Új privát üzeneted érkezett!

ja,és visszatérve a Women's cream-re.
mivel ez progeszteron,és az utró vagy crinone is progeszteron,nem zárja ki egymást ez a 2 dolog?
lehet mindkettőt is használni,vagy aki az előbbit használta,szólt a dokijának,hogy már van progeszteronja,és nem kérte az utrót/crinone-t? Nem sok együtt a 2-féle?
Vendég

Aktucs: hajrá laptető!!! :D
Vendég

9x szültem, 10 gyerekem van(egy iker). Az utro progeszteron, a másikat nem ismerem, de két progi nem hiszem ,hogy üti egymást, hisz azonos.

velociraptor
velociraptor

Velo: gratula!!!! :)
de jó nagy családod van!!! :D

mindkettő progeszteron,én arra gondoltam,hogy nem sok,ha annyit juttat be az ember?
ok,hogy hiány van belőle a szervezetben,de már az utróból is a max. 1,5X-esét írta fel a doki.
Mellette még több progeszteron-készítmény már sok lehet.

Vagy azt a mindennapokban is érdemes használni?
Írjon,aki használta a krémet :)
Vendég

állítólag terhességben nem lehet túladagolni -ami viszont lényeg, hogy csökkenteni tilos a dózist a 12. hétig, mert az vetéléshez vezethet....

kihez jártok? Én holnap megyek Szűcs Doktorhoz.

velociraptor
velociraptor

Szűcs dokihoz járok én is,holnap betelefonálunk,hogy menjek-e előbb,mert már jelentkezett a menstruáció,vagy csak csütörtökön menjek,amikorra eredetileg adta a kontroll HCG-s beutalót.
Vendég

Béka, lehet, hogy örülni fog, ha előbb mész, mert engem csütörtökre akart először hívni, de aztán mondta, hogy hú, addigra nagyon sok embert hívott vissza.

Velociraptor és most szeretnétek még? Azért ez nem semmi! 10 gyerek után tuti nem vállaltam volna ezt a tortúrát. :) Bár ki tudja...
aktucs

Mit nem adnék,ha akár csak 1 vagy 2 gyerekem is volna :)
10 már maga a mennyország!! :D
Persze ahhoz már jó nagy ház kell,és kicsit több fizetés,mint nekem...

Aktucs: szívesen megyek előbb,mert mennem kéne vissza dolgozni,itthon megőrülök egyedül a gondolataimmal,bent legalább elterelődnének :?
Csak nem tudom,hogy ér-e valamit a korábban nézett HCG-szint,vagy most hogy megjött,már mindenképp csökken?

Áhh,ez nekem magas.
Vendég

Aktucs, nem Te Vagy az egy aki nem érti(néha én se), de mindig oda lyukadunk ki, hogy kéne még egy manó, és ez az utolsó(utáni) pillanat.....
Nagyon sokat melóztunk mindig, most már kicsit kevesebbet kell, most egyszer öncélúan is ki tudnánk élvezni a babázást-ha értitek...
Azon kívül az utolsó vetéléssel zárult, és nem akarom kudarccal zárni...
Kisbeeka, hiszem, hogy lesz még annyi bébid, amennyit csak szeretnél....

velociraptor
velociraptor

Aktucs, Kisbeka!
Erősek vagytok, túl lesztek rajta! Amit pedig most éreztek teljesen természetes dolog. Amikor én is elvesztettem a babáimat, akkor ugyanezeken mentem keresztül, ugyanezt éreztem. Vigasztaljon az a tudat, amint babások lesztek, már nem fog annyira sajogni a lelketek. Nem fogjátok elfelejteni ezeket a dolgokat, de már közel sem fog annyira fájni!

Woody!
Jaj, de jó, hogy jelentkeztél! Nagyon ügyes vagy! Lili is nagyon boldog baba, hogy ilyen jó szülei vannak! Tejcsi meg biztos lesz, csak próbálkozzatok!

Judit!
Jaj, de jó, lesz kiságy! Nagy segítség, minden ilyen! Tényleg nagyon rendesek, és nagyon tapintatosak is!

Vnbeni!
Nagyon szurkolok hétfőre! Minden rendben lesz! Örülök, hogy az IR rendben van!

Lukácsné!
Jaj, de jó hír! Egy újabb baba van születőben! Nagyon izgulunk értetek is! Hát ez csodálatos!

