kép Csibészke
Kép Eszter fagyizik
Kép Ilyen csibész
toldikrisztina

Bocsánat egy kicsit sok lett.
toldikrisztina

Andi: sajnálom :( Tudom, ez nem nagy vigasz, de semmi sem történik ok nélkül. Durva, de ha tesóméknak nem hal meg a babájuk a 30. hét környékén, akkor nem lenne most mi Veránkkal egyidős kislányuk. Nehéz dolgok ezek, de hitem szerint akkor is javunkra szolgálnak!

Kriszta: szépek vagytok!

No és hoztam fotókat legújabb kreációimról... Pici párnák (kb 25*25-ös, alul cipzárral, benne szivaccsal tömött kispárna - azt is én varrtam) topikos társaimnak, mert pénteken vendégül látok 11 anyukát babástul, néhányat apástul, és ez lesz a meglepi számukra :) (azért csak öt párna, mert a fiús teknősös párna még hímzés folyamatában leledzik, de majd hozok arról is képet, ha érdekel valakit)

Kép

Kata
labkat

Labkat - nagyon ügyes vagy. :) Biztos nagyon tetszeni fog Nekik.
Köszi a dicséretet.
toldikrisztina

Sziasztok!

Látom sok minden történt amíg nem tudtam jönni.

Andi,

nagyon sajnálom ami veletek történt. esetleg nincs erre valami csoport vagy kineziológus? Ezt nem hiszem, hogy fel tudod dolozni egyhamar egyedül. Tudom a család támogat, de sokaknak csak szakember tudott segíteni. Ne szégyelj elmenni ilyen szakemberhez!
Remélem nem veszed tolakodásnak amit leírtam. Szorítok, mielőbb jobban legyél.

Sáfri,

van esetleg magpárnátok? Nekünk az segített+párom meleg keze, oldalt fektetés, alhasfogás, hason altatás, A magpárnát a dm-ben vettük 800 forintért, és nekünk nagyon bejött. Csak rátettük a pocakjára és máris jobban volt. Vagy még az jött be ha háttal nekünk lábát a pocakjához húzva tartottuk. Remélem tudtam valamit segíteni, De az is jónak tűnik amit Zsani írt és nekik bejött.
Egyik ismerősömék pedig bélflórát adtak a picinek és azóta nem bukik annyit, 30-40-eket bukott nekik a pici. Esetleg kérdezd meg a dokinőtöket vagy a védőnőt ezekről, vagy ott van még a homeós dokinő is hátha tudna mondani valamit. Ezek jutottak hirtelen eszembe. Remélem jobb lesz, nálunk is ez ment hetekig sőt még mostanában így 4 hósan is fáj néha a pocakunk.

Zsani,

a dalolás nem korai sőőőt. Én azzal tudtam megnyugtatni Mátét 2 évig. Mostmár rengeteget énekel magától szépen a dallamán a dalnak. Ja és már a pocakban sokat énekeltem neki, hogy majd megnyugodjon, ismerős legyen neki a csengés ha kibújik. És bejött. :-) Járunk dúdolóba is. Esetleg nézd meg a dúdolos.hu-t is.

Kriszta,

nagyon aranyosak vagytok a képeken.

Ktc,

szegénykém megértelek. Már párom is azt fobtolgatja, hogy beadja Mátét februártól az oviba. Most bármit mondunk neki juszt is csinálja a hülyeséget. Most nagyon rossz időszakban vagyunk. Kiatrtást neked! +++ szorítok. Én is kivagyokm lelkileg is ,mert a szopi sem megy már annyira. Megnézném a képket is de sajnos arra sem jut most időm. :-)
Remélem ősztől jobb lesz és többet tudsz majd ide is jönni.

Magunkról:

elkezdtem a hozzátápit, mert a 4 hós mérlegelés nem volt megfelelő. Most egyenlőre banánt eszegetünk, jó kedvvel bőséggel. :-) És még nem sokra rá tápit is eszünk, így megy ez már 2 napja és azóta jobb az éjszakánk.Vagyis a pocak korgott az volt a baj éjjel. :-) de érdekes, hogy a tápi önmagában nem elég neki, mert hiába adtam neki azt attól felkelt éjszaka 4X,most a banános hozzátápit meg eltelíti.

Keresztelőre is készülünk a hétvégén, Várom már, hogy túl legyünk rajta, mert 35-en leszünk. Úgyhogy már most készülődök. :-) Szorítsatok, hogy minden jól sikerüljön. :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Tudtam, hogy valakit kihagytam, Bocsánat!

