Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Két részletbe fogok írni, csak az olvashatóság miatt. Kép

Laga
A Margit kórházban a torna 50-55 perc, ingyenes, együtt vagyunk a nagyhasúakkal is, de ha új ember jön mindent elmond Anikó (még egy Anikó). Légzéstechnika van, de minimálisan, mélyebben a szülésznő tud segíteni. Szerintem ennek is nagy hasznát fogjuk venni, és persze a többinek is, mint gátizom, stb....

Aranyhold
Várjuk a beszámolót!

Nikcsi 22+1
nikcsi

Azt hiszem mindenkit érdekel:

2004.okt.15-ei Óbuda újság 6. oldalon levő cikke:

"Felülvizsgálja a fővárosi szakbizottság a tervezett átszervezést

Tizenkétezer aláírás a Szent Margit Kórházért

Az óbudai polgári körök és a Fidesz III. kerületi Szervezete demonstrációt tartottak a Fővárosi Közgyűlés szeptember 30-ai ülésének szünetében. A transzparensekkel felvonuló 50 tüntető a Szent Margit Kórház tervezett átszervezése ellen tiltakozott. Ismeretes, Tarlós István polgármester már korábban határozottan kiállt a kórház érdekében.

Mint arról korábban többször hírt adtunk, a fővárosi vezetők elképzelése szerint onkológiai szakkórházzá alakítanák a Margit kórházat, ugyanakkor a Szent János Kórházba irányítanák a sebészeti és a szülészeti osztályt. A tiltakozók egy petíciót és csaknem 12 ezer aláírást adtak át Demszky Gábor főpolgármesternek, aki ígéretet tett arra, hogy az illetékes szakbizottsággal felülvizsgáltatja az ügyet. Bús Balázs és Menczer Erzsébet önkormányzati képviselők, a Fidesz III. kerületi Szervezetének vezetői a demonstráció után sajtótájékoztatójukon arra hívták fel a figyelmet, hogy az óbudaiaknak és az agglomerációban élőknek elfogadhatatlan a Margit kórházról szóló eredeti tervezet."
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi, Zsazska köszi a válaszokat.

Másik körkérdésem: használtok valamilyen krémet a pocakotokra? (Tapasztalat, kiszerelés, ár?)

Egyébként a héten voltam a gondozóban és amíg várnom kellett, azon mulattam, hogy minden utánnam érkezőt úgy megbámultam, hogy vajon ki lehet a babanetről. Ez már a chat-függőség első jele?

Laga 12+2
laga

Szia Laga!

Én a Milupa terhességi krémét használom. Mások tapasztalata alapján jó. Nekem még semmi nem látszik, de gondoltam időben elkezdem kenegetni magam. Én DM-ben szoktam beszerezni, de már láttam patikában is.
Az Avent katalógusban olvastam, hogy nekik is van valami krémük és olajuk, de azt nem ismerem.

Üdv.,

jano74
10+2
jano74

Szia Jano74!

Ebben tuti igazad van: a megelőzés a fontos. Ha már szétrepedtél, akkor már késő, a repedést nem forrasztja be!

Többiek? Egyéb választék?

Laga 12+2
laga

Szia Laga!

Én is a Milupa terhességi krémet használom. Szerintem nagyon jó. Most tartok a 30. héten és még nincsen semmilyen csíkom. Az ára egyébként 999 Ft a DM-ben.

Gizmi
30+0
gizmi

Zsazska
Egyre inkább lelkesedem a tornáért, remélem tényleg jó lesz (ugye nem ciki, ha az első alkalommal nem bírja az ember végig,.és lóg egy kicsit közben?!). Hiányzik a mozgás, esténként nekem is fájogat a hátam, jó lenne ha ez nem rosszabbodna.
A pocifájogatás szerencsére nekem sem jelentkezett azóta, de azért szólok róla legközelebb a dokimnak.
Nálam az elején (úgy kb. a 15-16. hétig) szinte alig látszott valami, jó persze nem is vagyok egy nádszál alkat, szóval amúgy is volt egy kis pocim. Aztán egyik hétről a másikra ugrásszerűen nőtt egy nagyot. Nem egyenletesen gömbölyödik, hanem keresztben alig, hosszában jobban, és ettől olyan "hegyes"-nek tűnik. Nálunk elől van a méhlepény és a babus mögötte. (Hátulról egyelőre rajtam sem látszik semmi - legalábbis szerintem. Fenekem már korábban is akkora volt, ami egy kismamának is becsületére válna! Kép)

Nikcsi
Amit a Margit kórházzal csinálnak, az egy kabaré! Értelmetlen már az ötlet is, nem tudom kinek válna hasznára... (Valakinek biztos nagyon viszket a zsebe, mert tudna vele kaszálni, de hogy az egyik legnagyobb bp-i kerület meg kórház nélkül maradna, és mehetnénk a Jánosba (na azt inkább soha!), az nem érdekli...)

Laga
Nekem is a Milupát ajánlották, az árát még nemtom, mert ajándékba kaptam egy majdnem teli tubussal egy barátnőmtől. Nekem egyelőre úgy tűnik, használ, pedig nincs türelmem minden este kenegetni.
Egyébként valahol olvastam, hogy nem sok értelme van ezeknek a krémeknek, max. maga az ápolás és masszírozás tesz jót, de ezt sima testápolóval is csinálhatnánk. Ha valakinek olyan a bőre, akkor mindenképpen ki fog repedni.
Azért persze én is speckó krémmel fogom kenegetni továbbra is, hátha! Kép (Bár én bízom abban, hogy nem olyan könnyen repedezős a bőröm...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Remélem jó lesz a mostani AFP eredmény! Én is kedden megyek érte, mert szerdán pont 10-kor van az UH-m, és a leletkiadás is csak 10-kor kezdődik. Hmmc-vel az asztalnál ültünk, egy darabig együtt traccsoltunk, aztán a páromnak segítettem mert épp a magyar házifeladatát írta... szegény... Kép Amúgy barna göndör hajam van, és a párommal franciául beszéltünk - lehet, hogy így beugrunk.

Hmmc

Nagyon örülök, hogy megismertelek! Szerdán megint találkozunk Kép
(Képzeld, egy hét alatt híztam egy kilót! Szerinted ez normális?)

Laga

Én Vichy-t használok, még nem tudok nyilatkozni róla, 3-4 hónap múlva kiderül... azokkal a krémekkel amiket eddig tőlük használtam nagyon meg voltam elégedve. Egyébként sokan a gyógyszertári E-vitaminos krémre esküsznek, kétségkívül az a legolcsóbb. Már én is felfedeztem magamon!!! Kép

GOMBÓC!!!!

