Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Lehet egy kétfogú babának puffasztott kölest adni? Kölesgolyó, vagy mi. Ma vettem és odaadtam neki, ropogtatta, de elvettem tőle, nehogy lenyelje. Hogy kell neki adni? Adjatok tanácsot légyszi.
Vendég

Tlindi, na látod, pikk-pakk kijönnek a fogak. Egyik nap még hiányolod őket, másnap meg sírás vagy nevetés közben nagyra nyitott szájában meg is pillantod őket.) Így megy ez. :wink:
Vendég

néhány kép Szonjáról

Kép
Kép
Kép
Nagyon bejön az alma :? [/img]

Tlindi

Kép
tlindi

Twist!

Szerintem ha ízlett neki a kölesgolyó akkor nyugodtan hagyhatod neki, hogy ropogtassa hiszen szinte elolvad az ember szájában és
Dorkának is tuti a nyálától hamar megolvad. Persze csk úgy ad neki hogy ott vagy és figyeled a reakcióját. Én már adtam Kincsőnek kekszet ügyesen elnyamogta persze a szemem le se vettem róla amíg nem végzett a keksz evéssel! Sőt a hétvégén grill csirkét ettünk és a melle husából adtam neki, úgy nyitogatta a kis csőrét nem győztem után pótolni! :D

Tlindi!

Gyönyörű Szonja! Azok a gyönyörűséges kék szemek!
Milyen szépen ül! Nekem Kincső lusti az ilyenekhez, ő olyan ráérősen nyomja a dolgokat.
Az almaevős kép nyagyon tetszik!
Az almát mi is szeretjük ennyire! :?
Nálunk az őszi barack a sárga barack azok nagyon bejönnek. :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

ildóca

De jó neked,hogy kincső ilyen jól eszik,nekünk mindenre csak a szájhúzgálás megy,a baracktól még el is sírta magát.Sose fog belejönni a kajálásba,állandóan csak a cici kell neki.Már előre félek,mi lesz ha nem lesz tejcsi.Éhen fog halni szegény kölök :x :x

Anikó

Nagyon szép gyerkőceid vannak,de a nagy lányodra is kíváncsiak vagyunk.Persze csak ha nem tolakodás :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!

Tudod mi hamar befejeztük sajna a cicizést!
Igazából mindenféle főzeléket megeszik szerencsére!
Ma sárga dinnyét evett a kisasszony igazából a levét szívogatta ki belőle! Nem is gondoltam, hogy ennyire fog neki ízleni, még anyu meg is kérdezte adjak még neki? Én meg mondtam neki ha ízlik neki had egyen!
Igazából azt monda a doktornénik, hogy minden étkezés után adjak neki tápit de nem kell neki nem hajlandó megenni a tápit.
Az igazság az, hogy úgy kéne, hogy az 1 órási főzelék után is kapjon tápit de köszöni szépen megeszik 200gr főzeléket és utána már nem kell neki a tápi de sokszor még a tea sem, mert úgy tele van. Délután meg tejpépet kellen ennie de neki az sem kell, úgyhogy vagy gyümölcsöt kap délután is vagy csináltunk már olyat is, hogy túrórudinak csak a túró részét de azt viszont úgy bepakolta mint a sicc. Ma meg szintén ismételten nem kérte a tejpépet mert hát persze én próbálkozom. Úgyhogy a mai uzsi meg joghurt volt. Aldiban vett joghurt olyan kis picikék mint a danonino. Na azt nem kellet neki kétszer mondani, hogy nyissa ki a száját. Azért nálunk is van amit nem eszik meg. :? Végül is csak reggel eszik tápit fél 7-kor és az esti főzelék után. De este viszont nem adok neki csak 100-gr főzeléket és akkor így még megeszik 80-100-gr tápit.
Na most jó hosszú lettem (Bocsi).

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Persze a túrórudi jobb is mint a táp,van esze a kis manónak :D

Most a nagymamám fasírttal a nagyapám pedig uborkával akarta etetni a gyereket,azt biztos benyalta volna,én meg a hajamat téptem.

