Új privát üzeneted érkezett!

Lányok igaz ez nagyon jó ötlet. Valaki még van iwiwen? Dobjon privit, de még kedd elött. A szemőlcs helyileg hol van? Már ha akarsz rá válaszolni. Mert nekem is van ilyen virusos papiloma amit le szoktak égetni.

Köszönöm mindenkinek a gratulációt. Megvettem az első ruhácskát, lehet még korai, de nem tudtam ellen állni neki. Én dec 1- vagyok kiírva, de hát a lányok azért kapkodósak nem igaz? Én is hamarosan megkeresem a szülésznőt a kórházban. Hogy megbeszéljük a részleteket. Álltalában az orvosok ajánlanak szülésznőt. De amúgy mindenki jó, csak akkor a tied legyen.

Kép
Kép
pancsi76

nalla,
nagyon jó lenne összefutni akkor a felkészítőn, remélem nem jön rám semmi nehézség és tudok menni, én rajta vagyok.
Engem megismertek, mert az én avataromban van kép rólam, meg mondjuk jó a wiw is.

pancsi,
nekem nem jó ugye sajna ez a babakocsi, de nagyon szuper és az ára is, nagyon megéri komolyan...látszik rajta, hogy jó.
Neked nem kell???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Hát, én még nem tudom mit fognak velem művelni hétfőn, illetve kedden, de ha jól leszek akkor megyek a klubba - nincsenek fent képeim, de megpróbálok személyleírást adni :-) Kerek fejű, hosszú barna hajú (jócskán őszülő, mert beparáztam és nem mertem az utóbbi időben festeni a hajam a picur miatt - most már tudom feleslegesen, de már mindegy :lol: majd szülés után gatyába rázom magam...), alacsony és nagy pocakkal (szerintem nagy :-) ), ja és 36 éves, bár ez utóbbi lehet nem segít. Tényleg, le lehet vajon menni az osztályról is a klubba?

Pancsi nekem a hüvelyemnél jöttek ki szemölcsök :( még nyár elején. Akkor leégettek kettőt (helyi érzéstelenítéssel), de maradt egy amit a doki nem vett észre és ez szépen tovább dolgozott - ecseteltem, de nem segített. Most azt mondták altatásban kisműtétben szedik le őket, remélem nem fog ártani a picurnak és most végre tényleg kiírtják őket - de legalább is szülésig nem jönnek újra elő.
nur

nur,
bevallom én még ilyen szemölcsökről nem is hallottam, vagyis de, nekem is volt, csak a talpamon volt tele, azt helyi érzéstelenítésben kikanalazták...szerencsére profi volt a bőrgyógyász és maximálisan eltűntek.
Lehet hülyeség amit kérdezek, de ezekkel a szemölcs eltüntetőkkel nem lehetne ezt kevésbé radikális módon előadni? Tudod amit hirdetnek fagyasztás meg ilyenek???
Persze ha a szülésed van veszélyben ettől akkor megértem, hogy leveteted?

Ne aggódj nem vagy egyedül ezzel, mert nekem mióta terhes vagyok most van 3x-ra herpes genitalisom a gáton...ez is egy remek és fertőző dolog és még fáj is. Ami viszont jobb nálad, hogy el lehet távolítani és kész, ez meg hol elmúlik, hol előjön és nem tudni mikor, szóval ez nekem nagyban csökkenti a normál szülés esélyét.
Lehet az ikrekkel szülhetnék, mert befordulnak, de pont a herpes miatt nem lehet...szóval tele van a ........

Remélem tudsz jönni kedden, miért ne lehetne lejönni az előadásra, szerintem ha felkelhetsz és jól vagy akkor jöhetsz, a kertbe is lemehetsz elvégre :-).

Nekem az itt lévő kép elég jó, nem változtam semmit. :-) Szóval lehet ismerj meg inkább majd te. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Lányok zamárdi lemondva, mert lányomnak is kedden lesz próbája. Igy az fontosabb. Majd átrakjuk jővőhétre a balcsit. Úgyhogy megyek a szülésfelkészítőre. Én magas vagyok de nagyon és pocakos. Hát ennyi én tuti kiszúrlak titeket. Vagy majd kiabálok. De nekem a férjem is el akar jönni, szerintetek nem gáz? Bár eggyütt szülünk meg minden. Úgyhogy nem hiszem hogy kizavarják. Majd meglátjuk.

Nur Nalla Silverlion meg én. Jön még valaki??

Nur hát nem semmi ez a szemölcs mizéria. Nincs elég bajunk még ilyen hülyeségek nőnek a cunánkra :( . Csak nézek és hálálkodok hogy nekem egyenlőre nincs semmi. Mondjuk van más keresztem.
Hogy néznek ki a szemölcsök barna lapos vagy ilyen kis kidudorodó valami? Már ha feszegethetem a témát.Érdekel.

Egyébként a babakocsi még aznap elkelt. Ez úgy volt hogy én vettem egy babakocsit chiccos3 háromkerekű meg van mózes, bébihordó sportrész nagy kerék mert mi vidéken lakunk. Vagyis városban, de a társasháztól murva út vezet ki. És a barátnőm utána ajánlotta fel a babakocsiját amit csak lakásban használt, mert volt neki az utcára egy. Szóval mondta hogy vigyem el mert neki nem kell. De nekem már van. Pedig ez is nagyon jóés olyan praktikus dolgok vannak benne. Szóval jó ez a grecco babakocsi. Hát ennyi.

Szilver te néztél már kocsit?

Küldöm majd a privit, de még össze kell szednem a gondolataimat.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

De jó, holnapután találkozunk!:-) Rólam nincs az iwiwen kép, nem merek sehova rakni netre fotókat. Írok privit.

Nur, szerintem ne várjál a hajfestéssel, irtó jót tesz az ember lelkének, ha megint szép a haja:-))) nem tart semeddig, veszel egy doboz hajfestéket a Rossmannban vagy elugrasz fodrászhoz (a Flórban is van:-), hm? :-)
Drukkolok a kisműtéthez, ügyes legyél!:-) legalább teszteled az osztályt! :D

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Szilvi sajnos nem elég erősek az ecsetelők ezekre a dögökre :( Az a legjobb megoldás állítólag, ha "fizikális" úton távolítják el őket - remélem végleg tényleg. Hát a herpesz sem egy leányálom, azt mondják azért jönnek ki ezek a vackok ilyenkor, mert a terhesség miatt gyengül az immunrendszer (és ilyenkor immunerősítőt sem lehet szedni a baba miatt). Az a rossz az egészben, hogy úgy érzem magam miattuk, mintha valami szégyentelen nőszemély lennék :roll: pedig a párom előtt csak egy másik kapcsolatom volt és tudom ő sem tehet róla - sajnos ez egy ilyen disznó vírus, amit ha nincs jelen a szemölcs nem lehet észrevenni. Elképzelhető, hogy a párom korábbi barátnőjének volt, de mivel nem jöttek ki neki a szemölcsök sem ő, sem a párom nem tudott róla, a vírus viszont szépen belement a páromba is - ő meg továbbadta nekem és mivel most legyengült az immunrendszerem előjöttek a szemölcsök. Csak azt lehet tenni, hogy akinek nincs ilyen vírusa az leellenőrzi magát a dokinál és ha ok, akkor be tudja oltatni magát ellene. Kicsit húzós, de megéri, mivel nem csak szemölcsöt okozhat, hanem méhnyakrákot is (a durvább típusa).