Labkat,

ismét nagyon klasszat alkottál. Ez már az új varrógéppel készült?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Köszi lányok! Holnap hozom a fiús párnákról is a képet. Most száradnak kint a teraszon. Ma fejeztem be az utolsó név hímzését.

Vikci: és igen, ez már javarészt az új gépen készült. Elmondhatatlan a különbség, és nagyon élvezem a varrást ezzel! :)

Rólunk annyit, hogy voltam tegnap méretni. Gergő 10300g és Bálint 9950g. Pedig mindenki Bálintot véli dagibbnak :roll:
Már mindketten másznak, felálltak, és Bálint lépeget a kanapénak támaszkodva. Gergő hihetetlen szintre fejlesztette a hisztit :shock:

Kata
labkat

Sziasztok!

Párnák vasalva, összerakva íme itt:

Kép

Kata
labkat

Sziasztok,

Andi: nagyon sajnálom a történteket. Bízom benne, hogy sikerül feldolgoznod. Sok erőt és kitartást.

Labkat: nagyon-nagyon szépek a párnák. Ügyes vagy. Főként azt becsülöm benned, hogy gyerkőcök mellett ilyenre van időd :-)
Szép nagyok már a fiacskáid, s az hogy Bálint már lépeget, nagyon ügyes.

Vikci: remélem jól sikerül majd a keresztelő és minden úgy lesz, ahogy szeretnétek. A banán nem korai még egy 4,5 hónapos gyereknek? Én úgy tudom, hogy az első gyümölcsnek az almát és az őszibarackot ajánlják.

Kriszta: nagyon jók a képek, aranyosak és szépek vagytok.

Nálunk a szabadságolások miatt kicsit csúszott a 3 hónapos oltásunk. Augusztus 19-én kaptuk meg. Szerencsére kicsi fiam egy hős, az eddigi oltásokat átvészeltük, még csak bágyadtka sem volt.
A múlt heti mérlegelés alapján 6200 gramm és 62 cm. Doktornéni megdicsért bennünket, hogy szépen hízunk.
S képzeljétek kezdenek bújni az első fogacskáink :-)

Kép
pronny

Vikci - majd kérünk képeket a keresztelőről.
toldikrisztina

pronny,

ezt a doktornénik mondta így. Sajnos Mátét is ennyi idősen ezzel kellet kezdjem etetni a tápértéke miatt ugynis nem hízott megfelelően.Marci előző hónapban egy kilót hízott ami sok volt, most pedig 400-at. Bár Marci almát kapott elsőre szép apránként amitől fájt a pocakja, mert akadozott az emésztése. A barackot is adom neki a banánnal, hogy a tápérték mellett ne akadjon meg az emésztése sem.

Örülök, hogy jól viseli az oltást Mátéka. Nekünk a 4 hós kicsit nyűgösebbre sikerült, pedig eddig nem volt semmi bajunk.

Labkat,

de jók ezek is. Barátnőmnek most született Noen nevű babája. Azta mennyi mindent csinálnak már a srácaid. Nagyon ügyik. Lehet, hogy a szep. szorongás is bejátszik mostmár nálatok. Máténak is 8 hósan kezdődött.

Jaj gyerekek mit csináljak? Máté elkezdett bekakilni, pedig 14 hós kora óta nem nagyon csinál ilyet. Szerintünk ennyire nem figyelünk rá mostanában és így próbálja meg felhívni magára a figyelmet. Szerintetek mit tegyek? Nem mondok rá neki semmit, mert ha felhorkannék biztosan mégjobban csinálná, de mostanában annyira szófogadtlan is lett, hogy a hajam égnek áll. Most jól kipanaszkodtam magam. Bocsi.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Kriszta,

Ma is jártam felétek, valamikor összefuthatnánk. Igyekszem hozni képeket. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci: biztos így jön ki rajta hogy kicsit hanyagolva érzi magát :( Egy ismerősünk harmadik babájuk születésekor a nagyfiuk aki már tán nagycsoportos volt, szintén bekakilt. Szóval van ilyen! Verának én kis feladatokat adok, hogy segítsen fürdetéskor, pelenkázáskor, hozza ide ezt, azt, így nem érzi magát hanyagolva, és nagyon kis ügyes is. Nagyon örül, ha megdicsérem. Esetleg próbáld ki te is ezt!

Kata
labkat

Vikci - megbeszélhetjük a talákát.
toldikrisztina

Sziasztok lányok!

