Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Moncsi
Hogy tetszik Levinek a pihe-puha? Tud benne forgolódni? Majd ird meg reggelKép

Amit irtál Levibabáról nem egyedülállóKép Hogy mennyire életkori sajátosság, azt nem tudom. Peti is PONTOSAN ilyen tüneteket produkált kb. 3 hónapos koráig. Ágyhoz közelités = orditás. Hason elunta magát = orditás. Háton fekve mindenféleképpen orditás...Állandóan az ölünkben ült volna, ami akkor még nem volt túl egészséges dolog, lévén még picibaba volt. Igy aztán a hordozóban ült naphosszat és ott csapkodta a Play Gym-et. Ha elunta = orditás. Babakocsikázás = vagy alvás, vagy orditás. Ahogy elkezdett forogni megszüntek eme kellemetlen tünetek, kitágult számára a világ. Mi úgy gondoltuk akkor, azért ordított, mert nem szeretett egészen egyszerűen feküdni, ám még pici volt ahhoz, hogy bármit csináljon. Nem tetszett neki a picibabaságKép Valszeg Levi amint elkezd mászni, vagy éppen ülve elrakosgatja a vackait, egyszerre megszünik az orditás. Csinálna valamit, menne, kapaszkodna! És csak igy tudja jelezni. SzerintemKép

Zsuzska
Azért - és itt üzenem az ilyen cégek HR-eseinek - az interjúra behivott jelölt azért egy telefont vagy egy "bocsika" levelet megérdemelne...
Ne lógasd az orrod, a következő cég biztosan Téged választ!

Elkezdődött Fábry, megyek nézem.

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Nádja tegnap volt fél éves. Már majdnem 8 kg, (pontosan 7950 gramm) és olyan 69-70 cm.
Félszülinapjára kapott az apjától valami zenélő-állathangotad adó zajgépet. Ilyet csak az vesz egy gyereknek, aki nincs vele egész napKép

ErikaKép
Nádja ugyanezzel a módszerrel fordul a hátára.

EdKép
Hát, csak jótanácsként. Szerintem nem túl jó, hogy 2. alkalommal az oktató víz alá dugja a gyereket.

ZsuzskaKép
Jó lett a virágos kép. Én tavaly agyagcserepeket dekoráltam ki a karácsonyi ablakdíszítéshez. Majd teszek fel képet.
Már majdnem elkészültem az első keresztszemes képeslappal. Kicsit aprólékos a dolog.Kép

SzilvusKép
Nádja is hálózsákban alszik, pedig ő nem is vándorol. Mi C&A-ban vettük még tavaly. Ott is olyan 5-6 eFt körül van.

Én is nézem tovább a Fábryt.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

A halozsakos temahoz szolnek hozza. A het elejen vettem a Megatoys-ban egy takarot helyettesito halozsakot. Ott 4.500.- Ft-ba kerult. Meg nem tudom, hogy fog tetszeni Biankanak, egyaltalan megtud-e fordulni benne. Meg azt is ki kell talalnom, ala mibe oltoztessem, hogy ne fazzon, de ne is legyen tul melege.

Mariann,
Bianka 6 es fel honapos 7910g volt epp egy hete es 69-70cm hosszu. Egyforman fejlodnek a babaink.

Nagyon arik a babak igy vampirosan. Sokat nevetek rajtuk. :-) Nemsokara mi is kiprobaljuk a ceklat, de azt hiszem, az etetoszeket belepreselem a furdokadba, nehogy szetkopkodje nekem, aztan majd nem jon ki semmibol (a spenotnal is ezt tervezem majd). Kivancsi leszek hogy fog izleni neki.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok

Mariann
Anyagra himzed a x-eket vagy kartonpapirra? Sajnálod majd elküldeni, meglásdKép Kép Anyós készitett valami hasonló technikával faliképet Peti szobájába, nagyon szép, majd lefotózom.
Hehe, nemsemmi ajándékot kapott Nádja...ez kb. olyan, mint a lendkereked autó vagy az elemmel működő lőfegyver. Mindegy, biztosan szivesen elpüföli a csajsziKép
A féléveskének gratula, keresek Neki egy szép képecskét. Imhol van, szeretettel küldjük NádjánakKép
Kép

Sly
A hálózsák nagyon meleg, ezért én csak egy hosszú ujjú body-t és egy kis zoknit adok Petikére. A zoknit reggelre úgyis mindig letornássza. Reggel mindig "namivanazsákban"-t játszunk, ilyenkor lehúzom a zipp-zárat és Petici hatalmas röhögések közepette kidugja az összes lábacskáját én meg összevadászom a zoknikat a zsák aljából. Sosem hidegek a lábai, biztosan nem fázik.

Céklához és egyéb szines ételekhez ajánlom számodra az etetőpólótKép Kép

Jóéjt Mindenkinek!

Holnap megyünk méricskélésre, kiváncsi leszek... szerintem nem hizott, de nem is fogyott. azaz, ha fogyott is, mára behozta, úgyhogy a tippem maximum 7600 gr (természetesen a mi jól bevált módszerünkkel...höhöKép)

Szilvusék
szilvus

Jó estét!

Mariann, lehet nem írtam le világosan? Kép Már az ELSŐ alkalommal merítik a babót!!!

Cékla, mi egyszer kóstoltunk nem túl sok sikerrel.
Viszont lehet, holnap kipróbálom, hogy főzök bele almát (az édeset szereti...). Amikor megcsináltam Petyának, akkor gyorsan lefagyasztottam a maradékot... Vártam a nagy pillanatra, asszem eljött. Hátha én is tudok hasonló vámpíros képet csinálni.

A cékla-evés próbája:

Zsuzska
bzsuzska

Szóva, újra:
Cékla-evés próbája:

Kép

Jó éjt
Zsuzska
bzsuzska

Jó reggelt!

Jelentem, Levike sem fogatlan manó már. Kibújt az első fogacska! Éjjel megint nem aludtunk semmit, lehet, hogy most a következő kínozza??Meg aztán ez a megfázás!Szegény, jól összejött minden.

Moncsi, osztozom Szilvus véleményén. Meglátod, amint magától fog tudni ülni, mászni, sokkal könnyebb lesz. Egyre okosabbak , egyre több minden érdekli őket, és borzalmasan zavarja a "tehetetleségük". Az öledből mindent nagyon jól lát, míg fekve rémes a világ. Csak kitartás, nemsokára rohanhatsz utána...

Mariann, gratula a féléves Nádjának! Levi is kap egy tortácskát hétfőn. Repül az idő. Nem semmi játékot kapott Nádja. Én minden zenélő vackot jó mélyen elrejtettem a szekrény aljába. Dorka is rengeteget kapott, tanultam a tapasztalatból...

Levi is hálózsákban alszik, szép pihe-puha és jó meleg. Mellettünk van egy babadiszkont, 3000 körül volt.

Zsuska, jók a képeid! Én cserepet kezdtem el díszitgetni, de még nem sikerült befejezni... Mariann, várom a képeket a karácsonyi alkotásaidról.

Megyek, főzök valami fincsi ebédkét, mert aztán irány a kozmetikus. A nap fénypontja pedig a masszázs. Alig várom!!

puszi

Erika
pera

Moncsi,

helyzet nálunk is hasonló, ha ott ülök mellette minden OK, ha kimegyek a szobából, ordítás hegyek. Elalvás kész cirkusz, elötte félóra balhé minimum.

Erika, hol van ez a babadiszkont, sok mindenük van ?
Tegnap kaptam 4 nagy zsák babaruhát, lassan babaturit nyithatok annyi cuccos van Bencének.
Kb. 2-3 éves koráig el van látva cuccokkal. Igaz, használtak, de némelyik szinte 1x használt, és a többi is nagyon szép állapotú.

Nálunk a tegnapi ebédke hatalmas sikert aratott, szerencsére jó sok sikeredett belQle úgyhogy még 2 adagot le is fagyasztottam (almapüré-pulykacici-gesztenye)

Megyek mert fiatalúr felébredt,

sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Mink is megfogasodtunkKépLÁtszani még nem, érezni már annál inkább lehetKép

Móni, én terveztem a BNV-t, bár még nem tudom mi lesz belőlle.

Humi, 20 Nestlé pontyom van a számodra, ha lesz megint tali szállítom.

Napok óta nem alszunk, ma is éjféltől kettőig sikerült, aztán fél ötig semmi, végül hétkor keltünk.Kezdek kiborulni.Napok óta 3 óránként eszünk iccaka is, ha napközben van másfél óra szundi(összesen), akor már jó napunk volt.Ugye ez megszűnik a fogacska kibújásával?Ugye?Légyszi mondjátok, hogy igenKép

Megyek is, mielőtt felfalja a pzs zacskóját.
Jaaaaa, csokikrémet evett, de erről psssssssssssztKép

Puszi,Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Zsuzska,

nekem a párom jár így rendszeresen, kb 50 helyre van beadva az önéletrajza, de még csak negatív válaszra sem méltatják. Azért szörnyq, hogy az embernek így kell kilincselni és megalázkodni ha dolgozni akar. Ezért tanult ennyit ?

