Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi!
Azt a macis takarót hol lőttétek? Aranyos.
A rajta henyélő fiatalember pedig még mindig csodaszép.

Twist!
Már én is törtem a fejem ezen a fogmosás témán aztán most utánaolvastam és bizony már érdemes elkezdeni az első fogacska kibúvása után.
Van speckó fogkefe ilyen piciknek, ami inkább rágóka. Fogkrémet majd csak akkortól lehet használni, amikor már tud köpni. Mármint gargalizálni.
http://www.kismamablog.hu/fogzas/baba-f ... -elkezdeni

Tlindi!
Ujjfogkefét hol vettél?
DM-ben esetleg?
Nagyon gondos vagy, hogy már beszereztél minden eszközt a fogmosáshoz! :)
Szerintem cumisüvegből semmiképp ne itasd Szonját. Pohár vagy csőrös itatópohár.
Én a Jana 2,5 decis sportkupakosából is szoktam itatni. Sok melléfolyik, sznte az egész, de minden nap egy kicsit ügyesebb és vicces ahogy kocog a foga rajta. :D
A csőrösből sem issza túl nagy intenzitással, bezzeg mikor tápot raktam bele 1 perc alatt behúzta az egészet, szóval nem a technikájával van baj, csak nem kedvére való a víz.
Pedig nincs szándékomban cukros lötyikkel itatni.
Esetleg kipróbálom majd a csipkebogyó teát, de a la nature. Semmi ízesítés.
Egy ismerős ajánlotta, náluk nagyon bejött. Ráadásul sok benne a C-vitamin is.

Ildóca!
Mielőbbi gyógyulást!
Kincső nagyon szép!
Olyan nagylányos.
Pláne a két picurihoz képest.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Ujj fogkefét fogkrémmel együtt én a gyógyszertárban láttam!
De biztos máshol is lehet venni.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tlindi!

Nekem a fiam képzeld nem tudott pohárból inni!
Már elég nagy volt én meg kicsit kétségbe estem mi lessz így!
Úgyhogy csőrös pohatar vettem neki és hát nem kellett sokáig használjuk talán két hónapig ha használtuk és hamar megtanult pohárból inni!
Gondolom a csőrős pohárnak köszönhetően. :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kattkat

ujjfogkefét a gyógyszertárban vettem fogkrémmel együtt.Nenedent-baby tanuló fogkrémmel van egy dobozban.Ezt 6-24 hónapos korig ajánlják,mert ezt nem kell kiköpni,tekintettel,hogy a babák még nem tudnak köpni,csak a főzelékeket :D ha fogkrémet nem akarsz,akkor a babaszafariban van ujjfogkefe külön is.Váci út 99,a bejárat a forgách utca felől van.Rendes fogkefét a Dm-ben vettem Mam-osat.

Azt hiszem veszek csőrös poharat,hogy az összes víz ne a nyakában álljon meg.

Tlindi

Kép
tlindi

Kincső baba igazi nagylány!

A takaró a Visegrádi utcából való... Tudod biztos! Balzac-Visegrádi kereszteződés? Olcsó volt, de nem emlékszem mennyi.

Tivadarnak még nincsen foga :wink:

Honnan tudhatnék meg többet a növekedési ugrásokról?

Köszönjük a Tiva dicséreteket... ű

Szaladok tovább... hussssss........
szilvi35

Sziasztok!
Köszi a fogtisztításos hsz-eket:) Aszem akkor mehetünk fogkefét nézni.)

Ildóca, gratula Kincső betöltött 7. hónapjához és nagyon szépséges és cuki a képen!!!:) Nagyon szép szemei vannak! Szerintem majd úgy kell elhesegetni az udvarlókat!

Tlindi, azért "nem úsztátok meg a fogacskákat":))))))))))))). Nálunk is váratlanul jött ki az első. Már 3 hónapos kora óta olyan az ínye Dorkának, mintha jönnének a fogai, aztán semmi. És egyik nap még nem volt semmi, másnapra érdekes kis valami jött ki az ínyén:) Pikk-pakk.
Vendég

Kattkat, köszi a linket a fogmosás elkezdéséről!
Az nálunk is úgy van, hogyha finom édes italt (gyümölcslevet) adok Dorkának, akkor megissza egész kis veszteséggel. De a vízzel csak játszik. Illetve, ha séta közben nagyon szomjas, akkor 1 korty lecsúszik. Alapvetően, ha szomjas és itthon vagyunk, akkor anyatejcsit kér, más nem jó neki.
Hogy lesz így ügyesen ivó kiscsajom?
Vendég

