Új privát üzeneted érkezett!

De cuki vagy!!
Juszt is ott leszünk!! Majd együtt mászkálunk ott nagy pocakkal :lol: :lol:

Csajok,ilyenkor lehet egyáltalán spontánkodni,ha megtapadt a babó,de nem maradt meg? (lehetni lehet,de szabad is?:D )
Vendég

a laptetőkből is volt pár a reménykedés napjaiban,de nem csoda,szinte csak én írtam :lol: :lol:
Vendég

kisbeeka

ne haragudj,hogy én is beleugatok.........mi ez a pesszimizmus.......hajrá

velociraptor
velociraptor

Szerintem ez pont ugyanaz, mint spontán ciklusban. Sokszor van, hogy megtermékenyül egy petesejt, és el is indul, de nem lesz belőle semmi, és aki nem akar annyira gyereket mint mi, még észre sem veszi, legfeljebb 2-3 napot késik, hát van olyan.

szóval, hajrá spontánkodás! :wink:
aktucs

Aktucs: Jaja,lehet benne valami,csak így most 10 napot "késett" :lol:
No akkor megnézem mááá valahol,hogy is kell azt a hőmérőzős témát csinálni :lol:

Velociraptor: neeeem,nem vagyok én pesszimista :lol:
optimista vagyok,aki kicsit kimerült :shock: :lol:
Vendég

Hőmérőzés tekintetében fordulj hozzám bizalommal. :wink: Épp most hagytam fel vele, mert momentán nem látom értelmét.

Reggel ébredéskor mindenféle mocorgás előtt szájban, végbélben vagy hüvelyben - és mindig ugyanott digitálissal 5 percig (nem csak csipogásig), higanyossal 10-ig kell mérni. A mérési időpontok között nem lehet 10-15 percnél nagyobb különbség.
Ezt minden reggel jól feljegyzi az ember.
Egy probléma van vele, utólag lehet megmondani hogy volt-e és mikor peteérés, előre nem. Szóval arra jó, hogy lehet tudni, volt-e esélyes alkalom, meg hogy mikor érdemes tesztelni.
Illetve több hónap után azért az ember már látja, hogy ő konkrétan hogyan működik, akkor sejthető előre is az ovuláció. De az több havi mérés után csak.

Én egy jó ideje elsősorban arra használtam, hogy tudjam kb. előre, hogy mikor fog megjönni. Erre bevált, azért úgy 10 nappal előre tudtam, hogy mikorra készüljek. Egy két kivételtől eltekintve. De előtte sose tudtam, mert volt 16 napos és 42 napos ciklusom is.

Ha kicsit előre szeretnéd jelezni az ovulációt, akkor inkább ovulációs tesztet vegyél.

Viszont ha rám hallgatsz, akkor a spontánkodós hónapoknak hagyd meg a spontaneitását. Most ne a babáért legyetek együtt, hanem egy kicsit magatokért. Még a babának is nagyobb esélye lesz így.
aktucs

Igazad van,talán nem kéne most arra koncentrálni,de nem tudom,meg tudom-e tenni,hogy ne akkorra időzítsem,amikor talán még a baba is összejönne :)

Az lenne a legnagyobb csoda,ha így 4,5 év után mégis összejönne spontán :D

Ha megmértem a hőket,akkor mit kezdjek az eredményekkel?
Úgy értem hogy ha legmagasabb a hő,akkor jó,vagy hogy?
Vendég

Az ciklus első felében van általában egy szinten, aztán a nők nagy részénél van egy esés, amikor néhány tizedet esik - ilyenkor történik meg az ovuláció, aztán meg megemelkedik és úgy marad. Várjál keresek egy görbét azon elmagyarázom.
aktucs

Wikka:
Ez a jó hozzáállás, h. nem görcsölsz előre - próbáld meg tudatosítani és sokáig fenntartani ezt az állapotot! :)

Vikus:
Ó, ez remek! Bár az én bládim menne már a csudába!
4-5 nap megtartóztatást javasolnak törpenindzsa-népszámlálás előtt.