GRATULÁLOK NÁNDIHOZ!!! Alig várom a képeket!
meglepibaba

Nikcsi!
A téli babák topikjából "ismerlek", meg mostmár azt hiszem, személyesen is KépKép
Voltam tegnap terhestornán, és "gyanakodtam" is rád erősen, csak nem mertem megkérdezni. De most olvastam vissza, hogy te is kedd-csütörtökön jársz, úgyhogy mostmár majdnem biztos vagyok!! De tetszett a torna, úgyhogy szerintem találkozunk még!! Ugye az nem gond, ha valaki nem csak mondjuk kedd-csütörtökön vagy csak hétfő-szerdán tud járni? Lehet "vegyíteni" a dolgokat?

Laga:
Én Avonos terhességi krémet használok és meg vagyok vele elégedve!! Én kenegetem vele a combomat meg a fenekemet is, és szerintem használ. Pedig a hasam már sokat nőtt, (most 90-91 cm) de semmi csík!

Amúgy nem ismeri közületek valaki véletlenül a Sárvári doktort? Ő a szülészem, de olyan fura, akárkitől kérdezem, senki nem tud róla. Százéves archivumokban találtam róla 1-2 szót. Mondjuk azok legalább jók.

Ja, és tegnap voltunk ultrahangon, ahol (már másodszor) azt mondták, hogy nem tuti, de valószínüleg lány.
Két valószínű az már majdnem tuti, nemigaz?? Szóval akkor Borka. Annyira örülök neki!! (Pont annyira, mintha fiú lenne KépKép)

További szép napot mindenkinek:
Orbis (25+3)
orbis

Sziasztok!

Meglepibaba!
Én is örülök, hogy megismerhettük egymást személyesen. Én a leletemért csak szerdán fogok menni, mert nincs kedvem kétszer fordulni. Kb. 10-re ott leszek a leletért és utána megyek fel ultrahangra.
Tegnap olvasgattam, hogy a 15-16. héttől normális a heti 0,5 kg. (23 * 0,5 = 11,5) Mondjuk ez még belefér. De az is lehet, hogy elkezdtél pocakosodni.
Én tegnap mértem meg magamat és még mindig tartom azt a 0,5 kg-ot. Pedig már tényleg szörnyen nézek ki. Fogalmam sincs, hogy honnan nő a hasam, ha én nem hízom közben. Remélem később nem fogom bepótolni a kilókat, mert akkor muszáj lesz biciklire ülnöm (ahhoz pedig lustácska vagyok). Szerintem az lehet a gond, hogy napközben nincs időm enni, csak itthon eszek valamit. Ezért lenne jó már abbahagyni a munkát. Itthon nyugisan, olvasgatva, stb.
hmmc

sziasztok

Csak egy kis pocikenegetéses tanácsra ugrok be.
Én is olvastam arról, amit Cas írt, hogy maga a kenegetés nem fogja meggátolni a has kirepedését, akármilyen drága vagy márkás krémmel is kened.
Az egésznek az a lényege, hogy a has szöveteit minden nap min.1* 15 percig (fekve mert így lazább) gyengéden csipkedve át kell maszírozni, ill. csipkedni. Ez a módszer lazítja a kötőszöveteket, amik ezáltal felkészülnek a folyamatos tágulásra, és nem hirtelen fog szétrepedni. Lehet hozzá használni krémet, ami nem fontos, hogy stria krém legyen. A legjobb a körömvirág krém, kenőcs vagy olaj (Bübchen), mert ennek a gyógynövénynek az egyik tulajdonsága, hogy szintén lazítja a szöveteket. A dm-ben van nagyon jó, kis tégelyben lehet kapni, elég zsíros és nem kell belőle sok.
Tuti bevált módszer, bizonyítéka a tesóm és az én hasam is. Rögtön már az első hetekben fontos, hogy elkezdd!! Azon túl, hogy nem repedt ki, még a bőr is szép lesz tőle.

Persze van aki hiába is csinál bármit, kireped. Sajnos ez adottság kérdése is.

Lányok! csak ajánlani tudom, tényleg próbáljátok ki.
Sok sikert hozzá!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Hmmc!

Hogy csinálod, hogy csak fél kilót híztál eddig? (Bár nem tudom hány hetes vagy, de biztos több mint én.)
Ugye nem diétázol vagy ilyesmi?

Laga 12+3
laga

Sziasztok!
Regebben jartam erre, erdeklodtem. Azota megszuletett a kisfiam. Nem hittem volna hogy ennyire kellemesen csalodok a magyar egeszsegugyben. Roviden csak annyit, hogy az orvos, szuleszno mellett a csecsemosok es az osztalyos noverek is nagyon nagyon kedvesek es rendesek voltak! Szeptember kozepen szultem, Lani neked is gratulalok, a tobbieket sajnos nem ismerem. Mivel csak matol van internetunk ezert meg nem olvastam vissza.
csengo
Vendég

Laga!
Fogalmam sincs, hogy hogyan sikerült. Nem diétázom,csak még dolgozom. Jelenleg a 18. hetet taposom. De messze van még a vége az is elképzelhető, hogy be fogom hozni.
hmmc

Sziasztok!

Krém: Cas véleményén vagyok én is. Az a bizonyos 9 hónapos c. könyv is azt írja nem sokat ér. Ha olyan a bőrünk szétreped...
Én is Milupát kaptam ajándékba, állítólag uncsitesómnak bevált!

Kórház: biztos így van Cas. Valakinek pénz ütheti a markát... Kép Kép
Már ha így szóba jött a János kórház. Kolléganőm okt. 15-én szült ott, de tudjátok mennyire rosszakat hallottam? Kép Már eleve a szülőszoba, ez még talán nem annyira lenne baj (amilyen állapotban leszek...), de nagyon lopnak. Van valami babona, hogy az első kisruha az szerencsehozó. Olaszországból kaptak egy nem rossz minőségű komplett ruhácskát. Rá is adták a babára, és aztán nyoma veszett. És még egyéb más dolgok is eltűntek. A Margitba is ez van? Ugye nem?!