Léna, milyen csokikrémet evett Sára ? Te készítetted vagy valami pudingféleség ?Ízlett ? Mennyit adtál neki belQle ?
Remélem hamarosan javulnak az éjszakáitok ! Ja, és gratulálok a kilátásban lévö költözéshez ! Jó nektek, sárgulok ám rendesen !

Szilvus, mi volt mázsáláson ? Megdicsérték Peticicát ?
Asszem ma is bejátszik egy kis ananászos karika.

Tök izgulok, barátosném keddre volt kiírva szülni de még sehol semmi, óránként hívom szegényt, már biztos unja, szerintem én jobban izgulok mint Ö.

Megyek lejárt a mosásom.

puszi mindenkinek,

Timi
kismaszat

Sziasztok! Kép

Léna Kép
Ne csüggedj, újra fog aludni Sára, amint kibújnak a fogacskái. Mi is megszenvedtünk, amíg kibújt a két alsó foga. Rengetegszer felsírt éjjel Nándi, és rájött még egy betegség is, az csak tetézett nálunk Kép Kenegesd Dentinox géllel, nekünk bevált.

Mariann Kép
Gratulálok Nádjának féléves szülinapja alkalmából! Kép

Timi Kép
Unokatesóm is babát vár, bár még odébb van a szülés időpiontja, de én is úgy izgulok érte! Kép

Nándi nagyon szortyog. Én nem értem az okát. Mindig jól felöltöztetem, szívom rendesen az orrát, csöpögtetek, és mégis. Hajnalban alig kapott levegőt a picim, felébredt korán. Ma megint megmutatjuk a dokinak. Lehet, hogy már hülyének fognak nézni, hogy hetente a rendelőben vagyunk...

Üdv,
Pumukli
pumukli

Pumi,

sterimart próbáltad neki ? Nekünk az oldotta ki nagyon jól a nem látszó taknyokat is. Utána egy jó kis porszívózás...Kép
Pedig Nándi nagyon stramm kislegény, biztos nem lesz ez hosszútávú.

Mi is kenegetünk dentinoxszal ezerrel, de még sehol semmi.Úgy csattogtatja az állkapcsát mintha rágna valamit, és döl a nyál, de fog sehol.

Szia

Timi
kismaszat

Hali!
Szilvus,
Én is azt hiszem, hogy a saját tehetetlensége dühíti. De még messze van a stabil üléstől és hát a kúszás-mászást ugyan gyakorolja, egyre ügyesebb, de még messze nem gyors. Most éppen egy nagy dobozzal birkózik. Még nem adtam rá a hálózsákot, mert tegnap nem tudtam kimosni a többi ruháját, e miatt meg nem akartam bekapcsolni a gépet. Ma reggel ezzel kezdtem, remélem estig megszárad. A tapasztalatokat megírom majd. Levi átváltott a Cégvezetés című lap evészetére. Mi volt a tanácsadáson? Bejött a tipp? Mi csütörtökön megyünk mázsálásra meg szurira - meningicoccus -c elleni szuri.
Ja, ananászos karika. Nem kaptam mirelit tésztát a közelben. Csak a karika aljára kell tenni a tésztából, vagy be is kell takarni vele? Hol találod ezeket az édes képeket?

Léna, Era,
gratula a fogacskákhoz! Most már rátok fér egy jó nagy adag pihi. Fel a fejjel, tényleg elmúlik az álmatalanság meg a nyügi, ha már kibújt a fogacska. Már túl vagytok a nehezén. Nálunk legalábbis így volt. Levinek meg jobbulást, űzze el gyorsan azt a kórságmanót.

Mariann,
üdv a félévesek táborában! Szép paraméterekkel rendelkezik Nádja! Levi még csak 7 kg körül van, de már így is alig birom a popóját cipelni.

Léna,
Gondolom, a csokikrém favorit volt! Nekem is bejött volna.

Kismaszat,
akkor mi egy cipőben járunk a babókkal. Azt elhiszem, hogy ez a fincsi ebéd ízlett Bencusnak. A jövő héttől mi is elkezdünk husizni.

Zsuzska,
dögök ezek a cégek, hogy még egy telit sem képesek megereszteni. Ne csüggedj, nem neked szól a dolog. A barátnőmet kb. négy hónap múlva hívták fel, hogy döntse el másnapra, hogy kell-e az állás. Ő már teljesen elfelejtette az egészet. Látom nektek is küldött hangedlit a Mildi.

Levi már az ágy szélén van, úgyhogy megyek.

Szép napot! Moncsi
monyó

Hali!
Megint én. Szerintetek járóka kell v. nem kell? Melyik a jó?

Előre is köszi a véleményeket. Tüntem, Moncsi
monyó

Sziasztok!

Jelentem ma megérkezett a Libero teki! Nádja már birtokba is vette.
Ígértem a Libero figuragyűjtős akcióját:
5 bababfigura - mesekönyv
10 babafigura - esőkabát
15 bababfigura - ágynemű
2004. nov. 30-ig lehet beküldeni névvel, címmel esetleg telefonszámmal és ajándékmegjelöléssel. A cím: Libero 1660 Budapest PF.307. Borítékra még rá kell írni a jeligét "Bármikor eshet". Ajánlat a készlet erejéig 3000-3000 db könyv és esőkabát, 1500 ágynemű garnitúra.

Zsuzska, MóniKép
Én jó 1 évig kerestem állást még a terhességem előtt. Közgazdász diplomával, nyerlvtudással (német), 8 év gyakorlattal. Mondanom sem kell, semmi. Nagy hátrány, hogy nem nagyon tudok angolul. Majd el is kezdem tanulni, ha Nádja 1 éves lesz. Persze nehezíteni fogja majd az álláskeresésem, hogy nem akarok majd Bp-en dolgozni, mert túl sokat kéne utazni, és akkor hétköznapokon lemondhatnék Nádjáról, azt pedig nem akarom. Ráadásul én szeretnék pénügyi/számvitel/kontrolling vonalon majd elhelyezkedni, de nekem csak kontrolling gyakorlatom van. Grrr, már előre irtózom.

MóniKép
Hát, járóka szerintem csak rövid időre használható (5-10-15 percre), amíg pl. wc-re mészt vagy zuhanyozni vagy ilyesmi. Elvileg nem tesz jót a gyerek mozgásfejlődésének, mert ha sokat van benne, előfordulhat, hogy a mászást kihagyja, és hamarabb áll fel, mint azt enélkül tenné, ez pedig későbbiekben vezethez problémákhoz.

LénaKép
Nádja is megint 3-4 felé sírt fel, át kellett vinnem a saját ágyamba. Szerncsére cicire aztán visszaalszik. Aztán többször ébredek arra, hogy éppen eszeget álmában. Viszont ezzel a módszerrel ma 3/4 10-ig aludt. Én fogra gyanítok,de még érezni és látni nem lehet.

Erika,
Képeket majd felrakom még ma.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Monyó!
Nekünk van járókánk, de csak a játékokat tároljuk benne. Szerintem sokkal jobb ha azt a helységet teszitek biztonságossá ahol a legtöbbet vagy a babával. Mi a nappalit mentesítettük, nem is maradna meg a járókában fél percnél tovább, addig amíg feláll, onnantól elszakad a "kötél" és visít. Értehető, én sem örülnék ha bezárnának. Mondjuk Matyika már nagyon aktív, és lehet hogy hamarabb nem lett volna gond. Javaslom, ha tudtok kölcsönbe szerezni vkitől, akkor először próbáljátok ki bírja-e!?

Mindenkinek! Akinek még "csak" forog a babója! Jól becsüljétek meg ezt az időt, mert ha elindul lehet rohangálni. Matyusnál állandóan figyelni kell, 1 perc és már a tv állványon csüng, még 1 perc és már a szemetest akarja turkálni. Az öltözés + a tisztába tevésről ne is beszéljünk, kb. 50x kell visszavezényelnem. Az a legjobb mikor krémes fenékkel indul felfedezni. Hurrá!Kép
Szal tessék csak kiélvezni, a hátonfekvő egy helyben maradó időszakot, mert lesz még amikor felszakad a sóhaj: "bárcsak maradnál még 1 percig a fenekeden"Kép

Léna Erika Maszat és aki még ebben a cipőben jár!
Kitartás, biztosan elmúlik a sírós időszak. Nagyon nehéz lehet. Kép

Pumi!
Jobbulást Nándinak! Jól belehúzott ebbe a betegségbe szegényke, no de hátha ma már kitalálnak vmi okosat! A sterimárt én is javaslom.
Akkor ezért is nem jöttetek ma úszkálni! Pegig sasoltalak, csak 3-an voltunk. Kép

Minden fogacskához és feles szülinaphoz gratula!!!
Kép

Most megyek pakolászni amíg csend van.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Monyo!