Én is próbálkozom az etetéssel naponta 2x.De a pohárból ivás már egészen jól megy,mig ki nem veszi a poharat a kezemből és magára nem önti az egészet. :P Hagyom neki had gyakoroljon.Csak hát utána öltöztetés,ami pedig akkora hisztivel jár,hogy bevörösödik a feje meg az enyém is :oops:

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Itt a legújabb családtag! :)
Holnap lesz 11 hetes! :) Tündéri amerikai staffordshire terrier kislány. :)(az angol staff. bullterrierről lemondtam, az már tényleg megfizethetetlen... )
Apát is egyből megfőzte! :D
Vendég

Adrienne!

Gratula az új családtaghoz! :D
Remélem azért már jobb a lelkednek egy kicsit!
Majd kérünk róla képet!
És a neve mi lett?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Adrienne

Gratulálok az új "kislányodohoz".Lehetne róla is képet :lol:

Én is szeretnék kiskutyát,de hát panelbe nem a legjobb neki.Volt nekünk is egy dobink,de sajna beteg volt és el kellett altani az ő érdekében Már nem bírt lábra állni,nagyon szenvedett.12 éves volt.

Tlindi

Kép
tlindi

Kép
Vendég

Adrienne!
Gratulálok a kutyuhoz!
Nagyon cukor.
Utánaolvastam a fajtának és azt írják, hogy jól le kell mozgatni és nagyon ajánlatos kutyaoviba meg kutyaiskolába vinni.
Terveztek ilyesmit?

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
Vannak ilyen irányú terveink, de majd kiderül. Az öreg kutyus is ugyanilyen fajtájú volt, Ő nem járt sem oviba, sem iskolába, mégis nagyon jól szocializált kutty volt. Vele sokat jártunk kutyák közé! :)
Muszáj lesz ezt a kis szörnyeteget majd vinni ilyesmi helyre, mert már most eléggé domináns, meg majd tenyésszemlére kellene vinni (ugyanis a tenyésztője szeretne tőle egy kiskutyát), és ott is kutyák között lesz!
Ildóca!
Abigel is ráérősen nyomja a dolgokat, nem csak az evést, de Ő sem töri magát a forgolódáson kívűl mást is bemutatni! Nem tudom hogyan (és mikor) lesz ebből önálló ülés! :) Még ha én ültetem fel, akkor is azonnal elborul! Mondjuk még csak most kezdtem az ültetését, eddig nem ültetgettem! :)
Vendég

Adrienn, nagyon cuki kutyus! Nekünk is volt am. staffi kutyus lányunk. Még én sem féltem tőle, pedig én a nagyobb kutyusoktól félek. De ő nagyon édi volt és lehetett vele játszani. :-)
Szupi, hogy ilyen gyorsan tudtatok és ilyen szép kutyust venni, ráadásul a tenyésztője is lát benne fantáziát, az meg főleg király, arra utal, hogy egészséges a kutyus, nincsenek rejtett betegségei és teljes felelősséget vállal érte a tenyésztő. Ezek szerint segíteni fog mindenben a tanácsaival, hiszen kb. 2 évesen lehetnek először kölykei és addig tuti tartjátok a kapcsolatot. Ez jó, nagyon rendes tenyésztőt találtatok, hurrá!:)

Azt hittem, hogy az új családtagot arra írod, hogy 11 hetes kismami vagy. :wink:

Tlindi: dettó nálunk is hasonlóan megy az ivás. Először még egy-két korty ügyesen, aztán mellkasra megy a fele, végül kiveszi a kezemből és kiönti:)
Én is vettem most sima túrót, mert a csecsemők szakácskönyvében van, hogy már lehet neki adni. Majd meglátjuk mi lesz.
Szonja baba csodaszép:) És milyen szépen ül, kérem szépen, ő már igazi nagylány:)

Ildóca: köszi, akkor kipróbáljuk önállóan a kölesgolyót, hátha... Olyan szépen rágcsálta, boldog volt:)
Vendég

Ildóca!
Teljesen érthetően írtad, csak én néztem félre a neveket. :oops:

Tlindi!
Gratulálok a fogacskákhoz! :)
Nagyon édes, mosolygós, ügyes Szonja bébi!

Twist!
Én még nem adtam ilyen extrudált cuccokat Domónak, ezért nem válaszoltam, de pár hét múlva tervezem, kb mikor annyi idős lesz, mint most Dorka.
Tényleg csak az a lényeg, hogy ne hagyd magára közben, de hát ezt el sem tudom képzelni rólad. :wink:

ivás: Nagy része nálunk is a nyakában köt ki, de úgy vagyok vele, hogy most még meleg van, kevés öltöztetéssel meg lehet úszni, viszont minden nappal ügyesedik. Én csőrös pohárból adom a vizet és már önállóan szeretne "inni" a fiatalúr, úgyhogy nem én tartogatom neki.