Orbis
Pedig sajnos nem jártam arra sokat.
Na akkor majd holnap! Bár kedden kettő új is volt, szóval nem tudom melyik vagy, ezért gyere nyugodtan! Amúgy nem tudom a keresztneved, de már benéztem a profilodba.... De irigyellek, pont 23 évesen szerettem volna babát, aztán tessét már 27 is leszek. Kép
Persze, hogy lehet vegyítve járni. Pont múlthéten kérdezett rá az egyik lány, bár nála csak egyszer fordult elő, de szerintem nem gáz! A lényeg, hogy menjünk! Nekem komolyan egyre jobb popom lesz, mert az nagyon kemény munka ott számomra... (még most is)

Hmmc és Laga
65 kg-mal kezdtem, aztán 1 hónap alatt -5kg, nem fogyókura miatt, hanem a nem kajálástól. Most 22+4 érem magam utol, azaz a 65 kg-ot. Amúgy a 20. héten a nődoki mondta, hogy azért félidősen hízzak már, ne koplalja, mert az se nekem, se a babynek nem jó.... A megfelelő kajálás pedig nagyon fontos (lenne)! Napi 4-5-ször keveset, én sajna keveset és max. 3-szor eszek. KépKépKép Na majd megint kapok a fejemre, jövő hét szerdán megyek. Kép

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Voltunk 4D ultrahangon! Kép Sopronban... Kép Nagyon szuper volt, majd teszek fel képet a profilomba, csak Életem Párja attól tartok magával vitte őket.

Pocak kencék közül én is a Vichy-t használom, nekem már az elsőnél is bevállt, egyetlen ici-pici csíkom se lett, pedig csak 2-3 naponta kentem be vele magam. Persze lehet, hogy alkati kérdés, azt úgyse lehet megtudni, hogy mi lett volna, ha nem kenem. Meg biztosan függ attól is, hogy kinek mekkora a pocija. Biztosan jó a maszírozgatás is, csak én valahogy nem jól csinálom, de nekem azonnal bekeményedik tőle a pocakom. Ugyanakkor szerintem táplálásra is nagy szüksége lehet a bőrnek ahhoz, hogy ekkorát tudjon nyúlni, tágulni.

Nikcsi! Nekem soha semmim nem tűnt el a Margit kórházban, pedig amilyen szétszórt vagyok, alkalmat aztán bőven adtam volna rá, hogy lenyúlják ezemet-azomat. Kép Még a zuhanyzóban felejtett tusfürdőm is ott volt másnap, ahol hagytam. Kép Mondjuk az első kisruha babonája nem is nagyon terjenghet, mert a hazaindulásig kórházi cuccban vannak a babácskák. Illetve 3 éve abban voltak...

BMárti

BMárti
bmárti

Bmárti
Köszi szépen! Kép Ez megnyugtatóan hangzik! KépReméltem is, hogy ez van. Úgy látszik a Jánosba lehetséges a szerencseruha, nem kell kórházi ruhában lenniük. Utána már nekik is csak kórházi ruhában volt....
nikcsi

Nikcsi!

Lelopták a gyerekről a ruhát?! Ne idegesíts! Amikor én szültem 3 éve (van egy fiunk), nem járhattak be a látogatók. Gondolom ez most is így van. Egymástól meg csak nem lopnak az anyukák. (A kórházi dolgozók meg csak nem süllyednek idáig.)

A hízásról meg csak annyit, hogy én az első terhességem alkalmával 20 kg-t híztam, bár nem is tartóztattam meg magam semmitől. (Napi egy doboz jégkrém simán lecsúszott.) De ebben a 20 kg-ban az is benne volt, hogy augusztusban szültem és a nyári terhességek általában jó vizesek. 11 kg-t vesztettem a szüléssel, ami azért sok, mert általában úgy tartják, hogy kb ugyanannyi súlyban a belső cucc (magzatvíz, lepény) ami kijön a szüléssel, mint amennyi a baba súlya. A fiunk 3,65 kg volt, tehát a belső cuccok még ennyi, akkor a harmadik harmad a 11 kg-ból a víz volt.
Nem mondom fél óránként jártam a WC-re és litereket pisiltem! Az is igaz, hogy én csak 50 kg-ról indultam akkor is és most is.

Bmárti! Miért Sopronba jársz 4D-zni?

Laga 12+5
laga

Laga
igen lelopták, de NEM A MARGITBAN, hanem a Jánosban! Ott egymástól is loptak, szörnyű! Kép
Én biztos nem leszek ilyen szerencsés, hogy utána is visszafogynék annyira, ahonnan indultam! Kép

Bmárti
Tényleg hogy kötöttek ki Sopronba? Nem is az van közelebb Békáshoz Kép Kép
nikcsi

Sziasztok!

Én az első terhességemmel kb. 12. kg.-ot szedtem fel. 68 kg.-ról indultam, 3,25 kg.-mal született meg Lacika, és 72 kg. voltam, mikor hazajöttünk a kórházból. Szóval a szüléssel "eltünt" 8 kg. Bezzeg utána, mikor fél év csak szopizás után kezdett rákapni a kanalas kajákra a gyerkőc... Én meg addigra hozzászoktam a büntetlen nagy zabálásokhoz. Kép Mire észrevettem magam, majdnem 80 kg. voltam megint! Kép Na, azt leadni volt kínszenvedés! Nem is sikerült egészen, most 73-74 kg. környékéről indultam. De még most se vagyok több 75-nél! Kép Érdekes módon most nem is jelentkezett az az örökké éhes vagyok érzés, mint Lacikánál, de nem is engedném meg magamnak a napi egy doboz kókuszos szaloncukrot, mint anno! Kép

Sopronba úgy kerültünk, hogy a párom szüleinél voltunk a hétvégén. Itt szomorkodtam rajta, hogy nem sikerült a múlt héten eljutni a 4D UH-ra, pedig biztosan örültek volna, ha visszük a felvételeket! Azután jött az isteni szikra, hogy ott is kell legyen ilyesmi, és annak biztosan még jobban örülne a Büszke Nagymama, ha élő egyenes adásban láthatná a kisebbik unokáját. Innen már csak fél nap nyomozás és szervezkedés kellett hozzá Kép, és már le is volt vajazva a program. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Nikcsi!

Tök mindegy, hogy nem a Margitban történt az eset, az a kiborító, hogy egyáltalán van ilyen!

A visszafogyásról meg csak annyit, hogy nem volt könnyű az elején, rögtön szülés után, mert a fiam pocija nagyon érzékeny volt és gyakorlatilag minden rostos kajára amit ettem, ordítva reagált (még a rostos gyümölcsitalokra is). Tehát mi maradt? Szénhidrát szénhidráttal, mivel a hús gondolatára is rosszul voltam. (Ez még a terhesség alatt alakult ki.)

