Új privát üzeneted érkezett!

Újbaba!

Köszi az infokat !
Mennék én de. is , de az gondolom munkaidőben van , nem ? Kép

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Hát igen, az de. 11-kor kezdődik és 12-ig tart. Én most már nem dolgozom, úgyhogy mindenképp arra szavazok és járok is, bár a vezetés már egyre körülményesebb Pocaklakó miatt! :-) (nekem sem sikerül a sárga smile-i, de vajon miért? )

Gátmasszázs ügyben én is szivesen vennék javaslatokat, ha valaki már elkezdte!

Üdv:
Újbaba
újbaba

ÚjbabaKép

Gátmasszázshoz olaj: 50 ml búzacsira olaj, 15 csepp orbáncfű, 5 csepp muskotályos zsálya. A 37. héttől lehet használni, naponta öt percig kell kenegetni a hüvelyt. Elvileg 3 cm mélyen kéne masszirozni, de nekem rossz érzés, ezért csak annyit teszek, hogy a gátat kenegetem esténként. Ha megveszitek az olajakat akkor arra figyeljetek, hogy obáncfűvet adjanak és ne orbánc virágot, mert a kettő nem ugyanaz. Nekem két helyen is azt akarták adni. Az első helyen meg is vettem, aztán vihettem vissza.

Gigi

KépKép
gigi28

Babarózsa!
Levél ment!

Újbaba!
Nem kell a kötőjel, csak : és ) !!! Kép

Tudja valaki pontosan a másik hely címét, ahol kismamatorna van? Keveháza u. ???
Legfeljebb kedden majd megkérdezem a gyógytornászt! Jön valaki kedden tornára?

Ildi(27+1)
ildi76

Votiv, köszi!
Egyébként elmondtam a "tényállást" az új dokinak, a válasza az volt, hogy nem gond. Nekem meg pláne, végülis az exet nem kértem fel a szülés levezetésére.
Moosejaw!
A doktormőnél vizsgálaton még nem voltam, csak beszéltem vele személyesen,de szimpatikusnak találtam. Te is nála szültél, ugye?
Lányok!
Egy pár szót ejtenék a vaspótlásról. Én is Maltofer...-t szedtem már a terhesség elejétől kezdve de a hatása elmaradt a vérképem ugyanolyan sz.r volt. A védőnénim azt mondta,hogy rosszul szedem, nem szívódik fel valami miatt. Hát kiderült a sok tej, tejtermék gátolta. Javaslata: Zöldárpa bogyó, amit gyógynövényes üzletben lehet megvenni. Hatását még nem tudom, de majd beszámolok róla. Bocsi, túl hosszúra sikeredett.
Sziasztok: Monesz(27+2)
Örülök, hogy végre másnak is tetszik a Virág név! Kép
monesz

Tudok mosolygósat!!KépKép Kép
Köszi!!
monesz

Monesz!
Akkor Te most kinél szülsz? Választottál szülésznőt is?
Ildi
ildi76

a borzen volt valaki?Kép

Kép
babarozsa

Szia Ildi!
Urbán doktornőt választottuk, hála az égnek elvállalt ilyen "előrehaladottállapotban"
Szülésznőt még nem választottam, holnap megnézem magamnak Kecskemétiné Verát.(remélem szimpi lesz, mert már sűrget az idő)
Te is januárban szülsz, ugye? Mikor pontosan? Ki(k)nél?
Én jan29.
Lányok, köszi az infókat a kilókról! Az ex dokim annyira beijesztett a soványsággal, hogy elkezdtem zabálni. Hát nem kellett volna Kép
Minden jót minden kismamának! + leendőnek!
monesz

Szia Monesz!

Nekem is Urbán doktornőt ajánlották, igy aztán minden infora kiváncsi vagyok vele kapcsolatban. Mi még csak most tervezzük a babát (talán január körül bele is kezdünk a projektbe :-), de már idén tavasszal is Urbán Mártához mentem kontrollra. Igy elsore szimpi volt, de már hallottam róla jó és rossz kritikát is. (megnyugtatásképp, a jó volt a több, azért is gondoltam őt).
Várom az infokat (milyen volt a szülésnél, utána, stb.): sz_dorina@freestart.hu

Köszi

Dorka

Kép
szdorka

Monesz, mit mondott a doki?
most meg hizasnak indultal?

