Új privát üzeneted érkezett!

Pako! Örülök, hogy előkerültél :) Kitartás!

Tlindi! Az elsővel én is ilyen voltam 9-10 hós koráig nem is kapott pl glutént. Persze azért most is megkérdeztem a védőnőt, hogy szabad-e, de kenyeret már eddig is evett. A pici viszont nem hagy választást. Órákig ment a sírás, ölben is, mindenhogy, de amint megkapta a kenyeret, kicserélték. Már most elképesztő akarata van, mi lesz velem a dackorszakban?

Én tuti odavenném a kiscsajt az ágyunkba, fel sem kéne teljesen ébredned a szopihoz. :)

Kép
Kép
beubaba

Azt nem akarom,mert így sem alszik el egyedül,csak ölbe vagy cicin.Hát ha ott aludna a mi ágyunka tuti nem aludnák még ennyit sem.Szerintem meg 2-3 évesen is ott lenne,mert hát akarata az van bőven neki is.Addig hisztizik míg az nincs amit ő akar.Meg az Uram sem engedi,ebben az egy dologban hajthatatlan...

Tlindi

Kép
tlindi

Beu, a glutént legújabb állás szerint 7 hós kor körül meg kell ismertetni! Nyugi nem lesz semmi baja! Lőrinc is ennyi idős volt mikor adtam neki.

Szilvi, gyere picit ha van időd! Tejszaporításra, kecskeruta fű nagyon jó!!

Tlindi, ismerős az éjszakázás, pici fiam mai napig ébred min 2x. Ő is 6 hós volt mikor éjszaka 10 kelt tehát óránként....

Kép
kata05

Sziasztok!
Képzeljétek ma azon kaptam reggel Dorkát, hogy ülve játszik:) Végre felült magától, úgy örülök!:)
Az egy fogacskáját még nem tudja mire való, egész nap a szájában van a kezecskéje. Reggel meg is szúrta neki a fogacska és sírt. Olyan kis aranyos! Majd rájön mire való:)
Kép
Vendég

Tlindi, gratula, hogy ma 6 hónapos a kislányod!:)

Szonja, a nagymamák nagyon vagányak az etetéssel. Nálunk az volt, aminek nem örültem, hogy hogy hadd nyalja meg a fagyit, de nem engedtem! Kapott nagyitól fagyitölcsért is, de azt is elvettem, mert ne menjen a torkára. Továbbá sima csapvizet adott neki, pedig én még csak forralt vizet mertem adni Dorkának. És lehet, hogy igaza van és semmi baja sem lesz tőle, csak nekem Dorka az első babám, nem értek hozzá és aggódom és könyvekből és védőnő alapján csinálok mindent. A nagyszülők fiatalsága idején még már protokoll volt.

Kata: van erről a glutén dologról valami cikk a neten? Miben van glutén?
Vendég

Bocsi, duplán küldtem el a hsz-t.
Vendég

Twist, Dorka baba gyönyörűűűűű!!
glutén, a gabona szemekben található fehérje,ha valaki allergiás rá, arra mondják h lisztérzékeny

ezt olvasd/olvassátok el:

http://www.kismama.hu/kisgyerek/liszterzekenyseg/2306/

Kép
kata05

Sziasztok!
Nagyon ügyes Dorka! Szerintem hamar rájön, hogy mire való az a fogacska!
Nálunk még mindig nem törte át az ínyét, és nagyon ellenkezik, mikor a Denitnoxal kenem. Igaz, utána megnyugszik tőle.

Hát végül is a kismama újságból kiszedett valami külön lapon az van, hogy 8 hós kortól lehet neki adni kifli csücsköt, kenyér héjat. Akkor miért ne ehetne vajas kenyeret. Azért az mégse töltött káposzta, vagy bableves. Merthát a könyvek azt írják. És az ember igyekszik is mindent úgy csinálni. Csakhogy az élet sokszor másképp van. Na azért a fagyit még mi is kihagyjuk az idén. Meg azért szeretném én eldönteni, hogy mit egyen a gyerekem, mivel rontsam én el.

Balázskám fogzására egyébként annak idején a kifli csücsök volt a legjobb. A rágókákat, ujjra húzható ínydörzsölőt (nem ez a hivatalos neve, csak azt nem tudom), köszönte szépen, de nem kérte.

Én ásványvizet adok neki most már(Naturaqua-t) mert azt lehet forralás nélkül, ezt olvastam és a védőnő is mondta.

