Új privát üzeneted érkezett!

Angéla, vagy aki még látta a kiságyatKép

Mekkora az a kiságy? Mármint milyen hosszú? És a pelenkázórésszel nincs véletlenül egyben?
Mert nekünk csak olyan kiságy fér el, ami elég helytakarékos. Mi egy olyat néztünk ki még régebben, ami pelenkázóval együtt 140cm körüli.

KösziKép

Babus

Kép
babus2005

BAbus
ez 140x70 cm. Nekeünk nincs külön pelenkázó szekrényünk, hanem egy deszkát vágattunk az ágyra, rá pel. matrac, és ezt használtuk

Andi
psandi

Köszi AndiKép

Majd vasárnap megnézzükKép Ha lesz még akkor egyáltalánKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Szerintem mi is megnézzük a kiságyat.

Maya,
Ha nincs, biztos lehet utánrendelni? Megkérdezted?
Ha nem lesz, mi sajnos vidékről nem tudunk vissza menni 2 nap múlva. Köszi

Adri
hadri

Láttam még pelenkázólapot is a KIKA-ban. Rá lehet akasztani a kiságy oldalára, így tuti, hogy nem csúszik le róla pelenkázás közben, és helytakarékos, viszont nagyon drága. Közel 7,000 Ft.

Angéla
angéla

Adri,

Ha jól tudom, egyáltalán nincs nekik raktáron, csak rendelni lehet és 3-4 hét múlva szállítják.
2 hete kérdeztem, akkor mondták a 30% előleg befizetést is.
maya29

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat. Holnap pont járunk fent, úgyhogy meg fogjuk nézni.

Lehet, hogy csak képzelődök, de mostanában néha fáj a petefészkem körül. Eddig el is múlt. Este viszont az egész medencémben olyan hülye érzésem volt, el se tudom mondani. Nem fájt de jó sem volt. Ez tágulás lehet? Néha meg azt gondolom, hogy petefészekgyulladásom van. Most egy kicsit nem tudom mi van. Vk-nek volt már ilyen?

Zsana,
Én is nagyon szorítok nektek.

Adri
hadri

Helló Adri!

Nekem is szokott olyan feszülő, nyomó érzés lenni az egész medencémben. Nem fáj, csak olyan nem jó. Én kérdeztem az orvost, azt mondta, hogy ez normális.

És nekem a legutolsó ultrahangon láttak egy cisztát is a méhemben, azt mondta a doki, nem kell vele törődnöm fel fog szívódni, de ahol van a ciszta ott is érzékeny. Kép Remélem tényleg elmúlik. Most már jó lenne ha nem lenne semmi ami miatt nyugtalankodni kell, de úgy tűnik ez hiú ábránd.

Üdv

r
ruzicsky

SziasztokKép

Nekem a köldököm körül szokott fura, szúrkáló érzésem lenni, és mindig csak éjszaka.
Lehet, hogy ezek mind a méhszalagok nyúlásával függenek össze, nem?
És nektek, hogy áll a köldökötök? Nekem már rendesen kezd kifelé fordulniKép Elég hátborzongatóKép

Zsana
Nagyon drukkolunkKép Nem lesz semmi bajKép

Babus(23+7)

Kép
babus2005

Sziasztok!!
Szerintetek mikor érdemes először 4d-s ultrahangra menni?
Szilvi
13+6
asszony

Sziasztok.

Szilvi,

Bármikor érdemes menni Kép. 12-14 hét körül teljesen látszik a baba. Úgy értem, hogy a képernyőre egyben is ráfér Kép. Én a 19. héten voltam, már teljesen nem fért a képernyőre. Kép. A 30. hét után állítólag már az arcocskája is jól látszik a babának Kép.

Ha gondolod nézd be ide: http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=foto

Angéla
angéla

Sziasztok!

Dorka
Hogy van nálatok az ultrahang? Időpontot kell kérni, vagy odamegy az ember és kivárja a sorát?

A holnapi kórházat lemondom, de a dokim azt tanácsolta, hogy akkor menjek el a Krisztinához és nézessem meg vele is ultrahangon, hogy mindent rendben talál-e.
zsana75

Zsana, szorítok neked, kitartás. Majd számolj be a fejleményekről, ha van kedved. Kép

Csajok! Valaki meséljen már, milyen volt a börze?

cic 24+1
cicmerák

Cic! Kép

Én nem voltam ugyan kinn, de a közelben lakom:
eszméletlenül sokan voltak Kép

Lir
lirian

Sziasztok!

Mi voltunk börzézni. Tényleg baromi sokan voltak, ennyire én sem számítottam.

9-től 11-ig bírtuk, ezalatt 3-szor voltam pisilni. Negyedszerre csak azért nem, mert úgy éreztem, nem bírom kivárni a sort, ezért gyorsan eljöttünk. Kép

Sokmindent nem vettünk, csak 1 sapkát és 2 mosható (textil) nadrágpelenkát a babának, valamint nekem egy hosszú ujjú pólót.

Hogy őszinte legyek, sok olyan ember volt, akitől nem szívesen vettem volna semmit. Igazából nem az emberek risztottak el, hanem a ruhák, így messziről (a "fehérek" szürkék voltak, a színesek pedig kifakultak).
Persze voltak kivételek is szépszámmal, csak valahogy úgy voltam vele, hogy nem tülekednék oda megkérdezni, hogy "na, neked mi van eladó?". Mert ugye messziről nem látod, hogy mit árul, milyen méretet, stb.

Én amit vettem, azt kereskedőtől. Például voltak Prince Oliver body-k, pólók jó áron (450-600 Ft), de iszonyatos tömeg volt. Kétszer álltam be a sorba, mindkétszer feladtam. Kép

A papír pelenkák biztos olcsók voltak, mert nagyon vitték, de én nem szeretném még fél évig itthon tárolni.

A babakocsik szerintem itt is drágák voltak, de lehet, hogy a bolti árnál jóval kedvezőbben adták őket.