Lassan kezdeném összepakolni a szülős pakkot :lol: Tudnátok segíteni? A 79. oldalon láttam egy listát, de azt még valaki szülés előtt tette fel szerintem. Ki tudnátok egészíteni, illetve megmondani, hogy mi nem kell? Nekünk adnak hálóinget? A babának tényleg nem kell semmit vinni a kórházba (pelus, ruhák), csak a hazajövetelhez?
Segítsetek nekem, akár pü-ben is. Köszi.
Vendég

lina: szerintem teljesen jó a lista!
én nem kaptam hálóinget, csak saját volt rajtam. szerintem célszerű, ha mindegyik gombos. pelenka kell a kicsinek, csak ruha nem! esti fürdetésnél és a reggeli vizitnél elviszik a kicsiket, akkor kérik a pelenkát. popsikrémet nekünk adtak, mindenkinek külön tubussal és volt kirakva köldökápoló szer, de hintőpor nincs (mondjuk ők nem is javasolták, de a saját védőnőm és doktornőm igen, így itthon már használtam) ha apa veled lesz, akkor még arra érdemes figyelni, hogy nem engednek bent parkolni, így célszerű a mobil parkolás vagy sok apró! én még vittem egy szivacsot és pici mosogatószert (volt itthon egy pur mintám), h étkezések után el tudjak mosogatni.

Kép
zsani78

Lina: a szülőszobán hálóinget nem kapsz, végig a sajátod van rajtad, ide érdemes olyat vinni, amit nem sajnálsz "kidobni" ha kimoshatatlan lesz.
Babának nem kell ruhát vinni, minden nap tisztát kapnak. Én vittem még pluszban textil pelust (jól jön ha bukik a baba), illetve kis takarót. Eldobható pelenka kell, popsikrémet azt adnak, mint ahogy Zsani is írta. Mikor én szültem akkor volt a köldökápoláshoz hintőpor is. Valamint érdemes még vinni pelenkázó alátétet is, szerintem hasznos.
Az osztályra úgy pakolj, mintha kórházba mennél, semmi extra nem kell. A szülőszobára be tudod vinni a cuccodat, nem érdemes külön pakolni.
A parkolás az valóban fontos, annyit megengednek, hogyha éjszaka indul meg a szülés, akkor addig apa bemehet kocsival még a Dózsa György úti bejáratnál felmentek a szülőszobára.

Kép
pronny

Sziasztok!

Pronny,Vicki Köszönöm a biztató szavakat!Én is gondoltam rá,hogy kérjek segítséget,mert nem tudom mi lesz velem ha a lányok elmennek az oviba és itthon leszek egyedül:(

Lábkat:annyira szupik a párnák,eladásra is csinálsz?ha igen,mennyiért?A lányim biztos bírnák,mert párna mániában szenvednek:)

Bocsi mennem kell a lányok nem hagynak:)
Szép estét nektek!

Kép
Kép
menyhartandi

Labkat: gyönyörűek a kispárnák! DE mondd, hogy a csudába van időd a 4 gyerek mellett kreatívkodni?? :)
Az ikrek méretei lenyűgözőek! Aliz 1 évesen is csak 9 kiló volt, most 13 (25 hós)
Víta meg most 5600 gr és 60 cm (ma 5 hetes)

Vikcy: Mátéval nem tudom, mit lehet kezdeni, talán több közös kettes program, játszó, ilyesmi. Nálunk mondjuk pont a kicsi születése után lendült be Aliz a fejlődésbe minden téren (mr csak alváskor kell pelus, jobban beszél, sokkal önállóbb..). Nálunk a gond a cicifüggés, mármint Aliz részéről. Látja, hogy Víta szopizik és ő is nyomul, naponta vagy 6-8x, már tök kivagyok tőle, lelkileg nem bírom... ha nem adok neki, ordít, vísít, rugdos mindent, borzalmas tud lenni...

Hoztam képeket Kép Kép Kép Kép Kép
vumenke

Sziasztok!

Bár már Betti (sz.bettina)is és én is nagyon ritkán járunk erre, de itt a friss "Spánik-baba"! :lol:

Ma reggel fél 7-kor 3680g-mal megszületett Bálint Tamás. Mindketten jól vagyunk. -sms

Nagy gratula Nektek itt is! Tehát a szülést megindító vérnyomásmérőm ismét működésbe lépett, mint korábban Szabinál! :)

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - köszi a hírt.