Pancsi ezek a szemölcsök hússzínűek, fehéresek, nem barnák. Először azt hittem csak valami kis vadhús :(

Nalla ezt a tesztelést inkább kihagynám :lol: De így tényleg tudok legalább infókat gyűjteni a dokikról. A hajfestéssel most már várok kicsit, előbb legyek túl ezen a vacak szemölcsös mizérián. A párom most úgysem lát :)
nur

nur,
hát igen, nagyon aljasak ezek a vírusok, főleg, hogy akkor jön elő mikor ő akar.
Nekem is csak az a bajom vele, hogy a természetes szülést veszélyezteti és ez nagyon aggaszt.
Mondták, hogy herpesznél van valami vérvétel amit szülés előtt megejtenek, hogy milyen fázisban van a vírus, meg mennyire aktív, na de ez 2 nap alatt kijön, akkor ezt hogyan...hiába vesznek vért két héttel előtte, ráadásul nem is tudni mikor szül az ember nem?
Na mindegy, szólok a dokimnak, hogy megint jöttek, majd ő mond valami okosat.
A hajfestésnél a híresztelésekkel ellentétben, nem számít a hajfestés, én festett szőke vagyok és végig jártam, elég gázul néznék ki...:-(

Drukkolok neked nagyon, hogy minden rendben legyen és remélem találkozunk!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Nur remélem már túl vagy a műtéten, és holnap találkozunk. És lányok ti is ott legyetek ám. Silver szedd magad össze, mert meg szeretnélek ismerni! Különben is most lehült az idő egy kicsit. Szerencsénkre.
Nalla hát miért is nem mersz rakni fotót?

Kép
Kép
pancsi76

pancsi,
eddig minden rendben és megyek...ha valami közbejönne, az már a sors keze... :D

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok! Én is Flóros kismaminka vagyok, habár februárra várjuk csak babót - még messze van. Nagyon jó ez a fórum, hasznos olvasgatni a sok véleményt és tapasztalatot... Voltatok néhányan a 17-i összejövésen? Meséltek róla?

Én egy dokihoz járok magánrendelésre, de egyelőre úgy vagyok vele, hogy nem szeretnék fogadott orvost. Viszont szülésznőt mindenképpen. Valaki tudna mesélni, hogy ez hogy működik? Ilyenkor a szülésznőt magunknak kell szüléskor beriasztani a kórházba? És ha épp aznap ő az ügyeletes?
A szüléskönnyítő dolgokat mindenki használhatja amúgy, vagy csak akinek fogadott valakije van? És a szüléspozíció megválasztható bárkinek?
Majd olvasok még visszább a fórumban, hátha találok több infot, mert rengeteg kérdésem lenne...
Köszi előre is, kellemes babavárást! :)
csibic

Sziasztok Lányok!

Sajnos nem tudtam eljutni a klubba :( Nem műtöttek meg, de nagyon rosszul voltam a napokban a vérnyomásommal. A szemölcsökkel meg várni kell, de nagyon úgy néz ki nem fogom tudni elkerülni a császárt, bár már úgy vagyok vele mindegy, csak a picinek jó legyen.

Csibic neked is jó babavárást és kitartást!
nur

Nur, sajnálom, hogy rosszul voltál! Császárral ne törődj, nem a szülésélmény számít, az a fontos, hogy egészséges babád legyen! :D

Csibic, üdv nálunk! Én is februárra várom az ikreket:-)

A klub...
Őszintén szólva én másra számítottam. Az Uzsokiban sokkal barátságosabb a légkör, faházban körben matracokon ültünk, itt meg előadóteremben egymás mögötti szigorú széksorokban, ahol értelemszerűen legfeljebb a melletted ülővel tudtál megismerkedni, de inkább az volt a jellemző, hogy ültek az emberek, mint sok külön sziget.

Sokan voltunk, így nyilván nem lett volna értelme bemutatkozni egyenként, mert letelik a másfél óra, de azért pár kérdéssel össze lehetett volna hozni az anyukákat, közösségtudatot erősíteni, pl. megkérdezni, hogy nyújtsák fel a kezüket azok, akik először szülnek itt, akik már többször (nekem ez pl. fontos lett volna, mert megelégedést tükröz), kik várják őszre, télre, jövő év elejére a babójukat, már az orientálta volna az embereket, jó lett volna tudni, hogy ki az, aki még közelebb áll hozzám, mert nagyjából egyidősek vagyunk, ő is ikres, ő is új a kórházban stb. Ez így nekem egy nagy lyuk lett.

Általánosságokról beszélt a védőnő, nagyon általánosságokról, bevallom, jobban örültem volna, ha mindezt lefordítja a kórházi specifikumra, hogy ott adott konkrét kérdésben mi az álláspont, gyakorlat stb, de gondolom, ez majd a későbbi előadások témája. Nem mondhatnám, hogy arra vártam, hogy arról beszélgessünk másfél órát erőltetetten, hogy a babavárás öröm és kik az anya segítői az úton nagy vonalakban, címszavakban, sajnos, nem lehetett meglógni, mert az előadó mellett elöl van 1 db kijárati ajtó.

Örültem, hogy nem hoztam el a 4 éves gyerekem, ahogy tanácsolták, hogy ó, nyugodtan lehet hozni gyereket, családot. Egy előadóteremben, ahol mindenki ül, mint a suliban, mit csinált volna? :-)))

Silvert rögtön megismertem, alig vártam, hogy az előadás után hátramenjek! Bocs, lányok, hogy utána a szülőszoba látogatásnál előre mentem, de már annyira kellett pisilnem (jót nevettünk a többi anyukával, hogy nem vagyok egyedül ezzel), hogy minél hamarabb meg akartam nézni azokat a szülőszobákat:-)))

Ez volt számomra a fénypont, megérte elmenni már ezért. Szerintem fantasztikusan néz ki a szülészeti részleg, ez a fotókon nem jön át a honlapon, ott sokkal régebbinek tűnik minden. Frissen festett falak, tisztaság, fény, tér, mindenhol kád, nagyon tetszett. A szülésznő is készségesen válaszolt minden kérdésre, majdnem egy órát voltunk benn!

Csodálkoztam, hogy semmilyen fájdalomcsillapító módszert nem alkalmaznak, nincs EDA, kéjgáz stb. Fiam születésénél nem kellett, de hát sose lehet tudni... Aki mégis EDA-t akar, előre kell boltolni egy szem doktornővel, hogy jöjjön be az ő szülésére.

A gyerekágyi részleg: hú, a hatágyas szobák irtó zsúfoltak, nem sok levegő lehet benn. A folyosói vécében itt sincs se vécépapír, se kézmosó folyadék. Aki teheti, szerintem menjen a fizetősbe.

Nagyon jó volt megismerni Benneteket, nem tudom, megyek-e még a klubba.

Kép
Kép
nalla

Sziasztok Lányok!

Köszi Nalla a bíztatást :) Kicsit parázom, legalább valami biztosat tudna már az ember, azt sem tudom mire készüljek. Bár végül is egyik sem egy leányálom, ha császár ha sima :( de hát a végeredmény a fontos tényleg :) Úgy látszik jobb is, hogy akkor nem vonszoltam el magam a klubba, mert ott biztos elájultam volna. Megértem, ha csalódott vagy én sem ezt vártam volna.

Az alapítványi szobákba csak úgy lehet bekerülni, ha éppen szabad a hely, amikor beesik az ember szülni, ugye? Ez is elég necces, hogy összejön-e :)

Pancsi láttam, hogy korábban érdeklődtél Túri doktor felől - megírnád privibe, hogy mit tudtál meg? Mostanában rendszeresen hozzá kell járnom.

Szilvi mi van veletek, jól vagytok?

Tudnátok segíteni, hogy ilyen babavonalzót hogy tudok a profilomba tenni :roll: ?
nur

Sziasztok!
Nalla, köszi az élménybeszámolót! Én is el fogok majd menni egy ilyenre, már csak amiatt is, hogy láthassam, milyen az osztály, tudjam szokni gondolatban. :)
Na meg lássak ottani dolgozókat is.. az sem árt.
De sajnálom ,hogy nem sikerült valami jól.
Próbáltam olvasni a fórumot visszamenőleg, hááát, elég melós kiszedni belőle kórházas infokat. :) 5 oldalanként ha 1 hózzászólásban van szó a kórházról. No de nem baj, nem adom fel.

Jó lenne, ha indulna megint valamilyen foglalkozás is a kórházban kismamáknak, hogy ne csak ez az alkalom lehessen a találkozásra.

Engem is érdekelne, hogy lehet vonalzót beilleszteni.
A picibaba.hu-ra próbáltam regisztrálni, de az aktiváló kód nem akar működni. A lilypie-ről már van egy html tag-em, de nem tudom, h az működőképes lenne-e itt, mint aláírás?
csibic

...talán most?

