Új privát üzeneted érkezett!

Nalla
nekem is Szentágothai a dokim. :) Nagyon szupi volt vele a szülés, nagyon rendes doki. Eddig mindenki dicsérte. :)

Mellszívó: nekem volt elektromos meg kézi, de akkor is a kézzel fejés ment legjobban, leggyorsabban. Igaz, hogy rá kellett jönni a technikára, de miután megtanultam, sokkal jobb volt, mint az elektromos meg a kézi. Az a baj a mellszívókkal, hogy nagyon lassan megy vele a fejés. Kézzel úgy jön, hogy fröcsköl ezer felé. :) De tényleg nem könnyű megtanulni, kell hozzá valaki, aki megmutatja a technikáját. :)

Hormonváltozások: hát igen, az van. Érdekes módon most is más, a kislányomnál is más volt. De az, hogy simán bármikor elsírná magát az ember, simán elérzékenyül apróságoktól, ez vele jár...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Még egyben, hivatalosan 8 napunk van hátra... :) . Még van néhány dobozunk nekünk is, ez a 3. hetünk, hogy beköltöztünk, de szerencsére nincsenek alagutak, nem hagytam hogy legyenek :) .

Verka örülök, hogy minden rendben veletek is, Gödöllő itt van hozzánk közel, mi Isaszegen lakunk, innen tényleg nincs messze a kórház autóval, tömegközlekedéssel egy kicsit macerásabb.

Silver és Nalla kitartás a dobozokhoz :)

Mikor először mentem nst-re, szinte mindent Évike intézett nekem, nem tudtam hogy mennek ott a dolgok. Bevitt vérvételre, nst-re, kellett valami strepto......tenyésztéshez kenetet venni, és mikor jött be? A nyári szabadsága alatt. Úgyhogy tényleg le a kalappal előtte.

Köszi a sok hozzászólást a mellszívóhoz, kb. ilyen tanácsokat és hasonló tapasztalatokat "kaptam" már korábban is, azért vettünk csak egy egyszerű gyógyszertárit, ha nem jó, legalább nem dobtunk ki egy csomó pénzt, és még mindig vehetünk másikat. De volt olyan ember - köztük a nővérem, akinek nagyon jól bevált ez a nagyon egyszerű, régi hagyományos fajta. De szeretném megtanulni a kézzel fejést, ha ez sem megy, akkor valószínű a medelát fogom kipróbálni, ezt ajánlották szinte a legtöbben.

Verka! Nekem is nagyon tettszik a Samu név, fel is vettük a listánkra, de most úgy néz ki mégsem ez lesz, hanem az Ábel Zoltán. Akivel mostmár remélem mihamarabb találkozunk :)

Ja igen, amit majdnem elfelejtettem. A nyákdugó az mennyire intenzív vérzést jelent? Vagy csak egy kis barnás-pirosas váladék? Nektek mennyivel hamarabb ment el? Tudom, hogy változó mindenkinél, de kíváncsi lennék rá.

Üdv

Ani
anidani
Isaszeg

anidani,
én azt sem tudom, hogy mikor ment el a nyákdugó, nem feltétlen veszed észre a távozását.
Ma vettük át az új albihoz a kulcsot, meg mindent és már alig várom, hogy ott legyünk...:-) nagyon tetszik. A kisfiamnak is nagyon szupi szobája lesz, macis faltapéta meg minden, szóval engem már a dobozok sem érdekelnek majd lassan eltűnnek.

8 nap már nem sok és még pár ilyen front...szóval kitartást, ha meg menni kell, akkor ügyes legyél!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Ki járt már úgy, hogy a baba születése előtt pár nappal, új házban, hitellel és illetékkel, valamint egy frissen összetört kocsival kirúgták a férjét????????
anidani
Isaszeg

Anidani
Jajajajj, csak nem veletek történt?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ani, ez komoly??? Ha gondolod írj bővebben, mi történt...
Nálunk csak én jöttem munkanélkülire, mikor lejárt a Gyedem 1 hónapja.

A nyákdugasz Adéllal 2-3-4 nappal a szülés előtt távozott részletekben, olyan rózsaszínes és tényleg nagyon nyákos, nem lehet eltéveszteni...

Jobb estéket :x

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

Van itt valaki, akinek nem Ignáthné Évike a szülésznője? :-)

Nur
Cumisüveg terén szerintem nem estél túlzásba, tényleg vannak válogatós babák. A Nuk és a Mam szerintem jó választás, eddig még egyikben sem csalódtam. Nálunk egy időben a Mam cumiját nem szerette a lányzó, de 1 éves korától már az van. A Baby Bruin e téren szerintem egy kicsit "gagyi", de majd meglátod. Másik dokit nem szeretnék felkérni a szülésre, a gondozást már végigcsinálom vele, aztán max. ügyeletes. A textilpelussal nekünk sem volt gondunk, sima cseh (nem magyar), úgy rémlik Baby Bruinos.

Szilvi
Nem csak az Avent gyárt BpA tartalmú cumisüvegeket, hanem mások is. Azon akadtam ki nagyon, hogy amikor 1 évvel ezelőtt erről olvastam, akkortájt ők egyáltalán nem forgalmaztak itt nálunk BpA menteset, míg a többi nagy márka (Nuk, Mam,...) szinte csak ilyet, és elvétve BpA-st. Ez a herpesz nagyon alattomos vírus. Ilyenkor sóhajt egy nagyot az ember lánya, és örül, hogy nincs neki ilyen.
Nekem is más ez a várandósság, mint a kislányunkkal volt, Nálad pedig kb. dupla hormonhatás játszhat, úgyhogy légy elnéző magaddal!

Piroska
Hidd el, én aztán igazán optimistán és pozitívan mentem szülni! :-) Egyetlen hangom sem volt a vajúdás 32 órája alatt, csak a kitolásnál nyögdöstem kicsit, ami kb. 10 fájási szakasz volt, és a doki intenzíven rásegített (a férjem meg is ijedt, mert én babástól voltam 58 kg, és a rögzített szülőágy igencsak kilendült a rásegítéstől). Ráadásul ittam málnalevél teát, meg szedtem homeós bogyókat, vajúdtam kádban, kaptam méhszájpuhító tablettát, meg oxitocint ezerrel (mivel megrepedt a burok, és az első 12 órában szinte semmit sem tágultam). Azt hiszem máshol keresendő a lényeg... Nekem ezt és így kellett átélnem, éreznem kellett, hogy vannak történések, amiket nem tudok irányítani és befolyásolni. S talán azt is meg kellett tapasztalnom, hogy az emberi tűrő- és teljesítőképesség határa sokkal messzebb van, mint gondoltam. :-)

Verka
7 év? Az szép! Gratulálok hozzá!

Ani
:-(((((((( Így hála Istennek még sohasem jártam! Egy picit hasonlóan igen. A kislányunk 5 hónapos volt, amikor kirúgták a férjemet (6 év után) arról a munkahelyről, ahonnan én is eljöttem szülni. Szerencsére a felmondási idő alatt talált másik munkahelyet, de mi is nagyon cidriztünk (lakáshitel, baba, no nyelvtudás). Nem tudok okosakat mondani... Tartsatok ki! Mozgósítsátok az ismerősöket állásügyben!
Megírod, konkrétan melyik az a hagyományos mellszívó, amit a gyógyszertárban vettél? Anno én is kinéztem egyet, de sehol sem lehetett kapni. Nyákdugó témában nem tudok segíteni, nálunk a magzatburok megrepedt, folyt a magzatvíz, előtte nem tapasztaltam semmi dugótávozást. :-)

Borzalmas ez az idő! Ma már legalább süt a nap, de a szél nem enyhült. Igaz, hogy a száradó ruháknak nagyon jó, de én nem bírom fél óránál tovább odakint, bezzeg a kislányunk órákig elvan, meg se kottyan neki. :-)
cielo5

Sziasztok!