Egyébként a szoptatás alatti étkezésről még csak annyit, hogy minden hüvelyes / k betűs étel (káposzta, kelbimbó, karfiol, kukorica, de kivétel a krumpli) nem ajánlott, mert felfújja a bébiket és nagyon sírnak tőle. Ennek ellenére a frissen szült anyukáknak még zöldbabfőzeléket is osztottak kórházi kajaként. Persze erről nem a nővérek vagy az orvosok tehetnek. Mindenesetre némi kekszszel fel kell erre készülni.

Laga 12+5
laga

Bmárti
Aha így már értem! És megkérdezhetem árban hogy állnak? Drágább vagy olcsóbb? Bárcsak ilyen gyorsan kapnánk itt Bp.-en is időpontot...

Laga
Én sokkal nyugodtabb vagyok, hogy itt nincs ez! Amúgy Uncsi tesóm 2004. januárban ott szült és ilyet nem mesélt (mondjuk ők a felső 10-resbe tartoznak). A rooming-inbe volt végig, talán ezért sem mesélt ilyenekről...
Na ettől félek én is, itt a mh.-en még meg tudom állni a nasit, mert nincs, de amikor 24 órát otthon leszek... Jaj nekem! Nagyon fogok figyelni és utána is járni fogok tornázni!
nikcsi

Nikcsi!
Képzeld, letiltott a doki! Kiderültek ma nem túl megnyugtató dolgok, ezért nem mehetek többet tornára Kép
Legalábbis egy ideig tuti nem Kép
Úgyhogy ha még jársz erre addig, kérlek szólj holnap, hogy bár nagyon bejött ez a dolog, nem mehetekKép Ja, a nevem Márta. De nem kedden voltam, hanem csütörtökön.
Köszi, pussz: Orbis
orbis

Sziasztok!

Orbis
Vagyok, ma megyek is. Tök készültem, hogy találkozunk, a keddet elírtam! (Csütörtökön volt két új.) De mi történt? Doki mikor adta ki a papírt, hogy járhatsz tornázni? Remélem hamarosan találkozunk a tornán (szóval gyorsan tűnjön el az a rossz)! Kép

Egy észrevétel:
Megvettem az októberi Kismamát, hátulján Mega toys-os akció látható. Graco Ultima TS babakocsi 49.990,- Ft, tudjátok ez mennyi a Madrinában? Leesett majnem az állam: 69.990,-. Kerek 20.0000,-Ft-tal drágább (mondjuk nem akciós ott, de akkor is)! Kép Tényleg érdemes szétnézni! Kép

Ti hogy vagytok általában: új babakocsit, kiságyat, hordozót, stb.-t vesztek? Lehet ilyenek alig használtan is venni, nem?

Nikcsi 22+5
nikcsi

Sziasztok!

Feltettem egy albumba a 3 legjobb 4D UH képet, ha érdekel valakit, a http://babanet.hu/album/main.php?album=3749 címen megtalálja. Kép

Laga! Anno én is ki voltam akadva a "szakszerűen" összeállított szoptatós étrendtől a kórházban. Kép Az én kisfiam szerencsére semmitől nem lett hasfájós, viszont ha tejterméket ettem tele lett a kis arca kiütésekkel. De minden baba másra érzékeny, ki kell tapasztalni.

Orbis! Mi baj, miért nem tornázhatsz?

Nikcsi! Az időpontom izgi volt, mert ott úgy van, hogy a kórháznak van 4D gépe, és rendesen, rendelési időben szokták használni. A terhesgondozóban adnak csekket (8.000,- Ft) és időpontot, be kell fizetni előre, és úgy megy az ember lánya az UH-ra utána. Viszont hivatalosan hét végén nincsen. Amikor elmondtam, hogy miért szeretnénk hét végén menni, nagyon megértőek voltak. Szerintem az asszisztens hölgy keblében megdobbant egy nagymama-szív Kép, és mindent elintézett. Pont ügyeletes volt vasárnap a doki, aki csinálni szokta, és bevállalta, hogy ha nem lesz semmi sürgős, akkor megcsinálja. Kép Olyan rendes volt mindenki, hogy teljesen meg voltam hatódva. Kép
Az árak tényleg döbbenetesen különbözőek, érdemes nagyon szétnézni. Mi anno mindenből újat vettünk Lacikának, hogy majd jó lesz a kistesó(k)nak, de szerintem megéri használtakat is megnézni. Most látom, hogy 1 gyerek nyomot se hagy pl. egy babakocsin. Megvettem egy olyan PegPerego kocsit (Venezia), ami teljesen fekvőből sportkocsivá alakítható, mindent tud, amit egy babakocsi tudhat, de 1 éves korában már nem bírtam el Lacikával együtt. Jött egy könnyű kis sportkocsi, szintén PegPerego (Aria), de azt se használtuk egy évig, mert akkor már szaladt a gyerek a kocsi előtt. Megvettük a Venezia babakocsira is felerősíthető PegPerego autósülés-hordozót, azt kb. 8-10 hónapig tudtuk használni. Utána jött a még nászajándékba kapott hiper-szuper dönthető autósülés, na, az bírta kb. 2 évig, de már kezdjük kinőni. Ez az egy darab, amin egy kicsit látszik, hogy használt, mert a könyöklő részen picit kigöbösödött a huzata, de ez is szinte újszerű. Ja, és akkor a kétszer se használt állványos hintáról még nem is beszéltem... Kép Tényleg nagyon át kell(ett volna Kép) gondolni, hogy mire lesz szükség, és mennyi ideig, hogy mennyit érdemes rá költeni.

BMárti (24+2?)

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalatai voltak a szülésznőkkel kapcsolatban?

Tavaly decemberben született a kisfiam a Margitban és nem volt választott szülésznő, de legközelebb szeretném bebiztosítani magam, mert aki jutott, azz nem szeretném még egyszer magam mellett tudni.

Ismertek-e olyan szülésznőt, aki valóban híve a dolgok természetesebb alakulásának, és nem csak ezt mondja, valamint nem erőlteti túlzottan az EDA-t?

Dorka
dorika

Bmárti
Nagyon jók a képek! A 8.000,-Ft-ba ennyi színes fotó is benne volt? Nem semmi! Mi csak egyet kértünk, az is 1.000,-Ft volt... Kép Nagyon kedvesek voltak Sopronba! Kép
Akkor nem biztos, hogy meg kell venni a vadonat újat... Bár mi is kettő babykét tervezünk.

Dorka
Én még nem tudok segíteni, mert a dolgok előtt vagyok.... Kép
nikcsi

Dorka!

