Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Jól megugrottak errefelé az események!

Visegrádi utcai Mária-bababolt szombaton is és vasárnap is 6-ig nyitva van. Mivel ez egyben nagykereskedés is, aki tud, annak érdemes vállalkozói igazolványt vinni, és bejelntkezni, mert 4 féle árral dolgoznak. A legmagasabbat az fizeti aki az utcáról bemegy, megjegyzem ez is alacsonyabb mint más üzletekben. De aki nem egyéni vásárló, hanem "kereskedő" azt, a fizetendő végösszegtől függően három árcsoportba sorolják.
Nem tudom ismeritek-e a Bébikert, ami a Brendon áruháznak a tagja. Itt régebbi modellek, esetleg minimális gyártási hibával rendelkező márkás ruhák kaphatók. Ide is érdemes elmenni!

Bmárti! és aki még nem vett kiságyat, én bátran merem ajánlani az olcsóbb kategóriába tartozó fenyő kiságyakat. A Máriában is van, tavaly 11e volt.

Dorika!
Megdöbbentő a történeted, és félig meddig magam is bele tudom képzelni. Bár nekem magától indult, utánna volt burokrep., majd EDA (én kértem). Az én babám is bevolt szorulva, de szerencsére a szívhangja végig jó volt. Csak én nyomtam majdnem két órát.
Tényleg érdekelne, hogy ki volt az orvosod? Szerintem sokakat!
A következőt is nála szertnéd megszülni?
A szülésznőkről itt eddig pozitív véleményeket lehetett hallani, de úgy látszik vannak kivételek.
Laga szülésznőjéről nagyon jókat mesélnek, és szimpatikus is. (Gyöngyi)
Szülés után az osztályon aznap pont Ő volt beosztva. Nagyon sokat segített. Nem az Ő "betege" voltam, de már másnap tudta a keresztnevem.
Akkor eldöntöttem, hogy legközelebb szeretnék nála szülni.
Én hasonló cipőben járok, mint Te. Jelenleg két baba közt vagyok. A kisfiam 15 hó, a köv.pedig tervbe van véve.

Októberi Kismama újság!
A végén a szüléssztorik közt van egy cikk, a kórházválasztásról. Itt írja le egy anyuka, a Margitban történt szüléséről a rossz tapasztalatait. Értendő az orvosokra, szülésznőkre, csecsemősökre stb.
Én amikor ilyen 100%-os negatív kritikát olvasok az jut az eszembe, hogy lehet, hogy nekem csak nagy mázlim volt. De aztán hallom, olvasom pl.itt a topikban, hogy ez nem mindenkinél van így, akkor inkább azt a nőt sajnálom, hogy neki volt pechje. Ti hogy vagytok ezzel?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Dorika!

Keményen megküzdöttél a babáért! Megértem, hogy ezt mindenképpen el akarod kerülni a következő pocaklakó érkezésénél. Furcsa, hogy ennyire siettette a dolgot, hiszen két hétig a kiírt időpont után még normális, hogy bent marad a baba. Épp nagyon ráért az orvos? Légy szíves nekem is írd meg privátban, hogy ki volt az orvosod, nagyon hálás lennék érte...
A babadiszkontos infót én is nagyon köszönöm, én épp az árjegyzetelésnél tartok babacucc ügyben de a budai oldalon eddig még nem jutottam túl (Kismama Pláza, stb.).

BMárti!

A 7.6 még nem tragikus, de magas. Most néztem egy kicsit jobban utána (mi mindent talál egy kismama a Babanet rendelőben!), és kiderült, hogy nem ártana egy diéta: 180 gr szénhidrát és 100 gr fehérje / nap. Félek, nehogy szegény babának kelljen nekem is inzulint termelnie Kép. Ezzel a gondolattal nem lesz nehéz lemondani még a Daubner tortákról sem.

MB
meglepibaba

Dorika

Csak most látom az új üzeneteket, és láttam az orvos nevét.
Köszönöm
meglepibaba

Dorika
Bocsi,
Közben már írtad, hogy ki a dokid?

mucus
Tm

Laga,

valóban hasonló állapotban volt az én kisbabám is, de nem volt vészes a túlhordás, mert a méhlepény tökéletes volt.

Nagyon örülök, hogy jó tapasztalataid voltak a szülésznővel és hogy leírtad a nevét - köszsönöm. Fel fogom keresni, mert Ő az, aki igazán számít, és nem az orvos, ha egyébként minden rendben van.

Mucus,

köszi, hogy megerősítettél a választásban! Ezek szerint nálatok is bármikor megérkezhet a kistesó...

Meglepibaba,

valóban éreztem ilyesmit, hogy hétfő reggel 'kényelmes' volt megindítani.

Abban bízom, hogy a fél évvel ezelőtti médiabotrányok talán arra jók voltak, hogy jobban odafigyelnek az orvosok arra, mi is a valóban indokolt eset...

A 4700 gramm tényleg nem volt semmi. Remélem, nálam nem lesz igaz a "második baba mindig nagyobb"-tétel. Kép
dorika

Meglepibaba,

én úgy hallottam, hogy minden kórház és orvos másképpen tolerálja a túlhordást. Többektől hallottam, hogy itt a Margitban nem igazán szeretik, úgyhogy max. az orvossal lehet alkudozni. Egy dolog biztos: nem szeretném ezt a babát túlhordani. Emlékszem a fiammal minden nap úgy keltem fel, hogy ma megszülök, este aztán el voltam kenődve, hogy na, ma sem... De akkor is kitartottam és akkor született meg, amikor ő akart.

Laga
laga

Mucus,
engedj meg egy kérdést:

Te érezted a tolófájásokat?

(És a többiek, akik szintén EDA-t kaptak?)
dorika

Dorika,
ha bizonytalan vagy az orvosodat illetően, akkor orvost is tudok ajánlani. Úgy tünt, hogy az orvosom nagyon jól kijön a Gyöngyivel, bár szerintem ő mindenkivel jól kijön, mert egy nagyon udvarias ember.

Laga
laga

Mucus,

a kérdésedre válaszolva:
Én nem hiszem, hogy van jó/rossz kórház, sőt abban sem hiszek már, hogy van tutibiztos orvos/szülésznő/akárki.

Azt hiszem, hogy minden kórházban van ilyen is, olyan is és gyakran a kismama lelkiállapotától is függ, hogyan éli meg a helyzeteket.

Tragédiák szerencsére nagyon ritkán történnek, a kellemetlenségeket pedig el lehet viselni.

Ami az orvosokat, ápolókat illeti, nekik is van rossz napjuk, és nem mindegyikük rendelkezik azzal a képességgel, ami szerintem ebben a szakmában nagyon fontos lenne: hogy ne vigye át a 'betegre' a hangulatát.

Én éppen egy ilyen rossz hangulatot fogtam ki a Pálfynál, aki egyáltalán nem is próbált aznap kedvesnek tűnni, pedig egyébként soha nem volt semmi gondom vele.