Nagyjából ennyi jut eszembe. Összegezve a dolgot: én jól éreztem magam, egyébként is szeretem a piacot és hasonló dolgokat. Értelme talán úgy lett volna, ha tudom, hogy mit akarok venni, és az máshol mennyibe kerül.
zsana75

Sziasztok!
Mi is voltunk kint a Bababörzén (babaóval kettesben mert Apának be kellett mennie dolgozni).
Fél óra se telt el, amikor felhívtam a párom, hogy legközelebb ha esetleg el akarnék jönni, kötözzön le mert rémes, hogy mi volt ott.
Ember-ember hátán, ráadásul a kisgyerekesek babakocsival a nagy tömegben, alig lehetett haladni. A jó cuccokat áruló helyekhez oda se lehetett férni. Én vettem a picurnak egy Price Oliver body-t, de lehet hogy ennyiért kaptam volna meg az üzletben is (1090 Ft). A rövid újjú bodyk 450-ért voltak, de olyan bénákat hozott a csaj megmutatni, hogy elment a kedvem.
Előfizettem 1 évre a Kismamára, mivel úgyis rendszeresen meg szoktam venni, és nyertem egy szoptatós párnát a sorsoláson. Legalább ezért megérte kimenni.
Mindenki pelenka hegyekkel távozott, én csak a barátainknak vettem két csomaggal (bolti árnál 150 Ft-al volt olcsóbb csomagja), mert nem szeretném még 4 hónapig kerülgetni.
Gondoltam veszek magamnak egy tejszívó keszüléket, ami 10%-al volt itt olcsóbb mint a boltokban, de nem volt nálam annyi kp, automatát pedig sehol nem találtam.
Ne bánkódjon az aki nem ment ki!

Timka
timka

SziasztokKép

Mi is hazaértünkKép
A dokinál minden rendbenKép Méhszáj teljesen zártKép, vett le hüvelyváladékot tenyésztésre, másfél hét múlva lesz eredménye, felírt egy kis vastablettát a vérképem miatt és volt UH isKép Pedig nem is gondoltam, hogy lesz. Ott is minden okéKép Még mindig tökéletes kisbabaKép Most nem mutogatta a fütyijét, sőt, összeszorította a lábait, nehogy meglássuk De már mindegy, a múltkor már elkaptuk a kukiját.

Előtte ugye megjártuk a BababörzétKép Tényleg óriási tömegnyomor volt, és ahogy Zsana is írta, nagyon sok olyan használtruha árus volt, akitől nem szívesen vásároltunk volna. Mi jórészt ki is hagytuk ezeket a sorokat, csak a szélső sorokat néztük végig, ahol kereskedők árultak, meg középen a pelusos részeket.
De én azért élveztemKép
Befelé menet mosolyogva néztük, amint mindenki, főleg apukák, óriási Liberós dobozokkal, kartonszámra hozzák a pelust. Alig bírták el. Volt aki kis kocsival húzta maga utánKép Apuci még meg is jegyezte, hogy, jól befogta őket az asszony. Bent aztán kiderült az ok. Nagyon akciósan árulták a pelust. Egy 92db-os Liberót árultak 2500Ft-ért. Na mi is bevásároltunk egy párat belőle, plussz még egy kis Pampers pelust is, meg ilyenek.
Mi megvettük a babakocsit is, egy világoskék kockás Pierre Cardin márkájút,tök jól néz ki, és csak 26oooFt volt, a Megatoys-ban ugyanezt 10oooFt-tal drágábban láttukKép
Na aztán kifeléjövet már nem vigyorgott apuci seKép Egy babakocsi óriási dobozban, rajta egy hatalmas karton pelenka, alig érte át a kezeivel, nem is látott ki mögüle, én navigáltam, hogy merre menjen. Nagyon muris voltKép
Voltunk még utána a Megatoys-ban, vettünk egy pár rucit, féláron voltak, végkiárusítás volt az egyik ruhás részlegükön. Egy nagyon vagány kockás inget, és egy 17-es méretű sportcipőt vettünkKép Farmer már van neki hozzá itthon. Irtó helyes kissrác lesz bennükKép
Aztán este hazaértünk, és amint felcipekedtünk, apuci azonnal megindult a babakocsis dobozzal a szoba felé, és első dolga volt összeszerelni. Szó mi szó, nagyon ügyesen csináltaKép Aztán pedig megindult vele a lakásban, föl-le tologatta az egyik szobából a másikba, annyira tetszett nekiKép Hát nagyon édi voltKép
Most pedig átvitte a barátainak megmutogatni a vadiúj kiscipőt, meg inget a farmerralKép Micsoda büszke apukaKép Csak sokszor jól titkoljaKép

Hát ennyi volt a mi történetünkKép

Babus+Kristóf (24+1)

Kép
babus2005

Azt nem is írtam tegnap, hogy micsoda bunkó emberrel találkoztunk a Börzén. Itt ugye rengeteg kismama és kisbaba van, de ettől függetlenül is, a dohányosoknak illendő lenne és kell is, hogy kimenjenek egy dohányzásra kijelölt helyre.
Na amíg én éppen WC-n voltam, és ott kígyózott a sor előtte, tele pocakos kismamával, addig egy pasi beállt oda a sor mellé és rágyújtott és csak úgy fújta a füstöt. Apuci is füstöl sajna, de ő persze kint a szabadban, és épp jött be, amikor látta ezt a pasit, teljesen elképedt, és rászólt, hogy már bocsánat, de nem itt kéne rágyújtani, erre az meg jól leordította őt, hogy mit szól ő bele. Pedig az már nagy dolog, ha egy dohányos szól rá egy másik dohányosra. Micsoda bunkó. Kihajítanám az ilyet onnan.

Babus

Kép
babus2005

Zsana!
Itt is írom, hogy nem kell bejelentkezni! Kép
Hajdú Krisztina kedden van az ultrahangon.
Gondolok rátok! Remélem, minden rendben lesz!
Puszi, Dorka

Lányok!
Akkor vehetjük úgy, hogy akinek jó volt a most hétvége, annak jó volt a hatodika is, tehát akkor legyen inkább hatodikán?
Mit szólnátok a 15 órához? Akkor még itthon a család megetethetöö. Nekem jó a 14 óra is talán. Szavazzatok!
Dorka
dorka

Sziasztok!

Dorka
Köszi, akkor holnap reggel odamegyek jó korán.

Nekem a 14 és a 15 óra is jó, de úgy emlékszem, valakinek megy a vonata, ezért a korábbit kérte. Végülis lehet az, hogy 14-től, de természetesen megvárunk mindenkit.
zsana75

Sziasztok!

