Úúúgy útálok egy kézzel írni. Nincs valakinek kölcsönbe egy diktafonja, ami egyből pötyögi be a gépbe, amit mondok? Regényeket írnék nektek minden nap...
Dióhéjban az elmúlt 2 hónap elmaradt meséje:
Azt még írtam, mikor a kórház után nappal fejtem, 6 hós volt, mikor már éjszaka sem volt hajlandó szopizni. Tudom, ez az én hibám is, mert hagytam, hogy a szopisztrájk győzzön, de akkor nagyon beparáztam, mikor semmit sem evett egész nap. Mivel nem bírtam magam rávenni éjjel a fejésre (+ a gépem elég hangos is), így akkor nagyon elkezdett apadni a tejcsi. Most napi 30-50ml-nél tartunk, amit 3x fél-1 óra alatt fejek le. Így is van sokszor lelkiismeretfurdalásom, mert ezt az időt rájuk is szánhatnám. De ha nem fejnék, akkor meg azért lenne. Szerintem már csak pár nap és feladom, nem tudom mi az a mennyiség, ami még megéri. Szomszéd tejcsit is kapunk azért még egy kevéskét.
Viszont javul az étvágya, bár nagyon válogat. Van még mindg, hogy napokig csak 100-akat eszik, de már nem aggódok,mert így is husibaba. A kedvenc a cukkini-krumpli, az alma-banán és a tejpép. Ezekből többet eszik, mint a bátyja
A kanállal nagyjából megbarátkoztunk (kb 2 hónap volt, mire elkezdett mennyiségeket enni). Ami a teljes áttörést jelentette az evésben nálunk az a darabos kajcsi volt. Imád rágni, és nagyon profin is csinálja a 2 kis fogacskájával
Tudom, még kicsit korai (kölesgolyót már 2 hónapja kap, 3asával tömi a pofazacsiba
), de nagyon akaratos. Úgy kunyizik, mikor mi eszünk, mint egy kiskutya, jön utánunk, nem lehet levakarni, és épes a szánkból kivenni az ételt. Imádja a kenyérhéját, zöldségdarabokat. Abszolút az igény szerinti hozzátápi híve (én már kevésbé szeretek utána takarítani ilyenkor), annyira cuki, ahogy majszolja az almát egészben körbe
Na meg a bátyja cipőit...
Persze állandóan azt lesem, mikor nyel félre valamit, de nagyon ügyes, ha nem tud megrágni valamit megszopogatja, aztán kiköpi. Sőt még az ivásban is a nagyokat utánozza, cumisüvegből nem iszik, csak pohárból, max csőröspohárból, de azért sem rajong.
Mozgásfejlődésben is nagyon siet a bátyját utólérni. 5,5 hónaposan ült fel, és nem volt még 6 hónapos mikor felállt, és körbesétálta a kiságyat. Azóta hintázunk is, imádja, de mostanában ott is feláll menet közben, meg a babakocsiban is, bekötve :d Négykézláb úgy spurizik, mint a nyúl,nehéz előle megszökni. Kergetőzni szoktak, megy a nagy után (persze az is térdelve) és sikongatnak
néha még a folyosóra is kiszöknek.
Állandóan sétálna, addig helyezkedik, amíg el nem kapja 1-2 kezünket és húz. Persze nem sétálok vele sokat, jobban szeretném, ha magától tenné. Úgyis csak hetek kérdése, hihetetlen egyensúlyérzéke van, pár másodpercig megáll kapaszkodás nélkül is, ilyenkor berogyaszt és a popójával egyensúlyoz, nagyon muris
A szája egész nap be nem áll, babanyelven magyaráz, meg a bátyját utánozza (főleg bababa, mamama, hetyetye, lalala de ha fáradt egész komoly monológokat tud előadni, olyankor kiabál is, igazi kis férfias hangja van
)
Ja és tud táncolni, ha azt mondom neki, tánci-tánci, rugózik a lábával, mintha ugrálna
Kb 1 hete pedig tapsizik is! Igaz többnyire a kézfejét üti még
Mostanában az alvással szenvedünk, mindkettővel. A pici átállt a napi 2 alvásra, ami eleinte elég nehezen sok üvöltéssel járt. Viszont most akkor ébred, mikor a nagyot fektetném le délben, aki persze így nem akar aludni, hiszen az öccse is játszhat
A napi 2 séta emiatt mostanában nem is nagyon jön össze.
Átrendeztük a lakást is, már egy szobában alszanak. Éjjel 1-2szer kel enni + néha cumi kell neki. Reggel viszont, ha az utolsó ébredésénél még nincs túl világos, akkor alszunk 8-9ig, ha viszont 6 körülre esik a hajnali evés, akkor már nem nagyon alszik vissza.
Bocs, hogy megint ennyire hosszúra sikerültem, megpróbálom ezután kevesebb ideig gyűjtögetni a mesélnivalót