Pancsi76!
Örülök, hogy jelentkeztél! Gratula a kislányhoz! Van már nevetek?

rodina74

Velociraptor, szerintem értem.
Ha az ember gyerekre vágyik, mindegy, hogy az az első, vagy a 11., az érzés ugyanaz - sürgető vágy. Csak kicsit azért mégis irigyellek. :roll:
Én 8-at akartam, most nagyon örülnék, ha a 2. összejönne, de titkon reménykedem az ikrekben.

Béka, én ehhez nem értek. :? Biztos megmondják, hogy mi legyen, vagy mit kell...
aktucs

Rodina, nagyon csinos, a kis Kitty!

velociraptor
velociraptor

Velo: köszönöm!!
abszolút megértelek,de nem a kudarc miatt.
szerintem az,hogy ennyi gyönyörű gyereked van,épp azt mutatja,hogy a Jóisten nagyon szeret Titeket!!
Ők mutatják,hogy nem kudarc az életed,próbálkozásaid! :)

Azt viszont értem,hogy a vágy a gyermekre még mindig él :)

Hogy intézitek/intéztétek a dolgaitokat,hogy ennyi gyerekre tudjatok figyelni?
Mennyi idősek? Nincs fotód? :D
(Tudom,én vagyok a fotómániás,de szeretem nézni őket :) )

Rodina: igen,tudom,hogy rendben lesz minden,de rossz visszamenni a mindennapokba,mikor már azt tervezgettem a lelkem mélyén,hogy hol leszünk,mikor majd szülni megyünk :)
Vendég

Aktucs: mikor 2 blasztócskát kaptunk vissza,a másik kettő pedig a 6.napig fejlődött,aztán nem lehetett őket fagyasztani,párom 100%-ra vette,hogy mindez azért történt így,mert 2 babát akartunk,és azok most egyszerre jönnek,így a másik 2-re nincs szükség...
Most meg itt vagyunk a babácskák nélkül,és fagyibabák nélkül.

Úgyhogy megértelek,mi is örültünk volna titkon ikreknek is.
Persze mikor mondta Sz,hogy alacsony a HCG,már tudtam,hogy ez max. 1 baba,de gondoltam a sors talán utána spontán babával fog "jutalmazni" :)
Vendég

Kedves Vagy Kisbékus! Persze, hogy nem az életem kudarc, csak az utolsó próbálkozásunk......
Most úgy vagyok, hogy lombikból egy-két próba aztán tudomásul vesszük a természet akaratát.......tehát nálam azért nem akkora a tét.
Végtelenül megértlek Titeket, mert ha nekem ezt az első gyerek előtt kellett volna végig csinálnom megőrültem volna.....persze biztos, hogy fel nem adom, és titeket is erre biztatlak....
Szerintem a minden napok úgy telnek, mint másutt, csak vidámabb és zajosabb...
Most már könnyebb, három már felnőtt és a legkisebb is 6 éves.......ma például lötyi napom van, 5 elment az Apjával repülő napra, egy egész héten könyörgött, hogy hadd főzzön bográcsban, így Ő főz, egy meg imád nokedlit szaggatni tonna tételben-hát nem állok az útjába....
Én csináltam pár féle salátát, azon kívül folyamatosan intézem a céges levelezést, közben fórumozok, délután meg szerintem semmit nem fogok csinálni, és azzal is várok.este nyilván vetítünk.
Régen azért ilyen laza napok nem voltak.

velociraptor
velociraptor

De jó!!
Álmaim netovábbját írtad le :)

Nekem nem hiszem,hogy lehetne ennyi gyerekem,de max a 2 babó mellé majd fogadunk örökbe,ha úgy látjuk,hogy még belefér az életünkbe.

Párom egyelőre 2 helyen dolgozik,de könnyebb lesz,ha végre csak az egyikre kell koncentrálnia 100%-ig,akkor több lesz a szabadideje is,és a pénz is..

Nagyon tudnám azt az életet élni,ami Nektek van :)
Vendég

Kisbeeka ,hány éves Vagy?

Jól veszem ki az írásból, hogy a BMC-ben a hosszabb osztódás utáni visszaültetést csinálják?