Kattkat

Kép
kattkat

Tlindi!
Neked akartam még írni, hogy semmilyen mellékhatása nem volt az oltásnak!
Domó 9100g és 73cm.

Kattkat

Kép
kattkat

de most lemértem és sztem 75 cm

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat

Köszönöm az infót.Domó sem tartozik az aprócska babók közé.Nagyon szép méretek :lol:

Köszönöm mindenkinek a bókokat,nagyon jól esik :lol:

Adrienne

Kutyuka nagyon édes.Névválasztás volt már?

Alma+krumpli elfogyott.Végre.Sikerült jó édes almát venni.

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi, gratula az édes almás cselhez:) Az nagyon finom étel különben, Dorka kedvence.)
Milyen fajta almát vettél? Nálunk a zöldségesnél már ki van írva, hogy édes alma (mert az anyucik biztos mindig így keresik az almákat):)))

Kattkat, gyönyörűek a kispasid méretei!!! Szép magas és erős lehet:)
Vendég

Adrienne, gratu az új családtaghoz! Hogy hívják Őkelmét?

Lányok, volt egy kis időm, visszaolvastam azokat az időket, amikor Ildóca és Kattkat szültek, mi meg itt paráztunk Szilvivel :) Hogy rohan az időőőő...

Kattkat, milyen szép méretei vannak Domónak!

Tlindi: nekem az első Szonjás kép a kedvencem! Nagyon cukor!!! :)

Tettem fel pár képet g-re, asszem 2-t, de majd töltök. Amúgy minden nagyon rendben van, kicsit gennyes a lábujjkörme, de nő ki szépen, addig kamillázom. Ma már hordozókendőben is alukáltunk, mert nem volt begyere a kiságy. Édibogaram! Hogy élvezte! Én meg majdnem lekajáltam a fejét a jégkrémmel :) Tegnap mérlegeltem is, 4580g volt az Úrfi.

Szilvi Ti hogy vagytok?

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Csak bekukkantottam.
Szonja csudaszép kis lény -lány (ha már félreírtam) :)

Nekünk a tegnap tragédia volt és a tegnapelőtt is. Éjfélre sikerült elalukálni, meg a sok JÓ TANÁCSTÓL is kezdek kibukni...
Igyekszem időt keríteni és g-re megírni (nem szeretnék itt nyilvánosba nyüsszögni)

Tiva gyönyörűen fejlődik, egyre jobban szeretjük és minden okéka! Ne tessenek aggódni :).

... no akkor igyekszem g-re írni...

Látom a bébik is szépen növögetnek, fejlődnek... Örülök, hogy mindenki jól van! .. és sajnálom, hogy ilyen gyéren tudok csak feljönni.

Jó éjt!
szilvi35

g-re megírtam az ígért szülést
szilvi35

Twist

Almafajta golden.

Kattkat még az oltással kapcsolatban.Ezt is combiba adják?

Csipetnyusza

Ákos is szépen növöget.Mi történt a lábacskájával?

Szilvi

Még egy jó tanács plusszba.Ne törődj a sok jó tanáccsal,azt csináld amit te jónak látsz.A "jótanácsosztogatóknak" valószinüleg úgy sem felel meg semmi,csak amit ŐK mondanak.

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!
Combiba igen!

Kattkat

Kép
kattkat

Nem kéne törődni... viszont iszonyat erőszakosak :(...
Mindegy. Az én nyomorom :(
szilvi35

Sziasztok!

Mi még mindíg nem vagyunk jól! :(
Hát nálunk sajnos nem jól alakulnak a dolgok!
Volt kedden a doktornéni és kiderült, hogy nem csak a torka csúnya Kincsőnek hanem még kezdődő középfül gyulladása is van! :(

Hát röviden ennyi!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ezt most kaptam, gondoltam érdekelhet benneteket!

Kép

Egy kis családi program mindenkinek!
Szerintem jó pofa ötlet az állatkertől!
Elküldtem a g-re is!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szerintem érdemes kihasznáni a lehetőséget!
Mert megnéztem és 3 éves kortól kell jegyet venni és egy gyerekjegy ára 1390 Ft!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Óóó... Ildóca! Sajnálom Kincsőt! Kívánom, hogy gyógyuljon meg hamar!