Woody-Anyuci! :lol:
De jó, hogy írtál pár sort! A cicizésbe majd belejöttök, szerintem a csecsemősnek, ha szólsz, biztos segít és megmutatja, hogyan kell helyesen rátenni a picit - úgy hallottam sokszor ezt bénázzák el a kezdő mamik, de utána! Hajajj! Minden okés lesz! Pusszantás a családnak! :D

Csutka:
Öröm az ürömben, hogy Sz ügynök volt épp ott! :) Legalább kiderült és mostmár el vagy látva rendesen, jól tetted, hogy bementél! Időben lett elcsípve az a fránya gyulladás. Nagyon szép a tüsződ, ez is jó hír, hogy van - nemigaz? :wink: IKEA-ban én pont a gyerekosztályt imádom, ott szoktam a lelkemet legeltetni. :oops: :lol: Nagyon gáz? :lol:

Kép
Kép

Pá Drágáim!
sajt@

ok :)
Vendég

Navi:
Neked ez a hemoglobin problema abból adódott, hogy vas-felszívódási gondjaid voltak?

Csajok van vkinek vas-felszívódási problemája? Anyósnak ezt állapítoták meg és szept. 15-re kapott hasi uhura ip-ot. Nemtom méé nem vmi endokrinhez, v. belgyogyószhoz küldték sos... :roll:

Kép
Kép

Pá Drágáim!
sajt@

Sajti: nem tudom,miért oda küldték,de ők tudják... :?
Biztos olyan problémára utalhat.
Vendég

Nem tudom feltölteni. :( [/img]
aktucs

túl nagy a fájl?
neten valahol nincs fent,hogy csak linket kelljen felrakni?
Vendég

Breki: nem próbálod meg azt a krémet amit Navi,Mieza is használt endóra a sikeres beágyazódás előtt és alatt???( Women's Cream)..Nekik nem jött vissza az endó a használat alatt...

Sajt: nem tok segíteni :cry:

Andikám: hogyan vagyol :?:

Kép

Ne hagyd, hogy a tegnapod túl sokat raboljon el a mádból! /Willi Rogers/
kiss angyal

Angyalka: azért nem gondolkoztam rajta,mert nem tudtam,hogy az a sokféle gyogyó,szuri mivel lesz összeegyeztethető.

De ha azt mondjátok,hogy nem árthat,utánalesek. :)
Vendég

görbe

Na így most végre sikerült. (azt hiszem)

Szóval látod ahol esett a hő, ott a függőleges vonal, az jelöli az ovulációt. Ezután feljebb megy a hő kinek hirtelen, kinek lépegetve és ott marad egészen addig, amíg meg nem akar jönni. Mensi előtt, vagy a napján megint esik a hő és a vérzés végére visszamegy az alaphőre.
aktucs

Sajti, nem nagy gáz a gyerekosztály mint lélekmelengető, én is mondtam már a páromnak, ha megjön megyek babaruhát venni. Hogy érezzem, hogy igenis lesz babám.
Máskor viszont ha csak gyerekholmira (terhes nőre, babakocsira) nézek elfacsarodik a szívem. Hát ilyen fura dolog ez.
aktucs

köszi,tanulmányozom :)

a krémet is megnéztem,de rossz,hogy a "honlapon" semmi konkrétat nem írnak,pl.kmilyen kiszerelés,pontosan hogyan kell használni,stb.

akinek nincs ismerőse,hogy elmondja ezeket a részleteket,hogyan vásárol?
Hisz azt se írják,hogy mire való... :?
Vendég

Kisbeeka!