Kecskeruta tényleg jó, én ittam. Csak olyan melegem volt tőle, állandóan vert a víz. Kifagyasztottam a családot a lakásból, mikor ittam :D

Én se tudok Ádám mellett aludni éjjel. És volt jó pár csörténk még az elején. Most 2 napja délbe a cickókon alszik el, és meg kell mondjam, hogy jókat alszik. Mármint magához képest. Na de ehhez fél-háromnegyed órát kell mellette feküdjek szinte mozdulatlanul. Mert ha mocorgok, nem alszik el. Este is a cickókon alszik el, de akkor elég neki az az 5 perc, mire kiszívja.

Ááá, mennem kell, felébredt....

Kép
Kép
Kép
szonja77

Twist, ugyanilyen játszónk van, most nézem!

Szonja, érdekes h kivert tőle a víz.(kecskeruta)
Vajas kenyeret én is adtam első perctől fogva(nem margarinos, hanem kimondott vaj) Most már harapja a kenyeret olyan aranyos, pedig csak 5 foga van, de úgy rág mintha 20 lenne.

Én nem parázok a hozzátápin. Persze mindent kicsi adagba bevezettem, majd emeltem az adagokon. Szerencsém van mert az őszin kívül nincs más allergiája. A tejet, nem vezettem még be egyedül, de nem is fogom, csak 1,5 év körül.

Kép
kata05

Kata05!
Én se tudtam, hogy attól van. Csak már napok óta szó szerint folyt rólam a víz, onnan is, ahonnan előtte még sose. Állandóan melegem volt, pedig én vagyok a legfázósabb a családba.
Csak aztán nézegettem a neten, és ott írták, hogy mellékhatása lehet a nagy izzadás. Hát nekem bejött :D
Mit jelent az, hogy nem parázol? Hogy bébiételt (mindegy, hogy üvegest, vagy saját készítésüt) adtál neki, vagy simán azt, amit Ti esztek?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sokan félnek újat bevezetni, vagy nem mernek fűszereset adni, ill. a darabos kaja adás is egy nagy mumus. Ilyenekre értettem. Bár nekem nagy segítség volt a tesóm ő sok mindenben segített, így gördülékenyen ment minden. Nélküle én is biztos h sok mindenen vaciláltam volna!

Megkaptad a privit?

Kép
kata05

Meg, válaszoltam is.

Ja, ja. Most, hogy tegnap nem fuldoklott a tökfőzeléktől, ma majd csak villával nyomom össze a kajáját. És az ízesítésen gondolkodom, hogy mivel lehetne? Te mivel ízesítettél? Többiek?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Én ugyanígy csináltam mikor nem fuldoklott villával törtem és fokozatosan nagyobb darabkákat hagytam.

Eleinte csak pici só, majd zöld fűszerek (petrezselyem, majoranna, kapor...), 8 hó körül pici hagyma, majd fokhagyma, és végül pici bors és pirospaprika. Így végül kb. 1 hónapja eszi amit mi.

Most láttam a privi választ, ne hari! Köszönöm!!!!!!

Kép
kata05

Hu twist, gratula a felüléshez!! Mennyire édes Dorka!!

Nézegettem a többi törpit is g-n, cukipofák!! csináltam én is albumot, ide fogok tölteni, ha lesz mit :)

bővebben jelentkezem majd a költözés után, vagyis az már megvolt, csak még nem tudunk ott lakni, vicces...minden de minden cuccom Veresen, én meg még mindig itt dekkolok Baján, kajtatom a védőnőt, intézünk hasi UH-t, miegymás. A dolog szépsége, hogy minden felfordulás közepette Ákos nagyon jó baba és szépen fejlődik, tegnap átléptünk a 4 kilósok klubjába (3280-ról indultunk)! Kattkatt, Domóval nem lehetett egyszerű ilyen súllyal!! Uhh, le a kalappal, elismerésem!!! Tartjátok a rekordot a kórházban? Vagy anno nem volt róla szó? :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Twist

Köszönöm a köszöntést.Dorka nagyon ügyes és nagyon-nagyon szép.

Mi még csak ma kezdtük az almalevezést.Hát nem volt túl nagy sikere.olyan fintorokat vágott,mint mikor a konakiont adom neki.De az előke (vagy mi neve annak,amit a nyakába kötök) nagyon ízlett neki.Nagyokat kacagott,mikor töröltem az almalevet a pofijáról.Meg tudtam volna zabálni :lol:

Csipetnyusza

Az első 4 hónapban nekünk is kb 1kg/hó volt a gyarapodás.Aztán már csak 250 gr. Nem is bántam,mert elég nehéz cipelni a popsiját.

Holnap kell mennünk a kardiológiára. elég ideges vagyok,remélem semmi komoly.