Tlindi! aranyosak a képek :). Nekem a 3. tetszik a legjobban... mindent elárul :wink:

Adrienne! Sajnálom a kutyit! Cuki az újabb jövevény. Ezek a kis terrierek olyanok, mint a keverék kutyák. Amikor először láttam életemben, nem akartam elhinni, hogy staffi.

Tiva is 4600g körül van és állítólag sokat eszik :? ... megeszik 150g-ot... de hát mit tegyek vele? Ha nem lakik jól, akkor sír és nem alszik :(. Egy nap 4-5-ször kakil, szerintem kijön a felesleg, meg nagy baba... szóval az sem jó, ha rendesen eszik...

Akartam valamit kérdezni, de nem emlékszem... ez megmaradt a terhességből. A memóriazavar :?
szilvi35

Tiva kimondta az első körmondatát!!! Eeeee...Őőöööö... eeeee!
szilvi35

Napi 1 deci tejet (lehet, többet is) tudnék adni valakinek... esetleg, ha kell... bár nem tudom, hogy az mennyiség-e egyáltalán fél éves bébiknek.
szilvi35

Szilvi!

Ez olyan jó érzés amikor elkezdik mondani az első betüket!
Imádni valóak tudnak lenni! :D
Aranyos vagy nagyon a tejcit illetően! :D
Sajnos Kincsőnek újjaban még a tápi sem kell alig hajlandó enni belőle! Pedig kéne neki többet ennie de örülök, hogy reggel és este elfogadja! Modjuk szerintem ha lehetne akkor csak gyömölcsöt enne egész nap, az mindeggy, hogy milyen gyümölcs!
Ma délután megevett egy körtét egy öszibarackot kekszel összeturmixolva és mind ezek után még követelőzött és benyomott még egy túrórudit! :D
Mondjuk este nem igazán volt éhes! Nem is értrem miért!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

:D :D :D

Megpróbáltam Tiva babát hasra tenni és valahogy nem találja a helyét. A lábait is a levegőben tartja, miközben a buksiját is emeli. Fóka pózban tartja magát, majd arccal az alatta lévő pelusra borul, ha kifárad. Láthatóan nem jó neki. Próbáltam a buksit elfordítani és letenni, de nem fekszik neki.
Hogy fog így hason feküdni. MIt tudnék tenni vele? Mit gondoltok?
szilvi35

Sziasztok!
Ildóca! Sajnálom Kincsőt, jobbulást kívánunk Neki!
Szilvi! Ezt nekem Abigél a mai napig csinálja, de legalább már nem sír! Nekem az első 3-4 hónapban üvöltött, amint hasra fordítottam. És még így is hagyni kellett, mert nem akart erősödni a nyaka.. Szóval, ha nem sír, akkor szerintem semmi gond, csak a fokozatosságra ügyelj. Először csak 3-5 percet legyen hason, aztán mindig egy kicsivel többet... Nekem anno így mondta a "támadónő"...
Majd még benézek, de rohanásban vagyok.... :)
Puszi Mindenkinek!
Szonját régen olvastam... :roll:
Vendég

Szilvi!

Teljesen normális reakció! A lábemelés Kincső is időnkét még mindíg így fekszik hason!
Nyugodtan hagyd hason, mert a nyakizmoknak tényleg erősödni kell és majd idővel szépen megszokja!
Nekem Kincső már a kórházban hason volt, imád hason lenni a mai napig is mindíg úgy alszik el! És ennek ellenére azt mondták az ortopédián, hogy gyenge a nyakizma! Tornáztatni szoktad fürdés elött?

Azthiszem jobban vagyunk, bár még nem tökéletes Kincső de jobban van!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Többiek ! Hol vagytok?

Kérünk jelentést!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Kicsit behavazódtam...

Szonja és Kincső baba is nagyon cuki! Szonjának milyen kis kar hurkái vannak! Harapdálni valóak! Ildóca, tudom nem vigasz, de Balázskám egyáltalán nem ette a tápot (se) fél éves kora után. Kincsőnek jobbulást!