Igen, sajnos épp velünk történt, költségcsökkentés címén, mert a cég rossz anyagi körülmények között van......(mindenhol ezt mondják). Persze egy egyedülálló, két gyerekét nevelő nőt is elküldtek....azért mi mégiscsak ketten vagyunk. A kezdeti pánik után sikerült megnyugodni és most munkát keresünk. Nem sikerült kétségbeesni szerencsére, a férjem annál rátermettebb, hogy ne találjon neki megfelelőt, van is néhány ötlet, és hely is, ahova már be is adta az önéletrajzár.

Ma voltam a 39. heti nst-n. Ma volt a legjobb a kórházas ambuláns tapasztalatom, az első kettő annyira nem jött be. Kedves volt a pultos, az nst-s is, a doki is (Keresztes doki, őszes idős dr, és az asszisztense is, aki egy szőke idősödő, 50-es, elnézést kért a hosszú várakozásért, ha kérdeztem válaszolt, pedig ma is nagy volt a forgalom, és mindenki panaszkodott a váróban). Úgyhogy nem olyan rossz az, tényleg sokat kell dolgozniuk, és akik ott voltak kórháziak, mind sürögtek forogtak, tényleg rosszabb napokat foghattam ki.

Köszi a nyákdugóról az infókat.....már minden pisilésre úgy megyek ki, hogy na, na, talán most, de nem, nagyon nem is fájdogál a hasam, csak időnként, kicsit.

Cielo!
A mellszívóra ez van írva: R-med, plasztik mellszívó pumpa. Két része van, az egyik olyan mint egy trombita, átlátszó műanyag a másik a gömb alakú pumpa. 1600 ft volt a gyógyszertárban. Kék a doboza.

Pontosan mi az a Bpa? Gondolom nem jó, ha ezt írjátok. És mi van még ilyen anyag, ami nem jó, és olyat semmiképp ne vegyek?

Tényleg sokunknak Éva lesz a szülésznője, vicces. De az idő cseppet sem. A tűző napon meg lehet gyulladni, a szél meg bebújik mindenhová. És egy zárt cipőm se jön rám. Mikor áll vissza a cipőméret? Vagy elfelejthetem a régi cipőimet?

Üdv
anidani
Isaszeg

Anidani, :((((( innen már csak felfelé lehet menni, gondolj erre! Párodnak drukkolok, hogy minél hamarabb találjon új munkahelyet és a lakáshitel se érezze meg a szűkebb időt!
A gólyahírt pedig alig várjuK!!!!! :D

Cielo, Nekem nincs szülésznőm, csak azt írtam, hogy találkoztam Ignáthnéval, amikor a dokinál jártam bent, aki hozott ennivalót a fiamnak és milyen rendes :D Nem tudom, hogy lesz-e rá keret, mennyit szoktak kérni egyébként?

Lányok, ha a kórházba jelentkeztem be ultrahangra, kaptam időpontot, hogy x óra x perc, akkor is arra kell számítani, hogy csúsznak az időpontok várni kell, hogy megy ez? Azért sem mindegy, mert a férjemnek nagyon kötött a munkaideje, szeretne jönni velem, de nem tud órákra ellógni sajnos:(

Silver, babakocsival hogy álltok? Nagyon drágák az ikerkocsik, pláne az, amelyik nem egymás melletti (én ilyet szeretnék, mert sokat jövök-megyek).

Kép
Kép
nalla

nalla,
válogatunk babakocsit, kissé babonás vagyok most az ikrekkel, így kinézzük majd a tutit és aztán amikor kijöttek a férjemnek csak el kell menni, kifizetni és elhozni. Így tervezzük.
Nekem nem egymás mögötti lesz, hanem melletti, úgy jobban együtt vannak a babák, meg én nem tervezem a jövés-menést majd.
Meg könnyen kezelhető, bár nem kis darab, de melyik pille könnyű? :-)
Aztán meg nagyon drágállom én is a szupi moderneket...azért ez is szempont.
A szülésznő tarifa változó, most olyat hallottam, hogy a doki fele a szokás, de azért a 30-40 ezer is játszik még sztem. Nem tudom én rá fogok majd kérdezni.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert nem vagyok a toppon mostanában :( ez az idő nem jön be nekünk...

Piroska én csak annyit tudok erről a cumis dologról, hogy kiderült bizonyos cumisüvegek rákkeltő anyagot tartalmaznak - több helyen nyilvánossá tették a gyártó cégek és a termékek listáját is, én véletlenül bukkantam rá a neten, amikor az után keresgéltem milyen cumisüveget vegyünk. A lényeg, hogy azt írták az a biztonságos, ami BPA mentes.

Cielo nekem úgy néz ki Anikó lesz a szülésznőm :) de még majd meglátjuk mit tudunk megbeszélni. Meg hát, hogy mi van császár esetén... bár én nyugodtabb lennék, ha lenne velem valaki, aki ismerős.

Ani kitartást! Olyan sok ilyen történetet hallok mostanában :( de tényleg igaz az, hogy amire jön a pici rendeződnek a dolgok. Én jövő héten megyek az első nst-re és kicsit parázom miatta.

Nalla ha időpontra mész, akkor is lehet csúszás, legalább is én ezt tapasztaltam - de jobb, mintha nem lenne időpont, mert akkor akár fél napot is kell várni.

Kép
nur

nur,
miért parázol az nst-től, attól aztán igazán nem kell!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silver, én is babonás vagyok:-) Azért szeretném most ősszel kinézni, mert az utolsó hónapokban-hetekben nem valószínű, hogy nagyon mobil leszek. Egymás mellettit én majd 6 hós koruktól veszek, akkor tuti lecserélem a batár csatahajót egy könnyűre:-))) Most azon gondolkodom, hogy lehet használatan veszek újszülött kocsit, csak a teszveszen, vaterán kívül nem nagyon tudok helyet, ott meg nekem necces, hogy meg kell venni, én előbb szeretném megnézni, kipróbálni, élőben látni és eldönteni, kell-e egyáltalán. :oops:

Piroska, annyira jó, hogy ugyanaz a dokink! Én most kicsit elhűltem, megnéztem a névjegykártyáját, hátoldalán rajta van, hogy egy héten négyszer rendel (többnyire estébe nyúlóan), kórházban is ügyel (ez du. 4-től reggelig) heti egyszer, heti kétszer és akkor még bent van, amikor szülő női vannak, ez rengeteg-rengeteg munka! Azon gondolkodtam, van-e családja egyáltalán, nem sokat lehet otthon szegény:(

Kép
Kép
nalla

Nur
Sárközi Anikó lesz a szülésznőd? Nekem ő volt. Hát vele szülni maga a csoda. :) Hihetetlenül aranyos! :)

Nalla
hát igen, elég sokat dolgozik a doki. Nem tudom, hogy van-e családja, szerintem van, de ki tudja... Mindenesetre nagyon rendes doki. Türelmes, segítőkész, bármikor felhívhatod, segít mindig. Nekem az érettségi találkozójáról jött el, de folyamatosan telefonálgatott, hogy hogy vagyok és mi van velem. :) Nagyon rendes volt. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nur, miért parázol az nst miatt? Semmi különös nem történik ott, igaz, hogy nekem a babám mindig aludt mikor mentünk ( általában 8 körül) és fel kellett ébreszteni haskocogtatással vagy járkálással vagy csokievéssel. Eddig sikerült, bár egyszer mondta a nővérke, hogy ajjaj, ez nem jó.....de aztán szerencsére felébredt és mozgolódott eleget.

Mindenki jól van? Ma szép idő volt, de én alig vonszoltam magam, sokat aludtam, este meg gereblyéztem egy kicsit a lehullott leveleket :). Jön az ősz...(sajnos!?)