Kép

Kép
csibic

nur, tehát vonalzót így lehet:
regisztrálj a picibaba.hu-ra
kapsz egy aktiváló email-t egy linkkel, azt a linket másold ki és nyisd meg egy új ablakban, vagy lapon
lépj be és keresd meg a "vonalzó" fület, katt rá és a szöveg tetején van a GYIK mellett, hogy Én is szeretnék ilyet - erre megint katt. Ha kiválasztottad a várható szül.időpontját, a hátteret és a jelölőt, akkor tovább, és kapsz egy BBcode-os url-t, másold ki
gyere ide vissza, a profilodba, az aláíráshoz illeszd be
ments rá
és kész is :)

remélem segítettem :)

Kép

Kép
csibic

Csibic, az előadásterv szerint csak a múltkori előadást követte szülőszoba látogotás, legközelebb decemberben lesz ilyen, de ettől függetlenül (tehát nem csoportosan) is biztos van mód megnézni:-) A klub sem a szülészeten van, hanem 4 emelettel lentebb, az elsőn, így csak az előadást tartókat lehet megismerni, mint ottani búrákat :wink:

Gratula a tickerhez!

Nur, igen, az alapítványi szobákhoz lutri kell, a szülőszobán, mikor már szülsz lehet csak jelezni, hogy szeretnél ilyen szobába menni, és ha van szabad hely, akkor lehet menni.

Kép
Kép
nalla

sziasztok lányok

Nagy lakás átrendezőben voltunk, minden a feje tetejére állt. Nagyon kimerültem. De most itt vagyok.

Csibic üdv itt nálunk.Problémamentes babavárást neked. Igen jó hogy itt kismamik körében tudunk beszélni a tapasztalatainkról, érzéseinkről, félelmeinkről. Én is ezt hiányoltam ebből a szülésfelkészítőről. De ez csak egy védőnő volt. Akki az ő szempontjait vázolta. De sokunk aki már másodszorra lesz anya ez nem nagyon érdekel. Legalábbis már megélte ezeket a dolgokat. Nekem nagyon jó hogy itt veletek beszélhetek.

Nalla teljesen megértem amit írtál. Ha tudom hogy ilyen én el sem megyek. Jobban hallottam volna én is a rutin dolgokról, mint erről az eszmefuttatásról. Legalább megnézhettétek a szülőszobát. Sajna a csoport másik része, nem jutott be. Miután vártunk vagy fél órát feladtuk sylverrel és hazamentünk. De nem baj mert majd a szülésznő bemutatja remélem nekünk is.

Sylver remélem jól vagy. Hogy viseled magad? Én már alig várom hogy megkezdődjön a suli. Berendeztük nagyjából a gyerekszobát. Majd teszek fel képeket.Voltatok súlyt becsülni?

Nur sajnálom hogy nem tudták megcsinálni a műtétet. Császár az legalább kiszámítható. Teljesen mindegy hogy hogyan csak a bébinek ne legyen semmi baja. Majd még jövök

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Csibic nagyon szépen köszönöm a segítséget :) ! Meg is próbálom, remélem sikerül.

A kórházról nekem még csak az ambulanciás részről van tapasztalatom, persze ez nem sok, de szívesen megosztom:
A vérvételen a nővér, aki levette tőlem a vért profi volt! Nekem szinte nincs vénám, mert gyerekkoromban nagyon sokszor vettek tőlem vért és sikerült is szétrobbantani mind a két kezemen - ő ettől függetlenül olyan ügyesen eltalálta, hogy még nyoma sem maradt utána :) Két orvossal találkoztam eddig bent, az egyik Túri főorvos volt a másik Gerő osztályvezető főorvos - mind a ketten rendesek voltak, bár egyik sem volt bőbeszédű, de korrekten elmagyarázták mi a baj, pozitív benyomást tettek eddig rám. Eddig mindig nagyon sokan voltak az ambulancián, ezért nem is csodálom, hogy az orvosoknak nincs túl sok idejük, mindig rohannak. Ja, még a pultosokról tudok pár szót mondani :-) Eddig kettővel találkoztam, az egyik nagyon kedves, segítőkész a másik mindig morgolódik, rossz kedvű, de azért talál mindig megoldást, ha az ember nem hagyja magát :-)
nur

Hát, beillesztettem a vonalzót, de valami miatt nem működött az előbb - talán most :roll: ?

Kép
nur

Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatlak Titeket, csak eddig lusta voltam regisztrálni. :)

2008 nyarán szültem a Flórban, és december végére várjuk a kistestvért.

A két évvel ezelőtti helyzetről tudok infókat adni a szülészettel kapcsolatban. A szülőszobák szépek, sajnos csak egy központi wc-tusoló van (ami amúgy nem gond, csak erős fájásoknál messzinek tűnt már az a pár méternyi távolság is). Ignáth Jánosné volt a (nem fogadott) szülésznőnk, aki kérésünkre bent maradt a szülésnél, pedig 7 órától elvileg átkerültünk volna egy borzalom nőszemélyhez, akinek sajnos nem tudom a nevét, de pár hónapja még a kórházban dolgozott. Szerintem szülésznőt érdemes fogadni (orvost nem feltétlenül - persze attól függ, mennyire lesz várhatóan komplikált a szülés) - főleg, ha az ember lánya nem csak pár órát vajúdik, hanem pl. másfél napot. :-)
Az alapítványi szobákra való igényt anno a dokinak vagy a szülésznőnek kellett jelezni már előre, és felírtak egy füzetbe. Persze a szüléskor sem árt megemlíteni. Aki csak teheti, válasszon alapítványi szobát, mert a hatágyas kórtermekben szinte lehetetlen pihenni (a tilalom ellenére látogatók is bejárogatnak oda) és a közös wc-tusoló higiéniája több mint lehangoló. A kórházban adnak napi 2 db pelenkát (vagyis mindenképp kell betenni egy csomagot), hintőport a köldökcsonkra és popsikenőcsöt, és öltöztetik a babát ottani ruhákba (amik tiszták és olykor szakadtak). Lehet vinni saját ruhát is, elvileg azért nem vállalnak felelősséget (hogy pl. fürdetéskor nem adják-e már babára...). Én átöltöztettem egyszer, a ruha nem tűnt el, engem viszont leszúrtak, hogy túl lengén öltöztettem fel, meg fog fázni (30 fok volt legalább a kórtermekben, de elfogadtam, és utána már nem adtam rá saját ruhát).

Hirtelen ennyi jutott eszembe, kérdezzetek!
Úgy tudom, hogy valamelyikteknek megvan Ignáthné telefonszáma, lsz küldje el nekem priviben! Köszi szépen!

Pár dokival (Turi, Bokor) kapcsolatban is van infóm, priviben válaszolok.

Szép napot mindenkinek mára! ;-)
cielo5

Szia Cielo. Üdv itt a fórumon. Örülök hogy regisztráltál végül. Nagyon köszi a beszámolót a kórházról. Mondjuk erről szivesebben hallottam volna a szülés felkészítőn. Reméljük lesz hely az alapitványiban. Én úgy hallottam hogy minden orvosnak meg van hogy mikor hívják be, pl mennyire van kitágúlva a méhszáj stb.. És azért jó hogy a szülésznőt azonnal hívhatod, és már jön is be hozzád. Sőt ilyen belső dolgokat csak ő tud elintézni. Hiszen ő járatos az ottani dolgokban. Nekem igaz bent lesz a férjem, és tudom sokat fog segíteni, de azért egy szülésznő mégiscsak más.

Én dec 1-re vagyok kiírva. Cielo tudjátok már hogy milyen nemű?Az első gyereked kisfiú? Most van fogadott dokid?

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Üdv Cielo! Köszi szépen az infókat :) ! Priviben írnál a dokikról? Előre is köszi!

Ignáthné elérhetősége engem is érdekelne, ha valaki tud segíteni légyszi :-) Sok jót olvastam róla. Még Sárközi Anikóról hallottam jót, őt ismeritek?