Szilvi

A kisbaba fejlődési ugrása, melynek során a tápanyagszükséglete hirtelen megnő. Növekedési ugrás kb. 3 hetes, 6 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos korban van, néhány napos eltérés lehet. Ilyenkor sűrűbben szeretne szopni, szinte megállás nélkül, amivel sok inger éri a mellet, és így éri el a baba, hogy a tejtermelés kövesse megnövekedett igényeit. Jellemző ilyenkor, hogy a baba nagyon nyűgös, és nagyon gyakran szopik, éjjel is töbször ébred a megszokottnál. Igény szerint szoptatva 1-2 nap alatt alkalmazkodik a tejtermelés a megváltozott helyzethez, más teendő nincs is, mint biztosítani, hogy annyiszor szophasson a baba, ahányszor akar. Pótlásra ilyenkor nincs szükség, a gyakoribb szopik miatt nem éhezik a baba.
Ezt találtam a guglin.Ebbe szerintem nagyjából benne van amit érdemes tudni.

Bízom benne,hogy nem "ússzuk meg a fogacskákat".Most még aranyos fog nélkül is,de hát mi lessz később.Életem végéig turmixolni fogok :shock: :shock: :shock: A nyűgösségből elég volt ennyi is neki is meg nekem is meg az uramnak is.

Ildóca

Kincső gyönyörűséges,remélem már jobban van.

Tlindi

Kép
tlindi

Ma voltunk gyerekdokinál.9kg és 73,5 cm a kiscsaj.Felirattam a Meningitec védőoltást.Elég durva mellékhatások vannak a betegtájékoztatóban8tudom mindegyikkkel megrémítik az embert :twisted: 9.Valaki már beadatta a csemetéjének?Érdekelnének a tapasztalatok.Előre is köszi.

Tlindi

Kép
tlindi

A 8 és a 9 zárójel akart lenni,csak nem nyomtam a gombot és nem olvastam vissza mit írok,de úgy látom csak én vagyok itt és csak magamat szórakoztatom :( :( :(

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!
Mi még nem adattuk be :wink:

...nem vagy egyedül... szuuuszááá
szilvi35

Tlindi!
Nem semmi méretei vannak Szonjának! :)
Kb Domó is hasonlóakkal bírhat.
Majd hétfőn kiderül.
Akkor kapjuk meg a Meningo elleni védőoltást is, de más vakcinát írtak fel>Neisvac-C
Én is olvastam a mellékhatásait és hát nem túl szívderítő.
:?
menni kell, mert nyüszítés van...

Kattkat

Kép
kattkat

Tlindi: nagyon szép méretei vannak Szonjának.:-) Az én kiscsajom 68,5 cm és 8 kg 7 hónaposan. Mondjuk mi elég picik vagyunk a párommal.

Ez a meningococcus elleni védőoltás? Ezt nálunk csak 1 éves korban javasolják beadatni, nálunk ez a protokoll. Szóval még nem tudok róla semmit.

Nálatok volt olyan, hogy a baba etetés közben felsírt, aztán elmúlt a fájdalom és utána továbbevett? Nálunk ez van pár napja és nehéz éjszakánk is volt. Arra gondolok, hogy esetleg újabb fogak jönnek?
Vendég

Szilvi: hogy megy a babázás? Tejcsi van? Éjszakáitok hogy telnek? Fürdetés hánykor van és hogy megy? Nekünk nagyon nehezen ment, olyan kis törékeny egy ilyen pici baba és féltünk. Ő is bőgött végig. Aztán amikor már biztosan fogtam, akkor ő sem sírt. És nálunk bejött az, hogy nem pont 37 fokos a víz, hanem picit melegebb, kellemesebb.
Vendég

Sziasztok
Én még uj vagyok. Szülés előtt olvastalak titeket de csak pár nappal mivel én is a péterfybe készültem szülni. Végül a szerencsés véletlen folytán Szilvivel és a csodás fiús arcocskáju "pöttömkéjével" egy szobába kerültünk az én kislányom Kíra Aug 5.én született :)
Ő a 3.babám. engem Anikónak hívnak. most így hírtelen ennyi :)
Szép estét mindenkinek
ancsyangel

Szia Anikó, üdv minálunk ;)

Nos, minket csütörtökön tájékoztatnak mindenféle oltásokról, nekünk egyelőre BCG van. az is szépen puklisodik, no meg az kötelező is.