Sz.bettina - sok boldogságot kívánok Nektek, gratula. :D

Vumenke - gyönyörűek a csajok. :D
toldikrisztina

Sziasztok!

Két dologhoz szeretnék hozzászólni, a többire sajnos nincs időm, bocsi, de mindenkinek minden szépet és jót kívánok!!!! Sokat gondolok Rátok és eszembejuttok sokat,hogy kivel mi lehet!!!

Kórházi cucc: nekem nagyon jó volt, hogy külön pakoltam a szülőszobás és a kórházi holmit, mert szülés után apa hazavitte a szülőszobást és nem kellett még azt is tárolni. Csak ne felejtsd el átpakolni pl. nesszeszert... Ami a listán volt nekem teljesen jól bejött, annyi még, hogy én bevittem a szopipárnát, amit először nem akartam, de aztán mégis és vajúdásnál, szülés alatt is végig a hátamnál volt ctg-nél és nagyon kényelmes volt, utána a babának is jó volt. Mindkét holmit felvittük a szülőszobára, simán elfért a sakorba, pedig mi a legkisebb szobában voltunk. Popsikrém nekünk 1darab volt 3unknak.

Zita nálunk is néhanapján nagyon hisztis, annyi változás lett tesó születése óta, hogy borzasztó hangosan beszél, kiabál, gondolom így akarja felhívni magára a figyelmet. Egy szobában nem lehet altatni őket, ajtót is tettünk fel a két szoba közé, és csak azután visszük be Dorkát a hálóba, ha ő elaludt. A kaka téma nálunk is van, Zita még nem szobatiszta, nem érdekli a téma még, néha ráül a bilire, pisil, meg szól, ha valami van a pelusban, de másban nem haladtunk előre, viszont altatásnál a Mami, kaka... szlogentől már a falra tudok mászni, ez megy néha 2órán át... Persze eleinte megnéztem, semmi, aztán meg jól pórul járt szegénykém, mert nem vettem komolyan és volt kaka, úgy kicsípte szegénykém popóját, nagyon sírt, úgy sajnáltam és persze lelkifurdalásom volt. :( Barátnőm 4nappal később szült, náluk most megy suliba a nagyobb, ő meg állandóan azzal jön, hogy kakis kézzel megfogta a kistesót, ugye nem baj stb. Persze ez is csak rizsa, de gondolom ez az amivel tuti fel tudják hívni magukra a figyelmet! Pedig annyira igyekszem én, hogy sokat foglalkozzam Vele is, akkor meg azért van lelkifurim, hogy Dorka nincs annyit babusgatva, nincs olyan nyugi neki, mint pl,. mint Zitának volt, miért hagyom sírni mikor épp Zitát pelusozom stb. stb. stb.

