Újbaba: szerintem igen.
Babarózsa: a cukorterhelés végülis azt mutatja ki, hogy adott mennyiségű glükóz elfogyasztása után mennyi idő alatt dolgozza azt fel a szervezeted. Vagyis, ha 3 órán belül nem, akkor csökkent glükóz intoleranciájú vagy. (ha nem terhesség miatt csinálják, akkor ez azt jelenti, hogy majd később lehet, hogy cukibeteg leszel idősebb korban) Persze ezzel együtt azt is megnézik, hogy már éhgyomorra mennyi a cukrod.
A cukorbetegség meg azt jelenti, hogy magasabb a cukrod a megengedettnél.
Ha nem magasabb, de a terhelés során kiderül, hogy lassabban bontod le, akkor majd elmondják mit tegyél.
Ezt azért mesélem el, mert hogy NE PARÁZZ, vetess valahogy vért, vagy adj pisit addig is, és nézesd meg, hogy mennyi az éhgyomori cukrod. Ha az nem magas, akkor nem kő fosni, ahogy én mondanám
)).
A szénhidrátokról:
egyszerű szénhidrátok és összetettek is vannak.
az egyszerűek a direkt cukrok, amik az édességekben vannak. (cukorka, miegymás
az összetettek meg mondjuk olyanok, hogy keményítősek és a szervezetedben átalakul cukorrá. ilyen a krumpli, főtt zöldségek.
a gyümölcsökben lévő szénhidrát korántsem annyira veszélyes, mint bármi más!!
szóval sorrendben:
- gyümölcs nyugodtan
- keményítős kaják nyugodtan, csak ne dugulásig
- direkt cukros kaják nagyon módjával
persze a megevett zsír is végül cukorrá alakul át benned, csak - most nem részletezem pontosan - kb. fele annyi zsírban van annyi energia, mint dupla annyi cukorban.
az étkezések 2/3-át szénidrátoknak, 1/3-át fehérjéknek kell kitenniük, hiszen a szénhidrátokra szüksége van a szervezetednek.
ha édességre vágysz, nyugodtan egyél gyümölcsöt, akár banánt is, vagy szőlőt, csak az utóbbiakból ne egész kilókat.
összehasonlításként (kb):
2-3 kiló eper befalása kb. akkora bűn, mint 10 deka téliszalámié.
MONDOM ÉN EZT, A TÚLSÚLYOS MALAC
)