A szülésznőmnek viszont nem egyszerűen rossz napja volt, hanem rossz hozzáállása - sajnos.
dorika

Dorika,
én is kaptam EDA-t, de semmit sem ért. Max. egy kicsit lerövidítette a fájásokat, de az erejük nem változott.
Effektíve fájdalomcsillapítás nélkül szültem. (Szerintem elszúrták az EDA-t. Tekergette is a szemét az orvosom és a szülésznőm.)

Laga
laga

Laga,
szívesen venném az ajánlásodat.

Ha elküldöd mélben, megköszönném.

Dorka
dorika

Kedves Mindenki!

Most mennem kell, köszönöm hogy ilyen kedvesen fogadtatok.

Holnap is visszanézek.

Üdv:

Dorka
dorika

Én is megyek a gyerekemért, sziasztok holnapig

Laga
laga

Dorika
Igen, én éreztem a tolófájásokat az EDA melett. Már a leggyengébbet is!
Egy adagot kaptam az érzéstelenítőből ami jó egy órát tartott, és szép fokozatosan erősödött a tolófájás. Jól döntöttem, hogy kértem, nem bántam meg.
Az én babám pici volt, mégsem bírt kijönni. Az én hasamat is nyomta a doki 1000-el, állva is nyomtam, felmerült a vákum, mert a császárhoz már késő volt. Elhangzott, hogy nagyon szűk a szülőcsatorna, amire a szülésznőm poénkodott is a férjemnek, hogy "van olyan helyzet amikor ez jó, de ez most nem az".
Én sem kaptam meg a babát, azonnal elszaladtak vele, ott nem is sírt fel. A felvételről néztem vissza hogyan élezgetik.

A kistesó projekten még jelenleg nem dolgozunk, de a jövő év első felében mindenképpen. Ti?

mucus
Tm

SZiasztok!
2.0 lett az ismételt AFP!!! (HOgy hogyan lett 1 héttel később 2.3-ból, azt nem tudom...)
Szóval ez remélem reménykedésre ad okot... A holnapi UH lesz a döntő!!!
Szurkoljatok még egy kicsit, lécci!!!!! Kép
Köszi!
Cas

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

IGEEEEEEEEEEEN!!! Nagyon örülök ennek a hírnek! Kép Izgultam értetek. Én is holnap megyek UH-ra, és az AFP eredményért visszamentem... (nem bírtam ki) Kép 1.3 lett, úgyhogy minden rendben.
Te hánykor mész? Én 10-re, úgyhogy ha sorrendben osztogatják az időpontokat a trutyiiváson, akkor biztosan előttem leszel. Kép
meglepibaba

Sziasztok!
Szeptember kozepen szultem a MArgitban es ha erdekel elmondom milyen. Szuper. De az tenyleg csak azon mulott, hogy az orvosom es a (nem valasztott) szulesznom nagyon emberseges es kedves volt. En nagyon feltem, de mellettuk egy percre sem panikoltam be. Keson mentem be, igy EDA-t mar nem kaphattam (nem is kertem volna a mellekhatasok miatt), mast meg nem kertem. Ugy latszik szerencsem van, mert nekem is Gyongyi volt a szulesznom. Ajanlom mindenkinek.
A csecsemosoket szoktak meg szidni, de nekem veluk is pozitiv tapasztalatom volt. Nagyon rendes volt mindenki, az osztalyos noverek is. A csecsemosok kozott volt egy no, aki elsore nagyon 'paraszt' volt, de kedvesen szoltam hozza es erre o is megszelidult.
Kivancsi vagyok a kismama oktoberi szamara, mert lehet hogy nekem is csak 10x-es szerencsem volt?
csengo
Vendég

Sziasztok!

Koszonjuk szepen a gratulakat! Kép
Vasarnap delben hazaengedtek minket a korhazbol, sajnos, 1 nappa kesobb, mint terveztuk, mert Nándi besargult es kekfenyezni kellett.
Meg minidg sarga es aluszekony, de felalomban is egesz jo az etvagya, igy remelem, hamar tuljutunk ezen az idoszakon. Kép

Most nincs tul sok idom, igy csak roviden:
a szulesem szuper volt, mint lattatok, delelott meg topic-oltam, aztan fel 11 (vagy fel 12? nem emlekszem Kép) korul mentunk be a korhazba, ahol Magenheim dr-nő volt az ugyeletes, o megvizsgalt, es mar 3 ujjnyi volt a mehszaj es a fajasok is 3-5 percesek voltak. Kép Aztan 14:32-kor szuletett meg Nándi annal a szulesznonel es orvosnal, akiknel ZSombi fiam is, ugyanabban a szuloszobaban, es ugyanugy keddi napon...Kép (csak Zsombi 13:32-kor)

A gyerekagyas idoszak is nagyon jol telt, bar kicsit elkenodtem, hoyg 1 nappal tovabb bent kellett maradnunk, ill. hogy nagyobbik pici fiam megharagudott ram, mert hirtelen eltuntem napokra. Kép
De kulonben a 20 honappal ezelotti tapasztalataimhoz kepest most pozitivan csalodtam: volt csecsemogondozasi oktatas, rendesen megtartottak a viziteket, a babakrol adtak infokat, beszamoltak a vizsgalatokrol es eredmenyukrol, 1 csecsemos kivetelevel mindenki pozitivan allt az anyukakhoz es nagyon segitokesz volt, a noverek minden nap korbejartak es megkerdeztek kinek milyen gyogyszerre (fajdalomcsillapitora) van szuksege stb. Kép

Ja, es tanyert, poharat (bogret) vinni kell, ha a vacsoradat es a reggelidet normalis korulmenyek kozott akarod megenni. KépKépKép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Meglepibaba
Holnap találkozunk. Én ma nem mentem el a leletemért, majd holnap. 10-kor felveszem a leletet és utána megyek fel az ultrahangra. Szerintem biztosan fogunk találkozni.
Én is néha rosszul vagyok, de ez a terhesség miatt. A normálisnál jóval alacsonyabb a vérnyomásom ilyenkor szédülök, kiver a víz. Leesik a vércukrom és le kell ülnöm Eddig bevált módszer, hogy mindig van nálam egy kisüveges coca-cola. Abban jó sok cukor van gyorsan feljebb viszi a vércukorszintet és vérnyomást. Megkérdeztem a védőnőtől és azt mondta, hogy ez sokkal jobb módszer, mint bármilyen orvosság.