Kép
babarozsa

Sziasztok !
Ma mennék először tornára , de otthonhagytam a kismamakönyvemet , amibe beleirta a doki hogy járhatok . Beengednek enélkül , vagy intézzek még egy hazamenetelt előtte ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Greenolive, nem kell hazamenni érte, majd a következő alkalommal megmutatod a gyógytornásznak. Nagyon kedves megérti az ilyet! Kép
Újbaba
újbaba

Sziasztok!
A maltofer bevehető csak úgy is, h nem rágod szét, rá van írva.
Kép
Mi a baj a Tomával? Mondjuk eddig még nem ittam, de azért érdekel.
neet(35)
neet

Újbaba !
Köszi szépen , megsprololtál egy utat haza ! Kép

Kép
Kép
greenolive

Monesz!
Dr. Balogh Tibor a dokim és Tóth Irén a választott szülésznőm!

Babarózsa! Mi nem voltunk a börzén, de én is kíváncsi lennék, hogy volt-e valaki?

S.O.S!Már megint kitaláltam magamnak egy parát! Nyugtassatok meg, ha tudtok, légyszi!!!
Tegnap ettem májkrémet, pedig úgy tudom terhesség alatt nem javallt a toxoplazma fertőzés miatt! Egészen eddig tartottam magam és nem ettem a terhesség alatt, de tegnap nem tudtam ellenállni neki, ráadásul tök rosszul lettem tőle! Szerintetek nagyon para vagyok vagy tényleg kell aggódnom?
Plusz még ma reggelre becsípődött valami izom a tüdőmnél és alig tudok levegőt venni! Remélem elmúlik!Kép
Na most jól kipanaszkodtam magam!

Ildi(27+2)
ildi76

Ildi,
Én rengeteg májkrémet ettem terhesség alatt, mivel nem tudtam, hogy az sem ajánlott. Szerencsére semmi baj nem lett, szerintem felesleges emiatt aggódnod. A nyers húsfélékről hallottam, hogy nem szabad enni, ill. minden gyümölcsot, zöldséget nagyon meg kell mosni.
pesztus

Sziasztok mamácskák!

Képzeljétek, iszonyú horrort álmodtam, nem is akarom részletezni. Előfordult már veletek is a terhesség alatt? Régebben sosem álmodtam rosszakat- legalább is gyerekkorom óta nem sűrűn - és mostanában egyre szörnyebb dolgokat. a legenyhébb, hogy álmomban mindenkivel összeverekszem. ma még a horroron kívül azt is álmodtam, hogy elment a magzatvíz, és hiába hívom a párom, hogy jöjjön haza, nem veszi fel a telefonját. fura mód nem estem kétségbe, hanem leültem, és elkezdtem kifesteni a körmöm, ráérünk még alapon :o)
azt hiszem, még nem fogtam fel, mekkor változás előtt áll az életem. és két hét múlva akár már be is következhet...

Kissé késve, de elkezdtem a málnalevélteát meg a gátmasszázst. Gigi, rám is orbáncvirágolajat sóztak. akkor most nem fogom elérni a kívánt hatást, hiába próbálkozom?
csináltam mellmasszázsolajat is (de lehet használni hasra meg popsira is a csíkok ellen), és edzem a cickóimat, hogy a kismókus ne tudja kapásból szétrágni. a bábás könyvben van gyermekágyas időszakra is sebgyógyító kence recept, azt is meg akarom csinálni, mert teccenek ezek az olajok.
ja, és ott azt írják: gyermekágyas időszakra 6-8 nagyméretű, kifőzhető pamutbugyi - mert ez kényelmes és melegen is tartja a méhet, amitől kevésbé nyilall meg hasogat. veszek pár ilyet is meg hálósbugyit is, aztán majd meglátom, melyik tetszik.