Az a spontán jutalom még megjöhet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

velociraptor
velociraptor

Velo: viszonylag fiatalnak számítok a 29 évemmel :)
de ha azt vesszük,hogy 4,5 éve ez a lombikos próbálkozás volt az első terhességem,nem olyan jó.
A petefészkeim kimerülőben vannak sajna,így nagyon sietni kell.

A BMC-ben több megtermékenyült petesejt esetén van rá lehetőség,lehetséges,hogy megvárják az 5.napot (leszívás napjával együtt 6.),mert az 5 napos embriók beültetése esetén nagyobb a megtapadás esélye,és a genetikailag kevésbé szerencsések is szűrhetők ezzel (biológus magyarázta el),mert nem maradnak meg az 5.-6.napig,vagy nem fejlődnek úgy.

Nekem 6 tüszőm volt,abból 4 petesejtet lehetett leszívni,mind megtermékenyült,és kibírták az 5.napig.
2 volt tökéletes fejlettségű,azokat ültették be.
Végülis bejött a dolog,mert a terhesség létrejött,meg is tapadt egyikük.

Úgy örülnék a spontánnak!! :)
Vendég

Kisbeeka! Valóban fiatal Vagy! Egy évvel idősebb, mint a legnagyobb fiam - én már Mami is vagyok ám,van egy unokám!
Mennyi az AMH-d?
Az idősebben visszaültetett sejtek esetén statisztikailag nem bizonyosodott be a nagyobb sikeresség.......sajnos......viszont kilövi a fagyasztás lehetőségét........szerintem, ha Neked valóban kimerülőben van a petefészked, akkor ne menj bele legközelebb, mert akkor fontos a fagyi-bébi.
Az meg tök jó helyzet, hogy ha jól értem, közben spontán is sikerült, még ha nem is tapadt meg.......
Még összejöhet az a 10 nyugi...........csak minél pozitívabban......

velociraptor
velociraptor

Neeeem,nekem nem spontán jött össze.
Nekem az egyik blasztociszta tapadt meg,amit 5 naposan ültettek be.
Azt már bizonyították,hogy nagyobb a valószínűsége a terhesség létrejöttének,ha 5 napos embriót ültetnek be.

Nálam azért nem lett fagyasztott,mert "csak" 4 petesejtem volt.

Van,akinek 18 is,abból ha 9 megéri az 5. napot,akkor 7 közül biztos akad,ami olyan állapotú,hogy érdemes fagyasztani.

Nekem azért nagy dolog ez a létrejött terhesség,mert életem első lombikja volt :)
Azt sajnálom csak,hogy nem jó helyen tapadt meg a bébi...

Az AMH-m a legalsó határon volt,épphogy elfogadható,ezért volt nagyon nehéz stimulálni.
Vendég

Velo,
gyönyörű nagy családod lehet!
ÉS külön öröm számomra, hogy nem csak én próbálkozok itt két nagy gyerek mellett viszonylag "öregen" :D
Mi is szeretnénk még legalább egyet, de ha kettő sikerülne, minden álmunk teljesülne velük :D

Kép
judit0713

Szia Kisbeeka!

Muszáj több ponton vitáznom Veled,de ne haragudj, és ne tarts okoskodónak, csak nagyon mélyen utánanéztem a dollgoknak,+ van némi eü. képzettségem, így talán az összefüggéseket látom picit jobban.

Amikor behozták ezt az 5-6 napos sejtbeültetést, akkor azt hitték ezzel húúú, de nagyot durrantanak, nem is a megtapadás, hanem a kisebb vetélés szám szempontjából.
Külföldi tanulmányok(vannak a neten is) azt mutatják, hogy százalékosan kb. ugyan ott jár a dolog.Talán picivel jobb az eredmény az időseknél.Ennek viszont genetikai oka van,ami a Te esetedben még nem játszik.
A megtapadásra a nagyobb esélyben meg józan paraszti ésszel nem hiszek, mert a természetben sem ez a megtapadás ideje, hanem a 3.nap.
Ami az AMH-t illeti az a petefészek tartalékot mutatja, attól még lehetsz baromi jól stimulálható.Mennyi a szám pontosan? Az enyém is alsó határon van(ami ebben a korban élettani) e mellé a hormon tükröm ,olyan ,mint egy huszon évesé, napi 1(!) closty már két petesejtet csinált. Mennyi az FSH és az LH.
Nem akarok én okosabb lenni a dokiknál hidd el, csak nekem az élet azt mutatta, hogy nem kell mindig kritika nélkül elfogadni mindent - nekem volt mikor gyerekem azért nem halt meg, mert felülbíráltam, amit az orvos mondott..