Cas!
Fogalmam sincs, hogy hol ülhettetek. Mi 8-ra értünk oda. A vérvételes ajtóval szemben ültünk le. A párom állandóan telefonált azt hittem lenyomom a torkán.
Az én dokim is Sárvári.
Eddig én híztam azt az 0,5-1 kilómat. Van honnan leadni, de én nagyon nehezen tudok lefogyni. 12 évig versenyszerűen (napi 2-3 edzés + meccsek) kézilabdáztam és ez meg is látszik rajtam rendesen. Csak az a baj, hogy ami rajtam van az nem zsír. Így ami van azt nem is lefogyasztani. Ha tornázom akkor erősödöm még jobban, ha pedig nem eszem akkor rosszul vagyok.
Úgyhogy marad a jól bevált 65 kg.
Az előző gyerekemmel 13 kilót híztam és sikerült leadni. De az már régen volt. Remélem nem fogok úgy kinézni, mint egy malacka a 9. hónapban.
hmmc

Cas!
íííígy szorítok továbbra is xxxxxxxxxxxxxx. Nem lesz semmi baj!

Csengo
De jó mástól is olyat hallani, hogy minden frankó volt. Álltalában a csecsemősökkel szokott a gond lenni, de nekem is sikerült velük megtalálni a közös hangot.
Bár a lányok elmondásai alapján sajnos nem csak ezen múlik a dolog.

mucus

mucus
Tm

Cas,
drukkolok en is! KépKépKépKépKép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Cas, Hmmc! Visszaolvastam, és úgy láttam, ti jártok még rajtam kívül a Sárvári dokihoz. Egy-két dolgot szeretnék csak kérdezni!
- Valamelyikőtök szült is már nála? Mert ilyesmi tapasztalatokról is szívesen hallanék.
- Neki kizárólag magánrendelése van? A kórházban egyáltalán nem is rendel?
- Ti beszéltetek már vele afféle "anyagias" dolgokról? Én mindig rá akarok kérdezni, de olyan kellemetlennek érzem. Ha tudtok valamit erről, és esetleg megosztanátok velem, akár privátban is szívesen fogadnám!

Nikcsi!
A "baj" nem tudom, mennyire múlhat el: rámászott a lepény a méhszájra, ezért nem tornázhatok! De talán van még rá esély, hogy ez változik!

Üdv mindenkinek:
Orbis
orbis

Meglepibaba
12-re megyek UH-ra, úgyhogy előtte egy 1/4 órácskával megyek a leletért. Akkortájt ott leszel? És Neked megint trutyiivás lesz?! (Mélyen együttérzek...)
Örülök, hogy jó lett az AFP-d!!!

Hmmc
8-ra mi már lehet, hogy el is jöttünk... (ez nem biztos, de korán érkeztünk, és nagyon hamar leléptünk). Meglepibaba szerint mi már elmentünk, mire Ti befutottatok...
Nekem unokatesóm kézizett és úszott, és neki is kínszenvedés a fogyás...
A nem evéssel én is így vagyok, ha kicsit korábban vacsizok (6 előtt), akkor már hajnali 4-kor felébredek, hogy rosszul vagyok az éhségtől(balhézik a kölök, hogy éhes - kiköpött apja! Kép). Remélem nálam sem indul be nagyon a hízás. Bár az embört megfenyegettem vele, hogy ha én is hízok 25 kg-ot, akkor utolérem! De azt mondta, hogy akkor is szeretni fog. Kép

Mucus, kedves!!!
Ez nagyon-nagyon aranyos szurkolás! Olyan széleset mosolyogtam, hogy csak na!!! Kép

Gombóc
Köszönöm a szurkolást Neked is! Kép

Ez a sok szurkolás nem lehet eredménytelen! Köszönöm mindenkinek!!! Holnap jövök és beszámolok, mi a helyzet (remélem csupa jó hírem lesz).

Orbis
Én még nem szültem a Sárvárinál (első bébink), de anyám 14 éve nála szülte az öcsémet. Nem volt egyszerű terhesség (anyu sem volt már fiatal), a szülés is elég meredek volt (rosszul fordult a baba, és a feje is nagy volt), és csak a Sárvárin múlott, hogy anyu is és az öcsi is a lehető legjobbat tudta kihozni ebből a helyzetből.
Anyagias dolgokról még nem beszéltünk. Egyszer halványan megpendítettem a dolgot, és ő kedvesen megnyugtatott és egyben elodázta a kérdés megválaszolását. Kép (Azt azért hozzá kell tennem, hogy kb. a 10. héten támadtam le a kérdéssel, ami asszem egy kicsit mulattatta - hogy ennyire lelkes vagyok. Nem mutatta, de a szája sarkában asszem ott volt... Kép)
Mi az hogy "rámászott" a lepény a méhszájra? Ilyen irányban növekedett? Eredetileg hol volt?

Búcsúzóul még el kell büszkélkednem a férjem-urammal, mert tegnap teljesen meghatódtam tőle. Szóval vasárnap voltunk búcsúban (csak kézműves árusok voltak), és mivel a rendezésben is segédkeztünk, alig láttuk egymást egész nap. Pénzünk nem volt sok, és valahogy egyértelművé vált, hogy nélkülem vett valamit. (De persze tagadta, és kitalált vmi kifogást, hogy hová lett az a pár száz forint.) Végül nem firtattam tovább, és el is felejtettem az egészet (mozgalmas nap volt).
Aztán tegnap mikor hazajött, kezembe nyomott egy kis csomagot, hogy nekünk hozta. Kibontottam, és egy gyapjúfonalból kötött kis cipőcskét tartottam a kezemben, amit láttam én is a búcsúban, meg is csodáltam, hogy milyen édes, de eszembe nem jutott volna, hogy ő is észreveszi.
Teljesen elérzékenyültem! Kép (Még most is...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Dorika
Köszi remélem úgy lesz, csak sajnos nem csak rajtam fog múlni...
Köszönöm a Babadiszkontos dolgot, tisztára be is vagyok sózva, talán szombaton tudok legkorábban elmenni!
KÖSZÖNJÜK A BESZÁMOLÓT! Persze, hogy mindenkit érdekelt!

Meglepibaba
Tisztára egy cipőben járunk! Nekem is a 16. héten 7,6 volt. Az érték 7,8-ig okés. 3 hét múlva lesz a 26. heti újabb lötyizés. Magenheim doktornő nagyon megnyugtatóan beszélt evvel kapcsolatban: ne egyek meg egy tábla csokit, módjával/mértékkel lehet. A fehér kenyeret kellene teljesen elhagyni. Ezután átmentem a szomszédba (ő is Margitba szült lassan egy éve) és jól kikérdeztem a nőcit, mert neki jelentekezett a terhességi cukor (azóta már teljesen elmúlt). Ő ezeket javasolta: FEHÉR KENYÉR elhagyása, helyette teljes kiörlésű, vagy barna kenyér. Édesebb dolgok, mint pl.: banán, szölő, stb. azt délelőtt fogyasztani. Neki a cukorról teljesen át kellett térni a szölőcukorra. Mivel túllépte, ezért meg volt, hogy mit, mennyit és mikor egyen.
Daubnert ne is emlegesd! Kép Imádom!
A dokidat helyettesíti valaki, kérdezd meg ki az és ha tudod, hogy jó a doki menj el!