Szerintem jo, ha van jaroka. Biankanak 3 honapos koraban vettuk, most 6 es fel honapos. Azert vettuk ilyen koran, mert gondoltam, jobb, ha megszokja, mert ha majd maszik, mar az is tiszta nyereseg, ha legalabb wc-re ki tudok menni, vagy a konyhaba akar arra 15 percekre is, de legalabb biztonsagban van, nem a TV-t akarja kalapalni a jatekaival, stb. Mondjuk, en mindig attol tartok, biztosan van meg valami, amire nem gondoltunk, hogy veszelyes lehet ra nezve. Mar kozlekedik a lakasban, igy figyelni kell ra. 15 percnel tovabb egyszerre nem marad meg benne, de azt a kis idot legalabb elvezi, jol eljatszogat a jatekaival es tobbszor 15 perc sokra megy. Ha nagyon nem birja, akkor az etetoszekben csucsulve a konyhaban egesz jol elvan, igaz, igy is csak 15-30 percre. Maskepp nem nagyon tudnek itthon barmitis csinalni. Szoval, szerintem jo, ha van. Nezegettuk a jarokakat, es szerintem vannak nagyon rosszak is. pl. azok, amelyiknek az oldalai halobol vannak es befele hajlanak. Ebben szerintem borzaszto lehet szegenyeknek. Meg megkapaszkodni sem tudnak benne rendesen es a teret is leszukiti. Ja, es dragak is. Fabol is dragak. Ha megis jaroka mellett dontesz, akkor javaslom azt a fajtat, amit mi vettunk: muanyagbol van, minden oldala mas szinu (sarga, kek, zold, piros), az "rudak" kb. 4 cm-esek. Jol megtud benne majd kapaszkodni, hamar fel tud allni. Mikor mar megvettuk, kiderult, hogy ismeroseim is ilyet vettek es a gyerekek nagyon elveztek. Egyebkent mi ezt talaltuk a legolcsobbnak. A Cora-ban is es a Megatoys-ban is lattam 15.990.- Ft-ert. Bianka 3 honapos koratol allandoan felakarna ulni es allni, persze meg rendesen egyiket sem tudja. Ulni is csak ugy tud, ha felultetjuk, vagy ha megkapaszkodik a ruhankban, akkor felhuzza magat. Allandoan hasizmozik, nem oldalfekvesbol akar felulni. Lehet, hogy van olyan baba, aki elobb all, mint maszik, ha a jarokaban van. Szerencsere nalunk ez nem igy tortent. Ebben a jarokaban van eleg hely, ahhoz, hogy az egyik sarkabol a masikba elmasszon a jatekaert.

Kép
Kép
napocskamano

Bocsi, az elobb rossz gombot nyomtam es lemaradt meg egy kerdes. Van masnak is a listan ilyen jarokaja?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Kukk-kukk de mint a villám, mert 1,5 napi mosatlan vár rám. Késő este jött a gázos és akkor már baromira nem volt kedvem nekiállni. Az első "adag" most kész, eszem-iszom, utána folyt. köv.

Mázsáláson voltunk reggel, s olyasmi törpént, hogy magam sem hiszemKép Kép Peticica 7840 gramm mindez csupa nagybetűvel! Ok-ok, ha levonom a bőséges reggelit akkor is SZUPER! De ami igazán meglepte a védőnénit, az a magassága, pontosabban az Ő esetében a hossza. Ugyanis 71 cm-t mértünk. Védőnéni ingatta a fejét, hogy biztosan rosszul tettük oda, mérjük meg mégeccer. Akkor is annyi volt. Aszonta lehetetlen, hisz az átlag 1 éves baba 70-74 cm. Mondom márpedig lehetséges, mert lelóg a 70 centis pelenkázóról, kopog a sarka a fenyő komódonKép Naszóval HAPPY-hegyek, remek súly, 1évesnyi hosszúság!Kép Azé remélem Peticica nem lesz túlontúl langalátaKép

Gyors reakciók.

Ági
Matykó a csúcsKép Követjük ám lelkesen, sajnos valóban semmi nincs biztonságban. Fél másodperc és Peti is már az étkezőben az asztal alatt csipegeti a poircicákat (khmm-khmmKép). Próbál felkapaszkodni és irtó mérges, mert nem sikerül neki. Ha segitek (azaz megtolom a senekét) akkor boldog "HEELEŐŐŐŐ" sóhajjal tapogatja kőrbe a dohányzóasztal üveglapját a távirányítók után. HajjajjKép Kép

Moncsi
Járóka: véleményem szerint olyan, mint a mobiltelefon, azaz szükséges rossz. Kell, ha kiszaladsz a mosdóba, vagy éppen a lakás egy távolabbi helyiségében tevékenykedsz, vagy esetleg leülsz 5 percre átolvasni egy újságot és nincs kedved fél mp-enként a gyereket vadászgatni elő valamely bútordarab alól. Szóval véleményem szerint is KELL, de csak onnantól kezdve, hogy a gyerek stabilból átvált mobilláKép De valóban csak arra az 5-10-15 percre. Igaza van Áginak, a szobát kell inkább bababiztossá tenni. Hogy melyik típus jó? Ezt Neked kell eldönteni. Egy felfedező babának minél nagyobb terület kell, s fontos, hogy rácsos legyen mint a kiságy, mert a rácsokba kapaszkodva kiválóan fel tud állni. Nekem ilyen van, naaagy kocka alakú. Hátránya csupán, hogy nem lehet összecsukni, azaz jó nagy szoba kell hozzá. De mindehhez hozzá kell fűznöm Levi számára Peti megjegyzését is: ÚÚÚTÁÁÁLOM a járókát!!!Kép Kép
Ananászos karikának a tetejére nem kell tészta, csak az alja áll tésztából, arra ülteted rá a karikákat.
A kis GIF-eket a neten való barangolásom közben leltem valami grafikai portálon.

Timi
Gesztenyét főztél? nyammm! Masszából tettél bele, vagy vettél igazi szelidgesztenyét? Kipróbálnám Petinek is, biztosan szeretnéKép

Mariann
Ha majd odakerülsz, hogy aktuális a keresés, küldj egy CV-t nekem is e-mail-en jó? Beadom a HR-eseinknek, hátha. A kontrollingra szoktak keresni munkatársakat, mert sokan csak ugródeszkának használják azt a területet. Bár igaz, ez BP, de szerintem kábé 40 perc alatt hazaérsz.

Sajna az álláskeresés nem egyszerű dolog. A legkönnyebben természetesen akkor talál az emberfia-lánya, ha állásban van. Nagyon oda kell figyelni, mit mondunk, mit kérdezünk, hogyan jelenünk meg az interjún. Én minden évben (mielőtt fiz. emelést kérek) szoktam futni egy kört, hogy mennyit érek a piaconKép És ezek az interjúk jó leckék minden szempontból, mindegyik javit valamit az ember tárgyalási technikáján. Ha fejvadász keres meg, Ők igazán korrektek, Tőlük lehet számitani negativ visszajelzésre is. Zsuzska ne csüggedj, folytasd tovább ügyesen!

Jaja, fogas kérdés: milyen dátumot kell megjelölni a fogacska kibújásához? Amikor teljesen kinnt van, vagy azt amikor először koccant a kanál??? nem tudom mit jegyezzek fel Peticicám első fogacskájához...

Puszika Mindenkinek! Mai sétánkat duplán teljesitettük, ugyanis nem volt BEBA HA 2. a sarki Patikában, el kellett sétálni egy másikba. ott nem fogadtak el hitelkártyát és Eü. pénztár kártyát, igy séta a bankba. majd vissza. Grr! Peti közben elnyammogott egy fél kiflit. Ez újabb próba volt, figyelem, lesz-e kiütése a liszttől, mielőtt tésztát adok Neki.

Nuska, a csikikrém nálunk is nyerő! Sőt, tudod mi? A cappuccinó cukros tejhabja. Peti úgy eszi, mintha muszáj lenne NekiKép Kósti csak meg Sárával (de nem én mondtam...Kép ).

Télleg pá!!

Szilvus
szilvus

Sziasztok,

Ági, lehet hogy már nekem se lesz sokáig nyugtom, mert Bence már ugrik négykézlábra és billeg elöre-hátra ezerrel. Innen vajon mennyi még hogy el is induljon ?mármint négykézláb.

Ja, te amikor szültél véletlenül nem 4 ágyas baba-mama szobában voltál és szülés után két nappal kerültél oda ?Azért kérdezem mert barátnöm azt mondja a szobatársa kisfia egy nappal született késöbb mint az ö Ádámja, és Matyikának hívták azt a pici babát is. Szal pont febr. 26-án és Matyika ? Nem ti voltatok véletlenül ?

Mai ebéd is sikeres volt, saját gyártmányú vegyes zöldség püré (brokkoli-répa-krumpli-paradicsom)Eredmény: egy nagy tálka eltünt szopi után.Utána megint szopi.

Megyek gyorsan pizzatésztát bekészítem a kenyérsütöbe.

sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

MEgint eltűntem, mert egyik nap az internet nem ment, most meg a gépünk rossz. Csak ideiglenesen lett beüzemelve egy notebook, hogy azért tudjak netezni.