Mi is voltunk Bababörzén, engem speciel eléggé megviselt. Úgy indítottam, hogy azonnal wc-re kellett mennem, mert hát mikor jönne rám máskor, mint a legnagyobb tömegben. Beálltam a kígyózó sor végére, miközben már azon voltam, hogy elkezdek ugrálni Kép, és álltunk már ott egy ideje, amikor egy anyuka a kb 5 éves gyerekével elôre furakodott, hogy ô gyerekkel van, engedjük elôre. Most nem azért, de itt ki nincs gyerekkel...??? Vagy kézen fogva vezet egyet, vagy babakocsiban tolja, vagy a pocijában hordja... A mögöttem álló terhes nôk sem örültek persze... Szerencsére minden baleset nélkül megúsztam Kép, és ezután már csak a félelmetes tömeggel kellett szembenéznünk. Nekem túl piaci hangulata volt az egésznek, és túl nagy volt a tömeg. Így amúgy sem tudtam volna vásárolni, de úgy, hogy nem is akartunk nagyon, hamar értelmét is vesztette a fel-alá sétálgatás a sorokon, így inkább eljöttünk.

Ma viszont megvettem az elsô kismama-nacimat!!! Kép Kép Kép Ugyanis úgy tunik, csak elkezdett nekem is nôni a pocim, ha nem is túl nagy ütemben és mértékben, mindenesetre a régi nacijaim kezdenek hasban szorítani. Nagyon boldog vagyok tôle!!! Kép Kép

Nov 6 nekem jó, viszont inkább inkább a 15 óra.

Üdv,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Én in voltam a börzén, sajnos csak egyedül, mert a párom dolgozott. Néhány soron végig is mentem, de ennél még a legtrébb piac is sokkal jobb. Én amúgy szeretek piacra járni, sokszor képes vagyok Nyíregyházára is elmenni, mert ott olyan piac van mint sehol az országban (sok ukrán, lengyel, román stb. akik a földről árulnak és nagyon megéri náluk vásárolni), de még az a piac is "kultúráltabb", mint ez a börze volt. Túl nagy volt a zsúfoltság és az emberek nem figyeltek eléggé oda egymásra. Amúgy az ötlet jó, csak "emberibb" körülmények között kellene megvalósítani. Jártam a Cebiten is többször (számítástechnikai világkiállítás Hannoverben), ott is rengeteg ember volt és rengeteg kiállító, 40 pavilonból 1 nap alatt jó, ha 3-at végig tud nézni az ember, ennek ellenére mégis meg tudták úgy szervezni, hogy senki nem érezte magát kellemetlenül. Na mindegy.
Azért volt jó oldala is a börzének.
Amiért kimentem: információ és szóróanyag gyűjtés. Mit hol mennyiért lesz érdemes venni. Néhány olyan dolgot is hallottam, amiről azelőtt fogalmam sem volt. Ha valaki nem ment be a sorok közé, hanem csak a külső körön ment végig és középen a színpad előtti részen, akkor ki lehetett bírni és az értelmes dolgokat azért megtalálta az ember.

Mi most nézegetünk babakocsikat.
Szerintetek milyet érdemes keresni?

Mivel több a 4 funkciós mint a 3?
Mindenképpen hordozósat szeretnénk, ami autósülésnek is használható (bár még nincs autónk - vagy így nem érdemes? hamar kinövi?).
Milyen a jó kerék? Nagy, felfújható? Miért jó a bolygósított kerék (nem akadályoz?)?
Könnyen összecsukható kellene, ami nem nehéz. (nem vagyok túl erős)
A markolatban jó ha állítható magasságú és átfordítható?
Milyen extrákat érdemes kérni hozzá? (táska, napernyő, esővédő, lábzsák, bevásárlóháló)
Kérlek írjatok véleményeket és segítsetek a döntésben, ha valaki tud jó típust/modellt (esteleg árral) akkor szívesen venném a javaslatokat/ tapasztalatokat.

Szerintem akkor a nov. 6-ban megegyezhetünk, nekem mindegy, hogy 14 vagy 15 óra.
maya29

Babakocsi:
szerintem 2 nagyon fontos dolog van:
1. vízszintesig dönthető legyen a támlája
2. ne legyenek aprók a kerekei

Ezen kívül jó, ha van nagy bevásárlóháló, ha állítható a tolókar magassága.
Nekünk Inglesina márkájú babakocsink volt, ennek kivehető mózeskosara van, mindkét irányban felhelyezhető (az elején szerintem mindenképp az a jó, ha veled szemben van a baba), hatalmas, felfújható kerekei vannak (ezzel nagy hóban és göröngyös utakon is gond nélkül mehettem), van rajta oldalzseb zsepinek, cuminak, akárminek, sport kocsivá alakítható, állíható a tolókar magassága, téliesíthető, táska van hozzá.
A hátránya hogy nagyon nehéz, cipelni és tömegközlekedni lehetetlen vele (én a pincében tároltam, így nem kellett felvinnem a lépcsőn, nem is tudtam volna), és összecsukva is elég nagy, bár a kocsi csomagtartóban elfér, de mellé már nehézkes bármit is betenni.
Esővédőt mindenképp ajánlott venni, 1000-1500-ért lehet kapni külön, ha nem jár hozzá.
A bolygókerekekért én spec. nem vagyok annyira oda, bár ha fixálható, akkor mindegy. Ugyanis a göröngyökön nagyon nehéz tolni, de ha olyan helyen laksz, ahol tök sima az út, akkor könnyű vele kanyarodni Kép
Na így hirtelen ennyi Kép

Ja, szerintem jó, ha van a kocsihoz kocsiülés/hordozó is, nem növik ki olyan hamar, Dani 1 éves koráig használta a hordozót, utána vettünk másik autósülést.

Andi
psandi

Sziasztok,
Én nem voltam a börzén de nem is bánom,amiket írtatok...Csütörtökön megyek dokihoz már nagyon izgulok.
Dorka,Dini 2 és fél éves.Kistesó és közte majdnem 3 év lesz.Nálatok volt testvérféltékenység?Engem már mindennel riogatnak.Hát kiváncsi leszek.
na megyek,sziasztok
Ps.:Nekünk a neonato combinato tris babakocsi bejött,én nagyon szerettem és tényleg minden van hozzá.(Azért jó,hogy most nem kell már ezeket megvenni!)
ciao
nyetus76

Sziasztok,

Dorka,
nekem is jó a nov 6. Inkább korábban mint később, de az az egy óra nem oszt nem szoroz. Úgy néz ki nem vonattal megyek (apuci is jön). így azért valamivel jobb.

Mi is megrendeltük a babaágyat a Kikában. Mayának köszönöm, hogy szólt. Szerintem nagyon jó vétel. Főleg, hogy barátaink most mondták, hogy mindezt kb. 70 e-ből oldották meg.

