Nur, sajnálom, hogy rosszul voltál! Császárral ne törődj, nem a szülésélmény számít, az a fontos, hogy egészséges babád legyen!
Csibic, üdv nálunk! Én is februárra várom az ikreket:-)
A klub...
Őszintén szólva én másra számítottam. Az Uzsokiban sokkal barátságosabb a légkör, faházban körben matracokon ültünk, itt meg előadóteremben egymás mögötti szigorú széksorokban, ahol értelemszerűen legfeljebb a melletted ülővel tudtál megismerkedni, de inkább az volt a jellemző, hogy ültek az emberek, mint sok külön sziget.
Sokan voltunk, így nyilván nem lett volna értelme bemutatkozni egyenként, mert letelik a másfél óra, de azért pár kérdéssel össze lehetett volna hozni az anyukákat, közösségtudatot erősíteni, pl. megkérdezni, hogy nyújtsák fel a kezüket azok, akik először szülnek itt, akik már többször (nekem ez pl. fontos lett volna, mert megelégedést tükröz), kik várják őszre, télre, jövő év elejére a babójukat, már az orientálta volna az embereket, jó lett volna tudni, hogy ki az, aki még közelebb áll hozzám, mert nagyjából egyidősek vagyunk, ő is ikres, ő is új a kórházban stb. Ez így nekem egy nagy lyuk lett.
Általánosságokról beszélt a védőnő, nagyon általánosságokról, bevallom, jobban örültem volna, ha mindezt lefordítja a kórházi specifikumra, hogy ott adott konkrét kérdésben mi az álláspont, gyakorlat stb, de gondolom, ez majd a későbbi előadások témája. Nem mondhatnám, hogy arra vártam, hogy arról beszélgessünk másfél órát erőltetetten, hogy a babavárás öröm és kik az anya segítői az úton nagy vonalakban, címszavakban, sajnos, nem lehetett meglógni, mert az előadó mellett elöl van 1 db kijárati ajtó.
Örültem, hogy nem hoztam el a 4 éves gyerekem, ahogy tanácsolták, hogy ó, nyugodtan lehet hozni gyereket, családot. Egy előadóteremben, ahol mindenki ül, mint a suliban, mit csinált volna?
))
Silvert rögtön megismertem, alig vártam, hogy az előadás után hátramenjek! Bocs, lányok, hogy utána a szülőszoba látogatásnál előre mentem, de már annyira kellett pisilnem (jót nevettünk a többi anyukával, hogy nem vagyok egyedül ezzel), hogy minél hamarabb meg akartam nézni azokat a szülőszobákat:-)))
Ez volt számomra a fénypont, megérte elmenni már ezért. Szerintem fantasztikusan néz ki a szülészeti részleg, ez a fotókon nem jön át a honlapon, ott sokkal régebbinek tűnik minden. Frissen festett falak, tisztaság, fény, tér, mindenhol kád, nagyon tetszett. A szülésznő is készségesen válaszolt minden kérdésre, majdnem egy órát voltunk benn!
Csodálkoztam, hogy semmilyen fájdalomcsillapító módszert nem alkalmaznak, nincs EDA, kéjgáz stb. Fiam születésénél nem kellett, de hát sose lehet tudni... Aki mégis EDA-t akar, előre kell boltolni egy szem doktornővel, hogy jöjjön be az ő szülésére.
A gyerekágyi részleg: hú, a hatágyas szobák irtó zsúfoltak, nem sok levegő lehet benn. A folyosói vécében itt sincs se vécépapír, se kézmosó folyadék. Aki teheti, szerintem menjen a fizetősbe.
Nagyon jó volt megismerni Benneteket, nem tudom, megyek-e még a klubba.