Megértelek.......egyébként minden ovu tesztnél jobb, ha figyeled a hüvelyváladékodat...
Sajt@! Nem tudom mi a véleményed, de én nem értem ezt a 4-5 nap önmegtartóztatást...tudom, hogy ezt javasolják, de őszintén akkor nem az életszerű állapotot nézik, nem?

velociraptor
velociraptor

Velociraptor: majd akkor mindent figyelek :)
de állítólag a nő (ugyanúgy mint az állatok) "tudja",mikorra kell időzíteni,olyankor jobban vágyik a másikra ;)
Vendég

Velociraptor, a beavatkozásoknál is 4-5 napos katonákkal dolgoznak. :oops:
aktucs

Akkor ez a válasz. :)
ugyanannyi naposat vizsgálnak meg előre,mint amilyet felhasználnak majd a lombikkor vagy inszemhez :)
Vendég

Az is biztos, hogy ilyentájt én is kívánósabb vagyok :) Meg a hüvelyváladék tojásfehérje szerűvé válik.
aktucs

Kisbeeka! Igen a kívánósság is nagyobb, de azért valljuk be azt több tényező is befolyásolhatja(hangulat, fáradtság). Viszont a hüvelyváladék releváns az ügyben. Én abban a 25 évben mikor könnyen estem teherbe ezt használtam mind fogamzás , mind fogamzásgátlás ügyében.
Aktucs! Az o.k., hogy 4-5 naposat fog használni a beavatkozásnál, mert valószínű akkor is előírja az önmegtartóztatást előtte, de mi van, ha csak vizsgálják a meddőséget, természetes próbálkozás mellett. Gondolom életszerűen Ti sem 4-5 naponként szexeltek.Akkor viszont hamis lehet a kép...

velociraptor
velociraptor

Béku,
ha jól tudom, itt a babaneten is van ovu kalkulátor.
Én pedig ezt szoktam használni:
www.timmermann.hu

Csutka,
nagyon jól jött ki így a dolog, hogy épp Sz. volt ott.
Tényleg igaz, hogy véletlenek pedig nincsenek! Oka volt, hogy nem tegnap mentél nőgyógyhoz :)

Csajok,
olyan lélekmelengető dolog történt velem ma :)
Párom unokatesójáék költözködnek, és persze nem visznek mindent magukkal, csak ami szükséges.
Felhívott ma a felesége, hogy már a kisebbik srácnak is rendes ágyat vesznek (2 éves lesz), és hát ha nem vagyunk babonásak, és nem sértődünk meg, nekünk adnák a kiságyat, hiszen mi leszünk a következők akinek szüksége lesz rá :oops:
Hááát, mit ne modjak, könnyes lett a szemem :oops:
De nagyon örültem, mert nem azt mondta, hogy tudja hogy próbálkozunk, stb...hanem valahogy olyan biztosan állította, mintha már pocakban is lenne az a baba.
Szóval fagyigombóckáimnak pihe-puha ágyikójuk már van!

Kép
judit0713

Béku,
ha jól tudom, itt a babaneten is van ovu kalkulátor.
Én pedig ezt szoktam használni:
www.timmermann.hu

Csutka,
nagyon jól jött ki így a dolog, hogy épp Sz. volt ott.
Tényleg igaz, hogy véletlenek pedig nincsenek! Oka volt, hogy nem tegnap mentél nőgyógyhoz :)

Csajok,
olyan lélekmelengető dolog történt velem ma :)
Párom unokatesójáék költözködnek, és persze nem visznek mindent magukkal, csak ami szükséges.
Felhívott ma a felesége, hogy már a kisebbik srácnak is rendes ágyat vesznek (2 éves lesz), és hát ha nem vagyunk babonásak, és nem sértődünk meg, nekünk adnák a kiságyat, hiszen mi leszünk a következők akinek szüksége lesz rá :oops:
Hááát, mit ne modjak, könnyes lett a szemem :oops:
De nagyon örültem, mert nem azt mondta, hogy tudja hogy próbálkozunk, stb...hanem valahogy olyan biztosan állította, mintha már pocakban is lenne az a baba.
Szóval fagyigombóckáimnak pihe-puha ágyikójuk már van!

Kép
judit0713

Breki: írtam p.ü-t...