Monesz, ne izgulj a súlyod miatt, és ne is faljál, nehogy úgy járj, mint én. Már 74 kiló vagyok (bőven túl a 20-ik felszedett kilón), és kb. hetente kettőt hízom - a fenekemre meg a combomra. a pocim meg 110 centis. remélem a baba még azelőtt megszületik, hogy elérném a 80-at Kép utána (szoptatás után) majd nem győzhetek fogyózni.

Moosejaw, az ágyon kívül körül se néztünk a Kikában, de valami babakocsira emlékszem halványan, hogy akciós. a tévében mutogatják a reklámban, asszem. az ágy mindenesetre pöpec.

délután megyek tornára. ki lesz ott? összefuthatnánk.
votiv - még 32 nap a kiírásig...

votiv 8)
votiv

Ildi ,
Én úgy tudom a májkrémet az A-vitamin tartalma miatt nem ajánlják . ( de szerintem a májkrémben nem sok máj van Kép)
Szóval , nyugi , ne aggódj !

Kép
Kép
greenolive

VotivKép

Azt nem tudom, hogy mi a külömbség a két olaj között, de van az biztos, mert a szülésznő mondta. Ha van a közeledben egy ilyen bolt, akkor érdemes lenne beszerezned az orbáncfüvet. Van amit úgy hívnak, hogy orbáncfű virága, de az a lényeg, hogy a fű szó benne legyen.
Én is jó sokat híztam, 15 kilónál már nem számoltam tovább, úgyhogy most nincsenek adatok!Kép Nekem a pocakom 112 cm, igaz én elvileg pénteken szülökKép

Én nem is hallottam, hogy nem lehet májkrémet enni. Boldogok a lelki szegényekKépKép Szerintem ennyi erővel levegőt se vegyünk. Azt tudom, hogy májat tényleg nem tanácsos sokat enni, igaz sosem szerettemd.Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Votiv!

Milyen könyvben vannak benne ezek a receptek? Én is szeretnék ilyeneke kutyulni meg minden, és az jó lenne, ha tényleg van olyan könyv, és be is lehet szerezni amiben ezek szépen le vanak írva.

R
ruzicsky

Votiv!
"és elkezdtem kifesteni a körmöm, ráérünk még alapon :o) "---> én ezen röhögtem a legnagyobbat. Főleg, hogy terhesség alatt nem ajánlott a körömfestés, elég sok aromás vegyszer kerül ilyenkor a tüdőbe, ami ártalmas!

Ha a májkrémben "A" vitamin van (amúgy vas van benne, A vitaminról nem tudok), akkor az miért baj? Hiszen a mamavitaminokban is pontosan ezek vannak. Alapvetően a májban van sok vas, de a májkrém az zsírral és liszttel egyenlő, nem kell félni Kép)).

Az én parám sokkal nagyobb. Jövőhéten nem kellene "megjönnie", de ma 2 pattanás megjelent rajtam!!! Kép

ancsipancsi

Sziasztok!
Ruzicsky, A bába válaszol című könyvben. Bár nem olyan könnyű a mennyiségeket kisilabizálni.
Gigi, köszi hogy felhívtad a figyelmet az orbáncvirág és fű közötti különbségre. Én is jól becsapódtam, és főleg az üzletben vágtak át rendesen, mert pl. neroli olajat is kellett volna vennem (ez a csíkosság elleni kotyvalékba kell) és azt mondták ugyanaz a nieouli olaj. Hát a kettő nem ugyanaz. A Neroli igazából narancsvirág olaj!
Na mindegy, kezdő olajos vagyokKép
A májkrém azért nem tanácsos, mert ahogy más is írta toxoplazmózis veszélyes. Én is ezt olvastam.
Manós
manós

Helló!

Köszi Manós az infót és ezt a könyvet lehet is kapni a boltban?

