Csajok,ez a hála dolog eléggé kiakasztott...
engem sokszor műtöttek már,15-19 évesen anyum adott még a gyermek-sebésznek a műtét után.
Soha nem voltunk jól eleresztve,ezért csak jelképes összeg került zsebbe...
DE!
Soha nem bántak még velem rosszul emiatt.
A nőgyógyászom se magánban műtött tavaly.
Anyósom,aki egészségügyben van szintén,azt mondta,ne kapassuk el a dokimat,hisz TB-re ment...
Így egy hatalmas kosarat készíttettünk,csupa finomsággal,azt adtuk át,és nagyon örült neki,pedig nem volt boríték.
Nem sajnálom a pénzt (bár nem is nagyon van sajnos...),de így éreztem helyesnek.
Hozzáteszem,akkor mondta a dokim,hogy mennyire örül,és hogy mikor a bort issza majd a barátokkal,ránk gondol majd
(ezt jóindulatúan mondta,nem gúnyból
), és azóta is pontosan tudja,hogy ki vagyok (nem sokkal azelőtt kerültem hozzá), mikor múltkor a párom felhívta,már fél éve nem hallott rólam,és már névről tudta,hogy engem műtöttek februárban a MÁV-ban
Nem mindenki "igényli" a hálapénzt,és ő speciel olyan,aki nem is fogadja el.
Ő már a 2. doki,akihez járok,és nem fogad el pénzt,és ezért becsülöm!!!
Sokkal szívesebben adok olyannak BÁRMIT is,aki nem akarja,mint annak,aki elvárja....!
BMC-ben nem adtam még senkinek....
Úgy terveztük,hogy a siker után hálálkodunk,de azt sem szeretnénk ennyire borítékos-jelleggel,ez nekem annyira undorító.... ne haragudjatok,hogy ezt írom...
Elég gáz,hogy az eredetileg igazi hálából adott pénz elvárt borítékos hálálkodásba csapott át...
Én a hajléktalanokkal is így vagyok.
Aki nem kér,csak elvan,eszeget magában,annak odaadom az aznapi kajámat,esetleg az aprómat,bár kaját szívesebben adok,és olyankor boldogan jövök el,hogy VALÓBAN segítettem.
A nőgyogyóm aznap volt először,mikor műtött,és utána mondta el a HSG és kaparás eredményeket,akkor kapta a kosarat is,mert "beteg" volt,esett egyet.
Aggódtam is,hogy jól van-e,és mikor behívott,rá is kérdeztem,hogy ugye jól érzi magát,hallottuk hogy beteg volt.
NAgyon jó fej volt,elmesélte,hogyan száguldottak le a hegyről a haverjával,és hogyan törte be az orrát a másik,neki a szeme körül volt nagy folt
szóval csuda egy pofa
Úgyhogy ciki,nem ciki,de nem tömöm a dokikat pénzzel,és mégis:
eddig mindenki ugyanolyan kedves volt velem,amilyen én is velük.
Tisztelettudó vagyok velük,és kedves,így pénz nélkül is ugyanúgy elláttak,és kedvesek voltak
Amint a második lombikkal már meglesz a várva várt eredmény,a "megmaradt" pénzzel a zsebünkben gondolni fogunk a jótevőinkre, még a recepciósokra is
Kispatak: költő veszett volna el bennem?
hát még ha a klaviatúra nem akadályozna abban,hogy a gondolataimat közvetítsem felétek...
sajnos néha nehezemre esik megírni,mert bonyolultabb annál,semhogy ilyen lassú pötyögés mellett észben tarthatnám a gondolatmenetet,míg leírom...
no ez hosszú lett,és talán kissé szétszórt,ne haragudjatok,de 9 órát dolgoztam ma végig...