Kép
Kép
csipetnyusza

Váóóó! Anikó! Szia! Üdv itt! :) Hogy vagytok? ... gondolom rutinos anyuciként már nem sok váratlan történhet :) . Már gondoltam ám Rátok!

Hát a napjaink? Egyelőre még alakulóban. Talán 4 óránként eszünk, de valamikor 2. Többnyire 4. A fürdés belövésével próbálkozunk, hogy apa is hazaérjen munkából és túl késő se legyen és előtte ne legyen dugig a pocak...stb.. Nem egyszerű feladat. Ezzel még gyerekcipőben járunk. Az utóbbi 3 napban sikerült 6:30 és 7:00 között elkezdeni, de ki tudja mi lesz ebből, mert viszont a szopi még nem állt be rendesen. Fürdés után kaja és szunya. Éjjel egyszer ébredünk enni, általában éjfél és 3 óra között valamikor, utána kb. 4-5 óra múlva ismét és kezdődik a nap. Sokat kakil, sokat eszik és sokat alszik. Gyakorlatilag ébredés után lehet hallani a hangját... Eddig egy éjjelünk volt gázos, meg is szakadt a szívem, de túléltük. Nagyon sírt szegénykém.
A fürdetés ment úgy ahogy. Nyeklik össze-vissza szegénykém és nagyon-nagyon türelmes velünk. Általában sztoikus nyugalommal viseli a szülői meghurcoltatást, némán, nagyokat pislogva. Iszonyat bénák vagyunk egyébként, de tele optimizmussal!!! Jóket nevetgélünk magunkon :) ...miközben sietünk, nehogy megfázzon a csöpp. Már segítségünk sincsen, aminek nagyon örülök, végre együtt lehetünk és nagyon élvezzük a "családi kört".
Van tejem szerencsére, sőt! annyi van, hogy tegnap éjjel arra ébredtem, hogy valaki a mellemben lévő zsírmirigyeket, építési törmelékre cserélte és éppen csak egy vékonyka bőrréteg tartja egyben az egészet, aminek nagyon hepehupás a felülete és bármelyik pillanatban felrobbanhat. Na! Ezt mindenféle túlzás nélkül állítom. Az egyiket Tiva kapta meg ürítésre, a másikat meg egy tároló edénykébe ürítettem, ami a fagyasztóban landolt. A mellszívókhoz béna vagyok, ezért ösztönből valahogy kimasszíroztam másfél decit. Másfél deci sok vagy kevés? Utána még Tiva megkapta ürítésre amazt is, mert volt még benne csak már uncsi volt hajnalban a konyhában a kebleimmel foglalatoskodni.
Húúú... Már nem is tudom mit akartam még. Egy kicsit kusza lettem és persze hosszú. Bocsánat!

Szóval akkor a víz 37 fok, ezt jó tudni.

A fagyasztott tejcsivel, hogyan kell bánni? Esetleg, ha van egykét jó tanács :)

Jó éjt Mindenkinek!
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2010.08.19 21:03-kor.
szilvi35

Sziasztok!

Csipetnyusza: örülök,hogy tetszik a könyvből,amit feltettem..majd lehet még teszek fel,ha érdekel titeket...vannak jók benne! :)

Twist: Dorkád iszonyat hamar csinál mindent..én mindig ámulok-bámulok,milyen ügyi :)
Amúgy nálunk is uez a nyűgi megy,cickó közben,kaja közben,éjjel és amúgy is...de má remélem nem sokáig,mert megőrülök :roll:

Tlindi: hál'Istennek nem volt semmi a kis szivecskéjével!!!mindig ijjesztgetnek minket a dokibácsik,legalábbis engem mindig vmivel..én meg rághatom a körmöm.. :?
most azt találták ki,hogy sápadt a Dorka..na,majd jövőhéten kiderül...

Szilvi: Iszonyat édes a kiffiad még mindig!!!haját meg hát nagyon irígy miatta,nah :roll: :wink:
Csuklásra,amúgy én is mindig cickóztatni szoktam..pár perc és elmúlik..de Dorkám is mindig csuklik..ne aggódj,ő is csak folytatja,mint a pociban.. :)

Ildóca: Gyerkőcökről a (nagyokról) édik a képek,gondolom szuperül szerepletek!biztos ügyik nagyon!ti aztán nem nagyon vagytok otthon,mindig van vmi progra,mi? :)
Kincső nagyon cukerrátor! :)
Amúgy gyógyulgatást!

Ancsyangel:Üdv itt!!!na,lányokkal mi tuti szurkoltunk volna szülés előtt :) Persze most is ugyanúgy örülünk mindenkinek! :wink:
Te tervezel még babót?