Bocs, rosszul jött le nekem a történeted, én azt hittem, hogy egy lombik, és egy spontán nem sikerült egymás után!

azt mondják a 3. lombikig meredeken nő az esély!
Mennyit kell várnod a következőig?

velociraptor
velociraptor

Nem tudhatom,hogy amit mondanak az orvosok,meg a statisztikák,az igaz-e,hisz mindenki próbálja a maga igazát eladni,ahogy a kereskedelemben is-ehhez viszont már értek.
Szóval persze,hogy minden újdonságot úgy állítanak be,hogy úgy jobb is,de annyiban igazuk van,hogy placebo-ként hat a páciensre,mert így jobban hisz benne,és kisebb a stressz is,biztosabb lehet az eredmény.

Igazából ezeken a dolgokon kár is vitázni,mert nincs semmi bizonyítható dolog,lényeg,hogy hiszek valamiben,ami erőt ad :)

Nekem nem volt még soha spontán terhességem,a lombik lett pozitív,Sz doki nagyon elégedett,mert súlyos endometriózissal és rossz hormon eredményekkel ez csodálatos dolog,hogy elsőre létrejött a terhesség.

Én mindig hittem abban,hogy nekünk csak a "kiskatonák" feljuttatásával van gondunk,így ha ezt megoldják,a többi megy,mint a karikacsapás.
Végülis igazam lett.

Sajnos most 3 hónap a várakozás,mert nincs fagyasztott embriónk... :(
Ha lenne,akár a köv. ciklussal lehetne menni.

De a karácsonyfa alá még tehetek egy pozitív tesztet páromnak:) :) :)
Vendég

Judit: ugyan már,ne érezd magad furcsán,amiért vágysz még 2 gyerekre,ez a világ legtermészetesebb dolga :)
mindegy,hány éves a másik kettő :D
Vendég

igen ez tényleg tök jó, hogy elsőre sikerült a terhesség..........ha összeadod az egészségügyi és a kereskedelmi ismereteidet, abból mi jön ki............az , hogy bízz a dokikban, de azért ne vakon, mert nekik egy vagy a sok közül, neked meg a te terhességed a legfontosabb........ez csak tanács....

velociraptor
velociraptor

azt hiszem félreértetted,amit írtam :)
más vonatkozásban írtam a 2 dolgot.

De mindegy,ezen kár vitázni.
Ha nem hinnék a sikerben,és nem bíznék meg az orvosomban,már leugrottam volna valamelyik hídról.
Hiszek benne,hogy sikerül,és abban is,amit az orvos számomra a legjobb megoldásnak ítél. (legalábbis az általam választott orvos)

Sz ügynökben maximálisan bízom,és igazam volt,nagyon lelkiismeretes! :D

A terhességemért természetesen mindent megteszek,ami lehetséges, és amint olyan dolog van,amivel nem értek egyet,én úgyis megmondom az orvosnak.

Ellenkeztem már,és igazam is lett (nem BMC-ben!).
A gyógyulási időmet is jobban megtippeltem,mint a dokim,aki műtött,mert jobban ismerem a saját testemet,látom nap mint nap,hogyan gyógyulnak az esetleges sérüléseim.

Mindegy,lényeg a lényeg,hogy most 3 hónap spontánkodás van,ami nem tudom,járhat-e nagyobb sikerrel,mint az előző években,de ki tudja.
Vendég

háát, mondják orvosok, hogy tapasztaltak olyat, hogy hormonkezelés után összejön a baba spontán.....hátha így lesz.....

biztos sikerülni fog, de ha véletlenül nem, akkor se szabad ilyen leugrós hülyeségeken járjon az eszed....
tényleg bocs, ha úgy érezted bele akarok ugatni-egy történet-5 gyereket szültem egy orvosnál-bizonyított, hisz az ötből 3 komplikált volt.
mégis a 6.-nál, ha elfogadom a döntését ráment volna a gyerek.
én azt szoktam tenni, hogy mindig a józan paraszti eszemet vetem össze az ismereteimmel-és mindennek nagyon utána járok.

velociraptor
velociraptor

persze,ebben igazad is van :)

Nem ugrom le,mert tudom,hogy lesz gyerekem :)
nem is egy,hanem 2 :D

Kubunak pl. spontán sikerült a 2. babó,aki most született meg szerda éjjel.
Az első babó inszeminációval,a 2. már a természet ajándéka :)
Vendég

Breki: nekem az uccsó (3.) lombikom volt olyan,hogy kaptam vissza 3 napos és 2 nap múlva 5 napos embriót...az mondta K és K2 ügynök,hogy mind a kettő másért jó..tehát tényleg nincs arra statisztika,hogy az 5 napos tutibb mint a 3-om napos...