Üdv
anidani
Isaszeg

Sziasztok Lányok!

Szilvi, Ani nem magától az nst-től parázom, hanem utána a vizsgálattól :? Amikor legutóbb ott voltam pont találkoztam egy régi ismerősömmel, aki nst-re ment, utána be a dokihoz és hát, úgy jött ki :roll: .... Utána mesélte, hogy úgy vizsgálta meg a doki, hogy nagyon fájt neki, még vérzett is. De lehet ez egyedi eset volt.

Ani én hétre vagyok berendelve nst-re és akkor nekem is szundizni szokott, valamit ki kell majd akkor találnom neki, hogy beinduljon.

Piroska igen :) ha minden jól megy, akkor ő lesz. Különben így a vége előtt már én is odajutottam, hogy ha lenne dokira lehetőségem akkor Szentágotait fogadnám meg, de sajnos ez már nem fog összejönni :( Hacsak valaki gyorsan meg nem veszi a házunkat két hét alatt :D

Hát ez az idő nekem sem jön be, olyan voltam, mint egy holdkóros és iszonyú gyenge, a pocim is többet fáj most a napokban.

Szerintetek, ha az aventes kézi mellszívóból hiányzik az összekötő elem (ami a cumisüveget és a pumpás részt összeköti), de különben össze lehet illeszteni a cumisüveggel - akkor használható? Vagy kuka :( ?

Kép
nur

nalla,
nézelődjél a vaterán és a tesz-vesz-en, mert nagyon sokan, személyes megtekintéssel adják csak át a cuccot, hogy ne legyen ebből gond.
Jó nektek, hogy jó dokitok van. Most értesültem ráadásul zugból, hogy az enyém megpattan külföldre. Oké én ezt megértem, csak szerintem annyit megérdemelnénk mi kismamák, akiket ő vállalt be, hogy legalább közölje velünk telefonon nem???
Na mindegy...majd kitalálok valamit. Azért most füstölög az agyam. :-)
Kovács Réka elment szülni ugye, ő volt a dokim, átadott a Túrinak erre ő is lekoccol, ráadásul nem mindennapos vagyok, de ikrekkel...
Szerintem megkérem a szülésznőmet, hogy segítsen ki a bajból...

nur,
nem kell másokkal foglalkozni, neked nem fog fájni és kész, próbálj szépen a lehető legjobban ellazulni a vizsgálat közben és nem lesz baj.
Picit vérezhet, de az attól van, hogy az egész fertály ott lent nagyon vérből és minden ilyentől vérzik.
Amúgy az időjárás maga a pokol a számomra is. A kölkök is nyugtalanok, a két éves kölök is nem normális a napokban és alig alszom már éjjel ráadásul olyan szar mindenhogyan már.
Szóval kezd picit elegem lenni. Ma valami apróságon betelt a pohár és bömböltem egyet, de jól esett nagyon, megkönnyebbültem.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Piroska, én tuti nem merem majd felhívni semmivel, nyúl vagyok én ehhez :oops: A fiam az Uzsokiban született, ott ilyen hívságokra nem is lehetett vetemedni, a mobilszámukat se adták meg, aki meg tudta és felhívta a dokiját, jól lecseszték, hogy mit zavarja, majd az ügyeletes orvos és a szülésznő felméri a helyzetet és időben tájékoztatják ők az orvost. A dokimat is csak a hajrában hívták be, a végére. (Igaz, az ügyeletes doki is rendes volt.) Nekem ezt még szokni kell, hogy nála más a helyzet. :oops:
Nagyon rendes, hogy az érettségi találkozójáról bement hozzád!!!

Nur, nagyon szorítok neki, hogy őt fogd ki az ügyeletben! Úgy vettem észre, hogy csütörtökön és szombaton szokott általában ügyelni. Kézi mellszívó most nem rémlik nekem sajnos, hogy épül fel.

Kép
Kép
nalla

Silver, hát ez tényleg elég gáz, hogy még csak nem is értesíti a kismamáit, hiszen elvállalta a terhesgondozást, a szülést:((( Sajnálom, hogy pont az utolsó trimeszterben jön még ez is Neked! Szülésznő tanácsa jó ötlet!

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Ani
Hála Istennek, hogy ilyen jól veszitek ezt a nem kis akadályt! Már kezdtem aggódni, hogy a rossz hír miatt beindult a szülés. Persze önmagában a szülés megindulásával nem is lenne gond, csak ne ilyesmitől történjen.
A nyákdugóról jutott eszembe, hogy a környezetemben mindenki mondta, amikor már kevesebbet mozog a baba, a közeljövőben várható a szülés. Nálunk végig nagyon ficánka volt, sőt, ha lehet, az utolsó bent töltött napon a leginkább. Köszi a mellszívót, meglesem, sőt valószínűleg meg is veszem.
Itt lehet olvasni a BpA-ról: http://www.tudatosvasarlo.hu/cikk/meg-m ... umisuvegek.
Részemről nem tudok más veszélyes anyagról, amire oda kellene figyelni. Cumisüvegnél sem olyan vészes a helyzet, a PP (polipropilén) anyagúakat kell keresni, a kis nyilas háromszögben az 5-ös számot.
Cipőméretről nem tudok mit mondani, nekem nem változott az előző várandósság alatt sem, és először megdöbbenve hallottam, hogy ilyen is van.

Nalla
Cáfoljanak meg a többiek, de sajnos 2 éve igencsak eltértek az előjegyzett időpontoktól, megesett, hogy több órát vártunk. :-(

Nur
Két évvel ezelőtt még nem is vizsgáltak meg nst után (nem is hiányoltam :-)), csak megnézték a papírt, írtak egy leletet és kész.
Az Aventes kérdést nem értem... Ha hiányzik az összekötő elem, akkor hogy tudod összeilleszteni a cumisüveggel? Ahogy a honlapon néztem, ott a cumisüveghez nem kell az összekötő, csak a pohárhoz. De összekötőt is lehet kapni külön, illetve régebben csak pohárral együtt lehetett.

Szilvi
Ez nagyon húzós! :-( Van rá valami esély, hogy ez a hír mégsem igaz, vagy hogy csak jövőre megy, azért nem szólt?
A sírás tényleg ránk fér olykor. Nekem is megvolt már az "eheti" adagom. :-)

Alvás terén én sem állok valami fényesen. Ha kislányunk nyugodtan át is alussza az éjszakát, tuti rám jön a tüsszögés-orrfújás, és kimegy az álom a szememből, vagy a hajnali wc-túra után nem tudok visszaaludni. Így szinte állandóan kómás vagyok napközben, ezt fokozza a 80/60-as vérnyomásom.

Nálatok nem jelentkeztek érproblémák? Visszér? Seprűvénák megpattanása? Az előző várandósság alatt még a meglévő kisebb visszerem sem fájt, de most elég necces a helyzet. S hát még alig híztam valamit, úgyhogy biztosan nem a pluszkilóktól van.
cielo5

cielo,
nagyon hasonlítunk akkor...pontosan ahogy leírtad az alvást nekem is ilyen, én is allergiás vagyok...stb.
Nem, sajnos nincs esély rá, hogy nem igaz, mert a szülésznő is tud már erről és a klinikán is már csak kettőt rendel, ahova én jártam hozzá.
Különösebben nem visel meg, csak az eljárás háborít fel. Ugyanis a doki felkérés nincs ingyen ugye...emiatt én naiv elvártam volna, hogy esetleg erről értesít és nem nekem kell ennek még utánajárni.
Azért nem visel meg annyira, mert nekem a Kovács Réka volt a doki, na amikor ő közölte, hogy nem tudja levezetni majd a szülésemet, mert ő is terhes és ráadásul akkor tudtam meg, hogy ikreink lesznek, na akkor összeomlottam picikét...most majd lesz valahogy, ezt a dokit sem ismertem annyira.