Összes Katákok,Kattkat,Szonja,Adrienne?nálatok is nyűgi van amúgy???

Mi iszonyat..mármint Dorkám egyfolytában nyafi,éjjelek szörnyűek,4x-5x kelünk,fog nincs...de már kommandósan közlekedik,alsókaron kúszik ,gurul,tolat,hintázik így-úgy amúgy..de majd teszek fel képeket még...
7kg,centit nem tom :oops:

Valki monnya má meg,mi az az offolás????
remélem én nem fogom csinálni.. hehe :P

Most egy hét balcsi,aztán visszatérek és mesélek,most már ígérem! addig puszi mindenkinek! :wink:
Most megyünk balcsira,úgyhogy majd ha visszatérek beszámolok...

Kép
pako

Sziasztok!

Üdv itt Anikó!

Fogkefe: a DM-ben lehet kapni gumisörtéset, 3 db, ahogy az első még inkább rágóka, aztán már jobban hasonlít az igazira. Az én fiaim imádják, megtanulnak vele fogat mosni és az ínyüknek is jól esik rágcsálni.

Meningococcus:
Orvosa, szülője válogatja, ki mikor adatja be. 1 év alatt 2 oltás kell, felette 1. 2 éves kor után sokkal drágább, asszem 2500 helyett 9000! Nálunk a nagy nemrég kapta meg, mert a régi gyerekorvosunk elfeledkezett róla.

Twist, én is a fogára tippelnék, esetleg a torka is lehet, még mindig vírusos torokgyuszi-járvány van, de az többnyire lázzal is jár. Bár nálunk most 2. szor nem volt láz. Próbáltál dentinoxot evés előtt?

Ildóca, Kincső nagyon szép leginkább a térdelős képen a g-n!

Szilvi! Tiva hajkoronája is irigylésre méltó, és valóban igazi kis pasi.

Elutazunk a hétvégére. Félek tőle. Ez az első hosszabb kiruccanásunk. Picim mostanság nehezen viseli az idegeneket, a sok nyüzsgést és távollétet pedig alapból.

Kép
Kép
beubaba

Szia Ancsy!
De jó, hogy olvasgattál minket, aztán egy szobába sorsolódtatok Szilvivel! :)
Mondta, hogy Te tanítgattad pelenkázni.
Üdv közöttünk!
3 babóval majd adhatsz nekünk jótanácsokat.
Mekkorák a picin kívül?

Twist!
Igen, a meningokókusz elleni védőoltás.
Nálunk csak annyit mondtak, hogy 2 szúrás lesz 2 hónap eltéréssel.
Csak nem ússzuk meg azokat a rohadt oltásokat, de ezt nagyon javasolta a dokinőnk.
Nálunk nem jellemző az evés közbeni felsírás, viszont most nem volt hajlandó az ágyában elaludni.
Olyan keserves sírásba kezdett mikor ott akartam hagyni, hogy most itt szuszmákol az ágyamban.
Ha kivettem, érdeklődve tekintgetett körbe és birizgálta az arcomat, szóval csak társaságra vágyott a kis tündérem.

Kattkat

Kép
kattkat

Jajj,tudom már mit felejtettem el!!!!
Beus: boldog szülit,ha addig nem keverenék elő!!!mostanság lesz ugye? :shock:
Szóval nagyon boldogat előre is!!! :D

Kép
pako

De felélénkültünk hirtelen!

Szilvi! Az nagyon szép mennyiség! :-)
Fagyasztás: egyesek szerint fél mások szerint 1 évig tárolható a mélyhűtőben. Minél lassabban olvasztod fel, annál jobb az immunanyagok miatt, a legjobb hűtőben vagy szobahőmérsékleten. Ha ez túl lassú mnax 50-60 fokos vízfürdőben. Mikróban ne!!!
Fura szaga is lehet, ill. a zsír kicsapódik belőle. Ez normális, csak fel kell rázni.

Nagyon édi ez a kép!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára beubaba 2010.08.19 21:15-kor.

Kép
Kép
beubaba

Míg összebarkácsoltam a hozzászólásomat, írtatok vagy négyen :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Pako! Nagyon köszönöm! De még majdnem 2 hétig XXX-en innen.

Kép
Kép
beubaba

Sziasztok!