Cas
Hol laksz pontosan? (Akár privátban) Kézimunka? Kép Az nekem bűntetés lenne! Kép

Mucus
Még nem olvastam a cikket, de pont emiatt vettem meg. Mostanság nincs időm, mert 10-11 órát dolgozok az "ügyi" informatikus miatt...

Gombóc
Végül az ügyeletes Magenheimnél szültél?

Köszönöm az infokat a babadolgok vásárlásával kapcsolatban (mit-hol?)! Kép

Nikcsi 22+6
nikcsi

Sziasztok

Cas
De jó, hogy ilyen kedves és figyelmes férjed van. Írigyellek nagyon.
Nem panaszkodás képpen mondom, de sajnos az enyémnek még a figyelmét is felkell hívni, hogy szülinapom, névnapom, most már anyáknapja lesz.
Végül is nem Ő tehet róla, hanem a szülei. Ezek náluk sosem voltak fontos dolgok,nem volt jelentőségük, ezért nem szokott hozzá, hogy aznap legalább egy szál virágot hozzon. Pedig ahogy Te is írtad, ezek a kis dolgok iszonyú sokat jelentenek.
Azért már látok nála némi javulást!
Talán a másodiknál már én is kapok egy kis cipőcskét.

Nikcsi
Nem túl megterhelő a napi 10-11 óra munka?

Már régebben azt hiszem kérdeztem, melyik doki az a Sárvári????
Olyan sokan jártok hozzá, és csupa jókat hallok róla.
Csak kíváncsiságból kérdezem, maradok az enyémnél.

mucus
Tm

Sziasztok!

Nekem is az lenne a kérdésem, hogy is néz ki a Sárvári doki? Nekem a szülésem alatt az orvosom behívta az egyik ügyeletes orvost, aki megvizsgált, amikor elég kritikus lett a helyzet, nagyon profinak tűnt, és bíztató véleményt adott, hogy kifér a baba, aki végül tényleg kifért. Nos ő egy sötét hajú, körszakállas szvsz jóképű középkorú férfi volt. Talán ő az, vagy ha nem, és valaki ráismer örülnék, és megköszönném ha elárulná ki is ?

Kép
labdácska

Nikcsi
A profilodban lévő címet használod? Amiről a múltkor küldted a képeket, azt véletlenül kitöröltem... Egyébként a Kandó kolesszal szemben lakom bent a házak között az egyik kis utcában. Miért?
Kézimunka a legjobb! Na nem akármit, én kötni szeretek. Nem túl nehéz és haladós, az eredmény pedig általában kellemes. Mivel évek óta nem volt rá időm, hiányzik is egy kicsit. De most lesz 1-2 nyugisabb hetem (egyetemen uborkaszerzon, a félév közepi ZH-időszaknak már vége, a félév végi meg még nem kezdődik), úgyhogy a páromnak is évek óta van egy pulcsi-tartozásom, és a sógornőm is bejelentkezett, hogy szeretne egyet.
Amikor hulla fáradtan hazaesem, és teli van a fejem pénzügyi eredményekkel, bevételekkel, kiadásokkal, stb... akkor jól fog esni a tv ügyefogyott műsorai helyett betenni egy jó CD-t, és kényelmesen üldögélve kötögetni a meleg szobában. A kellemes zene pedig a babának is jó, ha én lenyugszom az meg pláne.
Te hogy bírod a napi 10-11 óra munkát?! (Azért ne strapáld túl magad!)Kép

Mucus
Azt hiszem tényleg nem panaszkodhatom! Kép Abban viszont nagyon igazad van, hogy mennyire sokat számít, hogy a családban, ahol felnövünk, mik a szokások... Nálunk pl. mindig drága ajándékok voltak, mert a hétköznapi dolgokat mindig megkaptuk. Náluk az ajándékozás különleges alkalom volt, ami sokszor főként nem anyagi szempontból volt drága, hanem mert mondjuk napokat elhülyéskedett vele aki elkészítette. Lehet, hogy az eredmény nem volt mindig tökéletes, de a szeretet, amit a készítése során beleépített, mindenkinek sokat jelent.

Kép
Kép
Kép
cas

Labdácska
Ez a leírás akár a Sárvárira is ráillik. De én nem ismerem a többi dokit, úgyhogy nem mondanám biztosra, hogy tényleg ő volt...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Dorika! Igazad van, az a lényeg, hogy Marci gyönyörű, de én tuti nem járnék ahhoz az orvoshoz ilyen előzmények után... Nekem is EDA-m volt, és a kitolási szakaszban is teljes hatású, mert órákig tartó "2 ujjnyi a méhszáj" állapotból pillanatok alatt indultak be az események. Ennek ellenére éreztem a tolófájásokat, kb. úgy, mint a terhesség alatt a fájdalom nélküli keményedéseket. Magamtól sose jöttem volna rá, hogy ezek már a tolófájások, de mikor kiderült, hogy mi a helyzet, tudtam, hogy mikor jön az újabb. Igaz, oda kellett figyelnem rá, és pánikhelyzetben lehet, hogy képtelen lettem volna erre koncentrálni. Az orvosom is ellenőrizte folyamatosan, a hasamon volt a keze, és mikor jött a tolófájás, mindig összenéztünk, hogy na, most! Kép

Meglepibaba! Daubner?! Nyam... ettől a szótól valahogy megindul a nyálelválasztásom... Kép

Cas! Szurkolok ezerrel, hogy az UH-n mindent rendben találjanak! Kép

Gombóc! Örülök, hogy jól vagytok, és köszi az infót, már írom is fel a kórházi listámra a tányért és a poharat! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Van egy eladó hordozókendőm használatival 3500 Ft-ért ha érdekel valakit. e-mail: virgile@freemail.hu

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike

Mucus, Cas
Köszi az aggódást, de remélem, hogy csak ezen a héten lesz ez. Annyira nem megterhelő, mert tornázni természetesen elmegyek, és ez egy kicsit feldob! Meg tudjátok az anyagiak miatt is csinálom, ez az évi fizu fog számítani....

Férjekkel kapcsolatban: nem is tudom leírjam-e, de az én férjem egy minta "példány"! Kép IMÁDNIVALÓ! A terhességem úgy kezdődött, hogy a kajálástól volt hányingerem, inkább nem ettem. De ezt nem lehet, ezért csinál szendvicset. Kell enni gyümölcsöt, ezért azt is csomagol. Múltkor mondtam, hogy akkora volt a körte, hogy egyszerre nem bírtam megenni, azóta (ma is) fel van negyedelve. Minden nap van joghurt is, és csinál 1 L teát (Gárdonyi koffeinmentes)... Ugye milyen hihetetlen, de IGAZ! KépKépKép
nikcsi

Sziasztok Lányok!