Dorka 1hónaposan 57cm és 4690g (55cm és 3540g volt, 3200g hazajövetelkor), a pocakja már nem olyan vészes, mint az első 3hétben. Köszönök szépen minden ötletet, végig próbálgattam, igazából neki a lábfelnyomás és tenyérrel melegítés segít, és ha fáj akkor adok neki Espunizant. A frontokra, szélre borzasztó érzékeny. egy ismerős doki mondta, hogy a babáknak nem a fejük fáj, hanem a hasuk a fronttól, ez tök fura, de biztos így van, mert egy nagy koponya mondta ezt. Próbálja tartani a fejét, kinyomja magát igaz még kicsit imbolyog. Nézi a zenélő forgót, nagyokat mosolyog, főleg Apára és Zitára (rám nagyon ritkán, emiatt is depizek, hogy vajh nem foglalkozom vele eleget?), nézegeti a kezét és néha szopizza is. Bukás maradt, doki nénink azt mondta, hogy ez normális, mert gyorsan sokat eszik. A tegnapi volt a csúcs, mert 6órán át nem evett éjjel, ebből 4et aludt és olyan sok tejcsi volt, hogy 10perc alatt 140ml-t evett, na ebből két körben kijött a 40ml, de úgy hogy körülötte minden buktás volt mindkétszer, de a ruhájának, neki semmi baja nem volt. :))) Mellesleg naponrta min. 3szor cserélek pólót. :))) Ma még egy enyhe volt, úgyhogy örülök nagyon. Én már nem azt nézem, hogy mennyit eszik, hanem a 10percet, mert ha tovább hagyom tuti bukta a vége. 90ml-ket eszik, de már nem minden alaklom után mérem. Az a fura, hogy Zita szopival elaludt mindig, álmában büfi és lerak... Dorka nem alszik el, akkor se , ha nyugi van körülötte, nézelődik ezerrel és vagy simán kézben alszik el, vagy ha hasra leteszem a kiságyba , cumival vagy anélkül szép lassan elszenderedik. Pedig úgy hiányzik, hogy szopi után félálomba mosolyogna, Zita mindig azt csinálta, ha tele volt a pocija.... Sajnos már 2szer majdnem bealudt. Egyszer még aznap amikor a kórházból jöttünk haza, először el kezdett fuldokolni ébredés után -kigúvadtak a szemei, vörösödött, láthathóan nem kapott levegőt-, futottam a csecsemősökhöz, de mire odaértem pont jó volt, amiket csináltam,, mert vett levegőt. Utána 10perccel egyik pillanatról a másikra a kórteremben elaludt,de úgy hogy lógott keze lába mint a rongybabáknak... Aliug lehetett felkelteni, a kettő együtt nagyon ijesztő volt. Aztán pár napja a légzésfigyelő is bejelzett, kivettem az ágyból, kiabáltam Apumnak, aki a másik szobában porszívózott, hogy jöjjön, fújkáltam, de semmi. El kezdtem birizgálni arra nagy nehezen felébredt és vett levegőt. Doki nénink azt mondta, hogy csak légzésfigyelővel aludhat, szerencsére kaptunk kölcsön egy mobilt is, az most a járókában van. Azt mondta még hogy mindenkinek tudnia kell az újraélesztést, aki vigyázhat rá és nagyon kell rá figyelni. A mellkas és fej uh rendben volt hála Istennek! Azóta nem votl ilyen és bízom benne, hogy a légzésfigyelő a gagyi, bár elég nehéz volt felkelteni és azt se láttam, hogy vett volna levegőt...
Zita egyre több szót mond, nagyon akar beszélni. :) Szobatisztaság annyiban fejlődött, hogy fürdés előtt akar a bilibe pisilni, egyébkétn még nem, de akkor persze órákig ülne, mert nagyot akar, nem picit. NAgyon érdekli ez a téma is, állandóan mondja, mutatja mi a pici, mi a nagy. Nagyon tetszik neki a gyurma csak most próbáltam vele először. Sokat babázik, cicizteti is már őket. :) Főzőcskézik és legózik sokat. Dorkánál sokat segt, direkt kérem, ha Dorka alszik próbálok sokat játszani vele, lakás meg úszik ilyenkor, de olyan boldog ilyenkor. Sajna magához képest sokat tévézik, de csak a Frenklint és a Barney és barátait nézi, így tudtam tegnap délelőtt kitakarítani, egyébként esélytelen. Mondjuk ez extra, de délelőtt szokott Barneyt nézni, meg előtte 1-2mesét, mire az következik,de Barneyból 1et és este egy másik mesét. Ez sok? Én nagyon nem akarom hogy tévé függő legyen, de néha annyira megkönnyíti a dolgomat, én kényelmes mutter... :( Már többször volt éjjel sírógörcse, amikor nem lehetett csak nehezen felébreszteni, de közben nagyon sírt, akár fél órán át is. Doki néni azt mondta, hogy ez 2-3éves kori dolog, és nem attól van hogy rosszat lát a tévében -mert olyat nem is néz- de lehet rémálma bármitől, amire ő már nem fog emlékezni... Nagyon ijesztőek a lányaim, ha nem lehet őket felkelteni...
Ez van röviden velünk. Engem el kezdett foglalkoztatni az ovi kérdés, mert még nem akarom Zitát oviba adni jövőre, max. majd középsőtől, de Apa meg csak az előkészítőbe akarja engedni majd. De lehet Zita élvezné, meg szüksége lenne a gyerekekre, mert nagyon élvezi mindig és kedves, aranyos ilyenkor is. Az a baj, hogy pedagógusként jobban beleláttam az ovi kérdésbe is és nagyon rossz élményeim vannak... Na mindegy, ez még messze van...

Mennem kell!

Sok puszi Nektek!!!

ui.: Labkat! Küldj nekem is időbeosztást, mert nekem 2gyerekkel se megy még az alap se, nemhogy extrák 4gyel... :)))))

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

:)))
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sáfri 2010.09.01 10:22-kor.

Kép
Kép
sáfri

Remélem nem fog haragudni, hogy feltettem... Max. majd kikapok jövő héten, ha megyek kontrollra...