Adrienn!
Sajnálom a kutyusodat! És nagyon aranyos az új jövevény. Zarand nyúzza rendesen? De legalább összenőnek.
Nálunk a kutya tisztára meg van zavarodva, mióta Balázs megszületett. Meg Ádám. Nagyon féltékeny. Jó, azért Balázs is adja neki az ívet és csak akkor kapott oda, mikor a kaját ki akarta venni a szájából. De akkor is! Már nem bízom benne, állandóan lesem, hogy mit művel. Pumi egyébként, terel állandóan és régen is odafogott a sarkunkra. Nem harapott/harap, csak megfogja. De valamelyik nap mentem hátra a kertbe, és a tetű megcsípte a gatyámat. Szóval tavaszra - mire a kicsi is megy - a kutyának mennie kell. Vagy mit csináljak vele? Mitől lett ilyen? Féltékeny?

Jelentem 3 fogunk van: kettő felül és egy alul. Sajnos nekünk még az íny áttörésével sem oldódnak meg a gondnok, utána még egy két napig, míg a sarkacskák is ki nem bújnak, addig tart a fájdalom. Nekünk bevált az Osanit. Ha nyüszköl, már dugom is a szájába.
A másik sajnálatos, hogy Ádám alig eszik. Csak cicit akar. Amiből még hajlandó 5 kanálnál többet enni, az az őszibarack banánnal, és a tejpép. Na ezekből sem eszik többet 40 grammnál. Tudom, hogy fogzásnál ilyen lehet, és nem érzem, hogy fogyna, de akkor is tiszta para vagyok, hogy mi van ha még 1 évesen is csak őszibarackot és banánt akar enni. Pedig pepecseltem, meg adtam neki bébiételt neki. Meg húslevesből répát, zöldséget, kicsi husit. Elkezdi jóízűen enni, eszik 5-10 kanállal, majd elfordítja a fejét és ki nem nyitja a száját.
Szóval nem tudom, nem tudom. Remélem, ha most a harmadik után egy darabig nem jön fog.
A hernyózást abbahagyta, szépen kúszik. Nem tudom, mikor fog négykézlábra állni, de még szerintem nincs elkésve semmivel. Egyre többet akar ülni és áll. Feláll, és rugózik a kis lábával. Betojok rajta. És mikor mondom neki, hogy tánci-tánci tele pofával röhög és még jobban rugózik. Persze hamar elfárad. Sokszor fekve szalad, csak úgy kopognak a kis lábai.
A nagy meg rossz. De nagyon. És amennyi szennyest gyárt. Imád öltözködni. Kiborít, mikor totál retkesen a szekrényből szedi elő a tiszta ruhákat és húzza magára. Ennél jobban már csak azt, mikor az én papucsomba bújik a sáros lábával. Na az vigasztal, hogy jövő ilyenkor már két bitang rossz kölyköm lesz. Szóval most még pihenhetek :)

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nem szoktam fürdés előtt tornáztatni! Mondjad, miért és hogyan kell??? Senki nem mondta :(
szilvi35

Ildóca: jó, hogy írod a túrórudit:) Mert pont kérdezni akartam, hogy túrót hogyan adhatok a babának? A csecsemők szakácskönyve szerint túrót már lehet neki adni, csak szitán áttörve. Na, nekem olyan szitám nincs, amin át lehetne törni, nem is értem, mire gondolnak... De ha leszedem a csokit róla, akkor ehet túrórudit a kislány?
Még sajtot is írnak már, hogy lereszelve szórjuk az ételére. Na, persze ez még nem pálya nálunk, még darabos ételt sem kapott soha....

Szonja, szerintem a mozgásban nagyon ügyes ádám baba!:) Rugózik, ücsörögni próbál, nagyon-nagyon ügyes, ebből hamarosan ülés lesz:) És mászás és állás.
Mi másztunk, hogy példát mutassunk, már írtam:) Nagyon poén volt, tiszta lököttek voltunk, de mivel utánoz a csajszi, így ő is próbálgatta. Lökött szülők oktatási módszere, de bejött:))))
Vendég

Twist!

A gyerekorvos szerint csak a bio túró, bio joghurt jó a babáknak.
Hát én vettem Kincsőnek egy bio joghurtot nagyon finom volt neki is ízlett megette pillanatok alatt! De iszonyat ára van 149 Ft egy doboz joghurt!
Csak azt nem értem, hogy régen ugyenez a gyerekorvosunk volt akkor meg esküdött a danonio és a könnyű és finom joghurtra!
A nagyok azon nőttek fel! Ki érti ezt! Most meg ellenzi!