Az előző terhességemnél úgy gondoltuk, hogy nem bízunk semmit a véletlenre, ezért volt választott szülésznőnk: Szökrényné Gyöngyi és meg voltunk vele elégedve. Szerintem lehet egy pár szülés mögötte, mert nagyon rutinos és a népi praktikákban is jártas. Ez azt jelenti, hogy nem ilyen tankönyvszerűen adja elő az észrevételeit, hanem a tapasztalataira támaszkodva ad tanácsot.
Viszont szerintem az a legfontosabb, hogy az orvosod és a szülésznő jól kijöjjön egymással, mert ha nem, akkor az ellenségeskedés könnyen a szülő nőn csapódhat le. Ezért praktikus, ha megkérdezed erről a dokidat, mert biztos, hogy nem fog olyan szülésznőt ajánlani, akit nem kedvel.
Két kérdés: ki az a szülésznő, aki nem jött be? Mikorra vagy kiírva?

Vásárlás témában: tudom ajánlani a Visegrádi utcában (25 szám azt hiszem) a Mária nagyker-t. (Balzac és Visegrádi sarkához közel, pince) Néhány dologban nagyon olcsó, pl: popsitörlő (Baby Bruin, van vékony és vastag is) kb 2/3 áron mint a hyperekben a Pampers vagy a Nivea. Jó áron szokott lenni még a rongypelus és a kifogó is.
Belül formázott kádat vettünk, mert azt kényelmesebbnek és biztonságosabbnak találtuk és mivel hiányzott a hozzátartozó hőmérő, ezért kb féláron kaptuk meg.
Azt hiszem szombaton is nyitva vannak 4-ig. A választék is elég széles. (Az eladók stílusa viszont enyhén kifogásolható, de ezen túl kell lépni.)

Laga 12+6
laga

Dorika!

bocs, most látom, hogy nem Dorka, hanem Dorika vagy.
bocs.

Laga
laga

Kedves Laga!

Köszönöm a gyors választ.
A fiam születésénél Czifra Ildikó volt a szülésznő, de nagyon nem voltam vele megelégedve, mert folyamatosan fektetett, úgy kellett kirimánkodni, hogy legalább ne háton kelljen feküdnöm.

Még nem vagyok kiírva, mert jelenleg 11 hónapos a kisfiam, és most szeretnénk 'elindítani' a kistesót. Gondoltam, jó előre körülszimatolom a szülésznő-témát, hogy ne járjak úgy, mint legutóbb.

Nagyon keserves élmény volt, még most is felzaklat, ha visszagondolok...

Dorka/Dórika -amelyik szimpatikusabb
dorika

Nikcsi!

Kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd!

Dorka
dorika

Vásárlás-témában:

A Lehel piac mögött van egy Babadiszkont nevű bolt.
Érdemes ott körülnézni. Én hónapokig jártam a bababoltokat a noteszemmel és jegyzeteltem az árakat, mert százezreket lehet megspórolni, ha újat veszel akkor is.
Szinte minden felszerelést itt vettünk meg, a kókuszmatrac ezrekkel olcsóbb volt, a babakocsikról nem is beszélve.
Az eladó egy hihetetlenül lelkiismeretes férfi, csak győzze az ember végigállni a tájékoztatását...

Babaruhákat viszont nem érdemes ott venni, mert azok drégék.
dorika

Sziasztok,

a Lehel téri boltot én is ismerem és tényleg jó árakkal dolgoznak. A férfi akiről írtál, szerintem a tulaj . Amikor mi is ott voltunk és autósülést kerestünk, kb egy 30 perces előadást rögtönzött általában a babaüléskről és a választékon keresztül példákat is mutatott.
Szerintem oda már akkor is érdemes elmenni, ha az embernek még konkrét elvárásai sincsenek egy adott ügyben, mert annyira nem ismeri a választékot. Ha meghallgatjátok ezt a férfit, akkor legalább elképzeléseitek lesznek a kínálatról és el tudjátok dönteni, hogy nektek milyen szempontok fontosak.

Dorika,
miért utasítod el az EDA-t, ha így megszenvedtél?

Laga 12+6
laga

Laga,

nem utasítom el az EDA-t, csak zavart az, ahogyan erőltette már a legelején. Nagyon zavaros volt a helyzet, nem átlagos szülés volt. Ha gondolod, szívesen elmesélem, csak nem szeretnék senkit 'lerohanni' a születés-történetemmel...

-------

Mi is úgy mentünk el a Lehel téri boltba, hogy fogalmunk sem volt, mit jelent az 1-2-3 funkciós babakocsi, és meg is mondtuk, hogy egyelőre csak érdeklődnénk. Ettől függetlenül félórás bemutatót tartott az eladó, felszerelt bennünket tájékoztatókkal és biztatott, hogy otthon rágjuk át.
dorika

BMárti!

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a 4D-s kaland, tényleg jók a képek! Én a jövő hétre tervezem, igaz, Sopronig nem valószínű, hogy eljutok... azt hiszem marad nekem a kimért pesti 4D stílus.

Cas!

Gondoltam rád, remélem nem a délelőtti órákban mész az új AFP leletért, mert csak délután érkezik! Tartoztam egy úttal az ördögnek. Még ma vissza is megyek, nem tudom kivárni a holnapot! Remélem, hogy a mostani leleted már rendben lesz.

Mindenki!

Lenne egy kérdésem, ha valaki tudna segíteni: a cukrom nem lett túl jó: a 12. heti 3.8, a mostani (16. hét)már 7.6 volt. Nem tudom, hogy most mit lehet és mit nem lehet enni? A cukor és az édességek egyértelműen kilőve, de ugyanakkor a kenyér és a tészta a babának kell, viszont a cukorszintnek nem tesz jót. Nehezen igazodok ki ezen, és a dokim most elutazik, így csak két hét múlva fogad. Mindennek tetejébe furcsa rosszulléteim is vannak, nem kapok levegőt, szédülök és kiver a víz. Ha valaki már átesett ilyesmin, legyen szíves megosztani velem, hogy mit is kell ilyenkor tenni???
meglepibaba

Dorika,
szerintem nem rohansz le senkit ha elmeséled, hogy mi történt veled. Biztos vagyok benne, hogy mások is kíváncsiak. (Ha nem átugorják.) Még hasznos is lehet a történet, biztos vannak tanulságai. Csak ne zaklasson fel, nyugi!