Tlindi

Kép
tlindi

Szonja: Igazad van:) Nálunk a családban, akinek már van gyereke sok tanácsot szokott adni, de ezek a régi etetési és nevelési módszerek, amikkel én nem értek egyet. Így aztán csak bosszankodom a tanácsokon. Úgyis tudják, hogy kőfejű vagyok és max. meghallgatom, de azt csinálok, amit én akarok. Ha erőltetik a tanácsot, számonkérik, akkor szoktam mérges lenni.
Szonja, köszi az ásványvíz tippet!!! Én is fogok akkor már ilyen ásványvizet adni a babának, mert ez a forralgatás, aztán az órákig tartó hűtés tök uncsi.

Köszönjük szépen Dorka dícséretet:)

Tlindi: nálunk is az volt, hogy az első 3 hónapban nagy súlygyarapodás volt, aztán alig valamennyi és most, hogy hozzátáplálom, megint meglódult a fejlődés.

Csipetnyusza, gratula a 4 kg átlépéséhez, ügyik vagytok!

Kata05: kb. mikortól lehet darabosabb ételt adni? Én is nagyon félek tőle. Főleg mert nekem minden hónapban valami a torkomon akad, nehogy a babának is ez legyen. (Jó, ez biztosan viccesen hangzik).:-)
Nektek is ugyanilyen játszószőnyegetek van? Tök jó! Az a baj, hogy kimostam képzeld, mosógépben és aztán szárítógéppel szárítottam és összehúzódott és tönkrement. Már az egyik fele nem is használható. Jól elrontottam. Sose rakd szárítógépbe!
Vendég

Sziasztok!
Csak éppen bekukkantok megint!
Tiva és én is jól vagyunk. A lehangoltság esetemben feladta a harcot és győzött az anyaság mámora! Boldog vagyok és egy csöppet zavart. Gondolom ez normális.

Majd a g-n megírom a szüléstörténetet, ha lesz időm. Egyelőre nincs. Intézem amit kell és tolerálo a környezetem, ami egyelőre a legeslegmegterhelőbb (milyen szó? hehe).

Van tejcsi is, de csak halkan mondom, mert nem szeretném elkiabálni és még halkabban mondom, hogy TIva egy igazi angyalka és alig lehet hallani a hangját. Eszik, alszik és folyamatosan kakil :). Már sárgát :lol: :lol: :lol:

De hogy mit csináltam tegnap???!!! :shock: :shock: :shock:
A kórházban mondták, hogy elég sokat fogyott, a határon van. Persze össze is omlottam azonnal, mert egyébként sem voltam valami stabil (ki voltam fáradva.... ).
Itthonra kölcsönöztünk mérleget, hogy tudjuk ellenőrizni a bevitelt. Na, itt jött a fő para.... mérlegelés kaja előtt s majd utána és Tiva csak 6-7-8g-ot eszik :shock: :shock: :shock: Na! Több se kellett....
Közben meg elkezdtem gondolkodni.... lehet rossz a mérleg? .....lehet, hogy más rendszerben mér? ....... lehet, hogy rosszul csináltunk valamit? ........ És jött a hipotézisek ellenőrzése :D :D :D ... És rájöttem :!: :!: :!: :!: Gondom van az elemi matekkal .... a mi kis Drágánk nem 6-7-8 g-ot eszik egyszerre, hanem 60-70-80g-ot, csak a környezetében lévő felnőttek intellektuális tevékenysége igen csak alábbhagyott az utóbbi idők nyomásának hatására. ... és mi barmok -apa és anya- nem tudtuk már hogyan bökdössük szegénykémet, hogy hamika....

Nagyjából átfutottam, hogy miket írtatok :)

Adrienne! Szurkolok ám én is ... csak lazán 8)

Csipetnyusza! Ákibákinak, hogy tetszik a világ? Sajnálom a szeles gondjaitokat!

Ildóca! Olyan jó, hogy ilyen zenés-, táncosba nyomjátok! Lélekben csatlakozom, fizikailag jó lenne, ha nem csak a vágyak szintjén fogalmazódna meg.

Beubaba! Gratula a szuper bébihez! Ügyesek vagytok!

Kattkatt! Hát .... igazi jó fej vagy! Köszi a söröket vagy mit.... Egyébkényt meg szerintem még finom is :)!

Twist, Pako, Kata és Tlindi és Timi is :wink:
Köszönöm szépen a gratulákat és a sok szorítást! Jövő nyáron randi a Szúnyog szigeten (ha jól emlékszem).