Amúgy a májban igen is sok az A vitamin. Ezt már nagyon sok helyről hallottam. Azért nem ajánlatos, mert mondjuk 20-30 dkg májban már igen nagy dózis van és ugyan az A vitamin hasznos és szükség van rá, de nem mindegy mennyire, mert ha túl sok akkor káros, ha jól tudom vakságot is okozhat a nagyon nagy mennyiség. A toxoplazmózis a nyers húsnál veszélyes, de nem tudom, hogy a májkrém nyers vagy főzött májból készül, ha főtt akkor toxoplazma veszély nincs, de amint páran már írtátok szerintem sem kell a májkrém magas májtartalma miatt aggódni...valószínűleg csak mutatóban van benne.

És még egy ok van ami miatt a májat sokan egyébként sem nagyon eszik meg, mivel az a szervezet méregtelenítő szerve, így vannak akik emiatt nem esznek, mivel az állat vagy madár által bevitt méreg ott koncentrálódhat. Hogy ez mennyire van így nem tudom, de ilyenről is olvastam, hallottam már. Mindenesetre én szeretem a májat, de így terhesség alatt csak nagyon keveset és ritkán eszek belőle.

r
ruzicsky

Szia Dorka!
Vizsgálaton még nem voltam a doktornőnél (nov. 8.-án megyek), de nagyon szimpi volt. Nekem élég rossz tapasztalataim vannak a férfi nődokikkal kapcsolatban, így most kifejezetten nő nőgyógyászt kerestem. Egyébként itt a fórumon szinte mindegyik dokiról írnak jót, rosszat vegyesen, dehát "kinek a pap, kinek a papné".
Januárra vagyok kiírva, utána beszámolok mindenről. Januárra sok sikert a projekthezKép Előtte 2 hónappal szerintem kezdj el szedni valamilyen megzatvédő vitamint.

Ildi, nekem is szimpi Tóth Irén. Ha nem jön össze K. Verával lehet elkérem a számát.
Minden jót mindenkinek!

Tudom, hogy már szó volt a különböző támogatásokról, de ha valaki lemaradt róla a köv. címen utánanézhet:www.kismama.hu/cikk.php?id=1&cid=15700
monesz

Sziasztok!ű
Ildi, nekem kimondottan ajánlották a májat, a vérszegénységem miatt... na ezt add össze. Azt viszont én is hallottam (TVben!), h a túl sok A vitamin káros lehet (agyra asszem), de ez napi kb 20 deka valódi májjal fordulhat elő. A másjkrémek, pástétomok hírből láttak csak májat.

Votiv
ne izgulj, ezek az álmok biztos nem jelentenek semmit, engem a főiskolai vizsgaidőszakban akartak mindig megölni álmomban... hát, az se volt túl jó, és még sorozatot is álmodtam (folytatásos krimi...), azt itt vagyok.
Kép
Nekem még 40 nap van hátra, ha minden igaz!
neet (35)
neet

Sziasztok!
Köszi a nyugtatást mindenkinek! A májkrémnél nem az A vit. miatt aggódom, hanem a toxoplazma miatt!

Votiv!
A zűrös álmok teljesen normálisak a terhesség alatt, sőt velejárói a hormonok miatt van vagy ilyesmi!

Manós!
Levél ment!

Ildi(27+2)
ildi76

Sziasztok!
Votiv,
az álmok szerintem semmi rosszat nem jelentenek.Azt viszont el tudom képzelni, hogy tudat alatti szorongást próbálsz velük megoldani. Jelentheti azt is, hogy csak egy kis természetes aggodás, viszont tudod, hogy minden rendben lesz, különben nem ültél volna le nagy nyugalommal körmöt lakkozni. Mindenesetre aranyos. Én még nagyon az elején vagyok, de amióta bent lakik a pici én is mindíg emlékszem az álmaimra. Van, hogy többre is egy éjszaka alatt. "Tudnék mesélni"

Ancsi!
Nagyon szurkolok, de ha mégsem, akkor kezd el szedni a folsavat.
Mi 3 hónapig próbálkoztunk, és amikor a barátnőm mondta, hogy akkor esett teherbe amikor elkezdte feltuningolni magát folsavval, én is kipróbáltam. 1 hónap múlva összejött. Nem tudom van-e összefüggés, de a folsavat lehet már terhesség elött is szedni. Egy próbát megér!