Nálam kezd egyre kényelmetlenebb lenni a helyzet, pedig elvileg még van időm - sehogy sem jó, ha ülök kényelmetlen, ha fekszem kényelmetlen, ha mászkálok gyorsan kifáradok és nehéz a pocakom :D mi lesz később? Éjjel vagy azért nem tudok aludni, mert pisilni kell, vagy mert a gerincem fáj, vagy görcsölök, vagy a gyomorsav. Közben olvasgatok a szülésről, de este megfogadtam feladom, olyan rémtörténetek kerülnek mostanában a szemem elé, csak pánikolok tőlük.

Szilvi, Nalla hogy vagytok? Minden rendben?
nur

cielo,
üdv itt, végülis jól tetted, hogy regisztráltál, elvégre nincs semmi kötelezettség.....:-)
Köszi a sok infót a kórházról...hát igen én nem vágyom a 6 ágyasba, csak az a baj, hogy ikrekkel akárhogy ellenkezem, előbb-utóbb be kell majd feküdnöm, gyanítom a szülés előtt jóval.
Én küzdök ellene, sőt ha nincs semmi gond velünk, akkor alá is írom a saját felelősségre itthon maradok papírt. Nem akarok én felelőtlen lenni, csak azért a 2 éves fiamnak szüksége van rám, legalább hogy lásson, odabújhasson, semmint hogy a semmiért heverjek a kórházba. Ha indokolt akkor persze más, akkor nincs mit tenni, csak akkor biztos a 6 ágyasba kezdek és majd onnan fogom átkérni magamat...nem tudok azért heteket fizetni...az kicsit húzós lenne.
Nekem az előző szülésemnél sem volt szerencsém a külön szobával...sajnos nem volt hely, akkor mondjuk nem itt szültem. Remélem itt sikerül.
Ha van Túri dokiról infó azt szívesen fogadom priviben, köszi előre is.

nalla,
bocsi, hogy nem vártunk meg a szülőszobánál, de még jól is tettük, ha egy órát voltatok bent. Tök jó, hogy így oldották meg, mert a többiek ott ácsorogtak a nagy pocakokkal, meg minden. Nekem speciel irtó melegem volt.
El is fogyott a türelmem...az előadás nekem nem tetszett, megpróbáltam úgy is figyelni, mintha az elsőt várnám, de úgy is borzasztó volt.
Unalmas, monoton és felesleges szerintem.
A terhesség szinonimáit itthon is össze tudom írni :-)!!! Az már vitte a pálmát.

Az osztály is szörnyű volt számomra egyébként, nem buli party-t vártam, de olyan nyomasztó volt, mintha nem is egy szülészeten lennék. Én ezelőtt a Jánosban szültem, hát ott azért barátságosabb kinézete volt a csecsemős osztálynak.
No mindegy, pár napot kibírok ott, remélhetőleg csak annyit kell majd, ha minden rendben lesz.

nur,
sajnos nem lesz könnyebb ez már, de ha nyugtatólag hat rád, én az ikrekkel már nagyon régóta szenvedek...se ülni, se enni, se állni, se feküdni, néha még levegőt venni sem tudok tőlük.
Állandó keményedések 8 db max. adag mgb6-tal is. No szóval....
Szóval kitartás!
Hova tűnt a vonalzód?????

pancsi,
tényleg eltűntél. Úgy látom ti is mindent a végére hagytok...mármint a nagy melókat.
Mondjuk pont én dumálok, képzeld költözünk, nem lesz egyszerű, megyünk ki Dunakeszire. Albérlet lesz egyelőre ez is, de azért egy házrész kerttel. Nem mindegy. Szóval már a tudattól is kivagyok, hogy dobozolni kell, mert már kicsit sokat költöztem az életben. Azért nagyon örülök, csak hát......nem ideális az időzítés!
Miért várod te a sulikezdést?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Pancsi
Igen, én is úgy tudom, hogy a fogadott dokik (főleg a nagyobb nevek) csak a szülés végére szoktak bejönni. Meg a szülésznő azért is jó, mert hosszabb vajúdás alatt nagy segítség a jelenléte, biztatása, tanácsai. Az első gyermek kislány nálunk, a pocakban pedig egy kisfiú növekszik. :-) Magándokihoz járok (Dr. Bokor), de most hallottam, hogy átmegy a Bajcsyba. :-(

Nur
Sárközi Anikó telefonszáma megvan nekem (hacsak nem változott az elmúlt 2 évben). Egy barátnőm kétszer is vele szült. Én is jókat
tudok mondani róla, kedves, közvetlen. A szülésről szerintem fölösleges olvasgatni (persze első gyermeket várva én is ezt tettem ;-)) - át kell élni! Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, és máshogy éli meg a történéseket. Persze, ha császár lesz a szemölcsök miatt, akkor annak azért nem árt utánanézni.

Szilvi
A várakozó kismamákat a túlvégre, a nőgyógyászati osztályra szokták tenni. Ott legalább pihenés szempontjából azért sokkal jobb a helyzet, oda tényleg nem szoktak berobogni a látogatók (igaz, én csak 1 napot töltöttem bent). Keményedések ellen ajánlom a Magnerotot - sokkal több magnézium van benne, mint a Magne B6-ban, csak kevésbé ismert - nekem még az első várandósság alatt ajánlotta az akkori dokim. Költözés? Hű! Nem irigyellek! Persze biztosan jó lesz a városból eljönni, meg a kert is.

Csibic
Ha a fogadott szülésznőd épp ügyeletes, akkor nyilván nem tud csak Veled foglalkozni, hiszen a többiekért is felelős - ez a hátránya. Előnye, hogy biztosan bent lesz a kórházban. mire beérsz. Szüléskönnyítő dolgok alatt mit értesz? A kádas-zenehallgatós-gyertyafényes vajúdást bárki választhatja (bár gondolom itt is sok múlik az ügyeletes szülésznő hozzáállásán). A szülési pozíció szerintem nem igazán választható meg, illetve előre biztosan lehet egyeztetni a dokival/szülésznővel.
cielo5

Sziasztok,
Cielo, köszi az információt, véleményt!
Szilvi, a te tapasztalatod is jól jön a sok pozitív mellé. :)
Én annyira nem tudok majd hasonlítgatni, mint első babás, lehet, hogy ez valahol előny is. A kórházaktól amúgy is már gyerekkorom óta rosszul vagyok, szóval túl szépet, sok jót nem várok ettől sem. Remélem, hogy két napnál tovább nem nagyon kell majd bent lennem..
Nehéz lehet ikrekkel, pláne hogy már van egy kisfiad is otthon. Anyu egy hétig feküdt a nőgyógyon ott a 4.en, azelőtt a Péterfyben volt műtéte, és a kettőt látva nálam a Flór simán vitte a pálmát. Persze mint kívülálló, csak úgy tudok nyilatkozni...
Drukkolok majd, hogy ne kelljen befeküdnöd túl korán.

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!

Cielo köszi szépen az infókat :-) ! Hát, nem tudom végül is császár lesz-e, nem mondtak se Á-t se B-t, csak azt hogy elképzelhető lesz ez is az is (mármint műtét a szemölcsök miatt és császár is). Gondolkodtál már rajta, hogy kihez fogsz átmenni, ha a dokid elmegy?

Szilvi köszi szépen a bíztatást! Hát, én nem is tudom hogy bírnám két pocaklakóval :D ! Minden tiszteletem az ikres mamáké. Nekünk is volt rá esély, mert a férjem családjában vannak ikrek és az elején még reménykedtem is benne, hogy milyen jó lenne egyszerre két baba :-) de már kezdem belátni, hogy jobb elsőre nekem egy :D A vonalzót elfelejtem időnként hozzáadni :oops: E akz olyan érdekes, sok kismama ismerősöm pont szülés előtt/után költözik :-) Mi meg a házat áruljuk, az is lehet pont akkor akarja valaki megvenni...

Szerintetek ha császár, akkor bejöhet a fogadott szülésznő? Egyáltalán császár alatt is van bent szülésznő? És az nem gáz, ha császárra nincs fogadott orvos? Bár ha jól hallottam akkor nem is egy orvos van bent :roll:

Kép
nur

Sziasztok!