(remélem nem hagytam kis senkit)
szilvi35

Szilvi, de jó, hogy tudtál jönni, már hiányoltunk!:)
De jó, hogy csak félrenéztétek a mérleget:)) És igazából jól eszik a kisfiad! Hú, nagyon szép eredmény, hogy ilyen sokat szopizik! Csak így tovább! Dorkám 40 g-okat evett eleinte és nagyon gyakran szopizott, így igényelte, de így is hízott havi 1 kg-ot, mint a pinty.
Vendég

ÓÓÓ! Nem minden esetben van 60g, van amikor csak 30g, de óránként :D .. Akkor most rontom el a nevelést? Meg az időzítést?
Egyelőre tejfakasztásban vagyunk. Nem?
szilvi35

Szilvi, örülök h jelentkeztél és h jó a kedved! Aznap mikor hazavittem lurkót volt h a mérleg szerint 0 grammot evett.......belejöttünk!

Twist, nincs rá elmélet mikortól lehet darabos kajcsit adni. Ez is egy fokozatos dolog. Először turmixolsz mindent és szinte folyósra csinálod, majd ez egyre sűrűbb lesz. A végén már villával töröd, majd csak a nagyobb darabokat kisebbre vágod. Közben persze mindig sasolod a babád jelzéseit. Ha öklendezik várj egy kicsit és próbáld pár nap múlva újra!

Tlindi holnapra drukk!!

Csipetnyusza szépen gyarapszik Ákos baba!

Kép
kata05

Szilvi dehogy rontod el! Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok, azért mondom. Majd beáll magától később a ritkább étkezésekre. Adj neki tejcsit, ha kéri - szerintem.)
Vendég

Huu, Szilvi, mi ennyi idősen olyan 30-40-50-eket ettünk, ez igen!! Örülök, hogy jól vagytok!!! Minket haza se engedtek, annyit fogyiztunk :? na amikor ezt mondták, habár betudható volt a nagy melegnek, én kimentem a wc-be sírni, de kb ebben kis is merült a depi egyelőre, inkább szárnyalok! Ahelyett, hogy pihennék, csak nézem őt, és próbálom felfedezni ezt a csodát. A Jóisten segedelmével az én szervezetem építette őt fel és helyezte erre a világra, máig alig bírom felfogni. Minden egyes nap rengeteget változik, keresgélem kitől mit örökölt :)
és már alig várom, hogy együtt legyünk Apával újra (ő lakást intéz Bp-n, én meg itthon dekkolok Baján már 2 hete, szörnyűűű)

Kép
Kép
csipetnyusza

Pako: köszönjük a könyvkivonatokat! Nekem bejövős, eddig ezt nem ismertem. Azon kaptam magam, hogy már most igényli a sok dallamot, van, hogy költök neki, mert még fel kell idéznem...régen volt, amikor ezeket hallottam. :D iparkodnom kell azt hiszem, ha tartani akarom a tempót.

Kép
Kép
csipetnyusza

Szopi: én is az igény szerinti táplálás híve vagyok, persze szorgosan fejek, ha tudok, de csak a későbbi növekedési ugrások miatt fellépő esetleges hiány áthidalása miatt.

Szilvi: óvatosan a mérleggel, én nem is mérem minden nap sőőőt, néha amikor eszembe jut, lemérem mennyit kajolt, meg 3 naponta a meztelen súlyát. Nagyon rá tud görcsölni az ember, és akkor az kihat mindenre (kedély, tejcsi stb)

no felébredt Ákos manó, mennem kell

Kép
Kép
csipetnyusza

Meg tudom érteni, hogy elsírtad magad a súlyveszteség miatt. Pontosan így reagáltam én is :(. Nem jó ám rossz híreket kapni.

Tápit felírattuk, de eszem ágában sincsen adni neki. Szépen kajál és napi 3-szor biztos telepakolja a pelust. Az éjjelek már kezdenek beállni, úgy látom kb. 3 óránként éhezik meg.
Igazad van Csipetnyusza, nem szabad mérlegelni, nem mérem én sem csak fürcsi előtt, mert nem szeretnék állandóan aggódni és anyum kétségbeesett fejét sem tolerálom. Bár egy rossz szavam sem lehet rá, mert sokat segít....
Szörnyű lehet, most Apa nélkül, erős csajszi vagy!
Sokat mozizom én is, nem lehet betelni vele :)!
Szerintem Tiva azért eszik többet, mert nagyobb baba. Amikor Ákos ebben a súlyban lesz/van, akkor Ő is ennyit eszik (gondolom). Most 4050g-t mutat a mérleg.

Fáj a csaszisebem :(. Sokszor kiegyenesedni sem bírok sajna.... Szerintem jövőhéten Doki bá.

Kép

G-n is van még :)
szilvi35

Voltunk a kardiológián.Ártalmatlan zörej,teendő nincs :lol: :lol: :lol: Örülök nagyon,és nem sítrt egy picit sem,nagyon büszke vagyok rá.