Ma voltunk "genetikai" uh-on. Őszintén megmondva kicsit többet vártam tőle. Merem remélni, hogy annak ellenére, hogy az orvos nem igazán modott semmit, azért rendesen megnézte a babát.

Most már mi is kezdünk növögetni, és a baba is eléggé aktív az utóbbi időben. Ez azért megnyugtat.

Szombaton van a Praxisban rendelés? Ha igen akkor bejelentkeznék nov 6-ra ha már felmegyünk. Nagyon ajánlottátok, gondolom azért ott jobban foglalkoznak az emberrel, mint a kórházban, ahol futószallagon jönnek-mennek az emberek.

Adri
hadri

Sziasztok!
Akkor hivatalosan is kihirdetem a topic-találkozó idejét: 2004. november 6. szombat 14.30 (jó így?) Kép
Helye: IKEA Áruház, Örs vezér tér (az áruház emeleti étterme). A piros rózsától, mint ismertetőjeltől, gondolom, eltekinthetünk. Kép

Képzeljétek, Bernát is mára aktivizálta magát. Ennyit még sosem mocorgott a pocakomban Kép Szinte egész nap éreztem. Mondjuk lehet, hogy lázad a penetráns köhögésem miatt. Kép

Babakocsi: az én szempontjaim az évek során finomodtak ki. De úgy gondolom, nagyon nem mindegy, hogy milyen környéken laktok, mi a hobbitok, mennyit jártok autóval illetve tömegközlekedéssel. Nekünk már a sokadik babakocsink, amit majd használni fogunk. Volt saját és kölcsön, de végül talán a legutóbbi a legjobb.
Ez három kereküü, óriási fújt kerekekkel (vigyázat! A fújt kereküü babakocsi mindig jóval nehezebb!). Mivel óriási a kerék (valóban), ezért a buszra, villamosra nem kell felemelni (nem is bírnám, mert bár nem vagyok gyengécske, de ez nagyon nehéz), szóval nem kell felemelni, csak a hátsó kerekét fordítom a busz lépcsője felé, és egyszerüüen felhúzom-gördítem a lépcsööfokra, majd innét tovább a lépcsöökön. Bármilyen lépcsöön tudok vele így közlekedni felfelé, de lefelé is nagyon jó, csak egyszerüüen szépen, lassan legurulunk.
Ezzel lehet szaladni is (futós babakocsi), de sajnos nem bolygósítható a kereke. Valaki írta, hogy az nem jó... hát én nem tudok nem bolygóssal közlekedni. Persze ez megint attól függ, hogy csak egyenesen kell-e tolni egy sima járdán vagy mondjuk rossz minööségüü járdán, úton (pl. Moszkva tér, kirándulás) kell vele közlekedni. Mi sokat járunk kirándulni is. Ez a kocsi bárhol elment idáig. A térdig éröö (!!!) hóban is! Viszont a súlya mellett hátránya még, hogy összecsukva is elég nagy helyet foglal. E mellett van egy sportkocsink is, de ez persze csak kb. 8-10 hónapos kortól jó.
Szerintem fontos szempont, hogy emelhetöö legyen a tolókar vagy legyen nagyon magas. Valamint tényleg fontos, hogy átfordítható legyen a tolókar (a miénk nem ilyen, de ezt a kompromisszumot én vállaltam).
És az autós hordozó is fontos (bár mi szinte mindenhova tömegközlekedve járunk) bööven kihasználtuk. Abban lehet szobáról-szobár vinni, ha közben takarítasz, mosogatsz, hol itt-hol ott van dolgod, mindig szem elött lehet a baba. Jól funkcionál késööbb etetööszékként is, míg nem ül a baba az etetööszékben. Ringatni is jól lehet benne. Sööt, hasfájósabb pillanatokban reptettük a babákat az üléssel Kép
A babakocsi nagy bevásárlókosara azért csalóka is, mert hiába nagy, rá van írva, hogy max. 3-5 kg-ig terhelhetöö. Én mondjuk mindig túlterheltem, aminek az lett az eredménye, hogy az elöözöö kocsinknak le is szakadt a kosara. Nagyon könnyen összejön ez a súly, ha vásárolsz, meg ott van még a homokozójáték meg a kismotor meg a táskád stb. Kép
Fontos kiegészítöö (szerintem): esöövédöö, napteteje mindenképp legyen! és jó, ha ezen van kukucskálóablak. Az italtartó tálcát nem ismerem használatban, de talán jó lehet. Nekünk nem volt, de nagyon nem hiányzott. Ami viszont még nagyon fontos (nem csak szerintem), hogy 5 pontos biztonsági öve legyen a kocsinak!!! (persze idöövel a fifikás gyerekek ebbööl is ki tudnak bújni pl. a mi ketteskénk Kép)
Az, hogy teljesen fektethetöö vagy csak majdnem...szerintem ez nem olyan nagy gond. Két-három hónapos kortól már mindegy is. Addig meg mi a hordozót tettük rá a babakocsira.