Laga 12+6
laga

Meglepibaba
Akkor tőlem kérdezted meg, hogy hogyan lesz a vérvétel, meg a cukroslötyi ivászat. Szemben ültünk Veletek a párommal. KépKép Ez vicces!!!
(Akkor már ott volt Hmmc? Mintha csak kettesben lettetek volna a pároddal... Vagy rosszul emlékszem?)
Ma 3 után érdeklődhetek újra az AFP eredményéért, asszem megelégszem a telefonnal. Holnap csak 12-re kell mennem UH-ra, így lesz időm beugrani a leletért.

Orbis
Nekem is Sárvári a dokim, egy korábbi kérdésedre már válaszoltam is róla egy rövidet. (Meg még valaki más is, ha vissza tudod olvasni, akkor nem ismétlem magam, ha nem, akkor kérdezz bátran. Én is csak egy fél éve járok hozzá, de nagyon meg vagyok vele elégedve.)

Hmmc
Én is felszedtem az első 6-8 hétben 2 kg-ot, és azóta kb. stagnálok (néha 0,5-1 kg hintázik fel-le). Pedig az utóbbi 2 hétben rengeteget gömbölyödtünk, mondjuk nekem van honnan mozgósítani a tartalékokat! Kép Meg azért szerencsére én sem csak otthon ülök (ha a munkám nem is követeli meg a napi 8 órás folyamatos melót, azért zajlik az élet), bár nekem szerencsém van, mert majdnem akkor pihenek (és lógok ), amikor akarok (a családi vállalkozás szépsége). Kép
Illetve az sem baj, hogy száműztem a cukrot (majdnem teljesen) az életemből. Az első 14-16 hétben rettenetesen émelyegtem tőle, mostanra meg megszoktam nélküle, és nem is akarok visszaszokni (emellett minden mást eszem, amennyi csak belém fér).

Nikcsi
Amit a János kórházról írsz, az borzasztó!!!Sajnos én is csak rosszakat hallottam róla. Ráadásul nekem nagyon megnyugtató, hogy 1 villamosmegállónyira, v. 10 perc sétára lakom a Margittól. (Bármi van, ilyen távra akár négykézláb is elmászom!) Ráadásul tényleg mindenhol jó híre van.
A nasizástól pedig ne tarts, én sokat vagyok otthon, mégsem jut eszembe. (Pedig a kamra teli van ilyesmivel, folyton kapjuk ajándékba.) Ha két étkezés között rágcsálni támad kedvem, almát eszem (mondjuk én teljesen gyümölcs-bolond vagyok - az első 3 hónapban attól szenvedtem a legjobban, hogy még a gyümölcsöket sem tudtam megenni a cukortartalmuk miatt...). Illetve a házi- vagy kézimunka is remekül elvonja az ember figyelmét az ilyesfajta vágyaktól! Kép
1-2 majdnem új dolgot mi is kapunk barátoktól (főleg olyat, amit gyorsan kinőnek az elején), de a tartósabb dolgokból (kiságy, babakocsi) újat fogunk venni (jól jön az még a kistesónál). Hétvégén voltunk búcsúban (de nem bóvlisban, hanem olyasban mint a mesterségek ünnepe), és gyönyörű faragott bölcsőket láttam. Mondjuk nem olcsó (45 eFt), és a baba is hamar kinövi, de teljesen beléjük szerettem... Kép

Cas 18+5

Kép
Kép
Kép
cas

Meglepibaba
Ó, ha tudtam volna, hogy Te nem tudod, hogy csak 3 után lesz eredmény, akkor szóltam volna! (Bocs! Én rutinosan rákérdeztem, amikor azt mondták, hogy "kedden" hogy pontosan mikor?!)
A rosszulléteiddel pedig AZONNAL fordulj orvoshoz! Ha nincs a nődokid mostanában, akkor a háziorvosodhoz! (Azért ő is fog tudni vmit mondani...) Esetleg ha van vérnyomásmérőtök, akkor mérd a rosszullétekkor a vérnyomásodat, és előtte-utána is naponta többször. Esetleg jegyzeteld is le, mert ez is hordozhat információt a dokiknak. (Nekem a háziorvosom javasolta, hogy néha mérjem otthon, és írjam fel. És ha baj van, azonnal menjek hozzá.)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Ez tényleg vicces! Látod, és még mondják, hogy a tudatalatti nem létezik!!! Kép Én 52 kg-ról indultam, és most már 55-nél tartok! Bízom benne, hogy ez a folyamat egy kicsit lelassul a kevesebb cukorral és a tornával.

Nikcsi

Én is rosszakat hallottam a János kórházról, fel sem merült bennem mint választási lehetőség. Minden osztályán ugyanaz a helyzet! Egyébként Édesanyámat a Honvéd kórházban is figyelmeztették, hogy semmi értéket ne vigyen magával (a gerincével operálták), mert az utcáról is bejárnak idegenek lopni!!! Micsoda emberek vannak! Beteg emberektől lopni kórházakban... komolyan mondom, hogy néha nem tudom felfogni!

MB 17+2
meglepibaba

Hmmc azután érkezett amikor már elmentél. Kár, rögtönözhettünk volna egy mini babanetes élő-forumot! Kép
meglepibaba

Laga,
akkor elmesélem:

Minden tekintetben zavartalan volt a terhességem. November 27-re voltam kiírva, de aznap még semmi jelét nem mutatta a baba annak, hogy előbújna. Voltam ctg-n, uh-n, megnézték a magzatvizet, minden tökéletes volt, a méhszáj még teljesen zárt, így azt mondta a dokim, hogy 29-én mejnek vissza. Akkor is ugyanez volt a helyzet, ezért dec. 1-re hívott vissza azzal, hogy ha akkor sincs semmi változás, be kell feküdnöm megfigyelésre, és majd meglátjuk mi lesz.

Dec. 1-én reggel 8-ra bementünk, ctg tökéletes, magzatvíz kristálytiszta, a méhszáj 1 ujjnyira megnyílt, de semmi több. A dokim mégis azt mondta, hogy öltözzek át és mejek a szülőszobára, burkot fog repeszteni sé szülünk.
Meglepődtem, kérdeztem, hogy miért, a válasz az volt, hogy valamikor csak meg kell szülni.

Oké. Irány a szülőszoba, a szülésző átöltöztetett, a doki egy vizsgálóban 9-kor megrepesztette a burkot kézzel, és beküldött a szülőszobára azzal, hogy hamarosan jelentkezni fognak a fájások.
Nagyon vártam már, hogy elkezdőjön, félelem nem volt bennem, inkább csak izgultam.

A szülésznő felfektetett az ágyra, rámrakta a ctg-t és azt mondta, hogy amíg nem jelentkeznek a fájások feküdnöm kell és hallgatjuk a baba szívhangját.