Én is igény szerint szoptattam,aztán szépen beállt 3,majd 4 órára.Nem méregettem,nem is béreltem mérleget.A védőnő is azt mondta,ne méregessek,mert agybajt kapok,valószínüleg ez is történt volna.

Szivi

Örülök,hogy jól vagytok.

Tlindi

Kép
tlindi

Szilvi

Nagyon szép a kispasid és micsoda hajzuhatag

Tlindi

Kép
tlindi

Szevasztok!
Én meg csak zugolvasok, mert mire a végére érek a sok hsz-nek, menni kell Domót abajgatni. Este, amikor elalszik, meg nem mindig kapom meg a gépet, így elmarad a reflektálás.

Szilvi!
Én együtt érzek veled csaszi ügyben. Szerintem valahogy duplán varrják, hogy szépen hegedjen be a seb, így amíg nem szívódik fel a varrat, húzódni fog.
Aztán lehet, hogy batuságokat írok.
Tiva tündéri a fotón.
Ugye, hogy nem is rossz az a Karamalz?
És gratula Twist Dorkájának az üléshez, Tlindinek a jó hírekhez szívecske ügyben, fogzó babáknak mielőbbi fogáttörést, mamáiknak sok türelmet, Csipetnyuszának mielőbbi együtt levést Apával és biztos kihagytam párotokat, de most megint menni kő.
:?

Kattkat

Kép
kattkat

Így van Szilvi, Ákos most eszik olyan 80-90g környékén, de már rég mértem :roll: lehet majd most, már kelnie kellene a kismanónak! Szétdurrannak a cicmicek. Mozi....én még mindig...készülj, hogy egy jódarabig még ez lesz 8) Nagyon szép kisfiúú Tiva! Nagyon büszkék lehettek rá!!!

Nekem 4 napig fájt a csasziseb, utáni már mindent tudtam csinálni, csak az oldalsó hasizmaimat éreztem még. Remélem nincs semmi gond a sebeddel!!! Tápis recit hol kaptál? Én nem is kaptam, de egyelőre nem is kell.

Köszönjük a drukkokat, én már nem tudom ennek mikor lesz vége...talán a hétvégén vasárnap történik vmi!!! Holnap derül ki... :roll:

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Én is itthon!

Szilvi!
Nagyon örülök, hogy minden ilyen jól megy!
Gyönyörűséges Tiva megnéztem a g-én!

Csipetnyusza!

Remélem jó híreket kaptál költözés ügyében!

Hát nálunk fognak jele sincsen! Bár lehet kicsit meg van duzzadva az ínye de én nem igen vettem észre semmi különöset!

Majd jövök! De muszáj ágyba bújnom mert hulla vagyok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, sajnos nem :cry: még 1 hét külön, én már megmarom magam... :shock:

Kép
Kép
csipetnyusza

Tápis recept a gyermekorvostól.
Bocsánat, most csak bekukkoltam.
szilvi35

Csipetnyusza!

Sajnálom nagyon :(
De már csak egy hét és együtt lessztek!
Meglátod hamar elrepül!
Ákos baba majd lefoglal és sitty-sutty elmegy az idő! :D
Kitartás!
Bár tudom könnyen dumálok én!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi,

Tiva gyönyörűűűűű....

Én is igény szerint szoptattam,még most is...
az elején csak arra emlékszem,h egész nap szoptatok,3 hét után becsavarodtam tőle...:)

Aztán rájöttem,csinálta magának a tejet,4-6 hét múlva szépen be is indult..azóta is tart...3hetesen,3hónaposan a növekedési ugrásoknál mindig nagyon sokat szopott Bogi,szinte egész nap.

Úgyhogy kitartás!!!!!!Homeo bogyókat szedtem,azok nagyon bejöttek...

Egyébként jól vagyunk,Balatonon voltunk,iszonyúúú párás,meleg idő volt,az éjjek rosszak voltak így,de nappal jókat aludt Bogi meg sokat sétáltunk.
8220gr és 70cm Bogicska,fogak sehol..bár még keményedik az íny.
Sokat mozog,beszél..ülni még nem..most forog..végre...

Kattkat,hol vagy,nem otthon,h várni kell a gépre?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kata35 2010.08.16 17:30-kor.

Kép
kata35

Kata35!
Nem akarnál vonalzót gyártani Boginak?
Sosem tudom mennyi idős. :oops:
Szép kis méretei vannak!
G-n válaszoltam a kérdésedre + raktam fel pár új képet.