Nur, nem tudom még, mi lesz így most velem, hogy a dokim átmegy más kórházba. Ezt az infót a tegnapi álmatlanságomnak köszönhetően tudtam meg a netről. :-( A dokimnál júliusban voltam utoljára, akkor még nem említette. Felmerült az ügyeletes orvosnál szülés, ami végül is "bejött" a kislányunknál is, csak fogadott orvos híján akkor a vajúdás alatt (29 óra) rengeteg orvos megvizsgált, és azért az nem volt kellemes.

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Ikres kismamák előtt le a kalappal!

Nekem is úgy rémlik, hogy a császárnál nem csak egy doki van bent. A császáros szülésznős helyzetet nem ismerem.
cielo5

nur,
én voltam már bent találkozni a fogadott szülésznőmmel és én kérdeztem tőle, hogy bent lesz-e ha végül is császár lesz és mondta, hogy persze, neki mellettem a helye...szóval a válasz igen ez alapján.
Az ikrek úgy tudom, hogy a lányokon múlik, tehát ha a férjednek volt a családban, az rád nem hat, mintha ezt olvastam volna. Pl. nálunk ugye kétpetéjűek, tehát nekem volt peteérésnél kettő érett...de nem vagyok tévedhetetlen a témában...:-)

csibic,
szívesen osztok meg tapasztalatokat, csak elvesztettem a fonalat, hogy miről mondja vélemény, segíts légyszi.
Egyébként én mint látogató voltam a Péterffy szülészetén, de ahhoz viszonyítva én is abszolút a Flórra szavaznék. :-) Az a hely nagyon dráma...a folyosón jött velem szemben égő cigarettával (a gyermekágyas részen) egy roma kismama nagy pocakkal. Megbotránkoztatott a látvány, rossz volt látni. Szóval Flór. :-)
Igen egyébként nagyon nehéz ikrekkel, szó szerint nehezek! Húzzák a hasamat mindenfele és nem tudom tenni tőlük semmit, percek alatt kivagyok mint a ló. Értem már, hogy miért kell pihenni sokat az ikreseknek.

pancsi,
most éppen mit tevékenykedsz, hogy nem vagy? Falat festesz??? Vagy kertet ásol? :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!
Jé, látom, nagyon él a fórum. :) Régen még én is ide írtam, aztán kivonultunk néhányan törzstagok. :)
Úgy néztem, hogy van, aki 16 hetes (mi is 16 hetesek vagyunk :)), van egy három éves kislányom, aki most kezdi az ovit és mindent megígért, hogy majd a tesónak mindenét odaadja, hm... Majd kiderül... :) Elvileg január végén, február elején fogunk szülni, ha minden jól megy.
Látom, vannak itt ikrek, meg minden, ami szemszájnak ingere. :) Ki szülte az első babáját a Flór-ban? Mi ott születtünk, nagyon szuper volt. Aki még nem szült, ajánlom, hogy fogadjon szülésznőt, mindennel felér, ha van egy szülésznőd. Bár én csak aranyos szülésznőket ismertem meg a kórházban, de az pótolhatatlan volt, hogy csak velem volt és csak velem foglalkozott, mindent megtett, hogy zavartalan legyen a szülésünk. Az is volt, csodálatos volt. :) Nektek is olyat kívánok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Silver meg volt a költözés? Én ma a férjemmel bementem pestre, és a csomagtartósnál dekkoltunk vagy 4 órát. Vettünk egy trule tetődobozt hogy jól elférjünk. Ha már ennyien leszünk... :lol: :lol:

Üdv Piroska jó hogy te is benéztél, és bíztatsz minket milyen jó lesz a szülésünk. Én dec 1.-re vagyok kiírva. De szimpla gyerek az enyém. Bocsi nagyon le vagyok fáradva, lehet sok a sületlenség. Én a Laurámat is itt szültem, de akkor még úgy hiszem a másodikon volt a szülőszoba. Hát igen annak már nyolc kemény éve.

Többieknek pocisimi. Most ki vagyok mint a kutya fürdés és remélem jól alszom már végre. Holnap jövök remélem. 8)

Kép
Kép
pancsi76

Pancsi
:) nem volt semmi sületlenség. :) Akkor nem láttad az új szülőszobákat? Nagyon szupik! :) Ja, egyébként javaslom a kádat. Nagyon hamar tágulsz a meleg vízben. :) Én 3 óra 46 perc alatt szültem meg a kislányomat, első szülésnek az egész jó. Te mennyi időt vajúdtál?

Szilvi
ahogy én tudom, a császárnál is előbb azért el kell indítani a szülést, nem? Mert ha igen, akkor a vajúdás nálatok is megvan valamennyire, nem? Nem semmi az ikrekkel egy babavárós időszak. Most költöztök?

Kellemes hétvégét mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok Lányok!

Cielo mikor mennél legközelebb a dokidhoz? Csak fog mondani valami bíztatót! Az egyik ismerősöm is hasonló helyzetben volt, az ő dokija az utolsó előtti hetekben ment át másik kórházban, de szerencsére ettől függetlenül visszajött neki levezetni a szülést.

Szilvi ez bíztatóan hangzik, azért csak jobb lenne, ha császár alatt is lenne valaki ismerős ott. Olvastad itt a babaneten a herpesszel kapcsolatos cikket? Most láttam a főoldalon.

Piroska mesélj sok jó dolgot légyszi :) !!! Most jól jön egy kis pozitív energia :)

Pancsi köszönjük a simit, neked is vissza :) Az én picurom most nagyon mozgékony és sokat csuklik, szereti nagyon a simiket.

Képzeljétek, ma voltam bent a kórházban és nem működtek a liftek! Hát, a liftesek nem voltak túl kedvesek, hogy őszinte legyek :( Először, amikor mondtam anyukámnak, hogy várjunk egy kicsit, hátha egy idő után működni fognak (mivel anyu szívbeteg, nekem meg már két emelet is húzós mostanában /vérnyomás padlón…/) beszóltak, hogy “akkor délig is lehet várni! Fel lehet menni szépen lassan!” “nagyon el vannak kényeztetve a kismamák mostanában, a mi időnkben bezzeg mi felszaladtunk” Hát, nem lopták be magukat a szívembe. Ezek után mi mégis vártunk és érdekes módon negyed óra múlva működött a lift (nem délben, hanem kilenckor…). Hab a tortán, hogy a liftesbácsiból dőlt a borszag…

Kép
nur

Nur
nekem azt mondták, ha bent sokat mozog, kint is fog. :) Hát a kislányom nem hazudtolta meg ezt, egész nap megy, mint a gép. Most meg épp fürdetés van és ÁÁÁÁnyááááá!!!!!!! Na, szóval menni fog.
Ja, csuklás: születés után jó néhány hónapig folyton csuklani fog. :) Aztán elmúlik. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

*menni kell, nem menni fog, bocsi! Siettem, mert hívott nagyon. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Végre van net, két hete várjuk a szerelőt, ugyanis mi is elköltöztünk, most így a végén a nagy hajrába néhány doboz már meg se kottyan...mi szeptember 8-ra vagyunk kiírva, úgyhogy nagyon a végét járjuk!

Már járok a kórházba nst-re, csütörtökön megyek harmadjára, ha meg nem szülünk addig. A szülőszobák szerintem is nagyon szépek, de az ambulancia nekem nem nagyon jött be, azért magánba járni sokkal jobb volt. A vérvételes nő nem volt valami jókedvű, és nem tudta mit kell levennie, pedig előtte megnéztük, nem is egyszer, és mikor kihúzta a tűt kérdezte, hogy kémia is kell.....? De szerencsére nem kellett. JA! És nem értem miért nem jó, ha ott pisil az ember egy küblibe.....hát a dokik meg....eddig kettővel találkoztam, az egyik Túry doki, nem valami szimpi, a másik meg Szabó doktor kézrátétellel állapítja meg a dolgokat. De a szülésznőm aranyos, a dokim meg elment szülni....úgyhogy nem lesz továbbra sem fogadott orvosom.