Viszont az biztos,hogy másképpen nem megy csak úgy ha maximálisan megbíunk az orvosunkban...lehet,hogy csak egy vagyunk a sok közül,de annyian vagyunk a BMC-ben,hogy szerintem a dokiknak is az a cél,hogy hamar terhesek legyünk és elhagyjuk az intézményt :D

A krém amit írtam nem befolyásol semmi mesterséges progi hormont...lehet nyugodtan a kettőt használni...de a krémet már a pihenőidőben is ajánlani fogja Nóra egyénre szabottan...Mi ezt külön nem jelentettük be az ügynökeinknek,hogy használjuk...

velociraptor: 10 lurkó :D :D :D Atyám ez nagyon jó :D :D :D És mind spontán fogant :?:

Kép

Ne hagyd, hogy a tegnapod túl sokat raboljon el a mádból! /Willi Rogers/
kiss angyal

akkor megnézem,mit tehetek a krém ügyében :D

persze hogy az a jó a dokijainknak,ha babásan fejezzük be a lombikot/inszemet. :)
Vendég

Velociraptor: a megtapadás 6.-7.naptól kezdődik én úgy tudom... a megtermékenyülés van a 3.nap...ezt követően osztódik és utána kezdődik a beágyazódás(megtapadás)...bocsi,hogy belepof :oops:

Kép

kiss angyal

Breki: ment p.ü....

Kép

kiss angyal

Velociraptor: ezek az ovulációtól számolt napok...

Kép

kiss angyal

angyalka csak a megtermékenyüléstől tudsz számolni......onnan 3-4 nap

velociraptor
velociraptor

lehet számolni a tüszőrepedéstől is,hisz mi idézzük elő, pontosan tudjuk,mikor történik.
ettől függetlenül az igaz,hogy a megtermékenyüléstől számoljuk,de a könyveim szerint leghamarabb 5 naposan azaz blasztociszta állapotban ágyazódik be,amikor leérkezik a méhbe a megtermékenyített petesejt.
6.naptól a 12.napig is eltarthat a beágyazódás.
Vendég

ezek némileg másképp vannak, de nem akarok okoskodni Veletek...

velociraptor
velociraptor

Sajti jobban vagy már?

Lukácsné, mennek a nagy drukkok!!!

Kisbeeka: WC krém: nem zárja ki, mert Navi és én is használtuk, visszanyomta az endot és babások lettünk. Én nem tudtam Nórával (a tanácsadó csajjal beszélni), ezért a stimu körül abbahagytam. Viszont Navi nem, őt kérdezd, de a jelek szerint nem zárja ki :D

Velicaptor, a táblában benne van, hogy ki kihez jár, onnan tudsz puskázni. Hú, jó nagy család :D
Az 5 napos embriók nagyobb megtapadási lehetősége bebizonyosodott, elég szépen levezetett tanulmány is lóg a falon (több is) a BMC-ben, érdemes elolvasni :D A legjobb a műtővel szemben van :D
Én is több tanulmányt olvastam, angolokat főleg (és csehet is.)
Ha egyszer eljutsz a biológushoz, akkor ő részletesen eltudja magyarázni, amit mi már (sajnos) többször is hallottunk. Főleg azért, mert 3 nap után kezdenek el kijönni a genetikai rendellenességek. Tehát aki 5 napos gombócokat kap vissza, (akinek meg érte az 5. napot), az már túl van ezen a körön. De nagyon sok oka van még, hogy az 5. napos miért jobb. Pl. már szépen elindul és csak meg kell tapadnia, a másinak még fel kell repednie a buroknak…stb. Az 5. naposok ritkábban császkálnak el a méhből… stb. Én azért most ebben az esetben jobban hiszek a BMC-nek :D
Nekünk is ő tapadt meg, a 3 naposak el sem indultak…
Szerintem ha valamelyik dokiban nem bízol, akkor nagyon gyorsan válts egy másikra…
Biztos sok mindenen átmentél már te is, mint itt sokan mások. Viszont egy lombik teljesen más dolgokat hoz ki az emberből, mint bármi más az életben… Az, hogy a mesterséges hormonok miatt közben egyáltalán nem vagy önmagad, csak bónuszfeladat. Itt akkor van valami esélyed, hogy bízol és hiszel. Magadban, a sikerben, a babában, a megtapadásban és nem utolsó sorban a dokidban. 100%-osan mindegyikben. És akkor lehet, hogy nem fogsz havonta egyszer összeomlani... Nem okoskodni akarok, de egy lombikos dokival egészen más a kapcsolatod, mint egy bármilyen mással. Nincs más választásod, csak ha hiszel neki. Akkoris ha időnként nem tetszik amit mondd, vagy te nem úgy csináltad volna.
:D