10-ig semmi nem történt, ekkor telefonált az orvosnak, hogy mi legyen. A doki azt mondta, hogy ha fél óra múlva sincs semmi, kapjak oxitocint.
Így is lett, bár nem értettem, hova 'rohanunk'.
Lement egy adag oxitocin, lényeges változás nem történt, csak enyhe feszüléseket éreztem és délre két ujjnyira tágultam. Ekkor kaptam még két egység oxitocint, így 13 óra körül felerősödtek a fájások, és éreztem, hogy most valóban elkezdődött.
Szerettem volna felkelni, mert reggel 9 óta meg sem mozdulhattam az állandó ctg miatt, de a szülésznő nem engedte, azt mondta, majd később.
Közben folyamatosan győzködött, hogy jó volna bekötni az EDA-t, és akkor felgyorsulna a tágulás és hamarabb túl lenénk az egészen.

Őszintén szólva én nem szerettem volna igénybe venni, mert -lehet, hogy hülyén hangzik- szerettem volna 'megküzdeni' a kisbabámért. Nem félek a fájdalomtól, elég jól viselem és felkészültem arra, hogy akár éjszakába nyúló szülés lesz.
Mégis mindenki siettetett. Mintha törvényszerű volna, hogy délutánra meg kell születnie!
14-kor már annyira elgémberedett a derekam a folymaatos fekvéstől, hogy nem bírtam egy helyben. Ekkor már a fájások is nagyon komolyak voltak, de éreztem, hogy ha felkelhetnék és megkereshetném azt a pozíciót, ami kényelmes, akkor gond nélkül megküzdenék velük.
Mégsem kelhettem fel, fekve viszont nem bírtam tovább, ezért engedtem a szelíd erőszaknak és bekötötték az EDA-t.
(Borzasztóan tartottam attól, hogy nem fogom érezni a tolófájásokat, de megnyugtattak, hogy akkor majd 'elveszik' a fájdalomcsillapítót.)

Félóra múlva eltűnt a méhszáj, a baba is mehelyezkedett, de nem ereszkedett lejjebb. (Tudtuk, hogy nagy baba lesz, mert az utolsó UH 4300 gram +/- 600 gr-ra becsülte.)
Ekkor a dokim is csatlakozott és kérte, hogy csináljal egy 'próbanyomást', hogy átjön-e a feje a medencén.
Nem tudtam, mit jelent a próbanyomás, nem éreztem semmiféle fájdalmat, így teljesen eredménytelenül erőlködtem. Na itt kezdődött a pánik, mert hirtelen leesett a baba szívhangja 100 alá. A dokim lecsapta a kesztyűjét és kiment, aztán lehiggadva visszajött és hirtelen mindenki felcsattant, hogy nyomjak, nyomjak! A szívhang már 80 volt, én igyekeztem megőrizni a nyugalmamat, és csak arra koncentrálni, hogy mielőbb megszülessen...
Semmi nem változott, a feje csak nem akart átjutni a medencén, a szívhang folymaatosan csökkent, a dokim megint kirohant és behívott egy másik orvost is, aki egy dobogón mellém állt, és elkezdte préselni a hasamat. Nekem meg mondták, hogy nyomjak, ha jön a fájás. Kifakadtam, hogy NEM érzek semmit, tudtam, hogy a baba bajban van és láttam rajtuk, hogy meg vannak ijedve. Közben a műtőt is emlegették egymásnal, de nem mondtak semmit.
Az idegen orvos végül segített azzal, hogy figyelte a méhösszehúzódásokat és szólt, hogy mikor nyomjak.
Így aztán 15.15-kor végül keserves küzdelem árám megszületett Marci 4700 grammal, 55 centivel és 40-es fejkörmérettel.
Én totálkáros lettem, kívül-belül minden szanaszét szakadt keresztben-hosszában.
Szegény kis Marci teljesen kivolt, egy pillanatra felsírta, aztán semmi...éleszteni kellett...gondolhatjátok, milyen érzés volt. Nem volt ott semmi pocakrahelyezés, azonnal elvágták a köldökzsinórt és szaladtak vele éleszteni.

Huhhh..

Gondolom, felmerül a kérdés, hogy miért a szülésznőt hibáztatom és miért nem a dokit.
Nos, a dokiban hatalmasat csalódtam.
Fantasztikus embernek ismertem meg, nagyon lelkiismeretes volt a terhesgondozás alatt és a szülés után is, csak éppen a szüléslevezetés volt katasztrófa,a mert idegesebb volt, mint a férjem és én együttvéve.

A szülésznővel az volt a gondom, hogy folyamatospan átvert. Ígérgette, hogy majd ekkor és akkor fölkelhetek, mégsem engedte meg. Riogatott, hogy EDA nélkül milyen nehéz lesz, és igazából egyáltalán nem engem és a babát, hanem a saját kényelmét tartotta szem előtt.

Azt pedig továbbra sem értem, hogy mi a jó fenéért kell egy zavartalan terhességnél ilyen drasztikusan megintínai a szülést, és miért kell egy első szülésnek - pláne egy ekkora babának 6 óra alatt erőszakkal megszületnie???

Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy ha hagyták volna szegény kis Marcit a maga ritmusában leereszkedni és engem is a magam ritmusában megküzdeni, akkor zavartalanul jött volna a világra és nem lett volna veszélyben.

Haragos és dühös vagyok azért, mert előidéztek egy olyan vészhelyzetet, amit aztán nem tudtak kezelni és a legkisebb mértékben sem rajtuk múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

---------

Ezzel együtt a következő babámat is valószínűleg ott fogom megszülni, de szeretném magam mellett tudni valami hozzám hasonló hozzáállású szülésznő támogatását.
dorika

Sziasztok!

Nikcsi! Színes fotót (papíron) egyáltalán nem kaptunk. 17 képet és 2 rövidke avi-t kiírtak nekünk CD-re, a képeket meg kinyomtatták olyan pici fekete-fehér formátumban, mint ahogy a Margit kórházban is tudnak. Meg persze az egész vizsgálatot felvették videóra.

Dorika! Rácsos kiságyat lehet kapni abban a Babadiszkontban? Nekünk most csak a legegyszerűbb típus kellene, átmenetileg. Gondolom, hogy ha a kókuszmatrac ezrekkel tud olcsóbb lenni, a kiságyak árában is döbbenetes különbségek lehetnek.
Engem is érdekelne a szüléstörténeted!