Neet!
Nem biztos, hogy másnak is baja lesz a Tomával. Nekem a savamnak nem volt jó!
Viszont kaptam anyukámtól egy gyümölcsprést. Össze sem lehet hasonlítani más löttyökkel.

Üdv mindenkinek!

Kép
Kép
pipocska

Ancsi!
Nekem is adta a doki a folsavat és az Elevitet a terhesség előtt, amolyan rákészülésképpen. Aztán halljuk a nagy hírt!
Gigi!
Már csak pár nap?? Nagyon drukkolunk, párod tud majd itt referálni, vagy meg kell várnunk, amíg te visszatérsz? Kép HAJRÁ!!! Aztán Votiv jön majd Soosooval és Timcsivel én??? Vagy kihagytam valakit?? Kép
neet
neet

NeetKép

Kedves férjem nem egy számítógép zseni.Kép Úgyhogy inkább nem kezdek bele elmagyarázni neki, hogy mit hogyan kell!Kép De a Gyermekek/magzatok kor szerinti topikban, azon belül is a Friss kismamáknál van beépített emberem aki rögtön tudósít a nagy eseményről.Kép Legrosszabb esetben pedig majd jelentkezem ha megjöttünk a kórházból!Kép

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Lányok! Én most pregnavitet szedek, abban is kell lennie folsavnak, méghozzá 0,75 mg, az Elevitben meg 0,8 mg. Még vegyek ezen kívül is? Adnak recept nélkül is??? Csak addig enném, amíg nem jön össze Kép).

Amúgy nem tudtam, hogy a májban A vitamin is van, mert arról tudom, hogy káros, ha felszaporodik, de hogy Vas van benne, az biztos, és az is káros, ha felszaporodik, viszont az általunk elfogyasztott májmennyiségtől nem hinném, hogy fog.

ancsipancsi

Sziasztok!

Nekem 29 nap van hátra és már néha én is álmodom baromságokat, de rendszerint nem emlékszem annyira rá reggel, csak, hogy rossz volt.Kép Gondolom ez is normális. Amúgy a májkrémtől szerintem nem kell annyira félni, mert csak nyomelemekben tartalmaz májat az tuti!

Milyen volt ma a torna, sajna úgy alakult, hogy nem tudtam elmenni! Kép

MÁS: tudtok valami felvilágositást adni arról, hogy mózeskosárban szabad-e és ha igen, akkor hogyan szállitani majd a babát kocsiban? Vagy csak a hordozóba lehet betenni és bekötni?

Üdv:
Újbaba
újbaba

Ancsi!
A magzatvédő-vitaminban lévő folsav bőven elég, pont annyi amennyi kell! Azon kívül szerintem ne szedj folsavat, mert abból sem jó, ha túladagolják!

Újbaba!
A tornán szokás szerint sokan voltunk! A gyógytornász késett, persze elnézést kért, de a visszereimnek épp elég volt az a kis ácsorgás a folyosón, hogy ne essen jól a torna!

Gigi!
NST-re milyen gyakran kell járni, így a vége felé?

Ildi
ildi76

Sziasztok!

Votiv, nekem is volt hasonlo almom, szerintem az aggodast jelenti mindez. Lehet hogy tul sokat gondolkozok azon, vajon hogy lesz, mint leszKép De ugysem tudhatjuk elore, hogyan fog zajlani a szules. Csak bizni kell benne, hogy jo lesz minden Kép Masreszt azt hallottam, hogy aldott allapotban nagyobb a tisztulasi folyamat a lelekben, igy johetnek elo furcsa almok, amikkel tkp feldolgozza az idegrendszered a nem tul kellemes esemenyeket.
Gigi, huha, mar nagyon kozel vagy a finishez, szurkolok en is KépKép

Lassan indulok relaxra.
Fibi

KépKép
fibi

Újbaba! Mózesben szvsz tilos szállítani a gyereket, hacsak nem gyalog viszed. SAJNOS!