Az erek állapotáról sajnos nem mindig tehetsz, írják is hogy van hogy kijönnek, van hogy nem. A dokinak majd szólj, de ennyi.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Visszerek nekem is vannak, ráadásul most már fáj is. Lehet kapni rá gesztenyés krémet, az egész jó szokott lenni. Meg kellene olyan harisnyát hordani, vagy fáslizni, de arra nem sok idő marad sajnos... Egyébként meg naponta egyszer-kétszer felfelé kellene tartani a lábad, hogy visszafelé is folyjon a vér egy kicsit.

Silver
Szentágothai az utolsó napon is bevállalna szerintem. Ismerek olyan anyukát, aki az utolsó hónapban ment el hozzá, nem volt semmi gond. Nagyon rendes doki, messzemenőkig rendes. Szerintem beszélj vele. Én is félidő után mentem el hozzá, sima ügy volt. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska,
köszi szépen, megbeszélem a szülésznőmmel, hogy mi legyen és majd említem neki Szentágothai dokit is, hogy mit mond.
Pont most van a főoldalon valami a viszérről, mindjárt átfutom, bár nekem inkább szerintem a súly miatt picit vizesedni kezd.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Anidani, hogy vagy finiselő? :-)

Silver, a fiammal a 26. héten kellett új dokit találnom, de nem volt ebből probléma.

Cielo, akkor 3 napi hideg élelemmel készülök:-)

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Szilvi akkor próbálok lazítani :) Szerintem biztos sikerül még jó dokit találnod, még én is próbálkoznék, ha lenne rá lehetőségem. Nst-n szoktak pecsételni?

Cielo lehet, hogy nem is kell az összekötő elem :? csak a leírásában volt egy rajz, hogy kell összerakni és azon van, azt hittem, akkor muszáj. Viszont a tejtároló pohárral nem tudom összerakni, lehet ahhoz kellene, de akkor azt nem használom vele.

Nalla megpróbálom akkor megbeszélni a kis tökössel, hogy jól időzítsen csütörtökre, vagy szombatra :) Tényleg jó lenne. Melyik nap kell bemenned az ambulanciára?

Ma sikerült bekukkantanom a szülészeti részlegre és nagyon pozitív hatást tett rám (bár nem sok esélyem lesz a normál szülésre), tényleg nagyon "otthonos", nem "kórházszagú" :) Abban a szobában amit én láttam állítható szülőágy volt (szóval nem kell hanyat feküdni benne), volt bent kád is a vajúdáshoz. A kezelő is nagyon emberi atmoszférájú. Az összkép jó volt róla :wink:

Nincs valami ötletetek, hogy fonott mózeskosarat mivel kellene ki/letisztítani? Kaptam ajándékba egy használtat, nagyon jó állapotban van, de padláson, vagy pincében tárolták. Nem merem nagyon vízzel áztatni, mert az alja funér, nem tudom nem ázik-e fel.

Kép
nur

Nalla,

A mi ikerkocsink még mindig eladó, én már nagyon szabadulnék tőle. Arra, amire ti keresitek (első hónapok) tökéletesen megfelel, mi is csak kb. 8hónapig használtuk, ráadásul télen, nagyon klassz volt, hogy széles volt, öltöztetve elfértek a gyerkőcök egymás mellett.
Beszéljenek a képek, ha érdekel bővebben a kocsi légyszi privit írj.
Kép 1 Kép 2
Kép 3 Kép 4
Üdv mindenkinek!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Súlyban ki merre tart?
Nálam plusz 4,5 kg így a 6. hónap elején.
Pocaklakók mennyire aktívak?
Kisfiunk valahogy estefelé a legaktívabb, meg hajnalban, néha úgy "felúszik", hogy elakad bennem a szusz. :-)

Szilvi
Jobban örülnék, ha nem az alvásproblémákban hasonlítanánk egymásra, hanem inkább a könnyű és gyors szülésben! :-) A doki felkérése nincs ingyen?!? Úgy tűnik, még mindig naiv vagyok... Ezektől a dolgoktól a hideg kiráz, attól is, ha vki előre megmondja, ennyiért vállalja el a szülést. Hogy mondhatja ezt? Félreértés ne essék, nem gondolom, hogy az orvosok kellőképp meg lennének fizetve. Nekem az fér bele, ha a szülésznő/doki azt mondja. annyit adjunk, amennyit gondolunk, és természetesen a szülés után.
Az ereim állapota sajnos főleg genetikai örökség. Nemre és korra tekintet nélkül az egész szűkebb családom küzd valamilyen érproblémával. :-( Csak gondoltam, hátha van valami tuti, bevált szeretek vagy módszeretek.

Piroska
Igen, a gesztenyés krémet ismerem, és szoktam is használni. Nem árt, de nem is sokat használ alapon. :-) Kb. 4 hónapra megpattantak seprűvénák a bokámban és a térhajlatomban is, azóta ezerrel próbálom kezelni őket, de nem hogy javulna a helyzet, de egyre romlik, kezd összeérni a két nagy lila folt, és fáj is. Bár a Honvéd Kórházban azt mondta a dokinéni, hogy ez csak esztétikai probléma - mondtam neki, hogy ahhoz képest elég jól szokott fájni. :-) Gumiharisnya kérdésben is kezdek otthon lenni, van már kismama változatban is (bár ez is nyomja a pocakot sokszor), és combfixem is.

Nalla
Helyes. :-) Inkább készülj hosszabb várakozási időre, legfeljebb kellemes meglepetés ér.

Nur
Pecsételés alatt azt érted, hogy a kiskönyvedbe? Oda nem, legalábbis nekem nem adtak. :-)
A tejtároló pohárhoz tényleg kell az összekötő, szerintem ebben a csomagban lehet a legolcsóbban hozzájutni: http://webshop.pro-mama.hu/103-via-etetrendszer.html. Ilyet lehet dm-ekben, és egy csomó helyen is kapni.

Szép napot Mindenkinek!
cielo5

Sziasztok!

Nur! Ez nekem új, h. NST után orvosi vizsg. van. Nem csak egy orvosi szignó kell a görbére? Nekem csak a szülésznő ugrik be, ha az Nst-re gondolok...

Cielo! Nekem Avent Isis mellszívó van, melyik az az összekötő elem? A gumi 2forintos nagyságú csillag alakú lapos darabból nekem több is van, ha ez hiányzik neked. Szívesen adok! Egyébként a TIVA-MED.hu oldalon ha megnézed, lehet külön alkatrészeket is kapni. Vagy hívd fel őket, rendesek nagyon!
Nekem van egy problémás viszerem, elég gáz...Ez felszíni vénagyulladás, de nem tudni, h. milyen állapotban vannak a mélyvénák. Nemsokára kezdem a véralvadásgátló szurit utolsó hónapban a trombózis megelőzésére.

Ani, eljött a ti időtök??? Csöndben vagy...

Cumisüveg témához nem tudok hozzászólni, nekünk semmilyen nem volt, remélem most se kell majd...

Én alig bírok aludni a gyomorégéstől. Ülve 1/2- 1 órákat talán...
Nagylányom oviban, a kicsi is ott akart maradni reggel!
Szép napot nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Cielo
hát én vettem kismama harisnyát, de nem szeretem ezeket a műcuccokat, meg tényleg nyom a hasamnál. De fáslizni fogok most már, mert nagyon fáj, főleg reggelente.