Szóval, az én fiam sem marad le a sok síró, éjszaka is felébredő, járókában nem, anya ölében is csak feszengve elmaradó babától. Persze én is mindig a fogacskára gyanakszom, aminek persze még nyoma sincs. Ma éjjel is felébredt, de szerencsére csak egy fél órát szórakoztatott. Én nem adtam neki enni, mert már ilyen nagyon rég nem történt, hogy ő felsírt és gondoltam, hogy ha eddig nem volt éhes, akkor most sem az, inkább valami más zavarja. Szerencsére el is aludt és aludt fél hétig. Napközben nehéz vele, mert tényleg semmi nem jó. Babakocsit már csak dísznek visszük a sétához, de a lakásban is leginkább csak ölben akar lenni. Viszont tegnap ő is fél éves lett és ezen nap alkalmából először kapott husit. Nagyon ízlett.

Szilvus,
nincs képed arról, hogy Peticica lábán milyen volt az az ekcéma. MOndjuk nem gondolom, hogy ezt fotózgatod, de hátha. Máté arcán van most valami és rögtön elindult az agyamban a vezérhangya. Kedden meg is mutatom doki néninek.

Az álláskeresés nem egyszerű dolog manapság, sajnos. Egyetlen hirdetésre akár több százan is beadják a jelentkezést és hát abból egy nyeri el a pozíciót. Kép Ha esetleg nem mehetek majd vissza az előző mh-emre, akkor bajban leszek én is, azt hiszem. MIndenesetre az álláskeresőknek sok kitartást kívánok!!

MOst megyek, de igyekszem gyakrabban jönni, csak hát a technika ördöge játszadozik velem.

Pusza, Kata
katca

Sziasztok ismét!

Timi
Nem bántotta Bence gyomrát a paradicsom? A héten adtam petinek paradicsomos burgonyát (bébiétel), másfél napig f..sott tőle. Igy aztán hanyagolom egy darabig. te hogy készitetted el? kimagoztad-hámoztad-pasziroztad? Főzve vagy nyersen?

Kata
Nem fotóztam le Peti lábát. Valóban nem ekcéma lehetett, mert az oldattól és a kenőcstől már teljesen elmúlt. Olyan kb. fél centis köröcske volt, kivül sebes, belül pirosas, szóval tipikus ekcéma vagy sömör tünete volt. Mindenképpen mutasd meg mihamarabb orvosnak Máté arcát, hogy megnyugodj.

Járókások: lefotóztam a mi járókánkat az éppen nem azt koptató Petibabával. MOST ebben a pillanatban épp az eszközt koptatja, de szerintem már árvíz van, mert úgy üvölt. Közben nyálbuborékot fúj. Amint kiveszem, vigyorog. Hát ez van.

Puszi Mindenkinek, nekünk uzsonnaidő van. Vettem gyönyörű fehér szőlőt, Petinek annyira izlett (mikor ettem, kinyomtam neki a húsát, Ő pedig elszopogatta), hogy az uzsonnájába tettem belőle.

Szilvus

Kép
szilvus

Hali!
Mariann, Ági, Napocskamanó és Szilvus! Köszi a járókás tanácsokat!

Szilvus,
Hú, de megnőtt Peticica! Jól zavarba hoztátok a védő nénit! Úgy kell neki!
Én a paradicsomot úgy csimálom, hogy kevés vízben megfőzöm és teszek hozzá egy kis cukrot is. Egyébként nem szoktam, csak a parihoz, mert attól nekem ég a gyomrom. Ha megfőtt kis lyukú szitán átpaszírozom. Levi imádja és semmi baja tőle. Igazi gesztenyét is főztem már neki. Finom édes, úgyhogy persze hogy bejött. Próbáld ki Petinél. Én elvetemült, ma patiszont adtam Levimanónak. Lehetett volna annyi eszem, hogy nem fogja szeretni, mert tulajdonképpen nemsok íze van, csak a krumplit érezte, amit meg nem szeret. Őgyhogy gyorsan pároltam hozzá almát. Így viszont óriási mennyiséget benyomott. Én azt a dátumot írnám, mikor koccant a kanál.

Kata!
Levimanónak a jobb könyökén voltak furi, érdes felületű, száraz, kicsit piros kis pöttyök. Bekentem a varázs 8-as kenőccsel és már majdnem teljesen elmúlt.

Ma már nem jövök többet, nyugis, felsírásmentes éjszakát mindenkinek! Pussz, Moncsi
monyó

Monyo!

Mennyi idos Levi, hogy gesztenyet eszik mar?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Szilvus, akkor a holnapi napon kapucnival kezdjükKép
Biztos jót mondott a védőnénitek?Mert Sára 72 cm volt a féléves mérésen és a mienk nem esett hasra tőle.
De egyebként mindegy is mit mondanak (sztem a védőnők tök feleslegesek), a lényeg, hogy ojjjjjan cukik.
Én azon nevettem,hogy a féléves lányom és a DÖG között egy méter különbség sincs, valójában kb 80 cm.Pedig nem tűnik ilyen "kis" problémának.

Puszka, Léna

nuska

sziasztok!

Sajna nincs időm visszaolvasni. Holnap költözünk és még nem végeztünk a dobozolással.
Ha Apa megtudná, hogy gépezek, jajj lenne nekem.

Kibújt a 3. fogacska, a 4. útban van. Éjszaka volt is sírás rendesen.

Jó hétvégét mindenkinek! Majd jelentkezem, ha Apa összeszerelte a gépet.

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Szilvus,

én a paradicsomot megmosom, bedobom lobogó vízbe kb 2 percre, aztán kiveszem, hideg vízzel leöblítem, lehúzom a héját, aztán négybevágom, kikaparom a magjait és a maradékot felkockázva megfQzöm, kicsit késQbb rakom a többi zöldséghez mert hamar megfö. aztán a végén mindent együtt turmixolok. Nekünk nem volt töle kakabajunk, bár én már nem értem hogy müxik ez a kakadolog, eddig 2 naponta volt 1x, most naponta van 3x, kb 2 hete. Bár amennyit eszik Bence Kép ma pl. reggel 7kor szopi, 9kor szopi, 10kor nagy adag tejpép 2 barackkal, 12.30-kor ebédre bevágott 200 ml fözeléket, utána szopi, uzsira 200 ml alma-málna keverék, utána szopi, és este 7kor megint szopi. Szerintem mióta elkezdtünk rendesen enni (kb 2 hete), nemcsak szopizik, hízott vagy fél kilót 2 hét alatt. A kardiológián azt írták a lapjára hogy "j. túlsúly" talán jelentQs túlsúly lenne ? Kép
Mindenesetre öt csak 65 cm-re taksálták az 5 hós szurikor. Pedig a 68-as ruhák szükek és rövidek neki.

A gesztenyét nem én föztem, á, ahhoz lusta dög vagyok, meg nincs is rá idöm, a héten minden nap takarítottam.Natur gesztenye massza Auchanból.De tök pikáns ízü lett töle a pulyka-alma, fincsi. még nekem is ízlett.

Ananászos karika le lett fújva mert nem kaptam leveles tésztát. Helyette pizza volt.

Ed, de jó nektek, örülök hogy tudtok költözni, aztán a harci rend is majdcsak helyreáll, illetve kialakul Kép

Léna, Sára 72 cm ??? Biztosan kosaras lány lesz belöle Kép

Katca, üdv a sírósok táborában !

Sziasztok

Timi
kismaszat

NajóestétKép

Nuska
A DÖG jelzővel illetett probléma jólsejtem, hogy jól sejtem?Kép Hehe, a problémád sajnos igy fordítottan arányos eme méretbeli különbséggel.Kép

Nemsemmi hossza van Sárának, majd jól a nyakatokra nő a Nő!Kép A védőnénik gondolom leragadtak valami 30 évvel ezelőtti statisztikán, amikor az átlag születési súly a 3300 gr volt. Most meg az ugyanekkora Petim majdnem a legcsöppebb baba volt a szülészeten. Ami a hosszát illeti szerintem még több is lehet, a 74-80-as göncöket nyűvi és mint tudjuk a szélessége az Ő esetében nem veszi fel a hosszátKép Részemről is lényegtelen, tök igazad vanKép Kép

Maszatka
OKÉÉÉS, vasárnap beszerzem a gesztenyemasszát, legalább eszem egy jó kis gesztenyepürét. Lassan a tojásnélküli tésztákkal is próbálkozom. Majd kap a kistökös valami olaszostKép
Még ilyet, Bencét "j. túlsúlyosnak" titulálták? Mindenesetre van étvágya a Fiacskádnak, ha jól számoltam 6 étkezés este 7-ig?Kép Kösd fel a gatyád, mire oviba megy a vacsorára elfogyasztott sültkacsa után megkérdi majd "naés mit eszünk?"Kép Remek, hogy ilyen jóizűen falatozik és ráadásul mennyiségeket! Kaka miatt ne aggódj, napi 3x-i produktum nálunk normális.

Ed
Jó költözést és birtokbavételt!!Kép Nem árulunk el ApánakKép

Nem vagyok álmos, de kifolyik a szemem a gépezéstől..

Jóéj Nektek és a Babáknak, üzenem a tejfogacskát hozó kisegérnek, hogy éjjel hagyja aludni a Manókat!!!!Kép

Szilvus és Petike (akinek a kisegere eddig még nem zavart be az éjszakánkba)
szilvus

Sziasztok!