Nekem pl. gyönyörű 5 naposok is vártak még pár napot a beágyazódással. Szerintem csak kb. lehet megmondani, elég egyénfüggő :D
mieza

Szia Mieza!

Valóban semmi tapasztalatom lombik ügyben.....azt is tudom, hogy a BMC nagyon jó eredményeket mutat fel...
Ettől függetlenül a 100 ET-ből hazavitt kisbabák száma százalékosan sajnos egy darabbal sem több......
Nyilván van akinél egyik, van akinél másik válik be. Egyébként tekintettel, hogy a centrumoknak baromi fontos a sikerességi mutató, gondolod ha az 5. napos beültetés "áttörés" lenne, akkor nem mindenhol ezt alkalmaznák?
Egy tuti, én ha adott esetben kevés lesz az embrióm a 3.napos beültetést fogom kérni - viszont AHA-val
Most, hol tartanak a kis gyönyörűk?

velociraptor
velociraptor

Köszi Mieza,kb. ezt akartam írni én is :D :lol:

nekem is 5 naposak voltak,és a nem figyelt jelek szerint kb 2 nappal a beültetés után meg még egy napig éreztem hirtelen szúrkálásokat:D

ha lesz rá lehetőségem,megint blasztobabákat fogok kérni :)

Akkor én is beszerzem a krémet.
Sz-nek ne is említsem meg?
Ha esetleg nem sikerül elérnem Nórát (magyar?),Te hogyan használtad a krémet?
Navit is megkérdezem majd,ha erre jár,hogy ő mikor,hogyan használta :D

Remélem elmúlik az endóm,és októberre már a pozitív teszttel a kezemben megyek konzultációra :lol: :lol: :lol: :lol:
Elkezdem az Arwen-t is újra,mert babásan nem volt szabad sportolni,megeröltető dolgokat csinálni,most már lehet.
Vendég

Ez így van jól Kisbeeka, mert attól eleve jobban sikerülhet valami, ha bízol....
De zúdítom Feléd a pozitív gondolatokat, hogy "spontán győzzetek"(ez legalább, még kellemes feladat is)

velociraptor
velociraptor

Volt egy beszélgetés a TV-ben K ügynökkel,aki elmondta,hogy bár a statisztikák kárára válik,de mégis lemond a centrum a jó eredményekről a babák javára úgy,hogy kevesebb embriót engednek csak visszaültetni,de így kevesebb a betegen született baba is...

talán ez rontotta a statisztikát,amit javított a blaszto.

sajnos nem alkalmazható mindig az 5 napos dolog,engem is úgy hívott fel a biológusnő,hogy mivel minden petesejt megtermékenyült, próbálkozzunk az 5 napossal,DE ha felhívnak előtte 2 nappal,sürgősen be kell mennem beültetésre,ha úgy látják,hogy az embrióknak nem tetszik a táptalaj-csere.
Ott dől el,hogy lehet-e 5 napos,vagy 3 naposan megcsinálják inkább.