Üdv mindenkinek

Ani
anidani
Isaszeg

Ani
nem tudom, mi volt, lehet, hogy sok dolguk volt az ambulancián. Velem eddig nagyon rendesek voltak. Szerintem csak egy rosszul sikerült napod lehetett. Az előző terhességemnél nekem is volt egy ilyen napom, akkor azt mondtam, hogy soha többé ide nem jövök, szegény dokimat fel is hívtam és jól leteremtettem, ő elnézést kért és mondta, hogy aznap nagy bolondokháza volt, ne haragudjak. Nem váltottam, nála szültem és nagyon nem bántam meg. Szabót nem ismerem, de Túrival nekem nem volt eddig semmi bajom. Na, mindegy, azért nem árt, ha van fogadott dokid, de te tudod... Ki a szülésznőd, Éva vagy Anikó vagy valaki más?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Piroska!

Nagyon szép a kislányod :) !

Dokit sajnos már nem fogunk felkérni itt a 39. hét kapujában, és nagyon pénzünk sincs rá, mivel házat vettünk, felújítottunk, és teljesen kifogytunk.....de a szülésznőm Éva névre hallgat. Meglátjuk milyen lesz így, de azt hiszem nem vagyok egyedül az orvostalanok társaságában.

És egyébként ki a Te dokid?

Én is nagyon gondolkoztam, hogy elmenjek a klubba, de mivel előtte voltunk bent a szülésznővel találkozni, és a szülőszobát megnézni, és egy csomó kérdést fel tudtunk tenni, igaz más kismamával nem találkoztam, de nem volt végül kedvem elindulni.....de akkor ezek szerint nem maradtam le semmiről.

Ti hogy vagytok a babakellékekkel? Olyan mint pelenkázó......Egy csomót megnéztünk, de végül egyet sem vettünk, bár kaptunk egy feltétet, és most végül is van helye...babakád? Egy rokonunk a zuhany alatt fürdet, bár elég furán csinálja. Cumisüveg, mellszívó? Melyik a jó? Bár vettünk egy cumisüveget meg gyógyszertári mellszívót, de mindenki mást mond. A védőnő szerint ödémás lesz a mell, néhány anyuka pedig erre esküszik, mások meg az elektromosra. Na ebben igazodjon ki valaki!

Úgy látom már csak nekem kéne vonalzó, bár lehet mire megcsinálom, már nem is fog kelleni.

Jó babavárást!

Üdv:
Ani
anidani
Isaszeg

Sziasztok!

Piroska
A mi kislányunk is a Flórban született két évvel ezelőtt. Szerintem is jó hely a kórház szülés szempontjából (bár nincs konkrét összehasonlítási alapom, legfeljebb élménybeszámolók). Tényleg nagy kincs egy jó szülésznő, pláne, ha csak Veled foglalkozik. Nekem sajnos nem volt szerencsém, mert bár volt fogadott szülésznőm, épp nem tudott bejönni (egy hónapokkal korábban lefixált elfoglaltsága volt). Sajnos van ott egy nagyon nem szimpatikus szülésznő is (illetve lehet, hogy már nincs, de pár hónapja még láttam ott), de tényleg nem ez a jellemző.
Szűk 4 óra vajúdás? Az több mint jó első szülésnek! :-) Kislányunk 13-án hajnali fél egykor indult el (elfolyt a magzatvíz) és 14-én délelőtt 10 óra után született meg. Úgy tűnik, ez nálunk családi örökség, mert nagymamám és anyukám is nagyon hosszan vajúdott az első gyermekkel (szerencsére bennem a szülés előtt ez nem tudatosult, így nem is aggódtam miatta - bezzeg most).

Nur
Szeptember közepén megyek legközelebb a dokimhoz. Én is azon gondolkoztam, hogy vajon azért visszajöhet-e majd levezetni a szülést... De már abba is belenyugodtam, hogy az ügyeletesnél szülök fogadott szülésznővel.
Ez a liftes sztori lehangoló volt. Szerencsére eddig csak normális liftesekkel találkoztam, igaz, nem sűrűn mentem vele. Ilyenkor valami arcpirítót kellene visszaszólni, hogy magába szálljon az illető - persze én is csak magamban szoktam dohogni vagy ledöbbenni, hogy milyen emberek vannak, nulla empátiával és kedvességgel megáldva.

Ani
Az ambulanciáról nekem is hasonló a véleményem. Kislányunkkal csak az utolsó 2 hónapban jártam oda, de katasztrófa volt. Nagyon sokat kellett mindig várni, és a pultosok sem voltak túl kedvesek.
Biztos meg lehet oldani a babafürdetést kiskád nélkül is, de szerintem jó dolog. Nem feltétlenül kell 5-10 ezret költeni rá, bőven megteszi egy 2 ezres piskóta alakú is - mi ilyet használunk már bő két éve.
Cumisüvegből a Mam-ot ajánlom, kezdetben nekünk is Avent volt, de nálam elvágták magukat, miután - bár már az összes környező országban betiltották - nálunk vígan forgalmazták a BpA tartalmú, kisbabákra veszélyesnek nyilvánított cumisüvegeket. :-(
A mellszívó is jó téma. :-) Próbáltam már Medela kézit, elektromost, Avent kézit. Igazából nem volt nagy különbség, mert sajnos alig volt tejem. Az Avent kézi egy idő után elkezdett nyikorogni. Talán kézzel fejni lenne a legszerencsésebb, de ez sem megy mindenkinek, nekem kézzel nem jött semmi.
cielo5

Sziasztok!

Piroska nem nyugtattál meg, ha kint is ennyit mocorog, akkor aztán nem lesz nyugtom azt hiszem :D

Ani én sem fogok tudni dokit fogadni, ha minden jól megy sikerül szülésznőt (ezt sem lesz egyszerű megoldani), remélem amikor eljön az időnk akkor be is fog tudni jönni.
Mi is egy 2ezres kiskádat vettünk, a mellszívóval még várok, mert lehet kapunk kölcsön :roll: de nekem is sokan mondták, hogy a kézi fejés a legjobb, de ez nem mindenkinek megy. Elektromost nem szeretnék, de azért egy kézi jó lenne... Cumisüvegbe mi vettünk egy Nukot és egy Mam-ot, meg akciósan egy Baby Bruin hőálló üveget, arra próbáltam figyelni, hogy BPA mentesek legyenek, meg pici legyen rajta a lyuk. Lehet túlzásba estem :) de nem tudom mi fog bejönni a picurnak. Pelenkázóval még én is gondban vagyok. Az ambulancián a várakozás meg tényleg nagyon rossz :( Kitartást az utolsó napokra :wink: ! És várjuk majd a beszámolót!

Na és a textilpelusok meg teljesen kiakasztottak :( szörnyen rossz a minőségük. Igaz, nem ezt akarom használni pelusnak, de akkor is, emlékszem a nővérem kislányának még milyen jó puha volt, a sokadik mosás után is. Mi most mostuk először, és már elnyúlt, rojtos lett, stb. és még azt írták a használati utasításra, hogy 95 fokon lehet mosni, na tuti elolvadna...

Cielo kíváncsi leszek mit mond a dokid, de szerintem van rá megoldás. Vagy ajánl valakit maga helyett végszükség esetén, a kérdés az, hogy érdemes-e akkor azt megfogadni :roll:

Kép
nur

Ani,
babakádban egyet értek cieloval, hogy a piskóta alakú simán jó és elég...ráadásul a legnagyobb. Mert ezekbe a mai agyon dizájnolt kádak jók vagy két hónapig...aztán kinövi a gyermek.
Az Avent tényleg BpA tartalmú, ne már...jó tudni, Bár most az ikreknek nem ilyet szeretnék, hanem a DrBrown-ost, de azért jó tudni.
A fiam abból ivott végig...király, hogy engedik forgalmazni még mindig, de ez hogy lehet?
Ambulanciára nem tudok mit mondani, mert magánba járok, de ha nem ikreim lennének nem biztos, hogy fogadtam volna dokit, de szülésznőt tuti, az a lényeg.
Tényleg a finishben vagy ami azt illeti, drukkolok neked! Mellesleg a szülinapomra van kiírva a babád, tök jó. :-)

nur,
olvastam a cikket a herpeszről, miután írtad, de rajtam ez már nem segít sajnos. Ráadásul nem végleges, hiába szedheted a szert, akkor is csak arra a kijövetelre hatnak az antivirális szerek, mert ez a vírus a gerincvelőben tanyázik és aki egyszer már megfertőződik, abból kiirthatatlan, csak vannak "alvó" időszakok.
Ha szedtem a gyógyszer anno és kentem, akkor sem múlt el előbb, mint mikor csak kenem...ennyit a gyógyszerről.