Elkészült a keresztszemes hóember. Huhhh. Holnap már csak a képeslap keretet kell megszerkesztenem hozzá.
Ilyen lett:
Kép

Jaj, anyósügyileg panaszkodnék kicsit. Kicsit szarul esett a következő történet. Szóval, ugye a férjem huga már majdnem 2 éve van az USA-ban, és nem fog hazajönni. Tavaly ősszel elhozta a férjem a hifi-jét, kölcsönbe, hogy tudjak zenét hallgatni. Erra ma felhívja őt (férjemet) az anyja, hogy nem akar-e nekem hifit venni karácsonyra. Persze rögtön kapcsolt, és megkérdezte, hogy csak nem azért mert vissza akarja kérni. Hát azért. Mert, hogy most már van helye nála is. Fogadok, hogy felkerül a szekrény tetejére a 4 db tv-je mellé. Hát legyen vele boldog. Itt nem is a hifiről van szó, csak az eljárásról meg különben is. Egyrészt nekem nem is szólt, hanem jól megkerült. Másrészt baromi szarul esik. És én egy akkora barom vagyok! 2 hete a férjem jól összeveszett vele telefonon, úgy hogy ő fel sem vette neki a telefont. És én rábeszéltem a fiát, hogy vigye el a virágcsokrot, amit aznap vettem saját magamnakKépKép, hogy kiengesztelje. Múlt héten meghívott minket vacsorázni. Sikerült valami rettenetes tejszínes-gombás pulykát (valami híg tejszín alapú löttyben úszkált a főtt pulykahús és a gomba) csinálnia szétfőtt tésztával. Egyszerűen ehetetlen volt. Levesbe sem tudok cérnametéltet tenni, mert bocs, de öklendeznem kell az állagától. No, a szétfőtt tészta pont ilyen állagú volt. A pulykát pedig - nagyon jó- szóval látott egy nagyon jó receptet valamelyik újságban, de nem találta meg, ezért megcsinálta anélkül. Ja, persze szétfőtt tésztából, egy hatalmas lábosnyit főzött hármunknak. Ja, és ő is mondja, hogy sajnos nem sikerült túl jól, meg a tészta is stb. Akkor miért nem főz ki egy újabb adag tésztát, könyörgöm. Tortát is vett, egy jó nagyot. Ahol lakik, van egy nagyon jó cukrászda de drága, ő ott nem vesz semmit. Inkább vette azt a másik tortát, igaz, hogy olcsóbb, de minden volt csak nem oroszkrém. Miért nem lehet 3 szeletet venni, de jót. Nem kell 1 egész hármunknak. Én ezt sosem fogom megérteni.
A nap másik fénypontja, hogy egy régi ismerősömmel találkoztam volna ma (1000 éve nem mozdultam ki az "éjszakába", gondoltam, Nádja fél éves, itt az ideje néha eljárogatni otthonról. Éljenek a facér nők, meg minden. Erre 1/2 6-kor felhív, hogy fáj a hasa, és ne menjünk ma.
Szóval éljen!!! Na mindegy, hóember legalább jól sikerült. Meg tudtam nézni a Szex és New Yorkot. Jaj ne, ezzel együtt eszembe jutott, hogy a Heti Hetest meg elfelejtettem. Hol egy kötél???!!!KépKép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Muszáj panaszkodnom egy kicsitKép: jól kiszúrt velem a kedvenc autónk. 2 napja mindenféle harsány vinnyogó hangokat ereget ki a motorháztető alól. A szervíz megigérte, hogy ma 3-4 órahossza alatt megjavítják. Jól felpakoltam, hogy addig csavargok, bababoltozok egyet Krizsóval. Odafelé Galiba nicknevű autónk egyszercsak úgy döntött, hogy megjavul; mire odaértünk semmi hangja nem volt. Örültem, hogy megmarad a javítás ára. Gyerek, babakocsi, csomagok mehettek vissza a kocsiba. Csakhogy még egy háztömbnyit sem mentünk újra jött a visító hang. Sebaj itt a szervíz, visszamentünk. Mire megkerültem a háztömböt megint semmi. Tanácstalan szerelők, a döntés: megjavítják, ha az a valami végleg elromlik. Egy kis bababoltozás után némi vendégség, majd este jövünk haza és egyszercsak a rádió elhallgat, index nincs, fűtés leáll, ABS nem mükszik, stb... épphogy hazaértünk. Hétfőn megint vihetem a város másik végébe szervízbe, de hogy mit csinálok vele ha megint megjavul mire odaérünk azt nem tudom.

Ed,
Jó költözést nektek!!!

Timi, Szilvus,
Előkaptam 2 különböző fajta natur gesztenyemasszát a mélyhűtőből. Az összetétele:
gesztenye, cukor, rumaroma, vaniliaaroma, E211 tartósítószer. A másikon ugyanez áll csak rumaroma helyett "rum" felirattal. Hát nem tudom mennyire jó ez a babócáknak. Én vettem sima szelídgesztenyét bevagdostam és megfőztem. Kevetrem hozzá almát és egy pici krumplit is. Sikere volt.

Gratula a sok féléves lurkónak!!! Kép Kép Kép
A fogmanóknak üzenem, hogy hagyják aludni a gazdijukat!!!!

Timi,
Krizsó is hasonló méretű, mint Bence; 66 cm-nek mérték. Ők biztos a későn érő fiúk táborába tartoznak majd. Kép A súlya viszont még mindig csak 6750 g. Mostanában nem sokat gyarapodott. Gyanítom, hogy ez a sok gyógyszer fogja vissza.

Szilvus,
Azóta nem fordult meg Krizsó. Kép Mondtam, hogy csak Azannyát akarja megnyugtatni, hogy tud ám ő ilyet is. Kép

Monyo,
Nekünk van farácsos járókánk is és hálós is. Hát ez utóbbit igencsak utálja a gyermek. Nem tud belekapaszkodni, nem lát ki belőle. A játszószőnyeg van benne, hogy a macsekjaink ne férjenek hozzá. Szerintem is csak rácsos járókát érdemes venni, majdnem mindegy hogy fa vagy műanyag. Egyébként a régifajta hálós járókák jobbak voltak, ritka hálóval amiben megkapaszkodhattak a babók (igaz azok meg felborultak); de ilyet már nem lehet kapni.
Köszi a vas-tippeket. Ugyenezt mondta a doki néni is. Kép

Era,
Krizsónak pocakban összeszedett hugyúti fertőzése van és ettől kapott egy enyhébb vesemedence gyulladást. Remélem mostmár használ a gyógyszer. Köszi ha megkérdezed a barátnőd.

Pumi,
Jobbulást Nándinak! Szegénynek jól összejött. Kép

Léna,
Köszike a Nestlé pontokat előre is. KépKépKép Végre mi is kigyógyultunk a megfázásból. Kép Elég lassan ment.

Lassacskán ha a babók mind meggyógyultak akár talizhatnánk is. Nálunk még mindig elférünk,... ha gondoljátok. Kép

Mariann,
Én sem tudom még mi lesz munkahelyileg. Úgy néz ki teljesen átszervezik a céget mire visszamennék, úgyhogy nemhiszem hogy lesz ott helyem addigra. Pedig 10 évig ott dolgoztam. Kép Egyenlőre nem is akarok rajta rágódni, majd meglátjuk.

Pusza,
Humi
humi

Mariann,
Egyszerre írtunk, ezért csak most láttam a hóembert. Nagyon ügyi vagy. Kép Úgy látszik ez a panaszéjszaka. Pedig össze sem beszéltünk. Fent van még valaki? Lehet csatlakozni!
Amúgy ne is törödj Anyósoddal; legyen boldog a szekrény tetején tárolt +1 hifivel. Azt azért nem értem, hogy ha a férjed hugáé, akkor miért ő kéri vissza.

Puszi,
Humi
humi

HumiKép
Mert gyűjtőszenvedélye van. Jól érzi magát, ha birtokol. A házában meg sem lehet mozdulni, mert annyi bútort tárol benne, ami egy 2x akkorába is sok lenne. És ehhez hozzájön az árukészlet, amit évekkel azelőtt vásárolt, hogy majd nyit egy kézműves/kézimunka boltot (fonalak, köcsögök, tányérok, kosarak stb).

Galiba nem hazudtolja meg a nevétKép Biztos azért csinálja, hogy rászolgáljon a nevéreKép

Krizsó súlya szerintem teljesen oké. Ha jól emlékszem már bőven megduplázta a születéskori súlyát, és még be sem töltötte a 6 hónapot. Nádja éppen hogy megduplázta a születési súlyát. No, ez azért nem panasz. Bőven elég ennyi is.

Sikerült bababoltban valami szépet vadászni?