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Párnákat átadtam, vagy húsz vendégem volt. Jól kifáradtam a nap végére. De ők jól érezték magukat. Én is, csak hát jobb lett volna többet beszélgetni mindenkivel.

Hogy van időm? Hát szakítok, tudjátok "szakíts ha bírsz". Akkor varrtam, ha férj itthon volt, és akkor hímeztem, ha aludtak, vagy hímzéssel a kezemben követtem őket, hogy fél szemem rajtuk legyen. Másrészt itt vannak anyuék is, akik tudtak segíteni abban, hogy a lányokra figyeltek, ha kint voltak az udvaron. Így én csak a srácokra kellett hogy figyeljek.

Sáfri: aranyos ez a Spánik+Dóri kép :) Tényleg olyan jellemző volt rá ez a mosolygás. Talán többé nem is látom... Fura!

Pepitanna: GRATULÁLOK!

Vumenke: gyönyörűek vagytok a kendős képen. Sugárzik belőled a boldogság :) Jó ilyen fotót látni!

Andi: küldtem privit!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2010.08.31 21:57-kor.

Kata
labkat

Pepitanna: köszi a híreket.
Bettinának nagy gratula és sok boldogságot a picurkához :-)

Labkat: örülök, hogy jól sikerült a vendégeskedés. Irigyellek, hogy ilyen ügyesen tudsz varrni :-)

Kép
pronny

bettina: szívből gratulálunk! nagyon sok boldogságot és egészséget kívánunk Nektek!!!

pepitanna: köszönjük szépen a híreket!

vumenke: nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velem a szüléstörténetedet. kicsit irigykedem, de tudom, hogy én nem mertem volna így vállalni a nagy napot! jó volt olvasni soraidat, kicsit én is átéreztem, amit te :) nagyon tündériek a csemetéid és tényleg ragyogó anyuka vagy a képen! :)

sáfri: igazán szépen gyarapszik dorka baba. mi még csak 4450gr-ok vagyunk (3940-el születtünk és 3580-al jöttünk haza), körülöttünk minden baba nagyobb iramban gyarapszik. de a dokinéni és a védőnéni azt mondta, hogy normál súlya van. örülök, hogy jobb már a pocija! a frontok nálunk is látszódnak sajnos, tegnap és ma is nagy hasfájás volt :( remélem ezt kinövik majd, szegénykém olyan keservesen tud sírni, hogy a szívem szakad meg! jajj, de jó ez a kép! igen, tipikus dokink mosolya :)

fényképről jut eszembe: mikor voltunk varratszedésen adtam a doktorbácsinak egy fényképet kicsikémről, de olyan nyomira sikeredett. egyrészt gyorsnyomdában készült (itt a szigeten nincs fotóüzlet és akkor még nem voltunk sehol mászkálni a kicsivel), másrészt kiderült, hogy nem jól volt beállítva a fényképezőnk méretezése. nem is akartam odaadni neki, de a párom annyira erősködött, hogy jó lesz. persze megbántam, hogy odaadtam, azóta is piszkálja a csőrömet! szerintetek adjak neki másikat? azóta készült nagyon szép kép róla! vagy talán őt nem is érdekli? nem tudom eldönteni, de olyan bébának érzem magam amiatt a kép miatt (is)!

labkat: nagyon szépek lettek a párnák, igazán ügyes vagy! és szerintem varázsló is, hogy 4 gyerek mellett ilyeneket tudsz csinálni! fiúk is szépen gyarapodnak, a múltkor feltett képek is nagyon jók - nem tudom írtam-e korábban!

kriszta: eszternek annyira csibész mosolya van :) kis tündérke!

vikci: sajnálom a dolgot, sajnos én nem tudok segíteni! remélem egyszer én is megtapasztalom milyen két gyerkőccel :)