Hát én leszedem a csokit a túrórudiról és a túró részét olyan kis darabokban teszem a szájába! Imádja! Egyébként még az agyon turmixolt főzeléktől is tud ám öklendezni , de perste a túróruditól attól nem öklendezik! :wink:
Szerintem nem kell azt szitán áttörni! Akkor már érdemesebb összeturmixolni és akkor olyan mint a krémtúró!
Például azt is lehet nekik csinálni a túróból, turmixolsz hozzá gyümölcsöt vagy kekszet be vagy mindkettőt és akkor már a kekszől kicsit édes is lessz!
Lehet szerintem is igen sajtot is adni nekik még ha nem is a tetejére szórod neki a sajtot hanem belekevered a kajába még az is finom ízt ad neki! Nálunk már 8 hónaposan azt ették amit főztem a családnak!
Jó persze odafigyelve azért mert a tojás tej azok nem igen jók még nekik!
De a húsleves jó ötlet! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Nekem Abigel öklendezik minden apró darabos ételtől... Mondjuk Zaránd nagyon sokáig csak a teljesen pürésített bébiételeket ette... Még 8 hónaposan is az 5-6 hónapos babáknak valót, mert azokban még nem voltak "darabkák".

Szonja!
Nekem is nagyon vacakul eszik még mindig a lány... Viszont nem fogy! De a fiam is ugyanúgy rosszul eszik még mindig. Csak a főtt tészta, májkrémes kenyér, néha a párizsi vagy virsli, és mostanában a medve sajt (kocka sajt). Ennyi, ezen kívűl semmit nem hajlandó enni...
Abigel meg nem akar ülni... Ha ültetem, akkor azonnal le akar feküdni... A babakocsiból is csúszik lefele, nem hajlandó ülni. Viszont hangosan kacag, amikor ácsoroghat. Persze nem megy neki még egyedül, csak ha fogom, de nagyon tetszik neki...
Kutya: én anno szegény öreg kutyának megmutattam és rendszeresen odavittem a picit hozzá, megszaglászhatta, vigyáztam, hog a pici azért ne nyúljon hozzá. Zaránd, mikor mászott, és odament a kutyához, akkor azért ott kellett lenni eleinte, de szépen összeszoktak! Most a kiskutyát már gyöntöli Abigél is. Leteszem a kutya mellé, és Ő sikítva 2 kézzel gyűrkészi! :) Muszáj összeszokniuk, megtanulni egymás tiszteletét, hogy ne legyen késöbb gond! Zarándot is úgy neveltük, hogy tisztelje a kutyát. Bizony, ha valami olyat csinált/csinál vele, akkor odaküldöm bocsánatot kérni! Nagyon szépen kezeli már a kutyákat, aminek kifejezetten örülök! Mondjuk nálunk a lakásban van a kutya, és muszáj is összeszoktatni, mert ezek azért nem gyenge kutyák! De soha nem volt gond!!!
Ja, és tartozom a kiskutya nevével: Elbilge From Oops Dale
Vendég

Ildóca: csak úgy lehet egyből adni egy doboz joghurtot a babának? Vagy ezt is fokozatosan kell bevezetni? Majd akkor mi is megpróbáljuk bevezetni. Tegnap a túró nem aratott sikert, kinyomta a szájából Dorka, pedig gyömölcsök közé kevertem, de mégis észrevette.

Adrienne: ne aggódj, majd egyszercsak magától ülni fog Abigél, egyszercsak odanézel és már ücsörög is:) Így megy ez.
A kutyusnak nagyon jó lehet, hogy veletek van a lakásban, mindig a közeletekben lehet, biztosan örül:)

Képzeljétek, Dorka 3 óránként kelt éjjel és szopizott. Kemény éjszakánk volt. Nagyon sírt éjjel, csak a szopi nyugtatta meg. Hát rég volt ilyen, nem is jellemző, 12 órákat szokott aludni. De most nem tudom mi lehetett.
Vendég

Twist!
Nem tudom mennyire nyugtat meg (gondolom semennyire :wink: ), de péntek és szombat éjjel Domó is sírva kelt éjjel.
Megetettem zacsis tejjel, aztán visszaaludt, de pénteken a következő kelés után, ami 6-kor volt, az Istennek nem tudtam visszaaltatni.
Persze neki elég volt este fél 10-től 6-ig, nekem nem éjjel fél2-től 6-ig egy keléssel, ami minimum 20 perc volt.
Én vagyok a hülye, hogy nem fekszem le előbb...
Biztos a fog (mostanság mindent erre kenek).