Megvolt az UH-m ma délelőtt. Nem tudom, hogy a szerencsén múlik-e, de én eddig még mindíg nagyon kedves emberekkel találkoztam ott: elmagyaráztak, megmutattak mindent amit lehetett. A mai is nagy élmény volt, még el is bőgtem magam, a párom is diszkréten szipogott... szóval tegnap este beszéltem a pocaklakómmal, hogy igazán kitárulkozhatna nekünk a nemét illetően. Még a 18. hétben sem vagyunk, de gondoltam könyörgőre fogom a dolgot, hogy ne kelljen még 2 hónapot várni! Kép Még gondoltam is, hogy most kiderül vajon hallgat-e rám ez a gyerek! Hát nem volt szégyenlős: FIUNK LESZ!!!!! Le se írhatom, hogy mennyire megindult a fantáziám! Eddig is próbáltam elképzelni, hogy milyen lesz majd a baba, de most aztán pláne...! Kép A párom az UH óta egy idült mosollyal a képén kering össze-vissza!

Cas

Kerestelek ma délelőtt, de nem láttalak, persze ha csak 12-re jöttél akkor ez abszolút érthető. Kép Mesélj majd, hogy mi volt! Alig várom a híreket! Hogyan tanultál meg kötni? Már játszottam a gondolattal, de nem tudom hol kezdjem.

Nikcsi

Ma összefutottam a dokimmal, aki megnyugtatott a cukrot illetően. Komolyan mondom, ennek az embernek olyan pozitív kisugárzása van, hogy az nem igaz! Elég két percet beszélgetnem vele ahhoz, hogy úgy érezzem semmi bajom se lehet míg az ő kezében vagyok. Egyszerűen imádom! Nem válnék meg tőle semmi pénzért! Ráadásul neki is a Daubner torta megvonás jutott eszébe először, tehát nagyon egy húron pendülünk. Kép Ő is azt mondta, hogy ez a cukorérték még elfogadható, úgyhogy megkönnyebbültem, de azért tényleg résen leszek (fehér kenyérnek annyi a háztartásban).

Gombóc

Én is csak nagyokat néztem mikor a reggeli üzenet után alig pár órával kaptuk a hírt, hogy megjött Nándi! Kép Őszintén örülök, hogy ilyen gyorsan ment. Azt hiszem mindenki ilyen szülésről álmodik! A bögre/tányér már nálam is listás...

Hmmc

Beszámolót kérek!!!!!

MB 17+3
meglepibaba

Nikcsi,
nem, en vegul a sajat orvosomnal, Beres dr-nal szultem. Es a valasztott szulesznommel, Rehakne Feher Andival. NAgyon szuper volt! KépKépKép

Labdácska,
ha magas es vekony is volt az az orvos, akkor lehetett akar a Beres dr. is. Kép

Gombóc
gombóc

Cas
Igen azt az e-mailt használom!

MB
És mondott valami mást is? Esetleg, amit én nem írtam? Akkor írd le légyszi (1 cipőben járunk)!

Az UH általában ilyen, a nő szonográfusok nagyon kedvesek és mindent mutogatnak és mondanak nekünk is. Kép Én már csak majd a 28-30. héten megyek. Juj de sokára van (5-7 hét).Kép

Gombóc
Köszi, bár reménykedtem, hogy ír valaki aki M.Ritánál szült... Remélem nekem összejön!

Komolyan attól félek a legjobban, hogy be van írva a "választott" orvosom, Rita nem jön be és pont a "választott" lesz ügyeletben, aki látja a kiskönyvem, hogy nem hozzá jártam terhesgondozásra.... és tényleg inkább nem folytatom, de a fantáziámnak is STOP! Kép Kép

Mára ennyi, üdv mindenkinek! Holnap ismét itt!
Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!
Szóval 12-re voltam bejegyezve UH-ra, így előtte gyorsan beugrottam a leletemért a gondozóba. Valszeg az arcomra lehetett írva, hogy aggódom, mert az egyik kedves hölgy (nemtom a nevét sajnos, de nálam eddig mindig ott volt az ajtótól rögtön balra) leültetett, és elbeszélgetett kicsit velem erről az egész AFP mizériáról, amiből a következőket szűrtem le:
az AFP és a wAFP értékeket kell nézni, ezek nálam ugyan kicsit magasabbak az ideálisnál (nem kórosan), de szépen lassan növekedő tendenciát mutatnak, ami teljesen normális egy növekedő magzatnál (mármint a növekedés). (Egyébként a dokim is csak ezeket az értékeket említette úgy emlékszem, a MoM-ról mintha nem is beszélt volna.)
De akkor hogyan lehet, hogy az emelkedő AFP és wAFP értékekkel 2.3 helyett 2.0 MoM értéket kaptam?!?!
A MoM egy valamiféle átlagtól való eltérést mutat, amit az aznap vizsgált összes lelet alapján (!!!)számolnak a terhességek korából, a babák adataiból és az anyák adataiból!
(Ha valaki pontosan tudja, hogyan is van ez, megköszönném, ha megírná.)
Kicsit ledöbbentem ezen, és csak annyi szaladt ki a számon, hogy ez az eljárás matematikai szempontból nem tűnik túl megbízhatónak. (Erre nem nagyon tiltakoztak ők sem...)
Mert szerintem ez azt jelenti, hogyha aznap sok olyan kismama volt, akinek alacsonyabb volt ez a hormonszintje, akkor egy magasabb értékkel nagyon kiugró MoM értéket kaphatsz, míg egy másik kismama ha a maga alacsony értékével sok magas értékűvel keveredik egy napra, akkor kiugróan alacsony MoM értéket kap. (???)
Javítsatok ki, ha nem gondolkodom logikusan...
Aztán még elbeszélgettünk kicsit a magzatvíz-vétel kockázatairól, és ez is nagyon megnyugtató volt (mármint hogy tisztáztuk, pontosan hogyan is zajlik).