Kép

Ne hagyd, hogy a tegnapod túl sokat raboljon el a mádból! /Willi Rogers/
kiss angyal

Bocsi, ez kétszer ment el :oops:

Kép
judit0713

Kisangyal ez nagyon szép mondat......

velociraptor
velociraptor

Próbállak utolérni Benneteket, de egyenlőre kilátástalannak tűnik.

Navi, Mieza

Csodálatos a pocaklakótok én is ilyet AKAROK !!!

Most gyorsan magamról, aztán folytatom az olvasást. A Balatonon nagyon jó volt a keresztlányaimmal sokat játszottam.Egyetlen dolog árnyékolta be az ott létemet.

Pénteken voltam az endokrin dokinál. Szerinte az IR-m rendbe van. Kaptam még gyógyszert, de nem tudom mire.

Hétfőn megyek a méhtükrözésre, most kezdek izgulni.
vnbeni

sziasztok csajok

lehet hogy a mi napunk is nagyon közel lesz mert már 2 napja esténként jönnek a jósló fájásaim, azt gondolom a héten megérkezik a mi kicsi lánykánk is ha ez így megy tovább, bár a sógornőm akinek 5 gyereke van ,azt mondta hogy 2 csajjal is egy hétig voltak jósló fájásai csak várjuk ki hogy mi lesz a vége..... hát az hogy egyszer csak kibújik.

woody
örülök hogy minden rendben van veletek

kubu
holnap már otthon alszol és Marci is veled lesz, kitartás.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Lányok sziasztok

Bekukkantottam, és látom hogy két anyukával bővült népes táborunk. Nagyon gratulálok Kubunak és Woddynak hogy túl van a szülésen, és kezükben foghatják a pici lányukat. Lukácsné akkor rajtatok a sor? Szorítok nektek!!

Hát nálunk is kislány lesz. Az amnióval minden ok, úgyhogy most élvezem a terhesség gondtalannak hitt hónapjait.

Mindenkinek drukk aki pont akcióba van, és akinek most nem sikerült kitartás mert csodás lesz a siker.
Pusszantás mindenkinek.

Kép
Kép
pancsi76

Judit: a Timmermann-féle jó is lenne,csak mivel most megtapadt a baba,miatta csúsztam 10 napot,így ha beírom az utolsó 3 vérzést a mostanival együtt,nem ad valós adatokat,mert átlagolja ezzel a ciklusaimat. :(
Viszont ha meg azt "hazudom" a programnak,hogy 10 napja jött meg,semmi értelme kiszámítani a termékenységet,mert nem a mostanihoz képest fogja számolni. :?

Na mindegy,ehhez majd kell 3 rendes ciklus egymás után :)
Vendég

Pancsi: gratula a kislányhoz!! :)
Képed is van esetleg? ;)
Vendég

Lukacsne: no akkor nálatok is beindul lassacskán... :)
Remélem gyorsan kint lesz majd a kis tündérke,megkímélve mamáját a türelmetlen várakozástól :D :D :D

én még sose szültem,így nem értek a jósló-fájáshoz :)
A könyvemben csak azt olvastam,hogy az ügyeletes (telefonon) úgy méri fel a helyzetet,hogy ha nem biztos az anyuka a szülés tényében,akkor még nem indult meg,ugyanis ha elkezdődik,az teljesen egyértelmű lesz :)

Én eldöntöttem,hogy ha majd mi is szülünk,akkor a lehetséges legkésőbbi időpontban megyünk csak be a kórházba,mert nagyon nyomasztana az ottlét :lol:
Vendég

Jó reggelt Csajok!

Sajti!Törpenindzsa....kész behalok a röhögéstől :D :D :D :D
vérezni már nem vérzek,hanem néha egészen sötétbarna vmi van de csak a wc papiron látom,ez is gáz?