Tehát akinek mondjuk csak 1-2 petesejtje van,nem kísérlik meg,mert nagyjából az 50 %-a marad csak meg...
ez esetben inkább marad a 2-3 napos beültetés.
Vendég

Így is van Velociraptor,ez egy elég kellemes feladat (míg az endó miatt nem fáj újra...) :D :D :D

köszi a pozitív gondolatokat,próbálok bízni a sikerben,hátha :lol:
Vendég

ez az endo nem lehet egyszerű.....

velociraptor
velociraptor

Egyébként az embriószám is érdekes kérdés....
Én úgy hallottam némelyik konzultáción, hogy időseknél például(mint én) 4-et is visszaültetnek ha van(mivel genetikailag eleve majdnem biztos, hogy nem lesz mind jó)

velociraptor
velociraptor

Ez így van,34 éves korig max. 2-t ültethetnek vissza,35 éves kortól ill. 3-nál több lombik esetén lehet 3 vagy 4 embriót kérni,de persze ez is megbeszélés kérdése.

Én elég részletesen végighallgathattam ezt a dokitól,mert a beültetésemen elég sok "tanonc" vett részt,és nekik mindent elmondott közben :)

Én 2-re esküszöm,kivéve persze a sokadik próbálkozást,amennyiben összesen 3 embriócska van.
Ha több,akkor inkább 2x2 :)
Vendég

Nekem a biológusok mondták,hogy a megtermékenyüléstől számított 6.napon indul a beágyazódás...addig nem tud,mert nem blaszto még...ha idáig eljut akkor megreped a burok amiből kibújik az emberpalántának való és elkezd befészkelődni :D :D :D

Nekem azt mondta Kanyó Dr.Nő,hogy mind a kettőnek ( 3 és 5 naposaknak) meg van az előnye...ezért is csinálták harmadjára azt az Izraeli protokolt nekem...(2 db 3-om napos és 1 db 5 naposat raktak vissza)...Navinak meg pont a 3 -om napos baba sikerült...erre nincs recept...sajan :?

Breki: amit leírtam mailt arra írjál levelet Nórának...a telefonálgatással nem is próbálkoztam,viszont a levelekre kedden és csütörtökön válaszol...

Kép

kiss angyal

Sziasztok!

Látom uj taggal bővült a csapat, üdv neked!

Nem akarok nagyon beleszólni, de azt hiszem én már tuti idősebb vagyok mint te! Nagyon tisztellek a nagy családért a sok elment babáért. Egyet viszont gondolj végig! Mi már nem abban a korban vagyunk, akiknek olyan könnyen jön az áldott állapot! Magamnak már nem is lehet! Ill. azért 4 babát én nem vállalnék, még a 3 is kockázatos nem is beszélve arról, hogy neked vannak gyerekeid és leginkább nekik van rád szükségük. Mellette szívből kivánom, legyen még, de a megszületetteknek van nagy szüksége az anyukájukra és egy (iker)terhesség bizony ebben a korban már nem veszélytelen.

Kubu: otthon vagy már? Nagyon sokat gondolok rátok!

Woody: remélem Lili is hamarosan megnézheti a meseszobácskáját.

Többiek: nektek is azt kívánom, mielőbb éljétek át az anyaság meseszép érzését

üdv

kispatak
Vendég

Angyalka: Kedd és csütörtök?

nincs recept arra,kinek mi válik be,ezért is próbálkozunk,de lényeg,hogy mint babások leszünk :)
végignézzük mindenki küzdelmét és sikerét :D

majd a gyönyörűséges babafotókat ;)
Vendég

biztos, hogy a Te korodban jó a kettő, az én koromnál az a gáz, hogy a sejtek 50-60 százaléka genetikailag defektes és természetes körülmények közt is elvetélődik.....így négyből van esély, de ikreket se bánnék....

velociraptor
velociraptor

Woody de jó, hogy írtál :!: :!: :!: :!: Kívánom, hogy legyen sok-sok tejcsid és ügyesen szopizon a kicsilány!!!! :lol: :lol: :lol:

Pancsi!!! Végre! Nagyon örülök,hogyminden oké veletek, gratula a kiscsajhoz. :!: :!: :!: :!:

Lányok csak nekem lesz fiam?????? Ráadásul kettőőő :?: :?: :?: :?:

Hát én igencsak csodaként élem, hogy a kétnapos csibéim ilyen szépen megmaradtak!!! :wink: Csalódott is voltam egy kicsit, amikor kiderült, hogy már kétnaposan jönnek vissza. De Navinál is így volt ha jól emlékszem és ő mondta, hogy a legjobb helyen a pocakban vannak és ez csengett mindig a fülemben. Bevált :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Maccs
vörösmacska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?