Na mindegy, felballagtunk az embörrel az UH-ra, ahol ezren vártak. Meleg is volt, levegő se nagyon volt, ráadásul csúszás volt az UH-on, legalábbis annál a szobánál, ahol én vártam.
Csak vártunk, vártunk, már 1/2 2 volt (12-re kellett ott lennem!), de azért türelmes maradtam, és a férjemet is igyekeztem megnyugtatni, aki viszont rohant volna vissza dolgozni (és amúgy is fel tudja magát húzni az "értelmetlen" várakozásokon). Aztán még magam elé engedtem egy másik kismamát, mert a 3-4 éves forma kislánya addigra nagyon rosszul tűrte, hogy étlen, szomjan, alvás nélkül kell ülnie egy helyben a meleg, levegőtlen folyosón (sajnos a mamától egy köszönömöt sem kaptam... Kép)
De végre 2 után kicsivel engem szólítottak. Odabent Pálffy doktor nagyon kedvesen fogadott, sőt még azon is elviccelt, hogy becsuktam magam után az ajtót, és ezzel kizártam az asszisztensnőt, aki amikor visszajött szinten viccesen zsörtölődni kezdett ezen, erre a doki játékosan pártomat fogta, hogy legalább végre nyugta volt egy kicsit! Kép Kép Kép (Persze én is vigyorogtam, mint ők, meg azért elnézést is kértem párszor.)
Szóval jól esett ilyen oldott légkörbe belépni. A doktor úr jó alaposan megnézte a lurkót, közben mondott mindenféle számokat, amiket nem értettem, és tőlem is kérdezett párat, amit alig hallottam, mert igen halkan beszélt, és a gép is a fejemnél zúgott, de azért megértettük egymást.
A végén azzal foglalta össze a véleményét nekünk szóban, hogy szép egészséges gyerek, és noha természetesen a kezelőorvosomnak kell erről majd döntenie, de ő az eddigi és a mostani leleteim alapján nem látja indokoltnak a genetikai vizsgálatot (tehát a magzatvízvételt remélhetőleg megússzuk).
Gyorsan rákérdeztünk, hogy akkor fiú-e vagy lány, amire "természetesen" az volt a válasz (megnyugtató arckifejezéssel), hogy fiú, meg is mutatta a lényeget (amiből mi semmit nem láttunk), és leolvashattuk az arcáról, hogy mi más is lehetne, mint fiú?! Kép Kép Kép
Annyit még megemlített a végén, hogy méretei alapján 18+5 helyett 19+5-nek saccolja a korát, és így már az a 2.0 nem annyira vészesen magas érték (noha tényleg nem a normál kategóriába tartozik).
Nagyon pozitív élmény volt az egész, nemcsak a jó hír miatt, hanem a doktor úr és az asszisztensnő viselkedése miatt is. Pl. amikor befejezte a vizsgálatot, automatikusan nyújtotta a kezét, hogy felhúzzon (segítsen felülni), ami nagyon jól esett, mert eléggé "meggyötörte" a pocimat, és a hasizmaim rettenetes húzódásba kezdtek, amint elvette az UH fejét a hasamról. (Pedig a férjem ott állt mellettem, tehát hagyhatta volna, hogy majd ő felsegít.)
Aztán amikor már ültem és beszélgettünk egy picit erről a genetikai mizériáról, akkor megnyugtatólag megveregette az arcomat is (olyan teli tenyérrel, ahogy szomorú kisgyereknek vagy kajla kutyakölyöknek szokás), hogy nyugodjak meg. Még a hátamat is megveregette, hogy "mostmár túl vagyunk a felén" - azaz ne aggódjak, és közben a férjemre is nézett (rajta aztán pláne minden érzelem meglátszik).
Biztos lesírt rólam, hogy mennyire aggódtam, így nagyon jól esett ez a gesztus, hogy észrevette, hogy szükségem van a megerősítésre.
Aztán még öltözködés után, amikor átvettem a leletemet az asszisztensnővel is beszéltünk pár szót, aki nagyon készségesen válaszolt 1-2 kérdésemre, és ő is nagyon barátságos volt.

Bocs, kicsit hosszúra nyúlt, de hátha lelket öntök vele valakibe, aki hasonló cipőben jár, mint én.

NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM a szurkolást MINDENKINEK!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Az esti nyugodt zene hallgatás nálam is bevállt.
Én végig görcsöltem, és az utolsó hetekben az éjszakákra úgy készültem fel, hogy előtte megittam egy fél deci vörösbort (tartottam tőle, de orvosi, szőlésznői utasítás volt),betettem egy komolyzenei válogatás cd-t. Abban a pillanatban megszünt minden görcsöm, és érezhető volt, hogy a babus is élvezi a zenét.

Hát akkor nem lettünk okosabbak akik a Sárvári dokira voltunk kiváncsiak. Mert a leírás valóban sok orvosra ráillik. pl Mursed, de Ő alacsony is.

Kézimunka: én is szeretek mindenfélét kipróbálni, kötni tudok, de már régen nem kötöttem. Inkább a varrás.
Most pedig megpróbálkozok a keresztszemes varrással, a kisfiam szobájába 1-2 macis kép erejéig.
A függönyét, és az ágyneműjét (baldachinnal, rácsvédővel, takaróval) is én vartam az utolsó hetekben.
Ide tudok, egy példát mondani arról, amit Cas írt az ajándék értékéről.
Nincs annál jobb érzés, amikor a pocakodban levő babának készítesz ezt-azt. Abban minden érzés benne van! Anyósom akart venni a babának ágyneműt, mondtam, hogy már vartam.
Egy hónapos volt, amikor mégis vett egyet 23e-ért, ami mégcsak nem is az én ízlésemnek megfelelő.
Nem lenne olyan érzésetek, mintha ezzel azt akarta volna kifejezni, hogy az jobb amit Ő vett? Mert én így éreztem. Aztóta sem használom!!!

Cas!
UH??????????

Nikcsi
A férjed valóban egy minta példány! (nem, lányok?) gratulálok hozzá!

Mucus

mucus
Tm

Nikcsi
Megértem, hogy addig szeretnél még kihozni mindent a melóból, amig lehet, és én is olyan lelkiismeretes tudok lenni, hogy inkább a saját káromra is helyt állok, ha kell. Szóval örülök, hogy vigyázol magatokra! Kép
Viszont nemtom lesz-e a tornából vmi, mert mostmár nemcsak elől tapadó lepényt írtak a leletre, hanem hogy a méhszájig is ér... Jövő kedden megtudom, mehetek-e így...
A férjed pedig egy kis angyal! (Majdnem annyira, mint az enyém!) Kép (Amikor megtudtuk, hogy rossz az AFP, másnap egy szál vörös rózsával állított haza...) És reggelenként ő is megfőzi a teámat, mire felkelek, és mielőtt elindul dolgozni általában elmosogat (néha a reggelije kárára, pedig nagyon-nagyon szereti a hasát, a reggelizést meg pláne).
Szóval eddig is kedves és figyelmes volt, de mióta tudja, hogy kisbabánk lesz, teljesen meg van kergülve! Kép Kép Kép És ez annyira jó!!!