Éjjel azt álmodtam, hogy találtam egy csecsemőt, amit az anyja "eldobott" magától. Kép(( Úgy bőgtem, és ájuldoztam, hogy nem csak hozzá, de hozzám is mentőt hívtak. Persze a csecsemőnek már mindegy volt. Kép(((((((((

ÉS MÉG NEM IS VAGYOK TERHES! Kép

Gyerekek! Drukkoljatok nekem! Jövőhéten nem kell megjönnie! Ma reggel, mikor felálltam a buszon, nyilallást éreztem a hasamban + szédülés. (mondjuk szédülni máskor is szoktam) Ha nem vagyok terhes, akkor képzelt terhes Kép))))).

Valaki közűletek ajánlotta az indexes csajszit, aki segítséget nyújt gyed, stb. ügyben. Csak annyit fűznék a témához, hogy az a hölgy konkrét esetet anyagiak fejében vezet le. Persze semmi nincs ingyen, csak hogy tudjátok.

ancsipancsi

lanyok!
a cukorterheles mikor van?

a Szuloszoba utan beparaztam, mert azert eszem edesseget, majdnem minden nap egy kicsit, turo rudi ilyesmi
meg ugye a szenhidrat, a gyumlcs is szamit

van valamilyen tunete ha magas a vercukorszint? nem ugye?

Kép
babarozsa

Babarózsa!

Ha magas a vércukorszint annak különösebb jele nincsen, ezért veszélyes, de ugyanilyen veszélyes, ha alacsony. Akkor viszont remeg a kezed, szédülsz és hirtelen farkasétvágyad lesz, azonnal kell enned valamit stb.. Mondjuk ezt terhesen elég nehéz megkülönböztetni, no meg a terhességi cukorbetegség csak egy ideiglenes állapot, mig a rendes cukorbetegség egy életreszóló és teljes változtatást igényel, főleg az étrendben, mert nem biztos, hogy rögtön inzulinra van szükség. Ezért vannak a mérések, amik ezt ellenőrzik és kimutatják, ha gond van. Amúgy a cukorbetegségben nem mindig az édesség a ludas, hanem főleg a magas szénhidrát tartalmú kaják élelmiszerek. Egyébként terhesen egyáltalán nem ajánlják az édességet, mert amúgy is fel van borulva az emberlánya hormonháztartása és a cukorra ilyenkor sokkal érzékenyebb. Nem akarlak paráztatni, de minél előbb kiderül annál jobb, mert a babának ez nem tesz jót! Kép A Cukorterhelést orvosa válogatja persze, de általában a 22-28 hét között szokták elvégezni. Akkor minden kiderül, jó pár órás kis procedura.

Ancsipancsi: Tehát akkor bébihordozóban kell vinni és 5 ponton bekötni a kocsiba?

Ildi76: igen, sajnos mindig késik. Kép

Üdv:
Újbaba
újbaba

Újbaba: szerintem igen.

Babarózsa: a cukorterhelés végülis azt mutatja ki, hogy adott mennyiségű glükóz elfogyasztása után mennyi idő alatt dolgozza azt fel a szervezeted. Vagyis, ha 3 órán belül nem, akkor csökkent glükóz intoleranciájú vagy. (ha nem terhesség miatt csinálják, akkor ez azt jelenti, hogy majd később lehet, hogy cukibeteg leszel idősebb korban) Persze ezzel együtt azt is megnézik, hogy már éhgyomorra mennyi a cukrod.
A cukorbetegség meg azt jelenti, hogy magasabb a cukrod a megengedettnél.
Ha nem magasabb, de a terhelés során kiderül, hogy lassabban bontod le, akkor majd elmondják mit tegyél.
Ezt azért mesélem el, mert hogy NE PARÁZZ, vetess valahogy vért, vagy adj pisit addig is, és nézesd meg, hogy mennyi az éhgyomori cukrod. Ha az nem magas, akkor nem kő fosni, ahogy én mondanám Kép)).