Meglepibaba! Szerencsére nincs saját tapasztalatom cukros ügyben, de a Sógorom cukorbeteg, úgyhogy annyit tudok, hogy a teljes visszafogás nagy bajt okozhat. Attól "szoktak" bekómázni a cukrosok! Megvan a napi ideális szénhidrát bevitel, és nagyon oda kell figyelni rá, hogy se sokkal több, se kevesebb ne legyen, és hogy egyenletesen legyen elosztva napi többszöri étkezésre. De ezt nem lehet csak úgy otthon, magadnak kitalálni! Semmilyen útmutatást nem kaptál, mikor kiderült, hogy nem jók az eredményeid? Egyáltalán mennyire számit rossznak a 7,6?

BMárti

BMárti
bmárti

Szia BMárti!

Lehet kiságyat is kapni. Mi is a legegyszerűbbet vettük, egy 60-120-as fenyő kiságy egy évvel ezelőtt 9.900 forint volt, az ugyanekkora kókuszmatrac pedig 9.000.

Nem gondolom, hogy jelentős áremelés történt azóta.
dorika

BMárti, a babadiszkont honlapja: www.babadiszkont.hu
Ott megtalálod a címet és a telefonszámot is.
dorika

Dorika!

Most látom, hogy pont leírtad a szüléstörténetedet, mire én is elküldtem a hozzászólásomat.

A döbbenettől szóhoz se jutok, ahogy olvastam, mi történt veletek! Nagyon érdekelne az orvosod neve, ha nem akarod nyilvánosan, írd le magánban léci!
Tényleg nehéz megérteni, miért kellett megindítani a szülésedet. Ha indokolt volt, akkor meg megérdemeltél volna egy a "valamikor csak meg kell szülni"-nél értelmesebb magyarázatot. A fekvés is ez a tészta. Ezer ok lehet, amiért fontos, hogy fekve maradj. De akkor nem hitegetni kellene, meg mellébeszélni, hanem megmondani, hogy ez van, és ezért. Kép Mittudomén, pl. nincs beékelődve még a baba feje, és előre eshet a köldökzsinór. Vagy ilyesmi. Én legalábbis sokkal könnyebben elviselek bármit, aminek értem az okát. Ja, egyébként én anno CTG-vel, oxitocin infúzióval és EDA-val felszerelve ültem ki az ágy mellé a labdára. Addig elértek a csövek és kábelek. Oké, nem nagyon sétálgathattam, de legalább egyfolytában feküdnöm se kellett, és a jó öreg gravitáció is segített Lacikának a kijutásban. Igaz, a szülésznőm percekig dolgozott rajta, hogy mindent el tudjon rendezni körülöttem...

BMárti

BMárti
bmárti

Dorika!

Kerülgetjük egymást. Kép Köszi az infót a Babadiszkontról!

BMárti

BMárti
bmárti

Kedves BMárti!

Az orvosom Pálfy Imre volt.
Nagyon skizofrén érzéseim vannak vele kapcsolatban, aminek bizonyítéka, hogy most is hozzá járok.

Szeretném leszögezni, hogy egy nagyon tisztességes embernek tartom. Rengeteget dolgozik, azon kevesek közé tartozik, akiket nem a pénz mozgat.

Ami viszont kiderült: iszonyatos hangulatember. Aznap is épp rossz napja volt.

(Most már félek is a következő szüléstől...)
dorika

Nagyon szívesen! Kép)
dorika

BMárti,
ez a gondom nekem is. A teljes bizonytalanságnál semmi nem rosszabb.

A szülésznőnek valóban erőfeszítéseket kellett volna tennie azért, hogy felkelhessek, de szerintem neki ez a dolga.
Nem vagyok egy nyafogós fajta, igazán csak akkor szóltam, amikor már majd leszakadt a derekam.

Most már mindegy. Túl vagyunk rajta, Marci gyönyörű és ez a lényeg.

(De valahogy mégis felzaklat ez az egész, ahogy múlik az idő, annál inkább. Mert nem így kellett volna történnie, és mert nem lehetek biztos abban, hogy legközelebb másképp lesz.)
dorika

Dorika,

kösz, hogy leírtad a szülésed, remélem nem izgattad fel magad nagyon! (Nem semmi súllyal született a kissrácod!!!) Egyébként akkor a mi történetünk majdnem hasonló, mivel én úgy túlhordtam a fiamat, hogy szegény gyerek 1 hónapos koráig úgy hámlott (vedlett) mint egy kigyó. Tetőtől talpig. Szegény bőrőcskéje teljesen kiázott, mert már nem volt rajta magzatmáz.
Én nem engedtem, hogy megindítsanak, mert úgy gondoltam/gondolom, hogy tudja az a gyerek, hogy mikor akar megszületni. (Persze ha az anya vagy a gyerek életveszélyben van, az más.) Szóval a kiírás napjától minden nap jártam CTG-re, kétnaponta ellenőrizték a magzatvizet (ez borzalmas volt, mert gyakorlatilag ők nyitottak ki) és mindent kipróbáltunk, hogy lehetne természetes módszerrel beindítani a szülést (szőnyegcipelés, nagytakarítás, talpmasszázs a megfelelő helyen, hegymászás).
A szülésem napján is voltam CTG-n reggel és pont a szülésznőm volt benn. Meggyugtatott, hogy ebből még a hétvégén gyerek lesz (szombat volt). Kezdtem aggódni, mivel azt mondták, hogy hétfőn meg akarnak indítani. Bőgtem is rendesen.
Délután 4-kor mintha valami mozgott volna, hívtuk a szülésznőt, hogy ez mi. Azt mondta menjek be, ő benn van megnézi. Még ettünk, hevertem egy darabig, aztán pillanatok alatt minden begyorsult. 5-kor 3 perces erős fájásaim voltam, na gyorsan bementünk. 9.33-kor megszületett a fiunk ( 4 és fél óra alatt).
Nagyon hálás voltam az orvosomnak, hogy ilyen türelmes volt és nem indított meg, pedig szegény pont a vacsorájától állhatott fel szombat este. Cserébe igyekeztünk, úgyhogy 10 után indult is haza.

Szerintem azért is szeretnek az orvosok megindítani, mert akkor úgyis ott vannak és nem kell az éjszaka kellős közepén kimászni az ágyból. Tudok olyan orvosról a Baross utcai klinikán, aki csak akkor vállal el egy terhesgondozást, ha az anyuka vállalja, a császárt, függetlenül attól, hogy az indokolt-e vagy sem. Csak azt nem tudom, hogy ez miért nem tünik fel az OEP-nek?

Laga 12+6
laga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?