Meglepibaba
A kötés nem nagy kunszt, persze könnyen beszélek, ha jól számolok még 12 se voltam, amikor megtanultam az alapokat anyutól. Persze nem rögtön pulcsival kezdi az ember, hanem egy darab ronggyal, ami olyan szoros szemekből áll, amibe szöget lehetne verni. Kép Aztán jöhet pl. egy sál, utána esetleg egy mellény. Ezek még girbegurbák, de lassan megtanulják az ujjaid, hogy mikor mennyire kell feszíteni a fonalat, mekkora mozdulatot kell tenni, hogy szép egyenletes, és se túl laza, se túl szoros ne legyen. Aztán az első pulóver nagy büszkeség, bár ma már nyoma sincs, mert kinőttem. Utána a többi már csak fantázia és türelem kérdése...
Szeretnél megtanulni? (Én éppen most tervezek fonalat és tűket beszerezni, mert mióta együtt élünk a férjemmel, még csak 1-2 dolgot kötöttem, és ahhoz elég volt pár gombolyag és 1 pár tű.)
A cukorral kapcsolatban pedig ne aggódj. Egyrészt gyorsan hozzászokik az ízlésed, így egy idő után a torták-csokik kimondottan émelyítően édesnek érződnek majd, és nem is fogod kívánni, még akkor se, ha előtted vki jóízűen eszi. Helyette lehet otthon alkotni olyat, amibe Te adagolod a cukormennyiséget (én pl. kipróbáltam, minden süti a receptben írt cukormennyiség kb. felével/harmadával pontosan olyan finom, de mennyivel kevesebb szénhidrát!). Ma már gond nélkül iszom a teát is cukor nélkül, kevés citrommal (pedig korábban többször próbáltam, és nagyon nem ízlett még kevesebb cukorral sem, a megszokottnál, nemhogy cukor nélkül).

Kép
Kép
Kép
cas

Mucus
Az UH-ra asszem bőségesen válaszoltam! Kép
Régebben rengeteg rádiót hallgattam, de azt vettem észre, hogy a tuc-tuc elkezdett idegesíteni. Meg a tévé is, nagyon kevés műsort van türelmem nézni. Úgyhogy most megy a CD amikor csak itthon vagyok (jelenleg éppen a Love Actually zenéje), és nagyon megnyugtató. (Persze olyan zenét is hallgatok - komolyzenéből keveset ismerek/szeretek. Ha tudsz ajánlani, szívesen venném.)
Anyósodon pedig emelkedj felül. Nálunk anyu ilyen sajnos - ráadásul még haragudni sem tudok rá, mert a legjobbat akarja mindig, csak elfelejt róla megkérdezni. Kép Aztán persze nincs szívem visszautasítani, olyan örömmel tudja hozni a dolgokat... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Meglepibaba!
Nekünk nem mutatta meg, hogy kisfiú vagy kislány. De nagyon édesen odanyomta a lábacskáját a vizsgálófejre. Nagyon aranyos volt.
El szeretnék menni 4D-s ultrahangra hátha ott felfedi a titkát. De teljesen lényegtelen, hogy kisfiú vagy kislány nekem. Egyedül a párom van beleszerelmesedve abba, hogy neki lánya lesz.

A vércukrom annyira magas lett, hogy kell mennem diétás tanácsadásra és vérvételre. Fogalmam sincs, hogy mi lesz. A lányommal semmi bajom nem volt. Eddig folyamatosan azzal kínlódtam, alacsony a vércukrom. Most meg . . .
Pedig nem is nagyon szeretem az édességet. A legközelebbi vérvételre sem a terhesgondozóba kell mennem, hanem fel a kórházba. Legalábbis azt mondta nő aki kiadta a leleteket.
hmmc

Cas
Bocs, Te valszeg előbb küldted, ezért csak utólag olvastalak.
Köszi a részletes beszámolót, örülök, hogy minden OK!!!! Látod, nem hiába drukkolt itt neked mindenki. Az sokat jelentett ám.
Akkor Te is megtapasztaltad, hogy milyen a Pállfy amikor fiút fedez fel a pociban.

megyek fürdetni, sziasztok

mucus
Tm

Cas,
ne aggódj a méhlepény miatt, ez nálam is így volt, teljesen eltakarta a méhszájat, de késôbb hátrahúzódott és szabaddá vált a kijárat. (persze nem tudom, hogy hány hetes vagy.)

A zenérôl meg csak annyit, hogy nagyon jól teszitek, ha nyugis zenét hallgattok, mert az késôbb jól jöhet.
Még a fiammal együtt hallgattunk egy meditációs zenét és arra relaxáltam, aztán egyszer ez a zene szülés után is a kezembe került. Pont 40 fokos láza volt a kicsinek, ki volt ütve, prizniceltük, mert már annyi gyógyszer volt benne és amikor bekapcsoltuk ezt a zenét, egyszeru˝en elaludt a kezemben egyik pillanatról a másikra és hang nélkül tu˝rte a priznicelést. Fel sem ébredt a törölközô váltásra, csak szépen egyenletesen szuszogott.

Laga 13+0
laga

Mucus
Szerintem sem hiába drukkoltatok, így még egyszer KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!!
Pálffy nagyon jó fej, de tényleg úgy tűnik, hogy ha "gyerek"-ről van szó, az csak fiú lehet. Ha kislány lenne, nemtom mit mondott volna rá... Kép

Laga
Most vagyunk a 19. vagy a 20. héten (most számolták át, így nemtom még, melyik a reális). Szóval remélem, hogy ahogy nő a méhem, elvándorol a méhszáj mellől a lepény.
Erről a zene dologról már sok helyen olvastam, és örülök, hogy végre egy igazi tapasztalatról is olvashatok. (Nálunk Enya a "relaxációs" zene... Kép Remélem ha megszületik is szeretni fogja.)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Örülök, hogy ilyen jó élmény volt ez az uh, és az eredmény is jó. Tényleg olyan klassz ahogy egy igazi doki meg tudja nyugtatni a "betegét". Én is azt szerettem a dokimban, hogy ahogy megláttam megnyugodtam és biztonságban éreztem magam. Ontja magából a nyugalmat, és az olyan jó!!!
Love Actually, hát az filmben is csúcs! Bármikor megtudom nézni.Kép
Ja és a méhlepény helyzetére, nekem is azt mondták, ahogy nő a méh, ennek helyzete változik.

Akire én gondolok doki, Ő neki a szobája talán a szülőszobák előtti folyosón van. Hmmm?

Kép
labdácska

Cas

Már megint a véletlenek... épp most kerestem az egyik szám címét amit letöltöttem a netről, hogy megadjam mint jó nyugis zenét. Nem fogod elhinni nekem: Enya - Relaxation!
A kor-elszámolással kapcsolatban pegig, hogy Édesanyámat idézzem: "én megmondtam!" Kép Kép Kép

Nikcsi

Azt mondta, hogy 7.8-ig még jó a cukor a 16. heti terhelésnél. Mivel azonban a felső határ közelében vagyok, ezért mellőznöm kell az édességet meg ilyesmit. Ha valami komolyabb baj lenne, akkor külön szóltak volna. Azért ijedtem meg annyira az elején mert Édesapám cukorbeteg, így tudom, hogy 5-6 körül van a jó érték. Terhelésnél más a helyzet... A szénhidrátokról a dokim nem mondott semmit, gondolom arra akkor kell igazán figyelni ha az érték túllépi a megengedett értéket. Olyankor egy olyan diétát írnak fel, amiben napi 180g szénhidrátot és 100g fehérjét lehet fogyasztani, ill. kell, mert a babának szüksége van rá.