Verka
hát igen, nekem is van gyomorégésem, eszegetem a Rennie tablettát. Remélem, el fog múlni...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

verka,
az komoly azért, még nem hallottam róla, hogy véralvadásgátlót kell szedjen egy kismama.
Mindig tanulok valamit.
Ez a szülésnél nem okoz problémát vagy komplikációt, mondjuk műtétnél vagy ilyenek???
Bocsi, de tényleg nem tudok erről semmit.

cielo,
alvás, na hagyjuk...egyre szarabb.
Nem a felkérés már azt jelenti, hogy te perkálni fogsz neki. Most van aki megmondja mennyit kér és van aki azt mondja, hogy amennyit gondolsz. A szülésznők általában ezt mondják, nekik nincs tarifájuk, de ugye magánrendelőjük sem meg ilyenek.
Ha a személyes véleményemet kérdezed, ez nagyon gáz és undorító ebben a világban és ráadásul ezért még nem is kapsz olyan extrát.
Amit én kaptam most, hogy a Túri elmegy az egy kemény nagy pofon volt, kissé leszart engem amikor felhívtam, szóval most tényleg rágörcsölhetek erre az új doki keresésre.
Na látod, ha fizetsz sem jobb...még így is ki vagy szolgáltatva.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi
én fizettem, de megmondom őszintén, hogy nem bántam meg. A szülésznők azt szokták mondani, hogy általában a doki árának a feléért mennek be. Én egyetértek azzal, hogy nekünk ez sokba kerül, csak az a gond, hogy ha belegondolsz, a saját szabadidejében eljön, hogy segítsen a te szülésednél. Ha az ügyeletesnél szülsz, akkor nem kell fizetni. De most gondolj bele, hogy ki tudja, kit fogsz ki, ki tudja, hányan szülnek egyszerre, meg minden. Az én dokim az érettségi találkozójáról jött el, a szülésznőm pedig egész éjjel velem volt, utána pedig ment a saját műszakjába. Így sikeresen dolgozott 24 órát. Azért ezt nem várhatjuk el ingyen, nem? Szóval a rendszerrel van gond, hogy ezt nem kompenzálják nekik, nem az orvosokkal meg a szülésznőkkel. Mert azért gondolj bele, ha neked kellene ingyen túlórázni rendszeresen, akkor te sem szívesen tennéd, nem? Nem védeni akarom őket, hanem csak azt mondom, hogy nekik nincs szabadidejük, nincs magánéletük, azért ezt valahol kellene kompenzálni szerintem. Na, mindegy, eldugulok, csak ezt szerettem volna elmondani. Nem bántásképpen, csak azért, mert én a másik oldalt is nézem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Bocsánat, hogy beleszólok, csak szegény Silverlion kálváriáját olvasom.....Piroska, azért ezt a helyzetet az orovosok/szülésznők generálták, ugyanis ugyanúgy tudnának kedvesek és odafigyelők lenni munkaidőben is, nem? És akkor nem kellene külön fizetni nekik. De nem, ugyanaz a doki leszarja a fejedet, ha nem a privát rendelőjébe mész hozzá. Te mit kapnál, ha a munkahelyeden olyan bunkó lennél, mint némelyikük??? Nem a szakmai tudásuk változik meg attól, hogy magánbetege van, csak a hozzáállása. Magyarán a hozzáállás miatt fizetjük ki nekik több havi fizunkat, hogy abban a helyzetben emberszamba vegyenek.

Amúgy a Rékában én nagyot csalódtam, még dfolgozott, amikor megszültem, csak már sszülést nem vállalt, sőt, még ő küldött be a magánrendelőből szülni és erre amikor asmúgy is benn volt, akkor sem jött be hozzám. Ennyit arról, hogy mennyiree valódi az érdeklődésük. Pedig ahogy számoltam, csak terhesgondozáson is több, mint 150 eFt-t hagytam ott......

Silverlion, én Turi dokinál szültem végül, de szerintem vele sem vesztesz túl sokat, hogy nem lesz. Felháborító a módszer és megértem, hogy ikrekkel mindenképp szeretnél fogadott dokit!! Én is kiakadnék egy ilyen eljárástól!!!!!! Nekem nem volt fogadottam (miután Réka a 30.hetem után elmondta, hogy ő már nem vállal, nade ez még tényleg benne van a pakliban..). Nekem az került jó sok pénzembe, hogy az ügyeletesnél ügyeleti időben megszülhessek és ne kelljen még napokat feküdnöm benn, aminek nem is lett volna semmilyen orvosi indikációja. Mindösszesen arról van szó, hogy ha nem életmentő a műtét. akkor nem szívesen műtenek ügyeleti idő alatt sem.......

No comment a magyar egészségügyhöz, drukkolok nagyon, hogy sikerüljön valami jó dokit kifognod!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

(bocs a sok elgépelésért, csak közben szoptatok....)

Kép

KépKép
eszterxx

Kádkérdéshez pedig: nekünk ilyenünk van és ha valamiből megéri a luxus, akkor ez szerintem az. Imádom, hogy nem kell tartani, nem kell mellette ott görnyedni, nem kell félnem, hogy kicsúszik a kezemből.......ebben elücsörög és én csak mellette dumálok......először mi is egyszerű kiskáddal kezdtük, aztán kaptunk ilyet ajándékba, úgyhogy össze tudom hasonlítani, ég és föld!!!!!!! Én tényleg csak ajánlom, persze meg kell nézni hasz náltan mennyi.......

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter
ez azért nem teljesen van így, mert én a dokimat azért választottam, mert a neten olvastam róla véleményeket. Volt olyan anyuka, aki nem az ő betege volt, valami gondja volt, az ügyeletes lepasszolta, Szentágotai meghallotta és megkérdezte, hogy miben segíthet. Nem igaz, hogy minden orvos olyan. De ha például egyszerre szülnek négyen (amikor én szültem, ez volt), akkor szerinted az a két szülésznő és az az egy vagy két ügyeletes orvos hogy tud egyszerre foglalkozni veled? Azért nem nagyobb biztonság az, hogy van valaki, aki csak nálad van? Mert egyébként rohangálnak egyiktől a másikig. Akkor nincs idő az alapos munkára. Tehát nem csak a hozzáállásról lehet beszélni itt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Magyarán az a normális, hogy befizeted a fizetésed 6 %-át tb járuléknak, fizet még a céged is utánad 27%-ot és cserébe ha nem tudod félretenni mondjuk 3 havi fizetésed egy terhesgondozásért és szülésért, akkor ha 4 ember közül kell választani, akkor azzal törődnek, aki fizet külön is, nem azzal, aki leginkább rászorul? Akkor mi alapján választ az orvos? Felesküdött valamire, de akinek nagyobb szüksége van rá, azt otthagyja, mert ott van a privát betege......Mondom én mindezt úgy, hogy mint a katonatiszt perkáltam mindenért, orvos, szülésznő, egyágyas szoba. De attól még meggyőződésem, hogy a törődésért és a mosolyért fizetek, nem azért, mert ügyesebben varr a doki, ha kap még 100 eFt-t.

És nem mondom, hogy minden orvos olyan, csak a legtöbb. De vannak kivételek. És Szentágothai doktor úr nekem is szimpi volt, amikor az első gyerekemmel váltani akartam, de már túl késő volt és azt mondta, nem vállal, mert már sokan vannak. De az egész ember, a lénye, mindene szimpatikus volt. És azért, hogy bejön a magánidejében, szerintem is fizetni kell. Engem csak az háborít fel, hogy nincs alternatívád. Nem mondhatod, hogy mindegy, hogy kinél szülsz, ugyanolyan jól ellátnak az eddigi befizetéseid alapján is, hanem abszolút túl kell vállalnod magad anyaglag...