rólunk: küzdök a tejcsivel :((( kezdett siralmasan kevés lenni és muszáj volt esténként kipótolni. már sokmindent próbáltam: tea (laktoherb, fitolac, mecsek), homeos bogyó, fejés, saját készítésű gyógytea, gabonagolyó, alkoholmentes sör, karamalz, maci kávé és természetesen rengeteg cicizés, fejés. most pár napja kezdett jobb lenni, két napja tápi sem kellett, de ma megint :((( ezeken kívül van valakinak valami ötlete, tippje, hogy mit csináljak? annyira szeretném még jóóóó sokáig szoptatni! apa most a napokban itthon volt, így kicsit könnyebben voltam. többször átvette, (nyugodtan tudtam fürdeni, enni) törpe nagyon szeret a mellkasán szundikálni és szereti, mikor énekel neki. az én drága férjem azt csinálja, hogy létező dal dallamára spontán költ, azzal szórakoztatja a kicsit. általában ha én énekelek, akkor nem díjazza annyira, mint őt... már nagyon sokat nézelődik, egyre többet mosolyog. szereti a pihenőszékét (már boxolja a lógó bigyókat), a kiságyán lévő zenélő forgót és a hintaágyat. tornázunk (doktornéni mutatta) és már egész jól tartja a buksiját! eddig minden nap sétáltunk, akkor jó nagyokat aludt a friss levegőn. nem is tudom mi lesz mostantól ilyen esős, hideg időben. mi ma már be is gyújtottunk, mert a kicsi keze jéghideg volt (bent 20fokot mértünk) és a ruhák két napja nem száradtak meg. mondjuk én is lecseréltem a hálóingemet pizsomára :(

Kép
zsani78

elküldtem, mert már 2szer eltűnt, amit írtam!

jó hír még, hogy az éjszakánk remek, így legalább én is tudok kicsit pihenni! este kb 9-fél10között kerül ágyba és fél4-6között szokott lenni az első ébredés! ha korábban, akkor még visszaalszik max.7-8-ig, ha később, akkor már nem mindíg. és ilyenkor reggel jól belakmározik, tele vannak a cicik :) délutánonként alszik, ez leginkább a séta közben van. vagy itthon, rajtunk :) pocakfájás még elő szokott jönni, de sokkal jobb, mint volt!
képet most nem tudok mutatni, mert a másik gépen vannak. majd töltök fel a napokban.

mára elfáradtam, megyek aludni! jó éjt, szép álmokat mindenkinek!

Kép
zsani78

Szia Sáfri,

bár nagyon jó ez a kép, de szerintem a megkérdezése nélkül ne tegyél fel róla képet. Kedves ember a Doktor Úr, de azért a személyeskedés nem tartozik a beteg-doktor viszonyba..Régebben is feltettek róla valamilyen képet,aztán többségi vélemény után leszedte az illető.
Viszont a szüléstörténetedre kiváncsi lennék!

Üdv.
névtelen88

Névtelen: Szerintem a doki nem bánná a fotót. Már csak azért sem, mert Dóri rajta a sztár :D Amúgy meg van róla fent kép a neten a doktorinfóban is...

Kata
labkat

Sziasztok!

Akinek akartam, hogy lássa, már látta, úgyhogy leveszem a képét... :)))) Csak egy estére akartam....

Kép
Kép
sáfri

Szerintem sem vot gáz a fotó, hisz nem paparazzo fotó, amin épp a mekiben vacsizgat a párjával.
vumenke

Lányok, el kéne vinnem Vítát (rutin) 6 hetes koponya, hasi és csípő uh-ra. Tudtok esetleg adni egy olyan telefonszámot, ahol tudnak időpontot adni?
Itt helyben 5 hét múlva adtak időpontot, ráadául nem is egy helyen csinálják a 3 vizsgálatot...
vumenke

én a mávba jelentkeztem www.vasuteu.hu-n keresztül. van előjegyzés neten, max. másnap emailben küldik, hogy mikor van hely. mondjuk most megnéztem, de csípőt nem írja. lehet, hogy nincs is??? na most elbizonytalanodtam!

Kép
zsani78

mi jövő héten szerdán megyünk, egy napon lesz csípőszűrés is.

Kép
zsani78

ígértem képet
Kép

Kép

Kép
zsani78

Nagy nagy gratula Bettináéknak! Remélem sikerült a költözés is még a baba előtt. Várunk a képekkel és a beszámolóval!

Pepi,

jöhetnél többször is! Régebben voltál pedig. :-) Várunk vissza!

Labkat,

nem semmi 20-at elkészíteni belőle, de ezek szerint megérte, mert örültek nekik. :-)

Sáfri,

pont ezeket csinálta Máté is. Mármint altatás és kaki kérdésben, vele bilire kellett mindig ülni az kicsit macer volt. A légzésfigyelő nekünk is bejelzett, nálunk lemászott róla ez volt a baj, remélem nálatok is hasonló. :-)

Zsani,

nagyon édes a kis pöttömöd. :-) Ne keseredj el szopi ügyben. Mondjuk Máténál én is elkenődtem. Szerintem növekedési ugráshoz értetek. Fejést is próbáltál? Vagy többször cicire tevést? Remlélem visszaálltok, nekünk is voltak megtorpanásaink, most épp elmenőben van a tejem, Máténál ilyenkor mér nem is volt. Úgyhogy ,most örülök, hogy még van valamennyi.:-)

Vumenke,

az kemény lehet, két gyermeket szopiztatni. Olvastam egy történetet a kismama magazinban, ugyanez volt a szitu. Már nem tudom mi volt rá a válasz. De ha téged nem zavar addig nem is érdemes vele foglalkozni. Szépek vagytok a képeken.