Pénteken pedig volt egy kis dolgunk Budán (mi Pesten lakunk), de sikerült belecsúsznunk az útfelbontásokkal megspékelt csúcsforgalomba...
Domó ÚGY ÜVÖLTÖTT, hogy nagyon. Vigasztalhatatlan volt. Se a jelenlétem, se a hangom, se a plüss bocija, a hüvelykujja, az éneklésem, a folyamatos szövegelés neki, SEMMI nem nyugtatta meg.
Ráadásul épp a vihar előtti nyomott melegben.
Hát kivettem a körúton araszolgatva az üléséből, na akkor persze minden nyűgje megszűnt.
Aztán természetesen visszaraktam, amikor végre lehetett haladni (egy tetvedék felbontás dugította be amúgy az egész körutat
:twisted: )
Visszafele dettó. Akkor félre is álltunk egyszer Domit nyugtatni.
Úgy hüppögött egyem meg a szívét!
Ezért nem mernék én kettesben elindulni vele kocsival...
Ha elkezd így vonyítani, én tuti tömegszerencsétlenséget okozok!
Nem bírom hallgatni, ha sír.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat:én is mindent a fogára fogok:) Néztük is reggel, hátha valahol felül készülődik esetleg egy következő fog, de semmi. Nálatok készülődik valamelyik fogacska?
A dugóban nagyon rossz lehetett:( A napokban nekünk is előfordult üvöltés a kocsiban. Nem tudtuk mi a gond, ezért félreálltunk. Végül is az volt a megoldás, hogy az ülést átfordítottuk, hogy kilásson Dorka. Végül is már nem kell fektetős fokozatban használni az autósülést. Ezek után szépen nézelődött, érdekelte a táj, vígan rugdosott, sikongatott. Akkor én sem tudok jól vezetni, ha sír Dorka. Legszívesebben azonnal félrerántanám a kormányt és félreállnék, hogy jaj, mi a baj?!

Adrienne: kutyid neve nagyon szép nemesi névnek hangzik. Bizti híres ősök leszármazottja. Szupi, hogy ilyen szépen összeszokik a gyermekekkel.
Vendég

Twist!

Igazából mindent fokozatossan kellene bevezetni a babáknál!
De ez nálunk nem igazán jön be! :D
A joghurtot egyből bepakolta a kis drágám! Úgy tátogott mint egy éhes kismadár!
Szerintem tuti megtudott volna enni két dobozzal is 150-gr-os joghurtot vettem!
Persze Biót!
De szerintem majd megnézem mi is van a Könnyű és finom joghurban és ha nem gáz akkor szerintem maradunk annál.
Hiszen a többi is azon nőtt fel! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja

Gratulálok Ádám 7 hónapjához.

Annyira repül az idő,még csak most születtek :) :(

Hát én még vinni se mertem egyedül kocsival Szonját.Mindíg apa vezet.Nincs is túl régen jogsim,meg félek is vele vezetni.A tájékozódás se az erősségem,és ha bekeveredünk valami dzsumbújba akkor sose jutunk haza...

Mi is állunk már.A hasamra támaszkodik,úgy áll és közben dumál meg vigyorog.De nem nagyon akar (vagy nem tud) a talpára állni csak a lábfejre (teljesen kifordítja) lábujjra és talpélre
.Normális ez így?Így kell ezt csinálni???

Visszatért a nyűgösség nekünk is meg a nem akarok aludni se éjjel se nappal.Kerestem új fogacskát,de sehol semmi.Újra folyik a nyála,szóval biztos lesz valami,csak kérdés,hogy mennyi szenvedés árán.

Tlindi

Kép
tlindi

Halihóóó!

Jelentem a lábujjköröm tutijól kinőtt, hála égnek!!! Be volt pöndörödve, de most már OK. Ésss elértük a 4900g-ot!!!