Kép

KépKép
eszterxx

Mindkettőtökkel egyetértek. Teljesen korrekt és elfogadható számomra, hogy külön szolgáltatást veszek meg azzal, hogy orvost fogadok, aki a szabad idejéből (ami lehet éjszaka, vasárnap vagy szenteste is) bejön hozzám a szülést levezetni, ami pedig természeténél fogva is egy kockázatos dolog, nem egy portást fizetek túlóráért, hogy üljön még ott pár órát, hanem a gyerekem és a saját életem is a kezében lesz, amelyet szintén nem várhatok el háromezer forintért vagy egy üveg borért. Nekem ezzel nem volt, és most sincs gondom. /Megjegyzem, ők is kockáztatnak, mert egy szóbeli és jogilag ingoványos megállapodást nem lehet kikényszeríteni, tehát ha valaki lelécel fizetés nélkül, akkor bottal ütheti a pénze nyomát, de te sem tudod bizonyítani, hogy az előzetes megállapodás szerint kifizetted neki a teljes összeget, ha ezt vitatná./ Nekem azzal sincs gondom, ha az orvos maga dönt úgy, hogy fix tarifával vállal szülést. Senki nem mondhatja, hogy nincs így is elég orvos (és jó orvos), aki "adjon, amennyit gondol" alapon is elvállalja a szülést. Ez a hálapénz, a fixtarifás nekem inkább megbízási díj...

A másik, hogy én is azt tapasztaltam, hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK! de a többség tényleg akkor figyel oda a betegre, ha kap borítékot, akkor lesz készséges és együttműködő.

Még annyit, hogy a fogadott orvos se garancia, enyém anno kikérte magának, hogy telefonon felhívjam, majd a szülésznő, tehát a szülés háromnegyed részét (pedig rövid, pár órás szülés volt) az ügyeletes doki vezényelte le, enyém befarolt a végére, de akkor már másik - fizetős - kismamája is szült, így mindkét helyen féllábbal volt. Pedig én azért fogadtam, mert nekem kell a biztonságérzet, hogy az általam kiválasztott orvos jelen legyen, ha bármi történne. Ne értsétek félre, nem vártam el, hogy elejétől a végéig, de azért ne kétszer tíz percet szánjon már rám... mitöbb munkanap, délelőtt, még csak nem is hajnal kettőkor.

Kép
Kép
nalla

Sziasztok.

Eszter,
de jó, hogy hallok felőled...remélem minden rendben veletek.
Most én a Rékában azért csalódtam egyébként, mert maga után a Túrit ajánlotta, aki abszolút nem olyan benyomást tett rám, mint ami az elmondása alapján vártam...és nem is úgy állt hozzám. Amúgy igen már én is úgy gondolom, hogy nem vesztettem vele semmit, talán a sors keze :-).
Nem tudom furcsa ez azért, mert úgy tűnik, hogy amíg bent vagy a klinikán (mátyásföld), addig minden jó és kedves veled az orvos, aztán utána mi van veled, azt magasról...pedig fizetsz!!!

Piroska,
abszolút félreértettél szerintem engem vagyis az írásomat.
Nekem nem az a problémám, hogy fizetnem kell - vagyis jobb lenne, ha olyan rendszer lenne, ahol nem kell, de ebbe ne menjünk bele - hanem az a problémám, hogy felkérek egy orvost, aki elvállal, pedig nem kötelező ugye és amikor kap egy külföldi állást, akkor leszarja a kismamákat, akik bíznak benne és számítanak rá. Annyira nem veszi a fáradtságot, hogy a naptárját felcsapja, ahova beírta a nevet és a telefonszámot a szülés várható dátumához és felhívjon, hogy szevaszka, elmentem, ne számíts rám. Majd amikor felhívom, hogy ki vagyok és iker terhesség és stb...akkor hallod a hangján, hogy lövése nincs, hogy ki vagyok, de nem is nagyon érdekli, hogy talán pár kérdést feltegyen, hogy tudja. Na most ha ilyen a fogadott doki, akkor azt is megkérdezném, hogy miért választotta ezt a foglalkozást.
Remélem most már egyértelműbb voltam.
A szülésznőkkel semmi gondom nincs, sőt szerintem a pénznek is fordítva kéne elosztódnia. Az 5 kilós fiamat amikor megszültem, az csak a szülésznőnek volt köszönhető, szóval én tőlük nem sajnálom egyáltalán, sőt most is az egyetlen biztos pont a terhességemben a szülésznőm itt Tarcsán.
Azért indokolt a felháborodásom, amikor a 3. orvost keresem már és még mindig azért keresgélek, hogy találjak egy megfelelő dokit, aki elég jó és tapasztalt, hogy fizethessek neki, hogy ne legyek kiszolgáltatva az ügyelet gyönyöreinek az ikrekkel.
Röviden: ha fizetek egy orvosnak akkor elvárom, hogy azért kapjam is meg a kvázi szolgáltatást és ne még nekem kelljen idegeskednem. Ha nem fizetek, nem várok én el semmit...csak azért még az is igaz, hogy a rendszer hibáját nem velünk kéne "megfizettetni" ezzel azért egyetértesz gondolom.
De fizetünk, még ha sok is, mert kell a biztonságérzet...na ez a ronda dolog szerintem, hisz azért akarjuk, hogy az x-y orvos bejöjjön a szabadidejében, mert félünk attól, hogy leszarják a fejünket az ügyeleten. Szerintem a legtöbb dokival kissé azért elszalad a ló, tisztelet itt a kivételnek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Eszter
egyébként szerintem itt azért jó dokik vannak, tehát ha nem választasz dokit, akkor is valószínűleg nem lenne semmi gond. Inkább azzal van baj, hogy ha sokan szülnek, akkor azt se tudják, hová szaladjanak.

Nalla
hát ez több, mint felháborító!!!!!!!!!! Ezek után még fizettél is neki????

Szilvi
nem, nem értettelek félre, csak egyszerűen leírtam a másik oldalról is a véleményem, mert ez így kerek. Az tény, hogy a szülésznő annyira fontos, hogy azt el sem lehet mondani. Ő az, aki végig tud segíteni, végig veled van, ő a minden. Ez vitathatatlan. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, dehogyis, csak egy részét. Igazából még így is jól járt, mert nála a kórházban is csengetni kellett, amikor sima nst után megvizsgált a kórházi rendelőben, a munkaidejében, a kórházi eszközökkel, amit viszont valóban etikátlannak tartok, főleg, hogy nem mint magánbeteg kerestem fel, hanem bejelentkeztem, végigvártam a sorom (ez volt 2-3 óra is), és kb. 5 perc jutott rám.

Kép
Kép
nalla

Sziasztok,

Piroska, nekem mivel nem volt fogadott orvosom, ezért senki nem volt hajlandó átkötni a sebemet. Minden nap megkérdezték, hogy történt-e már csere, majd közölték, hogy a dokim.......hiába kértem, hogy már itt vagyok 3 napja, tök lejött a kötés, nem ártana.....a dokim viszont nem érezte magáénak, mert nem fogadott orvos volt, csak a szülésre fizetett.........Szerinted? Ez normális hozzáállás? végül egy tök aranyos nővérke teljes titokban szerzett kötszert, fertőtlenítőt és magam uram, ha szolgád nincs... Ezek a jó dokik? Vagy 3 napig semmelyik doki nem ért rá? De amúgy még mindig ezerszer jobb a kórház, mint az István volt, úgyhogy én csak ajánlani tudom ezek mellett is.

Szegény Szilvi, nem semmi a kálváriád........szerintem is felháborító, hogy a magánklinikán szépek, jók vagyunk, de amúgy.........azt is tudnod kell, hogy nem jószántukból ajánlanak maguk helyett másikat, hanem a praxisért fizetni kell. Ez alapján ajánlotta Réka is a pótdokikat állítólag....