Más...
Képzeljétek el, hogy milyen történetünk van már megint... Kristóf tegnap úgy gondolta, hogy összetüüzi a böörét a húsát és a csontját a jobb kezén Kép Egy percre került elöö egy addig jól dugdosott hülye szerkezet. Nem is mi vettük, csak úgy kaptuk valami kárpitos szövetrögzítöö izé. Olyan, mint egy iratkapcsozó, csak jóval nagyobb eröövel és eröösebb kapcsot löö ki. Kristófkám kihasználta az egy pillanatot, míg egyikünk sem volt abban a szobában, ahol öö, ekkor lecsente a polcról és játszani kezdett vele. Falra, földre próbálgatta (mint késööbb elmodta), aztán egy rossz mozdulat következtében az egyik kapocs a tenyerében kötött ki. Visított, mint egy kismalac Kép Tényleg vinnyogott szegény, erre futottunk be. Pontosabban Löörinc, majd hívott engem is, hogy baj van, jöjjek. Míg a 65 négyzetméteres óriási lakásunk másik végéröö odaértem... egy örökkévalóság, hogy mire megyek be. Már ömlöö vért láttam és mindenféle szörnyeket. Mondjuk ez sem volt szép látvány, de legalább nem ömlött a vér. Csak épp kiállt egy ilyen kampó a tenyerébööl, amit nem bírtunk kihúzni. Nagyon sírt, hogy fáj, de hiába, eröösen húztam (persze óvatosan), de meg sem mozdult. Gyors telefon a szomszéd házban lakó anyósoméknak, hogy jöjjenek a kicsire vigyázni (még mindenki pizsamában volt nálunk). Magunkra kapkodtunk valami ruhát (rajtam még zokni sem volt, úgy mentünk dokihoz Kép ). Kristóf pizsamában, Löörinc felkapta, irány az autó és a János kórház. Fel sem hívtuk, tudtuk, hogy Budán mindig az az ügyeletes gyereksebészet. (Ezt jó tudni). Mondjuk szirénázni nem szirénáztunk, de azért jó tempóban száguldottam lefelé a Budakeszi úton. Pár perc alatt ott is voltunk, beloholtunk az ambulanciára. Szerencsére csak egy valaki volt elööttünk, az is kontrollra jött gipszelt kézzel. Szemmel láthatólag nem fájt neki semmi, Kristóf viszont hüpöögött, hogy fáj. Mondtuk neki, hogy ne nézze a kezét (elég szörnyüü látvány volt). Több, mint 10 perces várakozás után végre kinézett valaki (ki volt írva, hogy ne csengess, ne kopogj, de se egy kamera, se egy nöövér, hogy tudd, észrevették, hogy jött valaki ). Szóval kijött egy fapofa müütöösféle srác. Kérdezte, ki miért van itt. A gipszelt kezüü mondta, hogy xy orvoshoz jött idööpontra. Én meg kezdtem magyarázni, hogy mi miért vagyunk itt, de oda se jött megnézni Kristóf kezét. Már fordult is vissza a rendelööbe. Utánaszóltam, hogy bocs, de fáj neki és kiáll ez a vacak (még azt sem nézte meg, hogy vérzik-e). Azt mondta, akkor is várjunk. Behívta elööttünk a gipszelt kezüüt!!! Azt hittem, felrobbanok!
Az oviban ma azt mondták, hogy öök is így jártak egyszer egy kisfiúval, aki betörte a fejét az oviban délelöött. Az óvodavezetöö nem várt mentööre, úgy gondolta, közel a János kórház, inkább beült az autójába és levitte szegény manót. Délután négy óra volt, mire összevarrták a fejét!!! Azt mondták nekik, hogy legközelebb hívjanak mentööt, mert a mentöövel érkezöök elsööbbséget élveznek! Azóta volt már hasonló esetük, és tényleg a mentöö volt a megoldás.
Na mindegy, végül behívtak, befújták lidokainnak, majd kihúzták. Szerencsére nem ment csontba, csak elgörbült, azért nem tudtuk mi kihúzni. Szegény Kristóf sírt mikor kivették a kapcsot, aztán megint, mikor még egy emlékeztetöö tetanuszt is kapott, de azóta jól van. Holnap megyünk ellenöörzésre. Bár tegnap még délután egy újabb kötözésre ismét visszamentünk, mert takarékosságból alig kötötték át, és leesett a kötés.

Amilyen pozitív élményem volt a Budai Gyerekkórházzal és a székesfehérvári kórház gyerekosztályával...ez maga volt a mészárszék. Igaz fel van újítva a váró (magánszemély hálából pénzelte), de például a felújított váróhoz tartozó vécé kulcsát ott kell elkérni - merthogy a gyerekek tudnak várni a pisiléssel a kulcsig -, ahol ki van írva, hogy ne kopogj, ne csengess, kuss! Kép

Hát ennyi...
Jó éjt, sír a kicsi, megyek vígasztalni.
Dorka
dorka

Zsana!

Remélem minden rendben volt az újabb UH-on, és sikerült megnyugtatniuk. Én a magzatvízvizsgálatról csak annyit tudok, hogy csupán szűrésre szolgál, ha bármi kiderül, nem tudnak segíteni. Viszont a vetélési kockázat 1-2%, ami viszonylag magas. Bennem csak ennyi maradt meg, mert nagyon nehezen jött baba és én nem merném elvetetni. Az egyik szakkönyv azt írta megjegyzésként erről a vizsgálatról, hogy csak az végeztesse el, aki tudja vállalni az esetleges művi abortuszt. Pontosan amiatt, mert segítség nincs, ha valami kiderül. Nem tudom, hogy Nálad pontosan mi volt a probléma. Csak azt tudom, hogy magas AFP-nél nyitott hágerincről vagy egyéb, UH-gal kimutatható problémáról lehet szó. Alacsony AFP-nél lehet kromoszómaprobléma, ekkor szoktak javasolni a Neked is felajánlott vizsgálatot. Viszont az egyik ismerősömnél alacsony volt az AFP, ő elment az Istenhegyi útra egy úgynevezett 4 markeres vizsgálatra, ahol kiderült, nála más értékek is alacsonyak és így összességében az értékek jók, mert igazából az aránypárok számítanak. Bocs, hogy ilyen zavaros, amit írok, de nem tudom pontosan, hogy miről szól ez a vizsgálat. Ha gondolod vagy az orvosod javasolja, ezt a négymarkeres vizsgálatot (úgy tudom sima vérvétel) esetleg érdemes még elvégeztetni. Persze ezt a döntst sajna Neked kell meghozni.
Bocs, hogy így lerohantalak ezzel...

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Eveka
Nem rohantál le, és köszönöm, hogy így törődtök velem.
A 4 markeres vizsgálatot úgy tudom, jóval előbb szokták csinálni, és egyébként is szeretnék mostmár pontot tenni a dolog végére.
Ma reggel voltam Hajdú doktornőnél, megnézte az eddigi leleteimet és csinált egy alapos ultrahangos vizsgálatot. Szerencsére nem talált semmit, tehát a döntésem végleges, kihagyom a chorionbiopsiát és vállalom a "kockázatot".

Talán néhányan azt gondoljátok, felelőtlen vagyok. Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam ezen a dolgon. Nagyon nehéz a döntés, főleg már így a 20-21. hét környékén, túl tíz hét intenzív hányingeren, aktívan mocorgó babával a pocakomban.
Természetesen nem szeretnék beteg gyereket, ha bármilyen konkrét jel lenne, elvégeztetném a vizsgálatot, de ilyen jel továbbra sincs.
Már csak azért sem szeretném kockáztatni a gyermekem életét ezzel a vizsgálattal, mert kizárólag a kromoszóma-rendellenességeket lehet kiszűrni vele, viszont több ezer más - sok esetben nagyon súlyos - betegséget nem. Tehát ha megcsináltatnám, akkor sem lehetnék teljesen nyugodt.
Persze mostmár hónapokig bennem marad a kétség, hogy mi van, ha mégis gond van, de igyekszem minél kevesebbet gondolni erre.
Remélem jövő márciusban a karomban fogom tartani az egészséges csecsemőmet és arra gondolok, milyen jó, hogy nem kockáztattam az életét!