Én még itt suttyomban drukkoltam ám egy kismaminak!
:lol:
A sógornőm péntek 13-ra volt kiírva, de csak ma született meg a kis leányka, aki a Rita Lídia nevet kapta.
Sajnos részleteket nem tudunk, csak annyit, hogy 3050g és csaszi lett.
Az infóhiány oka, hogy Spanyolországban szült.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkatt! Gratula a sógornőnek!!!
:)

Csuklás: Normális , hogy egy nap akár 2-3-szor is csuklik? Ti mit adtok csuklásra? Megszakad a szívem!

Tegnap lemértem a kajcsit 80g-ot evett és 30 perccel utána még 70-et :shock: :shock: :shock: Remélem nem tudja túlenni magát.

Állítólag elkényeztetem... Gond, ha napközben nem az ágyában van mindig? Sőt, egész vasárnap velünk volt.
Kaja után sokat van ébren, nem akar egyből aludni, olyankor karban tartom, ringatom, beszélgetünk, bohóckodunk... és egyszer csak elalszik.

Akartam még írni, de elfelejtettem :(... Majd úgy csinálom, mint a dokinál. Apró kis cetlire felírom amit akarok és akkor még a feledés homálya sem kímél meg Titeket a zavartságaimtól :wink:
szilvi35

Szilvi!
Ha Domó csuklik, mellre teszem.Pár korty és abbahagyja. Olvastam a citromról is. Pár cseppet a szájába, de én nem adnám, mert ALLERGIZÁL. Állítólag őket nem zavarja, csak anyának rossz nézni.

NEM TUDOD ELRONTANI a folytonos dajkálással. Neki még nagy szüksége van a testi kontaktra. Eddig a pocakodban volt, most meg zutty bele az ágyba, aztán szórakoztasd magad kicsi fiam?
Olyan gyorsan felnőnek és mikor a mozgásfejlődése már ott tart, hogy képes egyedül felfedezni a világot, akkor ha szeretnéd sem marad meg a karodban, szóval használd ki.
http://zitamama.freeblog.hu/archives/20 ... talvasrol/

Anyatejjel meg nem tudja túlenni magát.
Sőt, pár hetesen Domó többet evett egy étkezésre sokszor, mint most (anyatejből).

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi!

Csuklik,ha fázik,akkor is...
takard be és elmúlik.

Én is itattam akkor tejcivel..kipróbáltuk a citromot is,de nem jött be,csuklott tovább Bogicska.

nyugodtan ringasd,végre kézben foghatod..ezt vártad eddig...most meg betennéd a kiságyba...:)

csináltam vonalzót....:)

Kép
kata35

Gyárekek!
Hogy megy az idő!
Domó szerdán már fél éves lesz! :shock:

A sógornőm kislánya 48 centis.
És 24 órát vajúdott, majd megcsászározták...
Basszus, 2 hós koráig lötyögni fognak rajta a tőlünk kapott 56-os ruhácskák, amiket Domó 1 percig nem tudott hordani. :lol:

Amúgy mi ez a nagy csend?
Nem akartam szétoffolni a topikot. :roll:

Kata35!
Végre vonalzó! :)

Szilvi!
Most nem macerállak, de majd Te is csinájjámán vonalzót!

Kattkat

Kép
kattkat

Lesz vonalzó is :D íígééreem

Újabb kérdésem van (elhiszem, ha az agyatokra megyek! bizonytalan vagyok). A szoptatásról. Aszongyák, hogy nem szabad óránként cickóra tenni, mert nem tesz jót az anyagcserének...stb. Mit tegyek? Sírdogál, talán nincsen elég tejcsim :(. Akár 24 órában is lehet cicin? Elalszik hamar szopi közben, akkor is, ha nyüsztetem, hogy ne alukáljon. MIt tegyek? Ne nyüsztessem, majd felkel és fojtatja?
A tegnap esténk nem volt jó. Nagyon zaklatott volt a kicsi, ettől mi is :(. Megszakad a szívem érte...
Anyum itt pörög, de már csak 2-3 nap belőle. Biztosan érzi a csöpp is... engem meg a lelkiismeretem furdal...

Jahahajj!
Irigyellek Csipetnyusza a fejésért. Nem tudnék fejni, annyi nincsen. Nekikezdtem a homeos bogyóknak. Előtte utána 20 percig se inni se enni ugye? Sosem szedtem még cseszlovák cukorkát gyógyszer gyanánt.
Bocsi! Tudom most offolok és önzőzök.
Elég, ha kisbetűvel válaszoltok a sorok végére....

:( :( :(
szilvi35

Szilvi,

nekem állandóan cicin volt,anyagcsere ide,anyagcsere oda...
persze bealudt közben,akkor hagytam pihenni.

Mérjed azért,ha nem veszít a súlyából,akkor minden oké....