Anikó üdv. a csapatban! Ha van időd akkor kérünk egy kicsivel több beszámolót rólatok és kicsiny családotokról! Persze ha ez nem veszed tolakodásnak csak akkor! Anikó kérünk Kiráról is képet!
Had csodáljuk meg őt is! :D

Szilvi nagyon ügyik vagyok!Így tovább!
Nem tudok betelni Tivával olyan édes! :D

Köszönjük a dícséreteket! Úgytűnik szépen lassan renbe jövünk!
Bár Csaba sincs jól de azért igyekszünk! Elvittem orvoshoz de nem volt csak helyettes orvos és piszkosul kiakadtam! Napok óta fáj a hasa folyik az orra és hol lázas hol nem és minimálisan köhög. Erre megvizsgálta a doktornéni és azt mondta. Kicsit csúny a torka hát ha köhög akkor adjak neki valmit a köhögésére és csillapítsam a lázát! Ja és közölte a hasa az puha ott nincs semmi! :twisted:
Na persze ennek ellenére fájlalja ahasát!
Sebaj valahogy kibírjuk jövőhét keddig! Kedden jön a saját doktornénik! :)

Tlindi!
Nagyon szép méretei vannak Szonjának! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Fagyi tejjel érdemes majd alkalomadtán (természetesen megfelelő hőmérsékletűvé hozott állapotban) megkínálni Tivát, hogy egyáltalán tetszik-e neki, mert az én gyerekem köszönte szépen, de nem kért olyat, ami hűtőt látott.
Konkrétan hányás szaga van. :lol:
De aztán van akinek meg boldogan megeszi a gyereke.
Én életemben kb 3x fejtem.

Kattkat

Kép
kattkat

Na de felélénkültünk,csak egy kicsit panaszkodnom kellett :D

Szilvi.

Tejcsitárolásról én annyit tudok,hogy fél évig lehet fagyasztani,de havonta "illik" lecserélni a készletet,mert a tej minősége a baba igényeihez igazodik és 1 hósan már nem arra van szügsége,mint mondjuk 6 hósan.De ha esetleg megmarad,belekeverheted a kajájába,majd ha már főzőcskézel neki.Ha viszont lejár a szavija,akkor bele lehet önteni a fürdetővizébe.Ezek a suttogó c. könyvben vannak(logikusnak tűnik,de én egyedűl biztos nem gondoltam volna így végig),kivéve a fürdővizes dolog,azt valami védőnős oldalon találtam.

Nagyon ügyi vagy,hogy tudsz kézzel fejni.Én 5 cseppet is 5 percig fejek,amit a konakionhoz adok.

A fürdővíz nálunk 39 fok,ha hidegebb akkor tiszta libabőrös szegénykém.

Nálunk nincs sírás kaja közben,mivel semmit nem kajál meg a kisasszony,már a krumplit sem.vigyorogni azt szokott közben,de csak csukott szájjal,mert ha kinyitja,belecsempészek valami finomságot,amit azonnal kitol a nyelvével :lol: :evil:

Anikó üdv közöttünk.

Mi is utazunk hétvégén.

Tlindi

Kép
tlindi

Köszönöm a szives fogadtatást! :)
Szilvi: köszi kérdésed csodássan vagyunk :) De tőrténik váratlan dolog Kírának még fennt a köldökcsonkja és irtó mély a köldöke remélem hamarossan megszabadulunk tőle... amugy Kíra még mindig jó baba és még mindig szépen szopizik olyannyira hogy egy kezdődő mellgyulladást is "kiszívott" belőlem :D A nagy találkozás csodássan sikerült. Épp szopizott Kíra mikor Betti és Milus hazajött jön ölel majd néz az ölembe és megszolal a kis 2,5éves kisfiam: hello baba :D :D :D és megsimizte és adott neki puszit na én elsírtam magam egyrészt a szituácion másrészt mert Kírához képest nagyon nagy azóta a beceneve bucimaci Milánnak :) Bettim meg csak könnyezett alig tudott betelni a kicsilánnyal :)
kattkat: a nagylányom Bettina 8,5éves a kicsifiam Milán pedig 2,5 Kíra 2hetes :)
Pako: mostanában nem tervezünk több babát most bőven lefoglalnak ők hárman de a késöbbiekre a távolibb jövő kiszámíthatatlan :)
Ildóca:Nem veszem tolakodásnak sőt köszönöm az irántunk való érdeklődést :) Képet amint tudok töltök fel csak még megkell tanulnom lekicsinyiteni őket :S De csak sikerült megfelelő méretüt találni :D
Kép Kép Kép Milánnal Kép 1kg-os kenyér mellett
ancsyangel

Látom van rajtam kívül még bagoly a gáton!
Hát micsoda édes husipofi ez a Kira!
Tesós kép nagyon aranyos.
Milán is irtó helyes a kék szemeivel.
Odavonzza az ember tekintetét.
Kenyér meg viccces mérték gyanánt

:D

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Köszi a fagyasztós "recepteket", akkor majd inkább cserélgetem. Remélem lesz 1-2 hét múlva is tejcsim. A mérleg szerint ma 10-kor Tiva 120g-ot szopizott. Ez lehetséges? :shock:

Anikó!
Kíra cukimuki! Milánnal a kép nagyon aranyos. Gyönyörű szemei vannak a kiscsákónak :).
Milyen az a mellgyulladás, hogyan/honnan látom a rossz óment?