Hmmc

Hát titkolózik a picúr? A férjed akkor még izgulhat egy kicsit... Kép Kíváncsi vagyok, hogy mi derül majd ki a 4D-n! A cukorról sokmindent olvashatsz a babanet rendelőben, én is sok hasznos dolgot tudtam meg.

Love Actually? Nagyon le lehetek maradva, de miről szól a film? Kik játszanak benne?
meglepibaba

Labdácska
Nemtom hol van a Sárvári szobája.
A Love Actually pedig tényleg csúcs, és a zenéje magában is nagyon kellemes. Christ-mas is all around me... Kép

Meglepibaba
Milyen Enya szám ez?! Még sosem hallottam róla... (Nem tudod, milyen albumon található? Nekem tudtommal az összes megvan, de ilyen címmel még nem találkoztam...)
A terheléses cukor értékekkel kapcsolatban pedig néhány hete (kb. 3) vki pontosan leírta itt a topicban, hogy a lötyi megivása után mennyi idővel mennyi a normális érték. Nézz utána. Ha nagyon nem találod, el tudom küldeni (vagy ide is beemelhetem, nem hosszú).
A Love Actually magyar címe pedig Igazából szerelem, angol film rengeteg ismert (és általam nagyon kedvelt) színésszel. (Liam Neeson, Emma Thompson, Colin Firth, Keira Knightly, Hugh Grant, és még sokan mások.) Nagyon kedves film, tényleg akárhányszor meg lehet nézni. A SZERETETről szól - így, csupa nagybetűvel.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. A Margitban milyen szobák vannak? Úgy értem, mennyi időt lehet ott a babuci, és mikor viszik el? Van valami alternatíva? És nagyon betápszerezik a csecsemősök?

Na jó, ez nem egy kérdés lett, de valahogy mostanság mindenki ilyenekről mesél, és valahogy kíváncsi lettem. A válaszokat köszi:
Orbis
orbis

Sziasztok!

Mucus
Köszönöm, nagyon meg is becsülöm és imádom!

Cas
Kicsit munkamániás is vagyok, de majd babamániára váltok! Kép
Várom a keddi leveled a tornával kapcsolatban!
Öszintén, alig lehet elhinni, hogy ilyen pasik is vannak a FÖLD-ön!

MB
Köszi, de akkor a 26. héten nem a 7,8 lesz az alapérték? Hanem magasabb?

Zene: én is Enya, Enigma kedvelő vagyok. Rádió és CD-k nélkül szenvednék! Kép

Nikcsi 23+0
nikcsi

Nikcsi

Ez jó kérdés, fogalmam sincs. Utánanézek a 26. héttel kapcsolatban.

Cas

Ok, mégsem vagyok annyira lemaradva, csak a magyar címét nem tudtam. Karácsonykor jött ki a film, és többek közt egy polgármesterről is szólt, ugye? A végén pedig minden szál összefut, stb. Egy Colin Firth filmet egyszerűen nem hagyhattam ki! Azóta vagyok oda érte, mióta láttam egy BBC produkciót vele, a "Büszkeség és Balítélet"-et. Már gyerekként is imádtam a Jane Austin történeteket. Hiába, a romantika...
Az interneten a címe ENYA - Pure moods - New Age - Meditation - (Relaxation). A másik pedig amit most fogok megszerezni, az Relaxation - Enya - Easy Listening. Ha akarod, át tudom neked venni egy cd-re. Van mp3-s lejátszód? (Egy dvd lejátszó is le tudja olvasni az mp3-t.)

MB 17+4
meglepibaba

Orbis

A nem fizetős (de a fizetősben is) baba-mama szobákban bármikor-bármeddig veled lehet a baba, kivétel ez alól a napi két babavizit, amikor reggel és este le kell adni, vizsgálatra, fürdetésre a babákat.
Egyik bent töltött nap a babám bukott egy sárgásat. Ekkor kérdeztem, a csecsemősöket, hogy ez mi? Válasz: előtejjel keveredett magzatvíz, ami teljesen normális. És nem tápszer? Válasz: ők nem adnak tápszert a babáknak.
Az tény, hogy második nap teás cumisüveg volt a kosarában a babának, de én dönthettem el adom-e neki, vagy nem. Illetve én vittem is be általam jónak tartott cumisüveget. De nem nagyon volt rá szükség.
Azt még elmondom, hogy én minden éjjel (igaz, hogy bőgve), de vissza vittem a gyereket, hogy egy kicsit pihenni tudjak. És reggel 6-7 körül mentem érte. Nem tudom, hogy kapott-e ott valamit. De nekünk ha kapott is semmi "kárunk" nem lett belőle, mert szerencsére így is fél évig csak szopizott. Úgyhogy amelyik baba akar szopni, és anyuka akarja szoptatni az szvsz ezen nem múlik, ettől ne féljetek.
Bocsi ha hosszú lett, de hátha vkit megnyugtattam kicsit.
Én egyébként 3 ágyas szobában voltam, nagyon jó fej anyukákkal.

Kép
labdácska

Sziasztok Lányok!!
Elnézést,hogy ide"tolakszom"!!
Én Békáson lakom és Lani-Niki a barátnőm és csak azért nézegetem a topicot, hogy hátha ír ide is,mert most teljesen érthető,hogy elvan foglalva a Picikéjével.
Valami viszont megütött lelkileg!!!
Én is a Margitban szűltem 2 és fél éve.

DORIKA!!!

Hadd kérdezzek valamit!
Elég megrázó amit leírtál a szülésedről, miért tartasz ki mégis az orvosod mellett???
Szerintem a szülés egy team munka, benne van term. a szülésznő, az orvos a csecsemős nővér, ne adj Isten az újszülöttgyógyász.
Ha nemtudnak összedolgozni az a szülő nőt ugyanúgy elbizonytalanítja, mi több félelemmel tölti el.
Nekem az első lányom születésekor nagyon rossz élményeim lettek.
Nem is gondoltam egyáltalán, hogy adok még egy esélyt annak az orvosnak, és még csak a szülésznőnek sem!!!

Személy szerint nagyon rossz tapasztalataim vannak Pálfy "doktorral" őmiatta mentem át a Szabolcs utcai kórházba UH-ra, miután közölte velem, hogy szinte életképtelen a baba a hasamba a 21. héten.

Ha érdekel leírom hogy s miképp történt, most nem húznám az időt ezzel.

Hozzáteszem a saját orvosom, amikor örjöngve felhívtam ,hogy ezt és ezt mondta ez a "kedves empatikus" ember nekem, Ő csak annyit mondott ne foglalkozzam vele mit mond!!!
A lányom egészségesen született 4000 gr. 53 cm-vel.
Szuper volt a szülés hála a dokimnak és a szülésznő Magdikának!!!

Mindenkinek további jó pocakosodást!!!!

Erika
csengõ

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?