Kép
kata35

Halihooo!

en most mint a felkaru rabloo :) novekedesi ugribugranal vagyunk, eszunk 0-24ben, es csak Anya kozeleben a jooo. En sem hagyom sirni, csak eccakara van kisagyban, de csak ha alszik, amugy meg vallon szeretunk nezelodni bizony. kepzeljetek durva, de volt, hogy egyik pelusozasnal annyira sirt, hogy kimaradt a legzese, aztan ilyen legszomjas sohaj jott. meg volt, h felalomban szopizott, es akkor is kimaradt! Ez normalis?

Szilvi, homeos gyogyot en is szedtem kicsiket, az urticat. Csuklas nalunk is van, en addig ringatom, mig elmulik, mer szopira csak nyeli a levegot, de nem mulik :(

Kattkatt, Domonak boldog feleves evfordulot!! Hogy repul az ido! Holnap mi is 1 hosak leszunk! Hihetetlen!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi! Ha kb az első 6 hetet cicin tölti, az is normális :) Nem lesz ez mindig így. Nem csak eszik, olyankor meg is nyugszik. Ha tudod fekve szoptatni, akkor te is tudsz közben pihenni.
Ne a jótanácsokra hallgass, hanem csak az ösztöneidre próbálj figyelni!
Ha minden nyikkanásra mellre teszed, az a tejcsinek, és neki is a legjobb.
Ne aggódj a tejcsi miatt! Tegnap még az volt a baj, hogy sokat evett :-))
Hetente elég mérni, mert beleőrülsz!
Lehet, hogy azért volt nyűgös, mert ti sem ússzátok meg a hasfájást, de az sem a gyakori szopi miatt van. Este amúgy is minden baba nyűgösebb a túl sok élmény miatt.
Ha elbizonytalanít a sok okos tanács én ezeket szoktam olvasgatni:
http://www.mamami.hu/forum/
http://www.lll.hu/

Tetszik, hogy többen is kiálltok az igény szerinti szopi és a babusgatás mellett :)

Kattkat! Gratula a sógornőd pici lányához! Szegényt jó sokáig hagyták szenvedni.

Csipetnyusza nem irigyellek apa nélkül főleg olyan picivel. Én nagyon kikészülnék. Még szerencse, hogy Ákos jól viseli a soklakiságot.

Szonja! Nehéz lehet nem aggódni és nem hasonlítgatni egy átlagos gyereket a szupergyors bátyja után.
Tudom hogy már rég írtátok, de nem volt időm azóta reagálni az ízesítésre. Itt is fini receptek vannak dietetikus véleményével:
http://www.babaszoba.hu/services/babakonyha

Mi egész nap nyűglődünk azóta is. Nem eszik, és egész nap sír, néha még kézben is. Voltunk orvosnál is, piros a torka, meg a foga is jön, remélem most már túl leszünk rajta. A nagy is meg volt fázva picit a hétvégén. Meg is mérték: 8130g és 73 cm, szóval azért így is nőtt szépen.
Anyukám szabin volt a múlt héten. Elterveztem, hogy majd elmegyek végre fogorvoshoz, meg császkálni... de sajna csak 1 napot tudott itt lenni, úgyhogy megint nem jött össze. Sebaj, majd hó végén kikapcsolódom. Gyerekmentes estét kértem anyutól szülinapomra :D

Kép
Kép
beubaba

Sajna előfordul csipetnyusza :-(
Ilyenkor segíthet ha finoman az arcábafújsz vagy icipicit megrázod.
Nálunk félrenyelés vagy sírás miatt szokott lenni általában.

Kép
Kép
beubaba

Kicsit pipa vagyok, mert voltunk a DM-ben és csomó mindent elfelejtettem venni. Persze, mert kellett egy felmosóvödör is és teljesen elvonta a figyelmem az, hogy a babakocsival és a ráakasztott vödörrel ne zúzzak le semmit a polcokról.
Végre sikerült a gyógyszertárban saját kutyulású tejserkentő teát vennem. Eddig hiánycikk volt az egyik titkos összetevő.
Na kíváncsi vagyok, mert most megint nagy Domó huzatja.
Mondjuk egy hete nem adok neki tápot (az 5-ből 1 szopit váltottam csak ki vele), mert egész sokat belakmározik a délutáni "főzelékből".
Kb 1 - 1,5 Aventes pohárral.