Na, nem érzelgősködöm itt tovább, nem akarok mindenkit lehangolni.

Kedvenc gyermekem az elmúlt két napban azzal szórakoztat, hogy a hólyagomat rugdossa. Kép Elég vicces!

Elég nagy itt a csend, remélem mindenki jól van, csak átmenetileg nincs miről diskurálnunk.

Dorka
Nálatok is mindig történik valami Kép. Szegény Kristóf most egy darabig biztos nagyon jól fog viselkedni.
zsana75

Sziasztok lányok!

Dorka! Remélem jól a a kicsi,hát nem lehet egyszerü nálatok az élet.

Zsana!

Milyen érzés az amikor a hólyagodat rugdossa a baba? Szerintem én is azt érzem,de én eddig arra gondoltam,hogy a méhszájam környékét rugdossa.

Nekem olyan érzés mintha a hüvelyem belsö része környékét rugdosná,csak éppen amikor belerúg enyhén vizelési ingerem támad.Ez lehet az?
Szerintem is jól döntöttél,amikor nem csináltattad,bár nem tudom én mit tettem volna. Én is majdnem eljutottam idáig és rossz adat miatt, ugyanis a telefonon megkérdezett eredményem szerint 5.2 volt a bHCG-m ami nagyon magas és ekkor teljes kétségbeesés, rögtön uh,ott megnyugtattak nincs baj,de a doki úgyis elküldött volna genetikára,csakhogy akkor megérzésböl még egyszer telefonáltam és akkor már 1.1 volt az 5.2 és az írott adatok is ennek felelnek meg, így nem került rá sor. Szóval a kedves nöci aki a rossz adatot mondta nem tudott olvasni.

De nekem akkor azt mondták,hogy csak akkor csináltassam meg,ha elvetetném a babát,ha rosszak a leletek,ha nem akkor úgyis mindegy,majd kiderül, ne tegyük ki felesleges kockázatnak.

Lányok a ti babáitok nem lettek mostanába inaktívabbak? A drágam alig akar mozogni,állandóan durmol.

Jimbone!

Nekem is szokott kidúdorodni a poci,szerintem akkor éppen nagyon nyújtózkodik,vagy velem akar verekedni. Boxol a drága.
vargáné

Zsana
Teljesen egyetértek veled. Én már régebben is írtam, hogy én biztosan nem csináltatnám meg ezt a vizsgálatot. Pláne nem egy olyan vérvételi eredmény miatt, amit szinte egyetlen külföldi országban sem ismernek el. Még ha 1% is a vetélés esélye, nekem az túl sok, ahhoz képest, hogy mennyit vártunk erre a babára. És ha feltételezik, hogy beteg? Öljem meg ezért? Pedig lehet, hogy nem is lett volna az.
Jól döntöttél.

Vargáné(Timi, ugye?Kép)
Az én Kristófom is lustább tegnap óta. Bár este apuci kezét jól megrugdosta, majd miután odatette a fülét is, hogy majd behallgat hozzá, jól arcon is rúgta a kis drágaKép

Én amúgy nem szoktam érezni ilyen húgyhólyagrugdosás-félét. Jól nevelt gyerekKép

Babus

Kép
babus2005

Timi (Vargáné)
Szerintem nekem is a méhszájam környékét rugdosta, amikor úgy éreztem, hogy ki akar esni.
Amikor pedig a hólyagomat rugdossa, tényleg majdnem bepisilek egy-egy pillanatra.

Tapasztalt (többgyermekes) anyukák elmondása szerint egészen másképp lehet érezni a mozását attól függően, hogy mellső vagy hátsó fali.

Az én babóm nem lett inaktívabb, sőt.
Talán érezte, hogy gáz van és így próbálta jelezni, hogy ő itt van, szeret minket és ragaszkodik hozzánk. Kép
Az biztos, hogy nagyon megváltozott a mi kettőnk kapcsolata az elmúlt napokban! (Apuka is aggódik, de ő még nem érzi a mocorgásokat, ezért kevésbé tud kommunkálni a babával.)
zsana75

Zsana!

Az én babám is hasonlóakat csinál és én mondtam is a védönönek,hogy szerintem a méhszájamat rugdossa,de válasz nuku, viszont uh szerint már nincs a méhszájam közelében.

Mi a mellsö falon tapadunk,lehet ez az oka,hogy kevésbé érzem. Bár rugdos ö minden nap,csak nem olyan intenzitással mint 2 hete.

Timi 22+3
vargáné

Nektek hol tapad a méhlepény, hogy ilyeneket éreztek?
Nekem a hátsó falon.

Babus

Kép
babus2005

nekem mellső falon
zsana75

Babus, Zsana!

Lehet ,hogy megoldottuk!!!!

Aki a mellsö falon tapad, az szétrúgja az anyukája hólyagját, aki a hátsón az rendes gyerek.

Ja és mondok még elképesztöbbet is, bár lehet,hogy Zsana is érzett hasonlót:

A drágám néha a beleimet is rugdossa különös tekintettel a végbél környékére.

timi
vargáné

na, ilyen még nem volt, de ami késik...Kép
zsana75

Sziasztok!

Zsana Kép jól döntöttél, én is így tettem volna. És jól mondta Babus, egyszerűen ez a buzi afp csak riogatásra való, remélem a második gyerekemnél már nem lesz gyakorlatban. Beszélgess sokat a babáddal, minden rendben lesz Kép

Voltam tegnap dokinál. A baba jól van, képzeljétek megfogta a kukiját Kép Végig mocorgott, bezzeg a 4D-n meg alszik.
Na nekem mindenhova rugdos, a múltkor fejjel lefelé volt, akkor a köldököm körül rugdosott, most megfordult (a tegnapi uh szerint) de érzem is, hogy "lefelé" rúg. Nekem is szokott hatalmasakat rúgni, hogy rendesen látszik ahogy kinyomja az egyik oldalt. Mintha nyújtózkodna Kép

Nekem se nem elől se nem hátul tapad, hanem oldalt Kép

Jövő héten megyek majd a cukros dologra. Nekem nem kell cukros löttyöt innom, hanem 2db zsömlét kell megennem 3 dl tejjel, behúzni a kórházba, és szólni, hogy vegyék le a vért. Ez kicsit humánusabb, örülök neki.