Aktucs,Kisbeeka!
az IKEA baba tömegtől kész vagyok :evil: :evil:

Vnbeni!
egy kalappal a holnaphoz,majd irj milyen volt,mert nekem halvány-lila gözöm nincs!
vikus82

Angyalka: köszi a privát üzit! :)
Vendég

Vikus: szerintem nem gáz,gondolom egy kis alvadt maradvány lehet... :roll:

nekem elég egyértelműnek tűnik,hogy nemcsak megjött (péntek este óta van meg),hanem távozik is,aminek kell.
remélem akkor kizárt,hogy mondjuk a petevezetékben legyen... :?:
Vendég

A babákat szeretem nézni,inkább az zavar,amilyen csúnyán tudnak nézni az anyukák azokra,akik megcsodálják a gyerekeiket..
Hol van a büszkeség??

Ha nekem olyan gyönyörű gyerekem lenne,biztos büszkén mászkálnék vele,ahogy már a pocakommal is :)

Bébiszitterkedtem,így szeretek gyerekekkel barátkozni,de a felnőttek kevésbé másokkal...
Vendég

Kisbéka, ki tudod te is számolni program nélkül is. Veszel akárhány egymást követő mensit. Min 3-at, bár inkább 5-6-ot. Megnézed melyik a legrövidebb mondjuk 26 napos és a leghosszabb mondjuk 32 napos. Kivonsz a legrövidebből 16 napot - 10. nap a leghosszabból 12-t az 20. nap. A 10. és a 20 nap között a legvalószínűbb a peteérés ekkor célszerű 2 naponta együtt lenni.

Judit, ez tényleg aranyos volt a párod unokatesójáéktól. Szerintem tudnak valamit. :wink:

Vikus, mi már rájötünk, csak most ismét megerősített bennünket a tegnap, hogy ha messzebb is van, ki kell menni Budaörsre az IKEA-ba. Ott nem érzem azt, hogy muszáj innen menekülnöm, más az áruház légköre. A babadolgokat is könnyebben viseltem ott. :roll:
aktucs

Aktucs: majd számolgatok :)
csak most a beültetés miatt csúszás van...

A budaörsi Ikeában nem voltam még... :roll:
Mondjuk az Örsre könnyen kijutok innen is,egy busszal,de Budaörsre nehezen...
Vendég

Brekusz, épp azért mondtam, hogy program nélkül számold, mert a mostanit nem kell beleszámolni :D

Nekünk kb. egyforma távolságra van a kettő ha csak ikeázni indulunk.
Fiúk most szerelik a polcot. El se hiszem, rendet fogok tudni csinálni a kamrában!

Kész lesz a kamra, megvan a konyha, az étkező, a nappali. 10 év múlva be lesz rendezve az egész lakásunk. :D
aktucs

Vikus, a vérzéstől és barnázástól simán megmaradhat, nem tudom szedsz-e valamilyen progeszteront.
Kisbeeka.....nekem voltak vetélései, és volt, hogy rögtön utána lettem terhes. Az a tapasztalatom, hogy a menseshez képesti csúszás duplájával csúszik a ciklus.

Hajrá, küldöm a pozitív gondolatokat...

velociraptor
velociraptor

Velociraptor: köszi a biztatást! :)
mi lett a terhességeddel a vetélés után?
Azt írod,több vetélésed volt. Ezek mesterséges megterm. után voltak,vagy spontán?
Vendég

Csajok,eszembe jutott még vmi...
Ha ez most magától elment,és ilyen gyorsan,akkor is folyamatosan nézik majd a HCG-t,hogy leesett-e már?
Vendég

spontán, volt amelyik megmaradt, volt amelyik szintén elment.......érdekes kérdés ez ,hogy mitől megy el vagy marad meg egy terhesség-én 9-szer szültem, 8-szor vetéltem, és semmi szabályszerűséget nem tudtam felállítani...

velociraptor
velociraptor

9x szültél??? 8 vetélés??
arról én is hallottam,hogy rengeteg vetélés van,amiről a nők nem is tudnak. :?

Hány gyereked van (ha lehet ilyet kérdezni) :roll: ?
Vendég

Velociraptor! 9-szer szültél? :shock: :shock: :shock:
Miről vagyok lemaradva?
aktucs

Hopp, egy laptető! :D :D :D
aktucs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?