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Nem volt egy ideig netem, itt meg zajlanak az események :-)

Hát, jól megijesztettetek ezzel az orvos témával :( Az a gáz, hogy mi van akkor ha NEM TUD egy kismama fogadni orvost, akkor haljon meg a babával együtt?! Teljesen megértem, hogy ha fogadok orvost, a plusz szolgáltatásért plusz kell fizetni - de mi az, hogy az alapellátás nem jár, ha nincs fogadott orvosom??? Mi az, ahogy Eszter írja, arra nem képesek, hogy egy kötést kicseréljenek? Teljesen megértem, hogy kevesen vannak, diliház van, de ez nem azt jelenti, ahogy Eszter is írja, hogy bunkók legyenek és az alapellátást se biztosítsák. Nem tudom, nagyon elkeserít ez az egész hozzáállás :-( Mi pl. most csak anyukám nyugdíjából élünk, a párom amit küld minden hónapban itt semmire sem elég - 110ezerből élünk havonta, ebből fizetjük a rezsit, eszünk és veszem meg a picur dolgait. Hogy fizessek ebből dokit? Azt nem tudom csak megérteni, hogy ez miért elvárás az orvosok részéről, miért nem természetes az, hogy sajnos ebben az országban van egy olyan réteg (nem is kicsi), akik nem tudják megoldani az orvos megfogadását és ezt a réteget is miért nem lehet emberszámba venni. Azt is megértem, hogy van egy olyan réteg, akiktől az orvosoknak is égnek áll a haja - sajnos találkoztam ilyen kismamákkal is mostanában a kórházban :-( de próbáljanak már meg különbséget tenni :-( Persze tisztelet a kivételnek, ahogy mondod Piroska a te dokid ilyen, de sajnos a 90% nem. Na mindegy, csak túléljük valahogy fogadott doki nélkül is :( (remélem). Na, kipuffogtam magam :D bocsi, csak beparáztam...

Cielo én kb. 10kg-nál tartok, nem tudom ez jó-e :-) de az elején sokat fogytam. Köszi a segítséget mellszívó ügyben!

Verka már felvilágosultam közben :) Az nst után behív a doki, aki kiállítja a leletet, és ha gond van, akkor vizsgál meg. Az ismerősömnél biztos problémák voltak, azért is volt gond a vizsgálat után is. Az összekötőt én kérdeztem, csak cielo segített :)

Kép
nur

Nur
bízz a jó sorsodban, meglátod, hogy meg lesz valahogy oldva.

Nalla
én a kórházban semmit nem szoktam adni. Csak a magánrendelőben.

Eszter
szerintem a kötést nem a dokiknak kell kicserélni, vagy igen? Ahogy én tudom, az ápolók dolga. Nem lehet, hogy a dokik csak azért nem cserélték ki, mert nem akartak belekotnyeleskedni a másik dolgába?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska, nem volt orvosom, csak a szülésre. És mivel napi 2x megkérdezték, hogy lett-e már kötés cserélve, 2x mondtam, hogy nem, de jó lenne, mert a fele már lejött magától. Ápolónő azért nem cserélhet kötést, mert ott ellenőrzik a seb állapotát is. és lehet, hogy egy műtéti sebet nem kellene 3 napig kitenni mindenféle kórokozónak és néha nézni kell, hogy rendben van-e. De miután szereztem mindent, le tudtam én is bethadine-zni, csak akkor meg ne legyen tiltott dolog, ellátom magam....de azért nem ezt hívom a lelkiismeretesség netovábbjának.....

Kép

KépKép
eszterxx

piroska,
az a benyomásom, hogy te még nem csalódtál ezek szerint igazán nagyot az egészségügyben és nem bántak veled nem emberhez méltóan.
Sajnos velem meg már igen, pénz ide vagy oda, szóval megértelek, hogy te véded őket, de szerintem az, hogy valakinek 3 napig rá sem néznek a frissen műtött sebére legyen az ápolónő vagy orvos vagy bárki, az kissé már tényleg abszurd. Vagy annyira el vannak havazva, hogy erre sincs idejük. Akkor mire van, mert hogy ez a dolguk, csak legfeljebb mivel nem kapnak érte pénzt, nem mosolyog hozzá...
No mindegy.

nur,
ne ijedj meg, nem lesz semmi baj, hidd el megszületik a babád az ügyeletesnél is és minden oké lesz. Ezt erősítsd magadban.
Lehet, hogy a jelen állás szerint a felkért szülésznőmmel megyek én is az ügyeleteshez...ki tudja. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi
nem, ez nem így van. Sajnos alapjáraton az egészségüggyel egyáltalán nem vagyok megelégedve. Az egész családom ott dolgozik és nagyon sokat láttam már. Undorító, hogy ezek az emberek, akik letették a hippokratészi esküt, úgy viselkednek, mintha ők lennének az Istenek. Csak azért, mert ki vagyunk nekik szolgáltatva. Sajnos tudom, hogy mi megy az egészségügyben, tudom, milyen undorítóak az orvosok, de az ápolók végképp. Anyósom kiment Angliába (ápolónő), na, ne tudd meg! Oda kellene ezeket vinni. Úgy csicskáztatják ott az ápolókat, úgy beszélnek velük, mint a mosogatóronggyal. Megtanulnák ne aggódj, hogy mi a becsület. De itt, Magyarországon ha nem adsz nekik zsebpénzt, akkor semmit nem csinálnak, rád se néznek. A kötést, ahogy én tudom, az ápolóknak kell cserélni, de nem vagyok egészségügyis, nem biztos, hogy jól tudom. Csak azért védem ezeket az orvosokat, mert itt az átlaghoz képest sokkal, de sokkal jobb a hozzáállás, sokkal, de sokkal jobb a kórházi személyzet. Tudod, az a helyzet, hogy az utóbbi időben, hála Istennek én csak jó orvosokkal és ápolókkal, szülésznőkkel találkoztam, tehát nekem nincs okom panaszra. De tudom, hogy anyu kolléganői mit csináltak, fiatal lányok, döglöttek egész nap, azt se tudták, hogy hová tegyék le magukat munkaidőben, holott nekik lett volna, mit csinálni, de tőlük aztán az ember meg is halhat. Hát ez van, sajnos, undorító. Ezeket kivinném egy kicsit külföldre, hogy megtudják, hogy kell az ápolóknak dolgozni. Mert ezek nem emberek a szememben. De itt a Flórban nagyon emberi hozzáállással találkoztam, nagyon rendesek voltak, nem szólhatok egy szót sem. A csecsemősök nem sokat foglalkoztak velünk, mert nagyon nem volt idejük, de azért amikor volt két percük, segítettek. Szóval én csak pozitív dolgokat írhatok a kistarcsai kórházról. Az én szülésem maga a csoda volt, hamar ment, simán ment, segítettek mindenütt, hihetetlen hozzáállásuk volt. Ezért írok róluk ilyen pozitívan. :) Ettől még sajnos ismerem az egészségügyet a maga szennyével együtt. De van az érmének másik oldala is: apósom orvos, nagyon jó szakember, nagyon jó orvos, elismert a szakmában. De néha a betegek olyan lekezelőek vele, hogy az hihetetlen. Pedig ő azért a szakmában nagyon nagy névnek számít, de néha jönnek a betegek, senkiházi nulla emberek és kiosztják az én apósomat, aki szakmailag messzemenőkig profi. Olyan szinten diagnosztizál, hogy amikor már egyik kórházban se tudják, hogy mi baja a betegnek, hozzá küldik. Ehhez képest, volt olyan beteg, aki megmondta, hogy márpedig neki írjon fel antibiotikumot, mert neki most az kell. Apósom mondta, hogy nem kell, de a beteg jobban tudta nála. Na, most ezek után álljon pozitívan a betegekhez. Pedig tudod, hogy hány ember köszönheti neki az életét? Most már nyugdíjas, de még praktizál, nem sokat, de még dolgozik. Nemsokára már nem fog, mert már nehezen megy neki. De az egész életét a betegekre áldozta. Soha nem volt egy családi ünnep úgy, hogy ne hívták volna beteghez. Elindultak színházba és otthagyta a családot, ment, mert felhívta egy beteg, aztán kiderült, hogy megmentette az agyvérzéstől. Mindig mindent félretett. De a köszönet elmarad elég gyakran, sajnos. Na, ennyi, elmondtam a véleményem. Sajnálom, hogy Eszter így járt a sebével, nem tudom, hogy mikor kellett volna cserélni a kötést rajta, de ha kellett és nem tették, akkor ez nagyon undorító dolog tőlük. Én csak azért feltételeztem, hogy nem akartak rosszat, mert a Flórban én csak jóval találkoztam. Remélem, hogy ezúttal ő is azzal fog találkozni. :) No, megyek, mert dolog van. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Piroska!