Üdv. mindenkinek
cic
cicmerák

Sziasztok!
Zsana, örülök, hogy Hajdú doktornöö megnyugtatott. Nálunk mindkét gyereknél alacsony volt az AFP. Bhcg-t csak a másodiknál néztek, az magas lett, és emiatt javasolták az amniot. Mi is nagyon sokat töprengtünk, de akkor mertük megcsináltatni, amikor azt mondták, hogy nem emlékeznek rá, hogy lett volna, aki emiatt vetélt volna el. Amúgy mi sem tudtuk elképzelni, hogy elvetetnénk, ha kiderült volna hogy beteg. De azt gondolom, hogy akkor is jobb tudni, ha baj van, mert lelkiekben fel lehet rá jobban készülni. Ezt megeröösítette egy downos kislány apukája, aki írogatott régen az általam nyitott Alacsony AFP topicba.
Remélem, nálatok is minden rendben lesz, ahogy a legtöbb rossz AFP-s esetben. Már régen nem olvasom az alacsony AFP-s topicot, de hosszú hónapokig igen. Azalatt rengetegen írtak oda kétségbeesetten, majd írták meg, hogy egészséges babájuk született. Egyetlen esetre sem emlékszem, amikor alacsony AFP-s vizsgálati eredményre (akár megcsináltatták az amniocentézist, akár nem) beteg gyerek született volna! Tehát tényleg furcsa ez az AFP, talán nálunk is el kéne törölni. Mindenki azt mondja, hogy az ultrahang sokkal többet mond a tarkóredöö-vastagsággal együtt. Ha Hajdú doktornöö nem biztatott a vizsgálatra, akkor szerintem ne aggódj!
A legnehezebb volt nálunk, hogy amíg a vizsgálati eredményre vártunk, nem mertem igazán közel kerülni a babához. Tulajdonképpen ez is közrejátszott abban, hogy megcsináltattuk az amniot, mert nem mertük kockáztatni, hogy végigizgulom, izguljuk a terhességet.
Remélem, ti ki tudjátok kapcsolni (a sok jó példa miatt is) ezt az aggodalmat! Boldog, kiegyensúlyozott babavárást kívánok nektek tiszta szívembööl!!! Kép

Nálunk a mellsöö falon tapad a lepény, mint idáig mindig Kép És késöön kezdtem érezni mindegyikük mozgását. Kb. a 19. hét végén. Viszont nekem is a hólyagomat célozza meg elég gyakran Kép

Zsana! Kép
Tetszett a feltételezés, hogy egy darabig Kristóf biztosan jól fog viselkedni Kép Kép Kép A jól viselkedés egészen addig tartott, míg hazaértünk a kórházból. Most éppen diliház van. Amúgy szerencsére a keze jól van, nem gyulladt be a seb, már csak egy kis kötés van rajta, amit reggel már le is lehet venni.
De ma reggel el kellett vinni ööket a gyerekklinikára (már múlt héten kértünk idööpontot), mert mindkét fiúnak fitymaszüükülete van. Már volt egyszer idööpontunk müütétre is, de azt akkor lemondtuk. Ez a doki most egy krémet írt fel, amit egy hónapig napi háromszor kell nekik kenni, aztán meglátjuk. Félek, nem sok haszna lesz, de egy hónap múlva már nem fogják ööket megmüütemni, mert jönnek az ünnepek, aztán meg már közel a kicsi születése, úgyhogy lehet, hogy megint húzódik a dolog, ami Kristóf életkora miatt nem túl szerencsés. Most még talán elég kicsik ahhoz, hogy ne viselje ööket meg annyira. Majd meglátjuk egy hónap múlva.

Sziasztok!
Dorka 20+3
dorka

Timi
Mondom én, hogy rendes gyerekKép

Cicmerák
Nekem folyamatosan fejvégű, már vagy másfél hónapja, minden UH szerint, meg a védőnő szerint is, mikor megtapizza. Én leggyakrabban a köldököm körül érzem a rúgásait, ritkán pedig a hasam alján. De soha semmilyen kellemetlen helyre nem rúgott mégKép

Én örülök, hogy megúsztam a zsömlét tejjel, mert undorodom a tejtől. Meg nem innám semmi pénzért. Nekem megváltás volt a cukros limonádéKép

Babus(24+3)

Kép
babus2005

Tényleg Babus, te írtad, hgoy nem szereted a tejet. Én elvagyok vele.

Asszem Dorka Kristófjának az esete nem lesz egyszeri eset Kép Hogy mit ki nem tudnak találni a gyerekek Kép Én kislányként a bogáncsot (az a szúrós ragadós izé) tekertem a hajamba, mint csavarót Kép Anyu azt sem tudta, hogy sírjon, vagy nevessen Kép Csak belegondolok, hogy miket találhat majd ki a mi gyerekünk Kép ijj.

Nekem sokat fordul a babó, de a dokim szerint ne aggódjak, úgyis az a mérvadó, ami a szülés előtt van közvetlenül. Jah, és már 580 grammos nagyfiú Kép

cic 24+3
cicmerák

Sziasztok!
Cukorterhelésről azt olvastam, hogy éhgyomorra először jön a zsömle - tejjel,ezt követően leveszik a vért, majd jön a cukros lötyi és 2 órán keresztül se víz, se kaja, majd újjabb vérvétel. Ja, és állítólag az éhgyomorra végzett vizsgálat nem jó!
Ezzel szemben a SOTE II-n, ahol nekem lesz a vizsgálat először éhgyomorra vérvétel, majd lötyi ivás és 2 óra múlva megint vérvétel. Közbe nem lehet semmit enni és inni se.
Ezek szerint ahány hely annyiféleképpen csinálják ezt a vizsgálatot?

Zsana
Szerintem is jó döntést hoztatok. LE AZ AFP-vel!!!

Timka (23+1)
timka

Timka

Amiről először írtál, olyanról én még sose hallottam. De ennek sok értelmét nem is látom. Ha nem néznek éhgyomri vércukrot, nincs is kiindulási érték. Ráadásul egy zsömlével és tejjel megemelt vércukorértéket minek továbbterhelni még cukros lötyivel?!
Én csak azt a verziót ismerem, hogy éhgyomorra vérvétel, aztán helyi szokástól függően zsömle+tej vagy cukros lötyi és 2 óra múlva kontroll.