No, most megyek megpróbálok aludni. Ja, és elkezdtem a második hóembert.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Éjszakai baglyok, most alusztok, mi??KépKép

Timi, hát anyuci és apci is olyan pici, hogy nem is tudom, hogy ő mekkora leszKépCSak azt nem értem, hogy anno a DÖGnek, hogyan lett ekkora fia?!?Mert apucija is DÖG méretű.Tán a postás????????Kép

Szilvus, Petypötty azért jól kinőtte magát.Sára 55 cmről és 3650 grról indult.
Vmit akartam ide, csak lefelejtettem, mert mentem pzst elkobozni.Miért szereti rágni??????fújKép

Humi, mire is gyűjtünk?KépEszebe jutott az autódról egy pár sor egy tök jó kis nótából.Imígyen szól:
"Lerobbant a kocsim, teljesen megadta magát,
belerúgtam kettőt, úgy gondolom, hogy ez járt"KépKép
Persze, ha nem akarod bántani szegény galibát, akkor csak baltázd leKép

Mariann,édes a hóember. Igazad van, éljen az iccaki életKépMi apával felváltva járunk bulizni, illetve, ha a nagyi bevállalja, akkor együtt.Azért azt annyira nem díjjazom, hogy hazaérünk pl éjfélkor és 3 kor etetés.Léna(akinek semmise jóKép )

Lányok, aggódom, Sáránál lehet, hogy kimarad a mászás??????A térdelésből már általában eljut a felállásig, tök simán.
Remélem nem felejti el, hogy neki most másznia kell.
Főleg azért aggódom, mert a szomszéd kisfiú sem mászott, egyből járni kezdett, és mostanában derítik ki róla, hogy lehet, hogy autista.Állítólag ez jellemző tünet.Jó, az Alexnek más tünetei is vannak, de akkor is aggódom.
Milyen vicces, hogy az anyák mindig találnak vmit, amin parázni lehet.Zoli szerint hülye vagyok.

Úristen, már dugulok, is, mert így reggelre sok lesz belőllem.

Puszi, Léna

nuska

Maszat!

Igen ez az a Matyika!! Hihetetlen! A barátosnéd, egy vékonyka göndör feketehajú nőci?? Mi van velük, szegény eléggé ki volt, nem akart szopizni Ádám + sárgácska is volt!
Azért kerültem be 2 nappal később a baba-mama szobába, mert nem voltam túl jól a szülés után + foglalt is volt az ágy. Ennek örültem mert a szülés után nem tudtam volna ellátni MAtyustKép Mikor Ed irta, hogy a szülés nem nagy cucc, gondolkoztam rajta leírom velem mi is történt, mert ez nem mindenkinek ilyen "nem nagy cucc". Ill. nem is igaz mert a szülés tényleg nem volt gond, de ami utána jött azt nem kívánom senkinek! Hogy értsétek: Matyus kipottyant 2,5 óra alatt (anygal!), és itt jött a gond, mert nem vállt le a lepény, így elaltattak és vmi betapintással szedték le. Nem akarom tudni mi az! Mire vége lett eltelt fél nap, és én elvesztettem a vérem több mint felét. (vérkép 8,5-ről ugrott 3,6-ra)no de persze ezt csak másnap vették észre, és 1,5 nap eltelt mire belém töltöttek 4 zacsi vért. Ahogy megkaptam az első 2-t kitudtam menni wc-re úgyhogy nem kellett folyamatosan mindenhol leülni. A vér előtt hosszú percekig ültem a klotyón mire összeszedtem magam annyira hogy nem zúgott a fejem és visszatudtam menni, feküdni. Mikor körülöttem már az aznap szülők vígan mentek tusolni! Még 3 hónapig szedtem a vasat, hogy feltornázzuk a vérképem 6-ra.
No de elmúlt, a lényeg hogy 2 nap után már volt bennem cufla, és jöhetett Matyus is!!
Bocs hogy leírtam, de van ilyen is. Csak eszembe juttatad és gondoltam leírom.

Nem szoktátok meglátogatni a barátnődet? Katonatelepen laknak (jól emlékszem?),onnan egy k.p.sre lakunk.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Jó reggelt!

Timi, a XVIII-kerben van ez a babadiszkont. Nagyon jól el van látva és az áraik sem rosszak. Ruhától kiságyig minden van ésa piacon drágábban árulják a ruhácskákat...
Nemsemmi étvágya van a kiskrapeknek, én pedig már azt hittem, Levi a legnagyobb éhenkórász. Mondjuk, ő még túlnyomórészt szopizik, de azt 2-3 óránként, akkor is, ha kap mellette szilárd kaját is. Bencus is 6 hónapos?

Humi, sajnos a barátnőm kislányánál sokkal komolyabb a helyzet. Nála is kb 3-4 hónapos korában kezdődött vesemedencegyulladással, antibiotikumok tömkelege, majd kivizsgálták és kiderült refluxa van, azaz nem záródik jól az izom, emiatt visszafolyik a vizelet és gyulladást okoz. A veszélye, hogy teljesen kikészíti a veséket. A kislány most lesz 2 éves, most is kórházban töltött pár napot, az orvosok tanácstalanok, így elvitték egy természetgyógyászhoz, aki állítólag már meggyógyított hasonló betegségben szenvedő gyereket. Különben a Klinikákra járnak.
Örülök, hogy Krizsónál nem ez a gond, mert tudom, mennyit szenvednek ők a kicsivel, a tehetetlenségről nem is beszélve.

Mariann, nagyon jó lett a hóember! Teszel fe képet az agyagcserepeidről is?
Anyóstémához pedig no comment! Én már semmin nem lepődök meg, az enyém is tud érdekeseket produkálni. Ahogy Humi írja, legyen boldog a hifivel. csak tudom, hogy szarul esik.
Ja, mesterszakács oldal megszűnt. Egyik nap még meg tudtam nyitni, tegnap már semmi.

Pumi, Neked is köszi a muffinreceotes oldalt!

Lányok, 6 hónapos babócának lehet gesztenyét adni? Mert ésn mostanában sokszor főztem szelídgesztenyét, de Levinek nem mertem adni.
Ma szőlővel fogunk próbálkozni. Nálatok nem okozott semmi gondot?

Szilvus, megnéztem én is Dorka könyvecskéjét. Fél évesen 70 cm volt és 7100 gr, pedig csak 3000 gr-al született és 56 cm-el. Úgy látszik, védőnéni nincs épp a helyzet magaslatán. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Petibaba nagyon szépen fejlődik és írtó ügyes kislegény.
Jaja, Levike a tegnapelőtt óriásit alakított. Először is rájött, hogy a hátáról a hasára is vissza tud fordulni, elkezdett rugózni, azaz felvette a mászópozíciót és hát az első fogacska is akkor bújt ki. Szerintetek a "kutyázásból" mikor lesz mászás?

puszi

Erika
pera

Hali!

Ed,
jó költözést, meg kidobozolást! Remélem hamarosan jelentkezel! Jó, hogy már túl vagytok a nehezén, ha kibújt a fogacska.

Ági,
pontosan ismerem ezt a szülés utáni érzést! Kb. nálam is így volt. A lepény ugyan kijött, de nagyon véreztem. Mikor fel akartak vinni a gyermekágyra, felültettek és elájultam, amit nem is éreztem. A hematokritom 0,21 volt, ami másnapra még lejjebb ment, a hemoglobin megütötte a 76-ot. Őgy gondoltam, hogy majd én kimegyek fürdeni. Aha, még fel sem tudtam ülni. Másnap is háromszor indultam el, mire eljutottam a szoba másik végében lévő mosdóig. Amíg felküdtem jól voltam, de mikor kicsit fejjebb került a fejem, szédelegtem. A szivem úgy vert, mintha 10 km-t futottam volna. Pumpálta volna a vért, de nem volt mit. Vért viszont nem kértem, úgyhogy én voltam a fekete bárány. Ennek ellenére egész tűrhetően viseltem, mert harmadnap már nem szédültem, amit nem akartak elhinni. Szedtem a vasat, de kb. 5 hétbe telt, amíg úgy ahogy rendbe jöttem. Most már nincs gond, de továbbra is vasazok.

Mariann,
ügyes vagy, jó a hóember! Legközelebb majd összejön ez a kis lumpolás! Rád fér! Anyósod meg pukkadjon meg a hifivel. Nézegesse, ha tetszik neki.

Léna,
klassz, hogy ti eljárogattok bulizni. Mióta Levimanó megszületett, én sehol nem jártam. Már annyira hiányzik, csak hát nincs segítség.
Ne aggódj, a nem kúszás miatt. Anyu mesélte, hogy én is csak felálltam és kilenc hónapos koromban már úgy futottam mint a nyúl. A mászás kimaradt, de semmi gond nem volt ebből.
Láttam én a képeken, hogy Sára ÓÓÓÓriási! Szupi!
Humi,
én mindig attól félek, hogy a babóca beüti magát a rácsokba, mikor még nem tud elég stabilan állni és lezöttyen. Biztos túlaggódom. A vashoz még csak annyit, hogy az állati eredetű jobban felszívódik, mint a növényi. Az állatiban van B12 vitamin is és az is segíti a vérképzést. És a C vitamin meg jelentősen segíti a vas felszívódását. Apósomék autója ugyanígy volt, de harmadszori próbálkozásra a szervízben is megmutatta magát a hiba. Remélem ti is így lesztek. Kaptál valami jó rucit?