Nekünk kibújt az első fogunk. Az éjszakák még mindig fárasztóak, de a keresztelőn túlvagyunk. :-) 30 emberke képviselte magát. Egész múlthéten készülődtem. De végül jól sikerült minden. Mostmár este csak tápit kap a drága, de így is van hogy éhes éjjel+a fogacska miatt is sokat nyugtalankodik, mert most jön a párja is. Mátéval imádják egymást. Olyan édesesek amikor egymásnak gurguláznak.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Köszi Zsani! Nem is ismertem ezt az oldalt!
Közben mégis kaptam Kméten egy másik kh-ban időpontot koponya+hasira, a csípő uh-n meg azt mondták, h valszeg nem tudom vinni a babát, mert nem helyi gyerekorvos írta a beutalót! Az eszem megáll!!
vumenke

Bettinek én is gratulálok! Remélem majd ő is benéz ide :)
vumenke

Húúúúúúú de nagy a csend, mindenki nagyon eltünt.
toldikrisztina

Bettynának szívből gratulálok ezúton is!

Andi, sajnálom a történeted! Erre csak az idő hozhat gyógyírt.

Zsani, szopis kérdésben hívj fel egy tanácsadót! http://www.lll.hu/telefon Összetett a dolog, írhatnék én is tapasztalatokat, de alaposabb kikérdezés kellene hozzá, hogy igazán hathatósan tudjak segíteni. Ezt egy telefonnal megoldhatod, a Ligás tanácsadók nagyon képzettek és tapasztaltak!

MÁV-ban nincs csípő UH, csak szűrés.

Doki-képet én tettem fel régebben, arra a neten találtam rá - én voltam az "illető". Akit érdekel, mailban átküldhetem.

Bocsi, hogy ilyen keveset jövök, időm is kevés (pedig csak 2 gyerek van :lol: ), meg sokszor kedvem sincs írni, mert panaszkodni nem akarok. Emő továbbra is okos, gyönyörű és nyugodt, maga a béke, Bori pedig gyönyörű, de maga a háború.
ktc

Sziasztok!

Bettynának én is utólag gratulálok a babához!

A hozzászólóknak pedig köszönöm az infót a szülős pakkal kapcsolatban, jövő héten összeállítom ami kell.

Rólunk annyit, hogy hétfőn voltam dokinál, minden rendben, megvolt az első ctg, kisfiam rendesen ügyködött végig. Mostantól már felgyorsulnak az események!!

Tegnap voltunk szülésfelkészítőn, nagyon tetszett és sok kérdésben megnyugtató választ kaptunk.

Ha minden jól megy, vasárnapra végzünk a lakásfelújítással és akkor lehordom (vagy inkább lehordatom) az örökölt babacuccokat a padlásról, már alig várom :lol:

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Tényleg nem nagyon van itt pörgés mostanság. Gondolom sokan voltunk állapotosak egyszerre, és most mindenki babázik :D

Olyan fura hatalmas fiainkra nézve elgondolni, hogy milyen picik voltak...

Fáradt vagyok, takonykór tombol nálunk. Verának már nem folyik az orra, de még be-bedugul. Johannának mint a Niagara vízesés. Gergő köhögni kezdett (ugatva) ami aggaszt. Bálint is eléggé taknyos. Attól tartok hogy megint hörghurut lesz a vége :( De ma kihívom a dokit, hogy nézze meg őket. Remélem kapnak valami értelmes gyógyszert és még nem kell antibigyó!

A fáradtságom annyira elveszi az eszemet, hogy elfelejtettem a házassági évfordulónkat is. Bár közösen felejtettük el férjjel. Mindenesetre másnap ahogy megemlítettem neki, kaptam egy vörös rózsa csokrot. :) Pedig férj igen feledékeny tud ám lenni.

Amúgy varrogatok még. Majd ha kész lesz, dobok fotót.

Szép napot!

Kata
labkat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?