Szilvi!
Őszintén szólva én az elején nem igény szerint szoptattam, hanem nagyjából 3 óránként és ez teljesen jól működött, aztán jött az első fejlődési ugrás, és kb onnan áttértem az igény szerintire, mert Domónak már így volt jó.
Van olyan lány másik fórumon, aki még mindig 10x szoptatja a fél éves gyerekét (éjjel3-4x kel :shock:) és van, akinek ugyan tápos a csemetéje, de megelégszik napi 4 adag tápival. Mindkettő szépen gyarapszik.
A gyerekdoki azt mondta, hogy éjszaka kell pihennie a pocakjuknak, de ez nem azt jelenti, hogy ha fel kel üvöltve és szemmel láthatóan éhes (enyém gyereknél például úgy tudtam megállapítani, hogy hozzáérintettem az arcához az ujjam és ha egyből rámozdult a szájával, akkor tudtam, hogy cici), akkor nem adsz neki.
Jók az oldalak, amiket Beu ajánlott.
Én is olvasgatom őket időnként.

Homeos szabályok
http://homeopatia.atw.hu/szabaly-jav-2.doc
Az talán nincs benne, de nem rakhatod mikrohullámú vagy mobilteló mellé stb

Domó 2 hónapos koráig pocakfájós volt nekem meg majd megszakadt a szívem az esti szopi utáni menetrendszerű 1,5 órás üvöltéstől. Mondanom se kell, próbáltam minden csodaszert, praktikát, de szinte semmi sem segített, csqak az, hogy magamhoz szorítom és mozgásban vagyunk. Ha nem sétálgattam vele még keservesebben sírt..Anyós tovább rontotta a helyzetet az aggodalmaskodó arckifejezésével. Fú de fel tudtam volna rúgni néha...
Pedig jót akart és Ő is sajnálta a kis fickót, de a tehetetlenség miatt bemagyaráztam mindenfélét a nézésébe.
Egyszer még az elején ki akarta kapni a kezemből Domit amikor nagyon sírt én meg ráförmedtem, hogy eszébe ne jusson.
Na azóta sohasem tett ilyet.
Mindent megkérdez, hogy hogy csinálja.

Csipetnyusza!
Köszi a köszöntést!
Ákosodnak is boldog hófordulót!
Őrület hogy megy az idő.

No lejárt az időm.

Nálunk már 2 fogacska virít alul. Vagyis csak a tetejük még, de már látni és érezni a reszelős élüket.

Kattkat

Kép
kattkat

Na! Az aggodalmaskodó, nagy és kerek szemű arckifejezésből nekem is kijut bőven!!! Ölni tudnék már olyankor!!! Nagyon idegesít!!! Már csak 2 nap és béke, nyugalom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arra is gondoltam, hogy a kicsinek fordítva van a bioritmusa. Ma is egész nap az ágyában tentikélt. Estére meg felborul minden... Kép
szilvi35

Szilvi, de éééédi a kisfiad!!!:))

Kattkat, gratula a két fogacskához! NÁlunk is pont kettő jött ki az elmúlt napokban és látszik az élük. Remélem, hogy a szenvedéseknek ezzel vége. Kell ápolni már a kis fogacskákat?
A Milupa bébipapira rá van írva, hogy vigyázni kell a fogakkal, mert szénhidrátos (ez a kedvenc Dorkánál most).

Eleinte Dorka is folyamatosan cicin volt napközben és úgy aludt el, hogy szintén "pipázgatott". Később erről leszokott. Jön majd az idővel.

Tejszaporításra mindent kipróbáltam, de a végén a pofon egyszerű LaktoHerb lett a legjobb, olyan mennyiséget csinál, hogy "végiglocsolhatnám vele a kertet":)))))))))))))))))) Persze ez csak költői túlzás volt.)))
Vendég

Szilvi!

Nagyon édes Tiva! :D

Hát nekünk sikerült valami magfázásost benyelnünk!
De fognak még nyoma sincs!
Bár tegnap volt egy másfélórás üvöltés! Hát ki tudja mi volt annak a hátterében! Mi is megmértük ma a súlyunkat most tartunk 8 kilónál. :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kép
Tettem még a g-re is pár képet!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Twist Kattkat

Gratula a fogacskákhoz.Nekünk még egy sincs,és a nyűgösség is elmúlt.Az elmúlt 2 éjszakát végialudtuk és nappal is rendben vagyunk :D Szerintem kell már ápolni a fogacskákat,bár nem értek hozzá.Kező vagyok babafogápolás terén,de én már betáraztam fogkrémből,fogkeféből,ujjfogkeféből.Majd mosom neki,ha lesz mit.

Ildóca,mielőbbi gyógyulást nektek.

Az alma még mindíg nem jön be Szonjának,de a krumplit ehetőnek találta.Na nem eszik nagy mennyiséget,de legalább azt megeszi.Próbálom pohárból itatni,de egyenlőre csak lefetyelget,de nem adom fel.Gondoltam,hogy veszek neki csőrös poharat,mert cumisüvegből sem iszik,de nem tudom nem ártok e vele.

Tlindi

Kép
tlindi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?