Tornáztatni én sem tudom hogy kell fürcsi előtt, vki tud segíteni? Tegnap volt itt anyóós, de éppen aludt, így nem tudta megmutatni, aztán meg lekötötte a kerti grill.

Mivel Ákos nem szeret pucérkodni, ugye mindig gondunk van a pelusozással - bár mostanában egész jó, ha teli pocakkal csináljuk, szerencsére nem bukós fajta - ezért fürdetésnél kipróbáltuk a Tummy Tubot, nagyon bevált, mert előtte kicsit fázott a kádban, amikor kivolt a pocakja. Teszek fel g-re képet a fürcsiről :))

Nagyon jó napjaink vannak, reggel iszunk pár korty Mecsek bébi teát, aztán ha napközben éber óráinkban játszószőnyegezünk, szinte azonnal megindul a rotyi, nincs tekergés, meg kínszenvedés. Én csak "kaki-szőnyegnek" hívom :DD

Hát Lányok a lakásról nem sok hír, talán jövő hétvégén már...tudjátok a remény hal meg utoljára, addig is ismerkedünk a világgal!

Kép
Kép
csipetnyusza

tlindi, kattkat, én nem értek hozzá, de lehet tényleg fog (=vigasztalhatatlan) , főleg ha csorog a nyál...jaj de félek ettől az időszaktól!!

Szilvi: én mindig hason altatom, a védőnő meg is állapította, amikor vállon tartottam, hogy látja rajta, ahogy a fejét tartja már. A kórházban is ezt preferálták, és nekünk nagyon bevált, sokkal nyugodtabban alszik. Kisbékám :)

Voltunk dokinéninél is, van egy pici köldöksérv, arra is a hason alvást javasolta.

Kép
Kép
csipetnyusza

Nyusza!
Előre ne félj a fogzástól!
Vannak babák, akik szenvedés nélkül, észrevétlenül növesztgetik a fogsorukat.
Én ismerek olyat.

Én is mindig hason altattam Domit, de ő már 1 naposan emelgette a fejét, pedig jó nagy burája volt.
Akkor nem is tűnt fel nagyon, hogy mekkora. :lol:
Azon volt a 2 kiló plusz, amennyivel egy normál babánál többet nyomott. :D

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Tlindi! Köszönjük a köszöntést! Pont én is ezt mondtam apának, hogy még csak most született! Meg hogy most puszilgassuk, szeretgessük, mert a nagy már nem hagyja. Képzeljétek, ha megengedi, hogy valaki megpuszilja, olyan kis dög, rögtön törölgeti az arcát. Pedgi nem jellemző, hogy patakokban csorogna a nyálunk :)

Kattkat! Tejes zacskó :lol:

Mostanában nálunk is van, hogy kel éjjel 3 és 4 között, de félálomba átbotorkálok érte, vissza az ágyba, mellre fel. Amikor betankolt elfordul oldalra. Na akkor visszaviszem az ágyába. Aztán ha ébred éjjel, ha nem, reggel 6 és 7 között kel. És van még, hogy ilyenkor is sikerül visszaaltatnom. Hétvégén vagyok királylány! Mert az ágyba magam mellé szoktam venni, és úgy szopizik. Na ha ilyenkor meglátja az apját - márpedig meglátja - akkor már nincs visszaalvás, röhög neki. Úgyhogy ők felkelnek és mi meg a Balázzsal jó sokat durmolunk még. Úgyhogy nagyon várom a hétvégéket. Ilyenkor egyébként le se lehet vakarni apáról, aki egész nap hurcolássza a seggét. Érdekes, hétköznap nálunk meg se próbálkozik ilyennel és mégsincs vele semmi baj. De este fél 6 körül, amikorra apának haza kellene érni, már minden baja van. Ugye mennyi eszük van már most?

Most, hogy az alsó fogacska is elég jól kinn van, egész nagy mennyiségeket is belapától már. Na csak abból, amit megeszik. Ja, és a felső fogai szépen kinn vannak már és néha "köszörüli " a kis fogacskákat a cickón. Hát nem annyira jó érzés. És az elmúlt napokban szépen fejlődött: elképesztő tempóban kúszik, ha valami érdekeset lát. Nem is gondoltam, hogy kúszni is lehet ilyen gyorsan. Ja és az érdekes: távirányító, telefon, egér. Mostanában a távirányítót adom a kezébe, ha öltöztetem. Mert különben ki kellene kötni.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?