Kismaszat,
próbáld meg az én módszeremmel a parit, szerintem sokkal egyszerűbb és nem kerül bele sem héj,sem mag. Bencus jó belehúzott a kajálásba! A végén kiesz benneteket a vagyonotokból.

Napocskamanó,
Levi 15-én múlt 6 hónapos. A védő néni mondta, hogy ehet gesztit.

Szilvus,
ha van időd, próbáld meg igazi gesztiből is, most szezonja van és nincs benne E betű. Nem olyan nagy macera. Én meghámozom, utána beledobom forró vízbe, ettől lejön a belső vékony héja. Azt leszedem, a gesztit elvágom és megfőzöm. Nagyon fincsi, édes, viszont nagyon fog a leve, a lábos tiszta barna utána.

Megyek, vár a gardrobpakolás. FÚJ-FÚJ-FÚJ, de muszáj.

Pusza, Moncsi
monyó

Sziasztok! Kép

Tegnap vettem Stérimart, jónak bizonyul. A dokibácsi megvizsgálta Nándit, a tüdeje tiszta, a torka nem váladékos. Mégis nagyon szortyog, reggelente alig kap levegőt Kép Úgy sajnálom. Ma reggel is szívtam az orrát, de nincs benne semmi, a váladék szerintem lennebb van. Az orvos allergiára gyanakszik, és összefüggésbe hozza a fűtési szezon kezdetével, hogy akkoriban kezdődött. Zyrtec-et írt fel, de tegnap este nem adtam be. Kicsit félek, ugyanis rá van írva, hogy egyéves kor alatt nem adható. Még gondolkodom estig, hogy mit csináljak, mert így nagyon nehézkesen szuszog. Ma portalanítottam, párásítok. A ruhákat is ott szárítom, az is nedvesíti a levegőt. A kiságy rácsára is tettünk éjszakára vizes törölközőt. El vagyok keseredve, nem tudok neki segíteni...Ilyen pici, és allergiás lenne?! A családban nincs senkinek allergiája, legalábbis porra.

Szilvus Kép
Gratulálok Peticinek a nagyszerű eredményekhez, kosaras lesz a fiatalúr? Kép Nándi még közel sincs 70 cm. Egy hónapja volt 65cm, de már rég nem hordunk 68-as rucikat.
Fogacskának szerintem is azt jegyezd fel, amikor kibújt, vagyis koccant a kanál. Kép
Paradicsomos krumplival én tegnap kínáltam először Nándit, pár kanállal evett belőle. Ma újítok, teszek bele párolt almát is. Én paradicsom sűrítményt vettem, azzal csinálom. Tartósítószer nincs benne, csak egy pici (1%) só.

Timi Kép
Micsoda ízek?! Kép Gesztenye, nyami, jó ötlet! Kép Jövő héten veszek én is. Jól megy a pulykahúsival. Jövő hétre tervezem a húskóstoltatást.

Mariann Kép
Aranyos a hóembered Kép Nekem is megvan ez a minta. Terhesség alatt csináltam képeket, kettő ki is került a falra. Van még egy képem elkezdve, de jó lenne befejezni....Türelemjáték, de én élveztem csinálni, kikapcsolt, és remekül lehetett tvzni mellette.

Humi Kép
Drukkolok, hogy Galiba ne javuljon meg mire a szervizbe értek Kép

Léna Kép
Nálam is kimaradt a mászás. De mint megtudtam szándékosan. Akkoriban arra buzdították az anyukákat, hogy ne hagyják mászni kicsinyeiket, mert akkor hamarabb felállnak, és elindulnak....ekkora hülyeséget! Anyukám mesélte. Azt olvastam valahol, hogy nem túl jó, ha kimarad a mászás, tanulási problémákat okozhat később. Lehet, hogy Sáránál majd felcserélődik a két folyamat, először feláll, elkezd járni, és csak azután fog mászni. Ebben igazad van, hogy a zanyák mindig találnak valamit, amin parázni lehet Kép

Erika Kép
Két napja adok szőlőt Nándinak. Imádja. Lehámozom, kimagozom, és csak a húsát adom. Macerás, csöpög a leve mindenfelé, de megéri Kép Nyugodtan adjál, csak a magja allergizál.

Lépek is, mert fő Nándika ebédje Kép

Üdv,
Pumukliék
pumukli

Sziasztok!

Ma is 9-ig aludtunk Nádjával. Igaz 6-kor megéhezett, de irány az én ágyam és evés/alvás tovább. Nem vagyok hajlandó 6-kor kelni, akkor sem, ha rászokik, hogy reggel az én ágyamban aludjon.

MóniKép
Én is pakolásztam ma kicsit a kamrában/lomtárban. Szilvus példáján felbuzdulva nekiestem a cipőknek. Rögtön ki is vágtam kb. 10 párat ami vagy nagyon elhasznált már, vagy évek óta porosodik, anélkül, hogy egyszer is hordtam volna. A jobbakat elviszem a Vöröskereszthez. Összeszedtem halom főrdőszoba katalógust meg hasonlókat, az egyik oviban éppen papírgyűjtés van, elviszem a jövő héten. De ennyi elég is volt, majd folyt. köv.

Nyammm gesztenye, én sütve imádom. Veszek is hétfőn, és sütök magamnak.

Anyu csinált magának gyümölcssalit, és a levét megkóstóltattam Nádjával. Ízlett neki. Hétfőn kezdjük a hozzátápit. Almával vagy barackkal kezdjem inkább? Ha jól figyeltem mi kezdjük utoljára a hozzátápit (igaz Nádja az egyik legfiatalabb babó), így legalább már rengeteg hasznos ötletet, tippet ellestem itt tőletekKép

PumukliKép
Megmutizhatnád te miket ügyeskedtél!

LénaKép
Ha Sára magától kihagyja a mászást, akkor ez neki így volt jó, nem kell eröltetni. Nem hiszem, hogy ebből gond lenne később. Nem vagyunk egyformák.

ÁgiKép, MóniKép
Tényleg, ti később csatlakoztatok, ezért nem is olvashattuk eddig a szüléstörténeteteket. Jó, hogy leírtátok. Azért ez a vérveszteség nem hangzik valami jólKép, de lényeg, hogy végül minden rendben lettKép

TimiKép
Tényleg nem semmi a kiskrapek étvágya. Nádja a 8 kg-ja ellenére remekül elvan a napi 4-5 szopival. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora adagokat eszik majd rendes kajciból.

Mariann

Nádja, amint szó szerint remeg a félszülinapi ajcsiájért:
Kép
tmarianna

HUmi,

amit én vettem Bencének, Prima Maroni nevü natur gesztenyemassza, készült: reszelt fött gesztenye és semmi más. Semmi cukor, rum és egyebek. Akkor az már nem natur.

Ági, a barátosnémat 6 (!) éve nem láttam, csak telefonon beszélünk hetente. Utoljára az 5éves érettségi talinkon találkoztunk.Már nagyon jó lenne. Csakhát olyan messze van, én meg vonattal gyerekkel elindulni..hát nem tudom.

kész az ebéd, nyam nyam, székelykáposzta.

sziasztok,

Timi
kismaszat

Sziasztok!

köszi lányok, remélem tényleg csak túl lihegemKép

Pumi, én a helyedben nem adnám be egyáltalán, mert anyú is szedi, és vmi katasztrófa.Ha este beveszi, másnap egész nap olyan, mit aki hetek óta nem aludt, egyszerűen nem tud magához térni.
Szóval, én félnék tőle, pláne, hogy azt mondod 1 éves kor alatt nem is lehet.
A 3 éves uncsitesómnak is Stérimart mondta az orvos, hogy az allergiára használják.Nekik is tök jó volt, mi is azt használtuk most Sárával.

Timi, van méééééééég?Megyek vacsiraKép

Mariann, mit kapott?

Puszka, Léna

nuska

Sziasztok!

EztKép
Kép

Legnagyobb örömömreKép Bevallom, kicsit el is ástam. Majd csak akkor vesszük elő, ha apa is itt van. Hihihi Szerintem még korai ez a kütyű, de ugye pasik és az ajándékok...

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Mariann,
Kristófnak is vagy egy ilyenje. Van egy funkcióváltó gombja, amit ha megnyomsz minden "billentyűre" komplett dallamot játszik. Ha véletlenül sikerült rátenyerelnie Krizsónak és megszólalt a zene, nagy örömködést csaptunk. Azóta imádja. Ha sikerül megszólaltatnia repked a kezével-lábával és fülig ér a szája, közben meg azt lesi, hogy örülünk neki. Kép Nem olyan szörnyű ám, meg lehet szokni. KépKépKép
Krizsó súlya tulképpen tényleg OK, csak annyi vele a probléma, hogy már 2 hónapos korára megduplázta a születési súlyát (akkor volt 5550 g) és ha ezt nézem, hát igencsak lelassult. De ezen már igazán nem vagyok hajlandó idegeskedni.
Amúgy nem értem miért azt nézik a dokik, hogy mikorra duplázza meg a babó a születési súlyát. Azért egy 2,5 kg-os babánál nem ugyanaz a kétszeres súly, mint egy 4,5 kg-osnál.