Egyezzünk ki döntetlenben :-) igazad van, ha nekem orvos lenne a családban, én is védeni próbálnám. VIszont ha te csalódtál volna úgy privátba fizetett orvosokban, mint Szilvi és én, onnan nehéz visszahozni a bizalmat.

De mindenki túléli a szülést, csak nem mindegy, hogy hogy és az tény, hogy az István kórházban nekem olyan rossz élményeim lettek, hogy soha nem sikerült szoptatnom, míg itt már rutinos voltam és most már 3.5 hónapja anyatejet iszik Beni. És ez nekem úgy, hogy már túl vagyok a szülésen, nagggyon fontos, sosem fogom megbocsátani az István kórháznak, hogy elvették tőlem/tőlünk ezt az élményt, nem is beszélve az egészséges mivoltáról.

Kép

KépKép
eszterxx

Piroska egyetértek veled, hogy vannak azért lelkiismeretes orvosok is (sajnos egyre kevesebben) és sajnos az ő kedvüket meg a betegek veszik el :-( Én eddigi életem során három ilyen orvossal találkoztam, az ilyeneket nem felejti el az ember. Az a baj, hogy én pl. olyan típus vagyok, hogy alapjáratban bízom az orvosokban és ez a bizalom kezd megrendülni, megrepedezni azok miatt, akik tényleg nem az embert látják a betegben, hanem a pénztárcáját :( Hát mindegy, ez van. Bízom a jó Istenben, hogy minden rendben lesz és remélem Anikó is rá fog érni pont abban az időben :)

Szilvi köszi, próbálok nem parázni :) Különben minden ismerősöm azt mondja, hogy nem sok lehet már hátra, mert a pocim nagyon lent van, de még teljesen zárt vagyok és nem görcsölgetek :? Mikor mentek legközelebb uh-ra a picikkel? Te nem görcsölsz?

Anidani nagyon eltűntél, lehet már megvan a picur :wink: ?!

Lányok ti isztok/ittatok málnalevél teát? Nem tudom ne kezdjem-e el inni :roll: ....

Kép
nur

Sziasztok!

Nehéz ügy jó orvost találni, én is nagyon kevés orovosban tudtam megbízni eddig. Különösebben nem ért csalódás, mondjuk nem voltak nagy igényeim se... Egy kötéscsere, vagy egy telefonhívás, h. külföldre készülök, azért ez elvárható szerintem is...
Most nincs orvosom, kizárólag anyagi okok miatt...Na meg a szülésnél nekem pont az volt a jó, hogy békén hagytak. Ha most az ügyeletes doki 1/2 óránként felparancsol az ágyra szívhangot ellenőrizni, akkor kiakadok, biztos :roll:

Silver!
A véralvdásgátló szuri, amit kapnom kell, ez mellett simán műtenek, császároznak, nem véreznék el, ezt sebészek mondták. Azt meg most tudtam meg, hogy szülés után 6 hétig kell még használni. Azt gondoltam, nem ilyen hosszú ideig...

Eszter, fura, h. pont az Istvánban nem alakult eredményesen a szopi, mert bababarát, meg 24 órás rooming in, meg szopis tanácsadójuk is van. Mi volt a gond?

Nur! Én ittam málnalevél teát, de borzasztó rossz lett a gyomrom tőle, felborult az emésztésem, mintha romlott tejterméket ittam volna. A doktornő és Évike viszont nem találkozott még ezzel a mellékhatással, így gondolom, csak nálam okozott problémát...
Te vagy a következő, aki innen a fórumról szülni megy?????

Anidani már biztos babázik!

Nálunk sűrűsödnek a tennivalók és nagyon nem érzem, hogy felkészültem volna a nagy napra. Éjjel paráztam rendesen, mert a keményedések mellet alhasi görcseim is voltak és járt az agyam, hogy mivel nem vagyok még készen :roll: Hát semmivel se...

Kedden valaki a szülésfelkészítőre jönne?

Szép napot nektek! Itt csak esik és esik az eső...

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

Nur, szerintem semmit nem vesztesz a málnalevéllel és még iható is ízre.....én elkezdeném, aztán max. nem hat, de akkor sem történt semmi. Úgyis sok folyadékot kell bevinni, legalább egy része megvan.

Nverka, az történt az IStvánban, hogy egyrészt terhességi cukor után született 4.8 kiloval Andris, akinek természetesen le is esett szülés után a cukorszintje. VIszont mivel bababarát kórház, ezért semmi esetre sem adnak sem cukros vizet, sem lefejt anyatejet. Andris cukorszintje egyre csak romlott, nekem meg nem indult be egyből a tejem. Fejnem kellett a szobában, ahol a középső ágyon feküdtem és folyamatos ki-be mászkálás volt. Reggel 7 és este 9 közt van látogatási idő, volt, hogy egyszerre 40-en voltak benn a szobában. Szerintetek? Mennyire frusztráló szülés után vadidegen pasik közt fejni? ZOkogtam..........Andris pedig egyre csak sírt és sírt.......amikor mentem segítségért a csecsemősökhöz, akkor vagy leüvöltötték a fejemet, hogy menjek vissza és oldjam meg, szoptatni mindenki tud, vagy aki rendesebb volt, az beengedett a fejőgépre. Persze utólag tudtam meg, hogy nem szabad az elején géppel fejni, mert tönkreteszi a tejcsatornákat. De ki tudja ezt???????? 3 napig egy pillanatot nem aludtunk, sem Andris, sem én........ő egyre jobban reszketett és aztán a végén már kóma széli állapotban volt.....amikor meglátta egy gyerekorvos a vérvétel eredményét, úgy üvöltött a csecsemősökkel, hogy zengett a ház.....nade ez nem adja nekünk vissza azt a végtelen megalázó, rettenetes érzést, ami abban a három napban volt. Amikor ott az újszülött első gyereked, nem tudod megetetni, ugyanakkor segítséget sem tudsz sehonnan szerezni........ááááááááá, szörnyű volt. Aztán végül úgy vészeltük át, hogy napi 12x fejtem és azt adtam Andrisnak, de fejéssel nem lehet fenntartani a tejet, úgyhogy csak 4 hónapos koráig sikerült immel-ámmal.....Úgy is indultam neki a következő gyereknek, hogy én úgysem tudok szoptatni, lesz, ami lesz, mindenesetre mindent megteszek érte. És ezért lett a külön fizetős szoba, ahol kettesben összebújva olyan jó volt!!!!!!
És ennél csak rosszabbakat tudok írni István kórházról, nameg benne a hőn szeretett Boros Juditról, aki a Kismama újságban adja az orvosi tanácsokat és közben be sem jön még a császármetszésre sem, viszont utána fizetni kell neki. Na, mindegy, túléltük azt is, szerencsére többet nem szülök, mert nekem ez valahogy nem jön össze. Mindenesetre összebújni a tejillatú kölkömmel a világ legcsodálatosabb érzése!

Kép

KépKép
eszterxx

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?