Ildóca! Sajnálom, hogy betegeskedtek... Iszonyat lehet megélni, mikor betegek a csöppek... Nem is gondolok ilyesmire....

Hát! Látom mindenki a fogzásról ír. Előre rettegek ettől is. Már mondtam a kedvesemnek, hogy erre jól fel kell készülnünk, lelkileg is és persze a kemikália raktárat is feltöltjük mindenféle zsibbasztó, fájdalomcsökkentő dologgal.
Mindenkinek sok kitartást kívánok!

Csipetnyusszancs! Hogy vagytok? Ákibáki?! Együtt már a család?

Adrienne?
szilvi35

Adrienne!
Sajnálom a kutyusodat! :cry:

Kattkat

Kép
kattkat

Adrienne! Most olvastam iwiw-en... Sajnálom! :(
szilvi35

Adrienne, nagyon sajnálom a kutylingot :cry: :cry: :cry: talán az idő, bár...

Szilvi, másfél deci az nagyon jó ám :) Tiva továbbra is sármőr én azt hiszem 8) Én is kézzel szoktam fejni, jól masszírozom, nédde:

http://www.lll.hu/node/9

A kezdődő mellgyuszival vigyázni kell, ha csomót érzel, ki kell szívatni a babával, vagy kimasszírozni.

Ancsyangel, Kíra bűbájos, ez az 1 kgos kenyeres kép ütős :) Neki is mekkora haja van!! Mennyivel született a királylány?

Ildóca, nektek jobbulást!!

Gyerekek, az én fiam egy tündér, de amikor pelusozni kell, szó szerint elkékül szegényke, annyira sír. Mit csináljak vele? van valakinek tuti ötlete? Cicim megnyugszik persze, de ha utána pelusozom, akkor meg jön vissza a cucc...

Apa végre 4 napra itt, igaz sokat dolgozik (laptopon, online munka), de legalább akkor is ITT van! :roll: A fia pedig már amikor meglátta, mosolygott rá!

Kép
Kép
csipetnyusza

Addig eljutottam, hogy a várandós csíkot letöröljem. Hogyan is kellett idecsinálni az újat?

Csipetnyusza! Sajnálom, hogy Ákos nehezen viseli a pelenkázást. Gondolom beszélsz hozzá és igyekszel minél gyorsabban elvégezni a műveletet. Kitartás! Végre apa is ott van!
szilvi35

Beubaba, köszönöm a hozzászólást a légzéskimaradáshoz! Kéépzeld bejött ez a fújósdi 8)

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi!
Hát megcsinálod mondjuk a lilypie-on a vonalzódat, mert látom az van belinkelve neked az utsó hsz-ednél és asszem a Forum signatures-nél rákattintasz a PseudoHTML, UBBCode and BB Code sorra és azt a [url....-al kezdődő sort bemásolod a profilodnál a megfelelő helyre.

Most kezdődött a tűzijáték.
Csak a durrogást hallom.
Tavaly ilyenkor pocakosan felmásztunk a tetőre a férjemmel( a kéményseprőknek kialakított "szervízúton", ami egy vas létra meg ilyen vékony pallók) és onnan néztük a tüzeskedést.
3 hónapos terhes voltam.

Kattkat

Kép
kattkat

Ancsyangael!

Gyönyörűséges Kíra ez a haj költemény nem semmi! :D

Adrienne!

Sajnálom a kutyuskát nagyon! :cry:

Szilvi!

Nagyon ügyi Tiva, hogy ilyen sokat cicizet! :D

Csipetnyusza!

Örülök, hogy együtt vagytok! :D
Később már biztos tetszeni fog Ákosnak a meztelenkedés!
Nálunk is volt az elején ilyen időszak amikor nem viselte jól Kincső ha levetkőztettem. De megszokta. Most meg mi azon küzdünk, hogy ne forduljon meg hasra amikor tisztába teszem, sokszor segítségért kiabálok vagy valamit a kezébe kell adjak, hogy nyugton maradjon és ne pörögjön be a pelenkázóról az ágyába!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó!