Szilvus,
Szerintem is eltájolta egy kissé magát a védőnőtök a centiket illetően. Az egy éves gyerekeknél a 80-86-os ruhaméret az általános, és az ugyebár a babó hosszát jelenti. Akkor hogy lehet az egy éves baba átlag 70-74 cm? Az összes babakonfekciónál ez a 9 hónapos babók átlagmérete.

Moncsi,
Ne félj, nem üti bele magát a rácsokba. Nem sokat esik benne, mert meg tud kapaszkodni. Viszont ha megnézel egy hálós járókát olyan magasan vannak a kapaszkodói, hogy amíg nem áll a babó esélye nincs megkapaszkodni benne (de hogy álljon föl, ha nincs mit megfognia).

Era,
Remélem nálunk nem lesz ilyen folytatása a mostani problémának. Barátnőd kislányának gyógyulást kívánok!!!!

Léna,
Ne izgulj a mászás miatt! Lacus is előbb állt és csak utána tanult meg mászni (azt is csak egy iráynyba Kép). Ülni is később kezdett, ezért állandó ordítás volt ha felállt és elfáradt, mert leülni már nem tudott. Kép Nem maradtak ki a fázisok, csak a sorrendjük volt más.
Ilyen is van. Ja és 9 hónaposan már ment, később pedig nagyon okos srác vált belőle (ezt nem én mondtam Kép). Nyugi, nem lesz baj Sáránál.

Köszi a Galibának szóló drukkokat. Eddig nem szolgált rá a nevére (a rendszáma miatt kapta), pedig már lassan 5 éve megvan, azóta így hívjuk. Remélem többet nem rosszalkodik és azért eljutok vele újra a szervízig. Léna, Nem bántom "őt", mert imádom. Úgy tudok kötődni az autómhoz, mint a kisgyerek a játékához. Elég hülye vagyok, mi?

Tegnap csak egy édi sapit vettem Kristófnak, meg játékot ajándékba, mert mentünk vendégségbe.

Kedvet kaptam a gesztenéyhez, annyit írtátok. Van is itthon, megyek sütni.

Pusza,
Humi
humi

Timi,
Köszi a gesztenyemassza infót. Ez is fagyasztott? Ott keressem?

Kristóf ma egész nap ölbenbaba. Brokkolit kapott ebédre. Lehet, hogy rossz ötlet volt? Kép

Era,
Itt az aktuális táblicsku a babák korával:
Kép
humi

szia humi4 Jutott már vmire az a sok okos orvos? Egyébként normálisak tisztában vannak aazzal, hogy a duplázás csak hozzávetőleg stámít, de az ütem azért érdekes lehet!
Pumi! ezt a szörcsög, de szívásra nem jön figurát ismerem, nálunk a 2, gyerkőc volt ilyen. Nagyon jó doki nénink van, minket is beutalt allrgológiára, de még nem voltunk, bébi korában azt mondta korai! Most lassan4 éves, lehet hogy esedékes lesz. Viszont addig a zirtec korai és nagyon durva! nekünk a következőket mondta a doki néni: Salvus vízzel párologtatnai. (ha módod van, irass föl gégésszel vagy allargológussal ilyen orrhoz szájhoz tartható szerkentyűt, úgy a 905-t a Tb fizeti, mi is ezért megyünk majd gégészetre.
Hasznos még a mosogatás sós vagy stérimáros vízzel. Amúgy lehet, hogy azért szörcsög, mert nagy az orrmandulája, az én fiamnak mostanáig húztuk, most ovi előtti nyáron vetettük ki, a drnénivel és a gégésszel nagy egyetértésben, mert nem akart visszahúzódni kellő mértékben. előző teleket mi a párásításon túl szintén orvosi javaslatra aloe géllel húztuk ki, ennek szedésével elértük, hogy nem köhögött olyan rondán, mit előtte, legfeljebb taknyos volt. remélem ez az orrmandula ezt is megoldotta! Ja, és ka pott még homeopátiás golyókat, abból ki kísérleteztük, az egyik egész jó volt neki. Nekünk ért hozzá a gyerekorvosnuk, de esetleg érdemes egy homeopatához elmenni! hirtelen ennyi, mnidenesetre az ilyen gyerekeknek pláne nem szabad neki esni túl erős gyógyzsrerekkel, mert az az immunrendszert gyengíti! claire
claire

Sziasztok!
Előkerültem végre. Köszi mindenkinek a vigasztalást.
Azért vagyok elveszve, mert Tomika továbbra is úgy alszik (ill.nem alszik), mint eddig. Ma kivételesen már negyed 10-kor le tudtuk tenni, de már várom, mikor ébred. Mert elalvás után fél órával általában fölébred.
Meg még jó párszor. Na, majd túl leszünk ezen is.
Amúgy rendben van, még mindig csak egy foga van, de nagyon rág mindent. Időnként jól beleharap a cicibe, ilyenkor rászólok, hogy "Nem szabad!", ez nagyon tetszik neki, jót röhög rajta.
A mászással úgy van, hogy ha valami nagyon érdekeset (pl. telefon, távirányító) lát, elmászik-kúszik érte akárhová, de pl. ha egy játék 20 centire van, inkább nyöszörög, hogy megkapja.
Ma megint hintáztunk Újszegeden a Ligetben. Ez nagyon tetszik neki.
Én eléggé le vagyok strapálva mostanában: fáradt vagyok, fáj a lábam, és még mindig fogorvoshoz járok, és ráasásul jön a tél. Jó lenne már kicsit összeszedni magamat.

Ma már nem tudok visszaolvasni, de holnap mindenképp pótolom.
További szép hétvégét mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

léna! Ne aggódj, de figyeld a mozgását, meg majd később, hogy pl rajzol- e?! A mászás idegzi be a keresztbe a dolgokat, kell pl az íráshoz. Az én fiam sem mászott, 3 évesen egy vonalat nem rajzolt, de ha elegte mozog, esetleg célirányos tornával visszatéríthető ám! Ne aggódj, de ha vmi szabálytalant látsz, érdemes zsakembert megkkérdezni, mert minél előbb, annál könnyebb javítani. Amit írtál, az nekem még nem tűnik extrának amúgy. Claire
claire

Te jó ég, nem tudlak benneteket végigolvasni. Apa nálunk Amerikában van egy hetet, így nem lesz egyszerű. Ma a csajokkal nézegettük a világatlaszt merre van apa.
Julcsi is négykézlábazik már csak arra nem jön rá hogy tegye a kezét előbbre ezért amolyan orraeső békaugrásokat követ el. Most meg az előbb egyszer csak azt hallom a bébiőrzőn, hogy hüppög de úgy rendesen mint aki előtte órákig sírt, gyorsan áthívtam a szomszédasszonyomat, három gyermeke van, megijedtem, de megállapítottuk, hogy rosszat álmodott és így jött sírás nélkül a hüppögés. Jövő héten bábakonferenciára megyek mint dúla három napos lesz. na megyek,
jo ejt mindenkinek
Rita
Minden igéret nélkül nekem is küldjétek át a CVket mert rengeteg fejvadász ismerősünk van meg elég nagy ismeretséi körünk is.
Humi, remélem én is hogy kimegy a Krizsóból a baci.
Szilvus, nagyon édes Peti, jó kívülről a járóka mi. Julcsi most kezdi a nem látlak akkor sírokot...
boksay_rita

Szia rita! Olvasom az indigós könyvet, gyanús a fiú!
eszter ma jött rá, hogy előre fele is lehet haladni! Ádám viszont feláll, ha meg tud támaszkodni, amúgy is feltaláltuk vele az örökmozgót! Most ő hüppög, megyek!
Ja, Rita! Átküldhetem a párom önéletrajzát is? Van mhelye, de azért nem szeretne innen nyugdíjba menni, meg közben képeződött is tovább Kép! ?
Ügyes vagy, hogy a 3 gyerkőccel magadban még "ráérsz" netezni!
A konferenciára viszed Julcsit? Claire
claire

sziasztok!

Csajok, börze?valaki, hmmmmmmmmmmmmm?
Monyó azt hiszem te mondtad, akkor jössz?Esetleg tali?
Ebben a jó időben úgyis csak vásárolni jóKép
Bár azt mindig.Kép
Puszka, Léna

nuska

Humi, köszi a táblicskut! És köszi a barátnőm nevében a jókívánságot! Nagyon szorítok nekik, hogy használjon a kezelés (természetgyógyász), mert az orvosok elég tehetetlenek.
Krizsónak nem ízlett a brokkoli? Levinek jövő héten szeretnék adni.

Rita, nem lehet egyszerű dolgod most egyedül a 3 gyerkőccel. Hol lesz a bábakonferencia?
Ha aktuális lesz én is elküldem a CV-met, jó?
De addig is a férjemet szeretném "reklámozni". Teljeskörű lakásfelújítással foglakozik (lakások,irodák, üzletek is). Gyönyörűen dolgoznak, minőségi munkát végeznek. Tényleg.

Ajjaj, teljes rumli, majd még jövök!

Kellemes vasárnapot Mindenkinek!

Erika
pera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?