A szénhidrátokról:

egyszerű szénhidrátok és összetettek is vannak.
az egyszerűek a direkt cukrok, amik az édességekben vannak. (cukorka, miegymás Kép az összetettek meg mondjuk olyanok, hogy keményítősek és a szervezetedben átalakul cukorrá. ilyen a krumpli, főtt zöldségek.
a gyümölcsökben lévő szénhidrát korántsem annyira veszélyes, mint bármi más!!
szóval sorrendben:
- gyümölcs nyugodtan
- keményítős kaják nyugodtan, csak ne dugulásig
- direkt cukros kaják nagyon módjával

persze a megevett zsír is végül cukorrá alakul át benned, csak - most nem részletezem pontosan - kb. fele annyi zsírban van annyi energia, mint dupla annyi cukorban.

az étkezések 2/3-át szénidrátoknak, 1/3-át fehérjéknek kell kitenniük, hiszen a szénhidrátokra szüksége van a szervezetednek.

ha édességre vágysz, nyugodtan egyél gyümölcsöt, akár banánt is, vagy szőlőt, csak az utóbbiakból ne egész kilókat.

összehasonlításként (kb):

2-3 kiló eper befalása kb. akkora bűn, mint 10 deka téliszalámié.

MONDOM ÉN EZT, A TÚLSÚLYOS MALAC Kép)

ancsipancsi

gyerek szallitas: taxiban nem kotelezo az ules, ha valakit erint

Kép
babarozsa

Ancsi, a sima labornal azt is nezik, nem?
azt most vettek le

Kép
babarozsa

persze, azt is nézik biztos! akkor nem kő félni, meg fogod látni, hogy hányas a cukrod. ötegész valameddig jó, vagy hatig.
az enyém általában 4,7 körül szokott lenni. remélem most is annyi Kép)

taxiban nem kötelező???? nem tudtam! viszont egy taxi pesten belül biztos kerül vagy 5-6000 Ft-ba, azt egy sima gyerekülés meg 8000 ft használtan, vagy lehet, hogy újonnan is Kép)

ancsipancsi

2kilo eper? nem is rosszKép

teliszali, hmm most ettem, de nem 10dkgot

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Köszönöm az együttérző szavakat mindenkinek.
Ma éjjel egy "magzatfejű" kisbabát próbáltam szoptatni, előtejjel, hogy megmentsem az életét. azt nem tudom, sikerült-e, mindenesetre elég megrázó volt, alig térek magamhoz. szóval a dög hormonok a ludasak? mert ezek nem tipikus szorongós álmok, hogy pl. zuhansz, vagy üldöznek. (egyébként tegnap telihold is volt...)

1-2 napja van egy rossz érzésem is, ettől függetlenül, vagy ki tudja, hogy valami nem 100% a babámmal. valami nehézséget vagy komplikációt érzek előre - csak ne így legyen -, ráadásul péntekre berendelt a doki, az UH lelet miatt (hogy folyadék van a gyerek rekeszizma alatt)... Kép azt mondja, a csuklással nincs összefüggésben. de az is aggaszt, hogy a baba naponta legalább 1xfél órát csuklik. a papájával együtt majd megszakad a szívünk, hogy szegény ennyit csuklik, ennyi még egy felnőttnek is fájna Kép

tegnap a tornán meg az egyik ilyen medencehátratolós-gömbölyítős gyakorlatnál jól beszorítottam szegényt a bordáim alá, nekem meg bennragadt a levegő, és olyan sz*r érzés volt, hogy majdnem hazamentem, mert ezután már jóformán semmit nem bírtam csinálni, csak ott ültem, mint egy kuka.
na mindennek örömére utána elvitettem magamat a cukrászdába, hogy egy kis szabira küldjem az önfegyelmem Kép

megkérdeztem természetgyógyász-aromaterapeutától, hogy mi a különbség az orbáncfű és a virág hatása közt. erre aszondja, inkább szoláriumozzak, mert az jobb a depresszióra Kép szóval hatásában nincs különbség, mindkettő hangulatjavító + fájdalomcsillapító hatású, ezért van benne a gátmasszázsolaj-keverékben.

babarózsa, én ismerek vkit, aki terhességi cukorbetegséget kapott. iszonyú sok stressznek meg gondnak kell ahhoz összejönnie a terhesség alatt, hogy ez kialakuljon. neki szegénykének meghaltak a szülei Kép meg hajlam is kell hozzá, amit a terhesség csak előhoz. szerintem egyáltalán ne aggódj, a korábbi vérképek alkalmával is lett volna jele, ha magas a cukrod.