Sehol senki :!: :?:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó!
Szerencsére a pelenkázó kivételével nálunk minden egészen lent van. Nem lehet nagyot zuhanni, mondjuk egyelőre még nem aktuális.

Úgy tűnik kezdjük kinőni a 2-5 kg-os pelust. Rendszeresen nyakig összekakilja magát Tiva... Konkrétan, annyi jön ki, hogy a pelus nem tartja meg. Kidobni viszont nem szeretném, inkább gyakrabban cserélem, lassan elfogy. Van már külön popsimosó lavórunk.
A köldök csonk is tegnap esett még csak le. A ruhácskájában találtunk rá :).
A bioritmus megfordult, azon vagyunk, hogy visszacsináljuk, mert éjjel akkora szemekkel pislog a Babánk, hogy ... hogy csak na. Napközben sokat beszélünk hozzá és 4 óránál többet nem aludhat. Éjjel meg igyekszünk nyugalomban, csendben altatgatni. Még mindig egyszer eszik éjjel....
szilvi35

Hali!

Szilvi, fél évig lehet tárolni az anyatejcsit, de nálunk abszolut nem ette meg, pedig volt a fagyiban bőven. Gyönyörű Tiva, és igen ehet 120-at!! Szép mennyiség!
Fogzás nem biztos h meg fogja viselni Tivát! Tesóm 2 gyerkőce úgy fogzik h semmi bajuk nincs. Nálunk csak a baloldal a fájdalmas, igaz az nagyon!

Pako, köszi a hiányolást!Jó balcsizást! Mi júliusban már voltunk!

Ancsyangel, üdv nálunk! Nagyon Szépek a gyerkőceid!! Ki volt a dokid?

Csipetnyusza örülök h együtt vagytok!!

Kattkat, kicsit személyes ha nem szeretnél ne válaszolj megértem, de férjed abszolút nem érdeklődik?

Meningo: egy év alatt kell kiváltani a receptet, mert ha betöltötte az 1-et akkor már nagyon drága. Mi most fogjuk 1 évesen megkapni.

Twist, ez fog szokott lenni.

Kép
kata05

Ja! ... és a D vitamint (Vigantol?) meddig kell adni naponta egy cseppet!
szilvi35

Szilvi!
Egy éves korig. Ill. téli-tavaszi babáknál nyárig, tehát egyéves kor utánig. Aztán nyáron nem kell, és ősszel megint kell nekik adni. Nekem legalábbis így mondta a gyerekdoki.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!
Én is itt vagyok újra! Köszönöm a "részvéteket" a kutyusomat illetően... Ő volt az "első gyermekem".... ágyban aludt, mindenhova jött velünk, még betegen is!!! (12 éve mozgássérült volt)... Azt hittem nem akarok másikat, de most éppen staffordshire bullterriert keresek elérhető áron.... hátha... bár egyelőre esélytelen, mert eddig minden tenyésztőtől 80-200.000 Ft összeg között mocorog... hja.... annyi sajnos nem megy...
Bocsi az offért, mégegyszer köszönöm, aranyosak vagytok!
Mi jól vagyunk, Abigel nem túl nagy baba, szerdán voltunk védő(?)nőnél, 7470 g és 67 cm... Fogzás van, fog nincs..
Szonja, Szilvi! Nekem is így mondta a dokinéni a vigantolt...
Majd jelentkezem, de egyelőre még nem találom a helyem.... Igyekszem összeszedni magam...
Vendég

Adrienn: részvétem a kutyus miatt:(
Ó, nekünk is staffink volt, de sajnos elpusztult már szegényke. Nagyon kis aranyos volt:) Utálta a vizet és nem lehetett megfürdetni, mert megsértődött, ha vizes lett és elvonult a kert végébe háttal nekünk és duzzogott:) Bezzeg, ha pocsolyát látott, akkor belefeküdt, azt imádta.
Csak ez a fajta jöhet szóba?