pancsi,
áááááááááá, sehol nem tartunk még a költözéssel, leginkább azért, mert 1étől lesz a mienk és 31-én kapjuk meg a kulcsot. Onnan már mehet a buli. Szóval még előttünk a lényeg, de már nincs messze és várom nagyon.
Mondjuk én elég keveset csinálhatok, de majd irányítok.
Kicsit neked meg lazítani kellene nem? Soknak tűnik nekem amit vállalsz és azért mert egyes terhesség, attól még kímélet kell!!!Ne érts félre, nem észt osztok, csak olvasom mennyit pörögsz...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Ani
Köszönöm, ez egy régi kép, de tényleg szép. :); Minden elfogultság nélkül mondhatom, de azért megéri a pénzét. :); Imádom, nagyon édes pofa gyermek, de ne tudd meg, egész nap lefoglal néha kettőnket. :) Egyébként nagyon értelmes, okos kislány, tehát nincs okom panaszra. Az meg, hogy eleven, meg akaratos, hát Istenem, majd jól érvényesül az életben (legalábbis remélem :). A bölcsiben nagyon ügyes volt, meglátjuk, mit hoz az ovi. :);
Babakellékek:
Nekünk pelenkázóállványunk van, aminek ha felemeled a pelenkázóját, alatta kiskád van. Nagyon praktikus, nagyon nem bántam meg, hogy megvettük. Sőt, mi kaptunk bele egy maci alakú biztonsági fürdetőt, nagyon szuper volt, nem csúszott bele a babó a vízbe, könnyű volt a fürdetés és élvezte is nagyon. Zuhany alatt még csak most fürdetjük néha, de már mindjárt három éves. Bátor dolog egy újszülöttnél…
Mellszívó: nekünk avent van, kézi meg gépi, de az az igazság, hogy semmivel nem fogsz tudni úgy fejni, mint kézzel. Kézzel simán, gyorsan megy, nem sebesedik ki a cicid, szerintem nagyon jó. Én ajánlom neked, hogy tanuld meg, nem nagyon nehéz, a lényeg, hogy jó helyen fogd meg a cicid. Egyébként én csak akkor fejtem, ha mennem kellett valahová, az én kislányom cicizett rendesen, 13 hónapig szoptattam, nem kellett hozzá nagyon fejni. De azért az elején nem árt. Majd meglátod. Egyébként a szoptatás nagyon praktikus, egyszerű dolog, de az, hogy legyen mindig tejed, azért ahhoz már kell egy kis ez-az. :) De beletanulsz. :)

Cielo
Nekem azt mondta a kolléganőm, hogy semmivel ne foglalkozzak szülés közben, csak lazítsak. Megfogadtam a tanácsát, nem nyögtem, nem jajgattam, nem csináltam semmit, csak a kádban, majd a szülőágyon feküdtem és mély levegő ki, mély be. Ez megtette a hatását. Nem tudom, te jajgattál-e, de ha igen, akkor jó ha tudod, hogy az mindig visszafogja a tágulást. A lényeg a sok mély levegő kifújás. Ahányszor kifújod a mély levegőt, annyiszor tágulsz. De nem szabad semmi mást csinálni, sőt, járkálni sem nagyon jó, mert akkor is feszül az izom. Apósom orvos, és a férjem sokat tanult tőle, fel voltam készítve :). De azért az a négy óra se volt semmi. :) Nem baj, kibírjuk, nem? :)

Nur
Mi baja az Avent-es cumiknak?
A textilpelust csak büfiztetésre használod, nem? Arra meg jó szerintem… Mi a cseh tetrapelenkát használtuk.

Silver
Nem semmi, most fogtok költözni :) Hát nem tudom :) Van benne rutinod? Mert ha nincs, akkor javaslom, hogy mindenképp írd rá a dobozokra, hogy miben mi van, mert az első hónap úgy fog kinézni, hogy lesznek dobozok és közötte ösvények. :). Mi öt éve költöztünk, de az élmény még friss. :) Szülés előtt költözni :). Húú, ez nem semmi. Ráadásul ikrek :).Kitartást kívánok neked! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Jön a hidegfront, lehet hamarabb szülünk? Bár nagyon nem érzek semmit, lejjebb van a hasam ez tény és többet keményedik, na de a magnéziummal is leálltam már. Pár napja fájdogált egy kicsit, na de még ez is elég erős kifejezés, inkább azt mondom, hogy éreztem valamit. Mindenesetre a csomag bekészítve, babaalapdolgok beszerezve.
Köszönöm a tanácsokat, nekem is olyan piskóta fürdetőm lett, igaz kölcsön, pelusnak pedig mi is a cseh tetrapelenkát vettük.
Hát igen, nem irigylem a most költözőket, mi 37 hetesen kezdtünk átcuccolni, szerencsére nagyon sok segítségem volt, az albiban is kitakarítottunk, és itt az új helyen még mindig vannak dobozok! A férjemet ugyan nagyon nem zavarja, de hétvégén elkaptam és kipakoltattam vele jó sok dolgot....csak az a baj, hogy a felét a szoba közepén hagyta :). Úgyhogy most nem dobozok, hanem kis mütyűrök vannak szerteszét :).
Azért csak pakolászok én is, kicsit délelőtt, aztán meg este is, de lehajolni elég macerás meg felállni térdelő helyzetből.

Az én családomban sem voltak hosszú vajúdások, sem az anyukám sem a nővérem nem húzta tovább 6-8 óránál. Ebben bízom én is, de a lényeg hogy minden rendben legyen.

Nézegettem a kézi fejés technikáját, most még elég bonxolultnak tűnik, de így voltam a terhességem elején a vizsgálatokkal. Mikor, hova, (mennyiért), minek.....

Verka! Rég hallottunk felőled! Minden rendben?

Mindenki vigyázzon "magukra" :)

ANi
anidani
Isaszeg

Ani
hát ti se vagytok semmik, 37 hetesen költözni... Ennél már csak az a rosszabb, amikor csecsemővel költözik az ember.

Aki még nem szült, annak jó tanács:
én vittem magammal eldobható bugyit, az nagyon hasznos volt, meg domestos törlőkendőt, azzal töröltem le mindent zuhanyozás előtt (a zuhanyrózsát, a csaptelepet, a zuhanykabint, ahová belépsz) és HiGeen fertőtlenítőt, amihez nem kell víz, mert azzal amikor bemész wc-re, akkor azzal letörlöd a wc ülőkét, aztán a kezed. Nagyon jól fertőtlenít és nem kell hozzá víz, ezért bárhol bármikor használható. Nagyon fontos, hogy ezekre figyeljetek oda, mert ismerek egy kismamát, aki szülés után majdnem egy évig szenvedett egy fertőzéstől.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Elveszett bárányka jelentkezik...Tegnap olvastam el az utolsó hónap termését.
Lassan célegyenesbe kerülünk mi is, szerdán UH, majd a 3. labor és doki. 1-2 Nst és már költözünk is anyukámékhoz Gödöllőre. Ott folytatjuk az NST-ket és az utolsó UH-t is megejtik. Ez a nagy terv...Egyébként fejvégű a helyzete, talán már nem változik. Az talán tuti császár lenne választott orvos nélkül, ha fartartásba helyezkedne a végére...

Hangulatilag vagyok néha padlón, sokkal intenzívebb az érzelmi hullámvasút, mint anno a lányokkal.

Költözködőknek kitartást, nálunk a gyerekszobában elkészült a galéria, JUli el is foglalta a helyét, Adél egyenlőre lent a Juli ágyikóját kapta meg. Azt mondom, hogy zökkenőmentes volt az átállás (eddig egy szobában aludtunk mind a 4-en), de pl. az első éjjel 4-6ig Anna Peti Gergőt olvastam, hogy ne kívánjon Adél visszabújni mellém...
Mostanában kb 2x kel, vizet iszik és alszik nyugiban. Julika meg egyenesen élvezi a saját kuckót.