Gigi, drukkolok! Ancsi, nektek is Kép
votiv (még 31 nap, ha minden igaz)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Van egy eladó hordozókendőm használatival 3500 Ft-ért ha érdekel valakit. e-mail: virgile@freemail.hu

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike

kedves Votiv!

csuklik a babád? de hogy? ezt lehet érezni?? Kép( biztos a víz is így került a rekeszizmához, nem? majd a doki meg fog nyugtatni!!!! szerintem inkább ne tornázz ilyen hülyeségeket, hogy beszoruljon ide v. oda a baba. inkább hadd feküdjön a helyén szegény.

Tudod, most meséltem, hogy kezdődnek a rossz álmaim. MÁR MOST. Anyukám egészen nagykorunkig azt álmodta, hogy nem tud minket táplálni, mert nincs elég teje, és éhen halunk. Szóval aggódás felső fokon! Kép

Az álmokkal kapcs. még annyit, hogy ezeket valahogy le kell rendezni az életben. Ha nem lesz elég tej, akkor majd eszik szépen tápszert, de nem kell, hogy aggassza az embert.
Én régen folyamatosan azt álmodtam, hogy elkésem a cégtől. Volt, hogy reggel gyűrött fejjel mentem dolgozni, mert megint egész éjjel azt álmodtam. Erre a főnököm megkérdezte, hogy miért nézek ki oly szarul, mire elmeséltem. Erre azt mondja: "kislányom, ha te elkésel, akkor telefonálsz, és küldök érted egy kocsit, ne szarj be!". (régi főnököm, 60 éves, szóval papásan viselkedett). azután soha nem álmodtam ezt! ;-)

ancsipancsi

Babarózsa!
az eper az egyik legkevésbé hízlaló gyümölcs, tök kevés kalória van benne, csak éppen rövid ideig terem. a kedvencem! persze tilos cukorba mártogatni, azt csak a kényesek csinálják!! :D

ancsipancsi

Babarózsa!
Ez biztos, hogy taxiban nem kötelező a gyermekülés?

Votiv!
Az én babám is rengeteget csuklik, legalább naponta 2X! Nem tudom, hogy normális-e!
A folyadék a rekeszizom alatt mitől lehet, mit mondott a doki?
Egyébként én kb. 1 hónapja már nem tudok oldalfekvésben aludni, mert olyan mintha be lenne csípődve a rekeszizmom, nem kapok levegőt! Nem tudom mi lesz, ha már majd hanyatt sem tudok feküdni, még távol van a 9. hónap!
Votiv! Tegnap a tornán miben voltál? Hátha láttalak!

Ildi(27+3)
ildi76

A, szoval telihold volt..., ezert nem birtam aludni az ejjelKép Ti is kevesebbet birtok aludni? En kb felido ota csak 5-6 orat birok egyszerre, aztan csak szakaszokban, forgolodok egyfolytaban...
Votiv! Az en babam is minden este csuklik, kb 20 percig, mi is ugy sajnaljuk olyankor Kép Majd ird le, mit mond a dokid, remelem, megnyugtat!

Fibi (32)

KépKép
fibi

Ja, utolag is koszi mindenkinek a hozzaszolasokat a premium-gyed temaban.

Manos! Mikor talalkozunk olaj ügyben? Közeleg az idő Kép

KépKép
fibi

Sziasztok!

Nekem egy kicsit magas a cukrom (7,1 körül van), és csak tegnap mondta az orvosom, hogy napi 180 gram "cukrot" lehet bevinni Kép. Eddig is diétáztam, legalábbis próbáltam.
Sajna az epert mostanában nem dobálják az ember után, viszont a kiviben ugyanolyan kevés a cukor. A szőlőt és a banánt "tilos" enni.

Zanza (30)
zanza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?