Szilvi, a D-vitamint 1 éves koráig napi 1 cseppet kell adni. Mi már felírattuk, mert egy adag elfogyott. Dorci már nyitja a száját és várja, hogy cseppentsek bele, ha meglátja az üveget. Megszokta már.
Gratula a leficcenő köldökcsonkhoz! És hogy kicsi már a pellus és nagyobb kell, jól megnőtt Tiva:)

Csipet: arra gondoltam, hogy esetleg takard be a pocakját textilpellussal pelenkázás közben, hogy ne fázzon. Jó, furán hangzik 30 fokban. De lehet, hogy nem szereti, ha kibontják, akkor fázik esetleg. Erre gondolok.
Vendég

Ildóca: nagyon szép Kincső csajszi! Gyönyörű, igéző szemei vannak, jajj a pasiknak!:)))
Nálunk is ez megy pelenkázáskor, hogy valamit Dorka kezébe kell adnom, különben hasrafordul és el akar mászni, visszlát anya!

Tlindi: nagyon ari vagy, hogy azt mondtad, hogy Dorka mindent olyan hamar csinál, kedves tőled:))) Nem szokták ezt mondani és jól esik nagyon! A "játszótéri anyukák" gyermekei mindig egy lépéssel előttünk járnak. Sosem tudjuk utolérni őket, és bosszankodtam csak. Van akinek már áll a kisgyereke 7 hónaposan (vagy akár két idegennyelven beszél és kottából zongorázik és repülőt vezet és főleg 1 m magas legalább:))))))))))) :wink: Az ilyen csodabébiket sajnos sosem fogjuk utolérni :roll: :lol: :lol:
Vendég

Twist!

Ez teszik amit írtál a csodabébikről! :D És köszi a dícséreteket!
Tudod én is időnkét nézem a hasonlóan egy korú bébiket és valahogy úgy érzem le vagyunk maradva. De aztán rájövök, hogy nem egyformák a gyerekek és úgy is be fogjuk egyszer csak érni őket. Csak több idő kell némelyiküknek.
És hát látod a testvérek sem egyformák, ugyanis Csenge már járt 11 hónaposan Enikő meg nem járt még egyedül szinte más fél évesen sem. Jó persze be tudhatom annak, hogy szegénykémnek Donga lábra volt hajlama és elég sok mindenen mentünk keresztül ahoz, hogy valaha rendesen tudjon majd járni! Mondjuk ennek ellenére 8 hónaposan már állt ,csak járni tanult meg sokára egyedül. Sokáig fogtuk a kis kezét.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hú Lányok, én már próbálkoztam mindennel, csak alul meztelen a lelkem, felül mindig betakarom szépen, de így is uuuutálja! Amikor meghallja, hogy nyitom a pelust, már ordít! De ha előtte picit megtömöm a pocakját, akkor nem annyira. Ez jött eddig be. :) Lányok, olyan szuper volt EGYÜTT Apával ez a pár nap! Majd töltök fel g-re képeket, de most mennem kell, jön az éjszakai műszak :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Twist!
:lol:

Nyusszogó!
Ezek szerint csak szemérmes Ákos bébi. :D
Várom a képeket.

Adrienne!
Kép

Kicsit kinyaltam a lakást, mert lassan jön haza anyós.
Nem mintha észrevenné. Szemüveg nélkül semmit. :)
Az a vicces, amikor a szemüvege tűnik el és nem látja hol lehet. A múltkor a nagy fikusz bokron találtam meg, mert locsolta a virágait és ahogy hajolgatott, az egyik ág beleakadt a hajába és nem vette észre, hogy az okuláré átvándorolt a növényre. :D
Kíváncsi vagyok, hogy a fogzási nyűgi ellenére beadják-e holnap a szurit. Isteni lesz, ha majd két dolog miatt fog nyígni szegény gyerekem...

Ildóca!
Szegény Csenge!
De rossz ilyeneket olvasni.
De már minden oké a lábikóival?

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Enkő lábával voltak gondok. De lehet, hogy nem írtam érthetően!
Persze rendbe jött a lába annyi szépség hibája baradt csak, hogy a nagylábujja áll el egy kicsit de annyira nem észre vehető! Végülis férjhez fogjuk tudni adni! :D
Na jó ez csak vicc volt.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Újra itthon.Sajnos is meg nem is.Szonját úgy elkényeztették pár nap alatt,hogy már most nem bírok vele.Minden nyekkenésre ölbekapat a nagyi(anyukám).nem akartam rá szólni,mert nagyon ritkán találkozunk. Az utazást is viszonylag jól bírta,csak egyszer kellett megálni oda is vissza is(280 km)

A pénteki utazásos ordítás alatt pillantottam meg egy fogkezdeményt a szájacskában és vasárnap lett egy másik is.Végre valami eredmény a sol nyűglődésnek.

Kattkatt a fikuszos szemüveges sztori nagyon jó. :lol: :lol: :lol:
nagyot kacagtam rajta.

Tlindi

Kép
tlindi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?