Rámtört a fészekrakás, állandóan rendezkednék, pakolnék, férjuram csak legyint és kimosolyog...

Ani, kaptál gyógyszert a bacis pisire?
Köszi a hiányolást, egész pontosan érkezik hozzátok a baba, egyébként a hidegfrontot én is érzem, valahogy más...
Ignáthné Évike volt már nyári szabin, ugye?

Silver, nekem a Rókusban mesélték, hogy a vajúdóból tűnt el az anyuka, kint találták meg az udvaron, csak rágyújtott egy szálra...

Szóval nem lelkesedtetek a szülésfelkészítőért? Az az igazság első szülésem előtt én nagyon felkészületlen voltam. A második babával jártam a Flórba, de akkor már " tudtam", hogy mit kérdezzek és arra bátorítalak titeket is, hogy kérdezzetek az előadások után, mert különben tényleg általános ismeretátadás az egész. Persze, ha szülésznőtök, orovosotok van, akkor ő is bizti válaszol arra, hogy ebben a kh-ban mi a protokoll, vagy bizonyos helyzetekben mi a főorvosi utasítás...

Piroska, Cielo, üdv itt!
:P

Az ambulanciával nekem nincs ellenérzésem, jártam a gyöngyösi kh-ba is terhesgond-ra és a Rókusba is, de a Flórban voltak a legemberibbek, de valóban érződik, hogy túlterheltek...

Textilpelus: 6 éve volt vagy 30, abból mostanra maradt 20 normális, de ez bőven elég. Azt hiszem ezek is csehek, nem rojtosak...

Babakád: Samu lesz az 5. baba, aki ebben a kádban fürdik, sima műag, minden tartozék nélkül. Én szeretem fogni őket a vízben, kicsit csúszós a bőrük, de biztos, hogy még az apukák se ejtik majd ki a kezükből a picit.

Megvan a kisfiunk neve: Sámuel :D
És ma van a 7. házassági évfordulónk!!!

Szeretnék gyakrabban jönni hozzátok... Julcsi hétfőtől újra ovis, talán meg tudom valósítani...
minden jót nektek

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Verka
Boldog házassági évfordulót! :) Anyukádékhoz költöztök? Átmenetileg vagy véglegesen? Mondjuk, szülés után jól jön az anyai segítség. :) Főleg a harmadik gyereknél. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska,
igen nem semmi most költözni, persze nekem nem lehet semmit csinálni, letiltott a család, de mindig megyek és nézek és akkor rám szólnak. Néha nehéz azért karba tett kézzel nézni, hogy csomagolnak, persze ma kapjuk a kulcsot, szóval a nagyja ezután jön még.
Nem akkora gond, mert sajnos rutinosak vagyunk. Ide ahol most még lakunk a kisfiammal költöztünk, mikor fél éves volt, az is buli volt.
Mondjuk magától a költözéstől meg a dobozoktól iszonyom van, de hát nekünk lesz most sokkal jobb és ideálisabb.
Addig költözködni kell mindig jobba, amíg nincs az embernek sajátja, de majd lesz!!!!
Én már az első szülésemhez is vittem mindenféle fertőtlenítőt én erre nagyon érzékeny vagyok, talán néha túlzásba is viszem a dolgokat idegen helyen. A por annyira nem zavar, de a wc és fürdő az legyen tiszta!!! :oops:

Verka,
szia. Nekünk meg holnap 1-én lesz a házassági évfordulónk...:-)
jól összejöttünk.
Én az ikrekkel teljesen kész vagyok idegileg, olyanokat produkáltam eddig is és most is hangulat, kedv, meg minden, hogy magam is csodálkozom.
Nem értem ezeket a hormonokat, a fiammal olyan boldog és gondtalan volt a terhességem, ezt meg jóformán végigszenvedem ezzel. Nem értem. Remélem ha kijönnek a picurkák, akkor visszaáll előbb-utóbb minden.

anidani,
na mizujs még egyben?
Nem tudom ezek a frontok kikészítőek komolyan, a két kölök a pocakban megőrül és komolyan olyan mintha a hasfalamon jönnének ki.
A fejésnél nekem a Medela dolgok jöttek be, van tapasztalatom ebben, mert én fejtem 6 hónapig a fiamnak, nem volt képes normálisan szopni én meg ezt választottam, hát elég strapás volt, de kézzel azért meghaltam volna. Ja és nem sebesítette ki egyáltalán a mellemet a szívó. Csak ajánlani tudom, ha szükséged lenne rá intenzíven. Csak szólj majd akkor és segítek hogyan melyik Medela típussal lehet a legjobban.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Hello Lányok!

Silver, riszpekt a költözés bevállalásáért, mi egy hónapja költöztünk, de nagyon megterhelő volt, és még mindig sok a dobozunk meg az orosz csillárunk:-)))

Úgy döntöttem, hogy ikrekkel fogadok orvost (én sem terveztem, a fiammal annyira egyszerűen és simán ment minden, hogy nem igazán láttam szükségét), Szentágotai dokit néztem ki, ő nyert nálam, mert pont olyan derűs, barátságos ember, akire gondoltam, mert megnéztem én szemem sarkából másokat is, akik kiváló orvos hírében álltak szintén, de van akit háromszor láttam és mind a háromszor mufurc képpel jött ment, hát inkább őt nem.
Ignáthnénak meg egy nagy piros pont, fantasztikus nőszemély! Nem ismerjük egymást, sosem találkoztunk, pont belefutottam egy teltházas napba, régóta vártunk a fiammal, aki már nagyon nyűgöske volt, erre hozott neki enni, megkínálta meleg teával, majd elintézte, hogy a szülőszobára beugorhassak a dokival beszélni, és ne kelljen kint várnom:-)

Mellszívó: relatív, kinek mi válik be. Nekem sokat kellett fejni, szaporító fejést is, és nem bírtam volna se kézzel, se kézi fejővel, nekem áldás volt az elektromos szívóm, főleg hajnalban, amikor pocok felkelt 2-3 óránként, szopi után meg még fejni kell totál kómásan, fáradtan, na csak ráraktam a cicimre a gépet és ennyi.
Kézi fejésben egyébként se voltam egy bajnok, alig bírtam valami mennyiséget nyerni, egyszer úgy bedurrant a mellem, meggynagyságú csomók lettek benne, hát már sírtam, annyira rossz volt, és a kórházban egy csecsemős nővér megszabadított a kínoktól, lefejte, de olyan szakszerű mozdulatokkal, hogy csak ámultam, hogy spriccol, szóval ha valaki rájön a technikára, akkor biztos jó.

Kád: nekünk is mezei, legolcsóbb fehér kiskádunk volt. Most azért veszek állványosat, mert a férjem a fürdető nálunk, a fájós derekával három gyereket térdelve a kádnál meg elég húzós lenne, ennyi jár neki, amiért segít:-)

Kép
Kép
nalla

Szaisztok!

Brrrr, milyen hűvös van odakinn...

Mellszívó: Avent kézi van nekem, az elején sokat szenvedtem vele, nem akart vákuumot csinálni, aztán már ment. Közben megtanultam kézzel is fejni, igazából sosem volt szükség a fagyi tejre, de nekem biztonságérzetet adott, hogy tudok mihez nyúlni vész esetén. Később a fürdővizükbe öntöttem bele, nem itták, mert gond nélkül szopiztak. Adéllal még egy elektromos Medelát is kaptam kölcsön, jó csöndes volt és nem kellett hozzá a 2 kezem...

Piroska, csak a szülés előtt leszünk a szüleimnél, mert onnan csak 20 perc a kh, tőlünk meg 1 óra. Aztán jövünk haza a fészkünkbe és itthon 2 hétig a férjem lesz a segítségem.

Nalla, igen Évike nagyon figyelmes, biztos veled is az lesz, igazi kincs!
Örülök, hogy döntöttél orvos ügyben! Bízzál benne, az a lényeg.

Szép délutánt nektek, én bedőlök az ágyba 1 órára...

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?