Babus

Kép
babus2005

Na várjatok! Kép Nekem azt mondta a doki, hogy nem kell előtte vérvétel. Otthon egyem meg a zsömléket a tejjel, aztán irány a kórház, vérvétel, és kész. Azt nem mondta, hogy előtte kellene még egy vérvétel, amúgy nem mondta volna, hogy otthon egyem meg. Vagy most én keverek valamit? Azt tudom, hogy utánna már semmilyen cukros izét nem kell innom. Most kérdezzek utánna a kórházban? Vagy hallott már itt valaki olyat, hogy nem kell vérvétel, csak a zsömle+tej után egy db? Nincs erőm utánnaolvasni, valaki segítsen Kép

Köszke
cic
cicmerák

Cicmerák

Végülis, ha előtte mindig jó volt az éhgyomri cukrod, akkor előfordulhat, hogy nem nézik meg újra.
De mivel legtöbbször, pl. nekem is, a 24.héten alapból van rutin vérvétel(vérkép, vasraktárak, stb.) így abban már benne van a vércukor, persze éhgyomorra. És rögtön ezután jött a cukros lötyi és 2 órára rá az újabb vérvétel.

Babus

Kép
babus2005

Babus, nekem rögtön az elején volt egy teljeskörű vérvizsgálat, meg amikor az afp-hez vették le, akkor volt egy uilyen. Az eredmények a dokinál, mindig rendben volt, de konkrétan nem kérdeztem rá, hogy milyen volt a cukor (gondolom azt is nézték). Akkor ezek szerint lehet, hogy ezért nem kell nekem a vérvétel-cukroslötty-vérvétel dolog?

Ja, és köszi a választ Kép

cic
cicmerák

Ez annyira kórházfüggő szerintem. Hol így szokás, hol úgy.
Bár szerintem senkinek nem ártana ilyenkoris egy teljeskörű vérvétel+vizelet. Hisz ilyenkor indul intenzív növekedésnek a baba és azért ez jelentkezhet egy-két anyai véreredmény eltérésben(pl. vas)
Nálunk vannak konkrét időpontok amikor van laborvizsgálat. A 24.hét után legközelebb a 32.héten lesz egy teljes vérvizsgálat+vizelet.

Babus

Kép
babus2005

Szia Lányok!

Zsana!

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha nem csináltatod meg az amnio-t. Sok doki szerint az AFP érték vizsgálat már elavult és csak arra való, hogy az esetlegesen rossznak tűnő értékek megijesszék az embert. De itt is több érték együtt-nézése számít és azok egymáshoz való viszonya.
Én sem vállaltam a vizsgálatot (nekem a korom miatt javasolták - augusztusban múltam 35) és nekem is sok álmatlan éjszakát okozott, hogy vajon jól döntöttem-e. De mindannyiunknak egészséges és gyönyörű babánk fog születni! Kép

Jimbone!

Én is szoktam úgy érezni, mintha egy helyre kuporodna a babó és olyan tök jól lehet olyankor körbesimizni. Asszem ilyenkor bekeményedik a méhünk pár pillanatra és szinte rásimul a picúrra.
Ilyen "idősen" aztán már mozognak rendesen és tényleg hol a hólyagunknál, hol a köldökünknél érezni, hogy rugdalózik. Még bőven van helyük mozogni, úgyhogy ki is használják rendesen! Már felmerült bennem, még jó, hogy a köldökzsinórba nem gabalyodnak bele! Kép

A cukros vérvételt a 24-26.hét között tartják jónak levenni, de szerintem nem lesz gond, ha most a hazautazásod előtt megcsináltatod.
Különben nálunk is úgy van, hogy leveszik a vért, megeszed a zsömidet és a 2 dl kefíredet vagy tejedet, aztán 1 óra múlva újra sorba állsz az újabb vérvételért.
De úgy látom ahány városban vagyunk, annyiféleképpen vizsgálják. Azért érdekes, hogy nincs egységes gyakorlat, pedig egyformán vagyunk terhesek szerte az országban. Kép

Ancsi 20+5
ancsimamóca

Sziasztok!
Cic! Kérdezz utána, mert én is úgy tudom, (és azért ez logikus is), hogy elötte is van vérvétel!!! Hiszen a mindenkori eredményhez lehet csak mérni egy esetlegesen emelkedett értéket! A jó pár héttel ezelötti lelet nem elég, hiszen lehet, hogy este ettél valamit, amitööl ma magasabb. Tehát kell tudni valamihez viszonyítani!

Amúgy a védöönöönél láttam egy papírt, amin minden rutin vérvétel, vizeletvizsgálat hétre pontosan le van írva. Nálunk is van egy a 22. hét környékén. Én jövöö héten megyek. Bár nekem még sosem !! csináltak vércukortesztet. Kíváncsi vagyok, hogy most a harmadikkal lesz-e.

Ti már megkaptátok a hepatitis vizsgálat eredményét? Kérjétek meg a védöönööt, hogy írja be a kiskönyvbe az erdményt (ha még nem tette volna), mert ha lemarad, akkor a babát biztonsági okokból a megszületése után beoltják! Ez meg ugye nem túl jó, ha nincs rá szükség.

Szép napot!
Dorka 20+5
dorka

Jimbone
Nekem is pont betöltött 23 hetesen vették le a vértKép
Amúgy én tényleg sose tudok aludni este. Éjfélig simán ébren vagyok, aztán másnap kb. 10-ig alszomKép Kicsit el vagyok csúszvaKép

Dorka,
Nekem már megvan a hepatitis eredményKép Be is írták a kiskönyvbeKép

Milyen furcsákat érez itt mindenki? Én olyat se érzek soha, hogy egy helyre kuporodna a baba, körbesimizni meg pláne nem tudom. Nem is rugdossa egyetlen szervemet se. Csupán szépen kultúráltan rugdos a köldököm magasságában, vagy pedig lent a pocim alján. Pedig tényleg állandóan figyelem, de semmi extra rúgás. Na majd a végefelé biztos jól visszakapom, és a bordáimon fog zongorázniKép

Babus 24+4

Kép
babus2005

Babus!

Neked nem szokott bekeményedni a méhed? Olyan érzés, mintha megfeszülne az egész hasad belülről. Na, ha ez pont akkor van, mikor a hátamon fekszem felhúzott térdekkel (mondjuk bámulom a TV-t), akkor tök jól ki lehet tapizni a "babadudort". Kép Olyan ari, mert általában az egyik oldalon van és akkor mondjuk a bal oldamon érzem, hogy egy jó tenyérnyi dombocska van és a jobb oldalam lapos. Aztán pár másodperccel később kienged a feszülés és csak a rugdalózást érzem.

Ancsi
ancsimamóca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?